A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük."

Átírás

1 I. A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési és fenntartási feladatainkat teljesítettük évben jelentős ár- és belvíz-védekezési, valamint vízminőség kárelhárítási feladat a működési területünkön nem jelentkezett. Árvízvédekezési munkák: A tavalyi évben árvízvédekezés csak a Tiszán volt július 28. augusztus 6. között. A hivatalos előrejelzés alapján a Tiszán levonuló árhullám területünkön II. fokú szintet ért volna el, ezért a védelemvezetés Tiszagyulaháza térségében a Tisza bal part és a szelvények között lévő repedezett szakasz hullámtéri rézsűjének bevédését rendelte el július 28-án. A repedezett szakaszok fóliás bevédése augusztus 1-re teljesen elkészült árvízvédelmi munkások bevonásával. Az árhullám levonulása az előre jelzetthez képest kedvezőbben alakult térségünkben, így az I. fokú árvízvédelmi készültségnél magasabb védekezési fokozat elrendelésére nem volt szükség. A készültséget augusztus 6-án a teljes tiszai védelmi szakaszon megszüntettük. Az árhullám levonulását követően a bevédés elbontását és a terület helyreállítást elvégeztük. Az árhullám károkozás nélkül vonult le. Árvízvédelmi készültséget a fenti időszakon kívül évben nem kellett elrendelni. Az árvízvédelmi kiadások összege eft volt. Belvízvédelmi feladatok: A TIKÖVIZIG működési területén évben belvízvédelmi készültség elrendelésére egy alkalommal került sor, a július 30. és augusztus 6. közötti időszakban júliusa csapadékban nagyon gazdag volt. A lehullott csapadék területi átlaga 107 mm, amely 42 mm-rel haladta meg a sokévi átlagot (65 mm). A lehullott csapadékra a szeszélyes területi eloszlás volt a jellemző. A Tiszán levonuló árhullám miatt a gravitációs bevezetési lehetőség megszűnt, ugyanakkor a csapadékok hatására a belvízcsatornák vízszintjei a mértékadó szint fölé emelkedtek, ezért a szivattyútelepek fokozott üzemeltetése vált szükségessé. A belvízhelyzet miatt július 30-án a Tiszai-alsó, 31-én pedig a Tiszai-középső belvízvédelmi szakaszokon kellett az I. fokú belvízvédelmi készültséget elrendelni. Augusztus 1-én a belvízvédelmi készültséget mindkét belvízvédelmi szakaszon II. fokúra növeltük.

2 2 A hidrometeorológiai helyzet javulásával a készültséget a belvízvédelmi szakaszokon fokozatosan mérsékeltük. A csatornák vízszintjének csökkenése augusztus 06-án tette lehetővé a készültség teljes megszüntetését. A belvízvédekezés költsége eft összegű volt. Vízminőségvédekezés: évben vízminőségi készültséget két esetben kellett elrendelni. Debrecen-Ondód, Kádár dűlő 40. alatti veszélyes hulladékok (III. fok ) A veszélyes hulladékok a Debrecen-Ondód Kádár dűlő 40. alatti (Debrecen 0346/2 hrsz.) tanyán voltak felhalmozva, mely előzőleg leégett. A felszín alatti víz, illetve az ingatlan közelében található Pece-ér kettős működésű felszíni vízfolyás elszennyeződésének a veszélye állt fenn. A TIKTVF megbízása alapján elvégzett kármegelőzési műszaki beavatkozás, a veszélyes hulladékok ártalmatlanításra való elszállítása jogosultsággal rendelkező külső vállalkozó bevonásával történt. Olajszennyezés a hajdúszoboszlói Silver horgásztavon (III. fok ) A Kösely-főcsatorna szelvénye mellett található Silver horgásztóba belecsúszott egy kukorica betakarítást végző munkagép (kombájn), melyből olajszármazék került a tóba. A károkozó és a tó bérlője jegyzőkönyvben nyilatkozták, hogy a bekövetkezett és az esetlegesen kialakuló károkat elhárítani nem tudják, ezért a Felügyelőség megbízást adott igazgatóságunknak a kárelhárítás azonnali elvégzésére. A szennyezés folyamán a tó halállományára épülő horgászati hasznosításon kívül más jellegű vízhasználat nem került veszélyeztetésre. Mivel a tó közvetlen összeköttetésben van a talajvízzel (a tóhoz kapcsolódó feltöltő és leürítő lehetőség nincs kiépítve), a felszín alatti vízbe történő közvetlen szennyezőanyag, olajszármazék bevezetésének veszélye állt fenn. A megfelelő időben történt kárelhárítási és kármegelőzési műszaki beavatkozást igazgatóságunk műszaki biztonsági szolgálata végezte, melynek eredményeképpen, felszín alatti vízszennyezés, illetve halpusztulás nem következett be. A fenti vízminőségi kárelhárítások összköltsége eft volt. Összefoglalóan értékelve az igazgatóság évi vízkárelhárítási tevékenységét, elmondhatjuk, hogy a nem túl jelentős volumenben jelentkező védekezési munkáinkat eredményesen végeztük el. A tényleges vízkárelhárítás védekezési feladatok ellátásán túl prevenciós munkákat és árvizes helyreállításokat is elvégeztünk az elmúlt évben évi preventív védekezési forrásból megvalósult munkák: A tavalyi évben preventív védekezés keretében 9,4 km belvízvédelmi csatorna kotrása történt meg az alábbi szakaszokon: Csente-Szakáli II szelv. között Nagy-ér szelv. között Fehérti-tározó tápcsatorna szelv. között 0,5 km 0,4 km 2,9 km

3 3 Kati-ér szelv. között Kösely főcsatorna szelv. között KFCS-Hortobágy-felső bal-északi övcsatorna szelv.között Hortobágy-főcsatorna szelv. között 1,0 km 3,0 km 1,0 km 0,6 km A fenti feladatok forrásaként rendelkezésre álló eft összeg teljes mértékben felhasználásra került. Árvíz utáni helyreállítás: - A Tisza bal parti burkolt korona a védekezés alatt kikátyúsodott, a keletkezett kátyúk helyreállítására került sor. - A Tiszagyulaháza térségében lévő repedezett fővédvonalunkat az árvíz érkezése előtt be kellett védeni fóliaterítéssel. Az árvíz levonulása után a töltésrézsű helyreállítását végeztük el. - Az úgynevezett Sárréti-zsilipet fémtolvajok megrongálták, az árvízi biztonság érdekében tolózárakna kialakításával és új tolózár elhelyezésével végeztük el a helyreállítást. A fejezeti kezelésű Víz-és környezeti kárelhárítás keret terhére biztosított eft nyújtott fedezetet a fenti feladatok elvégzésére. 1. Az intézmény évi szakmai tevékenységének és működésének összefoglalása: 1.1. A évre tervezett feladatok megvalósulása, évre áthúzódó munkák: Igazgatóságunk elmúlt évi szakmai feladatait az év elején elfogadott üzemterv és annak évközi módosításai alapján hajtotta végre. A minimális mértékű vízkárelhárítási védekezési tevékenység következtében tervezett szakigazgatási, üzemeltetési és fenntartási feladatainkat a módosított feladattervnek megfelelően, szinte maradéktalanul sikerült végrehajtani. Az Országos Környezeti Kármentesítő Program feladatainak egy része, illetve a központi beruházási munkáink (későbbiekben részletezett) átütemezett feladatai húzódnak át évre, melyek teljesítésére az év első felében fog sor kerülni Központi beruházási feladatok: - Őrházak felújítása: Az őrtelepek felújítása keretében a 106. számú Folyási és a 6. számú Keleti Főcsatorna őrtelepeken végeztettünk el rekonstrukciós munkákat, amelyek során nyílászárók cseréjére és fűtéskorszerűsítésre került sor. Az ezen a soron biztosított forrásokból még 27 db fűkasza, 1 gépjármű és 48 db EDR készülék beszerzését is elvégeztük. A eft-os előirányzattal szemben a tényleges teljesítés eft összeget ért el. - Tiszafüred-Tiszacsege közötti mentett oldali előtér geotechnikai vizsgálata: A fent jelzett, nem kellő állékonyságú terület geotechnikai szakvéleménye készült el eft értékben. Az áthúzódó feladatok értéke eft. - Pályázatok előkészítése:

4 4 Az összességében eft összegű előirányzatból eft értékben pályázati dokumentációs elkészítésére került sor. A TIKÖVIZIG vízrendezési főműveinek rekonstrukciója I. ütem előkészítő szakaszához kapcsolódóan eft, a kezelésünkbe tartozó tiszai szakaszok védelmi terveinek korszerűsítése és a tiszai védvonal fejlesztés a Tisza bal parton elnevezésű projekthez kötődően eft, és a Térségi együttműködések informatikai támogató rendszerének fejlesztése elnevezésű programhoz kapcsolódóan 312 eft került felhasználásra. - Kösely főcsatorna, Bágy-Szandalik főcsatorna kotrása: A Kösely főcsatorna szelvények közötti, és a Bágy-Szandalik főcsatorna szelvények közötti szakaszán fm hosszon került sor kotrásra, eft értékben. A teljes egészében eft összegű előirányzat fel nem használt részéből a belvízvédekezés szempontjából kritikus állapotban lévő létesítményeket fogjuk helyreállítani első félévében. - Hortobágy-Berettyó bal part töltéskorona magasítás: Az év végén Igazgatóságunk rendelkezésre bocsátott eft-os előirányzat felhasználására évben már nem kerülhetett sor, az összeg egésze évi töltéserősítési és mederstabilizálási feladatok elvégzésének forrásául fog szolgálni. - Üzemelő, sérülékeny ivóvízbázisok védelme: A évben indult feladatok keretében az elmúlt évben a kabai és hajdúnánási vízbázisok területén folytatódott a feladatvégzés. Kabai viszonylatban a vízbázisvédelmi diagnosztikai munkák befejeződtek, a vízbázis mérőmegfigyelő rendszere kiépítésre került, a védőidom, védőterület meghatározásra került. A vízbázisvédelmi munkák záródokumentációja elkészült. Az elvégzett feladatok eft-os értéke kiegyenlítésre került. Hajdúnánás területén a szükséges feladatok 90 %-ban megvalósultak, csupán a szivárgáshidraulikai modell elkészítése húzódott át évre. Az összességében eft értékű munka kifizetésére az idén kerül sor. A két vízbázist érintő műszaki ellenőri feladatok elvégzésre kerültek eft értékben. Az összességében eft összegű beruházási előirányzattal szemben eft-os volt a évi pénzügyi teljesítés. A központi beruházási feladatok a körülményeknek megfelelő szinten valósultak meg. Az év végi előirányzat módosításokkal érintett feladatok első félévi befejezését nem fenyegeti veszély Szakigazgatás, üzemelés, fenntartás: A vízügyi szakigazgatási kiadások évi összege eft volt. A évi üzemelési és fenntartási kiadások alakulását az alábbi táblázat tartalmazza:

5 5 eft. Sorszám Megnevezés Üzemelés Fenntartás Szakág.összesen A B C D E 1. Árvízvéd.művek Folyószabályozás Nagyműtárgyak Tószabályozás Síkvidéki tározó Dombvidéki vízr Mg.vízszolgáltatás Vízminőségi kárelhárítási létesítmények Vízrajz Távlati vízbázisvéd Egyéb Tevékenységek összesen: Az üzemelési feladatok végrehajtása: Az elmúlt évben a évi szinttől ( eft) valamivel elmaradó összeget eft-ot tudtunk fordítani ez irányú feladataink ellátására. Az üzemelési tevékenységek között tradicionálisan a legjelentősebb hányadot képviselő szivattyútelepi üzemelési költségek eft jelentősen nem változtak a évihez viszonyítva. Az ezen a feladatcsoporton jelentkező kaszálás-gaztalanítási feladatok optimális szinthez viszonyított értéke 2008-ban 24 %-os szintet érte el, amely elmarad az elmúlt évi 29 %-hoz képest. A 2006-ot megelőző években a közmunkások foglalkoztatásának eredményeként jelentős eredményeket értünk el a cserjeirtás területén évben ez a foglalkoztatási forma erősen korlátozott mértékben jelentkezett, míg és években egyáltalán nem került sor ilyen jellegű munkavégzésre. Kedvező lenne, ha reálisabb és teljesíthetőbb feltételek mellett (pl.: kisebb önerő mérték) ismételten sor kerülhetne közmunkások foglalkoztatására. A fenti foglalkoztatási forma hiányában a cserjeirtási feladatokra sem elegendő létszám, sem anyagi forrás nem állt rendelkezésre. Az elmaradt cserjeirtás miatt a már korábban letermelt szakaszokon is megerősödött a növényzet, sőt az ámorakác további térhódítása folytatódott. A belvizes csatornák vízszállító képessége így a már korábban is alacsony szintről tovább romlott.

6 6 Fenntartási feladatok teljesítése: A évi fenntartásokra az eredetileg rendelkezésre bocsátott célfenntartási előirányzat eft volt, amely évközben kiegészült a fejezeti pénzmaradványból biztosított eft-tal, a preventív védekezések eft-jával, az Országos Környezeti Kármentesítő Programhoz kapcsolódó eft-tal és a központi irodaépületünk villamos rendszerének felújítására kapott eft-tal. Az elmúlt évi tényleges fenntartási költség eft volt. Az előzőekben részletezett központi forrásokat eft összegű saját bevétel egészítette ki. Az árvízmentesítés és folyószabályozásnál a síkvidéki létesítmények fenntartásánál a mezőgazdasági vízszolgáltatás fenntartásánál a vízrajzi feladatoknál a távlati vízbázisvédelmi fenntartásoknál Összesen: eft; eft; eft; eft; 653 eft; eft összegű fenntartási munkát végeztünk el, amely 13 %-kal haladta meg a évi ez irányú felhasználást. Szervezetünk az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az elvégzendő feladatok rangsorolásánál az ár-és belvízvédelmi biztonság prioritását tartotta szem előtt. A feladatok elvégzéséhez rendelkezésre álló források elégtelensége több éve nem teszi lehetővé a főművi belvízvédelmi létesítmények különösen a belvízlevezető csatornák műszaki igényszintnek megfelelő fenntartását, illetve rekonstrukcióját évben a fenntartási célkeret terhére 13,4 km, míg a preventív védekezési forrás terhére 9,4 km hosszú csatorna szakasz kotrását tudtuk végrehajtani. Összességében 22,8 km belvízcsatorna szakasz iszaptalanítását, helyreállítását végeztük el, ami a kezelésünkben lévő 1324 km belvizes csatorna összes hosszának 2 %-a Egyéb szakmai feladatok: Az igazgatóság munkatársai a TIKTVF felkérésére részt vesznek a hatósági szakvélemények elkészítésében, közreműködnek a felügyeleti munka ellátásában. A TIKÖVIZIG a TIKTVF által kért szakvéleményezéseket határidőre teljesítette. Jelentős többletfeladatot jelentenek a Víz Keretirányelvhez kapcsolódó nyilvántartási, adatfeldolgozási munkák, a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés, a felszíni és felszín alatti és biológiai monitoring üzemeltetése. A VKKI és a 12 Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság konzorciuma a múlt évben pályázatot nyújtott be "Vízgyűjtő-gazdálkodási tervek készítése" címmel a KEOP-2.5.0/A pályázati konstrukció keretében, melyet elnyert.

7 7 A projekt a Duna-vízgyűjtőkerület magyarországi területét érinti. A tervezési munkákat a VKKI-KÖVIZIG-ek Konzorciuma koordinálja, amelynek tagja a VKKI, valamint a 12 területi KÖVIZIG. Azokat a munkafolyamatokat, amelyeket e konzorcium tagjai szakmai kompetenciák vagy kapacitások hiánya miatt nem tudnak elvégezni, közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott vállalkozói konzorcium valósítja meg. Jelentős kapacitás-lekötést jelentett az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer év közbeni auditja. Továbbra is kiemelt feladatunk a VKI vízgyűjtő-gazdálkodási tervéhez kapcsolódó monitoring tevékenység végzése, amely nagyságrenddel több terepi mérést és adatszolgáltatást jelentett a évben az előző évhez viszonyítva. A monitoring kutak szolgalmi jog rendezése a rendelkezésre bocsátott források erejéig valósult meg. Az elmúlt évben sikerült a szakaszmérnökségeink és a Műszaki Biztonsági Szolgálat, valamint a Központ között korábban kiépített bérelt vonali kapcsolat adatátviteli teljesítményét növelnünk. Folytattuk a felkészülést az EDR rádiórendszerre való áttérésre ban két részletben történő vásárlással az EDR rendszerhez tartozó eszközök döntő hányadát beszereztük A szakmai tevékenységet és felelősségi kört érintő új törvények jogszabályok és rendelkezések: 2008-ban megjelent új fontosabb környezetvédelmi és vízügyi jogszabályok: 1. 4/2008. (II. 14.) KvVM rendelet egyes környezetvédelmi és vízügyi előirányzatok felhasználásának és ellenőrzésének szabályairól. 2. 8/2008. (III. 28.) KvVM rendelet a évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének és elbírálásának részletes feltételeiről, valamint az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezéséről /2008. (IV. 3.) Korm. rendelet a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről /2008. (VIII.30.) KvVM rendelet az elemek és akkumulátorok, illetve hulladékaik kezeléséről /2008. (XII. 31.) KvVM rendelet a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó műszaki szabályokról ban módosított fontosabb környezetvédelmi és vízügyi jogszabályok: évi LIII. törvény A környezet védelmének általános szabályairól évi LVII. törvény A vízgazdálkodásról évi XLII. törvény A vízi közlekedésről. 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet A közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről.

8 8 123/1997. (VII. 18.) Korm. rend. A vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről. 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről. 201/2001. (X. 25.) Korm. rend. Az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről. 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet A felszín alatti vizek védelméről. 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet A felszíni vizek minősége védelmének szabályairól. 221/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet A vízgyűjtő-gazdálkodás egyes szabályairól. 347/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről. 30/2004. (XII. 30.) KvVM rendelet a felszín alatti vizek vizsgálatának egyes szabályairól. 31/2004. (XII. 30.) KvVM rendelet a felszíni vizek megfigyelésének és állapotértékelésének egyes szabályairól. 24/2007. (VII. 3.) KvVM rendelet a Vízügyi Biztonsági Szabályzat kiadásáról. 101/2007. (XII. 23.) KvVM rendelet a felszín alatti vízkészletekbe történő beavatkozás és a vízkútfúrás szakmai követelményeiről. 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról ban hatályon kívül helyezett fontosabb környezetvédelmi és vízügyi jogszabályok: 94/2007. (XII. 23.) KvVM rendelet a vízgazdálkodás egyes szakmai követelményeiről Szervezeti változások: A 2008-as évben szervezeti változtatást nem hajtottunk végre Az intézmény működőképessége: évben az egész év során megőriztük működőképességünket, likviditási gondjaink nem voltak. Ezt az eredményt egész éves tervszerű és takarékos gazdálkodással, az egyéb bevételeink tervezettet meghaladó összegével sikerült elérnünk Fizetési határidőn túli pénzügyi kötelezettségek: december 31-én igazgatóságunknak nem volt határidőn túli pénzügyi kötelezettsége! 2. Előirányzatokkal való gazdálkodás: 2.1. Az előirányzatok és évközi változások hatáskörönkénti levezetése: Szervezetünk évi eredeti kiadási és bevételi előirányzata eft összegű volt. Az elmúlt évben eft nagyságú előirányzat változtatásra került sor. A módosításokból eft kormányzati hatáskörű, eft felügyeleti jellegű, és eft intézményi elhatározású változtatás volt.

9 9 A kormány hatáskörében végrehajtott növelésből eft kapcsolódott a év után járó évben fizetendő 13. havi illetményhez, eft összeg a közszféra területén dolgozók évi illetményemelésének fedezeteként állt a rendelkezésünkre, eft az eseti Ft/fő, míg eft az eseti Ft/fő kereset-kiegészítéshez tartozott. A felügyeleti szerv által kezdeményezett előirányzat változtatások a vízkárelhárítási művek fenntartási célkeretének eft-os, a központi beruházások eft-os, a víz-és környezeti kárelhárítás eft-os, az Országos Környezeti Kármentesítő Program eft-os, a vízgazdálkodási pályázatok előkészítésének forrásául szolgáló eft-os összességéhez kapcsolódtak. Az intézményi hatáskörben megvalósult előirányzat változtatások közül a legjelentősebb tételek az intézményi működési többletbevétel eft-os, a évi vállalkozási eredmény eft-os, alapfeladatok finanszírozására visszaforgatott, a vízgyűjtő gazdálkodási terv végrehajtásához kapcsolódó (a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóságtól kapott) eft-os, a vízkárelhárítási művek fenntartásához a fejezeti évi előirányzat maradványból biztosított eft-os, az INTERREG pályázathoz kötődő, a VÁTI által finanszírozott eft-os és az előző évi pénzmaradvány igénybevételének eft-os összegei voltak. Elmúlt évi előirányzataink és így feladataink teljesítését az előző évekhez hasonlóan ismételten az időjárás alakulása befolyásolta a legjelentősebb mértékben évben a szakfeladataink ellátása szempontjából szélsőségmentes időjárás következtében mindössze eft értékű konkrét vízkárelhárítási tevékenységre volt csak szükség a preventív védekezési és helyreállítási munkálatokon túl A fejezeti kezelésű előirányzatból átvett feladatok, illetve az egyéb átvett pénzeszközökkel kapcsolatos előirányzatok teljesítése: - Vízkárelhárítási művek fenntartása: A rendelkezésünkre álló eft összegű előirányzat terhére tervezett feladatok maradéktalanul teljesültek. - Országos Környezeti Kármentesítési Program végrehajtása: Az Országos Környezeti Kármentesítő Program keretében Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén évben az alábbi feladatok elvégzésére került sor: - Konyár 0102 hrsz.-ú területen kiegészítő tényfeltárás, műszaki beavatkozási terv elkészítése, - Kismarja 0435, 0446, 0473/7 hrsz.-ú területek kiegészítő tényfeltárása, műszaki beavatkozási terv készítése, - Püspökladány 087/10 hrsz.-ú terület tényfeltárása, műszaki beavatkozás, - Nyírlugos Nagy út és térsége kiegészítő tényfeltárás, - Polgári szakaszmérnökség központi telephelyén lévő üzemanyag tároló tartály megszüntetése,

10 10 - Felmentői szivattyútelepen lévő üzemanyag tároló tartály megszüntetése, trafóhely kármentesítése, - Alsófutaki szivattyútelepen lévő trafóhely kármentesítése, - A TIKÖVIZIG területén lévő állami vízfolyások környezetében illegálisan lerakott kevert, veszélyes és kommunális hulladékok felszámolása a Kondoros csatorna, Tisza bal part, Árkus- főcsatorna mentén. Püspökladány tényfeltárása novemberben befejeződött, a többi érintett helyszínen a feladatok jelentős hányada 2009-re húzódik át. A fenti elnevezésű fejezeti kezelésű keret terhére rendelkezésre álló eft-os előirányzattal szemben a teljesítés eft összegű volt. A fennmaradó forrás a 2009-re áthúzódó munkák fedezetéül szolgál majd. - Víz-és környezeti kárelhárítás : Az eft értékű előirányzat teljes mértékben felhasználásra került a jóváhagyott preventív védekezési, helyreállítási és tényleges védekezési feladatok ellátása során. - Vízgazdálkodási pályázatok előkészítése és támogatása : Az ilyen című fejezeti előirányzatból rendelkezésünkre bocsátott eft-os forrás terhére a kötelezettségvállalásra került sor évben, a tényleges teljesítésre első felében fog megtörténni az Észak-alföldi operatív program részét képező TIKÖVIZIG vízrendezési főműveinek rekonstrukciója, I. ütem elnevezésű projekt tervezési feladatainak megvalósulásával. - Vízgyűjtőgazdálkodási terv: A KEOP keretében elkészített vízgyűjtő-gazdálkodási terv eft-os költségének megtérítésére került sor a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság részéről. - Vezetői személyi állomány értékelése: A KvVM által részünkre meghatározott 360 fokos vezetői értékelés költségeinek 50 %-át finanszírozta a FETIKÖVIZIG-től átvett 804 eft-os összeg. - Vízkárelhárítási művek fenntartása: A évi fejezeti előirányzat maradványból eft nagyságú forrásban részesültünk, amely teljes egészében felhasználásra került. - Agrár-környezetgazdálkodási támogatás, nádgazdálkodás: A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló agrárkörnyezetgazdálkodási támogatásban részesültünk eft összegben, nádgazdálkodási feladataink elvégzése céljából. A forrást teljes egészében ez irányú feladataink elvégzésére fordítottuk.

11 11 - Európai Uniós pályázati feladatok támogatása: Az összességében eft összegű működési célra átvett pénzeszközből eft az INTERREG III. A Magyarország-Románia és a Magyarország-Szerbia-Montenegró Határon Átnyúló Együttműködési Program HU-RO-SCG-1./295. számú projekthez, eft pedig a HU-RO-SCG-1./154. számú projekthez, eft pedig a FLAPP programhoz kapcsolódóan került átvételre. - Központi beruházás saját kivitelben: A eft összegű felhasználásból eft-os költség a évben induló vízbázisvédelmi beruházások műszaki ellenőrzéséhez, eft pedig a Tiszafüred- Tiszacsege közötti nem kellő állékonyságú területek geotechnikai vizsgálata elnevezésű beruházás saját kivitelezésben végzett talajmechanikai feltárásához kapcsolódott. - Központi épület villamos rendszer felújítása : A KvVM 10/2/31. Fejezeti kezelésű előirányzatok technikai maradványa terhére engedélyezett eft értékű épület-felújítási feladatok maradéktalanul teljesültek. - Európai Uniós pályázati feladatok támogatása: A eft összegű felhalmozási célú pénzeszköz átvételből eft nagyságú felhasználás a már korábban jelzett három országot érintő együttműködési program végrehajtása során, eft pedig a Berettyó védtöltés fejlesztési feladatoknál került felhasználásra Az előírt év végi maradványképzési kötelezettség teljesítése, hatása a feladatellátásra: évben szervezetünk részére maradványképzési kötelezettség nem került előírásra, így nem is volt hatással feladataink ellátására Ár-és belvízvédelmi művek fenntartására fordított pénzeszközök: Az elmúlt évben a eft összegű, a fenntartási feladatok végzésére felhasznált forráson belül a legjelentősebb részt a fenntartási célkeret eft-os értéke képviselte, megelőzve a saját költségvetési forrás eft-os összegét. A kiemelt előirányzatok közül a közel 240 milliós felhasználásból a dologi kiadások eft-os értéke jelentkezett a legjelentősebb mértékben. 3. Egyebek: 3.1 Közmunkaprogram végrehajtása: évben az előző évhez hasonlóan rajtunk kívülálló okok miatt nem vehettünk részt közmunkások foglalkoztatásában. Amint ezt már a szakmai feladatok végrehajtásával foglalkozó részben jeleztük, ez további visszaesést eredményezett főleg belvizes létesítményeink állapotában.

12 Helyi együttműködések, kapcsolatok: Az elmúlt évben tovább folytatódott együttműködésünk a Hajdú-Bihar megyei és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Védelmi Bizottságokkal, Katasztrófavédelmi Igazgatóságokkal. Szerencsére konkrét vízkárelhárítási védekezési feladat nem jelentkezett. Kapcsolatunk a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel is kitűnő, együttműködésünk minden területen zavartalan. 3.3 Nemzetközi kapcsolatok: Kapcsolataink a társ román (nagyváradi központú) szervezetekkel kifogástalanok január 30-án közös pályázatot nyújtottunk be a határokon átnyúló magyar-román együttműködés keretében, a határokon átnyúló víztestek feltárása, vizsgálata témakörben 400 ezer eurós értékben. II. Az egyes előirányzatok részletes bemutatása: 1.) Személyi juttatások és munkaadókat terhelő járulékok: A személyi juttatások eft összegű módosított előirányzata eft-ra, közel 100 %-ra teljesült évi záró létszámunk 375 fő volt, amely 4 fővel maradt alatta a részünkre engedélyezettnek. Az év végén fennálló üres álláshelyek azóta betöltésre kerültek. A fenti dolgozói állományból 22 % volt a felsőfokú, 45 % a középfokú és 33 % az alapfokú végzettségűek aránya. A képzettségi színvonal tekintetében folytatódott a felsőfokú végzettségűek számának és így arányának növekedése, 1 %-kal növekedett az arányuk. Ezt a kedvező tendenciát évben is folytatni szeretnénk. Dolgozóink 95 %-a, 358 fő önkéntes nyugdíjpénztári tag. Részükre 2008-ban eft összegben fizettünk munkáltatói támogatást. 2.) Dologi kiadások: A évi eredeti előirányzatunk összege eft nagyságú volt, amelynek eft összegű módosított előirányzata eft-ra, 93 %-ra teljesült. Az előirányzat növekedések közül a célfenntartási keret eft-os összege volt a legjelentősebb mértékű. A dologi kiadások közül a hajtó-és kenőanyag beszerzés eft-os, a szakmai anyagok kiadásának eft-os és a villamos energia díj eft-os összegei voltak a legkiemelkedőbb tételek.

13 13 Az előző évhez képest jelentősebb emelkedést, mintegy 24,3 %-osat, (alapvetően az üzemanyagárak növekedése miatt) a hajtó-és kenőanyag költségek mutatnak. A villamos energia díj elmaradt a tavalyi eft-os összegtől. Ez utóbbi a kisebb szivattyútelepi üzemeltetési igénnyel hozható összefüggésbe. Az üzemelési és fenntartási feladatok elvárt szintű elvégzéséhez szükséges előirányzatokhoz viszonyított forrás helyzetről a beszámoló szakmai részében már ejtettünk szót. 3.) Működési pénzeszköz átadás: évben Igazgatóságunk részéről ilyen célú pénzeszköz átadásra nem került sor. 4.) Intézményi beruházási kiadások: A évi eft-os eredeti előirányzattal szemben eft összegű volt a tényleges teljesítés. Ezen összegből levéve az INTERREG pályázathoz kapcsolódó eft-os, és a Berettyó védtöltés fejlesztési projektnél jelentkező eft-os külföldi forrású beszerzéseket, valójában eft értékű volt a saját bevételi többletből finanszírozott, az eredeti tervet meghaladó intézményi beruházások összege. Az elmúlt évben jóléti célú beszerzésekre nem került sor, míg működési célra eftos, szakmai jellegű kiadásokra eft-os ráfordítás valósult meg. A évi legjelentősebb értékű, működési célú beszerzés a gépjárműveké volt eft értékben. További kiemelkedő nagyságot a számítástechnikai eszközök vásárlására fordított eft-os összeg képviselt. 5.) Felújítás: A KvVM 10/2/31. Fejezeti kezelésű előirányzatok technikai maradványa terhére folyósított eft összegű forrás maradéktalanul felhasználásra került, s az eft nagyságú saját bevételi összeggel kiegészülve összesen eft értékű felújítás valósult meg, melynek jelentős hányada saját kivitelezésben készült el. 6.) Felhalmozási célú pénzeszköz átadás: évben ilyen jellegű átadásra nem került sor. 7.) Kölcsönök: Az elmúlt évben eft összegű lakásépítési, vásárlási, illetve korszerűsítési támogatást nyújtottunk 6 fő részére. A évi lakásépítési számla eft-os nyitó egyenlege eft-ra csökkent, miközben a kölcsönök állománya az év eleji eft-ról eft-ra növekedett.

14 14 8.) Bevételek: Igazgatóságunk évi eredeti előirányzata eft volt, amely év közben eft-ra növekedett, s amellyel szemben a tényleges teljesítés eft-ot ért el. A bevételekből a központi állami támogatás tervszáma az eft az év végére eft-ra emelkedett, amellyel pontosan megegyezett a tényleges teljesítés. Igazgatóságunk működési bevételeinek eredeti előirányzata eft összegű volt, amely az eft összegű módosított előirányzattal szemben eft-ra teljesült évben eft értékű vállalkozási árbevétel mellett eft nagyságú nyereség keletkezett. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen tevékenységünk meghatározó része műszaki biztonsági szolgálatunk szabad munkaerő és eszköz kapacitásának vállalkozási piacon történő hasznosításához kapcsolódik. Intézményi működési bevételeinkben ( eft) az elmúlt évben is a mezőgazdasági vízszolgáltatáshoz és az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó összegek játszották a legnagyobb szerepet. A fenti bevételek alakulásában azok jellegénél fogva a legjelentékenyebb szerepet a meteorológiai viszonyok játszották évben eft értékű bérleti díjból származó bevételünk keletkezett. Ebből a legjelentősebb részt a Keleti-főcsatorna partján lévő üdülőterületek partbérleti összegei képviselték eft összegben. Az elmúlt évben nem került sor ingatlan értékesítésre. Tárgyi eszközöket évben mindössze 850 eft értékben adtunk el, az alábbiak szerint: - LADA NIVA gépkocsi értékesítése: 300 eft - LADA NIVA gépkocsi értékesítése: 550 eft Összesen: 850 eft Az elmúlt évben csak ezen két gépkocsi értékesítésére került sor. A követelések eft-os nyitó állományával szemben a év végi záró állomány eft-os összeget képviselt. A fenti követelésállományból a mai napig eft már megfizetésre is került. Így a tavalyi évhez kapcsolódó kintlévőségünk összege eft. A követeléseken belül a határidőn túliak nyitó állománya eft volt, amely az év végére eft-ra változott. Igazgatóságunk eredményesen alkalmazta a kintlévőségek behajtására rendelkezésre álló eszköztárát (fizetési meghagyás, inkasszó, felszámolási eljárás kezdeményezése),

15 15 mivel a beszámoló készítésének időpontjában a határidőn túli kintlévőségek állománya mindössze eft, melynek jelentős hányada az általában késedelmes, de azért mindig fizető Hortobágyi Halgazdaság Zrt-hez kapcsolódik év végi behajthatatlannak ítélt követelés állományunk eft volt, amely teljes egészében az ERRO 96 Kft-nek végzett vállalkozási munkánkhoz kapcsolódik. III. Egyéb: 1.) Gazdasági társaságban való részvétel: A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársasággal március 11-én kötött megállapodás alapján a könyveinkben részesedésként megjelenő, a RÓNA- IM Kft-ben lévő eft névértékű, állami tulajdonú üzletrész az MNV ZRt. részére átadásra került. A fentiekből következően attól az időponttól már nem mi gyakoroljuk az állami vagyonrésszel kapcsolatos tulajdonosi jogokat. 2.) Társadalmi szervezetek támogatása: évben sem került sor ilyen jellegű szervezetek támogatására évi tevékenységünkről szóló beszámolónk összefoglalójaként megállapíthatjuk, hogy a tavalyi gazdasági év a legfontosabb szempontok alapján eredményesnek mondható. Alapfeladatainkat a rendelkezésünkre álló pénzügyi források által biztosított szinten végrehajtottuk, s szervezetünk működőképességét fenntartottuk. Debrecen, február 27. Bara Sándor mb.igazgató

A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük.

A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A 2009. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Az elmúlt gazdasági évet mind szakmai, mind gazdálkodási szempontból eredményesnek értékeljük. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési

Részletesebben

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta.

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A tervezett beruházási, szakigazgatási, üzemelési

Részletesebben

Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése.

Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése. TISZÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG DEBRECEN Az intézmény szakmai tevékenységének összefoglaló értékelése. Igazgatóságunk 2012. évi tevékenységét alapvetően befolyásolta a rendelkezésre álló pénzügyi források

Részletesebben

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei 2017. június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes Működési terület, elérhetőség TIVIZIG FETIVIZIG Debrecen Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság

Részletesebben

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Környezet és Energia Operatív Program Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 50.068/2007 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2006. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés

2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 2011. június havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Június hónap időjárását kevesebb csapadék, hőmérsékletben a sokéves átlagnál melegebb

Részletesebben

2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 2014. május havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Május hónap időjárását a sokévi átlagot meghaladó csapadék

Részletesebben

2014. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: December hónap időjárását a sokévi átlaggal szinte megegyező

Részletesebben

A 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Az igazgatóság 2005. évi szakmai és gazdálkodási tevékenységét az elmúlt évekhez hasonlóan eredményesnek tekinthetjük. Az elmúlt évben jelentős

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Kiskunmajsa Város 2013. évi zárszámadásáról Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Önkormányzatunk a törvényben meghatározott kötelező, illetve önként vállalt feladatai ellátásának

Részletesebben

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft A megvalósítás tervezett ütemezése: 2012. december 21-2013. december 31. Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet:

Részletesebben

OKKP keretében elvégzett egyedi kármentesítési feladatok kimutatása P R O J E K T

OKKP keretében elvégzett egyedi kármentesítési feladatok kimutatása P R O J E K T OKKP keretében elvégzett egyedi kármentesítési feladatok kimutatása 2/a. sz. melléklet -ezer Ft- Keret összege okozta környe-zeti kár felszá-molása Ikva okozta környe-zeti kár felszá-molása Rábakapci Ásványrárói

Részletesebben

Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz

Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz TISZÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG DEBRECEN Rövid szöveges indoklás a 2012. évi költségvetési beszámolóhoz I. Létszám alakulása: A 2012. évi eredeti költségvetésben szereplő engedélyezett létszám 352 fő volt.

Részletesebben

A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta.

A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása I. Igazgatóságunk az elmúlt évet mind gazdálkodási, mind szakmai szempontból eredményesen zárta. A 2006-os év első félévében szinte folyamatos volt

Részletesebben

Teljesítési jelentés

Teljesítési jelentés Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Debrecen Hatvan u. 8-10. 4025 Teljesítési jelentés A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén az állami vízfolyások környezetébe illegálisan

Részletesebben

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3 Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 1. oldal Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 54.080/2011 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2010. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK 3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 20-02 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T

Részletesebben

2014. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. április havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Április hónap időjárását a sokévi átlagot megközelítő csapadék,

Részletesebben

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény adatai Név: Felsőoktatási Regisztrációs Központ Törzskönyvi

Részletesebben

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről 27. számú melléklet Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata 2008. évi költségvetésének teljesítéséről I. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK: Az önkormányzat bevételei közül három jogcímen történő

Részletesebben

2015. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Február hónap időjárását a sokévi átlagnál sokkal kevesebb

Részletesebben

2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés

2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 2011. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Július hónap időjárását a sokéves átlagnál jóval több csapadék, hőmérsékletben a sokéves

Részletesebben

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról Vilonya Község Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tisztelt Képviselő-testület! Beszámoló a 2015. évi költségvetés végrehajtásáról Az államháztartásról szóló 2011 évi CXCV törvény

Részletesebben

Szöveges beszámoló. Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész év

Szöveges beszámoló. Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész év Szöveges beszámoló Gazdálkodáshoz kapcsolódó rész 2014. év 1 1. A 2014. évi költségvetési támogatás A MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont 2014. évre elfogadott költségvetési támogatása

Részletesebben

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Kéthely SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról levélcím: 8713 Kéthely, Magyari u. 35. telefon: 36 85 339 211 fax: 36 85 339 059

Részletesebben

2014. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2014. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 214. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: November hónap időjárását a sokévi átlagtól kevesebb csapadékmennyiségű,

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat 2015. évi költségvetésének teljesítéséről I. rész: A beszámoló indoklása (szöveges rész) Bugyi Nagyközség

Részletesebben

A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 4025 Debrecen, Hatvan u. 8-10. 4001 Debrecen, Pf.: 57. Tel.: (52) 410-677, 316-537 Fax: (52) 316-662 A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

Részletesebben

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Szöveges beszámoló a költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Költségvetési szerv: 0200. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Szakágazati besorolása: 910100. Könyvtári, levéltári tevékenység

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 121-3/2011. * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 1. A költségvetési szerv általános adatai: - megnevezése: Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - székhelye: 9700 Szombathely, Vörösmarty

Részletesebben

Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 2. oldal A költségvetési szerv a gazdálkodási besorolása alapján ö

Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 2. oldal A költségvetési szerv a gazdálkodási besorolása alapján ö Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 1. oldal Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A környezetvédelmi,

Részletesebben

2015. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. július havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Július hónap időjárását a sokévi átlagnál jóval kevesebb

Részletesebben

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Szöveges Indoklás 2004. évi Beszámolóhoz 1. Szervezeti változások bemutatása Az Intézet 10 tudományos-, és 6 nem tudományos feladatokat

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás)

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) B E S Z Á M O L Ó - a Közgyűléshez - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) Tisztelt Közgyűlés! Az államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

1 Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A Kormány. Korm. rendelete

1 Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A Kormány. Korm. rendelete 1 A Kormány /2016. (.) Korm. rendelete a hatékony víz-ár politika kialakítása érdekében egyes vízgazdálkodási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

2013. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2013. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 213. február havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Február hónap időjárását a sokévi átlagtól jóval több csapadék,

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 324809 1091 03 02/01 264967 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012......

Részletesebben

A VÍZGAZDÁLKODÁST SZABÁLYOZÓ JOGSZABÁLYI HÁTTÉR

A VÍZGAZDÁLKODÁST SZABÁLYOZÓ JOGSZABÁLYI HÁTTÉR A VÍZGAZDÁLKODÁST SZABÁLYOZÓ JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 1.) 1995. évi LVII. törvény a vízgazdálkodásról 2.) 347/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a.../218. (...) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat 218. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 1. Önkormányzat működési

Részletesebben

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS 2015. december - kivonat - Készítette: az Országos Vízügyi Főigazgatóság Vízjelző és Vízrajzi Főosztály Vízrajzi Monitoring Osztálya és az Alsó-Tisza-vidéki

Részletesebben

2018.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2018.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 218.augusztus havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Augusztus hónap időjárását a sokévi átlaghoz képest jelentősen

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ év

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ év 4. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ 2013. év I. BEVÉTELEK ALAKULÁSA A Sajó-Bódva Völgye és Környéke legfőbb bevételi forrása a társult önkormányzatok által fizetett tagdíj. A tagdíj mértéke 2008. január

Részletesebben

Szöveges beszámoló 2005. év

Szöveges beszámoló 2005. év Szöveges beszámoló 2005. év Intézményünknek a TMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona Máza az eltelt 12 hónap során a felügyeleti szerv biztosította a pénzügyi fedezetet, ezen kívül a munkaügyi központtól kapott

Részletesebben

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007. évi költségvetési alapokmánya

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007. évi költségvetési alapokmánya A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007. évi költségvetési alapokmánya 1. Fejezet száma, megnevezése: XIX EU Integráció Cím: 01 Alcím: 00 2. Költségvetési szerv a) azonosító adatai - törzskönyvi nyilvántartási

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

2015. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: November hónap időjárását a sokévi átlagnak megfelelő csapadékmennyiség

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. 1 A Közlekedési Múzeum 2007. évi költségvetési beszámolója kiegészítő mellékleteinek szöveges értékelése, amely az Áhsz. 40. (1) bekezdése

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens TIVITIG árvízvédelmi szakaszai és elsőrendű árvízvédelmi töltései 09.01.

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKE 46.027/2012 OBH Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2011. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552 Honlap címe: www.birosag.hu

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG A Köztársasági Elnökség fejezet és a hozzá rendelt fejezetet irányító szerv a Köztársasági Elnöki Hivatal (a továbbiakban: KEH) a beszámolási időszakban ellátta mindazokat a

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1.1 melléklet a 8/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Eredeti 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 309127 1051 20 1100 38137 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1011 2012......

