Összetevők: Bacopa Monnieri-kivonat Astragalus membraceus (kínai csüdfű) gyökérkivonat Máriatövis-kivonat Alfa-galaktozidáz Kurkumagyökér-kivonat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Összetevők: Bacopa Monnieri-kivonat Astragalus membraceus (kínai csüdfű) gyökérkivonat Máriatövis-kivonat Alfa-galaktozidáz Kurkumagyökér-kivonat"

Átírás

1

2 Összetevők: Bacopa Monnieri-kivonat Astragalus membraceus (kínai csüdfű) gyökérkivonat Máriatövis-kivonat Alfa-galaktozidáz Kurkumagyökér-kivonat Vitaberry-gyümölcskeverék (szőlő- és szőlőmagkivonat, fekete áfonya, málna, vörös áfonya, szilva, meggy, földieper) Növényi antioxidánsok (bimbós kel koncentrátum, vöröshagyma-kivonat, paradicsom, brokkoli, sárgarépa, spenót, fodros kel) B6-vitamin Citrus-bioflavonoidok Szecsuáni bors D3-vitamin Riboflavin (B2-vitamin) Szőlőhéj-kivonat (rezveratrol)

3 Bacopa Monnieri-kivonat Összehúzó anyag, keserű, édes, hűtő, hashajtó, intelligenciát növelő, nyugtató, szélhajtó, emésztést segítő, gyulladásgátló, görcsoldó, vértisztító, szíverősítő, vízhajtó, hörgőtágító, izzasztó, lázcsillapító és általánosan erősítő. A növényt alkalmazzák a hólyag megbetegedéseire, neuralgia, gyulladások, epilepszia, elmebaj, tudatzavar, daganatok, fekélyek, pangásos lépmegnagyobbodás, hasvízkór, emésztési zavarok, felfúvódás, székrekedés, asztma, bronchitis, bőrbetegségek, lepra, vitiligo (pigmenthiány), orbánc, szifilisz, rekedtség, sürgető vizelési inger, elefantiázis, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, lázas állapotok és gyengeség esetén.

4 Astragalus membraceus (kínai csüdfű) gyökérkivonat Astragalus a telomerek felépítéséhez. Az Astragalus gyökerét már a Ming császárok idejében is alkalmazták. A kor orvosai már ismerték a kínai csüdfű gyökerének hatását, amely a császárok részére volt fenntartva. Az asztragalozid kinyerése a kínai csüdfű gyökeréből nagyon drága, mivel a SISEL kizárólag a gyökér csúcsát alkalmazza ehhez. Az asztragalozidtartalom a gyökércsúcsban a legmagasabb. A növény legalább egy 7 éves növekedési időszakot követően takarítható be először. És az Astragalus ezen kívül sok mást is tud: Az immunrendszer erősítése, allergiás nátha, bronchitis, cukorbetegség és következményes betegségei, hasmenés, emésztési zavarok, meghűlés, a légutak fertőzései, kimerültség, fáradtság és gyengeség, étvágytalanság, hepatitisz, szívgyengeség, szívizomgyulladás, koronáriás szívbetegség, rákkezelés, lepra, éjjeli izzadás, vesegyulladás, ödéma, szélütés (a következmények kezelése), süketség és bénulások, stressz (testi vagy lelki), nehezen gyógyuló sebek esetén.

5 Máriatövis-kivonat A szilimarin a máriatövis standardizált kivonata négy fő összetevőből áll (szilibinin, szilidianin, szilikrisztin és izoszilibinin). A szilibinin a hatóanyag fő összetevője, amely a szilimarin mintegy %-át teszi ki. A máriatövis hatóanyaga támogatja a máj regenerálódási képességét, ezáltal a májsejtek egészséges növekedését. A máj terheléses helyzetek esetén is teljesítőképes marad, testi méregtelenítő funkcióját képes aktívan ellátni és az emésztés számára fontos epefolyadékot képezni. A szilimarin ennél még sokkal többre is képes, mivel ez aktiválja és támogatja a glutation termelését. A glutation csaknem minden sejtben magas koncentrációban van jelen és a szervezet legfontosabb antioxidáns hatású anyagai közé tartozik.

6 Alfa-galaktozidáz Az alfa-galaktozidáz esetében egy lizoszomális (a sejtorganellumokban található) enzimről van szó, mely az anyagcsere keretei között bizonyos poliszacharidok (pl. raffinóz, sztachióz, melibióz) lebontásához szükséges. Ez a cukor elsősorban a zöld színű zöldségekben található és az emberi tápcsatorna számára emészthetetlen. Más poliszacharidok mellett az alfa-galaktozidáz enzim bontja le a szervezetben a galaktózt, egy speciális cukrot, mely a tejcukorban (laktóz) és különféle szénhidrátokban fordul elő. Az alfa-galaktozidáz ezenkívül az emésztési problémák, mégpedig a gázképződés és puffadás ellen hat.

7 Kurkumagyökér-kivonat A kurkuma az antioxidánsok közé tartozik, mint például az E-vitamin, a karotin vagy a C-vitamin. Természetes antioxidánsként megakadályozza az élelmiszerek mikroorganizmusok általi elpusztítását, valamint a zsíros hús avasodását. Hasonló hatással semlegesíti a szabad gyököket is az emberi szervezetben. Alkalmazható anti-aging szerként is a bőr öregedése ellen. A kurkuma megakadályozhatja a krónikus gyulladások keletkezését, de használható reuma, szürke hályog, Alzheimer-kór, koronáriás szívbetegségek, vagy máj- és vesepanaszok, rákos eredetű károsodások (mint a bőr öregedése) vagy a szabad gyökök okozta hosszú távú, tartós károsodás ellen is. Az olyan erős gyökfogó, mint a kurkumin használható az úgynevezett öregkori tünetek megjelenése ellen, sőt még a rák kialakulásának megelőzésére is. A reuma, illetve a reumás arthritis, azaz a krónikus ízületi gyulladás is kezelhető a kurkuminnal. A kurkumin gátolja a gyulladást kiváltó prosztaglandinok szintézisét. Reumás pácienseken kurkuminnnal és fenilbutazonnal végzett összehasonlító tanulmány azt mutatta, hogy a kurkuminnal javulást értek el a következő tünetek terén: az ízület duzzadása, reggeli merevsége és a járásra fordított idő.

8 Vitaberry-gyümölcskeverék (szőlő- és szőlőmagkivonat, fekete áfonya, málna, vörös áfonya, szilva, meggy, földieper) Ez a bogyós és más gyümölcsökből álló keverék elsősorban antioxidáns hatású. A szabad gyökök minden formája tartósan károsíthatja telomereinket, ezért a bogyós és más gyümölcsök alkalmazását közvetlenül a telomerek védelme érdekében határoztuk meg.

9 Növényi antioxidánsok (Bimbós kel koncentrátum, vöröshagyma-kivonat, paradicsom, brokkoli, sárgarépa, spenót, fodros kel) Ez a zöldségekből álló keverék elsősorban antioxidáns hatású. A szabad gyökök minden formája tartósan károsíthatja telomereinket, ezért az adott zöldségek alkalmazását közvetlenül a telomerek védelme érdekében határoztuk meg.

10 B6-vitamin A B6-vitamin gondoskodhat a hosszú életről, mivel elejét veszi a szervezetben a lebontási folyamatoknak. A B6-vitamin (piridoxin) különösen fontos az agyban a hírvivő anyagok, az úgynevezett neurotranszmitterek képzéséhez. Ide tartozik például a szerotonin, amely különösen fontos a boldogságérzet és hangulatunk pozitív befolyásolása szempontjából. A B6-vitamin fontos eleme a fehérje anyagcserének és különösen fontos az izomzat kialakítása szempontjából. Ezenkívül erősíti az immunrendszert és támogatja az antitestek termelődését. A B6 továbbá a korai öregedés ellen hat, mivel megelőzi a szervezet leépülési folyamatait. Megnövekedett igényük van rá a fogamzásgátló tablettát szedő nőknek, valamint a terhes és szoptató anyáknak. A B6-vitamin véd az idegkárosodástól és szerepet játszik a fehérjék anyagcsere folyamataiban.

11 Citrus-bioflavonoidok Ez a citrus-bioflavonoidokból álló keverék elsősorban antioxidáns hatású. A szabad gyökök minden formája tartósan károsíthatja telomereinket, ezért ezen citrus-bioflavonoidok alkalmazását közvetlenül a telomerek védelme érdekében határoztuk meg.

12 Szecsuáni bors A Szecsuáni borsot az ajurvédikus és a kínai gyógyászat fűszernövényként és gyógynövényként alkalmazza. A gyógynövénynek vérnyomáscsökkentő tulajdonságai vannak. Emésztési panaszokra is alkalmazzák a Szecsuáni borsot. A növény rendelkezik továbbá antibakteriális és gombaölő hatással is, ezért baktérium- és gombafertőzések esetén is alkalmazzák. Sok tápanyag biológiai hozzáférhetősége jelentősen javul a Szecsuáni bors hozzáadásával.

13 D3-vitamin A D3-vitamin szerepe nem csupán a kalcium- és csontanyagcserében jelentős, de befolyással van az immunrendszerre és a sejtnövekedésre is. Mint arra tanulmányok rámutattak, a jó D-vitamin ellátottság csökkentheti az életkorral összefüggő megbetegedések kockázatát és megelőzheti az immunrendszer zavarait. Így a D-vitamin megfelelő szintje pozitívan hat a bőrfunkcióra és részt vesz a keratinociták differenciálódásában és érésében, osztódásellenes és immunszabályozó hatást kifejtve. A pszoriázis is az alkalmazási területe lehet. Az izom- és idegsejteknél a kalcitriol (D3-vitamin) befolyással bír a neuromuszkuláris ingerületvezetésre és segíthet a miopátia (izomsorvadás) esetében is. Immunmodulánsként hat, így az autoimmun betegségek, és az olyan gyulladásos megbetegedések, mint a reumás atrhritis (RA), a krónikus bélgyulladások (CED) és a szklerózis multiplex (MS) is pozitívan befolyásolható vele.

14 Riboflavin (B2-vitamin) A riboflavin részese egy sor olyan reakciónak, melyek a zsírsavak és purinok (fehérjevegyületek) leépítéséért felelősek. Gyakori részesei az energianyerési folyamatoknak a légzési folyamatban részt vevő tápanyagokból. Hiányjelenségek A B-vitamin hiányát mutatják a bőr elváltozásai (mint a szemzug kipirosodása vagy pikkelyesedése), a törékeny és letompult körmök, a szemlencse elváltozásai (szürkehályog, szaruhártya-gyulladás), a húgy-ivarszervi zavarok, az idegi szabályozás zavarai és az idegrendszer elváltozásai.

15 Szőlőhéj-kivonat (rezveratrol) In-vitro tanulmányok rákos sejtek elleni hatékonyságukra mutattak rá. Más tanulmányokban igazolható volt az anyag pozitív hatása olyan betegségek esetében, mint az arterioszklerózis, szívbetegségek, Alzheimer-kór, arthritisz és némely autoimmun betegség. A rezveratrol segíti éppúgy mint egy kalóriaszegény táplálkozás (kalóriamegvonás) a szirtuin gén, mint a SIR2 aktiválását. Ezáltal a különböző kísérletekben életmeghosszabbító hatását figyelték meg.

16

TS-X. Mi is a TS-X? Hol fejti ki hatását a TS-X?

TS-X. Mi is a TS-X? Hol fejti ki hatását a TS-X? TS-X A 21. században a legújabb tudományos eredmények felfedték a telomerek szerepét a hosszú és mindenekelőtt egészséges élet biztosításában. Eddig képesek voltunk a megfelelő tápanyagokkal az öregedési

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából.

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából. A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából Farkas Ágnes Williams K. A., Patel H. (2017): Healthy Plant-Based Diet. Journal

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20.

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20. 2010. Vitaminok kézi- könyve Lőrincz Balázs www.egeszsegeletmod.hu 2010.03.20. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A vitamin retinol... 3 C vitamin aszkorbinsav... 3 D vitamin kalciferol... 4 E vitamin tokoferol...

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Háromféle gyógynövénykivonat hatása a barramundi (Lates calcarifer) természetes immunválaszára

Háromféle gyógynövénykivonat hatása a barramundi (Lates calcarifer) természetes immunválaszára Háromféle gyógynövénykivonat hatása a barramundi (Lates calcarifer) természetes immunválaszára Ardó László 1, Rónyai András 1, Feledi Tibor 1, Yin Guojun 2, Neill J. Goosen 3, Lourens de Wet 3, Jeney Galina

Részletesebben

A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be.

A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be. A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be. Egészségi probléma Afta Allergia (légúti) Allergia (bőr), ekcéma Allergia

Részletesebben

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve,

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, Gulyás Judit Régiós Képviselő Ganoderma gyógygomba Pecsétviaszgomba Dombóvár Tolna-, Somogy- Gyógygomba A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a lélekerő-gomba, kulcs a jó

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ Reumatoid artitisz Sokízületi gyulladás Mi is az a reuma? A köznyelv a reuma kifejezésen lényegében a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A reumatológiai vagy reumás kórképek

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7 Gyógynövények babáknak és mamáknak Ánizs A Közép-Keleten és a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő szigeteken őshonos köz 1 / 7 Napjaink fitoterápiája a növény termését és annak illóolaját használja,

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med.

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. 2 BIZTŐSÍTSUNK MAGUNKNAK ELEGENDO MENNYISÉGŰ VITAMINT! HOGYAN? VÁLTOZATOS ÉTREND SEGÍTSÉGÉVEL! A TÁPLÁLKOZÁS PIRAMIS MINDEN EGYES

Részletesebben

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Glutén Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Mi is az a glutén? Az egész életen át tartó intoleranciát a gluténnek (sikér) nevezett összetett fehérje okozza, melyet a búza-,

Részletesebben

Tisztít, táplál, életfunkciókat normalizál

Tisztít, táplál, életfunkciókat normalizál FLAVON GREEN Tisztít, táplál, életfunkciókat normalizál A Flavon Green-t minden felnőtt embernek ajánljuk, különösen ha hiányzik az étrendjéből, a nyers zöldségek bevitele (a zeller allergén tulajdonsága

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat Nagyszerű választás a vér táplálásához és az idegek megnyugtatásához! A kínai medicina szerint az Aranyszínű selyemdatolya (Jujuba), vagy más néven kínai datolya segít

Részletesebben

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait.

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait. Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL Az örök élet mindig is az első számú vágyálma volt az emberiségnek. Az Élet vízének

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

A mozgás ÖrÖme egy életen át

A mozgás ÖrÖme egy életen át A mozgás ÖrÖme egy életen át vitalizáló, REgEnERálÓ tabletta EMBRIONÁLIS EREDETŰ MULTIPOTENS sejtek kivonata Egy tablettában Krónikus fájdalommal járó ízületi megbetegedések a kutyák egyötödében fordulnak

Részletesebben

Lélekben az egészség.

Lélekben az egészség. pure wellness Lélekben az egészség. Mit tartalmaz a Soul? A Soul egy teljesen forradalmi megközelítés eredményeképpen született meg. A termék mögött Dr. Arnold S. Leonard 50 éves orvosi tapasztalata és

Részletesebben

D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev. Vándor Anna fordítása

D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev. Vándor Anna fordítása Az NPCRIZ termékek komplex alkalmazása D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev Vándor Anna fordítása Tartalomjegyzék A szív- és érrendszer patológiája...4 Arteriális hypertensio, neurocirkulatiós dystonia... 4

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Forrás: http://www.doksi.hu

Forrás: http://www.doksi.hu Az illóolajok gyógyító hatását használja ki Az illatok, mint ingerek az idegrostokon keresztül jutnak az agykéregbe, ahol a megfelelő sejteket ingerlik. Ennek hatására javul közérzetünk. Közérzetünk javulásának

Részletesebben

Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához

Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához Termékkatalógus Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához Afta Allergia (légúti) Allergia (bőr), ekcéma Allergia (étel) Alvászavar, felébredés Alvászavar, nehéz elalvás Alzheimer-kór Anorexia

Részletesebben

INVE LAURA FIT 0,25. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel).

INVE LAURA FIT 0,25. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel). INVE LAURA FIT 0,25 Összetevők: Glicerin monolaurát (GML) és laurinsav. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel). Aktivitás: A laurinsav egy telített,

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 A bizonyítottan javítja az idősödő kutyák életminőségét: élénkebbé teszi az állatokat és ezáltal aktívabb életmódot tesz lehetővé számukra. Az oxigenizáció mellett a szív-

Részletesebben

Ha minden napját a KyäniSunrise -zal indítja, szervezete a következő hatóanyagoktól lendül erőteljes mozgásba:

Ha minden napját a KyäniSunrise -zal indítja, szervezete a következő hatóanyagoktól lendül erőteljes mozgásba: Kyani Sunrise Kyani SunriseA KyäniSunrise összetevőivel már ébredéskor elláthatjuk szervezetünket aolyan tápanyagokkal amelyeket a szervezete szükség esetén fel tud használni. Így garantáltan jól indul

Részletesebben

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY C- ÉS E-VITAMINNAL, SZELÉNNEL, KOENZIM Q10- ZEL, VITABERRY NÖVÉNYI KIVONATTAL ÉS REDIVIVO LIKOPINNEL RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK 7000 ORAC EGYETLEN

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer

Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer Szilvássy Z., Jávor A., Czeglédi L., Csiki Z., Csernus B. Debreceni Egyetem Funkcionális élelmiszer Első használat: 1984, Japán speciális összetevő feldúsítása

Részletesebben

GLUTÉN-SZŰRÉS Vízöntő Gyógyszertár 2015.10.19.

GLUTÉN-SZŰRÉS Vízöntő Gyógyszertár 2015.10.19. LISZTÉRZÉKENYSÉG (COELIAKIA) SZŰRÉS (GLUTÉN-SZŰRÉS) VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR MI A LISZTÉRZÉKENYSÉG? A lisztérzékenység a kalászos gabonák fogyasztásával provokált autoimmun betegség, mely a bélrendszer és

Részletesebben

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II.

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II. 2009 szeptember 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Fűben-fában orvosság van tartja a népi bölcsesség, és ezt természetesen igaz most érő gyümölcseinkre is.

Részletesebben

A gyógyító papaya. A gyógyító papaya

A gyógyító papaya. A gyógyító papaya A gyógyító papaya Egészségünk és annak megőrzése elsősorban az emésztő-enzimrendszer erősségétől függ. A papayáb A papaya-fa legapróbb része a virágtól a gyümölcs húsáig (virágja, magjai, levele, hajtásai,

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

Daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzése. Készítette: dr. Májerné Tobak Edit

Daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzése. Készítette: dr. Májerné Tobak Edit Daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzése Készítette: dr. Májerné Tobak Edit Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek ráksejtek! De! a megfelelően működő immunrendszer irányítása alatt tevékenykedő

Részletesebben

Készítette: Bruder Júlia

Készítette: Bruder Júlia Készítette: Bruder Júlia tápanyagok ballasztanyagok alaptápanyagok védőtápanyagok járulékos tápanyagok fehérjék zsiradékok szénhidrátok ALAPTÁPANYAGOK FEHÉRJÉK ZSIRADÉKOK SZÉNHIDRÁTOK Sejtépítők Energiát

Részletesebben

BiogenicPET VITALITY. Vitality Large & Small. Állatorvosok által fejlesztve Regenerálja az ízületi porcot

BiogenicPET VITALITY. Vitality Large & Small. Állatorvosok által fejlesztve  Regenerálja az ízületi porcot BiogenicPET SzUPERPRÉMIUM termékcsalád Állatorvosok által fejlesztve Regenerálja az ízületi porcot Regenerálja a kötőszövetet Enyhíti a fájdalmat Regenerálja a hámszövetet Revitalizálja a sejteket Gyorsítja

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

Ganoderma, a gyógynövények királya

Ganoderma, a gyógynövények királya Ganoderma, a gyógynövények királya A Ganoderma lucidum (magyarul: pecsétviasz gomba, Kínában Lingzhi, Japán A ganoderma jótékony hatása megmutatkozik az emberi szervezet sz Megerősíti és megnyugtatja az

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Étrend-kiegészítők Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Étrend-kiegészítők Élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Cukor: édes méreg. Az édesítés története

Cukor: édes méreg. Az édesítés története Cukor: édes méreg A civilizációs étrend hatalmas mennyiségű cukrot tartalmaz. Ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember két hét alatt, mint amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt egy év alatt. Az édesítés

Részletesebben

A kiválasztó szervrendszer és betegségei

A kiválasztó szervrendszer és betegségei A kiválasztó szervrendszer és betegségei A szervezetben az anyagcsere során számtalan káros és felesleges anyag képződik. A sejtek bomlástermékei, a bekerült mérgezőanyagok, mind-mind eltávolításra várnak.

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

A D-Vitamin státusz korszerű diagnosztikája

A D-Vitamin státusz korszerű diagnosztikája A D-Vitamin státusz korszerű diagnosztikája Dr. Orosz Enikő Országos Onkológiai Intézet Budapest 2013. Milyen szerepet tölt be szervezetünkben a D-Vitamin? Mi a D 1 -D 2 Vitamin és mit takar az aktív D-Vitamin

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Dfs Siófok 2008. április 26.

Dfs Siófok 2008. április 26. Dfs Siófok 8. április 6. Étrend-kiegészítők, gyógyhatású termékek, különleges táplálkozási célú élelmiszerek és gyógynövények az egészséges táplálkozás és életmód tükrében V. Országos Szakmai Konferencia

Részletesebben

Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás. Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas

Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás. Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas MI IS A KRILL? A Krill egy apró, garnéla szerű rák. Ezek alkotják a föld legnagyobb biomassza állományát, a becsült

Részletesebben

EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA

EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA BARNA TENGERI ALGA KAPSZULÁBAN Ascophyllum nodosum Természetes jólét Ascophyllum nodosum - tengeri alga, amely a hideg sarkvidéki tengerekből került hozzánk, útközben semmi

Részletesebben

Noni, a sejtek ezermestere

Noni, a sejtek ezermestere Noni, a sejtek ezermestere A nonit polinéz törzsi gyógyítók 2000 éve használják láz, gyulladás, hasmenés, szorulás, állatharapás, r Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA V. évfolyam 11. szám, Tisztelt Olvasó! A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Új termék a Family Bussines hálózatában

Új termék a Family Bussines hálózatában Új termék a Family Bussines hálózatában Wellmax cégről 100%-ban magyar tulajdonú cég Funkcionális élelmiszerek gyártása Étrend-kiegészítők gyártása Saját gyártó és csomagoló kapacitás márkanév termékek

Részletesebben

GLUTÉN-SZŰRÉS Vízöntő Gyógyszertár

GLUTÉN-SZŰRÉS Vízöntő Gyógyszertár LISZTÉRZÉKENYSÉG (COELIAKIA) SZŰRÉS (GLUTÉN-SZŰRÉS) VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR MI A LISZTÉRZÉKENYSÉG? A lisztérzékenység a kalászos gabonák fogyasztásával provokált autoimmun betegség, mely a bélrendszer és

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető. X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13.

Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető. X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13. Az vagy, amit megeszel! Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13. A táplálkozás, mint életmódtényező

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

Immunerősítés házilag

Immunerősítés házilag Immunerősítés házilag Immunrendszerünk a szervezet egyik legfontosabb egysége, amely megvéd a baktériumoktól és vírusok Az immunrendszer a szervezet legfontosabb védelmező rendszere, amely támadásba lendül

Részletesebben

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása:

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Valamennyien hallottunk már arról, hogy a ginzeng mennyire hatékonyan erősíti az immunrendszert és tölti fel energiával a szervezetet.

Részletesebben

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk.

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. Az eseteink túlnyomó részét neuro-, immunológiai eredetű kórképek adják.

Részletesebben

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei Pádár Katalin Programstatisztika 2010-2011 Összesen 332 helyszínen o 2010: 144 o 2011: 192 1 229 616 átfogó vizsgálat

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A várandós nõk táplálkozása

A várandós nõk táplálkozása A várandós nõk táplálkozása Fontos, hogy az étrend igazodjon a kismama testtömeg-indexéhez, alapanyagcseréjéhez, az aktuális állapotához, és az ízléséhez. Vegyes táplálkozással, jól megválogatott, jó minõségû

Részletesebben

MUNKAKÉPESSÉGI INDEX KÉRDŐÍV

MUNKAKÉPESSÉGI INDEX KÉRDŐÍV MUNKAKÉPESSÉGI INDEX KÉRDŐÍV 2012 Tisztelt Munkavállaló! Az alábbi kérdőívet abból a célból dolgozták ki, hogy elősegítsék a dolgozók egészségének, munkaképességének, ezáltal megélhetésének megőrzését.

Részletesebben

SZIRUPOK. ANTI-VOMIT STAR Étrend-kiegészítő csökkenti az émelygést, a fáradtságot és a kimerültséget, kényelmessé teszi az utazást.

SZIRUPOK. ANTI-VOMIT STAR Étrend-kiegészítő csökkenti az émelygést, a fáradtságot és a kimerültséget, kényelmessé teszi az utazást. Kedves egészséges életmód hívők, engedjék meg, hogy ennek a kis brosúrának a segítségével megismertessük Önöket a 2015-ös év őszi újdonságaival. Forgalomba hozataluk a www.starlife. hu oldalon az ÚJDONSÁGOK

Részletesebben

A zöld tea élettani hatásai:

A zöld tea élettani hatásai: A zöld tea élettani hatásai: Kísérletek bizonyították, hogy a zöld tea jelentősen csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, amit fehér egereken ki is próbáltak. A bőrrákos egerek állapota jelentősen

Részletesebben

TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Csupor Dezső

TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Csupor Dezső GYÓGYNÖVÉNYEK A Csupor Dezső TERÁPIÁBAN: VESZÉLY VAGY LEHETŐSÉG? Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, Gyógynövény Szakosztály Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet

Részletesebben

Adagolás: Az egyes csomagokban lévő készítmények mindegyikénél, felnőttek esetében naponta 2x10 csepp, amennyiben másképpen nem ajánlott.

Adagolás: Az egyes csomagokban lévő készítmények mindegyikénél, felnőttek esetében naponta 2x10 csepp, amennyiben másképpen nem ajánlott. Általános információk: Gyártó: Joalis spol. s.r.o. Na Florenci 19/a. 110 000 Praha 1., Cseh Köztársaság. Kizárólagos magyarországi forgalmazó: BODY CENTER HUNGARY Kft., 1119 Budapest, Pajkos u. 10. Adagolás:

Részletesebben

Gyógynövények elitje. 1. A csalán

Gyógynövények elitje. 1. A csalán Gyógynövények elitje Az elmúlt évezredekben rengeteg növényt használtak fel orvosi célra. A természet ajándékai között kiem 1. A csalán A gyógynövények között kiemelkedő helyet foglal el a csalán. Bár

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

DR. PROKISCH JÓZSEF EGYÜTT KÖNNYEBB MI JÓT HOZHAT, HA KLASZTERBE SZERVEZŐDÜNK

DR. PROKISCH JÓZSEF EGYÜTT KÖNNYEBB MI JÓT HOZHAT, HA KLASZTERBE SZERVEZŐDÜNK DR. PROKISCH JÓZSEF EGYÜTT KÖNNYEBB MI JÓT HOZHAT, HA KLASZTERBE SZERVEZŐDÜNK Maven7 2008: 12 founders 2014: 76 members Total turnover/year: over 1000 M Export: 270 M Funkcionális élelmiszer 1. akkreditation:

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére, pálinka készítésére (pl.

mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére, pálinka készítésére (pl. Fűszerek Ánizs Általános használata: főzelékek (sárgarépa, tök, cékla, vöröskáposzta), vadételek mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére,

Részletesebben

VIRÁGPOR HELYETTESÍTÉSÉRE ALKALMAS KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY

VIRÁGPOR HELYETTESÍTÉSÉRE ALKALMAS KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY F O R T E V I T TAKARMÁNY KONCENTRÁTUM MÉHEK RÉSZÉRE VIRÁGPOR HELYETTESÍTÉSÉRE ALKALMAS KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY A FORTEVIT az első magyar fejlesztésű méhtáplálék, mely összetételénél fogva alkalmas a virágpor

Részletesebben