Ething (Scratchmeccs 1. helyezett)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ething (Scratchmeccs 1. helyezett)"

Átírás

1 Ething (Scratchmeccs 1. helyezett) Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Összetett A program által felvetett probléma komolyabb gondolkodást, tervezést igényel és/vagy több külső beavatkozásra van szükség, a programelemek interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Haladó A kód jól struktúrált, törekszik az átláthatóságra, egyszerűsítéseket alkalmaztak ahol csak lehetséges. Érezhető programozói szemlélet és megoldások. Újszerű Egy új vagy már korábban megoldott probléma újszerű megközelítése, átgondolása több új funkcióval, új célok kitűzésével. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. A prezentáció jól bemutatta, hogy milyen nehézségekkel nézett szembe a csapat a program elkészítése során, és hogy ezeket a nehézségeket miként oldották meg. A diasor megjelenése és hangulata jól illeszkedett a programhoz. Az előadás még jobb lett volna, hogy egy kicsit hangosabban beszélnek és keresik a szemkontaktust a hallgatósággal.

2 EaRTH Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Hagyományos Egy már meglévő program továbbfejlesztése, új környezetbe helyezése az alapfunkció megváltoztatása nélkül. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Nem jutottak be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

3 Toldilányok Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Az egyediségra való törekvés az előadásban is érezhető volt. Az iskola bemutatásával még személyesebbé vált a prezentáció és a program is. Ügyesen kihangsúlyozták a számukra fontos elemeket. Az előadás tempója egy kicsit gyors volt, ha erre tudnak később figyelni, akkor az előadásuk még jobb lesz.

4 Kódfoszlányok Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Haladó A kód, jól struktúrált, törekszik az átláthatóságra, egyszerűsítéseket alkalmaztak, ahol csak lehetséges. Érezhető programozói szemlélet és megoldások. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutottak be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

5

6 Minyonok Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Összetett A program által felvetett probléma komolyabb gondolkodást, tervezést igényel és/vagy több külső beavatkozásra van szükség, a programelemek interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Követhező. Jól láthatóan a különböző korosztályok jól együtt tudtak dolgozni. Ügyesen bemutatátták, hogy milyen nehézségekkel néztek szembe a feladat megoldása során és hogy a fizikai akadályokat miként oldották a különböző kommunikációs eszközök segítségével. A prezentáció nem volt teljesen összeszedett, nem rajzolódott ki az előadás íve.

7 Ész és kész Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Nehézkes A program számos súlyos hibával rendelkezik, egyes alapfunkciók nem vagy hibásan működnek. A program csak nehézkesen használható. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

8 Umbrella Mérsékelt játékélmény A program nem kelti fel az érdeklődést, nem sarkall feladatvégzésre, nem ösztönöz munkavégzésre. A programnak nincs vagy nehezen fedezhető fel a célja. Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Hagyományos Egy már meglévő program továbbfejlesztése, új környezetbe helyezése az alapfunkció megváltoztatása nélkül. Nehézkes A program számos súlyos hibával rendelkezik, egyes alapfunkciók nem vagy hibásan működnek. A program csak nehézkesen használható. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

9 Első meccs Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Összetett A program által felvetett probléma komolyabb gondolkodást, tervezést igényel és/vagy több külső beavatkozásra van szükség, a programelemek interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Haladó A kód, jól struktúrált, törekszik az átláthatóságra, egyszerűsítéseket alkalmaztak, ahol csak lehetséges. Érezhető programozói szemlélet és megoldások. Újszerű Egy új vagy már korábban megoldott probléma újszerű megközelítése, átgondolása több új funkcióval, új célok kitűzésével. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Az előadás összeszedett és átgondolt volt. A programra jellemző precizitás és pontosság a prezentációban is tükröződött.

10 Woody és mi Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. A prezentációból kiderült, hogy a nagy távolságok ellenére a csapat ügyesen együtt tudott dolgozni. Az is látható volt, hogy a leadást követően még fektettek energiát a munkájukba.

11 Logogirls Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

12 Let's go to London Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

13 Power Girls Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

14 Dark Csillámpónik Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Az prezentáció során érezhető volt a csapat összeszokottsága. Ügyesen mutatták be a munkájukat, illetve oldották a felmerülő nehézségeket.

15 Girl Power Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

16 Csillámpóni Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Nehézkes A program számos súlyos hibával rendelkezik, egyes alapfunkciók nem vagy hibásan működnek. A program csak nehézkesen használható. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

17 Potato Dolls Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Hagyományos Egy már meglévő program továbbfejlesztése, új környezetbe helyezése az alapfunkció megváltoztatása nélkül. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

18 TELI NET Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

19 Gumi Manók Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

20 Just Do it Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Annak ellenére, hogy a csoport nem tudott teljes létszámmal jelen lenni, ügyesen és ötletesen megoldották a projekt és a csapat bemutatását.

21 Bacon Összetett A program által felvetett probléma komolyabb gondolkodást, tervezést igényel és/vagy több külső beavatkozásra van szükség, a programelemek interakcióban vannak. Egységes megjelenés A program megjelenése egységes, érhezhető valamilyen szervező elv, a program által nyújtott lehetőséget visszafogottan alkalmazza. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Újszerű Egy új vagy már korábban megoldott probléma újszerű megközelítése, átgondolása több új funkcióval, új célok kitűzésével. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Mint előadás, kiemelkedett a többi közül. Érezhető volt a jól átgondolt és felépített szerkezet, és a csapattagok közötti összhang. Nagy hangsúlyt fektettek a részletekre, többek között a megfogalmazásra is. A bemutató informatív és szórakoztató volt.

22 Code Ninjas Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Haladó A kód, jól struktúrált, törekszik az átláthatóságra, egyszerűsítéseket alkalmaztak, ahol csak lehetséges. Érezhető programozói szemlélet és megoldások. Nehézkes A program számos súlyos hibával rendelkezik, egyes alapfunkciók nem vagy hibásan működnek. A program csak nehézkesen használható. Az elkészített program kiváló alapként szolgálhat azok számára, akik csak most ismerkednek a Scratch világával. Ezt sikerült is jól bemutatni a prezentáció során. Egy alaposabban kidolgozott diasorral tovább lehetett volna fokozni az előadás színvonalát

23 HGG Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Problémás A programban találhatóak hibák, azonban ezek nem befolyásolják az alap funkciókat jelentős mértékben. A program használható, azonban a felhasználói élményt jelentősen rontják a hibák. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

24 Rosszcsontok Önfeledt játékélmény világosak, elérhetőek és fejlődésre, további munkára sarkallnak. Bonyolultabb A program által felvetett probléma megoldása több gondolkodást igényel és/vagy, több külső beavatkozást igényel, az egyes program elemek mérsékelt interakcióban vannak. Kidolgozott megjelenés Az apróbb részletekre is fektet hangsúlyt, igényes, egységes megjelenés. A program nyújtotta lehetőségeket jól kihasználja. Közepes Jelentős mennyiségű változtatás, egy már elérhető kódon. Új elemeket is tartalmaz, megjelenik a problémamegoldó gondolkodás. Nincsenek felesleges elemek, kódrészek. Újszerű Egy új vagy már korábban megoldott probléma újszerű megközelítése, átgondolása több új funkcióval, új célok kitűzésével. Használható A program nem tökéletes, találhatóak kisebb hibák, de ezek nem befolyásolják az alapfunkciókat és a felhasználói élményt sem rontják jelentős mértékben. Ügyesen bemutatták a készítés folyamatát. A zsűri szerint egy nagyon kedves játékot készített a csapat, azonban a bemutatóból nem derült ki, hogy miről is szól a játék.

25 ScratchGirls Mérsékelt játékélmény A program nem kelti fel az érdeklődést, nem sarkall feladatvégzésre, nem ösztönöz munkavégzésre. A programnak nincs vagy nehezen fedezhető fel a célja. Egyszerű A program által megoldott probléma, kitűzött feladat könnyen átlátható és/vagy, nem vagy csak mérsékelt külső beavatkozást igényel. Egyszerű megjelenés Nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a részletekre, csak a programon belül elérhető kész elemeket használja. Nincs egységes összhatás. Kezdő Egy már meglévő, elérhető program átírata, kisebb változtatásokkal. Nem ügyel a kód szerkezetére, átláthatóságára. Vannak felesleges, nem használt kódrészletek. Hagyományos Egy már meglévő program továbbfejlesztése, új környezetbe helyezése az alapfunkció megváltoztatása nélkül. Nehézkes A program számos súlyos hibával rendelkezik, egyes alapfunkciók nem vagy hibásan működnek. A program csak nehézkesen használható. Nem jutott be a döntőbe, így nem került sor projekt bemutató előadásra.

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Orosz nyelv Általános útmutató A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás

Részletesebben

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Általános útmutató

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Általános útmutató Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Általános útmutató A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Az első, a második és a harmadik

Részletesebben

Vélemény kifejtése, érvelés és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 3 Nyelvtan 3 Összesen 9 Harmadik feladat (Önálló témakifejtés)

Vélemény kifejtése, érvelés és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 3 Nyelvtan 3 Összesen 9 Harmadik feladat (Önálló témakifejtés) Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Francia nyelv A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott

Részletesebben

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Menedzsment-esettanulmányok megoldása - prezentációk értékelése

Menedzsment-esettanulmányok megoldása - prezentációk értékelése Menedzsment-esettanulmányok megoldása - k értékelése 1. csap. - kidolgozott, átlátható diák - megalapozott, reszletes, erdekes megoldas - struktúraltsag, stragia megfelelő kidolgozása, szép prezi 4,6 4

Részletesebben

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja.

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák alapján történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon, valamint az egyes szempontokhoz tartozó szintleírásokon

Részletesebben

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ezek a skálák tartalmazzák az értékelés szempontjait,

Részletesebben

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Angol nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés 1. Társalgási feladat: - három témakör

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv. Általános jellemzők. Nincs értékelés

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv. Általános jellemzők. Nincs értékelés Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Angol nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés 1. Társalgás - interakció kezdeményezés

Részletesebben

Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv

Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója Olasz nyelv FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés 1. Társalgási feladat/interjú: három témakör interakció kezdeményezés

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Orosz nyelv Általános útmutató A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontoknál adható maximális pontszámot mutatja. A Beszédtempó,

Részletesebben

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon, valamint az egyes szempontokhoz tartozó szintleírásokon alapul. Minden feleletet ezen

Részletesebben

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél +? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a

Részletesebben

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK:

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK: HR ügyintéző az intézmény munkavállalóinak munkaügyi adminisztrációjában való részvétel; személyügyi nyilvántartásban lévő adatok naprakészen tartása; HR tevékenységgel kapcsolatos adminisztratív feladatok

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Francia nyelv

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Francia nyelv A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Francia nyelv A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

Értékelési szempont. A kommunikációs cél elérése és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 2 Nyelvtan 1 Összesen 6

Értékelési szempont. A kommunikációs cél elérése és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 2 Nyelvtan 1 Összesen 6 Összefoglaló táblázatok az emelt szintű vizsga értékeléséhez A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE Tanfolyam képzési időtartama: 2015. január 22-23-24. (30 óra elméleti és

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Francia nyelv A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Angolul: Extreme Programming, röviden: XP Agilis módszertan. Más módszertanok bevált technikáinak extrém módú (nagyon jó) használata

Angolul: Extreme Programming, röviden: XP Agilis módszertan. Más módszertanok bevált technikáinak extrém módú (nagyon jó) használata Angolul: Extreme Programming, röviden: XP Agilis módszertan. Más módszertanok bevált technikáinak extrém módú (nagyon jó) használata jelentése: gyors, fürge 1990-es évek vége Változás igénye Módszertan-család

Részletesebben

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Idegen nyelvi klub A megvalósítás időszaka: 2018. 02. 15.-2018. 05.

