ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE"

Átírás

1 ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: /2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete április 24. napján tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló az önkormányzati társulások 2014.évi tevékenységéről (Fonyód Többcélú Kistérségi Társulás, Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás) Az előterjesztést készítette: Márton László polgármester Előadó: Márton László polgármester Tárgyalta: - Tanácskozási joggal meghívott: - Gazdálkodási, költségvetési szempontból ellenőrizte: Csere Viktória Pénzügyi Osztályvezető Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Markó Péter jegyző Jóváhagyta: Márton László polgármester Döntés módja: egyszerű többség

2 Fonyód Kistérség Többcélú Társulás évi tevékenységéről szóló beszámolója Fonyód Város és Ordacsehi Község vonatkozásában érintett önkormányzati társulások (fonyódi székhellyel és elnökséggel): Fonyód Kistérség Többcélú Társulása Az Mötv. 95. (4) értelmében a társulási tanács munkaszervezeti feladatait a 2014-es esztendőben is a társulás székhelyének polgármesteri hivatala látta el. Fonyód Kistérség Többcélú Társulása a Társulási Tanács által hozott fontosabb határozatok, és elvégzett feladatok: 4/2014. (II. 13.) számú határozatában a Társulási Tanács a Társulás és költségvetési szervei együttes évi költségvetését ezer Ft bevétellel és ezer Ft kiadással és ebben ezer Ft tartalékkal állapította meg. Továbbá ezen határozatban döntött, hogy Társulási Tanács munkaszervezeti feladatainak ellátását a székhely település Polgármesteri Hivatala látja el, melyért működési költségként évi Ft-t átutalásáról gondoskodik. 5/2014. (II. 13.) számú határozatában tárgy és érték nélkül elfogadta a Fonyód Kistérség Többcélú Társulása évi közbeszerzési tervét. 6/2014. (II. 13.) számú határozatában elfogadta a évi belső ellenőrzési feladatellátásra szóló megbízási szerződést Kahó Ildikó vállalkozóval. A megbízási szerződés határozott 1 éves időtartamra, január 1-től december 31-ig szól a belső ellenőrzési feladatok ellátására bruttó forint/hódíjazás ellenében.

3 7/2014. (II. 13.) számú határozatában elfogadta a Fonyód Kistérség Többcélú Társulása évi belső ellenőrzési ütemtervét. 8/2014. (II. 13.) számú határozatában együttműködési megállapodást kötött a 2014-es évre nettó forint értékben a Balatoni Futár Bt-vel. 9/2014. (II. 13.) számú határozatában támogatási megállapodást kötött a 2014-es évre a NEFELA Dél-magyarországi Jégesőelhárítási Egyesüléssel. 12/2014. (V. 07.) számú határozatában jóváhagyta a Társulás évi költségvetés módosítását ezer Ft bevétellel és ezer Ft kiadással benne ezer Ft pénzmaradvánnyal melyből ezer forint volt feladattal terhelt összeg. 13/2014. (V. 07.) számú határozatában elfogadta a Társulás évi költségvetési zárszámadását ezer Ft bevétel teljesítéssel és ezer Ft kiadásteljesítéssel állapította meg. 14/2014. (V. 07.) számú határozatában elfogadta évi I. negyedéves költségvetési tájékoztatóját 79 ezer Ft bevételi és ezer Ft kiadási teljesítési összeggel. 15/2014. (V. 07.) számú határozatával elfogadta az Éves ellenőrzési jelentés Fonyód Kistérség Többcélú Társulása Polgármesteri Hivatalainál és költségvetési intézményeinél évben elvégzett ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámolót. 18/2014. (IX. 09.) számú határozatával módosította a Társulás és költségvetési szervei együttes évi költségvetését, amit ezer Ft bevétellel és ezer Ft kiadással állapított meg. 19/2014. (IX. 09.) számú határozatával a Társulás I. félévi költségvetéséről az hozott határozatot, melyben Társulás I. félévi költségvetési beszámolóját 130 ezer Ft bevétellel és ezer Ft kiadással állapította meg.

