Allianz Klasszikusok Értékesítési időszak: folyamatos

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Allianz Klasszikusok Értékesítési időszak: folyamatos"

Átírás

1 Frissítve: május 20. Allianz Klasszikusok Értékesítési időszak: folyamatos A termék jellemzőinek rövid összefoglalása (érvanyag): A szerződés az ügyfél igényeinek megfelelően modulárisan összeállítható. 16-féle választható biztosítási fedezet (élet-, baleset-, egészségbiztosítási fedezetek) Moduláris felépíthetőség. Választható megtakarítási és biztosítási programok a legjellemzőbb élethelyzetekre. Akár a teljes család is biztosítási védelemben részesíthető egy szerződés keretén belül (maximum 10 biztosított). A biztosítási szerződés rugalmasan módosítható az ügyféligények változásával párhuzamosan (új biztosítottak bevonása a szerződésbe, meglévő biztosítottak kivétele, új biztosítási fedezetek bevonása a szerződésbe, biztosítási összegek módosítása ) Többletszolgáltatások a kisgyermekes családok fokozott védelme érdekében, a magas díjat fizető ügyfeleknek, illetve az Allianz-os szerződéssel rendelkezők számára. A szerződés értékállóságának biztosítása a rögzített index segítségével (3%). Megtakarítási életbiztosítási fedezetek, illetve megtakarítási programok választása esetén Befektetési döntések átvállalása az ügyféltől. Garantált (előre kalkulálható) lejárati összeg. A garantált kamat felett elért nyereség legalább 85%-ának visszajuttatása (jóváírása) a többlethozam-számlán. Segítségnyújtás az átmeneti likviditási problémák kezelésében az automatikus díjkölcsön segítségével. Választható biztosítási fedezetek: Megtakarítási életbiztosítási fedezetek Vegyes életbiztosítási fedezet Term-fix életbiztosítási fedezet Elérésre szóló életbiztosítási fedezet Készítette: Bárdos Tamás, Zahári Helga Általános Általános információ Röviden A szerződés szereplői Biztosítási esemény, szolgáltatás, többletszolgáltatások Tartam, évforduló, kockázatviselés, várakozási idő A szerződés díja Automatikus díjkölcsön Kötvénykölcsön Visszavásárlás Értékkövetés Díjtartalék, technikai kamatláb, többlethozamszámla Rugalmas változtathatóság Megtakarítási életbiztosítási fedezetek Kockázati biztosítási fedezetek Kiegészítő biztosítási fedezetek Megtakarítási programok, célcsoportok, érvek Biztosítási programok, célcsoportok, érvek Kommunikáció Kapcsolódó honlap Érvanyag Érvanyag

2 Kockázati biztosítási fedezetek Kockázati életbiztosítási fedezet Balesetbiztosítási fedezetek Baleseti halál Baleseti rokkantság Baleseti műtéti térítés Baleseti kórházi napi térítés Baleseti keresőképtelenségre szóló napi térítés Egészségbiztosítási fedezetek Kritikus betegségek TB I-II rokkantság Műtéti térítés Kórházi napi térítés Kiegészítő biztosítási fedezetek Rokkantságból eredő díjmentesítés Kritikus betegségekből eredő díjmentesítés Csoportos létszámleépítésből eredő időleges díjmentesítés Választható programok: Megtakarítási programok Ritmus Új távlatok Útravaló Kincstár Biztosítási programok Őrangyal Jövőkép Ambíció Zenit Junior Második bástya Védőpajzs Védőpajzs Extra Medicína Medicína Extra A legfontosabb szabályok a szerződés összeállításánál: Egy szerződésben maximum egy megtakarítási életbiztosítási fedezet (és ebből következően csak egy megtakarítási program) szerepelhet. Egy szerződésben több biztosított lehet, de papír alapú ajánlaton maximum 5 biztosított vehető fel a szerződésbe, míg HUBA-n kötött ajánlatnál a maximum 10 biztosított. Egy biztosítottra több biztosítási program (illetve program és egyénileg összeválogatott biztosítási fedezet) is vonatkozhat. Ha az ügyfél igényei alapján a fedezetek egyéni kombinációját kell összeállítani, ezt csak HUBA-val lehet megkötni. Papír alapú ajánlaton csak programok vehetők fel.

3 A szerződés szereplői Szerződő: Természetes és jogi személy (cég) is lehet Szerződőcsere: a természetes személy szerződő halála esetén, illetve cég szerződő jogutód nélküli megszűnése esetén a szerződői jogok átszállnak egy, a szerződésben szereplő másik személyre az alábbi szabály szerint: Az új szerződő o a megtakarítási életbiztosítási fedezet biztosítottja, ha az adott időpontban van a szerződésen ilyen biztosítási fedezet, illetve ha ennek biztosítottja nem azonos a szerződővel, o Ha ez a szabály nem alkalmazható, akkor adott időpontban a legmagasabb díjú biztosítási fedezetekkel rendelkező biztosított, Ha több ilyen van, akkor o közülük az, aki legkorábban lépett be a szerződésbe, vagy ha egyszerre léptek be, akkor az a személy, aki az ajánlaton sorrendben a legelső helyen szerepel. Biztosított: Belépési kor: 2-65 év A belépési kor kiszámításának módja: o Ha a biztosítási fedezet a szerződés első évfordulóját megelőző hatállyal jön létre, akkor a belépési kor: Biztosítási szerződés tartama kezdetének évszáma biztosított születésének évszáma o Ha a biztosítási fedezet a szerződés első évfordulója után jön létre, akkor a belépési kor: A fedezet létrejöttét megelőző évforduló évszáma biztosított születésének évszáma Maximális lejárati kor: 71 év A biztosítottak maximális száma egy szerződésen belül: 10 fő.

4 Biztosítási esemény, biztosítási szolgáltatás, többletszolgáltatások Az egyes fedezetekre vonatkozó biztosítási események és konkrét szolgáltatások leírását az egyes fedezetek ismertetői tartalmazzák. Itt a többletszolgáltatások rendszerét mutatjuk be: Mire terjednek ki a többletszolgáltatások? a megtakarítási fedezet haláleseti biztosítási összegére, valamint a kockázati élet-, a baleset- és egészségbiztosítási fedezetek biztosítási összegeire. Milyen esetekben nyújtunk többletszolgáltatást és ez mekkora mértékű? Ha a biztosítottnak a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában 3 évesnél fiatalabb gyermeke vagy unokája van, és ezt bejelentik a biztosító felé. Mértéke: o Gyermek esetén 30% biztosítási összeg emelés. o Unoka esetén 10% biztosítási összeg emelés. A kedvezmény egyszerre csak egy gyermekre vagy unokára vehető igénybe. Ha a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában a szerződésen szereplő biztosítási fedezetek gyakoriság szerinti díjának összege meghaladja Havi díjfizetés esetén a Ft-ot. Negyedéves díjfizetés esetén a Ft-ot. Féléves díjfizetés esetén a Ft-ot. Éves díjfizetés esetén a Ft-ot. Mértéke: o 15% biztosítási összeg emelés. Ha a szerződő a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában rendelkezik az Allianz Hungária Biztosító Zrt-nél rendszeres díjfizetésű, legalább 1 éve érvényben lévő, díjjal rendezett biztosítási szerződéssel, vagy legalább 1 éve tagja Allianz nyugdíjpénztárnak vagy egészségpénztárnak, vagy legalább 1 éve rendelkezik Allianz Bankos folyószámla-szerződéssel: Mértéke: o Induláskor: 5% biztosítási összeg emelés. A kedvezményekkel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy egy időben több kedvezmény is igénybe vehető és ilyen esetben a kedvezmények mértéke összeadódik.

5 Tartam, évforduló, kockázatviselés, várakozási idő Tartam: A biztosítási szerződés határozott tartamú. A lehetséges tartamok eltérnek a biztosítási fedezetek típusa alapján az alábbiak szerint: Megtakarítási életbiztosítási fedezetek esetén: 5-20 év Kockázati biztosítási fedezeteknél: 3-20 év A biztosítási szerződés tartamának kezdete az ajánlattételt követő hónap első napja. Ha egy biztosítási fedezet a szerződés tartama közben jön létre, akkor fedezet tartamának kezdete a rendelkező nyilatkozat beérkezését követő hónap első napja. A szerződésen belül az egyes fedezetek tartama (kezdete és lejárata) egymástól eltérhet. A szerződés lejárata megegyezik a szerződésben szereplő biztosítási fedezetek lejáratai közül a legkésőbbivel. Évforduló: A szerződés lejáratának hónapját követő naptári hónap első napja. Az egyes biztosítási fedezetek évfordulója megegyezik a szerződés évfordulójával. Kockázatviselés kezdete: A kockázatviselés az első díj megfizetését, vagy a díjhalasztásról való megállapodást követő napon, kezdődik meg. Ha a fedezet a szerződés tartama alatt jön létre, akkor a szerződő rendelkezésének beérkezését követő napon kezdődik a kockázatviselés., tekintettel a várakozási időre. Várakozási idő: Életbiztosítási fedezet létrejötte vagy biztosítási összegének emelése esetén ha orvosi vizsgálat nélkül létrejött fedezetről vagy biztosítási összeg emelésről van szó, akkor 2 hónap várakozási idő. orvosi vizsgálattal létrejövő fedezet vagy biztosítási összeg emelés esetén nincs várakozási idő. Egészségbiztosítási fedezet létrejötte vagy biztosítási összegének emelése esetén orvosi vizsgálattól függetlenül 2 hónap a várakozási idő (kivéve, ha a biztosítási esemény heveny fertőző betegség következménye, mert ilyenkor nincs várakozási idő) Élet- és egészségbiztosítási fedezetek esetén a balesetből eredő biztosítási eseményre a várakozási idő nem vonatkozik. Baleset-biztosítási fedezet esetén nincs várakozási idő.

6 A szerződés díja Szerződésre vonatkozó minimáldíjak: Megtakarítási életbiztosítási fedezetet (illetve megtakarítási programot) tartalmazó szerződés esetén: 8000 Ft/hó Ft/negyedév Ft/félév Ft/év Megtakarítási életbiztosítási fedezetet nem tartalmazó szerződés esetén: Ft/hó Ft/negyedév Ft/félév Ft/év Egy biztosítottra vonatkozó minimáldíjak: Ha a biztosítottra vonatkozik megtakarítási életbiztosítási fedezet, akkor a minimáldíjak a következőképpen alakulnak: Ft/hó Ft/negyedév Ft/félév Ft/év Ha a biztosítottra nem vonatkozik megtakarítási életbiztosítási fedezet, akkor a minimáldíjak a következők: Ft/hó Ft/negyedév Ft/félév Ft/év Díjszorzók: Gyakoriság szerinti szorzók Havi 1,04 Negyedéves 1,03 Féléves 1,02 Csekkes díjfizetés szorzója: 1,05 Egyéb: Díjhalasztásra csak Ft gyakoriság szerinti díj felett és csak banki díjlehívásos fizetési mód esetén van lehetőség.

7 Automatikus díjkölcsön A díjfizetés elmaradása miatt akkor van lehetőség automatikus díjkölcsön folyósítására ha egy 10 évnél rövidebb tartamú Allianz Klasszikusok szerződésből eltelt 2 év, illetve egy 10 évre vagy annál hosszabb tartamra kötött szerződésből eltelt 3 év, továbbá a szerződésben szerepel megtakarítási életbiztosítási fedezet. Ebben az esetben, ha a díjjal nem fedezett időszak hossza meghaladja a 3 hónapot, akkor az utolsó, díjjal teljesen fedezett hónapot követő 3. hónap utolsó napjával automatikus díjkölcsön lép életbe. Az automatikus díjkölcsönre vonatkozó legfontosabb szabályok: Az automatikus díjkölcsön tartama: 11 hónap. Ha az ügyfél 11 hónap alatt nem fizeti vissza az automatikus díjkölcsönt, akkor az kötvénykölcsönné alakul át. A szerződő a díjkölcsönt annak lejárata előtt, vagy a szerződés illetve a megtakarítási életbiztosítási fedezet megszűnése előtt bármely időpontban teljes egészében vagy részben megfizetheti a rendszeres díj túlfizetésével. Egy szerződésen egy időben több automatikus díjkölcsön is lehet. Az automatikus díjkölcsönre kamatot számít fel a biztosító. Ennek mértékét a mindenkor hatályos B jelű kondíciós lista tartalmazza. Jelenleg ez igen versenyképes 0,23%-os havi kamatot jelent. Ha a szerződő a rendszeres díjon felül teljesít befizetést, akkor abból az automatikus díjkölcsön kerül először kiegyenlítésre, mégpedig úgy, hogy a felvett kölcsönt és a kamatokat arányosan csökkentjük. Ha a szerződőnek több automatikus díjkölcsöne is van a szerződésen, akkor a túlfizetésből először mindig a legkorábban felvett kölcsön összege és kamata kerül kiegyenlítésre. A fennálló automatikus díjkölcsön tartozás és az esedékes kamat a megtakarítási fedezetre kifizetett szolgáltatásból, illetve visszavásárlás esetén a kifizetett összegből levonásra kerül.

8 Kötvénykölcsön A kötvénykölcsönnel kapcsolatos legfontosabb szabályok: Kötvénykölcsönt csak megtakarítási életbiztosítási fedezetet tartalmazó szerződés szerződője igényelhet, mégpedig a tartam kezdetétől számított 5 év eltelte után, a visszavásárlási érték terhére. A kölcsön igénylésének további feltétele, hogy a szerződő a szerződés esedékes díjait maradéktalanul megfizesse. A kötvénykölcsön lejárata megegyezik a megtakarítási életbiztosítási fedezet lejáratával. Minimális összege: Ft. Maximális összege: a megtakarítási életbiztosítási fedezet visszavásárlási értékének 75%-a (csökkentve a már fennálló kötvénykölcsön tartozások és kamatai, valamint az esetleges automatikus díjkölcsönök és kamatai összegével). A kötvénykölcsön kamata: 0,33%/hó. A kötvénykölcsön törlesztése a rendszeres díj túlfizetésével valósítható meg, illetve ha ez nem történik meg, akkor a biztosító levonhatja azt a megtakarítási életbiztosítási fedezetre kifizetett szolgáltatás összegéből, illetve a visszavásárlási összegből.

9 Visszavásárlás A visszavásárlásnál kulcskérdés, hogy a szerződő mikortól élhet a rendelkezési jogával. 10 évnél rövidebb tartamú megtakarítási életbiztosítási fedezet esetén 2 év után, 10 év, vagy annál hosszabb tartamú megtakarítási életbiztosítási fedezet esetén 3 év után van lehetőség. A visszavásárlási összegekre vonatkozóan a kötvény mellékletét képező visszavásárlási tábla ad iránymutatást a szerződő számára. Megjegyzés: A visszavásárlási érték az aktuális díjtartalék 95%-a, növelve a többlethozamszámla aktuális értékével, csökkentve az esetlegesen fennálló automatikus díjkölcsön és kötvénykölcsön tartozás, valamint a kamatok összegével. A visszavásárlás időpontja a szerződő nyilatkozatának beérkezését követő nap, illetve ha későbbi időpontot adott meg (legfeljebb 30 napon belüli időpont lehet) akkor ez utóbbi nap. Visszavásárlás esetén a megtakarítási életbiztosítási fedezet a visszavásárlás hónapjának végével megszűnik és a díj eddig az időpontig illeti meg a biztosítót. Fontos, hogy amennyiben a szerződés tartalmaz további biztosítási fedezeteket, azok a visszavásárlással nem szűnnek meg.

10 Értékkövetés Az Allianz Klasszikusok esetén beszélhetünk: rögzített indexről, illetve a biztosítási összegek egyedi mértékű emeléséről. Rögzített index A rögzített index 3%, minden évfordulón ekkora mértékben emelkedik a biztosítási fedezetek biztosítási összege és díja is. Ez az értékkövetés bele van építve a termékbe, tehát ez automatikusan valósul meg. Az index minden olyan biztosítási fedezetre vonatkozik, mely az évfordulón, illetve az azt megelőző napon is érvényben volt. Biztosítási összegek egyedi mértékű emelése Az évfordulót megelőzően legalább 60 nappal kiküldött írásbeli tájékoztatóban a rögzített index mellett egyedi indexértékeket is felajánlunk, melyek közül a szerződő választhat. Ha a szerződő az egyedi indexek közül választ és erről legalább az évfordulót megelőző 15. napig értesíti a biztosítót, akkor a választott indexmértéknek megfelelő mértékben fognak emelkedni a biztosítási összegek az évfordulótól (természetesen a díj is emelkedni fog, de itt már nem arányosan, mint a rögzített indexnél). A szerződő a felajánlott indexértékektől eltérő (magasabb) indexet is megjelölhet. Ilyen esetben a biztosító egészségi nyilatkozat kitöltését vagy orvosi vizsgálatot kérhet. Ezzel kapcsolatban két lehetőség van: o A biztosító elfogadja a magasabb indexértéket, és évfordulótól ennek mértékével emeli meg a biztosítási összegeket. o A biztosító nem fogadja el a magasabb indexértéket, vagy a szerződő nem tesz egészségi nyilatkozatot, illetve nem veti alá magát orvosi vizsgáltatnak, akkor az évfordulótól a biztosító által felajánlott legmagasabb indexérték fog vonatkozni a biztosítási fedezetek biztosítási összegére.

11 Díjtartalék, technikai kamatláb, többlethozamszámla A biztosítási díjtartalék a befizetett biztosítási díjnak az a része, mely a tárgyhó utáni hónapok kockázatának fedezetéül szolgál. A biztosítási díjtartalék a számítási alapja a többlethozam visszajuttatásnak, és a visszavásárlási értéknek. A biztosító a díjtartalékot fekteti be, és erre vonatkozóan garantálja a technikai kamatot. Az Allianz Klasszikusok technikai kamata évi 2,75%. A technikai kamatot meghaladó hozam elérése esetén a biztosító a többlethozamot a szerződő többlethozamszámláján írja jóvá és azt elkülönítetten kezeli (csak megtakarítási életbiztosítási fedezet esetén van többlethozam visszajuttatás). A biztosító a technikai kamat felett elért többlethozam 85%-át írja jóvá az ügyfél többlethozamszámláján. A többlethozam kiszámítása és jóváírása havonta történik azzal a feltétellel, hogy a megtakarítási életbiztosítási fedezet adott hónapban érvényben volt. Nagyon fontos, hogy a technikai kamatot a biztosító a többlethozamszámlára is garantálja. A többlethozamszámla összege a megtakarítási életbiztosítási fedezet visszavásárlásakor vagy a megtakarítási életbiztosítási fedezetre vonatkozó szolgáltatással együtt kerül kifizetésre.

12 Rugalmas változtathatóság A szerződőnek a biztosítási szerződés tartama alatt lehetősége van: új biztosított bevonására a szerződésbe, meglévő biztosított visszavonására a szerződésből, szerződésben szereplő biztosítottakra vonatkozóan o új biztosítási fedezetek létrehozására o biztosítási fedezetek megszüntetésére o biztosítási fedezetek biztosítási összegeinek megváltoztatására o biztosítási fedezetek tartamának megváltoztatására A változtatások végrehajtását az ajánlati dossziéban található rendelkező nyilatkozatok segítségével lehet kezdeményezni. A szerződés fentiekben részletezett változása, a rendelkező nyilatkozat beérkezését követő hónap első napjától lép hatályba. A módosításokkal kapcsolatban van egy fontos szabály. Az időbeli korlátokon belül (10 évnél rövidebb tartam esetén 2 év; 10 év, vagy annál hosszabb tartam esetén 3 év) csak akkor van mód a fent megadott változtatásokra, ha a változtatás után kialakuló fizetendő díj a változtatás előtti fizetendő díjnál nem kevesebb.

13 Megtakarítási életbiztosítási fedezetek 1. Vegyes életbiztosítási fedezet A vegyes életbiztosítási fedezet esetén a biztosítási esemény: a biztosítottnak a biztosítási fedezet tartama végén való életben léte, valamint a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban bekövetkezett halála. Biztosítási szolgáltatásként a biztosítási esemény bekövetkeztekor az aktuális biztosítási összeget fizetjük ki a kedvezményezett részére. 2. Term-fix életbiztosítási fedezet A term-fix életbiztosítási fedezet esetén a biztosítási esemény: a biztosítottnak a biztosítási fedezet tartama végén való életben léte, valamint a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban bekövetkezett halála A biztosítási szolgáltatás a következő: ha a biztosított a tartam végén életben van, akkor az aktuális biztosítási összeget fizetjük ki a lejárati kedvezményezettnek, ha a biztosított meghal a kockázatviselési időszakban, akkor a biztosítási fedezetet díjmentesítjük a biztosítási esemény bekövetkezését követő hónap első napjától és a tartam végén (az értékkövetés szabályainak megfelelően) az aktuális biztosítási összeget fizetjük ki a lejárati kedvezményezettnek. 3. Elérési életbiztosítási fedezet Az elérési életbiztosítás esetén a biztosítási esemény: a biztosítottnak a biztosítási fedezet tartamának végén való életben léte, illetve a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban bekövetkezett halála. A biztosítási szolgáltatás az első esetben (elérés) a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeg, második esetben (halál) a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes elérési biztosítási összeg 125%-ának a fedezet tartamából eltelt tartammal arányos része.

14 Kockázati biztosítási fedezetek 1. Kockázati életbiztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosítottnak a kockázatviselés időszakában bekövetkezett halála. Biztosítási szolgáltatás: a biztosítási szerződésben meghatározott, a biztosítási esemény bekövetkeztekor érvényes biztosítási összeg kifizetése a kedvezményezett(ek)nek. 2. Baleseti halál biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított kockázatviselési időszakban bekövetkezett olyan balesete, amelynek következtében a baleset időpontjától számított 1 éven belül a biztosított meghal. Biztosítási szolgáltatás: Káresemény Baleseti halál Szolgáltatás A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeg Közlekedési baleseti halál érvényes biztosítási összeg + 50% Égésből eredő halál érvényes biztosítási összeg + 100% Ha a biztosított halála közlekedési baleset és égési sérülés együttes következménye, akkor a kifizetés: érvényes biztosítási összeg + 150%. 3. Baleseti rokkantság biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított kockázatviselési időszakban bekövetkezett olyan balesete, melynek következtében a biztosított 10%-ot meghaladó mértékű maradandó egészségkárosodása a baleset időpontjától számított két éven belül megállapításra kerül. Biztosítási szolgáltatás: Káresemény 100%-os egészségkárosodás Szolgáltatás A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeg 200 %-a % közötti egészségkárosodás A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeg 200%- ának a károsodás mértékével arányos része % közötti egészségkárosodás A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összegnek a károsodás mértékével arányos része. A fentieken túl a biztosítottnak kifizetjük a biztosítási szolgáltatás további 50%-át, ha a maradandó egészségkárosodás közlekedési baleset következménye volt. 100%-át ha a maradandó egészségkárosodás égési sérülés következménye volt. A baleseti rokkantság fedezet megszűnik a 100%-os egészségkárosodás esetén járó biztosítási szolgáltatás kifizetésének hónapjának utolsó napjával.

15 4. Baleseti műtéti térítés biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított olyan balesete, melynek következtében két éven belül sor kerül a biztosított orvosilag indokolt és szükséges műtétére. Biztosítási szolgáltatás: A biztosítási esemény kockázatviselési időszakban történő bekövetkezése esetén a biztosító kifizeti a biztosítottnak a bekövetkezés időpontjában érvényes biztosítási összeg meghatározott részét az alábbiak szerint: Káresemény Kiemelt műtét Nagyműtét Közepes műtét Kisműtét Szolgáltatás Biztosítási összeg 200%-a Biztosítási összeg Biztosítási összeg 50%-a Biztosítási összeg 20%-a A biztosítási szolgáltatás maximuma: biztosítási évenként maximum a biztosítási összeg háromszorosa, két egymást követő biztosítási évben a biztosítási összeg ötszöröse. 5. Baleseti kórházi napi térítés biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított olyan balesete, melynek következtében egy éven belül sor kerül a biztosított orvosilag indokolt és szükséges, a szerződő által választott önrésznapot meghaladó, fekvőbeteg-gyógyintézeti gyógykezelésére. Biztosítási szolgáltatás: a biztosítási eseménynek a kockázatviselési időszakban történő bekövetkezése esetén a bekövetkezés időpontjában érvényes összegű napi térítést nyújt a biztosító a biztosítottnak. Az önrésznap értelmezése: Csak akkor nyújtunk szolgáltatást a biztosítottnak, ha a kórházi tartózkodás időtartama meghaladja a szerződő által választott önrésznapot. Ebben az esetben minden egyes kórházban töltött nap (a kórházi tartózkodás kezdetének napjától a befejezés napjáig) után megkapja a térítés összegét a biztosított. A kórházi napi térítés biztosítási eseményenként nem haladhatja meg a 90 napot. 6. Baleseti keresőképtelenségre szóló napi térítés biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított olyan balesete, melynek következtében a biztosított 2 éven belül társadalombiztosítási szerv által igazoltan a szerződő által választott önrésznapot meghaladóan keresőképtelenné válik. A keresőképtelenség ebben az esetben azt jelenti, hogy a biztosított nem tudja ellátni azt a munkát, amit a biztosítási esemény előtt végzett. Biztosítási szolgáltatás: a biztosítási eseménynek a kockázatviselési időszakban történő bekövetkezése esetén a biztosító az adott időpontban érvényes napi térítést nyújtja a biztosítottnak. Az önrésznap értelmezése megegyezik a baleseti kórházi napi térítésnél megismertekkel, tehát a napi térítés akkor jár, ha a keresőképtelenség időtartama meghaladja a szerződő által választott önrésznapot.

16 Ha a keresőképtelenség időtartama meghaladja az önrészt, akkor a keresőképtelenség első napjától megilleti a napi térítés a biztosítottat. Az egy biztosítási esemény kapcsán a biztosító legfeljebb 90 napot térít. A biztosítási fedezet megszűnik, amikor a biztosított legalább 67%-ában elvesztette munkaképességét és részére rokkantnyugdíjat állapítottak meg, (megszűnés időpontja: a nyugdíj megállapításának hónapjának vége) a biztosított nyugdíjba vonult (megszűnés időpontja: a nyugdíjbavonulás hónapjának vége) 7. Kritikus betegség biztosítási fedezet Biztosítási esemény: A biztosítási esemény pontos és teljes definiálása a Különös Szerződési Feltételekben megtalálható, itt a legfontosabb okokat emeljük ki, melyekre szolgáltatunk: rosszindulatú daganatok, szívinfarktus, agyi érkatasztrófa, szervátültetés, krónikus veseelégtelenség, szívkoszorúér-műtét, AIDS-betegség, teljes vakság, nagy végtag amputáció, sclerosis multiplex, nagy égési sérülés. Biztosítási szolgáltatás: A biztosítási eseménynek (illetve az ehhez vezető balesetnek, betegségnek is) a kockázatviselési időszakban előzmény nélkül kell bekövetkeznie, és a bekövetkezés időpontjában érvényes biztosítási összeget fizetjük ki. A biztosítási fedezet a biztosítási esemény bekövetkezésének hónapjának utolsó napjával megszűnik. 8. TB I-II rokkantság biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosított balesetből vagy betegségből eredő TB I., II. rokkantsági csoportba tartozó rokkanttá válása, ha a betegség vagy baleset (mely a biztosítási eseményhez vezetett) a kockázatviselési időszakban következett be, valamint az Országos Orvosszakértői Intézet a rokkantságot a betegség vagy baleset időpontjától számított 2 éven belül megállapította. Biztosítási szolgáltatás: a biztosító kifizeti a biztosítottnak a rokkanttá válás időpontjában érvényes biztosítási összeget. A biztosítási fedezet megszűnik annak a hónapnak az utolsó napjával amikor a biztosítási esemény bekövetkezett (a bekövetkezés hónapjának végével) a biztosított nyugdíjba vonult (a nyugdíjba vonulás hónapjának végével).

17 9. Műtéti térítés biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban betegségből vagy balesetből eredően bekövetkezett műtéte, feltéve, ha az azt eredményező betegség vagy baleset is a kockázatviselési időszakban következett be. A biztosítási szolgáltatása megegyezik a Baleseti műtéti térítés fedezetnél leírtakkal, tehát a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összegnek nyújtjuk a 200, 100, 50, illetve 20%-át a műtét nagysága szerint. A szolgáltatás maximuma is megegyezik a Baleseti műtéti térítésnél ismertetett maximum értékekkel. 10. Kórházi napi térítés biztosítási fedezet Biztosítási esemény: a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban fekvőbeteggyógyintézetben történő gyógykezelése megkezdésének napja, feltéve ha az ezt okozó betegség vagy baleset is a kockázatviselési időszakban következett be. Biztosítási szolgáltatás: a biztosítási eseménynek a kockázatviselési időszakban történő bekövetkezése esetén, a biztosító a kórházi tartózkodás egyes napjain érvényes napi térítést fogja nyújtani a biztosított részére. Az önrész az a szerződő által meghatározott időtartam, amelyre a biztosító nem nyújt szolgáltatást. A térítés teljes összege: (Kórházban töltött napok száma Önrésznapok száma) x Érvényes napi térítés összege A kórházi napi térítés nem haladhatja meg, biztosítási eseményenként a 90 napot, egy biztosítási évben a 180 napot, két egymást követő évben a 200 napot.

18 A kiegészítő biztosítási fedezetek 1. Rokkantságból eredő díjmentesítés Biztosítási esemény: a biztosított balesetből vagy betegségből eredő TB I., II. rokkantsági csoportba tartozó rokkanttá válása, ha o a betegség vagy baleset (mely a biztosítási eseményhez vezetett) a o kockázatviselési időszakban következett be, valamint az Országos Orvosszakértői Intézet a rokkantságot a baleset vagy betegségtől számított 2 éven belül megállapította a biztosított olyan balesete, melynek következtében a baleset időpontjától számított 2 éven belül legalább 50%-os maradandó egészségkárosodását állapítják meg. A biztosító szolgáltatása: a biztosító átvállalja azon biztosítási fedezetek díjának fizetését, amelyek után a szerződő a kiegészítő biztosítási fedezet díját megfizette (a díjmentesítés vonatkozhat adott biztosított összes biztosítási fedezetére vagy a teljes szerződésre), kivéve azon biztosítási fedezetek díját, melyek a biztosítási esemény bekövetkeztével megszűnnek. (TB I., II. rokkantság, Baleseti rokkantság) a kiegészítő biztosítási fedezet aktuális díjtételével (3%) megegyező mértékű, emelt biztosítási összeget fizet ki a biztosító azon biztosítási fedezetek esetén, melyek a fenti biztosítási esemény miatt megszűnnek. (TB I., II. rokkantság, Baleseti rokkantság) A díjmentesítés kezdete a biztosítási esemény bekövetkezését követő hónap első napja. A biztosítás tartama: Ha egy adott biztosított összes biztosítási fedezetére vonatkozik, akkor a lejárata az adott biztosítási fedezetek lejáratával (legkésőbbi) egyezik meg. Ha a teljes szerződésre vonatkozik, akkor a lejárata a szerződés lejárata. Mikor szűnik meg a biztosítási fedezet? ha az összes biztosítási fedezet, amelyre a jelen kiegészítő biztosítási fedezet vonatkozik, egy másik kiegészítő biztosítási fedezet miatt (Kritikus betegség) véglegesen díjmentesítésre kerül, ha a jelen kiegészítő biztosítási fedezeten kívül minden olyan fedezet megszűnik, melyre vonatkozik, és a biztosított nem azonos a szerződővel. ha a biztosított nyugdíjba vonul Fontos tudni, hogy a várakozási idő vonatkozik a jelen kiegészítő biztosítási fedezetre is. 2. Kritikus betegségekből eredő díjmentesítés Biztosítási esemény: A Kritikus betegségek biztosítási fedezetnél már megismertek kockázatviselési időszakban, előzmény nélküli bekövetkezése, feltéve, hogy a biztosított legalább 1 hónapig (agyi érkatasztrófánál legalább 2 hónapig) életben van. Biztosítási szolgáltatás: Teljes mértékben megegyezik a Rokkantságból eredő díjmentesítésnél megismertekkel.

19 A továbbiakban részletezett szabályok szintén megegyeznek a Rokkantságból eredő díjmentesítésnél megismertekkel, kivéve, hogy ez a fedezet a biztosított nyugdíjba vonulásával nem szűnik meg. 3. Csoportos létszámleépítésből eredő időleges díjmentesítés Biztosítási esemény: Ha a biztosítottat a Munka Törvénykönyvéről szóló, évi XXII. Törvény szerinti csoportos létszámcsökkentésből eredően elbocsátják, és ennek tényét igazolja. Csoportos létszámleépítésnek minősül, ha a munkáltató a) húsznál több és száznál kevesebb munkavállaló foglalkoztatása esetén legalább tíz, b) száz vagy annál több, de háromszáznál kevesebb munkavállaló foglalkoztatása esetén legalább a munkavállalók 10 %-a, c) háromszáz vagy annál több munkavállaló foglalkoztatása esetén legalább harminc munkavállaló munkaviszonyát kívánja 30 napos időszakon belül a működésével összefüggő ok miatt megszüntetni. Biztosítási szolgáltatás: a biztosító időlegesen átvállalja azon biztosítási fedezetek díjának fizetését, melyre az adott kiegészítő biztosítási fedezet vonatkozik, valamint a biztosító időlegesen átvállalja a szerződésben szereplő további kiegészítő biztosítási fedezet(ek) díjának megfizetését. A díjmentesítés kezdete és időtartama: A díjmentesítés kezdete a biztosított munkaviszonyának megszűnését követő hónap első napja. A díjmentesítés időtartama 1 év. Jelen kiegészítő biztosítási fedezet esetén a várakozási idő az ajánlat aláírását követő 6 hónap. Ha várakozási időn belül történik a biztosítási esemény, akkor a biztosítási fedezetre addig befizetett díjakat térítjük vissza a szerződőnek.

20 Megtakarítási programok, célcsoportok, érvek 1. RITMUS megtakarítási program Célcsoport: A célcsoportot elsősorban a fiatal-felnőtt generáció alkotja. Az egyedülállók és a közös családi életüket még csak néhány éve útjára indító családok vannak a középpontban. Vegyes életbiztosítási fedezet Baleseti halál Baleseti rokkantság Érvek: A vegyes életbiztosítási fedezet, mint megtakarítási elem szolgál a kitűzött hosszú távú célok megvalósításának pénzügyi alapjául. Kockázati oldalon a program a fiatalokat fenyegető baleseti kockázatokra koncentrál, melyek közül kiemelten jelenik meg a baleseti rokkantság, melynek az oka, hogy ennek elhúzódó jellege, hosszabb távú negatív pénzügyi hatást gyakorol a család életére. Ideális védelem a kisgyermekes, fiatal családoknak, hiszen a biztosított halála, baleseti halála esetén azonnali pénzügyi segítség a családnak, rokkantság esetén pedig megteremti az új életkezdéshez szükséges anyagi fedezetet. Vissza a megtakarítási programokhoz 2. ÚJ TÁVLATOK megtakarítási program Célcsoport: A célcsoport a középkorosztály. Már kialakult családi életet élnek. Az alapvető anyagi javakat már megszerezték. Van saját lakás, autó (nagy többségüknél még hitellel terhelt). Vegyes életbiztosítási fedezet Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Érvek: A vegyes életbiztosítási fedezet megtakarítási oldalon ideális megoldás a családnak, hiszen mind az anyagi biztonság megteremtésére (tartam végén való életben lét), mind a család anyagi biztonságának fenntartására (tartam közbeni halál) megoldásokat kínál. Kockázati oldalon a programba bekerült a kockázati életbiztosítási fedezet is, hiszen ennél a korosztálynál már a betegségi kockázatokkal is számolnunk kell. Ezzel a fedezettel a tartam közbeni halál esetére a család dupla anyagi biztonságot kap (vegyes életbiztosítási fedezet haláleseti biztosítási összeg + Kockázati életbiztosítási fedezet biztosítási összeg). Vissza a megtakarítási programokhoz

21 3. ÚTRAVALÓ megtakarítási program Célcsoport: A célcsoport céljai alapján nagyon jól körülhatárolható. Olyan emberekről van szó, akik kiemelt figyelmet fordítanak gyermekeik biztos jövőjének megteremtésére, és ennek anyagi feltételeit kívánják hosszú távon, kis lépésekben előteremteni. Itt elsősorban családokban gondolkozunk, de ne felejtsük el, hogy egyre több az egyedülálló, gyermekét egyedül nevelő ember. Az ő esetükben talán a fentiek még fontosabb szempontot jelentenek és számukra ténylegesen fontos a rendszeres megtakarítás lehetősége és a nem várt eseményekre való felkészülés. A célcsoportba tartozhatnak azok a nagyszülők is, akik szeretnék (és anyagi lehetőségeik megengedik) segíteni unokájukat megtakarításaik felhalmozásával. Term fix életbiztosítási fedezet Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál biztosítási fedezet Érvek: A term-fix életbiztosítási fedezet alaptulajdonságainak megfelelően magában foglalja a felhalmozási és a védelmi funkciót is. A gyermek jövője többszörösen védett, hiszen a tartam végén kifizetjük a lejárati biztosítási összeget, a biztosított (szülő) tartam közbeni halála esetén pedig átvállaljuk a díjfizetést a tartam végéig. A kockázati elemeknek itt kiemelten fontos szerepe van, hiszen a tartam közbeni halál esetén a term-fix fedezetnek nincs kifizetése (a biztosítási szolgáltatás a díjfizetés átvállalása). A kockázati élet- és balesetbiztosítási fedezet erre válaszol, és azonnali kifizetést teljesít a család számára egy tragédia esetén. Vissza a megtakarítási programokhoz 4. KINCSTÁR megtakarítási program Célcsoport: Az első három megtakarítási programhoz képest a Kincstár célcsoportja sokkal általánosabb. A célcsoport szempontjából a legfontosabb a megtakarítási motívum, a kockázatok nem foglalkoztatják őket (ez adódhat akár a korukból, de abból is, hogy ezt már megoldották esetleg más termékeken keresztül). Elérési életbiztosítási fedezet Baleseti halál biztosítási fedezet Érvek: Az elérési életbiztosítási fedezet a legolcsóbb megtakarítási forma a termékcsaládon belül, hiszen itt kevés költség megy el a haláleseti kifizetés fedezetéül, így maximálisan kiszolgálja a versenyképes megtakarítási forma iránti igényt. Kockázati oldalon egy szerény balesetbiztosítási fedezetet tartalmaz, mely arra szolgál, hogy bár a megtakarításokon van a hangsúly, egy nem várt szituációban az azonnali pénzügyi segítség sosem jön rosszul. Vissza a megtakarítási programokhoz

22 Biztosítási programok, célcsoportok, érvek 1. ŐRANGYAL biztosítási program Célcsoport, érvek: Felismerik, hogy a meghatározott céloknak akkor is teljesülni kell, ha egy előre nem látható esemény következik be, de alapvetően nem félnek sem a betegségektől, sem az esetleges rokkantság következményeitől. Nem akarnak sokat költeni a kockázati biztosítási fedezetekre, egy alap biztosítási védelmet igényelnek. Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Vissza a biztosítási programokhoz 2. JÖVŐKÉP biztosítási program Célcsoport, érvek: Családalapítás előtt álló fiatal házaspár, vagy fiatal házaspár kisgyerekkel. Az egyik kereső kiesése jelentős veszélybe sodorja a család anyagi helyzetét, és a gyermek jövőjét. Mivel fiatalok, nem tartanak túlzott mértékben a betegségi kockázatoktól, elsősorban a balesetből származó kockázatoknak van különös jelentősége. A baleseti rokkantság azért szerepel kiemelt súllyal, mert ennek negatív hatásai hosszabb életszakaszon keresztül kísérik végig a családot. Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Baleseti rokkantság Műtéti térítés Ft Ft Vissza a biztosítási programokhoz 3. AMBÍCIÓ biztosítási program Célcsoport, érvek: A vállalkozóknak az a tipikus csoportja alkotja a célcsoportot, akik alacsony jövedelemmel vannak bejelentve. Ezért szükséges számukra a kiegészítés egy rokkantság esetére, hiszen csak így tartható fenn a már kialakult életszínvonaluk. Ezek a vállalkozók gyakorlatilag egymaguk mozgatják a vállalkozást, tehát egy tartós betegség miatti kiesés veszélybe sodorhatja a vállalkozás egészét. Jövedelmük, bár rendszertelenül képződik, jelentős részt képvisel a család költségvetésében, így egy tragédia esetére kiemelt védelem szükséges a hátrahagyott család számára. Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Ft Ft

23 Baleseti rokkantság Kritikus betegségek TB I-II rokkantság Ft Vissza a biztosítási programokhoz 4. ZENIT biztosítási program Célcsoport, érvek: Olyan középkorú emberek, illetve házaspárok, akik a gyermek családalapítása után egyedül maradtak. Nem rendelkeznek jelentősebb jövedelemmel, anyagi erőforrásokkal. Korukból fakadóan már egyre intenzívebben jelen vannak a betegségi kockázatok, de ezek kezelésére nem tudnak sokat költeni. Egy rokkantságból eredő jövedelem-kiesés veszélyezteti a mindennapi szükségletek kielégítését. Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Baleseti rokkantság Kritikus betegségek Műtéti térítés Ft Vissza a biztosítási programokhoz 5. JUNIOR biztosítási program Célcsoport, érvek: Azok a szülők, akik kiemelt figyelmet fordítanak gyermekük biztonságára. Felismerik, hogy történhetnek olyan balesetek, melyek miatt megváltozhat a gyermek helyzete, plusz beruházások, költségek merülhetnek fel, vagy otthon kell maradni a gyermekkel, és ennek következtében kieső jövedelemmel kell számolni. Kockázati életbiztosítási fedezet Baleseti halál Baleseti rokkantság Műtéti térítés Ft Vissza a biztosítási programokhoz 6. MÁSODIK BÁSTYA biztosítási program Célcsoport, érvek: Alapvetően olyan emberek, akik már rendelkeznek életbiztosítással és valamilyen szintű biztosítási védelemmel, de ennek összetétele vagy mértéke nem megfelelő élethelyzetüknek.

24 Baleseti rokkantság Kritikus betegségek TB I-II rokkantság Vissza a biztosítási programokhoz 7. VÉDŐPAJZS biztosítási program Célcsoport, érvek: A célcsoport tagjai elsősorban a baleseti kockázatok elleni védelmet tartják a legfontosabbnak. Kiemelt szerepet tulajdonítanak a kórházi tartózkodással összefüggő költségek fedezetének és a kieső jövedelem pótlásának megteremtésére. Baleseti műtéti térítés Baleseti kórházi napi térítés Baleseti napi térítés Ft Ft (önrész: 0 nap) Ft (önrész: 7 nap) Vissza a biztosítási programokhoz 8. VÉDŐPAJZS EXTRA biztosítási program Célcsoport, érvek: A célcsoport tagjai elsősorban a baleseti kockázatok elleni védelmet tartják a legfontosabbnak. Kiemelt szerepet tulajdonítanak a kórházi tartózkodással összefüggő költségek fedezetének és a kieső jövedelem pótlásának megteremtésére. Szerepet kap náluk egy halál esetére kiépített védelem a család számára, valamint a megváltozott munkaképesség kockázat kezelése is. Baleseti halál Baleseti rokkantság Baleseti műtéti térítés Baleseti kórházi napi térítés Baleseti napi térítés Ft Ft (önrész: 0 nap) Ft (önrész: 7 nap) Vissza a biztosítási programokhoz 9. MEDICÍNA biztosítási program Célcsoport, érvek: Elsősorban azok alkotják a célcsoportot, akik a betegségi kockázatok ellen szeretnének alapszintű védelmet kapni. Műtéti térítés Kórházi napi térítés Vissza a biztosítási programokhoz Ft Ft (önrész: 0 nap)

25 10. MEDICÍNA biztosítási program Célcsoport, érvek: A célcsoport tagjai teljeskörű védelmet szeretnének kialakítani a betegségi kockázatokkal szemben. Kritikus betegségek TB I-II rokkantság Műtéti térítés Kórházi napi térítés Ft Ft (önrész: 0 nap) Vissza a biztosítási programokhoz

Termékismertető Csoportos személybiztosítás

Termékismertető Csoportos személybiztosítás www.allianz.hu Termékismertető Csoportos személybiztosítás Allianz Hungária Zrt. Biztosítási tartam A biztosítási tartam 1 év, mely évente, további 1 évvel automatikusan meghoszszabbodik, vagy egy évnél

Részletesebben

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21501/2 1/20

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21501/2 1/20 Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek 1/20 Általános Szerzõdési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz 1. A jelen Általános Szerzõdési

Részletesebben

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21501/2 1/20

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21501/2 1/20 Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek 1/20 Általános Szerzõdési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz 1. A jelen Általános Szerzõdési

Részletesebben

Allianz Klasszikusok Élet- és

Allianz Klasszikusok Élet- és www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Szerződési feltételek Tartalom Általános Szerződési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz...ahe-21501/10 1. számú

Részletesebben

GB117 JELÛ GRÁNIT VEGYES ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI

GB117 JELÛ GRÁNIT VEGYES ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI GB117 JELÛ GRÁNIT VEGYES ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI 1. Általános rendelkezések (1) A Gránit Vegyes Életbiztosítási szerzôdés (továbbiakban: biztosítás) a jelen Különös Feltételek valamint az OTP

Részletesebben

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Szerződési feltételek Tartalom Általános Szerződési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz...ahe-21251 1. számú

Részletesebben

AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE

AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE AEGON CSOPORTOS BIZTOSÍTÁSOK FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE 2013 AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Csoportos Biztosítások 1091 Budapest, Üllői út 1. 1. oldal Aegon csoportos biztosítási díjkalkuláció

Részletesebben

Rokkantsági kockázatot tartalmazó részlet-kifizetésű életbiztosítás különös feltételei

