KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ



Hasonló dokumentumok
SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Felszereltség Suzuki Swift

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Felszereltség Suzuki Swift Sport

Automata világításvezérlés

Távirányító használati útmutató

LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE ,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató

LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

81C 181C BIZTOSÍTÉKOK. Utastéri biztosíték- és relédoboz 81C-1. Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található.

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

Biztosítékok és relék

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

OPEL ANTARA. Kezelési útmutató

ELF EXCELLIUM LDX 5W-40 Optimális teljesítmény, maximális védelem a legnehezebb körülmények között Minden vezetési stílus

ESPACE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Renault TRAFIC. Kezelési útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

KOLEOS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

MASTER kezelési útmutató. Mikrobusz változatok

Renault KADJAR. Kezelési útmutató

Renault CLIO. Kezelési útmutató

web edition quick guide

Ford Transit Courier ös modellév Érvényes: június 1-jei gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/04.

WIND KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Műszaki leírás/adatlap. 2. rész

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Trend. Titanium nettó bruttó nettó bruttó 1.0l 100 LE M5 FWD Ft Ft TDCi 75 LE M5 FWD Ft Ft

2 Bevezetés. Bevezetés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FLUENCE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

A távirányító működése

Harkány, Bercsényi u (70)

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Fiat Fiorino árlista

Renault MEGANE. Kezelési útmutató

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

FORD FIESTA Gyors tájékoztató

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység:

Szoba edzőgép

Fiat Doblò Cargo árlista

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

Motor. Az árlistán feltüntetett modellek és opciók kizárólag a készlet erejéig elérhetőek. Kérjük, tájékozódjon Ford márkakereskedőjénél!

CLIO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Renault MEGANE. Kezelési útmutató

Spark. Üzemeltetői kézikönyv

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA

Felszereltség. Karosszéria változat Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Meghajtás. 2WD kapcsolható

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig!

Renault MASTER. Kezelési útmutató

OPEL COMBO. Kezelési útmutató

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával!

Felhasználói kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Üdvözöljük autója fedélzetén

Fiat Scudo E5+ árlista

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató

CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Üdvözöljük autója fedélzetén

Átírás:

KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ

ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz! Ez egy kényelmes, könnyen alakítható, nagy teljesítményű gépkocsi, amely megkönnyíti az Ön mindennapjait. Ezen felül kiemelkedő terepjáró képességekkel rendelkezik, és minden helyzetben tökéletes biztonságot kínál Önnek. Ebben a dokumentumban megtalálja a gépkocsira vonatkozó legfontosabb információkat. Ez a dokumentum nem helyettesíti a kezelési kézikönyvet. A gépkocsi Fontos tudnivalók útmutatójában bemutatott felszerelésekkel kapcsolatos részletesebb információkért kérjük, olvassa el a teljes kezelési kézikönyvet. A Fontos tudnivalók útmutató a feltüntetett típusok összes (szériában vagy opcióként létező) felszereltségét jelzi, amelynek megléte mindig a gépkocsi típusától, a választott opcióktól és a forgalmazó országtól függ. A e-guide internetes oldalon egy kattintással elérheti a gépkocsi használatával, karbantartásával és garanciájával kapcsolatos összes információt, illetve az adott modellel kapcsolatos videókat és szimulátorokat az www.e-guide.renault.com segítségével. Francia nyelvről fordítva. A gépkocsi gyártójának írásos engedélye nélkül tilos ezen útmutató teljes vagy részleges sokszorosítása és fordítása.

Elülső rész és motor tér 3 Utasoldal 4 Hátsó ülések 5 Hátsó rész 6 A gépkocsi központi zárja 7 RENAULT kár tya 8 Műszerfal 9 Kijelzőegység 0 Multimédia rendszerek Világítás/ablaktörlés 3 Kezelőszer vek 4 Vezetés 6 Összkerékmeghajtás 7 Légkondicionáló rendszer 8 Üzemanyag 9 Hasznos felszerelések 20 Renault eco2 2

e l s ő r é s z é s m o t o r t é r 3 5 2 3 A 4 6 A motorháztető kinyitása Húzza meg a nyitófogantyút, majd tolja el a kart 4 (A irányban). Ablakmosó tartály folyadékszintje Szükség esetén töltsön folyadékot a tartályba 2. Hűtőfolyadék A tartályon 3 jelzett szintnek a MIN. és MAX. jelölés között kell elhelyezkednie. Ha a szint beállítása szükséges, az utántöltést feltétlenül hideg motornál végezze. Motorolajszint: A műszerfali kijelzőn tájékozódhat a motorolaj szintjéről: ha a funkció ellenőrzés üzenet megjelenik a műszerfali kijelzőn, nyomja meg a 5 vagy a 6 gomb egyikét. Az olajszint megjelenik a műszerfali kijelzőn. Feltétlenül tartsa be az átvizsgálások előírt időpontját; és a gépjárművéhez tesztelt, megfelelő minőségű motorolajat használjon. A motorolaj-feltöltés előírásaival kapcsolatban tájékozódjon a gépjármű karbantartási füzetében, valamint a kezelési kézikönyv 4. fejezetében.

u t a s o l d a l 4 2 Az első utasoldali légzsák kikapcsolása A gyermekülés felszerelése során (erre a helyre kizárólag menetiránynak háttal alkalmazható ülés szerelhető), feltétlenül ki kell kapcsolni a légzsákot: álló gépkocsinál illessze be a RENAULT kártyába épített kulcsot a reteszbe, és forgassa el OFF helyzetbe (lásd a kezelési kézikönyv. fejezetét). Bekapcsolt gyújtásnál feltétlenül ellenőrizze, hogy a visszajelzőlámpa 2 kigyulladt-e. Az első utasoldali légzsák bekapcsolása Ha kiveszi a gyermekülést az első utasülésből, kapcsolja vissza a légzsákot, hogy az első utas ütközés elleni védelme biztosítva legyen. A légzsák visszakapcsolása: álló gépkocsinál illessze be a RENAULT kártyába épített kulcsot a reteszbe, és forgassa el ON helyzetbe. Bekapcsolt gyújtásnál feltétlenül ellenőrizze, hogy a visszajelzőlámpa 2 kialudt-e. Ha már nem használ gyermekülést az ülésen, feltétlenül állítsa vissza a reteszt ON helyzetbe.

H á t s ó ü l é s e k 5 5 2 4 3 A hátsó ülés háttámláinak beállítása (típustól függően) A hátsó ülés háttámláinak beállításához 5 helyzet áll rendelkezésre. Billentse el, miközben felemeli a kart. Csapóajtó a sílécek elhelyezéséhez A hátsó középső könyöktámaszt 2 lehajtva elérhető a sílécek átvezetésére szolgáló fedél. A hátsó ülések lehajtása Minden esetben húzza meg a hevedert 3 és billentse el az ülés ülőrészét, majd emelje fel a nyitószerkezetet és engedje le a háttámlát. Felszereltségtől függően az ülések lehajtását a gépkocsi hátsó része felől is elvégezheti. Húzza meg a kart 4 a megfelelő oldalon. ISOFIX Rendszer Minden hátsó oldalsó utasülés fel van szerelve rögzítésekkel ISOFIX a gyermekülések felszereléséhez 5. Az alkalmazott gyermekülés típusának megfelelően a felszerelés különös elővigyázatosságot igényel. A sajátosságokkal kapcsolatban lásd a kezelési kézikönyv. fejezetének Gyermekek biztonsága című részét. Az adott gépkocsihoz rendelkezésre álló felszerelésekkel kapcsolatban forduljon a márkaképviselethez. Az ülés lehajtása előtt győződjön meg arról, hogy senki nem tartózkodik az ülés közvetlen környezetében. Távolítson el mindent a hátsó ülésről.

h á t s ó r é s z 6 6 2 4 5 3 7 Kettős nyitású csomagtérajtó Lehetővé teszi a csomagtér gyors vagy teljes elérését. Kinyitás Gyors elérés: nyomja meg a kapcsolót, emelje fel a felső részt. Teljes elérés: húzza meg a fogantyút 3, és kísérje végig az alsó rész mozgását. Zárás Emelje fel az alsó részt, ellenőrizze a megfelelő rögzülését, majd zárja vissza a felső részt a fogantyú 2 segítségével. Pótkerék A pótkerék a csomagtartó alján kiképzett fészekben van. Az eléréséhez emelje fel a csomagtér padlószőnyegét 4 és a tartórekeszt 7. Akassza be a hevedert 5 a horogba 6. Megjegyzés: Gépjárműtől függően a járműben lehet hangszóró. A pótkerék eléréséhez ezt először le kell szerelni (tájékozódjon a használati útmutatóban). Parkolást segítő rendszer Ha a gépkocsi fel van szerelve parkolást segítő rendszerrel, a rendszer méri a távolságot a gépkocsi hátsó és/vagy első része és az akadály között. Közeledéskor a hangjelzések gyakorisága növekszik, és ha az akadály 30 centiméterre van a gépkocsitól, a hangjelzés folyamatossá válik. A rendszer átmenetileg vagy állandó jelleggel kikapcsolható (a műszerfalon található kapcsoló segítségével: tájékozódjon a kezelési kézikönyvben). A csomagtérajtó alsó részére maximum 200 kg tömegű terhet helyezhet el, egyenletesen elosztva.

A g é p k o c s i k ö z p o n t i z á r j a 7 A gépkocsi központi zárása/nyitása A RENAULT kártya rendszere helyettesíti a hagyományos kulcsot. A gépkocsi nyitása többféle módon lehetséges: távolról és közelről elegendő egyetlen gombnyomás. TÁVIRÁNYÍTÓS RENAULT KÁRTYA Nyomja meg a következőt: a központi nyitáshoz; a központi záráshoz; ˆ a külső világítás távolról történő bekapcsolásához; csak a csomagtartó zárásához/nyitásához. biztonsági központizárral felszerelt gépkocsik esetén, a gomb (vagy az ajtók és a csomagtérajtó nyitófogantyúján elhelyezkedő gomb) egyszeri megnyomása megakadályozza a gépkocsi nyitását (még belülről sem nyitható). A gépkocsi zárásához (biztonsági központizár nélkül) kétszer nyomja meg. 2 SZABAD KÉZ RENAULT KÁRTYA Ha a kártya Önnél van, a távirányítós RENAULT kártya funkcióin kívül a következőkre van lehetőség: automatikus központi nyitás valamely ajtófogantyú meghúzásával; bezárás az ajtók vagy a csomagtérajtó nyitófogantyúján elhelyezkedő gomb megnyomásával. Megjegyzés: szükség esetén használhatja a kézi üzemmódot (ebben az esetben a szabad kéz üzemmód a következő indítás után lesz ismét működőképes) vagy a kulcsot. A kiemeléshez, nyomja meg a gombot 2. Megjegyzés: minden esetben: a központi zárást az irányjelző-lámpák két felvillanása jelzi; a központi nyitást az irányjelző-lámpák egy felvillanása jelzi. Különlegességek soha ne hagyja a RENAULT kártyát a gépkocsiban; a kártya felismerési zónája, a gépkocsi központi nyitásának és zárásának maximális távolsága a környezettől és a kártya elhelyezésétől függ. Az ablakok automatikus felemelése Amennyiben a gépkocsi összes ablaka impulzusos működtetésű, egyidejűleg bezárhatja az összes ablakot a gomb, vagy valamelyik ajtófogantyún elhelyezkedő gomb kétszeri megnyomásával. Figyelem: biztonsági központizárral felszerelt gépkocsik esetén nyomja le egy másodpercnél hosszabb ideig. Még rövid időre se hagyja soha a Renault kártyát a járműben, ha ott gyermek (vagy állat) marad.

R e n a u l t k á r t y a A motor beindítása Ha a távirányítós kártya RENAULT a kártyaleolvasóban 2 van vagy a szabad kéz kártya RENAULT az utastérben (néhány felső zóna kivételével, pl. napellenző stb.) található, teljesítse az indításhoz szükséges feltételeket: Mechanikus SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar üres állásban, nyomja meg a gombot. AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar P helyzetben, nyomja meg a gombot. Megjegyzés: a szabad kéz kártyával RENAULT rendelkező gépkocsik esetén, a motor indításához nyomja le a fékpedált. 2 A motor leállítása A gépkocsi álló helyzetében nyomja meg a gombot. A funkciók elérése A gépkocsi összes funkciójának eléréséhez, nyomja meg a gombot, a pedálok lenyomása nélkül. Nyomja meg kétszer a gombot a működés leállításához. Adott esetben, a gépkocsi központi zárását követően a funkciók kikapcsolhatnak. 8

M ű s z e r f a l 9 Az említett felszerelések megléte a változattól és az adott országtól függ. 2 3 4 5 6 Hangkürt és a vezetőoldali légzsák helye. 2 Kijelzőegység 3 vagy 6 Az első utasoldali biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés: ha a visszajelzőlámpa kigyullad, az első utasoldali biztonsági öv nincs bekötve. 3 vagy 4 az első utasoldali légzsák kikapcsolásának visszajelzőlámpája. 5 Vészvillogók. 7 Automata parkolófék kapcsolója. 8 Sebességváltó kar. 9 RENAULT kártya leolvasója és a motor indító- és leállítógombja. 0 Rakodóhely vagy az autórádió helye. Légkondicionáló berendezés kapcsolói 2 Sebességtartó és sebességhatároló kapcsolói. 3 Üzemanyagbetöltő-nyílás fedelének nyitókarja. 3 2 0 9 8 7

K i j e l z ő e g y s é g 2 3 4 Visszajelzőlámpák: 0 A visszajelzőlámpa kigyulladása esetén vezessen kíméletesen, és minél előbb keresse fel a RENAULT márkaképviseletet. Ezen előírás figyelmen kívül hagyása a gépkocsi károsodásához vezethet. Fordulatszámmérő (ford/perc 000). 2 Sebességmérő (km/h vagy mph). 3 Üzemanyagszint-jelző. Ha a szint a minimumon van, a visszajelzőlámpa 6 hangjelzés kíséretében kigyullad. 4 Vízhőmérséklet kijelzője. 5 Információ kijelzők. 7 6 Üzemanyag megtakarítási segítség: (típustól függően) A mechanikus sebességváltóval rendelkező gépkocsik esetén ez a funkció az alacsony üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimális fokozatváltás pillanatát jelzi. \ kapcsoljon felsőbb fokozatba; [ kapcsoljon alsóbb fokozatba. 5 A visszajelzőlámpa kigyulladása esetén, biztonsági okokból azonnal álljon meg, a forgalmi viszonyoknak megfelelően. Állítsa le a motort és ne indítsa újra. Forduljon a RENAULT márkaképviselethez. A következő karbantartás esedékessége: Bizonyos gépkocsik olyan rendszerrel vannak felszerelve, ami valós időben elemzi az olaj minőségét. Ez garantálja a motor megbízhatóságát, az olajcsere intervallumokat a gépkocsi használatának megfelelően állítva be. Bizonyos használati feltételek esetén a karbantartás esedékessége üzenet jelenhet meg az esedékesség előtt. Ha ezt követően a Karbantartás szükséges üzenet is megjelenik, a lehető legrövidebb időn belül el kell végeztetni a gépkocsi karbantartását. 7 Fedélzeti számítógép.

B l u e t o o t h a u d i ó r e n d s z e r 0:46 3 FM 03.90 RADIO TRAFFIC RDS-AF T A kapcsolók és a kijelzések jelenléte és működése típustól függően különböző lehet. A működéssel kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját. A kormánykerék alatti kapcsoló lehetővé teszi a rendszer vezérlését működés közben. Részletesebb információkkal kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját.

N a v i g á c i ó s r e n d s z e r / t e l e f o n k i h a n g o s í t ó 2 BACK MAP 2D/3D INFO ROUTE DEST HOME MENU SET REPEAT MUTE LIGHT DARK A kapcsolók és a kijelzések jelenléte és működése típustól függően különböző lehet. A működéssel kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját. A kormánykerék alatti kapcsoló lehetővé teszi a rendszer vezérlését működés közben. Részletesebb információkkal kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját.

v i l á g í t á s / a b l a k t ö r l é s 3 2 4 3 2 3 5 A B C D E Világítás A gyűrűt az alábbi állásba állítsa: š a helyzetjelző világítás bekapcsolásához; k a tompított fényszórók bekapcsolásához; Kiindulási helyzetben, húzza maga felé a kapcsolókart a távolsági fényszóró bekapcsolásához. AUTO a világítás automatikus bekapcsolása funkció aktiválásához (gépkocsitól függően); Távolsági fényszóró: a gyűrű helyzetben k, nyomja meg a kapcsolókart. Forgassa a gyűrűt 2 helyzetbe: g: első ködfényszórók bekapcsolása; Forgassa el a gyűrűt 2, majd engedje fel a következő funkciók eléréséhez: h: hátsó ködlámpa bekapcsolása. A kikapcsoláshoz ismételje meg a műveletet. Ablaktörlés Állítsa a kapcsolókart 3 az alábbi funkciók eléréséhez: A: szabályozott törlés; B: leállítás; C: szakaszos törlés vagy automatikus törlés (típustól függően); D: Folyamatos lassú törlés; E: Folyamatos gyors törlés. Első ablakmosó: húzza meg a kapcsolókart 3; Hátsó ablakmosó: nyomja meg a kapcsolókart 3. Hátsó ablaktörlő: forgassa el a gyűrűt 5. Megjegyzés: a törlési sebesség és az automatikus bekapcsolás érzékenységének beállításához forgassa el a gyűrűt 4.

v e z e t ő t é r : ü l é s e k 4 2 3 4 5 6 Kézi működtetésű ülések Az ülés előretolása és hátrahúzása Emelje fel a kart, tolja el az ülést, majd engedje vissza a kart. Mindig ellenőrizze, hogy megfelelően reteszelve legyen. az ülés felemelése és leengedése Húzza meg a kart 2 ahányszor szükséges: a felemeléshez: felfelé húzza; a leengedéshez: lefelé tolja. Az üléstámla dőlésszögének beállítása Emelje meg a kapcsolókart 3 és állítsa be a háttámla helyzetét. Elektromos működtetésű ülések Az ülés előretolása és hátrahúzása Tolja előre vagy húzza hátra a kapcsolót 4 a kívánt helyzetig. az ülés felemelése és leengedése Húzza fel vagy nyomja le a kapcsolót 4 a kívánt magasság eléréséig. Az ülőrész első részének felemelése vagy leengedése A vezetőoldalon, emelje fel vagy nyomja le a kapcsoló első részét 4, a kívánt magasság eléréséig. az üléstámla dőlésszögének beállítása Billentse előre vagy hátra a kapcsoló felső részét 5, a kívánt helyzet eléréséig. A vezetőülés deréktámaszának beállítása Süllyessze le a kart 6 a támasz növeléséhez, és emelje fel a csökkentéséhez.

v e z e t ő t é r : b e á l l í t á s o k 5 2 B C D 3 4 E Fejtámla A fejtámla felemelése Emelje fel a fejtámlát. A fejtámla leengedése Nyomja meg a gombot, majd engedje le a fejtámlát. a fejtámla dőlési szögének beállítása Billentse el a fejtámla felső részét. Biztonsági övek Magasságállítás Húzza meg a kapcsolót 2, tartsa meg, majd állítsa a biztonsági övet a megfelelő magasságba. Fűthető ülések Felszereltségtől függően nyomja meg a gomb 3 felső részét (a maximális fűtés beállításához) vagy a gomb alsó részét (a mérsékelt fűtés eléréséhez). A kikapcsoláshoz állítsa a gombot 3 középső helyzetbe. A termosztáttal ellátott rendszer szabályozza a fűtést, és kikapcsolja, ha szükséges. Az első utasoldali ülés fűtésének működésekor a kijelzőegységen kigyullad egy visszajelzőlámpa. Visszapillantó tükrök Elektromos vezérlésű visszapillantó tükrök Válassza ki a beállítandó visszapillantó tükröt, elforgatva a gombot 4 B vagy D helyzetbe, majd mozgassa a gombot 4 a kívánt pozíció beállításához. Behajtható külső visszapillantó tükrök Állítsa a kapcsolót az 4 helyzetbe E: a visszapillantó tükrök behajtódnak. Visszaállításhoz állítsa B, C vagy D helyzetbe.

V e z e t é s 6 2 3 4 5 6 Automata parkolófék A behúzás a motor leállásakor automatikusan megtörténik a motor indító- és leállítógombjának megnyomása esetén (kivéve a motor lefulladásakor). A kiengedés automatikusan megtörténik járó motornál, bekapcsolt sebességfokozat esetén, amikor gázt adva felengedi a tengelykapcsolót (mechanikus sebességváltó). Az automata parkolófék a kézifékhez hasonlóan lehetővé teszi a következőket: kézi behúzás: emelje fel a kapcsolót ; kézi kiengedés: lenyomott fékpedálnál, nyomja le a kapcsolót. Sebességtartó és sebességhatároló automatika Ï Ð A sebességtartó funkció segítséget nyújt Önnek a haladási sebesség állandó értéken tartásában. A sebességhatároló funkció segítséget nyújt abban, hogy menet közben ne lépje át a beállított sebességértéket. Válassza ki a sebességtartó vagy a sebességhatároló funkciót a kapcsoló 2 használatával (felszereltségtől függően) Sebességtartó / sebességhatároló automatika kapcsolói 2 Központi be- és kikapcsoló. 3 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve csökkentése (-). 4 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve növelése (+). 5 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve visszahívása (R). 6 A funkció készenléti állapota (a felügyeleti sebesség memorizálásával) (O). A sebességtartó és sebességhatároló automatika használatát lásd a kezelési kézikönyv 2. fejezetében.

Ö s s z k e r é k h a j t á s 7 AUTO : a motor indításakor alkalmazott referencia üzemmód, a rendszer az összes kerékre továbbítja a motornyomatékot; 2WD: ez az üzemmód kizárólag az első kerekeket használja; 4WD Lock : ez az üzemmód az első és a hátsó futóművet is használja a teljesítmény 50%-os megosztásával. A rendszer különlegességeinek megismerése érdekében tájékozódjon a használati útmutatóban. Összkerékhajtás: négykerék-meghajtás (4WD) A gépkocsi felszereltségétől függően a kapcsoló a menetfeltételeknek megfelelően lehetővé teszi a váltást a következők között:

l é g k o n d i c i o n á l ó r e n d s z e r 2 3 4 6 7 8 9 8 Légkondicionálás A gomb 8 lehetővé teszi a légkondicionálás működésének engedélyezését (beépített visszajelzőlámpa világít) vagy letiltását (beépített visszajelzőlámpa nem világít). 5 0 Levegőkeringtetés Amennyiben el kívánja szigetelni az utasteret a külső levegőtől, nyomja meg a gombot 0; a gombba épített visszajelzőlámpa világít. Manuális légkondicionálás A különböző funkciók elérése: hőmérséklet beállítása: forgassa el a kapcsolót ; levegő-recirkuláció bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 2; ventilátor fordulatszámának beállítása: forgassa el a kapcsolót 3; a levegőelosztás módosítása: léptesse az 5 helyzetet a kapcsoló elforgatásával 4; légkondicionálás bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 5; Automata légkondicionáló Az automata légkondicionálás bekapcsolásához válassza ki a bal és jobb oldali hőmérsékletet a gombok 6 és 9 segítségével, és nyomja meg a gombot 7. Megjegyzés: a többi gomb megnyomásával kiléphet az automata üzemmódból, az Ön igényeinek megfelelően. A gomb 7 2 másodpercnél hosszabb ideig tartó megnyomása az utasoldali hőmérsékletet a vezetőoldali hőmérsékletnek megfelelő értékre állítja be. 9

Ü z e m a n y a g 9 3 2 4 Üzemanyagtartály Az üzemanyagtartály kapacitása körülbelül 65 liter. Feltöltés Húzza meg a kapcsolót : a fedél 3 kinyílik. Csavarja le a zárósapkát 2 és a feltöltés idejére helyezze a megfelelő helyre 4. A feltöltés után csavarja vissza a zárósapkát 2 és forgassa el a rögzítőrendszer záródásáig. Ha menet közben kigyullad az alacsony üzemanyagszintre figyelmeztető visszajelzőlámpa, tankoljon minél előbb. A visszajelzőlámpa kigyulladását követően még körülbelül 50 km megtételére elegendő az üzemanyag.

H a s z n o s f e l s z e r e l é s e k 20 2 3 5 6 4 Tájékozódó tükör Nyomja le a gombot 2 a tükör kiemeléséhez. A tükör függőleges irányban állítható. A visszahelyezéshez emelje fel a beakadásig. Rakodóhelyek A gépkocsi (felszereltségtől függően) több rakodórekesszel rendelkezhet (több mint 70 liter tárolási kapacitás): könyöktámasz kivehető rakodórekesze 3 (a fül 4 segítségével emelhető ki), kesztyűtartó, fedéllel lezárt rakodórekeszek a hátsó utasok lábai alatt, a csomagtartó oldalsó rakodórekeszei stb. További rakodórekeszekkel kapcsolatban tájékozódjon a kezelési kézikönyvben. Napfényroló Gépkocsitól függően a hátsó ajtók napfényrolókkal lehetnek felszerelve. A felhelyezésükhöz húzza meg a középső nyelvet 6 és állítsa a két rögzítőhorgot 5 a helyére. A visszaállításukhoz emelje fel a középső nyelvet 6 a két rögzítőhorog 5 kiakasztásához, és kísérje vissza a napellenzőt a feltekeredés során.

r e n a u l t E C O 2 A gépkocsi használata során alkalmazzon gazdaságos vezetési stílust. Ezek a vezetési előírások alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményeznek. A mindennapokban alkalmazható hat gyakorlati tanács, amely 0% - 20%-os üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Megfelelő sebességváltások Kapcsoljon magasabb fokozatba dízel változat esetén 2000 ford/perc, benzines változat esetén 2400 ford/perc fordulatszám elérésekor; kapcsoljon alacsonyabb fokozatba 000 ford/perc fordulatszám elérésekor; állandó sebesség esetén vagy enyhe gyorsításkor használja a legmagasabb sebességfokozatot. 2 Lendületes vezetési stílus alkalmazása Folyamatosan kísérje figyelemmel a forgalmat, és ha lehetséges, a fékpedál helyett inkább a motorféket használja; 50 km/h felett tartson egyenletes sebességet. 3 A gázadások és a sebességfokozat ellenőrzése 50 km/h sebességig adjon gázt, az 5. sebességfokozat gyors elérése érdekében; 50 km/h sebesség felett mérsékelje a gázadásokat és korlátozza a fordulatszámot. 4 Megfelelő közlekedés emelkedőn és lejtőn Lejtőn történő haladáskor tartsa meg a haladási sebességet; emelkedőn, a forgalom zavarása nélkül hagyja lassulni a gépkocsit. 5 A motor átgondolt használata 2 30 másodpercnél hosszabb ideig tartó állás esetén állítsa le a motort; indulás előtt ne járassa alapjáraton a motort (az üzemi hőmérséklet elérése érdekében), még télen sem. 6 A gépkocsi optimális használata A légkondicionálást csak akkor használja, ha szükséges: a külső és a belső hőmérséklet közötti eltérést korlátozza 5 C értékre; havonta ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását; ne hagyjon felesleges terheket a gépkocsiban.

( www.renault.hu ) RENAULT S.A.S. SOCIÉTÉ PAR ACTIONS SIMPLIFIÉE AU CAPITAL DE 533 94 3 / 3-5, QUAI LE GALLO 9200 BOULOGNE-BILLANCOURT R.C.S. NANTERRE 780 29 987 SIRET 780 29 987 0359 / TÉL. : 080 40 50 60 RP 978-99 9 03 9R 04/20 Edition hongroise à999039ròòîä 92