A klub évi programja.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A klub 2010. évi programja."

Átírás

1 A ÉV ESEMÉNYEI A klub évi programja. A hazai társadalmi, gazdasági körülmények figyelembe vételével, anyagi lehetőségeink további szűkülésével számolva jelöljük meg évi céljainkat. Ezért, az elmúlt évhez hasonlóan, legfontosabb célkitűzésünk működőképességünk biztosítása. A működőképesség alapjának tekintjük: - tagjaink összetartását és igényét a klubéletre, - a évi tagdíj befizetéseket, - a HM által nyújtott (remélt) anyagi támogatást, - a MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnoksággal kötött együttműködési megállapodásunkat, - a városi önkormányzat által a civil szervezetek részére hirdetett pályázatokon való részvétel lehetőségét, - valamint a évi megtakarításainkat. Mindezekre alapozott fő feladataink: - részvétel a városi közbiztonsági rendezvényekben, - a Magyar Honvédelem Napjának méltó megünneplése, - megemlékezések állami ünnepeinkről, - a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából emléktábla létrehozása, - egy alkalommal történelmi emlékhely vagy múzeum látogatás, - a jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományúinak találkozója megszervezése és végrehajtása, - az Idősek Világnapja alkalmából családi estünk megrendezése. Továbbra is fontos feladatunknak tekintjük a hatókörzetünkben élő nyugállományú katonák és az igényjogosultak érdekvédelmének segítését, szociális helyzetük figyelemmel kisérését.

2 NEMZETKÖZI NŐNAP

3 NEMZETI ÜNNEPÜNK, MÁRCIUS 15 Hagyományosan, a város önkormányzata által, a városi emlékműnél rendezett ünnepi megemlékezésen és koszorúzáson való részvétellel emlékeztünk meg az 1848/ 49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról. Az ünnepi rendezvényen a közönségnek kiosztott Tizenkét pont után a Széchenyi Gimnázium diákjai zenés műsorukkal idézték március 15 lángjait és lobogását, majd Kiss Kálmán tanár, költő mondott emlékezetes ünnepi beszédet, amit koszorúzás követett.

4 10 ÉVES A HOKOSZ. JUBILEUMI KÖZGYŰLÉS. A Honvéd Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (HOKOSZ) megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte jubileumi közgyűlésén március 22-én a budapesti Stefániapalotában. A 7200 fős, 26 tagszervezetet tömörítő szövetségünk közgyűlésén az alapítókról emlékezett Kovács Imre nyugállományú dandártábornok a szövetség ügyvezető titkára, majd beszédet mondott Tömböl László mérnök vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke. Tömböl vezérezredes a szövetség tízéves tevékenységét méltatva hangsúlyozta, hogy a szövetségnek is komoly szerepe van abban, hogy ma milyen magas a honvédség társadalmi elismertsége. Kiemelte, hogy a tárca és a vezérkar továbbra is fontos partnerként tekint a szövetségre, amelynek további jó munkát kívánnak a következő évtizedre is. Péter László nyugállományú ezredes, ügyvezető elnök köszönetet mondott a vezérkari főnök elismerő szavaiért, majd szóbeli kiegészítéseket fűzött az elnökség írásbeli beszámolójához. Ezt követően az ellenőrző bizottság beszámolója hangzott el, majd elismerések átadása következett. A miniszteri és vezérkar főnöki elismeréseket Tömböl László vezérezredes, a HM Személyzeti Főosztály vezetői elismeréseket Szabó János mérnök ezredes a Honvéd Vezérkar személyzeti főosztályvezető, a HOKOSZ elnökségének elismeréseit Péter László nyugállományú ezredes adta át. A HOKOSZ elnöksége ajándéktárgy (festmény) elismerésben részesítette, többek között Csécsi Dezső nyugállományú alezredest, klubunk elnökségének tagját. Az elnökség a 10. évforduló alkalmából Emléklapot adományozott klubunknak, valamint Csécs István és Horváth József nyugállományú alezredeseknek.

5 10 Éves a HOKOSZ. Jubileumi közgyűlés. 2. Rövid szünet után a közgyűlés hozzászólásokkal folytatódott. Majd a határozathozatal során a küldöttek egyhangúan elfogadták az elnökség és az ellenőrző bizottság beszámolóját és a tagsági díjra vonatkozóan módosították a szövetség alapszabályát. A küldöttek, a jelölő bizottság javaslata alapján egyhangú szavazással megválasztották a szövetség új elnökségét, ellenőrző bizottságát. A következő öt évre Péter László nyugállományú ezredest választották meg a szövetség elnökévé. A jubileumi közgyűlésen szavazati joggal Csécs István nyugállományú alezredes a klub elnöke, mint érdeklődők Csécsi Dezső nyugállományú alezredes és Durecz Lajos elnökség tagok képviselték.

6 MEGTISZTELŐ ELISMERÉS Az első civilként, ünnepélyes keretek között vehette át klubunk tagja Szőke István nyugállományú százados a Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata által alapított és adományozott Dunaújváros Közbiztonságáért díjat, a április 15-i közgyűlés kezdetén. A rangos díjat évről-évre azoknak ítéli oda a közgyűlés akik kiemelkedően sokat tettek a város közbiztonságáért. Szőke István nyá. százados egyike azon személyeknek, akik számára nagyon fontos dolog tenni a város és környéke közbiztonságáért. Érdemes társadalmi tevékenységét maradandóan fémjelzi, hogy életre hívója és alelnöke is a Dunaújváros Biztonságáért Fórum szervezetének. Immár tizenegy éve fő szervezője az évente megrendezett, a lakosság körében kiemelt érdeklődésre számot tartó, két hónapos közbiztonsági rendezvény sorozatnak. Külső szakértőként tevékenykedik az önkormányzat közbiztonsági bizottságának, valamint az országgyűlés rendészeti albizottságának munkájában.

7 Megtisztelő elismerés 2

8 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Megtisztelő elismerés 3

9 MUNKAÉRTEKEZLET VESZPRÉMBEN A Nyugat- magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság április 28-án munkaértekezletet tartott a Dunántúlon működő nyugállományúak szervezetei vezetőinek. A munkaértekezlet megtartását indokolta, hogy az érdekvédelmi szakterületen komoly jogszabályváltozások következtek be, valamint a szervezeteknél történt tisztújítások miatti személyi változások. A rendezvényen meghívottként jelen voltak a klubok elnökei, a honvédséghez kapcsolódó szervezetek delegáltjai és az érdekvédelmi ernyőszervezetek BEOSZ, HOKOSZ képviselői. A HM Személyzeti Főosztály képviseletében Orgován Csaba alezredes és Oláh László alezredes, a Humánszolgálati Osztály munkatársai vettek részt. A parancsnok, Kovács Sándor ezredes megnyitója után Tóth Csaba alezredes a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály vezetője tartott tájékoztatót, bemutatva a parancsnokságon folyó érdekvédelmi tevékenységet, valamint a Monostori Erődben megtartásra kerülő Katonacsaládok Találkozója előkészítésének helyzetét és további tennivalói. A következőkben Lipka Violetta őrnagy, érdekvédelmi főtiszt a nyugállományúakat érintő aktuális kérdésekről adott szakmai tájékoztatást. A hasznos tanácskozás aktív konzultációval zárult. A munkaértekezleten klubunk képviseletében Durecz Lajos alelnök vett részt.

10 HONVÉDELEM NAPJA Mint eddig minden évben, az idén is két rendezvénnyel ünnepeltük május 21-ét, a Magyar Honvédelem Napját. Délelőtt 10,00- órakor Buda várának visszavételére emlékezve megkoszorúztuk az es forradalom és szabadságharc városi emlékművét. A koszorúzást jelenlétével megtisztelte Dr. Kálmán András polgármester, Pintér Attila alpolgármester, Vígh Gyula a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Schmell János bv. dandártábornok, Varga Ernő tü. alezredes, Varga József polgárőr parancsnok, Szemenyei István ifjúsági-és sportiroda vezető, a Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka képviseletében Porkoláb János őrnagy, aki koszorút helyezett el az emlékművön. Emlékező beszédet Csécs István nyá. alezredes, klubelnök mondott. Képek a koszorúzásról:

11 Honvédelem Napja 2. Délután 17,00- órakor Ünnepi Klubgyűlést tartottunk. A rendezvényen részt vett Dr. Kálmán András polgármester, Pintér Attila alpolgármester, Vígh Gyula úr és Kellnerné Simon Kinga úrhölgy. A Himnusz hangjai után a klub elnöke mondta el ünnepi beszédét. Horváth József tiszteletbeli elnök bejelentette, hogy Csécs István nyá. alezredest a Honvédelmi Miniszter a Honvédelem Napja alkalmából Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatával tüntette ki. Dr. Kálmán András polgármester Oklevél és ajándéktárgy elismerésben részesítette Durecz Lajos alelnököt, majd Vígh Gyula elnök úr vásárlásiutalvány elismerést adott át Pesti János, Scserbin László, Szőke István, Szabó Roland, Gulyás Ottó, Papp László klubtagoknak. Ugyanebben az elismerésben részesült a távollévő Cseh Béla és Mészáros Gábor klubtag is. A klub megalakulásának segítése és munkájának folyamatos támogatásáért Csécs István klub elnök Elismerő Oklevelet adott át Dr. Kálmán András polgármesternek. Az Ünnepi Klubgyűlés a Szózat hangjaival ért véget. Az ünnepséget koccintás és vidám beszélgetés követte. Az Ünnepi Klubgyűlés képei:

12 Az Ünnepi Klubest további képei: Honvédelem Napja 3.

13 Honvédelem Napja 4. A Dunaújvárosi Hírlap tudósítása klubunknak a Honvédelem Napja rendezvényeiről:

14 A MAGYAR HŐSÖK EMLÉKÜNNEPE A Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából, május 30-án 09,00 órakor ünnepi megemlékezést és Emlékoszlop avatást tartottunk a városi köztemető XXXI-es parcellájában. A rendezvényen részt vett Pintér Attila alpolgármester úr, Vígh Gyula úr a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, a MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság képviseletében Német Andor százados, a HM Protestáns Tábori Püspökség képviseletében Máté Sándor alezredes, református tábori lelkész, a HM Katolikus Tábori Püspökség képviseletében Takács Tamás alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész. A Himnusz hangjait az ünnepi beszéd követte, majd Pintér Attila alpolgármester és Csécs István klubelnök leleplezték az új Emlékoszlopot, amelyet a tábori lelkészek megáldottak. A hősök emléke előtti tisztelgés koszorúját Molnár Andor százados és Sárközi Ilona nyugállományú zászlós helyezték az Emlékoszlopra. Az ünnepi megemlékezés és emlékoszlop avatás a Szózat dallamaival ért véget.

15 Képek az ünnepi rendezvényről: A Magyar Hősök Emlékünnepe 2

16 További képek: A Magyar Hősök Emlékünnepe 3

17 A Dunaújvárosi Hírlap figyelemfelhívó előzetesei: A Magyar Hősök Emlékünnepe 4

18 A Magyar Hősök Emlékünnepe 5

19 SAJTÓTUDÓSÍTÁS A KLUBRÓL A Helyi Téma június 2.-i számában tudósított klubunknak a Magyar Honvédelem Napja és a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából tartott rendezvényeiről.

20 A KÖZBIZTONSÁGI RENDEZVÉNYEK ZÁRÁSA Június 24-én 16,00 órakor került sor a Dunapack szabadidő parkjában, az április-május hónapban tizenegyedik alkalommal megrendezett, Dunaújváros és térsége közbiztonsági rendezvény sorozat záróakkordjaként megrendezett, baráti hangvételű ünnepségre. A rendezvényre Csécs István és Csécsi Dezső kapott meghívást. Az eseményről a Helyi Téma tudósított:

21 A közbiztonsági rendezvénysorozat zárása 2. Az ünnepélyes rendezvényen Dr. Kálmán András Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvények előkészítésében és végrehajtásában végzett kiemelkedő munkáért oklevelet adományozott többek között klubunknak is. Az oklevelet a klub elnöke Csécs István vette át.

22 SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÉS AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE Részt vállaltunk a fúvószenekarok és mazsorettek ünnepi felvonulásának előkészítésében és végrehajtásában. A rendezvény képei:

23 HOKOSZ TANÁCSKOZÁS BALATONKENESÉN Szövetségünk elnöksége ebben az évben is Balatonkenesén a Honvéd Üdülőben rendezte meg a tagszervezetek vezetőinek tanácskozását. A szeptember én tartott tanácskozás fő gondolatkörei az új honvédelmi kormányzat céljai és elvárásai, az érdekvédelem és a hagyományőrzés feladatai, valamint az önkormányzatokkal való kapcsolatok fejlesztésének tennivalói voltak. A tanácskozáson részt vett Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, a Honvéd Szakszervezet, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnöke, valamint a napirendekben érintett HM szervek és a kiegészítő parancsnokságok képviselői. Képek a tanácskozásról:

24 A KLUB TAGJAI ÉV VÉGÉN 1 Csécs István nyá. alez. 21 Matics Gábor nyá. alez. 2 Csécs Istvánné családtag 22 Matics Gáborné családtag 3 Csécsi Dezső nyá. alez. 23 Mészáros Gábor nyá. szds. 4 Cseh Béla nyá. ftzls. 24 Nagy Gyula nyá. szds. 5 Cseh Béláné családtag 25 Papp László nyá. zls. 6 Durecz Lajos ny. h. közalk. 26 Pásztor Magdolna egyéb 7 Fehér Károly nyá. őrgy. 27 Pesti János nyá. zls. 8 Fülöp Gyula t. őrgy. 28 Sárközi Ilona nyá. zls. 9 Gulyás Ottó ny. bv. ftörm. 29 Scserbin László nyá. szds. 10 Hibácskó Ferenc ny. r. alez. 30 Scserbin Lászlóné családtag 11 Horváth József nyá. alez. 31 Szabó Roland egyéb 12 Horváth Erzsébet családtag 32 Sz. Molnár Árpádné családtag 13 Kelemen József nyá. őrgy. 33 Sz. Molnár Árpád nyá. őrgy. 14 Kelemen Sándor nyá. alez. 34 Szilágyi Sándor nyá. őrgy. 15 Kolacsekné Vizi Valéria nyá. zls. 35 Szőke István nyá. őrgy 16 Kolacsek Sándor nyá. fhdgy. 36 Sztanó Béla nyá. alez. 17 Kozma Ferenc egyéb 37 Turcsányi Gáborné k. özvegy 18 Lőrincz Elemérné k. özvegy 38 Vitális János nyá. zls. 19 Lőrincz Gyöngyi családtag 20 Madarász Jenő nyá. szds. Személyi összetétel Életkorszerinti összetétel Megnev. Férfi Nő Össz. Alez. 6 6 Őrgy. 6 6 Szds. 4 4 Fhdgy. 1 1 Ftzls. 1 1 Zls Ny.h.közalk 1 1 Cs. tag 7 7 K. özv. 2 2 IRM 2 2 Egyéb Összesen Megnev Össz. Ti Zls Ny.h.kalk 1 1 Cs. tag K. özv IRM 2 2 Egyéb Összesen

számolva határoztuk meg 2009.- évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató

számolva határoztuk meg 2009.- évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató A 2009. ÉV ESEMÉNYEI A KLUB 2009. ÉVI PROGRAMJA: A világgazdasági válság hazai körülményei közepette, a lehetőségek szűkülésével számolva határoztuk meg 2009.- évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató

Részletesebben

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományú klubok elnökségeinek, vezetőségeinek kezdeményezésére, figyelemmel a honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő

Részletesebben

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter Ismertetem Magyarország köztársasági elnökének és honvédelmi miniszterének határozatait elismerésekről. A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

Részletesebben

Nemzeti Ünnepünk október 23-a alkalmából. a SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL arany fokozatát adományozza. rendőr ezredesnek

Nemzeti Ünnepünk október 23-a alkalmából. a SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL arany fokozatát adományozza. rendőr ezredesnek Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományú klubok kezdeményezésére, a honvédelem, illetve a nyugállományú katonák érdekében végzett tevékenysége elismeréséül Nemzeti

Részletesebben

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz Ismertetem Magyarország Honvédelmi Miniszterének a Honvéd Vezérkar Főnökének a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnökének a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának

Részletesebben

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából A tűzoltóság napja alkalmából belügyminiszteri és főigazgatói elismerésben részesültek kollégáink. Az elismerések átadása a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepélyes

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

a Magyar Honvédelem Napja alkalmából

a Magyar Honvédelem Napja alkalmából Mgyrország honvédelmi minisztere Mgyr Honvédség hdisírgondozásért felelős szervének prncsnok jvsltár honvédelem ügye érdekében huzmos időn át végzett áldoztos munkáj, hdisírgondozó tevékenysége elismeréseként

Részletesebben

ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL.

ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. OLVASÓPARANCS ISMERTETEM A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. Tájékoztatásul bejelentem, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A. elismerések adományozásáról

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A. elismerések adományozásáról MGYRORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H T Á R O Z T elismerések ásáról Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a HM Társadalmi Véleményező

Részletesebben

A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára január 01-től -

A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára január 01-től - A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára 2007. január 01-től - 1. számú (2007. 03. 23.) Határozata: A közgyűlés egyhangú szavazati aránnyal úgy döntött, hogy elfogadja az

Részletesebben

A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára január 01-től

A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára január 01-től A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület Közgyűlési határozatok tára 2007. január 01-től 1. számú (2007. 03. 23.) Határozata: A közgyűlés egyhangú szavazati aránnyal úgy döntött, hogy elfogadja az egyesület

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I elismerések adományozásáról Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló

Részletesebben

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Állami Ünnepünk 2010. augusztus

Részletesebben

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.)

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) 1. Béres Ferenc Elhunyt 2. Fecske Jenő Elhunyt 3. Fekete Álmos Elhunyt 4. Fogarassy Pál 5. Fóti Mária 6. Hidasi György 7. Hirling

Részletesebben

A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül:

A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül: A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül: Év tűzoltója címet adományozta: Bódi Csaba tűzoltó alezredes úrnak,

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL)

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL) MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a honvédelmi miniszter előterjesztésére ÁLLAMI ÜNNEPÜNK 2013. augusztus 20-a alkalmából KITÜNTETI A MAGYAR ÉRDEMREND

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, felelős beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül 2011. október 23-i hatállyal kinevezte dandártábornokká

Részletesebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója,

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy A katasztrófavédelem terén huzamosabb ideje végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül Tűzoltó Nap alkalmából

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. június

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Biztonságpolitika és Hadtörténelem tagozatban: II Bánki Szabolcs honvéd tisztjelölt

Részletesebben

?00B tlkt 16. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése

?00B tlkt 16. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest,?00B tlkt 16. Tárgy: Javaslat, a Fővárosi Polgári Védelmi

Részletesebben

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelemi minisztere, és Bozó Tibor dandártábornok parancsnok

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelemi minisztere, és Bozó Tibor dandártábornok parancsnok Kivonat Magyarország honvédelemi miniszterének 186/2016. számú határozatából, valamint a MH Altiszti Akadémia parancsnokának 750/2016. számú parancsából a személyi állományra vonatkozóan. A határozatokat,

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 19. 1. Köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés ERDÉLYI LAJOS dandártábornoknak, a Honvéd Vezérkar, volt Személyzeti csoportfőnökének

Részletesebben

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1134. Budapest, Gidófalvy u. 1/b Tel: 3322-500/117858, HM: 02-117858 Ügyintéző: Erdős László ezds. (2365-111/ HM.25032) Nyt.szám: sz.példány BAJTÁRSI EGYESÜLETEK

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL.

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H AT Á RO ZAT A KINEVEZÉSRŐL, ELŐLÉPTETÉSRŐL ÉS ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. Magyarország Köztársasági Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Részletesebben

Emlékezzünk a Szent Koronát megőrző hősökre és barátokra!

Emlékezzünk a Szent Koronát megőrző hősökre és barátokra! Ráckeve Város Polgármestere és a Ráckevei Molnár Céh Alapítvány meghívást kapott a Szent Korona hazatérésének 35. évfordulóján tartott megemlékezésre és az azt követő fogadásra. A megemlékezésre az V.

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2014. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel végleg elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3508/01149 Vérzivataros évtizedek 1914-1944 MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Az idén 2014. november 18-19-én, immár 41.alkalommal került sor a Hajdú-Bihar

Részletesebben

Jegyzőkönyv A HTBK Székesfehérvári Szervezete Közgyűléséről.

Jegyzőkönyv A HTBK Székesfehérvári Szervezete Közgyűléséről. HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete -Közhasznú társadalmi szervezet- 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, www.htbkszfvar.hu, email: htbk.szfvar@regiment.hu

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak odaítélésére létrehozott Kuratórium megválasztására

Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak odaítélésére létrehozott Kuratórium megválasztására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.: 31.013-14/2007 Melléklet: 1. sz. hatályban lévő kuratóriumi névsor 2. sz. új kuratórium névsora Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak

Részletesebben

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU 1/ 4 Ikt.szám: 18-204/4/2005. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU J E G Y Z Ő K Ö N Y V PROTOKÓŁ amely készült a

Részletesebben

A Szolgálati érdemjel arany fokozatát adományozza. Németh Erika törzszászlósnak. * A Szolgálati érdemjel ezüst fokozatát adományozza

A Szolgálati érdemjel arany fokozatát adományozza. Németh Erika törzszászlósnak. * A Szolgálati érdemjel ezüst fokozatát adományozza ISMERTETEM MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HATÁROZATAIT, valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnokának parancsát ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL. A határozatokat és a parancsot aláírta!!!!

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2013. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel újból elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2016. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE a haza védelme és a nemzet biztonsága érdekében végzett kiemelkedően eredményes szakmai

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

MUNKATERV a 2014-es évre

MUNKATERV a 2014-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI EGYESÜLETE MUNKATERV a 2014-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai fegyverzet-ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

A tábori tüzérek a hagyományoknak megfelelően megünnepelték fegyvernemi napjukat

A tábori tüzérek a hagyományoknak megfelelően megünnepelték fegyvernemi napjukat A tábori tüzérek a hagyományoknak megfelelően megünnepelték fegyvernemi napjukat A tábori tüzérek 2011-ben is a hagyományoknak megfelelően ünnepelték a Szt. Borbála emlékének szentelt fegyvernemi rendezvénysorozatukat.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE Felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére 2018. május 21-i hatállyal ELŐLÉPTETTE ALTÁBORNAGGYÁ SZABÓ

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. március 27-én Mezőkövesden, az Ipartestületek

Részletesebben

Program- és feladatterv 2014. évre

Program- és feladatterv 2014. évre HONVÉD BAJTÁRSI EGYESÜLET SÁRBOGÁRD Program- és feladatterv 201 évre Fsz. Központilag szervezett rendezvények: 1. BEOSZ küldöttgyőlés, választmányi ülés 201 április 2. BEOSZ-KDR tagegyesületi ök értekezlete

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon 1. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kancellára kiemelkedő közéleti tevékenysége és az egyetem kapcsolatrendszerének bővítése érdekében végzett munkája

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS I.

KUTATÁSI JELENTÉS I. Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Takács Attila dandártábornok parancsnok Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület Debrceni szervezete Polyák András elnök KUTATÁSI JELENTÉS I. a Debreceni

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2010. évben végzett tevékenységről 2010 B E S Z Á M O L Ó a 2010. évben végzett tevékenységről 1. Statisztikai adatok (a Szakosztály létszámadatai,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés év eredményei év tervei

TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés év eredményei év tervei TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés 2006. év eredményei 2007. év tervei 2007. február 03. Létszám Tájfutó Szakosztály Tömegsport Szakosztály Íjász Szakosztály 29 fő 22 fő 8 fő Kispályás Labdarúgó Szakosztály

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a Zsűri döntése alapján 1. Biztonságpolitika tagozatban: I Rajnai

Részletesebben

A BEOSZ 2013. évi programja munka és rendezvényterve

A BEOSZ 2013. évi programja munka és rendezvényterve BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Alapítva: 1990.02.27. Cím: 1087 Budapest, Kerepesi u. 29/b. Telefon/Fax: 06-1-210-7513, HM: 06-1-474-1111 / 26-846, 26-847 Mobil: elnök: 06-20-973-0351; ügyv. elnök:

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat 2016. április 28-i ülésének határozatai 20/2016. (IV. 28.) számú határozat az ülés tárgysorozatait az alábbiak szerint állapítja meg: Nyílt ülés keretében tárgyalja: 1. Beszámoló a közgyűlés legutóbbi

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések Szám:07-7/588-6/2016. Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje egységes szerkezetben I. Általános rendelkezések Szervezet neve: Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács (a továbbiakban: Idősügyi

Részletesebben

Beszámoló Taggyűlés Szegeden március 08. án került sor a Szegedi MEE. Szervezet évi Beszámoló

Beszámoló Taggyűlés Szegeden március 08. án került sor a Szegedi MEE. Szervezet évi Beszámoló Beszámoló Taggyűlés Szegeden szakmai előadással és virágokkal 2018. március 08. án került sor a Szegedi MEE. Szervezet 2017. évi Beszámoló Taggyűlésére: - a NŐNAP alkalmával, virággal köszöntöttük a női

Részletesebben

a Győri Katonai Ügyészség, ügyészségvezetőjének

a Győri Katonai Ügyészség, ügyészségvezetőjének A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKÉNEK ÉS HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK HA TÁR O ZA T AI ELISMERÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, beosztásában huzamos időn

Részletesebben

Nyilas Ferencné főosztályvezető Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Főosztály

Nyilas Ferencné főosztályvezető Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Főosztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.:12.259-16/2006. Melléklet: rendeletmódosítás-tervezet Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének Helyben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának ( ) sz. rendelete

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, augusztus 20-a alkalmából

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, augusztus 20-a alkalmából MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2019. augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE több mint négy évtizedes katonai szolgálata során végzett kiemelkedő színvonalú szakmai

Részletesebben

Elnökségi ülés vendégekkel

Elnökségi ülés vendégekkel Elnökségi ülés vendégekkel Nem volt hétköznapi esemény a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasainak Országos Szövetsége elnökségének novemberi értekezlete. Jeles vendégek érkeztek a Mátyás utcába Czikora

Részletesebben

képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el:

képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el: Iktatószám: Sz-89-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2014. február 18-án, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 18 00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL

HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL HÍREK A MAGYAR KATONAI LOGISZTIKAI EGYESÜLET ÉLETÉRŐL Baranyi Ferenc 1 A Magyar Katonai Logisztikai Egyesület (MKLE) március hónapban megtartotta éves közgyűlését, amely az Alapszabály és a Szervezeti

Részletesebben

9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 24-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 24-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. március 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Együttműködési megállapodás

Részletesebben

CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/

CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/ HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu CSELEKVÉSI TERV 2013. /tervezet/

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke. A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés KATONAI TAGOZATÁT ADOMÁNYOZTA

Magyarország köztársasági elnöke. A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés KATONAI TAGOZATÁT ADOMÁNYOZTA Magyarország köztársasági elnöke A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében közreműködő honvédségi erők középszintű vezetése során végzett kiemelkedő tervező

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 21. Szabolcs-szatmár-beregi Nemzetközi Levéltári Napok megrendezése

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 21. Szabolcs-szatmár-beregi Nemzetközi Levéltári Napok megrendezése SZAKMAI BESZÁMOLÓ 21. Szabolcs-szatmár-beregi Nemzetközi Levéltári Napok megrendezése A programok megvalósulásának helye és ideje Nyíregyháza Budapest, 2014. szeptember 18-19. A programok részletes ismertetése

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. május 9.-i Választmányi üléshez Az előző választmányi ülés óta eltelt időszak áttekintése 2013. február 14. 2013. május 9.

HÁTTÉRANYAG a 2013. május 9.-i Választmányi üléshez Az előző választmányi ülés óta eltelt időszak áttekintése 2013. február 14. 2013. május 9. HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. május

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére

Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére Magyarország köztársasági elnöke, felelős vezetői beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a honvédelmi miniszter előterjesztésére 2019. május 21-i hatállyal ELŐLÉPTETTE VEZÉRŐRNAGGYÁ KORONCZAI

Részletesebben

Dr. Varga Attila ezds.

Dr. Varga Attila ezds. Dr. Varga Attila ezds. Az előadás a Chatham House szabályok szerint a védelmi igazgatás központi és települési szintjére (polgármester) nem terjed ki a leadásra kerülő írásos anyagtól némileg eltér Bizottság

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Tisztelt Közgyűlés!

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Tisztelt Közgyűlés! BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU POLGÁRMESTERÉTŐL VAROS Ikt. sz.: Előadó: Mell: Hiv. SZ.: Ah. Postacím: 5601 Pf 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail: vantara@bekescsaba.hu NYÍL VANOS ULES napirendje

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről 2005 BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről I. A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Alkalmazott hadtudomány tagozatban: I Fodor Dóra Konzulense: Dr. Forgács Balázs százados

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének második félévi munkaterve

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének második félévi munkaterve Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. második félévi munkaterve Elfogadva: Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 202/2018. (VI. 27.) határozatával 2 AUGUSZTUS

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ügyiratszám: 1-4/ ELŐTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ügyiratszám: 1-4/ ELŐTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-4/2016. 17. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére Tárgy: Balatonboglár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. május 23-án (péntek) a jászfényszarui Városháza Dísztermében 17 óra

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés KATONAI TAGOZATÁT ADOMÁNYOZTA

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés KATONAI TAGOZATÁT ADOMÁNYOZTA MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE hazánk és a NATO, illetve az Európai Unió közötti együttműködés erősítése érdekében végzett eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2011. évi módosított rendezvénytervének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 351-9/2017. 1. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22.

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Hunyadi János és Kapisztrán János seregei 558 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én állították meg a Nándorfehérvárt ostromló oszmán hadat. A győztes csata emlékére

Részletesebben

A cs.és kir. 68. gyalogezred emlékhelyei

A cs.és kir. 68. gyalogezred emlékhelyei 1 A cs.és kir. 68. gyalogezred emlékhelyei Az 1866-os königgratzi csatát követően a 68. gyalogezred tisztjei elhatározták, hogy a hadjáratban elesett hősök számára egy emlékművet állítanak föl. Az emlékmű

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 205/2007. (XI.26.) KT. sz. H a t á r o z a t a Z 1

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 205/2007. (XI.26.) KT. sz. H a t á r o z a t a Z 1 A KÉPVISELŐ TESTÜLET IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 205/2007. (XI.26.) KT. sz. H a t á r o z a t a Z 1 2008. évi Munkatervét az alábbiakban határozza meg és fogadja el: Az ülés tervezett időpontja:

Részletesebben

A munkabalesetben megrokkantak és elhunytak XVI. emléknapja.

A munkabalesetben megrokkantak és elhunytak XVI. emléknapja. A munkabalesetben megrokkantak és elhunytak XVI. emléknapja. Mint minden évben, 2011. április 28-án is megemlékeztünk a munkabalesetben megsérült és elhunyt dolgozókról. Az ez évi rendezvény eltért a korábbi

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Köszöntjük a Konferencia résztvevőit!

Köszöntjük a Konferencia résztvevőit! Köszöntjük a Konferencia résztvevőit! 1 9:00 10:00 10:15 10:55 11:25 11:35 12:15 Regisztráció Megnyitó Előadás: Jogszabályi változások az építésügy területén Előadás: Az építésfelügyelet közelmúltja és

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

Határozatok tára. 8-6/2008/OEH.: elnökség elfogadta, hogy a tagdíj mértéke a szövetségi támogatás 10 %-a.

Határozatok tára. 8-6/2008/OEH.: elnökség elfogadta, hogy a tagdíj mértéke a szövetségi támogatás 10 %-a. Határozatok tára Elnökségi ülések 2008. február 1.: 8-1/2008/OEH: Elnökség hozzájárul a Karcagon megrendezendő IV. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyre külföldi csapatok meghívásához. Határidő: következő

Részletesebben

a megyei igazgatóság Műszaki Osztály osztályvezetőjének Hrubóczki János tű. őrnagy Úrnak

a megyei igazgatóság Műszaki Osztály osztályvezetőjének Hrubóczki János tű. őrnagy Úrnak A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója május 04-e Flórián Nap alkalmából a szakmai feladatok végrehajtásában kiemelkedő és huzamosabb időn át magas színvonalon nyújtott

Részletesebben

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.)

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) 1. Béres Ferenc Elhunyt 2. Fecske Jenő Elhunyt 3. Fekete Álmos Elhunyt 4. Fogarassy Pál 5. Fóti Mária 6. Hidasi György 7. Hirling

Részletesebben

1/2015. (IV. 3.) számú Közgyűlési határozat

1/2015. (IV. 3.) számú Közgyűlési határozat 1/2015. (IV. 3.) számú Közgyűlési határozat az előterjesztésnek megfelelően elfogadja az Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A beszámoló

Részletesebben

Közszolgálati Tisztviselők Napja június 30. BM központi épület márványaula

Közszolgálati Tisztviselők Napja június 30. BM központi épület márványaula Közszolgálati Tisztviselők Napja 2016. június 30. BM központi épület márványaula TISZTELT ÁLLAMTITKÁR ÚR! TISZTELT HELYETTES ÁLLAMTITKÁR ASSZONY! TISZTELT HELYETTES ÁLLAMTITKÁR ÚR! HÖLGYEIM ÉS URAIM, KEDVES

Részletesebben