VITO-56 RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VITO-56 RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV"

Átírás

1 VITO-56 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/150 Dátum:

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK MŰSZAKI LEÍRÁS Műszaki adatok A rúdadagoló fő méretei A rúdadagoló fő műszaki adatai Kenés A SZÁLLÍTÁSA ÉS TELEPÍTÉSE A rúdadagoló csomagolása A rúdadagoló emelése daruval A telepítés helyére vonatkozó előírások A rúdadagoló telepítése A támaszlap és a géptalpak elhelyezése A rúdadagoló előzetes beállítása Az egytengelyűség beállítása A rúdadagoló rögzítése a padlózathoz BEÁLLÍTÁSOK ÉS BESZABÁLYOZÁSOK A MŰKÖDTETÉSE Rúdjellemzők és a rudak előkészítése A vészleállítás Hibaüzenet és nullázás Teendők a rúdátmérő változása esetén KARBANTARTÁS Általános előírások Időszakos karbantartás A forgóvég és az előtolórúd persely ellenőrzése A hidraulikaolaj ellenőrzése A hidraulikaolaj cseréje A szűrő-szabályozó-kenő egység ellenőrzése HIBAKERESÉS ÉS HIBAELHÁRÍTÁS Alapvető hibajelenségek A rúdadagoló rúdtárjával kapcsolatos hibajelenségek Szorítási hibajelenségek Adagolási hibajelenségek A szorítókészülék beállítása NCT Ipari Elektronikai Kft. 2/150 Dátum:

3 8. A ELEKTROMOS VEZÉRLÉSE Az elektromos vezérlés alkotórészei Az elektromos alkotórészek elhelyezkedése Az elektromos kapcsolótábla alkotórészei Az alaplap elektronikus alkatrészeinek megnevezése PLC X és Y bemenetek és kimenetek A vezérlőpanel kezelőszervei A távvezérlő kezelőszervei Felhasználói paraméterek listája Rendszerparaméterek Hibaüzenetek és visszaállítás Szervomotor hiba- és paraméterlista Kapcsolási rajzok A HMI interfész akkumulátorával kapcsolatos hibaelhárítás AZ ELŐTOLÓRÚDDAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS ADATOK Az előtolórúd, a vezetőcsatorna és a forgóvég Az előtolórúd A forgóvég és a kapcsolóelem Befogható rúdanyagok Hatszög keresztmetszetű rudak metrikus méret Négyzet keresztmetszetű rudak metrikus méret Hatszög keresztmetszetű rudak angolszász méret Kör keresztmetszetű rudak angolszász méret Az előtolórúd persely Előtolórúd persely specifikáció M9 P1,0 méretű menetes csatlakozás esetén Előtolórúd persely specifikáció M10 P1,0 méretű menetes csatlakozás esetén Előtolórúd persely specifikáció M25 P1,5 méretű menetes csatlakozás esetén Mellső megvezető egység A VEZETŐCSATORNÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS ADATOK Cserelehetőségek a vezetőcsatornában Vezetőcsatorna kialakítások Vezetőcsatorna alkatrészek Cserealkatrészek szemléltetése ÖSSZEÁLLÍTÁSI RAJOK ÉS RÉSZEGYSÉGRAJZOK NCT Ipari Elektronikai Kft. 3/150 Dátum:

4 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK VITO-56 A rúdadagoló telepítése és üzembe helyezése előtt nagy figyelemmel olvassa el ezt a kézikönyvet. A gépkönyv azért készült, hogy a gépkezelő megfelelő ismereteket szerezzen a rúdadagoló üzemeltetéséhez. Győződjön meg arról, hogy mindegyik gépkezelő ismeri a gépkönyvben leírtakat. A gépkönyv abból a célból készült, hogy a rúdadagolót a megfelelő célra használják, és a megfelelő módon működtessék. A gépkönyvet a rúdadagoló gyártója írta és ajánlja; a termék fontos részét képezi. Tartsa be a gépkönyvben előírtakat a rúdadagoló épségének és a személyek biztonságának szavatolása érdekében, s hogy a berendezés használata a legnagyobb gazdasági haszonnal és hosszú élettartammal párosuljon. A gépkönyv kiemelt fontosságú részei az alábbi jelölést kapták: FONTOS INFORMÁCIÓ Fontos műszaki adat FIGYELMEZTETÉS! VESZÉLY! Fontos információ a biztonság érdekében, és a gép sérülésének elkerüléséhez. Veszélyes helyzet, amely súlyos sérülést okozhat. Legyen fokozottan körültekintő. Jelölje cédulákkal azokat az információkat, amelyeket adott esetben gyorsan kell megtalálnia. NCT Ipari Elektronikai Kft. 4/150 Dátum:

5 2. MŰSZAKI LEÍRÁS VITO Műszaki adatok A rúdadagoló fő méretei A rúdadagoló fő műszaki adatai Paraméter megnevezése Paraméter értéke Rúdátmérő [mm] Legkisebb: 8 Legnagyobb: 56 Legnagyobb rúdhosszúság [mm] 2.5 M: 2700 / 3.0M: 3200 / 3.6: 3800 Betölthető rudak mennyisége [darab] mm átmérőjű rudak esetén Bemeneti váltakozó feszültség [V] 220, 3 f Frekvencia [Hz] 50 / 60 Egyenfeszültség [V] 24 Levegőnyomás [bar] 5,88 Kenőolajtartály térfogata [liter] 47 Nettó súly (kenőolaj nélkül) [kg] 3.0 M: 950 / 3.6 M: 1060 NCT Ipari Elektronikai Kft. 5/150 Dátum:

6 2.2. Kenés Az olajjal végzett tevékenységek során tartsa be a biztonsági előírásokat. Tartsa tisztán az olajtartályt. Öntse az olajat közvetlenül az olajtartályba. A vezetőcsatornához alkalmazott hidraulikaolaj Megfelelő olajféleség FK ISO VG68 FK HYDRAULIC OIL 68 Olajmennyiség 47 liter 47 liter Ezeken az olajféleségeken kívül használhat velük megegyező tulajdonságokkal rendelkező olajféleségeket is. NCT Ipari Elektronikai Kft. 6/150 Dátum:

7 3. A SZÁLLÍTÁSA ÉS TELEPÍTÉSE VITO A rúdadagoló csomagolása A csomagolás vonatkozásában a rúdadagoló az alábbi három módon szállítható: Szállítás csomagolatlanul Szállítás raklapon, polietilén fóliába csomagolva és légmentesen lezárva Szállítás faládába csomagolva NCT Ipari Elektronikai Kft. 7/150 Dátum:

8 3.2. A rúdadagoló emelése daruval A rúdadagoló emelését csak az emelésre kiképzett személyek végezzék megfelelő eszközök alkalmazásával. A csomagolatlan rúdadagoló daruval történő emelését és mozgatását megfelelő teherbírású hevederekkel végezze az alábbi ábrán szemléltetett módon. A raklapra helyezett, polietilén fóliába csomagolt és légmentesen lezárt rúdadagoló daruval történő emelését és mozgatását megfelelő teherbírású hevederekkel végezze az alábbi ábrán szemléltetett módon. NCT Ipari Elektronikai Kft. 8/150 Dátum:

9 A faládába csomagolt rúdadagoló daruval történő emelését és mozgatását megfelelő teherbírású hevederekkel végezze az alábbi ábrán szemléltetett módon. NCT Ipari Elektronikai Kft. 9/150 Dátum:

10 3.3. A telepítés helyére vonatkozó előírások 1. A csarnok padlózata legyen egyenletes és szilárd, tegye lehetővé a rúdadagoló rögzítését. 2. A rúdadagoló megfelelő üzemeltetéséhez kellő nagyságú terület álljon rendelkezésre az alábbi ábrának megfelelően. A terület akkora legyen, hogy ne lehessen nekimenni a rúdadagolónak, amikor az működik. 3. A telepítési helyen legyen megfelelő világítás, továbbá csatlakozási lehetőség az elektromos és a sűrített levegő hálózathoz. 4. A rúdadagoló működése olajköd képződésével jár, ezért a csarnok legyen jól szellőzött. 5. A rúdadagolót tilos olyan munkakörnyezetben üzemeltetni, ahol robbanásveszélyes gázok vannak jelen. NCT Ipari Elektronikai Kft. 10/150 Dátum:

11 3.4. A rúdadagoló telepítése A rúdadagoló telepítése előtt ellenőrizze, hogy stabilan áll-e az eszterga. Győződjön meg az eszterga alapzathoz való rögzítettségéről és szintezettségéről. A rosszul beállított eszterga a rúdadagoló sérülését okozhatja A támaszlap és a géptalpak elhelyezése 1. Helyezze el a rúdadagolót az eszterga főorsójának magasságában. 2. Az alábbi ábrának megfelelően illessze a rúdadagolót az (A) és (B) géptalpakra A rúdadagoló előzetes beállítása Helyezze el a rúdadagolót közvetlenül az eszterga főorsó végénél, a dinamikus üzemi tér nagyságának kiszámítása után a (B) távolság ne legyen nagyobb az előtolórúd legnagyobb (A) kinyúlási hosszánál. NCT Ipari Elektronikai Kft. 11/150 Dátum:

12 Az egytengelyűség beállítása 1. Az egytengelyűség beállításához húzzon ki az eszterga tokmányától a rúdadagoló végéig egy nejlonszálat, majd hajtsa végre a következő műveleteket: Helyezzen szintezőt az eszterga patronjára. Húzza a nejlonszálat az első adagolóblokk közepéig. Tolómérővel ellenőrizze a nejlonszálat és a (D) főorsót; a térköz a négy irányban maradjon 0,15 mm. 2. Helyezzen egy rudat a vezetőcsatornába az egytengelyűség beállításához az alábbiak szerint: Készítsen elő egy kör keresztmetszetű egyenes rudat, amelynek átmérője a vezetőcsatornába helyezhető legnagyobb átmérő legyen, hosszúsága pedig legyen az eszterga és a rúdadagoló közötti távolság kétszerese. Helyezze a rudat a vezetőcsatornába, és tolja be a rudat a főorsóba mindaddig, míg majdnem eléri az esztergapatront. 3. A beállítást és a szintezést az alábbiak szerint hajtsa végre: A rúdadagoló szintbe állítását azt követően hajtsa végre, miután a nejlonszállal központba állította, vagy elvégezte az ellenőrzést. NCT Ipari Elektronikai Kft. 12/150 Dátum:

13 A szükséges magassági állítást a géptalpon levő csavar elfordításával végezze el. Ha oldalirányú állítást kell végezni, azt az (A) géptalp fakalapáccsal történő ütögetésével hajtsa végre. Igyekezzen fenntartani a szintezettséget és beállított helyzetet. A legtöbb esetben finom beállítással érheti el a végső helyzetet A rúdadagoló rögzítése a padlózathoz A rúdadagolót az alábbiak szerint rögzítse a padlózathoz: 1. Készítsen furatot a padlózatba. Használjon tőcsavart a géptalp padlózathoz való rögzítéséhez. 2. Helyezze a rúdadagolót a géptalpakra, támassza meg ideiglenesen, és húzza meg az (A) anyákat. 3. Ismét ellenőrizze a szintezettséget és egytengelyűséget. NCT Ipari Elektronikai Kft. 13/150 Dátum:

14 4. BEÁLLÍTÁSOK ÉS BESZABÁLYOZÁSOK VITO-56 Ne végezzen beállításokat működő rúdadagoló esetén, hacsak a gépkönyv mást nem ír elő. Ezen a rúdadagolón beállításokat kell végrehajtani a különböző rúdméreteknek megfelelően. Vegye figyelembe a gépkönyvben előírtakat, hogy az adott rúdméretnek megfelelő géprészeket szerelje fel a gépre. A rúdadagoló hatékony működésének fenntartása érdekében karbantartás vagy alkatrészcsere után végezze el a szükséges beállításokat. Bizonyos beállításokra lehet szükség a rúdátmérő változásakor. Az alábbi táblázat a vezetőcsatorna és az előtolórúd adott rúdátmérőhöz tartozó méreteit ismerteti. Vezetőcsatorna mérete Előtolórúd mérete Rúdátmérő [mm] [mm] [mm] Legkisebb Legnagyobb NCT Ipari Elektronikai Kft. 14/150 Dátum:

15 5. A MŰKÖDTETÉSE VITO Rúdjellemzők és a rudak előkészítése Ne működtesse a rúdadagolót az előírtaktól eltérő méretű rudakkal. Az adott géptípuson alkalmazható legnagyobb rúdhosszakat az alábbi táblázat ismerteti. A rúd egyenességi tűrésének értéke 0,5 mm/m. A rúdadagoló típusa 2.5M 3.0M 3.6M Legnagyobb rúdhossz [mm] Tömör rúdra vonatkozó előírások Ha a rúd belépő vége sorjás, akkor nem tolódik be akadálymentesen az esztergapatronba. Javasolt a rúdvég leélezése. A különböző helyzetekhez más-más adatok tartoznak. Ha a maradékanyag kilökésre kerül az esztergapatronból, akkor az ábra szerinti leélezés a javasolt. Ha a rúd átmérője megegyezik az előtolórúd átmérőjével, vagy ahhoz nagyon közeli értékű, akkor legyen kisebb átmérőjűre lemunkálva. A (D) átmérő legyen összhangban az előtolórúd méretével. Csőre vonatkozó előírás Használjon csőhöz alkalmazható tokmányt, az ábra szerinti belső leélezés a javasolt. NCT Ipari Elektronikai Kft. 15/150 Dátum:

16 5.2. A vészleállítás A vészleállító gomb az eszterga és a rúdadagoló azonnali leállítására szolgál. Mielőtt ismét elindítaná a gépet, feltétlenül győződjön meg a helyzet veszélytelenségéről. Például: Ha a forgácsolószerszám mozgásban van, vegye ki azt aktuális helyzetéből, majd ismét indítsa el a gépet. Ha azonnal meg kell állni, nyomja meg az esztergán vagy a rúdadagolón levő vészleállító gombot Hibaüzenet és nullázás Hibás vagy rossz helyzetben a rúdadagoló azonnal leáll. A rúdadagolóra vonatkozó hibaüzenet esetén villog a LED monitor a hátsó szekcióban. Az esztergára vonatkozó (esztergától jövő) hibaüzenet esetén villog a LED monitor a mellső szekcióban Teendők a rúdátmérő változása esetén A rúdátmérő változása esetén kövesse az alábbi ábrás utasításokat. 1. Cseréljen előtolórúd perselyt. 2. Egyengesse ki a rúdtárolót (a tartók állításával). NCT Ipari Elektronikai Kft. 16/150 Dátum:

17 VITO Állítsa be a rezgésgátlót. 4. Állítson a paramétereken a rezgésgátló beállítása és (vagy) a mellső persely megfelelő méretűre cserélése után: Állítson a paraméteren, ha túl hosszú vagy túl rövid a munkadarab. Változtasson az eszterga paraméterén és a programon az új méretű rúd megmunkálásához. Indítsa az automatikus működést. NCT Ipari Elektronikai Kft. 17/150 Dátum:

18 6. KARBANTARTÁS VITO Általános előírások Csak akkor végezzen karbantartást, ha lekapcsolta az áramellátást. A rúdadagoló egyenletes működése és hosszú élettartamának megőrzése érdekében hajtsa végre az időszakos karbantartási munkákat. A rúdadagoló és a munkaterület tisztán tartása növeli a személyi biztonságot. A karbantartás során ne használjon nyersolajat vagy más oldószereket. Ezek az anyagok a festett felületek, az elektromos alkatrészek és vezetékek károsodását okozhatják. Védje a rúdadagolót, az oxidáció tönkreteszi a fém- és elektromos alkatrészeket. Ha hosszabb időn át nem kívánja használni a rúdadagolót, akkor csatlakoztassa le az elektromos hálózatról és a sűrítettlevegő-forrásról, majd takarja le. Ha letakarja a rúdadagolót, ügyeljen arra, hogy szellőzzön a gép a borítás alatt, mert ezzel megakadályozza a vízpára lecsapódását Időszakos karbantartás Az időszakos karbantartási tevékenységeket az alábbi táblázat ismerteti. A rúdadagoló részegysége Az előtolórúd persely forgó vége A szükséges karbantartási tevékenység A kopás ellenőrzése Mellső oldali rezgésgátló A kopás ellenőrzése Hidraulikarendszer Vezetőcsatorna Az olajszint ellenőrzése Olajcsere Állapotellenőrzés és tisztítás Gyakoriság óránként A vezetőcsatorna csavarja Zsírozás Olaj visszavezető Hajtólánc Szűrő-szabályozó-kenő egység A fogyás mértékének ellenőrzése Kenés A feszesség ellenőrzése Általános ellenőrzés Rendszeresen NCT Ipari Elektronikai Kft. 18/150 Dátum:

19 A forgóvég és az előtolórúd persely ellenőrzése 1. Szerelje ki az előtolórudat. 2. Vizsgálja meg az (A) forgóvéget, hogy akadás mentesen forog-e. A hézag értéke 0,5 mm-nél ne legyen se nagyobb, se kisebb. 3. Ellenőrizze, hogy van-e rendellenesség az előtolórúd (B) perselyén A hidraulikaolaj ellenőrzése 1. Végezze el az ellenőrzést, ha 6 órán vagy annál hosszabb időn át nem működött a rúdadagoló. 2. Az olajszint 20 mm-rel alacsonyabban legyen, mint a hidraulikaszivattyú motorjának alaplemeze. 3. Szükség szerint töltsön olajat a tartályba az előírt szint eléréséhez. Olajtípus: FK ISO-VG68 FK HYDRAULIC OIL A hidraulikaolaj cseréje A biztonsági előírásoknak megfelelően viseljen egyéni védőfelszerelést. A használt olajat engedje a külön erre a célra szolgáló tartályba, és szállítsa el a szenynyezőanyagokra szakosodott céghez. Ne szennyezze a környezetet. Ha kell, használjon külön szívórendszert annak érdekében, hogy eltávolítsa az olajat a tartály aljáról. Töltsön friss hidraulikaolajat közvetlenül a tartályba. NCT Ipari Elektronikai Kft. 19/150 Dátum:

20 A szűrő-szabályozó-kenő egység ellenőrzése Ellenőrizze a szűrő-szabályozó-kenő egység (A) víztartályát. Ha tele van vízzel, akkor lazítsa meg a (B) zárócsavart, és engedje le a vizet. Ellenőrizze, hogy tele van-e a pneumatikarendszerhez használt (FK ISO VG32) olajjal. A feltöltéshez zárja el a levegőáramlást. NCT Ipari Elektronikai Kft. 20/150 Dátum:

21 7. HIBAKERESÉS ÉS HIBAELHÁRÍTÁS VITO Alapvető hibajelenségek Hibajelenség A hiba lehetséges oka Teendő Nem indul a rúdadagoló. Nincs bekapcsolva az elektromos táplálás. A rúdadagoló már alaphelyzetbe lett állítva, de nem indul automatikusan. A vészleállító kör nyitott. Ki van kapcsolva a motor túlterhelés elleni védelme. Az eszterga nem ad automatikus jelet. Ellenőrizze az áramellátást. Ellenőrizze a vészleállítás állapotát, és állítsa alaphelyzetbe a vészleállító gombot. Ellenőrizze a túlterhelés okát, és állítsa alaphelyzetbe a túlterhelés elleni védelmet. Ellenőrizze az eszterga oldali illesztést (illesztőkábelt). A levegőrendszer nem reagál. Nincs levegőellátás. Ellenőrizze a levegőrendszert. A rúdadagolás hirtelen leáll. Ki van kapcsolva a motor túlterhelés elleni védelme A rúdadagoló rúdtárjával kapcsolatos hibajelenségek Ellenőrizze a túlterhelés okát, és állítsa alaphelyzetbe a túlterhelés elleni védelmet. Hibajelenség A hiba lehetséges oka Teendő A rúd felhelyezését követően a rúd nem tud bejutni a rúdtárba. Az első rúdadag nem jut a vezetőcsatornába. Egynél több rúd jut a vezetőcsatornába Szorítási hibajelenségek Túl alacsonyan van az irányítólap. Helytelenül lett beállítva a töltőkar. Helytelenül lett beállítva a töltőkar. Állítson az irányítólap helyzetén. Állítsa be helyesen a töltőkart. Állítsa be helyesen a töltőkart. Hibajelenség A hiba lehetséges oka Teendő A rúd nem tud bejutni az előtolórúd perselyébe. A szorítópofa helyzete excentrikus. Nem illeszkedik az előtolórúd perselyének átmérője a rúd átmérőjéhez. Túlságosan durva a rúdvég. Túl kicsi a levegőnyomás. Ismét állítsa be a szorítópofa helyzetét. Cserélje megfelelő átmérőjűre az előtolórúd perselyét. Használat előtt végezze el a rudak leélezését. Ellenőrizze, hogy a levegő nyomása eléri-e az 5,88 bar értéket. NCT Ipari Elektronikai Kft. 21/150 Dátum:

22 7.4. Adagolási hibajelenségek Hibajelenség A hiba lehetséges oka Teendő A rúd nehezen jut be az eszterga főorsójába. A rúd nehezen jut be az eszterga befogópatronjába A szorítókészülék beállítása Nincs egy szintben a rúdadagoló és az eszterga. A rúdon túl nagyméretű a sorja. 1. Csavarja ki az alábbi ábrákon megjelölt M8 csavarokat. Végezze el a rúdadagoló szintezését. Használat előtt végezze el a rudak leélezését. NCT Ipari Elektronikai Kft. 22/150 Dátum:

23 2. Villáskulccsal lazítsa meg az alábbi ábrákon megjelölt M8 anyát. VITO-56 NCT Ipari Elektronikai Kft. 23/150 Dátum:

24 3. Imbuszkulccsal állítson az M8 csavaron az alábbi ábrákon látható módon. A csavarnak az óramutató járásával megegyező irányban történő elfordításával emelhető, az óramutató járásával ellentétes irányban történő elfordításával süllyeszthető a szorítókészülék. NCT Ipari Elektronikai Kft. 24/150 Dátum:

25 4. Csavarja vissza szorosan a helyére az M8 anyát az alábbi ábrán látható módon. 5. A beállítást követően csavarja vissza a helyükre a kicsavart M8 csavarokat az alábbi ábrán szemléltetett módon. NCT Ipari Elektronikai Kft. 25/150 Dátum:

26 8. A ELEKTROMOS VEZÉRLÉSE VITO Az elektromos vezérlés alkotórészei Tsz Alkatrészszám Megnevezés Tsz Alkatrészszám Megnevezés 1 E Felső kés érzékelő (SR0) 2 E Vissza irányú nyitott helyzet érzékelő (SR1) 3 E Alaphelyzet érzékelő (SR2) 4 E Vezetőcsatorna nyitott helyzet érzékelő (SR3) 5 E Vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelő (SR4) 6 E Ellenőrző anyag érzékelő (SR5) 7 E Szorítási terület érzékelő (SR6) 8 PRG Vezetőcsatorna nyitás zárás motor 9 E Szervomotor 10 BFG Szinkronizálás kapcsoló (SOL10) 11 Távvezérlő 12 LED fényforrás 13 E Burkolat biztonsági kapcsolók (LS1) NCT Ipari Elektronikai Kft. 26/150 Dátum:

27 Az elektromos alkotórészek elhelyezkedése Tsz Alkatrészszám Megnevezés Tsz Alkatrészszám Megnevezés 1 E Cermate vezérlőpanel 6 E Előtolórúd vissza gomb (SB14) 2 MOG Ajtónyitó gomb 7 E Vezetőcsatorna nyitás gomb (SB11) 3 E Főkapcsoló (SA1) 8 E Vezetőcsatorna zárás gomb (SB13) 4 MOG Hidraulikaolaj szivattyú 9 E Előtolórúd előre gomb (SB12) 5 E Vészleállító (SB2) Az elektromos kapcsolótábla alkotórészei Tsz Alkatrészszám Megnevezés Tsz Alkatrészszám Megnevezés 1 E Szervohajtás 9 E Védőkapcsoló (szervomotor)(ms1) 2 E Motorhajtás (3. sz. 10 E Biztosító nélküli megjegyzés) (C2) megszakító 10A (NFB1) NCT Ipari Elektronikai Kft. 27/150 Dátum:

28 Tsz Alkatrészszám Megnevezés Tsz Alkatrészszám Megnevezés 3 E Olajszivattyú motor ívoltó (C1) 4 E Védőkapcsoló (Zárt vezetőcsatornához) E Kiegészítő érintkezők (MSF) 5 E Túlterhelésrelék 0,7 1,0 A (KH2) 6 E Védőkapcsoló (Nyitott vezetőcsatornához) E Kiegészítő érintkezők (MSR) 7 E Védőkapcsoló (hidraulikaolaj szivattyú) (MS2) 8 E Túlterhelésrelék 2,8 4,0 A (KH1) Az alaplap elektronikus alkatrészeinek megnevezése 2. sz. megjegyzés 11-1 E Fx3G-1DA-BD(1DA- 1) 11-2 E Fx3G-1DA-BD(1DA- 2) 12 E Fx3G 60MR 13 E Ax2n 8EYT 14 E Vezérlés PCB relétábla (2. sz. megjegyzés) 15 E Chip PCB relétábla (3. sz. megjegyzés) 16 E Vezérlőtábla és vezérlőpanel táplálás 24 V DC (GS1) 17 E LED világítás táplálás 12 V DC (GS2) Tsz Megnevezés Funkció Tsz Megnevezés Funkció 1 TB4 PLC nagy sebességű számláló (X0.X1) 2 TB7 PLC bemenetek (X20 X27) 3 TB38 Vezetőcsatorna nyitás és zárás Előre és vissza 4 TB6 PLC bemenetek (X11 X17) 24 TB23 Távvezérlés doboz 2. vészleállító 25 TB22 Villamos szekrény 2. vészleállító 26 TB21 Hidraulikaolaj szivattyú túlterhelésvédő 27 TB20 Távvezérlés doboz 1. vészleállító NCT Ipari Elektronikai Kft. 28/150 Dátum:

29 Tsz Megnevezés Funkció Tsz Megnevezés Funkció 5 TB14 Szorítási terület érzékelő (SR6) 6 TB13 Ellenőrző anyag érzékelő (SR5) 7 TB12 Vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelő (SR4) 8 TB11 Vezetőcsatorna nyitott helyzet érzékelő (SR3) 9 TB10 Alaphelyzet érzékelő (SR2) 10 TB9 Vissza irányú helyzet érzékelő (SR1) 11 TB8 Felső kés érzékelő (SR0) 12 TB5 PLC bemenetek (X2 X10) 13 TB18 PLC kimenetek (Y20 Y26) 14 TB17 PLC kimenetek (Y10 Y17) 15 TB16 PLC kimenetek (Y4 Y7) 16 TB15 PLC kimenetek (Y0 Y3) 28 TB51 Villamos szekrény 3. vészleállító 29 TB50 Távvezérlés doboz 3. vészleállító 30 TB40 Levegőkapcsoló (LS4) 31 TB30 Burkolat biztonsági kapcsolók (LS1) 32 TB37 Jelzőlámpa 33 TB72 Felső kés elektromágneses szelep (SOL1) 34 TB71 MSF tekercs 35 TB70 MSR tekercs 37 TB77 Tartalék 38 TB76 Szorítás elektromágneses szelep (SOL2) 39 TB75 Főorsó rezgés elektromágneses szelep (SOL4) 40 TB73 Géptest rezgés elektromágneses szelep (SOL3) 17 TB34 MS1.MS2 " 0V " 41 TB74 Szinkronizálás kapcsoló (SOL10) 18 TB35 MS1.MS2, MS tekercs 43 TB36 24 V DC táplálás 19 TB33 PLC 2DA vezérlő modul 20 TB31 Szervomotor CN1A csatlakozó 21 TB19 Villamos szekrény 1. vészleállító 22 TB32 Szervomotor CN1B csatlakozó 23 TB24 Vezetőcsatorna nyitászárás túlterhelésvédő 44 TB V DC HMI táplálás 45 TB3 Távvezérlés doboz 46 TB2 CNC eszterga rúdadagoló illesztés 47 TB1 CNC eszterga rúdadagoló illesztés NCT Ipari Elektronikai Kft. 29/150 Dátum:

30 Eszterga interfész jelölések, jumper a NO NC interpoláció váltáshoz NCT Ipari Elektronikai Kft. 30/150 Dátum:

31 3. sz. megjegyzés Chip PCB relétábla VITO-56 Tsz Megnevezés Funkció 1 TB101 PLC 8EYT kommunikációs port 2 TB102 CHIP és LED kommunikációs port 3 TB103 Táplálás bemeneti pont CHIP 4 TB110-1 Vezetőcsatorna nyitás és zárás U3 motor 5 TB110-2 Vezetőcsatorna nyitás és zárás V3 motor 6 TB110-3 Vezetőcsatorna nyitás és zárás W3 motor NCT Ipari Elektronikai Kft. 31/150 Dátum:

32 PLC X és Y bemenetek és kimenetek Ssz Bemeneti pont Használati hely neve 1 X0 Szervomotor jeladó plusz+ (jeladó) 2 X1 Szervomotor jeladó plusz (jeladó) Kimeneti pont Y0 Y1 Használati hely neve Vészleállítás Szervo bekapcsolva 3 X2 Felső kés (SR0) Y2 Hidraulikaolaj szivatytyú 4 X3 Vissza irányú helyzet (SR1) Y3 Vezetőcsatorna nyitás 5 X4 Alaphelyzet (SR2) Y4 Vezetőcsatorna zárás 6 X5 Vezetőcsatorna nyitás helyzet (SR3) 7 X6 Vezetőcsatorna zárás helyzet (SR4) Y5 Y6 Felső kés elektromágneses szelep Géptest rezgés elektromágneses szelep 8 X7 Ellenőrző anyag (SR5) Y7 Szinkronizálás kapcsolóelem 9 X10 Szorítási terület (SR6) Y10 Főorsó rezgés elektromágneses szelep 10 X11 Automatikus üzemmód Y11 Szorítás 11 X12 Automatikus indítás Y12 Kopogtatás indítás 12 X13 Kézi üzemmód Y13 RÚDVÉG 1 13 X14 Előtolórúd kézi előremozgatás Y14 A rúdadagoló automatikus működése 14 X15 Előtolórúd kézi visszahúzás Y15 Automatikus üzemmódban 15 X16 Vezetőcsatorna nyitás Y16 Indítás 16 X17 Vezetőcsatorna zárás Y17 Léptetés (a főorsó forog) 17 X20 Burkolat biztonsági kapcsoló Y20 RÚDVÉG (LS1) 18 X21 Elektromos táplálás bekapcsolva (EMG.NFB1.KH1.KH2.RY.DA1) Y21 Az eszterga működik 19 X22 Tokmány nyitás (RY21) Y22 (Tartalék) 20 X23 Visszahúzás indítás (RY22) Y23 Szervo előre 21 X24 Eszterga hibaüzenet (RY23) Y24 Szervo hátra 22 X25 Nyomaték kikapcsolva (RY24) 23 X26 Szervo hibaüzenet 24 X27 Levegőnyomás hibaüzenet NCT Ipari Elektronikai Kft. 32/150 Dátum:

33 8.2. A vezérlőpanel kezelőszervei VITO-56 Tsz Megnevezés 1 LCD kijelző 2 Oldal léptetés fel és le 3 Kilépés billentyű 4 Vezetőcsatorna visszajelző lámpa 5 Elektromos táplálás visszajelző lámpa 6 Funkció és számjegy billentyűk 7 Funkcióbillentyű NCT Ipari Elektronikai Kft. 33/150 Dátum:

34 8.3. A távvezérlő kezelőszervei Tsz Megnevezés Tsz Megnevezés 1 Vészleállító gomb (SB1) 10 Automatikus üzemmód gomb (SB4) 2 Hibaüzenet jelzőfény 11 Kézi üzemmód gomb (SB8) 3 Rúdvég jelzőfény 12 Alaphelyzet LED-fény (SR2) 4 Eszterga tokmány nyitott helyzet jelzőfény 13 Előtolórúd visszahúzás gomb (SB9) 5 Ciklusindítás jelzőfény 14 Előtolórúd előremozgatás gomb (SB5) 6 Léptetés üzemmód jelzőfény 15 Vezetőcsatorna felső rész zárás LED-fény (SR3) 7 Adagolás leállítás jelzőfény 16 Vezetőcsatorna zárás gomb (SB6) 8 Visszahúzás indítás jelzőfény 17 Vezetőcsatorna felső rész nyitás LEDfény (SR3) 9 Automatikus üzemmód indítás gomb (SB3) 18 Vezetőcsatorna nyitás gomb (SB10) NCT Ipari Elektronikai Kft. 34/150 Dátum:

35 A rezgésgátlási funkció érvényesítéséhez nyomja meg a + gombokat (a vezetőcsatorna felső rész zárva). Az előtolórúd lassú előremozgatásához nyomja meg a + gombokat. Az előtolórúd lassú visszahúzásához nyomja meg a + gombokat. A hibaüzenet törléséhez nyomja meg a gombot Felhasználói paraméterek listája 1. felhasználói paraméter: Munkadarab 2. felhasználói paraméter: Nyomaték beállítása 3. felhasználói paraméter: Túl hosszú / túl rövid (rögzített orsóház esetén) 4. felhasználói paraméter: Túl hosszú / túl rövid (csúszó orsóház esetén) 5. felhasználói paraméter: Felső kés helyzet 6. felhasználói paraméter: Előtolórúd közeli helyzete 7. felhasználói paraméter: Rúdvég helyzet 8. felhasználói paraméter: Olajszivattyú lekapcsolása 9. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás (rúdadagoló) 10. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás (főorsó) 11. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás nyitott tokmány mellett 12. felhasználói paraméter: LED-es kijelzés funkció NCT Ipari Elektronikai Kft. 35/150 Dátum:

36 1. felhasználói paraméter: Munkadarab A megmunkálásnak megfelelően a munkadarab beállítási hosszúsága egyenlő: a kész munkadarab teljes hossza + a forgácsolószerszám XXX mm szélessége A beállítási érték: XX mm (rögzített orsóházzal kialakított eszterga esetén) Amikor a tokmány nyit, a rúdadagoló azonnal az eszterga ütközőjéig tolja a rudat; ahhoz, hogy minél kisebb erővel ütközzön fel a rúd az ütközőn, állítson be egy ütközőtől számított akkora távolságot, amelyen az előtolórúd lassan mozog. A csúszó orsóházzal kialakított eszterga esetén állítson F4=0 értéket. NCT Ipari Elektronikai Kft. 36/150 Dátum:

37 2. felhasználói paraméter: Nyomaték beállítása F3 értéke a nyers rúdanyag súlyától függ; lehet például 45 kg. F4 javasolt értéke 15 kg. 3. felhasználói paraméter: Túl hosszú / túl rövid (rögzített orsóház esetén) A rögzített orsóházzal kialakított eszterga esetén a paraméter értéke XXX / XXX mm. Funkció: BEKAPCSOLVA / KIKAPCSOLVA Ez a paraméter egy biztonsági funkciót jelent arra az esetre, ha nyitva az eszterga patronja, a rúd viszont vagy túl hosszúra, vagy túl rövidre lesz adagolva. NCT Ipari Elektronikai Kft. 37/150 Dátum:

38 4. felhasználói paraméter: Túl hosszú / túl rövid (csúszó orsóház esetén) A csúszó orsóházzal kialakított eszterga esetén a paraméter értéke XXX / XXX mm. Funkció: BEKAPCSOLVA / KIKAPCSOLVA Ez a paraméter egy biztonsági funkciót jelent arra az esetre, ha nyitva az eszterga patronja, a rúd viszont vagy túl hosszúra, vagy túl rövidre lesz adagolva. NCT Ipari Elektronikai Kft. 38/150 Dátum:

39 5. felhasználói paraméter: Felső kés helyzet A paraméter értéke: XXXX mm Funkció: BEKAPCSOLVA (Új rúd mozog, és megáll a helyes pozícióban)/kikapcsolva (Új rúd ide-oda mozog, majd megáll az ütközőnél.) Új rúd kiinduló helyzet Új rúd betöltésekor ez a funkció biztosítja azt, hogy a rúd adagolása ugyanabba a pozícióba történjen a beállítás változtatása nélkül még akkor is, ha eltérő hosszúságú rudakról van szó. A paraméter értéke az SR0 mérőjelzőtől addig a pontig terjedő távolság, ameddig a rudat szeretné tolni. Kézi vagy automatikus működtetéskor a kijelzőn látható lesz ez a távolság, amikor a rúd túljutott az SR0 felsőkés-érzékelőn. Határozza meg és írja be a paraméter értékét (F3). NCT Ipari Elektronikai Kft. 39/150 Dátum:

40 6. felhasználói paraméter: Előtolórúd közeli helyzete A paraméter értéke: XXXX mm Miután a rúd beleesett a vezetőcsatornába, az előtolórúd elkezdi tolni a rudat közeli helyzetbe, egészen a megszorítási helyzetig. A kis sebességű mozgás távolsága: XXX mm Az előtolórúd ezen a távolságon fog lassan haladni. Súlyadat beállítás: XXX kg (javasolt érték 45 kg) NCT Ipari Elektronikai Kft. 40/150 Dátum:

41 7. felhasználói paraméter: Rúdvég helyzet A paraméter értéke: XXXX mm Mozgassa az előtolórudat előre a patron végétől mért 5 mm távolságig. Ez lesz a rúdvég helyzete. 8. felhasználói paraméter: Olajszivattyú lekapcsolása A paraméter értéke: XXXX mm Amikor az előtolórúd a 8. paraméter értékénél nagyobb távolságra mozdul el, a hidraulikaolaj szivattyú kikapcsol. NCT Ipari Elektronikai Kft. 41/150 Dátum:

42 9. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás (rúdadagoló) Előtolórúd funkció: XXXX F1: BEKAPCSOLVA / KIKAPCSOLVA (rögzített orsóházzal kialakított eszterga esetén) (az előtolórúd megszorításának funkciója) A KIKAPCSOLVA csak a csúszó orsóházzal kialakított eszterga esetén állítható. Nyitási helyzet: XXXX A rezgésgátlás megszüntetése: Amikor az előtolórúd a beállított értéknél nagyobb távolságra mozdul el, akkor a rezgésgátlás megszűnik az előtolórúd áthaladásához. Előtolórúd megszorítási helyzet: amikor ez a funkció be van kapcsolva, és az előtolórúd túlhaladt az előírt értéken, akkor a rezgésgátlás bekapcsol újra az előtolórúd megszorításához. NCT Ipari Elektronikai Kft. 42/150 Dátum:

43 10. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás (főorsó) Előtolórúd funkció: XXXX F1: BEKAPCSOLVA / KIKAPCSOLVA (rögzített orsóházzal kialakított eszterga esetén) A KIKAPCSOLVA csak a csúszó orsóházzal kialakított eszterga esetén állítható. Nyitási helyzet: XXXX A rezgésgátlás megszüntetése: Amikor az előtolórúd a beállított értéknél nagyobb távolságra mozdul el, akkor a rezgésgátlás megszűnik az előtolórúd áthaladásához. Előtolórúd megszorítási helyzet: amikor ez a funkció be van kapcsolva, és az előtolórúd túlhaladt az előírt értéken, akkor a rezgésgátlás bekapcsol újra az előtolórúd megszorításához. 11. felhasználói paraméter: Rezgésgátlás nyitott tokmány mellett Kapcsolja be ezt a funkciót, és a rezgésgátlás működni fog nyitott, illetve zárt esztergatokmány esetén. A KIKAPCSOLVA csak a csúszó orsóházzal kialakított eszterga esetén állítható. NCT Ipari Elektronikai Kft. 43/150 Dátum:

44 12. felhasználói paraméter: LED-es kijelzés funkció Funkció: BEKAPCSOLVA / KIKAPCSOLVA Külső LED kijelző használatának funkciója. NCT Ipari Elektronikai Kft. 44/150 Dátum:

45 8.5. Rendszerparaméterek A rendszerparaméterek értékei előre beállított értékek. Csak külön engedéllyel módosíthatja azokat. A rendszerparaméterek a következők: S0: Adagolás üzemmód S1: Szinkronizálás S2: Adagolás tokmány nyitási sebesség S3: Adagolás tokmány zárási sebesség S4: Visszahúzás indítás S5: Burkolat biztonsági kapcsoló S6: Tokmány nyitási nyomaték késleltetés S7: Rezgésgátlás megvezetési távolság beállítás S8: Előtolórúd léptetés (változó előtolással) S9: Ciklusindító impulzus S10: Maradékanyag kilökés S11: Nyelv megadása S12: CNC / CAM választás S13: Főorsó léptetés leállítási idő (CAM) S14: Bütykös mechanizmus ciklus biztonság (CAM) S15: Rúdadagoló hosszúság választás S16: Idő beállítás S17: Annak ellenőrzése, hogy a rúdadagoló nincs automatikus üzemmódba állítva S0 rendszerparaméter: Adagolás üzemmód Az adagolás üzemmód beállítható: szimulációhoz (demo) üzemeléshez (run) Az üzemmód az F1 funkciógomb megnyomásával állítható be. NCT Ipari Elektronikai Kft. 45/150 Dátum:

46 S1 rendszerparaméter: Szinkronizálás Ez a paraméter a csúszó orsóházas esztergák esetén működik. A HMI kijelzőegység F1funkciógombjával kapcsolható be és ki. A szinkronizáló a tokmány zárása előtt 2 másodperccel lép működésbe; a működtetés a HMI kijelzőegység F1funkciógombjával történik. S2 rendszerparaméter: Adagolás tokmány nyitási sebesség Ez a paraméter az F1 funkciógombbal állítható be az alábbiak szerint: 0 m/min (pozíció) 1 m/min (kis sebesség) csúszó orsóházas esztergák esetén 12 m/min (normál sebesség) rögzített orsóházas esztergák esetén 40 m/min (nagy sebesség) csúszó orsóházas esztergák esetén 60 m/min (sebesség túllépés) csúszó orsóházas esztergák esetén NCT Ipari Elektronikai Kft. 46/150 Dátum:

47 S3 rendszerparaméter: Adagolás tokmány zárási sebesség Ez a paraméter az F1 funkciógombbal állítható be az alábbiak szerint: 0 m/min (pozíció) rögzített orsóházas esztergák esetén 1 m/min (kis sebesség) rögzített orsóházas esztergák esetén 40 m/min (nagy sebesség) csúszó orsóházas esztergák esetén 60 m/min (sebesség túllépés) csúszó orsóházas esztergák esetén S4 rendszerparaméter: Visszahúzás indítás Ez a paraméter az F1 funkciógombbal állítható be. Ez a paraméter változtatja az üzemszerűen nyitott / üzemszerűen zárt állapotot visszahúzásnál (rúdcserénél). NCT Ipari Elektronikai Kft. 47/150 Dátum:

48 S5 rendszerparaméter: Burkolat biztonsági kapcsoló Ez a paraméter az F1 funkciógombbal állítható be. Ez a paraméter hibaüzenetet küld, ha a rúdvégnél a burkolat nyitva van. S6 rendszerparaméter: Tokmány nyitási nyomaték késleltetés A tokmányzárás jelének késleltetési ideje az F3 funkciógombbal állítható be. NCT Ipari Elektronikai Kft. 48/150 Dátum:

49 S7 rendszerparaméter: Rezgésgátlás megvezetési távolság beállítás Ez a paraméter állítja be azt a távolságot, ami után az új rúd a felső kés jelzőnek ütközik; ezt követően bekapcsol (záródik) a rezgésgátlás az új rúdnak a főorsó tengelyvonalába történő vezetéséhez, megkönnyítve a rúdadagolást a gép patronjába. S8 rendszerparaméter: Előtolórúd léptetés (változó előtolással) A léptetést funkciót akkor kell használni, amikor a rúd hatszög vagy négyzet keresztmetszetű. Az előtolórúd több lépésben adagolja a rudat, míg el nem éri a felső kés helyzetét. A lépések száma az F3 funkciógombbal állítható be. NCT Ipari Elektronikai Kft. 49/150 Dátum:

50 S9 rendszerparaméter: Ciklusindító impulzus Ezzel a paraméterrel állítható be az a ciklus, amelynél ciklusindító jel adódik ki mindenegyes tokmánynyitáskor. S10 rendszerparaméter: Maradékanyag kilökés Ez a paraméter az F1 funkciógombbal kapcsolható be és ki. Opcionális funkció a maradékanyag kilökés a gép tokmányából. Ennek a funkciónak a használata függ a géptípustól és az opcionális tartozékoktól. Az F2 funkciógomb csak a CHIAH CHYUN eszterga CDS típusa esetén használható. NCT Ipari Elektronikai Kft. 50/150 Dátum:

51 S11 rendszerparaméter: Nyelv megadása Ezzel a paraméterrel választható meg, hogy milyen nyelven jelenjen meg az információ a kijelzőn. S12 rendszerparaméter: CNC / CAM választás Válassza meg a gép típusát (CNC vagy CAM (mechanikus vezérlés)). Ha CNC lett választva, a Rúdvég 1 (Bar end 1) jel adódik ki a tokmány nyitása után mindaddig, míg be nem fejeződik a rúdcsere; ezután a jel megszűnik. CAM választása esetén a Rúdvég 1 (Bar end 1) jel a 20. felhasználói paramétertől függően kapcsolódik be és ki. NCT Ipari Elektronikai Kft. 51/150 Dátum:

52 S13 rendszerparaméter: Főorsó léptetés leállítási idő (CAM) A leállítási idő: XXX s Ezt a paramétert csak bütykös mechanizmussal kialakított gépen használja. Új rúdnak az eszterga főorsójába történő adagolásakor a paraméter léptetve forgatja a főorsót, hogy a rúd könnyebben csússzon be a patronba. S14 rendszerparaméter: Bütykös mechanizmus ciklus biztonság (CAM) Beállítási érték: 000,0 s Funkció: BEKAPCSOLÁS / KIKAPCSOLÁS Ezt a paramétert csak bütykös mechanizmussal kialakított gépen használja annak ellenőrzésére, hogy a bütykös tengely a biztonsági idő túl működik-e. NCT Ipari Elektronikai Kft. 52/150 Dátum:

53 S15 rendszerparaméter: Rúdadagoló hosszúság választás E paraméterrel választható meg a rúdadagoló hosszúsága; 2,5 m, 3 m vagy 3,6 m. S16 rendszerparaméter: Idő beállítás Ezzel a paraméterrel állítható be az idő a kijelzőhöz; a beállított idő az F1 funkciógombbal változtatható meg. NCT Ipari Elektronikai Kft. 53/150 Dátum:

54 S17 rendszerparaméter: Annak ellenőrzése, hogy a rúdadagoló nincs automatikus üzemmódba állítva F1 funkciógomb: BEKAPCSOLÁS / KIKAPCSOLÁS F3 funkciógomb: Tokmányzárások száma: XX alkalom NCT Ipari Elektronikai Kft. 54/150 Dátum:

55 8.6. Hibaüzenetek és visszaállítás Ssz. Hibaüzenet A hiba keresése és megszüntetése 1 Maradékanyag a tokmányban 2 A visszahúzódás nem tart a kiinduló helyzetig 3 Maradékanyag az előtolórúd perselyben. 4 Csatorna nyitás / zárás időtúllépés 1. Vegye ki a maradékanyagot a tokmányból, és ellenőrizze, hogy megfelelő méretű-e az előtolórúd persely. 2. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. 3. A rúdanyagon levő sorja megakasztja az előtolórúd perselyt, így az nem tud visszahúzódni. 1. Ellenőrizze, hogy vannak-e idegen anyagok a szervomotorban. 2. Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az SR2 alaphelyzet érzékelő. 3. A rúdanyagon levő sorja megakasztja az előtolórúd perselyt, így az nem tud visszahúzódni. 1. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. Az SR5 LED kigyullad, ha az előtolórúd persely nem tudja szorítani a rúdanyagot. 2. Ellenőrizze, hogy a levegőnyomás nagyobb-e 4,9 bar-nál. 3. Ellenőrizze, hogy megfelelő méretű-e az előtolórúd persely. 1. Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az SR3 vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelő. 2. Ellenőrizze a vezetőcsatornát működtető motort. 5 Nincs rúd a rúdtárban 1. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. Az SR5 LED kigyullad, ha az előtolórúd persely nem tudja szorítani a rúdanyagot. 2. Helyezzen a rúdtárba több rudat. 6 A tokmány nincs nyitva a rúdcseréhez 1. Nyissa a perselyt és ellenőrizze. 2. Ellenőrizze a programot az esztergán. 3. Kézi üzemmódban az előtolórúd nem mozog előre/hátra, mivel az esztergatokmány nem nyit. 7 Kicsi a levegőnyomás. Ellenőrizze, hogy a levegőnyomás nagyobb-e 4,9 bar-nál. 8 Nem adódik ki új rúd az esztergatokmányból. 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl nagyra választva az 5. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze a rúdvég leélezését. NCT Ipari Elektronikai Kft. 55/150 Dátum:

56 Ssz. Hibaüzenet A hiba keresése és megszüntetése 9 A tokmánynyitási idő túl rövid (rögzített orsóházas esztergák esetén) 10 A tokmánynyitási idő túl hosszú (rögzített orsóházas esztergák esetén) 11 Üzemszerűen zárt állapot (NC) hiba 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl nagyra választva a 3. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze, hogy nem túl rövid-e a munkadarab. 3. Ellenőrizze, hogy elég hosszú-e az idő a persely nyitásához. 4. Ellenőrizze, hogy elég nagy-e a nyomaték. 5. Ha nem nyílik az esztergapersely, akkor szerelje ki és tisztítsa meg. 6. A csúszó orsóházas esztergák esetén, nyitott tokmánynál, és amikor a főorsó visszafelé mozog, húzza vissza a rudat. 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl kicsire választva a 3. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Törött forgácsolószerszám (rögzített orsóházas esztergák esetén) Ellenőrizze az esztergát. 12 A főburkolat nyitva 1. Biztonsági okokból ne nyissa ki a fő burkolatot az idő alatt, míg a rúdadagoló cseréli az anyagot. (CE fő burkolat) 2. Térjen át a kézi üzemmódra. 13 Ellenőrizze a vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelőt 14 Vészáramkör nyitva és túlterhelés, ellenőrizze KH1-et és KH2-őt. 15 Szervomotor hiba, ellenőrizze az NFB1 biztosító nélküli megszakítót 16 M1 motor hátramozgatási időtúllépés Az SR4 vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelőnek tartania kell bekapcsolt állapotát. Ellenőrizze KH1 KH2-t, a túlterhelést, a vészleállítást. Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a szervomotor, amikor leáll a szervomotor, kapcsolja ki a hálózati táplálást, majd ismét kapcsolja be. 1. Ellenőrizze, hogy került-e valami a hajtóműbe, ami miatt a szervomotor nem tud hátramozgatni alaphelyzetbe. 2. Ellenőrizze az SR2 alaphelyzet érzékelőt. 17 Felső kés érzékelő hibája Ellenőrizze, hogy nem került-e idegen anyag az SR0 felső kés érzékelőbe, vagy nem sérült-e meg. 18 M1 motor előremozgatási időtúllépés Ellenőrizze, hogy került-e valami a hajtóműbe, ami miatt a szervomotor nem tud előremozgatni. 19 Adagolás időtúllépés Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az M1 motor. 20 Bütykös mechanizmus ciklusidő hiba 1. Ellenőrizze, hogy helyesen lett-e beállítva a bütykös mechanizmus biztonsági kapcsolója. 2. Ellenőrizze az S14 rendszerparamétert. NCT Ipari Elektronikai Kft. 56/150 Dátum:

57 Ssz. Hibaüzenet A hiba keresése és megszüntetése 21 Túl rövidre állított felső kés 1. Állítsa be újra a felső kést. 2. Helytelen a rúdadagoló telepítési távolsága (túl közel lett telepítve az esztergához). 22 A tokmányzárási idő túl rövid (csúszó orsóházas esztergák esetén) 23 A tokmányzárási idő túl hosszú (csúszó orsóházas esztergák esetén) 24 Felső kés munkahenger hiba 25 A vezetőcsatorna zárás időtúllépés 26 A rúdadagoló nincs automatikus üzemmódban 1. Ellenőrizze, hogy nem lett-e túl nagyra választva a 4. felhasználói paraméter. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Ellenőrizze az előtolórudat. 1. Ellenőrizze a perselyt. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Ellenőrizze, hogy nem lett-e túl kicsire választva a 4. felhasználói paraméter. 1. Ellenőrizze, hogy nem hibásodott-e meg az SR0 felső kés érzékelő. 2. Ellenőrizze, hogy helyesen lett-e megválasztva a felső kés érzékelő beállítási értéke. 1. Ellenőrizze az SR4 vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelő működését. 2. Ellenőrizze a vezetőcsatorna nyitás/zárás motorját. Miközben az eszterga működik, és a rúdadagoló kézi üzemmódba van állítva, akkor kapcsolja át automatikus üzemmódba. Az előfordult hibaüzenetek listáját kézi üzemmódban az F2 megnyomásával kérdezheti le. 01. Hibaüzenet: Maradékanyag a tokmányban 01. HIBAÜZENET Maradékanyag a tokmányban F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Vegye ki a maradékanyagot a tokmányból, és ellenőrizze, hogy megfelelő méretű-e az előtolórúd persely. 2. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. NCT Ipari Elektronikai Kft. 57/150 Dátum:

58 02. Hibaüzenet: A visszahúzódás nem tart a kiinduló helyzetig 02. HIBAÜZENET A visszahúzódás nem tart a kiinduló helyzetig F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy vannak-e idegen anyagok a szervomotorban. 2. Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az SR2 alaphelyzet érzékelő. 3. Sorja a maradékanyagon. 03. Hibaüzenet: Maradékanyag az előtolórúd perselyben 03. HIBAÜZENET Maradékanyag az előtolórúd perselyben F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. 2. Ellenőrizze, hogy a levegőnyomás nagyobb-e 4,9 bar-nál. 3. Ellenőrizze, hogy megfelelő méretű-e az előtolórúd persely. NCT Ipari Elektronikai Kft. 58/150 Dátum:

59 04. Hibaüzenet: Csatorna nyitás / zárás időtúllépés 04. HIBAÜZENET Csatorna nyitás / zárás időtúllépés F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az SR3 vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelő. 2. Ellenőrizze a vezetőcsatornát működtető motort. 05. Hibaüzenet: Nincs rúd a rúdtárban 05. HIBAÜZENET Nincs rúd a rúdtárban F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze az SR5 anyagérzékelőt. 2. Helyezzen a rúdtárba több rudat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 59/150 Dátum:

60 06. Hibaüzenet: A tokmány nincs nyitva a rúdcseréhez 06. HIBAÜZENET A tokmány nincs nyitva a rúdcseréhez F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Nyissa a perselyt és ellenőrizze. 2. Ellenőrizze a programot az esztergán. 07. Hibaüzenet: Kicsi a levegőnyomás. 07. HIBAÜZENET Kicsi a levegőnyomás F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze, hogy a levegőnyomás nagyobb-e 4,9 bar-nál. 08. Hibaüzenet: Nem adódik ki új rúd az esztergatokmányból 08. HIBAÜZENET Nem adódik ki új rúd az esztergatokmányból F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl nagyra választva az 5. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze a rúdvég leélezését. NCT Ipari Elektronikai Kft. 60/150 Dátum:

61 09. Hibaüzenet: A tokmánynyitási idő túl rövid (rögzített orsóházas esztergák esetén) 09. HIBAÜZENET A tokmánynyitási idő túl rövid (rögzített orsóházas esztergák esetén) F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl nagyra választva a 3. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze, hogy nem túl rövid-e a munkadarab. 3. Ellenőrizze, hogy elég hosszú-e az idő a persely nyitásához. 4. Ellenőrizze, hogy elég nagy-e a nyomaték. 5. Ha nem nyílik az esztergapersely, akkor szerelje ki és tisztítsa meg. 6. A csúszó orsóházas esztergák esetén, nyitott tokmánynál, és amikor a főorsó visszafelé mozog, húzza vissza a rudat. 10. Hibaüzenet: A tokmánynyitási idő túl hosszú (rögzített orsóházas esztergák esetén) 10. HIBAÜZENET A tokmánynyitási idő túl hosszú (rögzített orsóházas esztergák esetén) F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy nincs-e túl kicsire választva a 3. paraméter értéke. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Törött forgácsolószerszám (rögzített orsóházas esztergák esetén) NCT Ipari Elektronikai Kft. 61/150 Dátum:

62 11. Hibaüzenet: Üzemszerűen zárt állapot (NC) hiba 11. HIBAÜZENET Üzemszerűen zárt állapot (NC) hiba F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze az esztergát. 12. Hibaüzenet: A főburkolat nyitva 12. HIBAÜZENET A főburkolat nyitva F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Biztonsági okokból ne nyissa ki a fő burkolatot az idő alatt, míg a rúdadagoló cseréli az anyagot. (CE fő burkolat) 2. Térjen át a kézi üzemmódra. 13. Hibaüzenet: Ellenőrizze a vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelőt 13. HIBAÜZENET Ellenőrizze a vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelőt F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Az SR4 vezetőcsatorna zárt helyzet érzékelőnek tartania kell bekapcsolt állapotát. NCT Ipari Elektronikai Kft. 62/150 Dátum:

63 14. Hibaüzenet: Vészáramkör nyitva és túlterhelés, ellenőrizze M2-t, M3-t 14. HIBAÜZENET Vészáramkör nyitva és túlterhelés, ellenőrizze Q2-t F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze a KH1 és KH2 túlterhelésreléket, és a vészleállítást. 15. Hibaüzenet: Szervomotor hiba 15. HIBAÜZENET Szervomotor hiba, ellenőrizze Q1-et F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a szervomotor, amikor leáll a szervomotor, kapcsolja ki a hálózati táplálást, majd ismét kapcsolja be. NCT Ipari Elektronikai Kft. 63/150 Dátum:

64 16. Hibaüzenet: M1 motor hátramozgatási időtúllépés 16. HIBAÜZENET M1 motor hátramozgatási időtúllépés F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy került-e valami a hajtóműbe, ami miatt a szervomotor nem tud hátramozgatni alaphelyzetbe. 2. Ellenőrizze az SR2 alaphelyzet érzékelőt. 17. Hibaüzenet: Felső kés érzékelő hibája 17. HIBAÜZENET Felső kés érzékelő hibája F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze, hogy nem került-e idegen anyag az SR0 felső kés érzékelőbe, vagy nem sérült-e meg. 18. Hibaüzenet: M1 motor előremozgatási időtúllépés 18. HIBAÜZENET M1 motor előremozgatási időtúllépés F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze, hogy került-e valami a hajtóműbe, ami miatt a szervomotor nem tud előremozgatni. NCT Ipari Elektronikai Kft. 64/150 Dátum:

65 19. Hibaüzenet: Adagolás időtúllépés 19. HIBAÜZENET Adagolás időtúllépés F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az M1 motor. 20. Hibaüzenet: Bütykös mechanizmus ciklusidő hiba 20. HIBAÜZENET Bütykös mechanizmus ciklusidő hiba F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy helyesen lett-e beállítva a bütykös mechanizmus biztonsági kapcsolója. 2. Ellenőrizze az S14 rendszerparamétert. 21. Hibaüzenet: Túl rövidre állított felső kés 21. HIBAÜZENET Túl rövidre állított felső kés F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Állítsa be újra a felső kést. 2. Helytelen a rúdadagoló telepítési távolsága (túl közel lett telepítve az esztergához). NCT Ipari Elektronikai Kft. 65/150 Dátum:

66 22. Hibaüzenet: A tokmányzárási idő túl rövid (csúszó orsóházas esztergák esetén) 22. HIBAÜZENET A tokmányzárási idő túl rövid (csúszó orsóházas esztergák esetén) F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze, hogy nem lett-e túl nagyra választva a 4. felhasználói paraméter. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Ellenőrizze az előtolórudat. 23. Hibaüzenet: A tokmányzárási idő túl hosszú (csúszó orsóházas esztergák esetén) 23. HIBAÜZENET A tokmányzárási idő túl hosszú (csúszó orsóházas esztergák esetén) F1 Hibaüzenet visszaállítás A hiba keresése és megszüntetése: 1. Ellenőrizze a perselyt. 2. Ellenőrizze az előtolórúd perselyt. 3. Ellenőrizze, hogy nem lett-e túl kicsire választva a 4. felhasználói paraméter. NCT Ipari Elektronikai Kft. 66/150 Dátum:

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV

AUTO RÚDADAGOLÓ GÉPKÖNYV AUTO NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/144 Dátum: 2014.11.03. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 4 2. MŰSZAKI LEÍRÁS... 5 2.1. Műszaki adatok... 5 2.1.1. A rúdadagoló fő méretei... 5 2.1.2. A rúdadagoló

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

ZL160. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás:

ZL160. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás: 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZL160 Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz Általános leírás: Vezérlés 24 V-os

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A berendezés működése Micro vezérlő egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A Beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. PC160 VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. ÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ ÁLLÍTÁS 2.2 FUNKCIÓ KAPCSOLÓK ÉS LED FÉNYJELZÉSEK 2.3 TÁVIRÁNYÍTÓ

Részletesebben

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató VIDUE RXP2S220 Üzembe helyezési útmutató TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS... 3 JELLEMZŐK... 3 A MONOSTABIL FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA... 3 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA AZ ELSŐ CSATORNÁN... 4 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

OLYMPIA PS 510.3C/515.4C KEZELÉSI KÉZIKÖNYV

OLYMPIA PS 510.3C/515.4C KEZELÉSI KÉZIKÖNYV OLYMPIA PS 510.3C/515.4C KEZELÉSI KÉZIKÖNYV FORGALMAZÓ: GEMSYS EUROPE Kft. www.gemsys.hu BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK A készülék egyszemélyi használatra készült Működési folyamat közben ne végezzen egyéb

Részletesebben

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata Használati útmutató Flipcut TM A szerszám használata MEGJEGYZÉS: Az alábbiakban részletezett műveleti sorrend a furat elején a kúpsüllyesztés, a furat végén pedig a visszasüllyesztés hagyományos pengével,

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

900SEZ-700 900SEZ-1200

900SEZ-700 900SEZ-1200 Szekcionált garázskapu motor 900SEZ-700 900SEZ-1200 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK A. ÖSSZETÉTEL... 3 B. FUNKCIÓK BEMUTATÁSA... 4 C. ÖSSZESZERELÉS... 5 D. A MOTOR ÉS A PROGRAMOZÓ PANEL... 9 E.

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

DM-SL (Hungarian) Kereskedői kézikönyv SL-BSR1

DM-SL (Hungarian) Kereskedői kézikönyv SL-BSR1 (Hungarian) DM-SL0003-00 Kereskedői kézikönyv SL-BSR1 FONTOS FIGYELMEZTETÉS Ez a kereskedői kézikönyv elsősorban hivatásos kerékpárszerelők számára készült. Kerékpárszerelői képzettséggel nem rendelkező

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1.-2. Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Telepítési útmutató SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Tartalom 1 Technikai jellemzők 2 Szerkezeti elemek 3 A telepítés lépései 3.1 Az alaplap telepítése (SW200A) 3.2 Az alaplap telepítése

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4 PL500 Tartalomjegyzék 1 Figyelmeztetések 2 2 Telepítés 3 2.1 A rendszer standard telepítése 3 2.2 Eszköz leírása 3 2.3 Eszköz mérete 4 2.4 Hajtómotor és fogasléc telepítése 4 2.5 Telepítés ellenőrzése

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETŐ, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 1.1. FIGYELMEZTETŐ ÁBRÁK, FELIRATOK... 1.2. A FIGYELMEZTETŐ FELIRATOK ELHELYEZKEDÉSE... 1.3. BIZTONSÁGI

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230 TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Önzáró elektromechanikus motor. Motor áramellátása 24 V DC. Működés garantálva 115 fokig. Nagyobb nyitási szögre használja a speciális kiegészítő alkatrészeket a felszerelésnél.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

AX-3010H. Többfunkciós Kapcsolóüzemű Tápegység. Felhasználói Készikönyv

AX-3010H. Többfunkciós Kapcsolóüzemű Tápegység. Felhasználói Készikönyv A kézikönyvet tartsa biztos helyen, hogy szükség esetén mindig gyorsn elérhető legyen. A kézikönyv fontos biztonsági és használati instrukciókat tartalmaz, a tápegység megfelelő használatára vonatkozóan.

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

Üvegcse Címkéző berendezés ELS-3310

Üvegcse Címkéző berendezés ELS-3310 Üvegcse Címkéző berendezés ELS-3310 HASZNÁLATI UTASÍTÁS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat! Ezután kezdje el használni

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8 TELECOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7 1. Normál mérés 7 2. Mérés tárával 7 3. Instabil tömeg mérése 8 Automatikus kikapcsolás 8 MELLÉKELET 9 Az elem 9 Hibaüzenetek 9

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/64 Dátum: 2015. 09. 21. TARTALOMJEGYZÉK EmB-1100 1. A SZERSZÁMGÉPPEL KAPCSOLATOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 1.1. Biztonsági

Részletesebben

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT TOLÓKAPU NYITÓ SZETT OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT KIT PL1000 TOLÓKAPU NYITÓ SZETT A PL1000 elektro-mechanikus tolókapu nyitó szettet otthoni felhasználásra tervezték. A hajtómotor ízléses megjelenésű

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

Forrasztó állomás. Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd.

Forrasztó állomás. Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Forrasztó állomás Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Csomagolási jegyzék és az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Hőlégfúvó tartó Hőmérséklet

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv PM1-300,400,600 SZÁRNYASKAPU MOZGATÓ MOTOR FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK A CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

H2201 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER)

H2201 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER) H220 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER) A készülék működési elve: A magas ferkvenciás rezgéseket az ultrahangos fej pengéje segítségével a bőr felületére vezetve,

Részletesebben

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A BX-324 tolókapumotor egy a CAME CANCELLI AUTOMATICI S.p.a által tervezett és gyártott elektromos kapunyitó berendezés. A termék háza IP54 védelemmel lett gyártva. Maximális terhelhetıség

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

ZR24. egymotoros vezérlőpanel 230V-os meghajtásokhoz

ZR24. egymotoros vezérlőpanel 230V-os meghajtásokhoz 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZR24 egymotoros vezérlőpanel 230V-os meghajtásokhoz A vásárolt terméket csak megfelelő

Részletesebben

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ELETTRONIC DIVISION Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ALAPRAJZ RF CODE CLOSE OPEN PROG 1 2 3 4 ON 5 6 7 8 POWER 1 2 3 4 SLOW SPEED + TR1 + TR2 10 5 6 7 8 9

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Motorizált infravörös vonali füstérzékelő. Kiegészítő információ

Motorizált infravörös vonali füstérzékelő. Kiegészítő információ Motorizált infravörös vonali füstérzékelő Kiegészítő információ HU 1. Többzónás kábelezés Amikor egy hagyományos tűzjelző vezérlőpanel (FCP) egy zónájához több mint egy rendszervezérlőt használ, fontos

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25.

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25. Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás v1.1. 2009.04.25. A Paperfox A-1000 Áttekercselő alkalmazási területe A Paperfox A-1000 áttekercselő alkalmas automatikus mosóművel rendelkező ofszet nyomdagépek

Részletesebben

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS VMC-688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. /36 Dátum: 204.2.7. TARTALOM. LEVEGŐELLÁTÁS... 4 2. OLAJELLÁTÁS... 5 2.. Alkalmazható olajok... 5 2.2. A hűtő-kenő folyadék...

Részletesebben

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság 50m 75m 100m 150m 200m 250m 150m 225m 300m 450m 600m 750m Érzékelő sugarak

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató AROMA DIFFÚZOR MODENA Használat Útmutató DC max. 100 ml 1-2 drops Press 7 IN Tartozékok 1 SOEHNLE Aroma Diffúzor, 1 töltőkészülék, 1 használati útmutató Használat The SOEHNLE Aroma Diffúzor kizárólag a

Részletesebben

SM2000 SM2000M SM2000T

SM2000 SM2000M SM2000T SM 2000 Modellek és leírások SM 2000 Elektromechanikus fogaskerekes motor olajkádban 2000 Kg-os kapukig száraz mechanikus tengelykapcsolóval, elektromos fékkel és manuális vészkioldóval. Tartozékok: kondenzátor,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY HASZNÁLATI UTASÍTÁS AXR YJ006 autó indítás kiemelkedő biztonság mobil töltés s.o.s. vészvillogó figyelmeztetés Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást, melynek

Részletesebben

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Leírás AZ szelepmozgatókat, és külsõ menetes VMV szelepekhezhasználjuk. A szelepmeghajtó motorok klíma konvektorhoz, légfûtõ és léghûtõ készülékek szelepeire

Részletesebben

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás AC-MFP-X7 RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Telepítés... 3 2. Alkalmazás lehetőségek és funkciók... 3 3. Csatlakozás... 4 3.1 Elektromos zár csatlakoztatása...

Részletesebben

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv UTILE 70 KG CHAIN 3M GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor

Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor 1 Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor Telepítési kézikönyv 2 Technikai adatok Tápfeszültség 230Vac Motor feszültség 24Vdc Teljesítmény 180W Húzósebesség 6.5/5.2m/1 Húzó/tólóerő 800N Védelem IPXO

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990A Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 5. Mérési tulajdonságok... 4 6. Mérési

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása. Tisztelt Vásárló!

Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása. Tisztelt Vásárló! Tisztelt Vásárló! Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása Megtisztelő számunkra, hogy a termékünket választotta, reméljük hogy berendezésünk zökkenőmentesen fogja szolgálni Önt! A beléptető

Részletesebben

NOVOTECHNICA. LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása

NOVOTECHNICA. LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása NOVOTECHNICA LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása Változat: 01/2001 Dátum: Fordította: 2001. május Dvorák László -2 - -3 - - 4 - Frekvencia Érzékenység BOOST (NÖVELÉS) OUT3

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC 7. Próbagyártás 7.1 Gyártás előtti ellenőrzési pontok Bármilyen ismert eltérést vagy hibát ki kell javítani a gép beindítása előtt. Sz. Ellenörző pontok Ellen- Megj. őrizve 1. Távolítsa el a rozsdagátló

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék: 1, Biztonsági előírások 2, Beüzemelés 3, Távvezérlő használata 4, DMX-el való vezérlés 5, Problémamegoldás Biztonsági előírások: Mindig a JEM cég

Részletesebben

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Oximo WT: Automatikus végállás beállítás, motorfejen nem kell végállást állítani Akadályfelismerő funkció Típusok: Cikkszám Hossz L1 Hossz L2 Forgatónyomaték (Nm) Oximo

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

Kétsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Kétsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kétsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság 20m 30m 40m 60m 80m 100m 60m 90m 120m 180m 240m 300m Érzékelő sugarak száma

Részletesebben

Használati utasítás. SD BannerWeld Pro. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet!

Használati utasítás. SD BannerWeld Pro. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet! Használati utasítás SD BannerWeld Pro 1. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet! 5100 Jászberény, Alkotás u. 4. - Ügyfélszolgálat: +36 57 506510 -

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató Indukciós áramlásmérő MAG típus Beépítési és beüzemelési útmutató 1. Mérőcső 1.1 Hidraulikus kialakítás A mérőcső beépítésénél figyelembe kell venni a következő szabályokat a. Mérőcső előtt 5-10 névleges

Részletesebben

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HYPPO Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet 1 vagy 2 szárnyú zsanéros kapukhoz csuklós vagy teleszkópos karral Modellek és tulajdonságaik HY 7005 Csuklós

Részletesebben

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához)

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) FL-11R kézikönyv (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) 1. Figyelmeztetések Az eszköz a Philips LXK2 PD12 Q00, LXK2 PD12 R00, LXK2 PD12 S00 típusjelzésű LED-jeihez

Részletesebben

SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS

SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.12.18. Tartalom 1) Figyelmeztetés... 2 2) Műszaki adatok... 2 3) A gép leírása... 2 4) Üzembe helyezés és beállítás... 3 5) Megsemmisítés...

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben