Statikai szakért i vélemény a Monostorpályi, Damjanich u. 1. (Hrsz:1) konyha és óvoda b vítés engedélyezési tervéhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Statikai szakért i vélemény a Monostorpályi, Damjanich u. 1. (Hrsz:1) konyha és óvoda b vítés engedélyezési tervéhez"

Átírás

1 Statikai szakért i vélemény a 4275 Monostorpályi, Damjanich u. 1. (Hrsz:1) konyha és óvoda b vítés engedélyezési tervéhez A szakvélemény 5 számozott oldalt, és 4 lap rajzi mellékletet tartalmaz. Készítette: Sándorné Göblyös Magdolna Okl. épít mérnök Építésügyi szakért SZÉS-1-T/ Debrecen, június 22.

2 2 Megbízó: Monostorpályi Község Önkormányzata 4275 Monostorpályi Bajcsy Zs. u. 1. sz. Megbízás tárgya: A meglév földszintes épületek statikai vizsgálata arra vonatkozóan, hogy az épületek alkalmasak-e a tervezett átalakításból, b vítésb l adódó megváltozott igénybevételre. A vonatkozó engedélyezési terv készít je: Kótai Csaba, okl. építészmérnök (É/ ) , Meglév állapot: (1-2. sz. melléklet) Korábban történt többszöri helyszíni szemle, kisfeltárások, valamint a felmérési tervek alapján az alábbiakat rögzíthetjük. A közös telken, szabadon álló mindkét épület több ütemben épült, többször átalakították, amit a jelenlegi b vítéssel gyakorlatilag össze kívánnak építeni. A konyha épület funkcionálisan, építési idejét, és szerkezeti anyagait illet en igen változatos, öt ütemben épült, az építések ideje ~1900-as évek elejét l ~1980-as évekig volt. Az utolsó ütemben épült étkez épületrész dilatációval különül el a régi L alakú épülett l, a kazánházi épületrésszel együtt lapos tet s. A b vítés, ill. melléépítés dönt en az étkez épületrészt érinti. A szabadon álló óvoda épülete is négy ütemben épült, az 1900-as évek elejét l 1979-el bezárólag. Az épületrészek koruknak megfelel építési módozattal, jellemz tartószerkezettel, magas tet vel épültek. A tervezett b vítés és átalakítás ezen épületrészben az oldalfolyosóhoz, és a legutolsó b vítményhez csatlakozik, a f falak nyílás átrendezését, és egy f fal kiváltását érinti. A legjellemz bb szerkezeteket a 4. sz. fotómelléklet mutatja. Alapozás: A jelen vizsgálatnál alapfeltárás az étterem és óvoda alapjainál készült. Az óvodánál a Damjanich utca fel li szakaszon tégla anyagú sávalap van, mélysége a terep alatt 1,0 m. Az étteremnél a tégla falazat alatt földpart között betonozott sávalap van, mélysége a terep alatt 1,10 m, felülete egyenetlen, a homoktalaj gyökerekkel átsz tt. A konyha alatt kis részben (12,06m2) tégla falazatú boltozatos pince található. Az óvoda hátsó melléépítésének helyén technikai okok miatt nem volt mód az alapfeltárásra, de ismereteink szerint ott beton sávalap van, nagy valószín séggel min. 1,0 m földtakarással. A lábazaton káros elváltozások nem láthatók, süllyedésre utaló jelek nincsenek. Függ leges teherhordó szerkezetek: A konyha épület teherhordó fala nagy részben 45,0-60,0 cm vastag, vályogtéglából falazott. A falazat kívülr l h szigetelt, állapota közepes, az átalakítással érintett szakaszon káros elváltozás nem látható. Az épület végén található kazánház falazata, valamint az étkez falazata 30,0 cm vastag blokktéglából (B30) falazott. A falazat állapota jó, káros elváltozások nem láthatók, a toldási repedések kivételével. Az óvoda épület legrégebbi ~ 100 éves középs része 0,60 m vastag vályog falazat, amihez kés bbi ütemekben mindkét végén 38, ill. 30cm vastag tégla falazattal csatlakoztak.

3 3 Az eredeti nyitott tornác, valamint a hátsó folyosó bels fala az átalakítások kapcsán 25 cm vastag téglából utólag került beépítésre. A falakon talajnedvesség okozta károsodások nem láthatók. A nyílásáthidalások a vályog falakban dönt en fából vannak, az újabb tégla falazatoknál az építési módozatnak megfelel en valószín leg el regyártott vasbeton. A küls falak itt is utólagos h szigetelést kaptak, belül jól karbantartottak, talajnedvesség okozta károsodások, repedések nem láthatók. Vízszintes teherbíró szerkezetek: A magastet s konyha födéme borított gerendás fafödém, alsó síkján a szokásos nádazott vakolat, fels síkján a deszkázat felett agyagtapasztással. Feltárás nem készült, a födémen káros alakváltozásra utaló jelek alulról nem láthatók. A kazánház feletti födém E gerendás, EB 60/19 béléstestekkel. A födém felett a magastet höz való homlokzati csatlakozás miatt relatíve magas falazott attika készült. Az étkez feletti lapostet 6,0 ill. ~4,20 m fesztáv fesztávon a repedéskép alapján el regyártott 19 cm vastag PK födémelem van. A te n a szigetelés rossz állapotú, mohás, növényzettel teli. Az óvoda épület födéme minden építési ütemben, a teljes alapterületen borított gerendás fafödém, alsó síkján a szokásos nádazott vakolat, fels síkján a deszkázat felett agyagtapasztással. Az építési korral összefüggésben a fafödém állapota közepes, vagy annál is gyengébb, a fels deszkázat ritka, helyenként hiányos, az agyagtapasztás porlik, a gerendák közé befolyt. A bels folyosó melletti foglalkoztató felett hosszirányú felkötés van. Jó karbantartás mellett károsodások alulról nem láthatók, az építési módozattal összefügg holker repedéseken túl. A hátsó foglalkoztatóban látható mestergerenda, két db. E gerenda, melyre a fagerendák támaszkodnak. Tet szerkezet: A konyhai szárnyon lév kontyolt nyeregtet van, cserépfedéssel, a fedélszék födémt l függetlenített, kétállószékes. A fedélszék anyaga, állapota korának megfelel, manapság már elvétve látható klasszikus fakötésekkel. A kazánház födéme felett kishajlású hullámpala félnyeregtet van. Az óvoda feletti nyeregtet torokgerendás fedélszék, melyhez az utolsó építési ütemben félnyeregtet t építettek derékszelemen megtámasztással. A héjazat bitumenes hullámlemez. A fedélszék állapota gyengének mondható, a találhatók benne beépítve háncsos gömbfa elemek, helyenként gombakárosodott, rovarrágott, a torokgerendák beépítése szabálytalan, többnyire csak szegezett kapcsolatokkal van kialakítva. A szarufák a köt gerendába csapolással csatlakoznak, a küls h szigetelés a fal felé nyúlik, és ott B30-as téglasor látható, még a vályogfali szakaszon is.

4 4 2., Tervezett állapot vizsgálata: (3. sz. melléklet) A meglév épületek tervezett funkcionális átalakításával a nyílások és válaszfalak kissé átrendez dnek, de a f falak és az alapozás terhei gyakorlatilag számottev en nem változnak, kivéve az óvoda új mosdójánál, ahol egy teherhordó vályogfal kiváltásra kerül. Az épületek kora, többszöri átépítése és állapota miatt a dilatált melléépítés során sem keletkezik többletteher a falakon,. A vizsgálatot valamint az ellen rz er tani számításokat a TSZ M szaki Szabályzat el írása szerint az építés idején hatályos MSZ szabványsorozat el írásai szerint végeztem. A fafödémek és falanyagok részletes feltárásra, anyagvizsgálatokra az üzemel óvoda mellett nem volt mód. Tet szerkezet: A konyha és kazánház meglév tet szerkezete változatlan, igénybevétele nem változik. Az óvoda tet szerkezetét a közleked felett, a melléépítés miatt kismértékben át kell átalakítani, és szükség szerint javítani. A meglév fafödém többletterhet nem kaphat! A héjazat lebontása után az elemeket, és a csomópontokat szemrevételezni kell, a szükséges javításokat, pótlásokat elvégezni. Földszint feletti födém: A konyha feletti födém többletterhet az átalakítás kapcsán nem kap, a padlástérben elhelyezett gépészeti berendezést a fal felé kell elhelyezni. A tervezett átalakítás az étkez lapos tet s PK födémét változatlanul hagyja, igénybevétele nem változik, de vízszigetelés felújítása id szer!. Az átalakítással érintett óvoda feletti meglév padlásfödém nem felel meg az MSZ 15021/1-86 által elvárt 1,50 kn/m2 hasznos teherre, de alapértékkel teljesíti a minimálisan elvárható 0,5 kn/m2 terhelési el írást. Ennek megfelel en a tet és födémszerkezet a TSZ pontja szerint t rhet állapotú, ami azt jelenti, hogy az épületszerkezet megfelel sége az MSZ el írásai szerint számítással széls értékre nem igazolható, -szemrevételezéssel csak kisebb, a szerkezet további m ködését nem veszélyeztet károsodások észlelhet k, -a szerkezet rideg tönkremenetele nem várható, -a szokványosnál gyorsabb állapotromlás veszélyével nem kell számítani. Tekintettel arra, hogy az épületben különböz élettartamú fák kerültek beépítésre, azokat a kivitelezés során alaposan felül kell vizsgálni, szükség szerint az elemeket cserélni, javítani kell! A fels deszkázat avultsága, és az önsúlyteher csökkentése miatt javaslom az agyagtapasztás, illetve a már gerendák közé behullott por eltávolítását. ( A korábbi felújítások alkalmával felhalmozott tégla és egyéb törmelék, lomok, eltávolítása is halaszthatatlan.)

5 5 Falszerkezet vizsgálata: A meglév vályogfal igénybevétele az új nyílások kiváltása miatt kismértékben növekszik. A vályogfalban az 1,0 m fesztávú falkiváltás áthidalását 3db. 15x15 cm keresztmetszet C24 szilárdságú II. oszt. feny fa áthidalóval is elegend megoldani. Az óvodai teljes falkiváltást acél kiváltó esetén a szakipari válaszfalba rejtett lealapozott acél pillérekkel javaslom többtámaszúsítani, hogy a vályogfalak csak minimális többletterhet kapjanak, vagy teljes födémcsere (haránt irányú gerendákkal) szükséges. A dilatációval kialakított b vítések a szomszédos tégla falakra nem jelentenek többlet terhet, az új nyílások kiváltását a csoportszoba IV esetén, kétoldali bevésett melegenhengerelt acél I vagy U szelvénnyel javaslom kialakítani. A nyíláskiváltások kivitelezése alatt a födémeket méretezett dúcolással alá kell támasztani! Az étkez ablak alatti parapetfal kibontható. Alapozás vizsgálata: A melléépítés a két épülett l eldilatálva épül, az új épület csatlakozó falainak alapozási síkja azonos kell legyen a meglév alapokéval, várhatóan -1,0-1,1 m szinten. Amennyiben a teherbíró talaj ennél mélyebben található, a két sík között pedig 30 -os lépcs zés szükséges. A meglév sávalapok mellett a földtakarást tartósan megszüntetni nem lehet, ott vasbeton lábazati-gerenda áthidalás alkalmazásával pont, ill. rövid sávalap alkalmazása indokolt, a teherbíró talajig. A meglév és kell en szilárd aljzatnál az új gipszkarton válaszfalakat nem kell külön alapozni 3., Összefoglalás: Az épület b vítése, átalakítása a tervezett módon a fenti kikötések betartása mellett megvalósítható. Ha a kivitelezés során bármilyen szakvéleményt l eltér szerkezetet tárnak fel, a szakvélemény készít jét értesíteni kell. Melléklet: 4 lap Debrecen, június 22. Sándorné Göblyös Magdolna okl. épít mérnök építésügyi szakért SZÉS-1-T/

6

7

8

9

PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT.

PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. Szombathely, Szövő u. 3. / Kőszeg, Alsó krt. 39. TEL: 06-70-3350-548 bukits.zoltan@gmail.com Perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és bővítése Szerkezeti

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzata Taksony, Fő u. 85.

Taksony Nagyközség Önkormányzata Taksony, Fő u. 85. Szomorjai Ferenc MÉRNÖKI IRODA 1214.Bp.II.Rákóczi F. út 195-197. STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY Készült: a Taksony, Fő u. 52. sz. alatti lakóépület állékonysági felülvizsgálatáról Hrsz: 208. Megbízó: Taksony Nagyközség

Részletesebben

Ribányi Mérnöki Iroda Kft. H-7090 Tamási Béke u. 21. Tel: +36/30-560-4359 Fax: +36/74-471-561 E-mail: info@ribanyi.hu ÉTMT 70900086-10012961

Ribányi Mérnöki Iroda Kft. H-7090 Tamási Béke u. 21. Tel: +36/30-560-4359 Fax: +36/74-471-561 E-mail: info@ribanyi.hu ÉTMT 70900086-10012961 Ribányi Mérnöki Iroda Kft. H-7090 Tamási Béke u. 21. Tel: +36/30-560-4359 Fax: +36/74-471-561 E-mail: info@ribanyi.hu ÉTMT 70900086-10012961 1 / 6 oldal TARTÓSZERKEZET TERVEZŐI NYILATKOZAT Megbízó: Csabdi

Részletesebben

STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ. Bencs Villa átalakítás és felújítás. Nyíregyháza, Sóstói út 54.

STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ. Bencs Villa átalakítás és felújítás. Nyíregyháza, Sóstói út 54. K21 Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató KFT 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ Bencs Villa átalakítás és felújítás (Építtető: Nyíregyháza MJV Önkormányzata,

Részletesebben

M SZAKI LEÍRÁS. Építtet : Geszteréd Község Önkormányzata H-4232 Geszteréd, Pet fi utca 7. Készítette:

M SZAKI LEÍRÁS. Építtet : Geszteréd Község Önkormányzata H-4232 Geszteréd, Pet fi utca 7. Készítette: H-3 GESZTERÉD, TÁNCSICS M. UTCA, HRSZ.: 5/. PIAC ÉPÍTÉSE KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ SZERKEZETI M SZAKI LEÍRÁS Építtet : Geszteréd Község Önkormányzata H-3 Geszteréd, Pet fi utca 7. Készítette: NÉMETH STAT

Részletesebben

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz: 16/8 Iváncsa Faluház felújítás 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz.: 16/8 Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61/b. Fedélszék ellenőrző számítása

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: 1. A tartószerkezeti tervezés kiindulási adatai

TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: 1. A tartószerkezeti tervezés kiindulási adatai TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ a Újtikos, Széchenyi tér 12-14. sz. ( Hrsz.: 135/1 ) alatt lévő rendelő átalakításának, bővítésének építéséhez TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: Soós Ferenc okl.

Részletesebben

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező)

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező) TERVEZŐI NYILATKOZAT 1 Építtető: Balatonboglár Városi Önkormányzat 8630 Balatonboglár, Erzsébet u.11. Építés helye: 8630 Balatonboglár, Attila u. Hrsz 423 Tervezett szerkezet: Ravatalozó épület Vezető

Részletesebben

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉPÜLET ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA TENDER TERV Felújítás helye: 5435 Martfű, Május 1 út 1., hrsz:349/2 Megbízó: MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a Kardos László okl. építőmérnök 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP-6.1.4.-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című

Részletesebben

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak.

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak. Irota, Fáy kúria: állapot felmérési műszaki leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS: Az épület műemléki jellegű. 1900- as évek elején épült. A kúria épülete részben alápincézett, földszintes épület. A földszint felett

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS Kardos László okl. építőmérnök 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS A TOP-6.1.4.-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című

Részletesebben

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16 a Budapest VIII., Stáhly u. 5., hrsz : 36451 társasház földszinti Gyulai Pál utcai iroda helyiségek homlokzati nyílászáróinak cseréje, ill. új ablakok nyításának építési engedélyezési tervéhez - tervtanácsi

Részletesebben

TARTÓSZERKEZET-REKONSTRUKCIÓS SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉS VÁLYOGÉPÍTÉS. Vályog szerkezetek építési hibái és javítási módjai

TARTÓSZERKEZET-REKONSTRUKCIÓS SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉS VÁLYOGÉPÍTÉS. Vályog szerkezetek építési hibái és javítási módjai TARTÓSZERKEZET-REKONSTRUKCIÓS SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉS VÁLYOGÉPÍTÉS Vályog szerkezetek építési hibái és javítási módjai O. Dr. CSICSELY ÁGNES egyetemi adjunktus BME, Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti

Részletesebben

STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ

STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ TÁRGY:... GYŐRSÖVÉNYHÁZ AÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ÉPÍTTETŐ:... GYŐRSÖVÉNYHÁZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉPÍTTETŐ CÍME

Részletesebben

CÍMLAP. VARGA GYÖRGY szerkezettervező egy. vállalkozó (ny.sz.: ) Szeged Szék u. 9. Telefon :

CÍMLAP. VARGA GYÖRGY szerkezettervező egy. vállalkozó (ny.sz.: ) Szeged Szék u. 9. Telefon : VARGA GYÖRGY szerkezettervező egy. vállalkozó (ny.sz.: 31764667) 6753. Szeged Szék u. 9. Telefon : 20-94 64 777 topszerk@delfin.hu V038/2017-01 - CÍMLAP a Csanádapáca Község Önkormányzata (Csanádapáca,

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉS TÁRGYA: RADÓ KÚRIA FELÚJÍTÁSA ÉPÍTÉSI HELY: RÉPCELAK, BARTÓK B. U. 51. HRSZ: 300 ÉPÍTTETŐ: TERVEZŐ: RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉPCELAK, BARTÓK B. U.

Részletesebben

Pápa, Belső-Várkert 6406 hrsz. Kávézó építési engedélyezési terve. Tartószerkezeti műszaki leírás ÉPÍTTETŐ:

Pápa, Belső-Várkert 6406 hrsz. Kávézó építési engedélyezési terve. Tartószerkezeti műszaki leírás ÉPÍTTETŐ: Pápa, Belső-Várkert 6406 hrsz. Kávézó építési engedélyezési terve Tartószerkezeti műszaki leírás ÉPÍTTETŐ: 8500 Pápa Fő utca 5. TERVEZŐK: TÁJ- ÉS KERTÉPÍTÉSZET, ZÖLDFELÜLETEK Pagony Táj- és Kertépítész

Részletesebben

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Lakóépület Épület címe: 2117 Isaszeg, Nagy Sándor u. 43. hrsz:1056/14 Tervező: Kiszugló Kft. Mérnöki Iroda 1149 Budapest, Róna utca 113. Budapest, 2019. június

Részletesebben

STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY

STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY H-8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 15-17. C/fsz./1. Tel./Fax: +36-92/707-617, Mobil: +36-30/23-52-451, e-mail: madar.f@zalaszam.hu, Megbízó: Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. Csötönyi László, ügyvezető

Részletesebben

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció ALÁÍRÓ LAP

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció ALÁÍRÓ LAP Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Lakóépület Épület címe: 2117 Isaszeg, Nagy Sándor u. 43. hrsz:1056/14 Tervező: Kiszugló Kft. Mérnöki Iroda 1149 Budapest, Róna utca 113. Budapest, 2019. június

Részletesebben

SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV

SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV SZAKVÉLEMÉNY A TARTÓSZERKEZETEKRŐL STATIKAI KIVITELI TERV BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZATA FENNTARTÁSÁBAN ÁLLÓ TERÜLETI VÉDŐNŐI ÉS HÁZI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉPÜLETÉNEK FELÚJÍTÁSA 1145

Részletesebben

Tartószerkezeti szakvéleménye

Tartószerkezeti szakvéleménye Szomszédos épület (4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 14., hrsz. 75) Tartószerkezeti szakvéleménye Bocskai-Kálmán szolgáltató ház Engedélyezési terveihez 1. Előzmények, feladat Megrendelő (Nyíregyháza Megyei

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY BÓLYI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 7754 Bóly, Rákóczi u. 3. BERUHÁZÁSÁBAN 83 FÉRŐHELYES MUNKÁSSZÁLLÁS LÉTESÍTÉSE (a "Munkásszállások kialakítása" elnevezésű

Részletesebben

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz EMELTSZINTŰ FŰTÉSKÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz Általános leírás: Az áttervezésre

Részletesebben

Használható segédeszköz: - szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas számológép; - körző; - vonalzók.

Használható segédeszköz: - szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas számológép; - körző; - vonalzók. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 582 03 Magasépítő technikus

Részletesebben

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK Nemeske, Fő u.. szám és. hrsz. alatti ingatlanon meglévő többfunkciós önkormányzati középület ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TERVDOKUMENTÁCIÓJA Megbízó: Nemeske Község Önkormányzata képviselője: Tóth Péterné

Részletesebben

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZÁMÍTÁS A KEREKEGYHÁZA, PARK U. HRSZ.: 2270/3 ALATT LÉTESÜLŐ ÓVODA BŐVÍTÉS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZÁMÍTÁS A KEREKEGYHÁZA, PARK U. HRSZ.: 2270/3 ALATT LÉTESÜLŐ ÓVODA BŐVÍTÉS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ Balogh és Társa Mérnöki Szolgáltató BT. Kecskemét, Gázló u. 26. Tel. / Fax : 06 / 76 / 411-159 SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZÁMÍTÁS A KEREKEGYHÁZA, PARK U. HRSZ.: 2270/3 ALATT LÉTESÜLŐ ÓVODA

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS - CÍMLAP

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS - CÍMLAP TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS - CÍMLAP Tartalom: Címlap Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Tartószerkezeti műszaki leírás Szerkezeti kiviteli tervek ( 1 db A/4) ( 1 db A/4) ( 3 db A/4) ( 15 lap) Megjegyzés:

Részletesebben

KIVITELI TERV TARTÓSZERKEZETI FEJEZETE

KIVITELI TERV TARTÓSZERKEZETI FEJEZETE BESEY Kft. 1 Nyomtatás: KIVITELI TERV E a tartószerkezetek megerősítésének és javításának kiviteli tervei... ügyvezető BESEY Építőipari Mérnöki Kft. 2500 Esztergom, besey @ vnet.hu 06-20-9612424 2016.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Mesék Háza Óvoda II. sz. épületének 2017. évi felújítására (kiviteli tervezés és kivitelezés),

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 582 04 Mélyépítő technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

STATIKUS TERVEZŐI NYILATKOZAT

STATIKUS TERVEZŐI NYILATKOZAT STATIKUS TERVEZŐI NYILATKOZAT Fa fedélszék kiviteli terve Cím: 2831 Tarján, Rákóczi út 13. Tartalom - Tervezői nyilatkozat - Műszaki leírás - Statikai számítás STATIKUS TERVEZŐI NYILATKOZAT Felelős tervező:

Részletesebben

3. előadás: Épületszerkezettani ismeretek (alapozás, építési módok, falszerkezetek, áthidalások, födémek)

3. előadás: Épületszerkezettani ismeretek (alapozás, építési módok, falszerkezetek, áthidalások, födémek) 3. előadás: Épületszerkezettani ismeretek 3. előadás: Épületszerkezettani ismeretek (alapozás, építési módok, falszerkezetek, áthidalások, födémek) Alapozási módok a) sík alapozás; b) mély alapozás. Síkalapozásnak

Részletesebben

POND Mérnöki Iroda 1034 Budapest, Kecske u. 25. Tel: ; fax: Adóig. azonosító:

POND Mérnöki Iroda 1034 Budapest, Kecske u. 25. Tel: ; fax: Adóig. azonosító: POND Mérnöki Iroda 1034 Budapest, Kecske u. 25. Tel: 388 1708; fax: 388 1702 Adóig. azonosító: 10442454-2-41 homlokzat felújításának tervezése munkához 1. Előzmények: A Borbás Építész Műterem Kft. nevében

Részletesebben

Tartószerkezeti tervdokumentáció

Tartószerkezeti tervdokumentáció Tartószerkezeti tervdokumentáció a Balatonkenese 4447/1. hrsz. alatti ingatlanon tervezett kerékpár pihenő kiszolgáló épülethez Építtető: Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese, Béri Balogh

Részletesebben

NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES TERVDOKUMENTÁCIÓ

NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES TERVDOKUMENTÁCIÓ Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58-60. Tervező: Nyikes Tibor Péter É3 05-0219 Szerkesztő: Juhász Alex Zoltán MŰSZAKI LEÍRÁS NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES

Részletesebben

A 2092 Budakeszi, Fő utca 108. szám alatt található Erkel Ferenc Művelődési Központ épületére vonatkozó műszaki állapot értékelés

A 2092 Budakeszi, Fő utca 108. szám alatt található Erkel Ferenc Művelődési Központ épületére vonatkozó műszaki állapot értékelés A 2092 Budakeszi, Fő utca 108. szám alatt található Erkel Ferenc Művelődési Központ épületére vonatkozó műszaki állapot értékelés 2.) Az épület tartószerkezetére vonatkozó műszaki állapot értékelés 2.1.

Részletesebben

Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61.

Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61. Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61. SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS 1. A SZERKEZET ALAPVETŐ RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Megbízó Iváncsa,

Részletesebben

GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1. multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve

GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1. multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1 multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve STATIKAI SZÁMÍTÁSOK Tervezők: Róth Ernő, okl. építőmérnök TT-08-0105

Részletesebben

KÉTLAKÁSOS CSALÁDI HÁZ. Budapest, XXII. ker. Huszár utca 11. Hrsz.:225438

KÉTLAKÁSOS CSALÁDI HÁZ. Budapest, XXII. ker. Huszár utca 11. Hrsz.:225438 KÉTLAKÁSOS CSALÁDI HÁZ ENGEDÉLYEZÉSI TERV Építtet : Budapest, XXII. ker. Huszár utca 11. Hrsz.:225438 Abonyi-Somogyi Árpád 1222 Bp. Huszár utca 11. Tervez : Petrus Ferenc okl.építészmérnök É2 4176 Budapest

Részletesebben

TARTÓ(SZERKEZETE)K. 11. Meglévő épületek átalakításának, felújításának tartószerkezeti kérdései TERVEZÉSE II. Dr. Szép János Egyetemi docens

TARTÓ(SZERKEZETE)K. 11. Meglévő épületek átalakításának, felújításának tartószerkezeti kérdései TERVEZÉSE II. Dr. Szép János Egyetemi docens TARTÓ(SZERKEZETE)K TERVEZÉSE II. 11. Meglévő épületek átalakításának, felújításának tartószerkezeti kérdései Dr. Szép János Egyetemi docens 2018. 11. 01. Az előadás tartalma Erőtani követelmények A szerkezetek

Részletesebben

Az épületegyüttes 1962-ben épült Harmati János tervei nyomán, három fő tömegből áll; a főépület, tornaterem épülete, illetve a balettszárny.

Az épületegyüttes 1962-ben épült Harmati János tervei nyomán, három fő tömegből áll; a főépület, tornaterem épülete, illetve a balettszárny. 1 Az épületegyüttes 1962-ben épült Harmati János tervei nyomán, három fő tömegből áll; a főépület, tornaterem épülete, illetve a balettszárny. Vizsgálataink, a szerkezetek meghatározása főleg szemrevételezés

Részletesebben

Centrál Liget - Napraforgó-ház

Centrál Liget - Napraforgó-ház Centrál Liget - Napraforgó-ház Utcai homlokzat Udvari homlokzat 7,56 0 5,0 m 1 1 0 1 1,59 m 1,1 1,5 Acélhuzalos növényfuttató 7,15 9,6,0,05,05 93 5,0 m 37 37 37 fagyálló 1,31 m,95 m,93 m,, m 1,96 m IRODA,7

Részletesebben

Pollack Mihály Mûszaki és Informatikai Kar Építész Intézet Épületszerkezettan Tanszék

Pollack Mihály Mûszaki és Informatikai Kar Építész Intézet Épületszerkezettan Tanszék Záróvizsga tételek Épületszerkezettan Építészmérnök BSc szak 2014. január 1/ a/ Kisméretű téglából épített szerkezeti falak. Koszorúk. falkötő vas. (a téglaépítés története, a falakkal szemben támasztott

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Szerkezeti csomópontok Silka

Szerkezeti csomópontok Silka Szerkezeti csomópontok Silka Lábazati megoldás Silka mészhomoktégla teherhordó falszerkezet Silka burkoló előtétfallal ásványi zártcellás kavicságy Dréncsőrendszer ha szükséges Burkolat vasalt aljzat talajnedvesség

Részletesebben

TEMPLOMOK TETŐSZERKEZETÉNEK MEGERŐSÍTÉSE

TEMPLOMOK TETŐSZERKEZETÉNEK MEGERŐSÍTÉSE TEMPLOMOK TETŐSZERKEZETÉNEK MEGERŐSÍTÉSE - ESETTANULMÁNYOK - (Gyoma, Miskolc, Somlószőlős) Laczkovics János okl. építészmérnök FLAT-NET LINE Építészeti és Ingatlanforgalmazó Bt. TÖRTÉNETI TARTÓSZERKEZETEK

Részletesebben

TELELTETŐ HODÁLY ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10

TELELTETŐ HODÁLY ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10 ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10 Tartalom- és tervjegyzék - R-01 Szociális blokk ablakainak vízszintes metszősík-csomópontja - R-02 Szociális blokk bejárati ajtóinak vízszintes

Részletesebben

Most épült fel a házam! A tulajdonos tapasztalatai egy jól átgondolt építkezésr l. Frey Tímea közgazdász

Most épült fel a házam! A tulajdonos tapasztalatai egy jól átgondolt építkezésr l. Frey Tímea közgazdász Most épült fel a házam! A tulajdonos tapasztalatai egy jól átgondolt építkezésr l Frey Tímea közgazdász 1. Ilyen volt építés el tt 1. Ilyen volt építés alatt 1. Ilyen volt a terasz 1. Ilyen volt a konyha

Részletesebben

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETF TÉSű RENDSZEREK 1. KÉRJÜK, VÁLASSZA KI AZ ÖNNÉL KIVITELEZÉSRE KERÜL F TÉSRENDSZER(EK) TÍPUSÁT ÉS FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ARRA VONATKOZÓ RÉSZT! EFFICIENT Ű tároló padlóf

Részletesebben

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai 04. 1:100 léptékű metszetek szabályai Horváth Tamás PhD építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 1:100 lépték Mi az ábrázolás célja? Az épület

Részletesebben

Szóbeli vizsgatantárgyak

Szóbeli vizsgatantárgyak Szóbeli vizsgatantárgyak 1. Magasépítéstan 2. Szilárdságtan 3. Szervezési és vállalkozási ismeretek Megjegyzések: 1. A Magasépítéstan vizsgatantárgy szóbeli tételei szóban és vázlatrajzokkal megválaszolható

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS Statikum s.r.o. www.statikum.shp.hu SK-945 01 Komárno Tel.: (+36-70) 387-9790 Hviezdna 11/20 e-mail: info@statikum.hu a Sucsess Team Bt. közreműködésével TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS A 2000 SZENTENDRE,

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm Önöket A Bakonyért Egyesület által szervezett tájékoztató fórumon!

Tisztelettel köszöntöm Önöket A Bakonyért Egyesület által szervezett tájékoztató fórumon! Tisztelettel köszöntöm Önöket A Bakonyért Egyesület által szervezett tájékoztató fórumon! Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. Az Európai Unió és a Magyar

Részletesebben

BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA

BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA Tervező: Felelős építész: P-TERVEZŐIRODA KFT. PÉTER ZOLTÁN okl. építészmérnök, energetikai tanúsító 4220 Hajdúböszörmény, Batthyány L.

Részletesebben

Horváth Ferenc építészmérnök tervező, É16 0245

Horváth Ferenc építészmérnök tervező, É16 0245 Érintettek és közreműködők Horváth Ferenc építészmérnök tervező É 16 0245 HU-5000 Szolnok, Csokonai út 96. II.2. Fax: 56/344-557 ÉPÍÍTÉSII KIIVIITELEZÉSII TERVDOKUMENTÁCIIÓ ÉPÍÍTÉSZ TERVFEJEZET Építés

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.01. Iktatószám: 3598/2016 CPV Kód: 45000000-7 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.01. Iktatószám: 3598/2016 CPV Kód: 45000000-7 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata NYDOP-3.1.1/B2-13-k2-2013-0004 Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon számú pályázat keretében kivitelezési munkák szociális bérlakások kialakítása - 1. rész tájékoztató a 3. sz. módosításról

Részletesebben

3. sz. szerződésmódosítás-bodrogkeresztúr Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése

3. sz. szerződésmódosítás-bodrogkeresztúr Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése 3. sz. szerződésmódosítás-bodrogkeresztúr Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/22 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény

Részletesebben

HILD JÓZSEF ÉPÍT IPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ENERGETIKAI ELLEN RZÉSE

HILD JÓZSEF ÉPÍT IPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ENERGETIKAI ELLEN RZÉSE SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM 2010/11 HILD JÓZSEF ÉPÍT IPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ENERGETIKAI ELLEN RZÉSE KÉSZÍTETTE: BOGNÁR-DÖRNER ÁGNES PAJOR ZSÓFIA RITA GERGELY GYULA MÁTYÁS BORSAI ÁRPÁD 2010/11 HILD JÓZSEF ÉPÍT

Részletesebben

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/48 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást megindító

Részletesebben

ZÖLD PONT SZABADIDŐS PIAC ÉPÍTÉS ENGEDÉLYEZÉSI TERVE

ZÖLD PONT SZABADIDŐS PIAC ÉPÍTÉS ENGEDÉLYEZÉSI TERVE ÖLD PONT SABADIDŐS PIAC ÉPÍTÉS ENEDÉLYEÉSI TERVE TARTÓSERKEETI LEÍRÁS KÉSÜL: SUKORÓ, FEHÉRVÁRI ÚT HRS.: 416. ÉPÍTTETŐ: SUKORÓ KÖSÉ ÖNKORMÁNYATA SUKORÓ, ÓVODA U. 2. Tartószerkezet. tervező: Tóth Attila

Részletesebben

Műszaki leírás Közfürdő kialakítás

Műszaki leírás Közfürdő kialakítás Műszaki leírás Közfürdő kialakítás 5235 Tiszabura, Kossuth Lajos út 26. (Hrsz: 489) 2017. november Nem építési engedély köteles terv Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas

Részletesebben

Resitcky építő. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Verzió:2015-1. 16 830 Ft.

Resitcky építő. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Verzió:2015-1. 16 830 Ft. MVH Kód Mennyiség Díj Földmunka MVH kód: 21-002-0014456 Kód: 21-002-001.1 Előkészítő földmunka Humuszos termőréteg, termőföld leszedése,terítése gépi erővel, 18%-os terephajlásig,bármilyen talajban, szállítással,

Részletesebben

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016 Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

Épület lábazat-falazat csomópont, lemezalappal

Épület lábazat-falazat csomópont, lemezalappal 10 21 4 39 20 20 30 20 10 homlokzati hőszigetelés +nemesvakolat 16 30 falazóelem kezdősín aluprofil lábazati zártcellás hőszigetelés +gyöngyvakolat 20 25 padlóburkolat aljzatbeton (padlófűtéssel) 1 rtg.

Részletesebben

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Műszaki leírás 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Az épület, 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. szám alatti 39206/31 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el. Az épület: egyhajós,

Részletesebben

Lovasudvar és gazdasági épület kivitelezési munkái

Lovasudvar és gazdasági épület kivitelezési munkái Lovasudvar és gazdasági épület kivitelezési munkái Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/127 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS T T 1 T A N Á C S A D Ó É S T E R V E ZŐ KFT. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK FELÜLVIZSGÁLATA H E L Y I É P Í T É S I S Z A B Á L Y Z A T DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK..(.)

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata VOLT IFJÚSÁGI TÁBOR INGATLAN Békéscsaba, 2010. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Lencsési út 138. 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv 4.

Részletesebben

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

6. Szerkezeti csomópontok ajánlott kialakítása

6. Szerkezeti csomópontok ajánlott kialakítása A betonszilárdság gyakorlati figyelembevételének lehetôsége vasalt falak, vagy pillérek esetén reálisan C értékig terjedhet. A teherviselô falak záradékaként, a födémek a bekötési szintjén koszorúgerendát

Részletesebben

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm-tól Bruttó Ft/nm-tól

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm-tól Bruttó Ft/nm-tól Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó 192.000Ft/nm-tól Bruttó 220.000Ft/nm-tól Munkafolyamat Beépített anyagok Beépített anyagok Előkészítés Alapozás Lábazati kiemelés + szigetelés Vasalt aljzat

Részletesebben

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes 5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/105 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

H-2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u.

H-2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u. OROSZLÁNY Építészeti ajánlatkérési tervdokumentáció Építtető: Megrendelő: Projekt műszaki előkészítő: H-2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u. H-2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u. Svorcz Gábor H-2890 Tata, Akácfa

Részletesebben

Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás

Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás 5232 Tiszabő, Fő út 32. (Hrsz: 339) 2017. december Nem építési engedély köteles terv Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas

Részletesebben

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához Műszaki leírás az 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő 1021 helyrajzi számú ingatlan felmérési dokumentációjához Elhelyezkedés, megközelítés Mezőberény délkelet Magyarországon található, Békés

Részletesebben

06. 1:50 léptékű metszetek szabályai

06. 1:50 léptékű metszetek szabályai 06. 1:50 léptékű metszetek szabályai Horváth Tamás PhD építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 1:50 lépték ÉPÜLETSZERKEZETEK 1. Mi az ábrázolás

Részletesebben

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. TT KIV 20151008 BUDAPESTI EGYETMI KAT. GIM. R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T B U D A P E S T I E G Y E T E M I K A T O L I K U S G I

Részletesebben

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL 2012. - 1 - 1. Rekonstrukciós munkák A bontási munkák során a falazott szerkezetek felületéről

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe:

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe: Építtetô neve: Tervezô neve: Építési engedély szám: Kivitelezés megnevezése: (*) családi ház / sorház / ikerház Kivitelezés helyszíne (címe): Kivitelezést végzô cég neve: Kivitelezést végzô cég címe: telefonszáma:

Részletesebben

Tartószerkezetek modellezése

Tartószerkezetek modellezése Tartószerkezetek modellezése 16.,18. elıadás Repedések falazott falakban 1 Tartalom A falazott szerkezetek méretezési módja A falazat viselkedése, repedései Repedések falazott szerkezetekben Falazatok

Részletesebben

Schöck Isokorb Q, Q-VV

Schöck Isokorb Q, Q-VV Schöck Isokorb, -VV Schöck Isokorb típus Alátámasztott erkélyekhez alkalmas. Pozitív nyíróerők felvételére. Schöck Isokorb -VV típus Alátámasztott erkélyekhez alkalmas. Pozitív és negatív nyíróerők felvételére.

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ.

TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ. TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ.:294 Miskolc, 2017. december 12 1. TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐI

Részletesebben

Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint

Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint Dr. Horváth László egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszék Tartalom Mire ad választ az Eurocode?

Részletesebben

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY az 8900 Zalaegerszeg, Budai Nagy Antal utca 7. szám alatti, 3651. hrsz-on nyilvántartott ingatlanról Készült : Zalaegerszeg, 2015. május 14. Leszkó György Ingatlanforgalmi

Részletesebben

Alapozások (folytatás)

Alapozások (folytatás) Alapozások (folytatás) Horváth Tamás PhD építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 Szerkezetváltozatok Sávalapok Helyszíni pontalapok Pontalapok

Részletesebben

SZERKEZETEK KÁROSODÁSAI ÉS DIAGNOSZTIKÁJA JELLEMZŐ SZERKEZETI BEAVATKOZÁSOK MEGLÉVŐ ÉPÜLETEKBEN

SZERKEZETEK KÁROSODÁSAI ÉS DIAGNOSZTIKÁJA JELLEMZŐ SZERKEZETI BEAVATKOZÁSOK MEGLÉVŐ ÉPÜLETEKBEN ÉPÜLETSZERKEZETTAN 7. FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉS SZERKEZETEK KÁROSODÁSAI ÉS DIAGNOSZTIKÁJA JELLEMZŐ SZERKEZETI BEAVATKOZÁSOK MEGLÉVŐ ÉPÜLETEKBEN Laczkovics János okl. építészmérnök, tud. segédmunkatárs BME Épületszerkezettani

Részletesebben

K.Sz-11. GÖDÖLLŐ VÁRKAPITÁNYI LAK FELÚJÍTÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA (2100 Gödöllő, Szabadság út 2. hrsz.: 5870) Építész részletrajzok MEGJEGYZÉSEK:

K.Sz-11. GÖDÖLLŐ VÁRKAPITÁNYI LAK FELÚJÍTÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA (2100 Gödöllő, Szabadság út 2. hrsz.: 5870) Építész részletrajzok MEGJEGYZÉSEK: MEGJEGYZÉSEK: 1. A vállalkozó értesítse a tervezőt, amennyiben valamilyen hiányosságot, eltérést konfliktust fedez fel a terveken, még a munka megkezdése előtt. 2. A méretek a helyszínen ellenőrizendők!

Részletesebben

SZOMBATHELY MJV Önkormányzata. Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése c. pályázati felhíváshoz (TOP-6.2.

SZOMBATHELY MJV Önkormányzata. Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése c. pályázati felhíváshoz (TOP-6.2. SZOMBATHELY MJV Önkormányzata Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése c. pályázati felhíváshoz (TOP-6.2.1-15) 2014-2020 Koncepcionális javaslat Készítette: 2016. április

Részletesebben

- Elemezze a mellékelt szerkezetet, készítse el a háromcsuklós fa fedélszék igénybevételi ábráit, ismertesse a rácsostartó rúdelemeinek szilárdsági

- Elemezze a mellékelt szerkezetet, készítse el a háromcsuklós fa fedélszék igénybevételi ábráit, ismertesse a rácsostartó rúdelemeinek szilárdsági 1. - Elemezze a mellékelt szerkezetet, készítse el a háromcsuklós fa fedélszék igénybevételi ábráit, ismertesse a rácsostartó rúdelemeinek szilárdsági vizsgálatát. - Jellemezze a vasbeton három feszültségi

Részletesebben

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció Kisméretű családi ház eti-műszaki dokumentáció Építtető...... É... dátum... V R E T A T N MI A mintatervet Bártfai Szabó Gábor építész tervei alapján a Magyar Kamara megbízásából a Budapesti Műszaki és

Részletesebben

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm Bruttó Ft/nm

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm Bruttó Ft/nm Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó 225.000Ft/nm Bruttó 250.000Ft/nm Munkafolyamat Beépített anyagok Beépített anyagok Előkészítés Alapozás Lábazati kiemelés + szigetelés Vasalt aljzat Épület

Részletesebben

ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0119

ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0119 Eredménytájékoztató-Orvosi rendelő felújítása, bővítése az ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0119 azonosítószámon nyilvántartott Orvosi rendelő korszerűsítés Nagycsécs községben projekt keretében. Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Tartószerkezeti műszaki leírás

Tartószerkezeti műszaki leírás Tartószerkezeti műszaki leírás kiviteli tervekhez FINO PIAC 2045 Törökbálint, Park u. 4. hrsz.: 3305/2. Tartalom Statikus tervezői nyilatkozat 3 Tartószerkezeti műszaki leírás 4 A megbízás tárgya 4 A tervezett

Részletesebben

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/75 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

STATIKA MŰSZAKI LEÍRÁS

STATIKA MŰSZAKI LEÍRÁS 2081 Piliscsaba Aulich u. 5. Iroda: 1139 Budapest, Petneházy u. 58-60., Mobil: +36-30-408-4468, Tel.: +36-1-791-7514, E-mail.: office@perfectproject.hu, Web: www.perfectproject.hu STATIKA MŰSZAKI LEÍRÁS

Részletesebben

Strázsahegyi ingatlankataszter

Strázsahegyi ingatlankataszter Strázsahegyi ingatlankataszter Adatfelvevő lap Mg-GKSZ övezetekre 1 Adatlap sorszáma: 2 Felmérés időpontja: 1. rész - Ingatlan beazonosítása 3 Helyrajzi szám: 4 GPS koordináta 1 : 5 GPS koordináta 2 :

Részletesebben