Részletesebben

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szervezeti és Működési Szabályzatának 1.-4. -a KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 2005. ÉVRE 1. Fejezeti szám, megnevezése: 16 Környezetvédelmi

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2016. évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Egeraracsa Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

Magyar Akkreditációs Bizottság

Magyar Akkreditációs Bizottság Magyar Akkreditációs Bizottság Titkárság A MAGYAR AKKREDITÁCIÓS BIZOTTSÁG TITKÁRSÁGA 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES ÉRTÉKELÉSE 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény neve, törzskönyvi

Részletesebben

A KSH Csongrád Megyei Igazgatóságának éves költségvetési beszámolója

A KSH Csongrád Megyei Igazgatóságának éves költségvetési beszámolója A KSH Csongrád Megyei Igazgatóságának 2003. éves költségvetési beszámolója Feladatkör tevékenység Az Igazgatóság 2003. évben a központi munkatervben előírt és az évközi célfeladatait a felhasználók, központi

Részletesebben

Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 2. oldal 8. A költségvetési szerv működési köre: a környezetvédelm

Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 2. oldal 8. A költségvetési szerv működési köre: a környezetvédelm Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 1. oldal Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A környezetvédelmi,

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

2015. január havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. január havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. január havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: Január hónap időjárását a sokévi átlagnál nagyobb csapadékmennyiség,

Részletesebben

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS 2017. március - kivonat - Készítette: az Országos Vízügyi Főigazgatóság Vízjelző és Vízrajzi Főosztály Vízrajzi Monitoring Osztálya és az Alsó-Tisza-vidéki

Részletesebben

2015. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére

2015. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 215. december havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés a TIVIZIG működési területére 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: December hónap időjárását a sokévi átlagnál jóval kevesebb

Részletesebben

2012. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG

2012. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG 212. november havi hidrometeorológiai és vízgazdálkodási helyzetértékelés TIVIZIG 1. Hidrometeorológiai helyzet értékelése: November hónap időjárását a sokévi átlagnál jóval kevesebb csapadék, hőmérsékletben

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

A 2004. évi beszámoló szöveges indoklása

A 2004. évi beszámoló szöveges indoklása Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság A 2004. évi beszámoló szöveges indoklása Általános indoklás Előirányzatokkal való gazdálkodás A módosított előirányzat az eredeti előirányzatunk 260 % - át érte el. A

Részletesebben

A KSH Központ 2003. éves költségvetési beszámolója

A KSH Központ 2003. éves költségvetési beszámolója A KSH Központ 2003. éves költségvetési beszámolója I. FELADATKÖR, TEVÉKENYSÉG A KSH Központ 2003. évi feladatát az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programban (OSAP) a Kormány által elrendelt kötelező

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Férőhelyek száma: 694 Telephelyek száma : 11

Férőhelyek száma: 694 Telephelyek száma : 11 BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK MÓDSZERTANI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLATA 1081 BUDAPEST, ALFÖLDI U. 9-13 : 3232-900, 930 : 1430 BUDAPEST, Pf.: 20 /: 3232-953 A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges

Részletesebben

ÁRVÍZVÉDELMI TERVEK ELŐÍRÁSAI F A Z E K A S H E L G A

ÁRVÍZVÉDELMI TERVEK ELŐÍRÁSAI F A Z E K A S H E L G A ÁRVÍZVÉDELMI TERVEK ELŐÍRÁSAI F A Z E K A S H E L G A KIINDULÁS: Mihez kell árvízvédelmi terv? Árvízvédelmi szakaszok nyilvántartási tervei jogszabály szabályozza Települések vízkárelhárítási (árvízvédemi)

Részletesebben

Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelet 3. -a helyébe

Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelet 3. -a helyébe Alsómocsolád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013 (IV. 23.) önkormányzati rendelte az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012 (II.29.) önkormányzati rendelet módosításáról Alsómocsolád

Részletesebben

kapcsolatos vagyonátadási feladatok

kapcsolatos vagyonátadási feladatok A KÖTIVIZIG területén a társulati művekkel kapcsolatos vagyonátadási feladatok Előadó: Békési István KÖTIVIZIG, VÖO osztályvezető MHT ORSZÁGOS VÁNDORGYŰLÉS 2014. július 02-04 A 2013. évi CCXLIX. törvény

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

Tájékoztató a évi belvízi helyzetről

Tájékoztató a évi belvízi helyzetről [mm] VÍZÜGYI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZPONTI IGAZGATÓSÁG 112 Budapest, Márvány utca 1/d. 1253 Bp. Pf: 56 E-mail: kothay.laszlo@vkki.hu 225-44 Fax: 212-773 Honlap: http://www.vkki.hu Tájékoztató a 21-211 évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V.

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2008 Előkészítő: Répásy Ildikó/ ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. december 18-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS

INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS INTEGRÁLT VÍZHÁZTARTÁSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS ELŐREJELZÉS 2015. június - kivonat - Készítette: az Országos Vízügyi Főigazgatóság Vízjelző és Vízrajzi Főosztály Vízrajzi Monitoring Osztálya és az Alsó-Tisza-vidéki

Részletesebben

50 százalékát 5.500 millió Ft 52 százalékát 70 százalékát 9.537.026 ezer , 10.662.760 ezer

50 százalékát 5.500 millió Ft 52 százalékát 70 százalékát 9.537.026 ezer , 10.662.760 ezer Nagykőrös Város Önkormányzata a környezetében meghatározó szerepet tölt be, körzetközpontként okmányirodai, építéshatósági, gyámügyi feladatokat is végez. A város állandó lakosainak száma 2010. január

Részletesebben

Az elmúlt évhez hasonlóan 2013. évben is támogatásban részesültek a településen működő civil szervezetek, egyesületek.

Az elmúlt évhez hasonlóan 2013. évben is támogatásban részesültek a településen működő civil szervezetek, egyesületek. A./2014. ( ) számú önkormányzati rendelet szöveges indoklása Tengelic Község Önkormányzata az 5/2013. (II.15.).sz. rendeletével hagyta jóvá a 2013.évi költségvetését, melyet a központi költségvetéstől

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása VESZPRÉM MEGYEI NÉMET ÖNKORMÁNYZAT...... HATÁROZAT Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása A Veszprém Megyei Német Önkormányzat

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben