Mátranovák község Önkormányzata. 11/1994. (VIII.31.) rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mátranovák község Önkormányzata. 11/1994. (VIII.31.) rendelete"

Átírás

1 Mátranovák község Önkormányzata Képviselı-testületének 11/1994. (VIII.31.) rendelete Az önkormányzati lakások és helyiségek használatának szabályairól.

2 Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének 11/1994. (VIII.31.) rendelete Az önkormányzati lakások és helyiségek használatának szabályairól Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testülete a lakások és egyébhelyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. törvényben (továbbiakban : Ltv.) kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja : I. A lakásbérlet szabályai 1. fejezet A lakásbérlet létrejötte 1. / 1 / Mátranovák községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának gazdálkodási részlege folyamatos nyilvántartást vezet az önkormányzat tulajdonában lévı és bérbeadás útján hasznosítható lakásokról. / 2 / A mindenkori lakásállomány 50 %-át a szociális helyzetük alapján rászorulók részére kell bérbe adni. Ugyancsak ez az arány tartandó az évenkénti bérbeadások számát tekintve, kivéve, ha a bérbe adandó lakások minıségi összetétele olyan, hogy nincs fizetıképes kereslet a szociálisan rászorulók körébıl. / 3 / A lakásállomány fennmaradó része szabad piaci viszonyok között bérbe adható.

3 2. / 1 / A szociális helyzet alapján adható bérbe az önkormányzati lakás annak, a) akinek családjában - a vele együtt költözı családtagokat számítva - az egy fıre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum másfélszeresét, egyedülálló esetén a kétszeresét továbbá egyéb jelentıs vagyonnal, ingatlannal sem rendelkeznek, b) akinek beköltözése esetén az önkormányzat rendelete alapján, valószínősíthetıen lakásfenntartási hozzájárulás jár. / 2 / A szociális helyzet alapján legfeljebb az alábbi mérető lakás adható bérbe 1-3 fı = 2 szoba ; 4-6 fı = 3 szoba ; minden további költözı esetén + 1/2 szoba. / 3 / Az az állampolgár, aki szociális helyzete alapján kíván lakást bérelni, bérleti ajánlatot tesz (kérelem) a hivatalban. A bérleti szerzıdés megkötésére jogosult szerv az ajánlatot akkor fogadja el, ha az ajánlattevı megfelel a fenti feltételeknek, egyúttal kötelezettséget vállal arra, hogy a bérleti ajánlattevıkkel a szociális helyzet alapján kialakult sürgısségi sorrend, azon belül pedig az ajánlattétel idırendje szerint köt bérleti szerzıdést. 3. / 1 / A piaci feltételekkel bérbe adható lakások jegyzékét az arra jogosult szerv nyilvánosan közzéteszi. A beérkezı bérleti ajánlatok közül a számára gazdaságilag legkedvezıbbet fogadja el, szükség esetén licitálást is rendezhet. / 2 / A település érdekében a lakással rendelkezı szerv a piaci hasznosításra kijelölt lakások meghatározott részét - határozott idıre, vagy feltétel beálltáig - meghatározott munkakört betöltı személy részére adhatja bérbe. E bérleti jog megszőnése esetén a bérlı semmiféle elhelyezésre nem tarthat igényt. 4. / 1 / A bérleti szerzıdésekkel kapcsolatos jogokat - jelen rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi ellenırzı bizottság 1 gyakorolja. / 2 / A képviselı-testület a bérbeadási jogkör gyakorlóját évente beszámoltatja. 5. Önkormányzati lakás nem lakás céljára nem adható bérbe. 6. Önkormányzati lakásra bérlıtársi szerzıdés csak a házastársak közös, írásbeli kérelme esetén köthetı. 1 Módosította a 9/2005. (X.27.) rendelet.

4 7. / 1 / Amennyiben önkormányzati lakásban társbérleti lakrész ürül meg és a visszamaradó társbérlı megfelel a 2. -ban leírtaknak, részére az egész lakás bérbeadását fel kell ajánlani. / 2 / Amennyiben a visszamaradt társbérlı nem kíván élni ezzel a lehetıséggel, részére megfelelı cserelakás ajánlandó fel. / 3 / Amennyiben a fenti megoldások nem alkalmazhatók, lehetıség szerint gondoskodni kell a volt társbérleti lakás mőszaki megosztásáról és több önálló lakássá alakításáról. / 4 / Ha a visszamaradó társbérlı jelen rendeletben szabályozott lakásigényét meghaladja az egész bérlemény, de ı azt bérelni kívánja erre lehetıség van, de ebben az esetben lakhatási- és lakbértámogatásra igényt nem tarthat. 2. fejezet A felek jogai és kötelezettségei 8. / 1 / Bérbe adó jelen rendelet mellékletében közölt lakbérek alapján akkor köt szerzıdést, ha ezt a jövıbeni bérlı elfogadja. / 2 / A bérleti szerzıdés külön kitételként tartalmazza, hogy a bérbe adó az önkormányzati rendelet módosítása esetén - vonatkozó jogi korlátok között -jogosult a szerzıdés, bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a következı naptári év január 1. napjával, de legalább az elsı módosított bérleti díjú hónapot megelızı 90 nappal. / 3 / Amennyiben a bérlı a módosított bérleti díjjal nem ért egyet, a Ltv. 6. /2/ bekezdésében foglaltak szerint kell eljárni. 9. A lakás komfortfokozatának megfelelı lakásberendezéseket a törvény 2. számú mellékletének 12. pontja tartalmazza. Errıl a bérbe adó a bérleti szerzıdés megkötésekor konkrét felsorolással is rendelkezhet a lakás valós állagának megfelelıen. 10. A bérbe adó a bérlıvel a jelen rendelet 1. számú melléklete szerinti bérleti szerzıdést köti meg.

5 11. / 1 / A bérbe adó és a bérlı megállapodhatnak arra vonatkozóan, hogy a lakást a bérlı teszi rendeltetésszerő használatra alkalmassá. / 2 / A szerzıdés megkötésekor létrejött ilyen megállapodás esetén tételesen rögzíteni kell az elvégzendı munkákat, a kezdés és a befejezés idıpontját és a mindkét fél által elfogadott, szakértı által készített költségvetés szerinti bekerülési összeget. / 3 / A bérlı ráfordításait lakbérének szüneteltetésével, vagy mérséklésével nyerheti vissza (lelakás), errıl írásban meg kell állapodni. 12. A bérlı köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjérıl. A lakbér rendeleti megállapítása e kötelezettség figyelembevételével történt. Ettıl eltérı megállapodás esetén a bérlı hozzájárul ahhoz, hogy lakbérét a bérbe adó által elvégzett fenti munkák éves összegével emelten állapítsa meg az önkormányzat rendelete. 13. / 1 / A bérbe adó és a bérlı írásban megállapodhatnak abban, hogy a bérlı a lakást átalakítja, korszerősíti. Bérbe adó a költségeket csak akkor vállalhatja át, ha a lakás komfortfokozata ezáltal növekedett. A bérlı egyúttal köteles vállalni a lakás új besorolásának megfelelı lakbér fizetését. A munkák elkészítésére és a költségek viselésére egyebekben a 11. elıírásai irányadóak. / 2 / Amennyiben a bérbe adó a korszerősítési és átalakítási munkákhoz írásban hozzájárult, a bérleti jogviszony megszőnése esetén - kivéve, ha az a bérlı szerzıdésszegı magatartása következménye - a bérlı igényt tarthat a megállapodásban foglalt értéknövelı beruházásai megtérítésére a megállapodástól függıen, de mindenképpen a bérlet megszőnésétıl számított egy éven belül egy összegben. 14. / 1 / A felek akár a szerzıdéskötéskor, akár megszőnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a lakásberendezéseket a bérbe adó teszi rendeltetésszerő használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlıi költségtérítés fejében. / 2 / A lakás leadásakor kötelezıen elvégzendı munkák a következık: - az átvételkori, vagy a bérbe adó hozzájárulása esetén a leadáskori állapotnak megfelelı falfestés, - nyílászárók mázolása, - lakásberendezések kijavítása.

6 15. A képviselı-testület felhatalmazza bérbe adót a jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a bérlıvel történı megállapodás tartalmának meghatározására. 16. A lakást jogcím nélkül használó személy a használat elsı 6 hónapjában a rendelet szerinti lakbérnek megfelelı használati díjat, ezt követıen félévenként 100 %-kal növelt összegét köteles fizetni. 17. Bérlı a törvényben meghatározott eseteken kívül lakásába - a bérbe adó elızetes írásbeli hozzájárulása esetén - befogadhatja élettársát és testvérét, ha azok saját lakással (tulajdon, bérlet, társbérlet vagy ezek egy hányada) nem rendelkeznek. 3. fejezet A lakásbérlet megszőnése 18. / 1 / Amennyiben a lakásbérleti jogviszony a Ltv. 23. /3/ bekezdése alapján szőnik meg alacsonyabb lakbérő cserelakás biztosítása esetén a bérlı jogosult a két lakás éves lakbére közötti különbözet kétszeresének, mint értékkülönbözet miatti pénzbeli térítésnek kifizetésére. / 2 / Amennyiben a lakásbérleti jogviszony az /1/ bekezdésben foglaltak szerint, de cserelakás biztosítása nélkül szőnik meg, bérlı pénzbeli térítésként korábbi éves lakbére háromszorosára tarthat igényt. / 3 / A /3/ bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni akkor is, ha bérleti jogviszonya a Ltv. 26. /1/ bekezdése alapján szőnik meg. 19. Önkormányzati bérlakás bérleti joga kizárólag másik lakásra cserélhetı el. 20. / 1 / A szerzıdés megszőnése után a lakásban visszamaradó személy - más jogszabályokban meghatározott kivételektıl eltekintve - másik lakásban váló elhelyezésre nem tarthat igényt.

7 / 2 / A Ltv. 31. /3/ bekezdésében meghatározott esetben a jogosultat legalább szükséglakás illeti meg meghatározott idıre. 4. fejezet Albérlet 21. / 1 / Bérlı a lakás egy részét a bérbe adó elızetes írásbeli hozzájárulásával albérletbe adhatja, de az albérlıt nem fogadhatja be magához ilyen jogcímen. A hozzájárulás nélküli albérletbe adás olyan súlyos szerzıdésszegésnek minısül, amely megalapozza a Ltv. 24. /1/ bekezdésének b) pontjában foglalt felmondást. / 2 / A teljes lakás albérletbe adásához hozzájárulás nem adható. / 3 / A bérlı csak olyan albérleti szerzıdés megkötéséhez kaphat hozzájárulást, amely garantálja, hogy a lakásbérlet megszőnése esetén az albérlet is megszőnik. / 4 / Nem adható hozzájárulás szükséglakás, vagy egyszobás lakás albérletbe adásához. 5. fejezet A lakbér mértéke / 1 / A havi lakbér mértéke összkomfortos lakás után 45,- Ft/m2. / 2 / A havi lakbér mértéke komfortos lakás után 30,- Ft/m2. / 3 / A havi lakbér mértéke félkomfortos lakás után 15,- Ft/m2. / 4 / A havi lakbér mértéke komfort nélküli lakás után 10,- Ft/m2. 2 Módosította az 5/1996. (04.18.) Ör. számú rendelet. Hatályos május 1-tıl

8 II. A helyiségbérlet szabályai 23. / 1 / Mátranovák községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának gazdálkodási egysége rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekrıl. / 2 / Az üres helyiségek bérbeadása nyilvános pályáztatás, vagy licit útján történik, kivéve, ha a helyiség ellátatlan, az önkormányzat számára kötelezıen elıírt közfeladat elvégzésére kerül kiadásra, vagy a helyiség jellege, rendeltetése avagy jogszabályi elıírás mást indokol. / 3 / A minimális bérleti díjak településre és helyiség típusra érvényes mértékét a képviselı-testület évente a közszolgáltatások díjáról szóló rendeletében állapítja meg a bérbe adó szerv részére. / 4 / A bérbeadással a képviselı-testület az Ügyrendi bizottságot bízza meg. / 5 / Helyiség bérletére vonatkozó szerzıdés csak meghatározott idıre köthetı, kivéve a nem licit útján bérbe adott helyiségeket. 24. Önkormányzati helyiség bérleti jogának albérletbe adásához, átruházásához vagy cseréjéhez hozzájárulás nem adható.

9 III. Záró rendelkezések 25. E rendelet október 1-én lép hatályba. Mátranovák, augusztus 31. Dr. Laczkó Ilona sk. jegyzı Csikó István Béla sk. polgármester

10 1. számú melléklet Lakásbérleti szerzıdés mely köttetett egyrészrıl Mátranovák községi Önkormányzat (3143 Mátranovák, Petıfi út 1.) részérıl Csikó István Béla polgármester, mint bérbe adó (továbbiakban : bérbe adó) másrészrıl név (szül.:, an.: ) Mátranovák, út. szám alatti lakos, mint bérlı (a továbbiakban : bérlı) között a mai napon az alábbi feltételekkel. 1./ Mátranovák, út. szám alatti lakás Mátranovák községi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában áll. A lakás m 2, komfortfokozata, helyiségei : konyha, kamra, szoba, a lakás használatához tartozik külsı WC, tüzelıtároló stb. 2./ Bérbe adó bérbe adja, bérlı pedig bérbe veszi az 1./ pontban körülírt lakást 19. hó. napjától határozatlan idıtartamra. 3./ Bérbe adó legkésıbb 19. hó. napján adja át a lakást a bérlınek rendeltetésszerő használatra alkalmas állapotban. 4./ Bérlı a lakás használatáért lakbért köteles fizetni. A lakás bérleti díja az önkormányzati lakások és helyiségek használatának szabályairól szóló 11/1994. (08.31.) Ör. számú rendelet 22. /4/ bekezdése alapján,- Ft/m 2, azaz összesen havonként,- Ft, melyet a bérlı minden hónap 10. napjáig elıre köteles megfizetni Mátranovák községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala lakbér beszedıjének. A lakás használatának rezsi költségei a bérlıt terhelik. 5./ A bérlı és a vele együtt lakó személyek a lakást rendeltetésszerően, a szerzıdésnek megfelelıen használhatják. 6./ A bérlı karbantartási kötelezettsége alapján köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek a karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetıleg cseréjérıl. 7./ Bérlı a lakásban átalakítást, korszerősítést csak a bérbe adó elızetes írásbeli hozzájárulása alapján végezhet.

11 8./ Bérlı a lakásba házastársát, gyermekét és jogszerően befogadott gyermekétıl született unokáját, valamint szülıjét a bérbe adó hozzájárulása nélkül is befogadhatja. Más személyt csak a bérbe adó elızetes írásbeli hozzájárulásával fogadhat be. 9./ A lakásbérleti szerzıdés megszőnése után a bérlı a lakást tisztán és rendeltetésszerő használatra alkalmas állapotban az 1./ pontban körülírt helyiségekkel és a 3./ pontban körülírt tartozékokkal együtt köteles a bérbe adónak visszaadni. 10./ A szerzıdés megszőnése után a lakásban visszamaradt személyek másik lakásra nem tarthatnak igényt. 11./ A szerzıdésben nem szabályozott kérdésekben a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. törvény, valamint az Önkormányzat 11/1994. (08.31.) Ör. számú rendelete az irányadó. Mátranovák, 19. hó bérbe adó bérlı

Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete

Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete A képviselı-testület a lakások és egyéb helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó egyes

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről A Képviselő-testület az Alkotmány 44/A..(1) bek. a.) pontjában biztosított alapjogával

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére.

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére. KISBÉR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2013. (IV.11.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó helyi szabályokról Kisbér Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 46/2012. (..) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl

Részletesebben

Összevont szerkezet 2001(09.12)

Összevont szerkezet 2001(09.12) Összevont szerkezet 2001(09.12) ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról szóló 14/2000.(12.15) számú rendeletének 12/2001(09.12) számú rendeletével

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-12/2012. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja. Mell.: 2 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2007. (IV. 25.) számú rendelete feltételeiről Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Jánossomorja Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2000. (IV. 27.) ÖKT. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának megállapításáról

Részletesebben

Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag

Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2006.(VI. 01.) önkormányzati

Részletesebben

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya. A bérbeadói jogokat gyakorló szervek

A rendelet hatálya. A bérbeadói jogokat gyakorló szervek Kislıd község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2008. (VII.17.) rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások bérletérıl, valamint elidegenítésérıl Kislıd község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás)

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás) Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2011. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a lakásokról és helyiségekrıl szóló 17/2009. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról Lajosmizse Város

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a helyiségek bérletének megállapításáról Előszállás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8 /2005.( IV. 20. ) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről (egységes szerkezetben

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pálháza Város Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről Pálháza Város Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Lakástörvény és a Ptk. rendelkezései az irányadóak. II.

A rendelet hatálya. (2) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Lakástörvény és a Ptk. rendelkezései az irányadóak. II. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselıtestületének a 3/2007. (II.26.) Ök.sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-8/2011. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja. Mell.: 2 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2..

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2.. Tengelic Község Önkormányzata 12/2008(VI.25.) számú rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a lakbérek mértékéről a 12/2009. (VIII.19.) és a 22/2011

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ A helyi rendelet hatálya 1.

ELSŐ RÉSZ A helyi rendelet hatálya 1. Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2005.(XI. 29.) KKÖT rendelete lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról /Egységes szerkezet/ Kiszombor

Részletesebben

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (IV. 1.) önkormányzati rendelete Őrbottyán Város Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata Döntés az Önkormányzat tulajdonában lévő 2434 Hantos, Nagylóki út 7. szám alatti lakás bérbeadásáról Hantos Község

Részletesebben

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl Sárospatak Város Képviselı-testülete 13/1994. (IV.21.) számú r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl (Egységes szerkezetben) 8 Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljáról szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésük egyes

Részletesebben

A lakásbérlet általános szabályai

A lakásbérlet általános szabályai Az Esztergomi Önkormányzat 74/2006.(XII.22.) ör. rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı lakások bérbeadásának feltételeirıl (Egységes szerkezetben a 2/2007. (I.25)*, 16/2007.(III.20.)**,

Részletesebben

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére napirendi pont előadó készítette megjegyzés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006.(IV. 10.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006.(IV. 10.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006.(IV. 10.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévı lakások bérletérıl (Egységes szerkezetben) Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

V/5 napirendhez: Bizottsági javaslatokkal egységes szerkezetbe foglalva

V/5 napirendhez: Bizottsági javaslatokkal egységes szerkezetbe foglalva Mezıberény Város Önkormányzati Képviselıtestületének a lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló /2011.(..) önkormányzati rendelete Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testülete az

Részletesebben

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2004.(II.3.) Ktr. rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről.

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2004.(II.3.) Ktr. rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről. Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2004.(II.3.) Ktr. rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről. 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete a lakások és

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról Csömör

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2014. (VIII.

Részletesebben

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Makó Város Önkormányzati Képviselı-testület Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Ikt.sz.: 6/1911-1/2010/IX. Tárgy: Makó, Kálvin u.

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja 1.

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja 1. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testülete 13/2006. (IV.27.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévı lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról (módosításokkal

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete a lakások bérletéről és elidegenítéséről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint

Részletesebben

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET 1. oldal Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2006.(XII. 15.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek - a módosítással egységes szerkezetben -

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati ingatlan ideiglenes

Részletesebben

Zalalövő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013.(II.18.) önkormányzati rendelete. a lakások bérletéről.

Zalalövő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013.(II.18.) önkormányzati rendelete. a lakások bérletéről. Zalalövő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013.(II.18.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről. (Egységes szerkezetben) Zalalövő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban:

Részletesebben

4. (4) e) pályázati eljárás során valótlan adatot közöl, az eredményhirdetéstıl számított 2 évig.

4. (4) e) pályázati eljárás során valótlan adatot közöl, az eredményhirdetéstıl számított 2 évig. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 4/2011.(III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl és a lakbértámogatásról

Részletesebben

2. (1) A Városüzemeltetés rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekről.

2. (1) A Városüzemeltetés rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekről. Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2013.(X.31.)önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó szabályairól Szentgotthárd

Részletesebben

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET 1. oldal Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2006.(XII. 15.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzatának

Hajdúbagos Község Önkormányzatának Hajdúbagos Község Önkormányzatának 2./2002.( II.25.) ÖR. számú rendelete az önkormányzati tulajdonú bérlakások és helyiségek bérbeadásáról, a lakbérek megállapításáról és a lakásgazdálkodással kapcsolatos

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (VIII.15.) )Ör.sz. önkormányzati rendelet az önkormányzati tulajdonban álló lakások és helyiségek bérletének, elidegenítésének szabályairól Kaba

Részletesebben

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról

Részletesebben

ELSİ RÉSZ A LAKÁSBÉRLET SZABÁLYAI. I. fejezet A rendelet hatálya, az önkormányzati lakás bérbeadásának feltételei 1.

ELSİ RÉSZ A LAKÁSBÉRLET SZABÁLYAI. I. fejezet A rendelet hatálya, az önkormányzati lakás bérbeadásának feltételei 1. Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2007.(III.28.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévı lakások és helyiségek bérletérıl Szécsény

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁSCÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

11/2013. (III.01.) 45/2006. (XII.

11/2013. (III.01.) 45/2006. (XII. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl és a lakbértámogatásról szóló

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2.. Herceghalom Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2002.(XII.15.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2009.(X. 14.) rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város Önkormányzata a Helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2005. (IV.28.) számú Rendel ete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és a lakbérek megállapításáról ( egységes szerkezetben a módosítására

Részletesebben

Első rész A rendelet hatálya 1. 2

Első rész A rendelet hatálya 1. 2 Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/1993. (XII. 21.) Ök. rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről A Képviselő-testület a lakások és egyéb helyiségek

Részletesebben

3. (2)... v) magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévı lakás bérleti jogára történı cseréje

3. (2)... v) magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévı lakás bérleti jogára történı cseréje Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 27/2014. (XII.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl és a lakbértámogatásról

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2003.(XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2003.(XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2003.(XII.12.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítésérıl Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város 3 Önkormányzata a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-252 H - 3950 ======================================== ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nem lakáscélú helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról Sárospatak

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat tulajdonába kerülı lakóingatlanok mőszaki állapotáról, az önkormányzati tulajdonú lakások lakbérérıl szóló 5/2003. (III. 28.) rendelet módosítása Elıkészítette: Váczi

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások Bakonybél Önkormányzata Képviselıtestületének 13/2001.(VIII.5.) rendelete a Bakonybél Önkormányzat tulajdonában lévı önkormányzati lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl 1 (Módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1

16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1 1 16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1 Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestülete a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001.

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 20/2005. (VIII.30.)

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. II. fejezet AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ LAKÁSOK BÉRLETE

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. II. fejezet AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ LAKÁSOK BÉRLETE Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2006. (IV.27.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról (módosításokkal és

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2010. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.)

Részletesebben

A lakásbérlet szabályai I. Fejezet A lakásbérlet létrejötte 2..

A lakásbérlet szabályai I. Fejezet A lakásbérlet létrejötte 2.. Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/1993. (XII. 21.) Ök. rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről A Képviselő-testület a lakások és egyéb helyiségek

Részletesebben

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról 15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló - többször módosított

Részletesebben

1. A lakásbérlet általános szabályai 2.

1. A lakásbérlet általános szabályai 2. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete Bucsa Község Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről és elidegenítéséről

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK..../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK..../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK.../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 33/2009. (XII. 1.)

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE. A lakáscélú önkormányzati támogatásokról.

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE. A lakáscélú önkormányzati támogatásokról. PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE A lakáscélú önkormányzati támogatásokról. Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete A lakáscélú állami támogatásokról

Részletesebben

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések. 2. A rendelet hatálya A bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések. 2. A rendelet hatálya A bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2000. (V. 11.) Ör. sz. Rendelete A LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL (egységes szerkezetben) Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PETŐFI UTCA 9. SZÁM ALATTI ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ ÉPŰLET LAKÓINAK ELKÖLTÖZTETÉSÉRE, VALAMINT AZ ÉPÜLET TOVÁBBI SORSÁRA VONATKOZÓAN.

ELŐTERJESZTÉS A PETŐFI UTCA 9. SZÁM ALATTI ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ ÉPŰLET LAKÓINAK ELKÖLTÖZTETÉSÉRE, VALAMINT AZ ÉPÜLET TOVÁBBI SORSÁRA VONATKOZÓAN. ELŐTERJESZTÉS A PETŐFI UTCA 9. SZÁM ALATTI ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ ÉPŰLET LAKÓINAK ELKÖLTÖZTETÉSÉRE, VALAMINT AZ ÉPÜLET TOVÁBBI SORSÁRA VONATKOZÓAN. Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/2008. (III.28.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/2008. (III.28.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/2008. (III.28.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁS CÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRİL, VALAMINT ELIDEGENÍTÉSÉRİL Felsızsolca

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S K ÉTPÓ KÖZSÉG POLGÁRMESTERE Előkészítésben közreműködött: Finta Adrienn kirendeltség-vezető Az előterjesztést véleményezi: E L Ő T E R J E S Z T É S Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1.. POMÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2011.(IX.20.), 32/2010.(XI.16.), 20/2009.(VI.26.) és 11/2006.(IV.13.)rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt 7/2002.(III.21.) sz. rendelete az Önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről.

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. (Egységes szerkezetben az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről

Részletesebben

Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl.

Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl. Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl Általános rész Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2006. (III.20.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről. A lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl (egységes szerkezetben a 9/2001. (VI.21.), 5/2005. (II.24), 17/2006. (V. 18.), 34/2006.

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/1994. (II.23) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL* (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA)

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/1994. (II.23) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL* (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA) PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/1994. (II.23) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL* (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA) Paks város Képviselő Testülete a lakások és helyiségek bérletére

Részletesebben

Tulajdonosi jogok gyakorlása 2. /1/ A helyiségek felett a tulajdonosi jogokat a Képviselı-testület gyakorolja

Tulajdonosi jogok gyakorlása 2. /1/ A helyiségek felett a tulajdonosi jogokat a Képviselı-testület gyakorolja Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete 20/1999. /VII.10./ KT számú* r e n d e l e t e a Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletérıl Módosította:

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Kispest Önkormányzatának képviselı-testülete a lakások

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/2065-1/2010/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Az önkormányzat

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete Algyő Nagyközség Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről /

Részletesebben

12/2006. (XII.1.) r e n d e l e t e

12/2006. (XII.1.) r e n d e l e t e Kaposmérő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2006. (XII.1.) r e n d e l e t e Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás célú helyiségek bérletéről (Egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről szóló 25/2006. (VII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Békési Kistérségi Iroda bérleti ügye Sorszám: IV/6 Elıkészítette: Dr. Farkas László jogi munkatárs Véleményezı bizottság: Pénzügyi Bizottság Tisztelt Képviselı-testület! Döntéshozatal módja: Minısített

Részletesebben

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 17/2007. (XI. 30.) r e n d e l e t e. a lakások és helyiségek bérletérıl

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 17/2007. (XI. 30.) r e n d e l e t e. a lakások és helyiségek bérletérıl KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 17/2007. (XI. 30.) r e n d e l e t e a lakások és helyiségek bérletérıl Kemecse Város Önkormányzatának Képviselıtestülete a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2011.( XI.29.) önkormányzati rendelete. a lakások bérletéről, az elidegenítés szabályairól

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2011.( XI.29.) önkormányzati rendelete. a lakások bérletéről, az elidegenítés szabályairól BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2011.( XI.29.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről, az elidegenítés szabályairól Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a lakások

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Abony Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére a Helyi TDM szervezettel kötendı ingatlanhasználati szerzıdés tárgyában Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben