Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatás i bizottságának

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Országgyűlés. Oktatási, tudományos és kutatás i bizottságának"

Átírás

1 :T I888SIÁ5'3 : :' " 15. Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatás i bizottságának kiegészít ő ajánlás a a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéró7 szóló T/8888. számú törvényjavaslat vitájához (Együtt kezelendő a T/8888/118. sz. ajánlással.) Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága (továbbiakban : Oktatási bizottság) első helyen kijelölt bizottságként megvitatta a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állam i fenntartásba vételér ő l szóló, T/8888. számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá a z ahhoz benyújtott T/8888/ , számú kapcsolódó és bizottsági módosító javaslatokat. Az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság, valamint Önkormányzati és területfejlesztési bizottság várhatóan november 19-én (hétfőn) tárgyalja a feladatkörükbe tartozó kapcsolódó és bizottsági módosító javaslatokat. A T/8888/116. és T/8888/120. számú kapcsolódó módosító javaslatot el őterjesztője visszavonta, így azokat az ajánlás nem tartalmazza. Az ajánlásban használt rövidítések: Nkt. : a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény

2 2 Megjegyzés : A törvényjavaslat szövegéb ől elhagyni javasolt szöveget [ ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettől eltérő jelölési mód szerepel - a z egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel. Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévő képviselők egyharmadának támogatását megkapta. Amennyiben a módosító javaslat a törvényjavaslat -ainak, illetve a -ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerűen megváltoznak a törvényjavaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történő külön utalás nélkül is. A módosító javaslatok közötti összefüggésekre akkor utalunk, ha ugyanazon képvisel ő által benyújtott módosító javaslatokról vagy több képvisel ő által közösen benyújtott módosító javaslatokról egyszerre célszer ű dönteni. 6/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 2. kiegészítését javasolja a következő új (2) bekezdés felvételével : (2) Az alapító okirat módosítása során eltér ő döntés hozható azon középfokú intézmén y intézményegységeiről, amely kollégiumi feladatot is ellát. A kollégium működtetése az állam köznevelési alapfeladata, ha a települési önkormányzat va y a települési önkormányzatok társulása a kollégium működtetését nem vállalja. Indokolás a T/8888/151. számon. Az Előterjeszt ő képvisel ője nem nyilatkozott. 10/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 2. (4) bekezdés módosítását javasolja : (4) Az e szerinti döntések meghozatala során az intézmény alapfeladatának, szakfeladatána k megváltoztatására vonatkozóan, továbbá ha az (1) bekezdésben foglalt kötelezettsé g teljesítése miatt az intézmény típusát is meg kell változtatni, az Nkt. 84. (3) bekezdés e szerinti tilalmat, az Nkt. 83. (4) (6) bekezdésében és 84. (7)-(8) bekezdésében, továbbáa közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 88. (6) bekezdésében meghatározott eljárás i szabályokat nem kell alkalmazni. Az átszervezés során óvodai csoport, iskolai osztály, kollégiumi csoport nem szervezhet ő át, nem szüntethet ő meg, feladatellátási hely nem szüntethető meg. Indokolás a T/8888/126. számon. Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért.

3 3 12/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 2. kiegészítését javasolja a következ ő új (5) bekezdés felvételével : (5) Az intézményt december 31-én fenntartó önkormányzati fenntartó javaslatáraa szakképzési feladatok különválasztásával átszervezhet ő az a középfokú iskola, amely gimnáziumi nevelést-oktatást folytat. Megjegyzés: A módosító javaslat összefügg az ajánlás 97/3. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/133/1. számon. Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 15/1. Borkai Zsolt képvisel ő - kapcsolódva a T/8888/24. számú módosító javaslatho z (az ajánlás 15. pontja) - a törvényjavaslat 3. kiegészítését javasolja a következő új (3)-(4) bekezdés felvételével : (3) Amennyiben a társulási megállapodás e szerint módosul, és a települési önkormányzati társulás fenntartásában lév ő többcélú intézmény esetében a 2. & (1) bekezdésében foglal t döntés meghozatalára kerül sor, a települési önkormányzati társulás, illetve a település i önkormányzat dönthet arról, hogy január 1-jét ől milyen intézményi keretek között tes z eleget feladatellátási kötelezettségének, feltéve, hogy a többcélú intézmény olyan feladatot i s ellát, amely tekintetében a települési önkormányzat ellátási kötelezettsége január Hét követően is fennáll. E bekezdés megfelel ően alkalmazandó abban az esetben is, ha társulásba n nem álló települési önkormányzat dönt a 2. (1) bekezdésben foglaltak szerint. (4) A (3) bekezdés szerinti döntések meghozatala során az Nkt. 84. & (3) bekezdése szerinti tilalmat, az Nkt. 83. & (4)-(6) bekezdésében és 84. & (7) bekezdésében meghatározott eljárási szabályokat nem kell alkalmazni. Az átszervezés során óvodai csoport, iskolai osztály, kollégiumi csoport nem szervezhet ő át, nem szüntethető meg, továbbá, ha a gyermekekre,a tanulókra vagy a szül őkre nézve hátrányos, feladatellátási hely nem szüntethet ő meg.e bekezdés megfelel ően alkalmazandó abban az esetben is, ha társulásban nem álló települési önkormányzat dönt a (3) bekezdésben foglaltak szerint. Megjegyzés: Az iromány-nyilvántartásban szerepl ő megjegyzés szerint a módosító javasla t határidő után érkezett. Indokolás a T/8888/123. számon.

4 4 20/1. Dr. Hoppál Péter képvisel ő - kapcsolódva a T/8888/92. számú módosít ó javaslathoz (az ajánlás 20. pontja) - a törvényjavaslat 5. (1) bekezdés módosítását javasolja : 5. (1) A Központ alapító okiratát az irányító szerve január 1-jei hatállyal akként módosítja, hogy a december 31-én OM azonosítóval rendelkező, beolvadással érintett intézmény és a 2. (1) bekezdése szerinti esetben a korábban többcélú intézmény január 1-jétől állami köznevelési [alapfeladatnak min ősülő] feladatot ellátó része, intézményegysége [(a továbbiakban : intézményegység)] a Központnak az államháztartásró l szóló évi CXCV. törvény 7. (1) bekezdése szerinti önálló jogi személyiségge l rendelkező szervezeti egységeként m űködjön. Indokolás a T/8888/117. számon. A módosító javaslatot a bizottság(ok) : - nem támogatja : az Oktatási bizottság ; Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 23/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 6. (5) bekezdés módosítását javasolja : (5) Ha az intézményt január 1-jétől a települési önkormányzat működteti, az intézmény működtetésére vonatkozó jogok és kötelezettségek tekintetében az intézményt m űködtet ő települési önkormányzatot vagy az általa e célra alapított, fenntartott költségvetési szervet vagy gazdasági társaságot kell jogutódnak tekinteni. Indokolás a T/8888/135. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 34/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 7. (2) bekezdés a) pont módosítását javasolja : (2) A Központ foglalkoztatotti állományába kerülnek a) az intézményben, valamint a 2. (1) bekezdése szerinti esetben a január 1-jétől állami köznevelési alapfeladatnak min ősülő feladat ellátására létesített pedagógusmunkakörben, pedagógia szakértő, pedagógiai előadó munkakörben, valamint a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 1. számú mellékletében és az Nkt szeptember 1-jétől hatályos 2. melléktet[e]ében felsorolt [szerinti] nevel ő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, továbbá a más alapfeladat ellátására létesített munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak, Indokolás a T/8888/127. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért.

5 5 35/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 7. (2) bekezdés b) pont módosítását javasolja : (2) A Központ foglalkoztatotti állományába kerülnek b) az intézményben, valamint a 2. (1) bekezdése szerinti esetben, ha település i önkormányzat január 1-jét ől az intézményt nem működteti, a január 1-jétől állam i köznevelési alapfeladatnak min ősül ő feladat ellátásához szükséges működtetési feladato k ellátására foglalkoztatott technikai dolgozók[, ha települési önkormányzat január 1- jét ől az intézményt nem működteti] azzal, hogy járandóságuk mértéke a december 31-én hatályos állapothoz képest a 2012/2013-as tanév végéig nem csökkenhet. Indokolás a T/8888/136. számon. Az El őterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 35/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 7. (3) bekezdés módosítását javasolja : (3) Ha a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott alkalmazott nem felel meg az Nkt.-ban és a közalkalmazottakról szóló évi XXXIII. törvény közoktatási intézményekben történ ő végrehajtásáról rendelkező 138/1992. (X. 8.) Korm. rendeletben meghatározott képesítés i feltételeknek, [legfeljebb a 2012/2013. tanítási év végéig szóló] de a közalkalmazotta képesítési feltételek megszerzése érdekében megkezdte szakirányú tanulmányait illetve annak megkezdését legkésőbb a 2013/2014-es tanévtől vállalja, a képesítés megszerzéséhe z szükséges id ő leteltét követ ő tanév megkezdéséig határozott idejű kinevezéssel foglalkoztatható tovább. E rendelkezés nem alkalmazható, ha a közalkalmazottnaka nyugdíjjogosultság eléréséhez szükséges korhatárig tíz évnél kevesebb ideje van. Indokolás a T/8888/132. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 42/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 7. kiegészítését javasolja a következ ő új (7) bekezdés felvételével : (7) Az intézményben vagy az intézményegységben megbízott óraadóval létesített megbízási jogviszonyba január 1-jén a Központ lép be jogutódként. Indokolás a T/8888/134. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért.

6 6 43/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 8. (1) bekezdés záró szövegrész módosítását javasolja: 8. (1) Az önkormányzati fenntartó tulajdonában lév ő, az intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingatlan és ingó vagyon ideértve a taneszközöket, továbbá az intézményben lév ő egyéb eszközöket, felszereléseket a 13. (2) bekezdés a) pontja szerinti megállapodás alapjául szolgáló leltár szerint a) a Központ ingyenes használatába vag y b) ha a települési önkormányzat az intézményt nem működteti január 1-jét követ ően, a Központ ingyenes vagyonkezelésébe kerül január 1-jén mindaddig, amíg a köznevelési feladat Központ részér ől történ ő ellátása az adott ingatlanban meg nem sz űnik. A Központ selejtezést csak az átadó település i önkormányzatnak a helyszíni szemlér ől szóló előzetes tájékoztatása mellett, jegyz őkönyvben tételesen rögzített módon, a települési önkormányzatnak a helyszínen megadott, tétele s írásbeli hozzájárulásával folytathat. Ha a köznevelési feladat Központ részér ől történő ellátása az adott ingatlanban megszűnik, a le nem selejtezett ingó vagyont a település i önkormányzatnak jelen törvény 2. melléklet IV. pont 2. alpontja szerinti tárgyieszköznyilvántartásának az esetleges selejtezési jegyzőkönyvekkel módosított, az átadás-átvétel időpontjában hatályos állapota szerint kell visszaadni. Indokolás a T/8888/150. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 46/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 9. (1) bekezdés záró szövegrés z módosítását javasolja : 9. (1) A Központ foglalkoztatotti állományába kerülnek az önkormányzati fenntartó álta l irányított költségvetési szerveknél a január 1-jétől állami köznevelési alapfeladatnak minősülő feladatokkal összefüggésbe n ellátó köztisztvisel ők, közalkalmazottak, munkavállalók, ha a munkaviszonyba n foglalkoztatottak kivételével megfelelnek a december 31-én betöltött munkakörükre vonatkozóan a közszolgálati tisztvisel őkről szóló évi CXCIX. törvényben (a továbbiakban: Kttv.) vagy a Kjt.-ben és végrehajtási rendeleteikben meghatározott képesítés i előírásoknak. Megjegyzés : A módosító javaslat összefügg az ajánlás 52/1. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/139/1. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért.

7 7 47/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 9. kiegészítését javasolja a következ ő új (2)-(3) bekezdés felvételével : (2) A Központ a települési önkormányzattal a 9. (1) bekezdésében foglaltakkal összefüggésben közli, hogy mely funkcionális feladatokat fog ellátni, milyen képesítés i el őírások mellett. A települési önkormányzat a közlést ől számított 15 napon belül megnevez i azon alkalmazottakat, akik a megjelölt feladatokra jelentkeznek. (3) Amennyiben a köztisztviselő, közalkalmazott, munkavállaló a képesítési feltétele k megszerzése érdekében megkezdte szakirányú tanulmányait, illetve annak megkezdését legkésőbb a 2013/2014. tanévtől vállalja, a képesítés megszerzéséhez szükséges idő leteltét követő tanév megkezdéséig határozott idej ű kinevezéssel foglalkoztatható tovább. Indokolás a T/8888/124. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 48/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 9. kiegészítését javasolja a következő új (3) bekezdés felvételével : (3) Amennyiben a köztisztvisel ő, közalkalmazott, munkavállaló a képesítési feltétele k teljesítése érdekében megkezdte szakirányú tanulmányait, vagy annak megkezdését legkés őbb a 2013/2014. tanévt ől vállalja, a képesítés megszerzéséhez szükséges id ő leteltét követő tanév megkezdéséig határozott idej ű kinevezéssel foglalkoztatható tovább. Indokolás a T/8888/137. számon. Az El őterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 50/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 10. módosítását javasolja : 10. (1) Az önkormányzati fenntartó a 13. (2) bekezdés a) pontja szerinti megállapodás alapjául szolgáló leltárban meghatározott mindazon ingó vagyona, továbbá a tankerüle t székhelye szerinti települési önkormányzat mindazon ingatlan és ingó vagyona, amely a z intézmény fenntartói feladatainak ellátását biztosítja, az átadott feladathoz igazodó mértékben január 1-jén a köznevelési feladat ellátásának időtartamára amennyiben arraa Központnak a feladatai ellátásához szüksége van a Központ ingyenes használatába kerülhet. (2) Amennyiben a tankerület székhelye szerinti településen megyei intézményfenntart ó köz e ont működik a tankerületet annak in. atlanában kell elhel ezni ha ez lehetsé es. Ha e z akadályba ütközik, a tankerület székhelyének elhelyezésér ől a székhely szerint illetékes települési önkormányzat gondoskodik. Indokolás a T/8888/138. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért.

8 8 52/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 11. módosítását javasolja : 11. A 9. (1) bekezdés szerint a képesítési el őírásoknak való megfelelés hiányában át nem vett foglalkoztatottak számát a Központ létszámának kialakításakor a központi költségveté s tervezésekor figyelembe kell venni. Megjegyzés : A módosító javaslat összefügg az ajánlás 46/1. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/139/2. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 71/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 14. (1) bekezdés módosítását javasolja: 14. (1) A megállapodás alapjául a megállapodás aláírásáig az aláírás napjáig mint ig felvett és az átadó által hitelesített vagyonleltár szolgál. A megállapodá s aláírását követően az önkormányzati fenntartó a megállapodásban meghatározott vagyont nem idegenítheti el, a Köz s ont me álla s odásban rö _zített - használati 'o _át csorbító módon ne m terhelheti meg, nem adhatja bérbe. Indokolás a T/8888/125/1. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 74/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 14. kiegészítését javasolja a következ ő új (4) bekezdés felvételével : (4) A megállapodás aláírását követ ően a jegyzőkönyv aláírásáig az intézményvezet ő felela felvett és az átadó által hitelesített vagyonleltárban foglalt vagyonelemek megtartásáért. Indokolás a T/8888/140. számon. Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 74/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 14. kiegészítését javasolja a következ ő új (4) bekezdés felvételével : (4) Az átvevő Központ az átvett vagyonelemr ől az éves zárást megel őzően leltárt készít, és azt megküldi a tulajdonos önkormányzatnak.

9 9 Indokolás a T/8888/141. számon. Az Előterjeszt ő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 79/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 16. (2) bekezdés c) pont módosítását javasolja : (2) Azon projektek esetében, amelyekben a projektgazda olyan települési önkormányzat, amely az intézményt január 1-jétől működteti, a következ ő szabályok alkalmazandók : c) ha a fejlesztésnek az intézmény, intézményegység feladatának ellátásához kapcsolód ó infrastrukturális és szakmai tartalomfejlesztés egyaránt tárgya, a projektgazda az intézmény t január 1-jétől működtet ő települési önkormányzat és a Központ által létrehozot t konzorcium, kivéve, ha a Központ lemond a konzorcium létrehozásáról és nyilatkozatban hozzájárul a projekt megvalósításához, valamint vállalja a projekteredmények fenntartását. A konzorciumi me álla odás me ötéséi va. a Köz ont lemondó n ilatkozatának megtételéig a települési önkormányzat köteles a projektet folytatni a Központ tájékoztatása mellett. Indokolás a T/8888/130. számon. Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 82/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 16. kiegészítését javasolja a következő új (5) bekezdés felvételével : f5) Azon projektek esetében, amelyekben a projektgazda az intézmény, az intézmény önáll ó jogi személyisége alapján projektgazdai min őségét megőrzi. Indokolás a T/8888/129. számon. Az El őterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 85/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 17. (3) bekezdés módosítását javasolja : (3) A (2) bekezdés szerinti esetben a projektben részt vevő települési önkormányzat és a Központ az e törvényben és az Nkt.-ban foglaltak figyelembevételével önálló megállapodásban határozzák meg a többcélú intézmény működtetésével és a települési önkormányzati kötelez ő [köznevelési alap]feladat[ok] ellátásával együtt járó fenntartó i feladatok [megosztását] települési önkormányzat részér ől történő ellátását, valamint az [ezek] ennek fedezetéül szolgáló települési önkormányzati pénzügyi hozzájárulás mértékét. Indokolás a T/8888/142. számon. Az El őterjeszt ő képviselője a módosító javaslattal egyetért.

10 1 0 97/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 20. (4) bekezdés módosítását javasolja : (4) Az (1) és (2) bekezdés szerinti személyek természetes személyazonosító adatait a megállapodásban kell [meghatározni] rögzíteni. A megállapodásban meghatározott személyek körében bekövetkez ő változás esetén a 2012 decemberére járó illetmény, munkabér és egyéb járandóság, valamint azok közterhe fedezetének utólagos elszámolása é s pénzügyi rendezése a Központ és a települési önkormányzat között közvetlenül történik. Indokolás a T/8888/143. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 97/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 22. (2) bekezdés módosítását javasolja : (2) A 24. [(1) (4)] (2)-(5) és [(7) (9)] (8)-(10) bekezdése és a 25. (1) bekezdése január 1-jén lép hatályba. Megjegyzés : A módosító javaslat összefügg az ajánlás 101/3. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/125/2. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 97/3. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 22. kiegészítését javasolja a következ ő új (3) bekezdés felvételével : (3) A 2. (5) bekezdés január 2-án lép hatályba. Megjegyzés: A módosító javaslat összefügg az ajánlás 12/1. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/133/2. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 101/1. Dr. Vitányi István képvisel ő - kapcsolódva a T/8888/106. számú módosító javaslathoz (az ajánlás 101. pontja) - a törvényjavaslat 23. módosítását javasolja : 23. A 2012/2013. tanévben a Központ a kötelez ő felvételt biztosító iskolába történ ő utazásról a tanuló lakóhelye szerinti illetékes települési önkormányzattal, míg a nem kötelező felvételt biztosító iskolába az iskola székhelye szerint illetékes települési önkormányzatta l közösen gondoskodik. A Központot terheli a felmerül ő szolgáltatási költség fedezetének

11 1 1 biztosítása. Amennyiben az állami fenntartásba vételt megel őzően a települési önkormányzat a tulajdonában álló szállító járműről maga gondoskodott, annak használatát - a Központ által fedezett üzemeltetési költségek mellett - a 2012/2013-as tanév végéig köteles biztosítani. Indokolás a T/8888/119/1. számon. A módosító javaslatot a bizottság(ok) : - egyharmada sem támogatja : az Oktatási bizottság; Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 101/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 23. módosítását javasolja: 23. A 2012/2013. tanévben a Központ a kötelező felvételt biztosító iskolába történ ő utazásról a tanuló lakóhelye szerinti illetékes települési önkormányzattal közöse n gondoskodik. A Központot terhelik az utaztatással szolgáló jármű használatának a tanulók utaztatásával összefüggésben felmerül ő költségei. Amennyiben az önkormányzati fenntartó a tulajdonában álló szállító járm űről maga gondoskodott, annak használatát a 2012/2013-as tanév végéig biztosítja. Indokolás a T/8888/144. számon. Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 101/3. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következ ő új (1) bekezdésben az Nkt pont felvételével : (1) Az Nkt. 4. & 11. pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : /E törvény alkalmazásában/ 11. íntézményátszervezés : minden olyan fenntartói döntés, amely az alapító okirat 21. & (3 ) bekezdés c)-k) pontjában felsoroltak bármelyikének módosulásával jár, kivéve az olyan vagyont érintő döntést, amely vagyon a feladatellátáshoz a továbbiakban nem szükséges, vag y az intézményi feladatellátást szolgáló vagyont érint ő olyan vagyonkezelői jog alapítására vonatkozó m űködtetői döntést, amely a köznevelési feladat ellátását nem veszélyezteti, a fenntartó használati jogát nem csorbítja, Megjegyzés: A módosító javaslat összefügg az ajánlás 97/2. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/125/3. számon. Az Előterjesztő képviselője a módosító javaslattal nem ért egyet.

12 /1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következő új (1) bekezdésben az Nkt. 22. (3)-(3a) bekezdés felvételével : (1) Az Nkt. 22. (3) bekezdése a következ őképpen módosul, valamint a következ ő új, (3a) bekezdéssel egészül ki : (3) Az óvoda, a Központ, ha nem sérti az alapfeladatainak ellátását, anyagi haszonszerzésre irányuló tevékenységet is folytathat. Az ebből a tevékenységb ől származó nyereséget ha azt a köznevelési intézmén ala feladatainak ellátásához vagy a tevékenységben részt vev ő tanulók díjazására használják fel a köznevelési intézmény alapfeladatainak ellátásár a szolgáló költségvetés megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni és azt az intézmény nem lehet elvonni. (3a) Ha az iskolát a települési önkormányzat m űködteti, és nem sérti az intézmény ala. feladatainak ellátását a 3 bekezdés szerinti an a :i haszonszerzésre irán ló tevékenység a következő eltérésekkel folytatható. Az iskola a pedagógiai program megvalósítását célzó aktív nevelési-oktatási tevékenysége id őtartamában a Központ gyakorolja a (3) bekezdés szerinti anyagi haszonszerzésre irányuló tevékenységhez kapcsolódó jogosultságokat. Az aktív nevelési időnek az iskola által ki nem használt idejében, továbbá az aktív nevelési-oktatási időn kívül a működtető jogosult a (3) bekezdés szerinti jogosultságok gyakorlására. Ettő l a szabálytól írásbeli megállapodással aközpont javára annak ellentételezési kötelezettsége nélkül, egyedi esetekben el lehet térni. Megjegyzés : A módosító javaslat összefügg az ajánlás 124/1. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/149/1. számon. Az El őterjesztő képviselője nem nyilatkozott. 102/2. Dr. Vitányi István képvisel ő - kapcsolódva a T/8888/106. számú módosító javaslathoz (az ajánlás 101. pontja) - a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következő új (1) bekezdésben az Nkt. 50. (8) bekezdés felvételével : 24. (1) Az Nkt. 50. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (8) A kormányhivatal meghatározza és közzéteszi az iskolák felvételi körzetét, továbbá -a köznevelés-fejlesztési tervvel összhangban - a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmén y működési körzetét. A felvételi körzetek megállapításához a kormányhivatalnak be kel l szereznie az érdekelt települési önkormányzatok véleményét. A felvételi körzetek meghatározásánál figyelembe kell venni a helyben kialakult állapotokat, valamint a települések illetékességi területén lakóhellyel rendelkez ő szülők által választott iskolába járó gyermekek arányát. A felvételi körzetek meghatározásánál a megyei és járási határokra nem kell figyelemmel lenni. Indokolás a T/8888/119/2. számon. A módosító javaslatot a bizottság(ok) :

13 1 3 - egyharmada sem támogatja : az Oktatási bizottság; Az Előterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. 103/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. (1) bekezdésben az Nkt. 61. (1) bekezdés módosítását javasolja : (1) Nevelő-oktató munka óvodai nevelés, iskolai nevelés és oktatás, kollégiumi nevelés - oktatás, pedagógiai szakszolgálat keretében gyermekekkel, tanulókkal való pedagógiai cél ú közvetlen foglalkozás pedagógus-munkakörben, az óraadó [tanár] kivételével, közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban látható el. Pedagógus-munkakö r ellátására az óraadó [tanár] kivételével polgári jogi jogviszony nem létesíthető. Az állam i intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézményben köznevelési alapfeladat=ellátásra létesített munkakörben foglalkoztatottak - az óraadó kivételévelközalkalmazotti jogviszonyban állnak. Indokolás a T/8888/145. számon. Az El őterjesztő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 105/1. Dúró Dóra és Hegedűs Lorántné képvisel ő - kapcsolódva a T/8888/20. számú módosító javaslathoz (az ajánlás 104. pontja) - a törvényjavaslat 24. (2 ) bekezdésben az Nkt. 61. (6) bekezdés módosítását javasolja : (6) A köznevelési intézményben végzett munka jellegén, természetén nem változtat az a körülmény, hogy a köznevelési intézménynek ki a fenntartója. Az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézményben az e törvényben foglalt kivétellel a munkáltatói jogokat az állami intézményfenntartó központ vezetője gyakorolja, a személyi döntéseket a köznevelési intézmény vezet ője véleményének figyelembevételével hozza. Az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény vezet ője a köznevelési intézményben alkalmazottak felett a helyi munkaszervezéssel összefügg ő egyes átruházott munkáltatói jogokat gyakorol. Indokolás a T/8888/121. számon. A módosító javaslatot a bizottság(ok) : - támogatja : az Oktatási bizottság ; Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal nem ért egyet.

14 /2. Dúró Dóra és Hegedűs Lorántné képviselő - kapcsolódva a T/8888/20. számú módosító javaslathoz (az ajánlás 104. pontja) - a törvényjavaslat 24. (2) bekezdésben az Nkt. 61. (6) bekezdés módosítását javasolja : (6) A köznevelési intézményben végzett munka jellegén, természetén nem változtat az a körülmény, hogy a köznevelési intézménynek ki a fenntartója. Az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézményben az e törvényben foglalt kivétellel a munkáltatói jogokat az állami intézményfenntartó központ vezetője gyakorolja, a személyi döntéseket az intézményvezet ő javaslatának kikérése után hozza. Az állam i intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény vezetője a köznevelés i intézményben alkalmazottak felett a helyi munkaszervezéssel összefügg ő egyes átruházott munkáltatói jogokat gyakorol. Indokolás a T/8888/122. számon. A módosító javaslatot a bizottság(ok) : - támogatja : az Oktatási bizottság; Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal nem ért egyet. 105/3. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következő új (5) bekezdésben az Nkt. 74. (2) bekezdés felvételével : Az Nkt. 74. (2) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (2) A köznevelési feladatokat az állam intézmény alapításával és fenntartásával, tovább á egyházi vagy magánintézmény fenntartójával kötött köznevelési szerz ődés útján látja el. Az óvodai nevelésről a települési önkormányzat intézmény alapítása és fenntartása vagy köznevelési szerz ődés révén gondoskodik. A fenntartó az általa fenntartott intézménybe jár ó gyermek lakóhelye szerinti önkormányzattól az óvoda fenntartásához hozzájárulásra jogosult. Ha a hozzájárulásra kötelezett települési önkormányzat önhibáján kívül a hozzájárulás me fizetésére nem ké. es annak me_fizetéséről az állam ondoskodik. A hozzáárulás összegét az éves költségvetési törvény határozza meg. Indokolás a T/8888/146. számon. Az El őterjesztő képvisel ője nem nyilatkozott. 107/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következ ő új (6) bekezdésben az Nkt. 76. (3) bekezdés felvételével : (6) Az Nkt. 76. (3) bekezdése a következő szöveggel lép hatályba : (3) A működtető feladata a köznevelési intézmény épülete állagának megóvása, az állagmegóváson túl jelentkez ő rekonstrukciós, fejlesztési költségek fedezése már nem

15 1 5 kötelessége, de ehhez az állam pályázati úton támogatást nyújthat. Az állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben az állam i intézményfenntartó központ költségvetésében az erre a célra tervezett keret erejéig a z intézményvezető javaslatára, az állami intézményfenntartó központ jóváhagyásával a működtető által beszerzett, külön jogszabályban meghatározott eszközöket, felszereléseket, továbbá a taneszközöket az állam finanszírozza. A működtet ő az általa m űködtetett intézménybe járó tanulók lakóhelye szerinti önkormányzattól a működtetéshez hozzájárulást igényelhet." Indokolás a T/8888/148. számon. Az Előterjesztő képvisel ője nem nyilatkozott. 107/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következ ő új (6) bekezdésben az Nkt. 76. (3) bekezdés felvételével : Az Nkt. 76. (3) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (3) A működtető feladata a köznevelési intézmény épülete állagának megóvása, az állagmegóváson túl jelentkez ő rekonstrukciós, fejlesztési költségek fedezése már nem kötelessége, de ehhez az állam pályázati úton támogatást nyújthat. A taneszközök beszerzését az állam finanszírozza. A m űködtet ő az általa működtetett intézménybe járó tanulók lakóhelye szerinti önkormányzattól a működtetéshez hozzájárulásra jogosult. Haa hozzájárulásra kötelezett települési önkormányzat lakossága nem éri el a háromezer f őt, annak megfizetéséről az állam gondoskodik. A hozzájárulás összegét az éves költségvetési törvén y határozza meg. Indokolás a T/8888/147. számon. Az Előterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 110/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. (6) bekezdésben az Nkt. 76. (6) bekezdés módosítását javasolja : (6) Az állami intézményfenntartó központ ingyenes vagyonkezel ői vagy ingyenes használati jogának fennállása alatt a köznevelési intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingó é s ingatlan vagyont a települési önkormányzat nem idegenítheti el, a Központ használati jogát csorbító módon nem terhelheti meg, bérbe csak abban az esetben adhatja, ha a köznevelés i intézményt működteti és a bérbeadás a köznevelési feladat ellátását nem veszélyezteti. Indokolás a T/8888/125/4. számon. Az Előterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért.

16 Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következ ő új (7) bekezdésben az Nkt. 76/A. felvételével : (7) Az Nkt. a következ ő 76/A. -sal egészül ki : 76/A. A Központ együttműködik a települési önkormányzattal a helyi közösségi é s kulturális élet feltételeinek biztosítása érdekében oly módon, hogy a használatában vag y vagyonkezelésében lévő önkormányzati tulajdonú ingatlan használatát tanítási időn kívül ésa ep dagó ' agy 1 programban, továbbá egyéb jogszabályban meghatározott feladatok végrehajtásának veszélyeztetése nélkül külön megállapodás alapján biztosítja a tulajdono s települési önkormányzat számára. Indokolás a T/8888/128. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal egyetért. 116/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 24. kiegészítését javasolja a következ ő új (10) bekezdésben az Nkt. 97. (15) bekezdés felvételével : (10) Az Nkt. 97. (15) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép : (15) A nevelési-oktatási intézmény március 31-ig felülvizsgálja és módosítja a z SZMSZ-ét annak érdekében, hogy megfeleljen az e törvényben és a végrehajtási rendeletben foglaltaknak. Indokolás a T/8888/152. számon. Az Előterjeszt ő képvisel ője nem nyilatkozott. 124/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 26. helyébe a következő rendelkezést javasolja : 26. [Hatályát veszti az Nkt. 22. (3) bekezdése.] Az Nkt. nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMM I rendelet a) 6. (2) bekezdése a következ ő új i) ponttal egészül ki, a többi pont megjelölése értelemszerűen módosul : (Az óvoda pedagógiai programja meghatározza ) i) az óvodai nevelés aktív nevelési idejét, ami nem lehet hosszabb napi 10 óránál, b) 7. (1) bekezdés a) pontja a következ ő új al) alponttal egészül ki : (Az iskola pedagógiai programja meghatározz a a) az iskola nevelési programját, ennek keretén belül)

17 1 7 al) az iskolai nevelés-oktatás aktív nevelési-oktatási idejét, ami nem lehet hosszabb napi 1 0 óránál. Megjegyzés : A módosító javaslat összefügg az ajánlás 102/1. pontjában foglaltakkal. Indokolás a T/8888/149/2. számon. Az El őterjesztő képvisel ője nem nyilatkozott. 124/2. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 2. melléklete helyébe a következ ő rendelkezést javasolja : 2. melléklet a évi.... törvényhez Átadás-átvételi jegyz őkönyv Készült év napján a Önkormányzat vagy annak Gazdálkodó Szervezete irodájában. Átadó intézmény megnevezése : Címe : Jelenlévő képviselője (átadó) neve, beosztása : Intézmény OM-azonosítója : Az átvevő intézményfenntartó központ illetékes tankerületének megnevezése : Címe : Átvevő személy neve, beosztása : Fenntartó jelen lévő képviselő je : Magyarázat : Eredeti példány hitelesített másolata - az eredet i Másolat példány az intézménynél marad. Eredeti Eredeti példányok tankerületnek történő átadása. Aktuális Utolsó, érvényben lévő példány. A megnevezésben feltüntetett féleség össze s Összes fellelhet ő példánya, tételes összesítéssel. T Tankerület A dokumentumok átadása tételes lista alapján történik. (Abban az esetben, ha nem kerül sor a dokumentum átadására, azt is jelölni kell. A *-gal jelzett dokumentumokat nem kel l átadni, ha a működtető a települési önkormányzat marad.)

18 1 8 Tárolási Id ő szak, Típus Megnevezés Típus hely érvényessé g I. Alapdokumentumo k 1. Alapító okirat Aktuális Műszaki dokumentációk nyilvántartása (tervrajzok, felújítási Eredeti/Más T/I 2.* tervek, egyéb dokumentumok, ha indokolt) olat nt. Össze s 3. Intézményi SZMSZ Aktuáli s 4. Intézményi kollektív szerződés Aktuáli s II. Személyügyi anyagok abban az esetben ha a KIK gyakorolja a munkáltatói jogoka t A. Személyi anyagok (név szerint külön-külön elválasztva ) 1. Közalkalmazotti alapnyilvántartás Eredeti T Erkölcsi bizonyítvány Eredeti T Aktuáli s Személyazonosító igazolvány - lakcím-, adó-, TAJ-kártya 3. másolata Aktuális 4. Végzettséget igazoló oklevél másolata Össze s Megbízás a bankszámlaszámlához (csak a papír alapú 5. kinevezéseknél) Eredeti T Aktuális 6. Munkaköri leírás, munkaid ő beosztással Aktuális 7. Nyilatkozat magánnyugdíjpénztár tagságról, ahol értelmezhető Aktuális 8. Munkakönyv másolat - besoroláshoz, akinél értelmezhet ő Aktuális 9. TB-igazolvány, OEP-könyv másolat Össze s Évközi belép őktől az összes előz ő munkahelyi igazolások, 10. adatlapok, SZJA-igazoláso k Össze s Nyugdíjas dolgozóktól a nyugdíjas határozat és a évi, a 11* nyugdíjfolyósító által kiállított igazolás a nyugdíj összegéről fénymásolatban, ahol értelmezhet ő Aktuális 12. További jogviszony esetén a főállásról igazolás Aktuális 13. START-kártya, ahol értelmezhető Aktuális 14. Kinevezési okmány Eredeti T Aktuális 15. Munkaviszony-beszámítás Eredeti T Aktuális 16. Adatfelvételi lap Eredeti T Aktuális 17. Fizetés nélküli kérelem Aktuális 18. GYED-, GYES-viszonnyal kapcsolatos iratok Aktuális Munkáltatói lakáskölcsön támogatási szerződése (folyamatban 19. lévő, még vissza nem fizetett ) Eredeti T Aktuális 20. Orvosi alkalmassági igazolás Aktuális B. Egyéb nyilvántartáso k évi családi támogatással, bérkompenzációkkal kapcsolatos L dokumentumok, fogyatékkal él ő személyekhez kapcsolód ó kedvezmények nyilatkozatainak másolata Aktuáli s 2. Bírósági végzések, letiltások nyilvántartása eredeti T Aktuáli s 3. Rehabilitációs hozzájárulás nyilvántartásai Eredeti T Aktuáli s 4. Szakmai dolgozók engedélyezett létszámadatai Aktuális 5. Munkaügyi központ bérköltség-támogatásának nyilvántartása Eredeti T Aktuáli s 2012 évben kilépett és felmentett dolgozók névsora és személyi 6. anyaga Eredeti T Aktuáli s 7. Tanulmányi szerz ődések (folyamatban lévő, még le nem járt) Eredeti T Aktuáli s Alapdokume Intézménynél maradó, szakmai dolgozók cafeteria, és ntumo k 8. költségtérítési szabályzata között = = Folyamatban lévő megbízási szerződések, költséglevonási 9. nyilatkozatta l Eredeti T Aktuáli s 10. A évben fennmaradó szabadságok nyilvántartása Aktuális

19 évi illetményel ő legek nyilvántartása Eredeti T Aktuális Szakmai dolgozók továbbképzési adatai várakozási id ő 12. csökkentése miatt, nem rögzített változások dokumentáció i Aktuális 13. Prémium évek nyilvántartása Eredeti T Aktuális 2012.december 10-ig nem rögzített nem rendszeres intézményi 14. kifizetések feladása a KIK részér e _ Egyedi, névre szóló költségtérítések szabályozása, áthúzódó 15. elszámolások (gépkocsi, internet, telefon, egyéb) Eredeti T Aktuális A 2012-ben el nem számolt változóbér bizonylatai (szakmai 16. igazolás) Eredeti T évi A évre vonatkozó, de még nem számfejtett jubileumi 17. jutalmak összesítése (név, évek száma, összege, időpontja..hó..nap) Eredeti T évi III. Intézményi Szabályzatok december 31-ig érvényes gazdálkodással összefiigg ő * szabálvzatok jegyzéke Eredeti T IV. Vagyonnyilvántartáso k 1.* Immateriális javak nyilvántartása 2.* Tárgyi eszközök nyilvántartása 1* Befektetett pénzügyi eszközök nyilvántartása Üzemeltetésre, kezelésre átadott, vagyonkezelésbe vett eszközök 4.* nyilvántartása 5* Készletek nyilvántartása 6. Szakmai követelésekkel kapcsolatos nyilvántartás 7_* Értékpapírok nyilvántartása Pályázatokra vonatkozó pénzeszközök nyilvántartása (alszámlák 8. szerinti bontásban, ha értelmezhető) Szakmai dolgozókra vonatkozó aktív fiigg ő, átfutó, kiegyenlítő 9. elszámolások nyilvántartása Technikai dolgozókra vonatkozó aktív függ ő, átfutó, kiegyenlítő 9.a elszámolások nyilvántartás a * Másolat 10. Saját tőke összege (akkor, ha a vagyon az önkormányzaté marad) Tartalékok összege az intézményre vonatkozó aktívák és passzívák egyenlege) akkor, ha a vagyon az önkormányzaté 11. mara d Hosszú lejáratú kötelezettségek nyilvántartása szakmai 12. tevékenységgel összefüggésbe n Rövid lejáratú kötelezettségek nyilvántartása szakmai 13. tevékenységgel összefüggésbe n Szakmai dolgozókra vonatkozó passzív függ ő, átfutó, kiegyenlítő 14. elszámolások nyilvántartása. Szakmai anyaggal, eszközzel kapcsolatos raktári nyilvántartások, raktáros felelősségvállalási nyilatkozatával (ha a szakmai anyagot Int 15. a KIK kezeli) Másolat./T Szakmai anyaggal, eszközzel kapcsolatos raktári körön kívüli Int 16. analitikus nyilvántartások (akkor, ha a szakmai anyagot a KIK Másolat./T Aktuáli s e i e i e i e i e i ei ei ei ei ei ei e i ei e i e i

20 20 fogja kezelni) Szakmai kis értékű anyagok, eszközök kartonjai (akkor, ha a Int e i 17. szakmai anyagot a KIK fogja kezelni) Másolat./T Szobaleltár felelő s megnevezésével, felel ő sségvállalási Int , nyilatkozatával Másolat./T eiállapot sz Egyedi nyilvántartó kartonok - szerszámlap - a felelő s megnevezésével, felel ősségvállalási nyilatkozatával szakmai Int ei 19. dolgozókra vonatkozóan Másolat./T 20. Eredeti/Más ei * Vagyonkataszteri nyilvántartások olat T Szakképzési, decentralizált, illetve egyéb pályázatok alapján 21. külön nyilvántartott eszközök nyilvántartásai Másolat T Aktuális V. Szakmai területre vonatkozó szigorú számadású nyomtatványok 1 A továbbiakban nem használt szigorú számadású nyomtatványok lezárásának nyilvántartása. 2 A továbbiakban is alkalmazott szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása. VI. Pénzgazdálkodá s évi beszámoló (vagyonátadási jelentés, szakmai dolgozók vonatkozásában, figyelembe véve az intézmény évi önálló 1. működő, illetve önállóan működ ő és gazdálkodói státuszát) Eredeti T 2.* évi keretközl ő 3_* évi el őirányzat nyilvántartás, dokumentáció Pályázatra vonatkozó maradványok, dokumentációk átadása, 4.* (főszámla, alszámlák nevesítve, utolsó napi kivonat) 5_* Pénztáregyenleg (utolsó napi kivonat) El őirányzat átcsoportosítási kérelmek, amelyek jóváhagyással 6.* még nem rendelkeznek 7. Szakmai kiadásokkal kapcsolatos tartozásállomány Kötött, központosított normatívák keretösszege, igénylés alapja (létszám főben kifejezve), valamint a ig felhasznált összeg nagysága, kötelezettséggel terhelt maradvány, külön 8. nyilvántartásba foglalv a Eredeti T Szakmai behajthatatlan, kétes és késedelmes, de még le nem írt követelések kimutatása (tartozás keletkezése, jogcím, összeg, 9. partner megnevezése) Eredeti T évi szakképzési hozzájárulása felhasználásának 10. dokumentációja ei állapot szerint ei állapot sz e i állapot sz e i állapot sz e i állapot sz e i állapot s z e i állapot s z e i állapot s z ei állapot s z ei állapot s z ei állapot s z ei állapot sz VII. Munka és tű zvédelem 1 Érvényes érintésvédelmi, balesetvédelmi, kisgép-felülvizsgálati Eredeti/Más Int * jegyzőkönyvek lejárati ideje, táblázatos formában telephelyenkén t olat./t Folyamatos 2 Fenti jegyzőkönyvek másolata Eredeti/Más Int olat./t Folyamatos T űz- és balesetvédelmi oktatási naplók másolata, teljességi 3 nyilatkozattal Eredeti/Más Int olat./t Folyamato s 4 Tűz- és balesetvédelmi, munkavédelmi szabályzatok Aktuális

21 2 1 5 Kockázatelemzések * 6 Szakmai dolgozókra vonatkozó kiadott munka- és védőruhanyilvántartás 7 Jogszabályi előírások alapján kötelező karbantartási munkák utolsó = jegyzőkönyve - lift, poroltók, tűzcsapok, légkezelők, füstérzékelőkoptikai érzékel ők egyéb biztonságtechnikai eszközök *. Aktuális Aktuális Aktuális VIII. Kötelezettségvállalá s 1 Kötelezettségvállalási nyilvántartás szakmai kiadásokra vonatkozóan 2 Kötelezettségvállalást alátámasztó dokumentációk (szerződés, _ visszaigazolt megrendelés) szakmai kiadásokra vonatkozóan Szerz ődés nyilvántartás, a jelenleg is él ő szerz ődésekre (kiadási 3 kötelezettséget, bevételi jogot megtestesítő egyaránt) szakma i kiadásokra vonatkozóan 4 Közbeszerzések esetén a kapcsolódó iratanyag szakmai kiadásokra vonatkozóan Eredeti Eredeti Eredeti Eredeti T T T T ei állapot s z ei állapot s z ei állapot s z ei állapot s z IX. Adó évi bevallások (szakmai tevékenyégre vonatkozó áfa, 1. telefon, rehabilitáció, egyéb ) Eredeti T 2012.év 2. Aktuális folyószámla-kimutatás Eredeti T év 3. Folyamatban lévő, adózással kapcsolatos ügyek Eredeti T év X. Ellen őrzések 1* Bels ő ellenő rzés évi munkaterve év Bels ő ellenőrzés évi elkészült jelentései szakmai területekre 2. vonatkozóan év Egyéb küls ő ellenő rző szervek (korábbi fenntartó, 3* kormányhivatal, MÁK, Állami Számvev őszék) jegyzőkönyvei, amelyek megállapításai a szakmai területekkel összefüggenek) év 4.* évi ellenőrzések nyilvántartása év XI. Járm űvek 1_* Forgalmi, zöldkártya, törzskönyv Aktuáli s 2.* Biztosítási kötvények, igazolások Aktuáli s _ XII. Egyebek Folyamatban lévő bírósági perek anyaga szakmai területekre Eredeti/Más Int vonatkozóan olat./t Egyéb együttműködési megállapodások (alapítványok, egyéb Eredeti/Más Int szervek, gazdasági társaságok) olat./t Egyéb folyamatban lév ő, szakmai területekre vonatkozó ügyek Eredeti/Más Int olat./t Aktuáli s Aktuáli s Aktuális Alulírott mint átadó nyilatkozom, hogy az általam képviselt intézmény minden vonatkozó dokumentációját átadtam a fent i felsorolás szerint.

22 22 Megjegyzés : Az elhagyni kívánt szöveget terjedelmi okokból nem szerepeltetjük. Indokolás a T/8888/131. számon. Az El őterjesztő képviselője a módosító javaslattal egyetért. 126/1. Az Oktatási bizottság a törvényjavaslat 2. melléklet módosítását javasolja : 2. melléklet a évi.... törvényhez Átadás-átvételi jegyzőkönyv Készült év napján a Önkormányzat vagy annak Gazdálkodó Szervezete, költségvetési szerve/intézménye irodájában. Indokolás a T/8888/125/5. számon. Az El őterjeszt ő képvisel ője a módosító javaslattal nem ért egyet. Összeállította: az Országgyűlés Hivatalának Jogi Főosztálya Budapest, november 15. Pokorni Zoltán s.k. az Oktatási bizottság elnöke

7Q 1.2 NOV 7. l ~Yáz tt : Tisztelt Elnök Úr!

7Q 1.2 NOV 7. l ~Yáz tt : Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlési képviselő l ~Yáz tt : 7Q 1.2 NOV 7. Módosító javaslat Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekr ől szóló 46/1994.

Részletesebben

Fidesz Polgári Szövetség országgy űlési képvisel ő Módosító javaslat. Tisztelt Elnök Úr!

Fidesz Polgári Szövetség országgy űlési képvisel ő Módosító javaslat. Tisztelt Elnök Úr! '8888"5-8 Fidesz Polgári Szövetség országgy űlési képvisel ő Módosító javasl Dr. Kövér László az Országgyűlés elnök e részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! A köznevelési feladot ellátó egyes önkormányzi

Részletesebben

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához ORSZÁGGYÜLI3S 1 11VATAL A T/10332/5. szám Érkezett : 1013 MARC 13. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 164. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. december 7., péntek. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 164. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. december 7., péntek. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 164. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. december 7., péntek Tartalomjegyzék 2012. évi CLXXXVIII. törvény A köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami

Részletesebben

2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről

2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről 2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről Az Országgyűlés a minden gyermek számára azonos esélyeket nyújtó köznevelési

Részletesebben

T/7417/23. Az Országgyűlés

T/7417/23. Az Országgyűlés T/7417/23 ORSZÁGGYÜLÉS I IVATALA Érkezett : 2012 JÓN 1 1 Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának ajánlás a a nemzeti vagyonról

Részletesebben

részlete s vitájához

részlete s vitájához ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/1794/5. Érkezett : 2010 NOV 2 9. Az Országgy űlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának aj ánlás a az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény módosításáról

Részletesebben

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés Előterjesztés: Címe: a Kunszentmárton Város Önkormányzata által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATAL T T /7417/3 Érkezett: 2012 JuN 05. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának ajánlás

Részletesebben

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA V. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM Ára: 2600 Ft 2013. JANUÁR 18. TARTALOM oldal JOGSZABÁLYOK 2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati

Részletesebben

2012. évi... törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fennta tt» - s iqtézmcnyek állam i fenntartásba vételéről'

2012. évi... törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fennta tt» - s iqtézmcnyek állam i fenntartásba vételéről' tar :,,, _ ; ( 3mányszásn: S288A -4 5 2012. évi... törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fennta tt» - s iqtézmcnyek állam i fenntartásba vételéről' Az Országgyűlés a minden gyermek

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény egyes rendelkezéseinek 2013. január 1. nappal történő módosításáról 1./ 2013. január 1. naptól a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Döntés köznevelési intézmények működtetéséről Iktatószám: 7442/2012.

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS a köznevelési intézmények települési nemzetiségi önkormányzati fenntartásba vételével összefüggő intézményi átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben

T/8888. számú törvényjavaslat. a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről

T/8888. számú törvényjavaslat. a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/8888. számú törvényjavaslat a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről Előadó: Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Köznevelési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 450 Püspökladány, Bocskai u.. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

Részletesebben

2. A KLIK 1. szerinti átalakítására és az ahhoz kapcsolódó közfeladat átvételére július 1-jével kerül sor.

2. A KLIK 1. szerinti átalakítására és az ahhoz kapcsolódó közfeladat átvételére július 1-jével kerül sor. A Kormány 146/2015. (VI. 12.) Korm. rendelete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő egyes szakképző intézmények átadásáról, valamint egyes kormányrendeleteknek a szakképzés intézményrendszerének

Részletesebben

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3486/11. szám Érkezett : 2011 S2EPT 1 2. Az Országgyűlés Kulturális és sajt ó bizottságának ajánlás a a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról

Részletesebben

A KÖZOKTATÁSBAN DOLGOZÓ SZÁMVITELI

A KÖZOKTATÁSBAN DOLGOZÓ SZÁMVITELI A KÖZOKTATÁSBAN DOLGOZÓ SZÁMVITELI SZAKEMBEREKET ÉRINTŐ 2013-AS JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK AZ INTÉZMÉNYRENDSZER FENNTARTÁSÁVAL ÉS MŰKÖDTETÉSÉVEL KAPCSOLATOSAN ALAPFOGALMAK Köznevelési intézmény Fenntartás

Részletesebben

léú-plc;.. fc 11c..1/tltr1exA

léú-plc;.. fc 11c..1/tltr1exA fl"'j't l 'ft)ttrl'j 9: /-1 Szám: 1 12012. léú-plc;.. fc 11c..1/tltr1exA ELŐTERJESZTÉS Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. szeptember -i ülésére. ' Sümeg prága és Bazsi Községek Tárgy: Szándéknyilatkozat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 12-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 12-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lakossági víz-és csatornaszolgáltatás támogatás igénylése Tisztelt Képviselő-testület! Az

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére 5. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 30-i ülésére Tárgy: Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának felülvizsgálta Az előterjesztést

Részletesebben

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z ORSZÁGGYULES HIVATALA T/10749/15. Érkezett : 2013 StEPT 1 6. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Klebelsberg Intézményfenntartó Központ A köznevelési intézmények működtetésének megváltozása Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szegedi tankerületi igazgató 1 2016. október 10. Az állami köznevelési közfeladat

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat ./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzata, mint alapító a Kerekegyházi Bóbita Óvoda a határozat

Részletesebben

A KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ALAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, AZ ALAPÍTÓ OKIRATOK TARTALMI ELEMEI ÉS A KÖZÖSSÉGI TÉR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSA

A KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ALAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, AZ ALAPÍTÓ OKIRATOK TARTALMI ELEMEI ÉS A KÖZÖSSÉGI TÉR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSA A KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ALAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI, AZ ALAPÍTÓ OKIRATOK TARTALMI ELEMEI ÉS A KÖZÖSSÉGI TÉR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSA Egy kisvárosi önkormányzat önállóan tartja fenn művelődési házát és könyvtárát.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

TESZT EREDMÉNYEK MEGYEI BONTÁSBAN

TESZT EREDMÉNYEK MEGYEI BONTÁSBAN SZAKÉRTŐI KATASZTER TESZT EREDMÉNYEK MEGYEI BONTÁSBAN TÁMOP 3.1.10 A helyi oktatásirányítás fejlesztése 2012. szeptember 19-20. A helyes válaszok kékkel, aláhúzva. 1. Ki lesz felelős 2013. január elsejét

Részletesebben

Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT

Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT Módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT (megel z módosítás: 2013. május 29.) A (székhelye: 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.), a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola alapító okiratát a nemzeti

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2012. december 13-án (csütörtök) 18.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2012. december 13-án (csütörtök) 18.00 órakor Szám:23079/2012. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december 13-án (csütörtök) 18.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Arany János

Részletesebben

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére 15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. május 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Batsányi János Gimnázium és Kollégium

Részletesebben

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a T/6217/13. szám Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Honvédelmi és rendészeti bizottságának ajánlás a egyes büntetőjogi

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca Város Önkormányzata fenntartásában működő Tapolcai Óvoda intézményátszervezése

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 7. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Garas u. 26. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos

Részletesebben

Alapító Okiratot módosító okirat 2

Alapító Okiratot módosító okirat 2 Alapító Okiratot módosító okirat 2 Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2012. december 13. napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról szóló

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 1. napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzati költségvetési

Részletesebben

(a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel: I. ELŐZMÉNYEK

(a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel: I. ELŐZMÉNYEK MEGÁLLAPODÁS a Polgár Város Önkormányzata által működtetett köznevelési intézmény állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint a feladatellátáshoz

Részletesebben

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a T/12720/19. szám Az Országgyűlés Önkormányzati bizottságának Egészségügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának a j á n l á s a a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

Javaslat a Szent János utcai Óvoda alapító okiratának módosítására

Javaslat a Szent János utcai Óvoda alapító okiratának módosítására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010.szeptember 16-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Szent János utcai Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Dr. Gémesi

Részletesebben

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata.

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata. Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata RAABE konferencia Budapest, 2013.02.28 dr. Gera Tibor Valamennyi nevelési-oktatási

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3660/10.szám 1007 SZER 2 0. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Európai ügyek bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Költségvetési,

Részletesebben

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e Az Országgy űlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Országgyűlés Hivatal a lrományszáfh : 5 \)U Q Érkezett: 2015 JÓN Kijelölt bizottsál A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat.

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat. ORSZÁGGVÜLÉS I1IVATAL.t- T/10979/17. Érkezett : 2009 NOV 4 8. Az Országgy űlé s Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának kiegészít ő ajánlás a a közoktatásról

Részletesebben

4. Az Nkt. 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

4. Az Nkt. 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4476) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről szóló döntés meghozatalára

Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről szóló döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a közoktatási intézmények működtetéséről

Részletesebben

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(...) határozata

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(...) határozata E LŐTERJESZTÉS a II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, megszüntető okiratának módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 29-i ülésére Előterjesztő: Stayer László

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 8. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /461-25/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. szeptember 16 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolcai Egységes Pedagógiai

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT amellyel Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 2013. június 21. napján kelt, 2013. július 1-től hatályos alapító

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. (a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel: I. ELŐZMÉNYEK

MEGÁLLAPODÁS. (a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel: I. ELŐZMÉNYEK MEGÁLLAPODÁS a Szajol Község Önkormányzata által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint a feladatellátáshoz

Részletesebben

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

Egymással-egymásért! A GYEREKEKÉRT!

Egymással-egymásért! A GYEREKEKÉRT! Egymással-egymásért! A GYEREKEKÉRT! Godóné Bóta Éva 2013.06.07. Nincsen semmi, amit nehezebb véghezvinni, aminek kétségesebb a sikere, amit veszélyesebb felvetni, mint a dolgok új rendjének kezdeményezését

Részletesebben

2013. jan. 1-vel hatályba lépő normák a nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvényben (normaszöveg-gyűjtemény)

2013. jan. 1-vel hatályba lépő normák a nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvényben (normaszöveg-gyűjtemény) 2013. jan. 1-vel hatályba lépő normák a nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvényben (normaszöveg-gyűjtemény) Tartalmi áttekintő: állami intézményfenntartó központ, mint a tanügyigazgatás új térségi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 4. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Bárdos Lajos Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Iskola sétány 18. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos Általános

Részletesebben

Az Országgyűlés. vitájáho z

Az Országgyűlés. vitájáho z ORSZÁGGY JLÉS HIVATALA T/7858/8. Érkezett: 2012» L 0 4. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- é s vallásügyi bizottságának Gazdasági és informatikai

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 5. melléklete Dunakeszi Oktatási Központ 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Dunakeszi Oktatási Központ

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a T/9318/45. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A Érkezett : 2009 JuN 29. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil-

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratát

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Többsincs Óvoda és Bölcsöde Alapító Okiratának módosítása. Tura Város Önkormányzatának

Részletesebben

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS - MEGÁLLAPODÁS

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS - MEGÁLLAPODÁS KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS - MEGÁLLAPODÁS köznevelési intézmény települési nemzetiségi önkormányzati fenntartásba vételével összefüggő intézményi átadás-átvételről, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó jogok

Részletesebben

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 43/2012.(IV.26.) határozattal egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA Kihirdetési záradék: A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 2012. május

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Nyilvántartási szám: ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a 200/1993. (II. 9.) határozatával jóváhagyott, a Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. K i v o n a t Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 149/2014.

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat egységes szerkezetbe foglalt módosított

Részletesebben

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Alapító Okirata

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Alapító Okirata A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Alapító Okirata 2014 1 A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Az intézmény

Részletesebben

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a T/6768/18. szám ORSZÁCG Y 1J lyé 7 _ 1 Tr l. Érkezett: 2008 DEC 1 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k ajánlás a a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 3. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Piros Óvoda 2120 Dunakeszi, Hunyadi u. 70. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Piros Óvoda egységes szerkezetbe foglalt,

Részletesebben

Kormányhivatali ellenőrzések

Kormányhivatali ellenőrzések Kormányhivatali ellenőrzések Az elmúlt évek kormányhivatali ellenőrzései alapján készült az alábbi összefoglaló, melyben összegyűjtésre került, hogy milyen céllal, milyen módon és mit vizsgál az illetékes

Részletesebben

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a T/17968/10. szám Az Országgyűlés Kulturális és sajtó bizottságának Alkotmány- és igazságügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának Önkormányzati bizottságának a j á n l á s

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) 2012. április 1-jétől 1 SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

Részletesebben

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal.

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal. A nem állami költségvetési szerv, vagy települési önkormányzat beleértve a helyi önkormányzatok társulását is által alapított intézmények (egyházi és magán köznevelési intézmények) működési engedélye Ügyleírás:

Részletesebben

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok.

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok. Okirat száma: 0-/9-15/01. Módosító okirat A Pécs Közgyűlése által 01. május 4. napján kiadott 08-8/08-/01. okiratszámú alapító okiratát az államháztartásról szóló 011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti

Részletesebben

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Ózd, 2018. április 27. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Képviselő-testületi Osztály Az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

A köznevelési intézmények projektjei a megvalósításhoz kapcsolódó feladatok és tapasztalatok a fenntartóváltást követően

A köznevelési intézmények projektjei a megvalósításhoz kapcsolódó feladatok és tapasztalatok a fenntartóváltást követően A köznevelési intézmények projektjei a megvalósításhoz kapcsolódó feladatok és tapasztalatok a fenntartóváltást követően Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Klebelsberg

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-4/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Alapító okirata

Szivárvány Óvoda Alapító okirata Szivárvány Óvoda Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Fenntartói jog átadása Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartásában működő Eötvös József Középiskola, Szakiskola és Kollégiumra vonatkozó fenntartói

Részletesebben

Összeállította: Kozák András köznevelési szakértő

Összeállította: Kozák András köznevelési szakértő A nemzeti köznevelési törvény módosításai a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről szóló 2012. évi CLXXXVIII. törvény (3. Nkt.-novella) 13.

Részletesebben

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának 010. május 13. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 53/010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának átadás-átvétele 54/010. (V. 13.) Kgy. Szigetvár

Részletesebben

Társulási ülés 2012. december 11. 10. napirend ALAPÍTÓ OKIRAT

Társulási ülés 2012. december 11. 10. napirend ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRAT A Jászsági Óvodai Intézménynek, mint a Jászsági Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Köznevelési Intézmény jogutód Intézményének a Jászsági Többcélú Társulás Társulási Tanácsa

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén 1./Napirend: Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár alapító okirat módosítása Előterjesztő: polgármester Tárgyalja a képviselő-testület 2014. március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Előterjesztés

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

7632 Pécs, Enyezd út 1. 72/

7632 Pécs, Enyezd út 1. 72/ ALAPÍTÓ OKIRAT A Pécsi Evangélikus Egyházközség (székhelye: 7621 Pécs, Dischka Győző u. 4-6.), a Kék Elefánt Evangélikus Óvoda alapító okiratát a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint

Részletesebben

A köznevelési intézményeket érintő finanszírozási változások

A köznevelési intézményeket érintő finanszírozási változások A köznevelési intézményeket érintő finanszírozási változások Budapest, 2013. Január 9. Környei László szakmai igazgató Studiorum Consulting 1 Az átalakítás kiemelt célja Járuljon hozzá a köznevelési intézményrendszerben

Részletesebben

EGYSÉGES JA VASLA T. Esztergom Város Önkormányzata egyes intézményeinek átvételéről szóló T/5070. sz. törvényjavaslat.

EGYSÉGES JA VASLA T. Esztergom Város Önkormányzata egyes intézményeinek átvételéről szóló T/5070. sz. törvényjavaslat. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Ellenjegyezte :, n 34 5, '''""C 'O/ Érívezett: 2011 DEC 1 5. EGYSÉGES JA VASLA T Esztergom Város Önkormányzata egyes intézményeinek átvételéről szóló T/5070. sz. törvényjavaslat

Részletesebben

irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. ~som ";, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O">* Tisztelt Elnök Úr!

irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. ~som ;, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O>* Tisztelt Elnök Úr! b n vidlca{d Az Országgy űlés Népjóléti bizottsága irományszám: ' 11LL 8 I Érkezett 2015 MÁJ o 7. C Kijelöli bizottság ~som ";, A Népjóléti btzottságflélentése. wtl1:.'.is7 ~ O">* a gyermekek védelméről

Részletesebben

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/10238/14. Érkezett : 2013 ÁPR 0 O. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolato s nemzetközi közigazgatási

Részletesebben