Tápanyagtartalom: K: Hogyan fogyasszam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 terméket ml hideg vízzel elkeverve, vagy összerázva kell meginni.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tápanyagtartalom: K: Hogyan fogyasszam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 terméket 275 300 ml hideg vízzel elkeverve, vagy összerázva kell meginni."

Átírás

1 Nutri5 - GYIK K: Mit tartalmaz a Nutri5? V: A Nutri5 kiváló minőségű szójafehérje, szójarost és szójacsíra tartalmú instant eper ízű turmixpor. A Nutri5 a szója jótékony hatását tanulmányozó több mint 20 éves kutatómunka eredménye. Egy tasak 50 mg természetes szója-izoflavont, és nem vegyileg előállított kivonatot tartalmaz. Minden egyes tasak 171 kalóriát tartalmaz. Összetevők: Szójafehérje (30%), fruktóz, cukor, szójarost (11%), emulgeálószer (szójalecitin), szójacsíra por (6%), aromák, színezék (céklapor), csomósodást és lesülést gátló anyag (szilícium-dioxid), sűrítő anyag (xantán-gumi), só. Tápanyagtartalom: 100 g termékben 1 tasak - 42 g, az utasításnak megfelelően vízzel elkeverve Energiatartalom (kj) (kcal) Fehérje (g) 29,7 12,5 Szénhidrát (g) 48,4 20,3 Ebből cukrok (g) 44,7 18,8 Zsír (g) 8,8 3,7 Ebből telített zsírsavak (g) 1,6 0,7 Élelmi rost (g) 8,3 3,5 Nátrium (g) 0,5 0,2 Szója izoflavonok (mg) 119,0 50,0 K: Hogyan fogyasszam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 terméket ml hideg vízzel elkeverve, vagy összerázva kell meginni. K: A Nutri5 terméket elkeverhetem a vízen kívül valamilyen más folyadékkal? V: A Nutri5 terméket vízzel ajánlatos elkeverni. Lehetséges, hogy más folyadékkal (például tejjel) elkeverve fogyassza el, de ez természetesen egyéni ízléstől függ. K: Mennyit kell fogyasztanom a Nutri5 termékből? V: Egy-két tasak fogyasztása általában elegendő. Napi két tasak fogyasztása esetén 4-6 hét után ajánlatos napi egy adagra csökkenteni a bevétel mennyiségét. K: A Nutri5 egy gyógyszer? V: Nem, a Nutri5 hagyományos élelmiszer alapanyagokból készült, melyek a mindennapi étrendünkben is megtalálhatóak. K: Mikor fogyasszam a Nutri5 terméket? V: Ha napjában egy tasak Nutri5 terméket fogyaszt, akkor ezt napközben bármikor megteheti, amikor ez Önnek a legjobban megfelel. Ha napjában két tasak terméket fogyaszt, akkor ezt ajánlatos reggel és délután/este elfogyasztani.

2 K: Van valamilyen különbség a természetes és a kivonat formában használt izoflavonok között? Kutatások bizonyították, hogy izoflavonok, amelyek kivonat formában kerülnek a szervezetünkbe, nem fejtik ki ugyanazt a jótékony hatást. Hiszen a vegyi kezelésen átesett izoflavonok veszítenek hatékonyságukból, mivel ez az eljárás elkülöníti az izoflavonokat más bioaktív összetevőktől. A Nutri5 termékben természetes izoflavonok találhatóak. A gyártás folyama során ezek szerkezetét semmilyen vegyi kezelés nem változtatta, vagy módosította meg. K: Előfordulhat valamilyen mellékhatás a Nutri5 fogyasztásakor? V: A Nutri5 fogyasztása nem hozható semmilyen mellékhatással összefüggésbe. A Nutri5 termékben található extra élelmi rost szervezetünkbe való bevitele rövid ideig tartó "kellemetlen tüneteket" okozhat, hiszen a szervezetnek alkalmazkodnia kell ehhez a rostban megemelkedett szinthez. K: Milyen jellegű kellemetlenségeket okozhat a Nutri5 termékkel szervezetünkbe bevitt extra élelmi rost? V: A Nutri5 használata során bevitt extra élelmi rost rövid ideig tartó puffadást, vagy szélszorulást, szélgörcsöt okozhat. Ha ezek kellemetlenségeket okoznak, akkor a tünetek enyhüléséig csak 1 tasak Nutri5 terméket fogyasszon. Amennyiben a tünetek ekkor sem enyhülnek (pl. egy, vagy két héten belül), akkor előfordulhat, hogy a szójával szemben intoleráns, ami egyáltalán nem veszélyes, de ajánlatos a termék használatával felhagyni. K: Vegetáriánusok fogyaszthatják a Nutri5 terméket? K: A termék gluténmentes? K: A termék laktózmentes? V: Igen, hiszen szójából és nem tejből készül. K: Ha allergiás vagyok a földieperre, használhatom a Nutri5-öt? K: Biztonságos, megbízható termék a Nutri5? A Nutri5 hagyományos élelmiszer alapanyagokból készült és több mint 20 éves kutatómunka eredménye. K: A Nutri5 tartalmaz genetikailag módosított alapanyagokat? V: Nem. Azok a szója alapanyagot beszállító vállalatok, amelyekkel kapcsolatban vagyunk egy beazonosított minőséget nyújtanak, ami garantálja, hogy a Nutri5 minden genetikailag módosított alapanyagtól mentes. K: A Nutri5 egy természetes alapanyagokból készült termék? V: A Nutri5 természetes szója-alapanyagok keveréke.

3 K: A termék tartalmaz mesterséges alapanyagokat, és ha igen, miért? V: Az élelmiszerekben található aromák, színezékek lehetnek természetes, természetessel megegyező, vagy mesterséges származásúak. A természetes adalékanyagok élelmiszerekben természetes formában megtalálható alkotóelemek, melyeket állati, vagy növényi szervezetekből nyernek. A természetessel megegyező adalékanyagok a természetesen megjelenő alkotóelemek mesterséges másolata. A mesterséges adalékanyagok nincsenek az élelmiszerekben természetes formában jelen, ezek szintetikus úton kerülnek előállításra. A Nutri5 -ben található színezék természetes (céklapor). A felhasznált aroma pedig természetessel megegyező származású. Mivel a szójának egy erős és jellegzetes íze van, ezért ennek az íznek az "elvételére" egy elég komoly mennyiségű természetes aromát kellett volna felhasználni, ami kimondottan sokba került volna. Így a természetessel megegyező opciót választottuk. K: Ez egy bio termék? Ha nem, akkor miért nem? V: Nem, a Nutri5 nem bio, mivel ebben a termékben felhasznált szójafehérjének még nem lehetséges a bio változatához jutni. K: Melyik országból származik a termékben felhasznált szója? V: Az Egyesült Államokból. A beszállító vállalat garantálja, hogy ezek az összetevők minden genetikailag módosított alapanyagoktól mentesek. K: Miért magas a termék szénhidrát/cukortartalma? V: Ahhoz, hogy jóízű legyen a Nutri5, bizonyos szinten édesnek kell lennie, hiszen "el kell venni" a szója-összetevők kesernyés ízét. Ezért úgy döntöttünk, hogy a mesterséges édesítőszerek helyett, inkább több szénhidrátot adunk a termékhez. Ennek ellenére ez a szénhidráttartalom alacsonyabb egy reggelikor elfogyasztott tányér gabonapehely, vagy egy banán szénhidrát tartalmától. Akik aggódnak a fruktóz- és cukorszintjük miatt, figyeljenek oda az étkezési szokásaikra. Például csökkentsék bizonyos gyümölcsök, gyümölcslevek, kekszek, illetve az alkohol és más cukorban gazdag termékek fogyasztását. K: Cukorbetegség esetén használhatom a Nutri5 terméket? V: Ezzel kapcsolatban nem adhatunk tanácsot. A Nutri5 fruktózt és szacharózt is tartalmaz. Amennyiben nem biztos, hogy használhatja-e a Nutri5 terméket, kérje ki orvosa tanácsát. K: Veszélyes, ha egy gyermek Nutri5 terméket fogyaszt? V: Nem. K: Túladagolhatom a szójafogyasztást? (Vegetáriánus vagyok és nagyon sok szójából készült terméket fogyasztok?) V: Nem. K: Hogyan tároljam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 termék száraz helyen a konyhaszekrényben, más csomagolt élelmiszerek mellett tárolandó. K: Hogyan növeli a szójarost az izoflavonok felszívódását? V: A szója és más rostforrások probiotikumokként viselkedhetnek úgy, hogy a jótékony baktériumok növekedését serkentik a bélrendszerben. Ezek közül a jótékony baktériumok közül néhány segítheti az izoflavonok felszívódását.

4 K: Olvashatjuk, hogy Önök természetes (nem kivonat) izoflavonokat használnak, de azt is láthatjuk, hogy csak a szója bizonyos összetevőit alkalmazzák, nem magát az egész szójababot. Ez nem jelenti azt, hogy ezek mégis valamilyen vegyi kezelésen estek át. Kaphatnék erre bővebb magyarázatot? V: A Nutri5 termékben található izoflavonok a szójafehérje és a szójacsíra jellegzetes, természetes részeként tekinthetők. A szójafehérje esetében, ez egy víz-alapú eljárással került a szója-szénhidrátoktól és szójarosttól elkülönítésre. Ami pedig a szójacsírát illeti, azt csak egy egyszerű mechanikus úton különítik el a szójabab többi részétől. Ez pedig teljesen különbözik a vegyi kezelés alatt átesett izoflavon koncentrátumtól. Ha felhasználtuk volna a teljes szójababot, akkor nem tudtuk volna megvalósítani a hatékonynak bizonyult összetevők összegének az arányát, hiszen ez azt jelentené, hogy a készítménynek tartalmaznia kellene az összes szójabab-szénhidrátot és olajat. Az olaj nem tartalmaz izoflavonokat és a szénhidrát jelenléte pedig nem kívánatos, mivel az a "babos" ízért felelős és elég gyakran emésztési problémát is okozhat. K: Olvastam, hogy a szója-izoflavonok mellrák kialakulásához vezethetnek. Ez valóban így van? V: Bár lehet, hogy ezzel kapcsolatban bizonyos feltételezések léteznek, melyek általában állatokon elvégzett korlátozott kutatásokra vezethetők vissza, de bizonyítékok vannak arra, hogy a szójafogyasztás nincs hatással az emberekben kialakuló mellrákra. Lakossági közösségekben elvégzett kutatások eredményei arra utalnak, hogy a szója-izoflavonok korai fogyasztása bizonyos védelmet nyújthat a mellrák kialakulása ellen ban az Amerikai Rákkutató Intézet elfogadta egy ezen a területen elvégzett kutatás meta-elemzését, ami azt állítja, hogy "A JNCI tanulmány támogatja azt az elképzelést, hogy a szója jelentős szerepet játszik egy rák-megelőző táplálkozás részeként". Két nemrég kiadott tanulmányban további bizonyítékokat olvashatunk. Az elsőben: ( majdnem 2000 mellrák betegséget túlélt nő táplálkozását vizsgálták meg több, mint hat éven keresztül. Következtetés: "Az ázsiai lakosság szintjével megegyező szója-izoflavon fogyasztás csökkentheti a tamoxifen hatóanyagú terápiában részesülő nőknél a rákos betegség ismételt visszatérésének a kockázatát de egy végleges eredmény kijelentésére, még további kutatásokra van szükség. A másodikban: ( az izoflavonokról úgy vélekednek, hogy nem módosítják a mellszövet sűrűségét a változókorban: "Ezek a felfedezések megnyugtató eredményeket nyújtanak, mivel az izoflavonok nem hatnak úgy a mellszövet sűrűségére, mint egy hormonpótló gyógyszeres kezelés". Végezetül, Dr. Mark Messina, táplálkozástani tudós és író, aki a szója jótékony hatását kutatja, 2009 áprilisában kiadott cikke, mely a szója és a mellrák kapcsolatának a perspektíváiról szól, szintén megnyugtató eredményeket mutat. ( ) Azonban tanácsoljuk, hogy ilyen esetben kérje ki kezelőorvosa tanácsát. K: Mellrákom van. Használhatom a Nutri5 terméket? V: Az előző válaszokban talált pozitív és megnyugtató kutatási eredményekre utalva, megtudtuk, hogy az izoflavonok nincsenek negatív hatással a mellszövetre. Bár a mellrák egy nagyon összetett betegség, ezért ajánljuk kezelőorvosa tanácsának a kikérését.

5 K: Hallottam, hogy a szójának pajzsmirigy-ellenes hatása lehet. Ez igaz? V: Embereken elvégzett kutatások eredményei elenyészően alacsony eredményeket mutatnak arra, hogy a szója-izoflavon tartalmú étrend-kiegészítők, vagy más szóját tartalmazó ételek befolyásolnák egy egészséges felnőtt pajzsmirigyfunkcióját. Tehát semmi nem indokolja a szójafogyasztás korlátozását, még a strúmával rendelkező nőknél sem, mivel a megfelelő jódfelvétel legyőzi a szója esetleges és elméleti strúmára vonatkozó negatív hatását. Hasznos link:

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Knorr Thai Vörös Curry Paszta 850g Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Knorr Márka Név Thai Vörös Curry Paszta Terméknév Leíró

Részletesebben

Frollini 40-30-30 Omlós keksz zabbal Extra szűz olívaolajjal 1 csomag = 10 blokk 4 keksz = 1 blokk Blokk: A Zóna-diéta mérőegysége

Frollini 40-30-30 Omlós keksz zabbal Extra szűz olívaolajjal 1 csomag = 10 blokk 4 keksz = 1 blokk Blokk: A Zóna-diéta mérőegysége EnerZona márkanév alá azok a termékek tartoznak, melyeket Dr. Barry Sears receptje alapján fejlesztettünk ki és kizárólagos licensszel rendelkezünk egész Európában. EnerZona egy olyan termékcsalád, mely

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek Termékadat Összetevők Összetevők VÍz Zöldborsó* (45,6%, passzírozott) Rizskeményítő Paszternák* Növényi olaj* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból Tápanyagok 100 g-ban Energiatartalom 254 kj (60 kcal)

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Spec / Rev 66302421IS / 7 Page 1 of 5 Frame Id / Rev G-FOODS-CON-GLOBAL / 21 Last Modified By Sanja Stojkovic Planned Eff 25-Sep-2015 Specification Type CON Általános információk Dry preparation for chocolate

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Figuactiv Szeletek Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Egyre kevesebb az idınk, és sokat utazunk. Utazások során vagy munka közben gyakran nincs lehetıség arra, hogy az ember készítsen magának

Részletesebben

Nettó térfogat: 2 liter

Nettó térfogat: 2 liter Nettó térfogat: 2 liter E954, E951*, E950), tartósítószerek (E202, E211), aromák, színezék (E150d) Energia: 3,0 kj (0,7 kcal), Fehérje: 0,0 g Élelmi rost: 0,0 g buborek_2_liter_osszes_iz.indd 1 2008.06.17.

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek

Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek Allergén nevét olyan szedéssel például betűtípussal, stílussal vagy háttérszínnel kell kiemelni, amely azt egyértelműen elkülöníti a többi összetevőtől. Allergén anyagok: Glutént tartalmazó gabona (búza,

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* Összetevők. Víz. Paradicsomsűrítmény (14%)

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* Összetevők. Víz. Paradicsomsűrítmény (14%) Termékadat Összetevők Összetevők Víz Paradicsomsűrítmény (14%) Csirkemell (8,5%) Burgonya Almalé sűrítmény Rizskeményítő Burgonyapehely Napraforgóolaj Paszternák Petrezselyemlevél Szegfűbors Tápanyagok

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Spec / Rev 66350262IS / 3 Page 1 of 5 Frame Id / Rev G-FOODS-CON-GLOBAL / 21 Last Modified By Sanja Stojkovic Planned Eff 19-Nov-2014 Specification Type CON Általános információk Flavoured tea blend to

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Herbal infusion blend to be packed in tea-bags or loose Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Lipton Márka Név PEPPERMINT Terméknév

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK

ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK NORBI Update 1 - csokoládés töltött sütemény - 120g tésztája: linzer készült: friss tojásból, tartósítószer nélkül töltelék: wellness sárgabarack

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Dry preparation for straciatella mousse - - 1* 1600 g (DACH) - 2*400 g ( BENEFRA) Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Márka

Részletesebben

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal Összetevők Rizsliszt (34,6%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír (repce-, napraforgó-, pálmaolaj, szójalecitint tartalmaz) Kalcium-karbonát Vitaminok (C-vitamin, niacin,

Részletesebben

Diabétesz napló. Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára

Diabétesz napló. Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára Diabétesz napló Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára A napló tulajdonosa Név Cím Telefon E-mail cím Az engem kezelő egészségügyi szakemberek adatai Telefonszám Családorvos

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes Összetevők Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes kiőrlésű köles 2,05%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Black Tea with 5% leaves pressed to release their essence Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Márka Név Lipton Yellow Label

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Knorr Spätzle Pasta with egg Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Knorr Márka Név Spätzle Terméknév Leíró Név Ország Német tájjellegű

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Leírás Roux light coloured - 'klassische Mehlschwitze, hell' Granulated Roux - Base for light coloured sauces, soups and meals Terméknév Ország Knorr Márka Név Ételsűrítő

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Dry preparation for Bayerische creme Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Carte d'or Márka Név Bajor krém alap Terméknév Leíró

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Potato flakes "PP-MPB 13 Base Flake", bulk density 380-420 g/l, replaces " PP-ITALIEN/SPANIEN" in FS Mash potatoes; Reference product for mashed potato global basket.

Részletesebben

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos sportágak Gyorserő sportágak közé soroljuk - 50-60 % szénhidrát - 25-20 % fehérje - 15-20 % zsír Ezen arányok személyre szabottan, kor, nem, célok, súlycsoport

Részletesebben

Fogyasztók tájékoztatásáról szóló európai rendelet tápértékjelölésre vonatkozó szabályozásai

Fogyasztók tájékoztatásáról szóló európai rendelet tápértékjelölésre vonatkozó szabályozásai Fogyasztók tájékoztatásáról szóló európai rendelet tápértékjelölésre vonatkozó szabályozásai 2012. május 23. 8 LVA-Consult Die Lebensmittel Kompetenz 8 2012. 05. 23 Dr. Gombos János Tartalom 1.) Tápértékjelölés

Részletesebben

CINNAMON ALPHA (FAHÉJAS) TÖLTELÉK Termék száma

CINNAMON ALPHA (FAHÉJAS) TÖLTELÉK Termék száma Termék információ Oldal 1/2 Leírás/Felhasználás Keverék fahéjas töltelékhez Fizikai megjelenés Száraz anyag 95% Összetétel cukor (40%) dextróz (30%) módosított keményítő (15%) laktóz (6%) fahéj (5%) tejfehérje

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Az élelmiszer-adalékanyagok alkalmazásával kapcsolatos megnyugtató információk

Az élelmiszer-adalékanyagok alkalmazásával kapcsolatos megnyugtató információk OÉTI SAJTÓ-HÁTTÉRBESZÉLGETÉS 2006. február 1. Az élelmiszer-adalékanyagok alkalmazásával kapcsolatos megnyugtató információk Biztonság Mint tudjuk, az élelmiszer-adalékanyagokat szükségszerően alkalmazza

Részletesebben

Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005.

Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005. Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005. 2 A táplálkozástudomány miközben folyamatosan kutatja az egészséget

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból

Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból Egészséges cukorpótlók 2.rész Xilit, Stevia és társaik Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból 1 / 14 áll. Mindkét

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK A KÖZÉTKEZTETÉSBEN CÍMŰ KONFERENCIA

VÁLTOZÁSOK A KÖZÉTKEZTETÉSBEN CÍMŰ KONFERENCIA Közétkeztetési rendelet kapcsán felmerülő táplálkozás-egészségügyi feladatok Barnáné Susa Éva dietetikus okleveles táplálkozástudományi szakember Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Dry mixture for preparing a celery carrot Soup Cluster name: DS Celery Carrot CC06a FS DWIN da1 Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

OKTATÓFILMEK BEMUTATÁSA

OKTATÓFILMEK BEMUTATÁSA Debrecen, 2015. október 20. EGÉSZSÉGES ALAPANYAGOK EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS MINTAPROJEKT A KÖZÉTKEZTETÉS MINŐSÉGI FEJLESZTÉSÉRE ÉS A FOGYASZTÓI TUDATOSSÁG NÖVELÉSÉRE A TELJES ELLÁTÁSI LÁNCBAN OKTATÓFILMEK

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Leírás Universal Seasoning DELIKAT without salt Cluster name: SE Universal 16 MSG NAS FS da1 Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

Kötelező eu-s rendelet: Tápértékjelölés Hatályba lépés: december 13.

Kötelező eu-s rendelet: Tápértékjelölés Hatályba lépés: december 13. Kikre vonatkozik a tápértékjelölés? Minden gyártóra Minden vendéglátóra Minden közétkeztetőre Minden csomagoló üzemre Kötelező eu-s rendelet: Tápértékjelölés Hatályba lépés: 2016. december 13. Önök hogyan

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

Bélflóra egyensúly. ErÔs immunrendszer. Egészséges fogak

Bélflóra egyensúly. ErÔs immunrendszer. Egészséges fogak ÉDESEGÉSZSÉG Bélflóra egyensúly ErÔs immunrendszer Egészséges fogak Az egészség érték Az Oligo Life Premium Prebiotics termékcsalád az egészséget védô élelmiszerek legújabb generációját képviseli. Az Oligo

Részletesebben

Tápérték jelölés KUTI BEATRIX. Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály november 15.

Tápérték jelölés KUTI BEATRIX. Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály november 15. Tápérték jelölés KUTI BEATRIX Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 2016. november 15. 1 A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU parlamenti

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK Gyógynövény: - Gyógyszerkönyvben szereplő drogok nyersanyaga, - gyógyításra, ill. egészségvédelemre felhasznált növény, - gyógyításra, gyógyszeripari alapanyagok előállítására,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

A méhkaptár termékei. Forever Bee Pollen. megôrizni az egészséges vérkeringést, az emésztô-, immun- és idegrendszert. TARTALMA 100 tabletta (50 g)

A méhkaptár termékei. Forever Bee Pollen. megôrizni az egészséges vérkeringést, az emésztô-, immun- és idegrendszert. TARTALMA 100 tabletta (50 g) A Forever Living Products felvonultatja 100%-os tisztaságú méhészeti nek sorát. Méhészeti telepünk ideális környezetben helyezkedik el - Arizona magas fennsíkjain -, ahol az ôsi környezetben semmiféle

Részletesebben

Mi mit jelent. Mennyiség. A termék megnevezése. Az összetevők listája. Eltarthatóság. Gyártó/ Importőr. 2008. június

Mi mit jelent. Mennyiség. A termék megnevezése. Az összetevők listája. Eltarthatóság. Gyártó/ Importőr. 2008. június Mi mit jelent Rizs- és teljes kiőrlésű búzapehely vitaminok (B1, B2, B3, B6, folsav, B12, C) és vas hozzáadásával Nettó tömeg: MINŐSÉGÉT MEGŐRZI 2008. június Mennyiség A termék megnevezése Cereal Lite

Részletesebben

Diabéteszes nefropátia étrendi kezelése Diabétesz Életmód és terápia június 2., szombat

Diabéteszes nefropátia étrendi kezelése Diabétesz Életmód és terápia június 2., szombat Diabéteszes nefropátia étrendi kezelése Diabétesz 2007. Életmód és terápia 2007. június 2., szombat Papp Rita, dietetikus tudományos főmunkatárs Fresenius Kabi Hungary Kft., Budapest Megelőzés Törekvés

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Az Európai Parlament és Tanács 2011/ /EU rendelete

Az Európai Parlament és Tanács 2011/ /EU rendelete VÁLTOZÁSOK AZ ÉLELMISZEREK JELÖLÉSÉBEN Az Európai Parlament és Tanács 2011/ /EU rendelete MÉKISZ Konferencia 2011. november 10. Menetrend 2008.01.30. A Bizottsá eredeti javaslata 3 és 5 év között: A tápértékjelölés

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Drill rózsaméz 3 mg/0,2

Részletesebben

Kész vagy megváltoztatni az életedet?

Kész vagy megváltoztatni az életedet? Termékismertető Kész vagy megváltoztatni az életedet? Ha súlyodra vagy egészségedre szeretnél vigyázni, a Body by Vi Challenge segíthet az úton! A Body by Vi Challenge segítségével kitűzheted a saját fogyási

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Dry mixture for Mealmaker/Fixes Base for Baked Dishes Cluster name: MM Gratin Vegetable 6567 FS DWIN da1 Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások. A Formula 1 CSALÁD

Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások. A Formula 1 CSALÁD Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások A Formula 1 CSALÁD Herbalife Egészséges ételek A testsúly kontrollálásának megoldására már 30 éve nyújt egészséges táplálkozási megoldásokat a Herbalife A Formula

Részletesebben

Táplálékkiegészítés természetesen

Táplálékkiegészítés természetesen Táplálékkiegészítés természetesen Nem mindig elég az a tápanyag, amelyet az étkezések során elfogyasztunk. A természet A korpa 1 / 8 A korpának a gabonafélék, de legfőképpen a búza őrlésekor keletkező

Részletesebben

Por kontra igazi: céklalé portól szép a meggyleves

Por kontra igazi: céklalé portól szép a meggyleves Rekkenő hőség van, szinte kibírhatatlan. Nincs is jobb ilyenkor, mint lehűteni magunkat egy ízletes, gyümölcsben gazdag, hideg levessel. Hogy mire van szükségünk az elkészítéséhez? Csak tejre, habverőre

Részletesebben

TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Csupor Dezső

TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Csupor Dezső GYÓGYNÖVÉNYEK A Csupor Dezső TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, Gyógynövény Szakosztály Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet

Részletesebben

A szájszárazság. kezelése. élenjáró márka a szájszárazság kezelésében. Kapható a patikákban!

A szájszárazság. kezelése. élenjáró márka a szájszárazság kezelésében. Kapható a patikákban! A szájszárazság kezelése élenjáró márka a szájszárazság kezelésében Kapható a patikákban! Legalább minden ötödik felnôtt szájszárazságtól szenved - problémá jukat nem kell elhallgatniuk, hiszen pana szaik

Részletesebben

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA?

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? Ébredj rá az egészséges reggeli fontosságára! A rendszeres reggelizés lehetővé teszi az étvágy jobb szabályozását, ezáltal támogatja a súlykontrollt

Részletesebben

Összetevők. Sovány tejpor. Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből))

Összetevők. Sovány tejpor. Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Összetevők Sovány tejpor Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharid szirup (tejből) Pálmaolaj Maltodextrin Napraforgóolaj Repcemagolaj

Részletesebben

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport.

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. Mik is azok az étrend-kiegészítők? Az étrend-kiegészítő alig 20

Részletesebben

TIBIBADO Gluténmentes Natúr croissant

TIBIBADO Gluténmentes Natúr croissant Natúr croissant kölesliszt, keményítő (tapiókaliszt), ivóvíz, növényi rostok (bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt), növényi olajok és zsírok /kókuszolaj, pálma, repce, víz, emulgáló szerek ( mono- és

Részletesebben

MERT-CERT Tanúsító Kft.

MERT-CERT Tanúsító Kft. MERT-CERT Tanúsító Kft. Lechner Noémi Tipikus hibák a jelölésben és beltartalomban 2012. május 23. Áttekintés Előszó - címkézés/jelölés - biztonság Hibák a jelölésben - példák Hibák a beltartalomban -

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

RENDELETEK. (EGT-vonatkozású szöveg)

RENDELETEK. (EGT-vonatkozású szöveg) 2018.7.23. HU L 185/9 RENDELETEK A BIZOTTSÁG (EU) 2018/1032 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2018. július 20.) a Schizochytrium sp. mikroalgából nyert olaj (EU) 2015/2283 európai parlamenti és tanácsi rendelet

Részletesebben

MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA

MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA HU MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA A tagállam illetékes szerve Dátum: Tárgy: Konzultációs kérelem a(z) új élelmiszerré

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA Hírlevél IV. évfolyam 6. szám, 2011. június

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA Hírlevél IV. évfolyam 6. szám, 2011. június IV. évfolyam 6. szám, Tisztelt Olvasó! A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb

Részletesebben

Belső hasznosítás. Kémiai struktúra. Fibersol-2

Belső hasznosítás. Kémiai struktúra. Fibersol-2 Fibersol-2 A Fibersol-2 egy egyedülállóan oldódó étkezési rost melyet keményítőből állítanak elő dexrtinizációs és enzimes eljárások kombinációjával. A Fibersol-2 jól működő szerteágazó kémiai struktúrával

Részletesebben

7 élelmiszer-ipari adalék, amit tanácsos nagy ívben elkerülni

7 élelmiszer-ipari adalék, amit tanácsos nagy ívben elkerülni 1 / 6 2014.11.30. 21:28 Tudomány Fő az egészség 7 élelmiszer-ipari adalék, amit tanácsos nagy ívben elkerülni Ártalmatlan látszó adalékok, ám a dietetikusok sohasem ennék meg 2014. november 30., 17:43,

Részletesebben

Javítóvizsga tematika. 9. i, c Termelés elmélet. Nagyné Erős Irén

Javítóvizsga tematika. 9. i, c Termelés elmélet. Nagyné Erős Irén 9. i, c Termelés elmélet 1. Vendéglátás feladatai 2. Vendéglátás jelentősége 3. A vendéglátás tevékenységi körei: főfolyamatok: árubeszerzés, áruszállítás 4. Főfolyamatok: áruátvétel, raktározás 5. Főfolyamatok:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Leírás Dry mixture for preparing a Seasoning with Butter and Herbs Cluster name: SE Veg butter 02 MSG VIP da1 / SEpw_2501_H&SBut_FS1 Exemption Flags Terméknév Exempt from

Részletesebben

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL» 2 személyre -15 perc 1/2 db paprika 1 ek olívaolaj 1 ek currypor Vágd kockára a paprikát és süsd olajban 3 percig. Azután önts hozzá 300 ml sovány tejet. A maradék

Részletesebben