Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem"

Átírás

1 Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem 1. Ne agyalj fölöslegesen! Fontos figyelmeztetések Ha első ránézésre nem egyértelmű a trend iránya és a belépési szignál, akkor hagyd a fenébe és lépj a következő chart-ra. Ne akard belemagyarázni, hogy ez biztos jó lesz így vagy úgy és ne kezd el azért váltogatni az idősíkokat, hogy már csak azért is keresek egy beszállót! 2. Ne kapkodj! A Te idősíkjaidban nem kell kapkodni. Ha megvan a szép beszállási lehetőség, akkor ellenőrizd le, hogy biztosan jó lesz-e a hozam/kockázat arány és pontosan állapítsd meg a pozícióméretet. Ha túl gyors a mozgás, akkor úgysem tudsz szépen beszállni a piacra, ekkor várd meg türelmesen a vissza tesztet, mert legtöbb esetben úgyis lesz. 3. Csak a kereskedési rendszeredben meghatározott idősíkban kereskedj! Ne nézegesd az összes idősíkot, ha egyszer meghatároztad magadnak, hogy mely idősíkon kereskedsz az adott instrumentumon. Ez alól nincs kivétel! 4. Figyelj a korrelációra! Egy adott fő devizánál csak egy chart-on nyiss pozíciót teljes kockázattal! Vagyis ellenőrizd le, hogy az adott mozgás melyik devizának köszönhető. Tehát ha pl. USD erősödést látsz, akkor vizsgáld meg, hogy az adott pároknál melyiken a legszebb a mozgás, a szignál és az R/R. Csak azon nyiss teljes kockázattal, amelyik a legszebb!!!! Ha már kivetted a kockázatot a trade-ből és szépen mozog a jó irányba, akkor csökkentett kockázattal másik páron is nyithatsz. Ha netán több páron is ugyan olyan szép minden és nem tudsz választani, akkor pedig csökkentett kockázattal nyiss pozíciókat, hogy az össz. kockázat legyen egyenlő a teljes egységnyi kockázattal. Továbbá az is nagyon fontos, hogyha az adott deviza erősödést mutat több páron is, akkor semmi esetre se nyiss a deviza gyengülésére egy másik páron, ha ellentétes irányba mozog. Ilyenkor vizsgáld meg a másik devizával korreláló párokat, mert valószínűleg annak az erősödése okozza az ellentétes mozgást és olyan párt keress, ahol ezen devizával szemben a másik gyengül több páron is. 5. Ne bánkódj, ha kistoppolódsz! Amikor megnyitsz egy pozíciót, akkor gondolj arra, hogy az a pénz már nem a tiéd. Így ha kivesz a stop, ne bánkódj ezen, hanem keresd a következő belépési lehetőséget. De ne azért, hogy megbosszuld a piacot, hanem azért, mert a trend folytatódik (vagy éppen most fordult). Tehát a visszalépés előtt ugyan úgy mérlegelj mindent a belépéshez.

2 Trendkövető stratégia A stratégia lényege A hosszú távú trendek lekereskedése az elsődleges fő cél. A hosszú távú fő trend megállapítása mindig eggyel a fő kereskedési idősík fölötti idősíkban történik. Vagyis ha a fő idősík H1, akkor H4-en állapítjuk meg a hosszú távú fő trend irányát. A trendirány meghatározása nagyon egyszerű. Ameddig a csúcsok és völgyek emelkednek, addig emelkedő trendről beszélünk, ellenkező esetben eső trendről. Ha a csúcsok és/vagy völgyek ugyan azon a szinten alakulnak ki, akkor oldalazásról beszélünk. A fő trendet az különbözteti meg a counter trendektől, hogy a csúcsok és völgyek szép hullámokban követik egymást. Emelkedő trendben pl. szép erőteljes emelkedés akkor van, ha az újabb csúcsok az utolsó hullám legalább közel fibo 100-as szintjéig elmennek és a visszatesztek (másképpen counter trendek) maximum fibo 50- es szintig esnek vissza. A trendkövető stratégiában elsősorban ezeknek a counter trendeknek a végén szeretnénk belépni, hogy minél hosszabb trendszakaszt tudjunk lekereskedni. Vagyis a fő kereskedési idősíkban a hosszabb távú idősík counter trendjeinek a végén keresünk belépési szignálokat elsősorban. Ezeket a vissza teszteket a fibo 50-es szintig keressük maximum. Ha az árfolyam egy emelkedő trendben az utolsó völgyhöz képest a fibo 50-es szint alá esik, akkor már nem nyitunk pozíciót az eddigi fő trend irányába, de ez még nem jelenti azt, hogy megváltozott a trend iránya. Ilyenkor megvárjuk, hogy visszatérjen az utolsó völgy szintjére és itt léphetünk újra long pozícióba, vagy pedig akkor, ha az árfolyam visszatér az utolsó csúcs szintjére és új csúcsra tör.

3 Ha az árfolyam az utolsó völgy szintje alá esik, akkor ez jelzés arra, hogy a trend nem folytatódik, legkésőbb ilyenkor zárjuk a long pozíciókat. Ezt követően megvizsgáljuk, hogy az esés mekkora mértékű. Amennyiben az esés az utolsó emelkedő szakasz kezdetétől az utolsó legmagasabb pontig a fibo 50-es szinten belül megáll és long jelzést kapunk, újra pozícióba léphetünk. Az utolsó emelkedő szakasz kezdete, ahonnan a fibo indikátort elkezdjük húzni, az utolsó counter trend végén van. Counter trendnek azt az esést fogadjuk el, ami az azt megelőző emelkedő trend utolsó völgyének a szintje alá zár, vagyis jelzést kapunk, hogy véget ért az emelkedő trend.

4 Helyesen felhúzott fibo indikátor: Helytelenül felhúzott fibo indikátor: Amikor az árfolyam az utolsó emelkedő szakasz fibo 50 szintje alá esik, akkor egyértelmű jelzést kaptunk, hogy megszűnt az emelkedő trend a kereskedési idősíkban. Ezen szint alatt már nem keresünk belépési szignált az eddigi emelkedő trend irányába! De ez még mindig nem jelenti azt, hogy a hosszú távú fő trend iránya is megváltozott. Ilyen esetben gyakran egy semleges sávba ér az árfolyam, ahol különös figyelmet kell fordítani a trendelemzésre. Először megvizsgáljuk a nagy képen, hogy a fölöttes idősík trendiránya sérült-e. Ezen a képen is felhúzzuk a fibo indikátort és ha ennek az emelkedésnek a fibo 50 szintje a kereskedési idősík utolsó

5 emelkedésének a fibo 50 szintje alatt van, akkor a két szint közötti sávot nevezzük semleges sávnak. Amikor az árfolyam ebbe a sávba ér, akkor megvizsgáljuk az esés kezdetétől az árfolyam mozgását és amennyiben azt látjuk, hogy a mozgás szép, fő trendekre jellemző, abban az esetben kereshetünk ellentétes irányú, vagyis short belépési szignálokat. De fontos, hogy mivel a hosszabb távú fő trenddel szemben kereskedünk, ezért minden esetben csökkentett, maximum felezett pozíciómérettel nyithatunk pozíciót és a célárnál minden esetben agresszív kiszállást hajtunk végre. Az agresszív kiszállásra azért van szükség, mert amennyiben ezen a sávon belül megfordul az árfolyam és újra emelkedő trend alakul ki, vagyis elesik az utolsó csúcs, akkor újra pozícióba léphetünk az eddigi fő trend irányába, vagyis long pozíciókat vehetünk fel. Ilyen esetben gyakran egy trendfordító alakzattal fordul az árfolyam. Az agresszív kiszállás másik oka, hogy amennyiben az árfolyam átlépi a hosszabb távú fő trend fibo 50 szintjét, abban az esetben már végleg elesett az emelkedő fő trendirány és teljes kockázattal léphetünk pozícióba a már új, eső irányba. Egy (pl. emelkedő) trend kifulladására abból tudunk következtetni, ha az újabb csúcsok egyre alacsonyabb szinten alakulnak ki. Ezt nevezzük divergenciának, amit az RSI indikátor is jelez az extrém tartományokban (70-30). Ez abban nyilvánul meg, hogy míg a charton emelkedő csúcsokat látunk, az indikátor már eső csúcsokat mutat.

6 Amint sikerült megállapítani a fő trend irányát, akkor pozícióba léphetünk a stratégiában meghatározott szignálokra az azoknak megfelelő stop és kockázati szintekkel és mindig a fő trend irányába. Fő kereskedési idősíkok A fő kereskedési idősík maghatározása két tényezőtől függ. Az egyik, hogy mennyi időt tudunk a gép előtt tölteni, vagyis milyen gyakran tudunk ránézni a chartokra. A másik tényező pedig azt határozza meg, melyik az a legalacsonyabb idősík, amin az adott instrumentumon még kereskedhetünk. Ez az instrumentum spread értékétől és az idősík ATR(100) értékétől függ. Az a legkisebb idősík, ahol az ATR(100) értéke legkevesebb a spread négyszerese. Tehát ha a spread 3 pip, akkor az ATR(100) értéke nem lehet kevesebb 12-nél. Amennyiben ez alá megy, abban az esetben az eggyel magasabb idősíkra kell váltanunk. Ez előfordulhat akkor is, ha már egy ideje egy bizonyos idősíkon kereskedünk, de a forgalom valamiért nagyon lecsökken és ilyenkor általában csökken az ATR(100) mértéke is. Ha swing trade vagyis napon túli kereskedéssel foglalkozunk, akkor feltétlenül figyeljünk a spread tágításra. Ugyanis sok devizapárnál pl. előfordulhat, hogy éjszakára megnő a spread értéke, gyakran a nappali spread duplájára. Beszállási szignálok P1 - Counter trend végén az ár áttöri a trendvonalat a fő trend irányában és a gyertya a trendvonalon kívül zár. Nyitás a trendvonalon túl záródó gyertya záródását követően, figyelembe véve a 100 SMA indikátort. A mozgó átlagnak eső trendben az árfolyam fölött kell tartózkodnia a pozícióba lépéskor, emelkedő trendben pedig alatta. A trendvonalat mindig a gyertyák kanócára húzzuk. Stop: a legmagasabb/legmélyebb pont fölé/alá minimum 2 spread távolságra, de a távolság a nyitástól mérve nem lehet kevesebb, mint 1,5 ATR az adott idősíkon. Célár: az utolsó jelentős csúcs/völgy. Hibalehetőségek: Nem várjuk meg a counter trend végét és/vagy a gyertya testére húzzuk a trendvonalat, vagy nem várjuk meg, hogy az árfolyam a mozgó átlag alá/fölé kerüljön. Ha nem jó a hozam/kockázat arány a belépéshez, akkor várjuk meg türelmesen, hogy kialakuljon egy kisebb hullám, amire a sávon belül pozícióba tudunk lépni. A legkisebb RR 1,5:1 lehet ennél a belépésnél.

7 P2 - Utolsó csúcs vagy völgy letörése. Amint a sávból kitör az árfolyam, a sávon kívül záródó gyertya zárása után lépünk pozícióba. A sávokat a szélességüknek megfelelően két csoportra bontjuk és ez alapján határozzuk meg a stop illetve célár szinteket. Vannak keskeny sávok, amik kevesebb mint 2 ATR szélességűek és vannak széles sávok, amiknek a szélessége több mint 2 ATR. Keskeny sáv: a keskeny sávokat általában ráépítésre használjuk, első pozícióba lépésre csak akkor alkalmasak, hogyha egy szélesebb sávon belül helyezkednek el. Stop: az immáron jelentőssé vált új csúcs/völgy fölé/alá minimum 2 spread távolságra. Célár: új belépés esetén a széles sáv célára (szélessége). Vagyis ha lekéstünk egy P1-es belépésről és azon a sávon belül alakult ki az a keskeny sáv, ahol pozícióba lépünk, akkor az eredeti P1 szignál célára lesz a célár. Ugyan ez érvényes abban az esetben is, ha egy széles sáv letörése esetén késtük le a nyitást és ezen széles sáv céláráig meghatározott sávon belül lépünk pozícióba. Széles sáv: széles sávok letörése esetén már többször jöhet szóba első pozíció nyitás, de ugyan így alkalmas ráépítésre is. Stop: a széles sávon belüli utolsó jelentős szint alá/fölé minimum 2 spread távolságra. Ha ilyen nincs, akkor a sáv közepét használjuk stophelyszínként, de ez nem lehet kevesebb, mint 1,5 ATR távolság. Ha viszont a sáv olyan széles, hogy 3-4 ATR távolságra van a közepe és nem alakult ki jelentős szint sem közben, akkor a stoppot a minimálisan meghatározott 1,5 ATR távolságra tesszük (short esetén +spread). Célár: a sáv szélessége. Fontos! Aranynál a minimális stoptávolság 2 ATR! Fontos, hogy amikor új csúcsra tör az árfolyam egy széles sávból és a sávszélességet határozzuk meg célárnak, akkor feltétlenül rajzoljuk meg a fibo 161,8 szintet, mert erről a szintről gyakran fordul vissza az árfolyam! Erre akkor kell leginkább figyelni, ha a fő trend már régóta tart, vagyis több hullámból áll, mert ez jelezheti a trend kifulladását és ha itt nyitunk első pozíciót, akkor gyakran nullás trade lesz belőle. A másik eset ha a fő trenddel ellentétes irányban nyitottunk pozíciót. P3 - Ugyan az mint a P1, csak oldalazásban alakul ki, vagyis amikor az árfolyam egy előző csúcs/völgy szintjéig visszatér és onnan fordul újra a trend irányába. Ennél nem vesszük figyelembe a mozgó átlagot, mert annak valahol a sáv közepén kell lennie. P4 - Jelentős szinteknél alakul ki, amikor fordul az árfolyam. Ez leggyakrabban egy oldalazás szélét jelenti, vagy pedig az árfolyam pl. egy emelkedő trendben visszatér az utolsó csúcs szintjéig és onnan pattan újra fel. Beszállás a legmélyebbre/magasabbra nyúló gyertya teljes magassága fölött/alatt záródó gyertyát követően. A mozgó átlagot nem figyeljük, mert a szignál oldalazásban alakul ki, vagy amikor visszatért egy előző jelentős szinthez, amikor oldalazás kezd kialakulni. Utóbbi esetben azt nézzük, hogy lehetőleg a kialakuló oldalazás közepe felé legyen. Olyan esetben is kialakulhat a szignál, amikor egy szint letörik (pl. új csúcsra tör), de az árfolyam túl agresszívan mozgott és nem tudtunk pozícióba lépni a nagy gyertyák miatt. Ebben az esetben megvárjuk, amíg az árfolyam vissza tesztel a kitörés szintjére (vagyis az utolsó csúcshoz emelkedő trendben pl.) és várjuk a szignál kialakulását. Stop: a legmélyebb pont alatt/fölött minimum 2x spread távolságra. Ha viszont van az árfolyam közelében jelentős szint, akkor ahhoz igazítjuk a stopot. Minimális stoptávolság ebben az esetben is 1,5ATR. Célár: oldalazásban, vagy utolsó csúcshoz/völgyhöz való visszatérés esetén az előző jelentős csúcs/völgy, mint a P1-nél, vagy az oldalazás szélessége. Ha viszont a szignál a kitörés utáni vissza tesztben alakult ki, akkor általában annak a sávnak a szélessége lesz a célár, amiből az árfolyam kitört, vagyis a P2 szignál célárát vesszük célárnak. Ha viszont az árfolyam a kitörést követően már olyan magasságba ment, hogy az ott kialakult újabb csúcs mint célár belefér a 3:1 RR-be, akkor az lesz az elsődleges célár. Hibalehetőségek: Erre a szignálra a trendkövető stratégiával trendirányban csak a fő idősíkban lépünk pozícióba. Azért ne váltsunk idősíkot eggyel alacsonyabbra, mert csak akkor lesz jó a hozam/kockázat hogyha ott lépünk be.

8 Egy másik (többnyire daytrade) stratégia alkalmazásakor viszont pontosan ez a cél. De vigyázzunk, hogy ne keverjük a két stratégiát. P5 - Olyan jelentős szinteknél várjuk a belépést, amit az árfolyam többnyire mindkét irányból tesztelt már legalább egyszer. Jellemzően olyan esetekben fordul elő, amikor az árfolyam pl. új csúcsra tört, csinált egy vissza tesztet pont a sáv széléig, majd újra trend irányba ment, de végül megint visszatért ehhez a szinthez. Ilyenkor a megegyezési szintre, vagyis a sáv széléhez beteszünk egy limit megbízást, bízva abban, hogy az árfolyam újra felpattan erről a szintről. Ha az árfolyam egy magasabb idősíkon is jelentős szinthez ér, abban az esetben nem kell feltétlenül megegyezési szintnek lennie. Stop: a belépési szinttől minimum 1,5 ATR távolságra (short esetén +spread). Itt is érvényes, hogyha a közelben van jelentős szint, akkor ahhoz igazítjuk a stopot. Célár: az utolsó csúcs/völgy, vagy a széles sáv kitörésekor kijelölt célár (sávszélesség). NYVT - A belépési szignál a counter trendek végén kialakult fordító alakzatok nyakvonalának a törésekor alakul ki. A szignál teljes mértékben megegyezik a P2 szignálokkal, de amíg azokat mindig a fő trend mozgása közben keressük, amikor az árfolyam újabb csúcsokra tör, a nyakvonaltörés mindig egy ellentétes irányú mozgás fordulása után alakul ki. Nagyon fontos, hogy a fordító alakzatokat, csak a hosszabb távú fő trend counter trendjeinek a végén keressük, vagyis a belépés mindig a hosszú távú fő trend irányába történik. Stop: a stopszinteket ugyan úgy határozzuk meg, mint a P2 szignáloknál a sáv szélességétől függően. Célár: a célár viszont nem a sáv szélessége, hanem a counter trend eleje, vagyis az utolsó csúcs. Kockázatkezelés: Amennyiben a hosszú távú fő trend irányával megegyezik a fő idősík trendje, minden szép és nyugodt vagyok a belépéskor, abban az esetben 2% az egységnyi kockázati szintem D1 idősíkon, és 1% H4 - M15 idősíkon. Ha a hosszú távú fő trend iránya ellentétes a fő idősík trendjének irányával, ami akkor fordulhat elő, hogyha a mozgás trendszerű és a fő idősík counter trendjét kereskedjük eggyel alacsonyabb idősíkon, akkor a maximális kockázat 0,5% lehet minden idősíkon. Ha nincs egyértelmű trendirány (mert pl. régóta nagy oldalazásban pattog az árfolyam le-fel), de jelentős szinten fordul az árfolyam és P4 szignállal akarok pozíciót nyitni, abban az esetben a kockázati szint minden idősíkon maximum 1%. Az egy időben megnyitott pozíciók összes kockázati szintje nem lehet több, mint 10%. Minimális hozam/kockázat arány 1,5:1, ez alatt nem nyitok pozíciót. P4 és P5 szignál esetében a minimális R/R 3:1. A pozíció megnyitása után először arra törekszünk, hogy csökkentsük a kockázatot. Amint kialakult egy jelentős szint, ahhoz mozgatjuk a stopot. Egységnyi elmozdulás után a stopot nullába húzzuk, de nagyon fontos, hogy ha a nyitást követően az árfolyam túl agresszívan mozdul el a jó irányba (pl. az átlagosnál 3-4-szer nagyobb gyertya alakul ki), abban az esetben még nem húzzuk nullába, mert ilyenkor gyakran egy nagyobb vissza teszt kivehet. Ilyenkor várjuk meg, amíg lenyugszik a piac és újonnan kialakult szintekhez (akár swing szintekhez) próbáljunk módosítani. Ha az egységnyi elmozdulást követően a nyitási pozíció közelében van kialakult jelentős szint, akkor mindenképpen ezen szint fölé/alá helyezzük el a stopot. Ha nincs ilyen, akkor pici pluszba húzzuk. Ha az egységnyi elmozdulás kisebb, mint a kétszeres ATR a fő idősíkban, akkor megvárjuk a kétszeres ATR-nek megfelelő elmozdulást és csak akkor húzzuk nullába. Ez leginkább P4, P5 szignálokra vonatkozik. Ellenkező esetben nem alkalmazzuk ezt a technikát, hanem megvárjuk az egységnyi elmozdulást, vagy az első jelentős szint kialakulását. Hozam maximalizálás: Miután kivettük a kockázatot a kereskedésből, a hozam maximalizálása a fő cél. A pozíció menedzselését trendkövető stratégia esetén a fő nyitási idősíkban végezzük. A hozam maximalizálását a trend jellegétől és a trend irányától függően különböző módokon hajtjuk végre:

9 1. A fő idősík trendje megegyezik a hosszabb távú idősíkkal és az árfolyam szép, a fő trendekre jellemző mozgást végez: Ebben az esetben az elsődleges cél mindig az, hogy a lehető leghosszabb ideig maradjunk benne a trendszerű mozgásban és addig kövessük a trendet, ameddig az tart és érvényben van a fő trendekre jellemző mozgás. Ezt ilyen piacokon mindig pozícióépítéssel hajtjuk végre. Újabb pozíciókat mindig egységnyi mérettel veszünk fel, vagyis ha az első pozíciót 1 lottal nyitottuk, akkor ezt követően is mindig 1 lottal nyitunk. Pozíció ráépítést csak P2 szignállal végzünk. Miután kivettük a kockázatot a trade-ből, keressük az újabb pozíció felvételi lehetőséget. Amint az árfolyam pl. egy emelkedő trendben újabb csúcsra tör, megvizsgáljuk, hogy az új nyitási pozíció és a már meglévő pozíció átlagára hol helyezkedne el a már előre meghatározott stophelyszínhez képest. Ha az első ráépítés alkalmával az átlagár a stophelyszín alatt lenne, akkor kihagyjuk a ráépítést és csak a stopot módosítjuk az új völgy alá. Vagyis a 2. pozíció felvétele után már nem lehetünk újra kockázatban, ha előtte már kivettük a kockázatot a kereskedésből. Ha az átlagár picivel a stophelyszín alatt lenne, vagyis a veszteség kistoppolódás esetén még belefér a nullás trade kategóriába (0,1%), akkor felvehetjük az újabb pozíciót. Ezt követően újabb (3.) pozíció felvétele esetén már nem lehet nullás trade, csak nyereséges. Vagyis az újabb pozíciók felvétele előtt mindig megvizsgáljuk, hogy a már levédett hozamhoz képest az újabb pozíció felvétele után mindig nagyobb hozammal záródjon a trade kistoppolódás esetén. Amennyien az árfolyam új csúcsra tör, de az újabb pozíció felvétele után a realizált hozam nem növekszik, abban az esetben nem veszünk fel újabb pozíciót, csak a meglévő pozíciók stoppjait módosítjuk a kialakult jelentős szinthez. Fontos, hogy a célár közelében nem veszünk fel újabb pozíciót, hanem megvárjuk, hogy az árfolyam csinál egy vissza tesztet és azután megy újra tovább, vagy áttör a céláron és ezután vehetünk fel újabb pozíciókat. Szépen trendelő piacon célárnál nem gondolkodunk a pozíció zárásán. Agresszív kiszállás csak abban az esetben jöhet szóba, ha a célár magasabb idősíkon is egy jelentősebb szint (támasz/ellenállás) és 3 vagy annál több pozícióval vagyunk a kereskedésben. A 3. pozíció felvételéig az árfolyam mozgását csak és kizárólag a fő trendben követjük és az itt kialakult újabb jelentős szintek kialakulása esetén vehetünk fel újabb pozíciókat. Viszont ha az árfolyam az új csúcsra törés alkalmával esetleg túl agresszívan mozog és még túl sok idő van a gyertya záródásáig, abban az esetben egy idősíkkal lejjebb válthatunk a belépés finomítása érdekében, vagyis ha H4 a fő kereskedési idősík és H1-en záródik a gyertya, de a H4-es gyertya záródása még 1 vagy 2 óra múlva történne meg, akkor felvehetjük az újabb pozíciót. Az újabb stophelyszín megállapítása viszont mindig a fő trend idősíkjában történik. Ha az árfolyam a 3. pozíció felvétele után agresszívan mozog, abban az esetben agresszívabb stopkövetés lép érvénybe és ilyenkor már eggyel alacsonyabb idősíkra válthatunk és itt keressük az újabb stophelyszíneket. Ha szűk stoppal lehetőség van újabb pozíciók felvételére, akkor ezt megtehetjük. Arra figyeljünk, hogyha a múltban az árfolyam már járt ezeken a szinteken, akkor mindenképpen nézzük meg, hogy van-e magasabb idősíkokon jelentősebb szint a közelben. Annál a szintnél agresszív kiszállás lép érvénybe, ha a stopok túl messze vannak. Az agresszív kiszállás történhet ellen P4 szignálra a menedzselési idősíkon, vagy Parabolik indikátorral M15 idősíkon. Emelkedő trend esetén amint megjelenik fölül az első pötty, zárjuk a pozíciókat. 2. A fő idősík trendje megegyezik a hosszabb távú idősíkkal de az árfolyam agresszívan mozog: Mivel a fő trendirányok megegyeznek, ezért még mindig a pozícióépítésben szeretnénk gondolkodni és a trend követésében, ameddig csak lehet. Viszont mivel az árfolyam agresszívan mozog, nincs lehetőség sem pozíció ráépítésre, sem pedig stop módosításra jelentős szintekhez. Ilyen esetben ha a kockázatot már kivettük a trade-ből, akkor kivárunk. Ha az árfolyam minimum két R távolságot megtett, akkor a stopot (emelkedő trendben) az utolsó elmozdulás fibo 50-es szinje alá húzzuk 2 spread-del. Ha az árfolyam eléri a célárat akkor ugyan ezzel a módszerrel módosítjuk a stopot. A fibo indikátort az utolsó völgytől húzzuk a legmagasabb pontig. Ha a célár 4R vagy annál távolabb van, akkor viszont agresszív kiszállás lép érvénybe. Ez történhet a már említett ellen P4 szignálra, de fontos, hogy ebben az esetben mivel csak 1 pozícióval vagyunk a trade-ben az ellen P4-et a fő nyitási idősíkon keressük. Ha túl nagy lenne a gyertya az ellen P4 szignálhoz, akkor a

10 másik kiszállási lehetőség a Parabolik indikátor segítségével M15 idősíkon. Az agresszív kiszállás minden olyan esetben érvénybe lép, amikor az árfolyam meghaladja a 4R távolságot. Egyetlen esetben jöhet szóba agresszív kiszállás célárnál 4:1 RR alatt, ha a célár magasabb idősíkon is jelentős szintnél van. Ha a piac megnyugodott, megcsinálta a vissza tesztet és az árfolyam mozgása megegyezik az 1. pontban leírtaknak, akkor a kereskedést a szerint folytatjuk tovább. 3. A fő idősík trendje ellentétes a hosszabb távú idősíkkal de az árfolyam szép, a fő trendekre jellemző mozgást végez: Ilyen esetben nem gondolkodunk pozícióépítésben, de ha a mozgás nagyon szép és viszonylag szűk stopokkal tudunk építkezni, akkor szóba jöhet a pozíció építés. De feltétlenül figyelni kell a magasabb idősík jelentős szintjeire, mert ha valahol megtorpan az árfolyam, akkor agresszív stopkövetés vagy agresszív kiszállás lép érvénybe. Pozícióépítés, stopkövetés és agresszív kiszállás tekintetében minden ugyan úgy történik, mint az 1. esetben, viszont ennél a kereskedésnél célárnál mindig agresszív kiszállásra készülünk, ugyanis ilyen esetekben a fölöttes idősík jelentős szintjei a célárak. 4. A fő idősík trendje ellentétes a hosszabb távú idősíkkal és az árfolyam agresszívan mozog: Ebben az esetben a 2R elmozdulást követően a 2. példánál leírt módon követjük az árfolyam mozgását, vagyis a fibo indikátor 50-es szintjét használjuk. Ha az árfolyam eléri a célárat, agresszív kiszállás lép érvénybe ellen P4, vagy Parabolik segítségével a már leírt módon. Ilyen trade-ben nem gondolkodunk pozíció építésben. 5. Az árfolyam oldalazásban van: Ha az oldalazás a fő idősíkban alakult ki és ennek az oldalazásnak az alján vagy a tetején léptünk pozícióba P3 vagy P4 szignállal, akkor az azt jelenti, hogy a fő trend irányában kereskedünk. Ilyen esetben az 1. és 2. bekezdésben leírtak érvényesek a kereskedésre. Viszont ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani a trade-re amikor eléri a célárat, mert ha nem töri át azonnal és nincs a közelben jó stophelyszín, akkor agresszív kiszállás lép érvénybe, ugyanis ilyenkor előfordulhat, hogy tovább pattog az oldalazásban. Ha az oldalazás a hosszabb távú fő trendben alakult ki, akkor a fő idősíkban mindkét irányban kereskedhetünk, mert bőven van tér a trendek kialakulására. Ilyen esetben a 3. és 4. bekezdésben leírtak érvényesek a kereskedésre és az oldalazás szélén, vagyis a célárnál minden esetben agresszív kiszállást hajtunk végre ha nem tör át rajta azonnal az árfolyam.

11 Jelentős szinteknél történő fordulásra belépés RSI indikátor segítségével A stratégia lényege Egy kiválasztott magasabb idősíkon keressük a jelentős szinteket. Ezek mindig a counter trendek elejét és végét jelentik. Ezeket a szinteket megjelöljük egy vonallal, vagy ha a gyertya záródása és a kanóc vége között nagyobb távolság van, akkor kettővel. Amikor az árfolyam eléri vagy megközelíti ezt a szintet, akkor alacsonyabb idősíkra váltunk és itt keressük a belépési lehetőséget. Első lépésben az árfolyamnak el kell érnie mindenképpen a meghúzott vonalunkat. Ha ez megtörtént, akkor várunk egy vissza tesztet és azt, hogy az árfolyam csináljon egy hamis kitörést, vagyis hogy menjen új szintre, de ne zárjon az utolsó high fölött pl. emelkedő trendben. Ezután várjuk a P4 belépési szignált. Csak akkor lépünk pozícióba, hogyha a belépést a divergencia is megerősíti. Pozíció nyitás csak abban az esetben lehetséges, ha az árfolyam eléri a vonalat. Ha előtte alakul ki a szignál, vagy túl megy rajta és utána, akkor nem lépünk pozícióba. A stratégia trendektől független, tehát nem csak a fő trend irányban kereskedjük le. Elemzési idősík Részvényindex, devizapár: H1 Részvények: D1 Belépési szignál (P4) keresése és a divergencia figyelése Részvényindex, devizapár: M1 (M5) Részvények: M15 Menedzselési idősík Részvényindex, devizapár: M15 Részvények: H1 Kockázatkezelés: Ha a szignál a fő trend irányába alakul ki, akkor a kockázati szint 1%, ha trenddel szemben, akkor 0,5%. Hozam kockázat számítást ennél a kereskedésnél nem szükséges végezni, mert a szűk stopok következtében a minimális 3:1 RR minden esetben meglesz. A célárak általában minimum 5R távolságban vannak. A nullába húzást is a fő trend irányától tesszük függővé. Amennyiben a fő trend irányában nyitottunk, akkor igyekszünk defenzívebben követni az árfolyam mozgását. Ebben az esetben nem húzzuk nullába a stopot egységnyi elmozdulás után, hanem megvárjuk a 2R elmozdulást, vagy pedig a menedzselési idősík 2ATR-nek megfelelő elmozdulást. Ha trenddel szemben kereskedünk, vagy nincs trend akkor viszont igyekszünk minél előbb nullába húzni. Ilyenkor már egységnyi elmozdulást követően a stopot nullába húzzuk, de ha ez kisebb mint a nyitási idősík 2ATR-nek megfelelő elmozdulása, akkor megvárjuk azt és csak akkor húzzuk nullába. Hozam maximalizálás: A pozíció menedzselését a nullába húzást követően a megadott magasabb idősíkon végezzük. A menedzselés is a trendiránytól függ. Az árfolyamot mindig jelentős szintekkel követjük, vagyis amint kialakult egy újabb jelentős csúcs/völgy, ahhoz módosítjuk a stopot. Amennyiben trendirányban nyitottunk, szóba jöhet a pozíció építés is a trendkövető stratégiában meghatározott módon. Ha trenddel szemben kereskedünk, akkor célárnál mindig agresszív kiszállást hajtunk végre ellen P4 szignálra a menedzselési idősíkon. Amennyiben trendirányban kereskedünk és a célár közelében van a stopunk (stopjaink), akkor nem feltétlenül törekszünk a kiszállásra. Erre is a trendkövető stratégiában leírtak érvényesek. Agresszív elmozdulás esetén, amikor nem alakul ki jelentős szint a menedzselési idősíkon és az árfolyam megtesz

12 4R távolságot, a stopot 1R-nek megfelelő szintre mozgatjuk. Ha ezután az árfolyam egy jelentős szinthez ér az elemzési idősíkon, agresszív kiszállás lép érvénybe. A kiszállást a belépési kritériumoknak megfelelően hajtjuk végre. Vagyis divergencia és ellen P4 szignált keresünk az eredeti nyitási idősíkon. Amennyiben az elért szint közelében a nyitási idősíkon kialakult egy kisebb jelentős szint, akkor ehhez módosítjuk a stopot és nem szállunk ki az ellen P4-re. Ha az elért szintnél nem alakul ki divergencia, de az árfolyam elkezd oldalazni a nyitási idősíkon, akkor ezen oldalazás alá/fölé módosítjuk a stopot. Ha az árfolyam agresszívan mozog, átmegy a jelentős szinten, vagy nem éri azt el és nincs kisebb jelentős szint, ahova a stopot módosíthatjuk, akkor a fibo 50 szint alá/fölé módosítjuk a stopot.

A technikai elemzés alapjai

A technikai elemzés alapjai A technikai elemzés alapjai Mi a technikai elemzés? Grafikonok vizsgálata múltbéli árfolyammozgásokból következtetés a várható árfolyammozgásra Kiválóan tükröződik a piacon megjelenő tömeg gondolkodása/érzelmei

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor TheBetBulls.com 1 Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE Japán gyertyák Mik is azok a japán gyertyák? A japán gyertyák a technikai elemzés alapját adják. Egy gyertya minden fontos információt tartalmaz

Részletesebben

A japán gyertyák használata

A japán gyertyák használata A japán gyertyák használata www.elemzeskozpont.hu Mire használható ez az ebook? Az ebook-ban ismertetésre kerülő anyag szükséges az elemzeskozpont.hu weboldalon megjelenő technikai elemzések értelmezéséhez.

Részletesebben

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Technikai alakzatok 2016. május 17. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző Technikai alakzatok 2015. december 8. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján.

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. 1 Rajzold be a Big Bosst Nagyfőnököt Illetve horizontálisan a támasz és ellenállási szinteket! Ez havi chartot jelent. Mindenképpen nevezd át a trendvonalat

Részletesebben

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. Chart Alakzatok

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. Chart Alakzatok Chart alakzatok Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trendváltó alakzatok Grafikon alakzatok Az árfolyamok csúcsai és mélypontjai összekötésével kialakuló vonalakban meghatározott geometriai formák

Részletesebben

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól.

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól. 1 Ask (Legjobb eladó) Hívják offer árnak is. Az adott instrumentumra a legjobb eladási ár. Ezen az árfolyamon nyithatunk long pozíciót. Példaként véve a deviza kereskedést, ezen az áron vehető meg a fix

Részletesebben

4. lépés: pozíció zárása

4. lépés: pozíció zárása 4. lépés: pozíció zárása Miután megtanultuk miként történhet egy adott pozíció megnyitása, akár vételi (long) akár eladási (short) megbízásról is legyen szó, azt is tudnunk kell, hogyan lehet lezárni őket

Részletesebben

Kereskedési technikák

Kereskedési technikák Kereskedési technikák 2009. október 1. Varjú Péter - ERSTE Broker Az Mielıtt A belépési elsı piacra lépés pozíció elıtt lépünk elemzése érdemes + szem Nota elıtt Bene tartani; Gyöngyszemek Mik a céljaim?

Részletesebben

Swing Charting Játék az idővel (2.)

Swing Charting Játék az idővel (2.) Swing Charting Játék az idővel (2.) A megelőző cikkben olyan árfolyam ábrázolási és elemzési módszereket ismertettem, ahol az idő nem lineárisan, hanem az árfolyammozgás jelentősége alapján jelent meg.

Részletesebben

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Budapest Live Trading Show Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Profitábilis Daytrading Stratégiák Figyelj, és tanulj a profi tradertől! kereskedési alapszabályok

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

Money és Risk Management

Money és Risk Management Money és Risk Management Antimartingale rendszerek módszerek modellek technikák Kreatív Stop kockázatok Kockázatcsökkentés Profitmaximalizálás Stop Loss megbízások A kereskedésünk legfontosabb része, mely

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL. Elliott hullám Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.HU 1 Elliot Hullámok Az 1930-as években Ralph Nelson Elliott arra a felfedezésre

Részletesebben

Risk és Money Management

Risk és Money Management TheBetBulls.com 1 Risk és Antimartingale rendszerek módszerek modellek technikák Stop kockázatok Kockázatcsökkentés Profitmaximalizálás Stop Loss megbízások TheBetBulls.com 2 A kezdeti feltételek meghatározása

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji Egymást erősítő minták

Részletesebben

Hibrid. Forex Zóna. Hibrid. A profik robotja. Ismertető. w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1

Hibrid. Forex Zóna. Hibrid. A profik robotja. Ismertető. w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1 Forex Zóna Hibrid A profik robotja Ismertető w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1 A Hibrid olyan robot, amely képes a teljesen önálló kereskedésre, ám a leginkább arra hivatott, hogy jelentős

Részletesebben

Pozíciómenedzsment December :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Pozíciómenedzsment December :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Pozíciómenedzsment 2016. December 13. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok 7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok A Japán gyertya alakzatok 2 csoportra oszthatóak: 1. Trendfordulót előrejelző alakzatok 2. A meglévő trendet megerősítő alakzatok 1. Trendfordulót előrejelző

Részletesebben

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25.

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Devizapiac a gyakorlatban Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Equilor Az Equilor Befektetési Zrt. A Budapesti Értéktőzsde alapító tagja A befektetővédelmi Alap és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index áttörte az elızı maximumokat, amelyek 1350 alatt voltak. Ez általában bika jelzés. A maximumok áttörése viszont hamis volt, és az index visszatért

Részletesebben

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén)

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) 3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) A befektetés célja a CFD piacon, a nyitási ár és a zárási ár közötti különbségen profitot realizálni.

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban 1. RSI stratégia elkészítése Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban Ebben a leírásban egy egyszerű stratégiát fogunk elkészíteni, amely a méltán népszerű Relative Strenght Indexet használja

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete TheBetBulls.com 1 A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés Forex Kereskedés Forex kialakulása Forex előnyei / hátrányai P/L kalkuláció Letét Kereskedési idők Működési struktúra Kamat Kereskedési stílusok Gazdasági mutatók Brókercégek típusai Trükkös brókerek Brókerválasztás

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök Napii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Az előző napi amerikai hátraarc kedvezőtlen környezetet teremtet a befektetésre Európában, amelynek következtében

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás és az indikátor

Részletesebben

A pozíciókezelés eszközei

A pozíciókezelés eszközei A pozíciókezelés eszközei 2016. június 21. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Signals Machine használati utasítás. 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout)

Signals Machine használati utasítás. 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout) Signals Machine használati utasítás 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout) Az első stratégia nem egy mindennapos jelenség. Nagyjából 1-3 naponta találkozhatunk ilyen jellel. Ez

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2016. Május 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER)

MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER) MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER) A limitáras megbízás leírása Limitáras megbízás esetén egy előre meghatárztt árflyamt adunk meg, és megbízásunk csak ezen a limitárn vagy annál

Részletesebben

41. Hét 2009. Október 07. szerda

41. Hét 2009. Október 07. szerda Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. szerda Összegzés A keddi kereskedés során a befektetők pozitív híreket kaptak a nemzetközi piacokról, így további jelentős emelkedéseket könyvelhettünk el a nap

Részletesebben

Spike-trader_1.1 expert leírása

Spike-trader_1.1 expert leírása Spike-trader_1.1 expert leírása A program MetaTrader4-hez készült Expert Advisor (EA) a Spike-trader.com Spike stratégiájának támogatására. Elsődleges feladata előre beállított szintenként automatikus

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANUÁLIS KERESKEDÉS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust.

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust. 1 450 különböző termék kereskedhető, 21 különböző tőzsdéről érhetők el kontraktusok. Energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs),

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. június 9. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook - Tartalomjegyzék - 1.1. Mindenkinek lesznek veszteséges pozíciói 1.2. Nézzük meg, a gyakorlatban

Részletesebben

16. Hét 2010. április 19. Hétfő

16. Hét 2010. április 19. Hétfő Hettii Ellemzéss 16. Hét 2010. április 19. Hétfő Összegzés Az elmúlt héten hosszú idő óta már nagyon vegyes, inkább negatív eredményeket értek el a részvények a világ tőzsdéin, de biztosan elindult korrekcióról

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 13. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11020.40 +0.09% S&P 500 1169.77 +0.38% Nasdaq 100 2041.55 +0.72% DAX 6304.57-0.08% BUX 23405.97-0.51%

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 19. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11143.70 +0.73% S&P 500 1184.71 +0.72% Nasdaq 100 2104.15 +0.31% DAX 6516.63 +0.37% BUX 23407.53-0.03%

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. TheBetBulls.com 1

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. TheBetBulls.com 1 Chart alakzatok Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok TheBetBulls.com 1 Grafikon alakzatok Az árfolyamok csúcsai és mélypontjai összekötésével kialakuló vonalakban

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

Pozíció nyitása megbízással

Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással: Amennyiben Ön a jelenlegi árfolyamszintnél kedvezőbb, esetleg kedvezőtlenebb árszinten szeretne belépni a piacra a Buda-cash Trader V2 Pro lehetőséget

Részletesebben

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Az első részben ismertettük az opciók általános tulajdonságait, előnyeit, hátrányait. Általánosságban, még azt lehet hozzátenni, hogy bár nem egyszerű

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

Markers stratégia építő program leírása

Markers stratégia építő program leírása Markers stratégia építő program leírása A program felépítése A stratégia építő modult a grafikon alatt találjuk. Két részt érdemes elkülöníteni. Az első a felső sor, ahol a majdani stratégiáról találunk

Részletesebben

A Gyors Kötjegy felépítése

A Gyors Kötjegy felépítése A Gyors Kötjegy felépítése A Gyors Ügylet segítségével jobban kontrollálható és átlátható a megbízással való kereskedés módja. FOREX CFD-K FOREX Az FX Gyors Kötjegy felépítése. FX OPCIÓK TERMÉKIKON Segítségével

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line Piaci iindikátorok aggodalomra intő jelek? A piaci indikátorok nem egy-egy részvény, hanem a teljes tőzsde vagy átfogó index helyzetét igyekeznek megvizsgálni abból a szempontból, hogy a főbb benchmark-okban

Részletesebben

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro rendszerben Ügyfeleink többféleképpen

Részletesebben

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő...

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... 1/9.oldal Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... Bevezető gondolatok: Szeretném bemutatni pár kép segítségével, hogy a tőzsdézésben igen nagy lehetőségek vannak. A grafikonokon bemutatott belépési

Részletesebben

Folyamatos aukció kereskedési modell

Folyamatos aukció kereskedési modell A BÉT-en a Xetra kereskedési rendszer indulásával megváltozott a certifikátok kereskedési modellje. Bár a kereskedés ebben a modellben is aránylag folyamatos módon zajlik, az egyes aukciók folyamatosan,

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 7/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 7/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. Az S&P 500 index elpattant a trendcsatorna alsó határától. Sikerült az 1 300 pontos utolsó lokális maximumot is áttörni és az index mögött most már 5 emelkedı szeánsz

Részletesebben

A certifikátok mögöttes termékei

A certifikátok mögöttes termékei A certifikátok mögöttes termékei Erste Befektetési Zrt. Dr. Miró József Budapest, 2011 április 5. 2011.04.06. 1 S&P500 Emelkedő trend Áttörte a rövidtávú trendvonalat ha áttöri az 1 340-es szintet irány

Részletesebben

Technikai indikátorok és egyéb eszközök

Technikai indikátorok és egyéb eszközök Technikai indikátorok és egyéb eszközök 2015. december 1. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

CFD kereskedés a gyakorlatban

CFD kereskedés a gyakorlatban CFD kereskedés a gyakorlatban Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Kereskedés a tőzsdén

Kereskedés a tőzsdén Kereskedés a tőzsdén Egy kis ismétlés a tőzsde Térben és időben koncentrált piac A kereskedés az áru jelenléte nélkül történik Szabályozott piac törvény szabályozza a működést és a kereskedés módját Közvetlenül

Részletesebben

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 Felhasználói kézikönyv Tartalom: A HOTfx4 indítása A HOTfx4 felhasználói felülete Hogyan helyezzünk el megbízást Hogyan módosítsunk megbízást Hogyan helyezzünk el függő megbízást

Részletesebben

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG TARTALOM Hogyan kezdjük el? Lépések a devizapiacig Hogyan válasszunk brókercéget? A brókercég választás legfontosabb kritériumai Milyen típusú befektető vagyok én? Önvizsgálattal

Részletesebben

Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből?

Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből? Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből? 2017. Április 25. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk:

Részletesebben

31. Hét 2009. július.29. Szerda

31. Hét 2009. július.29. Szerda Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.29. Szerda Összegzés Leginkább a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi indexértékkel magyarázták a tegnapi amerikai tızsdei kezdést, azonban az egy százalékot meghaladó

Részletesebben

Forex szótár

Forex szótár Forex szótár 1 A Aktíva: A devizakereskedelem kontextusában jog arra, hogy a másik féltől adott összegű devizát kapjunk mérleg aktíva (pl. kölcsön), vagy adott jövőbeli időpontban lezáratlan határidős

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500: Az S&P 500 index a nem sokkal az 1 300 pontos szint fölött húzódó kisebb ellenállás fölött tartózkodik. A jelenlegi konszolidáció után a szélesebb trendcsatornán

Részletesebben

29. Hét 2010. július 20. Kedd

29. Hét 2010. július 20. Kedd Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 20. Kedd Összegzés Az európai indexek hanyatlásával indult a hétfői kereskedés, ami a pénteki amerikai zárás tükrében nem is volt annyira meglepő. A kezdeti gyengélkedés

Részletesebben

Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi

Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi szervek számára adódó konzekvenciák Tartalomjegyzék 1 Kutatási

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

BetBulls Opciós Portfolió Manager

BetBulls Opciós Portfolió Manager BetBulls Opciós Portfolió Manager Ennek a modulnak a célja, hogy ügyfeleinknek lehetőséget biztosítson virtuális számlanyitásra és részvény, valamint opciós pozíciók vásárlására, eladására a naponta frissülő,

Részletesebben

A CFD kereskedés alapjai

A CFD kereskedés alapjai A CFD kereskedés alapjai Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

30. Hét 2009. július.21. Kedd

30. Hét 2009. július.21. Kedd Napii Ellemzéss 30. Hét 2009. július.21. Kedd Összegzés Az elmúlt hét alapján, különösen az emelkedés lassulásán korrekció tűnt legvalószínűbbnek e helyett a hétfői kereskedés egy jókora emelkedéssel ért

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

Egy Kis MM És most jön az a kérdés hogy hogyan lehet mégis 2-3%-os kockázat mellett 4-5 vagy akár több pozid is egyszerre nyitva??...

Egy Kis MM És most jön az a kérdés hogy hogyan lehet mégis 2-3%-os kockázat mellett 4-5 vagy akár több pozid is egyszerre nyitva??... Egy Kis MM Sok helyen azt tanítják, hogy a kereskedési tőkéd 2-3%-ánál többet soha se kockáztasd egy pozícióban. És ezzel ki és végezték a MM-et. Ha ez így van, akkor ez azt jelenti, hogy mindig nyitsz

Részletesebben

a) 16% b) 17% c) 18% d) 19%

a) 16% b) 17% c) 18% d) 19% 1. Mekkora az euró féléves paritásos határidős árfolyama, ha az azonnali árfolyam 240 HUF/EUR, a kockázatmentes forint kamatláb minden lejáratra évi 8%, a kockázatmentes euró márka kamatláb minden lejáratra

Részletesebben

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz.

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz. 1 Számlaösszesítő (Account Summary) A számlaösszesítőben egy gyors áttekintést kaphat a számla állapotáról: Készpénz egyenleg (Cash balance) Rendelkezésre álló fedezet (Margin available) Fedezet felhasználás

Részletesebben

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Certifikátok, Warrantok világa Varjú Péter Igazgató Befektetési Szolgáltatások 2016.09.29. 1 Jogi nyilatkozat A kiadványban foglalt információk az Erste

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. március 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

PÉNZKERESET AZ ELLIOTT-HULLÁMOKKAL március, Budapest

PÉNZKERESET AZ ELLIOTT-HULLÁMOKKAL március, Budapest PÉNZKERESET AZ ELLIOTT-HULLÁMOKKAL 2016. március, Budapest A jelen előadáson vagy videóban elhangzottak az előadó magánvéleményét tükrözik. Nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. (2).

Részletesebben

41. Hét Október 07. Csütörtök

41. Hét Október 07. Csütörtök Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. Csütörtök Összegzés Sok tényező csapott össze eddig a héten az amerikai piacokon, melyek végeredménye egyelőre egy kissé semleges, de továbbra is bika viselkedés.

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Minden jó, ha jó a vége 2006-12-29 Az Equitas Broker és a Bridge Wealth Management a mai napon egy másfél éves, több mint 350 alkalomból álló cikksorozatot zár le, egy kiemelkedően izgalmas és hasznos

Részletesebben

Befektetéstitkok. Ne bízza másra megtakarított pénzét!

Befektetéstitkok. Ne bízza másra megtakarított pénzét! Befektetéstitkok Ne bízza másra megtakarított pénzét! Invest-Project Kft. Tartalomjegyzék 1. Alapismeretek, melyek később ezreket hozhatnak 13 1.1. Mit nevezünk pénznek? 13 1.2. Miért csökken az inflációval

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500 Az S&P 500 index az 1 220 ponton húzódó ellenállás fölé került. Az elpattanás és a korrekció lehetısége még érvényben van, mégha némi áttörés már megtörtént,

Részletesebben

2012.06.01.-2012.08.02.

2012.06.01.-2012.08.02. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. EGYSÉG PRO EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 202. augusztus 06.

Részletesebben

LINEÁRIS PROGRAMOZÁSI FELADATOK MEGOLDÁSA SZIMPLEX MÓDSZERREL

LINEÁRIS PROGRAMOZÁSI FELADATOK MEGOLDÁSA SZIMPLEX MÓDSZERREL LINEÁRIS PROGRAMOZÁSI FELADATOK MEGOLDÁSA SZIMPLEX MÓDSZERREL x 1-2x 2 6 -x 1-3x 3 = -7 x 1 - x 2-3x 3-2 3x 1-2x 2-2x 3 4 4x 1-2x 2 + x 3 max Alapfogalmak: feltételrendszer (narancs színnel jelölve), célfüggvény

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. November 24. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben