Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához."

Átírás

1 Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához.

2 Amikor a design a funkcionalitással párosul - Az EGGER dekoritlemezek valósághű ST10 felülete eszményi megoldást kínál a nagy forgalmú területeken. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőség: H3702 ST10 Pacific Dió Tabak U323 ST15 Chilli, F396 ST10 Bazalt Szürke (MED dekoritlemez)

3 EGGER dekoritlemezek 3 EGGER DEKORITLEMEZEK SZÉLES VÁLASZTÉKA A modernitás és kényelem összhangja Könnyen ápolható, varázslatos Kortalan megjelenés és tartós felület TARTALOM 4 Az EGGER dekoritlemezek változatos adottságai önmagukért beszélnek! Rugalmasság Hatékony felhasználás Aprólékos részletek Miért annyira fontosak a dekoritlemezek az ajtókhoz? 11 Minden alkalmazáshoz válassza a megfelelő minőségű dekoritlemezt EGGER dekoritlemez EGGER Flex dekoritlemez EGGER anyagában színezett dekoritlemez EGGER XL dekoritlemez EGGER valódi alumínium dekoritlemez EGGER Flammex dekoritlemez EGGER Micro dekoritlemez EGGER festhető dekoritlemez ELÉRHETŐSÉG A Zoom kollekció a modern, valamint a klasszikus design széles választékát kínálja, rugalmas elérhetőséggel. A termékek és dekorok elérhetőségéről részletes tájékoztatás olvasható a Zoom szállítási jegyzékében, vagy a weboldalon. 18 EGGER dekoritlemezekből kidolgozva Eurospan munkalap EGGER dekoritlemezzel borított forgácslap 20 EGGER kompaktlemez 22 Az érintésre életre kelő dekorok! - Pillantás a struktúrákra 24 Bepillantás a részletekbe 27 Környezetbarát EGGER termékek 28 A feldolgozásról: Kérdések és válaszok Hogyan készítik elő szállításra az EGGER dekoritlemezeket? Mi a dekoritlemezek helyes kezelési és tárolási módja? Mire kell figyelnem a dekoritlemezek feldolgozásakor? És mi a helyzet a darabolásukkal? Nehéz a megmaradt dekoritlemez darabkák ártalmatlanítása? Mit kell figyelembe venni a dekoritlemezek ragasztásakor? Mire tanácsos odafigyelni a dekoritlemezzel borított forgácslapok feldolgozásakor? Dekoritlemezek napi használatra 36 Szójegyzék 38 Szállítási jegyzék 58 Szerviz

4 4 EGGER dekoritlemezek AZ EGGER DEKORITLEMEZEK VÁLTOZATOS TULAJDONSÁGAI ÖNMAGUKÉRT BESZÉLNEK! A dekoritlemezek olyan rétegzett felépítéssel bíró dekoratív anyagok amelyeket a hordozóanyagok széles választékára lehet ráragasztani. Egyszerűen fogalmazva: A dekoritlemezek sokoldalúak és könnyen feldolgozhatók. Nagy előnyük a kiváló ellenállóképesség! Az EGGER dekoritlemezeknek számos előnyük van: Ütőszilárdság Az anyag azon képességét, hogy rövid ideig állni képes a rámért hirtelen ütést vagy terhelést, az ütőszilárdsággal fejezzük ki. Karcállóság Az anyag azon tulajdonsága, hogy ellenáll a karcolásoknak. Kopásállóság A koptatás egy olyan mechanikai folyamat, amelynek során az anyag felületének egy része leválik. A kopásállóság az anyag azon képessége, hogy a koptató mozgások hatását rongálódás nélkül el tudja viselni. Páraállóság Annak mértéke, hogy az anyag mennyire hajlandó átengedni magán a vízpárát. Hőállóság Az anyag hővel szemben mutatott bizonyos mértékű ellenállását a hőállóság fejezi ki. Tisztaság Az anyag tisztaságát a könnyen tisztítható és tisztítószereknek ellenálló felület zárt kiképzése határozza meg. A dekoritlemezek különösen népszerűek éttermekben és kórházakban, ahol igen nagy az elvárás a higiéniával és tisztasággal szemben. Dekoritlemez minőségek Részletek Elérhetőség MED dekoritlemez Flex dekoritlemez Anyagában színezett dekoritlemez XL dekoritlemez A Zoom kollekció sokoldalú alapminősége Kis rádiuszokon is alakítható Anyagában színezett dekoritlemez (a lemezek mentén végig egységes kialakítású széllel) dekoratív összeállításokhoz Nagy formátumú dekoritlemez "Feelwood" szinkronpórusos struktúrával Könnyen beszerezhető - kérjük tekintse meg a Zoom szállítási jegyzéket. Valódi fém dekoritlemez Flammex dekoritlemez Micro dekoritlemez Festhető dekoritlemez Igazi alumínium felület (hideg fémhatású megjelenés és rozsdamentes acél hatás) dekoratív összeállításokhoz Tűz esetén: égésgátló, mérsékelten füstképző, nem olvad meg vagy nem ejt égő anyagcseppeket. Teljesíti a középületekre kiírt beszerzési előírások feltételeit Vékony dekoritlemez mintázáshoz és lamináláshoz, igen kis sugár mentén utólag alakítható, eszményi megoldás ajtókhoz (minden ajtóelemhez illő dekorral) Lakkozásra alkalmas kivitel Külön megrendelésre! Részletesebb információért forduljon az EGGER márkakereskedőjéhez. A kiválasztott hordozóanyag össze van hangolva az alkalmazási területtel. Így még a látványterv egyetlen elemén belül is többféle, EGGER dekoritlemezzel bevont hordozóanyag alkalmazható anélkül, hogy ez korlátokat szabna a tervezésnek.

5 EGGER dekoritlemezek 5 RUGALMASSÁG SZINTE MINDEN TEKINTETBEN A dekoritlemezek elsőrendű jellemzője a sokoldalúság. Nagy méretekben is gyárthatók, és különböző hordozóanyagokra sajtolhatók rá. Használatukkal könnyen kivitelezhetők ereszték nélküli alkalmazások és ívesen sajtolt darabok. Szinte valamennyi dekoritlemez utólag is alakítható. Egyedileg méretre szabhatók, így a hulladékképződés is kisebb! A dekoritlemezek tökéletes megoldást kínálnak az olyan projektek számára, ahol a designnal szemben magas igényeket támasztanak. A legújabb színkombinációkkal könnyen létrehozhatók és elkészíthetők egyedi formájú bútorok. Az EGGER az Ön projektjei számára is tökéletes partner. Számos termék, így például laminált forgácslap, dekoritlemez és ABS élzáró elérhetőek szín- és struktúra azonos kivitelben. Egyedi jelleg feltűnő dekorokkal: F900 HATÉKONY FELHASZNÁLÁS A folyamatos gyártási eljárásnak (CPL-nek) köszönhetően a dekoritlemezek rugalmasan és gazdaságosan gyárthatók 800 mm-től akár 5600 mm-ig terjedő hosszakban. A hatékonyabb felhasználhatóság érdekében az EGGER dekoritlemezek különféle méretekben, valamint tekercsben is kaphatók. A dekoritlemez darabkák nem igényelnek különleges kezelést, és a háztartási hulladékkal együtt könnyen ártalmatlaníthatók. Felhasznált dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: Pult: H3344 ST36 Highline Tölgy, F311 ST87 Antracit Kerámia (MED dekoritlemez) Tálaló: W1200 ST9 Porcelán, U748 ST9 Trüffle (MED dekoritlemez) Ajtók: H3344 ST36 Highline Tölgy, U140 ST9 Sáfrány (MED dekoritlemez) Közösségi terekben különösen népszerűek a különleges tulajdonságokkal, például nagy ütés- és kopásállósággal, valamint könnyű tisztíthatósággal jellemezhető anyagok. Pillantson bele a Természetesen EGGER című füzetünkbe, amelyben további információt olvashat az EPD-ről (környezetvédelmi terméknyilatkozatról) és az ISO szerinti fenntarthatóságról.

6 6 EGGER dekoritlemezek MEGOLDÁS APRÓLÉKOS RÉSZLETEKHEZ A dekoritlemezek alkalmazási köre a munkalapoktól kezdve a konyhai hátfal paneleken, bútor előlapokon, ablakpárkányokon át egészen az ajtókig és még sok egyébig terjed. A belső terek sokkal rugalmasabban alakíthatók ki, mivel a dekoritlemezek a formák és színek tekintetében a lehetőségek végtelen tárházát kínálják. A dekoritlemezekkel különbözős felületeket lehet bevonni, vízszintestől a függőlegesig, síktól az íveltig. Tökéletes környezet a termék bemutatásához! Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: Ívelt középblokk és hátfal: F310 ST87 Rusztikus Kerámia (MED és Flex dekoritlemez) Polcok: H1379 ST36 Orleans Barna Tölgy W1000 ST26 Prémium Fehérrel kombinálva (MED dekoritlemez) Számos termék, így például laminált forgácslap, dekoritlemez és ABS élzáró egyaránt elérhetőek szín- és struktúra azonos kivitelben.

7 Szemet gyönyörködtető megjelenés az EGGER dekoritlemezek különleges tulajdonságaival párosítva. Megjelenített dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőség: H3420 ST36 Thermo Fenyő, F440 ST2 Kvarc Bronz, F428 ST10 Bőr Bézs (MED dekoritlemez) EGGER dekoritlemezek 7

8 8 EGGER dekoritlemezek Egy munkalaptól elvárjuk, hogy viselje el a mindennapi konyhai használat során jelentkező behatásokat, ugyanakkor látványelemként is állja meg a helyét. A dekoritlemezek egyszerre mutatják ezeket a jegyeket - ellenállók és látványos a megjelenésük. Utólag alakíthatók, ami a dekoratív hatást illetően vonzó tulajdonság, így eresztékek nélküli átmenet hozható létre a munkafelület és a munkalap szélei között. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: Munkalap, 300/3-as modell: F147 ST82 Valentino Szürke Bútor-frontok és korpusz: H3090 ST22 Driftwood (MED dekoritlemez) Elegáns természetesség finoman kevert színekkel - ez a modern konyhai látványterv kulcsa. A hangsúlyos színnel kevert, meleg, természetes fadekor dsizkrét megjelenésű.

9 EGGER dekoritlemezek 9 Ügyfeleink egyedi megoldásokat várnak tőlünk. A dekoritlemezekkel megnyílik az út a divatos dekorokhoz, kis mennyiségek esetén is. Így rugalmasak és versenyképesek tudunk maradni." Igor Luric, formatervező Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: Munkalap, 100/1.5-ös modell, és munkalapok: F385 ST10 Vakolat, H1796 ST27 Tortona Natúr (MED dekoritlemez, XL dekoritlemez) Bútor frontok: H1796 ST27 Tortona Natúr, U748 ST9 Trüffel (MED dekoritlemez) Polcok: U343 ST9 Vino (MED dekoritlemez) Mivel a dekoritlemezeket függőleges alkalmazásoknál is használják, egyben a konyhai hátfalaknak is a tökéletes anyaga. Lezáró profilok, valamint ABS élzárók is kaphatók hozzáillő színben. A konyhában különös fontos a használhatóság és látvány közti összhang megteremtése!

10 10 EGGER dekoritlemezek MIÉRT IDEÁLISAK A DEKORITLEMEZEK AZ AJTÓKHOZ? Az ajtóelemek dekoratív felületét legcélszerűbb hajlékony, lekerekíthető anyagból kivitelezni. A modern ajtók tervezésekor az ajtó valamennyi elemén gyakran egyetlen dekort használnak. Vastagabb dekoritlemezekkel még jobb ellenálóképesség érhető el az ajtókon. Nagy forgalmú helyeken, mint például kórházakban, az ajtók gyakran 0,80 mm vastag dekoritlemezekkel készülnek. Az EGGER dekoritlemezek 0,80 mm-es vastagságban 3 különböző ajtómérethez (2150 mm 950 mm vagy 1020 mm, valamint 2350 mm 1310 mm) kaphatók. Magánfelhasználás céljára az EGGER Micro dekoritlemezből készülő ajtók gyártása is ipari méretekben folyik. Az EGGER Micro dekoritlemezek elérhetőségéről érdeklődjön az EGGER márkakereskedésekben. A magas szintű higiénia, valamint az ütőszilárdság fontos szerepet játszik a kórházakban. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: U634 ST15 Bársonyos Zöld, H3840 ST9 Mandal Juhar (MED dekoritlemez); Kompakt dekoritlemez: H3840 ST9 Mandal Juhar. Az EGGER Kompaktlemezeket gyakran használják falak burkolására, mivel a termékjellemzők tökéletesen megfelelnek a követelményeknek. A dekorok széles választékával használhatók, ráadásul, állják az igénybevételt, és könnyen is tisztíthatók. A kompaktlemezekről a 20. oldalon olvashat további információt.

11 EGGER dekoritlemezek 11 MINDEN ALKALMAZÁSHOZ HASZNÁLJA A MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ DEKORITLEMEZT! Dekoritlemezeket a legkülönfélébb területeken alkalmaznak. Az elérni kívánt céltól függően különféle minőségben készülő dekoritlemezek közül lehet választani. A termékben egymásra talál a vonzó megjelenés és nagy ellenálló képesség. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: H3766 ST29 Sötétbarna Szíl, U343 ST9 Vino, H1106 ST9 Aspen Szürke (MED és Flex dekoritlemez) Kérjük tekintse meg az EGGER dekoritlemezek széles választékát a weboldalon! Alapkínálatunk mellett további lemezméretek is kaphatók. A beszerezhetőségről érdeklődjön az EGGER márkakereskedőknél.

12 12 EGGER dekoritlemezek EGGER DEKORITLEMEZ Alapkínálatunk MED kivitelben Dekoritlemezeket különféle alkalmazási területeken használnak. A dekoritlemez az egyik legsokoldalúbb és leguniverzálisabb minőségű termék. Alapméretek Részletek ,80 mm Alapkivitel ,80 mm A legtöbb dekoritlemezünk MED tanúsítvánnyal rendelkezik. A rövidítés jelentése: Tengeri Berendezésekről szóló Irányelv. A minőség meglétét a Lloyd s Minősítő Okirat igazolja ,80 mm Ajtóméret ,80 mm Elegáns, de ugyanakkor meglepő üzletberendezés, amelyben a szemüvegek egyfajta divattermékként tűnnek föl. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőség: H3344 ST36 Highline Tölgy az táblásított tölgy különleges megjelenésével, W1200 ST2 Porcelán, U961 ST2 Grafit és U625 ST15 Alma Zöld (MED dekoritlemez)

13 EGGER dekoritlemezek 13 EGGER FLEX DEKORITLEMEZ A hajlékony dekoritlemez A munkalapok bevonásához igen hajlékony anyagra van szükség. Az EGGER Flex dekoritlemezt különösen kis sugár mentén lehet alakítani. A vevő igényétől függően a dekoritlemezt közvetlenül a tekercsről vágjuk a kívánt méretre. De lehetőséget kínálunk arra is, hogy az adott rendelésekhez egyénileg választott hosszúságban kérjék a dekoritlemezt. Így a dekoritlemezeket optimális módon, kisebb hulladékképződés mellett lehet feldolgozni. Munkalapjaink gyártásához EGGER Flex dekoritlemezt használunk. Alapméretek Részletek ,6 mm Tekercsről, méretre vágva EGGER ANYAGÁBAN SZÍNEZETT DEKORITLEMEZ A dekoritlemez színazonos maggal Az anyagában színezett dekoritlemezek nem csak kiváló műszaki jellemzőkkel bírnak, hanem tökéletes megjelenést is biztosítanak a nagy értékű projektek számára, mivel észrevehető törések vagy szegélyek nélkül alkalmazhatók. Az EGGER anyagában színezett dekoritlemezek W1001 ST9 Solid Prémium Fehér és ST30 fehér maggal, valamint 5-féle egy színű kivitelben kaphatók: U7021 ST9 Solid Kasmir, U7081 ST9 Solid Világos Szürke, U7651 ST9 Solid Ezüstszürke, U9631 ST9 Solid Gyémántszürke és U9991 ST15 Solid Fekete, amelyek színazonos maggal állnak rendelkezésre. Az EGGER anyagában színezett dekoritlemezek különösen az üzletberendezés- és kiállítóhely-tervező szektor számára bizonyulnak tökéletes választásnak, ahol csúcsminőségű kivitelt várnak el, és ahol nagy forgalommal és igénybevétellel számolnak. Alapméretek Részletek 2800 / ,80 mm Színazonos mag

14 14 EGGER dekoritlemezek EGGER XL ST27 / ST28 / ST29 / ST37 DEKORITLEMEZ Feelwood szinkronpórusos struktúra - csak nagy formátumban Az EGGER XL dekoritlemez mély szinkronpórusos struktúrájú termék. Ráadásul nagy előnye, hogy extra nagy formátumban készíthető. Az EGGER XL dekoritlemez 4-féle, szinte tapintható struktúrával kapható: Feelwood Elegance ST27, Feelwood Nature ST28, Feelwood Az Ambiance ST29 és a Feelwood Rift ST37 az alkalmazások és kifejezésmódok széles skáláját fogja át. A Feelwood sorozat a tömör fa és a furnér megjelenésére és érzetére emlékeztet. Az EGGER XL dekoritlemez raktárprogramba tartozó meghatározott dekorjai alkalmasak vízszintes alkalmazásokban, pl. munkalapokon és egyenes élű munkafelületeken történő használatra. Valósághű, már-már eredetinek tűnő kivitel! A munkalap a belsőépítészet tömörfa irányzatát követi. Ábrázolt dekorok: H3326 ST28 Gladstone Szürkésbézs Tölgy a hozzáillő, H3326 alap megjelenésű ABS élzárásokkal, valamint a Q3326 kereszt-erezetes megjelenéssel. Alkalmazott dekoritlemez minőség: XL dekoritlemez Alapméretek Részletek ,8 mm XL formátum, szinkronpórusos struktúra

15 EGGER dekoritlemezek 15 EGGER VALÓDI FÉM DEKORITLEMEZ Igazi alumínium hatású dekoritlemez A lakkozott alumínium fóliás felületének köszönhetően az EGGER valódi fém dekoritlemezének fémesen hűvös és elegáns a megjelenése. Különösen jó minőségű hatásával irányt szab a tervezés menetének. Tökéletes választás a belsőépítészet ízléses, dekoratív elemeinek megvalósításához. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: H3325 ST28 Gladstone Dohány Tölgy, U204 ST9 Camel, D0023 ST15 Barna és Bézs Virágok, FA102 Szálcsiszolt Alumínium (MED dekoritlemez, Valódi Fémhatású dekoritlemez) Meleg és hívogató, ám mégis divatos és választékos megjelenés! Az EGGER Valódi Alumínium dekoritlemezek FA101 Szálcsiszolt Alumínium és FA102 Szálcsiszolt Rozsdamentes Acél hatású dekorokkal kaphatók. Alapméretek Részletek ,80 mm Alumínium felület A valódi alumínium dekoritlemezek csak függőleges használatra alkalmasak. Azért, hogy a gyártási folyamat során ne vesszen el a felület különleges optikai hatása, a dekoritlemezek felületét átlátszó védőfilmmel erősítjük meg.

16 16 EGGER dekoritlemezek EGGER FLAMMEX DEKORITLEMEZ A késleltetett égésű dekoritlemez Egyszerre késleltetett égésű és dekoratív: Ezt a két tulajdonságot a Flammex dekoritlemez egyesíti magában, amely így a kivitel és a használhatóság tökéletes elegyét alkotja. Az EGGER Flammex dekoritlemez teljesíti a B1 osztály különleges követelményeit, így építőanyagnak minősül. Fontos azonban, hogy ez a besorolás csak akkor alkalmazható, ha a hordozóanyag, valamint a ragasztóanyag is megfelel a B1 osztály, valamint a francia M1 tűzvédelmi osztály ismérveinek. Alapméretek Részletek ,60/0,80 mm Égésgátló Az EGGER Flammex dekoritlemezek, amelyek külön rendelésre kaphatók, a közbeszerzési eljárásokban előforduló valamennyi feltételt teljesítik. - További információért forduljon az EGGER márkakereskedőjéhez. Tűz esetén az EGGER Flammex dekoritlemez megfelel a berendezési tárgyakra előírt követelményeknek. A dekoritlemez korlátozott mértékben képez füstöt, nem lágyul meg és nem ejt égő anyagcseppeket. Sem klorint, sem egyéb halogéneket nem tartalmaz.

17 EGGER dekoritlemezek 17 EGGER MICRO DEKORITLEMEZ A vékony dekoritlemez Vékony dekoritlemezeket profilozásra és rétegelésre használnak. Az EGGER Micro dekoritlemez alkalmazása az ajtóelemektől a csatlakozóidomok kialakításán át a dekoratív idomok és ablakpárkányok létrehozásáig terjed. Az EGGER Micro dekoritlemez komoly előnye, hogy az ajtó valamennyi alkotóelemén, az ajtószárnytól kezdve az ajtótokig és a dekoratív ajtóborításig, egyetlen dekort lehet használni. Ábrázolt dekorok és alkalmazott minőség: H3129 ST9 Merano Vörös (Micro dekoritlemez) Alapméretek Részletek 200/400/600/800 m ,15/0,20 mm Vékony, tekercses dekoritlemez Az EGGER Micro dekoritlemezekkel kapcsolatos további információért forduljon az EGGER márkakereskedőjéhez. EGGER FESTHETŐ DEKORITLEMEZ A lakkozható dekoritlemez Az EGGER festhető dekoritlemez egyedi színezésű kivitelek készítésére alkalmas, de speciális balansz papírként is használható. Elülső oldala lakkozható, a hátoldala pedig ragasztható. Ezért a különféle alkalmazások speciális színezésű megvalósításának tökéletes anyaga. Alapméretek Részletek 400 m ,40 0,70 mm Tekercsben ,40 1,20 mm Táblaméret

18 18 EGGER dekoritlemezek DEKORITLEMEZ FELHASZNÁLÁSA EGYÉB TERMÉKEKNÉL Az EGGER a termékeinek, így például a munkalapjainak, ablakpárkányainak, bútor frontjainak vagy dekoritlemezzel borított forgácslapjainak feldolgozásakor kihasználja a dekoritlemezeinek és a különféle hordozóanyagainak kiváló tulajdonságait. EUROSPAN MUNKALAP Az EGGER Eurospan munkalapok nem csak a konyhákban, hanem a modern belsőépítészet egyéb területein is eszményi megoldást kínálnak. Ott használják őket, ahol nem engedhető meg, hogy a felület minőségének romlása, vagy az évek múlása nyomot hagyjon a tetszetős megjelenésen, még szélsőséges igénybevételek mellett sem. A Zoom árukészlet a munkalap dekorok, valamint a hozzáillő tartozékok, mint például végzáró idomok, hátfal panelek és élanyagok széles skáláját kínálja. Alapméretek / mm Részletek Ívelt (posztformingolt) vagy egyenes éllel kaphatók Választékos megjelenés a konyhában: F213 ST70 Lazio Antracit EGGER ablakpárkányok és EGGER bútor előlapok - ugyancsak dekoritlemezekből kidolgozva. Ha többet szeretne tudni az elérhetőségükről, kérjük pillantson bele a Zoom termékek szállítási jegyzékébe, vagy látogasson el a weboldalra.

19 EGGER dekoritlemezek 19 EGGER DEKORITLEMEZZEL BORÍTOTT FORGÁCSLAP A dekoritlemezzel borított forgácslapok lehetőséget kínálnak a tervezőknek arra, hogy egyéni ízlés szerint összepárosítsák a Zoom dekoritlemez sorozat dekorjait és a különböző hordozóanyagokat. Ennek eredményeként gyakorlatilag korlátlan lehetőségek nyílnak a tökéletes felületminőség megtervezése előtt. A dekoritlemezzel borított forgácslapok jellemzői közt szerepel a nagy tartósság, valamint a kopás-, karc- és ütésállóság. Ezek, valamint a hozzájuk társuló hosszú élettartam eszményi megoldások kidolgozását teszik lehetővé, különösen az üzleti célú alkalmazásokban és a bútorgyártásban. Alapméretek 4100 / , 15, 16, 18, 19, 22, 25, 28 és 38 mm Részletek Üzleti célú alkalmazások és a bútorgyártás számára is elérhetők Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőségek: H1487 ST22 Bramberg Fenyő, U808 ST9 Mokka (dekoritlemezzel borított forgácslapok, MED dekoritlemezek)

20 20 EGGER dekoritlemezek EGGER KOMPAKTLEMEZ Az EGGER kompaktlemez az olyan igényes beltéri alkalmazások eszményi anyaga, ahol nagy az igénybevétel, vagy ahol fokozott tisztasági és higiéniai követelményekkel kell számolni. Széleskörűen használják az üzleti célú alkalmazásokban asztalok, munkafelületek, lambériák, válaszfalak formájában, és nedvesedésre hajlamos területeken. Utólagos élzárásra vagy felületkezelésre nincs szükség. Ezen kívül, hosszú távú használatra is alkalmasak, és választékos megjelenésüknek köszönhetően tökéletes anyagot kínálnak a speciális kivitelek megvalósításához. A kompakt lemezeknek többrétegű szerkezetük van. Jó a mérettartásuk, és 6 mm-es vastagság felett önhordóak. Anyaguk homogén, így pontos feldolgozásra is alkalmasak. A kompakt lemez magja fekete vagy fehér színből készülhet. Ezért a választott dekor mellett a mag, mint tervezési elem is szerephez jut. Alapméretek Vastagságok Részletek 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 13 mm Kompakt lemez fekete maggal* 5600 / mm 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 13 mm Kompaktlemez fehér maggal 5, 6, 8, 10, 12 és 13 mm Flammex Euroclass B kompakt lemez * Az ST27, 28, 29 Feelwood szerkezetű kompakt lemezek csak fekete maggal, és 8 és 13 mm vastagsággal kaphatók ** A Flammex Euroclass B kompakt lemezek csak fekete maggal kaphatók Ábrázolt dekorok: H3326 ST28 Gladstone Szürkésbézs Tölgy, U156 ST9 Homoksárga, F385 ST10 Vakolat (kompakt lemezek) Ha többet szeretne tudni a kompakt lemezek tárolásáról és feldolgozásáról, pillantson bele az EGGER kompakt lemez kollekció című kiadványba a weblapon.

21 A különbség a magszerkezetben rejlik. Az EGGER kompaktlemezek látvány-központú megoldásokat kínálnak a beltéri alkalmazások számára. EGGER dekoritlemezek 21

22 22 EGGER dekoritlemezek AZ ÉRINTÉSRE ÉLETREKELŐ DEKOROK! EGY PILLANTÁS A STRUKTÚRÁKRA A választott dekor szemmel érzékelhető látványa mellett a felület struktúrája is jelentős szerepet játszik. A lemez a feldolgozási folyamata során nyeri el a struktúráját. Ehhez strukturált és krómozott acéllemezeket, de akár védőpapírokat is használnak. A választott struktúra határozza meg a struktúra geometriáját, valamint a fényességi szintjét. A struktúra tökéletesen illik a dekor rajzolatájoz. ST79 Finepore Matt Szabályos, szorosan egymás mellett futó, finom pórusú fastruktúra, amely kiválóan alkalmas a klasszikus és elegáns fa reprodukciókkal történő használatra. SM Szemi Matt Ez a struktúra sima, festék szerű és strukturálatlan felület kialakítást szolgáltat. Hatása különösen jól látható, amennyiben uni színekkel együtt használják. ST2 Gyémánt Ez a strapabíró, szembeszökő és igen tartós felület leginkább uni színekkel, gyöngyházfényű dekorokkal együtt használható, és a klasszikus alkalmazási területeken fordul elő. ST30 Gloss Finish Sima felület nagy fényességi szinttel, amely különösen jól használható az uni színű és a prémium fa dekorokkal. ST15 Office Ez az univerzális felület előnyösen használható az intenzív uni színekkel. De az elegáns fa dekorok megjelenését is kiemeli. ST10 Authentic A dekorok közt aligha van olyan természetes, feltűnő és rusztikus felület, amely valódibbnak látszana, mint ez. Ez a tömör fa reprodukciók tökéletes felülete. ST11 Natúr Pórus A szabálytalan matt és fényes fa dekor igen természetes megjelenést kölcsönöz ennek a felületnek. ST22 Mattex A felidézett érzetnek és a matt-fényes hatásnak köszönhetően a vonalas és elevennek ható fa dekorok még természetesebbnek hatnak, és a fára hajazó, még élethűbb kialakításuk valódi mélységérzetet kelt. ST70 Elegance Az egyenletes felület a maga kisebb fényességi szintjével jól összecseng az ábrándos, de különösen a kő- és ásvány dekorokkal. ST18 Waveline A haránt elrendezésű struktúra a melaminnal bevont bútorlapokon soha nem látott mélységet tár fel. Megjelenése modern, amely a bevont, mart tömörfára emlékeztet.

23 EGGER dekoritlemezek 23 A1 Artwave Újító szellemű felület, amely a vonzó megjelenést és a fényes területeket helyezi az előtérbe. ST9 Perfect Matt Az uni színeknek és a fa dekoroknak igen természetes érzetet kölcsönöz, és követi a matt felületek köré épülő irányzatot. ST82 Gránit Ez a strapabíró tulajdonságokkal felruházott, mélymintás felület kimondottan természetes, homokfúvott hatású kő dekorokat szolgáltat. ST88 Velvet Ez a felület apró mozaikkövekre emlékeztet. Kialakításának köszönhetően az egymással összejátszó színek minden uni árnyalatnál más-más hatást keltenek. ST37 Feelwood Rift Jól kiemeli a markáns repedéseket, és rendszertelen, matt vonalakkal is körberajzolja a pórusokat, a természetes megjelenés és a tömör tölgy érzetét idézve fel. ST27 Feelwood Elegance - Ez a struktúra, amely a finom és határozott, de mégis természetes pórusaival tűnik ki, jól kiemeli a Tortona dekor választékos jellegét. ST28 Feelwood Nature - A Gladstone Tölgy ST28 Feelwood Nature struktúrát alkalmazó harmonizált dekor, amely kiemeli ennek a tölgy dekornak homokfúvással kidolgozott jellegét. ST29 Feelwood Ambiance - Matt fényű hatásával ez a párhuzamos pórusú dekor jól kiemeli a Fehér Szil íves rajzolatának vonulatát. Ennek a dekornak a vonulatát lágy bemélyedések is kísérik, így szinte kitapintható hatás érhető el vele. ST26 Painted Wood - Ezen a felületen az egyenes és lendületes vonalszakaszok markáns mélysége révén az uni szín dekorok festett fa érzetét keltik. ST36 Erezett Fa - Ez a felület mélyen erezett, ám mégis nagyon természetes, matt jelleget mutat, amely rendkívül valósághű érzetet kölcsönöz sok különböző fafajtának. ST87 Kerámia - Ez a struktúra, amely markáns, matt-fényes hatásokat mutat, a kerámia csempe felületét és érzetét utánozza. ST89 Silvretta - A nyers és mély struktúra, amelyen matt és fényes helyek incselkednek egymással, gránit jelleget mutat.

24 24 EGGER dekoritlemezek EGY PILLANTÁS A RÉSZLETEKRE A dekoritlemez összetétele az alkalmazási területtől függ. Ebben meghatározó szerepet játszik a magpapírok darabszáma, valamint az overlay és underlay használata. Ezek a jellemzők egyértelműen meghatározzák az anyag vastagságát. Összetétel: Dekoritlemez 0,8 mm-es névleges vastagsággal Fedőréteg 1) 2 Melamin gyantával átitatott dekorpapír 3 Fenol gyantával átitatott magpapírok 4 Kasírozó papír Az EGGER dekoritlemezek CPL gyártási eljárással, folyamatos üzemű, kettős szalagpréseken készülnek. az EGGER németországi Gifhorn-ban lévő gyártósorán A dekoritlemez gyártásának első lépcsőfoka a papírok impregnálása. Ilyenkor fürdőben gyantával telítik a papírtekercseket. Ennek eredménye a dekoratív vagy átitatott magszerkezetű papír. 1) Az overlay egy fehérített, nagy gyanta-felvevő képességgel bíró, átlátszó papír, amely védi a dekoratív papírok képét, és fokozza a kopásállóságot. Impregnáló gépsor

25 EGGER dekoritlemezek 25 Az impregnált papírtekercseket orsókon rögzítik és bejuttatják a sajtoló zónába. A hő és nyomás hatására a gyanták kikeményednek. A gyanták térhálós kötése révén egy igen homogén, dekoratív és texturált anyag áll elő, amelynek nem porózus felülete van. Az EGGER dekoritlemezeket azután az EN 438 termékszabványban rögzített eljárással bevizsgálják. Ez a szabvány dönti el, hogy az ideális eredmény elérése érdekében a kívánt alkalmazáshoz milyen minőségű dekoritlemezt használjanak. A folyamatos gyártási folyamat rugalmas és gazdaságos. A dekoritlemezek 800 és 5600 mm között változó hosszúságban, vagy dekoritlemez tekercsekben készülhetnek. A dekoritlemezek különböző minőségéről, és a felhasználás köréről a Minden alkalmazáshoz a megfelelő dekoritlemezt című kiadvány 11. oldalán olvashatók további részletek.

26 26 EGGER dekoritlemezek Az alkalmazási területtől függően a dekoritlemezek rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy meg tudjanak felelni a sokoldalú tervezési elemek által támasztott összes követelménynek. Azzal, hogy megadjuk az ütőszilárdságot és karcállóságot, egyben a felület igénybevételében legnagyobb szerepet játszó jellemzőket is meghatározzuk. Ezekre a dekoritlemez megfelelő minőségének megválasztásával tudunk jelentős befolyást gyakorolni. Ütőszilárdság A dekoritlemez vastagsága jelentős mértékben befolyásolja a dekoritlemez ütőszilárdságát. Karcállóság A választott struktúrától függően minél mélyebb a struktúra, annál kevésbé lesznek rajta láthatók a karcok. A speciális gyártási folyamatnak és a használt anyagoknak köszönhetően a felület igen strapabíró. A karcállóságról a glosszáriumban olvashatók további részletek. Ha többet szeretne megtudni a műszaki jellemzőkről és információról, olvasson bele a műszaki adatlapokba, vagy látogasson el a weboldalra.

27 EGGER dekoritlemezek 27 KÖRNYEZETBARÁT EGGER TERMÉKEK A KÖRNYEZET VÉDELME A FENNTARTHATÓ ERDŐGAZDÁLKODÁSNÁL KEZDŐDIK A természeti erőforrások megőrzése az EGGER alapvető értékei közt az első helyet foglalja el. Ezt a fenntartható erdőgazdálkodás elősegítésével és a gyártelepek összefogásával, az energiának saját biomassza erőművekben történő előállításával, a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával és környezetbarát logisztikai rendszerek használatával érjük el. A környezetre ártalmas CO₂ kibocsátást azzal csökkentjük, hogy a fát, mint anyagot és mint hőtermelő eszközt zárt rendszerben alkalmazzuk. A fa alapú anyaggyártók közt mi vagyunk az első olyan vállalat, amely független ellenőrzések segítségével igazolni tudja ezt a fa alapú anyagainkban rejlő lehetőséget, amelyet a környezetvédelmi terméknyilatkozatunkban (EPD) is feltüntettünk. A FENNTARTHATÓSÁGI ELV KÖRÉ ÉPÜLŐ VALAMENNYI ELJÁRÁS HATÉKONY MÓDON ILLESZKEDIK EGY KÖRNYEZETI ÉLETCIKLUSBA Fa alapanyagok gyártása és feldolgozása Fogyasztó / Termék Környezetvédelmi teljesítmény Értékelés Fűrészüzem Újrahasznosítás Megújuló energia Fenntartható erdőgazdálkodás Ismerkedjen meg Ön is a környezeti életciklus mibenlétével a weboldalunkon található videók és animációk megtekintésével. További részleteket olvashat, és a tanúsítványokba és vizsgálati jelentésekbe is betekinthet, ha ellátogat a weboldalra, vagy kapcsolatba lép az EGGER márkakereskedőjével. A dekoritlemez kulcsfontosságú jellemzőit független bevizsgáló intézetek ellenőrizték. Az európai hulladékjegyzékről szóló rendelet szerint a dekoritlemezeket a műanyag hulladékokra érvényes as EWC kóddal (európai hulladékkóddal) kell bejelenteni. Az 1-es kategóriájú, 571-es sz-ú dekoritlemez darabkák az "egyéb térhálósított műanyag hulladék" besorolást kapták. Az 1-es kategória azt jelenti, hogy az ide tartozó anyagok a háztartási szeméthez hasonlóak. Fenntartható építkezés és egészséges életmód az EGGER fa alapú anyagaival: A környezetvédelmi kiadvány tartalmazza a legfontosabb információkat a fenntarthatóságról, erőforrás megóvásról, környezetvédelmi teljesítmény felmérésről, környezetvédelmi címkézésről és építésügyi tanúsításról.

28 28 EGGER dekoritlemezek A FELDOLGOZÁSRÓL: A GYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK HOGYAN KÉSZÍTIK ELŐ SZÁLLÍTÁSRA AZ EGGER DEKORITLEMEZEKET? A használandó csomagolás típusa a szállítandó mennyiségtől, az ügyfél követelményeitől, valamint a dekoritlemezek végső rendeltetési helyétől függ. A dekoritlemez táblákat eldobható raklapokon csomagoljuk be, vagy feltekerjük és kartondobozokba tesszük. Az ügyfelek igényeinek, és a további feldolgozhatóság követelményeinek szem előtt tartásával a dekoritlemez tekercseket Euro raklapokra csomagoljuk. A tekercsek álló vagy fekvő helyzetben fognak rákerülni a raklapra.

29 EGGER dekoritlemezek 29 MI A DEKORITLEMEZEK HELYES KEZELÉSI ÉS TÁROLÁSI MÓDJA? A különálló dekoritlemez táblákat feltekerjük, nehogy szállítás közben berepedezzenek és letöredezzenek. Továbbá, a feltekercselt dekoritlemezeket a dekoratív oldalukkal nem húzzuk egymásra, nehogy megrongálódjanak. Tanácsok a helyes tároláshoz: Csak zárt és száraz területen tároljuk Normál időjárási viszonyok között, a közvetlen napsugárzástól védve őrizzük Padlóval közvetlenül nem érintkezhet Tárolóállványon, vagy 80 -ra megdöntött helyzetben Felül és alul legalább a dekoritlemez méretével egyező nagyságú védőlap (hogy ne hajolhasson el vagy karcolódhasson össze) A felső dekoritlemez tábla dekoratív oldalával lefelé Fóliacsomagolásban, a dekoritlemez halom belsejében állandó nedvesség mellett Az éles szélek miatt tanácsos kesztyűben mozgatni a dekoritlemezeket. Tárolóállvány 80 -ban megdöntött ferde tárolóállvány

30 30 EGGER dekoritlemezek MIRE KELL FIGYELNEM A DEKORITLEMEZEK FELDOLGOZÁSAKOR? A dekoritlemezek feldolgozását csak akkor szabad elkezdeni, ha úgy a hordozóanyag, mint a dekoritlemez 24 órán át azonos körülmények között pihent. Azonos szinten (18-25 C-on) tartott hőmérséklettel és nedvességtartalommal biztosítható, hogy tökéletes feldolgozási eredményt kapjunk, és elkerüljük a hibás ragasztást, zsugorodást, berepedezést és vetemedést. Nedves anyagokat soha ne használjunk fel! Az EGGER dekoritlemezek és a különböző hordozóanyagok sokfélesége minden helyzethez eszményi megoldást kínál. Tanácsok a dekoritlemezek feldolgozásához: Használjon lapos és feszültségmentes hordozóanyagokat Fontolja meg kalibrált hordozóanyagok használatát Tartsa a nedvességtartalmat 8 % Hordozóként ne használjon tömör fát!

31 EGGER dekoritlemezek 31 ÉS MI A HELYZET A MÉRETRE ALAKÍTÁSSAL? Erre a célra normál fafeldolgozó berendezések, így például furnérfűrészek, körfűrész padok, kézi körfűrészek vagy szúrófűrészgépek használhatók. A dekoritlemezeket a hordozóanyagra történő ráragasztásuk előtt és után is le lehet vágni. Mivel az EGGER dekoritlemezek igen rugalmas módon kezelhetők, egyénileg lehet dönteni arról, hogy mekkora méretre, milyen alakra lesz szükség, kell-e készíteni kivágást, és milyen típusú fűrésszel történjen a levágás. Ha kiváló minőségű eredményeket szeretne elérni, fontolja meg az alábbi tényezőket és kövesse a fűrész gyártója által adott utasításokat: A dekoratív oldal felfelé A fűrészlap kellő mértékű kiemelkedése Előtolási sebesség, forgási és vágási sebesség Fogforma és fogosztás NEHÉZ A MEGMARADT DEKORITLEMEZ DARABKÁK ÁRTALMATLANÍTÁSA? Egyáltalán nem. A vágás során keletkezett hulladékot a dekoritlemeztől elkülönítve kell kezelni. A dekoritlemez darabkákat egyszerűen a normál háztartási szeméttel együtt lehet kidobni. ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLARATION as per ISO and EN Owner of the Declaration Fritz EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe Programme holder Institut Bauen und Umwelt e.v. (IBU) Publisher Institut Bauen und Umwelt e.v. (IBU) Declaration number EPD EGG IBA1 EN Issue date Valid to EGGER laminate MED Fritz EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe / Pillantson bele a Természetesen EGGER című füzetünkbe, amelyben további információt olvashat az EPD-ről (környezetvédelmi terméknyilatkozatról) és az ISO szerinti fenntarthatóságról. Umwelt Produktdeklaration Name des Herstellers Name des Produkts

32 32 EGGER dekoritlemezek MIT KELL FIGYELEMBE VENNI A DEKORITLEMEZEK RAGASZTÁSAKOR? Ragasztás előtt: Mind a dekoritlemezt, mind a hordozóanyagot alaposan meg kell tisztítani. A kompozit lap összetétele úgy az elülső, mint a hátsó oldalán is szimmetrikus legyen. Ez azt jelenti, hogy a rétegek vastagsága mindkét oldalon egyforma legyen, nehogy később a készre ragasztott forgácslap deformálódni tudjon. Tudnivalók a ragasztó felhordásakor: A ragasztót lehetőleg egyenletesen kell eloszlatni. Az, hogy milyen ragasztót választunk, attól is függ, hogy milyen a hordozóanyag, és természetesen, hogy milyenek a ragasztási körülmények. A glosszáriumban táblázat foglalja össze a leggyakrabban használt típusokat, valamint az osztálybesorolással, hőállósággal, nyomásállósággal, sajtolási hőmérséklettel, sajtolási idővel és hasonlókkal kapcsolatos alapvető műszaki tudnivalókat. A kielégítő eredmény érdekében ajánlatos próbaragasztást végezni az adott körülmények között. Univerzális diszperziós ragasztóként mi az üzemünkben PVAc-t használunk. Könnyen kezelhető, könnyű vele dolgozni és speciális kezelés nélkül tárolható". Marek Janicek, asztalos A dekoritlemezzel borított forgácslapok építőanyagként használhatók, amennyiben valamennyi alkotóelem (hordozóanyag, dekoritlemezek, ragasztó) eléri a B1 osztálybesorolást, és megfelel a francia tűzvédelmi szabvány szerinti M1 osztálynak. Csak ebben az esetben lehet égésgátlónak tekintetni a végterméket.

33 EGGER dekoritlemezek 33 MIRE KELL FIGYELNÜNK A DEKORITLEMEZZEL BEVONT FORGÁCSLAPOK FELDOLGOZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN? Fűrészeléskor, maráskor és fúráskor ajánlatos ügyelni az egész dekoritlemezzel borított forgácslemez biztonságos alátámasztására, nehogy megrongálódhasson. A kivágás sarkait célszerű minimum 5 mm-es sugarú előfúrással legömbölyíteni. Az éles szélek ugyanis hajlamosak berepedezni. A vágáshoz használjon hordozható kézvezetőt, vagy CNC marógépet. Szúrófűrészgép használatakor a kivágásokat célszerű a forgácslap alulsó oldala felől elkészíteni. A sarkokat ilyenkor is célszerű előfúrni. Majd utána saroktól sarokig kivágni a szakaszt. Végezetül, a letöredezés miatt előálló repedések megszüntetése érdekében a széleket lecsiszolni, lereszelni vagy kézi marással ledolgozni. Gömbölyű kivágásokat és legömbölyített sarkokat könnyebb elkészíteni. Szerelősínek, szerelvények és hasonlók felerősítésekor a dekoritlemez borítású elemet elő kell fúrni a csavarok leerősítési területén. A furatoknak a csavar átmérőjénél legalább 1 mm-rel nagyobbnak kell lenniük. A dekoritlemez felülete megakadályozza, hogy nedvesség és pára hatoljon be az elembe. Ezért a védtelen területeket, így például a kivágásokat, eresztékeket vagy sarokkötéseket élanyagokkal vagy tömítőszerrel el kell tömíteni. Melamin vagy ABS élzárások Önmagától térhálósodó tömítőanyagok használata

34 34 EGGER dekoritlemezek DEKORITLEMEZEK NAPI HASZNÁLATRA Ellenálló, higiénikus és tömör felületüknek köszönhetően az EGGER dekoritlemezek nem igényelnek különleges ápolást. Általában a foltokat és a kiömlött anyagokat, mint például teát, kávét, bort stb. célszerű azonnal feltisztítani, mivel ha hagyjuk rászáradni, nagyobb erőfeszítésbe telhet az eltávolításuk. Ha tisztítás válik szükségessé, azt célszerű anyagbarát szerekkel végezni. Ezek nem tartalmazhatnak koptató hatású összetevőket, minthogy azok tompíthatják a felület fényességét, vagy összekarcolhatják a felületet. A napi használat során célszerű megfogadni az alábbi tanácsokat: A dekoritlemez felületére tett égő cigaretta a felület sérüléséhez vezet. Mindig használjon hamutartót. A dekoritlemez felületén nem célszerű bármit is vágni, mert vágási nyomok maradhatnak a nagy szilárdságú lemez felületén. Mindig használjon vágódeszkát. Közvetlenül a dekoritlemez felületére lehetőleg ne tegyen forró főzőalkalmatosságokat, így például nyeles vagy egyéb serpenyőket, mert a hő hatásidejétől függően a fényes megjelenés elhomályosulhat, vagy a felület akár meg is rongálódhat. Mindig használjon hőálló alátéteket. A kiömlött folyadékokat lehetőleg azonnal fel kell takarítani, különösen a kivágások és eresztékek környékéről, mivel ha a felület hosszabb ideig ki van téve bizonyos anyagok hatásának, megváltozhat a dekoritlemez felületének fénye. Az ajánlott eljárásokat a dekoritlemezek fénytelen és fényes felületein különösen alkalmazni kell. Ezeknek ugyan jellegzetes a kinézetük és az érzetük, de jobban meglátszanak rajtuk a kopási és elhasználódási nyomok. Ha többet szeretne tudni az elérhetőségükről, pillantson bele a Zoom termékek szállítási jegyzékébe. Ha alkalmazási ötleteket, műszaki ismertetőt keres, vagy szeretné megismerni a szállítási és tárolási útmutatásokat, látogasson el a weboldalra.

35 EGGER dekoritlemezek 35 Munkalapjaink választékában az ST30 Gloss Finish felület képviseli a klasszikus megjelenést. Divatos, ám mégis kopásálló. Ábrázolt dekorok és alkalmazott dekoritlemez minőség: F110 ST30 Giada Kék (MED dekoritlemez)

36 36 EGGER dekoritlemezek SZÓJEGYZÉK Ragasztó típusok: A műszaki előfeltételektől függően a dekoritlemezek ragasztásához más-más típusú ragasztókat használunk az egyes hordozóanyagokon, így például a faforgácslapokon, MDF vagy HDF lapokon és furnéron. Az alábbi információ fa alapú hordozóanyagok használatára vonatkozik. Ragasztó típus Osztályozás EN 204/205 Hőállóság [ C] Ragasztó felvitel [g/m³] Nyitott idő 1) [perc] Présnyomás [bar] Préselési hőmérséklet / préselési idő 20 C 40 C 60 C Diszperziós ragasztók PVAc D2 / D3 / D CPL-en vagy Max. 10 Kb perc perc mp. Kétrészes PVAc D3 / D hordozóanyagon Kb. 31) A gyártó utasításait tartsa be Kondenzációs gyanta Karbamid Melamin/karbamid Fenol gyanta/rezorcin gyanta D2 / D3 D3 D3 / D CPL-en vagy hordozóanyagon CPL-en vagy hordozóanyagon 2-20 Kb Kb perc 5-30 perc 1-12 perc Keményítő rendszertől függő Kontakt ragasztók Keményítőszerek nélkül Keményítőszerekkel: Polikloroprén CPL-en vagy hordozóanyagon Érintéses próba 2) Legalább 5 Legalább 1 perc Reakciós ragasztók Epoxi-, telítetlen poliészter- és poliuretán ragasztó D3 / D CPL-en vagy hordozóanyagon Használt típusnak megfelelően Lépcsőzetes kontakt nyomásszint Keményítő rendszertől és típustól függő Forró olvadék ragasztó EVA PA / PO PUR D3 / D CPL-en vagy hordozóanyagon CPL-en vagy hordozóanyagon Rendkívül rövid Nyomóhenger C C 1) Az alkalmazott mennyiségtől, a hordozóanyag állagától és a helyi követelményektől függően 2) A környezeti hőmérséklettől és a ragasztó típusától függően A fenti ismérveknek különböző ragasztók felelnek meg. Íme, néhány ismert ragasztógyártó cég: Bindulin Henkel Jowat AG Kleiberit Rakoll Wetzel GmbH A dekoritlemezeket ütempréseken, síkágyas, vagy kettős szalagpréseken sajtoljuk. Alkalmas dekoritlemez-sajtókat az alábbi gyártók kínálnak: Format-4 Höfer Italpresse Joos Langzauner Ott Wieder

37 EGGER dekoritlemezek 37 Dekor és struktúra azonos rendszer: Az EGGER dekoritlemezek szín és struktúra azonos választékban kaphatók. A különféle EGGER dekoratív termékekkel kitűnően kombinálhatóak. Ezért egyetlen dekor többféle alkalmazási területen is felhasználható. Méretek: Az EGGER tekercsben, vagy táblákban kínálja a dekoritlemezeit. A beszerezhetőség a dekoritlemez minőségétől, valamint vastagságától függ. Raktári választék- a Zoom szállítási jegyzéke szerint gyorsan elérhető: Dekoritlemez minőség Névleges vastagság [mm] Rendelkezésre álló formátum Tekercs Táblák Flex dekoritlemez 0,60 MED dekoritlemez, színazonos magú dekoritlemez, valódi fém dekoritlemez 0,80 Rendelhető választék - minimális rendelési mennyiségben és szállítási idővel kapható: Dekoritlemez minőség Névleges vastagság [mm] Rendelkezésre álló formátum Tekercs Táblák Micro dekoritlemez 0,15 és 0,20 Flex dekoritlemez és festhető dekoritlemez 0,40 Flex dekoritlemez 0,50 MED dekoritlemez, Flex dekoritlemez, Flammex dekoritlemez és festhető dekoritlemez 0,60 Flex dekoritlemez 0,70 Flex dekoritlemez, Flammex dekoritlemez és festhető dekoritlemez 0,80 Flex dekoritlemez és festhető dekoritlemez 1,00 és 1,20 Dekoritlemezek 1310 mm-es maximális szélességben kaphatók. A táblák (50 mm-es lépésekben) 800 és 5600 mm közötti hosszúságban, és legfeljebb 400 m hosszúságú tekercsekben szerezhetők be, utóbbiak 150 mm-es magátmérővel. A szélesség mentén keresztben vágott darabok is kérhetők. MED: a rövidítés jelentése: Tengeri Berendezésekről szóló Irányelv. A termékminőséggel szemben támasztott követelményeket írja elő, amelyeknek meglétét akkreditált vizsgáló intézet, így például a Lloyd s Register által kiállított tanúsítvány igazolja. Ez az igazolás a dekoritlemez hajóépítés területén történő használatát is lehetővé teszi. Az irányelvnek való megfelelést a dekoritlemez hátuljára nyomtatott kerék jel hirdeti. A MED dekoritlemez a Zoom és az Ajtó kollekció alapminősége. Termékszabvány: Ez a szabvány dönti el, hogy az ideális eredmény elérése érdekében a kívánt alkalmazáshoz milyen minőségű dekoritlemezt használjanak. Az alkalmazási területtől függően a termékekkel szemben különböző követelményeket támasztanak. Az EN 438-5:2005 termékszabvány a dekoritlemezek tulajdonságait határozza meg. Gyártási folyamat: A CPL rövidítés az angol Continuously Pressed Laminates (folyamatos eljárásban sajtolt dekoritlemezek) kifejezést takarja. A dekoritlemezek folyamatos üzemű kettős szalagpréseken készülnek. A HPL rövidítés az angol High Pressure Laminate (nagynyomással sajtolt dekoritlemez) kifejezést takarja. A dekoritlemezek nagy nyomás alatt, helyhez kötött, többfokozatú etázspréseken készülnek. Karcállóság: Csupán szemrevételezéssel ellenőrzik és minősítik. Ennek a próbának az eredményénél létfontosságú a dekoritlemezen használt struktúra. Minél mélyebb a struktúra, annál kevesebb karcolás látható a dekoritlemezen, mivel a karcok csupán a struktúra csúcsrészeit érintik. Minél világosabb a dekoritlemezen választott dekor, annál kevésbé feltűnőek a mély karcok. Ennek az a oka, hogy az alapul szolgáló magpapír barna színű. A sötét dekorokon előidézett karcok világosabbnak tűnnek, és így sokkal nyilvánvalóbbak. Ezért, az egyforma karcokat a választott dekor/struktúra összeállításoktól függően különbözőképpen lehet osztályozni. Előzetes kikötés: Ez a termékismertető legjobb tudásunk szerint, különös gonddal készült. Nem vállalunk felelősséget a szabványokban esetleg előforduló tévedésekért, hibákért, sem a nyomdahibákért. Továbbá, az EGGER termékek állandó továbbfejlesztése miatt eltérések adódhatnak az itt leírtakhoz képest, és emiatt a szabványok és közjogi iratok is megújulhatnak. Ezért ennek a kiadványnak a tartalma nem tekinthető használati utasításnak, sem jogilag kötelező erejű anyagnak.

38 38 EGGER dekoritlemezek

39 EGGER dekoritlemezek 39 Szállítási jegyzék jegyzék Közép- Közép- és Kelet és Kelet Európa Európa

40 2 40 EGGER dekoritlemezek Dekoritlemezek ABS Biztonsági élzáró Haránt- Erezetes Élzáró Gyors elérhetőséggel az EGGER-től Szállítási határidővel az EGGER-től További részletekért kérjük forduljon az Ön EGGER kereskedőjéhez Kizárólag függőleges felületen alkalmazható Gyöngyházfényű dekor Minden méret miliméterben További információk Eurospan munkalapokkal kapcsolatban: * szállítási határidővel: mm; mm ST30 Kizárólag függőleges felületen alkalmazható ,8 Standard ,8 XL , / ,8 Ajtóméret ,8 Flex ,6 22 0,4 23 0,8 42 0,8 43 1, ,8 ST9 42 0,8 43 1,5 FEHÉR W908 SM Bázis Fehér W908 ST2 Bázis Fehér W911 SM Krém Fehér W911 ST2 Krém Fehér W911 ST15 Krém Fehér W980 SM Platina Fehér W980 ST2 Platina Fehér W980 ST15 Platina Fehér W1000 ST2 Prémium Fehér W1000 ST9 Prémium Fehér W1000 ST18 Prémium Fehér W1000 ST22 Prémium Fehér W1000 ST26 Prémium Fehér W1000 ST30 Prémium Fehér W1000 A1 Prémium Fehér W1000 ST88 Prémium Fehér W1000 ST89 Prémium Fehér W1001 ST9 Solid Prémium Fehér W1001 ST30 Solid Prémium Fehér W1200 ST2 Porcelán Fehér W1200 ST9 Porcelán Fehér UNI DEKOROK U104 ST15 Alabástrom U104 ST30 Alabástrom U107 ST9 Bársony Sárga U108 ST15 Vanília U108 ST30 Vanília U113 ST15 Gyöngyfehér U114 ST15 Sárga U116 ST15 Jázmin U129 ST15 Napsárga U140 ST9 Sáfrány U142 ST9 Lime U143 ST15 Signál Sárga U146 ST15 Kukorica Sárga U147 ST15 Melon U156 ST9 Homoksárga U204 ST9 Camel U206 ST9 Malaga U212 ST15 Krém

41 3 Kompaktlemez Eurospan Munkalapok Végprofilok EGGER dekoritlemezek 41 Konyhai hátfalak fekete / fehér maggal: 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 13 Flammex: 5, 6, 8, 10, 12, 13 ST27, ST28, ST29: 8 és 13 (fekete maggal) ST * ST * /900/ / (beleértve: ST30 F103, F110, F180, F181) ST /1,5 egy oldalon élzárt 100/1,5-100/1,5 két oldalon élzárt 300/3 egyoldalt profilos 300/3-300/3 kétoldalt profilos 300/6 egyoldalt profilos 300/6-300/6 kétoldalt profilos 90

42 4 42 EGGER dekoritlemezek Dekoritlemezek ABS Biztonsági élzáró Haránt- Erezetes Élzáró Gyors elérhetőséggel az EGGER-től Szállítási határidővel az EGGER-től További részletekért kérjük forduljon az Ön EGGER kereskedőjéhez Kizárólag függőleges felületen alkalmazható Gyöngyházfényű dekor Minden méret miliméterben További információk Eurospan munkalapokkal kapcsolatban: * szállítási határidővel: mm; mm ST30 Kizárólag függőleges felületen alkalmazható ,8 Standard ,8 XL , / ,8 Ajtóméret ,8 Flex ,6 22 0,4 23 0,8 42 0,8 43 1, ,8 ST9 42 0,8 43 1,5 U216 ST15 Osztriga U222 ST15 Krém U224 ST15 Selyem U311 ST15 Burgundi Vörös U311 ST30 Burgundi Vörös U317 ST9 Téglavörös U321 ST15 Kína Vörös U323 ST15 Piros U323 ST30 Piros U328 ST15 Rúzsvörös U329 ST15 Mandarin U330 ST9 Padlizsán U330 ST88 Padlizsán U332 ST15 Narancs U334 ST9 Púder U336 ST9 Orchidea U337 ST9 Vöröses Lila U337 ST88 Vöröses Lila U343 ST9 Vino U400 ST9 Pasztel Lila U506 ST15 Tengerkék U514 ST15 Balti Kék U518 ST9 Jégkék U522 ST15 Horizont U525 ST15 Kék U532 ST15 Petrol U533 ST15 Polár Kék U535 ST15 Aqua U536 ST15 Laguna U537 ST15 Brillant Kék U537 A1 Brillant Kék U538 ST15 Óceán Kék U539 ST9 Acél Kék U540 ST9 Denim U608 ST9 Pisztácia U617 ST9 Wasabi U625 ST15 Alma Zöld U628 ST15 Zöld U630 ST15 Élénk Zöld U630 A1 Élénk Zöld U631 ST9 Nád

43 5 Kompaktlemez Eurospan Munkalapok Végprofilok EGGER dekoritlemezek 43 Konyhai hátfalak fekete / fehér maggal: 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 13 Flammex: 5, 6, 8, 10, 12, 13 ST27, ST28, ST29: 8 és 13 (fekete maggal) ST * ST * /900/ / (beleértve: ST30 F103, F110, F180, F181) ST /1,5 egy oldalon élzárt 100/1,5-100/1,5 két oldalon élzárt 300/3 egyoldalt profilos 300/3-300/3 kétoldalt profilos 300/6 egyoldalt profilos 300/6-300/6 kétoldalt profilos 90

EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet

EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet 2012 2016 www.egger.com/zoom 2 ZOOM EGGER Munkalapok ZOOM EGGER Munkalapok 3 EGGER munkalapok meggyőzően sokoldalúak A fa alapanyagú termékek gyártásában szerzett

Részletesebben

2. fejezet. Bútorlapok

2. fejezet. Bútorlapok 2. fejezet Bútorlapok 2.2 Útmutató A termék jelölése: n Terméknév Cikkszám jelölése: 00012500101 Honlapunkon megtalálhatók a termékekhez kapcsolódó vásárlói tájékoztatók: www.foresteu.com/web/forest/vasarloi-tajekoztatok

Részletesebben

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható A munkalap A legkedveltebb és legolcsóbb típusok a postforming eljárással, rétegelt díszítőlemez felragasztásával készülő egy, vagy két oldalán kerekített élű forgácslapból készülő lapok. A 28mm-es munkalapok

Részletesebben

A Z É N A J T Ó M DEKOR FÓLIÁS AJTÓK

A Z É N A J T Ó M DEKOR FÓLIÁS AJTÓK A Z É N A J T Ó M DEKOR FÓLIÁS AJTÓK Velünk kinyílik a világ Pascal-Door Kft. több mint tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú családi vállalkozás. Ha beltéri ajtókról van szó, nem

Részletesebben

2009/2010. Nett Front

2009/2010. Nett Front 2009/2010 Nett Front Tisztelt jelenlegi és leendő partnerünk! Örömünkre szolgál, hogy kezében tartja legújabb termékkatalógusunkat, és néhány percet ennek áttanulmányozására fordít. A Nett Front Kft.-től

Részletesebben

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Mûszaki Adatlapok HOMLOKZATI RENDSZEREK HOMLOKZATI RENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Idôsáv - ÚJDONSÁG A tervezés és a kivitelezés

Részletesebben

CÉGÜNKRÕL. Dobai István ügyvezetõ. Drizner Ferenc. Torma András

CÉGÜNKRÕL. Dobai István ügyvezetõ. Drizner Ferenc. Torma András CÉGÜNKRÕL A DRITOR Kft. 1991-ben alakult Debrecenben. Fõ tevékenysége az építõipari nagykereskedelem volt. Vállalatunk életében meghatározó év volt 1996, amikor a kereskedelem mellett fontos szerepet kapott

Részletesebben

GyőzőDjéK MEG A KüLöNBSéGRőL ZOOM ÚJDONSÁGOK

GyőzőDjéK MEG A KüLöNBSéGRőL ZOOM ÚJDONSÁGOK GyőzőDjéK MEG A KüLöNBSéGRőL ZOOM ÚJDONSÁGOK NövELjE MEG A termékei hozzáadott értékét! válasszon A 20-FéLE Új DEKOR és 7 Új StRUKtÚRA KözüL!» SEMMI SEM INSPIRÁLóBB, MINt MAGA Az üres PAPÍR. «Különböztesse

Részletesebben

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology!

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! 2ipar A poliuretánnal szinte minden lehetséges. Alakítsuk együtt a jövőt mi készen állunk. 3 Újszerű ötletek

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A IR 64 /IB 64 TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A IR 64 /IB 64 TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: IR/IB 64 A készülék kialakítása: beépíthetõ Fõzõmezõk teljesítménye: (kw) 7,1 1. Fõzõmezõ: jobb elsõ 1,4

Részletesebben

AZ ASZTALOS MARÓGÉP ÜZEMELTETÉSI

AZ ASZTALOS MARÓGÉP ÜZEMELTETÉSI AZ ASZTALOS MARÓGÉP ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSA 1. A berendezés leírása:... 1 2. Marószerszámok és azok felszerelésének munkabiztonsági előírásai... 1 3. A marószerszámok felszerelésének általános munkabiztonsági

Részletesebben

Schlüter -KERDI-BOARD. Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszigetelés

Schlüter -KERDI-BOARD. Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszigetelés Schlüter -KERDI-BOARD Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszgetelés Schlüter -KERDI-BOARD Schlüter -KERDI-BOARD A csempeburkolat készítésének unverzáls alapfelülete Pontosan, ahogy

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat 1.21

Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat 1.21 Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat.2 Fűszerpolc 450x280x280 00000523470 00000524470 Palacktartó 450x60x20 00000523475 00000524475 Palacktartó keret 76x46 00000523480 00000524480

Részletesebben

Ablakkönyöklő, ami többet tud

Ablakkönyöklő, ami többet tud ő Ablakkönyöklő, ami többet tud www.helopal.hu Már az építkezés megkezdésekor gondoljon a megfelelő ablakkönyöklő kiválasztására. Aki építkezik, igyekszik előre elképzelni jövendő otthonát, mert néhány

Részletesebben

Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek. Partnerprogram

Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek. Partnerprogram Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek Partnerprogram A BLANCO teszi a mosogatót mosogatóközponttá. Minőség és kényelem a konyha központi helyén. A mosogató a BLANCO

Részletesebben

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Teljesítés helye:

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Teljesítés helye: Tájékoztató az eljárás eredményéről - Bútorok beszerzése az Aktív ellátás centralizációja a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban című TIOP-..-09/1-010-001 azonosító számú projekt keretében Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország KLUDI Konyhai csaptelepek < FELÜLETEK MÉRETEK Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország Tel +49 (0)2373 904-0 Fax +49 (0)2373 904-465 info@kludi.de www.kludi.com

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - EUTAF irodabútor beszerzése

Tájékoztató az eljárás eredményéről - EUTAF irodabútor beszerzése Tájékoztató az eljárás eredményéről - EUTAF irodabútor beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/110 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Faipari anyagok és technológiák. Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009

Faipari anyagok és technológiák. Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009 Faipari anyagok és technológiák Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009 Tartalomjegyzék Anyagok Natúrfák...3 Félkész termékek...6 Műszaki fatermékek...7 Technológiák Fűrészelés...9 Gyalulás, marás, fúrás...11

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 5 Fenntarthatóság 6 A rendszerről 7 A rendszer testreszabása 8 Otthon. Hol szeretné élvezni a kilátást? 9.

Tartalomjegyzék. 5 Fenntarthatóság 6 A rendszerről 7 A rendszer testreszabása 8 Otthon. Hol szeretné élvezni a kilátást? 9. Tartalomjegyzék 4 A cégről 5 Fenntarthatóság 6 A rendszerről 7 A rendszer testreszabása 8 Otthon. Hol szeretné élvezni a kilátást? 9 Terasz, térnyerés 11 Veranda, válasszon évszakot 13 Tetőtér, a legjobb

Részletesebben

Lakossági garázskapuk

Lakossági garázskapuk Lakossági garázskapuk Kazettás mintázatú kapu QUADRA Külsõ oldalon kazettás, c21 törtfehér színû, belsõ oldalon vízszintesen bordázott, szekcionált kapu. Kéthéjú acéllemez panelbõl, kívül-belül stukkó

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz Útmutató az Ön Bramac tetõjéhez Tartalom Miért érdemes a Bramac tetõfedési rendszer mellett dönteni? 05 A Bramac világ Formák, színek, rendszerek

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TG 41W,G,Z TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TG 41W,G,Z TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: TG 41W TG 41G TG 41Z A készülék kialakítása: mobil Max. teljesítmény: 2,5 kw 1,3 kw 2,4 kw Teljesítmény:

Részletesebben

Ipar. Az átütő teljesítmény purenit a meggyőző funkcionális építőanyag. PURe technology!

Ipar. Az átütő teljesítmény purenit a meggyőző funkcionális építőanyag. PURe technology! Ipar Az átütő teljesítmény purenit a meggyőző funkcionális építőanyag PURe technology! 2 purenit a gyémánt a funkcionális építőanyag között Ipar purenit mi is ez valójában? A válasz nagyon egyszerű: a

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

Ritzelés körkéses ritzelőgépeken

Ritzelés körkéses ritzelőgépeken Ritzelés körkéses rizelőgépeken - 1 - Ritzelés körkéses ritzelőgépeken 1 Bevezető A ritzen német szó hasítást, karcolást jelent. Nyomdai körökben ritzelés (riccelés) alatt leginkább öntapadó anyagok öntapadó

Részletesebben

1. fejezet. Bútorajtók és tartozékaik

1. fejezet. Bútorajtók és tartozékaik . fejezet Bútorajtók és tartozékaik .2 Tartalomjegyzék.3 Magasfényű PET kollekció.6 Magasfényű PVC fóliás kollekció.7 Magasfényű és szupermatt PVC fóliás kollekció, hőterelő lemez.8 Klasszikus tömörfa

Részletesebben

Maradandót alkotunk! lindab. Topline. cserepeslemezek

Maradandót alkotunk! lindab. Topline. cserepeslemezek Maradandót alkotunk! Topline Topline lemezeink alkalmazásával az épület követi a tetôk megjelenésének hagyományait, ugyanakkor olyan korszerû tetôket eredményez, amit nagyon gazdaságosan lehet kivitelezni

Részletesebben

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 558 siegmund 16 Szorítók 560 Oldal Professional Csavaros rögzítő 562 Professional Csavaros rögzítő 45 /90 564 Professional gyorsfeszítős szorító 566 Csavaros rögzítő körszelvénnyel

Részletesebben

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások Weidmüller megoldások és szolgáltatások Vevőre szabott szolgáltatások: jó tanácsok, legjobb megoldások V.2 Digitális támogatás: RailDesigner, termék kiválasztási segédlet elosztóházakhoz, online termékkatalógus,

Részletesebben

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló.

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. Építőrendszerek és dizájnelemek Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tüntették ki őket.

Részletesebben

ÖLTÖZŐBÚTOR KATALÓGUS 2015/1. ALEX Fémbútor Kft. Magyar u. 21-23, Zsámbék H-2072 / Telefon: +36 23/341-356 / Fax: +36 23/565-088

ÖLTÖZŐBÚTOR KATALÓGUS 2015/1. ALEX Fémbútor Kft. Magyar u. 21-23, Zsámbék H-2072 / Telefon: +36 23/341-356 / Fax: +36 23/565-088 ÖLTÖZŐBÚTOR KATALÓGUS 2015/1 ALEX Fémbútor Kft. Magyar u. 21-23, Zsámbék H-2072 / Telefon: +36 23/341-356 / Fax: +36 23/565-088 Szakértelem Teljes körű megoldás minden igényre. Minőség Alapanyagtól a kivitelezésig

Részletesebben

Melyik szemüveg illik az arcformájához?

Melyik szemüveg illik az arcformájához? Melyik szemüveg illik az arcformájához? Rémes látvány! Talán Ön is tapasztalta már, hogy a kiválasztott keret felpróbálása során kiderül: a keret rémesen áll. A minőségi szemüveglencse és a kényelmes keret,

Részletesebben

Hôszigetelt tetôés. Kingspan kiegészítô termékek

Hôszigetelt tetôés. Kingspan kiegészítô termékek Hôszigetelt tetôés falpanelek Kiegészítôk Kingspan kiegészítô termékek Áttekintés A Kingspan piacvezetôvé vált a különbözô típusú épü le tek hez történô kiegészítô elemek szállításában. A ru gal mas mûködtetésû

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2012 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2012 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 202 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK TETŐ HOMLOKZAT NAPELEM WWW.PREFA.HU A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! A LEGNAGYSZERŰBB ÚJDONSÁG 202-BEN:

Részletesebben

Dräger X-pect 8330 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8330 Védőszemüveg 8330 Védőszemüveg Az individualista: 8330 szemüvegek. Zárt kialakítás egyedileg állítható szárakkal, fémmentes kivitel nagyfeszültségű környezethez. D-33521-2009 02 8330 Előnyök Kitűnő beállítási lehetőség

Részletesebben

Szállítási jegyzék Közép- és Kelet Európa

Szállítási jegyzék Közép- és Kelet Európa FRITZ EGGER GmbH Hungary Magyarországi Kereskedelmi Képviselet, Fö utca 14-18 HU-1011 Budapest t +36 30 864 19 17 f +36 1 786 98 42 zoom.hu@egger.com Minta rendelés www.egger.com/shop www.egger.com/zoom

Részletesebben

Teljes körű higiéniai megoldások. Tork termékkatalógus 2016

Teljes körű higiéniai megoldások. Tork termékkatalógus 2016 Teljes körű higiéniai megoldások Tork termékkatalógus 2016 Üdvözöljük a Tork világában Üdvözöljük a Tork világában 3 Fenntarthatósági szemléletünk 6 Mosdóhigiénia 7 Segítség a megfelelő termék kiválasztásához

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉRINTÉS NÉLKÜL MÉRŐ HŐMÉRŐ IR2 IDT2 GARANCIALEVÉL. Termék: ÉRINTÉS NÉLKüL MÉRő HőMÉRő IR2 Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉRINTÉS NÉLKÜL MÉRŐ HŐMÉRŐ IR2 IDT2 GARANCIALEVÉL. Termék: ÉRINTÉS NÉLKüL MÉRő HőMÉRő IR2 Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS DOMINO XL

EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS DOMINO XL ÁRLISTA 2011 PRECIOSA 2 DOMINO XL EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS Tartalom Szaniterkerámia Kerámia áttekintés....................................... 3 Reflex Kolo - kerámia....................................

Részletesebben

MUNKAANYAG. Fekete Éva. Marási műveletek végzése fogazó. marógéppel, másoló marógéppel, láncmarógéppel, és pánthely maró géppel

MUNKAANYAG. Fekete Éva. Marási műveletek végzése fogazó. marógéppel, másoló marógéppel, láncmarógéppel, és pánthely maró géppel Fekete Éva Marási műveletek végzése fogazó marógéppel, másoló marógéppel, láncmarógéppel, és pánthely maró géppel A követelménymodul megnevezése: Alapvető tömörfa megmunkálási feladatok A követelménymodul

Részletesebben

Műanyagok galvanizálása

Műanyagok galvanizálása BAJOR ANDRÁS Dr. FARKAS SÁNDOR ORION Műanyagok galvanizálása ETO 678.029.665 A műanyagok az ipari termelés legkülönbözőbb területein speciális tulajdonságaik révén kiszorították az egyéb anyagokat. A hőre

Részletesebben

FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY

FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük az FG Electronics termékei iránt tanúsított bizalmát. Ön a vásárlás pillanatától egy olyan műszaki berendezés tulajdonosa,

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka Lezser íróasztalka Intelligens bútor Lezser íróasztalka Kinek van ma már szüksége nagy fiókos és tárolórekeszes íróasztalra? Az íróasztalka sokkal lezserebb. 1 Bevezetés A nagy fiókos szekrények és irattartók

Részletesebben

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV 1. Karnis 2. Tengely 3. Fordító 4-6. Fordítózsinór rozsdamentes véggel 7. Végállás szabályozó 8. Szalag 10. Létra 12. Szalag tartó 13. Hajtómű 14. Hajtómű tartó 15.

Részletesebben

Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége

Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége MSA védőszemüvegek Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége Szemünk egy szempillantás alatt képes befogadni a legkülönbözőbb információkat. Elengedhetetlen funkciókat tölt be számos tevékenység,

Részletesebben

Megaprofil-termékajánló

Megaprofil-termékajánló Megaprofil-termékajánló z acél az egyik legfontosabb alapanyag az építôipari ágazatban a következô elônyös tulajdonságai miatt: erôs, jó teherbírású anyag sokoldalúan és rugalmasan használható esztétikailag

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

Húzott kerámia tetó cserepek

Húzott kerámia tetó cserepek Húzott kerámia tetó cserepek Hódfarkú Hornyolt Tatai Hódfarkú Tatai Hornyolt TONDAH Érveink Az égetett kerámia természetes alapanyagból készül nyersanyaga agyag, vízzel keverve, levegœvel szárítva, tûzben

Részletesebben

Általános szerelési utasítások

Általános szerelési utasítások Általános szerelési utasítások Szállítás A profilok berakodására és lerakodására alkalmas villástargoncát vagy darut (emelőgerendákkal, ha szükséges) kell használni. Károsodás elkerülésére a profilokat

Részletesebben

Legyen sikeres velñnk!

Legyen sikeres velñnk! onduline sokoldalú tetőfedő rendszerek Építő megoldások Termékválaszték 2014 www.onduline.hu TARTALOM LEGYEN SIKERES AZ ONDULINE SEGÍTSÉGÉVEL! Jean-Noël Fourel, elnök-vezérigazgató TAKARÍTSON MEG IDŐT

Részletesebben

Dräger HPS 7000 Fejvédelem

Dräger HPS 7000 Fejvédelem Dräger HPS 7000 Fejvédelem A Dräger HPS 7000 tűzoltósisak önmagában egy külön kategória, ami innovatív, sportos, dinamikus és ergonomikus kialakításának, valamint azoknak az összetevőinek köszönhető, melyek

Részletesebben

Befejező munkálatok profiljai

Befejező munkálatok profiljai Befejező munkálatok profiljai Szegélylécek a befejező munkálatokoz, csempe és padlólap kiegészítők Általános építkezési alumínium és rézszegélylécek PVC élvédők, bútorprofilok Általános építkezési profilok

Részletesebben

MULTICLEAR TM ÜREGKAMRÁS POLIKARBONÁT LEMEZEK. Müszaki Adatlap

MULTICLEAR TM ÜREGKAMRÁS POLIKARBONÁT LEMEZEK. Müszaki Adatlap MULTICLEAR TM ÜREGKAMRÁS POLIKARBONÁT LEMEZEK Müszaki Adatlap A polikarbonát tulajdonságai Tulajdonság a) Érték/Osztály Egység Szabvány Müszaki tulajdonságok Sürüség 1,2 g/cm3 ISO 1183 Fényáteresztés (Fényforrás

Részletesebben

2015 KONYHA KOLLEKCIÓ

2015 KONYHA KOLLEKCIÓ 2015 KONYHA KOLLEKCIÓ 50 50 Isao 33.900.- Mérete: 500x500x205 mm Modell szám: 250 803 0xx Isao 36.900.- Mérete: 465x465x190 mm Modell szám: 470 103 0xx 45 Isao 39.900.- Mérete: 780x435x170 mm Modell szám:

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások HU Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások Beépíthető gáz főzőlap Beépíthető gáz főzőlap Tisztelt vásárlónk! Beépíthető gáz főzőlap háztartásban való használatra készült. Termékeink csomagolása

Részletesebben

Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért

Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért FÛTÉSI ÉS HÛTÉSI MEGOLDÁSOK PADLÓFÛTÉSI RENDSZER AZ OTTHON KÉNYELMÉÉRT Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért Uponor a professzionális partner Küldetésünk Az Uponor betartja az ígéreteit

Részletesebben

Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015. Minőség, Dizájn és Innováció

Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015. Minőség, Dizájn és Innováció Professzionális hűtő - és mélyhűtőszekrények 2014 / 2015 Minőség, Dizájn és Innováció Tartalom Klímaosztályok meghatározása SN klímaosztály = környezeti hőmérséklet +10 C +32 C között N klímaosztály =

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta MAGYARORSZÁG A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁRLISTA 20 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK 70 ÉV MINŐSÉG 9 óta TETŐ & HOMLOKZAT WWW.PREFA.COM A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÚJ: A PREFA R. CLASSIC

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TKI 145 D ÉS A TGI 120 D TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat ( )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TKI 145 D ÉS A TGI 120 D TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat ( ) Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Azonosító jel: TKI 145 D TGI 120 D Hûtõszekrény kategória Alacsony hõmérsékletû tér nélkül Fagyasztó szekrény ( ) Energiahatékonysági osztály

Részletesebben

Pagonyné Mezősi Marietta. Fűrészáru tárolása. A követelménymodul megnevezése: Fűrészáru gyártási feladatai

Pagonyné Mezősi Marietta. Fűrészáru tárolása. A követelménymodul megnevezése: Fűrészáru gyártási feladatai Pagonyné Mezősi Marietta Fűrészáru tárolása A követelménymodul megnevezése: Fűrészáru gyártási feladatai A követelménymodul száma: 2309-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-008-30 FŰRÉSZÁRU

Részletesebben

MUNKAANYAG. Vlaj Lajosné. Cipő alkatrészek szabása géppel. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Vlaj Lajosné. Cipő alkatrészek szabása géppel. A követelménymodul megnevezése: Vlaj Lajosné Cipő alkatrészek szabása géppel A követelménymodul megnevezése: Bőrfeldolgozó ipari termékek alkatrészeinek szabása, előkészítése A követelménymodul száma: 1331-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

6. fejezet. Élzárók, ragasztók

6. fejezet. Élzárók, ragasztók 6. fejezet Élzárók, ragasztók 6 6.2 Tartalomjegyzék 6.3 Ismertető 6.5 Műanyag (Eco, ABS, PVC) és papírvázas élzárók 6.44 Magasfényű műanyag élzárók 6.45 Szupermatt műanyag élzárók 6.46 Műanyag 3D élzárók

Részletesebben

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Időtálló és nemes: rozsdamentes acél fogantyúk 2-3. oldal

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Időtálló és nemes: rozsdamentes acél fogantyúk 2-3. oldal XIII. évfolyam 3. szám 2011. július A Forest Hungary Kft. hírlevele A tartalomból Időtálló és nemes: fogantyúk 2-3. oldal Magasfény másképpen: még kedvezőbb árfekvésű felületek 7. oldal Készre gyártva

Részletesebben

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű.

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. GOND NÉLKÜLI HULLADÉKELTÁVOLÍTÁS j^analarbeiten FEUERWE CSATORNATECHNIKA Kompakt, hatékony lezárás- és tömítettség-vizsgáló rendszerek Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. Célkitűzésünk...hozzájárulni

Részletesebben

BotoNd orcsalád bút KedvezményeK: Készpénzfizetés és előreutalás esetén 2%, nettó 600 000 ft felett +2%

BotoNd orcsalád bút KedvezményeK: Készpénzfizetés és előreutalás esetén 2%, nettó 600 000 ft felett +2% BotoNd bútorcsalád 7 7 Botond bútorcsalád Botond asztalaink lábszerkezete 40 mm, székeink 30 mm átmérő rőjű acél csőből készülnek, melyeket csúszásgátló műanyag papucsokkal láttunk el. Asztalainkat alapkivitelben

Részletesebben

Twist kerámia tetõcserép

Twist kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TWIST alapcserép TWIST szellőzőcserép TWIST hófogócserép,-0, db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TWIST jobbos szegőcserép,-,0 db

Részletesebben

7/3 Szigetelések hibái

7/3 Szigetelések hibái ÚJ OTÉK 7/3 1 7/3.1 A szigetelés funkciója Az épület szerkezeteit védő szigetelések fő funkciója és célja, hogy a falakat és padlószerkezeteket megóvja és elhatárolja a víznyomástól, talajnedvességtől,

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #0500 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer:

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer: Műszaki Funcosil1 ismertető Restauriermörtel - Restaurálóhabarcs cikkszám: 0750-0769 A termék alapanyaga: Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási

Részletesebben

A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése

A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése 2007 Készítette: Csányi Szabolcs, okl. restaurátor, K3_447 A Petőfi szálló ajtó és ablaknyílásaiban, a fa nyílászárók

Részletesebben

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3 EGGER OSB A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb EGGER OSB ÖKOLÓGIAILAG ELŐNYÖS ÉS HATÉKONY MEGOLDÁS MAGASABB PÁRATARTALMÚ KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSOKHOZ Az OSB (irányított

Részletesebben

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS 1. Egy vagy több nagyság összehasonlítását egy másik azonos nagysággal, a következő képen nevezzük: 2 a) mérés b) ellenőrzés

Részletesebben

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kivitelezésrol általában Idomkészítés Armaflex

Részletesebben

KERESKEDŐI ÁRLISTA 2014.08.25-től

KERESKEDŐI ÁRLISTA 2014.08.25-től Érv.:214.8.25-től Készült: 214.9.9 KERESKEDŐI ÁRLISTA 214.8.25-től F132JC 2 Dremel 2-as sorozat 5 tartozékkal (2-5) Névleges terhelhetőség 125W, Feszültség 23-24V, Tömeg,55 kg, Változtatható fordulat 15.

Részletesebben

Design fűtőtest termosztátok stílusos otthonokba. futestechnika.danfoss.com

Design fűtőtest termosztátok stílusos otthonokba. futestechnika.danfoss.com Design fűtőtest termosztátok stílusos otthonokba Álmai otthonának kialakításakor gyakran a legnagyobb kihívás a részletek összehangolása. Ha tisztán látja maga előtt az összképet, túlságosan kimerítő lehet

Részletesebben

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil)

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil) Tervezési, szerelési és használati útmutató SV Klímakonvektorok (fan-coil) Burkolat nélküli - burkolattal ellátott - légcsatornázható kivitel 2012.12.20. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116

Részletesebben

REMA. R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co. KG

REMA. R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co. KG Rema 20-Seiter -UNGARN- 11.08 01.12.2008 9:31 Uhr Seite 1 REMA Műanyag kötöző anyagok a gyümölcsösökben, szőlőkben és tájépítészetben szükséges munkák egyszerűsítésére R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co.

Részletesebben

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde XCELSIOR / VARI FLEX Függesztett váltvaforgató ekék Powered by Kongskilde Härdat stål A nyers kormánylemezek cementálása Edzett acél Az Överum kopóalkatrészeknél alkalmazott hőkezelt acél neve az Överum

Részletesebben

HEGGESZTŐBERENDEZÉS. Bevezetés. Használati utasítás MIG 155/4/a, MIG 170 típusokhoz

HEGGESZTŐBERENDEZÉS. Bevezetés. Használati utasítás MIG 155/4/a, MIG 170 típusokhoz HEGGESZTŐBERENDEZÉS Használati utasítás MIG 155/4/a, MIG 170 típusokhoz Forgalmazó és szerviz: GÜDE HUNGARY KFT 8420 Zirc Kossuth u. 72 Tel: 06-88-575-348 Fax: 06-88-575-349 Bevezetés A MÍG széria védőgázas

Részletesebben

SQart ÁRJEGYZÉK > 2015

SQart ÁRJEGYZÉK > 2015 20151007 ÁRJEGYZÉK > 2015 TARTALOMJEGYZÉK oldal TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, RENDELÉSI ÚTMUTATÓ 5-9 RENDELÉSI ÚTMUTATÓ 10 ÖSSZEÁLLÍTÁSI ÁBRA 11 ÍRÓASZTALOK, TÁRGYALÓASZTALOK, KIEGÉSZÍTÕ ASZTALOK TÉGLALAP ALAKÚ

Részletesebben

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Magyarországon forgalomba került Haka csõvezeték rendszert három fõ csoportra oszthatjuk: 5 rétegû alumíniumbetétes csõ (1. ábra) 5 rétegû padlófûtéscsõ

Részletesebben

A GC speciális kiadványa

A GC speciális kiadványa A GC speciális kiadványa Fosztfátbázisú beágyazóanyagok korona- és hídtechnikákhoz Tartalomjegyzék Bevezetés 3 A korona- és hídtechnikákhoz készült foszfátbázisú beágyazóanyagok optimális használatának

Részletesebben

derby orcsalád bút KedvezményeK: Készpénzfizetés és előreutalás esetén 2%, nettó 600 000 ft felett +2%

derby orcsalád bút KedvezményeK: Készpénzfizetés és előreutalás esetén 2%, nettó 600 000 ft felett +2% derby 4bútorcsalád 4 Derby bútorcsalád Derby asztalaink és székeink lábszerkezete 30x20-as zártszelvényből készülnek, melyeket csúszásgátló műanyag papucsokkal és sarokelemekkel láttunk el. Asztalainkat

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

441 FS24 Pácolt tölgy (Falco) Sötét tölgy bútorlapok. Furnitura kollekció. 3 475 Ft. m² ár. méretrevágva 2 és 20m² között. 227 Ft Hasonló szín Felület

441 FS24 Pácolt tölgy (Falco) Sötét tölgy bútorlapok. Furnitura kollekció. 3 475 Ft. m² ár. méretrevágva 2 és 20m² között. 227 Ft Hasonló szín Felület 441 FS24 Pácolt tölgy (Falco) 2 3 475 Ft 227 Ft Hasonló szín Felület Vastagság 18mm Élzárás 1mm 366 Ft Felület Pórusnyomott Élzárás 2mm 401 Ft 708 HDF 895 Ft 578 FS22 Sonoma Tölgy barna 2 3 735 Ft Vastagság

Részletesebben

ZOOM ÚJDONSÁGOK DESIGN GUIDE

ZOOM ÚJDONSÁGOK DESIGN GUIDE ZOOM ÚJDONSÁGOK DESIGN GUIDE 2012 2016 2 Győződjék meg a különbségről! GYŐZŐDJÉK MEG A KÜLÖNBSÉGRŐL! Kérjük tekintse meg bemutató filmünket a következő weboldalon: www.egger.com/zoom-video Megérkezett

Részletesebben

GRENAMAT AL TŰZÁLLÓ, NEM ÉGHETŐ BÚTORLAPOK

GRENAMAT AL TŰZÁLLÓ, NEM ÉGHETŐ BÚTORLAPOK GRENAMAT AL TŰZÁLLÓ, NEM ÉGHETŐ BÚTORLAPOK és FALBURKOLÓLAP A belsőépítészetben egyre nagyobb igény van A1-es nem éghető alapanyagok felhasználására. Főleg iskolák, színházak, közintézményeknél már nem

Részletesebben

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 LH 2500 Vevőtájékoztató Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük, gondosan olvassa el ezt a vevőtájékoztatót és tartsa be utasításait. A vevőtájékoztató segítségével ismerkedjen

Részletesebben

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika Leier építőanyag-üzemek Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071 Gönyű, Dózsa

Részletesebben

MÛHELY- ÉS ÜZEMBERENDEZÉSEK

MÛHELY- ÉS ÜZEMBERENDEZÉSEK MÛHELY- ÉS ÜZEMBERENDEZÉSEK TARTALOM ANYAGTÁROLÓ SZEKRÉNYEK Modulszerûen építhetõ anyagtároló és raktári szekrények különbözõ méretekben a legkülönfélébb használati területekre. F2 F13. OLDAL MS anyagtároló

Részletesebben

MAGYAR TERMÉK. Érvényes 2010 április 6-tól visszavonásig.

MAGYAR TERMÉK. Érvényes 2010 április 6-tól visszavonásig. MAGYAR TERMÉK Érvényes 2010 április 6-tól visszavonásig. 2010_AZZURRO.indd 1 2010.04.08. 19:36:56 Tisztelt Építkező! Gyártóként tisztában vagyunk azzal, hogy ízlések változó világát éljük, ezért jelenleg

Részletesebben

1.Fejezet PLAKÁTKERETEK

1.Fejezet PLAKÁTKERETEK 1.Fejezet Series 1 típusú plakátkeretek 6. oldal Series 2 típusú plakátkeretek 11. oldal Kiegészítők Series 1 és Series 2 keretekhez 12. oldal Csövek, talpazatok és egyéb kiegészítők plakátkeret-állványokhoz

Részletesebben

Funkciós ajtók intézményi környezethez

Funkciós ajtók intézményi környezethez a hőhídmentes kivitelnek köszönhetően Hőhídmentes kültéri ajtók többcélú ajtókként és biztonsági ajtókként akár 30 %-kal* jobb hőszigetelés* Funkciós ajtók intézményi környezethez Erős beltéri ajtók Biztonságos

Részletesebben