A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat."

Átírás

1 A PÓKER ALAPJAI Idegen kifejezések: Ebben a kis összefoglalóban megtaláltok minden olyan információt, ami ahhoz kell, hogy a pókerasztalnál ne érezzétek magatokat idegennek. Még akkor se, ha valójában a játék tele van idegen kifejezésekkel: Dealer Button: Az osztót jelölő kis korong. Flop: Az asztalra képpel felfelé kiosztott három lap. Turn : A negyedik felfordított lap az asztalon. River : Az ötödik felfordított lap az asztalon. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat. Blind (Vak licit) : Az osztótól balra űlő két embernek mindenképpen licitálnia kell. Ezt hívják vak licitnek. Az osztótól balra ulô ember adja a kis vak licitet (Small Blind - SB), míg a következő a nagy vak licitet (Big Blind - BB). Fix limites $1/$2-es játéknál az SB általában $0.5. a BB $1. Bet (Nyitás) : Az első berakott tét a licit során Call (Tartás) : Egy másik játékos által berakott tét tartása Raise (Emelés) : Egy másik játékos által berakott tét emelése Fold (dobás) : Ha előtted nyitottak, vagy emeltek és nem akarod tartani a tétet, akkor dobnod kell. Check (passz) : Ha még senki nem nyitott előtted, akkor lehetőséged van passzolni. (Azaz nem kell pénzt beraknod.) Persze ha utánad valaki nyit, akkor döntened kell, hogy tartod vagy dobsz Pot : A játék során berakott pénz összessége Limit : A limit nagysága határozza meg a vakok nagyságát és a későbbi lehetséges emelések mértékét. A típusa pedig azt, hogy miként történhet az emelés. Három típust használnak általában: fix, pot limit, no limit.

2 Fix limit : Fix limites játék során mindig csak a limitnek megfelelő összeggel emelhetünk. Pl. $1/$2-es limitű asztalnál az első két licitkörben $1 a lehetséges nyitás (és emelés), míg a második két licitkörben $2. No limit : No limit játéknál az emelés felső határa a nálad levő pénz mennyisége. A minimális emelés nem lehet kisebb, mint a nagy vak licit, illetve mint az előző emelés a licitkörben. Pl. $1/$2-es NL asztalnál a nagy vak $2. Ekkor a minimális nyitás, emelés $2. De ha előttünk valaki 10 dollárt emelt, akkor abban a körben már minimum 10 dollárral kell nekünk is emelni, ha emelni szeretnénk. A következő licitkörben megint $2-ről indul a minimális emelés. Pot limit : A minimális emelésre vonatkozó szabályok megegyeznek a no limit szabályival. A maximum pedig nem lehet nagyobb, mint az eddig berakott pénz. Ennek pontos kiszámítása a következő: a játékos először tartja az eddigi emelést, ekkor kell összeszámolni a pot értékét, majd ennyivel lehet emelni. Tehát Pl. egy durva $5/10-es játéknál ez a következőképpen történik: $5, $10 (ezek a blindok) $35, $120, $ Ezek persze a maximális emelések, ennél lehet kisebbet is emelni, illetve egyáltalán nem szükséges minden játékosnak emelni. Pocket : Holdemnél a kézbe kapott két lap. Pre-flop : Az osztás és a flop kirakása közti időszak. Showdown : A játék végén a lapok megmutatása

3 Melyik az erősebb? Royal flöss A K Q J T Ha két embernek is royal flöss-se van, akkor döntetlen van, a színe nem számít. Színsor (Straight Flush) Két színsor közül az nyer, akinek magasabb lappal kezdődik. Póker A A A A 3 Két póker közül az nyer, akinek magasabb lapokból van pókere. Ha egyforma, akkor az nyer, akinek az 5. lapja magasabb. Full A A A K K Két full közül az nyer, akinek a 3 egyforma magasabb lapból áll. Ha ez egyforma, akkor az nyer akinek a két lapja magasabb. Ha ez is egyforma, akkor döntetlen. Szín (flush) K J Két szín közül az nyer, akinek magasabb lapja van az adott színből. Ha az egyforma, akkor a következő lap számít, stb. Sor (Straight) Két sor közül az nyer, akinek a sora magasabb lappal kezdődik. Az ász lehet a sor elso vagy utolsó lapja, de nem lehet középen. Tehát a 3 2 A K Q nem sor! Drill K 5 Két drill közül az nyer, akinek magasabb lapokból van. Ha egyforma, akkor az nyer, akinek magasabb lapja van mellette (Pl. TTT Q 9 vs TTT K Q esetén az első játékos nyer.) Két pár K K 7 7 A Két két pár közül az nyer, akinek magasabb lapokból van párja. (Pl. QQ JJ vs AA QQ esetén az elso játékos nyer.) HA mindkét pár egyforma, akkor az nyer, akinek az 5. lapja magasabb. Egy pár A A J 5 K Két egy pár közül az nyer, akinek magasabb lapból van párja. Ha ez egyforma, akkor az nyer, akinek a pár mellet magasabb lapja van. Ha az is egyforma, akkor a következő lap számít. Ha a pár is egyforma, és a maradék három lap is, akkor döntetlen. Magas Lap A K Ha mindenkinek csak magas lapja van, akkor az nyer, akinél a legmagasabb lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő lap számít, stb.

4 Melyik játék micsoda? Texas Holdem A texas holdem egy lenyűgöző játék, szabályai néhány perc alatt elsajátíthatóak, de egész életünkben tanulhatjuk, hogyan is kell JÓL játszani. A texas holdemben minden játékos két lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. Ez az öt lap un. közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből az összesen hét lapból tetszőleges ötöt használhatunk fel. (Tehát a kezünkben lévő lapok közül kettőt, egyet vagy akár nullát is használhatunk.) Most nézzük közelebbről a játék fázisait. I. Osztás Az osztótól (akit a dealer button jelöl) balra ülő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek két lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak. (Kaszinóban van hivatásos osztó, ő oszt a játékos helyett.) II. Pre-flop licit Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van: Tartja a tétet. (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak) Emel (természetesen a limitnek megfelelően) Dob A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha elötte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját. Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Altalában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel.

5 III. Flop Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A későbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek mint ez.) A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van: Passzol, azaz nem tesz be tétet. Nyit, azaz beteszi a kezdőtétet (A limitszabályoknak megfelelően) Dob. (Ennek persze nem sok értelme van addig, amíg valaki nem tett be tétet.) Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei: Tartja a tétet Emel Dob Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját. IV. Turn Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az első két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.) V. River Az osztó lerakja a ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. VI. Showdown Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer aki a legjobb öt lapot tudja összehozni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha előttünk valaki már jobb lapot mutatott mint a miénk, akkor nem kötelező megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk. A játék természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

6 Omaha Az omaha azzal vívta ki népszerűségét, hogy sokkal akciódúsabb, mint a holdem. Ezt annak köszönheti, hogy itt az ember induláskor négy lapot kap a kezébe. A másik nagyon fontos eltérés, hogy az omahában a játékosnak KÉT lapot KELL a kezéből használni, és hármat pedig az asztalról. Itt nincs választási lehetőség!! Tehát az omahában minden játékos NÉGY lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. Ez az öt lap un. közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből az összesen kilenc lapból ötöt használhatunk fel úgy, hogy kettőt a kezünkből KELL használni, hármat pedig az asztalról. Most nézzük közelebbről a játék fázisait. I. Osztás Az osztótól (akit a dealer button jelöl) balra ülő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek négy lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak. (Kaszinóban van hivatásos osztó, ő oszt a játékos helyett.) II. Pre-flop licit Miután mindenki megkapta a lapját a nagy vak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van: Tartja a tétet. (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak) Emel (természetesen a limitnek megfelelően) Dob A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha előtte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját. Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Általában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel. III. Flop Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A későbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek mint ez.) A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van: Passzol, azaz nem tesz be tétet. Nyit, azaz beteszi a kezdőtétet (A limitszabályoknak megfelelően)

7 Dob. (Ennek persze nem sok értelme van addig, amíg valaki nem tett be tétet.) Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei: Tartja a tétet Emel Dob Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját. IV. Turn Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az első két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.) V. River Az osztó lerakja a ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. VI. Showdown Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer, aki a legjobb öt lapot tudja összehozni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha előttünk valaki már jobb lapot mutatott, mint a miénk, akkor nem kötelező megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk. A játék természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

8 Omaha Hi/Lo Az Omaha Hi/Lo az Omaha egy verziója. A játék menete végig megegyezik a rendes Omahával, csak itt a végén két részre osztják az összegyűlt tétet. Az egyik fele az ún. High Pot. Ezt az nyeri, akinek a legmagasabb lapja van, pont mint a hagyományos játékban. A másik fele a Low Pot. Ezt a legkisebb kéz nyeri. Legkisebb kéznek az számít, akinél öt különböző lap van, ami közül egyik sem lehet nyolcasnál nagyobb. (Tehát nem lehet benne, pár, drill stb. Viszont a sor, flush itt nem számít.) A legjobb Low lap az A2345. Ha több megfelelő lap is van, akkor az nyer, akinél a legalacsonyabb magas lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő dönt. Példa: A vs A esetén az első játékos nyer, mert neki hatos a legmagasabb lapja, a másiknak meg nyolcas. Ha nincs megfelelő low kéz, akkor a teljes potot a legjobb lap tulajdonosa nyeri. Mindenki indulhat egyszerre a High potért, és a Low Potért is. Fontos, hogy az Omaha Hi/Lo-ban is két lapot kell a kézből használni, és hármat az asztalról, azonban a Low pothoz, és a High pothoz lehet más lapokat használni a kézből is, és az asztalról is.

9 7 Card Stud A 7 Card Stud a hold'emtől jelentősen különböző játék. Itt ugyanis nincsenek közös lapok, hanem minden játékosnak saját lapjai vannak. Mindenki összesen hét lapot kap, ebből három zárt (azaz csak Te látod), és négy nyílt, azaz mindenki láthatja. A hold'emmel ellentétben itt nincs vak licit. Az osztás előtt minden játékos egyforma nagyságú tétet (ante) tesz be. (Ennek nagysága függ az aktuális limittől. $1/$2-es alapnál 25 cent a tét.) 7 Card Studot maximum nyolc ember játszhatja egyszerre. A tét berakása után mindenki három lapot kap: két zártat, és egy nyíltat (door card). A licitálást az az ember kezdi akinek a legkisebb a nyílt lapja. Ha egyformák, akkor a szín dönt (treff, káró, kör, pikk az erő sorrend.) Az első licitálónak kötelező tennie. (Bring-in.) Annyi döntési lehetősége van, hogy ő választhatja meg, hogy a kisebbik limitet, vagy annak a felét teszi-e be. (Tehát $1/$2-es asztalnál 50 centet, vagy egy dollárt tehet.) A többiek tarthatják, vagy emelhetnek. Egy licit körben maximum háromszor lehet emelni. Ezután ismét egy nyílt lapot osztanak. (Fourth Street) Ettől kezdve mindig az kezdi a licitálást, akinek a legerősebb a nyílt lapja. Itt már nem kötelező tenni, lehet passzolni is. (Check) Amennyiben az első licitálónak a két nyílt lapja egy pár, akkor dönthet úgy, hogy rögtön dupla téttel indít. (Tehát $1/$2-es asztalon két dollárral.) A licit után újabb nyílt kártya következik (Fifth Street). Innen kezdve minidig a magasabb limittel kell licitálni ($2 az $1/$2-es asztalon.) Ezután újabb nyílt lap következik. (Sixth Street) A licit után jön a hetedik lap, ami ismét zárt. Ha több mint egy játékos maradt játékban a licit után, akkor az nyer, akinek a lapjaiből ötöt felhasználva a legerősebb keze van. Először annak kell megmutatnia a lapjait, akinek a négy nyílt lapja a legerősebb. Ha túl sokan maradnak játékban a végéig, és így nem jutna mindenkinek saját lap, akkor a 7. lap egy közös nyílt kártya lesz.

10 7 Card Stud Hi/Lo A 7 Card Stud Hi/Lo a sima stud egy változata, ahol a potot a végén két részre osztják: - High pot - ezt a legjobb kéz nyeri, pont mint a normál játékban - Low pot - ezt a legkisebb kéz nyeri. Legkisebb kéznek az számít, akinél öt különböző lap van, ami közül egyik sem lehet nyolcasnál nagyobb. (Tehát nem lehet benne, pár, drill stb. Viszont a sor, flush itt nem számít.) A legjobb Low lap az A2345. Ha több megfelelő lap is van, akkor az nyer, akinél a legalacsonyabb magas lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő dönt. Példa: A vs A esetén az első játékos nyer, mert neki hatos a legmagasabb lapja, a másiknak meg nyolcas. Mindenki összesen hét lapot kap, ebből három zárt (azaz csak Te látod), és négy nyílt, azaz mindenki láthatja. A hold'emmel ellentétben itt nincs vak licit. Az osztás előtt minden játékos egyforma nagyságú tétet (ante) tesz be. (Ennek nagysága függ az aktuális limittől. $1/$2-es alapnál 25 cent a tét.) 7 Card Studot maximum nyolc ember játszhatja egyszerre. A tét berakása után mindenki három lapot kap: két zártat, és egy nyíltat (door card). A licitálást az az ember kezdi, akinek a legkisebb a nyílt lapja. Ha egyformák, akkor a szín dönt (treff, káró, kör, pikk az erő sorrend.) Az első licitálónak kötelező tennie. (Bring-in.) Annyi döntési lehetősége van, hogy ő választhatja meg, hogy a kisebbik limitet, vagy annak a felét teszi-e be. (Tehát $1/$2-es asztalnál 50 centet, vagy egy dollárt tehet.) A többiek tarthatják, vagy emelhetnek. Egy licit körben maximum háromszor lehet emelni. Ezután ismét egy nyílt lapot osztanak. (Fourth Street) Ettől kezdve mindig az kezdi a licitálást, akinek a legerősebb a nyílt lapja. Itt már nem kötelező tenni, lehet passzolni is. (Check) Ha az első licitálónak a két nyílt lapja egy pár, akkor sem duplázhatja meg a limitet, mint a sima Studnál. A licit után újabb nyílt kártya következik (Fifth Street). Innen kezdve minidig a magasabb limittel kell licitálni ($2 az $1/$2-es asztalon.) Ezután újabb nyílt lap következik. (Sixth Street) A licit után jön a hetedik lap, ami ismét zárt. Ha túl sokan maradnak játékban a végéig, és így nem jutna mindenkinek saját lap, akkor a 7. lap egy közös nyílt kártya lesz. Ha több mint egy játékos maradt játékban a licit után, akkor az nyeri a High Potot, akinek a lapjaiból ötöt felhasználva a legerősebb keze van. Először annak kell megmutatnia a lapjait, akinek a négy nyílt lapja a legerősebb.

11 A Low potot az nyeri, akinek a fent leírt szabályok szerint a leggyengébb keze van. Bármely lapot használhatod a low pothoz és a high pothoz is egyszerre, az ász pedig lehet egyszerre a legkisebb és legnagyobb lap is. Ha nincs a szabályoknak megfelelő Low kéz, akkor nem kell szétosztani a potot, az egészet a legerősebb kéz nyeri.

12 Razz (Seven-Card Stud Low) A Razz a stud egy változata, de itt a leggyengébb kéz nyeri az egész potot. A sor, flush itt nem számít. A legjobb nyerőlap a razzban az A2345. Ha több lap közül az nyer, akinél a legalacsonyabb magas lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő dönt. Példa: A vs A esetén az első játékos nyer, mert neki hatos a legmagasabb lapja, a másiknak meg kilences. Mindenki összesen hét lapot kap, ebből három zárt (azaz csak Te látod), és négy nyílt, azaz mindenki láthatja. A hold'emmel ellentétben itt nincs vak licit. Az osztás előtt minden játékos egyforma nagyságú tétet (ante) tesz be. (Ennek nagysága függ az aktuális limittől. $1/$2-es alapnál 25 cent a tét.) Razzt maximum nyolc ember játszhatja egyszerre. A tét berakása után mindenki három lapot kap: két zártat, és egy nyíltat (door card). A licitálást az az ember kezdi, akinek a legnagyobb a nyílt lapja. (Az ász a razzban a legkisebb lap.) Ha egyformák, akkor a szín dönt (treff, káró, kör, pikk az erő sorrend.) Az első licitálónak kötelező tennie. (Bring-in.) Annyi döntési lehetősége van, hogy ő választhatja meg, hogy a kisebbik limitet, vagy annak a felét teszi-e be. (Tehát $1/$2-es asztalnál 50 centet, vagy egy dollárt tehet.) A többiek tarthatják, vagy emelhetnek. Egy licit körben maximum háromszor lehet emelni. Ezután ismét egy nyílt lapot osztanak. (Fourth Street) Ettől kezdve mindig az kezdi a licitálást, akinek a leggyengébb a nyílt lapja. Itt már nem kötelező tenni, lehet passzolni is. (Check) Ha az első licitálónak a két nyílt lapja egy pár, akkor sem duplázhatja meg a limitet, mint a sima Studnál. A licit után újabb nyílt kártya következik (Fifth Street). Innen kezdve minidig a magasabb limittel kell licitálni ($2 az $1/$2-es asztalon.) Ezután újabb nyílt lap következik. (Sixth Street) A licit után jön a hetedik lap, ami ismét zárt. Ha túl sokan maradnak játékban a végéig, és így nem jutna mindenkinek saját lap, akkor a 7. lap egy közös nyílt kártya lesz. A potot az nyeri, akinek a fent leírt szabályok szerint a leggyengébb keze van.

13 HORSE A HORSE egy rövidítés, amely a következő póker játékokat takarja: Hold'em Omaha high-low Razz (Seven card stud low) Stud (Seven card stud high) Eight-or-better (Seven card stud high-low) A HORSE játék során a fenti sorrendben minden játékból egy teljes kört játszanak. Amikor a játék a Razzra vált, a buttont nem viszik tovább, így amikor a Stud Hi-Lo után visszaváltanak Holdemre, senki nem marad ki a vakokból. A HORSE során minden játék fix limites. A vakokra két lehetőség van: azonos vakokkal játszák végig mind az öt játékot, vagy pedig a játék váltásakor emelkednek a vakok is. Néhány helyen lehet játszani HOSE-t is, ami a HORSE Razz nélküli változata. Guts Poker A Guts Póker egy három lappal játszott póker verzió. A lapok erőssége eltér a megszokottól. Két változat van: Survivor Guts, Monte Carlo Guts 1. A játék körökre van osztva. Egy körön belül változó számú osztás lehet. 2. Minden játékos beteszi az előre megbeszélt tétet. (Pl. a $1-es asztalnál 1 dollárt.) 3. Az osztó mindenkinek oszt három lapot. 4. Minden játékos eldönti, hogy játékban marad-e, vagy eldobja a lapját. Ezt az osztó jelzésére egyszerre kell bejelenteni. Aki késik, az automatikusan dob. 5. Akik játékban maradtak megmutatják a lapjukat. A legjobb lap nyeri a potot. 6. Akik játékban maradtak, de vesztettek büntetésképpen az előző potnak megfelelő összeget tesznek be. Tehát ha pl. 10 dollár volt a potban, akkor a vesztesnek ennyi pénzt kell berakni.

14 6.1. Monte Carlo Guts esetén minden vesztes játékosnak be kell tenni a pénzt Survivor Guts esetén csak annak, akinek a leggyengébb lapja volt A vesztes játékosoknak nem kell a kezdő tétet is beadniuk. 7. Ha mind a három játékos dobott, akkor a potot senki sem viheti el, mindenki beteszi a kezdő tétet, és új leosztás jön. 8. Ha csak egy játékos maradt játékban, (vagy több játékos esetén nem volt vesztes, mert mindenkinek egyforma lapja volt) akkor vége a körnek. Mindenki beteszi a kezdőtétet, és új kör kezdődik. 9. Új játékos csak új kör kezdetekor kapcsolódhat be a játékba. 10. Figyelem! A Guts Pókerben más a lapok erősorrendje, mint a hagyományos játékban!! Színsor (Straight Flush) Két színsor közül az nyer, akinek magasabb lappal kezdődik. Drill Két drill közül az nyer, akinek magasabb lapokból van. Sor (Straight) Két sor közül az nyer, akinek a sora magasabb lappal kezdődik. Az ász lehet a sor első vagy utolsó lapja, de nem lehet középen. Tehát a 2 A K nem sor! Szín (flush) K J 6 Két szín közül az nyer, akinek magasabb lapja van az adott színből. Ha az egyforma, akkor a következő lap számít, stb.

15 Egy pár A A J Két egy pár közül az nyer, akinek magasabb lapból van párja. Ha ez egyforma, akkor az nyer, akinek a pár mellett magasabb lapja van. Magas Lap A K 8 Ha mindenkinek csak magas lapja van, akkor az nyer, akinél a legmagasabb lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő lap számít, stb.

16 Pineapple A pineapple a texas holdem egy változata. A pineapple-ben minden játékos három lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. (A három kézbe kapott lap közül az egyiket majd el kell dobni.) Ez az öt lap un. közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből az összesen hét lapból tetszőleges ötöt használhatunk fel. (Tehát a kezünkben lévő lapok közül kettőt, egyet vagy akár nullát is használhatunk.) Most nézzük közelebbről a játék fázisait. I. Osztás Az osztótól (akit a dealer button jelöl) balra ülő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek három lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak. (Kaszinóban van hivatásos osztó, ő oszt a játékos helyett.) II. Pre-flop licit Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van: Tartja a tétet. (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak) Emel (természetesen a limitnek megfelelően) Dob A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is, ha előtte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját. Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Általában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel. III. Flop Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A későbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek mint ez.) A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van:

17 Passzol, azaz nem tesz be tétet. Nyit, azaz beteszi a kezdőtétet (A limitszabályoknak megfelelően) Dob. (Ennek persze nem sok értelme van addig, amíg valaki nem tett be tétet.) Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei: Tartja a tétet Emel Dob Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját. A licit után minden játékosnak el KELL dobnia a kezében levő lapok közül egyet. Innentől kezdve minden pontosan úgy zajlik, mint a texas holdem-ben. IV. Turn Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az első két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.) V. River Az osztó lerakja a ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. VI. Showdown Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer aki a legjobb öt lapot tudja összehozni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha előttünk valaki már jobb lapot mutatott, mint a miénk, akkor nem kötelező megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk. A játék természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

18 5 Card Draw Ez a nálunk is jól ismert cserélgetős póker. 1. Minden játékos berakja a kezdőtétet. 2. Az osztó mindenkinek 5 lapot oszt. 3. Ezután egy licitkör következik. (Vannak olyan variációk, ahol nem lehet licitet kezdeni, ha nincs legalább egy J pár a kézben) 4. A licit után minden játékos cserélhet 0-5 lap között. (Van olyan verzió, ahol ászt nem lehet cserélni, illetve vannak, akik úgy játsszák, hogy max. 3 lapot lehet cserélni.) 5. Ezután újabb licitkör következik. 6. Az utolsó lépés a lapok megmutatása. A legerősebb lap nyer Vannak, akik csak 32 lappal játszanak. Fontos, hogy ilyenkor a lapok erő sorrendjében a full és a flöss megcserélődik.

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Póker szabályzat Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000 Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Időbeosztás: Emelés 15 percenként, szünet 4 vakszintenként. 1.

Részletesebben

Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig)

Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig) Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig) 1. Royal Flush 6. Straight (Sor) 2. Straight Flush 7. Three of a kind (Drill) 3. Four of a kind (Póker) 8. Two pair (Két pár) 4. Full house 9. One

Részletesebben

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság 2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság Versenykiírás: - A versenyen részt vehet bármilyen hallássérültek személy, aki a nevezési díjat a verseny megkezdése előtt befizeti, kivéve: 18 év

Részletesebben

Pókerkészlet. Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete. Tchibo GmbH D Hamburg 71872AB6X6III

Pókerkészlet. Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete. Tchibo GmbH D Hamburg 71872AB6X6III Pókerkészlet Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71872AB6X6III Pókerszabályok A kártyacsomag A kártyacsomag 52 lapból áll. 4 szín található benne, ezek mindegyikéhez

Részletesebben

Alkalmazások fejlesztése - Texas Holdem - Somogyi Gergő - 2013. Dokumentáció

Alkalmazások fejlesztése - Texas Holdem - Somogyi Gergő - 2013. Dokumentáció Dokumentáció 1. Követelmény feltárás 1.1 Célkitűzés, projekindító dokumentum A projekt célja egy póker program készítése. A játék egyjátékos módban, gépi ellenfelek ellen működne, ahol a feladat, hogy

Részletesebben

Póker kifejezések [ VISSZA A LAP TETEJÉRE ]

Póker kifejezések [ VISSZA A LAP TETEJÉRE ] Póker kifejezések A Action player Más néven laza játékos. Olyan játékos aki sokat hív, emel, ráemel. Add-on Néhány versenyen lehetőség van plusz zsetonokat venni az első szünetben, az így befizetett összeg

Részletesebben

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A)

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A) A póker matematikája Mostanában egyre közkedveltebb kártyajáték lett a (Holdem) Poker, melynek az is oka lehet, hogy a televízióban megjelent a nagyobb versenyek közvetítése. Mint minden kártyajátékban,

Részletesebben

Kezdõ stratégia. Fix limit. Áttekintés. Copyright 2008, PokerStrategy PS-FL-E-CHARTS-V01

Kezdõ stratégia. Fix limit. Áttekintés. Copyright 2008, PokerStrategy PS-FL-E-CHARTS-V01 Kezdõ stratégia Fix limit Áttekintés 1 Alapok Pozíciód az asztalnál Vakok Hátsó Belsõ Korai 2 A flop elõtt Kezdõkéztáblázat Nagyon erõs kezek: AA, KK, QQ / AKs, AKo Ellenfeleid akciói elõtted Korai poz.

Részletesebben

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250.

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250. PÓKER JÁTÉKSZABÁLY A póker valószínőleg a legnépszerőbb kártyajáték a világon, különbözı életkorú emberek játsszák szerte a világon különbözı pénzösszegekért. Függetlenül attól, hogy gyufaszálban játsszák

Részletesebben

Black Jack A játék menete és további szabályok

Black Jack A játék menete és további szabályok Black Jack A játék menete és további szabályok Az Amerikai Black Jack nevű játékot 6 csomag 52 lapos francia kártyával kell játszani. A játék célja az, hogy a játékos a 21-es összértékhez minél közelebb

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 21. lecke: A feltételes valószínűség, események függetlensége Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Részletesebben

Kis letétes stratégia Áttekintés

Kis letétes stratégia Áttekintés Kezdõ stratégia Kis letétes stratégia Áttekintés Alapok Hogyan játsszál a flop elõtt? Milyen kezeid lehetnek a flop után? Hogyan játsszál a flop után? Menetrend az elsõ limiteken 1 Alapok Mennyi pénzzel

Részletesebben

LECTIO játékszabályok

LECTIO játékszabályok LECTIO játékszabályok Thomas H. Jung játéka A latin Lectio (ejtsd: lekció) szó jelentése választás. Ebben a játékban az a játékos győz, aki a legjobb döntéseket hozza és elsőként fekteti le összes kövét.

Részletesebben

Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat

Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat A verseny célja A Deloitte Tax Poker Tournament (továbbiakban verseny ) célja szakmai megmérettetés lehetőségének biztosítása az adózás iránt érdeklődő

Részletesebben

Ifi rendszer ismertetése

Ifi rendszer ismertetése Ifi rendszer ismertetése Az 1-re 2 licithelyzetek Szegedi Balázs Folytatjuk a megkezdett sorozatunkat, ahol az ifik sztenderd alapú licitrendszerét ismertetjük. Immár hivatalosan is nem ifiként írom ezeket

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 kiadta: Falukönyv-Ciceró Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának jogi vonatkozásokban,

Részletesebben

Kétszemélyes négyes sor játék

Kétszemélyes négyes sor játék Kétszemélyes négyes sor játék segítségével lehetővé kell tenni, hogy két ember a kliens program egy-egy példányát használva négyes sor játékot játsszon egymással a szerveren keresztül. Játékszabályok:

Részletesebben

SINGLE DECK BLACK JACK

SINGLE DECK BLACK JACK SINGLE DECK BLACK JACK Név Minimum tét Maximum tét Játék fajtája Single Deck Black Jack 200Ft 45000Ft Blackjack RTP 99,55 % Legnagyobb téten megnyerhető maximális összeg 112.500Ft A játék áttekintése Ha

Részletesebben

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története:

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története: Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: kirakós (kanaszta, römi, kaszinó, stb.), ütésre menő (snapszer, ulti, bridzs, preferansz, tarokk, stb.) Ütésben lévő lapok pontértéke számít (snapszer, ulti,

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

MUOE ultibajnokság játékszabályai

MUOE ultibajnokság játékszabályai MUOE ultibajnokság játékszabályai I. FEJEZET 1. A játék eszköze, laprangsor Az ultit 3 résztvevő játszhatja 32 lapos magyar kártyacsomaggal. A kártyacsomag 4 színből: pirosból, makkból, tökből és zöldből

Részletesebben

1 Major indulás utáni további licitek. Bergen emelések és Jacoby 2 szan 1Major 3minor

1 Major indulás utáni további licitek. Bergen emelések és Jacoby 2 szan 1Major 3minor Szegedi Balázs Az Ifi rendszer ismertetése (IV) 1 Major indulás utáni további licitek A legutóbbi számban foglalkoztunk részletesen azzal, amikor az 1 Major indulásra a partner 2-es magasságú új színt

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól Tartalom 1.0 Játékötlet 2.0 Tartozékok 3.0 Előkészületek 4.0 Játékmenet 5.0 A játék vége 6.0 Példák 1.0 Játékötlet A játékosok célja, hogy

Részletesebben

Az alap kockajáték kellékei

Az alap kockajáték kellékei Egy játék Dirk Henn-től 2-6 játékos számára Ez a játék két játszási lehetőséget is kínál! Az Alap Kockajáték, és az Alcazaba Variáns. Az alapjáték az Alhambra családba tartozó, teljesen önálló játék, amely

Részletesebben

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke?

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke? Szerzô: Wolfgang Kramer Ki lesz az ökörkör elnöke? Játékosok száma: 2-10 fô Ajánlott: 10 éves kor felett Tartalom:104 db játékkártya, 1 db játékismertetô A JÁTÉK CÉLJA: A játékos célja az, hogy a játékos

Részletesebben

Játékszabály. A játék szerzője: Aczél Zoltán

Játékszabály. A játék szerzője: Aczél Zoltán Játékszabály A játék szerzője: Aczél Zoltán A szabályolvasás szabálya A Patkány-póker itt következő leírása több, egymástól független játékot ölel át. Nem érdemes minden szabályt elolvasni! Ugorj rögtön

Részletesebben

Szerencsejátékok. Elméleti háttér

Szerencsejátékok. Elméleti háttér Szerencsejátékok A következőekben a Szerencsejáték Zrt. által adott játékokat szeretném megvizsgálni. Kiszámolom az egyes lehetőségeknek a valószínűségét, illetve azt, hogy mennyi szelvényt kell ahhoz

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY halligalli szabaly 2005/05/25 13.32 Page 1 FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY Játékosok száma: 2 6 játékos részére Ajánlott: 6 éves kortól Játékidô: kb. 20 perc A játék tartalma: 72 játékkártya

Részletesebben

Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól

Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól Tartalom: PRO verzió részére: 1 játéktábla 4 sorrend kártya 1 értékelő tábla 4 kultikus hely lap 27 színes építő elem ( 8 kék és piros, 6 zöld, 5 lila) 16 semleges

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

KOMBINATORIKA Permutáció

KOMBINATORIKA Permutáció Permutáció 1) Három tanuló, András, Gábor és Miklós együtt megy iskolába. Hányféle sorrendben léphetik át az iskola küszöbét? Írja fel a lehetséges sorrendeket! 2) Hány különböző négyjegyű számot alkothatunk

Részletesebben

Kozmikus baklövés. A játék

Kozmikus baklövés. A játék Kozmikus baklövés A Kozmikus baklövés eredetileg Amerika békés északnyugati erdejeiből származik. Két utazó találkozott ott a játékkal, és annyira megtetszett nekik, hogy elhatározták, mindenhol megosztják

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

Emelkedő áras árverés

Emelkedő áras árverés Emelkedő áras árverés Nyilvános konzultáció 2019. július 3. Kollár Péter Bevezető A jelen prezentációban bemutatott példák és magyarázatok igyekeznek a Dokumentációtervezet* árverési szabályainak jobb

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Tarokk Regiszter. Tartalom

Tarokk Regiszter. Tartalom Tarokk Regiszter ONLINE Verziószám: TRO v2.0., jelen dokumentum kiadási dátuma: 2016.05.09. Copyright Karig Gábor, 2016. Szürkével vannak jelölve azok a fontos képességek, melyeket a TRO korrekt működéséhez

Részletesebben

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező.

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező. Bevezető Körül-belül Krisztus előtt 2125-öt írunk, pont a herakreopoliszi lázadás előtt, és Egyiptom 8. dinasztiájában találjuk magunkat. Káosz uralkodik: Demedzsibtovi fáraó hatalmát megdöntötték, Egyiptom

Részletesebben

ÁTVÁLTÁSOK SZÁMRENDSZEREK KÖZÖTT, SZÁMÁBRÁZOLÁS, BOOLE-ALGEBRA

ÁTVÁLTÁSOK SZÁMRENDSZEREK KÖZÖTT, SZÁMÁBRÁZOLÁS, BOOLE-ALGEBRA 1. Tízes (decimális) számrendszerből: a. Kettes (bináris) számrendszerbe: Vegyük a 2634 10 -es számot, és váltsuk át bináris (kettes) számrendszerbe! A legegyszerűbb módszer: írjuk fel a számot, és húzzunk

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth Andreas Seyfarth Aranyásó vagy kormányzó? Tanácsos vagy építész? Melyik szerepet játszod majd az új világban? Egyetlen célod, hogy minél nagyobb gazdagságra és hírnévre tegyél szert. A kiadó és a szerző

Részletesebben

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter H VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, éves kortól Szerző: Szöllősi Péter A távoli Kínában 000 évvel ezelőtt elszabadultak a fenséges Han császár házi kedvencei: majom,

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

Ifi rendszer ismertetése

Ifi rendszer ismertetése Ifi rendszer ismertetése Az 1szan viszontválasz Szegedi Balázs A Bridzsélet legutóbbi számában részletesen szó volt a (11)12-14 pontos 1szan indulsáról, amit az ifi rendszer minden szkórhelyzetben és pozícióban

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

Gáspár Gyula: PÉNZ AZ ABLAKBAN. (Dr. Nikodémusz Antal emlékére)

Gáspár Gyula: PÉNZ AZ ABLAKBAN. (Dr. Nikodémusz Antal emlékére) Gáspár Gyula: (Dr. Nikodémusz Antal emlékére) PÉNZ AZ ABLAKBAN A szeptemberi alkony sápadt fényei bevilágítottak a nyitott ablakon. A négy ember kedélyesen beszélgetett a zöld asztalnál, ahogy a szombat

Részletesebben

VALÓSZÍNŰSÉGI JÁTÉKOK. 44. modul

VALÓSZÍNŰSÉGI JÁTÉKOK. 44. modul Matematika A 3. évfolyam VALÓSZÍNŰSÉGI JÁTÉKOK 44. modul Készítette: SZITÁNYI JUDIT matematika A 3. ÉVFOLYAM 44. modul VALÓSZÍNŰSÉGI JÁTÉKOK MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály Modulkapcsolódási

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

RÖVID LEÍRÁS: VIDEÓ: http://www.youtube.com/watch?v=8nz1oscfywi A ROBOT MEGÉPÍTÉSI IDEJE: ~1,5 óra ROBOTFACTORY ELTE, APÁCZAI CSERE JÁNOS

RÖVID LEÍRÁS: VIDEÓ: http://www.youtube.com/watch?v=8nz1oscfywi A ROBOT MEGÉPÍTÉSI IDEJE: ~1,5 óra ROBOTFACTORY ELTE, APÁCZAI CSERE JÁNOS Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium lelkes robotépítő csapata, a ROBOTFACTORY egy kártyaosztó robotot készített, hogy megkönnyítse mindennapi pókerpartijaikat. RÖVID LEÍRÁS: A robot a Texas Hold

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

Zendülő Játékszabály

Zendülő Játékszabály Zendülő Játékszabály 2000 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www,adlung-spiele.de info@adlung-spiele.de Zendülő Marcel-André Casasola Merkle játéka 3-4 játékos részére,

Részletesebben

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya Mennyi színt látsz valójában? Wolfgang Warsch Játékosok: 2-5 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc Tartalom 12 nyílkártya 98 színkártya 3-3 piros, sárga, zöld és kék színű Előlap 10 27 22

Részletesebben

Hozzávalók: A játék célja:

Hozzávalók: A játék célja: Egy étvágygerjesztő kockajáték 2-7 szerencsemadár részére. Roston sült kukacok a madarak nagy örömére. Egyfelől ezek a kukacok a szárnyasok kedvenc eledele, másfelől nézve viszont ezeket eleddig még senki

Részletesebben

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc.

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc. Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom leves? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

DICE TOWN. Bruno Cathala és Ludovic Maublanc játéka 2-5 játékos részére, 8 éves kortól.

DICE TOWN. Bruno Cathala és Ludovic Maublanc játéka 2-5 játékos részére, 8 éves kortól. DICE TOWN Bruno Cathala és Ludovic Maublanc játéka 2-5 játékos részére, 8 éves kortól. A játék tartozékai - 1 Játéktábla - 19 Vegyesbolt kártya - 25 Ingatlan kártya - 5 Dobópohár - 25 Póker dobókocka -

Részletesebben

A TÖRTÉNET TARTOZÉKOK A JÁTÉK CÉLJA

A TÖRTÉNET TARTOZÉKOK A JÁTÉK CÉLJA TARTOZÉKOK 2 4 játékos 10-99 korig Tervezők: M. Kiesling / W. Kramer Illusztrácuó / Design: Franz Vohwinkel Rio Grande Games #132 1 db játéktábla 36 db hatszögletű terepkártya 15 db templom-kártya 10 db

Részletesebben

Valószínűség számítási feladatok és megoldásaik

Valószínűség számítási feladatok és megoldásaik Valószínűség számítási feladatok és megoldásaik Egy szabályos dobókockával egyszer dobunk Milyen esemény valószínűsége lehet az illetve az érték? P(a dobott szám prím) = P(a dobott szám -mal nem osztható)

Részletesebben

ZAPP ZERAPP. 1/6. 1 láthatatlan varázslat fuvallata 1 szabály. Az első játék előtt... Játékszabály

ZAPP ZERAPP.  1/6. 1 láthatatlan varázslat fuvallata 1 szabály. Az első játék előtt... Játékszabály ZAPP ZERAPP Játékszabály Fordította: Sütő Gábor Hang nélkül, magányosan trónol az örök csönd titokzatos hegye az elhagyatott tájon. Nincs szó, nincs hang, egy szélfuvallat sem érezhető... Ősidők óta különleges

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V A játék ismertetése, kombinációk, számolás, példákkal és ábrákkal a hivatalos nemzetközi szabály (Official International Rules) alapján Zöld Sárkány Mahjong Klub Budapest,

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

Days of Wonder Colosseum Wolfgang Kramer & Markus Lübke

Days of Wonder Colosseum Wolfgang Kramer & Markus Lübke Amint az a császár megparancsolta, a Róma történetének legnagyobb ünnepe változatlanul folytatódott 99 napon át. Róma népe tanúja volt a leghatalmasabb látványosságnak, amit a birodalom valaha is látott.

Részletesebben

Kombinatorika - kidolgozott típuspéldák

Kombinatorika - kidolgozott típuspéldák Kombinatorika - kidolgozott típuspéldák az összes dolgot sorba rakjuk minden dolog különböző ismétlés nélküli permutáció Hányféleképpen lehet sorba rakni n különböző dolgot? P=1 2... (n-1) n=n! például:

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK ÁLLATI JÓ JÁTÉKA JÁTÉKOS RÉSZÉRE - 6 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK ÁLLATI JÓ JÁTÉKA JÁTÉKOS RÉSZÉRE - 6 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK ÁLLATI JÓ JÁTÉKA - 2 8 JÁTÉKOS RÉSZÉRE - 6 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Animals? A Dobble Animals egy 55 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 8 állat látható. A

Részletesebben

P KER. -ezzünk. A hivatásos pókerjátékos és szerző, Lee Nelson megtanítja, hogyan kell játszani a pókerversenyeken.

P KER. -ezzünk. A hivatásos pókerjátékos és szerző, Lee Nelson megtanítja, hogyan kell játszani a pókerversenyeken. P KER -ezzünk A hivatásos pókerjátékos és szerző, Lee Nelson megtanítja, hogyan kell játszani a pókerversenyeken. PÓKEREZZÜNK A KÖNYVRŐL A no limit Texas holdem egy remek játék, és manapság úgy tűnik,

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Nyitott mondatok Bennfoglalás maradékkal

Nyitott mondatok Bennfoglalás maradékkal Matematika A 2. évfolyam Nyitott mondatok Bennfoglalás maradékkal 35. modul Készítette: Szitányi Judit 2 modulleírás A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály Modulkapcsolódási pontok A képességfejlesztés

Részletesebben

Nagy Sándor A birodalomalapító

Nagy Sándor A birodalomalapító Nagy Sándor A birodalomalapító Tervezte: Ronald Hofstätter és Dietmar Keusch Phalanx Games b.v. 2-5 játékos részére, 10 éves kortól játékidõ legalább 75 perc Fordította: Thaur 1.0 Bevezetés A játékban

Részletesebben

Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD

Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD Tegnap még úgy szerettem e dohányfüstös termet! A Költő elgondolkozva lépett ki a metrószerelvény ajtaján. Engedte, hogy a hullámzó embertömeg a felszínig sodorja. emberlajtorján

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN.

DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN. DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN. NAPIREND: 7.30-9.30 Érkezés és regisztráció, sorsolás, reggelizési lehetőség,

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető.

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető. Röviden Az első játékos, akinek egyedül sikerül az utolsó kártyáját kijátszania egy teljes kör során, megnyeri a játékot. Amikor a játékoson a sor, meg kell próbálnia kijátszani egy kártyáját a megfelelő

Részletesebben

SA 123 Elsı kártyajátékaim

SA 123 Elsı kártyajátékaim 1 SA 123 Elsı kártyajátékaim A klasszikus francia kártya ábráit kedves állatalakok helyettesítik: kutyák, macskák, nyulak és egerek. Az egyszerősített játékszabályokkal könnyedén megtanulhatják a kicsik

Részletesebben

CEEGEX OTC. Működési Szabályzat

CEEGEX OTC. Működési Szabályzat CEEGEX OTC Működési Szabályzat Érvényes: 2014. október 1. napjától Verzió 1.0 1/26 Tartalom 1. Általános szervezeti alapelvek... 4 1.1. Preambulum... 4 2. CEEGEX OTC... 4 2.1. A szabályzat célja... 4 2.2.

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

A Nagy Dalmuti. Az élet igazságtalan!

A Nagy Dalmuti. Az élet igazságtalan! A Nagy Dalmuti Az élet igazságtalan! Egy játék Richard Garfieldtól. Játékosok: 4-8 fő Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15 perc Tartozékok: 80 db kártya Alapok A játékot több körön keresztül játsszák.

Részletesebben

A diabo Game Rules lically clever game!

A diabo Game Rules lically clever game! A diabolically clever game! Game Rules A játék célja Kis ördögök vagytok a Pokolból, és épp a jól megérdemelt pihenőt töltitek az elkárhozott lelkek gyötrése után. Nagyon meleg van (természetesen!), úgyhogy

Részletesebben

MATEMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

MATEMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Matematika emelt szint 05 ÉRETTSÉGI VIZSGA 006. május 9. MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Formai előírások: Fontos tudnivalók A dolgozatot

Részletesebben

Haladók III. kategória 2. (dönt ) forduló

Haladók III. kategória 2. (dönt ) forduló Haladók III. kategória 2. (dönt ) forduló 1. Tetsz leges n pozitív egész számra jelölje f (n) az olyan 2n-jegy számok számát, amelyek megegyeznek az utolsó n számjegyükb l alkotott szám négyzetével. Határozzuk

Részletesebben

FELADATOK ÉS MEGOLDÁSOK

FELADATOK ÉS MEGOLDÁSOK 3. osztály Hány olyan háromjegyű szám létezik, amelyben a számjegyek összege 5? 15 darab ilyen szám van. 5 = 5+0+0 = 4+1+0 = 3+2+0 = 3+1+1=2+2+1 A keresett számok: 500, 401, 410, 104, 140, 302, 320,203,

Részletesebben

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé.

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé. A kicserélt / nem kicserélt kockákat ismét vissza kell tennünk középre. Megkapjuk a soraink és a szettjeink után járó pontokat. Sorok: Minden sorért annyi pontot kapunk, amennyit a sorban a legnagyobb

Részletesebben

Ryan Fee Stratégiai Útmutatója a 6 Fős NL Játékhoz

Ryan Fee Stratégiai Útmutatója a 6 Fős NL Játékhoz 2010 Ryan Fee Stratégiai Útmutatója a 6 Fős NL Játékhoz Ez a könyv a Ryan Fee által megalkotott 6 fős NL Holdem stratégiát tartalmazza. A könyv magyar fordítása a Pokerakademia.com-on jelent meg 2010-ben.

Részletesebben

Néhány kockadobással kapcsolatos feladat 1 P 6

Néhány kockadobással kapcsolatos feladat 1 P 6 Néhány kockadobással kapcsolatos feladat Feldobunk egy kockát. Az eseménytér: ; 2; ; ; ; Az összes esetek száma:. Feldobunk egy kockát. Mi a valószínűsége, hogy hatost dobunk? A kedvező esetek száma: (hatost

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia Razzia! Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23-D5 D-63128 Dietzenbach http://www.amigo-spiele.de/ redaktion@amigo-spiel.de 2-5 játékos részére, 12 éves kortól játékidő

Részletesebben

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames Evo Tervezte: Philippe Keyaerts Kiadja: EuroGames 3-5 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 1-2 óra 217 453 883 évvel időszámításunk előtt az első dinoszauruszok elhagyták az óceánt, hogy megkezdjék

Részletesebben

Tartalom 99 bűnténykártya

Tartalom 99 bűnténykártya Reiner Knizia játéka 2-5 játékos részére 12 éves kortól játékidő kb. 45 perc Tartalom 99 bűnténykártya 6 különböző típusú bűnténkártya van, mind eltérő színű szegéllyel: 20 piros (20 ékszer: 4-4 gyűrű,

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA - 2 5 JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Mi a Dobble Beach? Akárhová is vezessenek kalandos utazásaitok, ugorjatok fejest a népszerű családi játék új, tartós

Részletesebben

Tartalom. A játék célja A kártyák három színbe tartoznak (a különleges kártyák zöme is): emberek (kék) törpék (zöld) goblinok (vörös)

Tartalom. A játék célja A kártyák három színbe tartoznak (a különleges kártyák zöme is): emberek (kék) törpék (zöld) goblinok (vörös) -5 10+ 0 perc Bruno Faidutti Köztudott, hogy a törpék mind szakállasak, és hogy a királyuké a leghosszabb szakáll. Szóval a törpék királya az a szakállas las kis fickó, aki szakállasabb a többinél binél

Részletesebben

Bohnanza - La Isla Bohnita

Bohnanza - La Isla Bohnita Bohnanza - La Isla Bohnita Tervezte: Uwe Rosenberg Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23- D5, D-63128 Dietzenbach www.amigospiele.de 2-7 játékos 12 éves kortól játékidő kb. 90 perc A La Isla

Részletesebben

MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25)

MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25) MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25) FELÉPÍTÉS ÉS JÁTÉKLEÍRÁS AZ ALÁBB FELSOROLT JÁTÉKOKAT TARTALMAZZA: HOT COINS ULTRA HEAT CRYSTAL FRUITS SPARKLING HOT WATER WORLD TUTTI FRUTTI JOKERS DELUXE ROYAL POKER

Részletesebben