4 Továbbá a Társulás év I. féléves bevétele összesen 130 ezer Ft volt, mely összeg a Ft 90 napra lekötött betét kamata. A 90 napos lekötés meghosszabbításra került. 20/2014. (IX. 09.) számú határozatával a Társulás módosított Szervezeti és Működési Szabályzata került elfogadásra. Fonyód Kistérség Többcélú Társulása tisztújító ülésén a 27/2014. (XI. 19.) számú határozatával Hidvégi Józsefet, Fonyód város polgármesterét választotta a Fonyód Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnökévé. 28/2014. (XI. 19.) számú határozatával Mészáros Miklóst, Balatonboglár város polgármesterét választotta Fonyód Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnökhelyettesévé. 29/2014. (XI. 19.) számú határozatával megválasztotta a Fonyód Kistérség Többcélú Társulása Pénzügyi Bizottsága elnökének: Kelemen Ferencet Látrány polgármesterét, tagjainak: Káldi Lászlót Somogybabod polgármesterét, Tóth Pétert Gamás polgármesterét, Miseta Zoltánt (Balatonlelle), és Dr. Kemény Gábort (Balatonfenyves). 30/2014. (XI. 19.) számú határozatával a Társulás évi I-III. negyedéves költségvetési beszámolóját elfogadta 180 ezer Ft bevételi és ezer Ft kiadási teljesítési összeggel. 31/2014. (XI. 19.) számú határozatával elfogadta a Fonyód Kistérség Többcélú Társulása a évi költségvetési koncepcióját. A kistérségi sörpad garnitúrákon az év eleji karbantartást felkérés alapján elvégezte a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. (asztalok, padok alján lévő pántok pótlása, cseréje; fém alkatrészek esetleges javítása, csavarok után húzása; fa részek javítása, cseréje, pótlása, csiszolása). 48 teljes garnitúra sörpaddal rendelkezik a Társulás. Az államháztartási számvitel módosulása okán a pénzügyi-, könyvviteli rendszer átalakítása történt meg, társulás pénzügyeit így már az új könyvviteli rendnek megfelelően tudjuk rögzíteni.

5 Az Államkincstár részére megküldésre került a Társulás éves beszámolója, időszaki gyorsjelentése, évi I. negyedévi PMInfója, az új számviteli szabályok kialakítása miatti rendező mérleg és az első negyedévi mérlegjelentés, továbbá évi első negyedévi beruházási statisztikai jelentést készítettünk a KSH-nak. Tagtelepülések kérésünkre megadták évi rendezvényeiket, programjaikat és azokhoz legtöbb esetben fotókat is mellékeltek, ezek a Társulás honlapján elhelyezésre kerültek. Fonyód Kistérség Többcélú Társulása központi költségvetésből származó hozzájárulásai, támogatásai évi igénybevételével és elszámolásával kapcsolatban a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága július 16-tól 2 napot a Fonyódi Polgármesteri Hivatalnál, valamint több napig helyszíni tartott a balatonlellei pedagógiai szakszolgálatnál. Az ellenőrzés során az Államkincstár munkatársai megvizsgálták, hogy a központi költségvetés IX. fejezetéből származó a Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CLXXXVIII. törvényben meghatározott hozzájárulások, támogatások elszámolása az összes jogcímen megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak. Kiemelt figyelem ellenőrizték a közoktatási szakszolgálati feladatok ellátására lehívott normatívákat, mivel ezen jogcímekre a év elszámolásakor ,- forint pótigénylést nyújtottunk be. A jelzett összeg kifizetése az Államkincstár részéről még nem történt meg, tájékoztatásuk szerint a vizsgálatot lezáró jegyzőkönyvet a társulás részére szeptember első hetében postázzák. Az ellenőrzés során azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a normatívára jogosan nyújtottuk be az igényt, mivel azonban felhasználásra a pénzt Társulás nem utalta át, nem előlegezte meg, így a Kincstár nem jogosult annak kifizetésére. Készült: Fonyód, március 13.

6 A Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás 2014.évi tevékenységéről szóló beszámolója Előadó: Lombár Gábor Balatonfenyves Község polgármestere, a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke Tisztelt Képviselő Testület! A települések egyik nagyon fontos kötelező önkormányzati feladata a hulladékgazdálkodás, kezelés, ez a leginkább szem előtt lévő közszolgáltatás, mely körül soha nem volt megnyugtató rend. Mindaddig, amíg a települések maguk fizették ezt a szolgáltatást igazán senkit sem érdekelt, hogy az mennyibe is kerül, és azért a nem is tudott összegért milyen szolgáltatást kellett volna kapnunk. A problémák akkor kezdődtek, amikor a települések engedve annak a teljesen logikus megközelítésnek, hogy a közszolgáltatást annak igénybe vevője fizesse. Ekkor kezdték el polgáraink kritizálni annak minőségét, módját, de alapjait, elveit egyaránt. Ezek elsősorban a speciális helyzetben lévő (üdülőnépességgel is rendelkező) településeken fokozottan jelentkeztek. A hulladékgazdálkodás magas szintű ellátása érdekében engedve a szolgáltatást végző meggyőzésének több mint 10 esztendővel ezelőtt 204 település konzorciumot alkotott, és megkezdődött az azóta sokat kárhoztatott ISPA/KA (Instrument for Structural Polices for Pre-Accession/ Kohéziós Alap) projekt megvalósítása 65% EU-s, 25% Állami, és 10% önkormányzati tehervállalással. A probléma már a projekt elején elkezdődött, hisz szakemberek szerint a beruházás megkezdésekor annak technológiája már elavult volt, ha nem is teljes egészében, de jelentős részében bizonyosan. A második hiba amit majd minden település (Tab városa kivételével) elkövettük, hogy a projekt Önkormányzati 10 %-ának finanszírozását átengedtük az addigi, és a kiharcolt közbeszerzés után nyertes szolgáltatónak (Zöldfok Zrt, a későbbi AVE Zöldfok, ma már NHSZ Zöldfok). Ennek a döntésnek a hátrányát sokáig szenvedtük, hisz minden esztendőben érezhettük ennek az összegnek, illetve annak visszafizetésének a terhét.

7 Most már tudjuk, hogy a nagylelkű szolgáltató hitelből finanszírozta ezt az összeget, amit mi Önkormányzatok is meg tudtunk volna tenni akár kedvezőbb feltételekkel is. A projekt megvalósításának levezénylésével a települések megbízták a gesztori tevékenység végzésével Siófok Városát, és a Konzorcium Tagi Tanácsának elnökévé választottuk a város akkori polgármesterét. A Konzorciumi Tagi Tanácsban az egyes hulladékgazdálkodási kistérségek képviselőt delegáltak, így Ők alkották a döntéshozó grémiumot A projekttel kapcsolatos döntések előzetes véleményezésére hívták létre a Projekt Ellenőrző Szervezetet (PESZ) melynek elnöke a fejlesztésben érintett Som község polgármestere lett. A projekt teljes tartalmát csak nagyon kevesen látták át, az operatív feladatok elvégzésére létre hoztunk egy Nonprofit Kft-t. A beruházás lassan készülgetett, sok érthetetlen, és látszólag felesleges, és költséges kitérővel, a Konzorciumi Tagi Tanács a PESZ javaslatára rendre hozta a határozatokat, míg a településeknek szinte alig volt információja az egész beruházásról, pedig abban a települések a kiszámított lakos egyenérték arányában tulajdonosokká váltak. Tíz esztendővel a projekt kezdete után 2010.december 31-én le kellett volna zárulnia a projektnek ami megítélésünk szerint a mai napig sem történt meg, mivel a Konzorciális szerződés szerint akkor tekinthető a projekt lezártnak, ha annak elszámolása a települések felé azok lakos egyenértékei alapján,megtörténik. A 2010-es választások után bízott meg a Fonyódi Kistérség a Konzorciumi Tagi Tanácsban képviseletével, melynek elején, már 2011 elején szerettünk volna egy Társulást létrehozni a keletkezett több mint 13 milliárdos vagyon a Társulást létrehozó települések lakos egyenértékei alapján számított arányban történő megosztása utáni értékkel. Időközben a 204 településből a déli terület Szekszárd központtal megalakította a saját Társulását a Cikó község területén lévő hulladéklerakó körzetében (100 település). Maradtunk északon 104-en, és meglepődtünk amikor 2011 decemberében Siófokon huszáros gyorsasággal meg kívánták alakítani azt a Társulást amely a Somi hulladéklerakó területén egy hulladékválogató létrehozására szegődött volna, melyet egy KEOP-os pályázattal kívánnak még ma is megvalósítani. A Társulás alakításának napján még annak szervezője a Siófoki Polgármester sem tudta igazán, hogy azt csak a Somi beruházásra hoznák azt létre vagy a Konzorciummal létrehozott vagyon működtetését is végezné év elején többen akik a Konzorciumi Tagi Tanácsban láttuk a projekt megvalósulásának vontatottságát, nem tudtuk elérni annak korrekt lezárását, elszámolását a települések felé

8 megkezdtük a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás megszervezését, mely az őszre (2012.október 10) sikerrel járt 56 település megalakította azt, ma 64 település a tagja. A tagok a Dél-Balatoni és Sióvölgyi Nagytérség települései szilárd hulladék kezelésének általános megoldására vállalkoztak. Célja: olyan átalakulás megvalósításának elősegítése, amely lehetővé teszi hogy a projekt megvalósítása és a létrehozott vagyoni elemek lakosságarányos felosztása után való későbbi üzemeltetése e jogi személyiségű társulási formában történjen. A Társulás székhelye településünk, 9 tagú elnökség, 3 tagú Felügyelő Bizottság végzi a szükséges, napi munkát, a munkaszervezete a Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal. A megalakulás óta eltelt időszak történései: 2012.szeptember 13-án az NFÜ budapesti székházában egyeztettünk (Fonyód, Balatonszabadi, Lengyeltóti, Tab, és Siófok polgármestereivel, és a mi, illetve Lengyeltóti jegyzőivel a Somi, és a Délnyugat Balatoni területek mielőbbi megegyezése, ekkor hangzott el először, hogy gyors megoldás esetén mindkét Társulásnak lenne esélye hulladékválogatót létesítenie, melyek fedezete ekkor még rendelkezésre állt szeptember 14-én Balatonlellén tartottuk azt az előzetes egyeztetést amelynek egyetlen témája a Társulás megalakításának jogi, és technikai lehetőségei, teendői október 9-én egyeztettünk a dél-balatoni hulladékgazdálkodási projekttel kapcsolatban az NFÜ tárgyalójában Budapesten. Akkor tájékoztattam a jelen lévőket, hogy másnap (október 10-én) tartjuk a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás alakuló ülését, melyet követően azonnal tudunk teljesen pontos települési listát rendelkezésükre bocsájtani.

9 Az alakuló ülésen 56 település részvételével megalakult a Társulás, annak a MÁK-nál való bejegyzése megtörtént, azóta 3 héttel az alakulás után már a számlaszámunk is élt Október 18-án Lengyeltótiban Elnökségi ülésen jeleztem, hogy közvetítő útján meghívást kaptam Siófokra a Polgármester Úrral tartandó egyeztetésre, melynek lényege egy megállapodás tervezet elveinek tisztázása, ami reményeink szerint elvezet a teljes vagyonmegosztáshoz. Sajnos erre a mai napig sem került sor, tekintettel arra, hogy a gesztor képviselője arra hivatkozik, hogy a projekt elszámolását Brüsszelben jóvá kell hagyni, és ez még nem történt meg Október 24-én került sor az említett egyeztetésre, Siófokon melyen részt vett Dr Balázs Árpád, és kollégái, Nyúl Gyula felkért szakértő, és a Jegyző Asszony a megalakult Társulás részéről. Ekkor igyekeztünk tisztázni a megosztás elveit, melyet követően Október 29-én kaptuk meg a módosított megállapodás tervezetet, melyben sajnálatos módon nem minden elem úgy szerepelt ahogy arról Siófokon egyeztettünk November 6-án ismételt Elnökségi ülésen Tabon alakítottuk ki a tervezettel kapcsolatos véleményt, melyet továbbítottunk a Siófoki Aljegyzőnek (aki a tervezetet készítette) megerősítve, hogy Elnökségünk érdekelt a mielőbbi megállapodásban, mely a további lépéseinket is meghatározhatja. Ebben a levélben kértem, hogy november 30-ig kapjuk meg a módosított megállapodás tervezetet, hogy azt továbbíthassuk a tagtelepülések felé jóváhagyásra November 19-én elektronikus levélben tájékoztatott az Aljegyző Asszony, - tekintettel arra hogy a megállapodás szövege érinti az Általuk a Somi válogatómű megvalósítására létrehívott Társulás minden települését, számukra a tervezetet megküldték véleményezésre. Az alap megállapodás megszövegezésében nem tudom, hogy részt vettek-e a tagtelepülések? 2013.február 1-én Tabon tartottunk Elnökségi megbeszélést amelynek témái voltak: - KEOP Pályázat - Az AVE Zöldfok január 31-i rendkívüli közgyűlése - Tájékoztató a csatlakozni szándékozó településekről 2013.március 6-án Tabon elnökségi ülésen elfogadtuk a közbeszerzési ajánlat tételi felhívás szövegét, majd tájékoztattam az Elnökséget a Szekszárdi Törvényszékre beadott keresetlevélről (Ordacsehi, Balatonkeresztúri ingatlanok siófoki értékesítése).

10 Tájékoztatást adtam a Társulási megállapodás módosításának testületek általi elfogadásának állásáról, valamint egyeztettük az idei költségvetés főbb elemeit. Az esztendő során számtalan elnökségi ülésen, és a szükséges taggyűléseken határoztuk meg a szükséges teendőinket. Igény szerint részt vettünk testületi, és bizottsági üléseken. Határozott az Elnökség, hogy kéri Siófoktól az ISPA/KA projekt elszámolása keretében az AVE Zöldfok által évente egy elkülönített számlára utalt eszközhasználati díj társulásunkra eső lakos egyenértékének utalását. A hulladéklerakó létesítése helyett a közszolgáltatás elvégzéséhez szükséges eszközök beszerzését pályáztuk, annak elbírálásáról még nincs információnk. Itt fejeződött be a tavalyi beszámoló, melyet nagyon intenzív, és sokrétű munka követte, hisz a Társulás létrehívásának alapgondolata, és a Ht (Hulladék törvény) is szorította a Társulást, hogy azoknak a lehető legteljesebb mértékben eleget tegyünk. Nagyon fontos volt, hogy január 1-re rendelkezzünk egy olyan gazdasági társasággal, amely alkalmas arra, hogy a Ht szerinti feltételekkel képes legyen ellátni a hulladékgazdálkodással kapcsolatos közszolgáltatást. Ennek megvalósítására két lehetőség kínálkozott: - létre hozni egy ilyen céget - vásárolni egy működő a lakossági közszolgáltatásban már több mint egy esztendős tapasztalattal rendelkező céget. A második változás tűnt az egyszerűbbnek, így tavaly májusban megvásárolta a Társulás a zimányi székhelyű ZŐŐD Kft-t, amely a szükséges engedély(ek)el rendelkezett. Tekintettel arra, hogy ez a cég csak néhány településen (7 községben Kaposvár közelében) szolgáltatott át kellett azt szervezetileg is alakítani, mivel jelenleg több mint 60 település lett a szolgáltatói kör. Mivel a mai napig sem történt meg az ISPA projekt által létrehozott vagyon megosztása bérelnünk kellett eszközöket a tevékenység végzése érdekében, valamint anyagi forrást is kellett találnunk az indulás finanszírozására. Erre azért volt szükség, mert az önkormányzati cég első bevételei legalább egy negyedéves működés után keletkeznek.

11 A fentieket a nyíregyházi székhelyű NYÍR-FLOP Kft-vel együttműködésben valósítottuk meg, alkalmassá téve a ZŐŐD Kft-t (melynek névváltozása már ebben az esztendőben történt meg PELSO-KOM Nonprofit Kft re) a január 1-i szolgáltatásindítására. Decemberben megtörténtek a cég munkatársainak kiválasztása. A vezető munkatársak az AVE Zöldfoknál dolgozók köréből kerültek ki, annak volt gazdasági vezetője lett a PELSO-KOM Kft ügyvezetője, a Balatonkeresztúri átrakó telep vezetője lett a műszaki vezető. A fizikai állomány alkalmazása során alapelvként fogalmaztuk meg, hogy akik az AVE alkalmazásában álltak, lehetőleg kerüljenek át az önkormányzati céghez, elkerülve az esetleges munkanélkülivé válásukat. (Balatonfenyvesről 1 gk vezető, és 4 rakodó került alkalmazásra) egy dolgozó nem vállalta a munkalehetőség biztosítását. A cég székhelye Lengyeltóti, itt van a telephely is, míg Tabon, és Kaposváron 1-1 gépkocsi telephelyez ( a szolgáltatói terület nagysága miatt). A hulladékot jelenleg Kaposmérőbe szállítjuk amely a távolság ellenére is a legolcsóbb megoldást jelenti, hisz a hulladéklerakási illetékkel ( Ft/t) együtt Ft, míg a többi ajánlat (AVE, és Saubermacher) jelentősen magasabb volt. Fenti előzmények után 2014 január 1-től megkezdte működését a PELSO-KOM Nonprofit Kft, kisebb, nagyobb problémákkal amelyeket sikerült komoly erőfeszítésekkel kiküszöbölni. Problémáink voltak a járművekkel, a lerakó megközelítésével amelyek mára nagyrészt megoldódtak. Az elmúlt időszakban működött a cég, végezte a vállalt feladatot, nevezetesen a közszolgáltatást, melynek minőségével vannak még teendőink. Annak érdekében, hogy a szolgáltatást a lehető legmagasabb színvonalon legyünk képesek ellátni folyamatosan kerestük, és keressük a változtatások lehetőségét. Ahhoz, hogy a jelenlegi szolgáltatási színvonal változzon szükségessé vált hogy a bérelt járművek helyett jobb minőségűeket állítsunk a rendszerbe. Kerestük a pályázati lehetőséget, mely munkának eredménye, hogy a KEOP-1.1.1/C/ számú Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Délnyugat

