Beszámoló A Klebelsberg Kunó Ösztöndíj segítségével június 1. és július 31. között végzett levéltári kutatómunkáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló A Klebelsberg Kunó Ösztöndíj segítségével június 1. és július 31. között végzett levéltári kutatómunkáról"

Átírás

1 Beszámoló A Klebelsberg Kunó Ösztöndíj segítségével június 1. és július 31. között végzett levéltári kutatómunkáról A Balassi Intézet által biztosított ösztöndíjból június 1. és július 31. között a Kárpátaljai Területi Állami Levéltár beregszászi fióklevéltárában végeztem kutatásokat. Kutatási témám címe: Ung vármegye főispánjának iratai között. A témához kapcsolódó iratok a levéltár 47. számú fondjában találhatók. A levéltári kutatás feltételeiről: Ukrajnában a levéltárakban bárki szabadon és ingyenesen kutathat, bár vannak úgynevezett fizetős szolgáltatások. A digitális fényképek készítésekor pl. egy fotó elkészítése 33 kopijkába került (a kopijka a hrivnya váltópénze, 1 hrivnya = 100 kopijka, 1000 forint = 80 hrivnya), fotójegy nincs, és napi maximum 1000 lapnyi levéltári dokumentumot kaphatnak kézhez a kutatók. A befotózott iratokról hivatalos banki befizetés formájában kell elszámolni. A kutatáshoz természetesen itt is át kell esni egy engedélyeztetési eljáráson, ami kissé hosszadalmas. Esetemben kb. két hetet vett igénybe. Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy a levéltári engedélyezető eljárás eléggé bonyolult, ahhoz ugyanis, hogy valaki a beregszászi fióklevéltárban kutasson, a helyben leadott kutatási kérvény előbb fel kell jusson Ungvárra, ahol a Kárpátaljai Területi Állami Levéltár igazgatója jóváhagyja, majd onnan ugyanígy vissza kell jusson a levéltárba. Önmagában ez nem okozna problémát, a kérvények azonban csak akkor indulnak útnak, ha az egyik levéltár munkatársa felkeresi a másikat, így a két levéltár között nincs napi kapcsolat. Ezért fordulhat elő a két esetleg három hetes késlekedés a kérvények jóváhagyásával kapcsolatban. A kutatási engedély egy évre szól, azt követően a már rendszerezett levéltári iratokat a témán belül a kutatók minden különösebb akadály nélkül megkapják. A levéltár a kutatókat hétfőtől-csütörtökig várja, közép-európai idő szerint reggel 7-től délután 4-ig. A levéltár munkatársai, az olvasóteremben dolgozó szakalkalmazottak készségesen segítenek és felvilágosítják a kutatókat az általuk vizsgálni kívánt iratok hozzáférhetőségével kapcsolatban, így olyanok is bátran felkereshetik az intézményt, akik nem beszélnek oroszul vagy ukránul. A fondjegyzékek és egyéb mutatók többnyire orosz vagy ukrán nyelven vannak vezetve, így a cirill betűk olvasását legalább érdemes elsajátítani. A levéltárban három fogalmat szintén érdemes megtanulni, hogy könnyebben tájékozódjunk a levéltári dokumentumok között:

2 - fond esetünkben a legnagyobb levéltári egység, rendelkezésre áll magyar nyelvű fondjegyzék, bár nem minden fond kutatható, mivel csak a levéltári állomány egy része van rendszerezve, ezért érdemes annak is utána járni, hogy a kutatni kívánt anyag hozzáférhető-e. - opisz a fond alegysége. - őrzési egység (odinicja zberezsennnya) a legegyszerűbben mappának vagy dossziénak nevezhetjük, melyek mérete változó, belőlük állnak az egyes opiszok. Levéltártörténet Kárpátalján a Kárpátaljai Területi Állami Levéltár (továbbiakban KTÁL; központi épülete és az igazgatóság Ungváron található. A mai Kárpátalja területének történelmével kapcsolatos 1944 és 1919 előtti, magyar vonatkozású iratok azonban nem Ungváron, hanem Beregszászon találhatók, a már említett megyei levéltár fiókintézetében. Ebben a beregszászi levéltárban helyezték el azokat az dokumentumokat, melyek a történelmi Magyarország Bereg, Máramaros, Ugocsa és Ung vármegyéinek történelme során keletkeztek. Fontos azt is megemlíteni, hogy a mai egységes kárpátaljai levéltári intézmény csak nagyon későn, 1945-ben jött létre. Ungvárról 1953-ban a magyar vonatkozású iratokat Beregszászba szállították. Itt az egykori (1865-ben épült) börtönépületben kapott helyet, ahol már jóval nagyobb létszámmal folytatták az iratrendezést a szovjet levéltári szabályoknak megfelelően. Ez azt jelentette, hogy a hivatalok, gyárak, intézmények iratanyagai külön fondszámot kaptak, ezen belül a rendszerezés a kronológiai elv szerint történt. A mesterséges szovjet levéltári rendszer az iratok nagyfokú átdolgozását-átrendezését, tematikai csoportosítását, az egységek bekötését, restaurálását, a lapok számozását és különböző kísérő lapokkal való ellátását, címzését, kartonfedővel való ellátását irányozta elő. Az iratrendezés ily mód nagyon lelassult és hosszú idő telt el, amíg egyes nélkülözhetetlen iratok kutathatóvá váltak, nem beszélve azokról, amelyeket a szovjet rendszer idején kevésbé vagy egyáltalán nem tartottak fontosnak, ma is az iratok egy jelentős része nem kutatható, mivel nincs rendszerezve, a levéltár iratanyagának kb. fele rendezett csupán. Az általam kutatott 47. számú fond szerencsénkre már feldolgozott illetve részben mások által is kutatott volt. A 47. számú fond Ungvár és Ung vármegye főispánjainak iratai A Kárpátaljai Területi Állami Levéltár Beregszászi Osztályának raktárában elhelyezett 47. számú fond az egykori Ung vármegye főispánjának iratait tartalmazza az közötti időszakra vonatkozóan.

3 A 47. számú fond 662 db. úgynevezett őrzési egységet (továbbiakban dosszié) tartalmaz, melyek a megye főispáni hivatalának tevékenysége során keletkeztek, 1938-tól 1944-ig. Az iratok között közigazgatási, szociális-gazdasági, bírósági-jogi, mezőgazdasági, építkezési és anyakönyvi kérdésekről, a pártok, egyesületek, szövetségek és egészségügyi szervezetek tevékenységéről, szociális gondozásról, egyházügyi, oktatási, kereskedelmi, kézművességi, ipari és közlekedési kérdésekről szóló okmányokat találunk. Emellett megtalálható a főispán részére beérkezett dokumentumok iktatókönyve, betűrendes mutatókkal. Utóbbiak a fond 3. opiszában található. A 47. sz. fond egyébként 3 úgynevezett opiszból áll. Az opisz a fondban mesterségesen kialakított, általában kronológiai szempontok szerint rendezett iratok dossziénkénti (őrzési egységenkénti) leírását tartalmazzák. Ezeket a részletesebb leírásokat általában ukrán vagy orosz nyelven vezették, nyomtatott formában elérhetők. Nagy hátránya a levéltári rendezés ilyen módjának, hogy egyes őrzési egységek hiányoznak, az idők során elkeveredtek, azonban ez az összes egységből (számuk hivatalosan a 3 opiszban 622 db.) csupán néhány dossziét jelent. Magyar vonatkozásból fontos, további kutatásokra érdemes iratoknak elsősorban azokat tartom, melyek a megye és a város szociális helyzetével és a közellátás kérdéseivel kapcsolatosak. Különösen fontosak itt a fondon belül az 1. és a 2. opiszban is megtalálható közellátással kapcsolatos jelentések, a megye és a város lakosságának hangulatát vizsgáló úgynevezett hangulatjelentések. Ezekből számos olyan információhoz juthatnak a kutatók, melyek a magyar állam közellátási rendszerének működésével kapcsolatosak. A lakosság legkiszolgáltatottabb rétegei rendre részesültek valamilyen formában segélyezésben, a háború előtti és alatti években egyaránt. Meg kell itt említeni pl. a honvédeket segítő akciókat, melyek esetében a lakosság részéről történtek jelentősebb felajánlások vagy a zöldkeresztes tejakciót, a hadigondozottaknak juttatott segélyeket stb. Szintén említést érdemelnek azok a dokumentumok, melyek a zsidó lakossággal szembeni intézkedésekkel illetve a zsidótörvények Kárpátalja zsidóságával szembeni alkalmazásáról szólnak. Ugyancsak megemlíteném azokat az iratokat, melyek a zsidó lakosság birtokait, vállalkozásait érintették, rengeteg olyan irat található a fondon belül, mely a zsidó birtokok államosításával kapcsolatosak. A 47. számú fondban található iratok közül kutatásra érdemesnek tartom még a nemzethűségi vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentumokat, különböző jelentéseket és igazolásokat. A megyében és a városban működő igazolóbizottságok fő feladata az volt, hogy

4 azon személyek nemzethűségét, akik a csehszlovák érában állami hivatalt viseltek vagy a bécsi döntést ill. Kárpátalja területének visszacsatolást követően állami hivatalt kívántak viselni, alapos kivizsgálásnak vetették alá. Számomra nagyon érdekes volt azt felfedezni, hogy a főispánok kinevezését követően rengeteg levél érkezik az adott főispán részére, amiben egyes személyek, ismerősök, barátok vagy családtagok kérnek állami hivatalt saját maguk vagy pártfogoltjuk részére. A Felvidék magyarlakta déli sávjának az első bécsi döntést követő visszacsatolása után a helyi magyar közösség azon képviselői, akik a csehszlovák érában állami szolgálatban álltak, ellenszenvesen fogadták ezeket a vizsgálatokat és azokat az intézkedéseket, melyek megfosztották őket korábbi állásuktól. A régi-új magyar világ eljövetele tehát nem volt mindenki számára előnyös és itt nem a cseh vagy szlovák nemzetiségű hivatalnokokra gondolok, hanem elsősorban magyarokra. A magyar-magyar szembenállás ilyen formájú megléte egy alaposabb vizsgálatot igényelne, melyben részletesebben fel lehetne tárni azokat az okokat, melyek az újonnan berendezkedő magyar közigazgatás és a helyi elitek között jöttek létre. Említést érdemelnek még a közigazgatási szervek bizottságainak különböző jelentései, melyek a város és a megye egészségügyével, szociális ellátásával, közútállapotával stb. kapcsolatban fennmaradt levéltári dokumentumok. Kutatáshoz kapcsolódó publikációk vagy publikációs és folytatólagos tervek A kutatással kapcsolatos publikáció egyelőre nem jelent meg. Kézirat formájában folyamatban van a 47. sz. fond feltárása során átvizsgált iratainak lajstromba szedése, ennek kiadására várhatóan ez év decemberében kerülhet sor. A lajstromból a beszámolómhoz csatolom azokat a fontosabb iratokat, melyeket már részben vagy egészben feldolgoztam ill. további kutatásra érdemesnek tartom. A lajstromozást különösen fontosnak tartom, mivel az egyes opiszokban található dossziénkénti leírások nem minden esetben utalnak megfelelően arra, amit a dossziék valójában tartalmaznak. Sok esetben találkozhatunk hibás fordítással, vagy olyan fordításokkal, melyek a dossziékban található egyes iratok tartalmára utalnak ugyan, de nem az összes iratra. A legtöbb dosszié a címben megnevezett iratokon kívül más dokumentumokat is tartalmaz. Ezek alaposabb ismertetésével remélhetőleg könnyebbé válik a fondon belüli eligazodás. Azon személyek elérhetősége, akik a hungarológiai kutatáshoz segítséget nyújtottak. A levéltári kutatás kiváló alkalom volt számomra arra, hogy megismerjem a kárpátaljai történészek közül azokat a kutatókat, akik a levéltár állandó kutatói már évek óta és így rengeteg hasznos tanácsot adtak munkám egész ideje alatt. Közülük ki szeretném emelni, Kosztyó

5 Gyulát, aki rengeteg hasznos tanáccsal látott el és szélesítette az ismereteimet és akinek ez úton is szeretnék köszönetet mondani. Kosztyó Gyula A fotózott dokumentumokat az alább megadott linken teszem elérhetővé: Végezetül szeretném megköszönni, hogy lehetőséget kaptam a levéltári kutatásra, és bízom abban, hogy a munkámmal hozzájárultam a Magyarország határain kívül lévő hungarikaanyagok feltárásához, megőrzéséhez.

6 Melléklet A 47. sz. fond 2. opiszának számú őrzési egységeinek rövid tartalmi leírása 151. őrzési egység lap. Jelentés Ung vármegye (továbbiakban vm.) népoktatási kerületének dec. állapotáról majd év egyes hónapjairól - novemberig, jegyzőkönyvekkel Ung vm. közigazgatási bizottságának tanügyi albizottsága üléseiről. Braun Miklós ungvári lakos orvosi vizsgájával és tanulmányaival kapcsolatos iratok évi márc. 15-i ünnepségekkel kapcsolatos határozat felekezeti istentiszteletekkel kapcsolatos. Ungvár könyvtárügy gazdasági népkönyvtár átvétele, zsidó szerzők könyveinek selejtezése és más nyelvű könyvekkel kapcsolatos intézkedések. Tehetséggondozás Nagydobrony, Balogh Ilona, 10 éves kislány megfelelő oktatásának megszervezésével kapcsolatos. iratok. Nyíregyházi Leánykálvineum. Kérelem óvónői átképző tanfolyamra történő felvétellel kapcsolatban. Kultúrház létesítésével kapcsolatos iratok, Ungvár. Szőlőgazdaképző tanfolyammal kapcsolatos. iratok telén őrzési egység lap. Állatbiztosító társaság által kiosztott bikákról szóló iratok. Ung vm. Állattenyésztési Alapja. Magyar Kölcsönös Állatbiztosító Társaság őrzési egység 135 lap Cséplési ellenőrök kinevezésével kapcsolatos iratok: kinevezések, határozatok. közellátás őrzési egység lap. Közellátás cséplőgépszíjak igénylése évi cséplés ellenőrzésének tervezete. Cséplési miniszteri biztos kinevezése Bércséplési rész megállapításával kapcsolatos iratok. Jelentések a cséplések során észlelt szabálytalanságokról. Kenyérgabonajegyre jogosultak fejadagjának emelésével kapcsolatos. iratok. Kézicséplési engedélyek őrzési egység lap. Ungvár, Rákóczi út 29. alatti emeletes épülettel kapcsolatos tulajdonjogi vitához kapcsolódó iratok, jegyzőkönyvek, határozatok. Szűcs Balázs botfalvi lakos és társainak erdővásárlási ügye őrzési egység lap.

7 A háborús állapotok miatt bevezetett közellátási korlátozásokkal kapcsolatos. iratok: cukorgazdálkodás, petróleumipar, cséplés. Iparengedélyek és nyersanyag kiutalások. A Baross Szövetség felterjesztése a keresztény gazdasági átmenettel kapcsolatban. zsidók. Munkásbakancs akcióról jelentés. Burgonya leszállításával kapcsolatos engedély kérése. Kimutatás az árpa és zab vásárlásával kapcsolatos. engedélyekről. László Géza talpbőrelosztó cipészmester talpbőrelosztó engedélyével kapcsolatos kérelme. Rendelettervezet a tüzelőanyagok forgalmának és fogyasztásának szabályozásával kapcsolatos. jegyrendszer bevezetése. Lisztkiutalással kapcsolatos. iratok. Petróleumkereskedelemmel kapcsolatos. rendelkezések. Minőségi kolbászárugyártás beszüntetése, sonkaárugyártás csökkentése és konzervgyártás meghosszabbításával kapcsolatos. iratok. Keretjavaslat a tejtermelés és feldolgozás kérdéseinek rendezésére. Textilnagykereskedők kijelölésével kapcsolatos. iratok. Lábbelik (lakkozott, bortalpú) zár alóli feloldása. Hüvelyeskerekedő kijelölésével kapcsolatos. iratok. Petrezselyemgyökér árának meghatározása. A rizs forgalmának szabályozásával kapcsolatos. rendelet. Hízlalás alatt álló kacsák és libák felvásárlásával kapcsolatos. rendelet. Liszt és cukor kiutalásának megvonásával kapcsolatos. iratok, zsidóktól. Zsidó üzletek szombati nyitvatartásával kapcsolatos. iratok. Cukrásznagykereskedői kijelöléssel kapcsolatos. iratok. Textiláru kiutalás, szociális misszió, gyemekgondozás. Hombár bizományok listája. Angoranyúl tenyésztők levele gyapjótermeléssel kapcsolatos. Ung és Ugocsa vm. szegellátása kimutatásokkal. Ruszin inganyag karácsonyi ingakció. Lisztkiutalás tápszerüzemek részére. Kukoricavásárlási engedélyek kiadása őrzési egység 124 lap Közellátási ügyek: kukoricabeszolgáltatás és egyéb termények, burgonya stb. beszolgáltatása, magánvágás.

8 Kimutatás a beszolgáltatott és beszolgáltatandó terményekről: Nagygejőci, Nagyszelmenci és Szürtei Körjegyzőség ill. egyes települések: Tiszaágtelek, Szalóka, Eszeny, Szirénfalva stb. Kérelmek a beszolgáltatási kötelezettség mértékének csökkentése érdekében. Jelentések a burgonya beszolgáltatásával kapcsolatban. Be nem szolgáltatott gabona- és burgonyamennyiséggel kapcsolatos. behajtásokról szóló iratok őrzési egység lap. Ung vármegyei tisztviselők beszerzési csoportjának tevékenységével kapcsolatos. iratok. Iratok a beszerzési csoportok megalakításáról és egységes felügyelet alá vonásáról. Értesítés sertéshús adagok átvételéről, tisztviselőknek. Zsírjegyek, disznóvásárlási engedélyek stb. Libák beszerzéséről szóló kimutatás. Tisztviselők faellátásával kapcsolatos. iratok őrzési egység 57 lap Közellátási helyzet és hangulatjelentések Ung vármegye és Ungvár th. város. Március-június, augusztus, szeptember őrzési egység lap Kötött élelmiszergazdálkodással kapcsolatos kihágási büntetések hatályosabbá tétele. Kimutatások az egyes kihágási ügyekről. Harajda János, ungvári lakos, italmérési jogának megfosztásával kapcsolatos iratok: zsidó alkalmazottja volt. Végül jogában meghagyták, de 80 P. pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Radvánci lakosok bejelentésével kapcsolatos kihágásokról szóló iratok. Radvánc és Ungvár egyesítése miatt egyesek nem tettek eleget bejelentési kötelezettségüknek. Kenyérhiány miatti panaszok. Kenyérsütés ellenőrzése Közellátás. Oka, hogy kárpátaljai lakosok vásárolják fel Ungváron a kenyeret, így ott nem jut a városi közönség részére elegendő kenyér. Jegyzőkönyv fotózva. F őrzési egység lap. Népruházati akcióval kapcsolatos. iratok. Közellátás. Lábbeli és bakancsellátás. Téli ruházat és egyéb a katonák számára szükséges ellátmány önkéntes alapú gyűjtésének megszervezésével kapcsolatos iratok augusztusa őrzési egység lap. Közellátási Hivatal jegyzőkönyv, dec. 11. Ungvár más dátumokkal ugyanaz, márciusig. Feljegyzés a legfontosabb közellátással kapcsolatos problémákról ápr. 14.

9 Ungvár thv. közellátási ügyvitelének vizsgálatával kapcsolatos. iratok. Közellátás Valótlan jelentések megtorlása. Kimutatás a községek lisztszükségletéről jan. 4. Az ungvári Magyar Királyi Állami Kórház kérelme liszt-, tészta- és kenyérfélék kiutalásával kapcsolatos jan. 21. Kenyérgabonajegyekkel és fehérárukiutalással kapcsolatos iratok. Lisztkiutalás stb. Az egyes községek (pl. Nagyszelmenc, Nagydobrony) és körjegyzőségek lisztellátásával kapcsolatos iratok. Népkonyha számára lisztkiutalással kapcsolatos. Kenyér kiosztásával kapcsolatos. tömegmozgalmakról jelentés. Elveszett élelmiszerjegyekkel kapcsolatos. kérelmekről tájékoztatás. Panasz a nagykaposi főszolgabíróval kapcsolatos. zsírbeszolgáltatás. Az élelmiszerek korlátozására vonatkozó rendeleteknek az ún. társas étkezésekkel kapcsolatban végrehajtása. Kimutatások a kenyérgabonajegyekre, kenyér- és lisztjegyekre jogosultak számáról. Ung vm. szalonna- és zsírellátásával kapcsolatos iratok. Kimutatások élelmiszerigénylésről. Káposzta és zöldségfélék ármaximalizálása. Honvédség húsellátása. Dr. Kiss Bálint levele a főispánnak, MÉP elnök, a közellátással és a németeknek juttatott élelmiszerekkel kapcsolatban augusztus 1. Hadiüzemek burgonyaellátásával kapcsolatos. iratok. Grósz Wolf ungvári lakos zsírkiutalási kérelme. Zsidó. Törvényhatósági havi cukorkeret megállapítása: nov. Ung, Ugocsa vm. A Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitfelekezet Központi Irodájának levél, q. liszt kiutalásáról húsvéti kenyérhez. A csendőrség lisztellátásával kapcsolatos. iratok. Ungvári és Nagykaposi járás zsírszalonnaigénylése. Jegyzőkönyv sertéselosztásról. Zsír, sózott szalonna kiutalásával kapcsolatos iratok. Sertések vágásáról szóló kimutatások. Vármegyei tisztviselők lisztkimutatása dec őrzési egység 198 lap, Lisztellátással kapcsolatos. iratok. Kimutatás a hadiüzemek alkalmazottairól és azok eltartottairól.

10 Kimutatások a kiszolgáltatott zsírmennyiségről, falvanként. Ungvár thv. havi cukorfogyasztása július. Gabonaalapok és kenyérgabonajegyek kiadásának korlátozása. Kimutatások árpa- és zabkiutalásról. MKIR Közellátási Miniszter levele a közellátással kapcsolatban. Dr. Kiss Bálint levele, közellátás, zsidók teheneinek beszolgáltatásával és marhabeszolgáltatással kapcsolatos. Utasítás a községi zsírgyűjtő esetleges behívása esetén követendő eljárás tárgyában MKIR Közellátási Miniszter. Levél a Magyarországi Autonom Orthodox Izraelita Hitfelekezetnek, a zsidók számára kért lisztkiutalásról. MÁV alkalmazottak részére juttatandó burgonyával kapcsolatos iratok. Kimutatások és jelentések kiutalt liszt és gabonamennyiséggel kapcsolatban őrzési egység 9 lap, A főispáni folyosón lévő WC rendbe hozásáról szóló iratok. Az ungvári Ung-híd újjáépítésére vonatkozó iratok. Özvegy Rojkovits Béláné kérelme férje után támogatást kér. Ungvár thv. vázlatos térképe őrzési egység lap. Ung vm. th-i bizottságának felirata az Ung-, Laborc és Latorca Ung megyei partja átmentesítése tervének elkészítése tárgyában. Fentebb említett folyók árterének belvízrendezésével kapcsolatos. irat őrzési egység lap. Centenáriu kutató alaphoz való hozzájárulás Királyi Magyar Természettudományi Társulat. Ung vm. községeinek évi költségvetés felülvizsgálata. Elismervények kisebb összegek átvételéről Magyar Élet Pártja. A főispáni és a magyar királyi tisztiorvosi hivatal évben esedékes telefon, fűtési, világítási és épületfenntartási költségeinek kiutalásával kapcsolatos. iratok. Egyes főszolgabírók által jogalap nélkül szedett díjak szedésének beszüntetésével kapcsolatos. iratok. Cséplési ellenőrök számára kiutalandó útiköltséggel kapcsolatos. iratok. A polgármester részére autópénz megállapításával kapcsolatos. iratok. Jelentés Ung vm. Pénzügyi Bizottsága részére bevételekről és kiadásokról nov. Ung és Ugocsa vm. közellátási ellátmányának kiadásairól és bevételeiről szóló kimutatás.

11 Leltár Dr. Siménfalvy Árpád volt főispánnak az ungvári főispáni lakásban lévő magántulajdonait képező ingóságairól május őrzési egység 34 lap Jelentések Ung vm. közegészségügyi állapotáról Őszi (november megvan) és téli hónapok hiányoznak. F! 168. őrzési egység lap. Ingyenszappan akcióval kapcsolatos. iratok őrzési egység 15 lap, Kegydíjakkal és nyugdíjakkal kapcsolatos. iratok. Nyugdíjrendezés. A hadigondozottak nemzeti táborba való tömörítésével kapcsolatos. iratok őrzési egység 2 lap, Jelentés és kimutatás a hadiárvákról őrzési egység 3 lap Szidorcsák Mihály ungvári lakos honosítási kérelme Bihari Csaba

V. 276. Nagykőrös Város Polgármesterének iratai /1865-/ 1872-1944 /-1949/

V. 276. Nagykőrös Város Polgármesterének iratai /1865-/ 1872-1944 /-1949/ V. 276. Nagykőrös Város Polgármesterének iratai /1865-/ 1872-1944 /-1949/ Terjedelem 1 : 294,03 fm, 1931 doboz, 703 kötet, 8 köteg 2642 raktári egység Raktári helye: Nk0, 14. terem, 74-78., 185-499., és

Részletesebben

Előző évi rendezetlen fm. Rendezett fm

Előző évi rendezetlen fm. Rendezett fm A levéltári anyag feldolgozottsága a 23. dec. 31-én A fondfőcsoport Ssz. Száma Megnevezése Előző évi rendezett fm Előző évi rendezetlen fm Tárgyévi rendezetlen fm Rendezett fm alapszinten középszinten

Részletesebben

V. 1125. Táborfalva nagyközség iratai 1 1949-1950

V. 1125. Táborfalva nagyközség iratai 1 1949-1950 V. 25. Táborfalva nagyközség iratai 949 Raktári helye: Mester utca, I. emelet, 45. állvány, 3. polc D/ Népi demokratikus kori iratok a/ Képviselőtestületi iratok 949 0,0 fm b/ Elöljárósági iratok 949 0,70

Részletesebben

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B. 1426. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS FELEKEZETI ANYAKÖNYVI MÁSODPÉLDÁNYAINAK LEVÉLTÁRI GYŰJTEMÉNYE 1827 1895 1,62 ifm (12 nagydoboz, 1 doboz) 1,19 kfm

Részletesebben

Boros László. Kutatási beszámoló. Klebelsberg Kunó-ösztöndíj

Boros László. Kutatási beszámoló. Klebelsberg Kunó-ösztöndíj Boros László Kutatási beszámoló Klebelsberg Kunó-ösztöndíj 2013 Opisz 1. Név: Boros László 2. A kutatás témája: Katonai parancsnokságok Kárpátalján (19). Leventemozgalom 3. A kutatás helyszíne: Kárpátaljai

Részletesebben

V. 1159. Vasad nagyközség iratai 1926-1950

V. 1159. Vasad nagyközség iratai 1926-1950 V. 59. 926950 Raktári helye: Mester utca, I. emelet, 52. állvány, 6. polc C/ Polgári kori iratok 926944 a/ Képviselőtestületi iratok 926944 0,09 fm b/ Elöljárósági iratok 937944,0 fm D/ Népi demokratikus

Részletesebben

VI. 4. Pest Megyei Tűzrendészeti Felügyelőség iratai 1890-1946

VI. 4. Pest Megyei Tűzrendészeti Felügyelőség iratai 1890-1946 1890-1946 Szervtörténet: A törvényhatóságoknál a felügyelői állás megszervezését a 230000/1925. sz. BM rendelet mondta ki. Ezen utasítás figyelembe vételével készítette el a megye a tűzrendészeti szabályrendeletét,

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK. IV. 404e. Zala vármegye alispánjának iratai Tárgyi csomók 1861-1950.

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK. IV. 404e. Zala vármegye alispánjának iratai Tárgyi csomók 1861-1950. ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK IV. 404e. Zala vármegye alispánjának iratai Tárgyi csomók 1861-1950 Terjedelme: 76 doboz = 9,12 ifm Helyrajzi jelzete: Tárgyi csomók:

Részletesebben

V. 1029. Dunabogdány nagyközség iratai 1817-1950

V. 1029. Dunabogdány nagyközség iratai 1817-1950 Raktári helye: Mester utca, fszt. raktár, 115. állvány 16. polc-116. állvány, 2. polc A/ Feudális kori iratok 1817 1834 a/ Közhirdetményi jegyzőkönyv 1817 1834 0,01 fm B/ Polgári kori iratok 1854 b/ Elöljárósági

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

IV. 448. A Váci felső járás főszolgabírájának iratai (1872-) 1876-1897

IV. 448. A Váci felső járás főszolgabírájának iratai (1872-) 1876-1897 IV. 448. A Váci felső járás főszolgabírájának iratai (1872-) 1876-1897 Terjedelem: 19,81 fm (ebből kötet 1,00 fm), 172 doboz, Raktári helye: 25 kötet, 3 csomó, 200 rakt.e. a/ Elnöki iratok -1897 0,10 fm

Részletesebben

Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára Makó IV MAKÓI (KÖZPONTI) JÁRÁS FŐSZOLGABÍRÁJÁNAK IRATAI (-1951)

Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára Makó IV MAKÓI (KÖZPONTI) JÁRÁS FŐSZOLGABÍRÁJÁNAK IRATAI (-1951) Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára Makó IV. 463. MAKÓI (KÖZPONTI) JÁRÁS FŐSZOLGABÍRÁJÁNAK IRATAI 1872 1949 (-1951) [Fondképző története] [Dokumentumokban szereplő információk] [Szerkezeti

Részletesebben

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS FOGYASZTÁSI ADÓHIVATALÁNAK IRATAI ( 1946)

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS FOGYASZTÁSI ADÓHIVATALÁNAK IRATAI ( 1946) Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Levéltára IV. B. 1430. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS FOGYASZTÁSI ADÓHIVATALÁNAK IRATAI 1872 1944 ( 1946) T.: 4,45 ifm (37 doboz) 9,31 kfm (534 kötet) 13,76 fm A földesúri

Részletesebben

V. 1019. Ceglédbercel nagyközség iratai /1804-/ 1903-1950 /-1961/

V. 1019. Ceglédbercel nagyközség iratai /1804-/ 1903-1950 /-1961/ Raktári hely: Nagykőrös, 33. raktár, 126-135. polc A/ Feudális kori iratok d/ Népesség összeírás 1804 0,01 fm C/ Polgári kori iratok 1903-1944 /-1957/ a/ Képviselő-testületi iratok 1903-1944 /-1945/ 0,30

Részletesebben

IV. 415. Pest-Pilis-Solt-Kiskun Vármegye közigazgatási. Bizottságának iratai 1876-1944

IV. 415. Pest-Pilis-Solt-Kiskun Vármegye közigazgatási. Bizottságának iratai 1876-1944 IV. 415. Pest-Pilis-Solt-Kiskun Vármegye közigazgatási Bizottságának iratai 1876-1944 Szervtörténeti adatok, hatáskör: A törvényhatóságban működő önkormányzati igazgatási szervek és állami igazgatási szervek

Részletesebben

VASVÁR NAGYKÖZSÉGI JEGYZİSÉG IRATAI

VASVÁR NAGYKÖZSÉGI JEGYZİSÉG IRATAI MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR VAS MEGYEI LEVÉLTÁRA VAS MEGYE SZOMBATHELY V.K.81. VASVÁR NAGYKÖZSÉGI JEGYZİSÉG IRATAI 1875-1950 db (0,12) doboz = ifm 38 db csomó = 2, 61 ifm 184 db kötet = 4, 26 ifm Összesen:

Részletesebben

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK KUTATÁSI SZABÁLYZATA Általános kutatási szabályok 1. A Heves Megyei Múzeumi Szervezet a Kormány 47/2001. (III.27.) számú, a muzeális intézményekben folytatható

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XXIV. 253. Állami Termésbecslési Felügyelőség Zala megyei Kirendeltség iratai 1949-1954 Raktári száma, neve, terjedelme: Összes raktári

Részletesebben

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület november 30-án megtartott rendkívüli ülésének

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület november 30-án megtartott rendkívüli ülésének Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület 2016. november 30-án megtartott rendkívüli ülésének a. ) jegyzőkönyve: 1 b. ) tárgysorozata: 1. c. ) határozatai: 117. d. ) rendelete: 9. 4V('X572016.

Részletesebben

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei. Földkérdés és telepítéspolitika Kárpátalján az első Csehszlovák Köztársaság időszakában (1919-1938)

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei. Földkérdés és telepítéspolitika Kárpátalján az első Csehszlovák Köztársaság időszakában (1919-1938) Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei Földkérdés és telepítéspolitika Kárpátalján az első Csehszlovák Köztársaság időszakában (1919-1938) Szakál Imre Témavezető: Dr. Pallai László DEBRECENI EGYETEM

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Somogy Megyei Levéltár. Somogy Megyei Egészségbiztosítási Pénztár iratai 1959-2000 XXIV.1021. Terjedelem

Somogy Megyei Levéltár. Somogy Megyei Egészségbiztosítási Pénztár iratai 1959-2000 XXIV.1021. Terjedelem Somogy Megyei Levéltár Somogy Megyei Egészségbiztosítási Pénztár iratai 1959-2000 XXIV.1021. Terjedelem Raktári egységek száma Terjedelem ifm. 64 kisdoboz 18 kötet 2 csomó Kötetek: 1,00 ifm Csomók: 0,40

Részletesebben

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 )

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 ) Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B. 1411. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 ) 1872 1944 T: 16,28 ifm (108 doboz, 16 csomó) 6,96 kfm (373 kötet) 23,24

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2017.(X.27.) önkormányzati rendelete

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2017.(X.27.) önkormányzati rendelete KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2017.(X.27.) önkormányzati rendelete A szociális célú barnakőszén támogatás helyi szabályairól Kengyel Községi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára III Karkiss Kornél magyar királyi honvéd tábornok iratai (1870)

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára III Karkiss Kornél magyar királyi honvéd tábornok iratai (1870) Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára III.-1.22. Karkiss Kornél magyar királyi honvéd tábornok iratai (1870) 1945-1993 1 DVD: 6 mappa 403 fájl (2805,76 MB) Tétel Tárgy Évkör 1. Kitelepítési véghatározat

Részletesebben

V. 1092. Perőcsény nagyközség iratai 1878-1950

V. 1092. Perőcsény nagyközség iratai 1878-1950 V. 092. 878-950 Raktári helye: Mester utca, földszint, 2. állvány, 5-7. polc C/ Polgári kori iratok 878-944 a/ Képviselő-testületi iratok 930-936 0,02 fm d/ Adókezelési és tulajdon- 878-944 0,0 fm nyilvántartási

Részletesebben

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868-1955

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868-1955 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868 1955 Az intézmény névváltozásai: Sümegi M. Kir. Állami Kisfaludy

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 1 Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kéthely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

XXIII. Tanácsok (1884 ) 1950 1990 ( 1996) 6 276,21 fm

XXIII. Tanácsok (1884 ) 1950 1990 ( 1996) 6 276,21 fm XXIII. Tanácsok (1884 ) 1950 1990 ( 1996) 6 276,21 fm K 1 Pest Megyei Tanács iratai 1950 1990 5,20 fm a) Jegyzőkönyvek 1950 1990 5,20 fm K 2 Pest Megyei Tanács Végrehajtó Bizottsága iratai 1950 1990 24,20

Részletesebben

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955 Az intézmény névváltozásai: - Sümegi M. Kir. Állami Kisfaludy

Részletesebben

Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (X. 25.) önkormányzati rendelet a szociális célú tüzifa juttatás szabályairól

Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (X. 25.) önkormányzati rendelet a szociális célú tüzifa juttatás szabályairól Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017. (X. 25.) önkormányzati rendelet a szociális célú tüzifa juttatás szabályairól Súr Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk

Részletesebben

601. fond: Abádszalók nagyközség iratai

601. fond: Abádszalók nagyközség iratai 601. fond: Abádszalók nagyközség iratai V 601. 1. Képviselıtestületi közgyülési jegyzıkönyv 1897-1902 V 601. 2. Közgyülési jegyzıkönyv 1902-1907 V 601. 3. Közgyülési jegyzıkönyv 1913-1917 Mutatóval A-Z

Részletesebben

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Képviselő-testületének

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Képviselő-testületének JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Egységes szerkezet Képviselő-testületének 7/2018. (IV. 27.) rendelete a téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében nyújtott támogatásra való jogosultságról, az igénylés

Részletesebben

XIII.56. A SAÁGHY CSALÁD IRATAI 1279-1889. 1 doboz 0,12 fm /199 folió + 2 db fénykép/ Raktári hely: 22/403/19

XIII.56. A SAÁGHY CSALÁD IRATAI 1279-1889. 1 doboz 0,12 fm /199 folió + 2 db fénykép/ Raktári hely: 22/403/19 MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR VAS MEGYEI LEVÉLTÁRA VAS MEGYE SZOMBATHELY XIII.56. A SAÁGHY CSALÁD IRATAI 1279-1889 1 doboz 0,12 fm /199 folió + 2 db fénykép/ Raktári hely: 22/403/19 1. Leszármazási táblázat

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának Szakkönyvtára. A hely, ahol a helytörténet- és a családkutatás kezdődik

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának Szakkönyvtára. A hely, ahol a helytörténet- és a családkutatás kezdődik A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának Szakkönyvtára A hely, ahol a helytörténet- és a családkutatás kezdődik A könyvtár rövid története 19. századi források A könyvtár rövid

Részletesebben

V. 1044. Gödöllő nagyközség iratai 1902-1950

V. 1044. Gödöllő nagyközség iratai 1902-1950 Raktári helye: Mester utca, I. emelet, 135. állvány, 2-9. polc C/ Polgári kori iratok 1902-1944 a/ Képviselő-testületi iratok 1922-1933 0,18 fm b/ Elöljárósági iratok 1902-1944 2,34 fm d/ Adókezelési és

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2018. (XI.16.) önkormányzati rendelete

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2018. (XI.16.) önkormányzati rendelete KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2018. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális célú barnakőszén támogatás helyi szabályairól Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Levéltára

A Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Levéltára Könyvtári szakmai nap Győr, 2014. 03. 25 Kisalföldi Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesülete A Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Levéltára Szemerey Tamásné Dr. levéltárvezető Dr. Sági Éva levéltáros Egyetemi

Részletesebben

V. 373. Szentendre város polgármesterének iratai 1873-1944 /-1953/

V. 373. Szentendre város polgármesterének iratai 1873-1944 /-1953/ V. 373. Szentendre város polgármesterének iratai 1873-1944 /-1953/ Raktári helye: Mester utca, fszt. raktár, 110. állvány, 2. polc-111. állvány, 16. polc a/ Elnöki iratok 1910-1931 0,11 fm b/ Közigazgatási

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Segédlevéltáros Segédlevéltáros Levéltári kezelő, iratkezelő, Segédlevéltáros

Segédlevéltáros Segédlevéltáros Levéltári kezelő, iratkezelő, Segédlevéltáros A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára Státusz: Véglegesített (kitöltő)

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára Státusz: Véglegesített (kitöltő) Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató teljes neve: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára Intézményazonosító: 11272 Az

Részletesebben

a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Mérnöki Kamara évi beszámolója

a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Mérnöki Kamara évi beszámolója a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Mérnöki Kamara 2018. évi beszámolója Megyei kamaránk tevékenysége Kamaránk az alapszabálynak, a kamarai törvénynek és vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, valamint

Részletesebben

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati Rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

XXI. 501. A Szobi járás főjegyzőjének iratai 1945-1950 (1957) a/ A Szobi Főjegyzői Hivatal iratai 1945-1950 (1957) 5,38 fm

XXI. 501. A Szobi járás főjegyzőjének iratai 1945-1950 (1957) a/ A Szobi Főjegyzői Hivatal iratai 1945-1950 (1957) 5,38 fm XXI. 501. A Szobi járás főjegyzőjének iratai 1945-1950 (1957) A Szobi járás Főjegyzősége 1945-1950-ig működött, kirendeltségeit Nagymarosra és Vámosmikolára telepítették, -től központi székhelye Szobra

Részletesebben

101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ

101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ 101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ 1. Kérelmező adatai: Kérelmező neve:... Adóazonosító jele:... Lakcíme:... Telefonszáma:.mobil száma*:.. E-mail címe*:... Értesítési címe

Részletesebben

Egyházi és állami anyakönyvek a Kárpátaljai Állami Levéltárban

Egyházi és állami anyakönyvek a Kárpátaljai Állami Levéltárban Egyházi és állami anyakönyvek a Kárpátaljai Állami Levéltárban M A R K A N I C S M I H A J L O, A K Á L I G A Z G A T Ó H E L Y E T T E S E F O R D Í T O T T A : K U T A S S Y I L O N A Magyarországon,

Részletesebben

A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata. I. rész: A tanulmányi ösztöndíjak kiutalása

A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata. I. rész: A tanulmányi ösztöndíjak kiutalása A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata 1. A 2017-2018-as tanévben ösztöndíjban részesülhetnek az I. éves, távoktatásos képzésre felvételt nyert pszichológia szakos hallgatók. 2. A tanulmányi

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

V. 94. Mezővárosok, rendezett tanácsú városok, községek. Vác Város Árvaszékének iratai (1871 ) ( 1951) b) Iratok

V. 94. Mezővárosok, rendezett tanácsú városok, községek. Vác Város Árvaszékének iratai (1871 ) ( 1951) b) Iratok V. 94 Mezővárosok, rendezett tanácsú városok, községek Vác Város Árvaszékének iratai (1871 ) 1872 1950 ( 1951) b) Iratok (1871 ) 1872 1950 ( 1951) Terjedelem: 31,02 fm, (ebből 2,39 fm kötet), 267, 147

Részletesebben

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzatának. 4/2002.(III.15.) számú. rendeletéhez B E J E L E N T É S

Kéthely Község Önkormányzatának. 4/2002.(III.15.) számú. rendeletéhez B E J E L E N T É S 1. számú melléklet Kéthely Község Önkormányzatának 4/2002.(III.15.) számú rendeletéhez B E J E L E N T É S önkormányzati tulajdonú lakás bérletére irányuló szándékról /I., II., III., IV. fejezet valamennyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület november 11-én megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület november 11-én megtartott rendkívüli üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 39-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. november 11-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós

Részletesebben

Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért

Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztály Dr. Vígh Annamária Győr, 2014. október 27-28. A kulturális politika

Részletesebben

FÖLDES KÖZSÉGI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA VEZETŐJE

FÖLDES KÖZSÉGI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA VEZETŐJE FÖLDES KÖZSÉGI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA VEZETŐJE 4177 FÖLDES, Rákóczi u. 11. : (54) 464 068 E-mail: juliovoneni@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes Községi Napközi Otthonos

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. január 26.-án (hétfőn) 10 órakor Segesd Község Önkormányzata házasságkötő termében megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013.(XII.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013.(XII.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013.(XII.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

V. 1154. Váckisújfalui körjegyzőség iratai 1838-1950

V. 1154. Váckisújfalui körjegyzőség iratai 1838-1950 V. 54. 838 Raktári helye: Mester utca, I. emelet, 52 állvány, 3. polc Körjegyzőség közös anyaga 946 D/ Népi demokratikus kori iratok b/ Elöljárósági iratok 946,70 fm Váckisújfalu község 838 A/ Feudális

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2006-BAN

A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2006-BAN 4. sz. melléklet A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2006-BAN törzsszáma neve évköre rendezett mennyiség rendezést végezte ALAPSZINTŰ RENDEZÉS IV. 264. Kapornaki

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

1. A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet módosítása

1. A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet módosítása A Kormány 420/2016. (XII. 14.) Korm. rendelete a kormányablakokról szóló 515/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet és a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet módosításáról

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Somogy Megyei Levéltár. Stephaits Richárd szolgabíró iratai

Somogy Megyei Levéltár. Stephaits Richárd szolgabíró iratai Somogy Megyei Levéltár Stephaits Richárd szolgabíró iratai 1784-1848. XIV. 32. Terjedelem Raktári egységek száma Terjed ifm. elem kisdoboz, nagy doboz, 1 csomó, Iratok: 0. 04. ifm. kötet, Kötetek: - ifm.

Részletesebben

4. Gazdasági Hivatal, Gazdasági- Műszaki Főigazgatóság raktári egység = 2,48 ifm

4. Gazdasági Hivatal, Gazdasági- Műszaki Főigazgatóság raktári egység = 2,48 ifm 4. Gazdasági Hivatal, Gazdasági- Műszaki Főigazgatóság 1951-1999 23 raktári egység = 2,48 ifm Az egykori Tudományegyetemen még az 1880-as évek elején határozták el az egyetemi gazdasági hivatal felállítását.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete a településen működő vállalkozások támogatásának helyi szabályairól Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S. Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére

E LŐ T E R J E S Z T É S. Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére 1 E LŐ T E R J E S Z T É S Kéthely Község Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r e 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Tel.:85/539-036 Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére

Részletesebben

V. 1143. Tököl nagyközség iratai 1787, 1839-1950

V. 1143. Tököl nagyközség iratai 1787, 1839-1950 Raktári hely: Mester utca, I. emelet, 149. állvány, 4-6. polc A/ Feudális kori iratok b/ Elöljárósági iratok 1787, 1839-1847 0,10 fm B/ Polgári kori iratok 1 a/ Képviselő-testületi iratok 1848-1855 0,10

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 07-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 1/2013. (I. 07.)

Részletesebben

RENDELET TERVEZET Kapolcs község Önkormányzat Képviselő-testülete által megalkotott /2017. (..) önkormányzati rendelet

RENDELET TERVEZET Kapolcs község Önkormányzat Képviselő-testülete által megalkotott /2017. (..) önkormányzati rendelet RENDELET TERVEZET Kapolcs község Önkormányzat Képviselő-testülete által megalkotott /2017. (..) önkormányzati rendelet a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn túli házasságkötés létesítésének

Részletesebben

Szlovák Nemzeti Levéltár

Szlovák Nemzeti Levéltár Szlovák Nemzeti Levéltár Csoportunkat az intézmény vezetőhelyettese fogadta. Először általános tájékoztatást kaptunk, majd megtekinthettük a levéltár legérdekesebb kincseit, dokumentumait. A Szlovák Nemzeti

Részletesebben

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. 6/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 14-én

Részletesebben

MNL Nógrád Megyei Levéltára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 2013

MNL Nógrád Megyei Levéltára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 2013 MNL Nógrád Megyei Levéltára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 213 Alapadatok Az adatszolgáltató teljes neve: Magyar Nemzeti Levéltár Intézményazonosító: 113385 Az adatszolgáltató

Részletesebben

A hatalomváltások hatása Kárpátalja népességszámának alakulására 1869-től napjainkig

A hatalomváltások hatása Kárpátalja népességszámának alakulására 1869-től napjainkig A hatalomváltások hatása Kárpátalja népességszámának alakulására 1869-től napjainkig MELLÉKLETEK Egyetemi doktori (PhD) értekezés Szerző: Molnár D. István Témavezető: Prof. Dr. Süli-Zakar István DEBRECENI

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Előterjesztés. Gondozási Központ és Községi Könyvtár alapító okiratának módosítása,

Előterjesztés. Gondozási Központ és Községi Könyvtár alapító okiratának módosítása, Az... napirendi ponthoz Előterjesztés Napirend: Gondozási Központ és Községi Könyvtár alapító okiratának módosítása, Előterjesztő: a Polgármester Előzmények: 71/2015. (VI. 26.) 26/2013. (III. 13) 67/2012.

Részletesebben

A Nógrád Megyei Levéltár filmtárában található folyóiratok jegyzéke

A Nógrád Megyei Levéltár filmtárában található folyóiratok jegyzéke 1 A Nógrád Megyei Levéltár filmtárában található folyóiratok jegyzéke A Bányász (1926 1939) 442. tekercs: 1926. okt. 30. 1939. júl. A mi lapunk (Losonc, cserkészújság( (1921 1932) 590. tekercs: 1921. jan.

Részletesebben

A parasztság is a forradalom mellé állt - A beszolgáltatás

A parasztság is a forradalom mellé állt - A beszolgáltatás A parasztság is a forradalom mellé állt - A beszolgáltatás Az 1956-os forradalom sok kiváltó oka közül a parasztságot sújtó embertelen begyűjtés, ami sokszor a szó szoros értelmében padláslesöprést jelentett,

Részletesebben

XXIII. 13. Zala Megyei Tanács V. B. Munkaügyi Osztály ( : Munkaerő-gazdálkodási Osztály) iratai

XXIII. 13. Zala Megyei Tanács V. B. Munkaügyi Osztály ( : Munkaerő-gazdálkodási Osztály) iratai ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. ÁTTEKINTŐ RAKTÁRI JEGYZÉK XXIII. 13. Zala Megyei Tanács V. B. Munkaügyi Osztály (1957-1987: i Osztály) ai 1952-1987 Terjedelme: 59 doboz = 6,49 ifm 38

Részletesebben

,11 ifm. Fancsal filiájára vonatkozó adatokat találunk az egyháztanácsi jegyzőkönyvekben is. Pénztárnaplóját külön fondba soroltuk.

,11 ifm. Fancsal filiájára vonatkozó adatokat találunk az egyháztanácsi jegyzőkönyvekben is. Pénztárnaplóját külön fondba soroltuk. 1720-1995 2,11 ifm Székelyszentkirály első okleveles említése 1566-ban történt, azonban első szent királyunkról nevezett településeink alapítása még a 12-13. századra tehető. Ma is álló templomát 1796-1799

Részletesebben

A konferenciát dr. Csatáry György, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője nyitotta meg.

A konferenciát dr. Csatáry György, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője nyitotta meg. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán december 18-án 1944 az elhurcolások éve. A kárpátaljai Holokauszt és a málenykij robot emlékei vidékünkön címmel tudományos konferenciát tartottak Magyarország

Részletesebben

A Magyar Államkincstár tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a szociális célú keménylombos tűzifa vásárlásához benyújtott pályázatunkat befogadták.

A Magyar Államkincstár tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a szociális célú keménylombos tűzifa vásárlásához benyújtott pályázatunkat befogadták. Tisztelt Képviselő-testület! A Belügyminiszter pályázatot írt ki a helyi önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához pályázatot írt ki. Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

V. 96. Vác Város Adóhivatalának iratai

V. 96. Vác Város Adóhivatalának iratai V. 96 Vác Város Adóhivatalának iratai 1873 1944 Terjedelem: 17,23 fm (ebből 16,94 fm kötet), 7 doboz, 1 csomó, 378 kötet, összesen 386 raktári egység Raktári hely: VVL,... sz. raktár,... sz. polc 1. kötet

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014.

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete A természetben nyújtott kiegészítő, szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Szajol Községi

Részletesebben

Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Hatályos 2010. január 1-től A szociális igazgatásról

Részletesebben

A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2008-BAN

A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2008-BAN 4. sz. melléklet A ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RENDEZÉSI, SELEJTEZÉSI ÉS SEGÉDLETKÉSZÍTÉSI MUNKÁJA 2008-BAN A FOND törzsszáma neve évköre rendezett mennyiség rendezést végezte ALAPSZINTŰ RENDEZÉS IV. 7b. Zala

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú tűzifa juttatásról Monostorapáti község Önkormányzata

Részletesebben

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe: címe: Telefonszáma:

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe:  címe: Telefonszáma: Kormányhivatal (település) (utca/tér)..(ir.sz.) KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT (projekt megnevezése) I. KÉRELMEZŐ Neve: Címe / Székhelye: Bankszámlaszáma Képviselőjének Neve: Levelezési

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése szerint a jogszabályok előkészítése során

Részletesebben

Oktatási és Kulturális Minisztérium

Oktatási és Kulturális Minisztérium Adatgyűjtő szervezet: Oktatási és Kulturális Minisztérium FEJLESZTÉSI FŐOSZTÁLY STATISZTIKAI OSZTÁLY 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. Levélcím: 1884 Budapest Pf.: 1. Az adatszolgáltatás a 229/2006.(XI.20.)

Részletesebben

VII. 9a. Tapolcai Királyi Járásbíróság Elnöki iratok

VII. 9a. Tapolcai Királyi Járásbíróság Elnöki iratok ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK VII. 9a. Tapolcai Királyi Járásbíróság Elnöki iratok 1895-1945 Elhelyezve: Generál raktár C. épület II. sz. Mennyiség: 3,26 ifm 1. doboz

Részletesebben

V. 1004. Alberti nagyközség iratai 1814-1950 /-1960/

V. 1004. Alberti nagyközség iratai 1814-1950 /-1960/ Terjedelem: 9,86 fm, 54 doboz /6,76 fm/, 103 kötet /2,63 fm/, 22 füzet, 1 lap /0,47 fm/, 180 raktári egység Raktári hely: Nagykőrös, 33. terem, 56-68. polc A/ Feudális kori iratok 1814-1850 2 kötet, /0,07fm/,

Részletesebben