Kitöltési útmutató a jegyzői adatlaphoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kitöltési útmutató a jegyzői adatlaphoz"

Átírás

1 Kitöltési útmutató a jegyzői adatlaphoz A PM tájékoztató 4. pontjában megjelöltek szerint a jegyző határozatairól/intézkedéseiről adatlapot küld az illetékes Állampénztári Iroda részére. Jelen útmutató az adatlap kitöltését segíti. Kérjük, hogy az adatlapban szereplő információkat pontosan és hiánytalanul töltsék ki. Adatszolgáltatás tartalma Adatlap típusa Az első mező annak meghatározása, hogy határozat vagy értesítés (pl. átjegyzés kisebb értékű ingatlanra) készül. Lehetséges értéke: Határozat esetén 1, értesítés esetén 2. Határozatot/Értesítést kiadó hivatal Neve és címe. Célszerű az adatlap sablont lementeni a számítógépre úgy, hogy ez a két mező ki van töltve. Így ezt csak egyszer kell beírni, minden esetben az adatlap már tartalmazni fogja. I. Jegyzői határozat/értesítés Száma: itt kell feltüntetni a határozat/értesítés számát Dátuma: éééé.hh.nn formában kell megadni. Jegyzői határozat/értesítés típusa (az alábbiakban ÁT a kifizetett lakásépítési állami támogatást jelöli): 1.) Felfüggesztő határozat Az R. 21. (4) bekezdésében megjelöltek esetén kell kitölteni, ha a támogatott hitelt érdemlően igazolta, hogy a támogatás összegét a kincstári letéti számlára befizette. Támogatás összege (Ft), ami a kifizetett lakásépítési állami támogatás összege forintban. Ennek egyenlőnek kell lennie a letéti számlára befizetett összeggel. Felfüggesztés kezdetének dátuma = bontás, vagy eltérő hasznosítás esetén annak tényleges megkezdésének dátuma, ingatlan elidegenítése esetén az elidegenítésről szóló adásvételi szerződés megkötésének dátuma éééé.hh.nn formában. Felfüggesztés időtartama = lakásvásárlás esetén maximum 1 év, építés esetén maximum 3 év. Lehetséges értéke maximum 3, lehet törtszám is, pl. fél év esetén 0,5. Felfüggesztés lejáratának dátuma, melyet a program automatikusan kiszámít (Felfüggesztés kezdetének dátuma + Felfüggesztés időtartama), de felülírható. Letéti számlára történő befizetés dátuma = a befizetés igazoláson lévő dátum éééé.hh.nn formában. 2.) Felfüggesztés meghosszabbítása Akkor kell ezt a sort kitölteni, ha a R. 21. (4) alapján méltányolható az eset, és a felfüggesztés egy alkalommal legfeljebb egy évvel meghosszabbításra kerül.

2 2 Előző (felfüggesztő) határozat száma = az eredeti felfüggesztéskor keletkezett határozat számával (a korábbi adatlap I. pontjában szereplő határozatszám). Felfüggesztés eredeti lejáratának dátuma = éééé.hh.nn formában. Megegyezik az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap 1.) pontjában szereplő Felfüggesztés lejáratának dátumával. Meghosszabbítás időtartama = lehetséges értéke maximum 1, lehet törtszám is, pl. fél év esetén 0,5. Meghosszabbítás lejáratának dátuma, melyet a program automatikusan kiszámít (Felfüggesztés eredeti lejáratának dátuma + Meghosszabbítás időtartama), de felülírható. 3.) Felfüggesztés megszüntetése igazolás hiánya miatt Csak abban az esetben kell kitölteni, ha az ügyfél határidőn belül nem igazolja másik ingatlan megszerzését. Előző (felfüggesztő) határozat száma = az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap I. pontjában szereplő határozatszámával vagy ha a felfüggesztés meghosszabbítására sor került, akkor a felfüggesztés meghosszabbításakor keletkezett adatlap I. pontjában szereplő határozatszámával. Azaz mindig a legutóbbi határozat számát kell beírni. Felfüggesztés lejárati időpontjának dátuma = éééé.hh.nn formában az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap 1.) pontjában szereplő Felfüggesztés lejáratának dátumával illetve ha a felfüggesztés meghosszabbítására sor került, akkor a felfüggesztés meghosszabbításakor keletkezett adatlap 1.) pontjában szereplő Felfüggesztés lejáratának dátumával. Azaz mindig az utóbb keletkezett határozatot kell alapul venni. Letéti számlán lévő támogatás összege (Ft) = a kifizetett lakásépítési állami támogatás összege forintban. Ennek egyenlőnek kell lennie az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap 1.) pontjában szereplő, a letéti számlára befizetett összeggel. 4.) Bejegyzés Az R. 21. (5) vagy a R. 21. (6) esetén kell kitölteni, ha korábban felfüggesztő határozat született. Felfüggesztő határozat száma = az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap I. pontjában szereplő határozat számával vagy ha a felfüggesztés meghosszabbítására sor került, akkor a felfüggesztés meghosszabbításakor keletkezett adatlap I. pontjában szereplő határozatszámával. Azaz mindig a legutóbbi határozat számát kell beírni. Támogatás eredeti összege (Ft) = a kifizetett lakásépítési állami támogatás összege forintban. Ennek egyenlőnek kell lennie az eredeti felfüggesztéskor keletkezett adatlap 1.) pontjában szereplő, a letéti számlára befizetett összeggel. A másik ingatlanra bejegyezhető támogatás összege jogosultság alapján (Ft) = Ha az ügyfél a korábbi ingatlan elidegenítéséből származó bevételt teljes mértékben a másik ingatlan megszerzésére fordította vagy vásárlásra, vagy építésre, a kettő együtt nem lehetséges! akkor ez az összeg megegyezik az előző mezővel, az ÁT eredeti összegével.

3 3 Az R-nek a 125/2009. (VI. 15.) Korm. rendelettel megállapított, a június 30-ig benyújtott támogatási kérelmekre, illetve folyósított támogatásokra is alkalmazni rendelt 21. (16) bekezdése szerint: A korábbi lakás elidegenítéséből származó bevétel csökkenthető a) a lakásértékesítésből származó bevétel után az állami adóhatóság által igazoltan megfizetett személyi jövedelemadó összegével, b) azzal az összeggel, melyet az adós az elidegenítésből származó bevételből az értékesített lakás építését, vásárlását, bővítését szolgáló lakáscélú hitelintézeti kölcsön egyösszegű előtörlesztésére és annak díjára fordított, de legfeljebb akkora összeggel, hogy az így csökkentett bevétel összege elérje az igénybevett közvetlen támogatások együttes összegének kétszeresét.. Ha a korábbi ingatlan elidegenítéséből származó bevételnek csak egy részét fordította az eladó a másik ingatlan megszerzésére, úgy az első bekezdés szerinti tételekkel csökkentett eladási és a vételár különbözetét terheli a visszafizetési kötelezettség. Pl. ha a másik ingatlan ára a réginek 75%-a, akkor ez az érték az előző mezőnek (az ÁT eredeti összege) 75%-a, és a fennmaradó 25%-ot a következő mezőbe kell írni. Az eredeti támogatásból levonandó összeg (jogosulatlanná válás miatt) = Ha az ügyfél a korábbi ingatlan elidegenítéséből származó bevételt teljes mértékben a másik ingatlan megszerzésére fordította, akkor ez az összeg 0. Ha a korábbi ingatlan elidegenítéséből származó bevételnek csak egy részét fordította visszafizetési kötelezettség. Pl. ha az új ingatlan ára a réginek 75%-a, akkor ebbe a mezőbe az ÁT eredeti összegének 25%-át kell írni. Azonosság: ÁT eredeti összege = A másik ingatlanra bejegyezhető ÁT összege jogosultság alapján + Az eredeti ÁT-ból levonandó összeg (jogosulatlan igénybevétel miatt) Jogosult személy hitelintézeti számlaszáma = az a számlaszám, amire a Kincstár a jogos támogatási összeget utalja a kincstári letéti számláról. 5.) Átjegyzés Akkor kell kitölteni, ha az ingatlan tulajdonosa az ingatlant elidegeníti és a bevételt azonos összegben vagy részben másik ingatlan megszerzésére fordítja egyidőben, illetve a támogatás összegét nem fizette be a kincstári letéti számlára. Támogatás eredeti összege (Ft) = állami támogatás összege forintban. A másik ingatlanra bejegyezhető támogatás összege jogosultság alapján (Ft) = Ha az ügyfél az eredeti lakás elidegenítéséből származó bevételt teljes mértékben a másik ingatlan megszerzésére fordította vagy vásárlásra, vagy cserére vagy építésre, a kettő együtt nem lehetséges! akkor ez az összeg megegyezik az előző mezővel, az ÁT eredeti összegével. A jegyző erről határozatot készít. Ha az eredeti ingatlan elidegenítéséből származó bevételnek csak egy részét fordította visszafizetési kötelezettség. Erről jegyzői értesítés készül. Pl. ha az új ingatlan ára a réginek 75%-a, akkor ez az érték az előző mezőnek (az ÁT eredeti összege) 75%-a, és a fennmaradó 25%-ot a következő mezőbe kell írni.

4 4 Az eredeti támogatásból levonandó összeg (jogosulatlanná válás miatt) = a program automatikusan kiszámítja. Ha az ügyfél az eredeti ingatlan elidegenítéséből származó bevételt teljes mértékben a másik ingatlan megszerzésére fordította akkor ez az összeg 0. Ekkor jegyzői határozat készül. Ha az eredeti ingatlan elidegenítéséből származó bevételnek csak egy részét fordította visszafizetési kötelezettség. Pl. ha a másik ingatlan ára a réginek 75%-a, akkor ebbe a mezőbe az ÁT eredeti összegének 25%-át kell írni. Jegyzői értesítés alapján a Kincstár elrendeli a támogatás arányos visszafizetését és a jelzálog átjegyzést csak annak teljesítését követően lehet kezdeményezni. Azonosság: ÁT eredeti összege = A másik ingatlanra bejegyezhető ÁT összege jogosultság alapján + Az eredeti ÁT-ból levonandó összeg (jogosulatlanná válás miatt) 6.) Értesítés visszafizetési kötelezettségről Az R. 21. (11) esetén kell a jegyzői értesítést kitölteni. Támogatás eredeti összege (Ft) = a kifizetett állami támogatás összege forintban. Visszafizetendő támogatás összege jogosulatlanná válás miatt (Ft) = Jegyző által megállapított, az értesítésben szereplő támogatási összeg. 7.) Határozat ügyfél által kezdeményezett visszafizetésről Az R. 21. (10) esetén kell a jegyzői értesítést kitölteni. Támogatás eredeti összege (Ft) = a kifizetett állami támogatás összege forintban. Visszafizetett támogatás összege (Ft) = Jegyző által megállapított, a határozatban szereplő támogatási összeg. Jogcím = amilyen jogcímen az eredeti szerződésben az állami támogatást folyósították II.) Adósok adatai: Itt kell megadni a támogatásban részesült(ek) (továbbiakban: támogatott) személyes adatait Támogatott 1, Támogatott 2 Neve: = az adós/támogatott neve Állandó lak Adóazonosító jele, vagy adószáma = kérjük pontosan megadni. III.) Ingatlan adatai: 1.) Jelzáloggal terhelt/elidegenítésre/bontásra került ingatlan Felfüggesztéskor, átjegyzéskor, valamint értesítéskor kell kitölteni. helyrajzi száma = a tulajdoni lap alapján, az a hiteles elidegenítés (szerződéskötés)/bontás dátuma = éééé.hh.nn formában a szerződésen

5 5 szereplő dátum ingatlan szerződésben rögzített eladási ára = a szerződésen szereplő összeg, forintban 2.) Vásárolt/épített ingatlan Bejegyzéskor, átjegyzéskor, valamint értesítéskor kell kitölteni. helyrajzi száma = a tulajdoni lap alapján, az a hiteles építkezés esetén az ingatlan használatba vételi engedélyének dátuma = éééé.hh.nn formában vásárlás esetén a szerződés megkötésének dátuma = éééé.hh.nn formában a szerződésben szereplő dátum megvásárolt/épített ingatlan értéke = a szerződésben vagy a számlákon szereplő összeg, forintban IV.) Támogatást folyósító hitelintézet 1 neve támogatási szerződés száma támogatási szerződés dátuma éééé.hh.nn formában 1 Hitelintézet, takarékszövetkezet, pénzintézet, mellyel a támogatott személy szerződést kötött a lakáscélú támogatás felvételére.

MAGYAR KÖZLÖNY. 118. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. szeptember 11., kedd. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 118. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. szeptember 11., kedd. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 118. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. szeptember 11., kedd Tartalomjegyzék 253/2012. (IX. 11.) Korm. 254/2012. (IX. 11.) Korm. 5/2012. (IX. 11.) PSZÁF 6/2012. (IX. 11.) PSZÁF 7/2012.

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete az első lakást szerző fiatal házasok támogatásáról, valamint a helyi önkormányzat lakásvásárlási, lakásépítési támogatásáról szóló 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez Kölcsönszám:... Átvétel dátuma: Ügyintéző: Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez 1. A kölcsön adatai A kölcsön célja: vásárlás építés korszerűsítés Igényelt kölcsön

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a családok otthonteremtési kedvezményének helyi szabályozásáról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a családok otthonteremtési kedvezményének helyi szabályozásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a családok otthonteremtési kedvezményének helyi szabályozásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 7/2015.(IV.02.)

Részletesebben

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők.

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők. Oroszlány Város Önkormányzatának 19/2009. (X.15) Ör. rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. rendelet módosításáról Oroszlány Város

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1 Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselo-testületének 10/1999.(IV/01.) rendelete a lakásépítési és vásárlási, valamint telekvásárlási támogatások szabályairól 1 A lakáscélú támogatásokról szóló többször

Részletesebben

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Nyilatkozat. Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén. a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról

Nyilatkozat. Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén. a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról 1. Azonosító (Szerződésszám): Ügyfélszám: Hitel típusa: Nyilatkozat Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról Bank

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör.

1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. 1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. rendelethez I. Személyi adatok A. Igénylőlap Családok támogatásához 1. Név Igénylő

Részletesebben

B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához

B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához I. Személyi adatok 1. Név Igénylő 1 Házastárs 2 2. Születési név 3. Anyja neve 4. Születési hely, idő 5. Személyi szám 6. Adóazonosító jel 7. Személyi igazolvány

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

Magyar joganyagok - 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet - az adómentes munkáltatói lak 2. oldal (5) A munkáltató saját nyilvántartásában szereplő, továbbá

Magyar joganyagok - 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet - az adómentes munkáltatói lak 2. oldal (5) A munkáltató saját nyilvántartásában szereplő, továbbá Magyar joganyagok - 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet - az adómentes munkáltatói lak 1. oldal 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól A személyi

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásról A rendelet 2014. május 05-én kihirdetésre került. Dr. Menyhárt Anett

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kihirdetve: 2014. május 21. Kifüggesztve: 2014. május

Részletesebben

Családi otthonteremtési kedvezmény igénylés

Családi otthonteremtési kedvezmény igénylés ...Hitelintézet Cím: Telefon:.. Átvétel dátuma:. Átvette:... Családi otthonteremtési kedvezmény igénylés 1. Igényl k adatai Titulus: Családnév: Utónév: Születési név: Anyja születési neve: Születési id

Részletesebben

Munkáltatói lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap

Munkáltatói lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap Nyrt. Személyes adatok i lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap Név:... Születési név:... Anyja születési neve:. Születési hely, idő:. Állampolgársága:... Személyi azonosító okmány típusa:

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS - RENDELET

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS - RENDELET LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS - RENDELET A nemzetgazdasági miniszter 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelete az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól A személyi jövedelemadóról szóló 1995.

Részletesebben

Dokumentumlista a megtakarítás kifizetéséhez és lakáskölcsön igényléséhez

Dokumentumlista a megtakarítás kifizetéséhez és lakáskölcsön igényléséhez Dokumentumlista a megtakarítás kifizetéséhez és lakáskölcsön igényléséhez A megtakarítás kifizetéséhez, illetve a kifizetést követő lakáscél igazoláshoz szükséges dokumentumok lakáscélonként Általános

Részletesebben

15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet. az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól

15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet. az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól Hatály: 2016.XII.30. - 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 81. (1) bekezdés

Részletesebben

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról.

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Egységes szerkezetben Kétsoprony Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati képviselo- testülete a helyi önkormányzatról szóló

Részletesebben

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 25,59-25,99 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva)

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 25,59-25,99 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) Ügyleti kamat évi Éven belül: Éven túl: Egyszeri KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A KISKUN Takarékszövetkezetnél alkalmazott lakossági forint hitelek kondícióiról Érvényes: 2014. július 10. napjától

Részletesebben

Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben)

Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-i ülésére 5614-1/2016 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 30-i ülésére Tárgy: Az építési telek értékesítési árának meghatározása családi otthonteremtési

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya Kitöltési útmutató a 14K85 jelű, a hitelintézet adatszolgáltatása a lakáscélú hitelszerződés alapján folyósított hitel 2014. évi törlesztésével kapcsolatban elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér

Részletesebben

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 19/2004./IV.26./ RENDELETE A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 19/2004./IV.26./ RENDELETE A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 19/2004./IV.26./ RENDELETE A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL - 2 - Apácatorna község Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16.. /1/ bekezdésében

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS Borotai Takarékszövetkezet 6445. Borota, Dózsa György u. 22. Cg: 03-02-000162. ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS Tevékenységi engedélyek száma és kelte: ÁPTF. 944 /1997/F. 1997. október 28. ÁPTF. 1274/1998. 1998.

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról szóló 7/2008. (II.21.) Kt. sz. rendelet módosítására

RENDELETTERVEZET. a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról szóló 7/2008. (II.21.) Kt. sz. rendelet módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról szóló 7/2008. (II.21.) Kt. sz. rendelet módosítására Készítette: Kernné dr.

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2000/III. 31./ számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról. 1 Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (IV.20) önkormányzati rendelete az Otthon Alsóörs lakásépítési támogatásról

Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (IV.20) önkormányzati rendelete az Otthon Alsóörs lakásépítési támogatásról Alsóörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (IV.20) önkormányzati rendelete az Otthon Alsóörs lakásépítési támogatásról Alsóörs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1 1. melléklet a 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. (Forintban végzett műveletek) Aktív üzletág kondíciói

HIRDETMÉNY. (Forintban végzett műveletek) Aktív üzletág kondíciói 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21. Tel: 93/519910; Fax: 93/519919 Cégjegyzékszám: 2002050049 Adószám: 10046539220 HIRDETMÉNY (Forintban végzett műveletek) Aktív üzletág kondíciói I. Általános feltételek

Részletesebben

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 20,87 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) 2,5 % Takarékszövetkezetnél számlával rendelkező ügyfél

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 20,87 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) 2,5 % Takarékszövetkezetnél számlával rendelkező ügyfél Ügyleti kamat évi Éven belül: Éven túl: Egyszeri KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A KISKUN Takarékszövetkezetnél alkalmazott lakossági forint hitelek kondícióiról Érvényes: 2014. június 25. napjától

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

Ajánlott, alkalmazása nem kötelező!

Ajánlott, alkalmazása nem kötelező! Ajánlott, alkalmazása nem kötelező! Kérelem lakásszerzési kedvezmény érvényesítésének engedélyezésére Kérelmező neve: Állandó lakcíme: Tartózkodási helye: Értesítési címe: Napközben elérhető telefonszáma:

Részletesebben

Igényelt kölcsön adatai Ezy azonosítója Célja Összege Kamatperiódusa

Igényelt kölcsön adatai Ezy azonosítója Célja Összege Kamatperiódusa Adatlap és nyilatkozat Otthonteremtő hitel igényléséhez készítendő 2 példányban - egyik példány ügyfélé, másik példány a banké BANK TÖLTI KI! Igényelt kölcsön adatai Ezy azonosítója Célja Összege Kamatperiódusa

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítéséről. (Egységes szerkezetbe foglalva) A lakások és helyiségek bérletére, valamint

Részletesebben

Lakossági hitelek. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től

Lakossági hitelek. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től Lakossági hitelek Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től Kamat mértékek: 3 havi BUBOR ( 2013.07.01.-2013.09.30.) 4,20 % Referenciakamat Kamattámogatott lakáshitelhez

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum A Fészekrakó program Fészekrakó program keretében állami készfizető kezességvállalás mellett nyújtható hitelek (a 4/2005. (I.12.) Korm. rendelet, illetve ennek módosítására kiadott 32/2005. (II.15.) Korm.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Gazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

TÁJÉKOZTATÓ Gazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Adóiroda 2120 Dunakeszi, Fő út 25. Tel.:06-27-542-800 E-mail: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu Ügyfélfogadás: Hétfő: 8 00-17 30 Kedd, Szerda, Csütörtök: 8 00-16 00 Péntek: 8

Részletesebben

Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról

Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Letkés Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz 1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Eljáró osztály: Illetékességi terület: Eljárási illeték: Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Hatósági Osztály Sárbogárd Város közigazgatási területe

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. 1. Általános rendelkezések

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. 1. Általános rendelkezések Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Grant Thornton Hungary News április

Grant Thornton Hungary News április Grant Thornton Hungary News 2014 április Tisztelt Ügyfeleink! Ezzel a körlevéllel szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy megjelent a Nemzetgazdasági Miniszter rendelete a személyi jövedelemadóról szóló

Részletesebben

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató 2016. február 11-től a CSOK állami kedvezményeket jelent amit lakáscéljaink megvalósításához vehetünk fel meglévő vagy vállalt gyermekek

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos: november 1-től. Közzététel napja: október 28.

Hirdetmény. Hatályos: november 1-től. Közzététel napja: október 28. Hirdetmény A Sopron Bank Zrt. által a 341/2011. (XII. 29.) és a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendeletek alapján kamattámogatással nyújtott lakossági jelzáloghitelek kondícióiról 1 Hatályos: 2016. november

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Szociálpolitikai kedvezmény és kamattámogatás

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Szociálpolitikai kedvezmény és kamattámogatás SAJTÓKÖZLEMÉNY Szociálpolitikai kedvezmény és kamattámogatás Részletek a Kormány új Otthonteremtési Programjáról A Kormány új Otthonteremtési Programjának főbb célkitűzése, hogy megállítsa a lakásépítések

Részletesebben

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL A képviselő-testület az 1990.évi LXV.tv. 16. (1) bekezdése és a 12/2001.(I.31.)

Részletesebben

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó)

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó) UniCredit Támogatott hitel Szükséges dokumentumok Hatályos: 2014.02.28 I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Általános dokumentumok Házas-társ/ (bejegyezett) élettárs Személyazonosító igazolvány

Részletesebben

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet 24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet az Önkormányzat által lakás vásárlásához, illetve tetőtér beépítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön feltételeiről Belváros-Lipótváros Budapest

Részletesebben

Nyilatkozat. Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén. a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról

Nyilatkozat. Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén. a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról 1. Azonosító (Szerződésszám): Ügyfélszám: Hitel típusa: Nyilatkozat Otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén a 341/2011 (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti feltételek fennállásáról LAKÁS

Részletesebben

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 19 /1995.(XII.01.)KT. számú. r e n d e l e t e

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 19 /1995.(XII.01.)KT. számú. r e n d e l e t e Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület 19 /1995.(XII.01.)KT. számú r e n d e l e t e Önkormányzati lakások elidegenítésének szabályairól (egységes szerkezetben a módosító 20/1996. (VIII.6.)

Részletesebben

Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz

Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz A költségvetési szerv a saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosításról az EG-03I számú, Intézményi előirányzatok

Részletesebben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben A képviselőtestület a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi

Részletesebben

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya Kitöltési útmutató a 13K85 jelű, a lakáscélú hitelszerződés alapján folyósított hitel 2013. évi törlesztésével összefüggésben a hitelintézet által teljesítendő adatszolgáltatásra szolgáló nyomtatványhoz

Részletesebben

Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés 1 Ingatlan-adásvételi szerződés haszonélvezeti jogról való ingyenes lemondással, foglaló kikötésével, tulajdonjog fenntartása mellett Adásvételi szerződés amely létrejött egyrészről eladó családi és utóneve:

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos: december 1-től. Közzététel napja: november 30.

Hirdetmény. Hatályos: december 1-től. Közzététel napja: november 30. Hirdetmény A Sopron Bank Zrt. által a 341/2011. (XII. 29.) és a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendeletek alapján kamattámogatással nyújtott lakossági jelzáloghitelek kondícióiról 1 Hatályos: 2017. december

Részletesebben

Tájékoztató. a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) címén igényelhető. vissza nem térítendő lakáscélú támogatásokról

Tájékoztató. a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) címén igényelhető. vissza nem térítendő lakáscélú támogatásokról 1 Tájékoztató a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) címén igényelhető vissza nem térítendő lakáscélú támogatásokról A lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet alapján

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15.

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15. HIRDETMÉNY a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén TARTALOMJEGYZÉK 1. MINŐSÍTETT FOGYASZTÓBARÁT LAKÁSHITEL... 3 1.1. Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel... 3 1.2. Ötös Minősített Fogyasztóbarát

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. a magánszemély kommunális adójáról. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!)

ADATBEJELENTÉS. a magánszemély kommunális adójáról. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!) ADATBEJELENTÉS a magánszemély kommunális adójáról Benyújtandó az adótárgy fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak. (Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete 16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete Szentgotthárd Város Önkormányzatának tulajdonában lév lakások elidegenítésének szabályairól Módosítva: a 4/2002.

Részletesebben

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról.

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9 /2014.(IX. 25.) rendelete az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakáselőtakarékosság állami támogatásáról

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakáselőtakarékosság állami támogatásáról OptiJUS Opten Kft. 1 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakáselőtakarékosság állami támogatásáról 2014.1.1. óta hatályos szöveg A lakástakarékpénztárakról szóló 1996.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:...

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:... Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének Gazdasági Bizottsága PÁLYÁZATI ADATLAP a helyi foglalkoztatottság növekedésének elősegítését, valamint a meglévő foglalkoztatotti létszám megtartását, ezáltal

Részletesebben

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1.

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. Kazincbarcika Város Önkormányzatának 27/2004. (IX. 03.) sz. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek elidegenítésének feltételeiről, valamint az elidegenítésből származó bevételek

Részletesebben

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet. a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet. a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 26. -ának a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE A helyi lakáscélú támogatásról (Egységes szerkezetben a 25/2004.(X.01.)Önk.sz. rendelettel.) A 25/2004.(X.01.)Önk.sz. rendelet szövege

Részletesebben

Hírlevél. Tartalom. 2014. évi 7. hírlevél 2014. április 11. További információért keressen minket:

Hírlevél. Tartalom. 2014. évi 7. hírlevél 2014. április 11. További információért keressen minket: Hírlevél 2014. évi 7. hírlevél 2014. április 11. Tartalom Adómentes munkáltatói lakáscélú ú hitel 2014. április 4-án hatályba lépett a 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet az adómentes munkáltatói lakáscélú

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016.(VII.15.)

Részletesebben

Az I. (c) pont alatt megadott együttköltöző gyermek(ek) után...ft összegű támogatást. 5

Az I. (c) pont alatt megadott együttköltöző gyermek(ek) után...ft összegű támogatást. 5 K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu LAKÁSÉPÍTÉSI TÁMOGATÁS / OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE I.

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Szajol Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET EU-2. számú ELNÖKI UTASÍTÁS 6/1. számú Hirdetmény a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Hatályba lépési idő: 2013. február 01. Hatályba léptető határozat:

Részletesebben

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem.

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2014. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális törvény helyi végrehajtásáról, a helyi önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítésének szabályairól szóló 21/2002. (XI. 15.) ÖR. rendelet

Részletesebben

Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz

Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz Kitöltési útmutató az EG-03I számú Intézményi előirányzatok módosítása elnevezésű űrlaphoz A költségvetési szerv a saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosításról az EG-03I számú, Intézményi előirányzatok

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. szeptember 03 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2017. szeptember 01 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista 2016. június 1. napjától hatályos módosításáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cgj.sz.: 01-10-041004) ezúton

Részletesebben

AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP)

AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP) AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP) 2018-04-27 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály

Részletesebben

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet 29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet a lakásépítés támogatásának rendszerérõl, valamint a fiatal házasok elsõ lakáshoz jutásának támogatásáról * A helyi Önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV.

Részletesebben

ADATLAP ÉS NYILATKOZAT LAKÁSCÉLÚ KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK IRÁNT

ADATLAP ÉS NYILATKOZAT LAKÁSCÉLÚ KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK IRÁNT ADATLAP ÉS NYILATKOZAT LAKÁSCÉLÚ KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK IRÁNT I Igénybevenni kívánt közvetlen támogatás adatai Közvetlen támogatás típusa utólagosan igényelt lakásépítési/-vásárlási kedvezmény Lakásépítési/-vásárlási

Részletesebben

Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról

Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Tard Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK. A. Személyi jellegű hitelek

1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK. A. Személyi jellegű hitelek 1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK A. Személyi jellegű hitelek Hitelbírálati díj Takarék személyi kölcsön Folyósítási jutalék. Kölcsönfedezeti biztosítás Kedvezményes számlavezetési díj: Akciós

Részletesebben

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet. a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet. a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 26. -ának a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben