(első lépések) GeoServer verziószáma:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "(első lépések) GeoServer verziószáma:"

Átírás

1 (első lépések) Készítette: Dátum: GeoServer verziószáma: Felhasznált forrás: Imreh György 2017 február Geoserver User Manual

2 Tartalom 1.1.Web adminisztrációs felület Üdvözlő képernyő Szerver Státusz Contact Information Global Settings JAI Adatok Réteg előnézet (Layer Preview) Shapefile publikálása Shapefile réteg kialakítása Kezdeti lépések Új térkép (Workspace) létrehozása Adatforrás (Data Store) megadása Réteg létrehozása A réteg megtekintése GeoTIFF publikálása...17

3 1. Web adminisztrációs felület A web adminisztrációs felület egy web alapú eszköz, aminek a segítségével el tudjuk végezni a Geoserver beállításait. A felület egy böngésző segítségével hozható elő. A telepítés után alapértelmezettként a linkkel indíthatjuk (Osgeo live 10.0 esetében 8082 a port) Üdvözlő képernyő Welcome page Alapvetően a telepítés után a Geoserver egy webszervert futtat a localhost egy portján (8080, vagy 8082). Az üdvözlőképernyőn linkeket találunk, amik különböző helyekre mutatnak a Geoserver szerteágazó beállítási lehetőségei között. Az About Geoserver link alatt külső hivatkozásokat találunk Geoserver dokumentációhoz, a Geoserver hivatalos oldalához és hibák felderítéséhez, követéséhez. A Welcome page természetesen bejelentkezési lehetőségeket is biztosít a Geoserver konzolhoz. Az alapértelmezett felhasználónév: admin, a jelszó: geoserver. A felhasználónév és a jelszó a security/users.properties fájlban módosítható, ami a Geoserver adat könyvtárban található meg. (Az adat könyvtár egy olyan hely a fájlrendszerben, ahol a Geoserver a saját beállításait tárolja, például, hogy milyen adatokat közöl kifelé, hol vannak ezek az adatok, a különböző szolgáltatások, hogyan kapcsolódnak és szolgáltatnak adatot). 1. old.

4 A bejelentkezéstől függetlenül a web admin menüben megtekinthető a Demos és a Layer Preview oldal. Bejelentkezés után további választási lehetőségek is megjelenítésre kerülnek (a bal oldali menüből érhetők el a különböző funkciók). Welcome page bejelentkezés után 1.2. Szerver A Server oldal hozzáférést biztosít a Geoserver konfigurációs és diagnosztikai eszközökhöz Státusz A Server Status lap a szerver konfigurációs paraméterekről mutat összefoglaló adatokat. 2. old.

5 Server Status oldal 3. old.

6 Opció Locks Leírás WFS esetén lehetőség van megakadályozni azt, hogy -nél több ember próbáljon módosítani egy beállítást. Ha az adatok lezárásra kerülnek, akkor a szeresztéseket egy WFS editor tudja végrehajtani. Ha a szerkesztés befejeződik, akkot a lezárás feloldásra kerül és egy másik WFS editor is tud szerkeszteni. A 0 érték azt jelenti, hogy nem él lezárás. Ha nem 0 a Locks értéke és a free locks gombra kattintunk, akkor minden feloldásra kerül és a locks mező 0 értéket vesz fel. Connections Az elérhető vektoros adatforrások számát adja meg Memory Usage A GeoServer által aktuálisan felhasznált memória. JVM Version Megmutatja, hogy melyik JVM (Java Virtual Machine) verzió van használatban a szerver kiszolgálásához. Native JAI A GeoServer Java Advanced Imaging (JAI) keretprogramot használ kép renerelésre Ha megfelelően telepítve van JAI, akkor az érték true. A JAI gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a WCS és WMS megkjelenítést. Native JAI A GeoServer JAI Image IO-t használ a raszter adatok betöltéséhez és képek ImageIO kódolásához.megfelelő telepítés esetén az érték true. A JAI Image I/O gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a WCS és WMS megkjelenítést. JAI Maximum Byte-okban kifejezett cache által elérhető memória mennyisége. Memory JAI Memory A cache által használt memóri amennyisége. A Free Memory gombbal a cache Usage kipucolását végezhetjük el. JAI Memory Százalékban kifejezett érték. A cache memória hányad részét tartsa meg törlés Threshold esetén. Number of JAI A párhuzamosan futtatható szálak száma. Tile Threads Update Megadja, hogy hány alkalommal került módosításra a szerver konfiguráció. Sequence Resource cache A GeoServer nem cache-el adatokat, de az adatforrásokhoz való kapcsolódásokat, típusdefiníciókat, külső grafikákat, betűkészleteket és koordinátarendszereket igen. A Clear gomb ezeket a cache-eket üríti ki és kényszeríti a GeoServert, hogy újra megnyissa az adatforrásokat, újra beolvassa a képeket betűkészleteket, koordinátarendszereket. Configuration A GeoServer megjegyzi a konfigurációs adatokat. Ha valamilyen okból ezek a and catalog megjegyzett adatok idejét múlttá válnak, akkor a Reload gombbal a Geoserver újratölti a konfigurációt. 4. old.

7 1.2.2.Contact Information A Contact Information oldalon adhatjuk meg a publikusan elérhető személy...) információkat (kontakt Contact Information oldal 1.3. Global Settings A Global Settings oldalon lehet az egész szerverre vonatkozóan beállítani az üzenetek kezelését, a bejelentkezések kezelését, a karakter és proxy beállításokat. 5. old.

8 Global Settings oldal 1.4. JAI A JAI Settings oldalon állíthatók be a JAI (Java Advanced Imaging) paraméterek. Ezeket a beállításokat mind a WMS, mind a WFS szolgáltatás használja. A JAI egy nyílt forráskódú képmanipulációs könyvtár. 6. old.

9 1.5. Adatok A Data menüpont alatti linkeken a különböző adattípusok (adatforrás store, térkép workspace, réteg - layer, stílus - style)oldalához lehet jutni, ahol lehetőség van módosítások,hozzáadások, törlések elvégzésére. Minden adattípus alatt hasonló logikai felépítésű oldalra jutunk. Az egyes adattípusokhoz tartozó kezdőoldalak egy-egy áttekintő táblázatot mutatnak. Rétegek kezdőoldala A megjelenítet táblázat fölött van lehetőség az adott adattípusból újat definiálni, vagy a meglevők közül törölni. 7. old.

10 1.6. Réteg előnézet (Layer Preview) A Réteg előnézet oldalon lehetőség van különböző kimeneti formátumokban megtekinteni egy-egy réteg megjelenítésének eredményét (Openlayers, KML...). Minden sor tartalmazza az adott réteg típusát (pont, vonal, poligon), a térkép és a réteg nevét, a réteg title-t és az elérhető nézet formátumokat. 8. old.

11 2. Shapefile publikálása Egy shapefile tulajdonképpen nem fájl, hanem több azonos nevű, de más kiterjesztésű fájl összessége (.shp,.dbf,.shx,.prj, és olykor még egyéb kiterjesztések). Ezeknek a fájloknak mind azonos könyvtárban kell lenni ahhoz, hogy a Geoserver pontosan tudja olvasni, használni. Ahogy más formátumok publikálásánál, a shapefile-ok esetében is új adatforrást (Store) kell megadni a Geoserver web adminisztrációs felülete segítségével. A felületen a következő lépésekkel kezdhetjük el ezt a feladatot: Stores Add a new store Shapefile Shapefile megadása adatforrásként 9. old.

12 Beállítás Workspace Leírás A térkép neve, ami tartalmazza az új adatforrást. Továbbá ez lesz az adatforráshoz létrehozott rétegek nevének előtagja. Data Source Name A shapefile neve, ahogy a Geoserver hivatkozni fog rá. Ez eltérhet a shapefile valódi nevétől. A térkép (workspace) név és a Data Source Name közösen definiálja a teljes réteg nevet. Description A shapefile/adatforrás leírása. Enabled Engedélyezi a megadott adatforrást. Ha nincs bepipálva, akkor nem kerül publikálásra a shapefile. Shapefile location A shapefile helye a fájlrendszerben. Ez lehet abszolút útvonal (pl: file:c:\data\shapefile.shp), vagy relatív útvonal a Geoserver adatkönyvtárához viszonyítva (pl: file:data/shapefile.shp). create spatial index Engedélyezi térbeli index automatikus létrehozását. DBF charset A.dbf file dekódolásához használt karakterkódolás. memory mapped buffer Enables the use of memory mapped I/O, improving caching of the file in Cache and reuse memory memory. Turn off on Windows servers. maps Kitöltés után a Save gombra kattintva menthetjük el az új adatforrást Shapefile réteg kialakítása A shapefile-ok pontosan egy réteget tartalmaznak. A publikáláshoz új rétegként létre kell hozni a Geoserve web adminisztrációs felületén. Az adatforrás megadása után egyből az új réteg megadásához vezeti a böngészőt a Geoserver. A publish linkre kattintva lehet a réteg beállításait elvégezni Kezdeti lépések A közzéteendő shapefile-okat, vagy a shapefile-okat tartalmazó könyvtárat a Geoserver adatkönyvtárában a data könyvtár alá kell bemásolni Új térkép (Workspace) létrehozása A közzéteendő shapefile-hoz egy térképet (Workspace) kell létrehozni. A térkép egy olyan gyűjtőhalmaz, ami rétegeket tartalmazhat. A Geoserver Web Admin felületén a Data menüpont alatt a Workspaces linkre kell kattintani. 10. old.

13 Workspaces (térképek) oldal Az Add new workspace gombra kattintva hozhatunk létre új térképet. Meg kell adni a térkép nevét és a Namespace URI-t. A térképnév nem lehet 10 karakternél hosszabb, illetve nem tartlamazhat szóközt. A Namespace URI (Uniform Resource Identifier) általában egy URL, ami az adott projekttel áll kapcsoaltban. A Submit gombra kattintva jön létre a térkép és hozzáadódik a térképek listájához Adatforrás (Data Store) megadása Az adatforrás ad hozzáférést a tárolt geometriai és egyéb adathalmazhoz. Új shapefile közzétételéhez létre kell hozni egy új adatforrást is. Geoserver Web Admin felületén a Data menüpont alatt a Store linkre kell kattintani és ott az Add new store-t kell választani. A megjelenő listában a Geoserver által támogatott adatforrás típusok közül lehet választani. 11. old.

14 Adatforrások (Data Sources) Jelen esetben válasszuk a Shapefile ESRI Shapefiles (.shp) opciót. A New Vector Data Source (új vektoros adatforrás) oldalra jutunk. 12. old.

15 A Basic Store Info résszel kezdünk. Válasszuk ki a korábban létrehozott térképünket (workspace), adjuk meg az új adatforrás nevét. Megadható egy rövid leírás is az új adatforráshoz. A Connection Parameters részben adhatjuk meg a shapefile URL-jét. A Save gombra kattintv az új réteg választó oldalra jutunk. 13. old.

16 2.5. Réteg létrehozása A Publish linkre kattintva jutunk az Edit Layer (réteg beállítás) oldalra. A Bounding Boxes résznél állíthatjuk be a réteg határait, vagy ki is lehet számíttatni azokat. A Publishing fül alatt állíthatjuk be a réteg megjelenítési stílusát. A réteg beállításait a Save gombra kattintva véglegesíthetjük A réteg megtekintése Lehetőség van ellenőrzésképp megtekinteni a rétegeket. Ezt a Layer Preview oldalon tehetjük meg. Az oldalon levő listában szerepelnie kell az általunk létrehozott rétegnek is. 14. old.

17 15. old.

18 A Common Formats oszlopban az Openlayers linkre kattintva tehetjük meg ezt legegyszerűbben. Egy új oldalon betölt egy openlayers térkép és a shapefile adatait mutatja meg. 16. old.

19 3. GeoTIFF publikálása Alapértelmezetten választható GeoTIFF a raszteres adatforrás típusok listájában új adatforrás megadása esetén. GeoTIFF adatforrás beállításai Beállítás Workspace Data Source Name Description Enabled URL Leírás A térkép neve, ami tartalmazza az új GeoTIFF adatforrást. Továbbá ez lesz az adatforráshoz létrehozott rétegek nevének előtagja. A GeoTIFF neve, ahogy a Geoserver hivatkozni fog rá. Ez eltérhet a fájl valódi nevétől. A térkép (workspace) név és a Data Source Name közösen definiálja a teljes réteg nevet. A GeoTIFF adatforrás leírása. Engedélyezi a megadott adatforrást. Ha nincs bepipálva, akkor nem kerül publikálásra a GeoTIFF. A GeoTIFF helye a fájlrendszerben. Ez lehet abszolút útvonal (pl: file:c:\data\landbase.tif), vagy relatív útvonal a Geoserver adatkönyvtárához viszonyítva (pl: file:data/landbase.tif). Imreh György, február 17. old.

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010.

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. május 1. BEVEZETÉS Az útmutató célja az Országos Területrendezési

Részletesebben

GeoServer Felhasználói Kézikönyv

GeoServer Felhasználói Kézikönyv GeoServer Felhasználói Kézikönyv ver. 1.1 Fordította: dr. Bata Teodóra, Dolleschall János Forrás: http://docs.geoserver.org/stable/en/user/index.html Jelen dokumentum teljes egészében a Creative Commons

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

GeoServer, OpenLayers és WFS. Dolleschall János 2009. 08. 17.

GeoServer, OpenLayers és WFS. Dolleschall János 2009. 08. 17. GeoServer, OpenLayers és WFS Dolleschall János 2009. 08. 17. A GeoServer A GeoServer egy nyílt forráskódú szerver szoftver, ami lehetővé teszi térbeli adatok megosztását. Java-ban íródott, így platformfüggetlen.

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával Útmutató 2010.

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával Útmutató 2010. Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával Útmutató 2010. június 1. BEVEZETÉS Az útmutató célja az Országos Területrendezési

Részletesebben

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal Ez a leírás egy SIP telefonközpont telepítését, üzembe helyezését és konfigurálását mutatja be. Ehhez a Trixbox nevű, előre elkészített rendszert fogjuk használni,

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával

Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával TeIR Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, MapInfo program alkalmazásával Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április 1 BEVEZETÉS Az útmutató célja

Részletesebben

Az internet ökoszisztémája és evolúciója. Gyakorlat 1

Az internet ökoszisztémája és evolúciója. Gyakorlat 1 Az internet ökoszisztémája és evolúciója Gyakorlat 1 GNS3: installálás és konfiguráció GNS3: hálózatszimulátor Valódi router/hoszt image-ek hálózatba kapcsolása emulált linkeken keresztül: CISCO, Juniper,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel

E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel Az e-közmű számára a WFS szolgáltatás kialakítása a paraméterezési ajánlás szerint történik. Az objektumok leíró táblájának mezőnevei és értékkészlete

Részletesebben

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Hír beküldése Új oldal létrehozása Menük kezelése Tartalmak menühöz rendelése Hír beküldése Új hír beküldéséhez az adminisztrációs

Részletesebben

(ArcCatalog, ArcMap)

(ArcCatalog, ArcMap) Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Esri programok alkalmazásával (ArcCatalog, ArcMap) Útmutató 2014. október 1. BEVEZETÉS Az útmutató célja az Országos

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Vectory telepítési útmutató

Vectory telepítési útmutató Vectory telepítési útmutató A vectory kliens programja egy vyw.exe valamint egy bejelentkezes.ini nevű fájlból áll. A vyw.exe-nek és a bejelentkezes.ini-nek egy közös könyvtárba kell kerülniük. Könyvtárak,

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

ROUTER beállítás otthon

ROUTER beállítás otthon ROUTER beállítás otthon 1 Tartalom TP LINK router internet kapcsolatának beállítása... 3 WI-FI beállítás... 5 LinkSys router internet kapcsolatának beállítása... 6 WI-FI beállítás... 8 2 TP LINK router

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban

Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban Windows operációs rendszeren 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...2 2. Bevezető...3 3. Tanúsítvány megújítása...4 3.1. Megújított tanúsítvány

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Portforward beállítási segítség

Portforward beállítási segítség Portforward beállítási segítség Portforwardra olykor lehet szükségünk, hogyha otthonról érjünk el olyan weboldalakat melyek egyébként csak az ELTE hálózatából tölthetőek le, illetve csak Magyarországról

Részletesebben

VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió

VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió 2008-2009 VECTRUM Kft. Tartalomjegyzék Első használat...3 Adminisztrátor felület...8 1.Bejelentkezés...8 2.Számlalista...8 3.Ügyfélkezelés...9 4.Ügyfél-regisztráció...10

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán Bevezetés Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán A QGIS program egy nyiltforrású asztali térinformatikai program, mely a http://www.qgis.org oldalról tölthető le. Ebben a kis

Részletesebben

Oralce kliens installálása Windows Server 2003-ra

Oralce kliens installálása Windows Server 2003-ra Oralce kliens installálása Windows Server 2003-ra Szükséges elofeltétel Szükséges operációs rendszer: Windows 2003 SP1 Oracle kliens verzió: 9.2.0.1.0 (9R2) Valid SQLNet.ORA fájl, amely tartalmazza a céges

Részletesebben

Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Lotus Domino szerveren

Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Lotus Domino szerveren Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Lotus Domino szerveren Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS...3 2. KEY RING KÉSZÍTÉSE...3 3. SERVER CERTIFICATE REQUEST KÉSZÍTÉSE...4 4. TANÚSÍTVÁNYKÉRELEM

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

Tartalomjegyzék 2. RENDSZER FELÉPÍTÉSE... 3

Tartalomjegyzék 2. RENDSZER FELÉPÍTÉSE... 3 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 2 2. RENDSZER FELÉPÍTÉSE... 3 2.1. FELÜLET... 3 2.2. FELHASZNÁLÓI FUNKCIÓK... 4 2.2.1. Modulok... 4 2.2.2. Előzmények... 4 2.2.3. Lekérdezés működése, beállítások... 5 2.2.4.

Részletesebben

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció.

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció. Ingyenes Mobil helpdesk megoldás A Mobil helpdesk egy olyan androidos felületen futó hibabejelentő, amelynek néhány alapbeállítását megadva saját mobil hibabejelentő rendszere lehet, vagy partnereinek

Részletesebben

QGIS tanfolyam (ver.2.0)

QGIS tanfolyam (ver.2.0) QGIS tanfolyam (ver.2.0) I. Rétegkezelés, stílusbeállítás 2014. január-február Összeállította: Bércesné Mocskonyi Zsófia Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság A QGIS a legnépszerűbb nyílt forráskódú asztali

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Nyomtatási napló tárolása hálózaton 0 verzió HUN A megjegyzések definíciója A Használati útmutatóban következetesen az alábbi szimbólumot használjuk: A megjegyzésekből azt

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

QGIS. Tematikus szemi-webinárium Térinformatika. Móricz Norbert. Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézet (NAIK ERTI)

QGIS. Tematikus szemi-webinárium Térinformatika. Móricz Norbert. Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézet (NAIK ERTI) Tematikus szemi-webinárium Térinformatika Móricz Norbert Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézet (NAIK ERTI) Tartalom QGIS ismertető Vektor/raszter adatok elemzési lehetőségei

Részletesebben

Saját Subversion tároló üzemeltetése i. Saját Subversion tároló üzemeltetése

Saját Subversion tároló üzemeltetése i. Saját Subversion tároló üzemeltetése i Saját Subversion tároló üzemeltetése ii KÖZREMŰKÖDŐK CÍM : Saját Subversion tároló üzemeltetése TEVÉKENYSÉG NÉV DÁTUM ALÁÍRÁS ÍRTA Jeszenszky, Péter 2014. február 16. VERZIÓTÖRTÉNET VERZIÓ DÁTUM LEÍRÁS

Részletesebben

SQLServer. SQLServer konfigurációk

SQLServer. SQLServer konfigurációk SQLServer 2. téma DBMS installáció SQLServer konfigurációk 1 SQLServer konfigurációk SQLServer konfigurációk Enterprise Edition Standart Edition Workgroup Edition Developer Edition Express Edition 2 Enterprise

Részletesebben

PÁLYAMUNKA. a Zentai Ifjúsági Iroda pályázati felhívására. Készítette: Tóth Ervin 7/14/2012

PÁLYAMUNKA. a Zentai Ifjúsági Iroda pályázati felhívására. Készítette: Tóth Ervin 7/14/2012 PÁLYAMUNKA a Zentai Ifjúsági Iroda pályázati felhívására Készítette: Tóth Ervin 7/14/2012 HTTP://TEST.ARCHIMEDES.EDU.RS/ERVIN/ A felhasználói dokumentációhoz melékelt lemez tartalmazza az oldalt alkotó

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

A First Businesspost Sender Cockpit használata

A First Businesspost Sender Cockpit használata A First Businesspost Sender Cockpit használata No.1 in e-invoicing 1. A dokumentum célja A dokumentum bemutatja a First Businesspost Kft. Sender Cockpit szoftverének tulajdonságait és használat. 2. A szoftver

Részletesebben

Facebook album beillesztése az oldalba

Facebook album beillesztése az oldalba Facebook album beillesztése az oldalba Facebook Album Fetcher modul A modulról A Facebook Album Fetcher modul teszi lehetővé, hogy a megadott facebook felhasználó albumai a drupal alapú oldalon megjelenjenek,

Részletesebben

Ozeki Weboffice. 1. ábra

Ozeki Weboffice. 1. ábra Ozeki Weboffice 1. A program indítása Először vegyük fel a szerkesztendő web oldalt az Edit your Website listába. A piros nyíllal jelölt mezőbe írjuk be a weboldal nevét, majd az OK gombbal érvényesítsük

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ. Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon. Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2.

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ. Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon. Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2. Telefon: Fax: E-mail: (+36-1) 269-1642 (+36-1) 331 8479 info@ex-lh.hu www.ex-lh.hu Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2. MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon Pályázati

Részletesebben

Az internet ökoszisztémája és evolúciója. Gyakorlat 1

Az internet ökoszisztémája és evolúciója. Gyakorlat 1 Az internet ökoszisztémája és evolúciója Gyakorlat 1 GNS3: installálás és konfiguráció GNS3: hálózatszimulátor Valódi router/hoszt image-ek hálózatba kapcsolása emulált linkeken keresztül: CISCO, Juniper,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet 1. Letöltési hely A kliens szoftver a következő helyről tölthető le: http://www.forticlient.com/downloads 2. Kompatibilitás A kliens a kompatibilátási

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN

BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Mgr. Námesztovszki Zsolt BEJEGYZÉSEK, OLDALAK LÉTREHOZÁSA ÉS SZERKESZTÉSE WORDPRESS-BEN Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

GIS fejlesztés Web platformra nyílt forráskódú ingyenes eszközökkel

GIS fejlesztés Web platformra nyílt forráskódú ingyenes eszközökkel Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Magyar Tudomány Ünnepe 2007 A térinformatika mindenkié GIS fejlesztés Web platformra nyílt forráskódú ingyenes eszközökkel Kottyán László adjunktus Tartalom

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

E-közmű adatszolgáltatás kialakítása - technikai segédlet. E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel... 2

E-közmű adatszolgáltatás kialakítása - technikai segédlet. E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel... 2 E-közmű adatszolgáltatás kialakítása Technikai segédlet 2017. május Tartalomjegyzék E-közmű WFS szolgáltatás kialakítása GeoServer-rel... 2 1. GeoServer letöltése, telepítése... 2 1.1 Önálló Jetty HTTP

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Téradatbázisok használata QGIS-ből A DB kezelő modul 2.2 verzió

Téradatbázisok használata QGIS-ből A DB kezelő modul 2.2 verzió Téradatbázisok használata QGIS-ből A DB kezelő modul 2.2 verzió A QGIS programból számos téradatbázis adatait elérhetjük, ezek közül két nyílt forráskódúval foglalkozunk, a PostGIS és a SpatiaLite adatbázis

Részletesebben

RBLDNS DNS-based blocklists management felhasználói kézikönyv

RBLDNS DNS-based blocklists management felhasználói kézikönyv RBLDNS DNS-based blocklists management felhasználói kézikönyv (INTEGRITY Kft. 2013. 06. 27.) RBLDNS Webes kezelőfelülete Az INTEGRITY által működtetett RBLDNS rendszer webes felületét a spamdns.eu/rbl/

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

Földmérési és Távérzékelési Intézet

Földmérési és Távérzékelési Intézet Ta p a s z ta l a to k é s g ya ko r l a t i m e g o l d á s o k a W M S s zo l gá l tatá s b a n Földmérési és Távérzékelési Intézet 2011.03.13. WMS Szolgáltatások célja A technikai fejlődéshez igazodva

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Cikktípusok készítése a Xarayában

Cikktípusok készítése a Xarayában Cikktípusok készítése a Xarayában A Xaraya legfontosabb tulajdonsága az egyedi cikktípusok egyszerű készítésének lehetősége. Ezzel kiküszöbölhető egyedi modulok készítése, hiszen néhány kattintással tetszőleges

Részletesebben