Általános rendelkezések 1..

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános rendelkezések 1.."

Átírás

1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13./2001. (XI. 06.) sz. Rendelete Az állattartás szabályairól (módosítva a 14./2005. (IX. 15.) sz. Rendelettel) (egységes szerkezet) Kakucs község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított, évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése alapján az állattartás szabályozásáról a közegészségügyi, állat-egészségügyi és szomszédjogi elıírások figyelembevételével az alábbi rendeletet alkotja: Általános rendelkezések 1.. A szabályozás célja, hogy Kakucs község közigazgatási területén mindenki számára közérthetı módon a településen élık érdekeit figyelembe véve, az építési és környezetvédelmi elıírások, a közegészségügyi, az állategészségügyi követelmények, valamint az állatvédelmi rendelkezések alapján, szabályozott keretek között tegye lehetıvé az állattartást. A rendelet hatálya 2.. (1) A rendelet területi hatálya Kakucs község közigazgatási területére terjed ki; minden olyan ingatlanra, épületre és építményre, ahol állattartás folyik. (2) A rendelet személyi hatálya kiterjed minden olyan természetes személyre, valamint szervezetre, aki/amely állatot tart, vagy minden olyan természetes személyre, valamint szervezetre, akinek/amelynek a tulajdonában (használatában, kezelésében stb.) lévı ingatlanon állat él. (3) A rendelet hatálya nem terjed ki: cirkuszra, állatkiállításra, vágóhídra, engedéllyel mőködı állatfelvásárló telephelyre, lósporttelepre, nagyüzemi állattenyésztı és állattartó telepre, állatkórházra, gyepmesteri telepre, vadaskertre, laboratóriumi kísérleti állattartásra és a fegyveres testületek állattartására. (4) A jelen rendeletben foglalt rendelkezéseket a település bel- és külterületén minden állattartó köteles betartani. 3. (1) A rendelet alkalmazása szempontjából gazdasági haszonállatok: - a nagy haszonállat: ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, bivaly, esetleg zárt körülmények között tenyésztett egyébként vadonélı, hasított körmő állatok (vaddisznó, dámszarvas, ız, szarvas, muflon), - a közepes haszonállat: sertés, juh, kecske, strucc, - a kis haszonállat: baromfi, galamb, nyúl, - a gazdasági prémes állat: nutria, pézsma, nyérc, (2) Vadállat: minden olyan állat, amely a természetben él és szaporodik. (3) Lakásban tartható állat: eb, macska, kedvtelésbıl tartott díszmadarak, díszhalak, kistestő rágcsálók (aranyhörcsög, tengerimalac stb.). (4) Kisüzemi állattartásnak minısül az, ahol az állatlétszám meghaladja a 2. számú mellékletben meghatározott állatállományt, de nem haladja meg az 1. számú mellékletben meghatározott állatállomány létszámát.

2 2 (5) Egyéni állattartásnak minısül e rendelet 2. mellékletében meghatározott darabszámot meg nem haladó állatállomány tartása. (6) Nem minısül állattartásnak a közvetlen fogyasztásra vásárolt, 1 2 napig a lakásban, illetve a hozzá tartozó melléképületben tartott 2 3 db baromfi. (7) Kutyasétáltatás fogalmán közterületen az állatnak pórázon történı vezetése értendı. (8) Kutyafuttatásnak minısül az állatnak póráz és szájkosár nélküli szabadon engedése az erre kijelölt területeken. (9) İrzı-védı kutya az, amelyet magán, vagy társas vállalkozásban folytatott ırzı-védı szolgálat során alkalmaznak, illetve amelynek ilyen funkcióját az alkalmazó intézmény vezetıje igazolja. (10) Vakvezetı az az eb, amelyet erre a célra speciálisan kiképeztek és a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (Budapest, Május 1. út 47.) igazolvánnyal lát el. (11) Jelzıeb a halláskárosultak segítségét szolgálja, melynek szükségességét szakorvosi igazolással kell bizonyítani. Az állattartás általános szabályai 4. (1) A község közigazgatási területén állatok kizárólag a 3. sz. mellékletben meghatározott védıtávolságok, valamint az állategészségügyi, közegészségügyi, építésügyi és környezetvédelmi jogszabályok betartásával és a lakosság nyugalmának zavarása (zaj, bőz stb.) nélkül tarthatók. (2) A község belterületén és attól számított 500 m-en belül kizárólag az egyéni állattartásnak megfelelı létszámú ( lásd. 2. sz. melléklet) állat tartható. (3) Méhészkedésnél lakott területen a betelepített kaptárakat a szomszédos ingatlan határától 4 m-re, közforgalmú úttól, vasúttól 10 m-re szabad elhelyezni. Többlakásos ház udvarán a méhcsaládok tartása tilos. (4) Az állatok tartására szolgáló építmények (istálló, ól, ketrec, kifutó stb.) és az ezekhez tartozó kiszolgáló létesítmények (takarmány-elıkészítı, -tároló, trágya- és trágyalégyőjtı stb.) létesítése, kialakítása, építési engedély alapján történhet a közegészségügyi, állategészségügyi és környezetvédelmi jogszabályok betartásával. (5) Az állatok tartására szolgáló létesítmények tisztaságát az állattartó köteles biztosítani, szükség szerint takarítani, fertıtleníteni, a káros rovarok és rágcsálók irtásáról rendszeresen gondoskodni és az állattartás során az építésügyi, közegészségügyi, állategészségügyi, valamint a környezetvédelmi elıírásokat folyamatosan betartani. (6) Az állattartó köteles gondoskodni állatainak megfelelı tartásáról, takarmányozásáról és gondozásáról. Állatai egészségének megóvása érdekében köteles az állategészségügyi rendelkezéseket megtartani és az állatok megbetegedése esetén állatorvos igénybevételérıl gondoskodni. (7) A lebontásra kerülı lakásokból - vagy egyéb okból történı elköltözés esetén - a tulajdonos köteles állatai elhelyezésérıl gondoskodni.

3 3 (8) Vadállat - ill. a természetvédelmi oltalom alatt nem álló veszélyes állat - az állategészségügyi hatóság és az illetékes természetvédelmi szervezet szakhatósági hozzájárulásával, külön engedély alapján tartható. Az ebtartás szabályozása 5. (1) Kakucs község belterületén háztartásonként, az eb korától és fajtájától függetlenül legfeljebb 2 db eb és egyszeri szaporulata, 3 hónapos korig tartható. (2) Az ebeket tulajdonosai úgy kötelesek tartani, - szükség esetén megkötve, zárt helyen - hogy azok elkóborolni, közterületre felügyelet nélkül kijutni ne tudjanak. 6. (1) Harapós, támadó vagy kiszámíthatatlan természető ebet nappal biztos módon megkötve, vagy kennelben kell tartani. A telep, ház, lakás bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelı figyelmeztetı táblát szembetőnı módon el kell helyezni. Éjszaka az eb megkötés nélkül tartható, amennyiben a bekerített és lezárt helyrıl történı kiszabadulása biztos módon megakadályozható. (2) Bekerítetlen ingatlanon ebet szabadon tartani tilos! Az eb tulajdonosának kötelessége gondoskodni arról, hogy az a tartási helyét, illetve az ingatlan határait ne hagyhassa el. 7. (1) Közterületen ebeket sétáltatni csak pórázzal lehet, közforgalmú helyen pedig szájkosárral és pórázzal. (2) Közterületen történı tartózkodás esetén az oltást igazoló mőanyag lapocskát az eb nyakörvére erısítve kell tartani és azt szükség esetén (az ellenırzésre jogosult, illetve megharapott személy részére) fel kell mutatni. (3) Ebharapás esetén a tulajdonos köteles az ebet állatorvoshoz vinni, megvizsgáltatni és az arról szóló igazolást a sérelmet szenvedett személynek, illetve képviselıjének átadni. (4) Az eb tulajdonosa vagy az eb felügyeletével megbízott személy kötelessége gondoskodni arról, hogy az eb a közterületet és a lakóház közös használatú területét, helyiségeit ne szennyezze. (gyalogjárda, park, stb.) Az e területeken keletkezett szilárd szennyezıdést köteles haladéktalanul eltávolítani. Ennek érdekében közterületen történı tartózkodás során az eb felügyeletével megbízott személy köteles magánál tartani az e célra rendszeresített és alkalmas eszközöket (zacskó, lapát) és azt ellenırzés esetén bemutatni. 8.. (1) Tilos ebet beengedni, illetve bevinni a vendégforgalmat lebonyolító helyekre és az élelmiszert árusító üzletekbe.

4 4 (2) A vakvezetı, ırzı-védı, munkakutya kivételével tilos ebet beengedni, illetve bevinni a) oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális intézmények területére, valamint kegyeleti helyre; b) ügyfélforgalmat lebonyolító középületbe; c) játszótérre. (3) Élelmiszer szállítására szolgáló jármővön ebet szállítani tilos! 9. (1) Ebtenyészetet Kakucs község közigazgatási területén csak külön engedéllyel szabad létesíteni. (2) Az engedély kiadásakor elızetesen ki kell kérni a hatósági fıállatorvosnak, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak, a Magyar Ebtenyésztık Országos Egyesületének, valamint a szomszédos ingatlanok tulajdonosainak a véleményét. Az állatok megfelelı tartása esetén az engedélyhez szükséges szakhatóságok véleményének kikérésétıl a polgármester saját hatáskörben eltekinthet. (3) A kiadott engedély kártalanítási kötelezettség nélkül visszavonható, ha az engedélyes az érvényben lévı jogszabályi elıírásokat és az engedélyben elıírt kötelezettségeit megsérti, illetve a jogsértı állapotot felhívás ellenére 15 napon belül nem szünteti meg. 10. (1) Az ebtulajdonos - nyilvántartásba vétel céljából - köteles bejelenteni, ha az eb - a három hónapos kort elérte, - elhullott, vagy elveszett, - tartási helye három hónapnál hosszabb idıre megváltozott, - új tulajdonoshoz, vagy más állattartó birtokába került. (2) Az ebet három hónapos kora után tulajdonosa vagy tartója köteles évenként, - a három hónapos kort elérteket 30 napon belül - saját költségére állatorvossal veszettség ellen beoltatni. (3) Az eb tulajdonosa ( birtokosa ) köteles az ebet - szájkosárral és pórázzal ellátva - a csoportos oltásra elıvezetni. (4) Az évi szervezett eboltás idıpontját, helyét, és költségeit a helyben szokásos módon kell kihirdetni. (5) Az ebtulajdonos köteles: a) az oltást igazoló nyugtát a legközelebbi védıoltásig megırizni, az ellenırzésre jogosult hatósági szerveknek felmutatni, nyugta elveszítése esetén megfelelı igazolásról gondoskodni;

5 5 b) ha az eb nem a tulajdonos állandó lakóhelyén részesült veszettség elleni védıoltásban, az oltás megtörténtét az oltási igazolás felmutatásával a Polgármesteri Hivatalhoz kell bejelenteni. 11. (1) A település területén talált gazdátlan, kóbor ebek befogását és elszállíttatását amennyiben az eb tulajdonosának kiléte nem állapítható meg a gyepmester végzi. A befogott ebet - a tartás költségeinek megtérítését követıen az igazolt tulajdonosa 14 napon belül kiválthatja. (2) A befogott illetve szabálysértési vagy büntetıeljárás során elkobzott ebet 14 napos állategészségügyi megfigyelés alatt kell tartani. (3) Az eb tulajdonosa - ha az eb elhelyezésérıl, tartásáról nem képes, vagy nem akar gondoskodni - köteles felajánlani az ebet valamelyik állatvédı szervezetnek (alapítvány, egyesület stb.), illetve a gyepmesteri szolgálat részére. (4) Az az állattartó, akinek az ebe (vagy macskája) embert megmart, vagy megharapott - valamint a megsérült ember - haladéktalanul köteles bejelentést tenni a körzeti állatorvosnak, illetve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak. Az állat megfigyelésével, kivizsgálásával kapcsolatban felmerült költségek a tulajdonost terhelik. A macskatartás szabályozása 12. (1) Kertes családi házakban és udvarán ill. lakásban háztartásonként 3 db macska és egyszeri szaporulata 3 hónapos korig, fajtára való tekintet nélkül tartható. (2) A macskatartásra egyebekben az ebtartásról szóló fejezet 8.. (1) és (2) bekezdésében foglalt rendelkezések alkalmazandók. Az állattartással kapcsolatos állat-egészségügyi és környezet-higiénés követelmények 13.. (1) Az állatok tartása az emberek, az állatok egészségét nem veszélyeztetheti, a környezetet nem károsíthatja. (2) Az állattartáshoz olyan állattartó épületet, telepet, karámot, stb. kell létesíteni, továbbá olyan állattenyésztési, állattartási technológiát kell alkalmazni, amely lehetıvé teszi az állatok fertızésmentes, egészséges környezetben való tartását és biztosítja, hogy az állati termék közvetlenül emberi fogyasztásra vagy élelmiszer elıállítására alkalmas legyen. (3) Az állattartásra szolgáló létesítményeket és azok helyiségeit naponta legalább egyszer, - de szükség esetén többször is - ki kell takarítani és mésztejjel, vagy más megfelelı fertıtlenítı szerrel rendszeresen fertıtleníteni kell.

6 6 (4) Folyamatosan gondoskodni kell a szagártalom csökkentésérıl. Ennek lehetséges módja a fásítás, a bokrosítás, valamint az ammóniaképzıdés csökkentésére a trágya és alomanyag szuperfoszfáttal, vagy zeolittal való keverése, továbbá a kellemetlen szagú takarmány fedett állapotban való tárolása. (5) Gondoskodni kell arról, hogy a trágyalé a szomszédos telekre, vagy az utcára ne folyhasson, és a saját építési telket se szennyezze. (6) Trágyát csak olyan módon szabad szállítani, hogy az a szállítmányból ki ne hulljon, illetve csepegés ne keletkezzen. (7) A település mezıgazdasági mővelés alatt álló területein a kiszállított trágyát haladéktalanul be kell dolgozni (1) Az állatok etetésekor, itatásakor és legeltetésekor az állategészségügyi szabályok szerint kell eljárni. Az állatok etetésére csak olyan takarmányt szabad felhasználni, amely az állat, illetıleg közvetve az ember egészségét nem veszélyezteti. (2) A takarmányozásban tilos hormontartalmú és hormonhatású, továbbá az ember, illetıleg az állat egészségét veszélyeztetı kémiai anyagok használata. (3) Állati hulladékokat emberi fogyasztásra felhasználni tilos, állatok takarmányozására pedig az Állategészségügyi Szabályzat elıírásai szerint szabad felhasználni vagy forgalomba hozni. Az állati hullák és állati eredető hulladékok ártalmatlanná tétele 15.. (1) Minden állattartó köteles a tulajdonában lévı, illetve gondjaira bízott kis- és nagyállat fertızı betegségben vagy annak gyanújában történı elhullását a körzeti állatorvosnak bejelenteni és annak ezzel kapcsolatos további utasítását betartani. (2) A kisállatok és a lakásban tartható állatok teteme a tulajdonos kertjében is elásható, a szomszédos ingatlan határától mért 5 m-es távolságra. Az állati hullát fertıtlenítı szerrel (mész, mésztej) kell leönteni és legalább 1 m - eb esetén 1,5 m vastag - földréteggel kell befedni. (3) Az állattartónak az állathullával az Állategészségügyi Szabályzatban foglaltaknak megfelelıen kell eljárnia. A hatósági rendelkezésre leölt állatok hulláinak és hulladékainak a kijelölt telepre történı elszállítását a tulajdonos saját költségén köteles elvégezni. (4) Az állati hullát megsemmisítı-helyrıl kiszállítani tilos!

7 7 (5) Közterületen a baleset következtében elhullott állat tetemét - bejelentésre - a közterület kezelıje köteles elszállítani. (6) Az elhullott állatokat az állati hulla konténerbe történı elszállításig és szállítás közben zárt, csurgás mentes göngyölegben kell tárolni. Az állatok védelmének szabályai 16.. (1) Tilos az állatok kínzása, bármilyen módon történı bántalmazása, elhagyása, kitétele. (2) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelı életfeltételekrıl gondoskodni. (3) Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni az állat korára, nemére, és élettani állapotára. Biztosítani kell az egymásra veszélyt jelentı, egymást nyugtalanító állatok elkülönített tartását. (4) Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelı rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenırzésérıl. (5) Az állatot nem szabad: a.) kínozni (kivéve: érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépése ), b.) emberre vagy állatra uszítani, illetıleg állatviadalra idomítani, c.) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerő táplálás esetét ( pl.: liba- és kacsatömés), d.) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni, e.) a teljesítıképességét meghaladó teljesítményre kényszeríteni. (6) Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan kipróbáltatása, küzdelemre késztetése egy másik állattal vagy emberrel, amely sérülést vagy halált okoz (a továbbiakban együtt: állatviadal). Tilos az állatviadal szervezése, tartása, továbbá az állatviadalra fogadás szervezése, az állatviadalon való közremőködés, részvétel, fogadáskötés. (7) Tilos állatviadal céljára a.) állatot tartani, tenyészteni, kiképezni, idomítani, valamint más személynek átadni, vagy forgalmazni, b.) építményt vagy földterületet, anyagi eszközt más személy rendelkezésére bocsátani. (8) Az állaton fájdalommal vagy károsodással járó beavatkozást - az állattartók körében szokásos, vagy az állat érdekében szükséges azonnali beavatkozások kivételével - kizárólag szakirányú végzettséggel vagy gyakorlattal rendelkezı személy végezhet. Szabálysértési rendelkezések 17.

8 8 (1) Aki az e rendeletben foglaltakat megszegi - amennyiben cselekménye nem minısül bőncselekménynek, vagy egyéb szabálysértésnek - a "helyi állattartás rendjének megsértése" szabálysértést követi el és Ft-ig azaz Harmincezer forintig terjedı pénzbírsággal sújtható. Vegyes eljárási rendelkezések 18. (1) A rendeletben foglalt szabályok betartásának érvényesítésénél a képviselıtestület átruházott hatáskörében a polgármester jár el, a Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény alapján. (2) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben: a) az állatok védelmérıl és kíméletérıl szóló évi XXVIII. törvény, b) az állategészségügyrıl szóló évi XCI. törvény, c) a szabálysértésekrıl szóló évi LXIX. törvény, d) az állam- és közbiztonságról szóló évi 17. törvényerejő rendelet, e) a védett állatfajok védelmére, tartására, bemutatására és hasznosítására vonatkozó részletes szabályokról szóló 8/1998. (I. 23.) Korm. rendelet, g) az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet, h) a települési önkormányzat jegyzıjének az állatok védelmével, valamint az állatok nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreirıl szóló 245/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet, i) az egyes szabálysértésekrıl szóló 2/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet, j) az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló 41/1997. (V. 28.) FM rendelet, k) a veszélyes állatokról és tartásuk engedélyezésének részletes szabályairól szóló 8/1999. (VIII. 13.) KöM-FVM-NKÖM-BM együttes rendelet szabályait kell alkalmazni. Záró rendelkezések 19. (1) A 13./2001. (XI. 06.) rendelet január 1-én lép hatályba. A rendelet hatálybalépésekor mőködı és érvényes engedéllyel rendelkezı belterületi kisüzemi állattartó telepeken a magánszemélyek/gazdasági társaságok e tevékenységet december 31-ig folytathatják tovább jelenlegi telephelyükön, azt követıen a rendelet 4.. (2) bekezdésének megfelelıen az İ esetükben is csak a község belterületének határától számított 500 m-en kívül folytatható a kisüzemi állattartás. Jelen rendelet módosított 18.. (1) bekezdése a módosítás kihirdetésével, azaz szeptember 15 napjával lép életbe. (2) A rendelet kihirdetésérıl a helyben szokásos módon a jegyzı gondoskodik.

9 9 Szalay István sk. polgármester Rutterschmid István sk. jegyzı A 13./2001. (XI. 06.) sz. Önkormányzati Rendelet 1. számú melléklete A kisüzemi állattartás fogalma A 6/1981. (IV. 12.) MÉM rendelet alkalmazása szempontjából kisüzemi állattartásnak minısül az az állattartó telep, ahol az állatlétszám nem éri el tehén esetében a 300 db-ot, növendék marha " 400 db-ot, hízómarha " 400 db-ot, sertés " db-ot, juh " db-ot, baromfi " db-ot, anyanyúl " db-ot A 13./2001. (XI. 06.) sz. Önkormányzati Rendelet 2. számú melléklete Egyéni állattartás fogalma Egyéni állattartásnak minısül: tehén esetében a 5 db-ot, növendék marha " 5 db-ot, hízómarha, bivaly " 5 db-ot, ló, öszvér, szamár " 5 db-ot, sertés " 8 db-ot, juh " 10 db-ot, baromfi " 300 db-ot, anyanyúl " 30 db-ot, gazdasági célból tartott prémes állat 30 db-ot meg nem haladó létszám.

10 10 A 13./2001. (XI. 06.) sz. Önkormányzati Rendelet 3. számú melléklete ÁLLATTARTÁSRA SZOLGÁLÓ MELLÉKÉPÜLETEK VÉDİTÁVOLSÁGAI lakóépülettıl ásott kúttól fúrott kúttól csatlakozó vízvezetéktıl v é d ı t á v o l s á g (m) baromfi, galamb - 20 állatig állatig állatig gazdasági célból tartott prémes állat és egyszeri szaporulata 3 hónapos korig - 10 állatig állatig juh, kecske, sertés, és egyszeri szaporulata 6 hónapos korig állatig állatig szarvasmarha, ló, öszvér, szamár bivaly és egyszeri szaporulata 1 éves korig állatig állatig Oktatási, nevelési (óvoda, iskola) és egészségügyi intézmény, gyermekjátszótér, vízmő, élelmiszer tárolását, feldolgozását és forgalmazását folytató létesítmény területén (felépítményben, udvarán és egyéb területén) állattartás nem folytatható.

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete. AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben)

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete. AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról

Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 4/2008. (IV.15.) rendelettel. Hásságy Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 5/2014.(II.28.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A helyi állattartás szabályairól Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012.(XI.15.)

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012.(XI.15.) LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012.(XI.15.) és a 7/2012.(IV.10.) önkormányzati rendeletekkel módosított 4/2009.(VII.1.) rendelete az állatok tartásáról (Egységes szerkezetben) Lovas

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2006.(XII.27.) R E N D E L E T E

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2006.(XII.27.) R E N D E L E T E Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2006.(XII.27.) R E N D E L E T E az állatok tartásáról (egységes szerkezetben a 15/2007.(IX.28.) a 19/2009.(VI.25.) és a 16/2012.(V.29.) Kt. rendelettel)

Részletesebben

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL Kereki Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az állategészségügyről szóló 2005. évi

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 Balatonföldvár Város Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Képviselő-testületének. 8/2011.(VI.01.) rendelete. Az állattartás helyi szabályairól. Záradék: A rendeletet kihirdettem. Erdőkürt, 2011. május 23.

Képviselő-testületének. 8/2011.(VI.01.) rendelete. Az állattartás helyi szabályairól. Záradék: A rendeletet kihirdettem. Erdőkürt, 2011. május 23. Erdőkürt Községi Önkormányzat 2176. Erdőkürt Kossuth út 51. Tel. 32/479-179 Fax:/32/782-909 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1

Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1 Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1 1.. /1/ Újudvar Község közigazgatási területén állatot tartani

Részletesebben

2/2008. (II. 26.) számú RENDELETE. az állattartás helyi szabályairól

2/2008. (II. 26.) számú RENDELETE. az állattartás helyi szabályairól Mezıcsát Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2/2008. (II. 26.) számú RENDELETE az állattartás helyi szabályairól Mezıcsát Város Önkormányzata Képviselı-testülete (a továbbiakban: képviselı-testület)

Részletesebben

43/2001. (12.18.) Kgy. sz. rendelet 1. Az állatok tartásáról

43/2001. (12.18.) Kgy. sz. rendelet 1. Az állatok tartásáról 43/2001. (12.18.) Kgy. sz. rendelet 1 Az állatok tartásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdése alapján, illetve az országos

Részletesebben

Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003. (IX. 11.) számú rendelete az állatok tartásáról (a továbbiakban: Ár.)

Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003. (IX. 11.) számú rendelete az állatok tartásáról (a továbbiakban: Ár.) Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003. (IX. 11.) számú rendelete az állatok tartásáról (a továbbiakban: Ár.) Módosította: 7/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelet (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete 7/2004(V.5) sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól. Általános rendelkezések

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete 7/2004(V.5) sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól. Általános rendelkezések Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete 7/2004(V.5) sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV tv.

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 2 II. FEJEZET: AZ ÁLLATTARTÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI. 3 III. FEJEZET: AZ ÁLLATOK TARTÁSA ÉS ELHELYEZÉSE.

TARTALOM I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 2 II. FEJEZET: AZ ÁLLATTARTÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI. 3 III. FEJEZET: AZ ÁLLATOK TARTÁSA ÉS ELHELYEZÉSE. TARTALOM I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 II. FEJEZET: AZ ÁLLATTARTÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI... 3 III. FEJEZET: AZ ÁLLATOK TARTÁSA ÉS ELHELYEZÉSE... 3 IV. FEJEZET: AZ EB TARTÁS SZABÁLYAI... 5 V. FEJEZET:

Részletesebben

Répáshuta Szlovák Nemzetiségi Települési Önkormányzata. 5/2001.(IV.18.) számú rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Répáshuta Szlovák Nemzetiségi Települési Önkormányzata. 5/2001.(IV.18.) számú rendelete. az állattartás helyi szabályairól Répáshuta Szlovák Nemzetiségi Települési Önkormányzata 5/2001.(IV.18.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól Répáshuta Szlovák Nemzetiségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Zalakomár község Önkormányzat képviselő - testületének 6/2010. (IV. 28.) r e n d e l e t e az állattartás szabályairól

Zalakomár község Önkormányzat képviselő - testületének 6/2010. (IV. 28.) r e n d e l e t e az állattartás szabályairól Zalakomár község Önkormányzat képviselő testületének 6/2010. (IV. 28.) r e n d e l e t e az állattartás szabályairól Zalakomár község Önkormányzatának Képviselőtestülete élve a Magyar Köztársaság Alkotmánya

Részletesebben

54/2008. (XI. 21.) Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzati rendelet. az állattartásról. Egységes szerkezetben 4.

54/2008. (XI. 21.) Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzati rendelet. az állattartásról. Egységes szerkezetben 4. 54/2008. (XI. 21.) Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzati rendelet az állattartásról Egységes szerkezetben 4. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2004. (VII. 26.) számú rendelettel módosított, 11/2002. (III. 28.

Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2004. (VII. 26.) számú rendelettel módosított, 11/2002. (III. 28. Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete / (VII ) számú rendelettel módosított, / (III ) számú rendelete Az állatok tartásáról Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az állattartás helyi

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e az állattartás szabályozásáról és az állati hullák ártalmatlanná tételéről (egységes szerkezetben a 11/2006. (III.23.) Önk., a 28/2007.

Részletesebben

KIMLE ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2/2010.(II.12.) ÖK RENDELETE. I. Az állattartás általános szabályai

KIMLE ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2/2010.(II.12.) ÖK RENDELETE. I. Az állattartás általános szabályai KIMLE ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2/2010.(II.12.) ÖK RENDELETE Kimle Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

állattartásról I. Általános rendelkezések

állattartásról I. Általános rendelkezések . Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2007. (XII. 28.) rendelete állattartásról Legénd község Képviselő-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

I.fejezet. Bevezető rendelkezések

I.fejezet. Bevezető rendelkezések Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 15/2005. (IX.15.) Ök.sz. rendelete a 10/2004. ( IV.30.) Ök.sz. rendelet- módosításáról a helyi környezet és természetvédelemről Nádudvar Város Önkormányzatának

Részletesebben

Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/1999. (XI. 29.) rendelete az állatok tartásáról

Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/1999. (XI. 29.) rendelete az állatok tartásáról Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/1999. (XI. 29.) rendelete az állatok tartásáról Bük Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. június 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. június 27-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata Képviselőtestületének az állattartás helyi szabályairól szóló 35/2010. (XI. 26.) önk. rendeletének felülvizsgálata Előkészítette: dr. Uhrin Anna aljegyző Kiss Tamás ügyintéző

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére. Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottság

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére. Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottság Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére 5. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az állatok

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. Kővágótöttös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/1991 (X. 8) rendelete. A község környezeti tisztaságának megóvásáról, az állattartásról és a közterületek hasznosításának rendjéről. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu. - a Képviselı-testületnek -

3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek - a települési szilárdhulladékokkal

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 14/2000. (X.19.) rendelete a köztemetırıl és temetkezési rendjérıl

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 14/2000. (X.19.) rendelete a köztemetırıl és temetkezési rendjérıl Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 14/2000. (X.19.) rendelete a köztemetırıl és temetkezési rendjérıl (egységes szerkezetben a 15/2009. (X.15.)Ör. sz. rendelettel, valamint az 1. sz. mellékletben

Részletesebben

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 OptiJUS Opten Kft. I 1998. évi XXVIII. törvény 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 2016.01.01. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 A törvény

Részletesebben

Az állattartás közös szabályai

Az állattartás közös szabályai A Szőcsi Önkormányzat 17./2004. (IV. 14.) r e n d e l e t e az állattartásról A Szőcsi Önkormányzat az állategészségügyrıl szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási rendeletei, az állatok védelmérıl

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1..

I. Fejezet Általános rendelkezések 1.. Jászladány Nagyközség Önkormányzata 17/2004. (IV. 30.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról valamint a települési szilárd és folyékony

Részletesebben

( egységes szerkezetben)

( egységes szerkezetben) 1 OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1999.(XII.29.) számú önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a köztisztasággal kapcsolatos helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 4/2009.(II.18.) sz. RENDELETE a közterületek rendjérıl

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 4/2009.(II.18.) sz. RENDELETE a közterületek rendjérıl SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 4/2009.(II.18.) sz. RENDELETE a közterületek rendjérıl Sajólád községi Önkormányzata figyelemmel a 2/1976./I.16./ ÉVM. a többször módosított 1/1975. /II.5./

Részletesebben

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 29/2008. ( XI. 25.) KKÖT rendelete a települési szilárd hulladékkezeléssel kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról /Egységes szerkezet/ Kiszombor Község

Részletesebben

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje Budapest Fıv. XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselı-testülete 33/2005. (IX.14.) rendelete a két-vagy több lakásos 100 %-os, illetve többségi, avagy kisebbségi önkormányzati tulajdonú, vagy kezeléső

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések (HATÁLYON KÍVÜL HELYEZTE A 3/2013. (I.25.) sz. önkormányzati rendelet Vác Város Önkormányzat 27/2000. (X.18.) sz. rendelete az állatok tartásáról (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági szolgáltatásról Varsány község Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

2001. évi XXII. törvény. az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról. (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal)

2001. évi XXII. törvény. az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról. (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal) 2001. évi XXII. törvény az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal) Az Országgyűlés - figyelemmel arra, hogy az állatok tartásának,

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1728-4/2012 4. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Földes Nagyközségi

Részletesebben

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 22/2007. (IX. 5.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTISZTASÁGI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL ÉS A KOMMUNÁLIS SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 22/2007. (IX. 5.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTISZTASÁGI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL ÉS A KOMMUNÁLIS SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 22/2007. (IX. 5.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTISZTASÁGI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL ÉS A KOMMUNÁLIS SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. június 25. 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

A közterületeken elvárt magatartásformák

A közterületeken elvárt magatartásformák - MEZİCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK 7/ 2007. (V.24.) évi R E N D E L E T E a közterületek használatáról Mezıcsát Önkormányzatának Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 10/1998. (VI.22.) Önk. számú rendelete a környezetvédelemről. I. fejezet Bevezető rendelkezések

Dunabogdány Község Önkormányzatának 10/1998. (VI.22.) Önk. számú rendelete a környezetvédelemről. I. fejezet Bevezető rendelkezések Dunabogdány Község Önkormányzatának 10/1998. (VI.22.) Önk. számú rendelete a környezetvédelemről (Egységes szerkezetben a 2/1999.(I.11.), 8/l999. (V.25.), 5/2000.(II.28.), 2/2001. (II.14.), 11/2001. (VI.29.),

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Letenye Város Önkormányzatának a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete

Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete a köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelez igénybevételér

Részletesebben

(1) Szentgotthárd területén ebet tartani csak a vonatkozó közegészségügyi, állategészségügyi és környezetvédelmi szabályok betartásával lehet.

(1) Szentgotthárd területén ebet tartani csak a vonatkozó közegészségügyi, állategészségügyi és környezetvédelmi szabályok betartásával lehet. Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2000.(III.31.)ÖKT. sz. rendelete az ebek tartásáról és tartós megjelöléséről. Módosította a 45/2002.(XII.12.)ÖKT. r.,24/2004.(vi.25.) ÖKT. r.,

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2007. (I. 12.) SKt. sz. rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Somoskıújfalu

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita megbízott

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról A 21/2005. (IX. 30.), a 28/2005. (XII. 22.) és a 27/2006. (XII. 21.)

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Kövegy Község Önkormányzatának 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Egységes szerkezetben a 8/2008. /VI.25./ Ö.r. rendelettel. Kövegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

41/1997. (V. 28.) FM rendelet. az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról

41/1997. (V. 28.) FM rendelet. az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról 41/1997. (V. 28.) FM rendelet az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról Az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény (a továbbiakban: Tv.) 45. -ának 1. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

/4/ A település önkormányzati tulajdonú közterületeinek tisztántartása az Önkormányzat és intézményei feladata. 4..

/4/ A település önkormányzati tulajdonú közterületeinek tisztántartása az Önkormányzat és intézményei feladata. 4.. Gáborján Község Önkormányzati Képviselőtestületének 8/2004. (IV. 29) sz. rendelete A település környezetvédelméről és használatáról Gáborján Község Önkormányzati képviselőtestülete a környezet védelmének

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tahitótfalu Községi önkormányzat 7/1996.(XII.10.) sz. Képviselıtestületi rendelete a kéményseprıipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl egységes szerkezetben a 4/2000.(III.31.) önkormányzati

Részletesebben

Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról

Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról Felsőnyék Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XI. 26.) sz. rendelete az ivóvíz szolgáltatás díjának megállapításáról Felsőnyék Község Önkormányzati Képviselő-testülete az árak megállapításáról

Részletesebben

AZ ÁLLATTARTÁST SZABÁLYOZÓ HELYI RENDELET

AZ ÁLLATTARTÁST SZABÁLYOZÓ HELYI RENDELET 1 számú melléklet a 8/2001.(IV.23.) sz. helyi rendelettel közétett MIKEPÉRCS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATHOZ Tárgya: MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2001.(IV.23.) számú AZ ÁLLATTARTÁST SZABÁLYOZÓ HELYI

Részletesebben

6/2000.(II.24.) önkormányzati rendelete

6/2000.(II.24.) önkormányzati rendelete 1 1 Balatonberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 5/2003.(IV.01.), - 9/2004.(VII.18.), - 13/2009.(VII.08.), 12/2012.(V.31.) önkormányzati rendeletekkel módosított 6/2000.(II.24.) önkormányzati

Részletesebben

Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben

Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben Páty Önkormányzat Képviselıtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16 (1) bekezdése 1997. Évi

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének

Részletesebben

ÁLLATMENHELY KONTRA GYEPMESTERI TELEP MERRE TOVÁBB?

ÁLLATMENHELY KONTRA GYEPMESTERI TELEP MERRE TOVÁBB? ÁLLATMENHELY KONTRA GYEPMESTERI TELEP MERRE TOVÁBB? Jámbor Adrienn Tanársegéd Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogtörténeti és Jogelméleti Intézet, Jogtörténeti Tanszék BEVEZETÉS Tanulmányomban

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004. (IX. 15.) sz. RENDELETE A Település köztisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Sülysáp Nagyközség Önkormányzatának 8/2009. (X. 15.) számú rendelete a köztisztaság fenntartásáról, valamint a zöldterület és parkfenntartásról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 6/2010. (IV.1.), a 4/2011. (III.

Részletesebben

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. Fogalommeghatározások

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. Fogalommeghatározások 26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a foglalkozási eredető rákkeltı anyagok elleni védekezésrıl és az általuk okozott egészségkárosodások megelızésérıl A munkavédelemrıl szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzata 5/2004. (II.25.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a környezetvédelemről

Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzata 5/2004. (II.25.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a környezetvédelemről Baranyaszentgyörgy Község Önkormányzata 5/2004. (II.25.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a környezetvédelemről 1. Általános rész 1. (1) A rendelet célja a községben a köztisztaság, a környezetvédelem

Részletesebben

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI. 15.)Kt. sz. rendelete. A Környezetvédelemről 1

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI. 15.)Kt. sz. rendelete. A Környezetvédelemről 1 2 FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI..)Kt. sz. rendelete A Környezetvédelemről 1 (A módosításokkal egységes szerkezetben) Füzesgyarmat Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Sándorfalva Város Képviselı-testületének. 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl

Sándorfalva Város Képviselı-testületének. 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl Sándorfalva Város Képviselı-testületének 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl (egységes szerkezetben) Sándorfalva Város Önkormányzata az 1990.

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8/2001.(VI.27.)számú Önkormányzati rendelet az állattartás helyi szabályairól.

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8/2001.(VI.27.)számú Önkormányzati rendelet az állattartás helyi szabályairól. OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8/2001.(VI.27.)számú Önkormányzati rendelet az állattartás helyi szabályairól. Ozora Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE a helyi környezet védelmérôl, a közterületek és ingatlanok rendjérôl, a település tisztaságáról Pölöske község képviselô-testülete a helyi

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2012. május 1.-tıl Egységesítve: 2012. április 30. Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról (Módosításokkal egységes

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Vásárokról, piacokról szóló rendelet módosítása Elıkészítette: Tárnok Lászlóné aljegyzı, Jeneiné Lagzi Mária piacvezetı, Gazdálkodási Osztály dr. Kovács Gergely Pál jogi munkatárs Véleményezı Pénzügyi

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról és rendjérıl

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról és rendjérıl Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és rendjérıl Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben)

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 16/1998. (V.5.) sz., a 37/1998. (IX.28.) sz., a 24/1999. (VII.5.) sz., a 31/2000. (VII.3.) sz., a 23/2001. (VII.2.) sz., a 10/2003. (III.10.) sz., a 74/2003.

Részletesebben

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tel.28/400-575 /Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 2043- /2009 szám Elıterjesztés a Piactartásról

Részletesebben

4.szám 2. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI

4.szám 2. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 4.szám 2. I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI (2001. május 3-i Közgyűlés) - 17/2001.(V.7.) sz. rendelet az önkormányzat elismeréseinek alapításáról és adományozásuk szabályairól szóló

Részletesebben

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól (egységes szerkezetben) A rendeletet módosította a 13/2012.(III.22.) és a

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita megbízott

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY r e n d e l e t e a temetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl (egységes szerkezetben a 11/2008.(III.4.) KGY és a 50/2008.(XI.25.) KGY rendelettel)

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2000./VII.31./ számú rendelete. a helyi építési szabályzatáról.

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2000./VII.31./ számú rendelete. a helyi építési szabályzatáról. Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2000./VII.31./ számú rendelete a helyi építési szabályzatáról. Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések MÁLYINKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2005 (II. 01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról (módosításokkal

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IX.30.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, zöldterületek védelméről, valamint az avar és kerti hulladékok égetéséről Budajenő

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (I. 18.) számú önkormányzati rendelete A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 17/2005. (V.26.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról és a közterületek tisztántartásáról (egységes szerkezetben

Részletesebben

az azt módosító 15/2007. (XII. 27.) rendelettel egységes szerkezetben

az azt módosító 15/2007. (XII. 27.) rendelettel egységes szerkezetben Fürged Község Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2005./III.8./ sz. rendelte A helyi környezetvédelemről,a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról az azt módosító 15/2007. (XII.

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben)

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 6/2005. (III.14.) sz. rendelete A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1. a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1. a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1 a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A köztisztaság fenntartása városunk elsőrendű

Részletesebben

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Som község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete az állattartásról Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016. (III.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladatok ellátásáról Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

GŐSFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2002. (XI.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

GŐSFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2002. (XI.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE GŐSFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2002. (XI.1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRÔL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL (Egységes szerkezetben

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Polgármesteri Hivatal 2747. Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek száma: Határozatok száma: 12.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. Módosította a 25/2008.(V.27.) rendelet 1. -a. Hatályos 2008. május 1. napjától. 2

I. fejezet. Általános rendelkezések. Módosította a 25/2008.(V.27.) rendelet 1. -a. Hatályos 2008. május 1. napjától. 2 Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 42/2001.(XII.17.)Ör. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a 32/2002.(XII.12.),

Részletesebben

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben)

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Képviselı- testülete a 35/1995. (IV.5.) Kormány rendelet figyelembevételével megalkotta

Részletesebben

Bogyiszló Község Önkormányzatának. 13/2007. (XII.29.) számú. r e n d e l e t e. Hulladék gazdálkodásról

Bogyiszló Község Önkormányzatának. 13/2007. (XII.29.) számú. r e n d e l e t e. Hulladék gazdálkodásról Bogyiszló Község Önkormányzatának 13/2007. (XII.29.) számú r e n d e l e t e Hulladék gazdálkodásról Bogyiszló 1 Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a továbbiakban: Önkormányzat - a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete. hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete. hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete A reklámhordozókról és a reklámokról Módosítva: 10/2011. (IV.11.), 32/2011. (XII.13.), 23/2012. (V.11.), Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben