JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26 -án, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26 -án, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26 -án, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi Roland Fülöp Attila Herczeg Gabriella Héninger László Kruppa József Punk József Turcsányi Istvánné polgármester alpolgármester képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ Tanácskozási joggal meghívott: Peresztegi Lászlóné aljegyző Dr. Cseh Tamás jegyző Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Starkné Rezeli Erzsébet könyvvizsgáló Karácsony József TESZ vezető Hargitai Tünde Css.Kp. vezetője Kovácsné Tobak Márta közoktatási referens Farkané Dunai Andrea óvodavezető Mozgay Dóra óvodavezető Lengyelné Horváth Andrea közműv.ig. Madár Lászlóné iskolaigazgató Csibra Ferencné iskolaigazgató Egyéb meghívottak, jelenlévők: Goda Dénes Csibra Ferencné Emmer Gáborné Schubert Viktor Kmb. Berhida pályázó pályázó Vertikál Zrt.

2 2 Jegyzőkönyvvezető: Csonka Ágnes Napirend tárgyalása előtt: Pergő Margit polgármester köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a 9 fő képviselőből az ülés kezdetén 9 fő jelen van, így a Képviselő-testület határozatképes. A polgármester ismerteti a meghívóban szereplő napirendi pontokat, javaslatot tesz azok felcserélésére. A Képviselő-testület 9 igen szavazattal, egyhangúlag a napirendi pontok tárgyalásával egyetértett és a következő határozatot hozta: 95/2011.(V.26.) Kt. határozat napirendek elfogadásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének jelen ülésének napirendjeit a következők szerint állapítja meg: 1.) A II. Rákóczi F. Általános Iskola igazgatói álláshelyére érkezett pályázatokról Előadó: Pergő Margit polgármester 2.) Javaslat a hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000.(XII.20.) önkormányzati rendelet módosítására Előadó: Pergő Margit polgármester 3.) Javaslat a évi Berhidai Napok rendezvényekre Előadó: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 4.) Berhidai Napok vendéglátására kiírt pályázatról Előadó: Pergő Margit polgármester 5.) Tájékoztató a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról, javaslat a költségvetés módosítására Előadó: Pergő Margit polgármester 6.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról Előadók: Pergő Margit polgármester Kruppa József Humán Ügyek Bizottsága elnöke Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület vezetője 7.) Aktuális ügyek a.) Papkeszi község körjegyzőség alakításáról b.) Közvilágítás kiépítési kérelemről (szóbeli előterjesztés) c.) Buszváró kihelyezési kérelemről (szóbeli előterjesztés)

3 3 d.) e.) Javaslat az önkormányzati közutak forgalmi rendjének felülvizsgálatára Berhida, Kiskovácsi út 1569/1. hrsz-ú zsákutca területének rendezéséről(szóbeli előterjesztés) 8.) Zárt ülés Határidő: azonnal Felelős: Pergő Margit Polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző 1.) A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatról Kívánják-e jelenlévő pályázók zárt ülésen tárgyalni a napirendet? Csibra Ferencné: Nem, köszönöm. Emmer Gáborné: Nem, köszönöm. A meghallgatás név-abc szerint történik, mindkét pályázónak lehetősége van 5-5 percben kiegészíteni pályázatát. Csibra Ferencnét, hogy amennyiben van kiegészíteni valója, tegye meg. Csibra Ferencné: Köszöntöm a Képviselő-testületet, a jelenlévőket. Egy iskola működésének és megtartásának záloga a tanítvány, ezért mindent meg kell tenni, természetesen a lehető legköltséghatékonyabban. Az elmúlt 10 évben igyekeztem az iskola működését szakmai, törvényességi tekintetben hatékony gazdálkodás mellett a lehető legmagasabb szinten megszervezni. Érzek magamban erőt, szeretném folytatni a megkezdett munkát. Jó ebben az iskolában vezetőnek lenni, hiszen a negatív társadalmi hatás, az egyre romló anyagi és erkölcsi megbecsülés ellenére, elhivatott, jól felkészült, empatikus pedagógusok munkálkodnak a diákok képességeinek mind teljesebb kibontakoztatásán az anyaintézményben és a tagintézményben egyaránt.

4 4 Emmer Gáborné: Röviden bemutatkozom óta dolgozom a közoktatás területén. Pedagógusként, szakértőként, szaktanácsadóként, könyvtárvezetőként, oktatási referensként 35 éve dolgozom, hogy a gyermekek, a tanulók hatékony oktatása, eredményes nevelése érdekében kialakítsam a rám bízott tanulócsoport munkáját, iskolai pedagógiai programját, tanügyigazgatási vizsgálatát, tanulási környezetét, hogy az iskolában folyó tanítási-tanulási folyamatot tervezzem, segítsem, ellenőrizzem, véleményezzem a hatékony és eredményes nevelő-oktató munka érdekében. Személyes szakmai igényességem, céltudatos szervezetépítő elképzeléseim, minőségfejlesztő tapasztalataim alapján érzek magamban erőt, ambíciót és hitelességet, hogy pályázatomat benyújtsam, és kedvező elbírálás esetén a velem szemben támasztott iskolahasználói és fenntartói igényeknek megfeleljek. Öt fő pont van amit nagyon hangsúlyosnak tartok: Felelősségérzet kialakítása önmagunkért, másokért Önfejlesztő tevékenységek elsajátítása, Együttműködési, konfliktuskezelési technikák megismerése, Az alapvető emberi értékek, erkölcsi normák gondolkodásba, viselkedésbe építése, Önfegyelem, önállóság, szabad gondolkodás igényének kialakítása. A Gazdasági Bizottság május 17- i ülésén megtárgyalta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói álláshelyére érkezett pályázatokat és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Tudomásul vette a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevelőtestületének szakmai véleményét, az intézmény alkalmazotti közösségének, az iskolai szülői szervezetnek, az iskolai diákönkormányzatnak, a kistérségi oktatási referensnek, valamint a települési kisebbségi önkormányzatoknak a véleményét is, de személyi javaslattal nem élt, tekintettel arra, hogy a pályázók nem voltak jelen, így a Képviselő testületi ülésen, a személyes meghallgatások után alakítjuk ki véleményünket.

5 5 Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága május 18-i ülésén megtárgyalta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói álláshelyére érkezett pályázatokat és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Tudomásul vette a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevelőtestületének szakmai véleményét, az intézmény alkalmazotti közösségének, az iskolai szülői szervezetnek, az iskolai diákönkormányzatnak, a kistérségi oktatási referensnek, valamint a települési kisebbségi önkormányzatoknak a véleményét is. A pályázók pályázati anyagát, valamint a fenti véleményeket áttanulmányozta, de személyi javaslatot nem tettünk. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület is tárgyalta a napirendet. A két pályázat alapos áttanulmányozása után megállapítottuk, hogy Csibra Ferencnének, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola jelenlegi igazgatójának pályázata teljes képet ad az intézményben jelenleg folyó oktatási munkáról. Ezen kívül reális képet kapunk az iskola jövőjét illetőleg. A pályázat a mi iskolánkról, a mi gyerekeinkről és a mi pedagógusainkról és dolgozóinkról szól. Emmer Gáborné pályázatát nagyon általánosnak ítéljük. Bármelyik iskolára vonatkozhat. Talán személyesebbé válhatott volna, ha felkeresi intézményünket. Szívesen tájékoztattuk volna iskolánkról és a benne folyó életről. A szakvéleményeket és nyilatkozatokat tudomásul vettük, de a személyi javaslatot mi sem tettünk, a döntést a Képviselő-testületre bízzuk, miután mindkét felet meghallgatták. Megismertük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevelőtestületének szakmai véleményét, az intézmény alkalmazotti közösségének, az iskolai szülői szervezetnek, az iskolai diákönkormányzatnak, a kistérségi oktatási referensnek, valamint a települési kisebbségi önkormányzatoknak a véleményét is. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Kérem a Képviselő-testület tagjait, hogy aki Csibra Ferencné által benyújtott pályázatot elfogadja, és őt igazgatói munkakör betöltésére javasolja, kézfelemeléssel szavazzon.

6 6 Szavazás Megállapítom, hogy a képviselő-testület 9 igen szavazattal támogatta Csibra Ferencné pályázatát, és meghozta az alábbi döntést: 96/2011.(V.26.) Kt. határozat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatról Berhida Város Önkormányzatának Képviselőtestülete megtárgyalta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatot és a következő döntést hozta: A pályázati kiírásban foglaltak és a módosított 138/1992. (X.8.) Korm. rendelet 5. -a szerint: augusztus 1-től július 31-ig (5 év időtartamra) Csibra Ferencné, Berhida, Rezeda u. 2. szám alatti lakost a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói feladatainak ellátásával megbízza. Illetményét a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII.tv. szerint kell meghatározni: alapilletménye ,-Ft magasabb vezetői pótlék (230%) ,- Ft kereset kiegészítés 7.000,- Ft Kjt.66. alapján járó illetménynövekedés ,- Ft (további szakképzettségért járó) összesen: ,- Ft Határidő: június 10. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Csonka Marianna munkaügyi ügyintéző

7 7 Kérem a Képviselő-testület tagjait, hogy aki Emmer Gáborné által benyújtott pályázatot elfogadja, és őt igazgatói munkakör betöltésére javasolja, kézfelemeléssel szavazzon. Szavazás Megállapítom, hogy a képviselő-testületből 9 fő nem támogatta Emmer Gáborné pályázatát és meghozta az alábbi döntést: 97/2011.(V.26.) Kt. határozat Emmer Gáborné II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatói munkakörre benyújtott pályázatáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete az igazgatói állás betöltésére kiírt pályázatra a beérkezett pályázatok áttekintése alapján, a pályázók személyes meghallgatását követően az alábbi döntést hozza: 1.) Emmer Gáborné pályázatát nem támogatja, így nem kívánja megbízni az igazgatói feladatok ellátásával. 2.) A döntésről a pályázót értesíteni kell, pályázati anyagát vissza kell juttatni részére. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Csonka Marianna munkaügyi ügyintéző Csibra Ferencné: Köszönöm a bizalmat és igyekszem megszolgálni, bízom abban, hogy a döntésükbe az eddigi 10 éves munkám is benne van. Emmer Gáborné: Köszönöm a lehetőséget, jól éreztem magam, nem volt meglepetés számomra a döntés. Gratulálok az igazgatónőnek, Önöknek köszönöm, hogy meghallgattak. Munkájukhoz további sok sikert kívánok.

8 8 Én is gratulálok Csibra Ferencnének, Emmer Gábornénak pedig megköszönöm, hogy hozzánk nyújtotta be pályázatát. A Képviselő-testület maximálisan figyelembe vette a tantestület véleményét, ennek megfelelően elvárom, hogy a tantestület is álljon ki az intézménye, az igazgatója, a gyerekek mellett a jövőben is. 3.) A hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról A Vertikál Építőipari és Kommunális Szolgáltató Zrt. Polgárdi - mint a Berhida városban hulladékszállítást végző közszolgáltató társaság évre vonatkozó, a település közigazgatási területén végzett lakossági szilárd hulladékgyűjtési, szállítási és elhelyezési díjajánlatát a közszolgáltatási szerződésben megszabott határidőig benyújtotta a település Képviselő-testületének. Az Önkormányzat Képviselő-testülete a javasolt 268,- Ft-os ürítési díj helyett mindössze 261,- Ft-os ürítési díjat fogadott el. A települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 64/2008.(III.28.) Kormányrendelet előírásai alapján számítottak szerint javasolt díjnál alacsonyabb mértékben megállapított díj esetén a különbözetért az Önkormányzatnak kell helyt állnia, amennyiben azt a bírói ítélet is megerősíti. A Vertikál Zrt. ajánlattal fordult az önkormányzat képviselő-testületéhez, mely szerint házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést biztosít a szolgáltatással érintett ingatlanok tulajdonosainak a nyári időszakban 6 alkalommal, azonban kéri, hogy június 1-től a hulladékszállítás díját 273 Ft összegben határozza meg. Kérem a Tisztelt Képviselőket, hogy a bizottsági véleményeket is figyelembe véve az ajánlatról dönteni szíveskedjenek. Schubert Viktor. Levelünket megkapták. A Vertikál Zrt. ajánlattal fordult az önkormányzat képviselőtestületéhez, mely szerint házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést biztosít a szolgáltatással érintett ingatlanok tulajdonosainak a nyári időszakban 6 alkalommal, azonban kéri, hogy június 1-től a hulladékszállítás díját 273 Ft összegben határozza meg.

9 9 A Gazdasági Bizottság május 17-i ülésén megtárgyalta a Vertikál Zrt évi közszolgáltatási díjjal kapcsolatos kérelmét és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Bizottságunk a 268 Ft/ ürítés díjat tartja elfogadhatónak, a házhoz menő szelektív hulladék gyűjtéssel együtt. Decemberben is felvetődött egy-két kérdés, ez továbbra is megalapozott véleményünk szerint. De tekintettel a szelektív gyűjtés bevezetésére, ez plusz szolgáltatás, ezért tartjuk elfogadhatónak és megalapozottnak a 268 Ft-os díjat. A 273 Ft sok, ezt nem javasoljuk támogatni. Folyamatban van a közbeszerzési eljárás, nem tudjuk, ki lesz az új szolgáltató. H a szolgáltató váltás lesz, a díj akkor is ez marad. Illetve a jövő évi díj alapja is ez lenne. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága május 18-i ülésén megtárgyalta a 2011 évi közszolgáltatási díjak módosításáról szóló előterjesztését és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Egyetértve a Gazdasági Bizottság előterjesztésével, javasolja a beterjesztésnek megfelelően elfogadni a Vertikál Zrt. közszolgáltatási díjakról szóló módosító javaslatát. Schubert Viktor: A települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 64/2008.(III.28.) Kormányrendelet előírásai alapján számítottak szerint javasolt díjnál alacsonyabb mértékben megállapított díj esetén a különbözetért az Önkormányzatnak kell helyt állnia, amennyiben azt a bírói ítélet is megerősíti. Amennyiben nem fogadja el a Képviselő-testület a 273 Ft-os díjat, az önkormányzat felé kívánjuk érvényesíteni a különbözetet. Az, hogy az önkormányzatnak kell helytállnia, nem ilyen egyértelmű azért. Akkor kell ezt tennie, ha a valós költségeket nem ismeri el és nem fogadja el. De a 15 %-os emelési javaslat az infláció 9%-os mértékével szemben nem volt megalapozott. Nem tudták megmagyarázni elfogadhatóan, hogy miért 15 %-ot javasoltak. Bármilyen zacskóban, szatyorban, zsákban kitehető lesz a szelektíven gyűjtött hulladék? És milyen hulladék? Műanyag, papír és üveg?

10 10 Schubert Viktor: Műanyag palackot, mosószeres flakonokat, és újságpapírt, kartonpapírt, irodai papírt szállítunk el. Üveget nem viszünk el. Kiteheti akármilyen zsákban, szatyorban. Gerőfi Roland: A 110 l-es edényzetre vonatkozik a 268 Ft, de az anyagban nincs hozzáigazítva a többi, tehát az 1100 l-es konténer és a 240 l-esnél sincs arányosítva. Javaslom ezeket is arányosan csökkenteni. Természetesen mi is úgy gondoltuk, hogy a 268 Ft egy arányszám, és a többit értelemszerűen így kell átszámolni. Dr. Cseh Tamás: A rendelet-tervezetben a 120 l-es edényzet a 268 Ft, a többi a 273 Ft-tal lett számolva. Most hangzott el javaslatként, hogy a többinél is csökkentsük. Héninger László: Annak idején hosszasan tárgyaltuk a díjjavaslatot, alaposan kidolgoztuk, átnéztük és döntöttünk úgy, ahogy döntöttünk. Nem javaslom változtatni a 261 Ft-os díjat. Schubert Viktor: Mi is kidolgoztuk a költségeket. Csak sok esetben nem volt mögötte mérhető adat. Héninger László:

11 11 Arról már nem is beszélek, hogy a válságnak köszönhetően kevesebb a szemét, mint az előző években. Schubert Viktor: Minden évben pár % az emelkedés a hulladék mennyiségében. Javaslom a rendelet-tervezet elfogadását. Csak a 120 l-es edényzet árát csökkentsük 268,-Ft-ra, a többinél maradjon 273,-Ft a számítási alap. Gerőfi Roland: Visszavonom a módosító javaslatomat, egyetértek a rendelet-tervezettel. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Ki támogatja a módosító javaslatot, tehát azt, hogy a díj maradjon a 261Ft/110l/ hét? A Képviselő-testület 1 igen szavazattal, (Héninger László) 6 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett (Fülöp Attila, Punk József) a javaslatot nem támogatta. Ki támogatja a rendelet-tervezet? A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, 1 nem szavazattal (Héninger László) a javaslattal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2011.(V.30.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 3.) a évi Berhida Napok programjáról Lengyelné Horváth Andrea: Városunk ünnepe, a Berhidai Napok számos kulturális és szórakozási alkalmat nyújt a különböző korú és érdeklődésű emberek számára. A Berhidai Napok felöleli a

12 12 különféle művészeti ágakat (zene, tánc, ének, képzőművészet stb.) bemutató programokat. A programsorozatban a hagyományőrző rendezvényeken, kiállításokon kívül megtalálhatóak a gyermekprogramok, sportprogramok, könnyűzenei koncertek. Így nemcsak a település, hanem a térség közkedvelt és látogatott eseménye is. A három napos rendezvénysorozat látogatottsága évről évre nő. A rangos magyar művészek előadásai, a kiállítások, a különböző versengések, a színvonalas, változatos programok településünk jó hírét erősítik. Az idei program kicsit rock-os, kicsit pop-os, olykor népzenei, máskor lírai, a jól ismert kifejezéssel élve összművészeti, ahogy megszoktuk és kiváló hangulatú, ahogy elvárjuk. A városnapi rendezvénysorozathoz tartalmas szórakozást, önfeledt hangulatot és felejthetetlen pillanatokat kívánunk. Kortól függetlenül bárkit szívesen vár a Berhidai Napok Fesztivál, hogy bebizonyítsa, méltán a város legnagyobb eseménye a rendezvény. A program-összeállítás a beérkezett igények alapján állt össze. A Gazdasági Bizottság május 17- i ülésén megtárgyalta a évi Berhida Napok programjára tett előterjesztést és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Az előterjesztést a beterjesztésnek megfelelően elfogadásra ajánlja a következő kiegészítésekkel: A meghatározott keretből 2 db mobil toalett biztosítását kéri, valamint felhívja a figyelmet a szemétgyűjtő konténerek elszállítási költségének figyelembe vételére. Javasolja a tervezett előadókkal a lehető leghamarabb szerződés ill. megállapodás megkötését. A megnyitó rendezvényen kéri a rendezvény támogatóinak felsorolását, ha ez nem lehetséges, jól látható helyre írott formájú közzétételét. Kruppa József A Humán Ügyek Bizottsága május 18-i ülésén megtárgyalta a Berhidai Napok 2011 évi rendezvényének program- és költésvetését és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: A évi Berhidai Napok program- és költségvetés tervezetét elfogadásra ajánlja azzal, hogy a még egyeztetés alatt álló programok épüljenek be a tervbe. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület is elfogadásra javasolja a program-tervet. Javasoljuk, hogy a rendezvény helyszínén, a színpadnál kerüljön kihelyezésre a

13 13 szponzorok, támogatók névsora. Az igazgatónő elmondta, hogy kicsit fél attól, hogy kihelyezzék a névsort, hiszen van olyan támogató, aki aznap, vagy akár szombaton hoz még valamit, amivel hozzájárul a Berhidai Napokhoz. Ezért az jutott eszünkbe, hogy legyen kivetítőn a névsor, a szünetekben, a műsorok előtt és után, folyamatosan mehetne a kivetítőn. És mivel ott a laptop, amiről megy, lehet frissíteni azonnal. A rendezvény lebonyolítása után pedig az újságban a teljes névsor megjelenhet. Elég lesz-e 2 db mobil WC? Lengyelné Horváth Andrea: Jogszabály szerint elég a 2 db, de szerencsére ilyenkor az Ady Endre Általános Iskola is rendelkezésünkre bocsátja a wc-ket és addigra már elkészül a nyilvános wc is. A szemét elszállítással kapcsolatban kérni szeretném, hogy az előző évekhez hasonlóan az önkormányzat és a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet bonyolítsa azt. Szeretnénk, ha az idén is a TESZ csinálná. A 2 mobil wc-t egy vállalkozótól fogjuk kapni. A névsor a kivetítőn megoldható, tényleg van aki utolsó pillanatban ad támogatást, de így nem lesz gond és sértődés remélhetőleg. Héninger László: Nekem csak észrevételem van. A hang-és fénytechnika és a színpad bérlés költsége kb. 1 millió forint. Tudom, hogy nagyon drága, de hosszútávon visszahozná az árát. Legalább öltöző sátrat kellene venni. Lengyelné Horváth Andrea: Örülnék, ha a színpad fedés fix lenne. Évek óta téma az, hogy oldjuk meg a színpad fedést. Össze állhatna több település, közösen vegyen egyet. A bérlést azért nem tartom szerencsésnek, mert most akik hozzánk jönnek a színpadfedést megcsinálni, ők profi személyzet, nem is kevesen vannak. Nem egyszerű a színpad, a világítás felépítése. A mi közhasznú

14 14 alkalmazottaink nem biztos, hogy boldogulnának a feladattal. A színpadot is át lehetne alakítani, építeni. A fix fedésben azért nagyon nem reménykedhetünk, a Műemlékvédelmi Felügyelet a kistemplom miatt nem fogja engedélyezni a végleges fedést. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 98/2011.(V.26.) Kt. határozat a évi Berhida Napok programjáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi Berhida Napok programjára tett előterjesztést és a következő döntést hozta: 1.) A beterjesztett programot elfogadja a következő kiegészítésekkel: 1.1. A Kultúrház 2 db mobil toalett biztosítását rendezi A szemétgyűjtő konténerek elszállítási költségét a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet a települési hulladék feladatok előirányzata terhére viseli A tervezett előadókkal a lehető leghamarabb a szerződéseket, illetve megállapodásokat meg kell kötni A megnyitó rendezvényen kéri a rendezvény támogatóinak felsorolását, a műsorok szüneteiben kivetítőn való megjelenítését, így lehetőség van a folyamatos frissítésre. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Csonka Ágnes titkársági ügyintéző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető

15 15 Karácsony József Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet vezetője Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 4.) A évi Berhida Napok vendéglátására érkezett pályázatról A Gazdasági Bizottság támogatja a pályázatot, de bizottságunk ragaszkodik a körethez. Kértük a köretet a kiírásban, ezzel szemben ő kenyeret írt a pörkölt mellé. Lehet, hogy csak lefelejtették, nem tudom, de kérjük tőlük a köretet. Héninger László: Nekem is van egy észrevételem. A LORENZO BAY Kft. nevében Udvari Henrietta pályázta meg a rendezvény lebonyolítását, ennek ellenére Pataki Szilvia írta alá a benyújtott pályázatot. Nyilatkozzon a Kft. képviselője, hogy Pataki Szilvia milyen minőségben írta alá a pályázatot. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 99/2011.(V.26.) Kt. határozat a évi Berhida Napok vendéglátására érkezett pályázatról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi Berhida Napok vendéglátására érkezett pályázatot és a következő döntést hozta:

16 16 1.) A felhívásra egy pályázat érkezett. LORENZO BAY Kft Siófok, Bajcsy-Zs. U Az ajánlatot elfogadja, de szükség van a szerződés megkötése előtt az alábbi pontosításokra: a.) A pályázati kiírásban az egytálételt körettel kérte, ennek ellenére a pályázó nem jelölt meg köretet, csak kenyeret. Pályázó írásban nyilatkozzon, hogy milyen köretet tervezett a kenyér helyett, vagy azon felül. b.) A LORENZO BAY Kft. nevében Udvari Henrietta pályázta meg a rendezvény lebonyolítását, ennek ellenére Pataki Szilvia írta alá a benyújtott pályázatot. Nyilatkozzon a Kft. képviselője, hogy Pataki Szilvia milyen minőségben írta alá a pályázatot. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Somogyi Nikoletta pályázati ügyintéző 5.) A évi gazdasági program és költségvetési terv I. negyedévi végrehajtásáról A bevételek a módosított előirányzathoz képest (a pénzmaradvány előirányzata nélkül), jó ütemben, 33,8 %-ban teljesültek. Az intézményi működési bevételek 37,4 %-ban az időarányoshoz képest nagyobb mértékű növekedést mutatnak. A szociális étkeztetés térítési díj bevételeinél a teljesülési szint 26,5 %. Az idősek klubja térítési díj bevétele az időszaknak megfelelő volumentől kissé elmaradt, 17,8 %-ban teljesült. A lakóingatlan bérleti díjak 26,5 %-ban, a nem lakóingatlan bérleti díjak 79,6%-ban folytak be. Az utóbbi a Bakonykarszt Rt első negyedévi viziközmű bérleti díj befizetésének köszönhető. A kamatbevételek teljesülése 76,1 %-os teljesülést mutat. Az élelmezési bevételek az időszaknak megfelelő arányban, 33,1 %-ban realizálódtak. A helyi adóbevételek együttesen 44,8 %-os szintet mutatnak. Az építményadó 49,1 %, a kommunális adó 41,6 %, az iparűzési adó 42,3 %.A gépjárműadó befizetés szintén jó ütemű, 49,9 %-os. Bírság és pótlék bevételi jogcímeken 206 ezer Ft teljesült. Talajterhelési díj bevételen 69 ezer Ft, egyéb sajátos bevételek címen 11 ezer Ft bevétel realizálódott. Az SZJA finanszírozás a

