RPS-1 ph/cl. Felhasználói leírás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "RPS-1 ph/cl. Felhasználói leírás"

Átírás

1 RPS-1 ph/cl Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax: , Mobil: web:

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Felépítés, fő funkciók 1.1 Általános ismertetés 1.2 Kimeneti és bemeneti funkciók 2. Működés 3. Kalibrálás 3.1 A ph elektróda kalibrálása 3.2 Klór cella kalibrálása 4. Kézi üzem 5. A készülék programozása 5.1 A szabályzás típusa és elve 5.2 A ph oldal programozása 5.3 A klór oldal programozása 6. Riasztások 7. Műszaki paraméterek

3 1. Felépítés, fő funkciók 1.1 Általános ismertetés A készülék két teljesen független egységből épül fel. Az egyik egység a ph elektróda a másik egység pedig a klór szonda jelének erősítése, átalakítása, feldolgozása és kijelzése. Az adatok kijelzése zöld 7-szegmenses LED kijelzőn történik. A műszer lelke egy MICROCHIP típusú microcontroller. A műszer bemenetére a mérőszondák közvetlenül kapcsolhatók. A műszer másodpercenként 4 mérést végez, ami a műszer zavarérzékenységét csökkenti. A kijelzőkön a ph értéke tized pontosan, a klór értéke század pontosan látható. Az alkalmazott szabályzás un. megközelítéses szabályzás. Lényege, hogy a műszer a beállított határértékhez közelítve egyre kevesebb vegyszert adagol. 1.2 Kimeneti és bemeneti funkciók A műszer 3 kimenettel és 3 bemenettel rendelkezik. Az adagoló kimenetekre az adagolószivattyúk közvetlenül kapcsolhatók, a riasztási kimenet potenciálmentes kontaktus. A műszer bemeneteire potenciálmentes kontaktust kell adni. A ki és bemenetek funkciói: 1. kimenet PH-MOT: PH MINUS adagolása a ph érték csökkentéséhez 2. kimenet CL-MOT: Cl adagolása a klór érték növeléséhez 3. kimenet ALARM: Hiba esetén riasztási kontaktus 1. bemenet IN1: A PH-MOT kimenet letiltása (pl. vegyszerhiány) 2. bemenet IN2: A CL-MOT kimenet letiltása (pl. vegyszerhiány) 3. bemenet IN3: A szabályzó műszer letiltása áramlási hiba esetén 2. Működés A műszer bekapcsolása után a felső kijelzőkön "DELAY" (várakozás) felirat látható. Ezalatt a műszer csak mér, vegyszer adagolás nem történik. Ez a várakozási funkció azért fontos, mert a keringtetés beindulása után a mérőelektródáknál még nem a medence vize van. A várakozási idő 12 perc letelte után a készülék szabályozni kezd a beállított értékeknek megfelelően. A bal oldali (ph) felső kijelzőn megjelenik a ph szabályozási határérték, az alsó pillanatnyi kijelzőn a mért ph értéke. A jobb oldali (Cl) felső kijelzőn megjelenik a Cl szabályozási határérték, az alsó pillanatnyi kijelzőn a mért Cl értéke. A műszer képes figyelni az áramlást. Az IN3 bemenetre adott feszültségmentes kontaktussal. Amint a kontaktus megszakad, a készülék leállítja az adagolást és mindkét oldali felső kijelzőn a "PRESS" felirat jelenik meg. Ez az állapot mindaddig fennáll, amíg a kontaktus ismét meg nem jelenik az IN3 bemeneten. Az áramlás újra indulása után megint a "DELAY" felirat jelenik meg és a műszer 12 perc letelte után újra adagolni kezd. A "DELAY" funkcióból az E nyomógomb nyomvatartásával léphetünk ki.

4 3. Kalibrálás Kalibráláskor a mérőelektródának két különböző (alsó illetve felső) értéket kell megadni. A két érték megadásával képes a műszer lineárisan mérni. Az alsó puffer oldat lesz az "A" kalibrálási pont (CA), a felső a "B" kalibrálási pont (Cb). A műszer a kalibráláskor a pufferek és az elektróda által leadott feszültséget jegyzi meg. 3.1 A ph elektróda kalibrálása A kalibrálást az első beüzemeléstől függetlenül célszerű havonta elvégezni, mert a ph elektródák "fáradnak" és a leadott feszültségszintjük idővel csökken. Mindegyik ph értékhez (elektródánként különböző) feszültségszint tartozik, ezért szükséges elektródacserénél is a kalibrálás. A kalibrálás menete a következő: Nyomjuk meg a PH nyomógombot kb. 5 másodpercig, amíg a felső kijelzőn villogni kezd a PH felirat, ezután nyomjuk meg a CAL nyomógombot. A felső kijelzőn a -CAL- felirat jelenik meg, majd az E nyomógombot megnyomva a kijelzőn a következők jelennek meg: PH oldali Kis digit: CA-7.0 (alsó kalibrálási pont, változtatható a le-fel nyilak segítségével) PH oldali Nagy digit: nem mérvadó CL oldali Nagy digit: tájékoztató mérési adat az elektróda leadott jeléről Ezután kell elzárni a mintavételi csapot, letekerni az elektródakábelt az elektródáról, majd kitekerni az elektródát az elektródatartóból, visszatekerni az elektródakábelt és az elektródát behejezni a pufferoldatba Ha a gyári alsó kalibrálási érték (CA-7.0) nem megfelelő, vagyis más értékű pufferoldatba helyeztük az elektródát, akkor a le-fel nyilak segítségével a megfelelő értékre állíthatjuk a műszert. Az elektródát kb. 1 percig a pufferoldatba hagyjuk, majd nyomjuk meg egyszer az E nyomógombot. Ekkor a műszer az alsó kalibrálási értéket elfogadta és tárolta. A kijelzőn a következők jelennek meg: PH oldali Kis digit: Cb-9.0 (felső kalibrálási pont, változtatható a le-fel nyilak segítségével) PH oldali Nagy digit: nem mérvadó CL oldali Nagy digit: tájékoztató mérési adat az elektróda leadott jeléről Az elektróda lemosása, letörlése után helyezzük át az elektródát a másik puffer oldatba. Ha a gyári felső kalibrálási érték (Cb-9.0) nem megfelefő, vagyis más értékű pufferoldatba helyeztük az elektródát, akkor a le-fel nyilak segítségével a megfelelő értékre állíthatjuk a műszert. Az elektródát kb. 1 percig a pufferoldatban hagyjuk, majd nyomjuk meg az E nyomógombot. A műszer ezután visszatér a mérési módba és a felső kijelzőn a "PRESS" felirat látható. Helyezzük vissza az elektródát az elektródatartóba, majd nyissuk ki a mintavételi csapot. Ha van áramlás, akkor a "DELAY" funkcióból az E nyomógomb nyomvatartásával léphetünk át mérési, szabályzási módba.

5 3.2 Klór cella kalibrálása Nyomjuk meg a CL nyomógombot kb. 5 másodpercig, amíg a felső kijelzőn villogni kezd a CL felirat, ezután nyomjuk meg a CAL nyomógombot. A felső kijelzőn a -CAL- felirat jelenik meg, majd az E nyomógombot megnyomva a kijelzőn a következők jelennek meg: CL oldali Kis digit: (alsó kalibrálási pont, nem változtatható) CL oldali Nagy digit: nem mérvadó PH oldali Nagy digit: tájékoztató mérési adat a klór cella leadott jeléről Ezután kell elzárni a mintavételi csapot, mert a klór cella "nulla" pontját az áramlás megszüntetésével lehet megadni. Kb. 3 perc várakozás után nyomjuk meg egyszer az E nyomógombot. Ekkor a műszer a nulla kalibrálási értéket elfogadta és tárolta. A kijelzőn a következők jelennek meg: CL oldali Kis digit: b-0.30 (felső kalibrálási pont, változtatható a le-fel nyilak segítségével) CL oldali Nagy digit: nem mérvadó PH oldali Nagy digit: tájékoztató mérési adat a klór cella leadott jeléről Nyitjuk a mintavételi csapot és kb. 3 perc eltelte után a hitelesítő műszerrel mért klór értékre állítjuk a (b-0.30) le-fel nyilak segítségével a műszert, majd nyomjuk meg az E nyomógombot. A műszer ezután visszatér a mérő, szabályzó módba. 4. Kézi üzem A műszer bekapcsolása után automata üzemben "ébred", ami annyit jelent, hogy a beállított paraméterek szerint szabályoz. Lehetőség van arra, hogy kilépjünk az automata szabályzási módból és fixen bekapcsolhatjuk az adagoló szivattyúk egyikét. Kézi üzemmódba, attól függően, hogy melyik adagolószivattyút akarjuk bekapcsolni a PH vagy a CL nyomógomb kb. 5 másodperces nyomásával léphetünk. A felső kijelzőn a PH vagy a C felirat villog. Megnyomva az A/H nyomógombot, a kiválasztott oldal felső kijelzőjén a -HAnd felirat olvasható és adagolószivattyúja adagolni kezd, mindaddig amíg az E nyomógombbal meg nem szüntetjük. 5. A készülék programozása A műszer jellemző adatait és paramétereit át lehet programozni. A programozás a műszer előlapján található nyomógombokkal lehetséges. A programozás közben minden egyéb funkció szünetel, mint kalibrálás közben. 5.1 A szabályzás típusa és elve Az alkalmazott szabályzás un. megközelítéses szabályzás. Lényege, hogy a műszer a beállított határértékhez közelítve egyre kevesebb vegyszert adagol. Ezt a szabályzási típust három paraméterrel tudjuk beállítani. A beállított határérték, a kezdeti szabályzási érték és az un. T idő. Elvét a következő grafikon szemlélteti.

6 1. ábra A grafikonból látható a műszer működési elve. Például ha a ph érték a kezdeti szabályozási szint felett van (P2), akkor az adagoló szivattyú folyamatosan adagol. Amennyiben a mért ph értéke a P1 és P2 pont között van, akkor a T idő függvényében kapcsol ki-be. Klór esetén is, ha a klór érték a kezdeti szabályozási szint alatt van (P2), akkor az adagoló szivattyú folyamatosan agadol. Amennyiben a mért klór értéke a P1 és P2 pont között van, akkor a T idő függvényében kapcsol kibe. Példa: P1= 7.2pH! P2=8.2pH!! T=20 A mért érték 7.7pH, akkor a szivattyú 10 sec-ig adagol, 10 sec-ig nem. Minél közelebb kerülünk a határértékhez, annál kissebb a szivattyú üzemelési ideje és annál több a szünetidő. P1=0.35mg/l! P2=0.15mg/l! T=20 A mért érték 0.25mg/l, akkor a szivattyú 10 sec-ig adagol, 10 sec-ig nem. Minél közelebb kerülünk a határértékhez, annál kissebb a szivattyú üzemelési ideje és annál több a szünetidő.

7 5.2 A ph oldal programozása Megnyomjuk a PH nyomógombot kb. 5 másodpercig, ekkor a felső kis kijelzőn a PH felirat villogni kezd, majd a P gombot megnyomva a következők jelennek meg: Kis digit: -P-1- Nagy digit: a beállított határérték ( 1. ábrán a P1 értéke) a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-2- Nagy digit: kezdeti szabályozási érték ( 1. ábrán a P2 értéke) a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-3- Nagy digit: T adagolási idő ( 1. ábrán a T értéke) Ezt az értéket a LE-FEL nyilak segítségével lehet megváltoztatni. FONTOS!!! Amennyiben ezt az értéket 0-ra állítjuk, úgy a műszer a P-1 es pontban beállított értékig folyamatosan fog adagolni. Amikor elérte leáll és csak akkor indul újra, ha a mért érték a P-2 es pontban beállított fölé ér! Ez a szabályzási forma mágnesszeleppel történő adagolásnál ajánlott! Az E nyomógombbal a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-4- Nagy digit: ph magas riasztási érték a beállított értéket tároljuk, és a műszer visszatér szabályozási funkcióba. Ha mért érték a P-4 ben beállított érték felett van akkor a műszer nem adagol.

8 5.3 A klór oldal programozása Megnyomjuk a CL nyomógombot kb. 5 másodpercig, ekkor a felső kis kijelzőn a CL felirat villogni kezd, majd a P gombot megnyomva a következők jelennek meg: Kis digit: -P-1- Nagy digit: a beállított határérték ( 1. ábrán a P1 értéke) a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-2- Nagy digit: kezdeti szabályozási érték ( 1. ábrán a P2 értéke) a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-3- Nagy digit: T adagolási idő ( 1. ábrán a T értéke) Ezt az értéket a LE-FEL nyilak segítségével lehet megváltoztatni. FONTOS!!! Amennyiben ezt az értéket 0-ra állítjuk, úgy a műszer a P-1 es pontban beállított értékig folyamatosan fog adagolni. Amikor elérte leáll és csak akkor indul újra, ha a mért érték a P-2 es pontban beállított alá ér! Ez a szabályzási forma mágnesszeleppel történő adagolásnál ajánlott! Az E nyomógombbal a beállított értéket tároljuk, és a műszer tovább lép a következő programra. Kis digit: -P-4- Nagy digit: klór alacsony riasztási érték a beállított értéket tároljuk, és a műszer visszatér szabályozási funkcióba. Ha mért érték a P-4 ben beállított érték alatt van akkor a műszer nem adagol.

9 6. Riasztások A készülék öt esetben képes riasztani: 1: A mért ph érték meghaladja a -P-4- pontban beállított szintet. Ekkor a kis kijelzőn megjelenik a PH-HI felirat és meghúz az ALARM kimenet. 2: A mért klór értéke alacsonyabb a -P-4- pontban beállított szintnél. Ekkor a kis kijelzőn megjelenik a CL-LO felirat és meghúz az ALARM kimenet. 3: Az áramlás megszünésekor a kijelzőn a PRESS felirat jelenik meg. 4: Az adagolás közben elfogy a ph minusz. Ekkor a kis kijelzőn megjelenik a tart1 felirat és maghúz az ALARM kimenet. 5: Az adagolás közben elfogy a klór. Ekkor a kis kijelzőn megjelenik a tart2 felirat és meghúz az ALARM kimenet. 7. Műszaki paraméterek Műszer típus: RPS-1 PH/CL Gyártó: Ring Elektronika Kft. ph elektróda (javasolt): Prominent PHEP 112 SE Klór cella (javasolt): Ring CL-ORD Tápfeszültség: 230V/50Hz Felvett teljesítmény: 5VA Kimeneti kapcsolási teljesítmény: 230V AC/2A Az erősítők bemeneti ellenállása: 12Mohm Maximális bemeneti feszültség: +-500mV Kijelzés és mérési pontosság: pH +-0.1pH 0.00mg/l-2.55mg/l Relatív páratartalom: 10-90% Környezeti hőfok: 0-50 Védettsége: IP-65

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás RPS-1 ph/rx Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

PH-TIMER CONTROLLER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS. (Tempero - Ring.) 1. oldal

PH-TIMER CONTROLLER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS. (Tempero - Ring.) 1. oldal PH-TIMER CONTROLLER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS (Tempero - Ring.) 1. oldal Tartalomjegyzék 1. Felépítés, fő funkciók 3. Oldal 1.1. Mérés, kalibrálás 3. oldal 1.2. Kimeneti és bemeneti funkciók 3. oldal 2. Mérés,

Részletesebben

Digital Pool Controller. (RPS-2) ph-cl Felhasználói leírás

Digital Pool Controller. (RPS-2) ph-cl Felhasználói leírás Digital Pool Controller (RPS-2) ph-cl Felhasználói leírás 1. A készülék feladata a medence vizének ph és klór szintjének optimalizálása. 1. Felépítés, fő funkciók. 1.1. Mérés, kalibrálás A készülék három

Részletesebben

Digital Pool Controller. (RPS-2) ph-dewan Felhasználói leírás

Digital Pool Controller. (RPS-2) ph-dewan Felhasználói leírás Digital Pool Controller (RPS-2) ph-dewan Felhasználói leírás A készülék feladata a medence vizének ph és Dw szintjének optimalizálása. 1. Felépítés, fõ funkciók. 1.1. Mérés, kalibrálás A készülék két teljesen

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer Felhasználói kézikönyv Ring Elektronika Kft. www.ringel.hu Tulajdonságok Az RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer medencék vizének ph és klór szintjének optimalizálására

Részletesebben

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364 TARTALOMJEGYZÉK 1. A KÉSZÜLÉKEN TALÁLHATÓ KIJELZŐ- ÉS KEZELŐSZERVEK:...

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 +105 C Pt100-99 - +300 C Pontosság: 1 digit

Részletesebben

PM-TITAN. Vegyszeradagoló. Pool Monitor Kft

PM-TITAN. Vegyszeradagoló. Pool Monitor Kft PM-TITAN Vegyszeradagoló Pool Monitor Kft 1. Tartalom 1. Tartalom... 1 2. Bevezetés... 2 3. Beállítások... 3 3.1 M3 beállítások... 3 3.1.1 Időzítős... 3 3.1.2 Óra... 3 4.2 ph beállítások... 4 4.2.1 Kívánt

Részletesebben

POOL BASIC EVO DOUBLE

POOL BASIC EVO DOUBLE POOL BASIC EVO DOUBLE Kezelési utasítás 2000 Szentendre,Kızúzó u. 24., Tel.:(26)500-692, Fax:(26)500-693 Honlap: http://www.szeusz.eu E-mail: kereskedelem@szeusz.eu A CSOMAG TARTALMA A. Pool Basic Double

Részletesebben

HYDROPOOL. Vegyszeradagoló mûszer Felhasználói kézikönyv

HYDROPOOL. Vegyszeradagoló mûszer Felhasználói kézikönyv HYDROPOOL Vegyszeradagoló mûszer Felhasználói kézikönyv Tartalom Tulajdonságok 03 A mûszer kezelôfelülete... 03 Beüzemelés 03 Beállítások 03 ph-beállítások: 04 Beállítási értékek... 04 Alarm érték... 04

Részletesebben

AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ

AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ HÛTÉS-FÛTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: ld. táblázat Méret: 72 x 94 x 47mm Bemenet: választható Üzemi hõmérséklet: -10-50 C Kimenet: jelfogó: 230V/4A

Részletesebben

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft. 1034 Budapest, III.ker. Dévai Bíró Mátyás tér 25. T: 06-1/367-6892, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu

Részletesebben

AG-SELECT-B2/B3 series HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

AG-SELECT-B2/B3 series HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AG-SELECT-B2/B3 series HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Általános információk Az elektronikus vezérlésű mérő és szabályozó készülék a víz ph, Redox vagy Klór értéke alapján szabályozza a víz paramétereit. Széles körben

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben

AAT Fit-010. Elektrokémiai alkoholszonda. Használati utasítás

AAT Fit-010. Elektrokémiai alkoholszonda. Használati utasítás AAT Fit-010 Elektrokémiai alkoholszonda Használati utasítás 1 Mérés A Fit-010 elsősorban személyes használatra szánt professzionális alkoholszonda. Az elektrokémiai érzékelő a platina és az alkohol molekulák

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

ph-1 V2.0 Kémhatás-mérő és szabályozó műszer 10.00pH Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364

ph-1 V2.0 Kémhatás-mérő és szabályozó műszer 10.00pH Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364 ph-1 V2.0 Kémhatás-mérő és szabályozó műszer 10.00pH Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364 TARTALOMJEGYZÉK 1. MŰKÖDÉSI ELV... 1 2. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ...

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Technikai paraméterek: - 6 számjegyű LED kijelző - 7 nyomógomb, egyszerű kezelhetőség - Gerjesztési

Részletesebben

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON Nagyteljesítményű Hengeres kialakítású, digitális fémtokozású fotokapcsoló közelítéskapcsoló száloptikához Digitális kijelzőn látható a pillanatnyi érzékelési állapot

Részletesebben

ISOMETER IR425 Szigetelési ellenállás felügyeleti készülék földeletlen AC/DC vezérlő áramkörökhöz (IT rendszerek)

ISOMETER IR425 Szigetelési ellenállás felügyeleti készülék földeletlen AC/DC vezérlő áramkörökhöz (IT rendszerek) ISOMETER IR425 Szigetelési ellenállás felügyeleti készülék földeletlen AC/DC vezérlő áramkörökhöz (IT rendszerek) 1/5 Termék leírás IR425 földeletlen 0...300 V AC/DC vezérlő áramkörök (IT rendszerek) szigetelési

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Elektronic Ah-Counter

Elektronic Ah-Counter Elektronic Ah-Counter GGAh-10 P10 E 1.1 1. Általános ismertetı A GGAh-10 - P10 jelő amperóra számláló a galvanizáló iparban szokásos töltésmennyiségek mérésére alkalmas, és IP 65 tömítettségő átlátszó

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

1. Az előlap bemutatása

1. Az előlap bemutatása AX-T2200 1. Az előlap bemutatása 1, 2, 3, 4. Feszültségválasztó kapcsolók (AC750V/500V/250V/1000V) 5. ellenállás tartomány kiválasztása (RANGE) 6. Főkapcsoló: auto-lock főkapcsoló (POWER) 7. Magasfeszültség

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1.-2. Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d ZR6MF052 W SCHRACK INFO 16 funkció 16 időzítési tartomány Külső potenciométer csatlakoztatási lehetőség Univerzális tápfeszültség 24-240 V AC/DC 2 váltóérintkező 22,5 mm széles Ipari tokozat W FUNKCIÓK

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

MERLE 3.2 mérleg elektronika /differenciál trafóhoz/

MERLE 3.2 mérleg elektronika /differenciál trafóhoz/ MERLE 3.2 mérleg elektronika /differenciál trafóhoz/ DIGIMATIC KFT 3141 Salgótarján Ötvözetgyár út 21/A Tel.: (32) 438-661; Mobil: (20) 3944-169; (20) 8005-291; E-mail: digimatic.kft@chello.hu Műszaki

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 8 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. TS sínre szerelhető kivitel (IP 0) Verzió szám:00-00-00-009 Jellemzők: Lágy indítás, beállítható felfutás

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

Digitális hőmérő Modell DM-300

Digitális hőmérő Modell DM-300 Digitális hőmérő Modell DM-300 Használati útmutató Ennek a használati útmutatónak a másolásához, terjesztéséhez, a Transfer Multisort Elektronik cég írásbeli hozzájárulása szükséges. Bevezetés Ez a készülék

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Lépcsőházi automaták w Schrack-Info Lépcsőházi automaták TIMON, VOWA, BZ BZ327350 w Lépcsőházi automata TIMON w Schrack-Info Energiamegtakarítási funkció Beállítható kapcsolási idő 0,5-30 perc Alacsony

Részletesebben

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás AT-7000 gyorsteszter használati utasítás Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. - 1 - Figyelmeztetések A pontos mérés érdekében várjon legalább 15 percet a méréssel az utolsó alkoholfogyasztás

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben

A DUAL ÁLTALÁNOS FUNKCIÓI

A DUAL ÁLTALÁNOS FUNKCIÓI ANGOL ELŐLAP LEÍRÁSA 1.Kijelző LCD 16 x 2 háttérvilágítás 2.Zöld Led: folyamatosan ég = DUAL bekapcsolva villog = DUAL ébresztő módban 3. Piros Led: jelzi a ph szivattyú befecskendezéseit 4. Red Led: jelzi

Részletesebben

AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ

AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: érzékelő függő Méret: 110x75x55 mm Bemenet: választandó Üzemi hőmérséklet: -10-50 C Felbontás: méréshatár függő Üzemi

Részletesebben

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Vezérlés beüzemelése: A vezérlés bekapcsolása után a kijelző alap állapotba kerül. A kijelző 4x20 karaktert képes megjeleníteni. A vezérlés alapbeállítása

Részletesebben

FiT032 elektrokémiai gyorsteszter használati utasítás

FiT032 elektrokémiai gyorsteszter használati utasítás FiT032 elektrokémiai gyorsteszter használati utasítás Számos tényező befolyásolja a készülék által mutatott véralkohol szintet (BAC Blood Alcohol Concetration), mint pl. a levegőben lévő szennyeződés,

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

MERLE 3.1 mérleg elektronika /mérőcellához/

MERLE 3.1 mérleg elektronika /mérőcellához/ MERLE 3.1 mérleg elektronika /mérőcellához/ DIGIMATIC KFT 3141 Salgótarján Ötvözetgyár út 21/A Tel.: (32) 438-661; Mobil: (20) 3944-169; (20) 8005-291; E-mail: digimatic.kft@chello.hu Műszaki adatok: Tápfeszültség:

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 TD-1 PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 1. Alkalmazás Az érzékelő a hőmérsékletet érzékeli és információt nyújthat: a túl alacsony hőmérsékletről, pl. melegház, virágüzlet, gyerekszoba, stb.;

Részletesebben

NIPRESS. P6 programozó készülék

NIPRESS. P6 programozó készülék NIPRESS P6 programozó készülék Gyártó: NIVELCO Ipari Elektronika zrt. H-1043 Budapest, Dugonics u. 11. Tel.: 889-0100 Fax: 889-0200 E-mail: marketing @nivelco.com www.nivelco.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

MPLC-06-MIO 1 analóg és 3 digitális bemeneti állapotot átjelző interfész. Műszaki leírás

MPLC-06-MIO 1 analóg és 3 digitális bemeneti állapotot átjelző interfész. Műszaki leírás MPLC-06-MIO analóg és digitális bemeneti állapotot átjelző interfész MultiCom Fejlesztő és Szolgáltató Kft. H -1033 Budapest, Szőlőkert u. 4. Tel.: 437-8120, 437-8121, Fax.: 437-8122, E-mail: multicomkft@multicomkft.hu,

Részletesebben

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11 H 1. Tartalom jegyzék 2 1. Tartalom Oldal 2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5 3. Kezelőelemek 6 4. Kijelző 6 5. Gyári beállítás 7 6 Beállítások változtatása 8 6.1 Pontos idő, a hét napjai 8 6.2

Részletesebben

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. 2xS-F-R 2xS-T-R - a korábbi jól bevált sorozat típusai a következők

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Hármas tápegység Matrix MPS-3005L-3

Hármas tápegység Matrix MPS-3005L-3 Hármas tápegység Matrix MPS-3005L-3 Általános leírás Az MPS-3005L-3 tápegység egy fix 5V-os, 3A-rel terhelhető és két 0V-30V-között változtatható,legfeljebb 5A-rel terhelhető kimenettel rendelkezik. A

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

AC AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ

AC AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ AC 1-27... AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: érzékelő függő Méret: 72 x 94 x 47mm Bemenet: választandó Üzemi hõmérséklet: -10-50 C Felbontás: méréshatár függő

Részletesebben

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás:

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás: DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-A a Dialog-III készülékcsalád analóg jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti szabályozási és vezérlési feladatok

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1.

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1. Ki s va kondpa r kkf t. www. ki s va kond. e u Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a készüléket a falra a felső (akasztós) csavarhely segítségével. Állítsa vízszintbe az automatikát, majd az alsó

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N E3X-DA-N Nagyteljesítményû digitális fotokapcsoló száloptikához n látható a pillanatnyi érzékelési állapot abszolút értékben, illetve százalékban Nagytávolságú,

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronika a "Beril kazántól

Részletesebben

METRISoft M é r l e g g y á r t ó K F T

METRISoft M é r l e g g y á r t ó K F T METRISoft M é r l e g g y á r t ó K F T 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30. Telefon: 62/246-657, Fax: 62/249-765 E - mail: m e r l e g @ m e t r i s o f t. h u Honlap: w w w. m e t r i s o f t. h u Mentés:

Részletesebben

Kéziműszerek. 4-állású kézikapcsoló: V AC / V DC / DC A / Ω. DC árammérés: Pontosság feszültség: ±(1,2%+10d)

Kéziműszerek. 4-állású kézikapcsoló: V AC / V DC / DC A / Ω. DC árammérés: Pontosság feszültség: ±(1,2%+10d) A zsebméretű multiméter egy es kijelzővel rendelkező univerzális mérőműszer, amely forgókapcsolóval és 4-állású kézikapcsolóval rendelkezik. Alkalmas feszültség, ellenállás, egyenáram, dióda és folytonosság

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék Kijelző Billentyűzet TARTÁLYOK, FEJŐBERENDEZÉSEK, CSŐRENDSZEREK, HŐCSERÉLŐK mosását végző, igény szerint programozható készülék Céner Kft. H-8500 PÁPA, Batthyány u.

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a K8AB-AS Egyfázisú áramrelé Ezek az egyfázisú áramrelék a túláramok és áramesések figyelésére szolgálnak. Egyetlen relé lehetővé teszi a kézi és az automatikus nyugtázást. Az indítászárolási és a kapcsolási

Részletesebben

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu Kaméleon K860 Univerzális Digitális Szabályozó A K860 szabályozók általános automatizálási feladatokra kifejlesztett digitális szabályozók. Épületgépészeti alkalmazásokra kiválóan alkalmasak, gazdaságos

Részletesebben

INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20/373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Channel Expander 1.xx Használati útmutató

Channel Expander 1.xx Használati útmutató Channel Expander 1.xx 1. oldal 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 Áttekintés...4 A készülék rögzitése...5 Tápfeszültség csatlakoztatása...8 Öntözés vezérlő csatlakoztatása...8 Szelep kimenetek

Részletesebben

PEDECOMP PR-2/D iskolai csengetőóra

PEDECOMP PR-2/D iskolai csengetőóra K E Z E L É S I L E Í R Á S PEDECOMP PR-2/D iskolai csengetőóra Falucskai István villamosmérnök Érd, Berzsenyi u. 28. Tel.: 30/224-6648 http://www.pedecomp.hu 1. A KÉSZÜLÉK 2 1. A készülék Üzemmódok: beá

Részletesebben

Vastalanító vezérlő egység kezelési útmutató (ZEN)

Vastalanító vezérlő egység kezelési útmutató (ZEN) Vastalanító vezérlő egység kezelési útmutató (ZEN) 1. Bevezető A vezérlő egységet fix bekötéssel csatlakoztatjuk a védőföldeléssel, vagy nullázással ellátott hálózathoz. A vezérlő egységet TILOS dugaszoló

Részletesebben

Vezeték nélküli többzónás szabályozó modul

Vezeték nélküli többzónás szabályozó modul s 1 428 Vezeték nélküli többzónás szabályozó modul padlófűtés / zónafűtés rendszerekhez RDE-MZ6 RDE-MZ6 hálózati tápellátású, vezeték nélküli többzónás szabályozó modul (AC 230 V) DIN sínes rögzítés 2-poont

Részletesebben

Ipari mérı-szabályozó mőszerek

Ipari mérı-szabályozó mőszerek Magyar-Amerikai Környezet- és Egészségvédelmi Kft. 2049 Diósd, Vadrózsa u. 13. Tel.: 23/545-293, 545-393, Fax: 23/545-093 levelek@profilaxis.hu, www.profilaxis.hu Ipari mérı-szabályozó mőszerek PH MÉRÉS

Részletesebben

K3GN PANELMŰSZER OMRON

K3GN PANELMŰSZER OMRON K3GN PANELMŰSZER OMRON Intelligens panelműszer feszültség, áram, frekvencia méréshez, digitális kijelzés PLC-hez Egyszerű programozás előlapról, vagy soros vonalon keresztül Jól látható, 5 digites, változtatható

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ HU beépítési és használati útmutató HU Tartalom 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1.1 Műszaki adatok... 3 2. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 2.1 Az automatikus adagoló használata... 4 2.2

Részletesebben