Think Blue. Tudjon meg még többet a Think Blue. koncepcióról a volkswagen.hu/ volkswagen_koeruel/think_blue oldalon.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Think Blue. Tudjon meg még többet a Think Blue. koncepcióról a volkswagen.hu/ volkswagen_koeruel/think_blue oldalon."

Átírás

1 Az Aki autókat épít, ügyfelei és a környezet iránt egyaránt felelősséggel tartozik. A Volkswagennél a fenntarthatóság nem csupán egy hangzatos jelszó. Beszéd helyett inkább a tetteinkkel szeretnénk bizonyítani nap mint nap. Ezt hívjuk mi úgy: Think Blue. A kis szén-dioxid-kibocsátású járművek csak az első lépést jelentik, mert a Think Blue. keretén belül számos projektbe fogtunk bele: alternatív meghajtások kifejlesztése, új mobilitáskoncepciók kialakítása. Ilyen például a Quicar járműmegosztó projekt, valamint a Think Blue. Factory. program, melynek célja, hogy a Volkswagen a telephelyein 2018-ig 25 százalékkal környezetbarátabbá tegye a termelést. Ezenkívül a Think Blue. számos együttműködést foglal magában a környezetvédő szervezetekkel világszerte. Nem véletlen tehát, hogy mi vagyunk Németország legzöldebb autómárkája. Elsősorban persze autókat építünk és ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Think Blue. eszme már számos típusunkban megjelenik. Mindenekelőtt a hatékony BlueMotion járműveinkben. Think Blue. Tudjon meg még többet a Think Blue. koncepcióról a volkswagen.hu/ volkswagen_koeruel/think_blue oldalon. Áramfogyasztás (kwh/100 km): 11,7 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 0 (a menet közben mért szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozik, a teljes szén-dioxid kibocsátás az áram eredetétől függ. A Volkswagen ezért ökoáram alkalmazását javasolja); energiahatékonysági osztály: A+. 1) Üzemanyagfogyasztás (l/100 km): 4,4 (városban)/3,9 (országúton)/4,1 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 95 (kombinált); energiahatékonysági osztály: A+. 2) Üzemanyag-fogyasztás (kg/100 km (m 3 /100 km)): 3,6 (5,5) (városban)/2,5 (3,8) (országúton)/2,9 (4,4) (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 79 (kombinált); energiahatékonysági osztály: A+.

2 Tartalom THINK BLUE. 02 Az e-up! 04 DESIGN 06 Töltési lehetőségek 08 Egyszerűen Felszereltség 10 e-up! applikáció 12 Technika 14 Műszerfalborítások és a fényezések 17 Költségelőny 18 Aki autókat épít, ügyfelei és a környezet iránt egyaránt felelősséggel tartozik. A Volkswagennél a fenntarthatóság nem csupán egy hangzatos jelszó. Beszéd helyett inkább a tetteinkkel szeretnénk bizonyítani nap mint nap. Ezt hívjuk mi úgy: Think Blue. A kis szén-dioxid-kibocsátású járművek csak az első lépést jelentik, mert a Think Blue. keretén belül számos projektbe fogtunk bele: alternatív meghajtások kifejlesztése, új mobilitáskoncepciók kialakítása. Ilyen például a Quicar járműmegosztó projekt, valamint a Think Blue. Factory. program, melynek célja, hogy a környezetvédő szervezetekkel világszerte. Nem véletlen tehát, hogy mi vagyunk Németország legzöldebb autómárkája. Elsősorban persze autókat építünk és ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Think Blue. eszme már számos típusunkban megjelenik. Mindenekelőtt a hatékony BlueMotion járműveinkben. Vagy az alternatív, hibrid Jetta Hybrid ¹) vagy földgázmeghajtású eco up! ²) modelljeinkben. A tiszta elektromos mobilitáshoz, azaz a litium-ion telepekkel ellátott, teljes mértékben elektromosan meghajtott járművekhez már csak egy kis lépés volt hátra. Ezt a lépést most megtettük az e-up! és meghajtása által, amely oly hatékony és elektromos. Kicsi autó, nagy előrelépés. a Volkswagen a telephelyein 2018-ig 25 százalékkal környezetbarátabbá tegye praktikus, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül vezethető. Így tehát eljött az idő, hogy a termelést. Ezenkívül a Think Blue. számos együttműködést foglal magában elmondhassuk: a jövő elkezdődött! 8 Think Blue. Tudjon meg még többet a Think Blue. koncepcióról a volkswagen.hu/ volkswagen_koeruel/think_blue oldalon. Áramfogyasztás (kwh/100 km): 11,7 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 0 (a menet közben mért szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozik, a teljes szén-dioxid-kibocsátás az áram eredetétől függ. A Volkswagen ezért ökoáram alkalmazását javasolja); energiahatékonysági osztály: A+. 3) Üzemanyagfogyasztás (l/100 km): 4,4 (városban)/3,9 (országúton)/4,1 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 95 (kombinált); energiahatékonysági osztály: A+. 4) Üzemanyag-fogyasztás (kg/100 km [m 3 /100 km]): 3,6 (5,5) (városban)/2,5 (3,8) (országúton)/2,9 (4,4) (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 79 (kombinált); energiahatékonysági osztály: A+.

3 Az Felvillanyozó. Szériában. Elértük: az e-up! itt van! És vele talán a Volkswagen egyik legkompaktabb innovációja is megérkezett. Hiszen nemcsak vezetőjének kedvez erőteljes elektromotorjával és akár 160 km-es hatótávjával, hanem a környezetnek is. Ezzel a mozgékony és szórakoztató járművel melynek oly sikkes a csomagolása és annyira jó a felszereltsége most már gondtalanul örülhet a mindennapok kalandjainak. Áramfogyasztás (kwh/100 km): 11,7 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 0 (a menet közben mért szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozik, a teljes szén-dioxid kibocsátás az áram eredetétől függ. A Volkswagen ezért ökoáram alkalmazását javasolja); energiahatékonysági osztály: A+.

4 Nagyot alakít a legkisebb részletekben is. Krómcsík és logó Néha a kis dolgok a legfontosabbak: ezért szentelünk minden apró részletnek nagy figyelmet. Ez pedig megmutatkozik az igényes krómcsíkon, valamint a Volkswagen logón is Keréktárcsák Aki nagy lendülettel indul, annak Led világítás A legtöbb ember először a másik ember szemébe néz. Ez a szokás tökéletes az e-up! esetén! Ugyanis mind az ívelt LED nappali nappali fény, mind pedig a jellegzetes hátsó fényszórók elegendőek a tökéletes első benyomáshoz. természetesen remek kerekekre is szüksége van. Az e-up! 15 colos könnyűfém keréktárcsákat kapott, amelyek mind a légellenállás, mind pedig a külső tekintetében páratlanok. Áramfogyasztás (kwh/100 km): 11,7 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 0 (a menet közben mért szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozik, a teljes szén-dioxid kibocsátás az áram eredetétől függ. A Volkswagen ezért ökoáram alkalmazását javasolja); energiahatékonysági osztály: A+.

