Budapest, március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest, március"

Átírás

1 Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar JAVASLAT A KHT SZMSZ módosítására (Előterjesztés a Kari Tanács március 22i ülésére) Előterjesztő: Kovács Klementina KHT elnök Budapest, március Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

2 Javaslat A KHT SZMSZ módosítására A szabályzat módosításai A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabályán alapszik, melyet a saját szervezeti felépítésünknek megfelelően átvettünk és alkalmaztuk A módosításokra azért volt szükség, mert július 11én a Szenátus jóváhagyásával elfogadásra került A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya, amely számos módosítást tartalmaz. Ebből kifolyólag a Kari Hallgatói Önkormányzatoknak egy éven belül le kell követnie a változtatásokat, hogy megfeleljenek a felsőbb szabályoknak. Az alábbi módosítások nagy része emiatt került napirendre. A szabályzatból törölt bekezdések már nem felelnek meg A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabályának Az alábbi változtatásokon felül a bekezdésekben a ot felcserélte a KHT rövidítés illetve az Önkormányzatot a KHÖK. Az átláthatóság és a logikus felépítés érdekében paragrafusok helyeit megváltoztattuk, az érintett részekváltoztatásai az táblázatokban megtalálhatóak.. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

3 1. Az Önkormányzat Az Önkormányzat tagja minden, a Karral aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező és a Karra beiratkozott hallgató, a Karra vonatkozó hallgatói jogviszonyának megszűnéséig. (3) A KHÖK tagja minden, a Karral aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a Karra vonatkozó hallgatói jogviszonyának megszűnéséig, ide nem értve a karon doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókat. (4) Két félév között folytonos a KHÖK tagság, amennyiben a hallgató egymást követő két félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. 2. A Kari Hallgatói Önkormányzat feladatai Az Önkormányzat feladatai ellátja a Kar hallgatóinak érdekképviseletét, érdekvédelmét; gyakorolja a törvényekben, más jogszabályokban, egyetemi és kari szabályzatokban, továbbá szenátusi és kari tanácsi határozatokban ráruházott, a hallgatói jogviszonyból származó kollektív döntési, egyetértési, javaslattételi, ellenőrzési és véleményezési jogokat; kapcsolatot tart más hallgatói szervezetekkel; folyamatosan tájékoztatja a Kar hallgatóit saját tevékenységéről, az Egyetem és a Karok életéről, a hallgatókat és oktatókat érintő eseményekről A Kari Hallgatói Önkormányzat feladatai (1) c) ellátja a Kar hallgatóinak érdekképviseletét, érdekvédelmét, különösen az Alapszabályban rögzített területeken; a.) gyakorolja a törvényekben, más jogszabályokban, egyetemi és kari szabályzatokban, továbbá szenátusi és kari tanácsi határozatokban ráruházott, a hallgatói jogviszonyból származó kollektív döntési, egyetértési, javaslattételi, és véleményezési jogokat; j.) kapcsolatot tart más hallgatói szervezetekkel;illetve a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, és más bel és külföldi szakmai hallgatói szervezetekkel, testületekkel; i.) információs csatornáin keresztül folyamatosan tájékoztatja a Kar hallgatóit és oktatóit a KHÖK tevékenységéről, a Kar életével kapcsolatos eseményekről, a hallgatókat érintő tanulmányi oktatási, juttatási térítési, kollégiumi, közéleti és egyéb őket érintő ügyekről; l.) képzi és mentorálja a kari közéletben részt vevő hallgatókat; m.) ellátja a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerinti tanácsadási feladatait, továbbá a beiratkozó hallgatók segítése érdekében mentorhálózatot működtet; n.) feladata a hagyományőrzés, a kari identitás kialakítása és fenntartása, hallgatói szervezetek alumni találkozójának szervezése és támogatása; Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

4 Kollégiumi ügyekben együttműködik a Vásárhelyi Pál Tagkollégium (továbbiakban: Kollégium) vezetésével. o.) a számára rendelkezésre álló pénzeszközöket hatékony, eredményes és gazdaságos jogszabályokkal, egyetemi belső szabályozókkal, valamint az Alapszabályban és a Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített feladatokkal harmonizáló módon használja fel q.) Kollégiumi ügyekben együttműködik a Kancellária Kollégiumok Igazgatóságával (továbbiakban: Kollégium). 3. A Kari Hallgatói Önkormányzat felépítése Az Önkormányzat felépítése a útján gyakorolja. A legfeljebb 15 szavazati jogú tagból és a Kari Hallgatói Tanács által szükségesnek tartott számú póttagból áll. A póttagok számát a Kari Hallgatói Tanács az Alakuló ülésén a szavazati jogú tagok legalább 2/3ának egyetértésével határozza meg. A Kari Hallgatói Önkormányzat felépítése (2) c.) az Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Tanács (továbbiakban: KHT) útján gyakorolja. (5) d.) az Oktatási Bizottság (5) e.) a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság (5) f.) a Pályázati Bizottság; (5) g.) a Szociális Bizottság. (6) A KHT 13 szavazati jogú tagból áll. (7) A KHT póttagjai a Tisztújító Szavazáson jelentkezést benyújtó, de mandátumot nem nyert KHÖK tagok. (8) A KHT tanácskozási jogú tagjai lehetnek a.) a Tisztújító Szavazást követő 6 hónapon belül a KHT döntése alapján kizárólag a póttagok közül kiválasztott hallgatók; b.) a Tisztújító Szavazást követő 6 hónapon túl a KHT döntése alapján a póttagok közül kiválasztott hallgatók, valamint a KHT döntése alapján az általa kiírt tanácskozási jogú tagság betöltésére vonatkozó pályázaton nyert KHÖK tagok. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

5 (9) Amennyiben a tanácskozási jogú tag képviselői vagy tisztségviselői mandátumot nyer el, tanácskozási jogú tagsága megszűnik. (7) A Karon kari hallgatói öntevékeny csoportok alakulhatnak. a.) A kari hallgatói öntevékeny csoport célja, hogy szervezeti keretet adjon egy tevékenységi kör iránt érdeklődő kari hallgatóknak arra, hogy ezt a tevékenységet közösen, esetenként az Önkormányzat által támogatva végezzék. Öntevékeny csoportot alakíthatnak valamely tudományág iránt kiemelten érdeklődők, valamely sportág, vagy sportágak művelői, valamely hobbitevékenység művelői vagy valamely művészeti ág iránt érdeklődők, a hallgatók tanulmányi és közösségi mentorálása iránt érdeklődők. b.) Az öntevékeny csoport jogszabályban rögzített szervezeti formát nem ölthet. c.) A kari hallgatói öntevékeny csoport tagja lehet a Kar bármely hallgatója, illetve más személyek az öntevékeny csoport szervezeti és működési szabályzatában foglaltaknak megfelelően. (10) A Karon az Alapszabály 6., 7. és 8. szerint kari hallgatói öntevékeny körök, kari versenycsapatok, valamint kari szakkollégiumok, összefoglaló nevén hallgatói csoportok alakulhatnak. a.) A kari hallgatói öntevékeny csoportok listáját a 4. számú melléklet tartalmazza d.) A Zielinski Szilárd Szakkollégium kari öntevékeny csoport formájában működik. e.) A megalakulást a hagyja jóvá, az általa kiírt pályázat elfogadásával. A pályázatnak tartalmaznia kell: a tevékenység célját és formáját, a vezető nevét és elérhetőségét, a csoport szervezeti és működési szabályzatát valamint működési helyének megjelölését.f.) A csak az a.) és e.) szerint megfelelő pályázatot fogadja el, ha az öntevékeny csoport pályázatában megjelölt tevékenység célja és formája a és bizottságainak valamint a karon működő öntevékeny csoportok tevékenységétől lényegileg Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

6 megkülönböztethető. g.) Az öntevékeny csoport tevékenységéről a Kari és az Egyetemi Hallgatói Képviselet tájékoztatást kérhet. h.) Nyolc napon belül a tudomására kell hozni, ha a tagok a csoport Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1111 Budapest, Kruspér utca 2. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax: működését felfüggesztik, megszüntetik, illetve az e.) pontban meghatározott pályázatban rögzítettekhez képest változás következik be. i.) Ha az öntevékeny csoport jogszabályba, vagy az egyetemi irányítás és vezetés jogi eszközeibe ütköző tevékenységet folytat, vagy ha tevékenysége sérti az Egyetem (Kar) jó hírnevét, működését a felfüggesztheti. A működést felfüggesztő határozatot indoklással ellátva írásban kell eljuttatni a csoport vezetőjének, aki köteles azt a csoport tagjainak tudomására hozni. j.) A határozata ellen 8 napon belül lehet a felülvizsgálati kérelemmel fordulni az Egyetemi Hallgatói Képviselethez, aki 15 napon belül tájékoztatást ad a kivizsgálás menetéről. 4. A Szavazás a Kar 1. (3) bekezdésben meghatározott hallgatóinak 20%a, beadványon a KHTnál, (2) c.) döntést hozzon a jelen SZMSZ szerinti, nem tisztújítási célú kérdésekben. (3) a.) a Kar 1. (3) bekezdésben meghatározott hallgatóinak 15%a, beadványon a KHTnál, Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

7 A 1. (3)/(a) pontja alapján történő kezdeményezés esetén a beadványnak tartalmaznia kell a Szavazás témájának pontos megjelölését, a támogatók nevét, Neptun kódját és sajátkezű aláírását. A Kari Hallgatói Tanács a Központi Tanulmányi Hivatal és a Dékáni Hivatal adatszolgáltatása alapján ellenőrzi az aláírások hitelességét és amennyiben az érvényes aláírások száma eléri az Önkormányzat létszámának 20%át, a Kari Hallgatói Tanács a megjelölt témában a benyújtástól számított egy hónapon belül összehívja a Szavazást. A 1. (3)/(a) pontja alapján történő kezdeményezés esetén a beadványnak tartalmaznia kell a Szavazás témájának pontos megjelölését, a támogatók nevét, Neptun kódját és sajátkezű aláírását. A Kari Hallgatói Tanács a Központi Tanulmányi Hivatal és a Dékáni Hivatal adatszolgáltatása alapján ellenőrzi az aláírások hitelességét és amennyiben az érvényes aláírások száma eléri az Önkormányzat létszámának 20%át, a Kari Hallgatói Tanács a megjelölt témában a benyújtástól számított egy hónapon belül összehívja a Szavazást. A Szavazás összehívásáról a napirendi pontok megjelölésével értesíteni kell a Dékánt. A Szavazást annak időpontja előtt legalább két héttel meg kell hirdetni a KHT 2. számú mellékletében felsorolt információs csatornáin. Érvényes a Szavazás, ha azon a Kar teljes idejű nappali képzésben résztvevő hallgatóinak legalább 25 %a részt vesz. A Bizottságnak nem lehetnek tagjai az 1. (3) bekezdésben meghatározott hallgatók. (5) A (3) bekezdés a.) pontja szerinti Szavazás összehívását írásban kell kezdeményezni a KHTnál, a Szavazáson feltenni kívánt kérdések pontos megjelölésével. Ezután lehet a kezdeményezést támogatók aláírásait gyűjteni a KHT által hitelesített íveken. (6) Az írásbeli kezdeményezés, ami a Szavazás kiírására vagy határozatok fellebbezésére szolgál, tartalmazza a kérdések pontos megjelölését, a támogatók nevét, Neptun kódját, személyi igazolványának számát és saját kezű aláírását (7) A szükséges számú aláírás összegyűjtésére a kezdeményezőknek 3 hét áll rendelkezésre. Amennyiben az érvényes aláírások száma határidőre nem éri el a KHÖK tagjai számának 15 %át, a Szavazás összehívására tett kezdeményezés eredménytelen (8) A Szavazás összehívásáról a napirendi pontok megjelölésével értesíteni kell a Dékánt és az Egyetemi Hallgatói Képviseletet. (9) A Szavazást annak időpontja előtt legalább két héttel meg kell hirdetni a KHT SZMSZ 2. számú mellékletében felsorolt információs csatornáin. (11) Érvényes a Szavazás, ha azon az Alapszabály 18. (15) bekezdésében meghatározott számú hallgató részt vett. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

8 A Szavazás minimum két munkanap alatt történik. A Szavazást úgy kell megszervezni, hogy munkanapokon legalább napi négy óra álljon a hallgatók rendelkezésére a szavazatok leadására a szavazás helyszínein. A Szavazás időtartama az érvényes létszám elérése érdekében további öt munkanappal meghosszabbítható. A Szavazásról a BME Szervezeti Felépítés és Működési Rendnek megfelelő emlékeztetőt kell készíteni. A Szavazás határozatait és állásfoglalásait 8 napon belül nyilvánosságra kell hozni, illetve meg kell küldeni a Kar Dékánjának, valamint az Egyetemi Hallgatói Képviseletnek. Az emlékeztető elkészítéséről és hitelesítéséről a Bizottság gondoskodik (18) A Szavazás megszervezése az Alapszabály 18. (12) bekezdésében meghatározott módon történik (21) A Szavazásról a BME Szervezeti és Működési Rendjének megfelelő emlékeztetőt kell készíteni. A Szavazás határozatait és állásfoglalásait 8 napon belül nyilvánosságra kell hozni, illetve meg kell küldeni a Dékánnak, valamint az Egyetemi Hallgatói Képviseletnek. Az emlékeztető elkészítéséről és hitelesítéséről a Bizottság gondoskodik. (22) A Szavazás eredményes, ha érvényes, és a szavazás eredménye egyértelműen megállapítható, vagyis a.) Tisztújító Szavazás esetén a mandátumot vagy adott posztot elnyerő, valamint onnan kimaradó jelölt között szavazategyenlőség nem áll fenn, b.) nem Tisztújító Szavazás esetén a feltett kérdésre az igen és a nem válaszok különböző számú szavazatot kaptak. (24) A Szavazás további szabályait az Alapszabály 8. számú melléklete tartalmazza. 5. A Tisztújító Szavazás A Tisztújító Szavazást évente kötelezően össze kell hívni. A Tisztújító Szavazás során legfeljebb 15 fő válik a szavazati jogú tagjává. A póttagokat a Kari Hallgató Tanács választja a meg nem szavazott, vagy a mandátumukról lemondó jelöltek közül. (2) A Tisztújító Szavazást úgy kell megszervezni, hogy annak végeredménye a KHT alakuló ülését követő egy éven belül megszülessen. (3)A Tisztújító Szavazás során a 12 legtöbb szavazatot kapott jelölt válhat a KHT szavazati jogú tagjává. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