Részletesebben

Hitelintézeti Szemle Lektori útmutató

Hitelintézeti Szemle Lektori útmutató Hitelintézeti Szemle Lektori útmutató Tisztelt Lektor Úr/Asszony! Egy tudományos dolgozat bírálatára szóló felkérés a lektor tudományos munkásságának elismerése. Egy folyóirat szakmai reputációja jelentős

Részletesebben

KÖZÉPSZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

KÖZÉPSZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Általános jellemzok FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegíto beszélgetés 1. Társalgási feladat: három témakör interakció kezdeményezés nélkül 2. Szituációs feladat: interakció a vizsgázó

Részletesebben

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Angol nyelv Feladattípus Értékelés szempontjai Pontszámok Bemelegítő beszélgetés 1. Társalgási feladat: - egy témakör részletes megbeszélése - interakció

Részletesebben

Pénzügyi gyakornok. Budapesti, XIII. kerületi multinacionális partnerünkhöz keresünk diákot az alábbi pozícióba:

Pénzügyi gyakornok. Budapesti, XIII. kerületi multinacionális partnerünkhöz keresünk diákot az alábbi pozícióba: Budapesti, XIII. kerületi multinacionális partnerünkhöz keresünk diákot az alábbi pozícióba: Pénzügyi gyakornok - Finanszírozási csoport és kintlévőségkezelés támogatása - Szerződések és egyéb dokumentációk

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv. Általános jellemzők

Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv. Általános jellemzők Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója Olasz nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés. 1. Vita: adott témakörhöz

Részletesebben

Betöltésre váró munkakörök: Szoftverfejlesztő /Pályakezdő/ Tesztmérnök /Pályakezdő/ Anyagbeszerző. Kedves Érdeklődök/Pályázók!

Betöltésre váró munkakörök: Szoftverfejlesztő /Pályakezdő/ Tesztmérnök /Pályakezdő/ Anyagbeszerző. Kedves Érdeklődök/Pályázók! Kedves Érdeklődök/Pályázók! Ez úton tájékoztatunk Titeket, hogy új pozíciók nyíltak a Schönherz iskolaszövetkezetnél, melyre már végzett és szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak jelentkezését várjuk

Részletesebben

ESETMEGBESZÉLÉS. Az esetmegbeszélés folyamata

ESETMEGBESZÉLÉS. Az esetmegbeszélés folyamata ESETMEGBESZÉLÉS Az esetmegbeszélés folyamata ESETMEGBESZÉLÉS A családsegítő szolgálat általános és speciális segítő szolgáltatást nyújt, ellátásokat közvetít, szervezési és gondozási tevékenységet végez

Részletesebben

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Minta. Feladatonként értékeljük Jártasság a témakörökben Szókincs, kifejezésmód Nyelvtan

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Minta. Feladatonként értékeljük Jártasság a témakörökben Szókincs, kifejezésmód Nyelvtan Általános jellemzok EMELT SZINT FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁMOK Bemelegíto beszélgetés Nincs értékelés 1. Társalgási feladat egy témakör részletes megbeszélése interakció kezdeményezés nélkül

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon, valamint az egyes szempontokhoz tartozó szintleírásokon alapul. Minden feleletet ezen

Részletesebben

Interkulturális kommunikáció kurzus

Interkulturális kommunikáció kurzus Interkulturális kommunikáció kurzus Dr. Malota Erzsébet A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése konferencia, 2015. január. 14. TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY - CAMPUS HUNGARY TÁMOP 4.2.4B/1-11/1 PROJEKT Az interkulturális

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához A középszintű szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere. Falus Iván TEMPUS november 7.

A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere. Falus Iván TEMPUS november 7. A pedagógussá válás és szakmai fejlődés rendszere Falus Iván TEMPUS 2011. november 7. A pedagógiai kompetencia A pedagógiai kompetenciák tudás, attitűdök (nézetek, diszpozíciók) és képességek ötvözetei,

Részletesebben

BELLA STANDARDOK KAPCSOLÓDÁSA EGYÜTTMŰKÖDÉS A NEW CODE KFT-VEL AZ ÓZDI ALMÁSI BALOGH PÁL KÓRHÁZBAN. 2015. október 15. Rolof Orsolya.

BELLA STANDARDOK KAPCSOLÓDÁSA EGYÜTTMŰKÖDÉS A NEW CODE KFT-VEL AZ ÓZDI ALMÁSI BALOGH PÁL KÓRHÁZBAN. 2015. október 15. Rolof Orsolya. BELLA STANDARDOK KAPCSOLÓDÁSA EGYÜTTMŰKÖDÉS A NEW CODE KFT-VEL AZ ÓZDI ALMÁSI BALOGH PÁL KÓRHÁZBAN 2015. október 15. Rolof Orsolya ápolási igazgató ÓZD VÁROS B.-A.-Z. megye Népesség 34 ezer fő Vaskohászat

Részletesebben

A digitális témahét program-tervezete

A digitális témahét program-tervezete A digitális témahét program-tervezete 1. LEGO Mindstorms robotikai bemutató Helyszín: 113. tanterem Vezeti: Deák Csaba 2. Elektronikai bemutató Helyszín: V3 tanterem Vezeti: Sándor Péter 3. Kiterjesztett

Részletesebben

SZISZKI KRÓNIKA. Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

SZISZKI KRÓNIKA. Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Ridzi Gizella Fotókat készítette: Tauber Norbert, Péter András, Ráksi Mihály Szerkesztette: Fekete Balázs EU CODE WEEK - A PROGRAMOZÁS HETE EURÓPÁBAN IGY A SZISZKIBEN

Részletesebben

Versenyszabályzat. felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához. Budapest 2016.

Versenyszabályzat. felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához. Budapest 2016. Versenyszabályzat felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához Budapest 2016. 1 Versenyszabályzat felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós Verseny szervezésére és lebonyolításához

Részletesebben

extreme Programming programozástechnika

extreme Programming programozástechnika extreme Programming programozástechnika Készítette: Török T k Balázs G5-S8 Kezdetek Martin Fowler : The New Methodology Legtöbb projekt követelményei állandóan változnak Megoldást adaptív módszerek Kezdetek

Részletesebben

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei című 30 órás, a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzés (alapítási engedély száma: 575/76/2017)

Részletesebben

PénzSztár Verseny 2015

PénzSztár Verseny 2015 Allianz Okos Otthon játék PénzSztár Verseny 2015 2015. november Így néz ki ma egy intelligens otthon De mire lesz képes 10 év múlva? És milyen lesz egy okosotthon biztosítása? Ha tudod a választ, ne habozz!

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének Versenyszabályzata

Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének Versenyszabályzata Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének 1. Célkitűzés A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban: MNB) a társadalmi felelősségvállalási

Részletesebben

Értékelő szempontok átlaga

Értékelő szempontok átlaga Az előzetes elvárásaim A képzés megvalósítása Minden információt Időben megkaptam A képzés előtti tájékoztató levél A képzés szervezői A képzés helyszíne kielégítően A képzés helyszíne teljesen átlag PM9A

Részletesebben

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉG TAPASZTALATAINAK ÖSSZEGZÉSE 1. A TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI 1.1. A továbbképzési program megnevezése Alapozó Terápia: Módszer

Részletesebben

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

I. BESZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

I. BESZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE I. BESZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE Komplex termékek gyártására jellemző, hogy egy-egy termékbe akár több ezer alkatrész is beépül. Ilyenkor az alkatrészek általában sok különböző beszállítótól érkeznek,

Részletesebben

Java programozási nyelv

Java programozási nyelv Java programozási nyelv 2. rész Vezérlő szerkezetek Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet Soós Sándor 2005. szeptember A Java programozási nyelv Soós Sándor 1/23 Tartalomjegyzék

Részletesebben

OUTSOURCING-INSOURCING. Hogyan veled pályafenntartás?

OUTSOURCING-INSOURCING. Hogyan veled pályafenntartás? OUTSOURCING-INSOURCING Hogyan veled pályafenntartás? AZ OUTSOURCING SZÜKSÉGESSÉGE Törvényi környezet Anyavállalat nyomása Költségcsökkentés Hatékonyságnövelés Létszámleépítés igénye Szakmai kompetencia

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

Oktatási környezetek vizsgálata a programozás tanításához

Oktatási környezetek vizsgálata a programozás tanításához Oktatási környezetek vizsgálata a programozás tanításához Horváth Győző, Menyhárt László Gábor Zamárdi, 2014.11.21. Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című TÁMOP- Tartalom

Részletesebben

Értékelési szempont A kommunikációs cél elérése és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 3 Nyelvtan 2 Összesen 8

Értékelési szempont A kommunikációs cél elérése és az interakció megvalósítása 3 Szókincs, kifejezésmód 3 Nyelvtan 2 Összesen 8 Összefoglaló táblázatok a portugál nyelv középszintű szóbeli vizsga értékeléséhez A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontoknál adható maximális pontszámot mutatja középszinten.

Részletesebben

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés Szolnok Városi Óvodák Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény Százszorszép Óvoda referenciahely: A kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan

Részletesebben

A CRM alapelvei. Modul 1 - Mellékletek INCREASE Képzési Tantervet Szellemi termék 2 Projekt szám: AT02-KA M1-A13

A CRM alapelvei. Modul 1 - Mellékletek INCREASE Képzési Tantervet Szellemi termék 2 Projekt szám: AT02-KA M1-A13 A CRM alapelvei Forrás: Nickson, Ch (2016, May 27): Crisis Resource Management (CRM) retrieved from http://lifeinthefastlane.com/ccc/crisis-resource-management-crm/ on 07/07/2016 1. Ismerd a környezeted

Részletesebben

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉG TAPASZTALATAINAK ÖSSZEGZÉSE 1. A TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI 1.1. A továbbképzési program megnevezése Alapozó Terápia: Módszer

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM 1. Társalgás - interakció kezdeményezés nélkül Feladatonként értékeljük: Jártasság a témában, az interakció

Részletesebben

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató EUROPASS PORTFOLIÓ Mobilitás az Európai Unióban Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató Munkavállalói mobilitás Cél: 2010-re az EU a világ legversenyképesebb régiója Eszköz: növelni kell a tanulmányi

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET. 2009. június 24. 1

MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET. 2009. június 24. 1 MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET 2009. június 24. 1 MŰSZAKI TARTALMÚ JOGSZABÁLYOK EGYSZERŰSÍTÉSE, SZABVÁNYOK MEGISMERTETÉSE ÁROP-1.1.3-2008-0002 azonosító számú projekt A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEK A z Infinety Online Kft. felsőoktatásban tanuló hallgatók számára pályázatot ír ki Adatvizualizációs technikák megvalósítása kvantitatív adatokon címmel. A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A 21. században óriási

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014.

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Tel: (36-1) 469-4150 Fax: (36-1) 469-4150 e-mail: okf.human@katved.gov.hu

Részletesebben

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Az emelt szintű szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott

Részletesebben

A duális képzés felsőoktatásban betöltött innovációs szerepe

A duális képzés felsőoktatásban betöltött innovációs szerepe A duális képzés felsőoktatásban betöltött innovációs szerepe Dr. Török Erika MELLearN Konferencia 2017. április 20-21. Budapest A tudás a jövő üzemanyaga Az innováció fogalmának értelmezése Schumpeter

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017. 06. 12. 15:51 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Kancellária, Informatikai

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS DIPLOMAMUNKÁJÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS DIPLOMAMUNKÁJÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS DIPLOMAMUNKÁJÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL ~ ~ TÁJÉKOZTATÓ AZ OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS DIPLOMAMUNKÁJÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL Az Osztatlan tanárképzés zárásaként Diplomamunkát kell

Részletesebben

Darukra vonatkozó munkabiztonsági célvizsgálat 2002. szeptember 16-27.

Darukra vonatkozó munkabiztonsági célvizsgálat 2002. szeptember 16-27. Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Darukra vonatkozó munkabiztonsági célvizsgálat 2002. szeptember 16-27. Mint ismeretes, azelenőrzést megelőző időszakban több súlyos munkabaleset következet

Részletesebben

ESCO és EQF: online európai rendszerek a foglalkozások, készségek és képesítések átláthatóságáért

ESCO és EQF: online európai rendszerek a foglalkozások, készségek és képesítések átláthatóságáért ESCO és EQF: online európai rendszerek a foglalkozások, készségek és képesítések átláthatóságáért Szebeni Kinga, Emberi Erőforrások Minisztériuma Kovács Tibor, Nemzetgazdasági Minisztérium NAVIGÁTOR 2017

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Szlovén nyelv Általános útmutató A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontoknál adható maximális pontszámot mutatja. A Beszédtempó,

Részletesebben

Rendezvény helyszíne Kecskemét Békési László vezető-főtanácsos, GKM

Rendezvény helyszíne Kecskemét Békési László vezető-főtanácsos, GKM A műszaki szabályozás alakulása Rendezvény helyszíne Kecskemét 2008.03.28. Békési László vezető-főtanácsos, GKM Üzleti Környezet Fejlesztése A magyarországi üzleti környezet a 66., az adminisztratív ügyintézés

Részletesebben

2011.08.18. Fotográfia szak

2011.08.18. Fotográfia szak Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2011.08.18. Fotográfia szak Kérjük, a levelet figyelmesen olvassa el, mivel az alábbi feltételek maradéktalan teljesítése esetén vehet részt felvételi eljárásunkban!

Részletesebben

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves MENTORÁLÁSI TERV Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves A mentorálásba való beválasztás indoklása: Á. kiváló tanuló, magatartásával sincs probléma.

Részletesebben

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés 2014-15 tanév Aki másokat felüdít, maga is felüdül ( Példabeszédek 11.25) Amit akaratok, hogy az emberek veletek cselekedjenek,

Részletesebben

Angol nyelv. A feladatlapon az alábbi figyelmeztetés és tájékoztatás jelenik meg: A szószámra vonatkozó szabályok részletezése

Angol nyelv. A feladatlapon az alábbi figyelmeztetés és tájékoztatás jelenik meg: A szószámra vonatkozó szabályok részletezése Tájékoztató az Íráskészség feladatok értékeléséről 2017. május-júniusi vizsgaidőszaktól Angol nyelv A feladatlapon az alábbi figyelmeztetés és tájékoztatás jelenik meg: Ügyeljen a megadott szószámra! Amennyiben

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2019.03.22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és

Részletesebben

PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS)

PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS) PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS). FŐBB PONTOK A kutatási terv fogalmának meghatározása, a különböző kutatási módszerek osztályozása, a feltáró és a következtető kutatási módszerek közötti különbségtétel

Részletesebben

PTE PMMIK, SzKK Smart City Technologies, BimSolutions.hu 1

PTE PMMIK, SzKK Smart City Technologies, BimSolutions.hu 1 BEMUTATKOZÁS Diploma (2009) Építészirodai munka, tervezési gyakorlat VICO vcs, (vce), pl, trainer (2010) PhD tanulmányok + oktatás Kutatócsoport + saját projektek (2014) BimSolutions.hu 1 BIM FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny Versenykiírás Versenyek A verseny kiírója Rendezők: Fővédnökök: A verseny célja Időpont A verseny kezdete Helyszín Hagyományos, házi disznótorosok

Részletesebben

Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását?

Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását? Nyugat-Pannon Régió Pályázati Tanácsadóinak és Projektmenedzsereinek Egyesülete Munkaügyi ismeretek A grafológia szerepe a személyzeti munkában Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását?

Részletesebben

Módszertani különbségek az ábrázoló geometria oktatásában matematika tanár és építészmérnök hallgatók esetén

Módszertani különbségek az ábrázoló geometria oktatásában matematika tanár és építészmérnök hallgatók esetén Módszertani különbségek az ábrázoló geometria oktatásában matematika tanár és építészmérnök hallgatók esetén Pék Johanna Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Építészeti Ábrázolás

Részletesebben

BME VIK TDK Bírálói lap 1. rész (a dolgozat részletes értékelése)

BME VIK TDK Bírálói lap 1. rész (a dolgozat részletes értékelése) Szerzőıő(k):. Dolgozat címe:.. A. A, dolgozat szerkesztése, stílusa (0-5 pont): 0-1: gyenge (ha a dolgozat nehezen áttekinthető, gondatlanul szerkesztett, sok szerkesztési, nyelvtani hibával) 2: átlagos

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik!

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! The Leader for Exceptional Client Service KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! A BDO világszerte... A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló,

Részletesebben

Monitoring DUNÁNTÚLI NAPLÓ - 2015. 09. 28. (1,3. OLDAL)

Monitoring DUNÁNTÚLI NAPLÓ - 2015. 09. 28. (1,3. OLDAL) DUNÁNTÚLI NAPLÓ - 2015. 09. 28. (1,3. OLDAL) Mi lesz veled, Pécsi Napok? Gűth Ervin Pécs A város egyik legrégibb rendezvénye az elmúlt években több koncepcióváltáson is átesett, az is előfordult, hogy

Részletesebben

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015)

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015) Szülők és pedagógusok körében végzett vezetői értékelés (2015) A közoktatási intézmények vezetőinek munkáját a megbízatásuk során két alaklommal kell az intézmény pedagógusainak és a tanulók szüleinek

Részletesebben

Visszajelző kérdőív NYILVÁTARTÁSI SZÁMA 2014/OFŐ/II. KITÖLTÉS DÁTUMA 2014. március 21.

Visszajelző kérdőív NYILVÁTARTÁSI SZÁMA 2014/OFŐ/II. KITÖLTÉS DÁTUMA 2014. március 21. Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése az értelmi sérült emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák vezetésére Kedves Hallgató! KÉPZÉS IDEJE 2014. február

Részletesebben

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl!

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl! Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz (CV) a hagyományos önéletrajzi formátumot követõ dokumentum, amellyel a felhasználók részletesebben, világosan és egyértelmûen bemutathatják képzettségeiket és

Részletesebben

17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK

17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK MATEMATIK A 9. évfolyam 17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK KÉSZÍTETTE: DARABOS NOÉMI ÁGNES Készítette: Darabos Noémi Ágnes Matematika A 9. évfolyam. 17. modul: EGYENLETEK,

Részletesebben

A jó fejezeti struktúra kialakítása, a feladatfelosztás hatékonyságának növelése

A jó fejezeti struktúra kialakítása, a feladatfelosztás hatékonyságának növelése A jó fejezeti struktúra kialakítása, a feladatfelosztás hatékonyságának növelése Bartók Péter főosztályvezető helyettes BM Pénzügyi Erőforrás gazdálkodási Főosztály A BM fejezeti kezelésű előirányzatainak

Részletesebben

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

Programozásban kezdőknek ajánlom. SZERZŐ: Szilágyi Csilla. Oldal1

Programozásban kezdőknek ajánlom. SZERZŐ: Szilágyi Csilla. Oldal1 Milyen kincseket rejt az erdő? Kubu maci és barátai segítségével választ kapunk a kérdésre. A mesekönyv szerkesztése közben a tanulók megismerkednek a Scatch programozás alapjaival. Fejlődik problémamegoldó

Részletesebben

Területi Katasztrófavédelmi verseny 2015. március 26.

Területi Katasztrófavédelmi verseny 2015. március 26. Területi Katasztrófavédelmi verseny 2015. március 26. Csapattagok: Bak Dávid 7.b Boldizsár Cintia 6.b Dudás Fanni 7.b csapatkapitány Kardellás Renátó 6.a Felkészítő tanárok: Kardosné Nagy Tímea Kelemen

Részletesebben

Az adatvédelem új rendje

Az adatvédelem új rendje Az adatvédelem új rendje A GDPR főbb újdonságainak rövid bemutatása dr. Osztopáni Krisztián vizsgáló, NAIH 1. A hozzájárulás új követelményei 1. Az adatkezelőnek képesnek kell lennie annak igazolására,

Részletesebben

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére?

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? DR. MESTER CSABA ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ 2017. NOVEMBER 14. Kik vagyunk? Szoftverfejlesztő és tanácsadó cég

Részletesebben