Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 2. oldal o) számlavezetője: Magyar Államkincstár p) alapító szerve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 2. oldal o) számlavezetője: Magyar Államkincstár p) alapító szerve"

Átírás

1 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 1. oldal 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás a Nemzeti Akkreditáló Hatóság Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló évi XLIII. törvény 73. (1) bekezdésében meghatározott jogkörben eljárva - figyelemmel a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 23. (4) bekezdés c) pontjára - a következő utasítást adom ki: 1. A Nemzeti Akkreditáló Hatóság Szervezeti és Működési Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) az 1. melléklet tartalmazza. 2. Ez az utasítás január 1-jén lép hatályba. 1. melléklet a 27/2015. (XII. 30.) NGM utasításhoz A Nemzeti Akkreditáló Hatóság Szervezeti és Működési Szabályzata I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Nemzeti Akkreditáló Hatóság jogállása és alapfeladatai 1. A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) önálló jogi személyiséggel rendelkező, az iparügyekért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) irányítása alatt álló, központi hivatalként működő, központi költségvetési szerv. 2. A Hatóság alapadatai a következők: a) megnevezése: Nemzeti Akkreditáló Hatóság b) angol nyelven: National Accreditation Authority c) német nyelven: Nationale Akkreditierungsstelle d) francia nyelven: Autorité Nationale d Accréditation e) rövidítése: NAH f) székhelye: 1119 Budapest, Tétényi út 82. g) postacíme: H-1464 Budapest, Pf h) adószáma: i) KSH statisztikai számjele: j) ÁHTI azonosító: k) törzsszám: l) alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolása: Műszaki vizsgálat, elemzés m) az alaptevékenységek államháztartási szakágazati besorolása: Akkreditációs tevékenység n) előirányzat-felhasználási keretszáma: Megjelent: Hivatalos Értesítő 2015/66.

2 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 2. oldal o) számlavezetője: Magyar Államkincstár p) alapító szerve: Magyarország Kormánya q) alapításának dátuma: január 1. r) létrehozásáról rendelkező jogszabály: a Nemzeti Akkreditáló Hatóságról és az akkreditálási eljárásról szóló 424/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet s) alapító okirat kelte: december 29. t) alapító okirat száma: NGM/47736/2015 u) a Hatóság az általános forgalmi adó alanya, kisegítő, kiegészítő és vállalkozási tevékenységet folytat. 2. A Hatóság szervezete 3. (1) A Hatóságot a főigazgató vezeti, akinek a munkáját a főigazgató-helyettes segíti. (2) A Hatóság szervezeti egységei: a főigazgatónak közvetlenül alárendelt Titkárság és Jogorvoslati Iroda, továbbá a főigazgató-helyettesnek alárendelt két szakmai főosztály. (3) Nem önálló szervezeti egység az osztály. (4) A Hatóság szervezeti ábráját az 1. függelék tartalmazza. (5) A Hatóság létszámkeretét a 2. függelék tartalmazza. (6) A munkáltatói jogok gyakorlásának rendjét a 3. függelék tartalmazza. II. fejezet A HATÓSÁG VEZETÉSE 3. A főigazgató 4. A főigazgató: a) a Hatóság egyszemélyi felelős vezetője; b) képviseli a Hatóságot; c) irányítja a Hatóság szervezetének működését; d) gyakorolja, illetve átruházza a 3. függelék szerinti munkáltatói jogokat; e) irányítja a Hatóság gazdálkodását; f) javaslatot tesz a miniszternek a Hatóság költségvetési tervére; g) meghatározza a Hatóság éves munkatervét; h) felügyeli a főigazgató-helyettes tevékenységét; i) kiadja a főigazgatói utasításokat; j) a Hatóság szervezeti egységeinek javaslatai alapján megállapítja a szervezeti egységek ügyrendjét; k) ellátja Hatóság munkahelyi kormánytisztviselői érdekegyeztetési kötelezettségét; l) közvetlenül irányítja a Hatóság munkájához, ügyviteléhez kapcsolódó adminisztratív és koordinációs feladatok előkészítését és folyamatos ellátását biztosító titkárságot (a továbbiakban: Titkárság); m) kinevezi az akkreditáló bizottság tagjait; n)1 dönt a határozatok, az önállóan fellebbezhető végzések ellen benyújtott kereseti kérelmek megalapozottságáról; 1 Beiktatta: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 1.. Hatályos: X. 18-tól.

