Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal."

Átírás

1

2 Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag röplabda játékvezetők és játékvezetői oktatók és minden, röplabda szabályok iránt érdeklődő számára készült, beleértve az edzőket is. A különböző játékszabályokkal kapcsolatos szöveges anyagokat Szabálykönyv, Játékvezetői Irányelvek és Instrukciók, Casebook, Útmutató a jegyzőkönyv kitöltéséhez kombinálja az olyan illusztrációs anyagokkal, mint például a videoklipek, számítógépes oktató bemutatók, stb. Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal. Telepítés A program elindítható a DVD-ről is közvetlenül, vagy a merevlemezre készített biztonsági másolatról egyaránt. Külön telepítés nem szükséges. Windows XP operációs rendszer alatt a DVD-t behelyezve a meghajtóba a program automatikusan elindul. Windows Vista operációs rendszer esetében a start.exe fájlra kattintva a program elindul. A program működése A DVD lemez behelyezését illetve a start.exe fájl indítását követően egy bevezető film indul el, amely bemutatja a magas szintű röplabda mérkőzések látványos akcióit, forró légkörét, a játék résztvevőinek, közönségének érzelmeit. A film alatt kísérő zene hallható, amennyiben a számítógép önálló, vagy csatlakoztatott hangszóróval rendelkezik. 1. ábra A film lejátszását követően indul el tényleges oktató program. Ha a felhasználó nem kívánja a bevezető filmet megnézni, a TOVÁBB vagy a SPACE gombra kattintva is van erre lehetőség.

3 A nyitó képernyő két fő részre osztott. 2. ábra A bal oldalon jelenleg 8 oktató modul található, amelyek a szabálypontoktól függetlenül kezelhetők. 1. ábrák jegyzéke 2. együttműködés 3. protokoll 4. hálós szabály 5. film a játékos csere új lebonyolításáról 6. jegyzőkönyv kitöltése (PPT) 7. jegyzőkönyv ellenőrzési útmutató (PDF) 8. Videók magyarázata (PDF) Az utolsó modul a programra és készítőire vonatkozó információkat tartalmazza. A képernyő jobb oldalán a Szabálykönyv tartalma jelenik meg több oldalra bontva. A TOVÁBB és a VISSZA gombokra kattintva lehet az oldalak között lépkedni. A SZABÁLYOKHOZ KAPCSOLÓDÓ MODULOK A szabályok tartalmának megtekintése Egy szabály tartalmának megtekintéséhez a kívánt szabályra kell az egér mutatóját vinni. Ekkor egy narancssárga háromszög jelenik meg a szabálypont előtt.

4 A kívánt szabálypontra kattintva a következő képernyő jelenik meg. 3. ábra A képernyő bal oldalán a kiválasztott szabálypont alpontjai jelennek meg. A képernyő jobb oldalán a kiválasztott szabályponthoz kapcsolódó video illusztrációk listája látható. A képernyő jobb alsó sarkában jelenik meg a Játékvezetői Irányelvek gomb. A képernyő alsó részének közepén jelenik meg a kiválasztott szabályponthoz tartozó esetek listája. Ha a kiválasztott szabálypont részletes szövegét kell megjeleníteni, akkor a bal oldalon a megfelelő alpontra kell kattintani. A részletes szöveg a képernyő középső részén látható. 4. ábra

5 Az esetek megtekintése A Casebook-nak a kiválasztott szabályponthoz kapcsolódó esetei a képernyő alsó részén látható listájából a! jellel kerültek megjelölésre. A szöveg megtekintéséhez az eset számára kell kattintani. Ekkor a következő képernyő jelenik meg. 5. ábra Az adott eset magyarázó szövegét a TOVÁBB gombra kattintva lehet megjeleníteni. A magyarázat megtekintését követően a képernyő bal oldalán látható szabály alpontok bármelyikére kattintva lehet visszajutni az adott szabályponthoz. Ha olyan hosszú a magyarázat szövege, hogy több oldalon jelenik meg, akkor az oldalak között a TOVÁBB, illetve a VISSZA gomb megnyomásával lépkedhetünk. Amennyiben a képernyő bal oldalán levő VISSZA gombra kattintunk, akkor a Szabálykönyv tartalomjegyzékéhez jutunk vissza. Megjegyzés: bármely, a Casebook eseteit megjelenítő képernyőn az eset számára kattintva az eset szövege, majd a magyarázata megtekinthető. A Játékvezetői Irányelvek megtekintése A 3. és a 4.ábrákon bemutatottal azonos típusú képernyőkön a Játékvezetői Irányelveknek a kiválasztott szabályponthoz tartozó szövegrészre jeleníthető meg oly módon, hogy a Játékvezetői Irányelvek gombra kattintunk. 6. ábra

6 Ha olyan hosszú a szöveg, hogy több oldalon jelenik meg, akkor az oldalak között a TOVÁBB, illetve a VISSZA gomb megnyomásával lépkedhetünk. Videoklipek megtekintése A 3. és a 4.ábrákon bemutatottal azonos típusú képernyőkön a kiválasztott szabályponthoz kapcsolódó videoklipeket a videoklip nevére kattintva lehet megjeleníteni. 7. ábra A videoklip lejátszása automatikusan elindul a névre kattintást követően. A video alatti navigációs sávban lehet a lejátszást szüneteltetni, illetve újraindítani. A videoklipek közötti váltás lehetőségét a video feletti sávban a KÖVETKEZŐ és a VISSZA gomb biztosítja. A videoklipek magyarázatát külön fájl tartalmazza, amely a nyitó képernyőn található. Használata a videoklipek bemutatásánál, illetve azok tartalmának értelmezésénél kötelező. Több videoklipen különböző magyarázó jelzések találhatók (piros, illetve fehér körök, kérdőjelek, stb.) amelyek ráirányítják a figyelmet az adott videoklip lényeges részeire. A videoklipekhez általában nincs hang. Tanács: nyomatékosan ajánlott a programot bemutató oktatók, előadók számára, hogy a magyarázó fájl tartalmát a program használata előtt előzetesen tanulmányozzák és a videoklipeket annak megfelelően mutassák be. A videoklipek lejátszását a képernyő bal oldalán egy szabály alpontra való kattintással bármikor meg lehet szakítani. Ha a 3.ábrán bemutatott képernyőn a TARTALOM gombra kattintunk, a nyitó képernyő jelenik meg. (2.ábra)

7 A SZABÁLYOKTÓL FÜGGETLEN MODULOK 1. ábrák jegyzéke A Szabálykönyv minden ábrája elérhető ebben a modulban. A gombra kattintva a képernyő jelenik meg az ábrák listájával. Ezek közül bármelyiket kiválaszthatja a megjelenítéshez. 8. ábra Több ábra nagyítható/kicsinyíthető a jobb alsó sarokban megjelenő nagyítóra kattintva. A videoklipekhez hasonlóan, itt is az ábra fölötti sávban lehet váltani az ábrák között. 2. együttműködés Ez a modul azokat a videoklipeket tartalmazza, amelyek egy mérkőzésen a játékvezetői testület tagjai közötti együttműködéssel kapcsolatosak. Váltani a videoklipek között a 7.ábrán bemutatottal azonos módon történik. 3. protokoll Ez a modul tartalmazza az FIVB hivatalos versenyein alkalmazandó mérkőzés előtti protokoll videoklipjét. Ugyancsak megtalálható a játékvezetők mérkőzés előtti és utáni tevékenységét bemutató videoklip sorozat. Illusztrációt tartalmaz a bemelegítés végrehajtásáról, bemutatásról is. Váltani a videoklipek között a 7.ábrán bemutatottal azonos módon történik. 4. hálós szabály Ez a video a hálóérintés szabályának módosítását illusztrálja. Kattintás után automatikusan elindul. A video alatti navigációs sávban lehet a lejátszást szüneteltetni, illetve újraindítani. A VISSZA gombra kattintással a nyitó képernyőre lehet visszaugrani. 5. film a játékos csere új lebonyolításáról Ez a video a csere lebonyolítás szabályának módosítását illusztrálja. Kattintás után automatikusan elindul. A video alatti navigációs sávban lehet a lejátszást szüneteltetni, illetve újraindítani. A VISSZA gombra kattintással a nyitó képernyőre lehet visszaugrani.