Rokkantsági kockázatot tartalmazó részlet-kifizetésű életbiztosítás különös feltételei Rokkantsági kockázatot tartalmazó részlet-kifizetésű életbiztosítás különös feltételei 1. Általános rendelkezések A jelen alapbiztosítás feltételeiben nem rendezett kérdésekben az ÁB-AEGON Általános Biztosító

Részletesebben

A biztosító példánya. Az igazgatóság kódja: Természetes személy szerzõdõ esetén kitöltendõ Családi és utóneve: Neme: férfi nõ Születéskori neve: 1

A biztosító példánya. Az igazgatóság kódja: Természetes személy szerzõdõ esetén kitöltendõ Családi és utóneve: Neme: férfi nõ Születéskori neve: 1 Allianz Hungária Biztosító Zrt. Életbiztosítási osztály, szakkezelési szekció 387 Budapest, Pf. Fax: 06--350-4288 Telefonos ügyfélszolgálat: 06-40-42-42 Internet: www.allianz.hu; e-mail: eszallianz.hu

Részletesebben

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Szerződési feltételek Tartalom Általános Szerződési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz...ahe-21251 1. számú

Részletesebben

Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21251/2 1/27

Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek AHE-21251/2 1/27 www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerzõdési Feltételek 1/27 Általános Szerzõdési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz 1. A jelen Általános

Részletesebben

ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei

ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei Jelzőszám: SV/01/2011/1 Hatályos: 2017. január 01-től

Részletesebben

ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei

ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Az ERSTE CLASSIC egyszeri Díjas, teljes életre szóló kockázati életbiztosítás (HUR3U) különös feltételei Jelzőszám: SV/01/2011/1 Hatályos: 2015. február 16-tól

Részletesebben

Élet- és személybiztosítás. Allianz Klasszikusok Biztosítási ajánlat. Allianz a legjobb szó a biztonságra

Élet- és személybiztosítás. Allianz Klasszikusok Biztosítási ajánlat. Allianz a legjobb szó a biztonságra Élet- és személybiztosítás Allianz Klasszikusok Biztosítási ajánlat Allianz a legjobb szó a biztonságra Név: Ügyfélszükséglet-elemzõ kérdõív I. Meglévõ értékek védelme 1. Családdal kapcsolatos információk:

Részletesebben

Webinárium Jövőkulcs Classic

Webinárium Jövőkulcs Classic Webinárium Jövőkulcs Classic 2017.01.09. Chart 1 Néhány ijesztő adat. 2 Jövőkulcs Classic Klasszikus nyugdíjbiztosítás 2017.01.01 Chart 3 Klasszikus nyugdíjbiztosítás Jövőkulcs Classic Előre rögzített

Részletesebben

Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig

Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig Szám:* C-II-00-04-34 Első kiadás dátuma*: 2017. 01.31. Szabályozási szint: Információs eszköz Érvényes (-ig)**: visszavonásig Felelős oszt.: Életbiztosítás Verzió: 1.0 Szerző: Giber-Fekete Marianna Pozíció:

Részletesebben

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21501/ÜT11 1/20

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21501/ÜT11 1/20 www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató 1/20 Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításról 1. Miért az Allianz Hungária Zrt.-t válasszam?

Részletesebben

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT 1/22

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT 1/22 www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató 1/22 Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításról 1. Miért az Allianz Hungária Zrt.-t válasszam?

Részletesebben

Jövõkép (GP71, GP71E) rendszeres és egyszeri díjas elérési életbiztosítás különös feltételei

Jövõkép (GP71, GP71E) rendszeres és egyszeri díjas elérési életbiztosítás különös feltételei Feltételek Jövõkép (GP71, GP71E) rendszeres és egyszeri díjas elérési életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: 1-01305/01 Tartalom 1. Biztosítási események...4 2. A biztosító szolgáltatásai...4 3. Díjtartalék,

Részletesebben

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21501/ÜT1 1/14

Allianz Klasszikusok. Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21501/ÜT1 1/14 Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató 1/14 Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításról Tisztelt leendõ Partnerünk! Engedje meg, hogy megismertessük

Részletesebben

Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosítás kiegészítés. Egzisztencia programok

Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosítás kiegészítés. Egzisztencia programok Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosítás kiegészítés Egzisztencia programok Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításról kiegészítés Munkanélküliségre szóló biztosítási

Részletesebben

Aranyszárny. rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2009) Hatályos: 2009.

Aranyszárny. rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2009) Hatályos: 2009. Aranyszárny rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2009) Hatályos: 2009. április 1-jétől Módosítás időpontja: 2011. július 1. Nysz.: 14755 Tartalomjegyzék

Részletesebben

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT1 1/24

www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT1 1/24 www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató 1/24 Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz 1. Miért az Allianz Hungária Zrt.-t válasszam?

Részletesebben

Aranyszárny. rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2012) Hatályos: 2012.

Aranyszárny. rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2012) Hatályos: 2012. Aranyszárny rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei (G60/2012) Hatályos: 2012. november 1-jétől Nysz.: 15287 Tartalomjegyzék Aranyszárny rendszeres díjas, befektetési

Részletesebben

QECO Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. Belesics Boglárka +36/30-737-5299

QECO Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. Belesics Boglárka +36/30-737-5299 Ajánlat Díjfizetés ütemezése: Területi hatály: Fedezet típusa: Biztosítási időszak: Létszám: negyedéves, féléves, éves egész világ 24 órás 1 év, évente újuló egyéni / csoportos Kockázatvállalás: versenyeken,

Részletesebben

MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0002/2015.01.01.) Jelen Különös Szerződési Feltételek az Általános Szerződési Feltételekkel (továbbiakban

Részletesebben

2. számú melléklet: Ajánlattevő végleges ajánlata- Tanuló baleset-biztosítás

2. számú melléklet: Ajánlattevő végleges ajánlata- Tanuló baleset-biztosítás 2. számú melléklet: Ajánlattevő végleges ajánlata- Tanuló baleset-biztosítás I. ÁLTALÁNOS ADATOK 1. A Szerződés alanyai A Biztosítási Szerződés Szerződője a Volánbusz Közlekedési Zrt. (1091 Budapest, Üllői

Részletesebben

MKB Életbiztosító Zrt.

MKB Életbiztosító Zrt. BIZTOSÍTÓ MKB Életbiztosító Zrt. Különös Szerzôdési Feltételek MKB ÉRTÉKMEGÔRZÔ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS ÉNYKFÉ/0001/2014.07 Hatályos: 2014.07.01-tôl MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGÔRZÔ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS

Részletesebben

Díjátvállalás halál esetén kiegészítõ biztosítás

Díjátvállalás halál esetén kiegészítõ biztosítás Hatályos: 2010. március 1-tõl Díjátvállalás halál esetén kiegészítõ biztosítás Különös feltételek (DH01/2010) Nysz.: 14083 Tartalomjegyzék Díjátvállalás halál esetén kiegészítõ biztosítás különös feltételei

Részletesebben

Allianz Klasszikusok Élet- és

Allianz Klasszikusok Élet- és www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Szerződési feltételek Tartalom Általános Szerződési Feltételek az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz...ahe-21251/ 1. számú

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Kondíciós lista a Métisz, a Carme és a Ganymedes Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos a 2012. május 1-től aláírt biztosítási

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 303 jelű Talizmán biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 303 jelű Talizmán biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 303 jelű Talizmán biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban Biztosító) jelen

Részletesebben

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz. kiegészítő biztosítások különös feltételei. Hatályos: november 1-jétől. Nysz.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz. kiegészítő biztosítások különös feltételei. Hatályos: november 1-jétől. Nysz. Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítő biztosítások különös feltételei Hatályos: 2012. november 1-jétől Nysz.: 15252 Tartalomjegyzék Díjátvállalás halál

Részletesebben

Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT3 1 / 25

Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató AHE-21251/ÜT3 1 / 25 www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztató 1 / 25 Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok élet- és személybiztosításhoz 1. Miért az Allianz Hungária Zrt.-t válasszam?

Részletesebben

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítõ biztosítások különös feltételei

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítõ biztosítások különös feltételei Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítõ biztosítások különös feltételei 2009. március 16-ától Nysz.: 13634 Tartalomjegyzék Díjátvállalás halál esetén kiegészítõ

Részletesebben

MAMS Csoportos személybiztosítási értesítő 2009. január 01.- 2009. december 31. időszakra

MAMS Csoportos személybiztosítási értesítő 2009. január 01.- 2009. december 31. időszakra MAMS Csoportos személybiztosítási értesítő 2009. január 01.- 2009. december 31. időszakra I. Szerződő: Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) 1143 Budapest Istvánmezei út 1-3. Biztosítottak: Díjfizetők: Kedvezményezettek:

Részletesebben

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítő biztosítások különös feltételei

Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítő biztosítások különös feltételei Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható díjátvállalás kiegészítő biztosítások különös feltételei Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16241 Tartalomjegyzék Díjátvállalás halál esetén

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H élet-társ kockázati élet-, baleset-, és egészségbiztosításról tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H élet-társ kockázati élet-, baleset-, és egészségbiztosításról tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H élet-társ kockázati élet-, baleset-, és egészségbiztosításról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás

Részletesebben

Díjátvállalás keresõképtelenségre és I., II. vagy III. csoportú rokkantságra vonatkozó kiegészítõ biztosítás

Díjátvállalás keresõképtelenségre és I., II. vagy III. csoportú rokkantságra vonatkozó kiegészítõ biztosítás Díjátvállalás keresõképtelenségre és I., II. vagy III. csoportú rokkantságra vonatkozó kiegészítõ biztosítás Hatályos: 2010. március 1-tõl Különös feltételek (DKR01/2010) Nysz.: 14084 Tartalomjegyzék Díjátvállalás

Részletesebben

c) A 949 jelű Baleseti keresőképtelenségre szóló kiegészítő

c) A 949 jelű Baleseti keresőképtelenségre szóló kiegészítő Az NN Biztosító Zrt. 949 jelű Baleseti keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 945 jelű Baleseti halál kiegészítő biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 945 jelű Baleseti halál kiegészítő biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 945 jelű Baleseti halál kiegészítő biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban:

Részletesebben

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére 1) Általános rendelkezések a) Jelen csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés (továbbiakban: biztosítás) a Honvédszakszervezet

Részletesebben

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Kondíciós lista a Métisz, a Carme és a Ganymedes Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos 2011. május 1-től visszavonásig Ny.sz.:1018V02

Részletesebben

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás Megtakarítási program az Ön által választott célra Regnum Életbiztosítás Akár évi 130 000 Ft értékű adókedvezménnyel! Rendszeres megtakarítással a biztos jövőért Céljaink megvalósítása jelentős kiadással

Részletesebben

GB160 Csoportos Élet-, Baleset- és Egészségbiztosítás Országos Független Tűzoltó Szakszervezet. Csentei Zoltán üzleti vezető Keszthely

GB160 Csoportos Élet-, Baleset- és Egészségbiztosítás Országos Független Tűzoltó Szakszervezet. Csentei Zoltán üzleti vezető Keszthely GB160 Csoportos Élet-, Baleset- és Egészségbiztosítás Országos Független Tűzoltó Szakszervezet Csentei Zoltán üzleti vezető Keszthely ELÉRHETŐSÉGEK Csentei Zoltán tel.: 0630/430-9790 e-mail: zoltanferenc.csentei@groupamagarancia.hu

Részletesebben

Az NN Balesetbiztosítási csomagok Kiegészítő Feltételei

Az NN Balesetbiztosítási csomagok Kiegészítő Feltételei Az NN Balesetbiztosítási csomagok Kiegészítő Feltételei 1. Általános rendelkezések 1.1 Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban: Biztosító) jelen Kiegészítő

Részletesebben

GB761 JELÛ RELEVA KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

GB761 JELÛ RELEVA KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere GB761 JELÛ RELEVA KOCKÁZATI ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Biztosító Zrt. 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C Nyomtatványszám: 13259/1 Hatályos

Részletesebben

Védelem a kritikus élethelyzetekben! ERGO Számlabiztosítás

Védelem a kritikus élethelyzetekben! ERGO Számlabiztosítás Azonnali kockázatvállalással! Védelem a kritikus élethelyzetekben! ERGO Számlabiztosítás Védelem és biztonság Önnek és számlájának Sokan tartunk a szívinfarktustól, a daganatos megbetegedések kialakulásától

Részletesebben

Az Életprogram, mint biztosítás

Az Életprogram, mint biztosítás Frissítve: 2008. május 20. Készítette: Bárdos Tamás, Páczai Patrícia Allianz Életprogramok Akció időtartama: Folyamatos értékesítés A termék jellemzőinek rövid összefoglalása (érvanyag): Az Életprogram,

Részletesebben

Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető

Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető Kérjük, nyomtatott betűvel töltse ki! A megfelelő helyen így jelölje! Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő:

Részletesebben

A 158 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete

A 158 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete NN Biztosító Zrt. A 158 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete Jelen Melléklet a 158 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás VICTORIA Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Kondíciós lista a Bellis, a Platanus, az Iris és a Crocus Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos 2011. március 21-től visszavonásig

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. kiegészítő biztosításának különös feltételei. NN Biztosító Zrt.

Az NN Biztosító Zrt. kiegészítő biztosításának különös feltételei. NN Biztosító Zrt. Az NN Biztosító Zrt. 950 jelű Baleseti csonttörésre és csontrepedésre szóló kiegészítő biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa

Részletesebben

A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete

A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete NN Biztosító Zrt. A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete Jelen Melléklet a 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Ny.sz.:1023V03 Kondíciós lista a Bellis, a Platanus, a Helianthus, az Iris és a Crocus Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos 2013.

Részletesebben

a biztosított halála a szerződés hatálybalépését követően, de a járadékfolyósítás kezdetekéntm

a biztosított halála a szerződés hatálybalépését követően, de a járadékfolyósítás kezdetekéntm Borostyán járadékbiztosítás különös feltételei (GLJ15) A jelen biztosítási feltételekben (a továbbiakban: különös feltételek) nem szabályozott kérdésekre a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ROKKANTSÁG ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDSZERÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ ROKKANTSÁG ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDSZERÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ ROKKANTSÁG ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDSZERÉRŐL 2012. január 1-jén hatályba lépett a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény,

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 441 jelű kockázati életbiztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 441 jelű kockázati életbiztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 441 jelű kockázati életbiztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban: Biztosító)

Részletesebben

Pannónia Értékmegőrző 2016 Nyugdíjbiztosítás Különös Szerződési Feltételei

Pannónia Értékmegőrző 2016 Nyugdíjbiztosítás Különös Szerződési Feltételei Pannónia Értékmegőrző 2016 Nyugdíjbiztosítás Különös Szerződési Feltételei Jelen Különös Szerződési Feltételek a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Általános Életbiztosítási Feltételeivel együtt a CIG Pannónia

Részletesebben

A 118 jelű és 119 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Különös Feltételeinek Melléklete

A 118 jelű és 119 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Különös Feltételeinek Melléklete NN Biztosító Zrt. A 118 jelű és 119 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Különös Feltételeinek Melléklete Jelen Melléklet a 118 jelű és 119 jelű rendszeres díjas befektetési

Részletesebben

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások. Hatályos 2013. január 1-től

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások. Hatályos 2013. január 1-től ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Ny.sz.:1031V03 Kondíciós lista az ERGO Smart Way Befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos 2013. január 1-től Kondíciós lista az ERGO

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Érvényes: január 1-től

Tartalomjegyzék. Érvényes: január 1-től Tartalomjegyzék 1) Általános rendelkezések... 2 2) Biztosítási esemény... 2 3) Fogalmak... 2 4) A biztosítás tartama... 2 5) A biztosító szolgáltatása... 2 6) Várakozási idő... 3 7) Díjfizetés... 3 8)

Részletesebben

Online megköthető élet- és balesetbiztosítási csomagok Feltételei

Online megköthető élet- és balesetbiztosítási csomagok Feltételei Online megköthető élet- és balesetbiztosítási csomagok Feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban: Biztosító) jelen Feltételekben

Részletesebben

TESTAMENTUM egész életre szóló életbiztosítás

TESTAMENTUM egész életre szóló életbiztosítás TESTAMENTUM egész életre szóló életbiztosítás különös szerződési feltételei Hatályos 2016.07.01. TESTAMENTUM EGÉSZ ÉLETRE SZÓLÓ ÉLETBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (T0700, TE700) Jelen életbiztosítások

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban: Biztosító) jelen

Részletesebben

GB119 ÉLETERÔ EMELT SZINTÛ KÓRHÁZI SZOLGÁLTATÁSOKRA SZÓLÓ BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK

GB119 ÉLETERÔ EMELT SZINTÛ KÓRHÁZI SZOLGÁLTATÁSOKRA SZÓLÓ BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK GB119 ÉLETERÔ EMELT SZINTÛ KÓRHÁZI SZOLGÁLTATÁSOKRA SZÓLÓ BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEK 1. Általános rendelkezések (1) Az Életerô emelt szintû kórházi szolgáltatásokra szóló biztosítás jelen Különös Feltételek,

Részletesebben

Allianz Klasszikusok Élet- és Általános Szerződési Feltételek és Ügyfél-tájékoztató

Allianz Klasszikusok Élet- és Általános Szerződési Feltételek és Ügyfél-tájékoztató www.allianz.hu Allianz Klasszikusok Élet- és személybiztosítás Általános Szerződési Feltételek és Ügyfél-tájékoztató Tartalom Általános Szerződési Feltételek és Ügyfél-tájékoztató az Allianz Klasszikusok

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró szerződéshez köthető kiegészítő biztosítások

Allianz Életprogramok - Euró szerződéshez köthető kiegészítő biztosítások Élet- és személybiztosítás www.allianz.hu Allianz Életprogramok - Euró szerződéshez köthető kiegészítő biztosítások Ügyfél-tájékoztatók és szerződési feltételek Tartalom Allianz Életprogramok - Euró szerződésekhez

Részletesebben

A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete

A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete NN Biztosító Zrt. A 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete Jelen Melléklet a 118 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

Hirdetmény. 1. A biztosítási díj fizetésére vonatkozó kötelezettség teljesítése

Hirdetmény. 1. A biztosítási díj fizetésére vonatkozó kötelezettség teljesítése Hirdetmény A SIGNAL Biztosító Zrt. az alább meghatározott biztosítási szerződés típusok adott szerződési pontjai kapcsán az alábbi kiegészítéseket, pontosításokat teszi az ügyfelek mind teljeskörűbb tájékoztatása

Részletesebben

Feltételek. Mozaik. (GP20, GP20E) rendszeres és egyszeri díjas vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: /01

Feltételek. Mozaik. (GP20, GP20E) rendszeres és egyszeri díjas vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: /01 Feltételek Mozaik (GP20, GP20E) rendszeres és egyszeri díjas vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: 1-01302/01 Tartalom 1. Biztosítási események...4 2. A biztosító szolgáltatásai...4 3. Díjtartalék,

Részletesebben

MKB Életbiztosító Zrt.

MKB Életbiztosító Zrt. BIZTOSÍTÓ MKB Életbiztosító Zrt. Különös Szerzôdési Feltételek MKB ÉRTÉKMEGÔRZÔ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS ÉNYKFÉ/0003/2015.07.01. Hatályos: 2015.07.01-tôl MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGÔRZÔ NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS

Részletesebben

A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete

A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete Jelen melléklet a 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

Az MKB Értékmegőrző Programhoz kapcsolódó MKB Értékmegőrző Életbiztosításról illetve az MKB Védőháló Csoportos hitelfedezeti életbiztosításról

Az MKB Értékmegőrző Programhoz kapcsolódó MKB Értékmegőrző Életbiztosításról illetve az MKB Védőháló Csoportos hitelfedezeti életbiztosításról TÁJÉKOZTATÓ Az MKB Értékmegőrző Programhoz kapcsolódó MKB Értékmegőrző Életbiztosításról illetve az MKB Védőháló Csoportos hitelfedezeti életbiztosításról Érvényes: 2010. május 10-től Az MKB Értékmegőrző

Részletesebben

CIG PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ NYRT. PANNÓNIA ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0006/

CIG PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ NYRT. PANNÓNIA ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0006/ CIG PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ NYRT. PANNÓNIA ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0006/2017.07.01.) Jelen Különös Szerződési Feltételek az Általános Életbiztosítási Feltételekkel

Részletesebben

Termékbemutató. a Nyugalom életbiztosításhoz (GG16) Hosszú távú kegyeleti program. Kinek ajánljuk?

Termékbemutató. a Nyugalom életbiztosításhoz (GG16) Hosszú távú kegyeleti program. Kinek ajánljuk? Termékbemutató a Nyugalom életbiztosításhoz (GG16) Termékbemutatónkban a megkötendő szerződés legfontosabb jellemzőit kívánjuk bemutatni, mely segít megismerni az életbiztosítás legfontosabb tulajdonságait.

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 976 jelű Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 976 jelű Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 976 jelű Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B,

Részletesebben

a rajtengedéllyel rendelkező motorversenyzők, illetve sportbírók, pályabírók, edzők illetve a MAMS által megnevezett egyesületek.

a rajtengedéllyel rendelkező motorversenyzők, illetve sportbírók, pályabírók, edzők illetve a MAMS által megnevezett egyesületek. MAMS Csoportos személybiztosítási értesítő a 2016. január 01.- 2016. december 31. időszakra, a 2005. január 1-jei kockázatviselési kezdettel létrejött, határozatlan tartamú, 241473671szerződésszámú szerződéshez

Részletesebben

Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató (magánszemélyek részére)

Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató (magánszemélyek részére) NN Biztosító Zrt. Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató (magánszemélyek részére) Tájékoztatónk részletes információkkal szolgál az életbiztosításokhoz kapcsolódó

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 302 jelű Patrónus biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B, a továbbiakban: Biztosító) jelen

Részletesebben

Feltételek. Horizont. (GP40) rendszeres díjfizetésû, többszöri szolgáltatást nyújtó vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.

Feltételek. Horizont. (GP40) rendszeres díjfizetésû, többszöri szolgáltatást nyújtó vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ. Feltételek Horizont (GP40) rendszeres díjfizetésû, többszöri szolgáltatást nyújtó vegyes életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: 1-01307/01 Tartalom 1. Biztosítási események...4 2. A biztosító szolgáltatásai...4

Részletesebben

MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0005/ )

MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0005/ ) MKB ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. MKB ÉRTÉKMEGŐRZŐ 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÉNYKFÉ/0005/2016.07.01.) Jelen Különös Szerződési Feltételek az Általános Szerződési Feltételekkel (továbbiakban

Részletesebben

A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete

A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete NN Biztosító Zrt. A 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek 1. számú Melléklete Jelen Melléklet a 128 jelű rendszeres díjas befektetési egységekhez

Részletesebben

Allianz Életprogramok

Allianz Életprogramok Allianz Életprogramok Élet- és személybiztosítás Szerzõdési Feltételek 1/19 Általános Szerzõdési Feltételek az Allianz Életprogramokhoz, azaz az Allianz Életprogram (992110), az Allianz Bónusz Életprogram

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb

Részletesebben

Feltételek. Hozomány. (GP31) rendszeres díjfizetésû, rögzített lejárati idõpontú életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.

Feltételek. Hozomány. (GP31) rendszeres díjfizetésû, rögzített lejárati idõpontú életbiztosítás különös feltételei NY. SZ. Feltételek Hozomány (GP31) rendszeres díjfizetésû, rögzített lejárati idõpontú életbiztosítás különös feltételei NY. SZ.: 1-01303/01 Tartalom 1. Biztosítási események...4 2. A biztosító szolgáltatásai...4

Részletesebben

ERGO Unit Linked REGNUM és NOVUM életbiztosítás különös feltételeinek (alapbiztosítás) 2. sz. Függeléke (euróban)

ERGO Unit Linked REGNUM és NOVUM életbiztosítás különös feltételeinek (alapbiztosítás) 2. sz. Függeléke (euróban) ERGO Unit Linked REGNUM és NOVUM életbiztosítás különös feltételeinek (alapbiztosítás) 2. sz. Függeléke (euróban) 1. Minimális díjak: - Folyamatos díjas szerzıdések esetén: Minimális éves díj: 360 Euró

Részletesebben

A 738 jelű egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete

A 738 jelű egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete NN Biztosító Zrt. A 738 jelű egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Különös Feltételeinek Melléklete Jelen Melléklet a 738 jelű egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H rendszeres díjas életbiztosításairól tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. 953 jelű Hitel fedezetéül szolgáló vegyes kiegészítő biztosításának különös feltételei

Az NN Biztosító Zrt. 953 jelű Hitel fedezetéül szolgáló vegyes kiegészítő biztosításának különös feltételei Az NN Biztosító Zrt. 953 jelű Hitel fedezetéül szolgáló vegyes kiegészítő biztosításának különös feltételei 1. Általános rendelkezések a) Az NN Biztosító Zrt. (székhelye: 1068 Budapest, Dózsa György út

Részletesebben

Egyesült Siker Alapok Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó, egyedi, egyszeri díjfizetésű, teljes életre szóló életbiztosításokhoz TKM tájékoztató

Egyesült Siker Alapok Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó, egyedi, egyszeri díjfizetésű, teljes életre szóló életbiztosításokhoz TKM tájékoztató Egyesült Siker Alapok Befektetési okhoz kapcsolódó, egyedi, egyszeri díjfizetésű, teljes életre szóló életbiztosításokhoz tájékoztató Tisztelt Leendő Ügyfelünk! Az Ön által megkötni kívánt életbiztosítás

Részletesebben

Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató

Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató NN Biztosító Zrt. Kamatjövedelmet terhelő adóról és egészségügyi hozzájárulásról szóló tájékoztató Jelen tájékoztató célja, hogy az NN Biztosító Zrt. az élet-, baleset-, egészség-, nyugdíjbiztosításokhoz

Részletesebben

BIZTOSÍTÁSI AJÁNLAT JÁRADÉKBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ

BIZTOSÍTÁSI AJÁNLAT JÁRADÉKBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ 2016/07/01 BIZTOSÍTÁSI AJÁNLAT JÁRADÉKBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ Partnerkód: Ellenőrizte: Kötvényesítés dátuma: Kötvény kiküldési dátuma Ajánlatszám: Kötvényszám: Beérkezés dátuma a GRAWE-hoz:

Részletesebben

Az NN Biztosító Zrt. tájékoztatója biztosítások adózási és számviteli szabályairól vállalkozások részére

Az NN Biztosító Zrt. tájékoztatója biztosítások adózási és számviteli szabályairól vállalkozások részére Az tájékoztatója biztosítások adózási és számviteli szabályairól vállalkozások részére 2019. évi adó és számviteli jogszabályok alapján A jelen tájékoztatás semmilyen körülmények között nem minősül adótanácsadásnak.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS A TELJES KÖLTSÉG MUTATÓRÓL

TÁJÉKOZTATÁS A TELJES KÖLTSÉG MUTATÓRÓL TÁJÉKOZTATÁS A TELJES KÖLTSÉG MUTATÓRÓL Tisztelt Leendő Ügyfelünk! Az Ön által megkötni kívánt élet- és/vagy nyugdíjbiztosítás az olyan befektetési egységekhez kötött (ún. unit-linked típusú) biztosítások

Részletesebben

ÁB-AEGON Általános Biiztosító Rt. KorTárs. különös feltételei +>. +>...

ÁB-AEGON Általános Biiztosító Rt. KorTárs. különös feltételei +>. +>... ~ ÁB-AEGON Általános Biiztosító Rt. KorTárs Élethossziglani különös feltételei életbiztosítás +>. +>.... 1. ÁLTALÁNOSRENDELKEZÉSEK Ajelen alapbiztosításfeltételeibennem rendezett kérdésekbenazáb-aegon

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2015. november 16 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók részére

Részletesebben