A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása"

Átírás

1 A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Az igazgatóság évi szakmai és gazdálkodási tevékenységét az elmúlt évekhez hasonlóan eredményesnek tekinthetjük. Az elmúlt évben jelentős feladatot jelentett az ár- és belvízvédekezés, amely az átlagosnál jóval csapadékosabb hidrológiai évvel magyarázható. Árvízvédekezésre 2005-ben az alábbi időszakokban került sor : február 24 március 7. (1.) március 16 április 15. (2.) április 25 május 1. (3.) május 21 május 30. (4.) közötti időpontokban. Lényegében kis megszakításokkal a február 24. és május 30. közötti időszakban szinte folyamatosan végeztünk árvízvédekezést. Az első ciklusban (1.) a Berettyó torkolati szakaszon és a Hortobágy-Berettyó mentén volt I. fokú készültség. A második időszakban (2.) az elsőben érintett védvonalak mellett a Tisza balpart Tiszafüred-Rakamaz közötti két védelmi szakaszán kellett I. fokú készültséget elrendelni. A harmadik árvízvédekezésnél (3.) szintén ezeken a védelmi szakaszokon volt I. illetve II. fokú a készültség. A negyedik árvízi kárelhárításnál (4.) ismét a Berettyó alsó szakaszán és a Hortobágy-Berettyó mentén kellett I. fokú készültséget elrendelni. A Tisza és a Körös-völgy vízgyűjtőjén felhalmozódott hókészlet egy jelentősebb mértékű árvízvédekezést prognosztizált első félévére.

2 2 Szerencsére (a kedvező olvadási viszonyok következtében) jelentősebb III. fokú készültséget igénylő védekezésre nem került sor. A I. és II. fok védekezési feladatokat az előírások szerint eredményesen láttuk el. A vízkárelhárítási időszakokban átlagosan fő vett részt az árvízvédekezési munkákban. Rendkívüli árvízi beavatkozásra nem volt szükség a védekezési időszak alatt. Belvízvédelmi készültség 2005-ben három időszakban lett elrendelve : február 16 június 17. (1.), július (2.) és augusztus 16 szeptember 9. (3.) között. A tavaszi időszak védekezése (1.) mind időtartamban, mind feladatokban jelentős feladatot jelentett a számunkra. A teljesen telített talajra elsősorban a februárban, áprilisban és májusban hullott jelentős csapadék következtében alakult ki belvízi helyzet. Egyes Tisza melletti védelmi szakaszokon III. fokú készültséget is el kellett rendelni április és május hónapokban. A vizsgált időszakban a tartós II. fokú készültség volt a jellemző. Valamilyen védekezési fokozat elrendelésére mind a 12 védelmi szakaszon szükség volt hosszabbrövidebb időre. A belvízi elöntés maximumát, a hektárt február végén regisztráltuk. A szivattyútelepek a teljes védekezési időszak alatt napi 1-2 millió köbméter vizet emeltek át. A védekezésben résztvevők átlaglétszáma fő között változott. A vízkormányzási, szivattyúzási és tározási feladatokon túl folyóméteres kotrási munkákat is végeztünk az Ölyvös, Kondoros, Görbeházi és Hortobágy főcsatornákon, a Kati-éren és Magdolna-éren, összesen mintegy 24 km-es hosszon. A védekezési feladatok jelentős mértékben lekötötték kapacitásainkat. A fenntartási munkák végrehajtása a második félévre maradt. A július közötti, valamint az augusztus 16-szeptember 9. közötti védekezések az egyes térségekben (Tisza-mente, Berettyó-Sebes Körös köze) lehullott rendkívüli csapadékok következtében váltak szükségessé. A készültségek is ezekre a területekre terjedtek ki. Ebben az időszakban is hatékony szivattyúzással kellett biztosítani a gyors belvízelvezetést.

3 3 Vízminőségvédekezés Vízminőségvédelmi készültséget is több esetben kellett elrendelni az igazgatóságunknál 2005-ben. Részben felszíni, részben felszín alatti vízszennyezések elleni védelmi feladatokat láttunk el május közötti időszakban egy Tiszacsegén ásott kútban észlelt szennyezés elhárítására került sor június között egy Debrecen belterületi közlekedési baleset miatti, a Debrecen ivóvízbázis szennyezésének megelőzését szolgáló védekezési munka folyt augusztus 4-5. között a Sárréti főcsatornán bekövetkezett halpusztulás következtében rendeltünk el készültséget. A vízminőségvédelmi beavatkozásainkat minden esetben az alábbiak jellemezték: - a TIKTVF-el történő szoros együttműködés, - a gyors beavatkozás, - a jelentősebb szennyezés elterjedésének megakadályozása. A évi védekezési tevékenységünket értékelve eredményes védekezésről számolhatunk be, amit az is igazol, hogy a védekezési munkák összefoglalóját az OKTVF minden esetben jóváhagyólag fogadta el. 1. Az intézmény évi szakmai tevékenységének és működésének összefoglalása: 1.1 A 2005-re tervezett feladatok megvalósítása, 2006-ra áthúzódó munkák: A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakmai tevékenységét az év elején elfogadott feladatterv és az évközi módosítások, valamint a jelentkező védekezési feladatok figyelembevételével látta el. Szakigazgatási, üzemelési, fenntartási és beruházási feladatainkat a módosított feladatterv szerint hajtottuk végre. Összességében mind szakmailag, mind gazdaságilag egy eredményes 2005-ös évet zártunk. A szigorú, takarékos gazdálkodás eredményeképpen egész évben megőriztük likviditásunkat.

4 Központi beruházási feladatok Az elsőrendű árvízvédelmi művek rekonstrukciója keretében a Körös-völgy árvízvédelmének fejlesztésen (PHARE) keretében a 2004-ben kezdődő beruházásból 659 eft értékű feladat húzódott át 2005-re. Az informatikai eszközbeszerzést jelentő feladatot mind szakmailag, mind pénzügyileg 100 %- osan teljesítettük. A nagyműtárgyak rekonstrukciója keretében 2005-ben eft értékű feladatként a Keleti-főcsatorna elzáró tábláinak korrozióvédelmét végeztük el és mind műszakilag, mind pénzügyileg 100 %-ban teljesítettük az erre az évre meghatározott feladatokat. A vízkárelhárítási művek fejlesztése és állagmegóvása keretében a Hajdúhátsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer (HTVR/CIVAQUA program) fejlesztése kapcsán tanulmányterv, kiviteli terv és engedélyezési terv készítési és PR feladatok adták a évi eft-os beruházás munkáit. A feladatok 2005-ben elvégzésre kerültek, a pénzügyi teljesítés év elején megtörtént. A Debrecen vízrajzi hálózat fejlesztése 2005-ben eft értékű beruházási feladattal zárult. Ez részben mérő és észlelő műszerek beszerzését, valamint egy monitoring kút tervezési feladatait jelentette. A feladatok végrehajtása végéig megtörtént, a kivitelezői számlák kiegyenlítésére januárjában került sor. Az EU Víz Keretirányelv keretében az üzemelő sérülékeny vízbázisok védelmére eft volt biztosítva. Ebből kellett megoldani a létavértesi vízmű vízbázis diagnosztikai munkájának befejezését. A feladat végrehajtása októberében megtörtént. A pénzügyi teljesítés végén realizálódott. Monitoring fejlesztés tervezése és intézkedési terv készítése címszó alatt eft értékű feladatok elvégzése szerepelt terveinkben. Ezt a feladatot műszaki tartalmában 20%-ra, pénzügyileg 400 eft-ra teljesítettük. A hátralévő feladatokat 2006-ban hajtjuk végre. Összességében elmondhatjuk beruházásaink teljesítéséről, hogy műszakilag szinte maradéktalanul végrehajtásra kerültek.

5 Szakigazgatás, üzemelés, fenntartás A vízügyi szakigazgatási kiadások összege évben eft volt. A évi üzemelési és fenntartási kiadások alakulását az alábbi táblázat mutatja: eft Sorszám Megnevezés Üzemelés Fenntartás Szakágazati összesen A B C D E 1. Árvízvédelmi művek Folyószabályozás Nagyműtárgyak Tószabályozás Síkvidéki vízrendezés Dombvidéki vízrendezés Mg.vízszolgáltatás Vízminőségi kárelhárítési létesítmények Vízrajz Távlati vízbázisvédelem Egyéb Tevékenységek összesen (1-11.sorok) Az üzemelési feladatok végrehajtása: 2004-ben eft üzemelési költség jelentkezett, míg 2005-ben eftot tudtunk erre a célra fordítani. Fenntartási feladatok teljesítése: A évi fenntartásokra biztosított központi keret 87 millió forint volt. A tényleges ez irányú felhasználás 227,8 millió forint összegűre változott. Ez úgy volt elérhető, hogy rendkívüli erőfeszítéseket tettünk egyéb árbevételeink növelésére. Az elért többletbevételeket a fenntartási feladatokra fordítottuk Egyéb szakmai feladatok A Vásárhelyi Terv továbbfejlesztésével kapcsolatos szakmai tevékenység keretében, mint kijelölt KÖVIZIG a szakvéleményezési tevékenységet minden esetben határidőre láttuk el.

6 6 1.2 A szakmai tevékenységet és felelősségi kört érintő új törvények, jogszabályok, rendelkezések és ezek hatásai: A vízgazdálkodással, a Víz Keretirányelvvel kapcsolatos új jogszabályokon túl a szervezeti átalakítás, valamint a természetvédelmi jogszabályok hatottak legjobban munkánkra 2005-ben. Elsősorban az alábbi Kormány rendeletek voltak ezek: - 341/2004. (XII.22.) Kormány rendelet A környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó területi szervek feladat- és hatásköréről /2005. (VII.25.) Kormány rendelet A környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó területi szervek feladat- és hatásköréről /2005. (XII.22.) Kormány rendelet A környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó központi és területi államigazgatási szervek feladat- és hatásköréről. 1.3 Szervezeti változások év végével lezárult a Vízkészletjárulék kezelésével kapcsolatos feladatok teljes körű átadása a TIKTVF részére. Ennek keretében utolsó lépésként december 1-i időponttal 1 fő VKJ ügyintéző került át a Felügyelőséghez június 17-i időponttal a KvVM közigazgatási államtitkára jóváhagyta igazgatóságunk új Szervezeti és Működési Szabályzatát október 1-i hatállyal életbe lépett módosítások közül a leglényegesebb a két új feladatkörrel és elnevezéssel megalakuló osztály létrejötte volt. A Monitoring Osztály az Informatikai Osztály bázisán alapul, amelyhez kapcsolódtak a klasszikus vízrajzi feladatok. A Vízgyűjtőgazdálkodási és Környezetvédelmi Osztály alapvetően a korábbi Vízellátási és Csatornázási Osztály átalakulásával jött létre, amelynek során elveszítette vízrajzi tevékenységét, de feladatköre kiegészült környezetvédelmi feladatokkal (pl. hulladékgazdálkodás). 1.4 Az intézmény működőképessége évben is az előző évekhez hasonlóan likviditási gondjaink nem voltak és működőképességünket az év egészében megőriztük.

7 7 1.5 Fizetési határidőn túli pénzügyi kötelezettségek XII. 31-i időponttal igazgatóságunknak nem voltak határidőn túli pénzügyi kötelezettségei. 2. Előirányzatokkal való gazdálkodás: 2.1 Az előirányzatok és évközi változások hatáskörönkénti levezetése: Az igazgatóság évi eredeti kiadási és bevételi előirányzata eft összegű volt. A múlt évben összességében eft nagyságú előirányzat változtatásra került sor. A módosításokból eft összegű volt a kormány hatáskörben, eft a felügyeleti szervi és eft nagyságú az intézményi hatáskörben végrehajtott változtatások összege. A kormányzati elhatározásból bekövetkezett előirányzat növekedés a központi létszámcsökkentéshez kapcsolódó eft összegű növekedés és a központi előirányzat csökkentés eft nagyságának egyenlegeként jött létre. A felügyeleti szerv döntéseként megvalósult előirányzat változtatások közül a jelentősebb tételek, a vízkárelhárítási védekezésekhez kapcsolódó eft-os, a fenntartási célkeret eft-os és a központi beruházások eft-os összegei voltak. Az intézményi hatáskörben végrehajtott változtatások fontosabb tételei a működési többletbevétel eft-os, az előző évi jóváhagyott pénzmaradvány eft-os, az Erdészeti Alap támogatás eft-os, az önkormányzatokon keresztül fizetett érdekeltségi hozzájárulás eft-os és a évi közmunkához kapcsolódó eft-os összegei voltak évi előirányzataink teljesítését az elmúlt évekhez hasonlóan a legjelentősebb mértékben az időjárási tényezők befolyásolták, melynek következtében került sor a 358 millió forintos értéket meghaladó mértékű vízkárelhárítási védekezésre is! 2.2 A fejezeti kezelésű előirányzatból átvett feladatok teljesítése: - Vízkárelhárítási művek fenntartása: A eft összegű előirányzat terhére tervezett feladatok maradéktalanul teljesültek. - Távlati vízbázisok fenntartása: A tervezett eft értékű feladatvégzés 100 %-osan megvalósult.

8 8 - Pályakezdők foglalkoztatásának támogatása: A Hajdú-Bihar megyei Munkaügyi Központon keresztül a Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási alaprész decentralizált kerete terhére 958 eft összegű támogatásban részesült. - Erdészeti munkák támogatása: évben eft nagyságú támogatást kaptunk az Állami Erdészeti Szolgálattól erdőápolási feladatokra, amely összeget teljes mértékben felhasználtuk. - Tisza TIKÖVIZIG közmunkaprogram: A évben befejeződött fenti című közmunkás foglalkoztatás évre áthúzódott pénzügyi teljesítése jelentkezett eft összeggel. - Nádgazdálkodási támogatás: Pályázati úton eft nádterületi fenntartás támogatásban részesültünk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, amely teljes egészében felhasználásra került. - Közcélú érdekeltségi hozzájárulás: évben a mezőgazdasági célú földhasználóktól akik Vízgazdálkodási Társulat által le nem fedett területen gazdálkodnak az önkormányzatok által beszedett, s részünkre átutalt közcélú érdekeltségi hozzájárulás összege eft összegű volt. Ezt a pénzügyi forrást döntően az érintett területen fekvő csatornák kotrási munkáinak finanszírozására használtuk fel. - TIKÖVIZIG szakszervezet pénzeszköz átadás: Az igazgatósági dolgozókat tömörítő szakszervezet 609 eft összeggel járult hozzá az általunk a dolgozók részére kifizetett beiskolázási segélyekhez. - Vásárhelyi emlékmű tervezésének támogatása: A Képző-és Iparművészeti Lektorátustól eft összegű támogatásban részesültünk a Tiszalöki Parkerdőbe tervezett Vásárhelyi Pál emlékmű tervezéséhez, amelyet teljes egészében erre a célra fordítottunk. II. Az egyes előirányzatok részletes bemutatása: 1. Személyi juttatások és munkaadókat terhelő járulékok: A személyi juttatások eft-os módosított előirányzata eft-ra, 98,9 %-ra teljesült. A eft összegű módosítások közül a eft nagyságú a vízkárelhárítási védekezésekhez kapcsolódó, a eft összegű az elrendelt létszámcsökkentések miatt jelentkező és a fenntartási célkeret

9 9 felhasználásához kapcsolódó eft nagyságú előirányzat emelések voltak a jelentősebbek évi átlaglétszámunk 380 fő volt a jóváhagyott 380 fős előirányzattal megegyezően. A fenti évi jóváhagyott létszámkeret 33 fővel maradt alatta a évi engedélyezett létszámnak. A évi előírt létszámra történt beállást 5 üres álláshely megszüntetésével és 28 fő tényleges elbocsátásával tudtuk megvalósítani. Az elrendelt létszámcsökkentéshez eft összegű költségvetési támogatást vettünk igénybe. Az ezzel kapcsolatos tényleges kiadások meghaladták a központi forrás összegét, összesen eft-ba került a központilag elrendelt létszámcsökkentés. A évi 380 fős létszám előirányzat év végére a december 1-i 1 fős, a TIKTVF-nek történő létszámátadás miatt 379 főre módosult. A évi 379 fős zárólétszámból 19% volt a felsőfokú, 47% a középfokú és 34% az alapfokú végzettségűek aránya évhez képest javult a felsőfokú végzettségűek részaránya, miközben tényleges létszámunk csökkent. Ez annak a következménye, hogy a év eleji már jelzett központi létszámcsökkentés arányaiban erőteljesebben érintette az alacsonyabb képzettségű dolgozói réteget. 2. Dologi kiadások: évi eredeti előirányzatunk összege eft nagyságú volt, amelynek év végi módosított eft-os összege eft-ra, 99,8%-ra teljesült. Az előirányzat növekedések közül a legjelentősebb tételek a vízkárelhárítási védekezési feladatokhoz eft összegben és a célfenntartási feladatokhoz eft nagyságban kapcsolódtak ben eft összegben került sor csökkentésre a központi költségvetési elvonás keretében, amely teljes egészében a dologi előirányzatot érintette. A dologi kiadások közül a legjelentősebbek a villamos energia díj eftos, a szakmai anyagok beszerzése eft-os és a hajtó-és kenőanyagok eft-os összegei voltak.

10 10 Az elektromos energiaellátás költségek az előző évhez viszonyítva jelentős mértékű növekedése az áremelkedésen túl a nagymértékben megemelkedett belvízvédekezési szivattyúzáshoz kapcsolódott. 3. Pénzeszköz átadás: Az elmúlt évben 475 eft összegű turisztikai támogatási előleg visszautalására került sor a támogatott fejlesztés elmaradása miatt. 4. Intézményi beruházási kiadások: Az eredeti költségvetésünkben tervezett eft-os összeggel szemben eft összegű beruházásra került sor. A többlet forrása saját bevételeink túlteljesítése volt. A fejlesztések részletezését az alábbi táblázat tartalmazza: - ezer Ft-ban - 1.) Működési célt szolgáló tárgyi eszközök beszerzése ) Szakmai célt szolgáló tárgyi eszközök beszerzése ) Jóléti célt szolgáló tárgyi eszközök beszerzése 328 MINDÖSSZESEN: Felújítás: évben eft összegű irodaépület rekonstrukciót végeztünk el Műszaki Biztonsági Szolgálatunk hajdúszoboszlói telephelyén, a KvVM Közgazdasági és Költségvetési helyettes államtitkára által jóváhagyott felújítási terv alapján. 6. Egyéb felhalmozási célú pénzeszköz átadás: évben ilyen jellegű átadásra nem került sor. 7. Egyéb központi beruházások: évben két beruházási feladaton keletkezett előirányzat maradvány, a Körös-völgy árvízvédelmi rendszerének fejlesztése címűn 659 eft összegben és a Keleti Főcsatorna beeresztő- és hajózsilip rekonstrukció megnevezésűn eft összegben évben mindkét fejlesztés mind műszakilag, mind pénzügyileg teljesült. A évi eft összegű előirányzattal szemben a pénzügyi teljesítés eft volt. A Monitoring fejlesztés tervezése című fejlesztésen kívül műszakilag valamennyi feladat megvalósult!

11 11 A beruházások tételes szakmai értékelését az alábbiakban adjuk meg: Előző évekről áthúzódó maradvány: I. Elsőrendű árvízvédelmi művek rekonstrukciója: Körös-völgy árvízvédelmének fejlesztése: jelzőszám: A évi maradvány 2004, majd évre áthúzódva informatikai fejlesztésre lett fordítva: 6 db 1024 MB USB Flash Drive, 3 db DVD író, 3 db 80 GB HDD, 2 db CD író, 3 db monitor beszerzése valósult meg az első negyedévben, 659 eft értékben. II. Nagyműtárgyak rekonstrukciója: Keleti Főcsatorna beeresztő- és hajózsilip: jelzőszám: évről a KFCS beeresztő- és hajózsilip főelzáró tábla korrózióvédelmének elvégzése húzódott át. A munkát a TIKÖVIZIG saját kivitelezésben elvégezte. A teljesítés értéke eft évi támogatási előirányzat terhére tervezett beruházás: III. Vízkárelhárítási művek fejlesztési és állagmegóvási feladatai HTVR/CIVAQUA fejlesztés: jelzőszám: Előzmények: A korábbi években elkészített megvalósíthatósági tanulmány és előzetes környezeti hatástanulmány alapján a CIVAQUA projekt vízellátó útvonala megkapta a környezetvédelmi engedélyt (Iktatószám: 3206/122/2002.) években elkészült a beruházás négy részterületére (L-1 tározó kapacitásbővítése, Nagyerdő többcélú vízpótlása, Tócó csatorna vízpótlása, Erdőspusztai tavak vízellátása) a részletes környezeti hatásvizsgálat. A környezetvédelmi engedélyezési eljárás folyamatban van. Az L-1 tározó kapacitásbővítése projektrészre a hatóság kiadta a környezetvédelmi engedélyt (Iktatószám: 709/110/2004.) Az engedélyező hatóság előírása miatt a Nagyerdő vízpótlása projektrészre további vizsgálatot kell készíteni. Ezen túlmenően évben elkészíttetjük a H-II/1 vezeték, valamint a Kondoros-Cserei-ér vízleadó útvonal engedélyezési tervét.

12 12 HTVR/CIVAQUA fejlesztése keretében évben elvégzett beruházási munkák értékelése: A HTVR/CIVAQUA fejlesztése beruházás keretében, a jóváhagyott engedélyokirat szerint, évben az alábbi munkák kerültek elvégzésre: 1./ A Debreceni Nagyerdő többcélú vízpótlása Részletes Környezeti Hatástanulmány (RKHT) kiegészítése: A évben elkészített RKHT engedélyeztetése során a hatóság további vizsgálatok elvégzését írta elő. Az RKHT kiegészítésének elkészítésére a tervezőt egyszerű közbeszerzési eljárás keretében választottuk ki. A munka határidőre elkészült, eft értékben. 2./ Kondoros Cserei ér vízleadó útvonal engedélyezési tervének elkészítése: Az előző években elkészíttettük a vízszállító vezetékek (H-II.A; H-II.B) Kondoros csatornáig terjedő szakaszának engedélyezési terveit. A vízellátó útvonal további részét képezi a Kondoros és Cserei ér csatornák egy egy szakasza, valamint a két csatornát összekötő új építésű csatorna, melyeket a CIVAQUA projekt által megkívánt vízszállítási kapacitásra kell kiépíteni. A 18/1996. (VI.13) KHVM rendelet tartalmi követelményei szerinti engedélyezési tervdokumentációt egyszerű közbeszerzési eljárás keretében készíttettük el. A munka határidőre elkészült, e Ft értékben. 3./ H-II/1. vezeték engedélyezési tervének elkészítése: A H-II/1. vezeték megépítésével biztosítható a Tócó - csatorna vízellátása. A 18/1996. (VI.13) KHVM rendelet tartalmi követelményei szerinti engedélyezési tervdokumentációt egyszerű közbeszerzési eljárás keretében készíttettük el. A feladat határidőre elkészült, eft összköltséggel. 4./ PR feladatok ellátása: A projekt széleskörű megismertetése érdekében a TIKÖVIZIG internetes honlapján adunk tájékoztatást a program célkitűzéseiről, az aktuális feladatokról. Elkészíttettük a CIVAQUA projektet bemutató TIKÖVIZIG internetes honlapot. A feladat költsége 262 e Ft. Az összességében eft értékű fejlesztés pénzügyi teljesítésére évben került sor. IV. EU Víz Keretirányelv beruházások évi teljesítése: Üzemelő, sérülékeny ivóvízbázisok védelme: jelzőszám: A vízgyűjtő-fejlesztési csoport évben Létavértes vízmű vízbázisa diagnosztikai munkáinak befejezési feladatait látta el.

13 13 A kivitelező AQUIFER Kft. a beruházási munkát határidőre elkészítette, okt. 21-én készre jelentette és a műszaki átadás átvétel november 22-én megtörtént. Az utolsó ütem feladatai az alábbi munkarészek voltak: - Tervezés - Modellezés - Védőterület kijelölés - Földhivatali munkarészek, helyrajzi számok kigyűjtése - Térinformatikai feldolgozás A eft értékű fejlesztés évben pénzügyileg is teljesült. Debrecen vízrajzi hálózat fejlesztése: jelzőszám: A évre tervezett munkák részletezve az alábbiak: Szondarúd készlet beszerzése: A vízrajzi munka egyik alapkellékéül szolgáló eszköz beszerzésére sikerült referenciával rendelkező magyar beszállítót (gyártót) is felkutatnunk, így az előirányzott mennyiségben, de a tervezett költség alatt történhetett meg. Aspirációs Pszichrométer beszerzése: A bakonszegi törzsszámú hidrometeorológiai állomás kiegészítésére tervezett hagyományos (kézi) műszer kezelése rendkívül bonyolult, körülményes, ebből adódóan az adatok nem minden esetben megbízhatóak. Mivel az automatikus eszközök ára lényegesen csökkent, ezért a többi beruházásnál elért megtakarítás terhére az eszköz helyettesítését is ellátó automatikus működésű alap meteorológiai állomást építettünk ki, melyet a későbbiekben bővíteni lehet, illetve automatikus távjelzős rendszerűvé is alakítható. Digitális vízhőmérő beszerzése: A digitális vízhőmérőkből a tervezett 10db helyett csak 8 db-ot szereztünk be. Ennek oka, hogy az automatikus távjelzős rendszerek fejlődése miatt több helyen már nem szükséges kézi vízhőmérséklet mérés, másrészről az eszköz beszerzési egységára a tervezetthez képest magasabban alakult. Nagypontosságú szintező műszer beszerzése: Az eszköz és tartozékai beszerzése a terveknek megfelelően, de alacsonyabb áron történt meg. Adatkinyerő táska beszerzése: A tervezett 2db helyett 3db beszerzésére került sor. Ennek oka, hogy az ISO minőségirányítási eljárás évi, a TIKÖVIZIG vízrajzi tevékenységére történő soron kívüli bevezetése kapcsán az eddigi feladatvégzés átszervezésre kerül. A szakaszmérnökségek fokozottabb bevonása a vízrajzi tevékenységbe

14 14 szükségessé tette eszközellátottságuk javítását. A többlet beszerzés forrása a más eszközök beszerzésénél elért megtakarítás, valamint az egységár tervezettnél alacsonyabb szintje. Sípolós fényjelzős vízszintmérő beszerzése: A tervezett 5db helyett 6db beszerzésére került sor. Ennek oka, szintén az ISO minőségirányítási eljárás 2006 évi, a TIKÖVIZIG vízrajzi tevékenységére történő soron kívüli bevezetése. A korábbi eszközöknél korszerűbb az ISO előírásainak is jobban megfelelő eszközök beszerzése a tervezettnél magasabb egységárral történt. A többlet költség forrása a más eszközök beszerzésénél elért megtakarítás. DATAQUA műszerek korszerűsítése: A tervezettnél alacsonyabb beszerzési ár elérése, illetve a más eszközöknél elért megtakarítás lehetővé tette, hogy a tervezett 10db helyett 16db új DATAQUA vízszintérzékelőt szerezzünk be, ezzel is biztosítva a megfelelő színvonalú adatgyűjtés feltételeit. Debrecen-Nagycsere felszín közeli törzsállomás újrafúrása: Az új kút tervezett helyszínének tulajdonosával a területhasználatra vonatkozó megállapodás elhúzódása illetve a szükséges engedélyek beszerzésének időigényessége miatt a kút megvalósításra nem került sor, csak a kiviteli tervdokumentáció készült el. Összességében a hálózat fejlesztése eft értékben pénzügyileg is teljesült. Monitoring fejlesztés tervezése és intézkedési terv készítés (TIKÖVIZIG feladatai): jelzőszám: A Ft összértékű beruházásból Vízfolyás víztestek felülvizsgálata a VKI monitoring kialakításhoz című tanulmány készült el Ft értékben. 8. Kölcsönök: Az elmúlt évben eft összegű lakásépítési, vásárlási és korszerűsítési támogatást nyújtottunk 13 fő részére. A támogatásokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan visszatérítendő, kamatmentes, 5-8 éves futamidejű kezelési költséggel terhelt kölcsönként folyósítottuk.

15 15 9. Bevételek: Szervezetünk elmúlt évi eredeti előirányzata eft volt, amely év közben eft-ra növekedett, s amellyel szemben a tényleges teljesítés eft-ot ért el. A bevételekből a központi állami támogatás eredeti tervszáma az eft év végére eft összegre emelkedett, amellyel megegyezett a tényleges teljesítés. Az eft összegű növekedésből a jelentősebb szerepet a vízkárelhárítási védekezési kiadások finanszírozásának eft-os értéke, a célfenntartásokhoz kapcsolódó eft és a létszámcsökkentés eft-ja játszotta. Az intézmény működési bevételeinek eredeti előirányzata eft nagyságú volt, amely főként egyszeri és megismételhetetlen körülmények hatására az eft összegű módosított előirányzattal szemben eft-ra teljesült évben eft összegű vállalkozási árbevétel mellett eft összegű nyereség keletkezett, amely alapvetően egyszeri hatásoknak köszönhető. Ez jelentős eredménynek tekinthető annak a körülménynek a figyelembevételével, hogy év jelentős részében 15%-os befizetési kötelezettség terhelte ezt a bevételi kört is. Intézményi működési bevételeinkben ( eft) évben is a mezőgazdasági vízszolgáltatás, a fa és nád eladás játszották a legnagyobb szerepet. Mindezek alakulására a legnagyobb befolyással továbbra is a meteorológiai viszonyok voltak. Az elmúlt évben eft összegű bérleti díjra tettünk szert évben ingatlant nem értékesítettünk. Az elmúlt évben tárgyi eszközöket eft értékben adtunk el. A követelések eft-os nyitóállománya eft-ra növekedett. A belső összetétel a jelentős emelkedés ellenére sem kedvezőtlen, hiszen a határidőn túli állomány a évi nyitó eft-ról eft-ra még ha minimális mértékben is, de csökkent. A határidős követelések eft-os összege emelkedett eft-ra.

16 16 A kintlévőségek behajtására minden szükséges és törvényes eszközt felhasználtunk (fizetési meghagyás, inkasszó, felszámolási eljárás kezdeményezése, stb.) év végi behajthatatlannak ítélt követelésállományunk eft összegű volt. III. Egyéb: 1. Gazdasági társaságban való részvétel: Szervezetünk a RÓNA-IM Kft-ben gyakorolt tulajdonosi jogokat, 97,67 %- os tulajdonosi arányban. A társaságban meglévő részesedésünk nagysága eft. Ezen társasági tevékenységhez kapcsolódóan osztalékban évben nem részesültünk. 2. Társadalmi szervezetek támogatása: Az elmúlt évben ilyen szervezet részére támogatást nem folyósítottunk évi tevékenységünket összességében eredményesnek értékeljük. Debrecen, február 27. Kóthay László igazgató

A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta.

A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2006-os év első félévében szinte folyamatos volt

Részletesebben

Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc ÖNTÖZÉSI ÉS ÖNTÖZÉSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK MEGYÉNKBEN CIVAQUA PROGRAM 41.lecke ASZÁLY

Részletesebben

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta.

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 50.068/2007 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2006. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése.

Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése. TISZÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG DEBRECEN Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése. Igazgatóságunk 2012. évi tevékenységét alapvetően befolyásolta a rendelkezésre álló pénzügyi források

Részletesebben

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei 2017. június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes Működési terület, elérhetőség TIVIZIG FETIVIZIG Debrecen Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság

Részletesebben

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről 27. számú melléklet Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata 2008. évi költségvetésének teljesítéséről I. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK: Az önkormányzat bevételei közül három jogcímen történő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Nemti Község Polgármesterétől. Nemti, Kossuth út 28. a Nemti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

TÁJÉKOZTATÓ. Nemti Község Polgármesterétől. Nemti, Kossuth út 28. a Nemti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nemti Község Polgármesterétől Nemti, Kossuth út 28. TÁJÉKOZTATÓ a Nemti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. évi költségvetésének I. féléves végrehajtásáról Készült: a Képviselő-testület 2013.

Részletesebben

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK 3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 20-02 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T

Részletesebben

2014. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: December hónap időjárását a sokévi átlaggal szinte megegyező

Részletesebben

2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Május hónap időjárását a sokévi átlagot meghaladó csapadék

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Kiskunmajsa Város 2013. évi zárszámadásáról Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Önkormányzatunk a törvényben meghatározott kötelező, illetve önként vállalt feladatai ellátásának

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

2. sz. napirendi pont

2. sz. napirendi pont 2. sz. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS NAGYKANIZSAI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA TÁRSULÁSI TANÁCSA 2011. november 3 - i ülésére Napirend címe: Beszámoló a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása 2011. I-III.

Részletesebben

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény adatai Név: Felsőoktatási Regisztrációs Központ Törzskönyvi

Részletesebben

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója Intézményünk 2007. évben gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatóságához integráltan, gazdaságilag részben

Részletesebben

2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés

2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Június hónap időjárását kevesebb csapadék, hőmérsékletben a sokéves átlagnál melegebb

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ SZÖVEGES INDOKLÁS A 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ 1.) A Felügyelőség 2005. évi szakmai tevékenységének és működésének összefoglalása Szakmai munkánkat az éves munkatervünk határozta meg, amely a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.április 27-i ülésére BESZÁMOLÓ

ELŐTERJESZTÉS Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.április 27-i ülésére BESZÁMOLÓ ELŐTERJESZTÉS Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2009.április 27i ülésére BESZÁMOLÓ Szeghalom Város Önkormányzat 2008.évi költségvetésének teljesítéséről Tisztelt Képviselőtestület! Szeghalom

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 121-3/2011. * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés

2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Július hónap időjárását a sokéves átlagnál jóval több csapadék, hőmérsékletben a sokéves

Részletesebben

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Szöveges Indoklás 2004. évi Beszámolóhoz 1. Szervezeti változások bemutatása Az Intézet 10 tudományos-, és 6 nem tudományos feladatokat

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 324809 1091 03 02/01 264967 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012......

Részletesebben

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek. Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük.

A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési

Részletesebben

A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük.

A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. I. A 2008. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési

Részletesebben

Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának augusztus 25-én tartandó ülésére

Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának augusztus 25-én tartandó ülésére Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám:552-19/2011. Előterjesztés Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2011. augusztus 25-én tartandó

Részletesebben

2018.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2018.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 218.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Augusztus hónap időjárását a sokévi átlaghoz képest jelentősen

Részletesebben

Szöveges beszámoló. Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész év

Szöveges beszámoló. Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész év Szöveges beszámoló Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész 2014. év 1 1. A 2014. évi költségvetési támogatás A MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont 2014. évre elfogadott költségvetési támogatása

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 1002 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

2015. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Február hónap időjárását a sokévi átlagnál sokkal kevesebb

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat 2018. évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására A Közgyűlés 2018. február 9-i ülésén fogadta el a Vas Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Szöveges beszámoló 2005. év

Szöveges beszámoló 2005. év Szöveges beszámoló 2005. év Intézményünknek a TMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona Máza az eltelt 12 hónap során a felügyeleti szerv biztosította a pénzügyi fedezetet, ezen kívül a munkaügyi központtól kapott

Részletesebben

Az Idegennyelvi Továbbképző Központ 2003. évi szöveges. A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak.

Az Idegennyelvi Továbbképző Központ 2003. évi szöveges. A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak. Az Idegennyelvi Továbbképző Központ 2003. évi szöveges beszámolójának felülvizsgálata A szöveges szakmai beszámoló megfelel az OM által előírt főbb szempontoknak. Az Idegennyelvi Továbbképző Központ önálló,

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege 1.1. melléklet a 2/2014.(II.04.) önkormányzati rendelethez 1 Csernely Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összevont mérlege B E V É T E L E K 1.. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 1. A költségvetési szerv általános adatai: - megnevezése: Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - székhelye: 9700 Szombathely, Vörösmarty

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2016. évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Egeraracsa Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Országos Idegtudományi Intézet 2009 évi gazdasági adatai

Országos Idegtudományi Intézet 2009 évi gazdasági adatai Országos Idegtudományi Intézet 2009 évi gazdasági adatai Átlaglétszámok alakulása munkaköri csoportonként: Állománycsoport engedélyeze tt átlagos munkajogi % 2009. évi létszámadatok átlagos statisztikai

Részletesebben

Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz

Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz TISZÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG DEBRECEN Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz I. Létszám alakulása: A 2012. évi eredeti költségvetésben szereplő engedélyezett létszám 352 fő volt.

Részletesebben

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

A Baranya Megyei Levéltár évi éves gazdasági beszámolója

A Baranya Megyei Levéltár évi éves gazdasági beszámolója A Baranya Megyei Levéltár 2007. évi éves gazdasági beszámolója Intézményünk 2007. évben gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatóságához integráltan, gazdaságilag részben

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 2/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelethez Lovászpatona Község Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer

Részletesebben

2014. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Április hónap időjárását a sokévi átlagot megközelítő csapadék,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szervezeti és Működési Szabályzatának 1.-4. -a KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 2005. ÉVRE 1. Fejezeti szám, megnevezése: 16 Környezetvédelmi

Részletesebben

2012. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG

2012. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG 212. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: November hónap időjárását a sokévi átlagnál jóval kevesebb csapadék, hőmérsékletben

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(II.15.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója Intézményünk 2008. gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Levéltárhoz integráltan, szakmai és gazdasági önállóságát megtartva bonyolította.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról Vilonya Község Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tisztelt Képviselő-testület! Beszámoló a 2015. évi költségvetés végrehajtásáról Az államháztartásról szóló 2011 évi CXCV törvény

Részletesebben

Önkormányzat évi költségvetése Bevételek

Önkormányzat évi költségvetése Bevételek Rovat megnevezése Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2014. április 25-i nyilvános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Község Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Községi Önkormányzat és intézményei 2015. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

2014. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: November hónap időjárását a sokévi átlagtól kevesebb csapadékmennyiségű,

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása VESZPRÉM MEGYEI NÉMET ÖNKORMÁNYZAT...... HATÁROZAT Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása A Veszprém Megyei Német Önkormányzat

Részletesebben

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft A megvalósítás tervezett ütemezése: 2012. december 21-2013. december 31. Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V.

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2008 Előkészítő: Répásy Ildikó/ ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. december 18-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. november 06. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Hatályos 2017.02.14-től Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bögöt község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2015. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Július hónap időjárását a sokévi átlagnál jóval kevesebb

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 54.080/2011 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2010. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Kéthely SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról levélcím: 8713 Kéthely, Magyari u. 35. telefon: 36 85 339 211 fax: 36 85 339 059

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. 1 A Közlekedési Múzeum 2007. évi költségvetési beszámolója kiegészítő mellékleteinek szöveges értékelése, amely az Áhsz. 40. (1) bekezdése

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Szöveges beszámoló a költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Költségvetési szerv: 0200. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Szakágazati besorolása: 910100. Könyvtári, levéltári tevékenység

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás)

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) B E S Z Á M O L Ó - a Közgyűléshez - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) Tisztelt Közgyűlés! Az államháztartásról

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai Budakalász Város Önkormányzata Képviselő- testületének 12/2016. (V.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Készült: :46

Készült: :46 Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 B1-B7. Költségvetési bevételek 08 Adatszolgáltatás a személyi juttatások és a foglalkoztatottak, választott tisztségviselők összetételéréről

Részletesebben

A saját bevételeinket igyekeztünk túlteljesíteni, illetve pályázatok útján növelni.

A saját bevételeinket igyekeztünk túlteljesíteni, illetve pályázatok útján növelni. Kodály Zoltán Általános Iskola 3100 Salgótarján, Mártírok útja 3. (32) 411-688, 411-557 Fax: (32) 423-085 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Salgótarján Múzeum tér 1. Tárgy: Szöveges beszámoló

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek. Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 753/2015. 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT Szám : 8/2016. (II.15.) MRNÖ határozat Tárgy: Döntés a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének megállapításáról

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 3.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. I. félévi beszámolója Tárgykört

Részletesebben

... számjel. Szektor Fejezet Címrend ÁHT. Éves beszámoló Éves beszámoló

... számjel. Szektor Fejezet Címrend ÁHT. Éves beszámoló Éves beszámoló A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 802101 1051 20 2500 336139 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1132 Budapest

Részletesebben

Tájékoztató a évi belvízi helyzetről

Tájékoztató a évi belvízi helyzetről [mm] VÍZÜGYI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZPONTI IGAZGATÓSÁG 112 Budapest, Márvány utca 1/d. 1253 Bp. Pf: 56 E-mail: kothay.laszlo@vkki.hu 225-44 Fax: 212-773 Honlap: http://www.vkki.hu Tájékoztató a 21-211 évi

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2019. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya 51. 2007. évi pénzügyi beszámoló Az intézmény pénzügyi helyzetét a forráshiány jellemezte. Állandó finanszírozási

Részletesebben

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3 Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 1. oldal Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2015. évi Ezer forintban 2015.

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a.../218. (...) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat 218. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 1. Önkormányzat működési

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Férőhelyek száma: 694 Telephelyek száma : 11

Férőhelyek száma: 694 Telephelyek száma : 11 BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK MÓDSZERTANI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLATA 1081 BUDAPEST, ALFÖLDI U. 9-13 : 3232-900, 930 : 1430 BUDAPEST, Pf.: 20 /: 3232-953 A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges

Részletesebben