9 A Tisztújító Szavazás esetén a Kar bármely 1. (3) bekezdésben meghatározott hallgatója jelöltetheti magát. A jelölést a Bizottsághoz kell benyújtani. A szavazólapra, illetve az elektronikus felületre az kerülhet fel, aki a Fórum előtt 1 héttel már írásban leadta a jelölését. Jelen bekezdéstől eltérni, kizárólag az 5. (11) bekezdés alapján lehet. A szavazólap alfabetikus sorrendben tartalmazza a jelöltek névsorát. (6) A jelöléseknek tartalmaznia kell a jelölt: a.) nevét, b.) neptun kódját, c.) beiratkozási évét, d.) igazolványképét, e.) elérhetőségeit. A Tisztújító Szavazás során megválasztott hallgatóknak a Kar minden képzési szintjét és az azon belüli évfolyamok alkotta csoportokat képviselniük kell. Öt kitüntetett csoport van, melyekbe hallgatók a Karra való beiratkozási év alapján kerülnek: a.) BSc I. évfolyam, b.) BSc II. évfolyam, c.) BSc III. évfolyam, d.) BSc IV. évfolyam, e.) MSc (4) A KHÖK képviselőinek jelölését a Szavazás megkezdése előtt 2 héten át, de legkésőbb a Szavazást megelőző napon kell bejelenteni. A bejelentés pontos módját a Bizottság határozza meg olyan módon, hogy a bejelentés mindenképpen elektronikus formában és papíralapon is megtörténjen. A KHÖK azon tagja válik jelöltté, aki eleget tesz a bejelentéssel kapcsolatos minden előírásnak. (5) A szavazólap illetve elektronikus szavazás esetén a szavazási felület alfabetikus sorrendben tartalmazza a jelöltek névsorát. (6) A jelöléseknek tartalmaznia kell a jelölt: a.) családi és utónevét, b.) személyi azonosítóját c.) lakcímét d.) neptun kódját, e.) képzéskódját, f.) beiratkozási évét, g.) igazolványképét h.) elérhetőségeit, i.) valamint nyilatkozatát arról, hogy i. választójoga van; ii. a jelölést elfogadja; iii. megválasztása esetén az egyes vagyonnyilatkozattételi kötelezettségekről szóló évi CLII. törvény szerint vagyonnyilatkozatot kész tenni; iv. nincs olyan tisztsége, amely összeférhetetlen a megbízatással, illetőleg megválasztása esetén 5 munkanapon belül gondoskodik az összeférhetetlenség megszüntetéséről. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

10 A Tisztújító Szavazás során először az 5. (9) bekezdésében meghatározott csoportokból csoportonként egy fő a legtöbb szavazatott kapott jelöltek válnak a tagjává. A csoportokból való mandátumszerzéshez csak a jelölttel azonos csoportban lévő jelöltekre érkezett szavazatok vehetők figyelembe. Abban az esetben, ha nem érkezett az 5. (9) bekezdésében meghatározott valamely csoport(ok)ba tartozó hallgató(k)ra jelölés, az adott csoport(ok)ba tartozó hallgató(k) számára a jelölési határidő a Fórum előtti napra módosul. Ha a módosított határidőig sem érkezik be jelölés, akkor az adott csoport(ok)ban nem szerezhető mandátum. A mandátumot még nem szerzett jelöltek közül, a fennmaradó helyekre az 5. (9) bekezdésében meghatározott csoportoktól függetlenül, a Tisztújító Szavazás során csökkenő sorrendben a legtöbb szavazatot kapott jelöltek válnak a tagjává. Új Tisztújító Szavazást kell kiírni, ha szavazategyenlőség áll fenn a.) a sorrendben 15. helyen megszerezhető mandátumért az 5. (12) bekezdésben említett jelöltek között, akkor ezen jelöltek és a velük azonos szavazatot kapott jelöltek között a még nem betöltött hely(ek)re; b.) az 5. (9) bekezdésben említett csoportokon belül a legtöbb szavazatot kapott jelöltek között, továbbá egyik jelölt sem kapott több szavazatot, mint a 15. helyen megszerezhető mandátum megszerzéséhez szükséges szavazatszám. A Szavazást, az ezen jelöltek és a velük azonos szavazatot kapott jelöltek között a még nem betöltött hely(ek)re kell kiírni. A póttagok, amikor aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a kapott szavazataik száma alapján csökkenő sorrendben várólistára kerülnek a következő érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás utáni alakuló ülésig de legfeljebb egy évig. (10) A póttagok, a karral aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezésük esetén a kapott szavazataik száma alapján csökkenő sorrendben várólistára kerülnek a következő érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás utáni alakuló ülésig. (11) Egy hallgatói képviselő mandátuma megszűnését követően a legutóbbi Tisztújító Szavazás során sorrendben következő póttag nyer mandátumot, akit a KHT egy héten belül értesít ben. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

11 Amikor valamelyik tag kari aktív hallgatói jogviszonya megszűnik, elveszíti mandátumát. Amennyiben a mandátumának elvesztését követő 90 napon belül ismét a Kar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója lesz, póttagnak minősül és az 5. (16) pont alapján a várólistára felkerül. A Bizottság elkészíti a Tisztújító Szavazás hivatalos emlékeztetőjét, melyet a 4. (10) pontjaiban megjelölt tagok közül egyegy hitelesíti aláírásával. A Bizottság eredményt megállapító döntése ellen annak meghirdetését követő 3 napon belül a Hallgatói Jogorvoslati Bizottság előtt előterjesztett fellebbezésnek van helye. A Tisztújító Szavazás eredménytelensége, illetve érvénytelensége esetén a Tisztújító Szavazást 30 napon belül meg kell ismételni. A Bizottság elkészíti a Tisztújító Szavazás hivatalos emlékeztetőjét, melyet a 4. (12) pontjaiban megjelölt tagok közül egyegy hitelesíti aláírásával. (15) A Bizottság eredményt megállapító döntése ellen 6. A Kari Hallgatói Fórum a.) ha a Kar 1. (3) bekezdésében meghatározott hallgatóinak 20%a kezdeményezi. Az összehívásról a gondoskodik. A Fórum összehívásáról a napirendi pontok megjelölésével értesíteni kell a Dékánt. A Fórumot, annak időpontja előtt legalább két héttel meg kell hirdetni. A Kar 1. (3) bekezdésben meghatározott hallgatóinak 20%a a nál beadványon kezdeményezheti a Kari Hallgatói Fórum összehívását. A beadványnak tartalmaznia kell a támogatók nevét, Neptun kódját és sajátkezű aláírását. A Kari Hallgatói Tanács a Központi Tanulmányi Hivatal és a Dékáni Hivatal adatszolgáltatása alapján ellenőrzi az aláírások hitelességét és amennyiben az érvényes aláírások száma eléri az Önkormányzat létszámának 20%át, a Kari Hallgatói Tanács a benyújtástól számított egy hónapon belül összehívja a Kari Hallgatói Fórumot (1) c.) véleményt nyilváníthat a KHÖKöt érintő kérdésekben. (2) b.) ha a Kar 1. (3) bekezdésében meghatározott hallgatóinak 15%a kezdeményezi. (3) Az összehívásról és lebonyolításról a KHT gondoskodik (4) A Fórum összehívásáról a napirendi pontok megjelölésével értesíteni kell a Dékánt és az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökét (5) A Fórumot, annak időpontja előtt legalább két héttel meg kell hirdetni a KHT hivatalos információs csatornáin. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

