Szereted a kutyákat? Azt is tudod mit szabad és mit nem, mikor találkozol velük? Köszöntelek!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szereted a kutyákat? Azt is tudod mit szabad és mit nem, mikor találkozol velük? Köszöntelek!"

Átírás

1 A kiadvány ezen részén kérdéseket és feladatokat találsz! Kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen neked! Amire nem tudjátok a választ, keressétek könyvekben, kérdezzetek, menjetek könyvtárba! Köszöntelek! Ez a kiadvány azért jött létre, hogy nagyon röviden, a lényeges dolgokat kiemelve megtanuld, hogyan kell viselkedni a kutyákkal szemben. A fantáziádra és szüleid segítségére van bízva, hogy hogyan hasznosítjátok ezt a néhány oldalt. Készíthetsz egy külön füzetet is, amelyet saját képeiddel és rajzaiddal díszíthetsz! Kellemes időtöltést! Szereted a kutyákat? Azt is tudod mit szabad és mit nem, mikor találkozol velük?

2 Meséld el milyen jó és milyen rossz élményed volt már kutyával? El tudod képzelni, hogy egy kutya is a barátod lehet? Ha igen, milyen lenne ez a barátság? Ismersz, olyan meséket vagy filmeket melyekben a kutya emberek barátja? A gyermekek és a kutyák nagyon jól ki tudnak jönni egymással. Ehhez viszont jól meg kell ismerniük egymást, hogy az együtt töltött idő mindenki számára kellemes élményekben gazdag legyen. Mert milyen jó is a játék fáradalmait egy bundás baráttal kipihenni. A jó kapcsolat alapja, ha jól ismered a másikat!

3 Keressetek egy kutyafajtákkal foglalkozó könyvet! Nézegessétek! Milyen kutyát képzelsz el magadnak? Hogyan fog kinézni, milyen tulajdonságai lesznek? Újságokból vágjatok ki kutyákat, amelyek tetszenek. Mondjátok meg miért választottátok őket! Ugyanolyan a színe, ugyanúgy áll a füle és farka, s mégsem ugyanaz? NE tévesszen meg a hasonló kinézet és a fajtatiszta kutyákról szóló általános leírások. Az egyik szeret labdázni, a másik nem, valamelyik szereti a gyerekeket, néhány legszívesebben soha nem találkozna a kis lurkókkal. Mindegyik kutyát meg kell ismerni ahhoz hogy tudjuk mit szeret és mit nem. Kinézetre egyformák, mégis különbözően viselkednek!

4 Milyen állatot ismersz még, amelyik csak a szájával tud fogni? Változz kutyává! Próbálj meg különböző tárgyakat a száddal felemelni! Próbálj meg radírozni, úgy, hogy a radírt a száddal fogod. Az embernek két lába van, a kutyának négy, de a teremtéséből kihagyták a kezeit! Fognia mégis kell valamivel. Ezt a kutya a szájával oldja meg. A szájában hozza a labdáját, a szájával húzza a játékát, és a szájával nyúl érte, mikor ki szeretné venni a kezedből. Nem minden kutya tudja óvatosan kivenni a kezedből, ezért vigyázz, hogy játék közben meg ne sértsen. Te a kezeiddel, a kutya csak a fogaival tud fogni!

5 Hány foga van egy kutyának, egy gyereknek és egy felnőttnek? A kutyának vannak tejfogai? Ki tud erősebbet harapni? Az ember vagy a kutya? Melyik nagyobb? A Tiéd vagy a kutya szemfoga? Ha valami finomat szeretnél adni a kutyának, a kutya csak a szájával tudja elvenni. És a szájában találhatóak a sokak számára félelmetes fogak. A kutyának meg kell tanulni szépen, óvatosan elvenni az emberi kézből a dolgokat. Játék közben is figyelj a fogakkal, hiszen ilyenkor a kutya nagyon izgatott és nem tud annyira figyelni, hogy ne okozzon fájdalmat. Vigyázz a fogaival, még játék közben is!

6 Hol szoktál találkozni idegen kutyákkal? Volt olyan, hogy megsimogattad volna? Mit tettél? Szerinted milyen egy barátságos és milyen egy barátságtalan kutya? Keress képeket, rajzold le. Honnan tudod, hogy egy kutyát nem zavar a közelséged? Szerinted hogyan viselkedik? Aki szereti az állatokat, annak a kutyák többsége aranyos, kedves...nehéz ellenállni, hogy ne simogassuk meg. Vigyázat, mert nem tudhatjuk, hogy a kutyus milyen valójában. Ezért csak akkor menj oda hozzá, ha a gazdája ott van és megkérdezted. Honnan tudhatná a kutya, hogy jót akarsz? És te sem tudod, hogy milyen tapasztalatai vannak a kutyának. Bármilyen kicsi, bármilyen aranyos, ha a gazdája nincs vele, ne ismerkedj!

7 Láttál már kutyákat verekedni? Mit éreztél? Féltél? Mit tettél? Te hogyan játszanál egy kutyával? Sorolj fel játékokat, amivel a kutya szeret játszani! Szeretsz fogócskázni és labdázni? Meg tudod mondani, hogy miért? A kutyák is nagyon szeretnek játszani! A játék a kutyáknál általában kergetőzésből és egymás harapdálásából áll. Olyan, mintha ti fogócskáznátok, vagy birkóznátok egymással. A játék azonban olykor komollyá válik és a játékot felváltja a harc. A harcoló kutya csak az ellenfelére koncentrál és ha megpróbálkozol beavatkozni, észre sem veszi, hogy téged harap meg. Mindig felnőtt segítséget hívj! Egy kutyavitába soha ne keveredj bele!

8 Az embernek vagy a kutyának jobb a látása? Mit nevezünk szagemlékezetnek? Tegyetek tányérra különböző ételeket. Kössétek be a szemedet. Próbáld felismerni őket szag alapján. Gyere harcoljunk!- ezt üzened egy kutya számára, ha mélyen a szemébe nézel. Harcra hívod! Nézz a fülére, az orrára, a farkára, csak ne közvetlenül a szemébe! Ne nézz mélyen a kutya szemébe!

9 Mit szeret enni egy kutya? Milyen ételeket lehet venni a boltban a kutyáknak? Szerinted a gazdának a kutyájuk után össze kell szedni a kutyakakit? Hányszor eszik egy nap egy kutya? Te hányszor eszel egy nap? A legtöbb kutya az ételre hasonlóan reagál, mint elődei, vagyis az ételt meg kell védeni. Számukra ez a túlélés alapja. A legtöbb kutyának sérted a tulajdonát, ha el akarod venni, vagy csak bele akarsz nyúlni az ételébe. Akkor se próbáld elvenni az ételt, ha az a te zsömléd volt. Vigyázz, mert megharaphat! Ha idegen kutyának szeretnél ennivalót adni, mindig kérdezd meg a gazdáját! Ne zavard a kutyát evés közben. Ne vedd el az ennivalóját!

10 Mit teszel, ha egy kutya pihenni szeretne, vagy játékra kész? Beszéljetek ezekről a helyzetekről. Szerinted jó egy kutyát láncra kötve tartani? Szerinted miért tarják így egyesek a kutyáikat? Ha lenne/van kutyusod, milyen közös programjaitok lennének? Mire tanítanád meg? Szereted ha a hajadat húzzák? Vagy a füledet cibálják? Egy kutya ugyanúgy nem szereti ezeket, csak nem tudja mondani, ahogy elég. A legtöbb, amit tenni tud, hogy arrébb megy vagy morog. Rosszabb esetben meg is kaphat, ami nagyon tud fájni. Adj időt, hogy megismerjen és figyelj oda, hogy ő mit szeretne! Fél-e tőled? Szeretné, hogy megsimogasd? Szeretné a közelségedet? Úgy bánj a kutyával, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak!

11 Keress képeket egy boldog, egy félő, egy mérges kutyáról! Próbálj lerajzolni egy boldog, egy mérges és egy félő kutyát! Minden kutyának hosszú a farka? Keress kutyafajtákat, akiknek teljesen különböző a farka! A kutyának a farka egy nagyon fontos testrésze. Talán mindenki tudja, hogyha a kutya csóválja a farkát, akkor izgatott, örül. A kutya a farkával beszélni tud, meg tudja mutatni, hogy milyen hangulatban van. A behúzott farok azt jelenti, hogy fél. A mereven a háta fölött tartott farokkal pedig azt jelzi, hogy dühös és jobb békén hagyni! Ne húzd a kutya farkát és vigyázz, hogy rá ne lépj!

12 Tudsz olyan állatokat, melyek gyorsabban futnak a kutyánál? Az ember melyik állatoknál tud gyorsabban fut? A kutyafajták közül, melyikeket versenyeztetik futásban? Keress képeket vagy cikkeket! A kutyák szívesen futnak és vadásznak! Ha valami vagy valaki fut előlük, rögtön utána akarnak futni. Ez egy veleszületett tulajdonságuk. Semmi esetben se fuss el egy kutya elől, akár félsz, akár nem! Egyrészt a kutya sokkal gyorsabban tud futni, mint te. Másrészt ha elfutsz előle, biztos, hogy utánad fog szaladni! Ne fuss egy kutya elől!

13 Hogyan tudsz félelmet kelteni egy kutyában? Szerinted szereti ha hangoskodsz, vagy egy nagy tárggyal felé csapsz, vagy alvás közben ráugrasz? Milyen mozdulatokat csinál egy kutya, ha játékra hív? Találsz képeket játékra hívó kutyáról? Szerinted mérges lehet egy kutya, ha benyúlsz a kerítésen belülre a területére? Ha valamit húzol, a kutya még erőssebben fogja. Ez akkor is igaz, ha a nadrágodat kapja el. A legtöbb esetben egy kutya ekkor nem harapni akar, hanem csak megfogni. Félelemből, hogy ne tudj semmit tenni, felidegesítetted és meg akarja mutatni, hogy erősebb, vagy meg akarja akadályozni, hogy elfuss, de az is lehet, hogy csak játszani szeretne. Oka sok lehet, a lényeg, hogy NE mozogj-maradj nyugodtan! Maradj nyugodtan!

14 Hányféle játékot tudsz felsorolni kutyával? Mennyivel tudják szüleid kiegészíteni? Milyen napi feladatok vannak egy kutyával? Milyen eszközöket ismersz a kutya tisztán tartására? Milyen szőrű kutyák vannak? A felnőtt közelsége nem csak azért jó, mert segít elkerülni a kutyával való konfliktusokat, hanem azért is, mert aranyos játékokat tud mutatni kutyával. Egy karika, amit a kutyus átugrik, te tigrisbukfenccel juthatsz át rajta, de ha ez még nem megy, akkor át is lépheted. Versenyezhettek is, hogy milyen magasra lehet rakni a karikát. Milyen magasan kell lennie, hogy a kutya ne tudja átugrani, te pedig ne tud átlépni. Ha egy kutyával szeretnél játszani, mindig figyelj, hogy egy felnőtt a közelben legyen!

15 Szerinted mit jelent, hogy falkavezér? Mit jelent, hogy rangsor? Mi az, amit szerinted nem szeret egy kutya? Mikor érzi magát fenyegetve? Hogyan kedveskednél egy kutyának? A kutyák szeretik, ha van egy vezetőjük. Ez olyan, mint nektek a szüleitek vagy tanáraitok. Engedelmeskedtek nekik. Akik nem a vezetőjük azokkal másképp viselkednek és azoktól kevesebbet is tűrnek el. A gyerekeket a kutyák általában gyengébbnek tekintik és ha ok nélkül félelmet keltesz benne, akkor vagy elfut vagy támad! Lehet, hogy okosabb vagy, mint egy kutya, de a kutya az erősebb, ezért jobb NEM PROVOKÁLNI! Ne fenyegesd és ne bántsd a kutyát!

16 Szerinted, hogyan kéne tartani egy kutyát? Milyen kutyasportok vannak? Keress képeket, cikkeket, versenyre való felhívásokat! Mit dolgoznak a kutyák az ember mellett? Keress képeket, cikkeket! A kutya megfelelő tanítással, foglalkozással egész életét az ember szolgálatának szenteli! Hagyd, hogy megismerjen és ismerd meg te is! A kiadványt Illés Anett készítette, minden jog fenntartva.. Illés Anett eddigi munkái: AI módszer a kutyás terápiában Kézikönyv gyermekes kutyatartóknak Honlap: Légy felelős és kulturált állattartó!

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9)

BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9) BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9) Egyházmegyei Vezetőképző Lelkigyakorlat Kővágószőlős 2010. március 12-13-14 VALAKI HÍVOTT ENGEM? Sámuel története hivatás Érdeklődése felkeltése Játsszunk egyet!

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

Teremtsd meg az első milliódat!

Teremtsd meg az első milliódat! Korosztály: 6-18 év Teremtsd meg az első milliódat! M u n k a f ü z e t g y e r e k p é n z ü g y e k I I. Pénzügyi sikeralapozó útmutató és munkafüzet 6-18 éves gyerekeknek. www.elsomillio.hu Tel: + 36

Részletesebben

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő Figyelj rám, hogy vigyázhassak rád! LÉLEKVESZTŐK 1 Főszereplők: Kántor ezredes Erdőváros rendőrkapitánya. Őséhez, a bátor és legismertebb nyomozókutyához Kántorhoz méltóan ő is a rend és az erdőlakók védelmének

Részletesebben

A családok örökkévalóak

A családok örökkévalóak A közös foglalkozás 2014-es vázlata A családok örökkévalóak És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz (Malakiás 4:6). Irányelvek a közös foglalkozáshoz és a gyermekek úrvacsorai

Részletesebben

Hogyan csábítsuk el a nőket?

Hogyan csábítsuk el a nőket? 1. oldal, összesen: 96 Hogyan csábítsuk el a nőket? 2002 - Szugyiczki Roland 2. oldal, összesen: 96 1. Jelmagyarázat a rövidítésekhez: 2. Bevezető 2.1. Hogyan tegyünk szert a kellő magabiztosságra és bátorságra?

Részletesebben

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT?

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT? Ez a 3 tanulmány Neked szól, ha arra vágysz, hogy: - Párod végre szerelmes legyen beléd, vagy akkor, ha - Párod már szerelmes beléd, és Te azt szeretnéd, hogy ez minél tovább így is maradjon! HOGYAN ÉRD

Részletesebben

Miért várjunk a házasságig?

Miért várjunk a házasságig? Miért várjunk a házasságig? Írta: Tim Staffort A kiadványban szereplő adatok az Amerikai Egyesült Államok statisztikáiból származnak. A neveket néhány esetben megváltoztattuk. A kiadvány eredeti címe:

Részletesebben

KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás)

KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás) KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás) Mottó: Válaszolni mindig nehezebb, mint kérdezni. 1 Ahhoz, hogy a Találkozó valóban TALÁLKOZÁS legyen Istennel, egymással és önmagunkkal, nélkülözhetetlen,

Részletesebben

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv)

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv) Dolores Ready: Imádság (munkafüzet és tanári kézikönyv) Ezt a füzet Fogassy Judit nővértől kaptuk meg angolul. Unokatestvéremnek, Csobai Ildikónak hála van magyar fordítása. Ezt most itt lényegében változatlanul

Részletesebben

A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló Egyezmény. Szociális és Munkaügyi Minisztérium

A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló Egyezmény. Szociális és Munkaügyi Minisztérium A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló Egyezmény Szociális és Munkaügyi Minisztérium Könnyen-érthető módszerről A könnyen-érthető módszerrel készült kiadványok információhoz segítik a megértési

Részletesebben

Szuggesztió 1. eset. - jól, - lehetett volna hosszabb, - most tudtam először ilyen mélyre menni

Szuggesztió 1. eset. - jól, - lehetett volna hosszabb, - most tudtam először ilyen mélyre menni Horváth Éva Szuggesztió 1. eset A testharmónia foglalkozások során a testtartásokat ill. mozgásokat pontosítjuk magyarázatok és a testérzetek segítségével. Gyakorlás közben sok magyarázat hangzik el és

Részletesebben

Végy egy mély levegőt és nyugodj meg!

Végy egy mély levegőt és nyugodj meg! Végy egy mély levegőt és nyugodj meg! Írta: dr.veress Dóra Mindig csak azt hallod, hogy a helyes légzés csökkenti a szorongást, de senki nem mondja meg, mit kell csinálni? Miért ne tanulhatnád meg te is,

Részletesebben

te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése te, én, mi ÉS az emberi jogok

te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése te, én, mi ÉS az emberi jogok te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése Ha mindig csak azokkal beszélgetünk, akik olyanok, mint mi, akkor nagyon keveset fogunk tudni a világról. Köszönet a borsodnádasdi

Részletesebben

Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül

Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül A szexuális energia az alap A joga harcol ezzel - a tantra felhasználja, átalakítja. Első kérdés: Mester mi a különbség a transzcendális joga és a tantra

Részletesebben

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág (In: Grezsa Ferenc Takács Péter (szerk.): Még ép a roncs ág Válogatás erdélyi mentálhigiénés szakemberek dolgozataiból. Országos Addiktológiai Intézet. Budapest, 2005.

Részletesebben

VITAKEZELŐ. Nem csak a saját jellemzésed fogod elolvasni... FIGYELEM! ÚTMUTATÓ MÁSOKHOZ

VITAKEZELŐ. Nem csak a saját jellemzésed fogod elolvasni... FIGYELEM! ÚTMUTATÓ MÁSOKHOZ Nem csak a saját jellemzésed fogod elolvasni... VITAKEZELŐ ÚTMUTATÓ MÁSOKHOZ Type to enter text FIGYELEM! A KIADVÁNYBAN LÉVŐ MEGHATÁROZÁSOK AKÁR ÉRZÉKENYEN IS ÉRINTHETNEK. 2013 Minden jog fenntartva! -

Részletesebben

Leginkább úgy, ahogy a fenti mottó mondja: Mindegy hogy mit tanítasz, csak higgyed, és szeresd őket!

Leginkább úgy, ahogy a fenti mottó mondja: Mindegy hogy mit tanítasz, csak higgyed, és szeresd őket! KÉPZÉS II. Pedagógia (növelés) Mottó: Mindegy hogy mit tanítasz, csak higgyed, és szeresd őket! A) Csak a hiteles személyiségnek van növelő ereje! 1. Az általános pedagógia alap kérdése nem a nevelés (szoktatás,

Részletesebben

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei AUTÓVAL A CSÚCSRA Névjegy Név: K. Botond Életkor: 45 év Üzletág: személygépkocsi-kereskedelem Munkakör: értékesítő Eredményei: cégénél kiérdemelte az Év értékesítője címet a legtöbb új autó eladásával

Részletesebben

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE?

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? Útmutató szülők és gyermekgondozók számára www.ogyei.hu www.gyermekbantalmazas.hu Miért állítottuk össze ezt az útmutatót? Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI)

Részletesebben

Kegyes ég, kötözd le A sok gonosz gondolatot, amely Az álmokba furakszik! WILLIAM SHAKESPEARE

Kegyes ég, kötözd le A sok gonosz gondolatot, amely Az álmokba furakszik! WILLIAM SHAKESPEARE Kegyes ég, kötözd le A sok gonosz gondolatot, amely Az álmokba furakszik! WILLIAM SHAKESPEARE I. VALÓSÁG Voltak olyan élményeim, amikor abszolút azt hittem, a valóságban vagyok, aztán egyszer csak felébredtem.

Részletesebben

Remény vagy realitás. Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny 2015. Politikai példaeset

Remény vagy realitás. Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny 2015. Politikai példaeset Remény vagy realitás Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny 2015. Politikai példaeset Copyright 2015 Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny Az esetet Szabó Benjamin készítette elemzés céljára,

Részletesebben

EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert

EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert Felhasznált irodalom: Sokszor felmerül bennünk a kérdés, mi is az értelme az egésznek?

Részletesebben

Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel

Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel 57 Előkészítés Helyezz el körben annyi széket, ahányan vagytok! A kör közepén legyen egy gyertya, egy Szentírás és lehet más díszítés is, amit a mai naphoz illőnek

Részletesebben

Törököt fogtam! Garai Panni: Mióta tartózkodsz Magyarországon? Ates Adyl: GP: A magyar nyelvet mióta beszéled? Könnyű volt megtanulni?

Törököt fogtam! Garai Panni: Mióta tartózkodsz Magyarországon? Ates Adyl: GP: A magyar nyelvet mióta beszéled? Könnyű volt megtanulni? Törököt fogtam! A villamosról leszállva csak pár lépést kell tenni a Jászai Mari téren, hogy meglássuk a fényesen villogó Antalya Kebab feliratot. Messze érezni lehet a frissensült hús és a fűszerek illatát,

Részletesebben

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL Én csak szerény húrja vagyok annak a GITÁRNAK, melynek rezonáló-doboza és főleg PENGETŐJE maga A H A N G 1 1923. E L Ő SZ Ó "Drága Jézusom! Tudom,

Részletesebben

EL CAMINO DE SANTIAGO

EL CAMINO DE SANTIAGO EL CAMINO DE SANTIAGO ZARÁNDOKLAT KÉPEKBEN ÉS GONDOLATOKBAN FOTÓ: POLNER TAMÁS SZÖVEG: VARGA LÓRÁNT Egy úton vezessen az bárhová lenyűgöző, és eközben félelmetes érzés elindulni. Túl nagy távolság van

Részletesebben