5 A-ból B-be Ahhoz, hogy az e-up! ténylegesen károsanyag-kibocsátástól mentesen kerüljön az utakra, és a Volkswagen e-mobilitás programja valóban fenntartható és jövőbe mutató elképzelés legyen, arra törekszünk, A CCS rendszer Wallbox e -vel. hogy a felhasznált áram újrahasznosító termelésből származzon. Ezért áll ki a Volkswagen az elektromos mobilitás és az újrahasznosuló energiák összekapcsolása mellett, és támogatja maga is milliókkal Töltés váltóárammal A széria CCS-rendszernek (Combined Charging System) köszönhetően az e-up! töltéséhez A wallbox 55%-kal magasabb töltési teljesítményt (tehát rövidebb töltési időt) biztosít, mint az otthoni konnektoros töltés. Wallbox telepítésével kapcsolatban forduljon márkake- a szél-, víz- és napenergia-beruházásokat. csak nagyon kevés dologra van reskedőjéhez. szüksége: egy váltóáramú töltő- Töltés egyenárammal kábelre a hálózati konnektorokhoz, egy töltőállomásokhoz és a wallboxhoz, valamint gyors, egyenáramú töltésre a nyilvános CCS töltőállomásokon Hosszú volt az út, de végre megérkezett a jövő. Úgy hívják e-up!, amely modell tisztán elektromosan közlekedik, tehát mentesen a károsanyag-kibocsátástól. Teszi mindezt 160 kilométeres hatótávolsággal, ami ideálissá teszi a mindennapos használatra. Végtére is az autósok mintegy 80 százaléka a munkahe- Az e-up! mindig megőrizi korlátlan mobilitását! A Volkswagen különböző töltési lehetőségeket kínál azért, hogy a beépített litium-ion telep mindig elegendő árammal rendelkezzen és mindezt teljesen egyszerű módon. Az e-up! töltésének egyik lehetséges módja az otthoni konnektorokhoz használható hálózati kábel. Ilyenkor a teljes feltöltési idő tő legnagyobb töltési teljesítményt választja. Így az otthoni töltési idő akár hat órára is csökkenthető. Az e-up! a leggyorsabban egyenárammal tölthető, amihez egyre több nyilvános töltőállomás áll rendelkezésre. A CCS gyorstöltő rendszerrel 30 perc alatt lehet elérni a telep 80%-os töltöttségi szintjét. Ennél nagyobb gyorsaság pedig elképzelhetetlen. Schalke Ruhr-vidék Az e-up! hatótávolsága. dortmund Ruhr-vidék lyükre ingázóktól a sokat vezetőkig nem vezet hat és tíz óra között van. Ha a wallbox otthoni telepítése mellett többet napi 50 kilométernél. 1) dönt, akkor a maximális kényelmet és az otthoni hálózatról elérhe- 160 KM 2) Az e-up! hatótávolsága egy feltöltéssel 160 km.2) 1) Forrás: Mobilität in Deutschland (Mobilitás Németországban), Szövetségi Közlekedési és Városfejlesztési Minisztérium, és További tájékoztatás: mobilitaet-in-deutschland.de. 2) A gyakorlatban a hatótávolság kilométer. A vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi/járulékos fogyasztók, mint például a légkondicionáló vagy a járműfűtés használata, az utasok száma/terhelés, a választott vezetési profil (Normal, ECO, ECO+), az alacsony külső hőmérséklet, az útvonalválasztás (város/országút/autópálya), a forgalmi és a topográfiai viszonyok függvényében a hatótávolság rövidebb is lehet.

6 Komfort. Kombinált műszer multifunkciós kijelzővel Az első szélvédő fűtése Ülések A legfontosabbak mindig szem előtt vannak: legyenek akár olyan e-specifikus in- Felejtse el a fárasztó jégkaparást télen! A szériában beépített, automatikusan ve- formációk, mint a fogyasztási értékek, vezetési és energia-visszanyerési zérelt elsőszélvédő-fűtéssel és a szériában beépített Climatronic klímaberende- Ide az ember szívesen ül be: összetéveszthetet- fokozatok, hatótávolság vagy a teljesítmény előrejelzése, esetleg az utazási zés segítségével az e-up! javítja a fűtési hatékonyságot. len designjuknak köszönhetően az e-up! készenlét kijelzése és a töltési folyamat állapota. A multifunkciós kijelzőnek Bőrfelszereltség integrált ülései nemcsak jól néznek ki, köszönhetően, az e-up! vezetője mindig a legjobban tájékozott. Hogy e-up! modellünket mindig szilárdan kézben tartsuk. a felhasznált anyagokat és az Az igényesen kidolgozott bőrnek köszönhetően mely a kor- igényes kidolgozást a bőrünkön mánykereket, a sebességváltógombot és a kézifékkar fo- érezzük. A vezetőülés gantyúját borítja minden pillantás és érintés örömteli. magassága állítható. maps+more hanem a tapintásuk is kiváló, hiszen maps+more 02 Ez az útitárs valóban mindennel ellát: a hordozható navigációs és információs rendszer, a maps+more, egy igazi különlegesség. Az RCD 215 rádiórendszerrel együtt a maps+more rendelkezésére bocsátja az összes információs és kommunikációs funkciót, és párját ritkítva kapcsolja össze a felhasználói és előre beprogramozott tartalmakat. A kijelzés és a vezérlés a színes érintőképernyőn keresztül megy végbe. 01. Információk: itt tudhat meg mindent az energiaáramlásról, a külső hőmérsékletről, az ener- 01 giafogyasztásról, és a drive pack plus rendszerrel együtt a távolságokról parkolás esetén. 02. Think Blue. Trainer. : a Think Blue. a Volkswagen számára egyet jelent a fenntartható mobilitással. A maps+more pedig minden utazásnál hozzájárul ehhez, hiszen elemzi a vezetési magatartást, és értékes tanácsokat ad a környezetkímélő vezetési módhoz. 03. e-navigáció: az integrált navigációs rendszerünk a maps+more lelke. Többek között tartalmaz az e-mobilitásra szabott szolgáltatásokat, mint például útvonal-hatótáv ellenőrzést, több- Ülésfűtés Climatronic megállásos útvonaltervezést, gazdaságos e-útvonal-kijelzést, hatótáv kijelzését az aktuális Az első két ülés esetében már a szériában beépített Az e-up! gondoskodik a jó levegőről: méghozzá a széria Climatronic 04. Média: rádiós funkciók, SD-kártyaolvasó 32 GB-ig és MP3-lejátszás. ülésfűtés segítségével az e-up! ismét tanúbizonysá- rendszer segítségével, amely nemcsak a hőmérsékletet szabályozza fo- got tesz a nagyszerűségéről: a kényelem a belső lyamatosan, hanem a rossz szagok beáramlását is megakadályozza. térben is nagybetűkkel írandó. töltöttségi szint mellett és a töltőállomások kézi beillesztését. Kék díszvarrások 05. Telefon: a bluetooth kihangosítással és a hangvezérléssel kényelmesen kommunikálhat akár Az e-up! belső tere egyedi, köszönhetően Élő szolgáltatások (ábra nélkül): fontos információk, pont amikor szükségünk van rájuk ezt egyedülálló designjának: kék díszvarrások kínálják a Garmin-Live szolgáltatások. Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozzon egyszerűen a kormánykeréken, a sebességváltógombon, az okostelefonjához, és máris rendelkezésére állnak a navigációs készüléken az élő forgalmi, valamint a szőnyegeken és az üléseken, időjárási és helykereső szolgáltatások. melyek e-specifikus jelleget tükröznek. vezetés közben.

7 Az e-up!: Car-Net e-remote Most már a A Car-Net e-remote okostelefon-applikációval különböző járműfunkciókhoz férhet hozzá. Az e-up! klimatizálása egészen egyszerűen, már elindulás előtt bekapcsolható. Anélkül, hogy a Minden a szemünk előtt zsebünknek is. Mintha az e-up! nem lenne amúgy is elég innovatív, a Volkswagen még egy további műszaki csemegét kínál: a Volkswagen Car-Net e-remote okostelefon-applikáció, ugyanúgy, mint a Car-Net Portal a com/car-net alatt, sok hasznos járműfunkciót vezérel a távolból. Ez nemcsak szerfölött kényelmes, hanem lehetővé járműben tartózkodna, lehívhatja a külső hőmérsékletet és beállíthatja a kívánt belső hőmérsékletet. Ha az e-up! töltőállomáshoz van csatlakoztatva, előre klimatizáltan, teljes elektromos hatótávolsággal áll rendelkezésére. A töltési folyamatot is elindíthatja vagy leállíthatja távolról. Tájékozódhat az aktuális töltési állapotról és az ezzel összefüggő teszi azt is, hogy a teljes hatótávolsággal induljon útjára és optimalizálja a fogyasztást. hatótávolságról. Amikor a jármű tölt, Minden a kezünk ügyében. leolvashatja a hátralévő töltési időt is. A klimatizálás és a töltés funkciókat időzítővel előre beállíthatja. Ezenfelül olyan adatok is mindig rendelkezésére állnak, hogy a világítás be van-e kapcsolva vagy az ajtók Mindenkor betekinthet a menettulajdonságokba, zárva vannak-e. A legutóbbi parkolási helyet is megte- Az e-up! nem csak kívülről néz ki jól. Belül is meggyőző, valamint a személyes utazási adatokba is, mint kintheti a kijelzőn. köszönhetően remek designjának és számos műszaki megoldásának. például az átlagsebesség vagy az utazási időtartam. Vezessen még hatékonyabban, Valamennyi funkció a használja fel a rendelkezésére álló webportálon keresztül is vezérelhető. információkat az e-motor fogyasztásáról, az energia-visszanyerésről, valamint további elektromos fogyasztókról, mint pl. Climatronic vagy a rádió.

8 14 15 Kis e, nagy meghajtás. Az e-up!-pal a Volkswagen a jövőbe mutató Kifinomult technika teszi teljessé az e-up! meghajtását: az energia-visszanyerés a fékezéskor keletkező energia visszanyerését technikát helybe hozza, méghozzá most rögtön. Műszakilag érett, biztonságos és mindenekelőtt jelenti, mely technika segít abban, hogy a Think Blue. eszme átkerülhessen a gyakorlatba. Hogy milyen csúcsteljesítményekre képes a hétköznapokra való természetesen a megszokott minőségben és kényelemmel. az e-up! motorja és milyen meglepően hatékony meghajtással Mindemellett a térkínálat tekintetében sem kell rendelkezik, arról a másik oldalon olvashat. Ámde nemcsak az semmiről lemondanunk. Úgy, ahogy ezt egy igazi érett technika garantált az e-up! esetében, hanem a nagyfeszültségű akkumulátor megbízhatósága is, amelyre 8 éves jótállást Volkswagen esetében már megszokhattuk. vállalunk. Ne feledje: vezetési élmény teljes nyomatékkal, és mindez már rögtön elinduláskor. Lényeges számok Azt az előítéletet, hogy az elektromos járművek nem képesek nagy teljesítményre, az e-up! a maga 60 kw-os teljesítményével és 210 newtonméteres forgatónyomatékával már az első métereken lerombolja. És a többi adat is meggyőző. Gondolta volna, hogy pusztán az akkumulátor energiájával akár 130 kilométer per órás sebesség és 0-ról 100-ra 12,4 másodperc alatt történő gyorsulás érhető el? Energia-visszanyerés Motorizáltság Áramfogyasztás (kwh/100 km 1), kombinált) 11,7 Hatótávolság (km (ÚEM) 2) 160 Legnagyobb sebesség (km/h) 130 Gyorsulás (0 100 km/h) 12,4 Szén-dioxid-kibocsátás (g/km) 1) 0 Energiahatékonysági osztály 3) A+ 1. A megadott értékek meghatározása az előírt mérési módszereknek megfelelően történt. A megadott értékek nem egy adott járműre vonatkoznak, és nem részei az ajánlatnak, hanem kizárólag összehasonlítási alapot nyújtanak a különböző típusokhoz. A gépjármű üzemanyag-fogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása nemcsak az üzemanyag hatékony felhasználásától függ, hanem a vezetési stílustól és egyéb, nem technikai tényezőktől is (pl. környezeti feltételek). Járulékos szerelvények és tartozékok (felépítmények, abroncsok stb.) megváltoztathatják a lényeges járműparamétereket, mint pl. tömeg, gördülési ellenállás és légellenállás, és az időjárási és környezeti feltételek mellett befolyásolhatják a fogyasztási és menetteljesítményi értékeket. Az üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási határadatok a választott abroncsméret és az opcionális felszerelések függvényében értendők. Fontos tudnivalók az 1999/94/EK irányelv jelenleg érvényben lévő változata értelmében: további információkat az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és a hivatalos, sajátos szén-dioxid-kibocsátásról a Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO 2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen (Vezérvonal az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, a CO 2-kibocsátásához és villamosenergia-fogyasztáshoz) közleményből tájékozódhat, amely az összes értékesítőhelyen, továbbá a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH társaság székhelyén (Hellmuth-Hirth-Straße 1, D Ostfildern, Németország) szerezhető be ingyenesen, vagy a honlapon olvasható. 2. A megadott NEFZ-hatótávolságot befolyásolja a vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi/járulékos fogyasztók, mint például a légkondicionáló vagy a járműfűtés használata, az utasok száma/terhelés, a választott vezetési profil (Normal, ECO, ECO+) és a topográfiai viszonyok. A gyakorlatban a hatótávolság kilométer. 3. A hatékonysági osztályok a járműveket szén-dioxid-kibocsátásuk alapján értékelik, a jármű önsúlyát figyelembe véve. Az átlagnak megfelelő járműveket a D osztályba sorolják. A jelenlegi átlagnál jobb eredményeket felmutató járművek A+, A, B vagy C jelölést kapnak. Az átlagnál rosszabb járművek jelölése E, F vagy G Az energia-visszanyerés a fékenergia visszanyerését jelenti. Az e-up!-nál ez a meghajtómotor generátorüzemre való kapcsolásával történik. Az eközben keletkező energia visszakerül a nagyfeszültségű akkumulátorba, amely azt későbbi felhasználásra tárolja. Az e-up! vezetője különböző erősségű energia-visszanyerési módozatok közül választhat: maximális késleltetés maximális fékenergiavisszanyeréssel, vagy minimális késleltetés csekély fékenergiavisszanyeréssel. Fékezéskor mindig nyerünk vissza energiát. 100 Az e-up! akkumulátorát úgy terveztük meg, hogy ideálisan helyezkedjék el a járműben, és ütközés esetén is pont optimális védelmet kapjon. Erőkihasználás %-ban 0 Szakasz m-ben azonnal 40 m 410 m Az e-up! meghajtási viselkedése Optimális! Már elinduláskor teljes nyomaték! Áramfogyasztás (kwh/100 km): 11,7 (kombinált), CO 2-kibocsátás (g/km): 0 (a menet közben mért CO 2-kibocsátásra vonatkozik, a teljes CO 2-kibocsátás az áram eredetétől függ. A Volkswagen ezért ökoáram alkalmazását javasolja), energiahatékonysági osztály: A+.

9 Városi vészfék funkció Az e-up! városi vészfék funkcióval lett felszerelve, kategóriájában elsőként Parkpilot A ParkPilot parkoláskor akusztikusan figyelmeztet az elöl vagy hátul lévő akadá- Műszerfalborítások és a fényezések ez pedig egy nagyon értékes funkció, ha a biztonságos vezetésről van szó. Lézeres lyokra. A rádiónavigációs rendszerben az akadályok távolsága megjelenik érzékelő figyeli, ha túl gyorsan közeledünk az előttünk haladó járműhöz, valamint érzékeli az előttünk lévő akadályokat 10 méteres hatótávolságban. A városi a kijelzőn is. Külső szín vészfékező funkció 30 km/h sebességig reagál, és vészhelyzetben akkora fékerőt fejt ki, hogy csökkenjen az ütközés súlyossága, vagy akár el is kerüljük azt. E-Sound motorhang Az elektromos meghajtású járművek különösen alacsony sebességeknél alig hallható zajt keltenek, ezért a többi közlekedési résztvevő, mint például a Sebességszabályzó berendezés Az emelkedő, illetve lejtő mértékétől függően a sebességszabályzó berendezéssel a megválasztott sebesség 30 km/h felett állandóan tartható különösen hosszabb utakon jelent ez értékes kényelmi szolgáltatást. Elektronikus stabilizáló program Az elektronikus stabilizáló program kritikus vezetési helyzetekben megakadályozhatja a jármű kitörését azáltal, hogy célzottan beavatkozik a fék és motor vezérlésébe. gyalogosok vagy kerékpárosok csak későn, vagy egyáltalán nem veszik észre őket. A jármű kivitelétől függően menet közben egy hangszóró 35 km/h-s sebességig a hagyományos motorhanghoz hasonló zajt kelt (e-sound). Több hely mindenkinek Beszállás az elektromos mobilitás világába: mi sem egyszerűbb és kényelmesebb ennél, hiszen az e-up! szériában négyajtós. Műszerfalborítás színe Kék fehér szürke Kék Hófehér reflexezüst titánszürke mélykék mélyfekete Légzsákok A csomagtér ugyanakkora, mint a hagyományos up! esetében, és egy praktikus Az első ülések elülső légzsákjai mellett már szériában is nagy felületű oldallégzsákok állnak rendelkezésünkre, melyek ütközéskor megvédik az elöl ülő utasok rekesszel is fel van szerelve a töltőkábel számára. fekete fejét és mellkasát. A műszerfal borítása számtalan színt vihet a belső térbe, és összesen hat különböző külső fényezéssel kombinálható. Az e-up! így még inkább személyre szabható. Az oldalon szereplő műszaki megoldások és biztonsági felszereltségek egy része opcionális, felár ellenében rendelhető extra.

10 Itt nem csak a Az e-up! segít még több pénzt megtakarítani: például a kedvező árú éjszakai árammal való töltéssel. További előny: a karbantartási költségek is lényegesen alacsonyabbak egy elekt- Vezetési profilok/e-coaching vezetési élmény jut előnyhöz. romos járműnél. Ahol nincs szükség olajra, ott olajcsere, olajszűrő és kipufogó sincs. Kipufogó sincs, amelyet néha cserélni kell, ezzel pedig további üzemeltetési költségeket takaríthat meg. Az e-up! hatótávolsági hatékonysága növelhető az ECO és ECO+ vezetési profilokkal, méghozzá gombnyomásra. Az ECO+ módban érhető el a legnagyobb hatótávolság ilyenkor kisebb a gyorsulás és a legnagyobb sebesség. Ennél a beállításnál a Climatronic kikapcsol. Az ECO mód az ideális választás azoknak a vezetőknek, akiknek fontos a hatótávolság, de mégsem akarnak lemondani mozgékonyságról és kényelemről. Ilyenkor a legnagyobb sebesség 120 km/h, míg a klímaberendezés csökkentett üzemmódban működik. Az e-up! vezetőjének lehetősége van továbbá arra, hogy saját maga is nagymértékben befolyásolja a fogyasztási költségeket, A vezetési profilok mellett a Think Blue. Trainer. is méghozzá a különböző vezetési profilok és az e-coaching segít- gondoskodik a Think Blue. eszme megvalósulásáról. ségével, amely folyamatosan tájékoztat a vezetési magatartásról Elemzi a vezetési módot a gyorsítás és fékezés tekinte- és így az aktuális fogyasztásról is. tében, és értékes tippeket ad a környezettudatos és Az e-up! hatékonysága érezhető természetesen a pénztárcánkon is, ugyanis a hagyományos meghajtású járművek üzemeltetési költségeivel szemben itt a költségek lényegesen alacsonyab- 26 km fűnyíró 20 m profi focista 100 kilométer kevesebbe kerül, mint 650 Ft költségtakarékos vezetés elérésére. További vizuális tájékoztatást nyújt a maps+more az energiaáramlás-kijelző és az energia-visszanyerési bak. 100 kilométeren az e-up! 11,7 kwh áramot fogyaszt, tehát körülbelül 650 forint a költsége 160 km e-up! statisztika által, ami a vezetőt állandóan fontos információkkal látja el. (51,18 forint/kwh áramdíj mellett.) Ezzel az e-up! még az elektromos járművek között is a leghatékonyabbak közé tartozik. A maps+more e-manager funkciója is kiveszi részét a kényelmes és hatótávolság-hatékony utazás eléréséből. Megadhatja vele a tervezett indulási időt, és Egyszerűen kedvezőbben az úton az e-up! segítségével. így összehangolhatja a töltést és az álló klimatizálást. A jármű igazodik az igényekhez, és így automatikusan biztosítja az optimális hatótávolságot induláskor.

11 Az e-up! Printed in Germany Változtatások joga fenntartva. Kiadás: március Az Ön Volkswagen-márkakereskedője inspired by Think Blue.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf GTE. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf GTE. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Golf GTE Das Auto. Motorok Motor, sebességváltó, elektromosság 204 LE (150 kw) TSI Plug-In-Hybrid Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. e-up! Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. e-up! Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Motorok 82 LE (60 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágneses szinkrongép Max. teljesítmény LE (kw) 1/perc 82 (60) 2800-12000 Max. nyomaték

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. A Golf GTI. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. A Golf GTI. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016os gyártási évre A Golf GTI Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 220 LE (162 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 Befecskendezés/feltöltés

Részletesebben

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39 AZ ÚJ VOLKSWAGEN A kupé a rá jellemző dinamikus dizájnnal és teljesítménnyel. A klasszikus limuzin a maga kényelmével és időtálló eleganciájával. Mindig is ezek voltak az autó legnépszerűbb formái. Nos,

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Das Auto. Motorok Motor, sebességváltó 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Beetle

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Beetle Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Beetle Motorok 105 LE (77 kw) TSI 150 LE(110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

AZ EGYEDI ÉLMÉNYEK SZOLGÁLATÁBAN

AZ EGYEDI ÉLMÉNYEK SZOLGÁLATÁBAN PEUGEOT 508 rxh AZ EGYEDI ÉLMÉNYEK SZOLGÁLATÁBAN Kalandvágy és szabadságszeretet inspirálta az 508 RXH megszületését. Az összkerékhajtás minden úton és minden időben a vezetés háborítatlan élményét nyújtja.

Részletesebben

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

NISSAN LEAF. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Tartozékok Műszaki adatok Nyomtatás Bezárás

NISSAN LEAF. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Tartozékok Műszaki adatok Nyomtatás Bezárás NISSAN LEAF UTAK POLGÁRAI, EGYESÜLJETEK! Csatlakozzon Ön is a világ útjait járó több mint kétszázezer 100%-ban elektromos Nissan LEAF tulajdonosához. Bízzon minden idők legkeresettebb elektromos járművében.

Részletesebben

NISSAN NT400 CABSTAR. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Teljesítmény Hatékonyság Felépítés Tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN NT400 CABSTAR. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Teljesítmény Hatékonyság Felépítés Tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN NT400 CABSTAR KISHASZONGÉPJÁRMŰ PÁRATLAN MODELLVÁLASZTÉK AZ UEFA BAJNOKOK LIGÁJA HIVATALOS KISHASZONGÉPJÁRMŰVE A NISSAN FOLYAMATOS ÚJÍTÁSOKKAL SEGÍTI A VÁLLALKOZÁSÁT - Intelligens új módszerekkel

Részletesebben

Peugeot 3008 HYbrid4. Dízel-elektromos hibrid

Peugeot 3008 HYbrid4. Dízel-elektromos hibrid Peugeot 3008 HYbrid4 Dízel-elektromos hibrid A HYbrid4 technikájú Peugeot 3008 világszerte az első sorozatban gyártott, kereskedelmi forgalomba kerülő, dízel-elektromos hibrid személyautó. A HYbrid4, a

Részletesebben

OPEL MOVANO Személyszállítók

OPEL MOVANO Személyszállítók OPEL MOVANO Személyszállítók Opel Movano Kombi és Busz. A legértékesebb rakomány szállítására. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok, sportcsapatok és szállodai vendégek, diákok és projektcsapatok bárkiről

Részletesebben

Kezelési útmutató R 1200 RT

Kezelési útmutató R 1200 RT Kezelési útmutató R 1200 RT BMW Motorrad A motorozás élménye Gépjármű/kereskedő adatai Gépjármű adatai Kereskedő adatai Modell Kapcsolattartó a szervizben Vázszám Úr/Úrhölgy Színkód Telefonszám Első forgalomba

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Golf Sportsvan Das Auto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF TELESZKÓPOS RAKODÓK 100-122 LEMF MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com 01 02 Minden igényt kielégítő funkciók 01 A rendelkezésre álló munkaeszközök

Részletesebben

.hu shi ubi its m www.

.hu shi ubi its m www. www.mitsubishi.hu Tapasztalja meg a suhanás élményét! A csendesnél is csendesebb. Megnyugtatóan stabil. Az új Outlander PHEV halk és sima suhanása annak az erőteljes nyomatékleadásnak és kiegyensúlyozottságnak

Részletesebben

A B-osztály új generációja

A B-osztály új generációja A B-osztály új generációja Külső megjelenés 5 Utcahosszal a többiek előtt. A B - osztály. A B - osztály új minőségben egyesíti a teret, a formát és a funkciót. Az ellentmondás minden mozgás hajtórugója,

Részletesebben

AGIN 6 Km/h moped. Használati útmutató. Descostraße 10 D-76307 Karlsbad-Ittersbach Tel. +49 (0) 7248 / 9186 0 Fax. +49 (0) 7248 / 9186 86

AGIN 6 Km/h moped. Használati útmutató. Descostraße 10 D-76307 Karlsbad-Ittersbach Tel. +49 (0) 7248 / 9186 0 Fax. +49 (0) 7248 / 9186 86 Használati útmutató AGIN 6 Km/h moped Descostraße 10 D-76307 Karlsbad-Ittersbach Tel. +49 (0) 7248 / 9186 0 Fax. +49 (0) 7248 / 9186 86 Forgalmazza: Medica Humana Kft. 1119 Budapest, Nándorfejérvári út

Részletesebben

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára Volvo 7900 Hybrid Jobb üzlet a zöldebb városok számára A Volvo 7900 Hybrid sorozat új szintre emeli a zöld hatékonyságot, messze az Euro 6 követelmények fölé. A leghatékonyabb üzemű és legmegbízhatóbb

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VEZETŐ ÉS UTASA A LN50QT-4/6 motorkerékpár egy vezető és egy utas részére készült, de mindig csak a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően lehet

Részletesebben

Kezelési útmutató R 1200 GS

Kezelési útmutató R 1200 GS Kezelési útmutató R 1200 GS BMW Motorrad A motorozás élménye Gépjármű/kereskedő adatai Gépjármű adatai Kereskedő adatai Modell Kapcsolattartó a szervizben Vázszám Úr/Úrhölgy Színkód Telefonszám Első forgalomba

Részletesebben

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan 1 Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan Első pillantásra leginkább az tűnik fel, hogy az új Swift tervezői mennyi mindent megőriztek a korábbi verzióból. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit rejtenek

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás

Üzemeltetési utasítás Üzemeltetési utasítás Szántáselmunkáló henger FlexPack - HU - LEMKEN GmbH & Co. KG Weseler Straße 5, D-46519 Alpen Telefon (0 28 02) 81-0, Telefax (0 28 02) 81-220 E-mail: lemken@lemken.com, Internet:

Részletesebben

NISSAN QASHQAI ÉS QASHQAI+2. Tartalom Külső kialakítás Belső kialakítás Technológia és teljesítmény Stílus és tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN QASHQAI ÉS QASHQAI+2. Tartalom Külső kialakítás Belső kialakítás Technológia és teljesítmény Stílus és tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN QASHQAI ÉS QASHQAI+2 AZ ÚJ NISSAN QASHQAI ÉS QASHQAI+2 A NISSAN NEM KÖT KOMPROMISSZUMOKAT. EZÉRT ÖNNEK SEM KELL. ÍGY, HA SPORTOS, KALANDOS, CSALÁDRA MÉRETEZETT JÁRMŰVET KERES, AMELY ERŐS ÉS STÍLUSA

Részletesebben

INFINITI G CABRIO ÁRAK, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK

INFINITI G CABRIO ÁRAK, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK INFINITI G CABRIO ÁRAK, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK Az árak 2012. március 1-től érvényesek, Magyarországon 2 3 G CABRIO Egy autó, nemcsak a kellemesebb hónapokra, hanem a kompromisszumoktól mentes

Részletesebben

A BMW speciálisan felkészített járműflottája biztosítja az FIA Forma-E versenysorozat 2015/2016-os szezonját

A BMW speciálisan felkészített járműflottája biztosítja az FIA Forma-E versenysorozat 2015/2016-os szezonját A BMW speciálisan felkészített járműflottája biztosítja az FIA Forma-E versenysorozat 2015/2016-os szezonját 2015. október 17-én rajtol el Pekingben az FIA Forma-E versenyszéria második, 2015/2016-os szezonja,

Részletesebben

AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG

AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG ÚJ NISSAN X-TRAIL AKCIÓSAN MÁR THM: 2,5% 6 390 000 000 Ft-tól 1 MINDENKINEK 2 LIMITÁLT NISSAN CHROME EDITION KIADÁS AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG Az új Nissan X-Trail most olyan fejlett technológiákat kínál,

Részletesebben

Erősítse fel a napot.

Erősítse fel a napot. SLC Roadster Erő-ütem. A város ritmusa felgyorsulni látszik, hiszen most az új SLC diktálja az ütemet. Az életöröm meghódítja az utcákat: új orral, gyémánt-hűtőráccsal és határozott króm szárnnyal. Minden

Részletesebben

1,6 literes Valvematic 6 M/M

1,6 literes Valvematic 6 M/M Auris Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 1,33 literes Dual VVT-i 6 M/M CCO (DPF)* 6 M/M CCO (DPF)* 2,0 literes DPF Fogyasztás (utoljára a 2004/3/EC rendelettel módosított 80/1268/EEC (Euro 4), valamint

Részletesebben

GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT!

GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT! 2 GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT! 3 4 Króm hűtőrács LED-ES HÁTSÓ LÁMPATESTEK 17 COLOS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK HATÁROKAT FESZEGETŐ FORMATERV EGY AUTÓNAK, MELY MINDEN EDDIGINÉL MESSZEBBRE MEGY A különleges szolgáltatásokban

Részletesebben

NISSAN NOTE. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN NOTE. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN NOTE MINDEN A HELYÉN VAN IGAZÁN STÍLUSOS. Elegánsabb és dinamikusabb. Alacsonyabb tetővonalával, meredekebb szélvédőjével, kiszélesedő kerékíveivel és a hátrahúzott fényszórókat megtörő kecses hűtőrácsával

Részletesebben

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató OPEL ZAFIRA TOURER Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 38 Tárolás... 65 Műszerek és kezelőszervek... 97 Világítás...

Részletesebben

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen.

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen. Színválaszték A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról.

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. CITROËN DS4 Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. Csábítás Rafinéria Stílus Citroën DS4 Igazi

Részletesebben

Díjnyertes mosogatógép. A Siemens Energiatakarékossági Díjat nyert készüléke. www.siemens-home.com/hu. Siemens. Megérint a jövő.

Díjnyertes mosogatógép. A Siemens Energiatakarékossági Díjat nyert készüléke. www.siemens-home.com/hu. Siemens. Megérint a jövő. Díjnyertes mosogatógép. A Siemens takarékossági Díjat nyert készüléke. www.siemens-home.com/hu Siemens. Megérint a jövő. takarékossági díjat nyert a Siemens zeolith-os mosogatógépe. Szabadonálló 60 cm

Részletesebben

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ Plug-in Hybrid Benzines-Elektromos Hybrid Synergy Drive HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ ZVW35 Sorozat Előszó Ez a kézikönyv azért készült, hogy felkészítse és segítse a szakembereket a Toyota Prius Plug-in

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide az új XC90 Twin Engine bizonyos funkcióit írja le. A középkonzolon elérhető kezelési útmutató tartalmaz átfogó információkat a Volvójáról. A kesztyűtartóban

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG!

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! Egy, a Ford által támogatott felmérés szerint az európai autósok többsége aggódik a környezetszennyezés miatt, ám sokuk nem tudja pontosan,

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 70402 KG Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/4. (06.) 200370656 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Ampera 08/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 57 Világítás... 95 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Coupé Egyedi modellek & csomagok Szín designo selenit-szürke magno fényezés Kerék AMG könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős design, 18" Kárpitozás

Részletesebben

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Thermalia Energianyereség föld vagy talajvíz hőforrással. Környezeti energia hasznosítása a legmagasabb szintű hatékonysággal. Thermalia talaj/víz és víz/víz hőszivattyú előnyeiről

Részletesebben

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle A lét új könnyedsége. Az idő múlásával, a sikerrel, a tapasztalattal a célokból nem lesz kevesebb. Csak a hozzájuk vezető út lesz szebb. Magabiztosabb. Biztonságosabb. Minden

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

Az új Chevrolet. cruze

Az új Chevrolet. cruze Az új Chevrolet cruze CRUZE Vonzó külső, attraktív belső. Az új Chevrolet Cruze a formatervezés és a technológia kombinációjának legjavát kínálja. Lenyűgöző, hogy egy ilyen határozott vonalvezetés, ilyen

Részletesebben

A Suzuki Környezeti Koncepciója

A Suzuki Környezeti Koncepciója A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet végzünk

Részletesebben

Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel

Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel 1 Klímaszerviz a Boschtól A járművek légkondicionáló rendszerei rendszeres karbantartást igényelnek. Ezért

Részletesebben

Megérkezett a Ssangyong Tivoli!

Megérkezett a Ssangyong Tivoli! 2 Megérkezett a Ssangyong Tivoli! Sokszáz millió eurós beruházás, 4 évnyi fejlesztés, vadonatúj moduláris padlólemez, sportos és fiatalos dizájn, igényes belső kialakítás, vadonatúj motorok és kiemelkedő

Részletesebben

VOLVO S60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI

VOLVO S60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI VOLVO S60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI DIESEL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓ NÉLKÜL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL MOTOR TÍPUS TELJESÍTMÉNY (KW/LE) REGISZTRÁCIÓS

Részletesebben

AVEO - JÓKEDVRE, ÉLETRE TEREMTVE!

AVEO - JÓKEDVRE, ÉLETRE TEREMTVE! Chevrolet AVEO AVEO - JÓKEDVRE, ÉLETRE TEREMTVE! A Chevrolet Aveo minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit Ön egy Chevrolet-től elvár. Kiváló úttartása, ereje, kezelhetősége mellett meglepően tágas

Részletesebben

NISSAN QASHQAI. Küls megjelenés Bels megjelenés Technológia és Teljesítmény Stílus és Tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN QASHQAI. Küls megjelenés Bels megjelenés Technológia és Teljesítmény Stílus és Tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN QASHQAI A TELJESEN ÚJ QASHQAI AZ ÚJ GENERÁCIÓS NISSAN QASHQAI. UTÁNOZHATATLAN VÁROSI ÉLMÉNYEK. MAGASABB FOKOZATRA KAPCSOLVA. FORRADALMAT INDÍTOTT EL, most pedig kihívó, új formában visszatér, hogy

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás

Üzemeltetési utasítás Üzemeltetési utasítás Függesztett ekék Juwel 7M Juwel 7M V - HU - LEMKEN GmbH & Co. KG Weseler Straße 5, 46519 Alpen / Germany Telefon +49 28 02 81 0, Telefax +49 28 02 81 220 lemken@lemken.com, www.lemken.com

Részletesebben

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!* OPEL Movano Csak Euro Diesel EN 590!* Az Opel gépkocsik dízelmotorjait az autóipari kutatások legújabb eredményei alapján fejlesztették ki, így magas mûszaki színvonalat és kifinomult technológiát képviselnek,

Részletesebben

ENERGIAKÖLTSÉG MÉRŐ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3. 19. oldal Rend. sz. / Item No. / N de commande / Bestnr.: 12 50 52 4000PRO D Ez a használati útmutató ehhez a termékhez tartozik. Az útmutató fontos tudnivalókat

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up!

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up! Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre up! Motorok BlueMotion Technology 75 LE (55 kw) BlueMotion Technology 90 LE (66 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres

Részletesebben

A BMW számos modelljét frissíti 2015 nyarán

A BMW számos modelljét frissíti 2015 nyarán A BMW számos modelljét frissíti 2015 nyarán További újgenerációs erőforrások a BMW 1-es, 2-es, 3-as, 4-es és X5-ös modellsorozatainak motorpalettáján +++ Bemutatkozik a BMW xdrive intelligens összkerékhajtás

Részletesebben

PULSAR Intelligens, praktikus megoldások prémium kivitelben

PULSAR Intelligens, praktikus megoldások prémium kivitelben Intelligens, praktikus megoldások prémium kivitelben Új Nissan PULSAR 3 990 000 Fttól kedvezményes finanszírozással Az ajánlat 2014.09.09 2014.09.30 között érvényes. A hihetetlenül tágas és szellős utastérrel

Részletesebben

Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat.

Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat. Q30 Felhasználói útmutató Annak érdekében, hogy az új Infiniti Q30 modellt kényelmesen felfedezhesse, ebben az útmutatóban bemutatjuk az alapvető funkciókat. Utastér áttekintése 2 Műszerfal 4 Műszerek

Részletesebben

Hyundai Motor Company www.hyundai.hu. EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe

Hyundai Motor Company www.hyundai.hu. EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe Hyundai Motor Company www.hyundai.hu EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe A Santa Fe maga a stílus Mi jellemzi a Santa Fe-t? Egyetlen szó: Stílus Képzelje

Részletesebben

VOLVO V60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI

VOLVO V60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI VOLVO V60 CROSS COUNTRY ALAPMODELLEK ÁRAI DIESEL MOTOR TÍPUS TELJESÍTMÉNY (KW/LE) AJÁNLOTT FOGY. ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓ NÉLKÜL REGISZTRÁCIÓS ADÓ AJÁNLOTT FOGY. ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL D4

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum a tartalék akkumulátor megfelelő felszerelését ismerteti.

Részletesebben

Költséghatékony megoldások? Természetesen! Kímélje pénztárcáját és környezetét Bosch háztartási készülékekkel! Akciós ajánlat 2010. I.

Költséghatékony megoldások? Természetesen! Kímélje pénztárcáját és környezetét Bosch háztartási készülékekkel! Akciós ajánlat 2010. I. Költséghatékony megoldások? Természetesen! Kímélje pénztárcáját és környezetét Bosch háztartási készülékekkel! kciós ajánlat 2010. I. negyedév 2 Bosch Technológiák, amelyek nem csak a mindennapjainkat

Részletesebben

ÚJ NISSAN X-TRAIL 150 000 FT ÉRTÉKŰ GYÁRI AJÁNDÉK 2,5% MÁR 6 990 000 Ft-tól THM: MINDENKINEK* AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG AKTÍV BIZTONSÁGI PAJZS

ÚJ NISSAN X-TRAIL 150 000 FT ÉRTÉKŰ GYÁRI AJÁNDÉK 2,5% MÁR 6 990 000 Ft-tól THM: MINDENKINEK* AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG AKTÍV BIZTONSÁGI PAJZS ÚJ NISSAN X-TRAIL MÁR 6 990 000 Ft-tól 2,5% THM: MINDENKINEK* 150 000 FT ÉRTÉKŰ GYÁRI AJÁNDÉK AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG Az új Nissan X Trail most olyan fejlett technológiákat kínál, melyek biztonságos vezetést

Részletesebben

Felhasználói referencia-útmutató

Felhasználói referencia-útmutató EHBH04CA EHBH08CA EHBH16CA EHBX04CA EHBX08CA EHBX16CA EHVH04S18CA EHVH08S18CA EHVH08S26CA EHVH16S18CA EHVH16S26CA EHVX04S18CA EHVX08S18CA EHVX08S26CA EHVX16S18CA EHVX16S26CA Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások. és regeneratív üzemanyagok. Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH

A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások. és regeneratív üzemanyagok. Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH 2007. június RF 70406-d Kl A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások és regeneratív üzemanyagok Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH dízel rendszerek fejlesztése

Részletesebben

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban,

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, E-osztály limuzin Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, amely olyan mértékben segíti, tehermentesíti

Részletesebben

Haszonjárművek. 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november. www.vwh.hu. Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője:

Haszonjárművek. 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november. www.vwh.hu. Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője: Haszonjárművek A Transporter A Transporter 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november www.vwh.hu Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője: Ha minden esre van szüksége: A

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ Benzines-elektromos Hybrid Synergy Drive HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ ZVW4# Sorozat Előszó Ez a kézikönyv azért készült, hogy felkészítse és segítse a szakembereket a Toyota PRIUS +/PRIUS v benzines-elektromos

Részletesebben

Land Cruiser V8 tartozékok

Land Cruiser V8 tartozékok Land Cruiser V8 tartozékok Életstílus A Land Cruiser V8 maga a testet öltött stílus: a luxus, a kifinomult elegancia és a minden terepet legyőző funkcionalitás lenyűgözően harmonikus elegye. Az eredeti

Részletesebben

JBY 100. H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R

JBY 100. H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R H JBY 100 H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék megismerése...

Részletesebben

Újra és újra ámulatba ejt.

Újra és újra ámulatba ejt. C-osztály Cabriolet Újra és újra ámulatba ejt. Mennyire lehet intenzív egy autó? Az új C-osztály Cabriolet feszültséggel teli vonalai és izmos felületei a lélegzetelállító stílus bizonyítékai. Ezt csak

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Az Motorok 115 LE (85 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágnes által gerjesztett szinkrongép (PSM) Max. teljesítmény (LE (kw) 1/perc)

Részletesebben

Siemens Life micon. Használati útmutató. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Siemens Life micon. Használati útmutató. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Siemens Life micon Használati útmutató www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Tartalom Üdvözöljük! 4 Az Ön által vásárolt hallókészülék 5 A hallókészülék ismertetése 5 Részegységek és megnevezésük

Részletesebben

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni.

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Magasnyomású mosók Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Akár gyengéd ápolás, akár erőteljes tisztítás a Kärcher tökéletes megoldást kínál minden tisztítási feladathoz. Ahol korábban a kosz uralkodott,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TG 41W,G,Z TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TG 41W,G,Z TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z A készülék kialakítása: mobil Max. teljesítmény: 2,5 kw 1,3 kw 2,4 kw Teljesítmény:

Részletesebben

Miele különleges ajánlatok. Háztartási készülékek 2014. szeptember 1.

Miele különleges ajánlatok. Háztartási készülékek 2014. szeptember 1. Miele különleges ajánlatok Háztartási készülékek 2014. szeptember 1. Üdvözöljük a Mielénél IMMER BESSER A mi igényünk Amikor dédapáink megalapították a Miele vállalatot, a siker érdekében ki kellett emelkedniük

Részletesebben

A biztonsági övekre vonatkozó általános információk

A biztonsági övekre vonatkozó általános információk KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VÄLKOMMEN! Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét. Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet nyújtson Önnek és utasainak. A Volvo a világ egyik legbiztonságosabb

Részletesebben

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás NISSAN PULSAR MINDEN, AMIRE VÁGYIK AZ ÖN IGÉNYEIRE SZABVA. A Nissan vadonatúj modellje, a kifinomult és magabiztos PULSAR a merész, sportos dizájnt fejlett technológiákkal ötvözi, és lendületes vezetési

Részletesebben

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani!

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Tartalom jegyzék Alkalmazott jelölések... 3 Biztonsági utasítások... 3 Klímaberendezések használatára vonatkozó

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Alltrack Motorok 150 LE (110 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology 184 LE (135 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek

Részletesebben

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni megtanít A mai felgyorsult világban könnyû megfeledkezni az érzésekrõl, a természetes dolgokról. Az új fejlesztésû és stílusos Suzuki Grand Vitara azonban felélénkíti az érzékszerveket, és képessé tesz

Részletesebben

3,0 literes turbódízel D-4D 1KD-FTV 5 A/T. Ajánlott üzemanyag 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj

3,0 literes turbódízel D-4D 1KD-FTV 5 A/T. Ajánlott üzemanyag 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj Land Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY Fogyasztás (utoljára a 2004/3/EC rendelettel módosított 80/1268 EEC EU direktíva alapján) 5 A/T 6 M/T Vegyes (l/100 km), 5-ajtós (3-ajtós) 8,1 (7,9)

Részletesebben

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1. 750 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR. THM: 3,99% 2 Akár 750 000

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1. 750 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR. THM: 3,99% 2 Akár 750 000 ÚJ NISSAN X-TRAIL AKCIÓSAN MÁR 6 340 000 Ft-tól 1 750 000 Ft kedvezménnyel THM: 3,99% 2 Akár 750 000 AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG Az új Nissan X-Trail most olyan fejlett technológiákat kínál, melyek biztonságos

Részletesebben

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Sajtóinformáció 2016. február 24. Affalterbach. A Mercedes-AMG az új C 43 4MATIC Coupé modellel bővítette a C-osztály kínálatát.

Részletesebben

NISSAN FINANCE MINDENKINEK VILLANYOZZA FEL VÁLLALKOZÁSÁT!

NISSAN FINANCE MINDENKINEK VILLANYOZZA FEL VÁLLALKOZÁSÁT! v NISSAN e- NETTÓ KEZDŐÁR 8 000 000 FT NISSAN FINANCE 2,5% THM MINDENKINEK GARANCIA AKKUMULÁTOR-KAPACITÁSRA 5 ÉV / 100 000 KM VILLANYOZZA FEL VÁLLALKOZÁSÁT! A díjnyertes és LEAF ötvözésével alkottuk meg

Részletesebben

Irányt mutat az áramlatoknak.

Irányt mutat az áramlatoknak. CLA-osztály. Irányt mutat az áramlatoknak. Az egyenes út gyakran a leggyorsabb. A megszokott dolgok bizalmat keltenek. De mi hajt előre? A lehető legtovább lovagolni a hullámon? Aki az áramlattal úszik,

Részletesebben

Renault MÉGANE LISTAÁR 5GARANCIA. 400 000 Ft. Fix 5,99% THM

Renault MÉGANE LISTAÁR 5GARANCIA. 400 000 Ft. Fix 5,99% THM Renault MÉGANE GRANDTOUR LISTAÁR Motor BUSINESS Limited BOSE Energy TCe 115 4 940 000 5 040 000 Energy dci 95 5 400 000 Energy dci 110 5 650 000 5 750 000 Energy dci 130 6 700 000 Mégane Limited: különleges,

Részletesebben

VOLVO S90 ALAPMODELLEK ÁRAI

VOLVO S90 ALAPMODELLEK ÁRAI NYOMTATÁS VOLVO S90 ALAPMODELLEK ÁRAI BENZIN DIESEL TELJESÍ TMÉNY (KW/LE) AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓ NÉLKÜL REGISZT RÁCIÓS ADÓ AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A IR 64 /IB 64 TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A IR 64 /IB 64 TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: IR/IB 64 A készülék kialakítása: beépíthetõ Fõzõmezõk teljesítménye: (kw) 7,1 1. Fõzõmezõ: jobb elsõ 1,4

Részletesebben

NTR30N. Műszaki adatok. Vontató targonca 3.0 tonna

NTR30N. Műszaki adatok. Vontató targonca 3.0 tonna NTR30N Műszaki adatok Vontató targonca 3.0 tonna NTR30N KIVÁLÓ IRÁNYÍTHATÓSÁG ÉS TÁGAS KEZELŐÁLLÁS A KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉGÉRT ÉS A TERMELÉKENYSÉG NÖVELÉSÉÉRT. A Cat NTR30N vontató targonca tökéletes választás

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 75398 KG3 Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/NY31. (07.) 200371437 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Használati utasítás PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Kerülje a szíjak mozgása által okozható sérüléseket: ne indítsa el a gépet felszerelt védőrész nélkül. Tartózkodjon távol a szíjaktól. BEMUTATÁS 1 HU

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

Változó kamrás körbálázók. Nagy sebesség. Nagy teljesítmény.

Változó kamrás körbálázók. Nagy sebesség. Nagy teljesítmény. Változó kamrás körbálázók Nagy sebesség. Nagy teljesítmény. 2 Változó kamrás bálázók Bevezetés Megbízható, gyors bálázás. Idényről idényre. Bálázóinkat úgy terveztük, hogy mindenki megtalálja a megfelelőt,

Részletesebben

MEGÚJULT MODELL Még ellenállhatatlanabb külsôben

MEGÚJULT MODELL Még ellenállhatatlanabb külsôben Az Ön Hyundai kereskedôje Mindig új utakon www.hyundai.hu MEGÚJULT MODELL Még ellenállhatatlanabb külsôben MEGÚJULT MODELL Még ellenállhatatlanabb külsôben KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben