MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület 4400 Nyíregyháza Országzászló tér 8. MINŐSÍTETT HEGESZTŐ (135) KÉPZÉS KÉPZÉSI PROGRAM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület 4400 Nyíregyháza Országzászló tér 8. MINŐSÍTETT HEGESZTŐ (135) KÉPZÉS KÉPZÉSI PROGRAM"

Átírás

1 KÉPZÉSI PROGRAM MINŐSÍTETT HEGESZTŐ (135) KÉPZÉS Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezet

2 1. A program általános jellemzői 1.1. A program megnevezése: Minősített hegesztő (135) A képzési program tananyagának témája Szakképzési tv. szerinti, nem OKJ-s képzés A képzés célja: A résztvevők olyan szintű hegesztés-technológiai, munka- és tűzvédelmi, minőségbiztosítási, valamint legfőképpen gyakorlati hegesztési ismereteket tanuljanak meg, melynek birtokában képesek legyenek különböző fémszerkezetek hegesztésére olyan minőségben, melyet részükre a vonatkozó szabványok előírnak A képzés célcsoportja A képzés célcsoportjába olyan személyek tartoznak, akiknek egyrészt munkaviszonyuk fenntartásához, másrészt munkába állásukhoz minősített hegesztő bizonyítvány meglétére van szükség Az életminőség javításának szempontjai A képzési program egyének életminőségének javítása érdekében szerepet vállal a - munka világában a munkához jutás, a munka minősége és munkavégzés terén és - az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges motivációk elmélyítésében A munkaerő-piaci igény Valós munkaerő-piaci igényt elégít ki a program. A munkaerő-piaci képzések elsődleges célja az elhelyezkedés elősegítése.

3 A képzés során megszerzett tudás és a minősített hegesztő bizonyítvány a képzés célcsoportjába tartozó munkavállalóknak elengedhetetlen, a sikeres munkába állás / munkahelymegtartás előfeltétele A megvalósíthatóság A képzési program megvalósíthatóságát intézményünk humán és infrastrukturális feltételei maradéktalanul biztosítják (részletesen 10. és 11. pont) A pedagógiai, andragógiai szempontok A képzési program eredményes megvalósítása érdekében folyamatosan gondoskodni kell a helyes önkép kialakításáról, a motiváció fenntartásáról, önbizalom erősítésről, a munka motivációról. Ezen kulcsfontosságú feladatok megvalósításához figyelembe vettük a rendelkezésre álló szakirodalmak ajánlásait (pl. Dr. Szilágyi Klára: A pályák világa, Zahár László: A munkaerő-piaci képzések elméleti és gyakorlati kérdései), melyeket oktatóink a gyakorlatban sikerrel alkalmaznak A szükséges előképzettség, ismeretszint, egyéb feltételek A képzési programra jelentkezőknek Hegesztő vagy Eljárás szerinti hegesztő (135) bizonyítvánnyal kell rendelkezniük A szükséges előképzettség, ismeretszint felmérésének módja, a feltételek meglétének megállapítása A képzési programra jelentkezőknek Hegesztő vagy Eljárás szerinti hegesztő (135) bizonyítvánnyal kell rendelkezniük, melyet a programra való jelentkezéskor be kell mutatniuk intézményünkben.

4 Ezen túlmenően intézményünk térítésmentesen végzi képzési tevékenységéhez kapcsolódó egyik szolgáltatási tevékenységét az előzetes tudásszint felmérést. Célja: annak vizsgálata, hogy a képzésre jelentkező rendelkezik-e azokkal az alapvető beállítódásokkal, készségekkel és képességekkel, illetve motivációval melyek alapján az általa választott képzésre történő beiskolázását javasoljuk. 2. A képzés során megszerezhető kompetenciák 2.1. A kiadott bizonyítvány, képesítés és kiadás feltételei A Minősített hegesztő (135) képzést elvégzők amennyiben sikeres vizsgát tesznek, Minősített hegesztő bizonyítványt szereznek, melyet az arra feljogosított vizsgaszervező intézménytől vehetnek át. Részvizsgánként szabott kritériumok, sikeres modulvizsga feltételek: Sikeresnek tekinthető a vizsga, amennyiben a hallgató 70%-os eredményt ér el. Modulzáró vizsgák alól felmentés: Modulzáró, illetve záróvizsga alól felmentés nem adható. Bizonyítvány: A fent említett feltételrendszernek megfelelően - sikeres záróvizsga esetén Minősített hegesztő (135) bizonyítványt szereznek a résztvevők, melyet az arra feljogosított vizsgaszervező intézménytől vehetnek át.

5 2.2. A kompetenciák tartalmi ismertetése Ahhoz, hogy a képzés magasabb rendű elvárásai teljesüljenek, szükség van a kitűzött célok lebontására, a képzés során megszerezhető kompetenciák precíz és mérhető leírására. A képzés várható eredménye / kompetenciák: A hallgató sikeres modulzáró vizsgák után Minősített hegesztő (135) bizonyítványt szerez, mely mérhető célként jelenik meg. Mivel moduláris felépítésű képzési programról van szó az egyes kompetenciákat, a célokkal összhangban álló és számon kérhető kimeneti követelményeket programelemenként, az adott modul ismertetésénél mutatjuk be A program szerint megszerezhető képesítés és annak azonosítója Megszerezhető szakképesítés: Minősített hegesztő (135) OKJ szerinti azonosítószám: - 3. A képzésben való bekapcsolódás feltételei 3.1. Formai feltételek A képzési programra jelentkezőknek Hegesztő vagy Eljárás szerinti hegesztő (135) bizonyítvánnyal kell rendelkezniük, melyet a programra való jelentkezéskor be kell mutatniuk intézményünkben. Intézményünk térítésmentesen végzi képzési tevékenységéhez kapcsolódó egyik szolgáltatási tevékenységét az előzetes tudásszint felmérést. Célja: annak vizsgálata, hogy a képzésre jelentkező rendelkezik-e azokkal az alapvető beállítódásokkal, készségekkel és képességekkel, illetve motivációval melyek alapján az általa választott képzésre történő beiskolázását javasoljuk. A képzési programra legkésőbb jelentkezni a program kezdőnapja előtt két héttel lehetséges.

6 A Fktv. 20. (1) szerint intézményünk felnőttképzési szerződést köt a programra jelentkezőkkel. A programra jelentkezőnek jogképesnek kell lennie a kötelezettségvállalást illetően és ismernie kell, el kell fogadnia az esetleges szerződésszegés következményeit. A résztvevőktől semmilyen saját tulajdonú eszköz, taneszköz megléte nem elvárt a programon, ezeket biztosítjuk számukra Tartalmi feltételek A tartalmi feltételek között az egységenkénti (modulonkénti) értékelés meghatározó szereppel bír a bizonyítvány kiadásában. Ennek részletes leírását a 2.1. pontban mutattuk be. A képzés módszertani elvárásainak megfelelő szakirodalom, mely biztosítja a képzés tartalmi követelményeinek teljesítését: Szerző Cím Kiadó Évszám Horváth József Munka- és környezetvédelem Tankönyvmester Kiadó Kft. Budapest 2005 Mikló István Mikló István Hegesztő szakmai ismeretek Hegesztő szakmai ismeretek 2 Műszaki Könyvkiadó Budapest Műszaki Könyvkiadó Budapest Dézsán Imre Minőségbiztosítás Tankönyvmester Kiadó Kft Budapest A tananyag tipikusan kereskedelmi forgalomban kapható, széles körben elterjedt. A képző intézmény biztosítja minden résztvevő számára a képzés megkezdésekor. Szaktanáraink mindegyike használ saját készítésű jegyzeteket, melyekből a hallgatók a szükséges kivonatokat megkapják.

7 3.3. Részvétel követésének módja Intézményünk képzési naplót használ, illetve ennek segítségével kíséri figyelemmel a programon résztvevőket A felnőttkori sajátosságok figyelembevételének módja A képzési program eredményes megvalósítása érdekében folyamatosan gondoskodni kell a helyes önkép kialakításáról, a motiváció fenntartásáról, önbizalom erősítésről, a munka motivációról. Ezen kulcsfontosságú feladatok megvalósításához figyelembe vettük a rendelkezésre álló szakirodalmak ajánlásait (pl. Dr. Szilágyi Klára: A pályák világa, Zahár László: A munkaerő-piaci képzések elméleti és gyakorlati kérdései), melyeket oktatóink a gyakorlatban sikerrel alkalmaznak. 4. Tervezett képzési idő 4.1. Összes óraszám: 160 óra 4.2. Képzési napok száma: 22 nap 4.3. Távoktatás időbeosztása, periódusai: Távoktatáshoz ezen képzési program nem alkalmazható. Sorsz. Modul megnevezése Elméleti óraszám Gyakorlati óraszám Összes óraszám 1. Munka- és tűzvédelmi ismeretek Hegesztés-technológia Minőségbiztosítás Hegesztési gyakorlat Összesen:

8 5. A képzés módszerei 5.1. A képzésben előforduló munkaformák és időarányuk A frontális munka, a páros munka és az egyéni munka alkalmazása mixelve jellemzi, mely %-ban jellemzi a programot Sajátos formák felnőttek számára - Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység az oktatók irányításával - A képzés moduláris elven működik 6. A képzési program tananyagának eredete A képzés módszertani elvárásainak megfelelő szakirodalom, mely biztosítja a képzés tartalmi követelményeinek teljesítését: Szerző Cím Kiadó Évszám Horváth József Munka- és környezetvédelem Tankönyvmester Kiadó Kft. Budapest 2005 Mikló István Mikló István Hegesztő szakmai ismeretek Hegesztő szakmai ismeretek 2 Műszaki Könyvkiadó Budapest Műszaki Könyvkiadó Budapest Dézsán Imre Minőségbiztosítás Tankönyvmester Kiadó Kft Budapest A tananyag tipikusan kereskedelmi forgalomban kapható, széles körben elterjedt. A képző intézmény biztosítja minden résztvevő számára a képzés megkezdésekor. Szaktanáraink mindegyike használ saját készítésű jegyzeteket, melyekből a hallgatók a szükséges kivonatokat megkapják.

9 7. A tananyag egységei (moduljai) 7.1. Egységenkénti célok 7.2. Egységek terjedelme MUNKA- ÉS TŰZVÉDELMI ISMERETEK 12 ÓRA Célja: A résztvevő a modul végére a hegesztés-biztonságtechnikai szabályoknak megfelelő munka és tűzvédelmi ismeretekkel rendelkezzék. Képes legyen a tűzvédelmi szakvizsga letételére. Követelmény: A modul végére a résztvevő ismerje: a munka- és tűzvédelem, baleset-elhárítás célját, fő területeit, alapfogalmait. a hegesztő munkavégzéssel kapcsolatos általános munkabiztonsági szabályokat, a hegesztő gépek, berendezések, szerszámok használatára és karbantartására vonatkozó munkabiztonsági előírásokat. Ismerje a tűzvédelmi szakvizsga tananyagát: 35/1996. (XII. 29.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat: 1., 2., 3., 4., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 41., 56., 57., 67. -ai, 143/2004. (XII. 22.) GKM rendelettel kiadott Hegesztési Biztonsági Szabályzat, 2/2002 (I. 23.) BM rendelet 4. sz. melléklet X. fejezet

10 A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia: Szakmai ismeretekből a hallgató önállóan és hibátlanul ismerje: a munkabiztonsági ismereteket, a tűzvédelmi ismereteket, a tűzoltó eszközök és berendezések kezelését, az elsősegély-nyújtási ismereteket, A szokásos munkakörülmények között közvetlen személyes vezetői, szakmai irányítás, közreműködés nélkül, ismerje és tartsa be a munkavégzés szabályait. Készség szinten: A szokásostól eltérő munkakörülmények között is képes a munkabiztonsági eszközök, felszerelések használatára magas szinten, önállóan, gyorsan hibátlanul és szakszerűen. A szokásos munkahelyi körülmények között közvetlen vezetői illetve szakmai irányítás nélkül képes az információforrások kezelésére, a tanult ismeret szakszerű alkalmazására, a feltárt hibák kijavítására. A szokásostól eltérő munkakörülmények között is képes a munkabiztonsághoz kapcsolódó jelképek értelmezése a használatára magas szinten, önállóan, gyorsan és hibátlanul. A szokásostól eltérő munkahelyi körülmények között is közvetlen vezetői illetve szakmai irányítás nélkül gyorsan kevés hibával képes az elsősegélynyújtásból tanultakat szakszerűen alkalmazni.

11 A résztvevő legyen képes: megfogalmazni a munka- és tűzvédelem, baleset-elhárítás célját, fő területeit, alapfogalmait, megfogalmazni a biztonságos munkavégzés tárgyi és személyi feltételeit, alkalmazni a hegesztő munkavégzéssel kapcsolatos általános munkabiztonsági szabályokat, alkalmazni a különleges körülmények közötti végzett hegesztő munkával kapcsolatos munkabiztonsági szabályokat, alkalmazni a hegesztő gépek, berendezések, szerszámok használatára és karbantartására vonatkozó munkabiztonsági előírásokat, alkalmazni a munkakezdésre és a munkahely elhagyására vonatkozó munka- és tűzvédelmi előírásokat, alkalmazni a hegesztő munkahely előírásoknak megfelelő kialakítására, szabályos anyagtárolásra, közlekedési utak biztosítására vonatkozó előírásokat, alkalmazni a gázpalackok szakszerű kezelésére, tárolására, szállítására vonatkozó munka- és tűzvédelmi előírásokat, a termikus vágási munka végzésére vonatkozó munka- és tűzvédelmi előírások betartására, megelőző intézkedések megtételére, a hegesztési munka végzésére vonatkozó munka- és tűzvédelmi előírások betartására, megelőző intézkedések megtételére, a tűzveszélyes tevékenységekre, dohányzásra vonatkozó általános előírások betartására, az alapanyag és a varratok tisztítására vonatkozó munkabiztonsági és tűzvédelmi előírások betartására, megelőző intézkedések megtételére, szabályos tűzjelzésre, szabályosan, az előírásoknak megfelelően használni a tűzoltó készüléket, berendezéseket, a hegesztő munka engedélyeztetésére (tűzgyújtási engedély, beszállási engedély stb.), a munkafolyamat során alkalmazott vegyi anyagok használatánál és tárolásánál a vonatkozó munka-, baleset- tűz- és környezetvédelmi szabályok betartására,

12 szakszerűen alkalmazni a különböző balesetek észlelése esetén az előírt eljárásokat, kitölteni a balesettel kapcsolatos dokumentumokat, javaslatot tenni a balesetet kiváltó okok megszüntetésére, megkülönböztetni és rendszerezni a foglalkozási ártalmakat és megbetegedéseket, felismerni a foglalkozási ártalmakat előidéző okokat, javaslatot tenni megszüntetésükre, a különböző balesetek észlelése esetén elvégezni a baleset-elhárítási teendőket, elsősegélyt nyújtani a munkavégzés során előforduló baleset esetén. Értékelés A modul számonkérése írásban történik, egy teszt kitöltésével és egy szóbeli számonkéréssel. A megfelelt eredményhez 70 %-os teljesítmény szükséges. A válaszoknak tükrözniük kell a vizsgázó jártasságát a fogalmakban.

13 HEGESZTÉS-TECHNOLÓGIA 16 ÓRA Célja: A modul célja megismertetni a résztvevőkkel az adott hegesztési eljárásra - Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés - vonatkozó speciális tudnivalókat. Követelmény: A résztvevő a modul végére legyen képes az adott eljárásban szükséges berendezéseket, minősített hegesztői szinten kezelni. Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés (135) fogalmai. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia: A hallgató készség szinten ismerje az adott eljáráshoz tartozó témákat. A modul végére a hallgató ismerje: Fogyóelektródás, védőgázas ívhegesztés fogalmai (135) A védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés eljárásváltozatai Előtoló egységek fajtái. A hozaganyag típusa. A hegfürdő védelem. A fémátvitel módja. A gépesítés szintje. Az áramforrás felépítése. A hegesztési folyamat irányítása. A védőgázok típusa. Az eljárásra jellemző fémátviteli módok (rövidzárlatos, cseppes,vegyes). Áramforrás és a hegesztés folyamatát irányító berendezés fő részei.

14 A huzalelektródát adagoló, vezető egység. A védőgáz ellátás egységei. Értékelés A modul számonkérése írásban történik, egy teszt kitöltésével és egy szóbeli számonkéréssel. A megfelelt eredményhez 70 %-os teljesítmény szükséges. A válaszoknak tükrözniük kell a vizsgázó jártasságát a fogalmakban.

15 MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS 16 ÓRA Célja: E modul célja, hogy a résztvevők ismerjék és tudják, használni az MSZ EN szabvány hegesztési szakterület ellátására vonatkozó minőségi és minőség biztosítási feladatokat. Követelmény: Az EN szabvány szerinti hegesztőminősítés és az üzemszerű gyártásban alkalmazott hegesztés-technológiának az ismerete. A minősítés céljának ismerete. Az egységes szabályok és vizsgálati feltételek ismerete. A hegesztők minősítésének érvényessége. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia: A modul végére a résztvevő ismerje az alapfogalmakat: hegesztő, a hegesztést végező személy, a kézi hegesztő, minősítő személy vagy testület, hegesztési utasítás, próbadarab, próbatest, minősítő vizsgálat, hegesztési eljárások, anyagcsoportok, hozaganyagok, hegesztési helyzetek.

16 A résztvevő legyen képes: ellátni a hegesztés minőségügyi feladatait, alkalmazni a minőségirányítási rendszer alapfogalmait, együttműködni a hegesztési felelőssel, önmaga folyamatos képzésére, alkalmazni a munka- és technológiai utasításokat, jegyzőkönyveket, kezelni és vezetni a MIR dokumentumokat, ellátni a mérési, ellenőrzési feladatokat, hosszúság mérésére, szögek ellenőrzésére, a felületi minőség megítélésére az adott felület szerepétől és az előírásoktól függően, a munkadarabok síkfelületének ellenőrzésére fényréses eljárással, munkadarabok alakhűségének ellenőrzése, a szerkezeti egységek helyzetének ellenőrzésére és a helyzeteltérések mérése, egyszerű fizikai és elektromos mennyiségek mérése utasítás szerint, ellátni a hegesztett kötés vizsgálati és ellenőrzési feladatait, ismertetni a hegesztő ellenőrzési feladatait, ismertetni a hegesztési eltéréseket és kimutatásukat, ismertetni a kötések ellenőrzését és vizsgálatát, ismertetni a hegesztés-technológiai vizsgálatokat, ellátni a garanciális és javítási feladatokat. Értékelés A modul számonkérése írásban történik, egy teszt kitöltésével és egy szóbeli számonkéréssel. A megfelelt eredményhez 70 %-os teljesítmény szükséges. A válaszoknak tükrözniük kell a vizsgázó jártasságát a fogalmakban.

17 HEGESZTÉSI GYAKORLAT 116 ÓRA Célja: Célja, hogy a résztvevők képesek legyenek az adott hegesztési eljárásra - Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés - vonatkozó speciális kézügyességre szert tenni minősített szinten. Követelmény: A résztvevő a modul végére legyen képes az adott eljárásban az MSZ EN szerinti próbadarabokat a szabványnak megfelelő minőségben meghegeszteni A modul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia Készség szinten tudja az elektródafogó/hegesztőpisztoly/hegesztőégő kézzel való vezetését a választott hegesztési eljárásból. Ismerje a terméktípusokat, varrattípusokat, hegesztőanyagokat, Méretek ismerete (anyagvastagság, cső külső átmérője), Képes legyen hegeszteni az előírt hegesztési helyzetekben, A hegesztés kivitelezési módját tudja megválasztani (hegfürdő-megtámasztás, hegesztés egy oldalról, hegesztés két oldalról, egyrétegű, többrétegű, balra, jobbra hegesztés), A hegesztési biztonságtechnikai ismereteket önállóan tudja alkalmazni, Ismerje és alkalmazza a hegesztés végzésének és befejezésének tűzvédelmi előírásait. Értékelés A szakmai gyakorlati modulvizsga munka értékelését a szakszerűség, a pontosság, a minőségi követelmények, a munkavédelmi előírások betartásának figyelembevételével kell végezni és feladatonként kell minősíteni. Eredménytelennek (nem megfeleltnek) kell tekinteni a szakmai gyakorlati modulvizsgát, ha a jelölt a munkafeladat 70%-át nem teljesíti, vagy ha a munka minősége kifogásolható, nem javítható. Megfelelt 70% felett.

18 7.3. Életkori sajátosságok miatt megkülönböztetett fontosságú egységek A program életkori sajátosságok miatt megkülönböztetett fontosságú egységeket nem tartalmaz. 8. A csoportok létszáma Minimális csoportlétszám: 8 fő Maximális csoportlétszám: 12 fő 9. A résztvevők teljesítményét értékelő rendszer A 2.1. pont alatt részletesen ismertettük a kitűzött célokkal és követelményekkel összhangban álló ellenőrzési módokat. Ez minden résztvevőnek, egységes eljárást biztosító teljesítményértékelő rendszerrel szemben támasztott három hatékonysági alapfeltételnek megfelel: - objektivitás (előítéletek, szubjektivitás kiiktatása); - érvényesség, hitelesség, validitás (a mérni kívánt kompetenciákat értékeljük); - megbízhatóság (egy feltételezett ismételt mérés ugyanazt eredményezné). Modulteljesítmények értékelése A résztvevők a modulhoz kapcsolódóan folyamatosan adnak számot a megszerzett ismeretekről. Értékelési szempontok (kritériumok): Önálló teljesítmények, valamint minőségi követelmények teljesülése. Sikeres vizsga alapján megfelelt minősítés.

19 10. Személyi feltételek, képesítési követelmények Az intézmény képzési struktúrája, annak volumene alapján, az adott moduloknak megfelelő iskolai végzettségű, megbízásos vagy vállalkozói jogviszonyban dolgozók teljes mértékben megfelelnek az elvárt követelményeknek. Rendelkezésre állásuk a külön szerződések alapján minden esetben biztosított. Felnőttképzési intézményünk programjainak megvalósítása során csak az oktatott tantárgyaknak megfelelő szakirányú végzettséggel, és több éves pedagógiai gyakorlattal rendelkező oktatók dolgozhatnak. 11. A képzési program végrehajtásának tárgyi feltételei A képzési program sikeres megvalósításának elengedhetetlen része a tárgyi, technikai feltételek teljes körű biztosítása. Az elméleti képzés, saját tulajdonú, általános rendeltetésű oktatótermünkben valósul meg, melyek minden tekintetben megfelel a közoktatási törvényben megfogalmazott kritériumoknak (m 2 /hallgató, megvilágítás, fényerősség, biztonsági berendezések, fűtés, szociális helyiségek megléte stb.). Fellelhetőek a vizuális, audiovizuális szemléltető és applikációs eszközök. Az oktatást kiszolgáló fontosabb tárgyi eszközeink: korszerű hallgatói-asztalok, tanári-asztal, flipchart tábla, projektor, laptop, szemléltető eszközök (videofilmek, falitáblák stb.), Irodai infrastruktúra Az intézmény irodai helyiségében minden olyan irodai eszközzel rendelkezünk, amelyek a tanügyi adminisztráció elvégzését biztosítják: telefon (üzenetrögzítő), fax, fénymásoló, számítógép, nyomtató,

20 internet elérhetőség. A résztvevőktől semmilyen saját tulajdonú eszköz, taneszköz megléte nem elvárt a programon, ezeket biztosítjuk számukra. 12. A képzési program során alkalmazott költségkímélő megoldások Intézményünk gazdálkodása a jogi önállóságunk elnyerése óta eltelt időben zavartalannak mondható. Folyamatosan eleget tudunk tenni az alkalmazottakkal, szállítókkal és az állami költségvetéssel szembeni fizetési kötelezettségeinknek, folyamatosan a köztartozás-mentes adózói adatbázisban vagyunk. Mindig időben tudtuk biztosítani az egyes programok indításához szükséges tárgyi feltételeket. A gazdálkodás biztonságát, kiszámíthatóságát még inkább garantálja a felügyeleti szerv által minden évben elfogadott gazdálkodási terv készítése, amely azt jelenti, hogy a tárgyévet megelőző és novemberében összeállított képzési tervvel egyidőben megtervezzük a várható bevételeket, illetve részletesen a várható kiadásokat. Bevételeink - tekintettel arra, hogy programjaink megvalósításának pénzügyi fedezetét a megrendelőkkel kötött polgárjogi megállapodásban foglaltak, illetve munkáltató partnereinkkel kialakított jó partneri viszony garantálja - viszonylag pontosan tervezhetők. Jelentős bevétel kiesést esetleg csak a magas hallgatói lemorzsolódás okozhat. Ez az eddig megvalósított programjainknál nem volt jellemző. Kiadások tervezése az alábbiak szerint történik: Állandó költségek között tervezzük meg a foglalkoztatottak bérét, járulékait. Változó költéségként tervezzük a hallgatóknak átadott tankönyvek, taneszközök költségeit, az elméleti oktatás és a gyakorlat során felhasznált anyagok költségeit, a vizsga és vizsgáztatási díjakat (a létszám és képzési ütemterv függvénye). Feltételes költségként kerül a tervbe a beruházások előirányzata.

21 Fentieken túl jelentős bevételt jelent az uniós projektek megvalósítása során általunk elvégzett felnőttképzések bevétele, az ahhoz kapott uniós támogatás. Veszélyek: Veszélyként jelentkezhet - amely kockáztathatja - a képzési program zökkenőmentes lebonyolítását a képzésről időközben lemorzsoló résztvevők száma. Vizsgadokumentumokkal igazolható, hogy a lemorzsolódás csak csekély mértékben, elégtelen minősítés eleddig intézményünk lezárult képzési programjaiban nem volt tapasztalható. 13. Minőségügyi folyamatok Az intézmény ügyfélszolgálati ideje hétfőtől csütörtökön óráig, pénteken 8,00-14,00 óráig tart a székhelyünkön. Az ügyfélfogadást és az ügyfélszolgálatot a képzésszervező, - távolléte esetén a képzési vezető a munkaköri leírásában foglaltaknak megfelelően látja el. Ennek megfelelően - az aktuális és tervezett tanfolyamokról személyesen írásban és telefonon nyújtanak tájékoztatást - adatrögzítést végeznek a jelentkezőkkel és érdeklődőkkel kapcsolatban, - tájékoztató anyagot postáznak, illetve adnak át személyesen (szórólapok), - jelentkezési lapot, Tájékoztató lapot töltenek ki és képzési szerződést készítenek elő, - reklamáció és panaszkezelést végeznek, - kapcsolatot tartanak a Munkaügyi Központ illetékes munkatársaival, szervezetekkel és beszállítókkal, - elvégzik a kötelező adminisztrációs feladatokat. Az ügyfélszolgálatot az ügyvezető igazgató szervezi, irányítja és ellenőrzi. Az ügyfélszolgálat során a meghatározó szempont, hogy az elvégzett tevékenység a megrendelő és a résztvevők legnagyobb megelégedettségét szolgálja.

22 Az igazgatónak beszámolási és elszámolási kötelezettsége van a képzési tevékenységről, éves értékelést ad a felügyeletet ellátó Közgyűlésnek. Munkája során a felnőttképzési intézmény érdekeit valamint a résztvevői megelégedettséget egyaránt figyelembe kell vennie. A képzést finanszírozó munkáltatók, magánszemélyek illetve a Munkaügyi Központtal kötött polgárjogi megállapodásban foglalt szakmai és adminisztrációs kötelezettséget maradéktalanul be kell tartani és tartatni. A felnőttképzési intézmény működése során kiderülhetnek olyan hibák, hiányosságok, melyek a nem megfelelő folyamat-szabályozásra vezethetők vissza. Ezen hiányosságok hosszabb távon veszélyeztethetik az oktatási folyamat minőségét. A felnőttképzési intézmény vezetője folyamatosan figyeli a résztvevői, munkatársi és oktatói visszajelzéseket és javaslatokat. Javaslati és reklamációs űrlap -ot vezettünk be, melynek alkalmazása minden olyan esetben kötelező, amikor a minőséget befolyásoló hibaforrások derülnek ki. A felnőttképzési intézmény vezetője a feltárt hiányosságokat elemzi, intézkedik azok megszüntetéséről. Panasz és reklamáció kezelése: Minden olyan résztvevői, vagy szerződéses partneri panaszt vagy reklamációt írásban kell dokumentálni, melyek a minőségi munkát befolyásolják. Amennyiben külön jegyzőkönyv készül, azt csatolni kell a Javaslattételi és reklamációs űrlap - hoz. Amennyiben azonnali operatív intézkedéssel a reklamáció oka megszüntethető, a tett intézkedést a reklamációs űrlapon fel kell tűntetni Súlyosabb esetben az ügyvezető igazgató elrendelik az ügy teljes körű kivizsgálását. A vizsgálat során feltárt hiányosságokat jegyzőkönyvben rögzítik. A vizsgálat vezetője javaslatot tesz a panasz vagy reklamáció okának megszüntetésére. Az ügyvezető igazgató realizáló intézkedéseket tesz. A végrehajtási utasításban meghatározza az intézkedés módját, határidejét és a végrehajtásért felelős személyeket. A határidő lejártát követően ellenőrzik az utasítás végrehajtását.

23 A bejelentett panaszokat a szerint kategorizáljuk, hogy az milyen mértékben befolyásolja az intézmény minőségi munkáját. Ennek megfelelően megkülönböztetünk enyhe, közepes vagy súlyos ügyeket. Súlyosnak ítélt vagy ismétlődő ügyekben az ügyvezető igazgató elrendelheti a folyamat szabályozás felülvizsgálatát. Amennyiben a panasz vagy a reklamáció személyi mulasztásra vezethető vissza a szükséges intézkedést meg kell tenni. Súlyosabb esetben vagy szerződésszegés esetén a partnert tiltó listára kell tenni. Évente legalább egyszer - vezetői átvizsgálás keretében - értékelni, elemezni kell a tárgyidőszakban keletkezett ügyeket. Ezek tapasztalatait a folyamat szabályozásánál figyelembe kell venni. A felnőttképzési intézmény vezetése nagy hangsúlyt fektet arra, hogy folyamatosan mérje a tanfolyamok résztvevőinek és megrendelőinek elégedettségét. A résztvevők elégedettségét egyrészt szóbeli tájékozódással, másrészt pedig kérdőíves módszerrel mérjük. A szóbeli mérés csoportos elbeszélgetéssel zajlik, amikor a képzési vezető, kötetlen formában tájékozódik arról, hogy milyen esetleges beavatkozásra van szükség a lehető legnagyobb elégedettség biztosítására. Ez a fő szempont a kérdőíves módszer esetén is. 14. Tapasztalatok közzétételének módja A beválás, a hasznosítás kézzel foghatóbb mérőszáma kimenete - az elhelyezkedési százalék. A munkanélküliek részére szervezett programoknál kötelezően el kell végezni egy monitoring vizsgálatot, amikor meghatározott időközönként a végzett résztvevőknek levelet kell küldeni egy kérdéssorral azért, hogy tudomása legyen a felnőttképzési intézménynek arról, hogy milyen státuszban van az illető. Ezzel a program beválásáról képet kapunk, de hozzá kell tenni, hogy a visszajelzések száma alapjában meghatározza annak teljes csoportra vonatkozó érvényességét. Gyakran arányosított értékkel kell számolni. A Munkaügyi Központ minden évben végez egy elemzést a felnőttképzést folytató intézmények adott évi munkájáról, aminek fontos eleme a beválás, hasznosság. E mellet persze vizsgálják az oktatási tevékenység menetét, hibatartalmát, adminisztrációs kötelezettség betartásának mikéntjét, stb. Az elemzésen pozitív értékeket kapott képző intézmények referenciája nő, az állami forrásokhoz való hozzáférésre megnő az esély, stabil partneri kapcsolat alakulhat ki a megrendelővel.

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása /1. Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos

Részletesebben

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság Információs, ügyfélszolgálati, panaszkezelési rendszer leírása

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság Információs, ügyfélszolgálati, panaszkezelési rendszer leírása Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság Információs, ügyfélszolgálati, panaszkezelési rendszer leírása Nyíregyháza 2013. 1. Ügyfélszolgálat Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság felnőttképzési tevékenységének

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma

I. ADATLAP - A program általános tartalma I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Minősített hegesztő (135) OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is nincs 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

TÁMOP-1.4.1-11/1-2012-0019

TÁMOP-1.4.1-11/1-2012-0019 Társadalmi Megújulás Operatív Program Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása című pályázati felhívásához a konvergencia régiók területén Kódszám: TÁMOP-1.4.1-11/1 Hátrányos

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. A képzési program. TÜV 135 Minősített hegesztő. SzPk

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. A képzési program. TÜV 135 Minősített hegesztő. SzPk KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési program Megnevezés TÜV 135 Minősített hegesztő OKJ azonosító Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosító SzPk-00015-14-05 0 07 2 Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 3 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 521 06 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Tanfolyam nyilvántartási száma: amely létrejött a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 13..-a alapján egyrészről a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola (1106 Budapest,

Részletesebben

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Webszerkesztés, a web programozás alapjai 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése Web

Részletesebben

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás.

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS

MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS OKJ 52 862 01 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzést sikeresen teljesítők olyan korszerű szakmai elméleti és gyakorlati

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Minőségügyi szemléletmód tréning 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően

Részletesebben

A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 521 06 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Divat- és stílustervező felnőttképzés OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 211 07 0000 00 00 2. A program besorolása Csak egy

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás.

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «B» képzési kör SEE-REUSE

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «B» képzési kör SEE-REUSE KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program «B» képzési kör 1.1. Megnevezése Megújuló energetikai asszisztens 1.2. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója 1.3. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A Megnevezése A képzési program OKJ azonosító 32 720 01 Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi szám A képzési program

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Ruhaipari technikus OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 542 01 0010 54 02 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető

Részletesebben

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS KÉPZŐ KÖZPONT KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM Készült a TÁMOP-2.2.4/08/1-2009-0014 Trans-Fair projekt keretében

Részletesebben

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák:

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: Képzési program A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: 1.1. Számítógépeket kezel, szoftvereket használ 1.2. Alkalmazza a számítástechnikai ismereteit 1.3.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Hegesztő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 521 06 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns. Laboratóriumi technikus

Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns. Laboratóriumi technikus A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Völgy Hangja Fejlesztési Társaság Közhasznú Egyesület SEE-REUSE. Somogydöröcske Nyugati utca 122. FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAM

Völgy Hangja Fejlesztési Társaság Közhasznú Egyesület SEE-REUSE. Somogydöröcske Nyugati utca 122. FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAM Völgy Hangja Fejlesztési Társaság Közhasznú Egyesület Somogydöröcske Nyugati utca 122. FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAM Biogáz telep kezelője (óraszám: 64 óra) A képzés nyilvántartásba vételi száma:.. 2014. KÉPZÉSI

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Rohr- und Stahl Kft.

Rohr- und Stahl Kft. Rohr- und Stahl Kft. HEGESZTŐ GYAKORLATI KÉPZÉS (Részletes tájékoztató, érvényes 2015. 04 30. - tól) A Rohr-und Stahl Kft. a Dunakeszi Fő út 143 sz. alatti, az MHTE, a TÜV SÜD és a TÜV Rheinland által

Részletesebben

Projekt címe: Az új szakképzés bevezetése a Keményben. Projekt azonosítószáma: TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012-0052

Projekt címe: Az új szakképzés bevezetése a Keményben. Projekt azonosítószáma: TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012-0052 Projekt címe: Az új szakképzés bevezetése a Keményben Projekt azonosítószáma: TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012-0052 A tantárgy modulja: 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság A tantárgy címe: Munkahelyi egészség

Részletesebben

A 11. sorszámú Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 11. sorszámú Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 11. sorszámú Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 62 344 04

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

HEGESZTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

HEGESZTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK HEGESZTŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 521 11 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Hegesztő 3.

Részletesebben

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 54 541 02 ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01

KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01 KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01 Szolnok 2015 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító 54 344 01 A képzés során megszerezhető

Részletesebben

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT.

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. Általános információk Képzések típusa: Képzéseinket az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi,

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 2 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02 Szolnok 2015 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Gazdasági informatikus OKJ azonosító 54 481 02 A képzés során megszerezhető kompetenciák

Részletesebben

A 33. sorszámú Drog- és toxikológiai technikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 33. sorszámú Drog- és toxikológiai technikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 33. sorszámú Drog- és toxikológiai technikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító

Részletesebben

Adatlap a képzési programról

Adatlap a képzési programról 3. sz. melléklet: képzési ajánlattételi adatlap Adatlap a képzési programról Felnőttképzést folytató intézmény neve: A képzés adatai: Megnevezése: (OKJ-s képzés esetén OKJ-száma, nem OKJ-s akkreditált

Részletesebben

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz A képzések lényeges eleme az értékelés, hiszen ez alapján kap visszajelzést a résztvevő és az intézmény is a képzés hatékonyságáról.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Hegesztő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 521 06 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógép az irodában

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Számítógép a munka világában OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

A 25. sorszámú Térinformatikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 25. sorszámú Térinformatikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 25. sorszámú Térinformatikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 481 01

Részletesebben

WORKSHOP GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE KÉPZÉSI PROGRAM

WORKSHOP GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE KÉPZÉSI PROGRAM WORKSHOP GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE KÉPZÉSI PROGRAM MODULÁRIS KÉPZÉS 2013. WORKSHOP GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE KÉPZÉS MODULJAI Modul I. A GYAKORLATI KÉPZÉSSZERVEZÉS ADMINISZTRÁCIÓJA 12 ÓRA Modul II. GYAKORLATVEZETÉS

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program «D» képzési kör 1.1. Megnevezése Környezetvédelmi termékdíj asszisztens 1.2. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásbavételi szám E- 001831/2018/D007 1.3 Célcsoport

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Tóth Péter főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL 1. A KÉPZÉSEK TERVEZÉSE, SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉSE A 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő LXXVII. törvény értelmében a felnőttképzési

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Digitális fényfépezés alapismeretei 1.2.. A modul sorszáma 2 1.3. A modul megnevezése A fényképezés

Részletesebben

Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben

Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Az egész életen át tartó tanulás fejlesztése az intézmények közötti nemzetközi együttműködéssel

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma

I. ADATLAP - A program általános tartalma I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Kompetencia- és készségfejlesztő, ismeretfelújító, képzésre felkészítő tréning OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 ztk rendelések, beszerzések, értékesítés (termék,

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Képzési Program Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 7477 Szenna Kossuth Lajos u. 14. Adószám: 18783236-1-14 Tartalom

Részletesebben

Köztisztasági munkagép- és járműkezelő Köztisztasági munkagép- és. Köztisztasági munkagép- és.

Köztisztasági munkagép- és járműkezelő Köztisztasági munkagép- és. Köztisztasági munkagép- és. A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL Tisztelt Jelentkező! A felnőttképzésről szóló jogszabályok lehetővé teszik a képzésre jelentkezők és résztvevők számára, hogy felnőttképzési szolgáltatásokat

Részletesebben

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI RENDSZER

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI RENDSZER ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÉS PANASZKEZELÉSI RENDSZER Információs és ügyfélszolgálati rendszer működtetése A képzésre jelentkezőkkel történő kapcsolatfelvétel főbb lehetőségei: tömegkommunikációból történő információszerzés,

Részletesebben

A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE

A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE 1. Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító : 55 853 02

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS MUNKAÜGYI SZAKREFERENS 340020 GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A programba való bekapcsolódás feltételei: A programba való bekapcsolódáshoz középfokú végzettség szükséges,

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógépes grafika E-000976/2014/D002

Részletesebben

Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő

Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő Épületgépészeti csőhálózati-és berendezés-szerelő - vízvezeték-és vízkészülék-szerelő A szakképzés megnevezése: Vízvezeték-és vízkészülék-szerelő A szakképzés azonosító száma: 311 582 09 0010 31 04 Hozzárendelt

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 2. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

3. LÉTRÁS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM

3. LÉTRÁS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 3. LÉTRÁS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. A LÉTRÁS GÉPJÁRMŰ MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGAI, KEZELÉSE ÉS ALKALMAZÁSTECHNIKÁJA

Részletesebben

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Tanfolyami tájékoztató OKJ Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó E /2014/A008

Tanfolyami tájékoztató OKJ Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó E /2014/A008 Tanfolyami tájékoztató OKJ 32-525-01 Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó E-000931/2014/A008 LEVRIK Knowledge KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY OKJ-s és Hatósági vizsgaközpont Székhely: 1066 Budapest,

Részletesebben

2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM

2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. AZ EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGAI, KEZELÉSE ÉS ALKALMAZÁSTECHNIKÁJA

Részletesebben

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Képzési program. Motorfűrész-kezelő OKJ azonosító:

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Képzési program. Motorfűrész-kezelő OKJ azonosító: Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 5300 Karcag, Szentannai Sámuel utca 18. OM azonosító: 036005 Képzési program Motorfűrész-kezelő OKJ azonosító: 21 623 02 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési

Részletesebben

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Terület Szempont Az értékelés alapját képező általános elvárások Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. Kísérje figyelemmel

Részletesebben

Abroncsgyártó Gumiipari technológus

Abroncsgyártó Gumiipari technológus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 A képzés során megszerezhető kompetenciák rendelések,

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY MUNKA-, TŰZ- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ALAPISMERETEK 2015 TÁMOP-2.2.7-B-2-13/1-2014 0004 Békés Megyei Képzési Klaszter, avagy gyakorlatorientált ágazati szak- és felnőttképzési együttműködések

Részletesebben

Két ország, egy cél, közös siker!

Két ország, egy cél, közös siker! I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Vállalkozói ismeretek OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1 Általános

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK

A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 06 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Óbudai Almáskert Óvoda Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától Az Óbudai Almáskert Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A 209. sorszámú Társadalombiztosítási ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és

Részletesebben

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 02 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben