Megerősítő képernyő. Oktatóprogram 1/11. Üdvözöljük oktatóprogramunkban!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megerősítő képernyő. Oktatóprogram 1/11. Üdvözöljük oktatóprogramunkban!"

Átírás

1 Megerősítő képernyő Ha ez az információ helyes kattintson az egérrel a Yes gombra. Ha ez az információ NEM helyes, kattintson az egérrel a No gombra és vegye fel a kapcsolatot a vizsgaközpont személyzetével. Oktatóprogram 1/11 Üdvözöljük oktatóprogramunkban! Ez az oktatóprogram egy sor olyan képernyőt tartalmaz, amelyek segítenek Önnek eligazodni a számítógépes vizsgakörnyezetben. Lehetőséget nyújt arra, hogy minden egyes funkciót kipróbáljon, mielőtt azokat élesben, pontozott vizsgakérdéseknél használná. Útmutatást kap ahhoz, hogy hogyan használja az egeret, illetve a képernyő egyes részeit. Az oktatóprogramot a képernyő jobb felső sarkában lévő Time remaining négyzetben jelzett időpontig használhatja. A tényleges vizsga alatt hasonló kijelző jelenik majd meg. A bal felső sarokban látható négyzet azt mutatja, hogy Ön hol tart éppen a kérdéssor megválaszolásában (vagy jelen esetben az oktatóprogram képernyőinek megtekintésében). Más képernyőfunkciók ismertetésére az oktatóprogram későbbi részében kerül sor. 2/11 Az egér használata Amikor az egeret a felületen mozgatja, az egérmutató elmozdul. Bár az egérmutató több formát is ölthet, a bal oldalon látható nyíl a legáltalánosabb. Az egeret úgy irányíthatja a kívánt tárgyra, ha az egérmutatót addig mozgatja, amíg az az adott helyre nem ér. A kattintáshoz irányítsa a kívánt helyre az egérmutatót, majd nyomja még és gyorsan engedje fel az egér bal gombját. Gyakorlat: 1. Helyezze kezét könnyedén az egérre és mozgassa azt. Figyelje, hogyan mozog az egérmutató a kezének mozgásával összhangban. 2. Irányítsa az egérmutatót az alábbi mintakérdés helyes válaszára (A), majd kattintson. A válasz bármely pontjára kattinthat. Figyelje meg, hogy ekkor az Ön által választott válasz melletti üres kör besötétül. Mintakérdés A. Helyes válasz B. Helytelen válasz A folytatáshoz kattintsona Next gombra.

2 3/11 Navigálás a vizsgakérdések között A vizsgakérdések között az egér segítségével mozoghat, egyszerre egy kérdést lépve előre vagy hátra. A képernyő alján gombok láthatók. Hátralépés Kattintson a Previous gombra. Előrelépés Kattintson a Next gombra. 4/11 A kérdések megjelölése későbbi visszatérés céljából Pontszámát a helyesen megválaszolt kérdések száma határozza majd meg. Ezért az Ön alapvető érdeke, hogy minden kérdést megválaszoljon. Ha nem biztos valamelyik válaszban, megjelölheti a kérdést, hogy ha az ideje engedi később visszatérhessen hozzá. A kérdés megjelölése Kattintson a Mark gombra. Korábbi megjelölés törlése Kattintson a Marked gombra. Ez a gomb kizárólag akkor látható, ha Ön már korábban megjelölte a kérdést. A megjelölést akkor törölje, ha elégedett a kérdésre adott válaszával. Ha elfelejtené törölni valamelyik megjelölést semmi probléma! A pontozórendszer nem tesz különbséget a megjelölt és megjelöletlen kérdések között. A kérdést megválaszolatlanul (kitöltetlenül) is hagyhatja. A megjelölt és a megválaszolatlan kérdések a vizsga befejezése előtt megjelenő A vizsgakérdések ellenőrzése képernyőn kiemelve szerepelnek, így ha az ideje engedi, még visszatérhet ezekhez.

3 5/11 A görgető funkció használata Amennyiben egy kérdés nem fér el egyetlen képernyőn, görgetősáv jelenik meg. A görgetősáv lehet vízszintes vagy függőleges. A képernyő tartalmának görgetéséhez kattintson a megfelelő irányba mutató görgetőnyílra, ha a látható tartalmat kis távolságra kívánja elmozdítani. Ha egyszerre egy képernyőt kíván előre vagy hátra lépni, kattintson a görgetősávon belül a görgetőnégyzet fölé vagy alá. 6/11 Feleletválasztós kérdések Ez a teszt feleletválasztós kérdésekből áll. A vizsga feleletválasztós kérdéseinek megválaszolásához kattintson az egérrel a kiválasztott válaszra. Gyakoroljon a mintakérdés segítségével a következőképpen: 1. Válassza ki az egyik választ. Figyelje meg, hogy az Ön által választott válasz melletti üres kör erre besötétül. Kérdésenként csak egy választ választhat ki. 2. Válaszát megváltoztathatja úgy, hogy valamelyik másik választási lehetőségre kattint. Mintakérdés Mi az Egyesült Államok fővárosa? A. New York, NY B. Washington, DC C. Chicago, IL D. Los Angeles, CA

4 7/11 Szöveg kiemelése A vizsga során Önnek lehetősége van arra, hogy a szöveg és a kérdések bármely fontosnak tartott részét kiemelje, és a vizsga későbbi pillanatában visszakeresse. A szöveg mindaddig kiemelve marad a vizsgakérdések között történő navigálás során, amíg Ön el nem távolítja a kiemelést. A szöveg kiemeléséhez tartsa lenyomva az egér bal gombját, és húzza végig a kurzort a kiemelendő szövegrészen. Kattintson a kijelölt szövegrész alatt megjelenő Highlight gombra. A kiemelés törléséhez helyezze a kurzort a kiemelt szöveg fölé, majd kattintson az egér bal gombjával. Felhívjuk figyelmét, hogy a kiemelés funkció a válaszlehetőségekre nem alkalmazható. Gyakorlat: 8/11 A szöveg áthúzása A vizsga során lehetősége van az áthúzási funkció használatára, amelynek segítségével vizuálisan kizárhat egyes lehetőségeket a válaszok közül. A szöveg mindaddig áthúzva marad a vizsgakérdések között történő navigálás során, amíg Ön nem törli azt. Az áthúzáshoz az egér jobb gombjával kattintson az adott válaszlehetőségre. Az áthúzás törléséhez kattintson újra az egér jobb gombjával az adott válaszlehetőségre. Ha valamelyik áthúzott lehetőséget kívánja választani helyes válaszként, kattintson rá az egér bal gombjával. Egyszerre több válaszlehetőséget is áthúzhat. A folytatáshoz kattintson a Next gombra!

5 9/11 A vizsgakérdések ellenőrzése A vizsga végén Ön egy görgethető listát lát majd a képernyőn, amely az összes kérdés számát tartalmazza. A lista minden egyes kérdés tekintetében jelzi, mely kérdéseket jelölte meg későbbi átnézésre, melyeket fejezte be, illetve melyeket ugrotta át. A kérdések ellenőrzése Kattintson a Review All gombra. Ekkor megjelenik az első kérdés. A Next gombra kattintva továbbléphet a következő kérdéshez. Amennyiben egy adott kérdéshez szeretne eljutni, kattintson kétszer a listában az adott kérdés számára. A megjelölt kérdések ellenőrzése Kattintson a Review Marked gombra. Ekkor megjelenik az első megjelölt kérdés. A Next gombra kattintva továbbléphet a következő megjelölt kérdéshez. A befejezetlen kérdések ellenőrzése Kattintson a Review Incomplete gombra. Ekkor megjelenik az első befejezetlen kérdés. A Next gombra kattintva továbbléphet a következő befejezetlen kérdéshez. 10/11 A vizsga befejezése Egy szakasz befejezése A vizsga egyik szakaszának befejezése után kattintson az End Section gombra, és ezzel továbblép a következő szakaszba. Felhívjuk figyelmét, hogy az End Section gombra kattintva már NEM lesz lehetősége visszatérni az előző szakaszba. A vizsga befejezése A vizsga utolsó szakaszának befejezése után kattintson az End Exam gombra, és ezzel a vizsga befejeződik. Felhívjuk figyelmét, hogy az End Exam gombra kattintva már NEM lesz lehetősége visszatérni a vizsga egyetlen szakaszába sem.

6 11/11 Az oktatóprogram vége Az oktatóprogram ezzel véget ért. Amennyiben van még rendelkezésre álló ideje, a Previous gombbal képernyőnként visszahaladva megismételheti az oktatóprogramot. Vizsgájához sok szerencsét kívánunk! Kattintson az End gombra.

7 Bevezető képernyők 1/6 Üdvözöljük az EPSO által szervezett és az EPSO megbízásából a Prometric által lebonyolított számítógépes feleletválasztós teszteken! Minden teszt valamennyi kérdésére azonos pontszám adható. A hibás válaszokért pontlevonás nem jár. Felhívjuk figyelmét, hogy a számítógépes feleletválasztós tesztek befejezése után a kérdéseiről, válaszairól, illetve pontszámairól nem kap kinyomtatott példányt. Az EPSO az Ön EPSO-fiókján keresztül megküldött meghívóhoz csatolt pályázói útmutatóban feltüntetett időpontban tájékoztatja majd Önt pontszámairól. A TESZTHEZ SOK SZERENCSÉT KÍVÁNUNK! 2/6 3/6 A TESZT ELKEZDÉSÉHEZ KATTINTSON A NEXT GOMBRA. A. TESZT SZÖVEGÉRTÉS AZ ELSŐ NYELVEN A rendelkezésre álló idő és/vagy a kérdések száma a versenyvizsga-felhívásban foglaltak szerint. Ez a teszt rövid szövegekből áll, amelyeket egy bizonyos számú állítás követ. Az Ön feladata annak eldöntése, hogy a szöveg tartalma alapján a megadott négy állítás közül melyik igaz leginkább. Felhívjuk figyelmét, hogy minden kérdésre egyetlen helyes válasz adható, és ez a helyes válasz a szövegben szereplő információk fényében a leginkább igaz állítás. Önnek egyszerre gyorsan és pontosan is kell dolgoznia. Egyes kérdéseknél bizonyos mértékig valamennyi állítás igaznak tűnhet. Azt az állítást kell megjelölni, amelyről úgy véli, hogy a szöveg tartalma alapján a leginkább igaz. Döntését a szövegben szereplő információkra, nem pedig az Ön által korábban szerzett ismeretekre kell alapoznia. SZÜNET Ha kívánja, az e célra biztosított időkereten belül szünetet tarthat. A szünetből hátralévő időt a képernyő jobb felső sarkában látható számláló mutatja. Amennyiben a szünet idejének letelte előtt tovább kíván lépni a vizsga következő tesztjéhez, nyomja meg az END gombot. Amikor a szünet céljára biztosított idő letelik, a vizsga automatikusan folytatódik a következő teszttel. Ne felejtsen el időben visszatérni a számítógép elé!

8 4/6 B. TESZT MATEMATIKAI LOGIKAI KÉSZSÉGET FELMÉRŐ TESZT AZ ELSŐ NYELVEN A rendelkezésre álló idő és/vagy a kérdések száma a versenyvizsga-felhívásban foglaltak szerint. Ez a teszt különböző ábrákból (táblázatokból) áll; mindegyik ábrát (táblázatot) egy kérdés és öt lehetséges válasz követi. Az Ön feladata a helyes eredmény kiszámítása. Ehhez számológép áll rendelkezésére. Felhívjuk figyelmét, hogy minden kérdésre csupán egyetlen helyes válasz adható. Önnek egyszerre gyorsan és pontosan is kell dolgoznia. Bizonyos, nagyobb terjedelmű ábrát tartalmazó kérdések esetében előfordulhat, hogy az összes lehetséges válasz csak a képernyő lejjebb görgetésével tekinthető meg. Döntését az ábrában/táblázatban és a feltett kérdésben szereplő információkra, nem pedig az Ön által korábban szerzett ismeretekre kell alapoznia. 5/6 C. TESZT ABSZTRAKCIÓS KÉSZSÉGET FELMÉRŐ TESZT A rendelkezésre álló idő és/vagy a kérdések száma a versenyvizsga-felhívásban foglaltak szerint. Ez a teszt ábrák használatával vizsgálja az absztrakciós készséget. Mindegyik kérdés egy-egy logikai kapcsolat vagy valamilyen szabály szerint rendeződő ábrasorozatot tartalmaz. Az ábrasorozatok elemei balról jobbra haladva követik egymást. Az Ön feladata, hogy kiválassza a sorozat következő elemének megfelelő ábrát. Mindegyik kérdést több különböző válaszlehetőség követi. Mindegyik kérdés esetében csak egyetlen helyes válasz létezik. Kattintson a helyesnek gondolt válaszra. A példa megtekintéséhez kattintson a NEXT gombra.

9 6/6 Absztrakciós készséget felmérő teszt PÉLDA Válassza ki az alábbi lehetőségek közül azt az ábrát, amely a sorozat következő elemét alkothatja, majd kattintson a kiválasztott ábrára. A példa esetében a helyes válasz a C. A TESZT ELINDÍTÁSÁHOZ kattintson a NEXT gombra.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe 1 1. A belépés Nyissa meg a kepzes.nak.hu honlapot. A belépéshez tetszés szerint kattintson a honlap

Részletesebben

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató Az elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon, postai

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

EU Careers (Uniós karrierlehetőségek) Kézikönyv a számítógépes vizsgákhoz

EU Careers (Uniós karrierlehetőségek) Kézikönyv a számítógépes vizsgákhoz EU Careers (Uniós karrierlehetőségek) Kézikönyv a számítógépes vizsgákhoz 2015. június Tartalomjegyzék 1. Időpont foglalása 2. Időpont átfoglalása/lemondása 3. Vizsgázás 4. Hasznos linkek 2 1) Időpont

Részletesebben

H E L Y E S B Í T É S

H E L Y E S B Í T É S HU H E L Y E S B Í T É S PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EPSO/CAST/P/1/2017 Pénzügy FG III EPSO/CAST/P/2/2017 Pénzügy FG IV EPSO/CAST/P/3/2017 Projekt-/programmenedzsment FG III EPSO/CAST/P/4/2017 Projekt-/programmenedzsment

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

E-mail cím létrehozása

E-mail cím létrehozása E-mail cím létrehozása A Moodle-rendszerben Ön akkor tudja regisztrálni magát, ha rendelkezik e-mail címmel. A Moodle ugyanis az Ön e-mail címére küld egy elektronikus levelet, amelyben a regisztráció

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv A ForteMap használatához 1 T a r talomjegyzék 1. AZ ALKALMAZÁS ELINDÍTÁSA... 3 1.1. A KEZELŐFELÜLET ISMERTETÉSE... 3 1.2. NAVIGÁLÁS A TÉRKÉPEN... 3 1.2.1. Térkép nagyítása... 4 1.2.2.

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom 1 F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom F-Gáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére... 5 Jelentkezés elbírálása... 17 Tanfolyamok

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot!

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot! Bevezetés Ebben a fejezetben megismerkedünk az Excel munkalapjainak beszúrásával, törlésével, másolásával, valamint áthelyezésével, illetve csoportos kezelésével. Képesek leszünk különböző munkafüzetek

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját.

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Körlevél l készk szítésese Mi a körlevk rlevél? l? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Spinning Keszthely Edze s-foglalo Rendszer

Spinning Keszthely Edze s-foglalo Rendszer Spinning Keszthely Edze s-foglalo Rendszer Kedves Tag! Az eddigi papíralapú foglalási forma helyett, bevezetünk egy új, online edzés-regisztrációs rendszert, mely kezeli a, szabad helyeket, várólistákat,

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

Mire jó az önéletrajz? Az önéletrajz egy olyan dokumentum, ami bemutat minket a munkaadó számára.

Mire jó az önéletrajz? Az önéletrajz egy olyan dokumentum, ami bemutat minket a munkaadó számára. Mire jó az önéletrajz? A felnőtt önálló élethez szükségünk van egy fizető állásra. Az álláskereséshez szükség van egy önéletrajzra. Az önéletrajz egy olyan dokumentum, ami bemutat minket a munkaadó számára.

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS (2011/C 198 A/02)

NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS (2011/C 198 A/02) C 198 A/6 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2011.7.6. NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS (2011/C 198 A/02) Szeretne valamelyik európai intézményben dolgozni? Megfelel az elvárásoknak? Jelentkezzen! Tegye próbára

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA 2013-AS VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA 2013-AS VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁHOZ Üdvözöljük a Magyar Kardiológusok Társaság 2013-as Vezetőségválasztásán. A Vezetőségválasztás informatikai hátterét a NETLOCK Kft.-t biztosítja. Minden jogosult MKT tag emailben értesítést kap a rendszer

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal.

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal. Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag röplabda játékvezetők és játékvezetői oktatók és minden, röplabda szabályok iránt érdeklődő számára készült,

Részletesebben

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató Ultrahangos távolságmérő Modell: JT-811 Használati útmutató I. Funkciók 1) A mérés angolszász/metrikus mértékegységekben 2) Lehetőség van a kezdeti mérési pont kiválasztására 3) Adatrögzítés/adatok előhívása

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.)

Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.) Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.) A szókincs modul menüpontja a fejlécben Itt az alábbiakat fogod látni: - ismertető szövegdoboz ("MI EZ, ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?")

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek Microsoft Power Point 2003 program esetén Különböző nézetek közül választhatunk, melyeket többféleképpen érhetünk el: kattinthatunk a Nézet menüre, és onnan választjuk ki a használni kívánt nézetet; a

Részletesebben

Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez

Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez A Hunline rendszerbe a hunline.hu oldalon lehet belépni. Felhasználói névként a Neptun kódot, jelszóként a születési adatok nyolc számjegyét kell megadni.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Fedezze fel. Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről

Fedezze fel. Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről Fedezze fel Ez a rövid útmutató hasznos információkat tartalmaz a REACH-IT elindításához, és rövid áttekintést ad a rendszerről Minden információt könnyen megtalál a REACH-IT-ben a kezdőoldalról Kezdőoldal

Részletesebben

Feladatok megoldásai

Feladatok megoldásai 1. Az oszlopszélességet az oszlopszegélyre való dupla kattintással állítsuk be! Mit tapasztalunk? Az oszlopszegélyre való dupla kattintáskor az Excel az oszlopban található leghosszabb bejegyzés hosszúsága

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Az alábbiakban fontos információkat olvashat az interneten elérhető jogi vizsga kitöltésével kapcsolatban.

Az alábbiakban fontos információkat olvashat az interneten elérhető jogi vizsga kitöltésével kapcsolatban. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban fontos információkat olvashat az interneten elérhető jogi vizsga kitöltésével kapcsolatban. Általános információk: A vizsga megkezdésére 2014.03.20-án 00:01 perctől 2014.02.23-án

Részletesebben

SystemDiagnostics. Magyar

SystemDiagnostics. Magyar SystemDiagnostics Magyar Szeretne hozzánk fordulni... műszaki jellegű kérdéseivel vagy problémájával? Az alábbiakkal veheti fel a kapcsolatot: Forróvonalunk/ügyfélszolgálatunk (lásd a mellékelt forróvonal-listát,

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Hozzáférési szintek és Időzónák használata

Hozzáférési szintek és Időzónák használata Hozzáférési szintek és Időzónák használata Áttekintő Net2 A Hozzáférési Szint a Net2 szíve. Mindegyik egy kapcsolatot határoz meg az ajtók és azon időszakok között, amikor a felhasználó jogosult a használatukra.

Részletesebben

Használati útmutató a Magyar Kardiológusok Társaság 2016-os Vezetőségválasztásához

Használati útmutató a Magyar Kardiológusok Társaság 2016-os Vezetőségválasztásához Használati útmutató a Magyar Kardiológusok Társaság 2016-os Vezetőségválasztásához Üdvözöljük a Magyar Kardiológusok Társaság 2016-os Vezetőségválasztásán. A Vezetőségválasztás informatikai hátterét a

Részletesebben

Hiánypótlás beküldési útmutató

Hiánypótlás beküldési útmutató Hiánypótlás beküldési útmutató Az alábbiakban néhány lépésben bemutatásra kerül a hiánypótlás megtekintése és annak beküldése. Minden lépéshez csatolva van egy kép is, ami az adott lépést mutatja egy mintán

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

A Vonallánc készlet parancsai lehetővé teszik vonalláncok és sokszögek rajzolását.

A Vonallánc készlet parancsai lehetővé teszik vonalláncok és sokszögek rajzolását. 11. Geometriai elemek 883 11.3. Vonallánc A Vonallánc készlet parancsai lehetővé teszik vonalláncok és sokszögek rajzolását. A vonallánc egy olyan alapelem, amely szakaszok láncolatából áll. A sokszög

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Ablak és ablakműveletek

Ablak és ablakműveletek Ablak és ablakműveletek 1. Jelölje meg az igaz állításokat! A. A képen egy ablakot lehet látni. B. A Windows operációs rendszerben a mappák és programok ablakokban nyílnak meg. C. Egyszerre csak egy ablakot

Részletesebben

Kapcsolódjon ügyfeleihez a Tungsten Network-ön. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Kapcsolódjon ügyfeleihez a Tungsten Network-ön. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Kapcsolódjon ügyfeleihez a Tungsten Network-ön Üdvözöljük! Ez a videó annak a bemutatására szolgál, hogy milyen könnyű kapcsolatba lépnie ügyfeleivel a Tungsten Network portálján keresztül. Ügyfelével

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével

www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével Szükséges programok Ahhoz, hogy mérési adatainak feltöltését és kezelését kompletten elvégezhesse

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

RDC alapok Navigálás az RDC-környezetben Az RDC honlapján négy navigációs fül található: Kezdőlap Esetnapló Áttekintés Jelentések Ezek a globális hivatkozások lehetővé teszik, hogy kijelentkezzen a rendszerből,

Részletesebben

PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM

PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297-4900 - 1 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PROMRAMKEZELÉSI LEÍRÁS ----------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató Divar 2 - Vezérlőközpont HU Kezelési útmutató Divar Vezérlőközpont Kezelési kézikönyv HU 1 Magyar Divar Többfunkciós digitális videofelvevő Divar Vezérlőközpont Kezelési útmutató Tartalom Első lépések.............................................3

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Felhasználói kézikönyv az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Tartalomjegyzék 1. Közvetítői tanfolyamtípusok... 3 2. Belépés, jelszókezelés... 4 3. Bejelentkezés utáni képernyő felépítésének ismertetése...

Részletesebben

NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS EPSO/AST/117/11 (2011/C 336 A/02)

NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS EPSO/AST/117/11 (2011/C 336 A/02) 2011.11.17. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 336 A/5 NYÍLT VERSENYVIZSGA-FELHÍVÁS EPSO/AST/117/11 (2011/C 336 A/02) Szeretne valamelyik európai intézményben dolgozni? Megfelel az elvárásoknak? Jelentkezzen!

Részletesebben

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató JLR EPC Gyors kezdés útmutatója Tartalom Lépésenkénti gyakorlati útmutató.....2-7 Képernyős útmutató........8-10 Hungry Version 2.0 JLR EPC Gyors kezdés útmutatója 1. Az alkalmazásba való belépés Nyissa

Részletesebben

Modem telepítése Windows 98 alatt

Modem telepítése Windows 98 alatt A modem, legyen az külső kommunikációs portra köthető, vagy belső kártya, egy illesztő program által vezérelhető. A gyártók mindig mellékelnek az eszközhöz egy CD-t vagy floppyt, mely tartalmazza a szükséges

Részletesebben

Molnár Mátyás. Bevezetés a PowerPoint 2010 használatába. Csak a lényeg érthetően!

Molnár Mátyás. Bevezetés a PowerPoint 2010 használatába. Csak a lényeg érthetően! Molnár Mátyás Bevezetés a PowerPoint 2010 használatába Csak a lényeg érthetően! Diavetítés vezérlése OLVASÁSI NÉZET Az olvasási nézetben az ablak címsora és az állapotsor a képernyőn marad, a kettő között

Részletesebben

Az RDC támogatási webhely elérése

Az RDC támogatási webhely elérése Az RDC támogatási webhely elérése Az RDC elérésével kapcsolatos információk és támogatás az RDC támogatási webhelyén érhető el: http://rdcsupport.biogenidec.com A webhely tartalma: 1) Hírek Az RDC honlappal

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása A NORA új funkciója a Kedvezményezett által kitöltött űrlap adatai alapján, automatikusan generálja a megjelölt kérelmet. A dokumentum

Részletesebben

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató *A Wi-Fi Detektor feltöltése: 1. Vegye le a

Részletesebben

Az RP-info (Rendeletek, Protokollok, Gyógyszer információk) szoftver bemutatása

Az RP-info (Rendeletek, Protokollok, Gyógyszer információk) szoftver bemutatása Az RP-info (Rendeletek, Protokollok, Gyógyszer információk) szoftver bemutatása Az RP-info egy orvosok számára kifejlesztett információs rendszer, amely a betegellátás során felmerülő szakmai kérdések

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

VIZSGABIZTOSOK OKTATÁSI FELKÉSZÍTŐJE HATVI ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁHOZ

VIZSGABIZTOSOK OKTATÁSI FELKÉSZÍTŐJE HATVI ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁHOZ VIZSGABIZTOSOK OKTATÁSI FELKÉSZÍTŐJE HATVI ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁHOZ 1. Eseti kijelölés Vizsgabiztosi keretszerződés alapján eseti kijelölés történik az adott vizsgára, telefonon egyeztetünk, majd emailt

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU)

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) Table of Contents 1 BEVEZETÉS 3 2 A TESZTEK ELVÉGZÉSE 3 2.1 Bejelentkezés 3 2.2 A hangpróba elvégzése a hallás utáni szövegértési teszt előtt 5 2.3 A tesztek elvégzése

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZER MODUL KÉRDÉSEI ÉS VÁLASZAI WIN7

OPERÁCIÓS RENDSZER MODUL KÉRDÉSEI ÉS VÁLASZAI WIN7 OPERÁCIÓS RENDSZER MODUL KÉRDÉSEI ÉS VÁLASZAI WIN7 Ablak és ablakműveletek: A számítógép képernyőjén, az asztalon, ablakokban jelennek meg a megnyitott programok, és a mappák. Egyszerre több ablak is meg

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben