Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig)"

Átírás

1

2 Póker Kombinációk (a legmagasabbtól a legalacsonyabbig) 1. Royal Flush 6. Straight (Sor) 2. Straight Flush 7. Three of a kind (Drill) 3. Four of a kind (Póker) 8. Two pair (Két pár) 4. Full house 9. One pair (Pár) 5. Flush 10. High card (Magas lap) A Texas Hold em póker szabályai A Texas Holdem játék kezdetekor az Osztó 52 lapos francia kártyával kever. Kaszinókban, kártyaszobákban az Osztó nem játszik. De ahol kevés az osztó, vagy ha otthon játszunk, akkor a játékosok is oszthatnak. Ez esetben az Osztó szerepe minden leosztás után az óramutató járásával egy irányban változik. Ha van Osztó, egy "Dealer Button" nevű zseton vándorol egyesével a játékosok között az óramutató járásával megegyezően. A zseton mutatja, hogy melyik játékos lenne az osztó.

3 A Vakok Nincs kötelező Alap (Ante) az összes játékostól a Texas Holdem játékban, helyette van két kötelező hívás, amit Vakoknak (Blinds) hívnak. A játék azzal kezdődik, hogy az osztó balján ülő két játékos betesz egy előre megállapított összeget (a Vakok) a közös kasszába - mielőtt bárki lapot kapna -, biztosítva hogy legyen miért játszani minden egyes körben. Bajnokságokon ez az összeg az idő függvényében emelkedik, garantálva ezzel a játékosok folyamatos kiesését. Általában, az osztó mellett közvetlenül balra ülő játékos, a Kis Vak (Small Blind) a kötelező minimumtét felét teszi be, és az ő mellette közvetlen balra ülő játékos, a Nagy Vak (Big Blind) a kötelező minimumtét egészét. Ezt hívják a Vak hívásnak (posting the blinds). Az Osztás Minden játékos két lapot kap, lefelé fordítva (Bázis Lapok, Hole Cards). Lapjait senki nem mutatja, sőt sokan egyik kezükkel takarva a lapokat, csak a lap sarkait nézik meg, esélyt sem adva, hogy bárki más megláthassa őket. A lapok az asztalon kell maradjanak, természetesen meg lehet nézni őket, de nyilván csak annak, akinek osztva lettek. A játék célja összekombinálni ezt a két lapot azzal az öttel, amit majd az Osztó maga előtt fog kiteríteni (kicsapás, Board), úgy hogy az a lehető legerősebb pókerkombináció legyen a játékosok között. Ez a legerősebb kombináció elérhető a két bázislap és három közös, egy bázislap és négy közös, vagy akár egyetlen bázislap felhasználása nélkül is. A legerősebb kombináció tulajdonosa nyeri a kasszát (az összes berakott tétet). Első Licitkör Erre közvetlenül a leosztást követően kerül sor. Az Nagy Vak bal oldalán ülő játékos beszél először. Nem bajnokság típusú játékokban dönthet úgy, hogy harmadik vakká válik, azzal hogy a Nagy Vak dupláját hívja meg még a lapok leosztása előtt. Ezt ráblindelésnek (straddle) hívják. Ennek az előnye, hogy ezáltal ez a játékos kerül a licitkör végére, amivel lehetőséghez jut, hogy ő seperje be a kasszát a legkönnyebben. Az első beszélőnek ( a nagyvak vagy a ráblindelő mellett balra ülő játékos ) három lehetősége van: megadja(call), emel(raise) vagy bedobja(fold). A Megadás azt jelenti, hogy beteszi az eddig hívott tétet. Az Emelés azt jelenti, hogy a játékos további téttel gyarapítja az előzőt. Az emelés mértéke játékonként eltérő lehet. Limites játékokban ez változó lehet az egyes licitkörökben; Pot Limites játékokban az emelés mértéke nem lehet nagyobb, mint a közös kasszában lévő pénz; No Limites játékokban pedig csak a játékos előtt heverő zsetonok mennyisége szabhat határt az emelésnek. A Bedobás, azt jelenti, hogy a játékos az előtte lévő két lapot, lefordítva a középre dobja. Ezután már az adott körben nem játszhat tovább, lapjai nem számítanak és az eddig betett zsetonjai is elvesztek a számára.

4 A következő játékosoknak is ez a három lehetőségük van, ill. négy, mivel Ráhívhatnak (reraise). A ráhívásnak legalább akkorának kell lennie, mint az azt megelőző emelésnek. A Flop Az első licitkör után, az osztó félreteszi a pakli felső lapját. Ez azért jó, hogy senki még véletlenül se láthassa a felső lapot, csalás gyanúja fel se merülhessen. A lap az asztalon marad a bedobott lapokkal, vagy visszakerül a pakli aljára. Ezután az osztó három lapot egyszerre, felfordítva az asztalra helyez. Ezeket a lapokat nevezik Flopnak. Második licitkör Ez a kör és az összes ezt követő annál a még játékban lévő játékosnál kezdődik, aki közvetlenül az osztó mellett ül balról. Továbbá, a megadás, emelés és ráemelés mellett a játékosoknak lehetőségük van passzolni (check) - nem emelve a tétet és nem is dobva el a lapot. Ha egyszer viszont hívnak a játékos lehetősége, hogy megadja vagy emelje (esetleg ráemelje) a tétet. Ha egyiket sem szeretné, be kell dobnia a lapot. Így a kör végén minden játékban lévő játékosnak ugyanannyi zsetont kell a kasszába tolni, kivéve, ha egy játékosnak ehhez nincs elegendő zsetonja. Ez esetben ő All-int (az összes pénz bent a kasszában) mond, amivel külön kasszák keletkezhetnek, limitálva ezzel az egyes játékosok által nyerhető összeget. Minden játékos csak annak megfelelő összeget nyerhet, amellyel ő is hozzájárult a kasszá(k)hoz. A Turn (negyedik utcának is nevezik) A második licitkör végével egy újabb lapot félretesz az osztó, majd a következő lapot felfordítva a többi mellé csapja az asztalra. Ezt nevezik a Turn kártyának. Harmadik licitkör Limites játékokban a hívható összeg megkétszereződik és ennyi is marad az utolsó körig. A River (ötödik utcának is nevezik) A harmadik licitkör végével egy újabb lapot félretesznek és az utolsó közös lap kerül kicsapásra felfordítva az asztalra. Ez a River kártya. Negyedik licitkör Ez a kör előzi a meg a Show-Downt, amikor is a játékban lévő játékosoknak meg kell mutatni lapjaikat.

5 Ha két vagy több játékosnak is ugyanolyan lapja van, a magasabb kísérő lap (kicker) dönt a győztes személyéről. Ha nincs kísérő lap (a játékosoknak azonos bázis lapjaik vannak, vagy egyforma erős kombinációjuk van) akkor a kassza elosztásra kerül köztük. A játékosoknak mindig be kell mondaniuk és mutatniuk a legerősebb általuk elért kombinációt, mielőtt bedobnák lapjaikat, ellenkező esetben semmilyen követelésre nem tarthatnak igényt a közös kasszát illetően. Az Omaha szabályai Az Omaha póker, vagy más néven Omaha Hi(gh) a Texas Hold em egy változata, melyben a játékosok négy lapot kapnak kézbe, így legfeljebb tíz játékos játszhatja egy asztalnál. Ez a változat elsősorban Európában népszerű, a tengerentúlon inkább az Omaha Hi/Lo-t részesítik előnyben. Általában Pot Limit változatban játszák, de sokszor előfordul a Limit és a Limit nélküli tipusa is. A menete megegyezik a Hold em-vel, tehát itt is egy kis és egy nagy vak van. Ha lement az osztás utáni licitkör, lejön az első három közös lap, a flop. Ezután ismét következik egy licitkör, majd a negyedik közös lap, a turn. Újabb licitkör jön, végül pedig jön az utolsó közös lap, a river. Az így meglévő kilenc lapból kell kihoznunk a legjobb öt kombinációját úgy, hogy a kezünkből csak két lapot használunk föl, az asztalról pedig csak hármat. Az Omaha Hi/Lo, vagy más néven az Omaha/8, egyetlen pontban különbözik a sima Omaha pókertől. Nevezetesen, hogy itt a legkisebb öt különböző lapból álló kombináció is megkapja a pot felét, de csak akkor, ha az ötből egyik lap sem nagyobb nyolcasnál (van amikor a hetes a határ, de előfordul, hogy a kilences), így itt sokszor előfordul a végelszámolásban osztozkodás. Persze lehet, hogy a legerősebb és a legkisebb lapkombináció megegyezik, például ha valakinek A tel van sor, és nincs másnál jobb kombináció, akkor övé a teljes pot. Ha nincs érvényes alacsony kéz, akkor a legmagasabb kártyakombinációk viszik az egész pot-ot. A Seven Card Stud szabályai A Seven card stud a Stud póker legnépszerűbb fajtája, amelyet 2-8 játékos játszhat. Minden játékosnak 7 lapot osztanak, 3-at lefordítva majd 4-et felcsapva.

6 Cél Kihozni a legjobb kombinációt 5 lapot felhasználva a leosztott 7-ből. Kötelező Tétek Ante(Nyitás) A Seven card stud-ot általában a minimum tét 1/5-ét érő Antéval játszák. Minden játékosnak kötelező Antét tenni, minden osztás előtt. Ezek a közös kasszát gyarapítják, de nem számítanak bele semmilyen más későbbi tétbe. Bring in (Bekezdés) A kezdő leosztás után, amikor minden játékosnak 1 felfordított lapja van, a legalacsonyabb kártyával rendelkezőnek kell bekezdenie (bring in). Ez azt jelenti, hogy a minimum tét felét kell a kasszába tennie. Ha kettő esetleg több játékos is osztozik a legalacsonyabb lapon, akkor közülük az osztóhoz balról a legközelebbinek kell csak bekezdenie. Ez már első tétnek is számít, tehát amíg más nem hív rá, addig nem kell több pénzt a kasszába tenni. Licitkörök Öt licitkör van. Fix limites seven card stud játékban minden hívásnak és emelésnek meg kell felelnie a minimum vagy a maximum limitnek, attól függően melyik licitkörről van szó. A harmadik, negyedik és ötödik körben már minden tétnek a maximum limithez kell igazodnia. Ha például 3/6 seven card stud játékot játszol, akkor a tétek az első két körben a 3 dollár többszörösei lesznek, az utolsó háromban pedig már a 6 dollár többszörösei. Körönként maximum 3 emelésre van lehetőség. 1. Harmadik utca - Két lapot lefordítva, egyet pedig felfordítva osztanak minden játékosnak. A legkisebb lapnak kell bekezdenie, a minimum tét felét betolva a kasszába. Emelhet is akár, betolva a minimumtét egészét. A játék az óramutató járásával megegyezően halad körbe az asztalon, amíg minden játékos dob, megad vagy emel. Mindig csak a minimum téttel lehet hívni vagy emelni. 2. Negyedik utca - A negyedik lapot is felfordítva kapja minden játékos. A láthatóak közül a legerősebb kombináció beszél először (jelen esetben ez az ász pár lehet). Dobhat, passzolhat vagy hívhat. Ha kettőnek vagy többnek is a legerősebb kombinációja van, akkor közülük az osztóhoz balról a legközelebbi játékos kezd. A játék most is az óramutató járásával megegyezően halad. Ha már most van valakinek egy párja, akkor ő is és a többiek is eldönthetik, hogy a minimum vagy a maximum tétet hívják-e. Ha nincsen, akkor az minimum téttel kell hívni vagy emelni. 3. Ötödik utca - Az ötödik lapot is felfordítva kapják a játékosok. A játék ugyanaz, mint az előbb, a legmagasabb kezd, viszont most már csak a maximum téttel lehet hívni vagy emelni. 4. Hatodik utca - A hatodik lapot is felfordítva kapják a játékosok. A játék ugyanaz, mint az előbb. Most már csak a maximum téttel lehet hívni vagy emelni.

7 5. Hetedik utca - A hetedik és egyben utolsó lapot lefordítva kapják a játékosok. A játék ugyanaz, mint az előző körökben. Csak a maximum téttel lehet hívni vagy emelni. Abban a különleges esetben, ha mind a nyolc játékos játékban marad eddig, nem lenne elég kártyalap mindenkinek. Ezért ilyenkor egy lap kerül középre felfordítva, amely közös, mindenki felhasználhatja a sajátjához. Showdown (terítés) - Bárki, aki nem esett ki az utolsó utcában sem, elviheti a kasszát. Aki legutoljára tett, az mutat elsőként. Utána az óramutató járásával megegyezően mindenki mutatja vagy eldobhatja. Ha eldobod, a többiek nem láthatják mire játszottál. A Razz szabályai A játék sokban hasonlít a 7 Card Stud-ra. Mindenki kap először három lapot, melyből kettő zárt (azaz csak Te látod) egy pedig nyitott (azaz mindenki számára látható). A licitet az kezdi, akinek a legnagyobb értékű a nyitott lapja. Egyforma lapok esetén a színek döntenek (legerősebb a pikk, azután a kőr, a káró és végül a treff). Az első licitálónak kötelező berakni a tétet, annyit dönthet csak, hogy a kis tétet, vagy csak annak a felét teszi be. A többiek tarthatják a tétet, emelhetnek vagy eldobják a lapjaikat. Egy licitkörben maximum háromszor lehet emelni. A Razz minden esetben limites. A licitkör után minden, még játékban levő játékos, egy újabb nyitott lapot (Fourth Street) kap. Most már az a játékos kezdi a licitálást, akinek a legkisebb látható lapja(i) van(nak), és neki nem is kell feltétlenül hívnia. Ezután újabb nyitott kártya (Fifth Street) következik, majd egy újabb licitkör. Innentől kezdve mindig a magasabb téttel kell licitálni. Ezek után még minden játékos egy nyitott (Sixth Street) és egy zárt lapot kap (River). Természetesen minden lap után licitkör van. Ha túl sokan maradnak játékban az utolsó lapig, és nem jutna mindenkinek 7. lap, akkor az utolsó kártya közös lesz. Ez azt jelenti, hogy az asztal közepére kerül, mindenki látja, és mindenki felhasználhatja. Ha egy játékosnak bármikor sikerül az összes ellenfelével eldobatnia a lapjaikat, akkor ő viszi a kasszát, és nem kell megmutatnia a lapjait. Ha az utolsó kártya utáni licitkör végén is még kettő vagy több játékos van a leosztásban, akkor ők megmutatják a zárt lapjaikat. Az nyer, akinek a legkisebb öt lapja van, melyek között nem szerepelhet két egyforma értékű lap. Ha egy vagy több játékosnak van ugyanolyan lapja, és ez a nyerő kéz akkor ők egyenlő arányban osztják szét egymás között a kasszát. A leosztás végi értékelésnél a színek nem számítanak.

8 A 5 Card Draw szabályai Az 5 Card Draw a póker legrégebbi variánsa, a vadnyugati filmekből jól ismert kártyajáték. A póker nagyapjának is tekinthetjük, a 19. század Amerikájában még csak ezt a formáját játszották a pókernek, a stud póker 20. századi megjelenésével, majd a Texas Hold em térnyerésével azonban népszerűsége jelentősen megcsappant. Mára a kaszinókban és versenyeken alig megtalálható, bár az online pókertermekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és az otthoni partik közkedvelt résztvevője. A leosztás előtt A játékot 2-6 fő játszhatja. Az 5 lapos pókerben nincsenek közös lapok, mindenki 5 lapot kap, amelyből mindegyik zárt, azaz egyik sem látható az ellenfelek számára. A játéknak két fő variánsa van, az egyik a kaszinó, a másik pedig az otthoni változat. A kaszinó változatot vak struktúrával játsszák, tehát az osztótól balra ülő játékos leosztás előtt beteszi a kis vakot, a következő játékos pedig a nagy vakot. Az otthoni játékokban általában antét használnak, ez egy mindenki által kötelezően betett tét, tehát például az ante 5 cent, mindenki berakja a tétet, majd ezután következik a leosztás. A játékot megbeszélés alapján szokták Limit, Pot Limit, és No Limit formában is játszani. A játék menete A tétek berakása után kezdődik a leosztás, minden játékos 5 lapot kap, egyenként leosztva képpel lefelé. Minden játékos megnézi a lapjait, ügyelve arra, hogy lehetőleg mások ne lássák, majd ezután következik az első licitkör. A vak struktúrás játékban az első licitáló a nagy vaktól balra ülő játékos, az antés variációban pedig az osztótól balra ülő játékos az első beszélő. Ha legalább két játékos partiban marad az első licitkör után, akkor következik a húzási fázis. Ilyenkor minden játékos meghatározza, hogy hány lapot szeretne cserélni, majd azok helyett új lapokat húz. A húzást az előrébb ülő játékos kezdi. A kör addig tart, amíg minden aktív játékosnak újra három lapja nem lesz. Ezután következik a második licitkör, amelyet az első licitkör első emelője kezd meg (tehát az a játékos, aki először tett pénzt a partiba az első kör során). Ha ez a kör után is legalább két játékos marad, akkor következik a showdown, amelyet a legjobb lap nyer. A 2-7 Triple Draw szabályai A Deuce to Seven Triple Draw egy 5 lapos draw-low játék. Minden játékosnak 5 lapot osztanak és a cél a létező legalacsonyabb 5 lapból álló kombináció elérése. Négy licitkör van és három csere a játékban. Minden egyes licitkör után a játékosoknak választaniuk kell hogy hány lapot cserélnek az ötből(0-5). A harmadik és egyben utolsó csere után még egy licitkör van. A?dealer button" a szokásos módon mutatja a hívás és a csere sorrendjét is.

9 Kombinációk értékelése A Deuce to Seven Triple Draw játékban a cél a lehető legkisebb 5 lap begyűjtése. Az Ász csak magasként számít, a kettesek pedig csak alacsonynak. Mivel a lehető legkisebb kombinációt akarod elérni, a sor és flush most számít. Ezek alapján tehát a egy nagyon rossz lap. Ez sornak számít itt és ezáltal rosszabb mintha egy A-K-Q-J-9 lenne a kezedben. A lehető legjobb lap a , flush nélkül. Ez a lap a Joker ("wheel"). Az ezt követő legjobb lap a , szintén flush nélkül. Ez a "Number 2", majd a a "Number 3", és így tovább. Mivel az Ász csak magasként számít a A itt nem sor. Ez lehető legkisebb Ász kísérővel - "Nut Ace"-nek hívják. A kombinációt "Nut 8"-nak és így tovább. Az A-K-Q-J-9 a lehető legrosszabb nem párosított kombináció, mivel a cél a legkisebb elérése. Ezt követi a , amely a legerősebb párosított kombináció. A drill rosszabb mint a pár, a sor rosszabb mint a pár és a drill. A flush rosszabb mint a sor. A full house rosszabb mint a flush. A létező legrosszabb lap ebben a játékban a Royal Flush. A kombinációk sorrendje tehát éppen az ellentettje a hagyományos sorrendnek. Hogy osztják a Deuce to Seven triple Draw-t? A Deuce to Seven Triple Draw játékot maximum hatan játszhatják. Ugyanúgy "dealer button"-nal játszák, mint a Hold'em-et. A DB-tól balra lévő első játékos teszi a kis vakot, míg a következő a nagyot. Minden játékosnak öt lapot osztanak és aztán egy licitkör következik. Ezt a nagy vak után balról következő játékos kezdi. A többiek megadhatják, emelhetnek vagy bedobhatják. Az első licitkör végével minden játékban maradt játékos cserélhet. A játékosok csak jelzik szándékukat, tényleges csere egyelőre nem történik. Elsőként az kezd, aki a DB-hoz legközelebb ül balról. A játékosok 0-5 lapot cserélhetnek. Ha egy játékos egyet sem akar cserélni, megteheti. Majd mindenki egymás után. Amint a játékosok döntöttek a cserékről, az osztó sorban elkezdi végrehajtani azokat. Például ha az első három lapot cserél, a második kettőt és a harmadik egyet, akkor az osztó három lapot oszt az elsőnek, majd az eldobott lapokat félreteszi. Hasonlóképp a többieknél is. Amint a cseréknek vége, új licitkör következik. Majd a játékosok újra cserélhetnek. Ha második csere is kész, újabb licitkör jön. Ezután még egy cserelehetőség, majd még egy licitkör. Mi történik akkor, ha nincs elég lap a cserék végrehajtásához? Néha, nincs elég lap a cserék végrehajtásához. Ez esetben a félretett lapokat újra kell keverni, és ezután végrehajtani a cserét. Ilyenkor akár előfordulhatna, hogy valaki a most eldobott lapjait kapja vissza. Térjünk vissza az előbbi példára: 1.játékos 3-at cserél, 2.játékos 2-t és a 3.játékos 1-et. Majd az osztó 3-at ad az 1.játékosnak és egyet a 2.játékosnak, amikor elfogynak a lapok. Ilyenkor

10 az előbbi licitkörök során félretett lapokat és az 1.játékos által most dobottakat keverik össze. A 2.játékos által most eldobott lapokat nem teszik bele, mert nem végzett a cserével. Ezért nem fordulhat az elő, hogy valaki visszakapja az adott körben eldobott lapjait. Tétek Rendszere A Deuce to Seven Triple Draw a Hold'em-hez hasonló tétrendszerrel bír. Az első két licitkörben az asztal alsó limitje a meghatározó. Ha tehát $10/$20-os asztalnál játszunk, akkor az első két körben maximum $10-t lehet hívni vagy emelni. Az utolsó két licitkörben az asztal felső limitje a döntő. A példa alapján tehát $20-t lehet hívni vagy emelni. A Badugi szabályai A badugi póker a draw póker egy változata. A szabályok elég egyszerűek. Mindenki kap 4 zárt lapot, és mivel ez egy tripple-draw játék háromszor lehet akárhány (0-4) lapot cserélni. Az első csere előtt, majd minden csere után, tehát összesen négyszer van licitkör. Ha a játék fix limites, akkor az első két licitkörben kis, a második két licitkörben nagy tét az emelés (mint limit holdemben). Ha pot-limit vagy no limit (vagy fél pot limit), akkor természetesen nincs ilyen. A játékot vakokkal és ante-val egyaránt szokás játszani (a vakokkal elterjedtebb). Az osztó után ülő kezdi mindig a licitkört. A játék célja, hogy a 4 lapból a lehető legalacsonyabb, nem párosodó és színben is különböző handet hozzuk össze (tehát low játék). Az ász alacsonynak számít, tehát a nut a különböző színű A234. Amennyiben azonos színű két lap, vagy pár van a kézben, akkor az egyik lap kiesik a számításból, ilyenkor ún. 3 lapos keze (three-card handje) van valakinek. Ha két párja, két-két egyszínűje vagy drillje van valakinek, akkor két lap is kiesik, és kétlapos keze van, míg a 4 egyszínű, illetve azonos nagyságú lapot egylapos kéznek hívják (two-, illetve one-card hand). Bármely négylapos kéz veri az összes 3, 2 és 1 lapos kezet, a 3 lapos a 2 és 1 lapos kezet, a 2 lapos pedig bármely 1 lapos kezet. Az egyforma lapos kezek közül az alacsonyabb kéz nyer, a számolás fentről kezdődik, tehát a K862 veri a K932-t. Aki nyer, azé a pot. A showdown is egyezik a Texas Hold em-mel, tehát ha az utolsó körben van emelés, akkor az utolsó emelő mutat először, egyébként meg az osztó után sorban van a mutatás. Forrás: &

A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat.

A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat. A PÓKER ALAPJAI Idegen kifejezések: Ebben a kis összefoglalóban megtaláltok minden olyan információt, ami ahhoz kell, hogy a pókerasztalnál ne érezzétek magatokat idegennek. Még akkor se, ha valójában

Részletesebben

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Póker szabályzat Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000 Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Időbeosztás: Emelés 15 percenként, szünet 4 vakszintenként. 1.

Részletesebben

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság 2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság Versenykiírás: - A versenyen részt vehet bármilyen hallássérültek személy, aki a nevezési díjat a verseny megkezdése előtt befizeti, kivéve: 18 év

Részletesebben

Pókerkészlet. Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete. Tchibo GmbH D Hamburg 71872AB6X6III

Pókerkészlet. Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete. Tchibo GmbH D Hamburg 71872AB6X6III Pókerkészlet Játékszabályok A játék alapjai Taktika A játék menete Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71872AB6X6III Pókerszabályok A kártyacsomag A kártyacsomag 52 lapból áll. 4 szín található benne, ezek mindegyikéhez

Részletesebben

Black Jack A játék menete és további szabályok

Black Jack A játék menete és további szabályok Black Jack A játék menete és további szabályok Az Amerikai Black Jack nevű játékot 6 csomag 52 lapos francia kártyával kell játszani. A játék célja az, hogy a játékos a 21-es összértékhez minél közelebb

Részletesebben

Póker kifejezések [ VISSZA A LAP TETEJÉRE ]

Póker kifejezések [ VISSZA A LAP TETEJÉRE ] Póker kifejezések A Action player Más néven laza játékos. Olyan játékos aki sokat hív, emel, ráemel. Add-on Néhány versenyen lehetőség van plusz zsetonokat venni az első szünetben, az így befizetett összeg

Részletesebben

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A)

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A) A póker matematikája Mostanában egyre közkedveltebb kártyajáték lett a (Holdem) Poker, melynek az is oka lehet, hogy a televízióban megjelent a nagyobb versenyek közvetítése. Mint minden kártyajátékban,

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának jogi vonatkozásokban,

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 kiadta: Falukönyv-Ciceró Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának

Részletesebben

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250.

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250. PÓKER JÁTÉKSZABÁLY A póker valószínőleg a legnépszerőbb kártyajáték a világon, különbözı életkorú emberek játsszák szerte a világon különbözı pénzösszegekért. Függetlenül attól, hogy gyufaszálban játsszák

Részletesebben

Kétszemélyes négyes sor játék

Kétszemélyes négyes sor játék Kétszemélyes négyes sor játék segítségével lehetővé kell tenni, hogy két ember a kliens program egy-egy példányát használva négyes sor játékot játsszon egymással a szerveren keresztül. Játékszabályok:

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

Alkalmazások fejlesztése - Texas Holdem - Somogyi Gergő - 2013. Dokumentáció

Alkalmazások fejlesztése - Texas Holdem - Somogyi Gergő - 2013. Dokumentáció Dokumentáció 1. Követelmény feltárás 1.1 Célkitűzés, projekindító dokumentum A projekt célja egy póker program készítése. A játék egyjátékos módban, gépi ellenfelek ellen működne, ahol a feladat, hogy

Részletesebben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben 46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben A matematikai készségek kialakítása, és megerősítése a magyar kártya segítségével Kidolgozta: Grósz Erzsébet fejlesztő pedagógus A magyar kártya méltatlanul

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 21. lecke: A feltételes valószínűség, események függetlensége Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Részletesebben

LECTIO játékszabályok

LECTIO játékszabályok LECTIO játékszabályok Thomas H. Jung játéka A latin Lectio (ejtsd: lekció) szó jelentése választás. Ebben a játékban az a játékos győz, aki a legjobb döntéseket hozza és elsőként fekteti le összes kövét.

Részletesebben

Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat

Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat Deloitte Tax Poker Tournament 2015 Versenyszabályzat A verseny célja A Deloitte Tax Poker Tournament (továbbiakban verseny ) célja szakmai megmérettetés lehetőségének biztosítása az adózás iránt érdeklődő

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól Tartalom 1.0 Játékötlet 2.0 Tartozékok 3.0 Előkészületek 4.0 Játékmenet 5.0 A játék vége 6.0 Példák 1.0 Játékötlet A játékosok célja, hogy

Részletesebben

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke?

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke? Szerzô: Wolfgang Kramer Ki lesz az ökörkör elnöke? Játékosok száma: 2-10 fô Ajánlott: 10 éves kor felett Tartalom:104 db játékkártya, 1 db játékismertetô A JÁTÉK CÉLJA: A játékos célja az, hogy a játékos

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA - 2 5 JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Mi a Dobble Beach? Akárhová is vezessenek kalandos utazásaitok, ugorjatok fejest a népszerű családi játék új, tartós

Részletesebben

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik.

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik. Játékszabály 2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc Képzeld el, hogy úgy 10.000 éve... A klánod felhagyott az ősi nomád életformával és négy másik klán társaságában letelepedett a völgyben.

Részletesebben

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Tartalom: 1.0 Bevezető 2.0 Összetevők 3.0 Ismerkedés a játékkal 4.0 Áttekintés 5.0 A játék menete 1.0 Bevezető A Hector és Achilles A trójai

Részletesebben

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia Razzia! Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23-D5 D-63128 Dietzenbach http://www.amigo-spiele.de/ redaktion@amigo-spiel.de 2-5 játékos részére, 12 éves kortól játékidő

Részletesebben

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező.

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező. Bevezető Körül-belül Krisztus előtt 2125-öt írunk, pont a herakreopoliszi lázadás előtt, és Egyiptom 8. dinasztiájában találjuk magunkat. Káosz uralkodik: Demedzsibtovi fáraó hatalmát megdöntötték, Egyiptom

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY halligalli szabaly 2005/05/25 13.32 Page 1 FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY Játékosok száma: 2 6 játékos részére Ajánlott: 6 éves kortól Játékidô: kb. 20 perc A játék tartalma: 72 játékkártya

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

Tartalom 99 bűnténykártya

Tartalom 99 bűnténykártya Reiner Knizia játéka 2-5 játékos részére 12 éves kortól játékidő kb. 45 perc Tartalom 99 bűnténykártya 6 különböző típusú bűnténkártya van, mind eltérő színű szegéllyel: 20 piros (20 ékszer: 4-4 gyűrű,

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

A Nagy Dalmuti. Az élet igazságtalan!

A Nagy Dalmuti. Az élet igazságtalan! A Nagy Dalmuti Az élet igazságtalan! Egy játék Richard Garfieldtól. Játékosok: 4-8 fő Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15 perc Tartozékok: 80 db kártya Alapok A játékot több körön keresztül játsszák.

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 16. lecke: Kombinatorika (alapfeladatok) Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, 3.1.

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van.

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Mahjong játékszabály I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Három szín: Írások, Bambuszok, Körök, mindegyikben

Részletesebben

SINGLE DECK BLACK JACK

SINGLE DECK BLACK JACK SINGLE DECK BLACK JACK Név Minimum tét Maximum tét Játék fajtája Single Deck Black Jack 200Ft 45000Ft Blackjack RTP 99,55 % Legnagyobb téten megnyerhető maximális összeg 112.500Ft A játék áttekintése Ha

Részletesebben

MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25)

MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25) MAGIC FOX MULTIGAME v.2.3 HU(x25) FELÉPÍTÉS ÉS JÁTÉKLEÍRÁS AZ ALÁBB FELSOROLT JÁTÉKOKAT TARTALMAZZA: HOT COINS ULTRA HEAT CRYSTAL FRUITS SPARKLING HOT WATER WORLD TUTTI FRUTTI JOKERS DELUXE ROYAL POKER

Részletesebben

Kezdõ stratégia. Fix limit. Áttekintés. Copyright 2008, PokerStrategy PS-FL-E-CHARTS-V01

Kezdõ stratégia. Fix limit. Áttekintés. Copyright 2008, PokerStrategy PS-FL-E-CHARTS-V01 Kezdõ stratégia Fix limit Áttekintés 1 Alapok Pozíciód az asztalnál Vakok Hátsó Belsõ Korai 2 A flop elõtt Kezdõkéztáblázat Nagyon erõs kezek: AA, KK, QQ / AKs, AKo Ellenfeleid akciói elõtted Korai poz.

Részletesebben

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc Maureen Hiron játéka Christine Hoffmeyer illusztrációival Játékosok: 24 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc 1 1 + 1 1 1 2+ 2+ 4 4 3+ 3+ + 1 4 4 7 710 10 A JÁTÉK TARTALMA 73 játékkártya, a sarkain

Részletesebben

Blöffölős kártyajáték, utálatos állatokkal

Blöffölős kártyajáték, utálatos állatokkal Blöffölős kártyajáték, utálatos állatokkal A kártyalapokon irtózatos állatok képe látható csoda, hogy mindenki meg akar szabadulni tőlük? A kérdés csak annyi, elhisszük-e, hogy játékostársunk valóban varangyot

Részletesebben

Kis letétes stratégia Áttekintés

Kis letétes stratégia Áttekintés Kezdõ stratégia Kis letétes stratégia Áttekintés Alapok Hogyan játsszál a flop elõtt? Milyen kezeid lehetnek a flop után? Hogyan játsszál a flop után? Menetrend az elsõ limiteken 1 Alapok Mennyi pénzzel

Részletesebben

Hozzávalók: A játék célja:

Hozzávalók: A játék célja: Egy étvágygerjesztő kockajáték 2-7 szerencsemadár részére. Roston sült kukacok a madarak nagy örömére. Egyfelől ezek a kukacok a szárnyasok kedvenc eledele, másfelől nézve viszont ezeket eleddig még senki

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető Port royal Egy ravasz kártyajáték 2-5 fő számára Alexander Pfistertől. Bevezető A Port Royal Kikötőjében nagy a nyüzsgés, és reméled, hogy nyélbe ütheted életed üzletét. De ne kockáztass túl sokat, különben

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

Szerencsejátékok. Elméleti háttér

Szerencsejátékok. Elméleti háttér Szerencsejátékok A következőekben a Szerencsejáték Zrt. által adott játékokat szeretném megvizsgálni. Kiszámolom az egyes lehetőségeknek a valószínűségét, illetve azt, hogy mennyi szelvényt kell ahhoz

Részletesebben

KOMBINATORIKA Permutáció

KOMBINATORIKA Permutáció Permutáció 1) Három tanuló, András, Gábor és Miklós együtt megy iskolába. Hányféle sorrendben léphetik át az iskola küszöbét? Írja fel a lehetséges sorrendeket! 2) Hány különböző négyjegyű számot alkothatunk

Részletesebben

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS A Dr. Knizia ajánlata sorozat olyan játékokból áll, amelyeket a matematikai tudományok doktora, Reiner Knizia, a világ egyik legnépszerűbb

Részletesebben

Magyar szabály a borítókarton belső oldalán

Magyar szabály a borítókarton belső oldalán Magyar szabály a borítókarton belső oldalán JÁTÉKSZABÁLY: 2-6 játékos részére, 6 éves kortól Játékidő:10-20 perc Szerző: Jacques Zeimet Illusztráció és grafika: Rolf (ARVI) Vogt Eljött az idő! Táncra fel!

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth Andreas Seyfarth Aranyásó vagy kormányzó? Tanácsos vagy építész? Melyik szerepet játszod majd az új világban? Egyetlen célod, hogy minél nagyobb gazdagságra és hírnévre tegyél szert. A kiadó és a szerző

Részletesebben

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival Játékszabály A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE Az első játék előtt le kell választani a sablonról a zsetonokat és a játékos jelölőket. TÁRSASJÁTÉK 2 4 FŐ RÉSZÉRE JÁTÉKIDŐ KB.

Részletesebben

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető.

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető. Röviden Az első játékos, akinek egyedül sikerül az utolsó kártyáját kijátszania egy teljes kör során, megnyeri a játékot. Amikor a játékoson a sor, meg kell próbálnia kijátszani egy kártyáját a megfelelő

Részletesebben

Nyerni jó. 7.-8. évfolyam

Nyerni jó. 7.-8. évfolyam Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium 2600 Vác, Németh László u. 4-6. : 27-317 - 077 /fax: 27-315 - 093 WEB: http://boronkay.vac.hu e-mail: boronkay@vac.hu Levelező Matematika Szakkör Nyerni

Részletesebben

60 db Várlap A várlapkák ház. udvar speciális lapkák. osztja az utat. különböző részre az útvonalat) Bástya 2 pontozó mező is van egy téglalapon

60 db Várlap A várlapkák ház. udvar speciális lapkák. osztja az utat. különböző részre az útvonalat) Bástya 2 pontozó mező is van egy téglalapon Reiner Knizia tervezte 2 személyes játék, ami a Klaus Jurgen Wrede Carcassone játékrendszerét használja. Carcassonne városának a lenyűgöző körvonala a lemenő nap fényében olyan, mint egy trón. A lovagok

Részletesebben

Bohnanza - La Isla Bohnita

Bohnanza - La Isla Bohnita Bohnanza - La Isla Bohnita Tervezte: Uwe Rosenberg Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23- D5, D-63128 Dietzenbach www.amigospiele.de 2-7 játékos 12 éves kortól játékidő kb. 90 perc A La Isla

Részletesebben

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k A megfigyelés és a gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves kortól Játékszabály Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

OKOS KERTÉSZ Vidám játékok okos kertészeknek A doboz tartalma Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először?

OKOS KERTÉSZ Vidám játékok okos kertészeknek A doboz tartalma Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először? TARTALOM Vidám játékok okos kertészeknek... 3 A doboz tartalma... 3 Ki melyik játékváltozatot próbálja ki először?... 3 Előkészületek a játékokhoz... 4 Általános szabályok... 4 Játékváltozatok... 4 Óvodásoknak...4

Részletesebben

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V A játék ismertetése, kombinációk, számolás, példákkal és ábrákkal a hivatalos nemzetközi szabály (Official International Rules) alapján Zöld Sárkány Mahjong Klub Budapest,

Részletesebben

MUOE ultibajnokság játékszabályai

MUOE ultibajnokság játékszabályai MUOE ultibajnokság játékszabályai I. FEJEZET 1. A játék eszköze, laprangsor Az ultit 3 résztvevő játszhatja 32 lapos magyar kártyacsomaggal. A kártyacsomag 4 színből: pirosból, makkból, tökből és zöldből

Részletesebben

Az alap kockajáték kellékei

Az alap kockajáték kellékei Egy játék Dirk Henn-től 2-6 játékos számára Ez a játék két játszási lehetőséget is kínál! Az Alap Kockajáték, és az Alcazaba Variáns. Az alapjáték az Alhambra családba tartozó, teljesen önálló játék, amely

Részletesebben

23. Kombinatorika, gráfok

23. Kombinatorika, gráfok I Elméleti összefoglaló Leszámlálási alapfeladatok 23 Kombinatorika, gráfok A kombinatorikai alapfeladatok esetek, lehetőségek összeszámlálásával foglalkoznak Általában n jelöli a rendelkezésre álló különbözőfajta

Részletesebben

24 db pozitív értékű Sárkánytojáslapka 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 értékek mindegyikében 3-3 db

24 db pozitív értékű Sárkánytojáslapka 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 értékek mindegyikében 3-3 db A legenda szerint nagy szerencse és gazdagság vár arra, aki megszerez egy sárkánytojást. Sok kalandor indult útnak, hogy felkutassa egy sárkány díszes fészkét, azonban a sárkányok a fészküket jól védett

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

2-5 játékos részére 8 éves kortól játékidő kb. 30-60 perc

2-5 játékos részére 8 éves kortól játékidő kb. 30-60 perc 2-5 játékos részére 8 éves kortól játékidő kb. 30-60 perc Játékosként a világ egyik leghíresebb modern művészeti galériájának vagy a tulajdonosa. Gyűjteményedben számos ifjú titán festményei is megtalálhatók:

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története:

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története: Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: kirakós (kanaszta, römi, kaszinó, stb.), ütésre menő (snapszer, ulti, bridzs, preferansz, tarokk, stb.) Ütésben lévő lapok pontértéke számít (snapszer, ulti,

Részletesebben

A háttér és a játék célja. Játékelemek

A háttér és a játék célja. Játékelemek A cselszövés játéka a növekvő ókori Rómában 1 4 játékos részére, 10 éves kortól. Játékidő: 30 perc - 2 példány PAX játékkal akár 8 játékos is játszhatja - A háttér és a játék célja Lépj be Rómába a Spartacus

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben

A TÖRTÉNET TARTOZÉKOK A JÁTÉK CÉLJA

A TÖRTÉNET TARTOZÉKOK A JÁTÉK CÉLJA TARTOZÉKOK 2 4 játékos 10-99 korig Tervezők: M. Kiesling / W. Kramer Illusztrácuó / Design: Franz Vohwinkel Rio Grande Games #132 1 db játéktábla 36 db hatszögletű terepkártya 15 db templom-kártya 10 db

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc.

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc. Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom leves? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 17. lecke: Kombinatorika (vegyes feladatok) Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, 3.1.

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

A Morra játék Módosított Morra Blöff és alullicitálás mint racionális stratégiák

A Morra játék Módosított Morra Blöff és alullicitálás mint racionális stratégiák A Morra játék Módosított Morra Blöff és alullicitálás mint racionális stratégiák Előadás felépítése Morra játék háttere, fajtái Módosított Morra Egyszerűsítési stratégiák Blöff és alullicitálás Mi az Morra?

Részletesebben

Dom-rule-new_HUN:Puerto rule us 2009.07.10. 14:04 Page 2. Donald X. Vaccarino

Dom-rule-new_HUN:Puerto rule us 2009.07.10. 14:04 Page 2. Donald X. Vaccarino Dom-rule-new_HUN:Puerto rule us 2009.07.10. 14:04 Page 2 Donald X. Vaccarino Fejedelem vagy, az apád is az volt, egy örökzöldekkel és folyókkal tarkított, békés és aprócska kiskirályság uralkodója. Ám

Részletesebben

Kozmikus baklövés. A játék

Kozmikus baklövés. A játék Kozmikus baklövés A Kozmikus baklövés eredetileg Amerika békés északnyugati erdejeiből származik. Két utazó találkozott ott a játékkal, és annyira megtetszett nekik, hogy elhatározták, mindenhol megosztják

Részletesebben

Klasszikus valószínűségszámítás

Klasszikus valószínűségszámítás Klasszikus valószínűségi mező 1) Egy építőanyag raktárba vasúton és teherautón szállítanak árut. Legyen az A esemény az, amikor egy napon vasúti szállítás van, B esemény jelentse azt, hogy teherautón van

Részletesebben

Bohnanza Babra megy a játék Uwe Rosenberg játéka

Bohnanza Babra megy a játék Uwe Rosenberg játéka Bohnanza Babra megy a játék Uwe Rosenberg játéka A játék leírása A játékosok a saját földjeiken megtermelt babokkal kereskednek, amelyeket aztán lehetőségeikhez mérten megpróbálnak nyereséggel értékesíteni.

Részletesebben

Days of Wonder Colosseum Wolfgang Kramer & Markus Lübke

Days of Wonder Colosseum Wolfgang Kramer & Markus Lübke Amint az a császár megparancsolta, a Róma történetének legnagyobb ünnepe változatlanul folytatódott 99 napon át. Róma népe tanúja volt a leghatalmasabb látványosságnak, amit a birodalom valaha is látott.

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

1. Három tanuló reggel az iskola bejáratánál hányféle sorrendben lépheti át a küszöböt?

1. Három tanuló reggel az iskola bejáratánál hányféle sorrendben lépheti át a küszöböt? skombinatorika 1. Három tanuló reggel az iskola bejáratánál hányféle sorrendben lépheti át a küszöböt? P = 3 2 1 = 6. 3 2. Hány különböző négyjegyű számot írhatunk föl 2 db 1-es, 1 db 2-es és 1 db 3-as

Részletesebben

Boule (petanque) szett

Boule (petanque) szett Cikkszám: 358 480 oule (petanque) szett hu Játékleírás Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 950912X3VIII 2017-10 Kedves Vásárlónk! boule vagy pétanque néven is ismert az egyik legelter - jedtebb golyójáték Dél-Franciaországban,

Részletesebben

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól Az amulettek nyomában TARTALOM 1 játéktábla 5 druida Egy régi ír legenda szerint egyszer egy kelta uralkodó Chu Chulainn tíz hűséges harcost

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya Mennyi színt látsz valójában? Wolfgang Warsch Játékosok: 2-5 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc Tartalom 12 nyílkártya 98 színkártya 3-3 piros, sárga, zöld és kék színű Előlap 10 27 22

Részletesebben

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget)

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) Amigo, 2003 Tervezte: Tom Schoeps Angolra fordította: Pitt Crandlemire Fordította: Koczka Bertalan Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) http://www.gemklub.hu/ Játékosok száma: 3-5 Korosztály: 10 éves és

Részletesebben

A játék tartalma: 16 játékkô értékkel 8 dobókocka 6 szimbólummal (egy kukac és 1 5 értékben pöttyök) 1 játékszabály

A játék tartalma: 16 játékkô értékkel 8 dobókocka 6 szimbólummal (egy kukac és 1 5 értékben pöttyök) 1 játékszabály kukac szabaly 2005/06/16 13.57 Page 1 Egy ízletesen érdekes kockajáték 2 7 laza madárnak, akik megérezték a grillezett kukac illatát. A grillezett kukacok már nagyon keresettek. Egyrészrôl azért, mert

Részletesebben