8 6. jegyzőkönyv kitöltése Ez az oktató anyag a jegyzőkönyvvezetők oktatásában segít, lépésről lépésre bemutatva, hogyan kell a jegyzőkönyvet szabályosan kitölteni. Az anyag a Microsoft Powerpoint programban íródott. A fájlt egyszerűen a névre kattintással lehet elindítani. 9. ábra. A képernyők sorozatát a és a gombokkal lehet követni. Az oktató programhoz a fájl bezárásával lehet visszatérni.. 7. kitöltött jegyzőkönyv ellenőrzése (PDF) Ez a szöveg fájl a játékvezetők számára hasznos, összefoglalva, mit kell a mérkőzés után a jegyzőkönyvben ellenőrizni. A címre kattintva egy szöveges állomány jelenik meg. Az oktató programhoz a fájl bezárásával lehet visszatérni. 8. Videók magyarázata (PDF) Ez a fájl rendkívül fontos, amely tartalmazza a videoklipek magyarázatát. Használata kötelező annak érdekében, hogy mindegyik felhasználó a filmet azonos módon értelmezze és használja. Az oktató programhoz a fájl bezárásával lehet visszatérni. Tanács: a programot használó oktatók bemutató előtt a fájlé tartalmát előzetesen tanulmányozzák. Egy videoklip bemutatása során nem egyszerű azonnal felismerni a klip lényegét és rögtön az oktató magyarázatot is hozzáfűzni. Ajánlatos tovább a fájlt kinyomtatni és a bemutatás során használni a magyarázathoz. Kilépés a programból Kattintsunk a képernyő jobb felső sarkában lévő x gombra. Ezt követően a programmal kapcsolatos személyi információkat tartalmazó záró képernyő jelenik meg, majd a program bezárul. Budapest, december SIKERES ALKALMAZÁST!

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE. 1.8 verzió. 2007.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE. 1.8 verzió. 2007. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE 1.8 verzió 2007. március Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. A program telepítése

Részletesebben

SMART Notebook 10.6 oktatói szoftver

SMART Notebook 10.6 oktatói szoftver Kérjük, gondoljon környezetére, mielőtt kinyomtatná ezt a dokumentációt! SMART Notebook 10.6 oktatói szoftver Felhasználói kézikönyv Windows operációs rendszer TARTALOMJEGYZÉK 1. fejezet - Bevezetés a

Részletesebben

2. A program indítása. 1. Telepítés, a program első indítása. 3. A főmenü. 1.3. Program frissítése

2. A program indítása. 1. Telepítés, a program első indítása. 3. A főmenü. 1.3. Program frissítése 1.3. Program frissítése Amennyiben volt már régebbi verziójú program a gépünkön, úgy a program alapesetben a CD-ről fut. Előfordulhat azonban hogy bizonyos körülmények közt hibajelzést is kaphatunk, ezért

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv TELL ME MORE Felhasználói kézikönyv 1 1 A TELL ME MORE BEMUTATÁSA...3 2 ALKALMAZÁSI INFORMÁCIÓK...3 2.1 RENDSZER KÖVETELMÉNYEK...3 2.2 HANGKÁRTYA ELLENŐRZÉS: FELVÉTEL/VISSZAJÁTSZÁS...3

Részletesebben

A Radioaktív anyagok helyi nyilvántartó programjának használati útmutatója

A Radioaktív anyagok helyi nyilvántartó programjának használati útmutatója A Radioaktív anyagok helyi nyilvántartó programjának használati útmutatója RADIUM 1.54 2013. december 16. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...4 1.1 Újdonságok...4 1.1.1 Tulajdonos és birtokos...4 1.1.2 Saját

Részletesebben

OGYI Ügyintézési Portál Kliens. Felhasználói kézikönyv

OGYI Ügyintézési Portál Kliens. Felhasználói kézikönyv 1 Adatlap Megnevezés: Verziószám: 6.3 Dátum: 2010. 07. 01. Verziókövetés Verziószám Létrehozva 6.3 2010. 07. 01. 2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 4 1.1. A dokumentum célja... 4 1.2. A dokumentum szerkezete...

Részletesebben

Cg: 01-09-200586 Asz: 24810645-2-42 Szabó és Szilágyi Számítástechnikai Rendszerház Sz. Sz. Sz. R. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u.

Cg: 01-09-200586 Asz: 24810645-2-42 Szabó és Szilágyi Számítástechnikai Rendszerház Sz. Sz. Sz. R. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. 2/D 1/3 Attila Szilágyi Verzió: 252 Kézirat lezárva: 2015-07-13 Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. 2/D 1/3 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 A programról...5 Kinek ajánljuk?...5

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012.

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. E l őszó A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó a magyarországi jogalkotás kiadójaként nemcsak

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Számítástechnikai Fejlesztő Zrt. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ MICROSEC - e-szignó Kártyakezelő verzió 1.4.0.0 2015. február 5. MICROSEC SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FEJLESZTŐ ZRT. 1031 BUDAPEST, ZÁHONY UTCA 7. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS Kulcs-Szoftver termékcsaládhoz Negyedik 2007 TARTALOMJEGYZÉK I. TECHNIKAI JELLEMZŐK... 4 II. TERMÉKTÁMOGATÁS... 5 III. TELEPÍTÉS... 7 III. 1. RENDSZERIGÉNY... 7 III. 2. A TELEPÍTÉS

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon,

Részletesebben

Előszó FIGYELMEZTETÉS

Előszó FIGYELMEZTETÉS Előszó Köszönjük, hogy használja az EXR-E 2 Studio szoftvertermékünket! A szoftver lehetővé teszi az Ön számára a stílusok, dalok, és felhasználói programok cseréjét egy Roland EXR-E 2 kíséretautomatikás

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV 2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM 1 STA2011 - Kézikönyv a felsőoktatás statisztikai adatgyűjtéshez Készítette Nemzeti Erőforrás Minisztérium Statisztikai Osztály

Részletesebben

Elektronikus Pályázat Kitöltő program. Felhasználói kézikönyv 2.0

Elektronikus Pályázat Kitöltő program. Felhasználói kézikönyv 2.0 Elektronikus Pályázat Kitöltő program Felhasználói kézikönyv 2.0 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 3 2. HARDWARE/SOFTWARE KÖRNYEZET... 3 3. A KITÖLTŐ PROGRAM TELEPÍTÉSE... 3 4. A MŰKÖDÉSHEZ SZÜKSÉGES SEGÉDPROGRAMOK...

Részletesebben

ECDL operációs rendszer segédlet II..

ECDL operációs rendszer segédlet II.. Nagyon sok esetben előfordul, hogy háttértártárainkon nem találunk bizonyos fájlokat (Nem emlékszünk melyik mappában van, esetleg arra nem, hogy mi a fájl neve, vagy egyéb tulajdonságaira.), vagy épp bizonyos

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 Alapfogalmak... 3 A modul használatának

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2 Tartalomjegyzék I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása.... 2 1.1 A funkció gombok használata:... 3 1.2 Az egyes műveletek végrehajtása...

Részletesebben

TÍPUS MX-NB11 HÁLÓZATI B VÍT KÉSZLET HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TÍPUS MX-NB11 HÁLÓZATI B VÍT KÉSZLET HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS MX-NB HÁLÓZATI B VÍT KÉSZLET HASZNÁLATI UTASÍTÁS BEVEZETŐ Az opcionális hálózati bővítő készlet (MX-NB) segítségével a gép hálózati nyomtatóként és hálózati lapolvasóként használható. A kézikönyv

Részletesebben

Office XP PowerPoint (A teljesség igénye nélkül)

Office XP PowerPoint (A teljesség igénye nélkül) Oktatási segédlet Office XP PowerPoint (A teljesség igénye nélkül) Bevezető A PowerPoint XP az Office XP irodai programcsomag része, amely tartalmazza még a Word szövegszerkesztő, az Excel táblázatkezelő,

Részletesebben

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Pedagógus és szakértő felhasználók

Részletesebben

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KEZELÉSI LEÍRÁS A program tulajdonosa : Cím : Telefon / Fax : A mérleget szállította : M e t r i p o n d - M 9 3 M é r l e g g y á r t ó K f t. Cím : 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

KONTAKT ios alkalmazás útmutató

KONTAKT ios alkalmazás útmutató KONTAKT ios alkalmazás útmutató 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Rendszerkövetelmények... 4 2.1 ios verzió... 4 2.2 Készülék hardver... 4 3 Az alkalmazás indítása... 4 4 Bejelentkezés a szolgáltatásba...

Részletesebben

Google Drive használata

Google Drive használata Google Drive használata WEB: https://drive.google.com/ A Google Drive egy ún. felhő-alapú szolgáltatás, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez tartozó adathordozón (pl.

Részletesebben

Smart Pix DEVICE READER. Kézikönyv

Smart Pix DEVICE READER. Kézikönyv Smart Pix DEVICE READER Kézikönyv Accu-Chek Smart Pix Kézikönyv 2010. márciusi kiadás Roche Diagnostics GmbH 2010 Minden jog fenntartva. Az ACCU-CHEK, ACCU-CHEK AVIVA, ACCU-CHEK AVIVA COMBO, ACCU-CHEK

Részletesebben

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft.

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft. 2 Tartalomjegyzék 6 I Rész Bevezető 1 Mire használható... a program 6 2 A program telepítése... 7 3 Telepítés utáni... beállítások 12 4 Frissítések listája... 14 5 A NetLock Kft... 16 18 II Rész Regisztráció

Részletesebben