Olajcsere Mondeo III Dátum: 2005. június 19., vasárnap Téma: Hírek



Hasonló dokumentumok

FORD MONDEO MON_ _V13_MASTER_COVER_AW.indd 1 26/04/ :20

MTD OHV Series I15 FORM NO I. MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany

MTD VERTICAL ENGINES 1P60,1P61,1P65,1P70 FOR MOWER AND TILLER


les=péêáéë J=N5 cloj=klk=tsvjmosote jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

Tolatóradar utólagos beszerelése 2 Dátum: november 27., vasárnap Téma: Tuning

Az füzet áttanulmányozása során Különböző veszélyességi fokozatokkal fog találkozni, amelyeket a következő jelzéssel láttunk el:

jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó





- *36123% 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER]


Sárospatak Város Polgármesterétıl

Utólagos Xenon Mondeo -ba (MK3) Dátum: február 06., hétfı Téma: Tuning

Jármű-azonosító adatok Kérjük, hogy a jármű-azonosító adatait rögzítse és gondosan őrizze meg

PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Üzemeltetési és karbantartási utasítás Az ALLISON T310R-T325R-T350R-T375R sorozatú automata váltókhoz


HERON EPH 80 ( ) Benzinmotoros szivattyú



HERON EMPH 80 W ( ) Benzinmotoros zagyszivattyú / HU

Autóbuszok klímaberendezéseinek felülvizsgálata, karbantartása, szükség szerinti javítása. versenyeztetési eljárás




Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 30%.

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő ciklikus karbantartása


SZINTVIZSGA FELADAT. Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara. hatáskörébe tartozó szakképesítéshez


N-BM 46 HW. Kezelési útmutató Benzines fűnyíró. Cikksz.: A.sz.: 11054





KEZELÉSI ÚTMUTATÓ GCV520 GCV530 GXV520 GXV530 BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS ÜZENETEK BEVEZETÉS






OLAJCSERE A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

STIGA PARK VILLA READY





Bedienungsanleitung Manuel d utilisation Istruzioni per l uso Návod k pouzivani Használati utasítás Instrukcje obsługi Navodila za uporabo




Előszó. Megjegyzés /Figyelem /Vigyázat. MEGJEGYZÉS = Fontos tájékoztató a. FIGYELEM = Ezt a jelzést olyan helyeken találja,

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TKI 145 D ÉS A TGI 120 D TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat ( )

Használati utasítás. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi.


MINIGAZ EVOLUTION. MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT



NEM CSAK VESZÉLYES ÁRUT SZÁLLÍTÓK FIGYELMÉBE...!

Ford Mondeo mk.1. hátsó függőleges- és kereszt stabilizátor csere



The complex defence systems of vehicles is described in thisscript, considering personal elements.


H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Vontatott növényvédı permetezıgép Leeb GS 6000 / Leeb GS Az eredeti használati útmutató fordítása








Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre

HERON EPPH G ( G)


GÁZTERASZHİSUGÁRZÓ 12016





ZÁRÓJELENTÉS SÚLYOS REPÜLİESEMÉNY Börgönd május 18. Cessna-172 HA-TUO






A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM









Átírás:

1. oldal, összesen: 7 Olajcsere Mondeo III Dátum: 2005. június 19., vasárnap Téma: Hírek Bizonyára sokan felteszik a kérdést, mikor kell olajat cserélni? A gyári ajánlások 15-20 ezer kilométert írnak, de a pontos adatokat keressük meg saját jármővünk szervizkönyvében vagy használati útmutatójában. Ha külföldrıl vásároltunk gépkocsit, célszerő minél hamarabb elvégeztetni a szükséges mőveleteket, és általában a gondos tulajdonos ilyenkor valamennyi szőrıt cseréli (olaj, lég, pollen, üzemanyag). A Mondeo III -nál az olajcserét a városunkban lévı BOSH szakszervizben végeztettem el, ahol a tulajdonos hozzájárulásával és engedélyével rögzítettem a munkafolyamatot. A fotósorozat segítségével és egy kis hozzáértéssel akár otthon is elvégezhetjük az olajcserét, de ahol ilyen precízen dolgoznak, én ott szívesen visszajáró kuncsaft leszek. Az elsı pozitív élményem, hogy az olaj leengedése elıtt ún. motorblokk öblítıt öntöttek bele, biztosítva a motor átmosását. Az olaj leengedése elıtt célszerő egy pár kilométert autózni, hogy az üzemi hımérsékletet elérve, könnyebben leengedhessük a fáradt olajat. Ezen idıszak alatt a fent említett adalék is kifejti jótékony hatását. A legelején az alsó motorvédı burkolatot kell eltávolítani (ha a gyár nem spórolta le a burkolatot).

2. oldal, összesen: 7 Kicsavarjuk az olajleeresztı csavart....és már folyik is az elhasználodott olaj. Ha másért nem, hát emiatt célszerő szervizbe menni, mert itt szabályozott keretek között tárolják, majd szállíttatják el az elhasználodott olajat. Otthoni körülmények között ez problémás. Nem akarok vészmadár lenni, csak egyet kérek: vigyázzunk a környezetünkre!

3. oldal, összesen: 7 Utána kivesszük az olajszőrıházat. A képen jól látszik, hogy ebben a szervizben kesztyős kézzel bánnak a kocsival. A mester pozitív véleménnyel volt a mondeo olajleeresztı csavarjáról, mert ahogy a képen is láthatjátok, a csavar magában foglalja a gumitömítést is. Ez más autóknál különálló réz vagy alumínium tömítés.

4. oldal, összesen: 7 Ez egy szép, elhasználodott olajszőrı. Ebben a mőhelyben az olajszőrı házát a visszatétel elıtt benzinnel kimossák. És a tulajt ismerve nem csak a képek kedvéért csinálta igy!

5. oldal, összesen: 7 Az új olajszőrı a kitakaritott, benzinben kimosott házban. Miután visszacsavarta az olajleengedı csavart, és az új olajszőrı is a helyére került, elkezdıdhetett a friss olaj betöltése. Idıközben a mester ellenırizte az olajszintet is. Az olajcsere végén az autót beindítjuk és ellenırizzük, hogy elalszik-e az olajnyomást visszajelzı lámpa. Ezek után várjunk 2-3 percet, míg az olaj lefolyik, majd ismét lehet szintre tölteni, mert a szőrı is felvesz néhány decilitert. Az alsó burkolatot célszerő ezek után visszatenni, így lehetıségünk van még arra, hogy az esetleges olajcsöpögést megállapítsuk.

6. oldal, összesen: 7 Az olajszőrı után légszőrıt is cseréltünk! Ismét egy pozitívum: a légszőrıházat itt kiporszívózzák. A képen jól látszik a 2 légszőrı közötti különbség. Ilyen utakon járunk! Az új légszőrıre ráírták a csere idıpontját, így az bármikor visszaellenırizhetı. Visszakerül a helyére az új légszőrı, és gyakorlatilag végeztünk is. A cikk elején említettem, aki szükségét érzi, az cseréltessen üzemanyag- és pollenszőrıt is.

7. oldal, összesen: 7 A jól végzett munka után a motort lemostam, szebb mint újkorában. A képek elkészítésének lehetıségéért és a szakszerő munkáért köszönet a Turcsányi Autóvillamossági Bosh Szakszerviznek. Zsoel Ford Mondeo Club Hungary http://www.mondeo.hu A cikk webcíme: http://www.mondeo.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=71