3 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 3. oldal o)1 aláírja a kereseti ellenkérelmet az érdemi határozat és az önállóan fellebbezhető végzések ellen benyújtott kereseti kérelem esetén. 4. A főigazgató-helyettes 5. (1) A főigazgató-helyettes a) a főigazgató távollétében, a főigazgató akadályoztatása esetén - vagy ha a főigazgatói tisztség átmenetileg betöltetlen, a főigazgató kinevezéséig - ellátja az általános helyettesítéssel kapcsolatos feladatokat a (2) bekezdésben foglalt utasítási jogkör kivételével; b) irányítja és felügyeli a Hatóság szakmai főosztályainak szakmai tevékenységét, az akkreditálási tevékenységet; c)2 kiadmányozza a Hatóság szakmai főosztályai által előkészített határozatokat; d) kinevezi az akkreditálási eljárásban értékelési szakaszában eljáró minősítőket és szakértőket; e) kirendeli az értékelő csoportot; f) kirendeli az akkreditálási bizottságot, és intézkedik az akkreditálási bizottság összehívásáról. (2) A főigazgató-helyettes a főigazgatói feladat- és hatáskör gyakorlása esetén sem utasíthatja a Jogorvoslati Iroda munkatársait. 5. A Hatóság szervezeti egységeinek vezetői 6. (1) A Hatóság főosztályvezetője a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően - a főigazgató-helyettestől kapott utasítás és iránymutatás alapján - vezeti a főosztály munkáját, és felelős a főosztály feladatainak ellátásáért. (2) A Hatóság főosztályvezetője - az (1) bekezdésben meghatározottakkal összefüggésben - javaslatot tesz a főosztály ügyrendjére, szervezi és ellenőrzi a főosztályhoz tartozó feladatok végrehajtását. (3) A Hatóság főosztályvezetője gyakorolja az utasítási és ellenőrzési jogot a főosztály kormánytisztviselői, kormányzati ügykezelői, valamint munkavállalói felett a 3. függelék szerint. 7. (1) A Hatóság főosztályvezetőjének helyettese a szervezeti egységének ügyrendjében meghatározottak, valamint a főosztályvezető utasítása szerint helyettesíti a főosztályvezetőt. (2) A Hatóság osztályvezetője a főosztály ügyrendje, valamint a főosztály vezetőjének utasítása szerint vezeti és ellenőrzi a vezetése alatt álló osztály munkáját. Az osztályvezető felelős az osztály feladatainak teljesítéséért. (3) A Hatóság osztályvezetőjét akadályoztatása esetén a főosztály ügyrendjében meghatározottak szerint a főosztály másik osztályának vezetője vagy az osztály munkatársai közül az általa kijelölt kormánytisztviselő helyettesíti. 6. A főosztályvezető 8. (1) A főosztályvezető felelős a vezetése alatt álló főosztály jogszabályok és főigazgatói utasítások szerinti működéséért, a főosztályok tevékenységéért. (2) A főosztályvezető: 1 Beiktatta: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 1.. Hatályos: X. 18-tól. 2 Megállapította: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 2.. Hatályos: X. 18-tól.

4 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 4. oldal a) a jogszabályok, a szabályzat, valamint a tevékenységét irányító főigazgató-helyettestől kapott utasítások figyelembevételével szervezi és irányítja, illetve ellenőrzi a vezetése alatt álló szervezeti egység tevékenységét, felelős annak szakmai tevékenységéért, irányítja és ellenőrzi a főosztályvezető-helyettes és az osztályvezetők tevékenységét; b) biztosítja az ügyintézés egységes gyakorlatát, minőségének fejlesztését, c) képviseli a Hatóság álláspontját a feladatkörébe tartozó, illetve a főigazgató vagy a főigazgató-helyettes jóváhagyásával a Hatóságot érintő ügyekben; d) kidolgozza a főosztály munkatervét és ügyrendjét; e) ellátja mindazon feladatokat, amelyeket belső utasítás a főosztályvezető feladataként határoz meg; f)1 kiadmányozza az irányítása alá tartozó szakmai főosztály által előkészített végzéseket. (3) A főosztályvezetőt - távollétében vagy akadályoztatása esetén - a főosztályvezető-helyettes helyettesíti. 7. A titkárságvezető 9. (1) A titkárságvezető felelős a Titkárság a jogszabályok és főigazgatói utasítások szerinti működéséért, valamint a főigazgató rendelkezései alapján irányítja a Titkárság dolgozóinak tevékenységét. (2) A titkárságvezető a főigazgató munkáját segíti, és ellátja mindazon ügyeket, amelyeket a főigazgató állandó vagy eseti jelleggel a feladat- és hatáskörébe utal. (3) A titkárságvezető elkészíti a Titkárság ügyrendjét, és annak mellékleteként szervezi és ellenőrzi a főigazgató hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtását. (4) A titkárságvezetőt a feladat- és hatáskörébe utalt ügyekben - akadályoztatása esetén - a Titkárságnak eseti jelleggel vagy a Titkárság ügyrendjében állandó jelleggel kijelölt kormánytisztviselője helyettesíti. 8. Az osztályvezető 10. (1) Az osztályvezető felelős a vezetése alatt álló osztálynak a jogszabályok és a főigazgatói utasítások szerinti működéséért, valamint a főigazgató-helyettes és főosztályvezető rendelkezései alapján irányítja az osztályok tevékenységét. (2) Az osztályvezető a) meghatározza az osztályon dolgozó kormánytisztviselők részletes feladatait, közvetlenül irányítja és ellenőrzi a feladatok végrehajtását, b) a főosztályvezető által meghatározott munkamegosztás szerint részt vesz a feladatok elvégzésének irányításában, ellenőrzésében, c) ellátja mindazokat a feladatokat, amelyekre a főigazgató, a tevékenységét irányító főigazgató-helyettes vagy a főosztályvezető utasítja. III. fejezet A HATÓSÁG SZERVEZETI EGYSÉGEI 1 Beiktatta: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 3.. Hatályos: X. 18-tól.