12 A Fórumról emlékeztetőt kell készíteni, amelyet 8 napon belül nyilvánosságra kell hozni, illetve meg kell küldeni a Kar Dékánjának és a meghívottaknak. Az emlékeztetőt a levezető elnök hitelesíti (8) A Fórumról emlékeztetőt kell készíteni, amelyet 2 héten belül nyilvánosságra kell hozni a KHT hivatalos információs csatornáin, illetve meg kell küldeni a Dékánnak és a meghívottaknak. Az emlékeztetőt a levezető elnök hitelesíti. 7. Az Építőmérnöki Kar A A Kari Tanács szavazati jogú tagja az Önkormányzat elnöke és a Egyetemi Hallgatói Képviseletbe delegált tagjai. A megválasztott mandátuma a következő érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás utáni alakuló ülésig, de legfeljebb a saját alakuló üléstől számított egy évig tart. Amennyiben az előző alakulóüléstől számított egy éven belül nem alakul meg az új Kari Hallgatói Tanács, jogait a következő alakuló ülésig átmenetileg, ügyvezető jelleggel a korábbi gyakorolja Az Építőmérnöki Kar (3) A KHT szavazati jogú tagja az 5. szerint választott 12 hallgató és a KHT elnöke. (5) A megválasztott KHT mandátuma a következő érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás utáni alakuló ülésig, de legfeljebb a saját alakuló üléstől számított egy évig tart. Amennyiben az előző alakulóüléstől számított egy éven belül nem alakul meg az új KHT, jogait a következő alakuló ülésig átmenetileg, ügyvivő jelleggel a korábbi KHT gyakorolja. 8. Az Építőmérnöki Kar hatásköre Az Építőmérnöki Kar A hatásköre hatásköre (1) l.) megválasztja saját tagjai közül a megválasztja saját tagjai közül a tisztségviselőit; tisztségviselőjét és megbízottjait; kinevezi a Gazdasági Bizottság tagjait; r.) kinevezi a Vásárhelyi Napok főszervezőjét, s.) kinevezi a Szakest főszervezőjét, 9. Az Építőmérnöki Kar működési rendje A működési rendje Az Építőmérnöki Kar működési rendje Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

13 A hitelesített emlékeztető alapján érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás során a ba jutott hallgatók részére alakuló ülést kell összehívni. Az alakuló ülésre a tagjává választott hallgatókon túl meg kell hívni tanácskozási joggal az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökét és a előző elnökét. Az alakuló ülésen a Kari Hallgatói Tanács titkos szavazással, egyszerű többséggel megválasztja elnökét, valamint legkésőbb az alakuló ülés utáni ülésén valamennyi tisztségviselőjét. A ülésein tanácskozási joggal részt vehet az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke, a által megválasztott póttagok és más, a Kari Hallgatói Tanács elnöke által meghívott személyek. A ülései nyilvánosak. A Kari Hallgatói Tanács elnöke zárt ülést is elrendelhet, amelyen csak a szavazati és tanácskozási jogú tagok vehetnek részt A testület döntéseit személyi kérdésekben titkosan, egyéb kérdésekben ha a Kari Hallgatói Tanács másképpen nem határoz nyíltan hozza. A testület döntéseit legalább a szavazati jogú tagok legalább 2/3ának egyhangú szavazatával hozza a.) a költségvetésének elfogadása esetén; b.) az SZMSZ mellékleteinek elfogadása és módosítása esetén; c.) a valamely tagjának lemondásának elfogadása esetén; d.) a valamely tagjának visszahívása esetén; e.) a 9. (7) bekezdésében meghatározott esetben; minden egyéb esetben legalább a szavazati jogú tagok legalább felének egyhangú szavazatával. (2) A hitelesített emlékeztető alapján érvényesnek és eredményesnek minősített Tisztújító Szavazás során a KHTba jutott hallgatók részére alakuló ülést kell összehívni. Az alakuló ülésre a KHT tagjává választott hallgatókon túl meg kell hívni tanácskozási joggal az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökét és a KHT előző elnökét. (3) A KHT ülésein állandó meghívott az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke, a KHT által megválasztott tanácskozási jogú tagokés más, a KHT elnöke által meghívott személyek. A KHT ülései nyilvánosaka KHÖK tagjainak számára, de indokolt esetben, abszolút többséggel a KHT az ülésről a nyilvánosságot teljesen, vagy részben kizárhatja.. (4) A testület egyszerű többséggel, személyi kérdésekben titkosan, egyéb kérdésekben ha másként nem határoz nyíltan hozza. (5) Minősített többség szükséges a.) az SZMSZ és mellékleteinek elfogadásakor vagy módosításakor, b.) a KHT elnökének felmentéséhez (tisztségviselői mandátumának elvesztéséhez), c.) a KHT különböző feladatait ellátó képviselők felmentéséhez, d.) a KHT tanácskozási jogú tagok kinevezéséhez, e.) a KHT képviselőinek visszahívásához Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

14 Amennyiben a létszáma bármilyen módon 15 fő alá csökken, akkor a köteles 90 napon belül a megüresedett hely(ek)re a sorrendben következő póttago(ka)t szavazati jogú taggá behívn Amennyiben a száma 10 fő alá csökken, de a várólistán nincs további személy, aki a megüresedett helyre lépjen, Tisztújító Szavazást kell kiírni 30 napon belül. Az ülésen szavazni kell minden, az ülésen résztvevő által tett indítványról. Az üléseket a elnöke, akadályoztatása esetén az alelnök vezeti le. A tagjai kötelesek az ülések legalább 75%án részt venni. Amennyiben a valamely tagja az utolsó alakuló ülés óta több mint az ülések 25%án, de legalább 3 ülésen nem vett részt, a kezdeményezheti a visszahívást a 9. (5)d.) szerint. A üléseiről a BME Szervezeti és Működési Szabályzatának megfelelő emlékeztetőt kell készíteni. A Kari Hallgatói Tanács az üléseiről készült emlékeztetőt köteles legkésőbb az ülést követő két héten belül nyilvánosságra hozni, valamint annak kérésére egy példányát az Egyetemi Hallgatói Képviseletnek megküldeni. A Kari Hallgatói Tanács az ülésről készített emlékeztetőt iktatja (6) Amennyiben a KHT létszáma 9 fő alá csökken, de a várólistán nincs további személy, aki a megüresedett helyre lépjen, Tisztújító Szavazást kell kiírni 30 napon belül. (7) Az üléseket a KHT elnöke, akadályoztatása esetén az alelnöke, az alelnök akadályoztatása esetén a KHT korelnöke vezeti le. (8) A hallgatói képviselő mandátumának megvonása a 22. szerinti esetekben és módokon lehetséges. (9) A KHT üléseiről a BME Szervezeti és Működési Rendjének megfelelő emlékeztetőt kell készíteni. A KHT az üléseiről készült emlékeztetőt köteles legkésőbb az ülést követő két héten belül nyilvánosságra hozni, elektronikusan az Egyetemi Hallgatói Képviselet részére megküldeni, valamint annak kérésére egy példányát az Egyetemi Hallgatói Képviseletnek átadni. A KHT az ülésről készített emlékeztetőt iktatja. 12. Az Építőmérnöki Kar elnöke A elnöke Az Építőmérnöki Kar elnöke (2) A KHT elnökét a KHT választja a KHÖK tagjai közül titkos szavazással, mandátuma egy évre szól, de legfeljebb a következő elnökválasztó ülésig. (3) A KHT elnökének tisztsége megszűnik a megbízatás lejártával, visszahívással, melyet a KHT kezdeményezhet, lemondással, az elnök halálával, illetve a KHÖK tagsága megszűnésével, szüneteltetésével. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

15 Az elnök távolléte vagy akadályoztatása esetén az elnök 10. (3) szerinti feladatai és jogkörei az alelnökre szállnak át. Az elnöki és alelnöki pozíció egy személyben nem tölthető be. (4) A KHT elnökválasztás általános szabályai: a.) Az éves rendes elnökválasztás időpontja minden év március utolsó keddje. A pontos időpontját, valamint a pályázat leadási határidejét és további részleteit a KHT a szavazást megelőzően legalább 4 héttel korábban kitűzi, és erről értesíti a KHÖK tagjait. b.) A KHT elnökválasztást a pályázat leadási határideje után legalább egy hét elteltével lehet tartani. c.) A pályázók névsorát és pályázati anyagait a KHT tagjainak rendelkezésére kell bocsátani. d.) Az elnöki pályázati anyagokat a KHT a honlapján nyilvánosságra hozza. e.) A KHT elnökválasztás során a KHT képviselőket illeti meg szavazati jog. (5) Amennyiben a KHT elnökválasztás során nem érkezett be pályázat vagy a KHT képviselői nem támogatják a pályázót, akkor a következő kiírt pályázat lezárultáig ügyvivő jelleggel a KHT korelnöke látja el az elnöki feladatokat. Ha az újra kiírt pályázat lezárultával sincs a KHTnak elnöke, akkor az Egyetemi Hallgatói Képviselet magához vonja a KHT feladatait és jogait. (6) A közvetlenül nem az alakuló ülést követő KHT elnökválasztás esetében, a KHT az (4) ab) pontjaiban rögzített határidőktől eltérhet, azzal a kitétellel, hogy a pályázat meghirdetése és a szavazás között legalább két hétnek kell eltelnie. 13. Az Építőmérnöki Kar megbízottjai A tisztségviselői és megbízottjai Az Építőmérnöki Kar megbízottjai A tisztségviselői és megbízottjai (1) A KHT megbízottjai a.) a elnöke, a alelnöke, a.) a KHT alelnöke(i), az Egyetemi Hallgatói Képviseletbe delegált két b.) az Egyetemi Hallgatói Képviseletbe delegált fő képviselők, f.) az Oktatási Bizottság vezetője, g.) a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság vezetője, h.) a Szociális Bizottság vezetője, i.) a Pályázati Bizottság vezetője, Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

16 a juttatási és térítési felelős, a pályázati felelős, a jegyzőkönyvvezető. m.) az emlékeztetővezető. A elnökének feladatait a 10. tartalmazza. Az Oktatási Bizottság vezetőjének feladata a tanulmányi és oktatási ügyekben a feladatok koordinálása A juttatási és térítési felelős feladata a juttatási és térítési ügyekben a feladatok koordinálása. A pályázati felelős feladata a Kari Hallgatói Tanács által kiírt pályázatok koordinálása. Az irodafelelős feladata a Hallgatói Iroda üzemeltetése, rendben tartása. A jegyzőkönyvvezető feladata a Kari Hallgatói Tanács üléseiről az emlékeztető elkészítése. (2) A KHT alelnökének feladatai: a.) az elnök távolléte vagy akadályoztatása esetén képviseli a ot. Ennek során az elnök minden a 10. ban meghatározott feladata, kötelessége az alelnökre száll, és az elnök minden a 10. ban meghatározott joga az alelnököt illeti meg. b.) az utánpótlásnevelés koordinálása, a frissen bekerült képviselők tudásátadásának biztosítása; c.) a KHT hosszú távú céljainak nyomon követése. (7) Az Oktatási Bizottság vezetőjének feladatait a 16. (3) tartalmazza. (8) A Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság vezetőjének feladatait a 17. (3) tartalmazza. (9)A Pályázati Bizottság vezetőjének feladatait az 18. (3) tartalmazza (10) A Szociális Bizottság vezetőjének feladatait a 19. (4) tartalmazza. (13) Az irodafelelős feladata a Hallgatói Iroda üzemeltetése, rendben tartása, az ügyeleti rend betartatása. (14) Az emlékeztetővezető feladata a KHT üléseiről az emlékeztető elkészítése. 14. A Gazdasági Bizottság a.) kezeli és felügyeli a és a Karhoz vagy a Kollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények pénzügyeit; A Gazdasági Bizottság legfeljebb 5 fős. A Gazdasági Bizottság vezetőjét a Kari Hallgatói Tanács delegálja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. Tagság feltétele az SZMSZ 1. számú mellékletben (GB ügyrend) meghatározott próbaidőszak teljesítése. Amennyiben a KHT tagjai között nincs olyan, aki teljesítette volna a meghatározott próbaidőszakot, ügyvivő jelleggel a KHT elnöke látja el a Gazdasági Bizottság vezetői posztját. a.) kezeli és felügyeli a és a Karhoz vagy a Vásárhelyi Pál Kollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények pénzügyeit; (2) A Gazdasági Bizottság legfeljebb 3 fős. A Gazdasági Bizottság vezetőjét a KHT delegálja saját szavazati jogú tagjai közül. (3) A Gazdasági Bizottság tagjait a KHT delegálja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

17 kapcsolatot tart a KHT elnökével, a karon működő hallgatói öntevékeny csoportok vezetőivel, a Karhoz vagy akollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények szervezőivel; A külső tagok feladatkörét a Gazdasági Bizottság ügyrendje tartalmazza. A Gazdasági Bizottság további tagjaira a Kari Hallgatói Tanács pályázatot ír ki. A pályázatot a bírálja el és a Gazdasági Bizottság tagjait a nevezi ki a Gazdasági Bizottság vezetőjének javaslatára. A megbízatásuk határozatlan időre szól, visszahívásig vagy lemondásig tart. A lemondás elfogadásáról és a visszahívásról a Kari Hallgatói Tanács dönt. A Gazdasági Bizottság megbízott tagjainak automatikusan megszűnik a megbízatása, ha a 4. sz. melléklet szerinti bevételes kari hallgatói öntevékeny csoportok tagjává válnak. Amennyiben a Gazdasági Bizottság létszáma 3 fő alá csökken, a bizottság tagjait a Kari Hallgatói Tanács a szavazati és tanácskozási tagjai közül delegálja. Ezen tagok száma legfeljebb 3 fő, megbízatásuk visszahívásig vagy a posztról való lemondásig tart. (4)a.) kapcsolatot tart a KHT elnökével, a karon működő hallgatói öntevékeny csoportok vezetőivel, a Karhoz vagy a Vásárhelyi Pál Kollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények szervezőivel; (5) A megbízatásuk mandátumuk lejártáig, visszahívásig vagy lemondásig tart. A lemondás elfogadásáról és a visszahívásról a KHT dönt 15. A Kollégiumi Bizottság szervezi és segíti a Kollégium közösségi és kulturális életét; A Kollégiumi Bizottság 3 fős. A Kollégiumi Bizottság vezetőjét és további két tagját a KHT választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. kapcsolatot tart a Kollégiumban működő 4. számú melléklet szerinti kari hallgatói öntevékeny csoportok vezetőivel; a.) szervezi és segíti a Vásárhelyi Pál Kollégium közösségi és kulturális életét; (2) A Kollégiumi Bizottság legfeljebb 4 fős. A Kollégiumi Bizottság vezetőjét és további két tagját a KHT választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. (3)a.) kapcsolatot tart a Vásárhelyi Pál Kollégiumban működő 4. számú melléklet szerinti kari hallgatói öntevékeny csoportok vezetőivel; 16. A Rendezvényszervező Bizottság kapcsolatot tart a KHT elnökével, a Karhoz vagy a Kollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények szervezőivel; (3) a.) kapcsolatot tart a KHT elnökével, a Karhoz vagy a Vásárhelyi Pál Kollégiumhoz kötődő hallgatói rendezvények szervezőivel; Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

18 kizárólag a Gazdasági Bizottság vezetőjével együtt járhat el a gazdálkodást és infrastruktúrát biztosító szervezetek által kijelölt felelősökhöz kapcsolódó ügyekben A által delegált tagok megbízatása a i tagság lejártával megszűnik (3) b.) kizárólag a KHT elnökkel együtt járhat el a gazdálkodást és infrastruktúrát biztosító szervezetek által kijelölt felelősökhöz kapcsolódó ügyekben. (6) A KHT által delegált tagok megbízatása a KHT mandátum lejártával megszűnik. 17. Az Oktatási Bizottság Az Oktatási Bizottság 6 fős. Az Oktatási Bizottság vezetőjét és további öt tagját a Kari Hallgatói Tanács választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül (2) Az Oktatási Bizottság 6 fős. Az Oktatási Bizottság vezetőjét a KHT választja saját tagjai közül. További öt tagját a KHT választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. automatikusan a KHT által delegált egyik Kari Tanulmányi Bizottság és Kari Kreditátviteli Bizottság tag. (3) g.) automatikusan a KHT által delegált egyik Kari Tanulmányi Bizottság tag. 18. A Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság (1) A Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság a.) segít a Kar hallgatóinak a juttatást és térítést érintő ügyekben; b.) javaslatot tesz a tanulmányi ösztöndíjosztás elveire és eredményére; c.) elvégzi a KHT által rábízott feladatokat; d.) félévente beszámolót készít a KHTnak a tevékenységéről; e.) szorgalmi időszakban legalább félévente tartja zárt üléseit; f.) ülésein állandó meghívottak a KHT tagjai; g.) üléseiről emlékeztetőt készít. (2) A Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság 3 fős. Az Ösztöndíj Bizottság vezetőjét a KHT választja saját tagjai közül. További két tagját a KHT választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. (3) A Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság vezetője a.) összehívja, szervezi és vezeti a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság üléseit, operatív munkáját; b.) jelentéseket, javaslatokat, indítványokat terjeszt a KHT elé; Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

19 c.) a KHT ülésein köteles beszámolni a két ülés között eltelt időszakban végzett munkájáról; d.) mandátumának lejártakor köteles gondoskodni a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság munkájának folytonosságáról, a folyó ügyeket, információkat, okmányokat, iratokat rendben átadni a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság új vezetőjének; folyamatosan követi és értékeli a Tanulmányi Ösztöndíj Bizottság tagjainak a munkáját 19. A Pályázati Bizottság (1) A Pályázati Bizottság a.) segít a Kar hallgatóinak a pályázatokat érintő ügyekben; b.) javaslatot tesz a KHT pályázati kiírásainak tartalmára; c.) javaslatot készít a KHT ösztöndíj pályázatinak eredményére; d.) elvégzi a KHT által rábízott feladatokat; e.) félévente beszámolót készít a KHTnak a tevékenységéről; f.) szorgalmi időszakban havonta tartja zárt üléseit; g.) ülésein állandó meghívottak a KHT tagjai; h.) üléseiről emlékeztetőt készít. (2) A Pályázati Bizottság 3 fős. A Pályázati Bizottság vezetőjét a KHT választja saját tagjai közül. További két tagját a KHT választja saját szavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. (3) A Pályázati Bizottság vezetője a.) kapcsolatot tart az Egyetemi Hallgatói Képviselet pályázati referensével; b.) összehívja, szervezi és vezeti a Pályázati Bizottság üléseit, operatív munkáját; c.) jelentéseket, javaslatokat, indítványokat terjeszt a KHT elé; d.) a KHT ülésein köteles beszámolni a két ülés között eltelt időszakban végzett munkájáról; e.) mandátumának lejártakor köteles gondoskodni a Pályázati Bizottság munkájának folytonosságáról, a folyó ügyeket, információkat, okmányokat, iratokat rendben átadni a Pályázati Bizottság új vezetőjének; f.) folyamatosan követi és értékeli a Pályázati Bizottság tagjainak a munkáját. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

