- 1 - Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "- 1 - Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története"

Átírás

1 - 1 - Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 5000 Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 30/ , ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank Adószám: Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története A tagszervezet megalakulása (1991.) A Magyar Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége országos ejtőernyős találkozót tartott április 13-án Veszprémben. Vadászi Tibor elnök részletes tájékoztatót tartott a Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége addigi tevékenységéről és javasolta, hogy e szervezet alakuljon át a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségévé, megnyitva ezzel a kapukat minden korosztály és az ejtőernyős társadalom minden rétege (hivatásos és sorkatona, civil amatőr és sportoló, szimpatizánsok, támogatók) felé. Az országos gyűlés után az ejtőernyőzéshez szorosabban kapcsolódó városokban Pápa, Pécs, Veszprém, Szentes, Székesfehérvár, Kiskunfélegyháza, Szolnok, Budapest létrejöttek a helyi szervezetek. A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet az 1991-ben elkezdődött szervezőmunka eredményeként alakult meg, az akkori MN 3100 bázisán, egy országos szintű szövetség részeként. A tagszervezet tagságának zöme továbbra is az MH 34. Bercsényi László Felderítő-zászlóalj hivatásos tiszt, tiszthelyettesi állományából szerveződött, míg többen az alakulat volt sorkatonái közül jelentkeztek tagnak. A Tagszervezet magának tekintette a MEBSZ alapszabályát, az Országos Elnökség által ajánlott programokhoz csatlakozva minden évben a Tagszervezet Közgyűlésén elfogadott éves program alapján végezte munkáját. Tagszervezetből Szervezet (2007-) A 2007 tavaszán a Tagszervezet Közgyűlése elfogadta önálló Alapszabályunkat. Megnevezésünk MEBSZ Szolnoki Szervezet lett. Tagjaink elismerésre méltó sikereket értek el a hazai és a nemzetközi ejtőernyős versenyeken, valamint a kultúra és a közélet egyéb területein is,. A Szervezet vezetősége továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérte (kiséri) a tagság előmenetelét, az évente megalkotott és elfogadott elismerési tervnek megfelelően, javaslatunkra, a MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság felterjesztésével állami és nemzeti ünnepeinken többen részesültek kitüntetésben, elismerésben, ezen kívül számos tag részesült szociális segélyben ben sikerült a kor kihívásának megfelelően önálló jogi személlyé válnunk Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete néven, mellyel önállóságunkat, az ejtőernyőzéshez és

2 - 2 - Szolnokhoz való kötődésünket kívánjuk kifejezni, mely elveket figyelembe véve alkottuk meg önálló jelképrendszerünket. A Jász- Nagykun Szolnok Megyei Bíróság augusztus 03.-i keltezéssel a 2.Kny /2010/6. számú végzésében 2392 nyilvántartási szám alatt, nyilvántartásba vette az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetét ben a Szervezet vezetése átalakult és az Alapszabállyal összhangban szélesítette tevékenységi körét. Tagszervezet létszáma, összetétele: A tagság életkor szerinti összetétele széles skálán mozog, mintegy 4 generációból tevődik össze. Ez által teljesül legjobban a MEBSZ megalakításakor megfogalmazott alapelv, azaz minden korosztály és az ejtőernyős társadalom minden rétege együtt lehessen. A Szervezet létszáma jelenleg 80 fő. Az ejtőernyős hagyományok ápolása, az ejtőernyőzés népszerűsítése: 1.) Az ejtőernyőzés hagyományainak ápolása, az ejtőernyőzés népszerűsítése. A tagok, már a Tagszervezet megalakulása előtt, mint katonák rendszeresen részt vettek a Magyar Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége rendezvényein. Ilyenek voltak a különböző bemutató ejtőernyős ugrások és közelharc bemutatók, ahol nagy létszámú ejtőernyős bajtársnak és családtagjaiknak mutatták be felkészültségüket, és tovább öregbítették az ejtőernyős katonák hírnevét. A Szolnoki Tagszervezet rendszeresen részt vett a különböző ejtőernyős rendezvényeken (Hüse verseny, Kiskunfélegyháza, Gyulai György verseny).

3 - 3 - A magyar ejtőernyős válogatott és egyben katonai ejtőernyős válogatottban évek óta több tagunk szerepel eredményesen. Az ejtőernyőzés népszerűsítésének részeként különböző iskolákban tartottunk bemutatót, járőrversenyt és honvédelmi felkészítést. Kegyeleti tevékenység: 2.) Kegyeleti tevékenység Kegyeleti tevékenység keretein belül évente részt vettünk a MEBSZ által szervezett megemlékezéseken, koszorúzásokon. Tagszervezetünk kiemelt feladatként kezelte és szervezte az Ejtőernyős Emlékfalnál történő megemlékezéseket.

4 - 4 - Szolnok helyőrség és Szervezetünk csoportképe a Jutaspusztai megemlékezésen. Tagjaink a Debreceni tagszervezet együttműködésével közösen emlékeztek meg Hüse Károlyra ben elindítottuk a Honismereti előadás sorozatunkat, amely szerves része az örökségünk megóvása és kegyeleti tevékenységünknek. A nyári hónapok kivételével havonta 1-1 előadást tartottunk. Bajtársi baráti összejövetelek, sport és szabadidős tevékenység: A rendszeres összejöveteleink, a havonta tartott elnökségi üléseink, stabil, tervezett hátteret biztosítanak, a havonta megtartott társas összejövetelek (klubnapok), valamint a havonta kiadásra kerülő programajánlók, hírlevelek, a tagsággal való folyamatos kapcsolattartást, információáramlást biztosítják. A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Szolnoki Helyőrségi Klubja folyamatosan biztosítja irodánkat és e rendezvényeink helyszíneit.

5 - 5 - Az együttműködés gyümölcseként évente több egyesület közösen rendezett zenés táncos összejövetelt márciusban a Nőnap és októberben az Idősek Világnapja alkalmából. A MEBSZ és a MH 2. KRDD megbízásából Szervezetünk megtisztelő és kiemelkedő feladata a rendszeresen, Szolnokon megrendezésre kerülő Ejtőernyősök Napja (fegyvernemi nap) és az azt követő Ejtőernyős bál (est) tájékoztató, adminisztrációs, szervezési és koordinációs munkáinak végrehajtása. A civil szervezetekkel továbbra is szorosan együttműködünk. Rendezvényeink jelentős részét a Civil Városmarketing Kerekasztallal, a Gördögök SE-vel és az AURIGA Életmód, Rekreáció és Tömegsport Egyesülettel közösen rendeztük. Rendszeresen részt vettünk a Civil Kavalkádon. Ott voltunk a Gyulyásfesztiválon, ahol családias légkörben Szervezetünket is népszerűsítettük. Először 2014-ben szerveztek meg és vezettek le a honvédelmi nevelés és toborzás részeként az országos szintű Ejtőernyős Honvédelmi Öttusát általános iskolák 5-6, 7-8. osztályos tanulói és középiskolások részére.

6 - 6 - A katonai ejtőernyőzési hagyományok megőrzése érdekében, a nagy elődök tiszteletére a legjobbaknak járó vándorserlegeket három ejtőernyős legenda, I. korcsoport Kiss Zoltán posztumusz alezredes, II. korcsoport Sáray Bertalan ezredes és III. korcsoport Hüse Károly posztumusz őrnagy családjai ajánlották fel. A versenyen az ország területéről évente mintegy 10 település 80 fővel vesz részt.

7 - 7 - Az Auriga Életmód és Rekreációs Egyesülettel együttműködve az egészséges életmódra való nevelés keretében 2012 óta rendezzük meg az erdei futóverseny sorozatot. A versenyek végén a díjakat Szervezetünk kiemelkedő sportoló tagjai, más sportágak elismert vezetői, illetve a Város vezetői adták át. Többek közt Asztalos István eje. világbajnok; Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke; Szabó István alpolgármester; Göbölös Ferenc és Ölvedi János bajtársunk; Szilágyi Réka a Szolnoki MÁV atlétája, többszörös magyar bajnok adta át. A helyőrségben települt katonai szervezetekkel és parancsnokaikkal folyamatosan jó kapcsolat alakult ki, ami egymás rendezvényeinek látogatásában, valamint a különböző programok szervezésében nyilvánul meg. A jelenlegi tagság, mintegy fele ezek alakulatok hivatásos és szerződéses katonája. Szolnok helyőrségben mi vagyunk az egyedüli társadalmi szervezet, melynek minden, a helyőrségben települt katonai szervezettől vannak aktív katona tagjai is.

8 - 8 - Nemzetközi tevékenységünk alapvetően, a MEBSZ képviseletében történik. Az UEP-nek 2005 óta vagyunk tagjai. Az UEP évente rendezett kongresszusainak a kezdetek óta van szolnoki delegáltja is. Szervezetünk óta többször részt vett a németországi Freyungban tartott 3 Ország 2 Napos meneten (DLZT), ahol hat országból mintegy 300 fő vesz részt. A MEBSZ tagszervezeteként 2009-ben Szolnokon rendezték meg Szervezetünk segítségével az Európai Ejtőernyős Unió Éves Kongresszusát és az UEP csapatok célbaugró versenyét, melyen a csapatban tagjaink is szerepeltek ban az UEP soros elnöksége idején ismét eje. verseny színhelye volt városunk, melynek lebonyolításában tevékenyen részt vettünk.

9 - 9 - A szervezet vezetése: Elnök: Furkó Kálmán ny. ezredes december 15-n kerültem testnevelőtiszti beosztásba a MN 3458 Felderítő Század állományába. Első ejtőernyős ugrásomat május 7-n Balatonkilitin hajtottam végre. Testnevelőtisztként feladatomnak tekintettem az állomány fizikai felkészítését az előttük álló katonai feladatokra valamint a kiképzés során szerzett ismereteiket leszerelésük után a polgári életben hasznosítani tudják október 1-tól a MH 3100 Felderítő Zászlóaljnál folytattam beosztásomat. Részt vállaltam az ejtőernyős sportolók felkészítésében, versenybíróként működtem közre a versenyek lebonyolításában ben megalakult a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezete melynek elnöke voltam 1992-ig. Jelentős segítséget nyújtottam Huszár Jánosnak a Honvéd ejtőernyősök Pápán című könyve kiadásához. Háromszor teljesítettem az I. osztályú ejtőernyős követelményeket, végül október 23-án megkaptam az Aranykoszorús I. osztályú ejtőernyős tiszt kitüntető címet és jelvényt. Életemet végigkísérte az a tény hogy honvédségi ösztöndíjasként tanultam a Testnevelési Főiskolán és készültem a katonai pályára. A magyarországi karate sport egyik megalapítója vagyok december 29.-én Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Ezüst Pelikán Díjat adományozott részemre augusztus 1-n a Honvédelmi Miniszter szolgálati nyugállományba helyezett és előléptetett ezredessé. Ejtőernyős ugrásaim száma: Aktívan közreműködtem a augusztus 1. én felavatásra került Ejtőernyős Emlékfal elkészítésében, mely az MN és az MH alakulatainál ejtőernyős szolgálatot töltött sorkatonáknak,

10 tiszthelyetteseknek és tiszteknek állít emléket, ahol a jelenlegi ejtőernyősök emlékezhetnek ez elmúlt időkre, bajtársaikra augusztus 20-n a Magyar Köztársaság Elnöke a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta részemre augusztus 20. alkalmából a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munka elismeréséül az Aranykor kitüntető cím arany fokozatú elismerésében részesített a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Mucsi János nyá. ezredes Az ejtőernyőzés alapismereteivel, fogásaival a B.H.G. (Budapest XI. Ménesi út 11.) Club tagjaként ismerkedtem meg. Első ejtőernyős ugrásomat szeptember 15-én hajtottam végre Budaörsön. Sorkatonai szolgálatra való bevonulásomig, őszéig 100 ejtőernyős ugrást hajtottam végre. A katonai pályát sorkatonaként kezdtem az MN 7000 (Budapest) felderítő zászlóaljnál. Katonai pályám során - különböző iskolák elvégzését követően más-más beosztásokban - mindvégig felderítő zászlóaljnál teljesítettem szolgálatot. A Zrínyi Miklós Katonai Akadémia elvégzését követően a ZPK. Eje H. beosztást töltöttem be nyugdíjba vonulásomig. Feladatom volt a Magyar Honvédség katonai ejtőernyős kiképzésének vezetése, új és nagyjavított ejtőernyők kipróbálása, beugrásuk irányítása. Több típusú ejtőernyővel különböző magasságokból végeztem ejtőernyős ugrásokat. Az 1990-es évek elejétől vezetésemmel kezdtük meg a nagymagasságú azonnali nyitású ejtőernyős távrepülési ugrások kikísérletezését hazai viszonyok között. Katonai pályafutásom során több ezer ejtőernyős ugrást hajtottam végre kiképzési feladatként, több százat pedig új és nagyjavított ejtőernyők beugrásával. Aranykoszorús I. Osztályú Ejtőernyős Tiszt kitüntetéssel rendelkezem. A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének megalakulásától tagja vagyok. A Szolnoki Tagszervezet 1993-ban elnökké választott. Ezt a tisztséget 13 évig töltöttem be. Jelenleg a Szolnoki Tagszervezet elnökhelyetteseként részt veszek a tagszervezetünk munkájában Kiss Antal nyá. őrnagy Első ejtőernyős ugrásomat ben a péri repülőtéren sortáborban hajtottam végre az MHSZ nyíregyházi ejtőernyős klubjának tagjaként ban hadnagyként végeztem a Kossuth Lajos Katonai Főiskola felderítő szakán. Első beosztásom Szolnok, MN 3100 MFCS PK MF SZDPK, ez alatt 1992 ZMKA felderítő törzstiszti tanfolyam eje kiképzőtiszt, 1996 eje szolgálat főnök, 1998 hadműveleti és kiképzési részlegvezető, 2000 felderítő részlegvezető. Missziók: 2000 KFOR parancsnokság, Pristina, felderítő elemző értékelő főtiszt, 2004 OIF, MH Szállító Zászlóalj Irak, felderítő tiszt október 01.-én vonultam szolgálati nyugállományba. Katonai szolgálatom alatt végig ejtőernyős beosztásokban voltam, 2002-ben megkaptam

11 az Aranykoszorús I. osztályú ejtőernyős tiszt kitüntető címet. Az ejtőernyőzéssel jelenleg is aktív a kapcsolatom. Jelenleg 1047 eje ugrással rendelkezem. A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének 1993 óta vagyok tagja október között, mint a magyar delegáció tagja megfigyelőként részt vettem az Európai Ejtőernyős Szövetség XIV. Kongresszusán Olaszországban, ahol tájékoztathattam a delegációkat a MEBSZ tevékenységéről Szabovik Zoltán István nyá. alezredes Elnök-helyettesek: Kovács Sándor nyá. alezredes nyugállományba. Első ejtőernyős ugrás: VECSÉS. Az MHSZ-nél ejtőernyős körvezetői, majd ejtőernyős ugratóparancsnoki oktatói vizsgákat szerzett én 141 ugrással vonult be a BM Határőrséghez, majd től a MN 7000 alakulat eje tiszthelyettese, eje. oktató, ugrató pk. beosztásban tiszti vizsga felderítő szakon, majd 1985 ZMKA összfegyvernemi szak ban megkapta az Aranykoszorús I. osztályú ejtőernyős tiszt kitüntető címet. Beosztásai voltak: ejtőernyős kiképző főtiszt, ZPK EJE H án 4172 ejtőernyős ugrással vonult szolgálati Mucsi János nyá. ezredes (az előzőekben már ismertetésre került az életrajza)

12 Titkárok: Nádházi Ferenc Első ugrásomat május 28-án hajtottam végre. Ugyanez év őszén megkezdtem sorkatonai szolgálatomat Szolnokon, az MN alakulatnál, ahol az ejtőernyősöknél szolgáltam, hajtogató katonaként. A két éves szolgálati idő elteltével március 15.-től továbbszolgálóként még további négy évet vállaltam. A MN állományából március 15-én leszereltem. Azóta az ejtőernyőzéssel a kapcsolatom csak részben szakadt meg, mivel tagja vagyok a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezetének. Ugrásaim száma Molnár János nyá. őrnagy Vitéz Molnár János nyugállományú őrnagy az ejtőernyőzéssel a Kossuth Lajos Katonai Főiskolai tanulmányai alatt ismerkedett meg. Az alapképzést és első eje. ugrásait az akkori MN 3100 alakulatnál hajtotta végre. Tisztté avatása után ehhez az alakulathoz került beosztásba. Különböző eje. képzettséget igénylő beosztásokban teljesített szolgálatot, kiképzési ugrásokkal gyarapítva ugrásai számát. Az alakulattól akkor már a 34. Bercsényi László Felderítő-zászlóaljtól 2001-ben került szolgálati nyugállományba 888 ugrással. A tagszervezetnek szinte megalakulása óta tagja.

SZOLNOKI TAGSZERVEZET. Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története

SZOLNOKI TAGSZERVEZET. Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története SZOLNOKI TAGSZERVEZET Ejtıernyısök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet

Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 505 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám:

Részletesebben

100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés. PROGRAMAJÁNLÓ (január) Tisztelt Bajtársak!

100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés. PROGRAMAJÁNLÓ (január) Tisztelt Bajtársak! Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 5000 Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 30/8155725, Email: ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683 Adószám: 18139297 1 16 PROGRAMAJÁNLÓ (január) 100

Részletesebben

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Állami Ünnepünk 2010. augusztus

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : 1531 Bp., Pf. 28 : 355-1182, 224-5151 Fax: 224-5157 BM : 36-101, Fax: 36-108 Email: foig@nbsz.gov.hu Adószám: 181 82147-1-43

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről 2005 BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről I. A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, felelős beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül 2011. október 23-i hatállyal kinevezte dandártábornokká

Részletesebben

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon 1. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kancellára kiemelkedő közéleti tevékenysége és az egyetem kapcsolatrendszerének bővítése érdekében végzett munkája

Részletesebben

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter Ismertetem Magyarország köztársasági elnökének és honvédelmi miniszterének határozatait elismerésekről. A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Tisztelt Közgyűlés!

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Tisztelt Közgyűlés! BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL VAROS Ikt. sz.: Előadó: Mell: Hiv. SZ.: Ah. Postacím: 5601 Pf 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail: vantara@bekescsaba.hu NYÍL VANOS ULES napirendje

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2014. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel végleg elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014.

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. : + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. XIV. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny Szeged, 2013. augusztus 30. szeptember

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2010. évben végzett tevékenységről 2010 B E S Z Á M O L Ó a 2010. évben végzett tevékenységről 1. Statisztikai adatok (a Szakosztály létszámadatai,

Részletesebben

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelemi minisztere, és Bozó Tibor dandártábornok parancsnok

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelemi minisztere, és Bozó Tibor dandártábornok parancsnok Kivonat Magyarország honvédelemi miniszterének 186/2016. számú határozatából, valamint a MH Altiszti Akadémia parancsnokának 750/2016. számú parancsából a személyi állományra vonatkozóan. A határozatokat,

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL.

ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. OLVASÓPARANCS ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. Tájékoztatásul bejelentem, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, augusztus 20-a alkalmából

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, augusztus 20-a alkalmából MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2019. augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE több mint négy évtizedes katonai szolgálata során végzett kiemelkedő színvonalú szakmai

Részletesebben

MUNKATERV a 2014-es évre

MUNKATERV a 2014-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI EGYESÜLETE MUNKATERV a 2014-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai fegyverzet-ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2013. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel újból elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági jelentése a 2016.évről

PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági jelentése a 2016.évről A Pécsi Honvéd Sportegyesület elnöksége megtárgyalta, illetve elfogadta és ez alapján beterjeszti j ó v á h a g y á s r a a Tisztelt Közgyűlés elé 2017.05.18. PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági

Részletesebben

A Honvéd Vezérkar Főnökének PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA egyes beosztások betöltésére

A Honvéd Vezérkar Főnökének PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA egyes beosztások betöltésére HONVÉD VEZÉRKAR FŐNÖK A Honvéd Vezérkar Főnökének PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA egyes beosztások betöltésére A Honvéd Vezérkar Főnöke a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2006. évben végzett tevékenységről 2006 BESZÁMOLÓ a 2006. évben végzett tevékenységről A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 55. szám alatt nyilvántartásba vette a Magyar Diáksport Szövetséget az 1997.évi CLVI.tv.22. /3 / bekezdése alapján 1998. január 1-től kiemelkedően

Részletesebben

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz Ismertetem Magyarország Honvédelmi Miniszterének a Honvéd Vezérkar Főnökének a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnökének a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés ERDÉLYI LAJOS dandártábornoknak, a Honvéd Vezérkar, volt Személyzeti csoportfőnökének

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL)

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL) MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a honvédelmi miniszter előterjesztésére ÁLLAMI ÜNNEPÜNK 2013. augusztus 20-a alkalmából KITÜNTETI A MAGYAR ÉRDEMREND

Részletesebben

A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett létszámai

A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett létszámai A Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és közalkalmazotti állományának meghirdetett belső tanfolyamai. A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL.

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. Magyarország Köztársasági Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó juttatásai 3 5 4 7 3 2 2 5 4 6 3 4 2 8 2 Hmvhely Megyei Jogú Város Önkormányzat 2 3 4 5 6 7 8 9 I. TELJES

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2016. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE a haza védelme és a nemzet biztonsága érdekében végzett kiemelkedően eredményes szakmai

Részletesebben

HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL

HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL Baranyi Ferenc 1 A Magyar Katonai Logisztikai Egyesület (MKLE) március hónapban megtartotta éves közgyűlését, amely az Alapszabály és a Szervezeti

Részletesebben

Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren

Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Műveleti Támogató Tanszék III. és IV. éves tüzér honvédtiszt-jelöltjei

Részletesebben

a Győri Katonai Ügyészség, ügyészségvezetőjének

a Győri Katonai Ügyészség, ügyészségvezetőjének A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HA TÁR O ZA T AI ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, beosztásában huzamos időn

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó ai 0000 000033 i közgyűlés tagja 14 13 18 19 I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 000010 000020 000021

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e . sz. példány TERVEZET! MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM r e n d e l e t e a honvéd tisztjelölt és a honvéd tiszthelyettes-jelölt jogállással összefüggő egyes

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (augusztus)

PROGRAMAJÁNLÓ (augusztus) Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 5000 Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 30/8155725, Email: ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683 Adószám: 18139297 1 16 PROGRAMAJÁNLÓ (augusztus)

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 31. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM TÁRSADALMI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai 2015. október 14. Az előadás felépítése I. A honvédelem

Részletesebben

REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM

REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM 2014. január 1. december 31. BUDAPEST Békés, boldog Eredményekben gazdag Új

Részletesebben

A BEOSZ 2013. évi programja munka és rendezvényterve

A BEOSZ 2013. évi programja munka és rendezvényterve BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Alapítva: 1990.02.27. Cím: 1087 Budapest, Kerepesi u. 29/b. Telefon/Fax: 06-1-210-7513, HM: 06-1-474-1111 / 26-846, 26-847 Mobil: elnök: 06-20-973-0351; ügyv. elnök:

Részletesebben

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományú klubok elnökségeinek, vezetőségeinek kezdeményezésére, figyelemmel a honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó ai 3 2 9 8 4 8 1 5 1 2 2 8 5 4 2 3 4 2 8 2 I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 1 11 2 21 22 23 24

Részletesebben

A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM. rendelete

A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM. rendelete MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség, valamint a miniszter közvetlen irányítása (felügyelete) alá tartozó szervezetek

Részletesebben

CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/

CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/ HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/

Részletesebben

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987)

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987) Dr. Für Gáspár alezredes Elérhetőség: Mobiltelefon: +36 70 3341440 HM vezetékes: 02 2 29548 Vezetékes fax: +36 1 432900 HM fax: 29910 e-mail: fur.gaspar@uni-nke.hu Személyes adatok: Születési idő: 1958.

Részletesebben

Dr. Varga Attila ezds.

Dr. Varga Attila ezds. Dr. Varga Attila ezds. Az előadás a Chatham House szabályok szerint a védelmi igazgatás központi és települési szintjére (polgármester) nem terjed ki a leadásra kerülő írásos anyagtól némileg eltér Bizottság

Részletesebben

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Újszász, 2009. március 10. Főtitkár 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Magyar Lábtoll-labda Szövetség 2008. évben

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I elismerések adományozásáról Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló

Részletesebben

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1134. Budapest, Gidófalvy u. 1/b Tel: 3322-500/117858, HM: 02-117858 Ügyintéző: Erdős László ezds. (2365-111/ HM.25032) Nyt.szám: sz.példány BAJTÁRSI EGYESÜLETEK

Részletesebben

A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása

A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása Melléklet a /2007. (..) HM rendelethez A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM Az államtitkár közvetlen irányítása alatt működő

Részletesebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója,

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy A katasztrófavédelem terén huzamosabb ideje végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül Tűzoltó Nap alkalmából

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai 1 I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 000010 000011 000020 000021 000022 000023 000024 000025 000026 000027 000028 i közgyűlés alelnöke VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN: (01+...+18) 100030 100040

Részletesebben

A klub 2010. évi programja.

A klub 2010. évi programja. A 2010. ÉV ESEMÉNYEI A klub 2010. évi programja. A hazai társadalmi, gazdasági körülmények figyelembe vételével, anyagi lehetőségeink további szűkülésével számolva jelöljük meg 2010. évi céljainkat. Ezért,

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2015

Közhasznúsági melléklet 2015 Adószám: 21893335-2-11 Cégbíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 11-09-013060 A Művelődés Háza Esztergom Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.

Részletesebben

2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE

2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE ZEMPLÉN TÉRSÉGI KATASZTRÓFA ÉS POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉG 3981 Sátoraljaújhely, Kossuth t. 5. Tel: 06/47/322-027 Fax: 06/47/321-838 A ZEMPLÉN TÉRSÉGI KATASZTRÓFA ÉS POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A. elismerések adományozásáról

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A. elismerések adományozásáról MGYRORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H T Á R O Z T elismerések ásáról Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a HM Társadalmi Véleményező

Részletesebben

!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!!

!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 000010 országgyűlési képviselő 000020 köztársasági elnök 01 02 000021 alkotmánybíró 03 000022 Legfelsőbb Bíróság elnöke 04 000023 legfőbb ügyész 05 000024 országgyűlési

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendelet módosításról

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére 2019. május 21-i hatállyal ELŐLÉPTETTE VEZÉRŐRNAGGYÁ KORONCZAI

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére 2018. május 21-i hatállyal ELŐLÉPTETTE ALTÁBORNAGGYÁ SZABÓ

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai 3 4 2 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 1 országgyűlési képviselő 1 11 Európai Parlament magyarországi képviselői 2 2 köztársasági elnök 3 21 alkotmánybíró 4 22 Legfelsőbb Bíróság

Részletesebben

Felkészülési Kérdések (válaszok) I. rész. Az áprilisban megrendezésre kerülő ejtőernyős öttusa versenyre

Felkészülési Kérdések (válaszok) I. rész. Az áprilisban megrendezésre kerülő ejtőernyős öttusa versenyre Felkészülési Kérdések (válaszok) I. rész Az áprilisban megrendezésre kerülő ejtőernyős öttusa versenyre 1. Az ejtőernyő fő részei: kupola, heveder, tok, zsinórzat. 2. A Magyar Honvédségben rendszeresített

Részletesebben

A Miniszterelnökség a Civil Alap 2014 keretében a Magyar Holokauszt Emlékév 2014 programjaira 2013 őszén pályázatot írt ki. Egyesületünk A lapátosok

A Miniszterelnökség a Civil Alap 2014 keretében a Magyar Holokauszt Emlékév 2014 programjaira 2013 őszén pályázatot írt ki. Egyesületünk A lapátosok A Miniszterelnökség a Civil Alap 2014 keretében a Magyar Holokauszt Emlékév 2014 programjaira 2013 őszén pályázatot írt ki. Egyesületünk A lapátosok serege és az emlékezet címmel beadott pályázatára elnyert

Részletesebben

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 213 ÉVRŐL MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 213. ÉV Budapest, 214. március 22. 12/1. A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek

Részletesebben

Fizikai felkészítés a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál

Fizikai felkészítés a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál Fizikai felkészítés a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál 1., AZ ALAKULAT BEMUTATÁSA A honvédelmi miniszter 34/2007 (HK) 4 HM számú határozata költségvetési szerv alapításáról szóló határozata alapján:

Részletesebben

sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM

sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM A Magyar Hadtudományii Társaság Tüzér szakosztálly allakulló üllésének jegyzőkönyve 1998 2 ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM A Magyar Hadtudományi Társaság

Részletesebben

Oktató-kutatás - tudományos. Oktatás - kutatás - tudományos

Oktató-kutatás - tudományos. Oktatás - kutatás - tudományos SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév Dr. Czuprák Ottó E-mail Czuprak.Otto@uni-nke.hu Állampolgárság magyar Születési dátum 1951. 0. 10. Neme férfi Szakmai tapasztalat

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó ai I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 000010 000020 000021 000022 Legfelsőbb Bíróság elnöke 000023

Részletesebben

NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVÜLÉSÉNEK. 309/2012.(XII.13.) számú. határozata

NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVÜLÉSÉNEK. 309/2012.(XII.13.) számú. határozata NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVÜLÉSÉNEK 309/2012.(XII.13.) számú határozata a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságával kötendő együttműködési

Részletesebben

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából A tűzoltóság napja alkalmából belügyminiszteri és főigazgatói elismerésben részesültek kollégáink. Az elismerések átadása a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepélyes

Részletesebben

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai

Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai kapcsolódó fő összesen I. TELJES MUNKAIDŐBEN FOGLALKOZTATOTTAK 000010 országgyűlési képviselő 01 000011 Európai Parlament magyarországi képviselői 02 000020 köztársasági elnök 03 000021 alkotmánybíró 04

Részletesebben

MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN

MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN Dr. Isaszegi János dandártábornok parancsnok 2003. március 1 A Kormány 2390/2002 (XII. 20.) Korm.

Részletesebben

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE Magyar Hadtudományi Társaság Tüzér Szakosztály. számú példány J Ó V Á H A G Y O M! Budapest, 2016. 01. 15. Dr. Szabó Tibor alezredes MHTT Tüzér Szakosztály elnöke A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 34. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth Lajos út 13. 18827006-1-16. 2009. évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth Lajos út 13. 18827006-1-16. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth Lajos út 13. 18827006-1-16 2009. évi Közhasznúsági jelentése Újszász, 2010. március 12. Fehér János főtitkár 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Magyar Lábtoll-labda

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu CSELEKVÉSI TERV 2014. /tervezet/

Részletesebben

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2013. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2013. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : 1531 Bp., Pf. 28 : 355-1182, 224-5151 Fax: 224-5157 BM : 36-101, Fax: 36-108 Email: foig@nbsz.gov.hu Adószám: 181 82147-1-43

Részletesebben

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február)

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február) Dr. Für Gáspár egyetemi docens Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Összhaderőnemi Műveleti Intézet Geoinformációs Tanszék mb. tanszékvezető Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (július)

PROGRAMAJÁNLÓ (július) Ejtıernyısök Szolnoki Szervezete (a Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége tagja) Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com

Részletesebben

BESZÁMOLÓ SZÖVETSÉGÜNK 2013. ÉVBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ SZÖVETSÉGÜNK 2013. ÉVBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség H-1052 Budapest, Városház u. 9-11. Tel.; Fax: 220-2043 www.fpvsz.hu Adószám: 18095269-1-41 Bankszámlaszám: OTP 11705008-20465377-00000000 BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Csütörtök. Kedd. Szombat Samstag Saturday. Szerda. Vasárnap Sonntag 1Sunday. Péntek Montag. Hétfő JANUÁR. Mittwoch. Freitag Monday.

Csütörtök. Kedd. Szombat Samstag Saturday. Szerda. Vasárnap Sonntag 1Sunday. Péntek Montag. Hétfő JANUÁR. Mittwoch. Freitag Monday. 26 27 29 Csütörtök 30 Péntek 31 28 Szombat Saturday Vasárnap 1Sunday JANUÁR 2 3 5 7 4 6 Szombat Saturday Vasárnap 8Sunday SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE!

Részletesebben

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.)

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) 1. Béres Ferenc Elhunyt 2. Fecske Jenő Elhunyt 3. Fekete Álmos Elhunyt 4. Fogarassy Pál 5. Fóti Mária 6. Hidasi György 7. Hirling

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről A 10/2012. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításával (*) egységes szerkezetbe

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. június

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: HFELB66

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: HFELB66 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 1. számú példány 1. A tantárgy kódja: HFELB66 TANTÁRGYI PROGRAM 2. A tantárgy megnevezése (magyarul): Ejtőernyős kiképzés. (Nyári kiképzés).

Részletesebben

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2014. évi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA ÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2014. évi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA ÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : 1531 Bp., Pf. 28 : 355-1182, 224-5151 Fax: 224-5157 (Tel: 432-92-51 Fax: 432-9-17) Email: boldizsar.gabor@uni-nke.hu Adószám:

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

Katonai antropológia?

Katonai antropológia? Katonai antropológia? Harmadik alkalommal találkoztak egymással konferencián a kulturális antropológia és a hadtudomány képviselői. A TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0001 Tudományos képzés műhelyeinek támogatása,

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT 2014 A Magyar Triatlon Szövetség KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 1 A Magyar Triatlon Szövetség (a továbbiakban: MTSZ) elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény a továbbiakban Stv.- 23.

Részletesebben

A VIII. ORSZÁGOS TŰZOLTÓ és IV. ORSZÁGOS VFCS SZAKMAI VETÉLKEDŐK DÖNTŐJÉNEK EREDMÉNYEI

A VIII. ORSZÁGOS TŰZOLTÓ és IV. ORSZÁGOS VFCS SZAKMAI VETÉLKEDŐK DÖNTŐJÉNEK EREDMÉNYEI PAGE 1 A VIII. ORSZÁGOS TŰZOLTÓ és IV. ORSZÁGOS VFCS SZAKMAI VETÉLKEDŐK DÖNTŐJÉNEK EREDMÉNYEI A LÉTESÍTMÉNYI TŰZOLTÓSÁGOK GÉPJÁRMŰVEZETŐ KATEGÓRIÁJÁBAN: 3. helyezett: Illés István (Tűzoltó és Műszaki Mentő

Részletesebben