5 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 5. oldal 9. Titkárság 11. (1) A Titkárság közvetlenül a főigazgatónak alárendelt szervezeti egység. (2) A Titkárság feladata: a) az iratérkeztetéssel, irattározással és postázással, b) a Hatóság recepciós szolgálatának működtetésével, c) a Hatóság épülete karbantartásának megszervezésével, d) a Hatóság szoftver- és hardverbázisának, valamint a Hatóság honlapjának karbantartásával kapcsolatos feladatok ellátása. (3) A Titkárság feladata a nemzeti akkreditálásról szóló évi CXXIV. törvény 12. -ában meghatározott nyilvántartással kapcsolatban: a) adatbázis létrehozása, a nyilvántartás vezetése, b) a nyilvántartás folyamatos karbantartása, c) a nyilvántartásból kérésre adatszolgáltatás, d) a nyilvántartás Hatóság honlapján való közzététele. (4) A Titkárság feladata a Nemzeti Akkreditáló Hatóságról és az akkreditálási eljárásról szóló 424/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet 7. (4) bekezdésben meghatározott szakértői nyilvántartással kapcsolatban: a) adatbázis létrehozása, a nyilvántartás vezetése, b) a nyilvántartás folyamatos karbantartása, c) a nyilvántartásból kérésre adatszolgáltatás, d) a nyilvántartás Hatóság honlapján való közzététele. (5) A Titkárság az európai és nemzetközi akkreditálási szervezetekben való képviselettel és részvétellel kapcsolatos feladatkörében megszervezi az éves költségvetés figyelembevételével az európai és nemzetközi akkreditálási szervezetek, bizottságaik magyarországi üléseit. (6) A Titkárság az akkreditálással kapcsolatos iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzésekkel kapcsolatos feladatkörében megszervezi az akkreditálással kapcsolatos iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzések tartalmi követelményeinek kidolgozását és véleményezését. (7) Az akkreditálási ismeretekkel kapcsolatban képzéseket, továbbképzéseket szervez a minősítőknek és szakértőknek, szervezi a Hatóság munkatársainak továbbképzését. (8) A Titkárság részt vesz az akkreditálásra vonatkozó szabványosítással kapcsolatos feladatok ellátásában. (9) A Titkárság a megfelelőségértékelési szervezetek kijelöléséhez kapcsolódóan a) karbantartja a kijelöléshez kapcsolódó szakértői tevékenység lefolytatásához szükséges formanyomtatványokat és egyéb dokumentumokat, b) koordinálja és nyilvántartja az eljárásba bevont szakértők tevékenységét, c) szervezi az eljárásokba közreműködő szakértők képzését. 10. Jogorvoslati Iroda 12. (1) A Jogorvoslati Iroda közvetlenül a főigazgató alá rendelt, főosztályként működő szervezeti egység, melyet főosztályvezető irányít. (2) A Jogorvoslati Iroda feladata:

6 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 6. oldal a)1 az akkreditálási eljárással kapcsolatos keresetek kezelése, véleményezése, javaslattétel az akkreditálási eljárás során hozott döntés visszavonására, módosítására; b) intézkedés a beérkezett kereseti kérelmek bíróságra történő megküldéséről; c) a Hatóság képviselete peres és nemperes eljárásokban; d)2 az akkreditált szervezetek elleni panaszok kivizsgálása, elbírálása; e) a Hatóság belső működését meghatározó utasítások jogi véleményezése; f) az iratminták véleményezése. (3) A főigazgató akadályoztatása esetén - vagy ha a főigazgatói tisztség átmenetileg betöltetlen, a főigazgató kinevezéséig - a Jogorvoslati Irodát vezető főosztályvezető a főigazgató általános helyettese a Jogorvoslati Iroda tevékenysége vonatkozásában. 11. A Hatóság főosztályai 13. A Hatóság két szakmai főosztálya: a) a Vizsgáló-, Kalibráló-, Mintavevő- és EU ETS Hitelesítő Szervezetek Akkreditálási Főosztálya, valamint b) a Vizsgáló-, Tanúsító- és Ellenőrző Szervezetek Akkreditálási Főosztálya. 12. A Vizsgáló-, Kalibráló-, Mintavevő- és EU ETS Hitelesítő Szervezetek Akkreditálási Főosztály feladatai A vizsgálólaboratóriumok területei közül a mezőgazdaság, élelmiszer, orvosdiagnosztika, környezetvédelem, vegyészet, továbbá kalibrálólaboratóriumok, mintavevő szervezetek, EU ETS hitelesítő szervezetekkel kapcsolatos akkreditálási, rendes és rendkívüli felügyeleti felülvizsgálatokat, külföldi akkreditált státusz elismerési eljárásokat folytatja le a működésük követelményeiről szóló szabványok, továbbá uniós jogi normák előírásainak megfelelően. 13. A Vizsgáló-, Tanúsító- és Ellenőrző Szervezetek Akkreditálási Főosztálya feladatai A vizsgálólaboratóriumok területei közül gépészet, anyagvizsgálatok, építés, elektronika, távközlés, informatika, munkavédelem, továbbá terméktanúsító szervezetek, ellenőrző szervezetek, a jártassági vizsgálatot szervező szervezetek, irányítási rendszereket tanúsító szervezetek, személytanúsító szervezetek, környezetvédelmi rendszert hitelesítő természetes személyek és szervezetekkel kapcsolatos akkreditálási, rendes és rendkívüli felügyeleti felülvizsgálati és külföldi akkreditált státusz elismerési eljárásokat folytatja le a működésük követelményeiről szóló szabványok, továbbá uniós jogi normák előírásainak megfelelően. IV. fejezet 1 Megállapította: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 4. (1). Hatályos: X. 18-tól. 2 Megállapította: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 4. (2). Hatályos: X. 18-tól. 3 Megállapította: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 5.. Hatályos: X. 18-tól. 4 Megállapította: 19/2016. (X. 17.) NGM utasítás 1., 1. melléklet 6.. Hatályos: X. 18-tól.

7 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 7. oldal A HATÓSÁG MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK 14. A Hatóság képviselete 16. (1) A minisztériumi és tárcaközi fórumokon, a hatóságokkal, az önkormányzatokkal és a társadalmi szervezetekkel való kapcsolatokban a Hatóságot a főigazgató és a főigazgató-helyettes, illetve meghatalmazás alapján kormánytisztviselő képviseli. (2) A Hatóság a polgári perrendtartásról szóló évi III. törvény szerinti jogi képviseletét a Jogorvoslati Iroda kormánytisztviselői látják el. Jogi képviseletre a főigazgató az ügy sajátosságára tekintettel, kivételesen a jogi képviselet ellátására jogszabály szerint alkalmas, más szervezeti egységnél dolgozó kormánytisztviselőt is kijelölhet, vagy a képviselet ellátására ügyvéd vagy ügyvédi iroda számára megbízást adhat. (3) Az Európai Unió által társfinanszírozott projektek előkészítése során a Hatóság képviseletét a főigazgató írásos meghatalmazása alapján kijelölt vezető látja el. E projektek megvalósítása során a főigazgató a projektalapító dokumentumban is rendelkezik a képviseletről. 15. A munkavégzés általános szabályai 17. A kormánytisztviselők, kormányzati ügykezelők és munkavállalók feletti utasítási jog gyakorlására a vonatkozó jogszabályok rendelkezései, valamint a 3. függelék szabályai az irányadók. 18. A főigazgató a kiadmányozás rendjét, annak részletes szabályait a Hatóság kiadmányozási és aláírási utasításban határozza meg. 19. A Hatóság valamennyi vezetője és munkatársa köteles a hivatali feladatok végrehajtásában együttműködni. A szervezeti egységek közötti együttműködés kialakításáért a szervezeti egységek vezetői a felelősek. Az egyeztetésért, illetve azért, hogy a feladat ellátásában a többi érintett szervezeti egység álláspontja összehangoltan érvényesüljön, az a szervezeti egység felelős, amelynek az ügy intézése a feladatkörébe tartozik, vagy akit erre a főigazgató kijelölt. 16. Ügyintézési határidő 20. (1) Az ügyek intézése a vonatkozó jogszabályok és a felettes vezető által előírt határidőben történik. (2) Az ügyintézési határidő az adott ügyekre vonatkozó anyagi és eljárási szabályokban meghatározott határidő. (3) Jogszabályban előírt ügyintézési határidő hiányában a vezető által a feladatok kiadása során megállapított egyedi ügyintézési határidő az irányadó. (4) A határidőket - jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában - naptári napban kell meghatározni. A határidő számításának kezdő napja a kérelemnek az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz történő megérkezését követő nap. (5) Az ügyintéző feladatainak ütemezése során úgy jár el, hogy a vezetői jóváhagyás a határidő lejárta előtt, ésszerű időben beszerezhető legyen. 17. A sajtó tájékoztatásával kapcsolatos eljárás

8 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 8. oldal 21. (1) A sajtó részére tájékoztatást, interjút a főigazgató és a főigazgató-helyettes adhat. (2) Az (1) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni a szakmai folyóiratok számára készített, csak közérdekű adatot tartalmazó szakmai, jellemzően a hatályos előírásokat ismertető vagy egyébként ismeretterjesztési, tudományos célból készült írásos anyagok, felmérések, statisztikai jellegű tájékoztató anyagok, helyzetjelentések és elemzések tekintetében. (3) A sajtó útján nyilvánosságra hozandó közlemény vagy a Hatóságra vonatkozó javaslatokra és bírálatokra adandó sajtónyilvános válasz kiadásáról a feladat- és hatáskörében érintett szervezeti egység vezetőjének előterjesztése alapján a Titkárság gondoskodik. 1. függelék 2. függelék A HATÓSÁG LÉTSZÁMKERETE Szervezeti Egység Létszám Főigazgató 1 1. Titkárság 9 2. Jogorvoslati Iroda 4 3. Főigazgató-helyettes Vizsgáló-, Kalibráló-, Mintavevő- és EU ETS Hitelesítő 11 Szervezetek Akkreditálási Főosztálya Mezőgazdasági és Élelmiszer Vizsgálólaboratóriumok Osztálya

9 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 9. oldal Vegyészeti Vizsgálólaboratóriumok, Mintavevő Szervezete, EU ETS Hitelesítő Szervezetek Osztálya Kalibrálólaboratóriumok Osztálya 3.2. Vizsgáló-, Tanúsító- és Ellenőrző Szervezetek Akkreditálási Főosztály Építési, Elektronikai Vizsgálólaboratóriumok, Terméktanúsító Szervezetek, Ellenőrző Szervezetek, Jártasság Vizsgálatot Szervező Szervezetek Osztálya Irányítási rendszer Tanúsító Szervezetek, Személytanúsító Szervezetek, Környezetvédelmi Hitelesítő Szervezetek Osztálya Összesen függelék A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE 1. A főigazgató - a jogszabályokban meghatározott kivételekkel - teljes körűen gyakorolja a Hatóság kormány-tisztviselői, kormányzati ügykezelői és munkavállalói felett a munkáltatói jogokat, amelyeket meghatározott jogszabályi feltételekkel vezetői munkakörbe kinevezett kormánytisztviselőre írásban átruházhat, illetve az átruházott jogkört visszavonhatja. 2. A munkáltatói jogok felsorolásának, átruházásának és gyakorlásának részletes szabályait a főigazgató utasításként megjelenő Személyügyi Szabályzat tartalmazza. 3. A főigazgató kizárólagos munkáltatói jogkörébe tartozó döntések: a) kinevezés (beleértve a vezetői munkakört is), illetve jogviszony létesítése, b) jogviszony megszüntetése, c) kinevezésmódosítás, d) közvetlenül a főigazgató alá rendelt munkakört betöltők munkaköri leírásai, teljesítményértékelése, minősítése, e) üres álláshelyek betöltése, f) előresorolás, g) címadományozás, h) illetményelőleg jóváhagyása, i) eltérítés és pótlékok meghatározása, j) helyettesítési, illetve megbízási díjazás, célfeladat kitűzése és díjazása, k) szociális, jóléti és egészségügyi juttatások nyújtása, l) lakáskölcsön jóváhagyása, m) képzéssel, továbbképzéssel, tanulmányi szerződéssel kapcsolatban, n) fegyelmi, illetve kártérítési eljárással kapcsolatban, o) fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatban. 4. Vezető munkakört betöltő kormány-tisztviselőire átruházható jogkörök a közvetlen irányításuk alá tartozók vonatkozásában: a) szabadság engedélyezése, szabadságolási terv jóváhagyása, b) munkaidő-beosztás meghatározása, rendkívüli munkavégzés elrendelése, c) teljesítménycélok kitűzése és teljesítményértékelés, minősítés, d) kiküldetés és kirendelés elrendelése,

10 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 10. oldal e) helyettesítés elrendelése, f) munkaköri leírások elkészítése. 5. Az utasítási jog 5.1. Utasítási joggal kizárólag vezető munkakört betöltő kormánytisztviselő rendelkezik az alábbiak szerint: 5.2. A főigazgató és a főigazgató-helyettes a Hatóság állományába tartozók részére közvetlenül adhat utasítást, kivéve a hatósági feladatellátást, melynek tekintetében kizárólag a hatósági feladatot ellátó szervezeti egység vezetőjét utasíthatja. Ebben az esetben a nem közvetlen irányítás alá tartozó vezetői munkakört betöltők az utasítás végrehajtását közvetlenül teljesítik, a közvetlen felettes vezető egyidejű értesítése mellett. A nem közvetlen irányítás alá tartozó nem vezető munkatársak az utasítás végrehajtását a szolgálati út megtartásával teljesítik Vezető munkakört betöltő kormánytisztviselő utasítást adhat az irányítása alá tartozó szervezeti egység munkatársai részére. Ebben az esetben a nem közvetlen irányítás alá tartozó munkatársak az utasítás végrehajtását közvetlenül teljesítik, a közvetlen felettes vezető egyidejű értesítése mellett Vezető munkakört betöltő kormánytisztviselő utasítást adhat a feladatkörének ellátásával kapcsolatban közvetlen irányítása alá nem tartozó vezetői munkakört betöltők részére, ide nem értve a hatósági feladatellátást. Ebben az esetben a nem közvetlen irányítás alá tartozó vezetői munkakört betöltők az utasítás végrehajtását közvetlenül teljesítik, a közvetlen felettes vezető egyidejű értesítése mellett, ide nem értve, ha mind az utasítást adó, mind az utasított vezető munkakört betöltő a főigazgató irányítása alá tartozik Vezető munkakört betöltő kormánytisztviselő az irányítása alá nem tartozó szervezeti egység nem vezető munkatársa részére utasítást nem adhat A Jogorvoslati Iroda munkatársai részére kizárólag a főigazgató adhat utasítást.

11 Magyar joganyagok - 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás - a Nemzeti Akkreditáló Hatósá 11. oldal TARTALOMJEGYZÉK 27/2015. (XII. 30.) NGM utasítás 1 a Nemzeti Akkreditáló Hatóság Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 1. melléklet a 27/2015. (XII. 30.) NGM utasításhoz 1 A Nemzeti Akkreditáló Hatóság Szervezeti és Működési Szabályzata 1 I. fejezet 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 1. A Nemzeti Akkreditáló Hatóság jogállása és alapfeladatai 1 2. A Hatóság szervezete 2 II. fejezet 2 A HATÓSÁG VEZETÉSE 2 3. A főigazgató 2 4. A főigazgató-helyettes 3 5. A Hatóság szervezeti egységeinek vezetői 3 6. A főosztályvezető 3 7. A titkárságvezető 4 8. Az osztályvezető 4 III. fejezet 4 A HATÓSÁG SZERVEZETI EGYSÉGEI 4 9. Titkárság Jogorvoslati Iroda A Hatóság főosztályai A Vizsgáló-, Kalibráló-, Mintavevő- és EU ETS Hitelesítő Szervezetek Akkreditálási Főosztály feladatai A Vizsgáló-, Tanúsító- és Ellenőrző Szervezetek Akkreditálási Főosztálya feladatai 6 IV. fejezet 6 A HATÓSÁG MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK A Hatóság képviselete A munkavégzés általános szabályai Ügyintézési határidő A sajtó tájékoztatásával kapcsolatos eljárás 7 1. függelék 8 2. függelék 8 A HATÓSÁG LÉTSZÁMKERETE 8 3. függelék 9 A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE 9

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA SZMSZ 8 számú melléklet ök Regionális hivatalvezető Kirendeltség-vezető hivatal vezető-helyettes 1) Kinevezés, kinevezés

Részletesebben

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei ÁROP 1.1.19-2012-2012-0006 - Stratégiai tervdokumentumok és című projektben vállalt társadalmi fenntarthatósági szempont: A szervezeti felelősségi rendszer bemutatása a Külügyminisztériumban 2013. novemberi

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Frissítve: 208. december 29. 2:50 Hatály: 208.I.. - Magyar joganyagok - 45/205. (XII. 30.) NGM rendelet - a Nemzeti Akkreditáló Hatós 2. oldal (7) Töb

Frissítve: 208. december 29. 2:50 Hatály: 208.I.. - Magyar joganyagok - 45/205. (XII. 30.) NGM rendelet - a Nemzeti Akkreditáló Hatós 2. oldal (7) Töb Frissítve: 208. december 29. 2:50 Hatály: 208.I.. - Magyar joganyagok - 45/205. (XII. 30.) NGM rendelet - a Nemzeti Akkreditáló Hatós. oldal 45/205. (XII. 30.) NGM rendelet a Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása:

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 5. -ában meghatározottak

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

Magyar joganyagok - Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal - alapító okirata, m 2. oldal 4. A költségvetési szerv létrehozásáról rendelkező jogszab

Magyar joganyagok - Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal - alapító okirata, m 2. oldal 4. A költségvetési szerv létrehozásáról rendelkező jogszab Magyar joganyagok - Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal - alapító okirata, m 1. oldal Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Iktatószám:

Részletesebben

Nemzeti Akkreditálási Rendszer

Nemzeti Akkreditálási Rendszer Nemzeti Akkreditálási Rendszer Panaszok és jogorvoslati eljárással kapcsolatos beadványok kezelése NAR-54 V. kiadás Aláírás: Jóváhagyta: Bodroghelyi Csaba főigazgató-helyettes Aláírás: Készítésért felelős:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA 2013. február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Taksony Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás 51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (I. 31.) EMMI utasítás módosításáról 1 hatályos: 2014.01.01-2014.01.02 A központi

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

6/2019. (IX. 5.) ME utasítás. a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1

6/2019. (IX. 5.) ME utasítás. a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 1. oldal 6/2019. (IX. 5.) ME utasítás a Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 6. (1) bekezdésében és a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

66/2011. (XI. 25.) KIM utasítás. a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról

66/2011. (XI. 25.) KIM utasítás. a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról 66/2011. (XI. 25.) KIM utasítás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról

Részletesebben

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Kereskedelmi Választottbíróság elnöksége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése a Kiadmányozási és Helyettesítési Szabályzatról 2 A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalban

Részletesebben

4/2006. (II. 16.) GKM rendelet a Nemzeti Akkreditáló Testület eljárásaiért fizetendõ igazgatási szolgáltatási. (2013. április 7-tõl hatályos szöveg)

4/2006. (II. 16.) GKM rendelet a Nemzeti Akkreditáló Testület eljárásaiért fizetendõ igazgatási szolgáltatási. (2013. április 7-tõl hatályos szöveg) 4/2006. (II. 16.) GKM rendelet a Nemzeti Akkreditáló Testület eljárásaiért fizetendõ igazgatási szolgáltatási díjakról (2013. április 7-tõl hatályos szöveg) A Nemzeti Akkreditáló Testület szervezetérõl,

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

1 / :49

1 / :49 1 / 5 2016.01.04. 11:49 424/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet a Nemzeti Akkreditáló Hatóságról és az akkreditálási eljárásról 2016.01.01 1 424/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet a Nemzeti Akkreditáló Hatóságról

Részletesebben

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val 1. oldal Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okiratát (a továbbiakban:

Részletesebben

NEMZETI TESTÜLET. Szabályzat. Hatálybalépés: 2008. november 1. 2. kiadás

NEMZETI TESTÜLET. Szabályzat. Hatálybalépés: 2008. november 1. 2. kiadás NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET Szervezeti és Mûködési Szabályzat 2. kiadás Hatálybalépés: 2008. november 1. Tartalomjegyzék oldal Bevezetés 3/12 1. A NAT mûködésére vonatkozó általános szabályozások 3/12

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 48. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 48. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 48. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2019. szeptember 5., csütörtök Tartalomjegyzék I. Utasítások 6/2019. (IX. 5.) ME utasítás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 1. oldal 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet az egyéni védőeszközök megfelelőségét értékelő szervezetek kijelölésének és

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Miniszter Szám: 4740-2/2003. A Csongrád Megyei Munkaügyi Központ ALAPÍTÓ OKIRATA I. Általános rendelkezések 1. A munkaügyi központ jogállása A Csongrád

Részletesebben

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja 2011. évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről 2012. évi CXXIV. törvény a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról

Részletesebben

Nemzeti Akkreditálási Rendszer

Nemzeti Akkreditálási Rendszer Nemzeti Akkreditálási Rendszer Áttérési ütemterv az ISO/IEC 17025:2017 (General requirements for the competence of testing and calibration laboratories) alkalmazására 2. változat Aláírás: Jóváhagyta: Bodroghelyi

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

2013/36. SZÁM TARTALOM

2013/36. SZÁM TARTALOM 2013/36. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 46/2013. (XII. 20. MÁV-START Ért. 36.) sz. i utasítás a MÁV-START Zrt. munkáltatói jogkörgyakorlásának szabályozásáról (egységes szerkezetben)... 2 Egyéb közlemények

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

2013/31. SZÁM TARTALOM

2013/31. SZÁM TARTALOM 2013/31. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 40/2013. (XI. 07. MÁV-START Ért. 31.) sz. i utasítás a MÁV-START Zrt. munkáltatói jogkörgyakorlásának szabályozásáról (egységes szerkezetben)... 2 Utasítások ÉRTESÍTŐ

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet 1. számú melléklet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1) Az ügyrend célja A Kormánymegbízotti Kabinet feladat- és hatáskörének meghatározása,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

1. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal alapadatai, jogállása és alaptevékenysége

1. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal alapadatai, jogállása és alaptevékenysége 448 H I V A T A L O S É R T E S Í T Ő 2019. évi 8. szám I. Utasítások A miniszterelnök kabinetfőnöke 1/2019. (II. 21.) MK utasítása a Nemzeti Kommunikációs Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata. I. Általános rendelkezések. A Hivatal megnevezése, székhelye, számlája

A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata. I. Általános rendelkezések. A Hivatal megnevezése, székhelye, számlája A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 82/2016. (XII. 6.) közgyűlési határozat melléklete A Heves Megyei Közgyűlés a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. (2)

Részletesebben

1. melléklet az előterjesztéshez

1. melléklet az előterjesztéshez 1. melléklet az előterjesztéshez Az igazságügyi miniszter /2015. (. ) IM rendelete az igazságügyi miniszter feladat- és hatáskörét érintően a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek meghatározásáról

Részletesebben

A PÉTFÜRDŐI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PÉTFÜRDŐI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PÉTFÜRDŐI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Jogszabályi háttér Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SZMSZ) a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

1/2012. (I. 6.) AJB utasítás. az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1

1/2012. (I. 6.) AJB utasítás. az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 1/2012. (I. 6.) AJB utasítás az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 Az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 41. (3) bekezdésében meghatározott hatáskörömben

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

I. Utasítások. A miniszterelnök 4/2013. (VII. 5.) ME utasítása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról

I. Utasítások. A miniszterelnök 4/2013. (VII. 5.) ME utasítása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról H I V A T A L O S É R T E S Í T Ő 5529 I. Utasítások A miniszterelnök 4/2013. (VII. 5.) ME utasítása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 5055-4/2019/PKF Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján az Oktatási Hivatal alapító okiratát a következők

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

Magyar joganyagok - Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ - alapító okira 2. oldal Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Kapuvári Kire

Magyar joganyagok - Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ - alapító okira 2. oldal Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Kapuvári Kire Magyar joganyagok - Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ - alapító okira 1. oldal Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Iktatószám:

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Ügyiratszám: BO/10/2-107/2015. 41/2015. Kormánymegbízotti utasítás Melléklete A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szociális Bizottságáról 3 I. Általános

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 23. szám 127. évfolyam 2012. október 5. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítás TARTALOM Oldal Egyéb közlemény: Oldal 53/2012. (X. 05. MÁV Ért. 23.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói

Részletesebben

lfj'j. számú előterjesztés

lfj'j. számú előterjesztés Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere l lfj'j. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról

A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról Egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól

1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól A diasort hatályosította: dr. Márkus Györgyi (2014. augusztus 15.) 1 Az előadás tartalmi felépítése 1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alá tartozó költségvetési szerv alapító okirata

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alá tartozó költségvetési szerv alapító okirata HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 2013. évi 57. szám 20401 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alá tartozó költségvetési szerv alapító okirata Az Oktatási Hivatal Alapító Okirata (a módosításokkal egységes

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 08-8/08. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 0. évi CXC. törvény. () bekezdése

Részletesebben

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 1. oldal Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. (Segédanyag) PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZET 1052 BUDAPEST, VÁROSHÁZ U. 7. TEL./FAX: 06 1 318-6806, 317-6436

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. (Segédanyag) PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZET 1052 BUDAPEST, VÁROSHÁZ U. 7. TEL./FAX: 06 1 318-6806, 317-6436 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (Segédanyag) 1052 BUDAPEST, VÁROSHÁZ U. 7. TEL./FAX: 06 1 318-6806, 317-6436 A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. tv. hatályba lépésével

Részletesebben

Intézményműködtetés, valamint az új Teleki téri Piac és Termelői Piac vezetőinek képviseleti jogosultsága

Intézményműködtetés, valamint az új Teleki téri Piac és Termelői Piac vezetőinek képviseleti jogosultsága Intézményműködtetés, valamint az új Teleki téri Piac és Termelői Piac vezetőinek képviseleti jogosultsága Az - az Igazgatóság döntési jogköre mellett - teljes jogkörrel gyakorolja a képviseleti jogát.

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

NAH feladatai, nemzetközi szerepe, együttműködése; miben és hogyan tud segíteni egy EIV-nek? Devecz Miklós főigazgató május 30.

NAH feladatai, nemzetközi szerepe, együttműködése; miben és hogyan tud segíteni egy EIV-nek? Devecz Miklós főigazgató május 30. NAH feladatai, nemzetközi szerepe, együttműködése; miben és hogyan tud segíteni egy EIV-nek? Devecz Miklós főigazgató 2019. május 30. Sajtó Akkreditálás - Akkreditáció Diplomácia Felsőoktatás (MAB) Képzés,

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 28. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 28. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 28. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2018. június 11., hétfő Tartalomjegyzék I. Utasítások 3/2018. (VI. 11.) ME utasítás a Miniszterelnöki Kormányiroda Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleménye elveszett törzskönyvekrõl 1857

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleménye elveszett törzskönyvekrõl 1857 HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2011. március 1., kedd 14. szám Tartalomjegyzék I. Utasítások 13/2011. (III. 1.) KIM utasítás a Nemzeti Államigazgatási Központ Szervezeti

Részletesebben

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET Nemzeti Akkreditálási Rendszer Vizsgáló, ellenõrzõ és tanúsító szervezetek minõsítési eljárása kijelöléshez NAR-01M 3. kiadás Hatálybalépés: 2008. november 1. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 5/2016. (III. 23.) BM utasítás - az európai uniós és nemzetközi f 2. oldal b) ellátja a 4. és 5. szerinti monitoring feladatokat a

Magyar joganyagok - 5/2016. (III. 23.) BM utasítás - az európai uniós és nemzetközi f 2. oldal b) ellátja a 4. és 5. szerinti monitoring feladatokat a Magyar joganyagok - 5/2016. (III. 23.) BM utasítás - az európai uniós és nemzetközi f 1. oldal 5/2016. (III. 23.) BM utasítás az európai uniós és nemzetközi forrásból megvalósított projektek monitoringjáról

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele. Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele. Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés Adatellenőrző kód: 6146f-32-33-1c2b-7d-3-42207d35-d-5665-75-6b-1929 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 11 1200 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 26. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 26. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 26. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2013. május 31., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 3/2013. (V. 31.) ME utasítás a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 2. oldal 5. A foglalkoztató szervezetnél a nemzetbiztonsági ellenőr

Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 2. oldal 5. A foglalkoztató szervezetnél a nemzetbiztonsági ellenőr Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 1. oldal 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere feladat- és hatáskörét érintően a nemzetbiztonsági

Részletesebben

Magyar joganyagok - 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet - az államigazgatási szervek in 2. oldal (3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti feladatok teljesítésén

Magyar joganyagok - 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet - az államigazgatási szervek in 2. oldal (3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti feladatok teljesítésén Magyar joganyagok - 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet - az államigazgatási szervek in 1. oldal 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők

Részletesebben

A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) Szociális és Munkaügyi Minisztérium nevében

A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) Szociális és Munkaügyi Minisztérium nevében A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) Szociális és Munkaügyi Minisztérium nevében a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása

A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása Előadó: dr. H. Nagy Judit főosztályvezető-helyettes

Részletesebben

2016 Elemi költségvetés

2016 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 327822 1051 11 3101 037668 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1126 Budapest

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Biatorbágyi Faluház alapító okiratának módosításáról

Város Polgármestere. Előterjesztés. Biatorbágyi Faluház alapító okiratának módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágyi Faluház

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási és szakmai egyeztetése folyamatban van. Az egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az előterjesztés

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén 1./Napirend: Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár alapító okirat módosítása Előterjesztő: polgármester Tárgyalja a képviselő-testület 2014. március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Előterjesztés

Részletesebben

A NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET. Ispány Judit Nemzeti Akkreditáló Testület

A NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET. Ispány Judit Nemzeti Akkreditáló Testület A NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET SZEREPE ÉS FELADATAI AZ EMAS-BAN Ispány Judit Nemzeti Akkreditáló Testület 2009. Május 29. ELŐADÁS TÉMAKÖREI NAT rövid bemutatása NAT EMAS szerepének jogszabályi háttere

Részletesebben

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 1. oldal Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben