KÖRNYEZETISMERET. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 4. osztályos tanulók részére. Élô és élettelen természet. Tompáné Balogh Mária. ...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖRNYEZETISMERET. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 4. osztályos tanulók részére. Élô és élettelen természet. Tompáné Balogh Mária. ..."

Átírás

1 Tompáné Balogh Mária KÖRNYEZETISMERET Élô és élettelen természet TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK. osztályos tanulók részére a tanuló neve pauz westermann

2 AZ ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN TERMÉSZET ALAPISMERETEI. Nevezd meg az erdô szintjeit! Minden szinthez írd oda egy-egy élôlény nevét! A. változat. Nevezd meg az ábrázolt növényeket! 9 ❸ ❷ ❶ a) Csoportosítsd az elôzô feladat növényeit az alábbiak szerint! b) Adj nevet a csoportoknak! c) Egy-egy kifejezéssel jellemezd az egyes csoportokat! a csoport neve: jellemzôje:

3 . Nevezd meg a gomba megjelölt részeit! Mely környezeti tényezôkhöz alkalmazkodott a földigiliszta?. Hogyan alkalmazkodott ezekhez a tényezôkhöz? tápláléka: teste: bôre: Hasonlítsd össze az ábrázolt állatok tulajdonságait! Az állat neve: hasonló tulajdonságaik:.. eltérô tulajdonságaik:. Nevezd meg az ábrázolt állatot! Jellemezd a testfelépítését!. Egészítsd ki a hiányos táplálékláncot!.... erdei meztelen csiga.. 9. Az ember mely tevékenységeivel veszélyezteti az erdô életét?.... Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

4 AZ ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN TERMÉSZET ALAPISMERETEI B. változat. a) Rajzolj le egy erdôt! b) Írd le, hogy a fény hogyan hat a növények életére!. Nevezd meg az ábrázolt állatokat! 9 0 b) a) Csoportosítsd az elôzô feladat növényeit az alábbiak szerint! b) Adj nevet a csoportoknak! c) egy-egy kifejezéssel jellemezd az egyes csoportokat! a csoport neve: jellemzôje:

5 . A növények fejlôdéséhez milyen környezeti feltételek szükségesek? a) Nevezd meg a fa részeit és feladatukat! b) Nevezd meg a fa fejlôdési szakaszait! rész: feladat: Nevezd meg és jellemezd a hóvirág megjelölt részeit! részei: jellemzôi: Melyek a rovarok fejlôdésének szakaszai? Írd le a szakaszok és a folyamatok nevét! Egészítsd ki a hiányos táplálékláncot!.... erdei meztelen csiga.. 9. Az ember környezetszennyezô tevékenysége hogyan hat az erdô életére? Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

6 TÁJÉKOZÓDÁS, ORSZÁGISMERET A. változat. Mi segíti a térképen való tájékozódást? a) b) a) b) Mi a tengerszint feletti magasság? Nevezd meg hazánk szomszédos országait világtájak szerint! Írd le az ábrázolt nagytájak kistájait! Nevezd meg az ábrázolt nagytájakat és jelöld kistájait a térképvázlaton! nagytáj:.. kistájai: Határozd meg Budapest földrajzi helyzetét! határai: folyója:

7 . Folytasd a csoportosítást! Írj példákat is a megadott helyekre! 0 közlekedési eszközök egyéni közlekedési eszközök.közlekedési eszközök... helyi.. pl.: pl.: pl.: pl. pl.: pl.. a) Írd az ábrák fölé mely felszíni formák kialakulását ábrázolják a rajzok? b) Az ábrák alá írd azon tájak nevét, amelyek felszíne az ábrázolt módon alakult ki! Sorold fel a koronázási jelvényeket! Csoportosítsd az állóvizeket!. nevezd meg a térképvázlaton jelölt folyókat! a b a c Fogalmazd meg röviden az alábbiakat! anyanyelv:..... kisebbség:..... nemzetiség:..... Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

8 TÁJÉKOZÓDÁS, ORSZÁGISMERET B. változat. Írd le a fô- és mellékvilágtájakat! 0.. világtájak világtájak Fogalmazd meg röviden az alábbiakat! térkép:.... magassági szám:.... csatorna:..... Nevezd meg hazánk nagytájait! Írd le az ábrázolt nagytájak kistájait! Írd le az ábrázolt nagytáj határait a világtájak szerint! nagytáj: határai:

9 . Nevezd meg Budapest részeit!. Írd le négy a fôvárosban látható jelentôsebb épület nevét! a) b) c) a)... b)... c).... Miért esik több csapadék a hegyvidéken mint a síkságon? Csoportosítsd a folyóvizeket! a a b c d e Nevezd meg a megjelölt állóvizeket nagyságuk szerint!. Írd le Magyarország napjainkban használatos jelvényeinek nevét! Jellemezd röviden azokat! jelvények neve:.. jellemzôik:... Fogalmazd meg röviden az alábbiakat! 9 szülôföld:. haza:. lakóhely:. Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

10 AZ ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN TERMÉSZET ALAPISMERETEI II. A. változat. Nevezd meg a nyílt területek megismert részeit! Írd a rajzok alá az ábrázolt élôlények nevét! Csoportosítsd az elôzô feladat élôlényeit a megadott szempontok szerint! termesztett növények vadon élô növények 0

11 . Három állat testrészei összekeveredtek. a) Kösd össze az összetartozókat! b) Írd a rajzok alá az ábrázolt részek nevét! c) Nevezd meg a három állatot! c) Jellemezd a sün megjelölt tulajdonságait! orra:. termete: fogainak felülete:. háta: farka:. hasa, lába: ujjainak száma:. bôrizomzata: nevezd meg az ábrázolt állatokat! Hasonlítsd össze tulajdonságaikat! azonos tulajdonságok: , eltérô tulajdonságok:.... testrészek lábak száma..... Keress egyszerû összefüggéseket az alábbiakra! az élôlény neve: élôhelye: életmódja: testfelépítése:. Milyen hatással van az élôlényekre az alábbi környezeti tényezôk szennyezettsége? Írj mindegyikre két-két példát! talaj víz levegô Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

12 AZ ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN TERMÉSZET ALAPISMERETEI II. B. változat. A nyílt területek mely részeirôl tanultál? Írd nevüket a rajzok alá! Nevezd meg az ábrázolt élôlényeket! Csoportosítsd az elôzô feladat élôlényeit az alábbiak szerint! gerinctelenek ízeltlábúak rovarok férgek gerincesek madarak halak emlôsök pókok

13 . Három növény föld alatti szervei és levelei összekeveredtek. a) Kösd össze az összetartozókat! b) Írd a rajzok alá az ábrázolt részek nevét! c) Nevezd meg a három növényt! c) Nevezd meg a pázsitfûfélék megjelölt részeit és jellemezd tulajdonságait! Mely környezeti tényezôkhöz kellett leginkább alkalmazkodniuk a fûféléknek? a) Írd a rajzok fölé a környezeti tényezôk nevét! b) A rajzok alá írd az alkalmazkodás módját!. Írd le a két növény nevét és hasonlítsd össze a megjelölt tulajdonságaikat!.... a növény neve: virága: beporzási módja: szára: levele: gyökérzete:..... Sorolj fel négy olyan szokást amely káros az egészségre! Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy:

14 ÉV VÉGI FELMÉRÉS. Írd le a számmal jelzett felszíni formák nevét! A -ot színezd ki a megfelelô színnel! ❶ ❷ ❸ ❶ ❷ ❸ Az alábbi hiányos mondatokból hiányoznak hazánk nagytájainak nevei. Írd be azokat a megfelelô helyre! A szeszélyes éghajlatú...❶. Hazánk legnyugatibb tája az..❷ Hazánk legmagasabb tája az ❸. A változatos kistájú ❹. Az ezervölgy birodalma a ❺. A Balaton északi partján fekvô középhegység a......❻. Jelöld az elôzô feladat nagytájait a térképen! Írd melléjük egy-egy nagyobb városuk nevét is! C B E A ❶..... ❷..... ❸..... D ❹..... ❺..... ❻ Nevezd meg a betûvel jelölt vizeket! A: B: C: D:. E: Dolgozz az utasításoknak megfelelôen! a) Megyénk neve: b) Mely nagytájon található:... c) Szomszédos nagytájak világtájak megnevezésével: d) Színezd ki pirosra saját megyéteket, más színekkel a szomszédos megyéket!

15 . Mely életközösségekrôl tanultál az idén? ❶ ❷ ❸... Miért neveztük a ❷ és ❸ számmal jelölt életközösségeket nyílt területeknek? nevezd meg az ábrázolt élôlényeket!

16 9. Állíts össze táplálékláncot az alábbi életközösségek élôlényeibôl! (Segítségedre lehetnek a. feladat ábrái!) erdô: tölgyfa mezô: füvek.. víz: békalencse vízpart: felfutó sövényszulák Írd le a fa részeinek nevét és feladatukat!.. feladat: feladat: feladat: feladat: Hogyan alkalmazkodott a búvárpók a vízi életmódhoz? fejtor színe: potroh színe: hálója : testét borító szôrök: Töltsd ki az ábrázolt élôlény személyi adatait! neve:..... füle:..... élôhelye:.. feje:..... szôrzetének színe: testmérete: hátulsó lába: utódai:. Sorolj fel három olyan tevékenységet, amellyel az ember veszélyezteti saját környezetét, a természetet!.. Maximális pontszám: 0 pont Elért pontszám: Érdemjegy: Kiadó: Dinasztia Tankönyvkiadó Kft. Budapest, Tóth István u. 9. Raktári szám: PK-0k

ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM

ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM Tompáné Balogh Mária ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM A fák birodalma Környezetismeret TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK éves tanulók részére 0. kiadás Évfolyam 0... A tanuló neve pauz westermann kiadó ÔSZ A PARKBAN A.

Részletesebben

HELYI TANTERV A KERETTANTERV ALAPJÁN 4. ÉVFOLYAM

HELYI TANTERV A KERETTANTERV ALAPJÁN 4. ÉVFOLYAM Emberismeret, önismeret, honismeret Legyen igénye a személyes higiéniára, a test és a ruházat gondozására. Alkalmazza az egészségmegôrzés alapvetô szabályait. Ismerje a korszerû táplálkozás, az egészséges

Részletesebben

Lakotár Katalin FÖLDRAJZ 7. Kontinensek földrajzi ismeretei. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 7. osztályos tanulók részére. ... a tanuló neve.

Lakotár Katalin FÖLDRAJZ 7. Kontinensek földrajzi ismeretei. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 7. osztályos tanulók részére. ... a tanuló neve. Lakotár Katalin FÖLDRAJZ 7. Kontinensek földrajzi ismeretei TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 7. osztályos tanulók részére........... a tanuló neve pauz westermann Teljesítmény összesítése A Afrika és Ausztrália Amerika

Részletesebben

Tompáné Balogh Mária. Tanári kézikönyv. 4. évfolyamos tanulók számára készült Élõ és élettelen környezetem, Élet a ház körül címû tankönyvhöz

Tompáné Balogh Mária. Tanári kézikönyv. 4. évfolyamos tanulók számára készült Élõ és élettelen környezetem, Élet a ház körül címû tankönyvhöz Tompáné Balogh Mária Tanári kézikönyv 4. évfolyamos tanulók számára készült Élõ és élettelen környezetem, Élet a ház körül címû tankönyvhöz Írta és összeállította: Tompáné Balogh Mária Tartalom Felelõs

Részletesebben

Hor váth Mik lós Szent ir mai né Bre csok Má ria. Ké zi könyv a 4. évfolyamos Környezet is me ret ta ní tásá hoz

Hor váth Mik lós Szent ir mai né Bre csok Má ria. Ké zi könyv a 4. évfolyamos Környezet is me ret ta ní tásá hoz Hor váth Mik lós Szent ir mai né Bre csok Má ria Ké zi könyv a 4. évfolyamos Környezet is me ret ta ní tásá hoz CELLDÖMÖLK, 2011 AP 040933 ISBN 978-963-464-699-0 A kiadó a kiadói jogot fenntartja. A kiadó

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Nyolcosztályos gimnázium Természetismeret Évfolyam: 5 Emelt óraszámú csoport Emelt szintű csoport Vizsga típusa: Írásbeli, szóbeli Követelmények,

Részletesebben

FÖLDRAJZ 8. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 8. osztályos tanulók részére. Közép-Európa és Magyarország földrajzi ismeretei. Lakotár Katalin. ...

FÖLDRAJZ 8. TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK 8. osztályos tanulók részére. Közép-Európa és Magyarország földrajzi ismeretei. Lakotár Katalin. ... Lakotár Katalin FÖLDRAJZ. Közép-Európa és Magyarország földrajzi ismeretei TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK. osztályos tanulók részére............................................. a tanuló neve pauz westermann Teljesítmény

Részletesebben

BIOTÉKA SOROZAT FELADATLAPOK MEGOLDÁSA

BIOTÉKA SOROZAT FELADATLAPOK MEGOLDÁSA BIOTÉKA SOROZAT dr. Franyó István FELADATLAPOK MEGOLDÁSA A TÁVOLI TÁJAK ÉLŐVILÁGA ÉS AZ ÉLŐLÉNYEK RENDSZERE (7. évf.) Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest 1. FELADATLAP A A trópusi övezet élővilága I. Írd az

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Fejlesztési és Innovációs Központ (Biológia) Fejlesztő feladatok FEJLESZTŐ FELADATOK TANÁRI KÉZIKÖNYV. 7.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Fejlesztési és Innovációs Központ (Biológia) Fejlesztő feladatok FEJLESZTŐ FELADATOK TANÁRI KÉZIKÖNYV. 7. FEJLESZTŐ FELADATOK TANÁRI KÉZIKÖNYV BIIOLÓGIIA 7. évfolyam Írták és lektorálták: Pintérné Mészáros Ildikó Fazakas Andrea Gadóné Kézdy Edit Kecskés Ferenc Kerényi Zoltán Lászlóné Pátkai Zsuzsa A program

Részletesebben

titkai Munkáltató feladatgyûjtemény elsõ osztályosoknak

titkai Munkáltató feladatgyûjtemény elsõ osztályosoknak Árvainé Libor Ildikó Horváth Andrásné Szabados Anikó Környezetünk titkai Munkáltató feladatgyûjtemény elsõ osztályosoknak Mozaik Kiadó 2013 Növények az iskola környékén 1. Melyik iskolai környezet barátságosabb?

Részletesebben

H E L Y I T A N T E R V

H E L Y I T A N T E R V természetismeret 5.-6. évfolyam Sportiskolai Általános Iskola 1 helyi tanterv 2013. 2030 Érd, Fácán köz 1. módosítva: 2014. H E L Y I T A N T E R V TERMÉSZETISMERET 5.-6. ÉVFOLYAM ÁLTALÁNOS TANTERVŰ ÉS

Részletesebben

BIOLÓGIA 331 BIOLÓGIA 7 8. ÉVFOLYAM

BIOLÓGIA 331 BIOLÓGIA 7 8. ÉVFOLYAM BIOLÓGIA 331 BIOLÓGIA 7 8. ÉVFOLYAM BIOLÓGIA 332 Az általános iskolai biológia kerettanterv alapvető céljának tekinti a tanulók felnőtt életének sikeressége szempontjából a kulcskompetenciák fejlesztését,

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Természetismeret. készült

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Természetismeret. készült 1 Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Helyi tanterv Természetismeret készült a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 2. sz. melléklet 5-8./2.2.07. alapján 5-6. évfolyam 2 TERMÉSZETISMERET Tantárgyi célok,

Részletesebben

Helyi tanterv készítéséhez. EMMI kerettanterv 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 5. sz. melléklet 5.2.11

Helyi tanterv készítéséhez. EMMI kerettanterv 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 5. sz. melléklet 5.2.11 Helyi tanterv készítéséhez EMMI kerettanterv 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 5. sz. melléklet 5.2.11 TERMÉSZETISMERET az általános iskolák 5 6. évfolyam számára Tantárgyi célok, feladatok: A természetismeret

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM

TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM Az természettudományi képzést az iskolánk nyolc évfolyamos képzésű osztályainál (hasonlóan a többi képzési területhez) három fejlesztési szakaszra különítettük el: alapozó

Részletesebben

Érettségi tételek 1. A 2 A 3 A 4 A

Érettségi tételek 1. A 2 A 3 A 4 A Érettségi tételek 1. A Témakör: A Naprendszer felépítése Feladat: Ismertesse a Naprendszer felépítését! Jellemezze legfontosabb égitestjeit! Használja az atlasz megfelelő ábráit! Témakör: A világnépesség

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 19. FÖLDRAJZ EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

Természetismeret 6. évfolyam

Természetismeret 6. évfolyam Természetismeret 6. évfolyam A változat: heti 2,5 óra Új ismeret feldolgozása Munkáltatásra, gyakorlásra Ismétlés, ellenőrzés Év eleji ismétlés 0 0 2 2 Kölcsönhatások a természetben 5 2 2 9 Összesen Vizek,

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET. Általános iskola/ 8 évfolyamos gimnázium

TERMÉSZETISMERET. Általános iskola/ 8 évfolyamos gimnázium TERMÉSZETISMERET Általános iskola/ 8 évfolyamos gimnázium Napjaink környezeti problémái és a fogyasztói társadalom által kínált, gyakran egészségkárosító életmódra csábító megoldások ráirányítják a figyelmet

Részletesebben

1. Anyag, energia, információ

1. Anyag, energia, információ KÖRNYEZETISMERET Az Ember és természet műveltségterület középpontjában a természet és az azt megismerő ember áll. A természettudományos műveltség kialakításának alapja a természettel való közvetlen, megértő

Részletesebben

Ember és természet. műveltségterület. Biológia. 7-8. évfolyam

Ember és természet. műveltségterület. Biológia. 7-8. évfolyam Ember és természet műveltségterület Biológia 7-8. évfolyam Szandaszőlősi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 Ajánlás A biológia tanterv a Mozaik Kiadó kerettantervének átdolgozott változata. Az

Részletesebben

Választható Természetismeret 6. évfolyam

Választható Természetismeret 6. évfolyam 1. Tantárgyi címoldal Választható Természetismeret 6. évfolyam Helyi tantárgyi tanterv A tantárgy nevelési és fejlesztési célrendszere megvalósításának iskolai keretei: a választható természetismeret tantárgy

Részletesebben

7. évfolyam. Tematikai egység: Az élőlények változatossága I. Csapadékhoz igazodó élet a forró éghajlati övben (12 óra)

7. évfolyam. Tematikai egység: Az élőlények változatossága I. Csapadékhoz igazodó élet a forró éghajlati övben (12 óra) 7. évfolyam Tematikai egység: Az élőlények változatossága I. Csapadékhoz igazodó élet a forró éghajlati övben (12 óra) Előzetes tudás: Az éghajlat elemei, a talaj (humusz), az éghajlati övezetek jellemzői.

Részletesebben

VEZETŐFÜZET. a Kalanderdő tanösvényeihez. általános iskolások részére

VEZETŐFÜZET. a Kalanderdő tanösvényeihez. általános iskolások részére VEZETŐFÜZET a Kalanderdő tanösvényeihez általános iskolások részére Kedves Olvasó! A Kalanderdő kitűnő terep a játékra, ügyességed próbára tételére, és egyúttal lehetőség a természet megismerésére is.

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET NYOLCÉVFOLYAMOS TAGOZAT 5. ÉVFOLYAM. Élet a kertben. A növények életfeltételeinek igazolása. A kerti növények jellemzése algoritmus

TERMÉSZETISMERET NYOLCÉVFOLYAMOS TAGOZAT 5. ÉVFOLYAM. Élet a kertben. A növények életfeltételeinek igazolása. A kerti növények jellemzése algoritmus TERMÉSZETISMERET NYOLCÉVFOLYAMOS TAGOZAT 5. ÉVFOLYAM Időkeret: Évi óraszám: 72 Heti óraszám: 2 óra I. témakör: Élet a kertben (12 óra) Tematikai egység/ Fejlesztési cél Előzetes tudás Élet a kertben Órakeret

Részletesebben

BIOLÓGIA ÉS EGÉSZSÉGTAN

BIOLÓGIA ÉS EGÉSZSÉGTAN BIOLÓGIA ÉS EGÉSZSÉGTAN Az általános iskolai biológia kerettanterv és a Nemzeti Alaptanterv viszonya Az általános iskolai biológia kerettantervben kifejeződő értékrendszer tükrözi a Nat-ban meghatározott

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 27. BIOLÓGIA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 27. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

TANMENET 5-6 A FÖLD, AMELYEN ÉLÜNK TERMÉSZETISMERET. Készítette: MAKÁDI MARIANN

TANMENET 5-6 A FÖLD, AMELYEN ÉLÜNK TERMÉSZETISMERET. Készítette: MAKÁDI MARIANN TANMENET A FÖLD, AMELYEN ÉLÜNK 5-6 TERMÉSZETISMERET Készítette: MAKÁDI MARIANN Mozaik Kiadó Szeged, 2000 Készítette: MAKÁDI MARIANN fõiskolai docens Kiadja a Mozaik Kiadó, 6723 Szeged, Debreceni u. 3/B.;

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 21. FÖLDRAJZ KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. február 21. 14:00 I. Időtartam: 20 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Földrajz

Részletesebben

Óravázlat 4. osztályos környezet. Tananyag: Séta az erdőben (2x45 perc)

Óravázlat 4. osztályos környezet. Tananyag: Séta az erdőben (2x45 perc) Óravázlat 4. osztályos környezet Tananyag: Séta az erdőben (2x45 perc) Oktatási cél: Az erdő életközössége, hazánk erdőinek jellemzői. A megfigyelések lejegyzése rajzos, összehasonlító vázlatok készítésével

Részletesebben