Tanuló Tájékoztató Tanácsadó Szolgálat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tanuló Tájékoztató Tanácsadó Szolgálat"

Átírás

1 Tanuló Tájékoztató Tanácsadó Szolgálat Organization Name Volume 1, Issue február Tartalom Középfokú felvételi menetrend Meghívó EU-órára Megújúlt az Europass Jótékonysági felhívás Fesztivál középiskolásoknak Honismereti pályázat Öko Élménypark programajánló és pályázat IskolaALMA fotópályázat Határtalanul! Program pályázatai osztálykirándulásokra Kreatív pályázat középiskolásoknak Közösségi szolgálatról Önkéntes katonai szolgálat munka vagy iskola mellett is február március 8. Szóbeli meghallgatások március 13. A középfokú iskolák megjelentetik az ideiglenes felvételi jegyzéket március Tanulói adatlapok utolsó módosítási lehetőségei az általános iskolákban március 25. A Felvételi Központ (FK) elküldi a jelentkezők névsorát az illetékes középiskoláknak április 4. A FK kiegészíti az ideiglenes felvételi jegyzékben közzétett adatokat a módosított tanulói adatlapok alapján április 25. A középiskolák értesítik a tanulókat és az általános iskolákat a felvételről vagy az elutasításról május Rendkívül eljárás (kötelező): abban az esetben, ha a normál eljárás során nem sikerült betölteni a maximális helyek 90%-át május 2-től augusztus 30-ig Rendkívüli felvételi eljárás: A középiskola igazgatója írhatja ki május 15. Döntés a felvételi kérelmekről a május 15-ig megtartott rendkívüli felvételi eredményei alapján június 1. Jogorvoslati eljárások lezárása június Beiratkozás középfokú intézményekbe július 30-tól augusztus 2-ig Beiratkozás a Honvédelmi Minisztérium által üzemeltetett szakképző iskolákba augusztus 5-től 23-ig Beiratkozás a Belügyminisztérium által üzemeltetett szakközépiskolákba.

2 Diákhírlevél 2 Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak. Az Iroda speciális csoportok bevonását is tervezi a tájékoztatásba és a programokba, így szeretettel várják az ép intellektusú látás- és hallássérültek, mozgássérültek, hátrányos helyzetűek jelentkezését is. A projekt célja, hogy az európai uniós ismeretek terjesztésével, átadásával olyan gyakorlatias témákban igazodjanak el az érdeklődő fiatalok, mint például az önéletrajzírás, munkavállalás az EUban, ösztöndíjak felkutatása vagy cserediákprogramokban való részvétel. A program keretében az alábbi modulok közül lehet választani: 1. modul: EU-Mix Célcsoport: általános iskola 7-8. o./középiskolások/felsőoktatásban tanuló 2. modul: EU-Karrier Célcsoport: középiskolások/felsőoktatásban tanulók 3. modul: EU- Kultúra Célcsoport: általános/középiskolások Az Eu-óra programjaira szeptembertől egészen márciusig lehet előzetesen jelentkezni, minden héten kedden és szerdán és között várjuk egy ingyenes, érdekes, de mindenekelőtt izgalmas foglalkozással a gyerekeket és a fiatalokat. Az órák időtartama 60 perc, a csoport létszáma legfeljebb 35 fő. Az EU-Órákra az ország bármely iskolája jelentkezhet. Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája biztosítja vidéki helyszínek diákjai és intézményei számára is az EU-Óra programban való részvétel lehetőségét. Jelentkezés kitelepült, vidéki órákra: Kovács Zsuzsanna EU-Óra projektvezetőnél, a kovacs-.zsuzsanna@fppti.hu címen. A jelentkezés során az alábbi adatokat szíveskedjenek közölni: az intézmény neve, címe; a kísérőtanár neve és elérhetősége; a tanulók száma és évfolyama; időpont; modul, és azon belül a téma megnevezése A résztvevő csoportok az EU-óra végén egy kvízjátékban vehetnek részt. A kvíz helyes megfejtői között minden hónapban kisorsolunk egy iskolát, amelynek diákjai (24 fő + 2 kísérőtanár) részt vehetnek az EUROSCOLA programban. A programban éves, az EU minden tagállamából érkező diákok vesznek részt Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris üléstermében. További információ:

3 2013. február 3 Új formát kapott az Europass önéletrajz! Áramvonalasított grafikai megjelenítés, letisztultabb forma és sok új funkció jellemzi a megújult Europass CV-t. Hogy melyek a legfontosabb változások? Eláruljuk. Áramvonalasított grafikai megjelenés A megújult önéletrajz még áttekinthetőbb lett annak köszönhetően, hogy a nagyobb fejezeteket nem függőleges, hanem vízszintes vonal választja el, és csak a fontosabb címszavak jelennek meg a bal oldali sávban. Letisztultabb forma A fotó átkerül a bal oldalra, közvetlenül a személyes adatok mellé. Ezek az információk kisebb területre kerültek, ugyanakkor skype és weboldal sor is helyet kapott (a fax helyett) a személyes adatok között. A címszavak megfogalmazása néhol megváltozott, pl. egyszerűen készségek rovat lett a készségek és kompetenciák helyett. Áttekinthető struktúra A rovatoknál kizárólag az általad megadott adatok szerepelnek, nincsenek felesleges szövegek, hogy a munkáltató minél hamarabb átfuthassa az önéletrajzodat. A szakmai tapasztalatoknál eltűntek a címszavak és megváltozott a sorrend, pl. a munkáltató neve és székhelye feljebb került. A nyelvi résznél az önértékelés továbbra is marad, de megjelent a bizonyítványsor benne, ahol a nyelvvizsgák típusát és szintjét tudják a kitöltők beírni. Ezen kívül az A, B és C szintek magyarázata is megtalálható alatta. A dokumentumcsalád legújabb tagja, az Europass Készségútlevél (ESP - European Skills Passport) egy elektronikus portfólió, mely átfogó képet ad a készségeidről és képesítéseidről, ezáltal segít munkát vagy képzést találni. Ezt a dokumentumot is el tudod készíteni interneten, az Europass elektronikus szerkesztőjével, mely lehetővé teszi, hogy egy helyre gyűjtsd össze pl. a nyelvi útleveled, a bizonyítvány-kiegészítőd, okleveleid és bizonyítványaid másolatát, ajánlásokat stb. Az online rendszernek köszönhetően bármikor törölhetsz és adhatsz hozzá új dokumentumokat. A linkre kattintva máris elkészítheted Készségútleveled! És ne felejtsd el csatolni az önéletrajzodhoz! Új formátumú CV minta letöltése: europasscv kisshu_2_oldalas_final.pdf Ide kattintva elkezdheted kitölteni Europass Készségútleveledet!: További infó:

4 Diákhírlevél 4 Segítsük közösen a csángók magyar nyelvű oktatását! Münköt Molduvábaveszni ne hagyjatok! Mertmü esmagyarak vajunk. A Románia keleti részén, még a Kárpátok koszorúján is túl, tőlünk mintegy 700 km-re lévő, csodás fekvésű, ám nehezen megközelíthető falvak székely-magyar származású lakói a csángók. Mai lélekszámuk nagyjából fő, közülük azonban a legújabb adatok alapján már csupán en beszélik a magyar nyelvek a nyelvújítás előtti, archaikus, mértéktartó becslések szerint is legalább a 15. századból származó változatát; s ez a szám nap mint nap apad a románságba való gyors asszimiláció miatt. A Csángóföld soha nem volt a Magyar Királyság része, emiatt magyar oktatásban egyáltalán nem részesültek, az 1945 utáni néhány tanévet leszámítva. A magyar szót mai napig üldözik Moldvában. A 2000-es évek elejéig pedig még a magyar oktatást kérelmező szülők megfenyegetése és munkahelyeikről való elbocsátása is gyakori volt.

5 2013. február 5 5 Azóta emberfeletti küzdelemmel sikerült először az egyik legnagyobb csángó községben, Klézsén, majd szép sorjában, 2012 szeptemberében már a 25. moldvai településen, Máriafalván (Lárgucán) is beindítani a magyar nyelvű oktatást! Így immár 1500 diák tanulhat ősei nyelvén. Természetesen a magyar órákat legtöbb esetben az állami iskolába nem engedték be: a tanítás magánházakban, vagy direkt erre a célra emelt magyar házakban zajlik. Minthogy az ottani érdekek immár lassan másfél évszázada a csángók elrománosítását diktálják s valódi csoda, hogy ennyi idő alatt sem tudták még teljesen megtörni őket! ezen magyar iskolák semmiféle támogatást nem kapnak. Éppen ezért mi, Vargások is igyekeztünk abban segíteni, amiben csak tudtunk. S köszönhetően sok jó szándékú tanuló és tanár együttműködésének, hatalmas mennyiségű holmi gyűlt össze, elsősorban iskolai felszerelések: táblák, padok, képeskönyvek stb. Kedves Tanáraink, Diáktársaink! Segítségüket, segítségeteket kérjük ahhoz, hogy az adományaink kiszállításához szükséges pénzösszeg (mintegy Ft) előteremtődjék, ezzel is elősegítve a moldvai magyar oktatás, s ezáltal a csángó nyelv és kultúra fennmaradását. A pénzadományokat az első emeleten a tanárinál várjuk. Bármekkora adományt szívesen fogadunk. Hálás köszönettel: A csángókat támogató csoport nevében: Csibi Levente Varga Katalin Gimnázium 11. C

6 Diákhírlevél 6 Az Erkel Diákünnepek (EDÜ) május 30. és június 2. között ünnepli 50 éves jubileumát Gyulán. A négynapos kulturális, ifjúsági fesztiválon a középiskolások 26 kategóriában mérhetik össze tudásukat és tehetségüket a neves szakmai zsűri előtt. Jelentkezz te is, ha középiskolás vagy, és megmutathatod, mit is tudsz! A három napig tartó versengés és a kulturális programok mellett szerepet kap a szórakozás is, amelylyel újabb felejthetetlen élményekben részesültök. A szabadidős programok között helyi és ismert fellépőkkel, koncertekkel várunk titeket, emellett rendhagyó vár-diszkóval, stand uppal, óriásjátékokkal, körös-parti-partyval, flashmobbal, városnézéssel, vár-, illetve Gyulai Várfürdő látogatással, valamint megannyi szórakoztató, a kikapcsolódást segítő programmal A XXV. EDÜ-re a következő kategóriákban várják a diákok nevezéseit: Összesen 26 kategóriában mutathatjátok meg tudásotokat: Szólóének; Szólóhangszer, Kamarazene; Énekkar, Kamarakórus; Könnyűzene; Néptánc; Hangszeres népzene; Népdal; Népművészeti - Képzőművészeti - Iparművészeti alkotás; Ruhatervezés; Szobrászat; Fotó; Graffiti; Film; Vers és Prózamondás; Önálló Irodalmi alkotás; Irodalmi színpad; Stand Up; Tánc és mozgásművészet; Látvány és varieté; Újság/riport; Mazsorett. A szervezők remélik, hogy mindannyian megtaláljátok azt a kategóriát, amiben szívesen neveztek, és meg tudjátok mutatni a bennetek rejlő tehetséget. Nevezési díjak (a nevezési bontás nevezésenként értendő): Egyéni indulók esetében: 2000 HUF/fő/nevezés Csapatban indulók esetében: 1-5 főig: 2000 HUF/fő/nevezés 6-10 főig: 1750 HUF/fő/nevezés főig: 1500 HUF/fő/nevezés főig: 1250 HUF/fő/nevezés 31- : 1000 HUF/fő/nevezés A jelentkezési időszak január 7-től április 19-ig tart. Nevezni a weboldalon lehet! Tovább információk a fenti weboldalon, a weboldalon érhetőek el, illetve Rostás Imolától kérhető: rostas.imola@erkeldiakunnepek.hu; Tel: +3620/

7 2013. február 7 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, valamint a Szent István Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Jászberény) nyolcadik alkalommal hirdeti meg hon-és népismereti pályázat írására felhívását, melyet ebben az évben kiterjeszt Pest-és Heves megye iskoláira is. Az általános iskolák, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamán tanuló diákok a 2012/2013. tanévben egyénenként és 2-3 fős csapatokban honismereti, helytörténeti pályamunkát nyújthatnak be az alábbi témakörökben: I. Szülőföldem gyermekszemmel II. Közöttünk élő nagyjaink A pályázóknak a fenti témakörök közül egyet kell választaniuk. A pályázat terjedelme: gépelt oldal 12-es betűmérettel, A/4-es papíron, fűzve vagy kapcsolva. A pályázatokat nyomtatásban kérjük beküldeni 2 példányban, lehetőség szerint mellékelve elektronikus úton is. Az értékelés szempontjai: a pályamunka tartalma, logikai felépítése tanulói kutató munka bizonyíthatósága forrásanyag megjelölése képanyag a pályázat esztétikuma, kivitelezése érzelmi azonosulás a választott témával Nevezési díj: Ft/pályázat, melyet a nevezéssel egy időben, az alábbi számlaszámra kérjük befizetni: Talentum Alapítvány 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bankszámlaszáma: K&H A pályamunkák beküldésének határideje: április 15. Nevezési határidő: március 15. Díjazás: az eredményhirdetésre behívott minden pályázó tanuló és felkészítő tanára helyezéstől függően értékes könyvet és taneszközt tartalmazó ajándékcsomagot kap. További információ: Gálikné Nagy Erzsébet /történelem szaktanácsadó/ Szent István Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 5100 Jászberény, Rákóczi u. 53. ; Telefon: 57/ ; egalikne@fre .hu

8 Diákhírlevél 8 Egyedülálló tematikus sövénylabirintus nyitotta meg kapuit Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában, Szegedtől 30, Budapesttől csupán 90 percnyire! A Tejút ősi magyar elnevezését viselő park kiváló kikapcsolódási lehetőséget iskolás csoportoknak is. A sövénylabirintus a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában. Aki jó választ ad, a helyes irányba megy tovább, aki rosszat, zsákutcába jut, ami egy egészen különleges, élményszerű tanulási lehetőség! Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget. A fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. Igazi kihívás kitalálni belőle! A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok, ahol a vaslogika, a következetesség, vagy éppen a kibicek segíthetnek a megoldásban. A számháború pálya 138 fája az igazi hungaricumnak számító számháborúzásnak ad otthont. A rejtőzés és megtalálás izgalmát, a csapatjáték örömét nyújtja gyerekeknek, szintúgy, mint a lélekben fiataloknak. A kisebbeket fajátszótér, népi játékok és egy hangulatos, a mozgáskoordinációt fejlesztő kötél-labirintus várják. CSILLAGÖSVÉNY-OSZTÁLYFOTÓ PÁLYÁZAT A Csillagösvény csapata fotópályázatot hirdet iskolai osztályok számára. Készítsetek osztályotokról egy kedves fotót! A képen legyen rajta az iskola és az osztály neve is! A fotókat legkésőbb február 22-ig várják az info.csillagosvenylabirintus@gmail.com címre. A beérkezett képeket közzéteszik Facebook oldalukon, ahol szavazni lehet a legszimpatikusabb osztályra, március 10-ig. A legtöbb like-ot összegyűjtő osztály nyereménye belépőjegy a Csillagösvény Útvesztő Öko- Élményparkba, melyet 2013-ban lehet felhasználni. Valamennyi résztvevő osztály között kisorsolnak még egy ugyanilyen ingyenes belépési lehetőséget! További információ:

9 2013. február 9 Kedves fiatalok, ugye szeretitek az almát? Ha igen, akkor egyétek rendszeresen és fotózzátok is le, majd töltsétek fel a fotópályázatunkra! Hívjátok ismerőseiteket barátaitokat, hogy szavazzanak a te képedre és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét. Ha te képed kapja a legtöbb szavazatot, akkor el is viheted a fődíjat egy fantasztikus ipod-ot. A pályázat március 20.-ig tart. Az első 3 legtöbb szavazatot kapott kép tulajdonosai értékes nyereményben részesülnek. A pályázat kiírása: Fotópályázat oldala: A program keretében magyarországi köznevelési intézmények pályázhatnak külhoni tanulmányi kirándulások, együttműködések megvalósítására a 2013/14-es tanévben. Három felhívás keretében általános iskolás, gimnazista, valamint szakképző iskolás diákok juthatnak el Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, valamint Horvátország és Muravidék magyarlakta területeire. A hetedik évfolyamos diákok tanulmányi kirándulások keretében utazhatnak a határon túlra. A gimnáziumokban, illetve a szakképző iskolákban tanuló évfolyamos diákok számára külhoni partneriskolák magyar diákjaival közösen megvalósított együttműködésekre, kölcsönös látogatásokra nyílik lehetőség. A pályázatokat eltérő benyújtási határidőkkel lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni február 11-e és március vége között. Tovább a kiírásokra:

10 Diákhírlevél 10 A Színes Város Csoport idén is elindítja Pillangóhatás nevű, középiskolás diákoknak szóló kampányát. A diákok egy szürke, de kiszínesítendő épületfallal pályázhatnak. Hogyan lehet pályázni? 1. A legfontosabb: TÖLTSD KI A JELENTKEZÉSI LAPOT ÉS KÜLDD VISSZA február 26- ig! LETÖLTÉS 2. Le kell fotózni a helyszínt, amit szeretnél kiszínesíteni. 3. Le kell írni, miért azt a helyszínt választottad, tehát kell egy lehetőleg minél rövidebb szöveg arról a helyszínről, amit szeretnél színesebbé tenni, és a helyszín pontos címét is fel kell tüntetni. 4. Be kell írni a középiskola nevét, ahova jársz. 5. Meg kell kérdezni az igazgatót, hogy előzetes beleegyezését adja-e a jelentkezéshez, amit meg kell szerezni Tőle írásban (a feltétel a jelentkezési lap része). 6. Az egészet el kell küldeni a pillangohatasprogram@gmail.com címre. 7. A tárgyba annyit kell írni: pályázat 2013 További infó: A Kun Mediátor Utazási Iroda tulajdonában lévő Mediátor Tv munkatársa is ott volt Karcagon 2013 január 24-én, csütörtökön a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, ahol az iskola 9. osztályosainak megkezdődött az 50 órás közösség szolgálat, melyet a katasztrófavédelem berkeiben teljesítenek majd. A tudósításban riportot láthattok Vízkeleti Erzsébettel, aki az iskola részéről koordinálja a tevékenységet és Lévai Kálmánnal a karcagi Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjével. Videó: Közösségi szolgálat a Szentannai Sámuel Gimnáziumban

11 2013. február 11

12 Kiadja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat Megjelent 100 példányban. Felelős kiadó: Szymczak Judit Cím: 5000 Szolnok,, Mária u. 19. Tel: 56/ Fax: 56/ info@szolnok-ped.sulinet.hu A Diákhírlevél letölthető a címen. Aktuális hírek a Facebook-on és a Tanuló Tájékoztatás blogján is: jnszdokosok.blogspot.com Szerkesztő: Barabás Krisztina Mottó: A próbatételek néha nehezebbek, mint ahogy képzeltük. A tanuláshoz azonban elengedhetetlenek, és mindegyik közelebb visz az álmaink megvalósításához. Paulo Coelho DIÁKTANÁCSADÁS A megyei pedagógiai intézet diákjogi tanácsadást működtet közoktatási intézmények számára: diákok, pedagógusok, szülők kérdéseit várjuk telefonon, személyesen, és ben is. Feladatunk a tanuló közösségek, diákönkormányzatok segítése, munkájuk támogatása jogaik érvényesítéséhez szükséges ismeretek nyújtásával, aktuális információk, pályázati lehetőségek megosztásával. Kellő számú jelentkező esetén továbbképzést tartunk a diákönkormányzatok működését segítő, patronáló pedagógusok, valamint a diákönkormányzatban tevékenykedő diákok számára. Éljetek, éljenek a lehetőséggel Barabás Krisztina az alábbi elérhetőségeken: 5000 Szolnok, Mária u / barabas@szolnok-ped.sulinet.hu TELE VAGY JÓ ÖTLETEKKEL? KEL? Akkor ez a Te lapod is, és vegyél részt a szerkesztésében! Ha van egy érdekes történeted; Ha képregényt rajzolsz vagy verseket írsz; Ha fotózol és készítettél egy különleges képet; Ha láttál egy jó filmet, amit másoknak is ajánlasz; Ha részt vettél valami klassz programon; Ha olvastál egy jó könyvet; Ha bajban vagy, ha bajban van a barátod; Ha segítség kell a tanulásban; Ha van néhány felesleges cuccod; Ha.. akkor ne habozz, ragadj klaviatúrát és oszd meg! Írj, alkoss, kérdezz, tervezz, tanácsolj, ajánlj, segíts! A leveledet a barabas@szolnok-ped.sulinet.hu címre küldd. A Diákhírlevél elektronikus változata elérhető itt:

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október Az elektronikus hírlevél segítségével szeretnénk partnereinket időszakonként értesíteni az aktuális eseményekről, rendezvényekről, képzésekről,

Részletesebben

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására?

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Kerekasztal beszélgetés 2011.10.11 Tisztelettel meghívjuk Önöket a VOSZ és BKIK Humánpolitikai

Részletesebben

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 A Budapest II. Kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium a 2016/2017-es tanévben

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/37. Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint Az Európai Bizottság elfogadta a Vidékfejlesztési

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben

VIII. TERMIK Tábor 2015. A táborozók kiválasztásának rendszere

VIII. TERMIK Tábor 2015. A táborozók kiválasztásának rendszere VIII. TERMIK Tábor 2015 A táborozók kiválasztásának rendszere Alapelvek: A TERMIK Táborban táborozói szerepkörben részt vevő gyermekek száma főszabályként 84 fő lehet. Ennek oka, hogy a hét állomású forgószínpados

Részletesebben

Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat. 2011. augusztus 19 20.

Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat. 2011. augusztus 19 20. Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat 2011. augusztus 19 20. 2011 24 órás vízilabda torna az UVSE szervezésében, gyermek vízilabdázói részvételével 2011. augusztus 19 20. Margitsziget, Hajós Alfréd

Részletesebben

Óbudai Egyetem. Keleti Károly Gazdasági Kar M E N T O R F Ü Z E T

Óbudai Egyetem. Keleti Károly Gazdasági Kar M E N T O R F Ü Z E T Óbudai gyetem eleti ároly azdasági ar M N F Ü artalom Hallgatói Önkormányzat 2 Hallgatói Önkormányzat bemutatása... 3. ódok és jelölések... 4. Félév beosztása...5. Ösztöndíjak, juttatások... 6. Hallgatói

Részletesebben

Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15.

Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15. Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15. A programot a versenykiírásnak megfelelően megvalósítottuk. Az előző év zárásakor megbeszéltek alapján elkészítettük a versenyfelhívást,

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ

TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ EU NEGOTIATION MOOT TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ NYÁRI EGYETEM ÉS CSAPATVERSENY 2008. Téma: a 2007-2013 Költségvetési Keretmegállapodás felülvizsgálata I. A verseny leírása EU NEGOTIATION MOOT Tárgyalási szimuláció

Részletesebben

T I S Z T E L T S Z Ü L Ő K!

T I S Z T E L T S Z Ü L Ő K! 8 1932-2012. 1 Horváth István Általános Iskola ÉVE A JÖVŐÉRT Pétfürdő Berhidai út 54. Tel/Fax:06-88/598-910 E-mail: iskola@horvath-petfurdo.sulinet.hu Web: www.horvath-petfurdo.sulinet.hu OM: 037023 T

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/41. Megjelent a Vidékfejlesztési programok idei menetrendje A Kormány 1721/2015. (X. 6.)

Részletesebben

MŰHELY. Média ajánló 2016. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Hallgatói Képviselet lapja

MŰHELY. Média ajánló 2016. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Hallgatói Képviselet lapja Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Hallgatói Képviselet lapja Média ajánló 2016. CÍMEK TECHNIKAI ADATOK Szerkesztőség: cím: Budapest 1111, Műegyetem rkp. 3. K.I.76. e-mail: info@muhely.com

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

[TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN]

[TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN] 2013 Magyar Williams Szindróma Társaság [TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN] A Norvég Alap támogatásával megvalósuló Szárnypróba táborok mentorálási programjának részeként. Tartalom PROJEKT BEMUTATÁSA...

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2015/2016.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2015/2016. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2015/2016. tanévben a III."FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/51 52. Kedves Olvasónk! Ezévi utolsó számunkat olvassa. Köszönjük, hogy használja szolgáltatásunkat.

Részletesebben

Önkéntes kézikönyv. a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület Önkéntes Programjában résztvevők számára

Önkéntes kézikönyv. a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület Önkéntes Programjában résztvevők számára Önkéntes kézikönyv a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület Önkéntes Programjában résztvevők számára 2015 Önkéntes kézikönyv a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület Önkéntes Programjában résztvevők számára 2015

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. Kis- és középvállalkozások számára. 2014. március 18.

Pályázati lehetőségek. Kis- és középvállalkozások számára. 2014. március 18. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek Kis- és középvállalkozások számára 2014. március 18. 1173 Budapest, Pesti út 165.;

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

Játékszabályzat, illetve jogi és adatvédelmi tájékoztató a Rossmann Telizsák Facebook alkalmazáshoz

Játékszabályzat, illetve jogi és adatvédelmi tájékoztató a Rossmann Telizsák Facebook alkalmazáshoz Játékszabályzat, illetve jogi és adatvédelmi tájékoztató a Rossmann Telizsák Facebook alkalmazáshoz KÉRJÜK, HOGY A DOKUMENTUMOT FIGYELMESEN OLVASD EL, ÉS CSAK AKKOR HASZNÁLD AZ ALKALMAZÁST, HA AZ ITT LEÍRTAKKAL

Részletesebben

A Lumia 800 Nagykövet játék és program Játékszabályzata és Részvételi Feltételek

A Lumia 800 Nagykövet játék és program Játékszabályzata és Részvételi Feltételek A Lumia 800 Nagykövet játék és program Játékszabályzata és Részvételi Feltételek Jelen játékszabályzat tartalmazza a Nokia Komárom Kft. (székhely: 2900 Komárom, Nokia u. 1., fióktelep: 1093 Budapest, Czuczor

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. március 4.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. március 4. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. március 4. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

Mit teszel ma, ami holnap is számít?

Mit teszel ma, ami holnap is számít? Mit teszel ma, ami holnap is számít? Telkes József Tisztelt Olvasó! A Szegedi Gazdasági Középiskola Kőrösy József Tagintézményének felvételi tájékoztató kiadványát tartja kezében, amelyből megismerheti

Részletesebben

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015-2016. évi M U N K A T E R V E A munkaterv összeállításánál az alábbi jogi szabályozókat vettük figyelembe: Törvények: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti

Részletesebben

Települési Információs Hírlevél

Települési Információs Hírlevél Települési Információs Hírlevél VIII. Évfolyam 1. Szám 2005. április-június SÁ R M ELL É K Köszöntjük községünk legifjabb polgárait: Született: Pantocsek Leon Dániel /Arany J. u. 10./ Koller Dóra /Dózsa

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. január 7.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. január 7. RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. január 7. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti

Részletesebben

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!!

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!! "Bodrogközi Információs Pontok" TÁMOP-5.1.1-11/1/A-2012-0009 Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás 3973 Cigánd, Fő utca 80. KÉRDŐÍV A BODROGKÖZI MŰVELŐDÉSI ÉS SZABADIDŐ ELTÖLTÉSI SZOKÁSOK ÉS IGÉNYEK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. június 24-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

HÍREK. A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai

HÍREK. A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai HÍREK A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai KTE XI. Nyári Akadémiája Kecskemét, 2007. július 2-5. között. Helyszín: a helyi ÁFEOSZ Szakközépiskola. Téma: Arculattervezés Marketing

Részletesebben

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES ZSADÁNYI HÍRLAP Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május Önkormányzati Hírek Rendkívüli testületi ülést tartott képviselő-testületünk május 4.-én az ivóvíz minőségjavító programmal kapcsolatos végső

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása kiállítóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása kiállítóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása kiállítóknak v1.0 2013.10.08. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/42. Zuglóban felavatták Budapest első integráló játszóterét A Pillangó névre keresztelt

Részletesebben

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Örömmel tudatjuk, hogy a NESsT és a Badur Alapítvány

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám A. Európai polgári kezdeményezés B. HEBC országjelentés 2012 C. EU átláthatósági

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK HEVES MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK 2013/2014. TANÉV TARTALOMJEGYZÉK MEGYEI SZERVEZÉSŰ VERSENYEK Komplex anyanyelvi és matematikai verseny 4. évfolyamosoknak 5.o. Környezetismereti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. 11/2007. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester, Gombkötő

Részletesebben

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12.

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12. Felvételi menetrend Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2016. február 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapun keresztüli hitelesítésének határideje Folyamatos online

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám A. Meghívó - Sokszemközt az európai távlatos gondolkodásról B. Jelentkezési

Részletesebben

HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYA ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYA ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Az Heineken UCL Nyerj jegyet a milánói döntőre a Tescoval AP kód feltöltős nyereményjáték. HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYA ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A játékban részt vevők részvételükkel külön jognyilatkozat

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - H í r e k, r e n d e z v é n y e k, k i a d v á n y o k, p á l y á z a t o k, t a n á c s o k, j ó g y a k o r l a t o k 2 0 1 5. á p r i l i s 3 0. Somogy Ifjúságáért

Részletesebben

2006. évi CXXIX. törvény a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény módosításáról (Magyar Közlöny 2006/160. szám)

2006. évi CXXIX. törvény a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény módosításáról (Magyar Közlöny 2006/160. szám) Hírlevél Hajdú-Bihar megye önkormányzati könyvtárainak Debrecen, 2007. január 29. 1. szám ÉRDEKELTSÉGNÖVELŐ TÁMOGATÁS A rendelettel kapcsolatos tudnivalókról az érintett polgármestereket tájékoztattam,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Szabó Gellért polgármester,

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. november 4.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. november 4. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. november 4. E-mail: onkormanyzatrakosmente.hu

Részletesebben

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Programakkreditációs szám: PL-6114 A képzés címe: Siketek és nagyothallók

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába IPA Krónika 2015 II. évfolyam 3. szám 2015. március 11. Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Kirándulás Hollandiába: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába Eddigi

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS Hegyalja Fesztivál 2013. június 27. csütörtök 16.00 óra I. 20 éves az NKA programsorozat ismertetése A Nemzeti Kulturális Alap

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Nyerjen belépőjegyet a Szegedi Szabadtéri Játékokra nyereményjáték részvételi szabályai

Nyerjen belépőjegyet a Szegedi Szabadtéri Játékokra nyereményjáték részvételi szabályai Nyerjen belépőjegyet a Szegedi Szabadtéri Játékokra nyereményjáték részvételi szabályai (játékszabályzat) 1. A Goodwill Pharma (székhely: 6724 Budapest, Cserzy Mihály utca 32., a továbbiakban: "Szervező")

Részletesebben

Az OTP Bank, Életrevaló kvízjáték középiskolásoknak című promóciójának hivatalos Részvételi és Játékszabályzata (a továbbiakban: Játékszabályzat)

Az OTP Bank, Életrevaló kvízjáték középiskolásoknak című promóciójának hivatalos Részvételi és Játékszabályzata (a továbbiakban: Játékszabályzat) Az OTP Bank, Életrevaló kvízjáték középiskolásoknak című promóciójának hivatalos Részvételi és Játékszabályzata (a továbbiakban: Játékszabályzat) 1.Szervező: OTP Bank Nyrt., székhely: 1051 Budapest, Nádor

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

Koccintás 2011 egy vidám esemény a borvidéki településekért

Koccintás 2011 egy vidám esemény a borvidéki településekért Koccintás 2011 egy vidám esemény a borvidéki településekért Egy vidám versengésre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelynek célja, hogy megtaláljuk Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit! Az

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/16. EFOP 2015 menetrend A Magyar Közlöny mellékleteként megjelent az Emberi Erőforrás Fejlesztési

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK

BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK 1. A VERSENY CÉLJA... 2 2. ÉVFOLYAMOK, KORCSOPORTOK...

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. november 19.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. november 19. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. november 19. Tisztelt Érdeklődő!

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

2014-2015. Összeállította: Kovács Mária igazgató a 35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet alapján

2014-2015. Összeállította: Kovács Mária igazgató a 35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet alapján ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA -. Összeállította: Kovács Mária igazgató a 35/. (IV.30.) EMMI rendelet alapján [ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] SZEPTEMBER ÖSSZESÍTETT NAPTÁR / OKTÓBER HÉTFŐ 1 1 6 2 HÉTFŐ

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY 5000 Szolnok, Szél út 4. Tel/fax: 56/420-243 E-mail : curie@szolnet.hu Honlap: www.curiealapitvany.hu Felhívás a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyre

Részletesebben

Hírújság Tanártájoló 2014. március

Hírújság Tanártájoló 2014. március Beköszöntő A Tanárképző Központ fontos feladatának tekinti, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a város és az egész régió iskoláival. A meglévő kooperációk mellett keressük az együttműködés újabb és újabb

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2012. Tartalom. Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat

MÉDIAAJÁNLAT 2012. Tartalom. Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat MÉDIAAJÁNLAT 2012 MÉDIAAJÁNLAT 2012 Tartalom Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat LÍRA BOLTHÁLÓZAT Plakátkihelyezés a bolt

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves megye

BESZÁMOLÓ. 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves megye BESZÁMOLÓ KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu 3.1.4.B Partnerség és hálózatosodás modul közösségi események I-IV. ütem Heves

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai Legyél te Magyarország NetMiniszterelnöke! Jelentkezési lap Az érvényes nevezési anyagnak tartalmaznia kell a nevező által kitöltött és aláírással hitelesített nevezési lapot és a hozzá tartozó, tartalmilag

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2014/37. Egy program, amiben mindenki megköszönhet valamit KÖSZ! új pályázat az iskolai közösségi

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-12/2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11.-én 15 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere LÉGY OTT 2016. június 5. 15.00 Hősök tere eső esetén Petőfi Sándor Művelődési Ház programfüzet június 1 július 17. 2016. 11 órától Beharangozó emődi és egri fúvósok, valamint sátoraljaújhelyi mazsorettek

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ VARGA KATALIN GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. Varga Katalin Gimnázium 5000 Szolnok, Szabadság tér 6. OM azonosító: 035990 (www.varga-szolnok.sulinet.hu)

Részletesebben