20 20. A Szociális Bizottság (1) A Szociális Bizottság a.) segít a Kar hallgatóinak a szociális juttatásokat érintő ügyekben; b.) elvégzi a Rendszeres szociális ösztöndíj, Alaptámogatás valamint az egyéb szociális alapú pályázatok elbírálását; c.) elvégzi az KHT által rábízott feladatokat; d.) félévente beszámolót készít azkhtnak a tevékenységéről; e.) szorgalmi időszakban havonta tartja zárt üléseit; f.) üléseiről emlékeztetőt készít. (2) A Szociális Bizottság legfeljebb 7 fős. A Szociális Bizottság vezetőjét az KHT választja saját tagjai közül. További hat tagját az KHT választja sajátszavazati és tanácskozási jogú tagjai közül. (3) A Szociális Bizottságnak csak a Térítési és Juttatási Szabályzat 13. szerint megválasztott bírálók lehetnek a tagjai. (4) A Szociális Bizottság vezetője a.) a Szenátus Szociális Bizottságának tagja; b.) kapcsolatot tart az Egyetemi Hallgatói Képviselet szociális juttatási referensével; c.) összehívja, szervezi és vezeti a Szociális Bizottság üléseit, operatív munkáját; d.) jelentéseket, javaslatokat, indítványokat terjeszt az KHT elé; e.) az KHT ülésein köteles beszámolni a két ülés között eltelt időszakban végzett munkájáról; f.) mandátumának lejártakor köteles gondoskodni a Szociális Bizottság munkájának folytonosságáról, a folyó ügyeket, információkat, okmányokat, iratokat rendben átadni a Szociális Bizottság új vezetőjének; g.) folyamatosan követi és értékeli a Szociális Bizottság tagjainak a munkáját. 23. A visszahívás rendje (1) Visszahívás, azaz a hallgatói képviselő mandátumának megvonása akkor lehetséges, ha az alábbiak közül valamelyik fennáll: (a) fegyelmi vagy etikai vétséget követ el, melyről fegyelmi határozat született, (b) 60 napig nem látja el kötelességeit, a testület munkájában nem vesz részt, Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

21 (c) tevékenységével összefüggésben anyagi kárt okoz, (d) munkája során súlyos jogszabály vagy szabályzatsértést követ el. (2) A visszahívás kezdeményezésének indokairól az KHT az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökét a visszahívás kezdeményezésétől számított két napon belül értesíti. (3) Az 5. szerinti Szavazáson választott képviselők visszahívását kezdeményezheti: (a) a Szavazás; (b) a KHT; (c) a KHT elnöke. (4) A visszahívott képviselő pótlása az 5. (13) pontban leírtak szerint történik. 22. Értelmező rendelkezések 1. Jelen szabályzatban rögzített szavazások során az alábbiakat kell érteni: (a) az egyszerű többség a jelenlévők legalább 50% ának azonos szavazatát jelenti, (b) az abszolút többség az adott testület összlétszámának legalább 50% ának azonos szavazatát jelenti, (c) a minősített többség az adott testület összlétszámának legalább 2/3ának azonos szavazatát jelenti. Építőmérnöki Kar Telefon: , Fax:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Egyetemi Doktorandusz Képviselete (továbbiakban

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI Elfogadta a HK a 2010. szeptember 6. ülésén. Módosította a HK a 2011. november 7. ülésén. Módosította a HK a 2012. június 4. ülésén. Módosította a HK a 2013.

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban:

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (Elfogadta a 2016. szeptember 21-29. Kari Hallgatói Szavazás) A Budapesti Műszaki

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat Hatályba lép: 2018. 10. 01. napján Hatályba lépés napja: A hatályba lépéssel egyidejűleg

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

Paragrafus Eredeti szöveg Módosított szöveg Indoklás ÉMK HÖK SZMSZ. kiválasztott hallgatók,

Paragrafus Eredeti szöveg Módosított szöveg Indoklás ÉMK HÖK SZMSZ. kiválasztott hallgatók, ÉMK HÖK SZMSZ 3. (8) a) a Tisztújító Szavazást követő 3 hónapon belül az ÉMK a Tisztújító Szavazást követő 3 hónapon belül az ÉMK Szóköz törlése HK döntése alapján kizárólag a póttagok közül HK döntése

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata ,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. Az Önkormányzat neve:,,salesianum

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása A KHÖK küldöttgyűlési képviselőinek megválasztása 1. A választáson a Nemzeti Felsőoktatási

Részletesebben

Dunaújvárosi Egyetem. Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Felügyelő Bizottság Ügyrend

Dunaújvárosi Egyetem. Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Felügyelő Bizottság Ügyrend Dunaújvárosi Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Felügyelő Bizottság Ügyrend Dunaújváros 2018 1. kiadás 0. módosítás 2 (8). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusának 32-2018/2019.(2018.11.06.) sz. határozatával

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Egyetemi Hallgatói Képviselete (továbbiakban:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések 11. számú melléklet A MŰEGYETEMI VERSENYCSAPAT KÖZÖSSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Egyetemi Hallgatói Képviselete (továbbiakban:

Részletesebben

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje Preambulum A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: EHÖK) a PTE Térítési és Juttatási Szabályzatának

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

Az ELTE Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának Ügyrendje

Az ELTE Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának Ügyrendje Az ELTE Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1. A Külügyi Bizottság résztvevői (1) A Külügyi Bizottság (továbbiakban: Bizottság) teljes jogú tagjai az Informatikai Kar

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata 1. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI (1-3)

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI (1-3) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETEI (1-3) Elfogadta a HK a 2010. szeptember 6. ülésén. Hatályba lépett: 2010. szeptember 6. Módosította a HK a 2011. november 7. ülésén. Hatályba lépett: 2011.

Részletesebben

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata 1.sz. melléklet A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata OM azonosító: 031202 AZ ISKOLASZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. Általános

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műegyetemi Szakkollégiumok Közössége Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műegyetemi Szakkollégiumok Közössége Szervezeti és Működési Szabályzata 6. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műegyetemi Szakkollégiumok Közössége Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban:

Részletesebben

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/ OM azonosító:

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/ OM azonosító: Az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola Iskolaszékének szervezeti és működési szabályzata 2014. szeptember 5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/321-329 OM azonosító: 201732 www.illessy.sulinet.hu

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

Választási Szabályzat

Választási Szabályzat ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 5.sz. melléklet a 1164 / 115.ZMNE számhoz 1.sz. példány Választási Szabályzat - 2007 - Bevezető A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) szenátusa

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje 1. Az ügyrend meghatározza a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: EHÖK) Központi

Részletesebben

A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktorandusz Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje (legutóbbi módosítás: 2018.12.04.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Természettudományi

Részletesebben

BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2015. szeptember 23. 1 Preambulum (1) A Baptista Teológiai Akadémia (továbbiakban BTA) Hallgatói Önkormányzata

Részletesebben

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG Szervezeti és Működési Szabályzat 2012. október 1. A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Iskolai Diákbizottságának Szervezeti és Működési Jelen Szervezeti és

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (a továbbiakban

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje I. A Javadalmazási Bizottság jogállása A Javadalmazási Bizottság az Igazgatóság által létrehozott, folyamatos működésű bizottság, mely segíti a vezérigazgató

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend 2017. február 7. A szabályzat célja és hatálya A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi

Részletesebben

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar kiemelt feladatának tekinti a nemzetközi oktatási, tudományos és

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása Szeged, 2017. március 2. 1 A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. február 27. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. február 27. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 16:30 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (Elfogadta a 2013. október 16-25.Kari Hallgatói Szavazás) A Budapesti Műszaki

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Érvényes: 2017.09.15-től Bevezetés, a szabályzat hatásköre 1. (1) Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SZMSZ) a Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest, 2013. július 32015 november 26. 1. Bevezetés 1.1. A HTE Választmánya 2011 áprilisában létrehozta az Infokommunikációs

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács Intézményi Tanács Köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény) 73. (3) Az iskolában a helyi közösségek érdekeinek képviseletére a szülők, a tanulók, a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerinti települési

Részletesebben

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7.

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Intézmény OM- azonosítója: 201827 Intézményvezető: Kovács Péterné

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya Hatályba lép: 2018... napján Hatályba lépés napja: A hatályba lépéssel egyidejűleg hatályon kívül helyezett szervezetszabályozó

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

Kari Tanács Választásának Szabályzata

Kari Tanács Választásának Szabályzata SZTE FOK kari ügyrend 1. számú melléklet Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanács Választásának Szabályzata Szeged, 2019. február 7. Tartalom: I. A Kari Tanács választásának általános

Részletesebben

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje LAKY ILONKA ÁLTALÁNOS ISKOLA KIK azonosító: 135 006 OM- azonosító: 032 496 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3. Tel/Fax: 06-29- 335-164; e-mail: iskola@ecser.hu A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Tudományos Bizottság Ügyrendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: EHÖK) Tudományos Bizottsága (továbbiakban:

Részletesebben

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-láncról és a Magyar Corvin-lánc Testületről szóló 86/2012. (IV. 26.) Korm. rendelet 10. (6) bekezdésébe alapján a Magyar Corvin-lánc Testület

Részletesebben

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj ösztöndíj Pályázati felhívás A (BME) Gépészkari Hallgatói Képviselet (GHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11/B. alapján a GHK-ban végzett tevékenység ösztönzése

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2017. II. 1 - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2015. (I. 15.) szenátusi határozat, a 2/2016. (I. 21.) szenátusi határozat, valamint

Részletesebben

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE Alakuló- és tisztújító küldöttgyűlés 2019 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának 25. -a alapján az ELTE HÖK elnöksége kiírja az ELTE HÖK elnökének és tisztségviselőinek

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG Az ELTE Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Bizottság ügyrendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: ELTE HÖK) Tanulmányi Bizottsága (továbbiakban:

Részletesebben

EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA

EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA Kaposvár, 2013 Preambulum A Kaposvári Egyetem a felsőoktatásról szóló 2011. CCIV. törvény 60. (2) (2005. évi CXXXIX. törvény 77. (2) ) bekezdése alapján az

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KÜLÜGYI BIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KÜLÜGYI BIZOTTSÁG AZ EGYETEMI HALLGATÓI ÜGYRENDJE I. fejezet 1. Általános rendelkezések: (1) A szervezeti egység elnevezése: ELTE Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság. (2) A szervezeti egység rövidített elnevezése: ELTE

Részletesebben

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! Orgovány Község Önkormányzata, Önkormányzat Polgármestere, Képviselő-testülete részére Tárgy: Bölcsődei Érdekképviseleti Fórum Működési Szabályzatának elfogadása Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt

Részletesebben

A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Kunigunda úti Kollégiumának Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának Ügyrendje

A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Kunigunda úti Kollégiumának Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának Ügyrendje A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Kunigunda úti Kollégiumának Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának Ügyrendje 1 I. A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Kunigunda

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje A Szervezeti és működési szabályzat 15. számú, 2017-ben módosított melléklete Ikt. sz.: Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje 2017. december 11. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (továbbiakban:

Részletesebben

BUDAPEST, (2017. június 7. napjától hatályos, 1. verziószámú változat)

BUDAPEST, (2017. június 7. napjától hatályos, 1. verziószámú változat) AZ ÓBUDAI EGYETEM PARITÁSOS MUNKAVÉDELMI TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2017. (2017. június 7. napjától hatályos, 1. verziószámú változat) 1 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Óbudai Egyetem Paritásos

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Pick Alapítványi Bölcsőde 6725 Szeged Szabadkai út 18. Tel. /fax: 62/567-177 Tel.: 62/ 421-477 Fenntartó: Pick Gyermeknevelési Alapítvány Adószám: 18469910-1-06 E-mail: pickalapitvany@invitel.hu ÉRDEKKÉPVISELETI

Részletesebben

1. A HK ülés felépítése

1. A HK ülés felépítése 1. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Kari Hallgatói Képviselet Ügyrendje A BME GTK Hallgatói Önkormányzat Szervezeti

Részletesebben

1. A kari lap neve, címe

1. A kari lap neve, címe A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által működtetett kari lap Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS)

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) Ü G Y R E N D J E Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Részletesebben

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. Felnőttképzési szervezete A SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLET MŰKÖDÉSI RENDJE Összeállította: Tajti Zsuzsanna Elfogadta

Részletesebben

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Dunaföldvár, 2016. szeptember 20. 1. Általános rendelkezések 1.1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG Iktatószám: VI/B. 186/2017. Iktatószám: VI/B. /2018. A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Részletesebben

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya. 1. A Hallgatói Önkormányzat

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya. 1. A Hallgatói Önkormányzat IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola (továbbiakban: IBS) Hallgatói Önkormányzatának Képviselete (továbbiakban Hallgatói Képviselet) a

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MUNKAÜGYI SZAKIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓK ORSZÁGOS SZAKMAI TANÁCSA (MKKSZ MUNKAÜGYI OSZT) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A

Részletesebben

A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának. Ideiglenes Alapszabálya 1. Általános rendelkezések

A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának. Ideiglenes Alapszabálya 1. Általános rendelkezések A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának Ideiglenes Alapszabálya 1 A Zsigmond Király Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Hallgatói Önkormányzata (a továbbiakban: Hallgatói Önkormányzat) a

Részletesebben

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzatának

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzatának A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának ALAPSZABÁLYA Budapest, 2013. december 11. 1 PREAMBULUM 1 A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata 2014. október 9. A szabályzat célja és alkalmazási területe A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE)

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019.

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019. tavasz Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Ellenőrző Bizottsága Küldöttgyűlési Képviselőválasztást hirdet a Gazdálkodástudományi

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Az Érdekképviseleti Fórum megalakítása és működtetése: A gyermeki jogok érvényesülésének és védelmének érdekében a gyermekjóléti

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj

Gépészkari Hallgatói Képviselet ösztöndíj ösztöndíj A (BME) (GPK) Gépészkari Hallgatói Képviselet (GHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11/B. alapján a GHK-ban végzett tevékenység elismerése és ösztönzése

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZA T

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZA T DEBRECENI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI FŐISKOLAI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZA T NYÍREGYHÁZA 2006. február 14. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Hallgatói Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 12. (7) bekezdés a)-e)

Részletesebben

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE Alakuló- és tisztújító küldöttgyűlés 2016 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának I. fejezet 20. -a alapján az ELTE HÖK elnöksége kiírja az ELTE HÖK elnökének és tisztségviselőinek

Részletesebben