12 Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás területén tárgyú pályázattal módunk nyílik új járművek, eszközök, gépek beszerzésére. A pályázat részleteiről már adtam tájékoztatást. Jelenleg folyik a közbeszerzések kiírása, azok elbírálása, elnökségünk hetente ülésezik, hogy a beszerzések időben megtörténhessenek. A támogatási szerződésünk alapján az első kifizetési kérelemig be kell nyújtani minden képviselő-testületnek a nyilatkozatát, hogy az üzemeltetési koncepciót megismerte, azok a valóságnak megfelelnek. Tisztelt Képviselő Testület! A hulladékgazdálkodás eddig sem egyszerű közszolgáltatásának nem használtak azon intézkedések, amelyek a hulladékgazdálkodásra olyan költségterheket hárítottak, amelyek nem továbbíthatók a szolgáltatást igénybe vevők felé, így azokat ki kell gazdálkodni ami nem egyszerű a közszolgáltatók többségénél veszteséges gazdálkodást eredményez. Terheli a költségeket: rezsicsökkentés, e.útdíj, és a lerakási illeték amely Ft tonnánként jelenleg tavaszán a Katasztrófavédelem nyomására áthelyeztettük a szelektív gyűjtőszigeteket, a szelektív gyűjtést házhoz menő rendszerrel váltottuk ki sikerrel, de erről még komoly következtetések levonására alkalmas tapasztalatunk nincs. A múlt esztendő tavaszán az Állam megvásárolta az AVE Magyarország Kft-t melynek része volt az AVE Zöldfok is, így állami kézbe került a volt szolgáltatónk, ami lényeges változást viszonyunkban nem jelentett. Az önkormányzati választások eredményeként Siófokon Dr. Lengyel Róbert lett a polgármester akivel felvettük a kapcsolatot, elmondása szerint neki abban van érdeke, hogy a vitás kérdéseink ebben az esztendőben ha lehetséges megegyezéssel záruljanak, mely bíztató együttműködést jelenthet. Amennyiben ez realizálódik, reményeink szerint könnyebben hozzájutunk az ISPA projekttel létrehozott vagyon számunkra járó részéhez, ami nagyban megkönnyítené, így olcsóbbá is

13 tenné a közszolgáltatás végzését, amennyiben azt nem veszi át az Állam, melyről szintén hallani. Balatonfenyves, április 14. Lombár Gábor Határozati javaslat: 1./ Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete Fonyód Kistérség Többcélú Társulás évi tevékenységéről szóló beszámolóját, és a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás évi tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja. Felelős: Márton László Határidő: értesítésre 15 nap

E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére. Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693. Lengyeltóti, Zrínyi M. u. 2. Tel.: 85/530-016. Ügyiratszám: 980-54/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Társulási Tanács 51 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza:

JEGYZŐKÖNYV. A Társulási Tanács 51 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. október 10-én a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának a balatonlellei városháza tanácstermében megtartott alakuló ülésén. Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Társulási Tanács 37 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza:

Jegyzőkönyv. A Társulási Tanács 37 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: Jegyzőkönyv Készült: 2013. június 19.-én a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának a Tabi városháza nagytermében tartott üléséről. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2011. december 15-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2011. december 15-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15-i rendkívüli ülésére Tárgy: Hulladékgyűjtéssel és hulladékudvar

Részletesebben

Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás NAPIREND SORSZÁMA: 1. MELLÉKLET: - TÁRGY: A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás és a Re-Kom Nonprofit Kft. között létrejött közfeladat-ellátási szerződés módosítása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére Új napirendi pont 31. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére Tárgy: Hulladékgazdálkodási tárgyú döntések

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.033-6/2016. Sorszám: 4. ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 30. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Köszönöm, hogy a sürgősségi meghívó ellenére ismételten ilyen szép arányban megjelentetek.

Jegyzőkönyv. Köszönöm, hogy a sürgősségi meghívó ellenére ismételten ilyen szép arányban megjelentetek. Jegyzőkönyv Készült: 2013. július 31.-én a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának a Tabi városháza nagytermében tartott üléséről. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Társulási Tanács 33 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza:

JEGYZŐKÖNYV. A Társulási Tanács 33 igen szavazattal, a jelenlévők 100%-os szavazati arányával egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. április 12-én a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának a balatonlellei városháza tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 19 -i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 19 -i ülésére Budakalász Város Polgármestere 222/2013.(XII.19.) előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. december 19 -i ülésére Tárgy: I. Javaslat a Társulási Megállapodás módosításának elfogadására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR március 18.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR március 18. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. március 18. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 18. napján 14 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére.

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. . napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzati társulások 2013. évi munkájáról. Előterjesztő:

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2011. I. félévi működéséről Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás működésének évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Beszámoló a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás működésének évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 136. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás működésének 2016. évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:.1-11 / 2016. Sorszám: 18. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 24. napján tartandó ülésére

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

MEGHÍVÓ. Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme Kiskunmajsa Városi Polgármesteri Hivatal 6120 Kiskunmajsa, Fő u. 82. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2012. június 5. napján 17:45 órakor tartandó ülésére, az

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 4419 / 2016. Sorszám:3. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. december 15. napján tartandó rendkívüli

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 21-i ülésére Tárgy: Tájékoztatás a Duna-Tisza Köze hulladékgazdálkodása jövőjéről Szándéknyilatkozat a Duna-Tisza Közi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőségjavító

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29 - i nyilvános testületi ülésére az 5. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: A helyi hulladékkezelési

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-2/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12. napján tartandó ülésére Tárgy: Segítő

Részletesebben

Siófok Város Önkormányzata. Polgármester

Siófok Város Önkormányzata. Polgármester 1 Siófok Város Önkormányzata Polgármester 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 24. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Polgármesteri beszámoló a társulásokban 2012. november 1. - 2013. október 15. között végzett tevékenységrıl,

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-11-2/2014. Sorszám: 4. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27. napján tartandó ülésére

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulások munkaszervezeti, az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 26-i ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéshez kapcsolódó megállapodás felülvizsgálata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Cikói Társulás 2016. november 3-án meghozott döntéseinek jóváhagyása

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1347 / 2016. Sorszám: 16. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-15/2015. Sorszám: 3. ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 23. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ülésterme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 3. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 3. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 4. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 30.-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 30.-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 19/2014.(I.30.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. január 30.-ai ülésére Tárgy: Javaslat a hulladékkezelési közszolgáltató kiválasztására

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-3/2016. Sorszám: 7. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 31. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:.1-11 / 2016. Sorszám: 17. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 24.napján tartandó ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. március 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. március 28-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 10-i ülésére 1 Szám:1/401-2/2016 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. november 10-i ülésére Tárgy: A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről szóló 12/2016. (VI.30.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére Szám: 2-237/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2015. december 4. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztés száma:162/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére Jelentés a lejárt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. február 22-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Döntés a Dél-Balatoni és Sió-völgyi Hulladékgazdálkodási Rendszer

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-2/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12. napján tartandó ülésére Tárgy: Dezső

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. július 30i képviselő testületi üléséről M u t a t ó: Határozat: Rendelet Tárgy: 147/2013.(VII.30.) Határozat 148/2013.(VII.30.)

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-19/2015. Sorszám: 6. ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 15. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában.

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában. KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA A 2014. évi költségvetés összeállításánál

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:3357-2 / 2017. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. október 5. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28-i rendes ülésére

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-i rendes ülésére Tárgy: A CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft. magántulajdonú üzletrészének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28 i rendes ülésére. Bizottsági tárgyalás nélkül javasolt napirendre venni

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28 i rendes ülésére. Bizottsági tárgyalás nélkül javasolt napirendre venni Új napirendi pont 30. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28 i rendes ülésére Tárgy: Csikóstőttős Község Önkormányzatának

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület május hónap 31. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület május hónap 31. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2018. május hónap 31. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház és Téglás Szennyvíz Beruházási Társulása megszüntetése

Részletesebben

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Ó z d, 2014. április 24. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl. és Vagyong. O. I. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

Részletesebben

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Szigetszentmiklós Város Polgármestere 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2. Az előterjesztés meghívó szerinti sorszáma:. Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli,

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24-i rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24-i rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A kerekegyházi Kölcsey és Dózsa György utca részleges felújítása nyertes pályázat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 26-án tartandó ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 26-án tartandó ülésére. Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693. Lengyeltóti, Zrínyi M. u. 2. Ügyiratszám: 980-23 /2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2012. július 25-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2012. július 25-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület rendkívüli ülésérıl JEGYZİKÖNYV Készült: 2012. július 25-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester

Részletesebben

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve 1 I. Dombóvár Város Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve A képviselőtestületi rendes ülések 1. napirendi pontja: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 73/2012. (III. 27.)

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek:

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek: ÖNKORMÁNYZATI HÍREK A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek: Zárt ülésen a képviselő-testület a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázati kiírásra beérkezett

Részletesebben

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása 96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása H A T Á R O Z A T Tiszasziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város e 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Duna- Vértes Köze Regionális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: tarsulas@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/98-13/2015. ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Új napirendi pont 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Dombóvári Környezet- és Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 19-ei rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 19-ei rendkívüli, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére Az előterjesztés száma: 46/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. március 27-én, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Napirend előtt Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére Javaslat a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság 2017. I. féléves Munkatervére Készítette: Dobák István bizottsági elnök Dobák István bizottsági elnök Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Vincze

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2018. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslata képviselő-testület 2018. II. félévi munkatervére. Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-én tartott üléséről. Jelen vannak:, Horváth Tibor János alpolgármester Németh Sándorné, Bolevácz Zoltán Józsefné

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző az előterjesztést Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dudar-Bakonynána-Nagyesztergár Községek Körjegyzősége

Részletesebben

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztés száma: 190/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. október 30-án, 18-órakor megtartandó ülésére Jelentés a lejárt

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL 8164. Balatonfőkajár, Kossuth L. u. 8. Tel./fax: 88/ 483-181 e-mail: bfkpolghiv@vnet.hu K I V O N A T

POLGÁRMESTERI HIVATAL 8164. Balatonfőkajár, Kossuth L. u. 8. Tel./fax: 88/ 483-181 e-mail: bfkpolghiv@vnet.hu K I V O N A T napján megtartott ülésének könyvéből: 23/2012. (VIII.23.) sz. önkormányzati határozat Balatonfőkajár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87. -ában

Részletesebben

Intézmények kockázatelemzése Kockázati mérőszámok rangsora évre vonatkozóan

Intézmények kockázatelemzése Kockázati mérőszámok rangsora évre vonatkozóan Intézmények kockázatelemzése Kockázati mérőszámok rangsora 2013. évre vonatkozóan 1. sz. melléklet Intézmények megnevezése Pécsi Horvát Színház 11 Nyugati Városrészi Óvoda 11 Kertvárosi Óvoda 11 Egyesített

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! TÁPIÓGYÖRGYE KÖZSÉG POLGÁRMESETRÉTŐL E l ő t e r j e s z t é s Tápiógyörgye Községi Önkormányzat Képviselő-Testület 2013. április 29-án tartandó nyílt ülésére 5. Napirendi pont: Tárgy: a 2013. évi pénzügyi

Részletesebben

Kivonat. Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 9. napján tartott rendes üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat. Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 9. napján tartott rendes üléséről készített jegyzőkönyvből 98/2010. (IX.09.) számú képviselő-testületi határozat Bogyiszló-Fácánkert Társult Általános Iskola és Óvoda 2009/2010. tanévről, nevelési évről szóló beszámolója 1.) Fácánkert Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2013. II. félévi működéséről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl.

Részletesebben

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére 1941-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29 - i ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2012.évi beszámolója Az előterjesztést

Részletesebben

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztés száma:169/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. szeptember 25-én, 18 órakor megtartandó ülésére Jelentés a lejárt

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 14. sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2016. (...) ö n k o r m á n y

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés június 30-i ülésére 2. ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2017. június 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 11/2016. (XI.30.) számú önkormányzati rendeletének módosítása

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2018. február 15-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a települési hulladékgazdálkodásról szóló 27/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet módosítására. Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. június 17. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. július 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. július 16. Határozat:

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítette: Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26 - i nyilvános testületi ülésére az 1. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. augusztus 11-én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli,

Részletesebben