17 17 jogszabály alapján időarányos. Az önkormányzatok normatív költségvetési támogatása a 13 havi finanszírozás miatt mutat többletteljesítést (28,5 %). A normatív kötött felhasználású támogatásoknál ezer Ft cél előirányzat emelésre került sor az elmúlt negyedévi igénylések következtében, melyből - kiadási oldalon ezer Ft a szociális támogatásnál került beépítésre. A támogatás értékű működési bevételek teljesülése 19,1 %-os. A Komposztáló pályázat elszámolása kapcsán 465 ezer Ft, az NFÜ-TÁMOP (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) pályázati előlege címén ezer Ft realizálódott az önkormányzat számláján. A Kultúrház Ki mit tud pályázati bevételeként 100 ezer Ft teljesült, melynek előirányzatosítása megtörtént. Kiadási oldalon az intézmény dologi kiadásai között előirányzatosításra került A Többcélú Kistérségi Társulástól oktatási feladatra és az iskolabusz működtetésére átvett forrás 23,5 %-ban teljesült az eredeti előirányzathoz viszonyítva. A vilonyai társulási feladatokra átvett I. negyedévi pénzeszközök április 1-én folytak be az önkormányzat számlájára. Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatására 95 ezer Ft előirányzat módosításra van lehetőség. A 4 órás és a 6-8 órás közfoglalkoztatás első negyedévi lehívásai megtörténtek, mely ezer Ft bevételt jelent. Államháztartáson kívülről származó pénzeszköz átvételek esetében az OFA pályázat 2010 évi utolsó elszámolása I. negyedévben realizálódott, mely 628 ezer Ft-ot tett ki. A támogatási kölcsönök befizetései (első lakáshoz jutók támogatása) 24,1 %- ban realizálódtak. A pénzmaradvány igénybevétele 0 %-os, mivel április végén került felosztásra a évi pénzmaradvány. Összességében az ezer Ft módosított előirányzat további ezer Ft-tal emelhető, amellyel ezer Ft-ra növelhető a költségvetés. A kiadásokat értékelve megállapítható, hogy a működési kiadások teljesítése 21,6 %-os. A számadatok alapján megállapítható, hogy a pénzügyi folyamatok figyelemmel kísértek, a költségvetési szervek részéről visszafogott gazdálkodás volt az I. negyedévben. Összegezve az I negyedévi gazdálkodást megállapítható, hogy továbbra is a bevételek lehetőségei szerint látjuk el a kitűzött főbb feladatok végrehajtását. A működési kiadások kiemelt figyelemmel kísérésével megőrizhető a gazdálkodás egyensúlya. A módosítási javaslatok nyomán a évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatait azonos összegben ezer Ft-ban javaslom figyelembe venni, illetve elfogadni. Kérem a T. Képviselőtestületet, hogy a I negyedévi költségvetési adatok figyelembevételével a évi költségvetést módosító tervezetet vitassa meg, a javasolt átcsoportosításokat, előirányzati változásokat a központi és helyi döntéseknek megfelelően hagyja jóvá.

18 18 A Gazdasági Bizottság megtárgyalta a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról szóló tájékoztatót, és a költségvetés módosítására tett javaslatot és az alábbi megállapításokat teszi és javasolja a Képviselő-testületnek: Megállapítható, hogy továbbra is a bevételek lehetőségei szerint látjuk el a kitűzött főbb feladatok végrehajtását. A működési kiadások kiemelt figyelemmel kísérésével megőrizhető a gazdálkodás egyensúlya. Javasoljuk tájékoztatni a Képviselő- Testületet a közmeghallgatáson a lakosság részéről elhangzott pénzügyi kötelezettségekkel terhelt kéréseket, javaslatokat. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága megtárgyalta a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról szóló tájékoztatót, valamint a költségvetés módosítására tett javaslatot és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: A évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról szóló tájékoztatót, valamint a rendelet módosítását a beterjesztésnek megfelelően, változatlan formában fogadja el. Turcsányi Istvánné: Tapasztaljuk, hogy a bevételek szorításában tudjuk a további feladatainkat megvalósítani. Továbbra is felelősségteljes gazdálkodást várunk el az intézményvezetőktől. Azzal a javaslattal élünk, hogy a felhalmozási kiadások 13. sorában szereplő tételt egészítsék ki 331 ezer Ft-tal a kiadások 43. sorában lévő összegből és ne fűkaszát vásároljon a TESZ, hanem fűnyíró traktort. (Előzetesen egyeztettünk a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet vezetőjével erről) Ezzel a géppel kevesebb idő alatt nagyobb területen, gyorsabban végezhetnék el a munkát. A TESZ vezető a Településrészi Önkormányzó Testület ülésén az intézményre vonatkozó belső előirányzat átcsoportosítási kérelmet terjesztette elő: - Köztemető fenntartás dologi kiadás ezer Ft - Felhalmozási kiadás fűkasza vásárlás előirányzat kiegészítése fűnyíró traktor vásárlás céljából ezer Ft

19 19 Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előirányzat átcsoportosítást hagyja jóvá.. Starkné Rezeli Erzsébet: A könyvvizsgálói jelentésemet szeretném ismertetni. (a jelentés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő rendeletet alkotta: BERHIDA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011.(V.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről szóló 2/2011.(II.25.) önkormányzati rendelet módosításáról (a rendelet a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 6.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról A Gazdasági Bizottság megtárgyalta az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót és az alábbiakat javasolja a Képviselő-testületnek: Az előterjesztést változtatás nélkül fogadja el. Feltűnt, hogy vannak olyan segélyezési formák, ahol a teljesítés 0-1,8 % közötti. Javasoljuk, hogy vizsgálják felül mi az oka ennek, és ha szükséges, módosítsuk a rendeletet. Kruppa József:. május 18-i ülésén megtárgyalta az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: A lakásfenntartási támogatásnál az időarányoshoz képest nagyobb teljesítés az ilyenkor elbírált és félévre átutalt támogatások miatt mutatkozik. Az utófinanszírozás miatt szintén torznak látszik több segély, támogatási jogcím adata, ahol a normatíva a kifizetést követően kerül lehívásra és előirányzati rendezésre. Vélhetően az önrész kiegészítésére évközben nem lesz szükség.

20 20 Az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót a beterjesztésnek megfelelően, változatlan tartalommal fogadja el. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót az előterjesztésnek megfelelően változtatás nélkül elfogadásra javasolja. Javaslom az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót az előterjesztésnek megfelelően változtatás nélkül elfogadásra. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő rendeletet alkotta: 100/2011.(V.26.) Kt. határozat Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót és a következő döntést hozta: Az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót a beterjesztésnek megfelelően, változatlan tartalommal elfogadja. A jegyzői hatáskörökről szóló tájékoztatót tudomásul veszi. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Kruppa József Humán Ügyek Bizottsága elnöke Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület elnöke 7.) Aktuális ügyek a.) Papkeszi község körjegyzőségi csatlakozási kérelme

21 21 Fülöp Attila. A Gazdasági Bizottság május 17-i ülésén megtárgyalta a Papkeszi körjegyzőség alakításáról szóló kérelmét és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Figyelembe véve a község gazdasági helyzetét, a bizonytalan finanszírozási feltételeket, nem javasolja elfogadni a kérelmet a Papkeszi által előadott feltételekkel. A jelenlegi létszámmal nem tudunk többlet feladatot vállalni. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága május 18-i ülésén megtárgyalta Papkeszi község körjegyzőség alakításáról szóló előterjesztését és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Papkeszi Község Önkormányzata megkereséssel élt Önkormányzatunk felé a körjegyzőséghez való csatlakozás tárgyában. A berhidai és vilonyai jegyzői feladatok ellátása így is nagyon leterhelik a jegyzőt és az aljegyzőt, illetve a berhidai Polgármesteri Hivatal létszáma a minimális szinten van meghatározva és a munkavállalókra jutó ügyszám jóval magasabb, mint a Papkeszi Polgármesteri Hivatal munkavállalói esetében. Az adatok alapján jól látható, hogy a gazdálkodásuk teljes áttekintést igényelne ahhoz, hogy valamilyen szinten kezelni lehessen a kialakult helyzetet. Több éves nagyon szoros gazdálkodásra, és valószínűleg kedvezőtlen intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy javulás mutatkozzon. Nem zárkózik el attól, hogy Papkeszi község önkormányzata csatlakozzon Berhida-Vilonya körjegyzőséghez, de a Papkeszi Község Polgármestere által javasolt feltételekkel a csatlakozást nem tudja támogatni. Javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Polgármesteri Hivatal által készített előterjesztés figyelembe vételével határozza meg a Berhida Város számára elfogadható feltételeket és erről tájékoztassa Papkeszit. Turcsányi Istvánné : Az írásos anyagból megállapítottuk, hogy Papkeszi önkormányzata súlyos likviditási problémákkal küzd. Óriási hitele van, több mint 30 millió Ft mínusszal zárta az évet. Tehát nagyon kedvezőtlen az anyagi helyzete. Ennek ellenére kérelmét elvileg támogatjuk, mert átérezzük problémáját. Mivel Berhida felé is van tartozása, jó lenne, ha nagyobb biztonságban érezhetnénk Papkeszi gazdálkodását. De azokat a feltételeket nem tudjuk elfogadni, amelyeket elénk tártak. Mielőtt döntést hozunk, vegyük figyelembe a Polgármesteri Hivatal előterjesztésében leírtakat.

22 22 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 101/2011.(V.26.) Kt. határozat Papkeszi község körjegyzőségi csatlakozási kérelme Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselőtestület) megtárgyalta Papkeszi község Berhida-Vilonya körjegyzőséghez történő csatlakozási kérelmét és az alábbi döntést hozta. A csatlakozási kérelmet elvileg támogatja, mivel, mint város felelősséget érez a környező községek lakosainak közszolgáltatásokhoz történő hozzáféréséért, beleértve az igazgatási szolgáltatásokat is. Felelősséget érez Papkeszi község gazdálkodásának biztonságáért is, tekintettel Papkeszi községnek Berhida város felé fennálló hiteltartozására. I. A Papkeszi község önkormányzata képviselő-testületének 135/2011. (V.4.) számú határozatában meghatározott feltételekkel azonban nem tudja vállalni a körjegyzőségi feladatok ellátását az alábbiak miatt. 1) A köztisztviselők kinevezésével, felmentésével kapcsolatos egyetértési jog gyakorlásának biztosítása jogszabálysértő lenne. A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 39. -a tartalmazza a körjegyzőségre vonatkozó általános szabályokat. Amennyiben azonban a körjegyzőség székhelye város, vagy nagyközség, az Ötv. 38. (3) bekezdése az általános rendelkezésektől eltér. Eszerint ha a körjegyzőség székhelye nagyközség vagy város, a körjegyzői feladatokat a nagyközségi, városi jegyző a polgármesteri hivatal bevonásával látja el. A polgármesteri hivatal valamennyi köztisztviselőjével kapcsolatos munkáltató jogkört a kiemelt munkáltatói intézkedések esetében a városi polgármester egyetértésével a városi jegyző gyakorolja. Az egyetértési jogkör biztosítása az Ötv. 36. (2) bekezdés d) pontjában foglalt munkáltatói hatáskör elvonását jelentené. 2) A polgármesteri hivatal, mint költségvetési szerv létszámkeretét a fenntartó önkormányzat jelen esetben Berhida Város Önkormányzata határozza

23 23 meg költségvetésében önálló jogkörében, az egyetértési jog ebben a kérdésben is sértené a törvényben meghatározott jogköröket. 3) A Képviselő-testület az érintettek jelenleg is fennálló leterheltsége miatt nem tudja biztosítani, hogy hetente egy teljes napon személyesen a jegyző, vagy aljegyző legyen jelen Papkeszin, de tudja biztosítani az Ötv. 40. (5) bekezdésében foglaltak teljesítését, mely szerint hetente egy nap a jegyző vagy megbízottja kihelyezett ügyfélfogadást tartson. 4) Annak a kérésnek a teljesítése, hogy minden helyben felmerülő ügyet a Papkeszi községben működő kirendeltségen lássanak el, elsősorban a rendelkezésre álló személyi feltételek függvénye, amely részletes vizsgálatot igényel. 5) A Képviselő-testület méltányolja Papkeszi Község Képviselő-testületének azt az igényét, hogy a képviselő-testület ülésein a jegyző, vagy aljegyző személyesen vegyen részt, de előfordulhat, hogy adott időpontban ezt a kérést a programok esetleges torlódása miatt nem tudja teljesíteni. 6) A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjét a fenntartó Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - határozza meg, a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyása útján. Tekintettel arra, hogy a polgármesteri hivatal az Ötv. 38. (1) bekezdése alapján egységes hivatal, az esetlegesen létrehozott kirendeltség csak annak szerves, integrált részeként hozható létre. A kirendeltségen dolgozók ennek megfelelően Berhida Város Polgármesteri Hivatal állományába tartoznak, a jegyző feladat-hatáskörét gyakorolják, a kirendeltség működési, szervezeti szabályai beépülnek a polgármesteri hivatal szervezeti, működési rendjébe, így az abban meghatározott ügyfélfogadási rend értelemszerűen vonatkozik a kirendeltségre is, emiatt az egyetértési jog nem biztosítható. A Képviselőtestület azonban a polgármesteri hivatal szervezeti- és működési szabályzatának jóváhagyása során figyelembe veszi Papkeszi község méltányolható igényeit. II. A Képviselő-testület az alábbi feltételekkel tudja elfogadni Papkeszi község csatlakozási kérelmét. 1) Amennyiben valamennyi helyben intézhető ügyet a kirendeltségre kihelyezett munkatársak intéznek, a létrehozandó kirendeltségen történő ügyintézés felügyelete, a képviselő-testület és szervei döntéseinek előkészítése, a végrehajtás szervezése, a helyszíni ügyfélfogadás olyan megnövekedő

24 24 feladatokat róna a Polgármesteri Hivatal amúgy is szűk kapacitására, amely a jelenlegi létszámmal nem oldható meg. A szakmai színvonal biztosításához szükséges lenne egy felsőfokú lehetőleg jogász végzettséggel rendelkező szakreferens alkalmazására. 2) A belső ellenőrzés, a vezetői ellenőrzés (FEUVE), a pénzügyi folyamatok menedzselése szükségessé teszi legalább egy fő gazdasági típusú felsőfokú végzettséggel rendelkező köztisztviselő alkalmazását. Az 1) és 2) pontban foglaltak költségvetési vonzata egy évre vetítve átlagos felsőfokú végzettségű köztisztviselővel számolva mintegy Ft személyi juttatás és Ft járulék, így más költséget nem számítva a Képviselőtestületnek a következő évre Papkeszi község csatlakozása esetén Ft-ot meghaladó mértékű forrást kellene biztosítania. A évi költségvetési törvény alapján a csatlakozás esetén Berhida város Ft többletforráshoz jutna a körjegyzőségi normatíva alapján. A hiányzó forrás így mintegy Ft. Mivel a normatíva nem fedezi a szükséges többletköltségeket, a Képviselő-testület nem tud forrást átadni Papkeszi önkormányzat részére, ezzel szemben a jelenlegi ismereteink szerint - legalább évi Ft-tal kellene Papkeszinek hozzájárulni a körjegyzőség működéséhez. III. A Képviselő-testület a csatlakozás elfogadása kérdésében csak az I-II. pontokban meghatározottak elfogadására irányuló tárgyalások után tud végleges döntést hozni. Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Képviselő-testület fenti döntéséről tájékoztassa Papkeszi község önkormányzatát, és folytasson tárgyalásokat a csatlakozási feltételek tisztázására. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Határidő: Papkeszi tájékoztatására: azonnal A tárgyalások lefolytatására: Papkeszi község Polgármesterével egyeztetett időpont A döntés előkészítésére: június 17. b.) A közvilágítás kiépítésére vonatkozó kérelemről Karácsony József: Az ajánlatok még sajnos nem érkeztek be mindig.

25 25 A Gazdasági Bizottság javasolja megterveztetni a beruházást. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület is javasolja terveztetni. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 102/2011.(V.26.) Kt. határozat a közvilágítás kiépítésére vonatkozó kérelemről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a közvilágítás kiépítésére vonatkozó kérelmet és az alábbi döntést hozta: 1.) Miután a településen több helyen is szükség lenne új közvilágítási lámpaoszlopok, lámpatestek kiépítésére, egységesen kell ezeket kezelni. 2.) A beruházást meg kell terveztetni, azt követően lehet a konkrét helyszínekről dönteni. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Müller József műszaki ügyintéző c.) buszváró kihelyezési kérelemről Az önkormányzat ott területtel nem rendelkezik, megállapodást kell kötni a terület tulajdonosával, aki nem zárkózott el a buszváró kihelyezéstől. A megvalósítás a költségvetés ismeretének függvényében történik.

26 26 A Gazdasági Bizottság a megállapodás megkötését javasolja elsőként. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatja a buszváró kihelyezését, de hivatalossá kell tenni, mindenképpen kell a megállapodás. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 103/2011.(V.26.) Kt. határozat buszváró kihelyezési kérelemről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Veszprémi úton buszváró kihelyezési kérelmet és az alábbi döntést hozta: Az önkormányzat ott területtel nem rendelkezik, megállapodást kell kötni, a terület tulajdonosával, aki nem zárkózott el a buszváró kihelyezéstől. A megvalósítás a költségvetés ismeretének függvényében történik. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Müller József műszaki ügyintéző c.) A település forgalmi rendjének szabályozásáról A Gazdasági Bizottság május 17-i ülésén megtárgyalta a Berhida utcák forgalmi rendjének felülvizsgálatára tett javaslatot és az alábbiakat javasolja a Képviselő-testületnek: Bizottságunk szükségesnek tartja közlekedési szakértőtől árajánlat bekérését.

27 27 Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága május 18-i ülésén megtárgyalta a közlekedési szakértő bevonásáról szóló előterjesztését és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Javasolja a Képviselő-testületnek a Polgármester felhatalmazását, hogy a település forgalmi rendjének szabályozására közlekedési szakértőtől kérjen árajánlatot. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 104/2011.(V.26.) Kt. határozat település forgalmi rendjének szabályozásáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a közlekedési szakértő bevonására tett javaslatot, és az alábbi döntést hozta: Meghatalmazza a Polgármestert, hogy a település forgalmi rendjének szabályozására közlekedési szakértőtől kérjen árajánlatot. Határidő: június 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Müller József műszaki ügyintéző e.) a Kiskovácsi út 1569/ 1 hrsz- ú zsákutca területének rendezéséről A Gazdasági Bizottság nem tudott az ügyben érdemben tárgyalni, tekintettel arra, hogy még nem kaptuk meg az ajánlatot. Javasom az ajánlat beérkezése után dönteni.

28 28 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 9 igen egyhangú szavazattal, az előterjesztéssel egyetértett és a következő határozatot hozta: 105/2011.(V.26.) Kt. határozat a Kiskovácsi út 1569/ 1 hrsz- ú zsákutca területének rendezéséről Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Kiskovácsi út 1569/ 1 hrsz- ú zsákutca területének rendezéséről szóló előterjesztést, és az alábbi döntést hozta: A terület rendezése és a pontos költségek ismerete érdekében árajánlatot kért be áprilisban a műtárgyak áthelyezéséről, valamint a tereprendezésről. Tekintettel arra, hogy a Bakonykarszt Zrt-től még mindig nem érkezett meg a bekért árajánlat, a napirendre a következő ülésen tér vissza. Határidő: árajánlat ismételt bekérésére: június 15 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Árajánlat bekérésére: Müller József műszaki ügyintéző További hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért a polgármester a nyílt ülést órakor berekesztette. Zárt ülésen folytatódott tovább a munka. Pergő Margit polgármester K.m.f. Dr. Cseh Tamás jegyző

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, május 18.-án órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, május 18.-án órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, 2011. május 18.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Kruppa József Turcsányi Istvánné Herczeg Gabriella

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2013. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergõ Margit Fülöp Attila Héninger László Herczeg Gabriella

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2015. szeptember 29-én 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné részönkorm.

Részletesebben

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Madár Gábor Koltai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradtak: Pergõ Margit Nyírõ István

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhida Roma Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2013. június 25-én 15,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak: könyv Készült: 2015. augusztus 31-én Berhida Város Önkormányzat testületének, Vilonya Község Önkormányzat -testületének és Papkeszi Község Önkormányzat -testületének együttes rendkívüli ülésén 16.00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának 2013. szeptember 05.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Részönk. Testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Részönk.Testület elnökhelyettese. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Részönk.Testület elnökhelyettese. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Településrészi Önkormányzó Testületének 2011. szeptember 27-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5- én, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről.

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. február 25-én 17.00 órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Csomainé Csókási Mónika Héninger László Részönk. Testület

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2017. január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Bertók Ferenc polgármester, Borbás Sándor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT Alap község Önkormányzata Alsószentiván Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 7012 Alsószentiván, Béke u. 56/a. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 25/224-501 alsosz@vnet.hu JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Részönkorm. Testület tagja. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Részönkorm. Testület tagja. Napirend tárgyalása előtt: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2014. szeptember 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 11-én 15.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Gulyás Tibor alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 4.-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 16/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. november 26.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Településrészi Önkormányzó Testületének, 2011. november 22.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 20.- án, 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 20.- án, 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 20.- án, 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Herczeg Gabriella

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1 fő képviselői hely betöltetlen. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Fiedler Albertné képviselő (Isztimér)

Jegyzőkönyv. 1 fő képviselői hely betöltetlen. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Fiedler Albertné képviselő (Isztimér) Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2012. április 23-án 16.30 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza 8044 Kincsesbánya, Kincsesi

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Ikt.szám:169 /2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről

Ikt.szám:169 /2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről Ikt.szám:169 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről 1 A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya:

Részletesebben

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478. Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 229-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. április 26-án

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának április 28.-án megtartott testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának április 28.-án megtartott testületi üléséről. Szám: 110-6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának 2011. április 28.-án megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint Rományik Ferenc polgármester:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Jelen vannak: Meghívottak: Kereki Község Képviselő-testületének 2011. november 24-i üléséről. Marton Lajos polgármester, továbbá Balogh Gyuláné, Csicsai László Viktor, Vinkler

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv A 2015. július 30-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. (112/2015.) sz. önkormányzati határozat) (-/2015. sz. önkormányzati

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27.-én tartott együttes nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 5 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve

2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat 2014. február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 19-én 15.00 órakor

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. július 30i képviselő testületi üléséről M u t a t ó: Határozat: Rendelet Tárgy: 147/2013.(VII.30.) Határozat 148/2013.(VII.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. január 16-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz Katalin polgármester levezetése mellett, Bagi Zsolt, Dr.

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-39/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 24-én megtartott rendes üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Takács Lászlóné nemzetiségi elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné NAPIREND TÁRGYALÁSA ELŐTT:

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Takács Lászlóné nemzetiségi elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné NAPIREND TÁRGYALÁSA ELŐTT: JEGYZŐKÖNYV Készült: A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013. június 25-én 11.00 órai kezdettel a Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nyelvoktató Általános Iskola igazgatói irodája hivatalos helyiségében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-én megtartott nyilvános testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-én megtartott nyilvános testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. november 29-én megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné Dr. Fülöp

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 16-17 /2012. (II. 20.) számú határozatok.

Részletesebben

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 28. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel Német

Részletesebben

11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez csatlakozásról

11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez csatlakozásról Kálló Község Önkormányzatának Képviselő- testülete Erdőtarcsa Község Önkormányzatának Képviselő- testülete 11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V T a r t a l m a z z a : 45/2012. (X.24.) számú kállói képviselő-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének június 20-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének június 20-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-6/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. június 20-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/2014. 106/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés I. félévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés I. félévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés I. félévi alakulásáról A 2008.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben