a évi beszámolóhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a 2013. évi beszámolóhoz"

Átírás

1 PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400 A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a évi beszámolóhoz A j k a, március 31. PRIMER Kft.

2 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató rendszer üzemeltetése, a biztonságos és folyamatos szolgáltatás fenntartása, továbbá a szolgáltatói berendezések korszerűsítése, a rendszer működésének hatékonyabbá tétele. A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft én lett alapítva Ajka város Önkormányzatának egyszemélyes társaságaként (Cégjegyzékszám: ). A Kft évi tevékenységei, illetve azok árbevétele: * Városi távhőszolgáltatási rendszer üzemeltetése eft * Alaptevékenységen kívüli tevékenység 9479 eft Ö s s z e s e n : eft (A Kft teljes bevétele: eFt) A évi e Ft árbevétellel szemben a 2013 évi árbevétel e Ft. A tervezett árbevétel e Ft volt. Az alaptevékenység árbevétele 99,4 % A Kft évi adózott eredménye: e Ft

3 3 A Kft évi energiaköltség szerkezete e Ft % Vásárolt hő: ,5 Vásárolt víz: ,5 Vásárolt villamos energia ,0 Ös s z e s e n: ,0 % A évi fontosabb költségadatok és az eredmény bázishoz és tervhez viszonyított alakulása: A beruházások költségeit az adatok nem tartalmazzák Index (%) Megnevezés Bázis (eft) Terv (eft) Tény (eft) Bázishoz Tervhez Energia- és anyag, anyagjellegű költség ,2 96,4 Személyi jellegű kifizetés 102,7 95,9 (Bér, + TB jár. Egyéb) Amortizáció ,3 101,8 Egyéb költség, ráfordítás ,2 169,7 Költség összesen: ,0 100,2 Adózott eredmény: ,6-3022,7 A távhőszolgáltató tevékenységre jellemző fontosabb adatok: A évi vásárolt hőmennyiség GJ A vásárolt hőmennyiség alakulását az 1. sz. melléklet tartalmazza évben a Kft-nek nem volt 60 napon túli tartozása, likvid hitelállománya december 31-én e Ft évben beruházási hitelfelvételre nem került sor.

4 4 A Kft évi összes beruházása: 55977eFt Ezen belül: Befejezett beruházás Ebből vásárolt eszközök Ebből saját rezsis beruházás Saját rezsis befejezetlen Egyéb befejezetlen eft eft eft 5408 e Ft 2700 eft Sztv 95 4/b) Az ajkai távhőszolgáltatás fejlődése két szempont szerint vizsgálható. Az első a piaci környezet, az ellátott fogyasztói kör növekedési lehetőségei, a második a meglévő rendszer fejlesztési lehetőségei. A PRIMER Kft. felhasználói köre középtávon stagnálást, esetleg kis mértékű csökkenést fog mutatni. Ennek oka, hogy a távhővel ellátott városrészben nem épülnek új létesítmények, melyek a távhőrendszerre kapcsolódnának. Folytatódik ugyanakkor a meglévő távhőrendszer korszerűsítése, fejlesztése. Folyamatosan történik a szolgáltatói hőközpontok szétválasztása felhasználói hőközpontok létesítésével, a szükséges vezetékek cseréje jó minőségű, előreszigetelt vezetékekkel történik. Ezekkel a beruházásokkal a felhasználók ellátásbiztonsága folyamatosan emelkedik. Sztv 95 5/a) A PRIMER Kft. betartja valamennyi környezetvédelemre vonatkozó jogszabályt. A veszélyes hulladéknak tekinthető anyagokat, festékes dobozokat, számítástechnikai eszközöket arra feljogosított céghez szállítja el, és fizet a Kft a hulladékok átvételéért. Mivel ezek az anyagmennyiségek nem jelentős mértékűek, ennek költségei elhanyagolhatók.

5 5 Sztv: 95 6/c) A távhőszolgáltatás október 1-től hatósági árkategóriába került, így az alkalmazható díjakat a Nemzetgazdasági Miniszter állapítja meg: 50/2011. NFM Rendelet, 51/2011 NFM Rendelet és a 66/2011 (XI.30) NFM Rendelet. Az árbevétel és az állami támogatás 2013-ban már nem nyújtott fedezetet az összes költségre, az értékvesztés elszámolására. A vásárolt hőenergia költségének megfizetése nincs összhangban a díjfizetők távhőszámla fizetési határidejével. Emiatt a PRIMER Kft-nek 2010-től likvid hitelt kellett felvennie, melynek éves költsége 2013 évben 9,3 M Ft volt. Még a likvid hitel mellett is előfordul, hogy a téli hónapokban határidőn túl kerülnek kiegyenlítésre a hőtermelő Bakonyi Erőmű Zrt. számlái. Az ajkai távhőszolgáltató rendszer fejlesztése a ma ismert korszerű berendezések és technológiák alkalmazásával történik: A távhővezetékek felújítása hosszú élettartamú kis hőveszteségű, előreszigetelt vezetékkel valósul meg. Folyamatban van a nagy szolgáltatói hőközpontok, illetve a kapcsolt épületek szétválasztása. Ennek eredményeként ezideig 3122 fm nyomvonal hosszúságú négyvezetékes szekunder összekötővezeték felújítása maradhatott el. Kompakt automatikus üzemű, változó tömegáramú hőközpontok kerültek kialakításra. A hőközpontok 92 %-a, a lakossági felhasználókat ellátó hőközpontok 100 %-a irányító és felügyeleti rendszerbe van kapcsolva. Megkezdődött az épületek belső fűtési rendszerének szabályozhatóvá tétele. A teljes felhasználói kör től - a távhőfogyasztás mérése alapján került elszámolásra. A lakások 99,99 %-ában van egyedi lakás melegvízmérő. Az egyedi mérővel nem rendelkező lakások száma 7 db.

6 6 A évben megvalósult jelentősebb beruházásokat, fejlesztéseket a 2. sz. melléklet tartalmazza. Az elvégzett beruházások összetételéből látható, hogy a szolgáltatói hőközpontok szétválasztásának folytatása mellett a biztonságos hőellátást szolgáló út alatti átvezetések cseréjére került sor. A hagyományos vezetékek előre szigetelt vezetékre történő cseréje a hőellátás biztonságát növeli. Távhőszolgáltatás mérés alapján történő elszámolása: Képviselőtestületi határozat alapján Ajkán általános érvénnyel től kötelező a hőfogyasztás mérés alapján történő elszámolás. A hőenergia elszámolás alapját képező hőközponti hőmennyiségmérők és szekunder oldali költségosztó mérőműszerek teljes mértékben korszerű ultrahang elven működő mérőeszközök. A primer oldali mérők száma évben 258 db, a szekunder oldali hőmennyiségmérők száma ( egyedi mérőkkel együtt) 322 db. A lejárt hitelesítésű mérők száma évben (58) 25 primer, 33 szekunder mérő, újrahitelesítésük költsége nettó 1271 eft. Az egyre magasabb december-január-február havi távhőszámlák miatt a PRIMER Kft. felajánlotta valamennyi lakossági felhasználónak (lakóépületnek), hogy az eddig alkalmazott havi fűtési hődíj elszámolás helyett hét havi egyenlő részletben, vagy 12 havi (éves) részletben fizethessék meg lakóépületük fűtési hőenergia költségét. A mintegy 230 lakóépületből 7 havi elszámolásra 11 lakóépület, 12 havi elszámolásra 18 épület tért át. Továbbra is gondot jelent a Kft és a felhasználók számára, hogy a lakóépületek 24 %-ában nincs közös képviselő, illetve fűtési megbízott, aki a szolgáltatóval szerződést köt és képviseli a lakóközösséget a távhőszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben. Ez különösen a szolgáltatói hőközpontok esetében jelent problémát, ahol egy hőközpont több épület hőellátását biztosítja.

7 7 Fűtési rendszerek korszerűsítése: Utólagos költségelszámolásra ig 1975 díjfizető szerződött költségosztó céggel, ebből 2013 évben 5 épület 129 lakásába vezették be az utólagos költségosztás alapján történő elszámolást. Pályázatok hiányában érezhetően csökkent az érdeklődés a lakóközösségek részéről az energetikai korszerűsítésekkel kapcsolatosan. A teljes korszerűsítésben résztvevő épületek esetében a mérési adatok egyértelműen bizonyítják a fűtési hőfelhasználás %-os csökkenését. Központi hőközpont irányító és ellenőrző rendszer kiépítése: A távhő-felügyeleti rendszer adatjel átviteli rendszerét március 1-től a Magyar Telecom Nyrt. látja el. A városi távhőszolgáltató rendszer 92 %-ára kiterjedően működik a távhő-felügyeleti rendszer. A hőközpont irányító és ellenőrző rendszer lehetővé teszi, hogy a szolgáltató ügyeletéről a lakóközösségek igényeinek megfelelő energiatakarékos napszaki programok legyenek beállíthatók a hőközpontokban. A mérés-adatgyűjtés primeroldali megvalósítása biztosítja a hőmennyiségmérés rendszeres ellenőrzését, elemzését. A mérés szerinti távhőszolgáltatás esetén a szerződéssel rendelkező felhasználói közösségnek lehetősége van a távhőszolgáltatás mértékét, a fűtési szakaszokat, annak napszak szerinti változását kérni, azaz a vételezett hőmennyiség mértékét igény szerint meghatározni. (hőközpontonként) Az önkormányzati intézményeknek (iskolák, stb.) óta van lehetőségük a rendeltetésszerű használatnak és az egyéni igényeknek megfelelő szabályozás igénybevételére, energiatakarékos üzemeltetésre.

8 8 Hálózati hidegvíz vásárlás: A PRIMER Kft az üzemeltetett 148 (Felh.. + Szolg.) hőközpontból 42 esetében vásárolja meg a melegvíz készítéshez szükséges ivóvizet. Ez azonban azt jelenti, hogy az összes használati melegvíz készítéshez szükséges ivóvíz 65 %-át vásárolja meg a Kft. A használati melegvíz hődíj-elszámolás alapját jelentő melegvíz mennyiség számlázása az épületrészenkénti melegvíz mérők mért mennyisége alapján történik. Az épületrészenkénti melegvíz mérőkkel mért melegvíz mennyisége azoknál a hőközpontoknál ahol a felmelegítésre kerülő hidegvizet a Kft vásárolja évben 8 %-kal volt kevesebb, mint a hőközpontokban előállított összes használati melegvíz mennyiség. A mérés alapján történő elszámolás kötelező érvényű bevezetésével a melegvíz hődíj az önkormányzati rendelet előírásainak alkalmazásával a kiszámlázott összes hődíjban megtérül. (A távhőellátás költségének két összetevője az alapdíj és a hődíj.) A továbbszámlázott víz- és csatornadíj esetében az épületrészenkénti mérők március 01-től a vásárolt hálózati hidegvíz költségmegosztóivá váltak. Lejárt hitelesítésű lakásvízmérők cseréje: A PRIMER Kft évben is anyagköltségen, munkadíj felszámítása nélkül végezte a lejárt hitelesítésű használati melegvíz mérők cseréjét. A TORNAMENTI Lakásfenntartó Szövetkezettel megkötött megállapodás óta 2008 évtől az alábbi táblázat szerinti hideg-és melegvíz-mérő cseréket végezte el a Kft. Év: Melegvíz-mérő csere (db) Hidegvíz-mérő csere (db)

9 9 A PRIMER Kft tömeges melegvíz mellékmérők cseréjét csak azokban az épületekben vállalja, melyekben felhasználói hőközpont létesítésére kerül sor. Elromlott melegvíz mérőt továbbra is anyagáron, munkadíj felszámítása nélkül végzi el a Kft. Informatikai hardver és szoftver fejlesztés: 2012 évben az új igényeknek megfelelő bérprogram, évben anyagprogram vásárlására került sor. Bakonyi Erőmű Zrt-vel összefüggő információk: A Kormány március 31-i állapotnak megfelelően rögzítette a hőtermelők és a távhőszolgáltatók díjait október 1-től egy újabb Kormányrendelet hatósági áras kategóriába sorolta a távhőszolgáltatási célra hőt termelők és távhőszolgáltatók díjait. A rögzített díjakhoz támogatási rendszert hozott létre. A Bakonyi Erőmű Zrt részére megállapított lakossági árak november 1-től: 2332 Ft/GJ, az alapdíj mértéke: Ft/MW/év. A november 1-i újabb rezsicsökkentés a hőtermelői árakat változatlanul hagyta. A Bakonyi Erőmű Zrt. vesztett a hőpiacából, mert a MAL leállította az un. vörös üzemet. Ennek az lett a következménye, hogy a Bakonyi Erőmű Zrt. vásárolt hőenergia mintegy 60 %-al csökkent. A kieső hőenergia értékesítés árbevételét részben kompenzálja, hogy a Bakonyi Erőmű Zrt. visszakerült a KÁT rendszerbe és így több villamos energiát tud értékesíteni a korábbi évekhez képest.

10 10 Lakossági távhőszolgáltatási díjak változása, támogatási rendszer alakulása. 78/2012. (XII.22) NFM rendelet 44. (2) bek: A lakossági felhasználó és a díjfizető a távhőszolgáltatásért a távhőszolgáltató vagy az ellátási területen a korábbi távhőszolgáltató helyett működő új távhőszolgáltató részére a távhőszolgáltató által november 1. napján alkalmazott szolgáltatási díjnál 10 százalékkal alacsonyabb összegű, legmagasabb hatósági árnak minősülő szolgáltatási díjat köteles fizetni. A 10 %-os lakossági díjcsökkentés miatt a PRIMER KFt-re vonatkozó támogatás mértéke Ft/GJ összegre változott november 1-től emelkedett a Bakonyi Erőmű Zrt. részére fizetendő hődíj is Ft/GJ-ról Ft/GJ-ra november 1-től lépett életbe a 20%-os rezsicsökkentés. A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló évi LIV. tv módosítása: (3) A rezsitörvény 3..(1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: A lakossági felhasználó részére, a távhőszolgáltató által kibocsátott számlában a október 31-ét követő időszakra vonatkozóan meghatározott szolgáltatási egységre jutó, az igénybevett távhőszolgáltatásért fizetendő összeg nem haladhatja meg a október 31-én alkalmazott díjtételek alapján számított összeg 88,9 %-át november 1-től, lakossági támogatás mértéke Ft/GJ a 64/2013.(X.30.) NFM rendelet szerint. Bakonyi Erőmű részére fizetendő hődíj változatlanul 2332 Ft/GJ. Fogyasztói kör csökkenése: A 2009 évi drasztikus mértékű hőtermelői áremelkedés következményeként elindult egy kikapcsolási folyamat. Két év alatt december 31-ig összesen lm 3 -el csökkent a felhasználók fűtött légtérfogata évben további 1 fogyasztó került kikapcsolásra melynek légtérfogata lm évben a fűtött légtérfogat 5329 lm3-el, 2013 évben 1460 lm3-el csökkent. Ingatlan bérbeadás: A Kft ingatlanok bérbeadásából származó bevétele évben 4147 e Ft volt.

11 11 Az ingatlanok kimutatását a 3. sz. melléklet tartalmazza. Szervezeti felépítés, létszám: A Kft évi átlagos statisztikai létszáma: 47 fő. A jelenlegi létszám optimális, rugalmasan biztosítja a Kft feladatainak elvégzését. További létszám csökkentést nem tervez a PRIMER Kft, mert az már veszélyeztetné a szolgáltatás jelenlegi minőségét, a fogyasztói elvárások teljesítését. Kintlevőségek: A lakossági kintlévőségek alakulását a december 31-i állapot szerint a 4.sz. melléklet tartalmazza. A késedelmesen fizető, vagy hátralékkal rendelkező díjfizetők részére a rendeletekben meghatározott mértékű kamatot számított fel a Kft. A hátralék behajtással kapcsolatban felmerült költség évben 1997 e Ft volt. A Kft vagyoni helyzete: Az egyes tőkeelemek jegyzett tőke, tőketartalék, eredménytartalék, lekötött tartalék ( fejlesztési tartalék), értékelési tartalék, mérleg szerinti eredmény a Kft évi mérleg beszámolójában szerepelnek. A távhőszolgáltatás befektetett eszközeinek részletezését a tárgyi eszköz és amortizáció kimutatást az 5. sz. melléklet tartalmazza. Likviditás: A 150 millió Ft összegű likvid hitel 2013 évben már nem tudta biztosítani a hőtermelő számláinak határidőre történő kiegyenlítését. Ajka, március 31. Holczinger József ügyvezető igazgató Távhőszolgáltatás a biztonságos és környezetbarát kényelem

12 Hőenergia felhasználás év 1.sz. melléklet Ebből Kórház: GJ tk C GJ tk C GJ tk C GJ tk C GJ tk C GJ GJ GJ GJ GJ I , , , , , II , , , , , III , , , , , I.n.év , , , , , IV , , , , , V , , VI II.n.é: , , , , , I.félév : , , , , , VII VIII IX , , III.n.é , , X , , , , , XI , , , , , XII , , , , , IV.n.é , , , , , II.félé v: , , , , , Év: , , , , ,

13 13 2. sz. melléklet évben elkészült beruházások, egyéb munkák A./ Távhővezeték rekonstrukció előreszigetelt vezetékekkel Sor- Megnevezés Beruházás szám költsége eft 1. II-es gerincvezeték csere 204-es Hkp. körzetben Hkp. körzet vezeték építés II-es gerincvezeték csere Sport utca Hkp körzet primer vezeték felújítása as Hkp-i körzet szekunder vezeték felújítása Hkp-i körzet szekunder vezeték felújítása es Hkp-i körzet primer vezeték felújítása 788 Távhővezeték összesen: B./ Kompakt hőközpontok, illetve fűtési blokkok Sorszám Hőközpont szám Megnevezés Beruházás költsége eft D HMV blokk kialakítása Béke u C HMV blokk kialakítása József Attila u B HMV blokk kialakítása József Attila u A Fűtési és HMV blokk kialakítása Tűzoltó u B Fűtési és HMV blokk kialakítása Tűzoltó u Összesen: C./ Egyéb munkák 1. Bérlemény kialakítása Verseny u. 2/A Összesen: Mindösszesen: A + B + C e Ft

14 14 Ingatlanok műszaki adatai 3. sz. melléklet Sorszám Ingatlan címe Hrsz. Hőközpont száma,ill. ingatlan jellege Telek alapterülete (m 2 ) Bérlemény, alapterülete (m 2 ) Felépítmény alapterülete (m 2 ) Könyv szerinti érték (Ft) Piaci értéke e Ft Megjegyzés 1 Ajka,Móra F.u irodaház Társasházi résztulajdon 2 Ajka,Kossuth u.35/a el eladva! 3 Ajka, Szondy u. 1941/1 raktárépület Saját tulajdon 4 Ajka,Semmelweis 1406 Üzemi épület Saját tulajdon u.1/a 5 Ajka,Szent I.u.1/A 778/3 raktárépület Saját tulajdon / bérbe adva 6 Ajka, Verseny u.2/a Saját tulajdon 7 Ajka, Fő u. 4/a 1329 Hőközpont, üzlet Saját tulajdon Összesen: Ajka, március 31.

15 15 4.sz.melléklet Lakossági halmozott díjhátralék adatok ig Lakás összesen: Magán tulajdonú: Önkormányzati lakás: Tőketartozás összesen: Magán tulajdonú: Önkormányzati lakás: 6961 db 6876 db 85 db Ft Ft Ft Intézkedések ig halmozottan Fizetési meghagyás kiállítása: 427 vevő Ebből Önk db 93 Fizetési meghagyásra adott összeg: Ft Ebből Ök Ft Fizetési megh. adott összeg aktuális egyenleg: Ft Ebből Ök Ft Fizetési meghagyás jogerős: 409 vevő Ebből Ök db 93 Fizetési meghagyásra adott összeg: Ft.- Ebből Ök Ft Fizetési megh. adott összeg aktuális egyenleg: Ft.- Ebből Ök Ft Végrehajtási lap készült: 292 vevő Ebből Ök db 92 Végrehajtásra adott összeg: Ft Ebből Ök Ft Végrehajtás aktuális egyenlege: Ft Ebből Ök Ft Végrehajtási lap jogerős: 230 vevő Ebből Ök db 73 Végrehajtási lap összege összesen: Ft Ebből Ök Ft Végrehajtási lap jogerős aktuális egy.: Ft Ebből Ök Ft

16 16 Hátralék összegszerű megoszlása Megoszlás: Ft Ft alatt Ft között Ft között Ft felett Összesen: Megjegyzés: - Az intézkedések tartalmazzák a járulékos költségeket is - Vevő szám nem egyezik meg a lakás számmal Ajka, március 31.

17 17 Tárgyi eszköz és amortizáció kimutatás év 5.sz.melléklet Megnevezés december 31. Bruttó érték Halmozott é.cs. Nettó érték Tervezett 2014.év % Értékcsökkenés Nettó érték Hőközpont épületek Távfűtés ügyeleti épület Távfűtési gerincvez.,egyéb , Hkp.gépi berendezések , Összesen Bérlemények: Üzemi épületek Irodaépület Raktár ép. C telephely Bérlemények összesen: Szondi úti telephely Irodaépület Üzemi gépek, berendezések, felsz , Számítástechnikai berendezések Softver Vagyoni értékű jog, szellemi alkotás , Összesen: Földterület Képzőművészeti alkotások Mindösszesen: március 31.

a 2012. évi beszámolóhoz

a 2012. évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400 A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2012. évi beszámolóhoz A j k a, 2013. március 31. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

Ü Z L E T I J E L E N T É S. a évi beszámolóhoz

Ü Z L E T I J E L E N T É S. a évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400 A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2015. évi beszámolóhoz A j k a, 2016. március 31. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

Ü Z L E T I J E L E N T É S. a évi beszámolóhoz

Ü Z L E T I J E L E N T É S. a évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400 A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2016. évi beszámolóhoz A j k a, 2017. március 31. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

a 2010. évi beszámolóhoz

a 2010. évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400. A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2010. évi beszámolóhoz A j k a, 2011. március 31. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

a 2009. évi beszámolóhoz

a 2009. évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400. A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2009. évi beszámolóhoz A j k a, 2010. április 15. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

a évi beszámolóhoz

a évi beszámolóhoz PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 8400. A j k a, Móra Ferenc u. 26. Ü Z L E T I J E L E N T É S a 2008. évi beszámolóhoz A j k a, 2009. április 06. PRIMER Kft. 2 A PRIMER Kft alapfeladata a városi távhőszolgáltató

Részletesebben

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban

Részletesebben

Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk. I. táblázat

Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk. I. táblázat Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre

Részletesebben

PRIMER. A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2014. ÉVI ÜZLETI TERVE

PRIMER. A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2014. ÉVI ÜZLETI TERVE PRIMER A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2014. ÉVI ÜZLETI TERVE 2 TARTALOMJEGYZÉK Pont oldal 1. Bevezető 3. 2. Városunk távhőszolgáltatása 4. 3. A távhőszolgáltató rendszer fejlesztésének feladatai

Részletesebben

Távhőszolgáltatásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk a 157/2005.(VIII.15.) Korm. rendelet alapján. I. táblázat

Távhőszolgáltatásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk a 157/2005.(VIII.15.) Korm. rendelet alapján. I. táblázat Távhőszolgáltatásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk a 157/2005.(VIII.15.) Korm. rendelet I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban

Részletesebben

A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet 17/I. (1) bekezdése szerinti adatok: Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk. I.

A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet 17/I. (1) bekezdése szerinti adatok: Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk. I. Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási

Részletesebben

157/2005 ( VIII.15.)Korm.rendelet 4. számú melléklete szerinti adatok I. táblázat Sor- Megnevezés Mérték év 2010 év szám egység

157/2005 ( VIII.15.)Korm.rendelet 4. számú melléklete szerinti adatok I. táblázat Sor- Megnevezés Mérték év 2010 év szám egység 157/2005 ( VIII.15.)Korm.rendelet 4. számú melléklete szerinti adatok I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb

Részletesebben

Megnevezés Mértékegység szám 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,08 8,26

Megnevezés Mértékegység szám 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,08 8,26 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredménykimutatásban

Részletesebben

I. táblázat. 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 9,4 8,0 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

I. táblázat. 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 9,4 8,0 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek

a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek 1. sz. melléklet a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek 1. Primér hőmennyiségmérő meghibásodása

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,7 5,9 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ 1112, ,62

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,7 5,9 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ 1112, ,62 Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ 5465 Cserkeszőlő Fürdő utca 25. I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredménykimutatásban szereplő árbevételre és egyéb

Részletesebben

13 404, ,51. Lakossági felhasználók számára értékesített használati melegvíz felmelegítésére felhasznált hő

13 404, ,51. Lakossági felhasználók számára értékesített használati melegvíz felmelegítésére felhasznált hő Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási

Részletesebben

Lakossági felhasználók számára értékesített használati melegvíz felmelegítésére felhasznált hő

Lakossági felhasználók számára értékesített használati melegvíz felmelegítésére felhasznált hő Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási

Részletesebben

Mérték- Megnevezés. 5. Egyéb felhasználók számára értékesített hő GJ 5 024, ,33 6. Értékesített villamos energia mennyisége, MWh 687,68 780,46

Mérték- Megnevezés. 5. Egyéb felhasználók számára értékesített hő GJ 5 024, ,33 6. Értékesített villamos energia mennyisége, MWh 687,68 780,46 Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási

Részletesebben

Megnevezés. Mértékegység szám 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,49 5,08

Megnevezés. Mértékegység szám 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,49 5,08 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez MUNKAKÖZI 2016.04.25. Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban

Részletesebben

I. táblázat. Sor- Megnevezés év év

I. táblázat. Sor- Megnevezés év év I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

Adatközzététel

Adatközzététel Adatközzététel 2015-2016 1. Táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz

Részletesebben

5. Értékesített villamos energia mennyisége MWh Lakossági felhasználók legalacsonyabb MJ/légm ezer Ft. ezer Ft

5. Értékesített villamos energia mennyisége MWh Lakossági felhasználók legalacsonyabb MJ/légm ezer Ft. ezer Ft 157/2005 ( VIII.15.)Korm.rendelet 4. számú melléklete szerinti adatok I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb

Részletesebben

Adatközzététel

Adatközzététel Adatközzététel 2016-2017 1. Táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz

Részletesebben

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre

Részletesebben

Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat

Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban

Részletesebben

I. táblázat. 9. Lakossági felhasználók számára kiszámlázott fűtési célú hő ezer Ft

I. táblázat. 9. Lakossági felhasználók számára kiszámlázott fűtési célú hő ezer Ft I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,89 5, Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,89 5, Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban

Részletesebben

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2005. december 15-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Előterjesztő:

Részletesebben

Adatközzététel

Adatközzététel Adatközzététel 2013-2014 1. Táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,04 6,17 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,04 6,17 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ I. táblázat mény kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási mérő alapján): Sorszám Mértékegys ég 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete

Részletesebben

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre

Részletesebben

Lakossági felhasználók számára kiszámlázott használati melegvíz alapdíj ezer Ft

Lakossági felhasználók számára kiszámlázott használati melegvíz alapdíj ezer Ft I. 2016 év 2015 év 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 7,04 7,36 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ 7 018 7 174 3. Lakossági felhasználók számára értékesített használati

Részletesebben

Adatközzététel 2012-2013

Adatközzététel 2012-2013 Adatközzététel 2012-2013 1. Táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz

Részletesebben

15. Villamosenergia-értékesítésből származó árbevétel ezer Ft 0 0 0 0

15. Villamosenergia-értékesítésből származó árbevétel ezer Ft 0 0 0 0 I táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

GJ ezer Ft ezer Ft ezer Ft oldal, összesen: 10

GJ ezer Ft ezer Ft ezer Ft oldal, összesen: 10 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 7,8 6,37 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 7,8 6,37 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ I. táblázat dmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási mérő alapján): Sorszám Mértékegys ég 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,37 6,04 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 6,37 6,04 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ I. táblázat mény kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási mérő alapján): Sorszám Megnevezés Mértékegys ég 2015. év 2016.

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra

A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra táblázat A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk 68 I. Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban

Részletesebben

A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra

A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra A 157/2005. számú kormányrendelet által meghatározottt kötelelző adatok honlapra 68 Megjegyzés: az I-XI. jelű táblázatok honlapon történő közzététele Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk

Részletesebben

4. számú melléklet 157/2005. (VIII.15.) Korm. Rendelet alapján Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk 2013 év

4. számú melléklet 157/2005. (VIII.15.) Korm. Rendelet alapján Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk 2013 év I. táb Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 7,8 6,37 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 7,8 6,37 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ I. táblázat dmény-kimutatásban szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső felhasználási mérő alapján): Sorszám Megnevezés Mértékegys ég 2014. év 2015.

Részletesebben

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,9 5,3 5,4 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ

1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,9 5,3 5,4 2. Lakossági felhasználók számára értékesített fűtési célú hő GJ 4. számú melléklet 157/2005. (VIII.15.) Korm. Rendelet alapján Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk 2013 év I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért,

Részletesebben

157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet. a távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény végrehajtásáról

157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet. a távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény végrehajtásáról 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki

Részletesebben

15. Villamosenergia-értékesítésből származó árbevétel ezer Ft

15. Villamosenergia-értékesítésből származó árbevétel ezer Ft I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban szerepl árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

A díjképzés szabályai

A díjképzés szabályai A díjképzés szabályai 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos 57. - 57/D. - 57/F. 57/E. és 57/G. -ainak előírásai: 57. (1) A távhőszolgáltatás csatlakozási

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Hőközpont azonosító : Iktatási szám :./2013. ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Távhő mérés szerinti szolgáltatására mely létrejött egyrészről a Salgó Vagyon Salgótarjáni Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft.

Részletesebben

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk * I. táblázat

4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk * I. táblázat 4. melléklet a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez Gazdálkodásra vonatkozó gazdasági és műszaki információk * I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásban

Részletesebben

Értékesített mért fűtési hőmennyiség

Értékesített mért fűtési hőmennyiség 1.sz. melléklet Értékesített mért fűtési hőmennyiség 12 1 8 GJ 6 4 2 Tényleges Korrigált (186 nap, 4 C) 1998-1999. 1999-2. 2-21. 21-22. 22-23. 23-24. 24-25. 25-26. 26-27. 27-28. Fűtési idény 2.sz. melléklet

Részletesebben

Távhőszolgáltatási tevékenység. Árképzési Szabályzat

Távhőszolgáltatási tevékenység. Árképzési Szabályzat ALFA-NOVA Kft. Távhőszolgáltatási tevékenység Árképzési Szabályzat 2016. január 01-től Szolnok Megyei Jogú Város közigazgatási területén A szabályzatban foglaltak alkalmazását 2016. január 01-től elrendelem.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata részére. a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. távhőszolgáltatási díjtételeinek változása tárgyában

ELŐTERJESZTÉS. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata részére. a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. távhőszolgáltatási díjtételeinek változása tárgyában Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 4028 Debrecen, Tüzér u. 4. sz. ELŐTERJESZTÉS Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. távhőszolgáltatási díjtételeinek változása tárgyában

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 54/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatás díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló 40/2006. (XII. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 4. SZÁMÚ MELLÉKLET EGYEDI KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS egyrészről: a távhőszolgáltató megnevezése:kőszegi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság képviselő: Szanyi Gyula ügyvezető igazgató székhelye:

Részletesebben

Megnevezés év év év év év. 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,43 4,72 4,95 5,47 7,80 2.

Megnevezés év év év év év. 1. A fűtési időszak átlaghőmérséklete C 5,43 4,72 4,95 5,47 7,80 2. I. táblázat Az előző két üzleti évben távhőszolgáltatással kapcsolatban elért, az eredmény-kimutatásba szereplő árbevételre és egyéb bevételekre vonatkozó információk (a felhasználóhoz legközelebb eső

Részletesebben

Kazán kapacitások 1.sz. melléklet

Kazán kapacitások 1.sz. melléklet Kazán kapacitások 1.sz. melléklet A Vásár téri fűtőmű gy.év. gy.sz. telj: gy.sz. 1 forróvízkakán tip: Láng füst 3 huzam HF-4/12 1972 5867 telj: 3,6 MW égő: TÜKI - LNG-5 3,6 MW 1981/54 nyáron üzemelő 2

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 39/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a távhőszolgáltatásról Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testületének a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi

Részletesebben

A szolgáltatás határai, Hibabejelentés. Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett

A szolgáltatás határai, Hibabejelentés. Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett A szolgáltatás határai, Hibabejelentés Készítette: dr. Sagát-Galla Bernadett I. A szolgáltatás határai A távhőszolgáltatásról szóló 2005 évi XVIII. törvény (Tszt.) A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.

Részletesebben

II. FEJEZET. Fogalom meghatározás

II. FEJEZET. Fogalom meghatározás Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete Szombathely Megyei Jogú Város területén végzett távhőszolgáltatásról Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások szolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások Pécs, 2010. szeptember 14. Győri Csaba műszaki igazgatóhelyettes Németh András üzemviteli mérnök helyett/mellett megújuló energia Megújuló Energia

Részletesebben

Új fogyasztók bekapcsolása a távhőszolgáltatásba A felszabaduló kapacitások kihasználása

Új fogyasztók bekapcsolása a távhőszolgáltatásba A felszabaduló kapacitások kihasználása Kaposvári Vagyonkezelő Zrt Távfűtési Üzem Új fogyasztók bekapcsolása a távhőszolgáltatásba A felszabaduló kapacitások kihasználása Zanatyné Uitz Zsuzsanna okl. gépészmérnök Nyíregyháza, 2011. szeptember

Részletesebben

3/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

3/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS LEGMAGASABB HATÓSÁGI DÍJÁRÓL ÉS A DÍJALKALMAZÁS FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ az 53/2006. (XII.20.), 21/2009. (IX.25.), 8/2010. (III.30.) és a 41/2011.

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE ÚJ SZÉCHENYI HITEL ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE CÉGADATOK Teljes név Rövid név Székhelye Telephely(ek) Postacím Telefon Cégjegyzékszám Statisztikai számjel Alapítás dátuma Tevékenység megkezdésének

Részletesebben

1. sz. melléklet Vagyonkezelésbe kapott és saját eszközök állományváltozása és értékcsökkenése Bruttó érték eft Mérlegtétel nyitó növekedés csökkenés átsorolás záró Immateriális javak 24 603 0 0 0 24 603

Részletesebben

A fogyasztókat érintő változások 2013-2014

A fogyasztókat érintő változások 2013-2014 A fogyasztókat érintő változások 2013-2014 2013. december 13 Balog Róbert FŐTÁV Zrt. Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató FŐTÁV stratégiai célkitűzések a szolgáltatás színvonalának emelése, a fogyasztói

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Tóth Illés. Nyírtávhő Kft.

Tóth Illés. Nyírtávhő Kft. Tóth Illés műszaki igazgató Nyírtávhő Kft. Társaságunkról Lakásszám 15 647 db Közületi fogyasztó 1 003 db A fűtött légtérfogat g A melegvíz mennyiség 3 951 ezer lm 3 505 ezer m 3 /év A forró víz hőszállító

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki. Gödöllő Város Képviselő-testülete 16/2010. (VI.25.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 15/2012.(V.10.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

energetikai fejlesztései

energetikai fejlesztései Miskolc város v energetikai fejlesztései sei 2015. 09. 04. Kókai Péter MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. Célok A város levegőminőségének javítása Helyi adottságok kihasználása Miskolc város v energiastratégi

Részletesebben

Az egységes szolgáltatási terjedelem lehetséges irányai a távhőszektorban

Az egységes szolgáltatási terjedelem lehetséges irányai a távhőszektorban Az egységes szolgáltatási terjedelem lehetséges irányai a távhőszektorban XI. REGIONÁLIS TÁVHŐKONFERENCIA Nyíregyháza, 2015. június 5. Orbán Tibor - elnök Előzmények Reál-Energo Kft. TIGRES Zrt. Tanulmány

Részletesebben

ALFA-NOVA Kft. Árképzési Szabályzata évre SZEKSZÁRD. A szabályzatban foglaltak végrehajtását január 01-től elrendelem.

ALFA-NOVA Kft. Árképzési Szabályzata évre SZEKSZÁRD. A szabályzatban foglaltak végrehajtását január 01-től elrendelem. VI. sz. melléklet ALFA-NOVA Kft. Árképzési Szabályzata 2013. évre SZEKSZÁRD A szabályzatban foglaltak végrehajtását 2013. január 01-től elrendelem. Szekszárd, 2013.01.02. Balog János Területi igazgató

Részletesebben

H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S

H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S H Ő S Z O L G Á L T A T Á S I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R Z Ő D É S - Hőközponti hőfogyasztás mérés alapján - (...sz hőközpont) amely létrejött egyrészről a Salgó Vagyon Kft. 3104 Salgótarján, Park út 12.

Részletesebben

A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE

A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE 2 TARTALOMJEGYZÉK Pont oldal 1. Bevezető 3. 2. Városunk távhőszolgáltatása 4. 3. A távhőszolgáltató rendszer fejlesztésének feladatai 5. 3.1.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás hődíjának változtatására Előterjesztő: Tóth István ügyvezető - 2 - Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2011 évi Egyszerűsített éves beszámoló Éves zárómérleg P.H. 1 1 Egyszerűsített éves beszámoló MÉRLEGE "A" változat ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) Időszak:

Részletesebben

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23.

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23. 2016. Évi beszámoló Ügyfél neve: Ügyfél címe, telefonszáma: 9024. Győr, Szérűskert u.36. Statisztikai számjele: 2 3 1 7 5 7 6 9 0 3 2 2 5 7 2 0 8 Cégjegyzék száma: 0 8-0 9-0 2 1 4 0 6 A társaság adószáma:

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 4 5 3 9 2 6 2 1 1 0 5 2 1 3 Statisztikai számjel 1 3-0 9-1 2 4 5 0 1 Cégjegyzék száma Egyszerűsített éves beszámoló 2015. Üzleti évről 2015. január 01-2015. december 31- ig A vállalkozás megnevezése

Részletesebben

Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről

Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről a vállalkozás vezetője (képviselője) P.H. Győr, 2016.10.10. 1 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1. A gazdálkodó bemutatása

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 27/1997. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 27/1997. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 27/1997. (IV.1.) számú r e n d e l e t e a távhõszolgáltatás díjainak megállapításáról és alkalmazásáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlése az árak megállapításáról

Részletesebben

Szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a FŐTÁV Zrt. távhőrendszereiben KEOP-5.4.0/12-2013-0026 azonosító számú projekt

Szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a FŐTÁV Zrt. távhőrendszereiben KEOP-5.4.0/12-2013-0026 azonosító számú projekt Szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a FŐTÁV Zrt. távhőrendszereiben KEOP-5.4.0/12-2013-0026 azonosító számú projekt MOM Kulturális Központ, 2014. Február 27. A FŐTÁV a hazai távhő zászlóshajója Főtáv

Részletesebben

6. SZÁMÚ MELLÉKLET. Tulajdonosok (felhasználók) és/vagy díjfizetők személyében bekövetkezett változás bejelentése (A megfelelő rész kitöltendő)

6. SZÁMÚ MELLÉKLET. Tulajdonosok (felhasználók) és/vagy díjfizetők személyében bekövetkezett változás bejelentése (A megfelelő rész kitöltendő) 6. SZÁMÚ MELLÉKLET Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. 9700 Szombathely, Március 15. tér 5/A. Tel.: 94/331-199 Tulajdonosok (felhasználók) és/vagy díjfizetők személyében bekövetkezett változás bejelentése

Részletesebben

I. Mérés. Hőhordozó közeg: Maximum 90 C előremenő, - a külső hőmérséklet függvényében szabályozott - hőmérsékletű melegített víz.

I. Mérés. Hőhordozó közeg: Maximum 90 C előremenő, - a külső hőmérséklet függvényében szabályozott - hőmérsékletű melegített víz. SZOLGÁLTATÓI HŐKÖZPONTRÓL ELLÁTOTT LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓK KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSE mely létrejött egyrészről a PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft (8400. Ajka, Móra Ferenc u. 26.), mint (statisztikai

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Példa a könyvvezetés, valamint a mérleg és az eredmény kimutatás

Részletesebben

FÓRUM ÜZLETKÖZPONT TÁVFŰTÉSE ÉS HŰTÉSE

FÓRUM ÜZLETKÖZPONT TÁVFŰTÉSE ÉS HŰTÉSE 21. Távhő Vándorgyűlés 2008. szeptember 23-24. SZEGED FÓRUM ÜZLETKÖZPONT TÁVFŰTÉSE ÉS HŰTÉSE Kovács Zsolt szolgáltatási igazgató DIN EN ISO 9001:2000 A távhőrendszer fő jellemzői NA 300 NA 400 NA 350 NA

Részletesebben

Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata

Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata Kaposvári Vagyonkezelő Zrt Távfűtési Üzem Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata Zanatyné Uitz Zsuzsanna okl. gépészmérnök távfűtési

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 9. napirendi pont: Előterjesztés a Magyar Energia Hivatal állásfoglalás kéréséről

Jegyzőkönyvi kivonat. 9. napirendi pont: Előterjesztés a Magyar Energia Hivatal állásfoglalás kéréséről Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. június 28-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 9. napirendi pont: Előterjesztés a Magyar Energia Hivatal

Részletesebben

ATOMERŐMŰVI TÁVFŰTÉS BŐVÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

ATOMERŐMŰVI TÁVFŰTÉS BŐVÍTÉSI LEHETŐSÉGEK MNT Nukleáris Technikai Szimpózium 2016. december 8-9. ATOMERŐMŰVI TÁVFŰTÉS BŐVÍTÉSI LEHETŐSÉGEK Jakab Albert csoportvezető RTO Üzemellenőrzési Csoport Előzmények Orbán Viktor miniszterelnök úr 2016. február

Részletesebben

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám:

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám: Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETI TERV 2011. év 2011. május 12. ELŐZMÉNYEK Püspökladány Város Önkormányzata 2007. évben alapította a Püspökladányi Egészségügyi

Részletesebben

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

4. Új fogyasztók távhőre kötése a belvárosi hőellátási körzetben, a primer távhőrendszer energetikai korszerűsítése

4. Új fogyasztók távhőre kötése a belvárosi hőellátási körzetben, a primer távhőrendszer energetikai korszerűsítése 4. Új fogyasztók távhőre kötése a belvárosi hőellátási körzetben, a primer távhőrendszer energetikai korszerűsítése Pályázati konstrukció: KEOP-5.4.0/12-2013-0031 A projekt a belvárosi körzet szomszédságában,

Részletesebben

Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fõ tér.) Ügyiratszám: 58066-3/2008. CÍM: Előterjesztés a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 2.) önkormányzati

Részletesebben

Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzem

Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzem Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. MÉRLEG eszközök (aktívák) Sorszám A tétel megnevezés Szolgáltatói a b e 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18.sor) 114 656 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09.

Részletesebben

BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16. Hőközpontcserék. Előadó: Szakály István 2013.05.27

BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16. Hőközpontcserék. Előadó: Szakály István 2013.05.27 BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16. Hőközpontcserék Előadó: Szakály István 2013.05.27 * Az épületek fűtési és meleg víz ellátását jelenleg a FŐTÁV által birtokolt

Részletesebben

E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS

E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS Szerződés száma: /.. E G Y E D I K Ö Z Ü Z E M I S Z E R ZŐDÉS Amely létrejött a Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. cím: 8060 Mór, Dózsa György út 22/A mint Távhőszolgáltató, valamint a Mór, mint Fogyasztó

Részletesebben

1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról

1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról ÜSz/9 1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról 2016. július 1.-től a Szegedi Távfűtő Kft. (SZETÁV Kft.) végzi a távhőszolgáltatással kapcsolatos

Részletesebben

2012. évi üzleti terve

2012. évi üzleti terve 2012. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2012. május 16. Üzleti Terv 2012 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Árbevétel Költségtakarékossági intézkedések

Részletesebben

Hírek A PL-01 társasházi ügyviteli programunk webexport funciója elindult.

Hírek A PL-01 társasházi ügyviteli programunk webexport funciója elindult. Hírek 2015.10.19. A PL-01 társasházi ügyviteli programunk webexport funciója elindult. A webexport funkció elindult, egyelőre a tulajdonosi egyenlegközlőket lehet a webes felületünkön lekérdezni. (a befizetések

Részletesebben