Utazási feltételek- Helyközi (kivonat)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Utazási feltételek- Helyközi (kivonat)"

Átírás

1 Utazási feltételek- Helyközi (kivonat) UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE A VOLÁN EGYESÜLÉS tagjai személyszállítást a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal (továbbiakban autóbuszjárat) a Polgári Törvénykönyv általános, valamint vállalkozási szerződésre vonatkozó előírásai, a közúti közlekedésről szóló évi I. tv., a 20/1981. (VI.19.) Mt. rendelet szabályai, annak a. pontja alapján készített jelen utazási feltételek, a gazdasági- és közlekedési miniszter ármegállapító rendelete, továbbá a menetrendben, díjszabásban foglaltak és az annak alapján készített menetdíjtáblázatok díjai szerint végeznek. Egyes kérdésekre vonatkozóan a VOLÁN EGYESÜLÉS menetrend szerinti személyszállítást végző egyes tagjai (továbbiakban: VOLÁN) kiegészítő utazási feltételeket is meghirdethetnek. I. Utazási jogosultság, utazási szerződés, menetjegyváltás 1. Az autóbuszjáraton a következő kivételekkel és feltételekkel bárki utazhat: a) Az utazásban fertőző beteg nem vehet részt. b) 6 éven aluli gyermek, valamint magatehetetlen személy csak kísérővel utazhat 20/1981. (VI.19.) Mt. r. 6 éven aluli gyermekek csoportos utazásánál minden 10 fő gyermekhez legalább egy fő kísérőt kell biztosítani. 2. Az utazásból kizárható: a) az ittas személy, b) aki botrányosan viselkedik vagy más hasonló okból utastársai terhére van, c) aki az utazási feltételeket nem tartja meg. 20/1981. (VI.19.) Mt. r. Utazásból való kizárás csak lakott területen vagy tartózkodásra alkalmas nyilvános helyen történhet.

2 3. Az autóbuszjárat csak érvényes menetjeggyel, bérlettel, illetve az utazási jogosultság egyéb módon történő igazolásával (továbbiakban együtt: utazási igazolvány) vehető igénybe. Az egyes utazási igazolványok használatát jogszabályok vagy a díjszabás különböző jogosultságokhoz köti. Az olyan utazási igazolványok, amelyek használatához a jogosultság igazolása is szükséges, csak a megfelelő igazolással együtt érvényesek. A VOLÁN egyes autóbuszjáratokon meghatározott utazási igazolványok felhasználását kizárhatja. A korlátozás a menetrendben kerül meghirdetésre. 4. Érvényes utazási igazolvánnyal nem rendelkező utasnak legkésőbb az autóbuszra felszálláskor felhívás nélkül menetjegyet vagy bérletet kell váltania. Az utazási igazolvánnyal rendelkező utasnak szintén legkésőbb felszálláskor kell utazási igazolványát kezelnie, kezeltetnie, ellenőrzésre felmutatnia stb. vagy utazási jogosultságát igazolnia. A különböző jogosultsághoz kötött utazási igazolványokat a jogosultságot igazoló igazolásokkal együtt kell a jegykezelőnek felmutatni, illetve átadni. A megváltott, illetve a kezelt, kezeltetett, felmutatott stb. utazási igazolványt az utazás tartama alatt meg kell őrizni. Az utazási igazolványt ellenőrzés céljából az utazás tartama alatt, illetve leszálláskor az autóbuszjárat személyzete vagy az ellenőr felhívására fel kell mutatni vagy át kell adni. 5. Az az utazási igazolvány, amely annyira megrongálódott, hogy emiatt ellenőrzése lehetetlenné vált, utazásra érvénytelen. Ugyancsak érvénytelen utazásra az olyan utazási igazolvány, amelynek adatait illetéktelenül megváltoztatták. Az ilyen utazási igazolványokat a VOLÁN bevonja, az utasnak pedig helyette menetjegyet kell váltania. 6. Az utazási igazolvány csak arra a viszonylatra, területe, autóbuszjáratra és időtartamra, illetve annyi utazási alkalomra érvényes, amelyre azt kiadták, illetve érvényesítették (kezelték). Az egyes utazási igazolványok érvényességének részletes szabályait a díjszabás tartalmazza. 7. Az utazási igazolványokat az azzal történő utazás megkezdése után átruházni nem szabad. Jogosulatlanul használt utazási igazolványok vagy azok, amelyekhez a jogosultságot igazolni nem tudják, érvénytelenek. 8. Az utasnak a díjszabásban megállapított menetdíjat (utazási igazolvány árat) kell megfizetnie megfelelő címletű pénzeszközzel. A jegykiadó pénzváltásra és nagycímletű pénzből visszaadásra nem köteles. A visszajáró összeget ha azt a jegykiadó visszaadni nem tudja a VOLÁN az utas részére postai úton, a postaköltség levonásával visszatéríti. 9. A VOLÁN menetjegy, illetve helyjegy előzetes váltását (helybiztosítás) egyes állomásokon, illetve autóbuszjáratokra kötelezővé teheti.

3 II. Díjszabás A VOLÁN a menetjegyek és más utazási igazolványok díjait, az alkalmazott kedvezményeket, az igénybevételük és használatuk feltételeit figyelemmel az azokra vonatkozó jogszabályokra és hatósági intézkedésekre Díjszabás -ban teszi közzé, amelynek szövege a VOLÁN Értesítőben jelenik meg. A csak időlegesen vagy korlátozott területen alkalmazott utazási igazolványok vagy kedvezmények (pl.: üzletpolitikai kedvezmények) igénybevételének, használatának feltételeit és díjait (mértékét) a VOLÁN díjszabási kiegészítésként a helyi viszonyoknak megfelelő módon hirdeti meg. A díjszabás és kiegészítései a VOLÁN szolgálati helyein, hivatalos órák alatt megtekinthetők. A díjszabás kivonatos tartalmát a VOLÁN Hivatalos Autóbusz Menetrend is tartalmazza. A helyközi járati közlekedésben alkalmazandó kedvezményeket és a jogosultság igazolásának módját részletesen a 85/2007 (IV.25.) Kormányrendelet tartalmazza (tovább a jogszabályra) III. Érvényes menetjegy (utazási igazolvány) nélküli utazás 1. Annak az utasnak, aki a menetjegy váltását elmulasztotta vagy aki az ellenőrzés vagy a leszállás alkalmával érvényes utazási igazolványt felmutatni nem tud, továbbá aki utazási igazolványt, illetve kedvezményt jogtalanul használ, a teljes utazási viszonylatára, ha pedig az utas felszállási helye vagy célállomása nem állapítható meg, az autóbuszjárat kiindulási helyétől a célállomásig, illetve a felszállási helytől az autóbuszjárat teljes útvonalára érvényes menetdíjat és pótdíjat kell megfizetnie. 2. Annak az utasnak, aki előre váltott menetjegyét, illetőleg kezeltetési kötelezettséggel használható jegyét, bérletét vagy más utazási igazolványát nem kezelteti (érvényesíti), annak utólagos kezelésével egyidejűleg pótdíjat kell fizetnie. 3. Ha az utas utazási igazolványának érvényhatárán túl tovább kíván utazni, a továbbutazási menetdíjat az adott járatnak attól az állomásától kell számítani, ameddig a menetjegy érvényes volt, éspedig ha a) az utas továbbutazási szándékát az eredeti célállomás elérése előtt bejelenti, pótdíj nélkül, b) ellenkező esetben pótdíj felszámításával. 4. Az az utas, akinek pótdíjat kell fizetnie, és azt a helyszínen nem egyenlíti ki, köteles személyazonosságát és lakcímét az ellenőrzést végző részére igazolni.

4 IV. Fel- és leszállás, helyfoglalás 1. A közlekedési vállalat (VOLÁN) a menetrendben közzétett helyi- és távolsági (helyközi) járattal a személyszállítást köteles elvállalni. Ha a menetrendben közzétett járattal a jelentkező összes utas nem szállítható el, a közlekedési vállalatot a szerződéskötési kötelezettség a jármű befogadóképességéig terheli 20/1981. (VI.19.) Mt. r. Ilyen esetben a megállóhelyen várakozók részére az autóbuszjárat személyzete tájékoztatást ad az egyéb utazási lehetőségekről. 2. Távolsági (helyközi) forgalomban az utasok elszállításának sorrendje a következő: a) akik a járatra helyüket előzetesen biztosították, b) akik az utazáshoz szükséges igazolvánnyal (bérlettel) vagy előre váltott jeggyel rendelkeznek, c) akik nagyobb távolságra utaznak; azonos elbírálás alá eső utasok között a jelentkezés sorrendje az irányadó 20/1981. (VI.19.) Mt. r. Ezen belül a VOLÁN a kisgyermekkel utazók, vakok, terhes anyák, mozgássérültek részére elsőbbséget biztosít. A menetjegy megváltása vagy más utazási igazolvány nélkül is díjtalan utazásra jogosultakat a VOLÁN utazási igazolvánnyal rendelkezőknek tekinti. 3. Minden 6 éven felüli, továbbá az utazási igazolvánnyal rendelkező 6 éven aluli utas egy ülőhelyet vehet igénybe, ha azt előzetesen biztosította vagy a fennmaradó ülőhelyeket más utasok nem foglalták el. A rokkantak, vakok, terhes anyák, kisgyermekkel utazók részére kijelölt ülőhelyeken ha az más részére nincs előzetesen biztosítva elsősorban ezen személyek utazhatnak. 4. Aki több ülőhelyet foglal el, mint amennyi őt megilleti, annak a lefoglalt ülőhelyről az odahelyezett tárgyat el kell távolítania és az ülőhelyet álló utasnak át kell engednie. 5. A VOLÁN egyes autóbuszjárataira lehetővé teszi férő-, illetve ülőhely előzetes foglalását helyjegy vagy helyfoglalást is tartalmazó menetjegy elővételben történő megváltásával. Az ilyen módon lefoglalt ülőhelyeket a VOLÁN a helyjeggyel (elővételi jeggyel) rendelkező utas számára fenntartja. Ha helyjeggyel (elővételi jeggyel) nem rendelkező utas a fenntartott ülőhelyet elfoglalja, azt a helyjegy (elővételi jegy) felmutatójának át kell engednie. 6. Ahol az autóbuszjárat tartózkodási ideje ezt lehetővé teszi, az utasnak az előzetesen biztosított ülőhelyét vagy férőhelyét legalább 5 perccel a menetrend szerinti indulási idő előtt kell elfoglalni vagy az ülőhely fenntartására vonatkozó igényét a helyjegy (elővételben váltott menetjegy) egyidejű felmutatásával a járati személyzetnek bejelenteni. Ennek elmulasztása esetén a VOLÁN az ülőhely biztosítását tovább nem vállalja. 7. Az utasnak a fel- és leszállás helyileg meghatározott rendjét (ajtók használata, stb.) meg kell tartania.

5 8. Az utas leszállási szándékát a megállóhelyhez való közeledéskor az erre szolgáló jelzőberendezés használatával, annak hiányában vagy üzemképtelensége esetén, az autóbuszvezetővel való szóbeli közlés útján jeleznie kell. Az autóbuszjárat végállomásra érkezésekor az utasoknak az autóbuszt el kell hagyniuk. 9. Az autóbusz rendkívüli megállása esetén az utasoknak csak az autóbuszjárat személyzete engedélyével szabad kiszállniuk. 10. Ha az autóbuszjárat indulási idejére vagy a közölt tartózkodási idő leteltével az utas nem jelentkezett, a lemaradásból, továbbá a leszállási szándék jelzésének elmulasztásából származó kárért a VOLÁN nem felelős. V. Az utas magatartása 1. Az autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait, más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti vagy azokban kárt okozhat. Annak, aki a járművet poggyászával, ruházatával vagy más módon beszennyezi, pótdíjat kell fizetnie. 2. Az autóbuszban, valamint az autóbusz-állomások területén bármilyen árut, szolgáltatást csak az illetékes VOLÁN engedélyével szabad árusítani. Szemetelni, lármázni, énekelni, zenélni vagy bármilyen eszközzel, tárggyal, játékszerrel zajt okozni nem szabad. 3. Az ablakok, szellőzőnyílások kinyitása vagy bezárása, a világítás vagy a fűtés - hűtés szabályozása kérdésében az autóbuszjárat személyzete az utasok többségének kívánságát figyelembe véve intézkedik. Az utastér központi világítását az autóbuszvezető ha az őt a vezetésben zavarja lakott területen kívül kikapcsolhatja. 4. Autóbuszban rádiót, magnetofont vagy hasonló készüléket üzemeltetni csak olyan módon szabad (pl. fülhallgatóval), hogy a többi utas ne hallja. 5. A közforgalmú belföldi távolsági (helyközi) autóbuszjáraton dohányozni (cigarettázni, szivarozni és pipázni) nem szabad. 6. Az utasnak a hatósági eljárási szabályokhoz igazodni kell, valamint a kézi- és útipoggyász esetenként szükséges hatósági kezeléséről magának kell gondoskodni. Ennek elmulasztása a menetrend megtartását nem hátráltathatja. 7. Ha az utas magatartásával a menetrend szerinti közlekedést akadályozza és ebből a VOLÁN-nak kára származik, azt az utasra áthárítja. 8. Aki az autóbuszban, az utasforgalmi létesítményekben ideértve a megállóhely-jelző táblát és oszlopot, valamint a menetrendi hirdetményeket is vagy azok berendezési, felszerelési tárgyaiban kárt okoz vagy azokat rendellenesen beszennyezi, köteles a takarítási, tisztítási, helyreállítási, illetve pótlási költségeket megtéríteni.

6 VI. Kézipoggyász 1. Az utasok kézipoggyászt vihetnek magukkal 20/1981. (VI.19.) Mt.r. Kézipoggyásznak minősülnek azok az egy személy által is könnyen hordozható, legfeljebb 10 kg tömegű tárgyak, amelyeket az utas az autóbuszba magával visz. 2. Az utas kézipoggyászait ha azokat nem a kezében vagy az ölében tartja köteles úgy elhelyezni, hogy a többi utas kényelmét, testi épségét ne zavarja és az autóbusz berendezésében kárt ne okozzanak. 3. Kézipoggyászként nem szállítható: a) olyan tárgy, amelynek szállítását jogszabály vagy hatósági rendelkezés tiltja, b) olyan tárgy, amely méreténél vagy tömegénél fogva a járművön erre kijelölt helyen nem helyezhető el vagy a többi utas egészségében, testi épségében, ruházatában, kézipoggyászában kárt okozhat, c) töltött lőfegyver 20/1981. (VI.19.) Mt.r. 4. A közlekedési vállalat (VOLÁN) megtagadhatja olyan tárgy kézipoggyászként való szállítását, amely a) az utasoknak kényelmetlenséget okozhat, b) a járművet megrongálhatja vagy beszennyezheti 20/1981. (VI.19.) Mt.r. 5. Egyes kézipoggyászokra vonatkozó különleges feltételek: a) Kisgyermekek szállítására használt ún. mózeskosár, gyermekkocsi az autóbuszban a felsoroltakon kívül egyéb módon és helyen is elhelyezhető, ha a többi utasnak kényelmetlenséget nem okoz. A kisgyermek biztonságos elhelyezése ebben az esetben is az utas feladata. b) Propán-bután gáz személyenként 1 db, legfeljebb 5 kg töltetű palackban vihető be az autóbuszba. A gázpalackot az autóbuszon zárt állapotban, védőkupakkal ellátva állítva úgy kell elhelyezni és rögzíteni, hogy el ne mozdulhasson. c) Az ülőhelyek feletti poggyásztartóban nem helyezhető el folyadékkal töltött edény vagy azt tartalmazó csomag, olyan tárgy, amely elmozdulhat vagy a poggyásztartó túlterhelését okozhatja. d) Összecsukható rokkantkocsi az autóbuszba kézipoggyászként bevihető, ha a forgalmi viszonyok azt megengedik és a többi utasnak kényelmetlenséget nem okoz. 6. A kézipoggyász őrzése az utas feladata.

7 7. A kézipoggyászban bekövetkezett, valamint a kézipoggyász által harmadik személynek okozott kárért a VOLÁN csak jogszabály alapján vagy vétkesség esetén felelős. A VOLÁN a kézipoggyászban bekövetkezett kárért vétkessége esetén magasabb összegű kártérítést nem fizet, mint amennyit útipoggyász teljes elvesztése esetén kellene fizetnie. 8. Annak az utasnak, aki kézipoggyászként be nem vihető tárgyat az autóbuszba bevisz, a díjszabásban meghatározott pótdíjat kell megfizetnie. Emellett függetlenül az egyéb törvényes következményektől felelős a szabály megsértéséből származó károkért. 9. Az autóbuszjárat személyzete a kézipoggyászt az utas jelenlétében megvizsgálhatja, ha alapos gyanú merül fel, hogy az utas kézipoggyászként nem szállítható tárgyat visz be az autóbuszba. 10. Kézipoggyászként az autóbuszba nem vihető tárgyak útipoggyászként feladhatók, ha az autóbuszjárat útipoggyász-fuvarozást végez és az arra vonatkozó feltételek azt nem tiltják. VII. Autóbuszba bevihető élő állatok 1. Az autóbuszba bevihető élő állatok és szállításuk feltételei: a) egy kutya, szájkosárral és pórázzal ellátva, b) halak, a víz kiömlése ellen megfelelően biztosított tartályban, c) kisebb madarak, papagájok és galambok, kalitkában elhelyezve, d) egyéb apró állat kosárban, ládában vagy más alkalmas tartóban, e) egy vadászsólyom, védősapkával ellátva. Az állatok szállítására használt eszközök (tartály, kalitka, kosár, láda, stb.) tömege, terjedelme, stb. nem haladhatja meg a kézipoggyászok szállítási feltételeire meghatározottakat. A VOLÁN a forgalmi viszonyoktól függően az élő állatok szállítását tovább korlátozhatja. 2. Élő kacsa, liba vagy pulyka az autóbusz utastérben nem szállítható. 3. Beteg állat az autóbuszba nem vihető be. 4. Az autóbuszba bevitt élő állatra az utasnak kell felügyelni. Ha az élő állat az utasokat magatartásával zavarhatja vagy számukra kényelmetlenséget okoz, a VOLÁN az élő állatot a szállításból kizárhatja. 5. Az élő állatban bekövetkezett, valamint az élő állat által harmadik személynek okozott kárért a VOLÁN csak jogszabály alapján vagy vétkessége esetén felel a kézipoggyászra vonatkozó feltételek szerint.

8 VIII. Útipoggyász szállítása 1. A menetrendben erre megjelölt távolsági (helyközi) járatra az utas ha a járattal utazik poggyászát feladhatja (útipoggyász) 20/1981. (VI.19.) Mt.r. Nem igényelhető útipoggyász szállítása olyan autóbuszon, amely poggyásztartóval, poggyászszekrénnyel nincs felszerelve, illetőleg az útipoggyász elhelyezésére nincs lehetőség. 2. Útipoggyászként olyan tárgyak adhatók fel, amelyek bőröndbe, kézitáskába, útikosárba, kisebb ládába, zsákba, fadobozba, átkötözött (bevarrt) batyuba vagy egyéb alkalmas módon vannak csomagolva és összértékük az Ft-ot nem haladja meg. Az útipoggyász nem tartalmazhat ékszert, nemesfémet, művészeti tárgyat, bélyeget, gyűjteményt, készpénzt, készpénzkímélő és helyettesítő fizetőeszközt (bank- vagy hitelkártya, szolgáltatás igénybevételére jogosító utalvány, stb.) értékpapírt, menetjegyet, bérletet, okmányt, nemes szőrmét, valamint az eredeti vásárláskori (újkori) Ft egyedi értéket meghaladó tárgyat és tartozékait. 3. Egy utas legfeljebb 2 db és amennyiben az autóbusz teherbírása, valamint a forgalmi viszonyok megengedik, további 2 db útipoggyász szállítását igényelheti. 4. Egy darab útipoggyász tömege a 20 kg-ot, térfogata 150x50x50 cm mérethatárokat nem haladhatja meg. 5. Mérethatárokra való tekintet nélkül és ha a következőkben más rendelkezés nincs, csomagolatlanul is, útipoggyászként feladhatók még: a) sífelszerelések, szánkók, továbbá szétszedhető és összerakható vászon- vagy gumicsónakok és azok alkatrészei, b) rokkantkocsik, összecsukható nyugszékek, nyugágyak, c) gyermekkocsik, d) összecsukható kerékpárok, e) dobozokba, tokokba vagy más göngyölegekbe csomagolt hangszerek, f) koszorúk. 6. Útipoggyászként nem szállítható olyan tárgy, amelynek szállítását jogszabály vagy hatósági rendelkezés tiltja, illetőleg amely méreténél vagy tömegénél fogva a jáművön erre kijelölt helyen nem helyezhető el 20/1981. (VI.19.) Mt.r. 7. A közlekedési vállalat (VOLÁN) megtagadhatja olyan tárgy útipoggyászként való szállítását, amely a járművet megrongálhatja vagy beszennyezheti 20/1981. (VI.19.) Mt.r. Kizárható az útipoggyász-szállításból az olyan tárgy is, amely az utasok ruházatában, poggyászaikban vagy más küldeményekben kárt okozhat, illetve beszennyezheti azokat.

9 8. A VOLÁN alkalmazottja az útipoggyászként feladott küldemények tartalmát az utas jelenlétében megvizsgálhatja, ha alapos gyanú merül fel, hogy az szállításból kizárható tárgyat tartalmaz. 9. Annak az utasnak, aki szállításból kizárt tárgyat ad fel útipoggyászként az útipoggyász viteldíján felül -, a díjszabásban megállapított pótdíjat is meg kell fizetnie. 10. Az utas útipoggyászt csak arra az autóbuszjáratra adhat fel, amelyiken utazik és legfeljebb addig a megállóhelyig, ameddig utazási igazolványa érvényes. A rendeltetési állomásig érvényes utazási igazolványt feladáskor fel kell mutatni. A VOLÁN az útipoggyászról az utas részére elismervényt (poggyászszelvényt) ad. 11. Útipoggyászt az autóbusz-állomások poggyászfelvevőinél az ott közzétett időn belül, de legkésőbb 15 perccel a járat indulása előtt, az autóbuszjárat személyzeténél és megállóhelyeken az autóbuszjárat tartózkodási ideje alatt kell feladni. 12. A menetrendben külön megjelölt megállóhelyeken a VOLÁN poggyászkezelést (felvétel-, illetve kiszolgáltatás) nem végez. 13. A VOLÁN az útipoggyásznak vagy csomagolásnak külsőleg észrevehető sérülését vagy meg nem felelő voltát, valamint a csomagolás hiányát a poggyászszelvényre feljegyzi. Ha az utas a poggyászszelvényt elfogadja, ezzel elismeri az útipoggyásznak, illetőleg a csomagolásnak a poggyászszelvényre feljegyzett állapotát. A le nem zárt bőröndöt a VOLÁN hiányosan csomagolt útipoggyásznak tekinti. 14. Az utasnak az útipoggyász szállításáért a díjszabásban megállapított poggyászviteldíjat a feladáskor kell megfizetnie. A feladás után felmerülő költségek (pl. a rendeltetési helyen át nem vett útipoggyász őrzési díja, értékesítéssel összefüggő költsége, stb.) az útipoggyász átvevőjét, illetve tulajdonosát terhelik. 15. Az útipoggyászok elhelyezésére általában az autóbuszba beépített poggyászszekrény szolgál. Az autóbusz típusától, kialakításától függően az útipoggyász elhelyezésére kijelölt hely ettől eltérő is lehet. 16. A VOLÁN az útipoggyászt annak az autóbuszjáratnak a megérkezése után, amelyikkel azt szállítani kellett, a poggyászszelvény visszaadása és az esetleg még ki nem egyenlített költségek megfizetése ellenében kiszolgáltatja. A VOLÁN a poggyászszelvény felmutatójának átvételi jogosultságát nem vizsgálja. A VOLÁN a poggyászszelvény visszaadása nélkül az útipoggyászt csak abban az esetben szolgáltatja ki, ha a kiszolgálást követő személy személyazonosságát igazolja és átvételi elismervényt ad. Az átvételi elismervénynek tartalmaznia kell az átvevő nevét, pontos lakcímét, személyi igazolványának számát, az elveszett poggyászszelvény számát, az útipoggyász tartalmának részletes felsorolását és az átvevő aláírását. Útipoggyász kiszolgáltatása poggyászszelvény helyett átvételi elismervény ellenében csak végállomáson vagy VOLÁN szolgálati helyen történhet.

10 17. A célállomáson az autóbusz megérkezésekor át nem vett (autóbuszon maradt) útpoggyászt a VOLÁN a kijelölt szolgálati helyére szállítja, ahol azt egy évig, a Polgári Törvénykönyv felelős őrzésre vonatkozó szabályai szerint megőrzi. Kiszolgáltatáskor az útipoggyász őrzésért a poggyászmegőrzés díját, a kézbesíthetetlen darabok értékesítéséért pedig annak költségét a VOLÁN felszámítja. 18. Az útipoggyász szállítására a szerződő felek (az utas és a VOLÁN) jogaira és kötelezettségeire, valamint a szerződés teljesítésére a közúti árufuvarozásra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a fuvarozási határidőre a menetrendben foglaltak az irányadók 20/1981. (VI.19.) Mt.r. Kártérítésként a VOLÁN számlával igazolt összeget, ennek hiányában a feladás helyén és idejében érvényes forgalmi értéket téríti meg. Kártérítésre az az utas jogosult, aki a feladott útipoggyász szállítására vonatkozó poggyászszelvényt bemutatja. IX. Forgalmi zavar 1. Ha útközben a járat továbbhaladását valamilyen körülmény akadályozza, a közlekedési vállalat (VOLÁN) köteles a rendelkezésre álló más járművel az utasok továbbszállításáról gondoskodni 20/1981. (VI.19.) Mt.r. 2. Ha a menetrendben közzétett járat közlekedése átmenetileg egyáltalán nem vagy csak kerülő útvonalon lehetséges, a közlekedési vállalat (VOLÁN) erről az utasokat tájékoztatja 20/1981. (VI.19.) Mt.r. A tájékoztatás a lehetséges és a helyileg szokásos módon történik, figyelemmel a menetrend módosítására vonatkozó szabályokra is. 3. A közlekedési vállalat (VOLÁN) köteles megtéríteni a távolsági (helyközi) járat a) kimaradása esetén annak az utasnak a kárát, aki a járatra helyét előzetesen biztosította, b) 30 percet meghaladó késése esetén a járattal utazók kárát; kivéve, ha bizonyítja, hogy a kárt működési körén kívül eső elháríthatatlan ok (pl. közlekedést hátráltató időjárási út- és forgalmi viszonyok, mint: köd, hó, jég, útelzárás, forgalmi torlódás, stb.) idézte elő. A kártérítés összege azonban nem haladhatja meg járatkimaradás esetén a menetdíj tizenötszörösét, késés esetén ötszörösét 20/1981. (VI.19.) Mt.r. Az autóbuszjárat kimaradtnak tekintendő, ha egyáltalán nem vagy 90 percet meghaladó késéssel indul a megállóhelyről. Kártérítési szempontból nem minősül járatkimaradásnak vagy késésnek, ha az utasok továbbszállításáról a VOLÁN társaság az 1. pont szerint oly módon gondoskodott vagy arra más autóbuszjárattal lehetőség volt úgy, hogy az utas 90, illetve 30 percet meg nem haladó késéssel célállomására megérkezzék. A kártérítés alapja a bizonyított kár.

11 A legmagasabb kártérítési összeg megállapításának alapjául az utas által az autóbuszjárattal leutazott (leutazni tervezett) viszonylat teljesárú menetdíját kell tekinteni, függetlenül attól, hogy az utas díjkedvezményt igénybe vett-e vagy sem. X. Menetdíj visszatérítése 1. A VOLÁN az elővételben váltott menetjegy díját és a poggyászviteldíjat visszatéríti, ha az utas menetjegyét utazásra nem használta fel. A VOLÁN a visszatérítendő összegből kezelési költséget von le, amelynek mértékét a díjszabás tartalmazza. Kezelési költség nem kerül levonásra, ha az utas a menetjegyet az autóbuszjárat elmaradása vagy férőhely hiánya miatt nem használta fel, illetve utazásáról forgalmi zavar miatt lemond. Az autóbuszjárat elmaradását, a férőhely hiányát, illetve a forgalmi zavart az utas köteles igazoltatni az érintett autóbuszjárat, illetőleg az állomás személyzetével az utazásra fel nem használt menetjegy hátoldalán vagy külön igazoláson. 2. A VOLÁN a menetdíjat és a poggyászviteldíjat a megtett útra eső rész levonásával téríti vissza, ha az utas utazását megkezdte és a továbbutazásról forgalmi zavar miatt mond le. A forgalmi zavar tényét az utazásra részben felhasznált menetjegy hátoldalára, esetleg külön igazoláson az autóbuszjárat, illetőleg az állomás személyzetével igazoltatni kell. Az igazoláson fel kell tüntetni a megállóhely vagy állomás nevét, ameddig a menetjegyet felhasználták, továbbá, hogy az utas felszállási helyére visszatért-e vagy sem. Megkezdett utazásnak egyéb okból történő megszakítása miatt a menetdíj (poggyászviteldíj) árát a VOLÁN még részben sem téríti vissza. 3. Mind az elővételben, mind a járati személyzetnél megváltott és fel nem használt, illetőleg részben felhasznált menetjegy árát a VOLÁN az általa kijelölt szolgálati helyeken téríti vissza. 4. A mérsékelt árú menetjegyek és bérletjegyek visszatérítési szabályait a díjszabás tartalmazza. Ebből a szempontból a gyermekjegy nem tekinthető mérsékelt árú menetjegynek. 5. Az utazásból kizárt (az autóbuszról leszállított) utas részére a VOLÁN sem a menetdíjat, sem a poggyászviteldíjat, sem e díjak egy részét nem téríti vissza. Ugyancsak nem téríti vissza még részben sem a VOLÁN a szállításból kizárt útipoggyász vagy élő állat viteldíját. 6. Visszatérítés kizárólag a fel nem használt, illetőleg részben felhasznált menetjegy, bérlet, stb. visszaadása ellenében történik. Ennek hiányában visszatérítési igényt a VOLÁN semmiféle igazolásra nem teljesít. Elveszett menetjegyért, bérletjegyért, poggyászszelvényért, stb. visszatérítés nem jár.

12 XI. Utazási feltételek nemzetközi és a városi (helyi) viszonylatú utazásokra 1. A nemzetközi autóbuszjáratok igénybevételére vonatkozó utazási feltételek nemzetközi szerződések, egyezmények alapján egyes kérdésekben az I-X. pontokban foglaltaktól eltérőek. Az egyes eltérésekről az üzemeltető VOLÁN társaság ad tájékoztatást. Egyéb kérdésekben a VOLÁN a nemzetközi utazásoknál is az I. és III-X. pontokban foglalt feltételeket alkalmazza. 2. Az I., III-VII. és IX-X. pontokban foglalt utazási feltételek vonatkoznak a belföldi távolsági (helyközi) autóbuszjáratok városi (helyi) viszonylatain történő utazásokra is.

1. Az autóbuszokon - a következő kivételekkel és feltételekkel - bárki utazhat: a) Az utazásban fertőző beteg nem vehet részt.

1. Az autóbuszokon - a következő kivételekkel és feltételekkel - bárki utazhat: a) Az utazásban fertőző beteg nem vehet részt. Utazási feltételek UTAZÁSI FELTÉTELEK A Transport-R Bt. AUTÓBUSZAINAK BELFÖLDI ÉS NEMZETKÖZI KÜLÖNJÁRATI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE (A dőlt betűvel szedett szöveg a 20/1981.(VI.19.) Mt. sz. rendelet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről (Az egyes VOLÁN társaságok által alkalmazott Utazási feltételek részletes

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS EGER VÁROS KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAIN BELÜL MENETRENDSZERINTI-, HELYI-, KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZAT MŰKÖDTETÉSÉRE

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS EGER VÁROS KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAIN BELÜL MENETRENDSZERINTI-, HELYI-, KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZAT MŰKÖDTETÉSÉRE KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS EGER VÁROS KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAIN BELÜL MENETRENDSZERINTI-, HELYI-, KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZAT MŰKÖDTETÉSÉRE a szerződés 2. sz. melléklete Utazási feltételek 2

Részletesebben

1. MELLÉKLET. (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabály szövege.) I. Utazási jogosultság, utazási szerződés, menetjegyváltás

1. MELLÉKLET. (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabály szövege.) I. Utazási jogosultság, utazási szerződés, menetjegyváltás 1. MELLÉKLET UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabály szövege.)

Részletesebben

(a) Egy utazásra érvényes vonaljegy ára: (b) Havi teljes áru bérletjegy ára december 31-ig:

(a) Egy utazásra érvényes vonaljegy ára: (b) Havi teljes áru bérletjegy ára december 31-ig: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2011.(XI.07.) önkormányzati rendelete a menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjáról és az utazási feltételekről Kiskunfélegyháza

Részletesebben

Utazási feltételek a Volán társaságok menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi távolsági (helyközi) forgalomban történő igénybevételére

Utazási feltételek a Volán társaságok menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi távolsági (helyközi) forgalomban történő igénybevételére Utazási feltételek a Volán társaságok menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi távolsági (helyközi) forgalomban történő igénybevételére (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabály szövege.) A Volán

Részletesebben

1. számú melléklet Utazási feltételek a VOLÁN társaságok városi (helyi) menetrend szerinti autóbuszjáratainak igénybevételére (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabályból átvett szöveg.) A VOLÁN Egyesülés

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE (A dőlt betűvel szedett szöveg jogszabály szövege.) A VOLÁN

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN I. Utazási jogosultság 1. Helyi forgalomban az utasok elszállítása jelentkezésük sorrendjében történik.

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS. amely létrejött

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS. amely létrejött 1 amely létrejött KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS egyrészről Bátonyterenye Város Önkormányzata 3070. Bátonyterenye,Városház út 2.., törzsszám:735364, pénzforgalmi jelzőszám: OTP Bank Nyrt. 11741048-15451017-

Részletesebben

módosította: 70/2012. (XII.21)

módosította: 70/2012. (XII.21) Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37 /2004. (XII. 17) önkormányzati rendelete a menetrendszerinti autóbusz-közlekedés díjáról és az utazási feltételekről módosította: 70/2012. (XII.21)

Részletesebben

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet 270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet a térségi, az elővárosi és a helyi működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi

Részletesebben

MARTONGAZDA KFT. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETISZABÁLYZATA

MARTONGAZDA KFT. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETISZABÁLYZATA MARTONGAZDA KFT. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETISZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2013. március 1. NAPJÁTÓL 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Jogi háttér 3. 2. Fogalomtár 3. 3. Utazási feltételek 5. 4. Utas tájékoztatás szabálya 12.

Részletesebben

A/ RÉSZ. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya

A/ RÉSZ. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 23 A/ RÉSZ Utazási feltételek az ALBA VOLÁN Zrt. menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi országos, regionális és elővárosi, valamint a határon átmenő forgalomban történő igénybevételére I. Fejezet

Részletesebben

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés Melléklet 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés legmagasabb díjairól 1 Tartalom 1. A belföldi helyközi (távolsági)

Részletesebben

IV. Cím SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK

IV. Cím SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK 26 IV. Cím SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK A Szolgáltató a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítást személyszállítási szerződés alapján végzi. A szerződési feltételeit a Szolgáltató

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK UTAZÁSI FELTÉTELEK A FRADIBUSZ ESETENKÉNTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI ORSZÁGOS FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE Az FTC Labdarúgó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely:

Részletesebben

I. Fejezet. 2. Mentesség az EU rendelet egyes rendelkezéseinek alkalmazása alól

I. Fejezet. 2. Mentesség az EU rendelet egyes rendelkezéseinek alkalmazása alól A Kormány /2012. (..) Korm. rendelete az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, a közúti

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

1. Bevezető rendelkezések

1. Bevezető rendelkezések Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Személyszállítási Üzletszabályzat Tartalom 1. Bevezető rendelkezések... 1 2. Az Üzletszabályzat hatálya... 2 3. A személyszállítási szerződés... 2 4. Menetrend...

Részletesebben

A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től

A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től Utazási feltételek a KÖRÖS VOLÁN Zrt. menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi országos, regionális és elővárosi,

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az árak megállapításáról

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 2/1. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 1. A menetjegyek és bérletek fajtái

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy 4. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2017. január 1-től I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási

Részletesebben

Hajdúszoboszló helyi közlekedés utazási feltételei január 1-től. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya

Hajdúszoboszló helyi közlekedés utazási feltételei január 1-től. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 3. sz. melléklet Hajdúszoboszló helyi közlekedés utazási feltételei 2019. január 1-től I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 1. Jelen Utazási feltételek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Borsod Volán Zártkörűen Működő Részvénytársaság kazincbarcikai, helyi utazási feltételeinek módosítására

Tárgy: Javaslat a Borsod Volán Zártkörűen Működő Részvénytársaság kazincbarcikai, helyi utazási feltételeinek módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat a Borsod Volán Zártkörűen Működő Részvénytársaság kazincbarcikai, helyi utazási feltételeinek módosítására

Részletesebben

Ózd helyi közlekedés utazási feltételei 2015. október 1-től. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya

Ózd helyi közlekedés utazási feltételei 2015. október 1-től. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 1. melléklet a /2015. (IX.24.) határozathoz 3. melléklet Ózd helyi közlekedés utazási feltételei 2015. október 1-től I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 1. Jelen Utazási feltételek az Észak-magyarországi

Részletesebben

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya A TRANS VONAL KÖZLEKEDÉSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETRENDSZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 2013. 1 Tartalomjegyzék I. ÜZLETSZABÁLYZAT 3 I.1.

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT Az üzletszabályzat..seregélyes-kapuvár..település közigazgatási határain belül hatályos IP/PM/NS/A/51/7/2013

Részletesebben

NEMZETKÖZI UTAZÁSI FELTÉTELEK (Nemzetközi üzletszabályzat)

NEMZETKÖZI UTAZÁSI FELTÉTELEK (Nemzetközi üzletszabályzat) NEMZETKÖZI UTAZÁSI FELTÉTELEK (Nemzetközi üzletszabályzat) Érvényes: 2012. január 3-tól 1. Az utazási feltételekben használt fogalmak 2. Általános szabályok o 2.1. Utazási feltételek o 2.2. Hatály o 2.3.

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT Az üzletszabályzat MAGLÓD Város közigazgatási határain belül hatályos Tartalomjegyzék: Üzletszabályzat

Részletesebben

B/ RÉSZ. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya

B/ RÉSZ. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 46 B/ RÉSZ Utazási feltételek az ALBA VOLÁN Zrt. Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór város (helyi), Nagykarácsony, Baracska község (helyi) menterend szerinti autóbuszjáratainak igénybevételére I. Fejezet

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT

UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT UTAZÁSI FELTÉTELEK A VÁROSI (HELYI) MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK IGÉNYBEVÉTELÉRE. ÜZLETSZABÁLYZAT Az üzletszabályzat..ócsa..település közigazgatási határain belül hatályos Tartalomjegyzék: Üzletszabályzat

Részletesebben

3. számú melléklet. 1. Fejezet: Az Utazási feltételek hatálya

3. számú melléklet. 1. Fejezet: Az Utazási feltételek hatálya 1 3. számú melléklet B/ RÉSZ Utazási feltételek az a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. városi (helyi) menterend szerinti autóbuszjáratainak igénybevételére 1. Fejezet: Az Utazási feltételek

Részletesebben

1.. Általános rendelkezések

1.. Általános rendelkezések Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete A gumikerekes kisvonat működéséről és térítési díjairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya Trans-Tour A TRANS TOUR 90 KÖZLEKEDÉSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETRENDSZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 2015. 1 Tartalomjegyzék I. ÜZLETSZABÁLYZAT

Részletesebben

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E 1-6 A barcsi menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés, valamint a helyi autóbusz külön járatok díjának és alkalmazási feltételeinek

Részletesebben

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása a Közszolgáltatási szerződés V. számú melléklete, a Kereskedelmi szerződés módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.,

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. március 19.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. március 19. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. között 2013. január 1-től 2013. június 30-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd, 2013. március 19. Előterjesztő:

Részletesebben

Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. 2013. Az Üzletszabályzatot jóváhagyta:

Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. 2013. Az Üzletszabályzatot jóváhagyta: Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZAT 2013. Az Üzletszabályzatot jóváhagyta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság az IP/PM/NS/A/54/6/2013. számú határozatával Tartalomjegyzék

Részletesebben

A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 1 TARTALOMJEGYZÉK FOGALOMTÁR... 3 ÜZLETSZABÁLYZAT... 5

Részletesebben

A T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK

A T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK 1 T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. 2800 Tatabánya, Győri út 23. Telefon: 06-/34-799-139 e-mail:titkarsag@tbusz.hu A T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK

Részletesebben

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra 2015 December A nyári időszámítás hét 50 51 52 53 2016. március 27-től október

Részletesebben

27. Fejezet Felelősség... 30 DÍJSZABÁS... 33 28. Fejezet A Szolgáltató által alkalmazott díjszabás... 33 MENET- ÉS BÉRLETJEGYEK ÁRUSÍTÁSA... 34 29.

27. Fejezet Felelősség... 30 DÍJSZABÁS... 33 28. Fejezet A Szolgáltató által alkalmazott díjszabás... 33 MENET- ÉS BÉRLETJEGYEK ÁRUSÍTÁSA... 34 29. VOLÁN EGYESÜLÉS A ZALA VOLÁN KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Készítette:

Részletesebben

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL Érvényes: 2019. május 1-től MENETJEGYVÁLTÁS Az utazás megkezdésekor az utasnak érvényes menetjeggyel

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-t l. I. Fejezet Menetjegy

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-t l. I. Fejezet Menetjegy 4. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-tl I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási

Részletesebben

BÜKI LOKOMOTÍV KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT

BÜKI LOKOMOTÍV KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT BÜKI LOKOMOTÍV KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT Tervezete A KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Készítette: Nagy László Jóváhagyta: Csordás

Részletesebben

Érvényes: 2013. május

Érvényes: 2013. május PÉNZES GÉZA EGYÉNI VÁLLALKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA TERVEZET 2013. március Érvényes: 2013. május -től

Részletesebben

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya

I. ÜZLETSZABÁLYZAT. I.1. Az Üzletszabályzat tárgya A TRANS VONAL KÖZLEKEDÉSI KFT ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETRENDSZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 2015. 1 Tartalomjegyzék I. ÜZLETSZABÁLYZAT 3 I.1.

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. július 23.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. július 23. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS 21 III. Cím TÁJÉKOZTATÁS Az utastájékoztatási feladatokat a Szolgáltató látja el, továbbá gondoskodik arról, hogy az utasokat jogaikról, kötelezettségeikről, az igénybe vehető szolgáltatásokról tájékoztassa,

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény 88. (1)

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés utazási feltételei 2015. július 1-t l. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya

Kazincbarcika helyi közlekedés utazási feltételei 2015. július 1-t l. I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 3. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés utazási feltételei 2015. július 1-t l I. Fejezet Az Utazási feltételek hatálya 1. Jelen Utazási feltételek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Részletesebben

Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől)

Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől) Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől) 1. Általános tudnivalók A Polgári Törvénykönyv 216. (1) bekezdése értelmében a Személyszállítási szerződés az

Részletesebben

MVK Zrt. A megbízható útitárs.

MVK Zrt. A megbízható útitárs. Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság ÜZLETSZABÁLYZATA Érvényes: 2016. február 24. napjától Az üzletszabályzatot jóváhagyta: A Nemzeti Közlekedési Hatóság a PU/VA/NS/A/41/2/2016

Részletesebben

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések 271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény 88. (1)

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

AZ INTER TRAVEL KFT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

AZ INTER TRAVEL KFT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA AZ INTER TRAVEL KFT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA hatályos: 2013.0626. napjától Az Üzletszabályzatot

Részletesebben

A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A KAPOSVÁRI TÖMEGKÖZLEKEDÉSI Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 2. SZ. MÓDOSÍTÁS Érvényes: 2015. január 01.

Részletesebben

A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A KAPOSVÁRI TÖMEGKÖZLEKEDÉSI Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA 1. SZ. MÓDOSÍTÁS Érvényes: 2014. január 01.

Részletesebben

Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-t l

Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-t l 4. sz. melléklet Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-tl I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási igazolvánnyal

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Az 1997. évtől érvényes helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak megállapításáról.* (Egységes szerkezetben) 1..

Részletesebben

A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A SZEKÉR-TRANSZ 99 BT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA TERVEZET Hatályos: 2013. március Jóváhagyta: a Nemzeti

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről I. Diákigazolvány Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy 2012. január

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár) A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár) 2/2. sz. melléklet 1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a szombathelyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból)

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból) ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból) a DAKK ZRT. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra

Részletesebben

Ó z d, 2011. december 22. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településf. és Vagyong. Osztály

Ó z d, 2011. december 22. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településf. és Vagyong. Osztály J a v a s l a t az Ózd város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Rt. között 2004. december 22-én kötött közszolgáltatási szerződés módosítására, illetve szerződéses járat működtetésének jóváhagyására

Részletesebben

Tapolcai Városgazdálkodási. Korlátolt Felelősségű Társaság SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

Tapolcai Városgazdálkodási. Korlátolt Felelősségű Társaság SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Tapolcai Városgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A Társaság tulajdonában lévő személyszállító autóbuszok közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra

Részletesebben

SALGÓTARJÁN VÁROS HELYI JÁRATI MENETRENDJE

SALGÓTARJÁN VÁROS HELYI JÁRATI MENETRENDJE 1 2 3 Közszolgáltatási Szerződés módosítás 1. sz. melléklete (A Közszolgáltatási Szerződés 2. sz. melléklete) MUNKANAP SALGÓTARJÁN VÁROS HELYI JÁRATI MENETRENDJE Érvényes: 2013. július 1-től SZABADNAP

Részletesebben

KUNSZENTI KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA KUNSZENTMÁRTON, FÓT, HEVES VÁROSOKRA VONATKOZÓAN

KUNSZENTI KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA KUNSZENTMÁRTON, FÓT, HEVES VÁROSOKRA VONATKOZÓAN KUNSZENTI KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA KUNSZENTMÁRTON, FÓT, HEVES VÁROSOKRA VONATKOZÓAN TERVEZET Utazási Feltételek: Mindazoknak, akik a Kunszenti

Részletesebben

LENTI. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

LENTI. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN LENTI Érvényes: 2018. 11. 01-től ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre váltott

Részletesebben

T A R T A L O M J E GY Z É K

T A R T A L O M J E GY Z É K T A R T A L O M J E GY Z É K AZ ÜZLETSZABÁLYZATBAN, AZ ABBAN FOGLALT UTAZÁSI FELTÉTELEKBEN ÉS A MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ DÍJSZABÁSBAN HASZNÁLT EGYES FOGALMAK E HELYEKRE VONATKOZÓ ÉRTELMEZÉSE BEVEZETŐ FOGALOMTÁR

Részletesebben

SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS

SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS KISVASUTAK BARÁTI KÖRE EGYESÜLET KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS 1. Személydíjszabás Kedvezmények Menetjegy A Kemencei Erdei Múzeumvasúton (továbbiakban: vasút) a vasút munkatársaitól

Részletesebben

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről 271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény 88. (1)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Ikt.szám: 20.049/2015. Javaslat Salgótarján megyei jogú város helyi közösségi autóbusz-közlekedésének biztosítását célzó közszolgáltatási

Részletesebben

A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai

A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai 5. számú melléklet A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai 1. Utazási igazolványok érvényessége 1.1. A havi és negyedéves bérletek

Részletesebben

KIVONAT NYÍREGYHÁZA HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIRA VONATKOZÓ UTAZÁSI FELTÉTELEKBŐL ÉS DÍJSZABÁSBÓL

KIVONAT NYÍREGYHÁZA HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIRA VONATKOZÓ UTAZÁSI FELTÉTELEKBŐL ÉS DÍJSZABÁSBÓL Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2017/2018. évi menetrendi időszakra A nyári időszámítás 2018. március 25-től október

Részletesebben

Ajánlat. Tiszaújváros helyi autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási feladatainak ellátására kiírt nyilvános pályázatra

Ajánlat. Tiszaújváros helyi autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási feladatainak ellátására kiírt nyilvános pályázatra Másolati példány menetrend szerinti személyszállítási feladatainak ellátására kiírt nyilvános pályázatra 2014. november 10. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető 4 II. Az tevő tevékenységének rövid bemutatása 5

Részletesebben

(2) Átkelés csak érvényes bérlettel, menetjeggyel, szabadjeggyel lehetséges.

(2) Átkelés csak érvényes bérlettel, menetjeggyel, szabadjeggyel lehetséges. Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004.(VIII.19.) számú rendelete A Kisoroszi Kismaros, valamint a Kisoroszi Szentgyörgypuszta révátkelőhelyek használatával kapcsolatos általános

Részletesebben

Az MB Balaton Kft. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

Az MB Balaton Kft. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA MB Balaton Az MB Balaton Kft. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Érvényes: 2013. Jóváhagyta: a Nemzeti Közlekedési

Részletesebben

Közúti közlekedésüzemvitelellátó. Közlekedésüzemvitel-ellátó. Közlekedésüzemvitel-ellátó

Közúti közlekedésüzemvitelellátó. Közlekedésüzemvitel-ellátó. Közlekedésüzemvitel-ellátó A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA. Érvényes: 2014. január 31-től

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA. Érvényes: 2014. január 31-től 111 1. sz. M E L L É K L E T a VÉRTES VOLÁN Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS

Részletesebben

KESZTHELY. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

KESZTHELY. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN KESZTHELY Érvényes: 2018.11.01-től ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

DÍJSZABÁS. I. Fejezet Általános határozmányok Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3

DÍJSZABÁS. I. Fejezet Általános határozmányok Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 DÍJSZABÁS I. Fejezet Általános határozmányok... 3 1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 1.1. Általános menetdíjak megállapítása... 3 1.2. Az egyes utazások menetdíjának megállapítása...

Részletesebben

A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Egységes szerkezetű szöveg Hatályos: 2019. október 1-től Jóváhagyta:

Részletesebben

KESZTHELY UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

KESZTHELY UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN KESZTHELY ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre váltott menet- és bérletjegyekkel

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSITÁSA. N-R-A Busz KFT ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA

ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSITÁSA. N-R-A Busz KFT ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSITÁSA N-R-A Busz KFT ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZFORGALMÚ HELYI MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA TISZAFÖLDVÁR, TÖRÖKSZENTMIKLÓS, BERETTYÓÚJFALÚ VÁROSOKRA VONATKOZÓAN EREDETIT

Részletesebben

HOMM SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐ SSÉGŰ TÁRSASÁG AUTÓBUSZKÖZLEKEDÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA

HOMM SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐ SSÉGŰ TÁRSASÁG AUTÓBUSZKÖZLEKEDÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA HOMM SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐ SSÉGŰ TÁRSASÁG AUTÓBUSZKÖZLEKEDÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Érvényes: 2014. 03. 11.-től Jóváhagyta: a

Részletesebben

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalom BEVEZETÉS... 3 RÖVIDÍTÉSEK, FOGALMAK... 4 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT ALKALMAZÁSA... 6 1.1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA... 6 1.2. DÍJ ELLENÉBEN

Részletesebben

Utazási feltételek a Todibusz különbuszain

Utazási feltételek a Todibusz különbuszain Utazási feltételek a Todibusz különbuszain Utazási feltételek a Todibusz különbuszain... 1 1. Részvétel a Todibusz különjáratain... 2 2. Időpontmódosítási lehetőségek, határidők és költségek... 2 3. Részvételi

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Bátonyterenye Város Önkormányzata 37. Bátonyterenye, Béke út 35/37., törzsszám: 45117, pénzforgalmi jelzőszám: OTP Bank Rt. 1174148-1545117-, adószám:

Részletesebben

A BIOKOM PÉCSI VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉS KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA. 2. számú módosítás (tervezet)

A BIOKOM PÉCSI VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉS KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA. 2. számú módosítás (tervezet) Üzletszabályzat A BIOKOM PÉCSI VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉS KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA 2. számú módosítás (tervezet) Hatályos: 2016. napjától Az Üzletszabályzatot

Részletesebben

A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA

A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA A VOLÁNBUSZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Hatályos: 2013. április 9. napjától Jóváhagyta: a Nemzeti Közlekedési

Részletesebben

Tartalomjegyzék: Helyi autóbuszvonalak. Autóbuszvonalak... 3 I. Utazási kedvezmények... 4-5 II. Díjszabás... 6 III. Utazási feltételek... 7 1...

Tartalomjegyzék: Helyi autóbuszvonalak. Autóbuszvonalak... 3 I. Utazási kedvezmények... 4-5 II. Díjszabás... 6 III. Utazási feltételek... 7 1... Tartalomjegyzék: Autóbuszvonalak... 3 I. Utazási kedvezmények... 4-5 II. Díjszabás... 6 III. Utazási feltételek... 7 1... 8 2, 2Y... 9 2A... 10 3, 3A... 11 4, 4A, 4Y... 12-13 5, 5Y... 14 6, 6Y... 15 7,

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN Az OrangeWays Zrt. kötelezi magát az érvényes menetjeggyel rendelkező személyek célállomásba való szállítására, az előre közölt menetrend,

Részletesebben

KELLEMES UTAZÁST KÍVÁN A

KELLEMES UTAZÁST KÍVÁN A Tájékoztató Kazincbarcika helyi járatú autóbusz-közlekedéséről és utazási feltételeiről (Érvényes: 2013. január 1-től) Kedves Utasaink! Kiadásra kerül Kazincbarcika város helyi autóbusz közlekedésének

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról 2 Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az árak megállapításáról

Részletesebben