PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség"

Átírás

1 PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának november 23-i rendes ülésére Tárgy: Mezőgazdasági területek haszonbérbe adási feltételei Előterjesztő: Simon István bizottsági elnökhelyettes Készítette: Városüzemeltetési Iroda Tárgyalta: - Tanácskozási joggal meghívott: - Készítő részéről ellenőrizte: dr. Kocsis Krisztina irodavezető, Városüzemeltetési Iroda Költségvetési, pénzügyi-gazdálkodási szempontból ellenőrizte: Kovács Gyula irodavezető, Pénzügyi Iroda Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Letenyei Róbert jegyző

2 Tisztelt Bizottság! Dombóvár Város Önkormányzatának az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011.(III. 4.) számú önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3. melléklete tartalmazza a mezőgazdasági haszonbérbe adható területeket. Év végével az alábbi ingatlanok esetében járnak le a szerződések, így ezekről dönteni szükséges. I. Munkáskertek Jelenleg a város különböző pontjain 17 db haszonbérbe adható terület van kijelölve. (Radnóti utca, Erzsébet u., Lucza hegyi utca, Tüskei terület, gunarasi erdő, Kesztyű u. mögötti területek, Bezerédj Óvoda melletti területek, Kölcsey u., Lehel sor ) Nagy általánosságban elmondható, hogy a haszonbérlők évek óta ugyanazok. A Radnóti utcában található dombóvári 4591 hrsz.-ú szántó megnevezésű ingatlan vagyonkezelésbe adásáról a Dombóvári Város és Lakásgazdálkodási NKft. részére az október 27-ei Képviselő-testületi ülésen született döntés. Ehhez kapcsolódva a vagyonrendelet is módosításra került, így a 4591 hrsz.-ú ingatlan kikerült a haszonbérbe adható mezőgazdasági területek közül. Három esetben a haszonbérlő nem járult hozzá a szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, a többi parcella esetében megtörtént a haszonbérleti szerződések megszüntetése. Dombóvár Város Önkormányzatának Városgazdálkodási Bizottsága a 233/2013. (X.30.) sz. határozatában a kiskert jelleggel hasznosított területekre szóló megszűnésre kerülő haszonbérleti szerződések meghosszabbítását december 31-ig hagyta jóvá annak érdekében, hogy a szerződések időtartama egységes legyen. A bérlők szívesen kötöttek volna több évre is szerződést, de elfogadták a rövidebb időtartamot, és túlnyomórészt számítanak arra, hogy továbbra is lesz lehetőségük a bérbevételre. A határozat alapján valamennyi szerződés december 31-vel bezárólag megszűnik. A bérlői szándékok ellenére (A évi felmérési nyilatkozatokban a haszonbérletek időtartamát 1-5 évben jelölték meg, kivéve a szántóként, illetve méhészeti területként hasznosított ingatlanokat, ahol a bérlők 10 éves lejáratot szerettek volna) indokolt egységes lejárati idő meghatározása, javasolt 3 évre kötni az új szerződéseket (2017. január 1-étől december 31-ig terjedő időtartamra). A 103/2011.(IV.6.) bizottsági határozat alapján a vagyonrendelet 3. sz. mellékletében szereplő munkáskertek besorolású ingatlanok haszonbérleti díja 5,-Ft/m 2 /év. Javaslom az önkormányzati ingatlanok hasznosítása érdekében a haszonbérleti díj változatlanul hagyását ban a bizottság elfogadta a évi megállapított bérleti díjat.

3 Ami a haszonbérlő személyét illeti, nyilván elsőként a jelenlegi használó jön szóba, ha továbbra is igényt tart a területre. Ha nem áll fenn ilyen szándék, akkor az újonnan jelentkezők közül lehet választani. A fentiek alapján az alábbi határozati javaslat elfogadását indítványozom. I. Határozati javaslat Munkáskertek haszonbérbe adási feltételeiről 1. Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet 29. (2) bekezdésének felhatalmazására átruházott hatáskörben eljárva a rendelet Mezőgazdasági haszonbérletbe adható területek című 3. mellékletének 1. pontjában meghatározott munkáskertek besorolású ingatlanok haszonbérbe adása kapcsán az alábbi feltételeket határozza meg: 1. A haszonbérleti szerződések december 31-ig terjedő határozott időtartamra köthetők meg. 2. A haszonbérleti díj tekintetében a 103/2011.(IV.6.) bizottsági határozatban jóváhagyottakat kell alkalmazni. 3. A megszűnt, illetve a december 31-ig megszűnésre kerülő haszonbérleti szerződésekben haszonbérlőként szereplő személlyel köthető új haszonbérleti szerződés az adott területre. Amennyiben ez a személy nem kíván újabb szerződést kötni, illetve az újonnan ilyen jellegű hasznosításba vont területekre olyan természetes személlyel köthető haszonbérleti szerződés, aki az érintett területre elsőként jelzi írásban a haszonbérbe-vételre irányuló szándékát. A Bizottság felhatalmazza a polgármestert a haszonbérleti szerződések tartalmának jóváhagyására és megkötésére. Határidő: december 31. szerződéskötések Felelős: Polgármester Végrehajtásért felelős: Városüzemeltetési Iroda Simon István bizottsági elnökhelyettes II. Egyéb mezőgazdasági területek A vagyonrendelet 3. melléklete 2. Egyéb területek között szereplő ingatlanok közül az alábbi ingatlanokra kötött haszonbérleti szerződések járnak le december 31. napjával.

4 Haszonbérlő Makkos József Agrár-Béta Kft. Hrsz. 0302/6 2980/1 Művelési ág Szántó Sportpálya Terület nagysága 6 ha 7678 m 2 2 ha 8670 m 2 AK 219,99 - Haszonbérleti díj ,- Ft/év ,-Ft/év 2.250,-Ft/AK/év + + infláció infláció Szerződés kezdete Ingatlanok elhelyezkedése: Mindkét ingatlan esetében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a 49/2016. (II.10.) sz. határozata alapján a szerződések év végéig történő meghosszabbításáról döntött. Az önkormányzati tulajdonú dombóvári 2980/1 hrsz.-ú kivett sportpálya hasznosításával kapcsolatban az elmúlt időszakban több Képviselő-testületi döntés is született. (börtön céljára történő felajánlás, telekalakítással kapcsolatos döntés, ipari park kialakítása) A hosszabbítások rövid határidejét az indokolta, hogy a sportpálya hasznosítási céljának (ipari park) való kialakításához szükséges lett volna a terület megközelítését biztosító út kiépítése, amihez az érintett ingatlanok érintettek lettek volna.

5 A 2980/1 hrsz.-ú ingatlan területét érintő haszonbérleti szerződés nem tartozik a földtörvény hatálya alá, így ebben az esetben elég a vagyonrendelet alapján eljárni. A rendelet 29. 3) pontja szerint: A mezőgazdasági művelési ágú ingatlanok haszonbérletbe adása jogszabályokban foglalt feltételekkel határozott időre szólhat. A szerződés legfeljebb 15 évre köthető, mely egy alkalommal újabb 5 évre meghosszabbítható, ha a hosszabbításnak a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglalt feltételei fennállnak. (ha a hasznosításra jogosult valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette). Az Agrár-Béta Kft. haszonbérleti szerződése esetén javasolt a lejárati határidőt meghosszabbítani a szerződés egyéb feltételeinek változatlanul hagyása mellett. A Kft. a szerződés hosszabbítás idejét a többi szerződésének lejáratához kérte igazítani. Haszonbérlőnek bérleti díjtartozása nincs. A dombóvári 0302/6 hrsz.-ú szántó kapcsán a haszonbérlő földhasználati bejelentését a évi módosítás kapcsán a Földhivatal elutasította, mivel a 2012-es alapszerződést nem jelentette le. Mivel a területalapú támogatás beadási határideje volt és addig az időpontig a földtörvénynek (szerződés kifüggesztése) és a vagyonrendeletnek (pályáztatás) megfelelő eljárás lefolytatására nem állt elegendő idő rendelkezésre, ezért a haszonbérlő nyilatkozott, hogy tisztában van a Földhivatal elutasításával és vállalja a kockázatot. Mindezek alapján erre a termőföldre vonatkozó haszonbérleti szerződést nem lehet meghosszabbítani, vagyonrendelet és a Földtörvény alapján új eljárást kell indítani. A vagyonrendelet alapján önkormányzati vagyont amennyiben e rendelet vagy más jogszabály eltérően nem rendelkezik ellenérték fejében lehet elidegeníteni, használatba adni és hasznosítani, továbbá arra földhasználati jogot, haszonélvezeti jogot, használat jogát, használati és szolgalmi jogot engedni. A termőföldek hasznosítására pályázatot kell kiírni. A pályázat nyertesével megkötött haszonbérleti szerződést a földtörvény alapján 15 napra ki kell függeszteni. A mezőgazdasági művelési ágú ingatlanok haszonbérletbe adása jogszabályokban foglalt feltételekkel határozott időre szólhat. A szerződés legfeljebb 15 évre köthető, mely egy alkalommal újabb 5 évre meghosszabbítható, ha a hosszabbításnak a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglalt feltételei fennállnak Az ingatlanhasznosítások illetve a bevételek növelése érdekében kérem a Tisztelt Bizottságtól a határozati javaslat elfogadását! II. Határozati javaslat Önkormányzati tulajdonú dombóvári 0302/6 hrsz.-ú termőföld hasznosításáról Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011.(III. 4.)

6 számú önkormányzati rendelet 29. (2) bekezdésében meghatározott átruházott hatáskörben eljárva hozzájárul, hogy a dombóvári 0302/6 hrsz.-ú szántó megnevezésű, 6 ha 7678 m 2 nagyságú ingatlanra január 1. napjától az alábbi feltételekkel pályázat útján - kíván haszonbérleti szerződéseket kötni: Haszonbérlet időtartama 5 év, mely egyszer újabb 5 évre meghosszabbítható Haszonbérleti díj 2.250,- Ft/AK/év, mely évente az inflációval mértékével emelkedik. A Bizottság felhatalmazza a polgármestert a pályázati felhívás kiírására és a nyertes pályázóval a haszonbérleti szerződés megkötésére, majd a megkötött haszonbérleti szerződés kifüggesztésére. Határidő: december szerződés megkötése a pályázat nyertesével Felelős: Polgármester Végrehajtásért felelős: Városüzemeltetési Iroda Simon István bizottsági elnökhelyettes II. Határozati javaslat Önkormányzati tulajdonú dombóvári 2980/1 hrsz.-ú ingatlan haszonbérleti szerződésének módosításáról Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011.(III. 4.) számú önkormányzati rendelet 29. (2) bekezdésében meghatározott átruházott hatáskörben eljárva hozzájárul, hogy a dombóvári 2980/1 hrsz.-ú sportpálya megnevezésű ingatlanból 2 ha 8670 m 2 vonatkozásában az Agrár-Béta Kft.-vel április 01-én kötött haszonbérleti szerződés további 5 évre, december 31-ig meghosszabbításra kerüljön, azzal a feltétellel, hogy az önkormányzat a haszonbérleti szerződést a gazdasági év végével felmondhatja, ha az önkormányzatnak szüksége van a területre. A Bizottság felhatalmazza a polgármestert a fenti feltételeknek megfelelő haszonbérleti szerződés megkötésére. Határidő: december szerződés módosítása Felelős: Polgármester Végrehajtásért felelős: Városüzemeltetési Iroda Simon István bizottsági elnökhelyettes

26. számú előterjesztés Rendeletmódosítás: Minősített többség Határozati javaslat: Egyszerű többség

26. számú előterjesztés Rendeletmódosítás: Minősített többség Határozati javaslat: Egyszerű többség 26. számú előterjesztés Rendeletmódosítás: Minősített többség Határozati javaslat: Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i rendes ülésére

Részletesebben

2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére

2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére 7. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

12. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 19-i rendes ülésére

12. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 19-i rendes ülésére 12. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: Állami földek igénybevétele közfoglalkoztatási célra

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanvásárlási igények Előterjesztő: Szabó Loránd

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: Vargáné

Részletesebben

Új napirendi pont 15. számú előterjesztés Egyszerű többség

Új napirendi pont 15. számú előterjesztés Egyszerű többség Új napirendi pont 15. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 8-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvári Kutyás Egyesület által

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia és Vargáné Fodor Rita

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-i rendes ülésére 10. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 29-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-ei soros ülésére

Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-ei soros ülésére ELŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25-ei soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Döntés Cserna LajosGyörgy Alcsútdoboz, Szabadság u. 161. szám

Részletesebben

11. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére

11. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Állami földek hasznosításba adása közfoglalkoztatási célra

Részletesebben

2013. november 28-i rendes ülésére

2013. november 28-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-i rendes ülésére Tárgy: Önkormányzati tulajdonú ingatlanok hasznosításával összefüggő

Részletesebben

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 5-i rendes ülésére

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 5-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanok hasznosításával összefüggő ügyek Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. május 30-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Tárgy: Margaréta Református Óvoda részére juttatott önkormányzati támogatás visszafizetése

Részletesebben

395/2.hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú ingatlannal kapcsolatos kérelem. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület május 20-i ülésére

395/2.hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú ingatlannal kapcsolatos kérelem. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület május 20-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: aljegyző Előterjesztő: Mezőfi Zoltán

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 207/198 hrsz-ú ingatlan bérbeadására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 14-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 14-i ülésére Egyszerű többség Tárgy: Dalmand Zrt. ingatlancsere kérelme Előterjesztő: Szabó Loránd Polgármester Készítette:

Részletesebben

ELÖTERJES TÉS. Tárgy: Javaslat a gödöllői, 0137/9, 0137/22, 0137/23, 0137/60, 0137/65, 0137/193, 0195/13 hrsz.-ú ingatlanok haszonbérletbe adásáról

ELÖTERJES TÉS. Tárgy: Javaslat a gödöllői, 0137/9, 0137/22, 0137/23, 0137/60, 0137/65, 0137/193, 0195/13 hrsz.-ú ingatlanok haszonbérletbe adásáról GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELÖTERJES TÉS a Képviselő-testület 2019. április 25-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a gödöllői, 0137/9, 0137/22, 0137/23, 0137/60, 0137/65, 0137/193, 0195/13 hrsz.-ú ingatlanok

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-19/2015. Sorszám: 6. ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 15. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 195409-195410 helyrajzi számú,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE. 1.) Napirendi pont

E L Ő T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE. 1.) Napirendi pont Tárgy: Döntés a 83/2017. (IV.28.) sz. Önkormányzati határozat módosításáról Melléklet: - E L Ő T E R J E S Z T É S HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE 1.) Napirendi

Részletesebben

Előterjesztés. a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről

Előterjesztés. a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről Előterjesztés a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről 1. előterjesztés száma: 336/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

2) ELŐZMÉNYEK, KÜLÖNÖSEN A TÉMÁBAN HOZOTT KORÁBBI TESTÜLETI DÖNTÉSEK, AZOK VÉGREHAJTÁSA

2) ELŐZMÉNYEK, KÜLÖNÖSEN A TÉMÁBAN HOZOTT KORÁBBI TESTÜLETI DÖNTÉSEK, AZOK VÉGREHAJTÁSA RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hutter Jánosné jegyző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 5-i rendes ülésére Tárgy: A Gunaras Gyógyfürdő és Idegenforgalmi Zrt.-vel kapcsolatos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Új napirendi pont 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: A Városháza konyhájának működtetése

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére . számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: A településrendezést biztosító sajátos jogintézményekről

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2018. január 08. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. szeptember 23-i rendes ülésére Tárgy: Agrár-Béta Kft. haszonbérleti szerződéseinek

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületek bérbe-, használatba- és haszonbérbe adására vonatkozó eljárási

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

2015. szeptember 24-i ülésére

2015. szeptember 24-i ülésére 14. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek

Részletesebben

Előterjesztés a bicskei 2775 hrsz-ú ingatlan bérletéről

Előterjesztés a bicskei 2775 hrsz-ú ingatlan bérletéről Előterjesztés a bicskei 2775 hrsz-ú ingatlan bérletéről 1. előterjesztés száma: 15/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy neve: 4. előterjesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: A Dombóvári Ipari Parkban található ingatlan önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-án tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-án tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 26-án tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló külterület 0308/11 hrsz-ú ingatlan hasznosítása

Részletesebben

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax:

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax: Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: 06 24 511-830, Fax: 06 24 511-831 E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-i rendes ülésére 5. számú előterjesztés Minősített többség I. határozati javaslat Egyszerű többség II. és III. határozati javaslat ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 29-i

Részletesebben

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám alatti ingatlan lakásbérlőinek kihelyezésével kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám alatti ingatlan lakásbérlőinek kihelyezésével kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Kutyás Egyesület által használt ingatlan

Részletesebben

Szántó, kivett saját használatú út, 051/24 legelő

Szántó, kivett saját használatú út, 051/24 legelő ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 19-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 947-9/2014/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB V I I. NAP IR E N D Tárgy: Indítványok,

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII., Bercsényi u. 17.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-i rendkívüli ülésére Minősített többség Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 7-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 7-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Minősített többség alapító okirat módosítása ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: A szőlőhegyi közösségi ház üzemeltetése

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

5. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 13-i rendkívüli ülésére

5. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 13-i rendkívüli ülésére 5. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. október 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: A rekultivált hulladéklerakó újrahasznosításával kapcsolatos

Részletesebben

18. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére

18. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére 18. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Részletesebben

2015. július 23-i rendkívüli ülésére

2015. július 23-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási NKft. felügyelőbizottsági

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére Új napirendi pont 31. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére Tárgy: Hulladékgazdálkodási tárgyú döntések

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 28-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 28-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlan-felajánlásokkal kapcsolatos döntések Előterjesztő:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: dr. Varga

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS május 5-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS május 5-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: Energetikusi feladatokra vállalkozó megbízása Előterjesztő: Szabó Loránd polgármester

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére 29. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Önkormányzati tulajdonban lévő zártkerti ingatlanokkal

Részletesebben

13. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i rendes ülésére

13. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Önkormányzati tulajdonú ingatlanokkal kapcsolatos döntések

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 29-i testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 29-i testületi ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. március 29-i testületi ülésére Tárgy: Ingatlanokkal kapcsolatos intézkedések a dombóvári szennyvíztelep-bővítés miatt Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére 34. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: A Harkány, Üdülő u. 23. alatti ingatlan értékesítése

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL, A VAGYONTÁRGYAK FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁRÓL A 15/1996. (IV. 30.) 3, A 7/1998.

Részletesebben

Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására

Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására 2016. szeptember 22. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Felelős: Pápa László Gazdasági Hivatal vez.

Felelős: Pápa László Gazdasági Hivatal vez. H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági-Városüzemeltetési

Részletesebben

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. augusztus 26-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az önkormányzati kezelésbe átvett

Részletesebben

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására J a v a s l a t az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Önkormányzati bérlemények értékesítésre való kijelölése

Részletesebben

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) * ; * /113 FAX: (06-32) JAVASLAT

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) * ; * /113 FAX: (06-32) JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-109 /2010. I. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. II. A

Részletesebben

J a v a s l a t az Önkormányzat tulajdonában álló, haszonbérlet útján hasznosított földterületek bérleti díjának megállapítására

J a v a s l a t az Önkormányzat tulajdonában álló, haszonbérlet útján hasznosított földterületek bérleti díjának megállapítására J a v a s l a t az Önkormányzat tulajdonában álló, haszonbérlet útján hasznosított földterületek bérleti díjának megállapítására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Elnöke Előkészítő: PH. Településfejl.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. június 27-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. június 27-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzati bérlakás-értékesítés folytatásával

Részletesebben

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná.

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. szeptember 14. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 16. napi ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 16. napi ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 32/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 16. napi ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Kulturális tevékenységgel

Részletesebben

Tárgy: Borbás Vilmosné bérlő Nyugdíjasházban lévő önkormányzati lakás bérleti jogviszonya folytatása

Tárgy: Borbás Vilmosné bérlő Nyugdíjasházban lévő önkormányzati lakás bérleti jogviszonya folytatása ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. JÚNIUS 23-AI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1650-11/2015/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB XI. NAPIREND Tárgy: Borbás

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2. Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: majoshaza@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Hesz Henriette több pontból álló kérelmet nyújtott be a Képviselő-testület felé:

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Hesz Henriette több pontból álló kérelmet nyújtott be a Képviselő-testület felé: RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita a

Részletesebben

2. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 16-i rendkívüli ülésére

2. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 16-i rendkívüli ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 16-i rendkívüli ülésére Tárgy: Támasz Otthonnál szükséges egyéb kivitelezési munkák.

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Önkormányzati tulajdonú szántó művelési ágú területek haszonbérletéről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Önkormányzati tulajdonú szántó művelési ágú területek haszonbérletéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/124, 125, 133 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Önkormányzati

Részletesebben

2015. február 19-i rendes ülésére

2015. február 19-i rendes ülésére Új napirendi pont 31. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: A 2015. évi hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Részletesebben

28. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

28. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása az MLSZ pályaépítési programjára

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-30/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT a pásztói hulladékgazdálkodási

Részletesebben

2015. április 30-i rendes ülésére

2015. április 30-i rendes ülésére 31. napirendi pont Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Esztári Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosítása

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 23-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 23-i rendes ülésére Hu/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának 2017. február 23-i rendes ülésére Tárgy: A dombóvári nemzetiségi önkormányzatok támogatására elkülönített

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S 262/2010. (XI.23.) sz. előterjesztés A Képviselő-testület 2010. november 23-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzati bértelkek

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i rendes ülésére. Tárgy: Az önkormányzat vagyonbiztosításához kapcsolódó döntés

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i rendes ülésére. Tárgy: Az önkormányzat vagyonbiztosításához kapcsolódó döntés 5. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonbiztosításához kapcsolódó döntés

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt. és

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 15-ei ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 15-ei ülésére 12.907-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S 2010. december 15-ei ülésére Tárgy: Bankgarancia biztosítása ipari terület villamos közmű kiépítése érdekében Előterjesztő: Előterjesztést készítette: Túróczi Miklósné

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. február 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. február 14-i rendes ülésére 10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14-i rendes ülésére Tárgy: A Kaposvár TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

Részletesebben

Előterjesztés: Képviselő-testületi ülés dátuma: Nyílt ülés X X X. Zárt ülés

Előterjesztés: Képviselő-testületi ülés dátuma: Nyílt ülés X X X. Zárt ülés Előterjesztés: Az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 34/2013. (I.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Képviselő-testületi ülés dátuma: 2016. 10. 27. Készítés ideje: 2016. 10. 12.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 2-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 2-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-i ülésére Minősített többség Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére Tárgy: A MÁV sportingatlan üzemeltetési szerződésének meghosszabbítása,

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben

Mezőgazdasági földterületek haszonbérletre, értékesítésre

Mezőgazdasági földterületek haszonbérletre, értékesítésre Mezőgazdasági földterületek haszonbérletre, értékesítésre Tájékoztatás, felvilágosítás kérhető a Váci Városfejlesztő Kft. Vác, Köztársaság út 34. szám alatti irodájában, ügyfélfogadási időben vagy telefonon

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 26-i rendes ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. május 26-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat kiírása aljegyzői állás betöltésére Előterjesztő: dr. Gábor Ferenc jegyző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Rendelettervezet: minősített többség Határozati javaslat: egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

ELŐTERJESZTÉS. Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján ELŐTERJESZTÉS Tárgya: Vagyonrendelet módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, Előterjesztő: Pék László, polgármester Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület részéről felmerült elképzelésként több

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Gesztenyési u. 9. sz. alatti 153/1 hrsz-ú ingatlan értékesítése Iktatószám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS nem lakás célú helyiségek bérbeadásáról és hasznosításáról

ELŐTERJESZTÉS nem lakás célú helyiségek bérbeadásáról és hasznosításáról KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 1. változat ELŐTERJESZTÉS nem lakás célú helyiségek bérbeadásáról és hasznosításáról 1. Önkormányzatunk tulajdonát képező nem lakás célú helyiségek bérbeadása pályázat

Részletesebben

16. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére

16. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-i rendes ülésére Tárgy: Feladatellátási szerződés kötése a Dombóvár-Tamási (Pári)

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Pályázat kiírása önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Pályázat kiírása önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/124, 125, 133 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Pályázat kiírása

Részletesebben

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17- i ülésére

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17- i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 17- i ülésére Tárgy: A Zirc-Akliban található egyes önkormányzati ingatlanokra kötött bérmunkaszerződés meghosszabbítása

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. március 16. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére Új napirendi pont 34. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az állatok tartásáról és védelméről

Részletesebben