A Széchenyi Pihenő Kártya bevezetése. Miért előnyös a felhasználó számára? A szolgáltatások igénybevétele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Széchenyi Pihenő Kártya bevezetése. Miért előnyös a felhasználó számára? A szolgáltatások igénybevétele"

Átírás

1 A Széchenyi Pihenő Kártya bevezetése A Széchenyi Klubba tömörült szállodai szakemberek dolgozták ki 2010 első negyedévében a Széchenyi Rekreációs-kártya tervezetét, amely a korábbiaknál is lényegesen intenzívebben segítené a belföldi turizmus fejlődését, a magyar lakosság hazai üdülési lehetőségeinek bővülését, s ezzel közvetve az egészségmegőrzést és a családok összetartozását. Az előzetes tervek szerint 2011 januárjától indult volna útjára a Széchenyi Pihenő Kártya, amely új Cafeteriaelemként, kedvezményezett béren kívüli juttatás lesz, amely után szintén a kifizető fizet személyi jövedelemadót, de más közterhek (járulék-, eho) kötelezettség nem terheli. A Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) olyan készpénz -helyettesítő fizetési eszköz, amellyel a munkavállalónak a kártya kibocsátására (kártyakibocsátó) felhatalmazott pénzügyi vállalkozásnál (szolgáltató) nyitott számlájára a munkáltató által utalt támogatás terhére az arra felhatalmazott és a rendszerbe bevont elfogadóhelyek alkalmazásával szolgáltatások vásárolhatóak. Az üdülési csekknél megszokott papíralapú logisztika helyett tehát a Széchenyi Pihenő Kártya plasztikkártya formájában kerül forgalomba. Miért előnyös a felhasználó számára? Hosszú távú: az egyéni nyilvántartásokban feltöltött utalvány nem jár le az év végén, a juttatás a feltöltés évét követő év december 31. napjáig felhasználható. Biztonságos: a kártya elvesztés esetén letiltható, pótolható, így az utalvány készlet nem vész el. Használatával megszűnik a "kényszervásárlás": elektronikus utalványa beváltásakor pontosan annyit vonnak le e-utalvány készletéből, amennyi a termék/szolgáltatás ellenértéke. Nem kell aprópénzzel kiegészíteni, mint a papír alapú utalványokat. Kényelmes: nem kell különböző címletű utalványokkal bajlódnia. Könnyedén nyomon követhető a számlaegyenleg: kártyája segítségével bármikor lekérdezheti egyéni utalványegyenlegét, tájékoztatást kap az utalvány folyósításáról, valamint a kártyalehúzást követően a bizonylaton is megjelenik a maradék utalvány készlet értéke. A főkártya díjmentes. Sokrétű: a szállás mellett egyéb kulturális és sport, wellness programjait és étkezését is fizetheti. A megemelt keretösszeggel kiterjesztheti családja és saját pihenési lehetőségeit, akár együtt, akár külön-külön, a társkártya nyújtotta lehetőséggel élve pihennek. A kártya a kibocsátástól számított 5 évig érvényes, annak lejáratakor a munkáltató kérésére automatikusan cserére kerül. Az SZÉP kártya nem elektronikus fizetési eszköz, az e-utalványok nem testesítenek meg bankszámla, vagy betéti követelést, az e-utalványegyenlegek készpénzre nem válthatók. A szolgáltatások igénybevétele A Széchenyi Pihenő Kártya kizárólag belföldi szálláshelyeknél és utazási irodáknál belföldi utazás igénybevételére használható a Széchenyi Pihenő Kártya emblémákkal ellátott elfogadóhelyeken. A Széchenyi Pihenő Kártya használata a bankkártyához hasonlóan, gyorsan és biztonságosan történik.

2 A szolgáltató lehúzza a kártyáját a bankkártyákhoz hasonlóan, ezzel azonosítva Önt. Ön ezután engedélyezi az igénybe vett szolgáltatás értékét. Ezt követően megtörténik a fedezetellenőrzés, valamint a bizonylat nyomtatása és aláírása. Majd a szolgáltató átadja Önnek az utalvány felhasználás igazolására szolgáló bizonylatot, amelyen új egyenlege is megjelenik. Igénybe vehető szolgáltatások köre A Széchenyi Pihenő Kártya belföldi szálláshely-szolgáltatással együttesen vehető igénybe, a szálláshelyen vagy utazási irodában fizetve, a következő kiegészítő szolgáltatásokra: éttermi és mozgó vendéglátás, belföldi utazásszervezés (belföldi előre összeállított utazási csomagok értékesítése), humán-egészségügyi ellátás, előadó-művészet, múzeumi tevékenység, növény-, állatkert és természetvédelmi terület működtetése, vidámparki, szórakoztatóparki tevékenység, máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység, fizikai közérzetet javító szolgáltatás, testedzési szolgáltatás, egyéb sporttevékenység (verseny- és lovaglóistállók tevékenysége). A Széchenyi Pihenő Kártya lehetőséget nyújt arra, hogy minden igénybe vett szolgáltatást egy összegben, egy helyen, a szálláshely-szolgáltatónál vagy utazási irodában fizessen ki, ezzel is kényelmesebbé téve a fizetést. Amennyiben SZÉP Kártya elfogadóként kíván csatlakozni - a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhely technikai és adminisztratív feltételei 2012-ben a béren kívüli juttatásként adható juttatások körét változtatja az újonnan elfogadott SZJA törvénymódosítás ( 317/2011. (XII. 27.) Korm. rendelete a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet módosításáról). Az elfogadott törvény szerint továbbra is béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltató által a Széchenyi Pihenő Kártya számlára utalt támogatás, és a törvény szövegének megfelelően azonban ez három egymástól elkülönített, különböző célt szolgáló kártya alszámlájára utalható a következők szerint: 1. Szálláshely alszámlájára - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint támogatás. a. Szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR , , , ) b. belföldi utazásszervezés (TEÁOR ből belföldi előre összeállított utazási csomagok értékesítése)

3 2. Vendéglátás alszámlájára utalható, melegkonyhás vendéglátó-helyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint támogatás. a. éttermi és mozgó vendéglátás (TEÁOR ) b. egyéb vendéglátás (TEÁOR ) c. szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR , , , ) 3. Szabadidő alszámlájára utalható, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 75 ezer forint támogatás. a. egyéb humán-egészségügyi ellátás (TEÁOR ) b. előadó-művészet (TEÁOR ) c. múzeumi tevékenység (TEÁOR ) d. növény-, állatkert és természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR ) e. vidámparki, szórakoztatóparki tevékenység (TEÁOR ) f. máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység (TEÁOR ) g. fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR ) h. testedzési szolgáltatás (TEÁOR ) i. egyéb sporttevékenység (TEÁOR ből verseny- és lovaglóistállók tevékenysége) j. belvízi személyszállítás (TEÁOR ) k. egyéb foglalás (TEÁOR bõl-ből az idegenvezetés) Ha elfogadóhely lesz az Ön cége, a cég felelőssége, hogy csak olyan szolgáltatást fizethessenek a kártyával, ami a fenti felsorolásban (a törvényben) szerepel. Hogyan válhat elfogadóhellyé? 1. Szerződéskötés Az egyes SZÉP kártya szolgáltatók (OTP, MKB, K&H) weboldalain keresztül minden olyan információ megtalálható, mely a kártyaelfogadóknak a kereskedői szerződés megkötését lehetővé teszi. Itt például a oldalon találhatóak szerint:

4 2. A Széchenyi Pihenőkártya elfogadási módok A bankkártyához hasonlóan, gyorsan és biztonságosan történik. POS terminálos elfogadás o Amennyiben a már meglévő POS terminálra kéri a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadást, 5 munkanapon belül aktiválják a szolgáltatást. o Ha még nincs POS-terminál, a telepítés feltétele egy telefonvonal. Az új POS terminál telepítéskor külön bérleti szerződést kell kötni. Ha ez a szerződés is megvan, 10 munkanapon belül telepítik a Széchenyi Pihenőkártya elfogadására (is) alkalmas POS-t. (Csak egész évben nyitva tartó szálláshelyekre telepít terminálokat a szolgáltató!) o Üzembe helyezés után bérleti díj! Webshop-os elfogadás o Működő weboldallal, és online szállásfoglalási rendszerrel kell rendelkezni ehhez a fizetési módhoz. o Előnye lehet, hogy a lefoglalt szállást és a szolgáltatásokat előre fizethetik a leendő vendégek a SZÉP kártyával is. o A webshop telepítése a szerződéskötést követően indul, és az elfogadóhely weboldalán szükséges fejlesztések időigényétől függ. Az elfogadásra alkalmas egyszeri üzembe helyezési díja önköltséges és a szolgáltató határozza meg. SZÉP portálos elfogadás Telefonos elfogadás o A telefonos fizetéshez vonalas vagy mobiltelefon megléte szükséges. Hogyan döntse el, hogy milyen fizetési módot igényeljen? Ha egész évben nyitva tart, és nagy forgalmat bonyolít, akkor a szolgáltató szerint a recepcióra kihelyezett POS terminál (egy vagy több) lehet a jó választás. Ha emellett (vagy e helyett) rendelkezésre áll weblap és online szállásfoglalási rendszer, akkor a webshop-os elfogadási lehetőség jöhet számításba, mert ez esetben előre fizetnek a vendégek. Kisebb szálláshelyeknek vagy utazásszervezőknek, akik nem tartanak egész évben nyitva, esetleg saját weblapot nem üzemeltetnek, de rendelkeznek (gyors) internet hozzáféréssel és nyomtatóval, a virtuális POS terminál lehet a megoldás. Ahol a fenti feltételek egyike sem adott, de van telefon, ott a telefonos fizetési mód jöhet szóba. 3. Adatrögzítés, majd nyilvántartásba vétel. 4. A SZÉP kártya kibocsátója biztosítja az elfogadás technikai feltételeit. 5. Amennyiben a szerződés létrejött, az elfogadóhelyi matrica kiragasztásával vendégei számára máris elérhetővé válik a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetés. 6. A vendég érkezésekor POS terminál esetén a fizetés helyben történik, a tranzakciót a szállásadó végzi.

5 PIN kódja nincs a kártyának, így azt nem kell beütnie a vendégnek, miután lehúzta a kártyát. A bizonylatot alá kell íratni. Továbbá szigorú számadású bizonylatként 18 hónapig meg kell őrizni. Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telefonvonal, telepített POS terminál recepció, a vendég és kártyája jelenléte. Fizetés menete: a szolgáltatás igénybe vétele, számla kiegyenlítéshez SZÉP kártya átadása, kártya lehúzás, bizonylatnyomtatás, vendég általi aláírás. Webshop a fizetés előre történik, a tranzakciót a kártyabirtokos végzi. A vendég érkezésekor már nincs gond a pénzre, hiszen a szolgáltatások online megrendeléskor fizetett. Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, internet kapcsolat, szálláshely saját weboldala, szobafoglalással, internetes fizetési felület, leendő vendég számítógépe internet kapcsolattal. Fizetés menete: böngészés az interneten a szolgáltatásokra, ajánlat kiválasztása, szállás/csomag foglalás a neten, fizetési tranzakció elindítása a neten, kártya adatainak megadása a szálloda honlapjára illesztett fizetési felületen, visszaigazolás nyomtatása, utazás, szolgáltatás igénybevétele Olyan szálláshelyek számára ajánlható, akik rendelkeznek weblappal és online szállásfoglalási rendszerrel. Virtuális POS terminál SZÉP portálos elfogadás a fizetés helyben történik, a tranzakciót a szállásadó végzi Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, internet kapcsolat a szálláson, számítógép a szálláson, vendég és kártyája jelenléte Fizetés menete: a szolgáltatás igénybe vétele, számla kiegyenlítéshez SZÉP kártya átadása, szálláshely jelszavas bejelentkezése a szolgáltató (OTP, K&H, M KB) Széchenyi Pihenő Kártya oldalára, kártya adatainak megadása a fizetési felületen, bizonylatnyomtatás, vendég általi aláírás Telefonos elfogadás a fizetés helyben történik, a tranzakciót a szállásadó végzi Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telefonvonal Fizetés menete: elfogadóhely felhívja a telefonos ügyfélszolgálatot, elfogadóhely azonosítása, a kártyabirtokos azonosítása, elfogadó bediktálja a fizetendő összeget, ügyintéző végrehajtja a kártyaelfogadást, ügyintéző bemondja az elfogadási azonosítót, amit az elfogadó rávezet a számlára, vagy fizetési bizonylatra Előlegfizetés a fizetés előre történik, a tranzakciót a kártyabirtokos végzi Feltétele: a kártyabirtokos regisztrált felhasználója legyen a SZÉP kártya portálnak, illetve a szálláshely szerződött elfogadóként szerepel 7. A jutalék, avagy hogyan kerül a vállalkozás számlájára a pénz? A tranzakció után 15 napon belül utalja át a Széchenyi Pihenő Kártyával kifizetett díjakat a szolgáltató, úgy, hogy azokból már levonta a 1,5% + áfa elfogadóhelyi díjat. A levont elfogadói díjakról pedig havonta, utólag küldi a számlát.

6 8. Miért előnyös a kártyaelfogadóknak? kiszélesítheti cége vendég- és ügyfélkörét, illetve növelni tudja éves forgalmi bevételét az üdülési csekknél alacsonyabb költséget jelent a SZÉP Kártya elfogadása alacsony költségek, minimális adminisztráció gyors fizetési tranzakció, online egyenleg-ellenőrzéssel (a tranzakciókról elektronikus úton is kaphat elszámolást, mely könnyítheti könyvelését) a bankkártyák elfogadásához hasonló fizetési gyakorlat (nincs kézi utalványellenőrzés, számolás) a SZÉP Kártya elfogadói jutaléka a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a fizetett szolgáltatás maximum 1,5%-a lehet a szolgáltatás ellenértékének átfutási ideje gyorsabb, mint az üdülési csekknél amennyiben nem rendelkezik POS terminállal, lehetőség van a telefonos engedélyezésre és az interneten keresztül történő SZÉP kártya elfogadásra is amennyiben Ön már kártyaelfogadó, az Önnél lévő POS terminálon lehetséges a SZÉP kártya elfogadása, csak egy szerződés kiegészítésre van szükség a SZÉP Kártya az üdülési csekk mellett is elfogadható Kinek ajánlható? olyan vállalkozásoknak, akik kereskedelmi, szolgáltató tevékenységük ellenértéke a jelenlegi szabályozás szerint SZÉP Kártyával is kiegyenlíthető, pl. éttermi, belföldi utazásszervezési, egészségügyi, kulturális, szórakoztató szabadidős tevékenység, wellness és sporttevékenység (szálláshely-szolgáltatás igénybevételével együtt, részletesen ld. az 55/2011. (IV.12.) Kormányrendeletben) azoknak, akik jelenleg üdülési csekk elfogadók.

Cégnév (vagy egyéni vállalkozó, magánszállásadó neve): Vállalkozás székhelye: ir. sz.: település:...

Cégnév (vagy egyéni vállalkozó, magánszállásadó neve): Vállalkozás székhelye: ir. sz.: település:... (Intézmény tölti ki!) Szolgáltató azonosítója: S Ez a szám az internetes és telefonos engedélyeztetéshez nem alkalmas! Az internetes és telefonos engedélyeztetéshez szükséges telephely azonosító(k) az

Részletesebben

Az MKB Széchenyi Pihenő Kártya igénylésének, kibocsátásának és használatának általános üzleti feltételei

Az MKB Széchenyi Pihenő Kártya igénylésének, kibocsátásának és használatának általános üzleti feltételei MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. Székhely: 1134 Budapest, Dévai u. 23. Levelezési cím: 1821 Budapest Adószám: 12351035-2-41 Telefon: (1) 268 7272 Fax: (1) 268 7002 Az MKB Széchenyi

Részletesebben

S Z E R Z Ő D É S MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL

S Z E R Z Ő D É S MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL (Intézmény tölti ki!) Szolgáltató azonosítója: S Ez a szám az internetes és telefonos engedélyeztetéshez nem alkalmas! Az internetes és telefonos engedélyeztetéshez szükséges telephely azonosító(k) az

Részletesebben

Fata László Cafeteria Kisokos-2014. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához Frissítve: 2013. 12. 06.

Fata László Cafeteria Kisokos-2014. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához Frissítve: 2013. 12. 06. Fata László Cafeteria Kisokos-2014. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához Frissítve: 2013. 12. 06. Cafeteria Kisokos * 1 Hogyan adjunk olcsóbban juttatásokat? A munkabér kifizetése 2014-re

Részletesebben

Fata László Cafeteria Kisokos-2015. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához

Fata László Cafeteria Kisokos-2015. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához Fata László Cafeteria Kisokos-2015. Alapismeretek a béren kívüli juttatások alkalmazásához Frissítve: 2014. 12. 10. Ha szeretne értesülni a kiadvány frissítéseiről, és még nem regisztrált e-mail címével

Részletesebben

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól A 2012.1.1. és 2012.11.24. között hatályos szöveg A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi

Részletesebben

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól A 2013.7.1. óta hatályos szöveg (A 2013.7.1-től hatályos változásokat aláhúzással jelöltük) A

Részletesebben

Még több információ: www.szechenyipihenokartya.hu. Kormányrendeletek

Még több információ: www.szechenyipihenokartya.hu. Kormányrendeletek Még több információ: www.szechenyipihenokartya.hu M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 38. szám 10257 III. Kormányrendeletek A Kormány 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelete a Széchenyi Pihenõ Kártya kibocsátásának

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2015.

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2015. TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2015. 1 1 Bevezető... 3 2 A VBKJ keretösszeg... 3 3 A VBKJ rendszer főbb alapelvei... 3 4 Nyilatkozattétel ideje,

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 24. szám 126. évfolyam 2011. november 11. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítások 45/2011. (XI. 11. MÁV Ért. 24.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. választható

Részletesebben

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő 2013. január 2013. évi adótörvény módosítások Készítette: Dr. Gróf Gabriella igazságügyi adó- és könyvszakértő ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés 1068 Budapest, Benczúr utca 45. /fax: (06-1)

Részletesebben

Béren kívüli juttatások

Béren kívüli juttatások Béren kívüli juttatások Adóvilág 2013. július XVII. Évfolyam 08. szám Az adóév elején, az éves juttatások tervezése során, a cafeteria keretek meghatározásakor nagyobb érdek - lődés övezi a kedvezményes

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2011. December

HR HÍRLEVÉL. 2011. December HR HÍRLEVÉL 2011. December MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK RECRUITMENT / OUTSOURCING PÉNZÜGY-SZÁMVITEL CAFETERIA SZOLGÁLTATÁSOK EXPAT SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi

Részletesebben

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő 2015. január 2015. évi adótörvény módosítások Készítette: Dr. Gróf Gabriella igazságügyi adó- és könyvszakértő ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés 1068 Budapest, Benczúr utca 45. /fax: (06-1)

Részletesebben

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő

Készítette: Dr. Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő 2014. január 2014. évi adótörvény módosítások Készítette: Dr. Gróf Gabriella igazságügyi adó- és könyvszakértő ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés 1068 Budapest, Benczúr utca 45. /fax: (06-1)

Részletesebben

Hírlevél ÁFA. Tartalom. ÁFA-visszaigénylés. Számlázás. 2012. év 1. szám 2012. február 3. További információért keressen minket:

Hírlevél ÁFA. Tartalom. ÁFA-visszaigénylés. Számlázás. 2012. év 1. szám 2012. február 3. További információért keressen minket: Hírlevél 2012. év 1. szám 2012. február 3. Tartalom -visszaigénylés Az új szabályok alapján a 2012. február elsejétől benyújtott áfa-bevallások esetén: 1. az áfa-visszaigénylés kiutalási határideje főszabály

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 8. szám 128. évfolyam 2013 március 15 ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítás TARTALOM Oldal Egyéb közlemény Oldal 17/2013. (III. 15. MÁV Ért. 8.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói

Részletesebben

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák 2008 Bankkártyák 2008. január A Magyar Nemzeti Bank jelen kiadványa kizárólag tájékoztatás célját szolgálja. A jelen tájékoztató tartalma nem minõsül a jogalkotásról

Részletesebben

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet

55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenı Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 80. d) pontjában, valamint - a 21.

Részletesebben

S Z E R Z Ő D É S VENDÉGLÁTÁS SZOLGÁLTATÁSHOZ MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁVAL (kiskereskedelmi egység vendéglátás szolgáltatása)

S Z E R Z Ő D É S VENDÉGLÁTÁS SZOLGÁLTATÁSHOZ MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁVAL (kiskereskedelmi egység vendéglátás szolgáltatása) (Intézmény tölti ki!) Szolgáltató azonosítója: S Ez a szám az internetes és telefonos engedélyeztetéshez nem alkalmas! Az internetes és telefonos engedélyeztetéshez szükséges telephely azonosító(k) az

Részletesebben

S Z E R Z Ő D É S SZABADIDŐS SZOLGÁLTATÁSOKHOZ MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁVAL

S Z E R Z Ő D É S SZABADIDŐS SZOLGÁLTATÁSOKHOZ MKB SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁVAL (Intézmény tölti ki!) Szolgáltató azonosítója: S Ez a szám az internetes és telefonos engedélyeztetéshez nem alkalmas! Az internetes és telefonos engedélyeztetéshez szükséges telephely azonosító(k) az

Részletesebben

Készítette: Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő

Készítette: Gróf Gabriella. igazságügyi adó- és könyvszakértő 2012. január 2012. évi adótörvény módosítások Készítette: Gróf Gabriella igazságügyi adó- és könyvszakértő ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés 1068 Budapest, Benczúr utca 45. /fax: (06-1)

Részletesebben

1. A SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE ÉS FINANSZÍROZHATÓSÁGÁNAK FELTÉTELEI

1. A SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE ÉS FINANSZÍROZHATÓSÁGÁNAK FELTÉTELEI TISZTELT PÉNZTÁRTAG! Örömmel adjuk át rövid, összefoglaló jellegű tájékoztatónkat, amely a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza közérthető formában annak érdekében, hogy Ön teljes körűen és minél egyszerűbben

Részletesebben

KÁRTYAHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÁRTYAHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÁRTYAHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Elfogadta az Igazgatótanács a 6/2014.02.18. számú határozatával. Hatályos 2014. március 1-től 1. Bevezető A MKB Egészségpénztár a szolgáltatások igénybevételére Egészségkártyát

Részletesebben

TÖBB JUTTATÁS, RENGETEG ÉLMÉNY! OTP SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYA LAKÁSHITEL- TÁMOGATÁS ADÓMENTESEN OTP ADLAK EGYBEN EGYSZERŰBB! OTP CAFETERIA KÁRTYA

TÖBB JUTTATÁS, RENGETEG ÉLMÉNY! OTP SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYA LAKÁSHITEL- TÁMOGATÁS ADÓMENTESEN OTP ADLAK EGYBEN EGYSZERŰBB! OTP CAFETERIA KÁRTYA 2015 A Z O T P C S O P O R T I N F O R M Á C I Ó S M A G A Z I N J A I N G Y E N E S K I A D V Á N Y 06 13 18 TÖBB JUTTATÁS, RENGETEG ÉLMÉNY! OTP SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYA LAKÁSHITEL- TÁMOGATÁS ADÓMENTESEN

Részletesebben

Béren kívüli juttatások

Béren kívüli juttatások Üzleti Navigátor Füzetek Begella Zoltánné - Badak Béla Béren kívüli juttatások Opten Kft. Budapest, 2007 Kiadja az OPTEN Informatikai Kft. Levélcím: 1142 Budapest, Rákospatak u. 82. E-mail: opten@opten.hu

Részletesebben

A juttatás adhatóságának esetei:

A juttatás adhatóságának esetei: Cafetéria rendszer juttatási szabályzat ((Minta) A cafetéria rendszer a jelen szabályzatban meghatározott feltételekkel a következő szociális és jóléti juttatásokat tartalmazza: a) Erzsébet-utalvány (meleg

Részletesebben

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

Cafetéria-szabályzatáról

Cafetéria-szabályzatáról Segesd Község Önkormányzata 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 1/2015. (III.16.) számú polgármesteri utasítás Segesd Község Önkormányzata Cafetéria-szabályzatáról

Részletesebben

Bankkártya Elfogadói szolgáltatás. Tájékoztató

Bankkártya Elfogadói szolgáltatás. Tájékoztató Bankkártya Elfogadói szolgáltatás Tájékoztató Tisztelt Érdeklődő! Az UniCredit Bank kiemelt figyelmet fordít bankkártyás szolgáltatásai folyamatos fejlesztésére. Különböző típusú bankkártyák széles körét

Részletesebben