A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható"

Átírás

1 A munkalap A legkedveltebb és legolcsóbb típusok a postforming eljárással, rétegelt díszítőlemez felragasztásával készülő egy, vagy két oldalán kerekített élű forgácslapból készülő lapok. A 28mm-es munkalapok megtalálhatóak a legtöbb barkácsáruházban és lapszabászaton, a hagyományos márványmintás, kőnyomott, és fa színekben. Általában befűzős vízzáró tartozik hozzájuk, az egységcsomag, amit a sarkokra helyezünk sajnos nem szín azonos, néhány alapszínből lehet kiválasztani. Divatjuk leágazóban van. 38 mm-es lapok általában német és osztrák területekről származnak, rendkívül nagy színválasztékban, modern és klasszikus stílusú bútorokhoz, egyaránt találunk megfelelő árnyalatot, kiváló minőségű színazonos vízzáróval, és egységcsomaggal ellátva. Munkalapok jellemzői: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható Felhasználható: Konyhákban Üzlethelyiségekben Vendéglátó helyeken Belsőépítészeti célokra Felület A bevonóréteg felülete lehet sima (magasfényű) és kissé érdes (matt). A magasfényű felületek igen reprezentatívak, de nagyon kényesek is egyben, mivel könnyebben karcolódnak. A matt munkalapokon kevésbé látszik meg a karcolódások nyoma. Színés mintaválasztékuk az összes munkapulttípus között a leggazdagabb. Ezen munkalaptípus hátránya, hogy a vágással, karcolással szemben kevésbé ellenálló. Csak rövid ideig maximum 180 C-ig hőálló, ez nem elegendő ahhoz, hogy a felületre hosszabb ideig forró edényt tehessünk. Fontos, hogy minden egyes kivágást (mosogató, főzőlap, mérleg, stb. számára) a kifröccsenő, szivárgó víz ellen tömíteni kell, mert csak egy tökéletesen vízhatlan lap akadályozza meg tartósan a forgácslap hordozóréteg felázását. Trend A divat diktálta egzotikus vagy kevésbé ismert fafajták a konyhabútorok mellett a munkalapok körében is hódítanak. Ilyen a wenge, az indiai alma, a makasszár, a zebránó vagy a bambusz. Különös erezetüknek, mintázatuknak és színviláguknak köszönhetően valóban egyedivé teszik a konyhát. A fautánzatok mellett a dekorok homogén színekben is megjelennek. A bútorok körében elfogadott erős, élénk színekkel (vörös, bordó, padlizsán, almazöld, narancs) csak ritkán találkozunk, inkább az ezeket kiemelelő vagy ellensúlyozó kristályfehér, magnólia, halványszürke vagy jégkék kap helyet a kínálatban. A még mindig divatos kapucsínó és csokoládé színekhez is találunk megfelelő kiegészítőket, például törtfehéret, jázmint vagy homokszürkét.

2 Élzárások A fa, és a lakkozott felületű bútorokat továbbra is üveg, króm, nemesacél és alumínium kiegészítőkkel társítják. Ezt a hatást kívánták tovább erősíteni a tervezők, így találkozhatunk olyan dekorlemezekkel is, melyek szálhúzott alumíniumot, palát vagy éppen betont ábrázolnak, megteremtve ezzel a konyhabútor és annak kiegészítői között a tökéletes összhangot. A munkalap egyedi jellegét igen erősen meghatározza elülső élének kialakítása. A posztforming technika térhódításának köszönhetően ma már mindenhol elérhető a lekerekített élű lap. A felületi fólia ráhajlik a kisebb vagy nagyobb ívben lekerekített elülső élre, így az folytonos marad, nincs sérülékeny toldás. Egyre gyakrabban találkozunk a kínálatban olyan munkalapokkal, melyeknek az elülső éle egy picit kiemelkedik, ez a kiképzés megakadályozza a felületre kerülő folyadékok lefolyását. Posztformingolt élű munkalapok alkalmazásakor az élek folytonossága (pl. 45 -os levágások, asztallapok, stb.) ún. posztformingolt élbeültetéssel biztosítható. A munkalapok élének hangsúlyozására, valamint egyedi (pl. íves) megoldások megvalósítására további élzárási eljárásokat is alkalmaznak. Ilyenek az akril és a fa szegélyek, valamint az egyre kedveltebb multiplex szegélyek. Használatukkal a konyha egyes alkotóelemeit összhangba hozhatjuk (pl. fa vagy fa hatasú konyhabútorhoz a front színére pácolt keményfa élzárás) vagy harsogó ellentéteket állíthatunk fel (pl. fehér bútor fekete mosogatótállal és beépíthető készülékekkel, ugyancsak fekete munkalap élzárással) attól függően, hogy milyen összhatást szeretnénk elérni. Persze a bemutatott szélsőséges példák mellett számtalan esztétikus köztes megoldás létezik. A fa, és a lakkozott felületű bútorokat továbbra is üveg, króm, nemesacél és alumínium kiegészítőkkel társítják. Ezt a hatást kívánták tovább erősíteni a tervezők, így találkozhatunk olyan dekorlemezekkel is, melyek szálhúzott alumíniumot, palát vagy éppen betont ábrázolnak, megteremtve ezzel a konyhabútor és annak kiegészítői között a tökéletes összhangot. Méretezés Mélységük 60 cm-től 120-ig terjed, vastagságuk általában 38 mm (ez a méret szükséges a főzőlapok, mosogatótálak megfelelő beépítéséhez) de léteznek ennél vastagabb (pl. 60 mm) lapok is. Munkalapok természetes kőből - a keménység a döntő A kőből készült munkalapokat két csoportra osztjuk: a puha kövekre (mint pl. márvány, mészkő, pala) és a kemény kőzetekre (ilyen a gránit, granulit). A két csoport közötti

3 különbség a kőzet keménységi fokában rejlik, ami egyben az igénybevehetőséget is meghatározza. A márvány igen könnyen összekarcolódik, ezzel szemben a gránitból készült munkalapok tökéletesen karc- és vágásállóak. Ez utóbbi esetben előbb adja meg magát a kés, mint a felület. A természetes kőből készült munkalapok - mivel sem fa, sem forgácslap hordozóanyagot nem alkalmaznak a gyártásnál - tökéletesen vízlállóak. A mosogató és főzőlap kivágásainak tömítése ennek ellenére elengedhetetlen, mivel az esetleg beszivágró víz a kivágás allatti szekrényrészeket károsíthatná, annak ellenére, hogy a munkapulton egyáltalán nem hagyna nyomot. A gránit munkalapok fényűző megjelenést kölcsönöznek a konyhának. A puhább márvánnyal és mészkővel ellentétben a gránit hőálló és keményebb az acélnál. Ennek a különleges keménységnek köszönhetően a gránit megmunkálási ideje mintegy hússzorosa a márványénak. Ez egyben magyarázatot ad arra is, hogy a márványból készült munkalapokat miért felületkezelik védőlakkal. A használat során keletkező karcolásnyomok - az ún. márványpatina - konyhai viszonylatokban ennek ellenére sem kerülhető el. A természetes kőből készült munkapultok magas árkategóriába tartoznak, ezért cserébe a vásárló minden esetben egyedülálló darabot kap. Mivel a gránti a legkedveltebb a természetes kőből készült munkalapok közül, vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről ezt a nemes anyagot. A nyugodt mintázatú gránit munkalapok különböző színváltozatokban kaphatók. Különösen nehezen karcolódnak és jó ellenállóképességgel rendelkeznek. A felületükre került zsírt, olajat vagy savtartalmú élelmiszereket (mint pl. a narancslé) ennek ellenére haladéktalanul el kell távolítani. A kőből készült munkalapok - eltekintve a leejtett edények miatt fokozottan fennálló törésveszélytől - ideális konyhai anyagok, mert eleget tesznek a használat követelményeinek. A munkalap ezen fajtájának megrendelése csakúgy, mint beépítése azonban különleges szaktudást igényel a konyhatervezőtől és a beszerelést végző szakembertől egyaránt, mivel a kezdet kezdetétől minden méretnek pontosan egyeznie kell. Minden egyes utómunkálatot kőfaragónak kell elvégeznie. Ezért fontos a munkalap hosszát, szögeit, kivágásait milliméteres pontossággal meghatározni. Homogén akril lapok - kiváló alternatíva

4 Aki nem kíván a természetes kövek luxusával élni, annak kiváló alternatívát nyújtanak az ásványi anyagokból előállított munkalapok. Ebben az esetben kémiai úton előállított anyagról van szó, melynek összetevői természetes ásványok (kvarc vagy gránit) és akril. Az összetételnek köszönhetően az anyag (lap formában) hagyományos, fa megmunkálására használt eszközökkel fűrészelhető, fúrható, marható, csiszolható. Ezek az ásványi anyaggal sűrűn töltött akril munkalapok egyesítik a kő tartósságát a műgyanta ütésállóságával és pórusmentességével. Az eredmény illat- és íz semleges, kiválóan hőálló, strapabíró munkalapok. A szűkkeresztmetszet a felület keménysége. Egy olyan anyag, amely természetes módon megmunkálható törvényszerűen nem lehet ellenálló a vágással, karcolással szemben. Ezek a használat során keletkező "csorbák" persze polírozással könnyen eltávolíthatók, mivel az anyag tömör és - keresztmetszetét tekintve - mindenhol azonos minőségű. Homogén akril lapok használatával nagyméretű, fugamentes felületek kialakítása vagy munkalap síkjában elhelyezkedő mosogatótálak beépítése egyformán egyszerű. Ez a kellemes tapintású anyag, mely teljes vastagságában színezett és mintázott nagyon könnyen tisztítható és karbantartható. Nemesacél - rozsdamentes és könnyen kezelhető A félprofesszionális konyhaberendezések divatjával a nemesacél munkapultok elterjedése is fokozódik. A nemesacél nem rozsdásodik, a króm és a nikkel házassága biztosítja, hogy az anyag a konyhai mindennapok követelményeinek eleget tegyen és egyben a hosszú élettartamot is fémjelzi. A 18/10 nemesacél hőálló, pórusmentes, lúgokkal szemben ellenálló, rugalmas és ütésálló. Ezen előnyös tulajdonságok hallatán nem csoda, hogy az anyagot egyre gyakrabban alkalmazzák konyhai munkalapként is. Nemesacél beépíthető készülékekkel kombinálva - legyen akár matt, szálhúzott vagy magasfényű, polírozott - a profi konyhákból már jól ismert légkört teremtik meg a konyhában. Speciális felületkezeléssel és megfelelő ápolószerekkel a víz és a szennyeződés "lepereg" a pultról, nem látszanak meg az ujjlenyomatok, a zsírfoltok, illetve vízkőlerakódás sem keletkezik.

5 Bármelyik munkalapot választjuk is, mindegyiknél fennáll, hogy a konyhai pult különösen akkor érvényesül jól, ha az alsó és a felső elemsor közötti fal burkolatával kiemeljük, vagy finoman harmonizáljuk. A bemutatott anyagok mindegyike alkalmazható falburkolatként is, kimondottan harmonikus, homogén megjelenést kölcsönözve a konyhának.

Konyha. Az aprólékos kidolgozottság és az ûrtechnológia találkozása EGY LAKÁS TERVEZÉSEKOR A KONYHÁRA NÖVEKVÔ FIGYELEM JUT, AMINEK AZ EGYIK

Konyha. Az aprólékos kidolgozottság és az ûrtechnológia találkozása EGY LAKÁS TERVEZÉSEKOR A KONYHÁRA NÖVEKVÔ FIGYELEM JUT, AMINEK AZ EGYIK Konyha Az aprólékos kidolgozottság és az ûrtechnológia találkozása Berényi Boglárka összeállítása EGY LAKÁS TERVEZÉSEKOR A KONYHÁRA NÖVEKVÔ FIGYELEM JUT, AMINEK AZ EGYIK OKA, HOGY NAGYON GYAKRAN A KÖZÖS

Részletesebben

Ablakkönyöklő, ami többet tud

Ablakkönyöklő, ami többet tud ő Ablakkönyöklő, ami többet tud www.helopal.hu Már az építkezés megkezdésekor gondoljon a megfelelő ablakkönyöklő kiválasztására. Aki építkezik, igyekszik előre elképzelni jövendő otthonát, mert néhány

Részletesebben

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország KLUDI Konyhai csaptelepek < FELÜLETEK MÉRETEK Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország Tel +49 (0)2373 904-0 Fax +49 (0)2373 904-465 info@kludi.de www.kludi.com

Részletesebben

Tavaszi konyha akció! Az ajánlatok csak a XI. kerületi áruházunkban érvényesek!

Tavaszi konyha akció! Az ajánlatok csak a XI. kerületi áruházunkban érvényesek! Megváltozott nyitva tartás! Hétfőtől-szombatig: 09:00-20:00 óráig Tavaszi konyha akció! Az ajánlatok csak a XI. kerületi áruházunkban érvényesek! Ajánlataink érvényesek: 2015.04.30-tól 2015.05.13-ig, -25%

Részletesebben

Nyári ajánlatok. eredeti ár 599,-** 399,Söröspohár

Nyári ajánlatok. eredeti ár 599,-** 399,Söröspohár 20160528-2-én -20% mindenre ami a Möbelix táskába bele fér! 1) Nyári ajánlatok a Möbelixnél! Ajánlataink érvényesek : 20160526-tól 2016 0608-ig itúra Sarokgarn Új! 7 1 ágyfunkcióval SAROKGARNITÚRA, szürke

Részletesebben

EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet

EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet EGGER munkalapok Sokoldalú, mint az élet 2012 2016 www.egger.com/zoom 2 ZOOM EGGER Munkalapok ZOOM EGGER Munkalapok 3 EGGER munkalapok meggyőzően sokoldalúak A fa alapanyagú termékek gyártásában szerzett

Részletesebben

TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA

TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA MAGYARORSZÁG TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA A kiadvánnyal kapcsolatban minden jog fenntartva. Jelen dokument bármely elemének felhasználása csak a Rettig ICC. írásos jóváhagyásával lehetséges.

Részletesebben

Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat 1.21

Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat 1.21 Klasszikus tömörfa kollekció Positano és Sorrento Cikkszám táblázat.2 Fűszerpolc 450x280x280 00000523470 00000524470 Palacktartó 450x60x20 00000523475 00000524475 Palacktartó keret 76x46 00000523480 00000524480

Részletesebben

-10% -15% -30% A tavasz trend színei! SZŐNYEGRE! * MINDEN AUTÓSÜLÉSRE! * MINDEN TERMÉKRE OSZTÁLYON! * kika - a lakberendezési ötletek sztárja!

-10% -15% -30% A tavasz trend színei! SZŐNYEGRE! * MINDEN AUTÓSÜLÉSRE! * MINDEN TERMÉKRE OSZTÁLYON! * kika - a lakberendezési ötletek sztárja! A tavasz trend színei! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 2011.04.26-04.30-ig 2011.04.28-30% MINDEN ORIENT SZŐNYEGRE! * *Az akció más kedvezménnyel nem összevonható, nem érvényes a JOOP! márkára,

Részletesebben

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Időtálló és nemes: rozsdamentes acél fogantyúk 2-3. oldal

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Időtálló és nemes: rozsdamentes acél fogantyúk 2-3. oldal XIII. évfolyam 3. szám 2011. július A Forest Hungary Kft. hírlevele A tartalomból Időtálló és nemes: fogantyúk 2-3. oldal Magasfény másképpen: még kedvezőbb árfekvésű felületek 7. oldal Készre gyártva

Részletesebben

Konyha- és étkezőbútorok!

Konyha- és étkezőbútorok! Konyha- és étkezőbútorok! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 2011.05.23-06.12-ig 2011.05.23-06.12-ig -30% I H R E G A R A N T I E K Ü C H E konyhabútorra! * *Részletek az áruházakban. Az akció más

Részletesebben

Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek. Partnerprogram

Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek. Partnerprogram Háztartási mosogatók, konyhai csaptelepek és hulladékosztályozó rendszerek Partnerprogram A BLANCO teszi a mosogatót mosogatóközponttá. Minőség és kényelem a konyha központi helyén. A mosogató a BLANCO

Részletesebben

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Teljesítés helye:

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Teljesítés helye: Tájékoztató az eljárás eredményéről - Bútorok beszerzése az Aktív ellátás centralizációja a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban című TIOP-..-09/1-010-001 azonosító számú projekt keretében Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Minôségi belsô tér jobb életminôség

Minôségi belsô tér jobb életminôség Beltéri bevonatok áttekintése Bevezetés Minôségi belsô tér jobb életminôség A belsô terek kialakításakor az esztétika és a rendeltetés harmonikus összehangolása a cél. A Sto beltéri bevonatai tökéletesen

Részletesebben

ESB-215/5A COLOR 1 személyes POLCOS asztal rendkívül tartós! NETTÓ ÁR: 13 500 Ft

ESB-215/5A COLOR 1 személyes POLCOS asztal rendkívül tartós! NETTÓ ÁR: 13 500 Ft 3 ESB-215/5A COLOR 1 személyes POLCOS asztal 13 500 Ft COLOR tanulói asztalok Az asztallap körbemerevített vázszerkezeten, 2 mm-es ABS élzárással 3 Í Î Ï 40x2 mm Ø csôváz ESB-215/5A 1 személyes tanulói

Részletesebben

59. 990,- A Möbelixbe is. beköszöntött a tavasz! 1. 990,- 8. 990,- Lounge garnitúra. Ajánlataink érvényesek: 2016.04.14-tól 2016.04.27-ig.

59. 990,- A Möbelixbe is. beköszöntött a tavasz! 1. 990,- 8. 990,- Lounge garnitúra. Ajánlataink érvényesek: 2016.04.14-tól 2016.04.27-ig. A Möbelixbe is beköszöntött a tavasz! Ajánlataink érvényesek: 2016.04.14-tól 2016.04.27-ig Lounge garnitúra 59. 990,- LOUNGE GARNITÚRA ALINA, sötétbarna műrattan, acél váz, 1x ülőpad, 2x fotel, 1x asztal

Részletesebben

MUNKALAP KATALÓGUS. Természetesen az otthonában

MUNKALAP KATALÓGUS. Természetesen az otthonában MUNKALAP KATALÓGUS Természetesen az otthonában Rólunk A fa iránti szenvedéllyel A Dániából származó DLH célcsoport a világ egyik legnagyobb globális faipari alapanyag és fa késztermék beszállítója. A márka

Részletesebben

Természetesen egyedülálló. Az új HF 410 fa/alumínium ablak

Természetesen egyedülálló. Az új HF 410 fa/alumínium ablak Természetesen egyedülálló Az új HF 410 fa/alumínium ablak Új technológia nagyobb színválaszték Teljesen új keretet adunk otthonának az új HF 410 fa/alumínium ablakunkkal. Forradalmi ablakunk magjában I-tec

Részletesebben

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Megszólalásig élethű felületek: Új munkalapjaink 2-3. oldal

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Megszólalásig élethű felületek: Új munkalapjaink 2-3. oldal XII. évfolyam 2. szám 2010. április A Forest Hungary Kft. hírlevele A tartalomból Megszólalásig élethű felületek: Új munkalapjaink 2-3. oldal Fények a jövőből: Forradalmian új LED világítások 4-7. oldal

Részletesebben

A PLEXIGLAS varázslatos világa

A PLEXIGLAS varázslatos világa A PLEXIGLAS varázslatos világa ThyssenKrupp Ferroglobus ThyssenKrupp 1 Tartalomjegyzék PLEXIGLAS Elragadó egy életen át 4 PLEXIGLAS Egy megbízható specialista 5 PLEXIGLAS Határtalan kreativitás 6 PLEXIGLAS

Részletesebben

FOREST hírek TISZTELT PARTNERÜNK!

FOREST hírek TISZTELT PARTNERÜNK! A FOREST HUNGARY KFT. HÍRLEVELE X. ÉVFOLYAM 8. SZÁM TISZTELT PARTNERÜNK! Ezúton is köszönjük, hogy 2008-ban is megtisztelt bennünket bizalmával. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövő évben még több jó hírrel,

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal. 15 Beton felújítás 255 259

Fejezet Tartalom Oldal. 15 Beton felújítás 255 259 Fejezet Tartalom Oldal 15 Beton felújítás 255 259 Beton felújítás 15 Alapelvek A beton az építőipar minden területén megbízható és nélkülözhetetlen anyaggá vált különleges tulajdonságai miatt. Habár a

Részletesebben

Műszaki adatlap kőlap termékhez

Műszaki adatlap kőlap termékhez Műszaki adatlap kőlap termékhez Termék rövid ismertetője Az ultravékony kőtábla burkolatok természetes kőzetek különböző régeteinek szétválasztásával jöttek létre. Az izolációs hőtechnikai eljárás során

Részletesebben

55. 555,- 149,- 12. 990,- -tól. 1. 790,- FALIÓRA DO- IT-YOURSELF, többféle motívum, műanyag, tetszőlegesen összerakható 1.

55. 555,- 149,- 12. 990,- -tól. 1. 790,- FALIÓRA DO- IT-YOURSELF, többféle motívum, műanyag, tetszőlegesen összerakható 1. 2015.06.25-én csütörtökön 09:00-21:00 óráig VIP NAP a Möbelixnél! Csak a törzsvásárlók -10% 1) kedvezményt kapnak a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! Ajánlataink érvényesek: 2015.06.25-tól

Részletesebben

40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK

40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK 40 év minőség. 40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK 40 év minőség. A Schuller Eh klar márkanév már 40

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

20 % 3999 Ft / 4199 Ft / MÉRET UTÁN! ÁRNYÉKOLÁS 10 % Meghosszabbítva 04.30-ig! 2016. 04.30-ig SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON!

20 % 3999 Ft / 4199 Ft / MÉRET UTÁN! ÁRNYÉKOLÁS 10 % Meghosszabbítva 04.30-ig! 2016. 04.30-ig SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! ÁRNYÉKOLÁS MÉRET UTÁN! Meghosszabbítva 04.30-ig! Dekorfüggöny színátmenetes 48 cm széles SPÓROLJON! 0 www.ttl.hu MINDEN MÉRET UTÁNI ÁRNYÉKOLÁSBÓL 06. 04.30-ig Kivéve függönyanyagok! Pliszé lásd 4.oldal

Részletesebben

REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA. www.rehau.hu. Építőipar Autóipar Ipar

REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA. www.rehau.hu. Építőipar Autóipar Ipar REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA www.rehau.hu Építőipar Autóipar Ipar STÍLUS ÉS KOMFORT A LAKÁSBAN REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOKKAL

Részletesebben

Bevezető A Választás szabadsága!!!

Bevezető A Választás szabadsága!!! 2016/1 Bevezető 1998-ban a gyárunkban egy elképzelés alapján méretre gyártottak egy munkapultot egy beépíthető mosdóval a megrendelő egyéni igényei szerint Az elképzelés valósággá válása előre vetítette

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beépített főzőfelület

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beépített főzőfelület HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beépített főzőfelület EHE 320 Figyelmeztetések és fontos útmutatások Beüzemelés Az itt leírt figyelmeztetések az Ön és az Önnel lakók biztonságát szolgálják. Mielőtt csatlakoztatja

Részletesebben

Az apró, szép részletek teszik kellemesebbé az életet. Visign a Viega-tól

Az apró, szép részletek teszik kellemesebbé az életet. Visign a Viega-tól Az apró, szép részletek teszik kellemesebbé az életet. Visign a Viega-tól 1 2 Fel lehet újra találni egy funkcionális terméket? A válasz igen. A Visign sorozat működtető-lapjaival a Viega hatásos bizonyítékkal

Részletesebben

OPTIMA A rugalmas reformcserép

OPTIMA A rugalmas reformcserép CREATON MEINDL PFLEIDERER TROST CREATON - Az agyaghoz értünk. OPTIMA A rugalmas reformcserép Világszerte a legszélesebb hódfarkú termékválaszték Sajntolt tetőcserép válszték Teraszelem NOBLESSE és a NUANCE

Részletesebben

Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek

Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek Jelenleg is létezl tező technikák 1. Hajbevarrás: Hátrányai: időigényes, tökéletesen tudni kell tresszelni, vagy tresszelten kell megvásárolni a hajat,

Részletesebben

Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10) 3.3

Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10) 3.3 Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10). A nemesacél mosogatókra a gyártó 10 év felületi garanciát vállal. A Franke által felhasznált nemesacél a következő tulajdonságokkal rendelkezik: Kiváló minőség: 18 % krómot

Részletesebben

-25% 9,99% 29.990,- 1) Konyhaakció a Möbelixnél! Egyszerre kész! Szállítás & szerelés

-25% 9,99% 29.990,- 1) Konyhaakció a Möbelixnél! Egyszerre kész! Szállítás & szerelés Egyszerre kész! Szállítás & szerelés 29.990,- 1) Konyhaakció a Möbelixnél! Ajánlataink érvényesek: 2015.10.01-tól 2015.10.14-ig, -25% a konyhákra! 2) 2) Az akció 2015.10.01-10.14. között érvényes! Nem

Részletesebben

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Használati útmutató MORA VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern beépíthető gázfőzőlap használója lett. Kívánjuk,

Részletesebben

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK ACRYLCOLOR akril homlokzatfesték 1. Leírás, alkalmazás Az ACRYLCOLOR polimer kötések vizes diszperzióján alapuló homlokzatfesték. Alkalmas elsősorban a szilárd,

Részletesebben

FOREST hírek TISZTELT PARTNERÜNK!

FOREST hírek TISZTELT PARTNERÜNK! A FOREST HUNGARY KFT. HÍRLEVELE X. ÉVFOLYAM 1. SZÁM TISZTELT PARTNERÜNK! Hírlevelünk immár 10. évfolyamához érkezett. Az évek során cégünk fejlődésével nem csak termékeink száma, de híreink mennyisége

Részletesebben

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató 61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy ezt a Használati útmutatót gondosan olvassa el és az abban foglaltakat maradéktalanul tartsa be. Ha a készüléktől

Részletesebben

Blux mosószerek! Tisztítószerek.

Blux mosószerek! Tisztítószerek. Blux mosószerek! Tisztítószerek. Zafír 3 kg Zafir 3v1 mosópor, vízlágyítóval és citrom illatú öblítővel. Minden típusú mosógéphez és ruhákhoz (színes, fehér) ajánlott. Mosási hőmérséklet: 30C-90C. Megbízhatóan

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal. 15 Beton felújítás 315

Fejezet Tartalom Oldal. 15 Beton felújítás 315 Fejezet Tartalom Oldal 15 Beton felújítás 315 Beton felújítás 15 Alapelvek A beton az építőipar minden területén megbízható és nélkülözhetetlen anyaggá vált különleges tulajdonságai miatt. Habár a beton

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX 66301K-MN 96G http://hu.yourpdfguides.com/dref/2633908

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX 66301K-MN 96G http://hu.yourpdfguides.com/dref/2633908 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX 66301K- MN 96G. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

15990 18 kg 888 Ft/kg

15990 18 kg 888 Ft/kg Hőszigetelő rendszer Jubizol normál 2276 normál, 5 cm-es 2750 normál, 8 cm-es Jubizol grafitos 3110 grafitos, 8 cm-es 3066 normál, 10 cm-es 3857 normál, 15 cm-es Mennyiségi kedvezmény a fenti rendszerárból:

Részletesebben

Top Ajánlatok 99. 990,- 229,- 6. 990,- 3. 990,-

Top Ajánlatok 99. 990,- 229,- 6. 990,- 3. 990,- 2016.01.28. és 02.10. között csak törzsvásárlóink -5% kedvezményt kapnak a vásárlás végösszegéből! Részletek a 9. oldalon. Top Ajánlatok Ajánlataink érvényesek: 2016.01.28-tól 2016.02.10-ig, 119.900,-**

Részletesebben

Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat

Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat Bevezetés A Szépművészeti Múzeum Budapest és a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló Városliget Zrt. mint közös kiírók, nyílt, nemzetközi kétfordulós

Részletesebben

3.1. Alapelvek. Miskolci Egyetem, Gyártástudományi Intézet, Prof. Dr. Dudás Illés

3.1. Alapelvek. Miskolci Egyetem, Gyártástudományi Intézet, Prof. Dr. Dudás Illés 3. A GYÁRTERVEZÉS ALAPJAI A gyártervezési folyamat bemutatását fontosnak tartottuk, mert a gyártórendszer-tervezés (amely folyamattervezés) része a gyártervezési feladatkörnek (objektumorientált tervezés),

Részletesebben

EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS DOMINO XL

EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS DOMINO XL ÁRLISTA 2011 PRECIOSA 2 DOMINO XL EGO BY ANTONO CITTERIO NEXT OVUM BY ANTONO CITTERIO TWINS Tartalom Szaniterkerámia Kerámia áttekintés....................................... 3 Reflex Kolo - kerámia....................................

Részletesebben

astrochem Padlóburkolati rendszer, természetes kõbõl Classic Beach - rusztikus - karakteres - szemcsenagyság: 3-4 mm - rétegvastagság: 9-12 mm

astrochem Padlóburkolati rendszer, természetes kõbõl Classic Beach - rusztikus - karakteres - szemcsenagyság: 3-4 mm - rétegvastagság: 9-12 mm astrochem KÕSZÕNYEG Padlóburkolati rendszer, természetes kõbõl A kõszõnyeg dekoratív padlóburkolat, amely maximális szabadságot kínál a tervezés és kivitelezésben. Natúr és 59 standard szín, különbözõ

Részletesebben

Lindab Seamline-PLX. Lindab Seamline-PLX. Lindab állókorcos lemezfedés. Rugalmas, hosszan tartó szépség

Lindab Seamline-PLX. Lindab Seamline-PLX. Lindab állókorcos lemezfedés. Rugalmas, hosszan tartó szépség Lindab Seamline-PLX Lindab állókorcos lemezfedés Rugalmas, hosszan tartó szépség 2 Válasszon tetőt végtelen lehetőségekkel! A fémlemez időtlen, jól alakítható és exkluzív tetőfedő anyag, amelyet évszázadok

Részletesebben

Ásványi hőszigetelőlap. Ytong Multipor

Ásványi hőszigetelőlap. Ytong Multipor Ásványi hőszigetelőlap Tartalom Ásványi hőszigetelő rendszer előnyei... 5 Környezettudatos gondolkodás és fűtési költség-megtakarítás.... 6 Hosszú életű épületek, építési károk megakadályozása.... 7 Tömör,

Részletesebben

6. fejezet. Élzárók, ragasztók

6. fejezet. Élzárók, ragasztók 6. fejezet Élzárók, ragasztók 6 6.2 Tartalomjegyzék 6.3 Ismertető 6.5 Műanyag (Eco, ABS, PVC) és papírvázas élzárók 6.44 Magasfényű műanyag élzárók 6.45 Szupermatt műanyag élzárók 6.46 Műanyag 3D élzárók

Részletesebben

a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! 599,- TOLLASLABDA SZETT MÖBELIX, táskában 599,- (88730003)

a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! 599,- TOLLASLABDA SZETT MÖBELIX, táskában 599,- (88730003) 2015.06.25-én csütörtökön 09:00-21:00 óráig VIP NAP a Möbelixnél! Csak a törzsvásárlók -10% 1) kedvezményt kapnak a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! Ajánlataink érvényesek: 2015.06.25-tól

Részletesebben

Lendületben a Viega. Új trendek az ISH 2011 kiállításon

Lendületben a Viega. Új trendek az ISH 2011 kiállításon Lendületben a Viega Új trendek az ISH 011 kiállításon A Viega új elképzeléseket valósit meg a fürdőszobában Rendkívüli komfort, kiváló dizájn: Viega Multiplex Trio A fürdőszoba sokak számára régóta a kényeztetés

Részletesebben

Erdészeti. Termékkatalógus

Erdészeti. Termékkatalógus A Betafence Holding társaság kerítésrendszerek és belépést ellenőrző rendszerek kiemelkedő európai gyártója. Valamennyi terméknév és cégnév a Betafence Holding társaság kereskedelmi márkáival van védve.

Részletesebben

Bútordesign különszám!

Bútordesign különszám! XIII. évfolyam 4. szám 2011. július A Forest Hungary Kft. hírlevele A tartalomból Mestermunkák olasz módra: megújult tömörfa ajtó választék 2-5. oldal Amikor a méret is számít: munkalapok nagyobb mélységgel

Részletesebben

Luxor golyóstollak, markerek, szövegkiemelôk, iskolai filcek, fémtollak. Luxor golyóstollak, markerek, szövegkiemelôk, iskolai filcek, fémtollak

Luxor golyóstollak, markerek, szövegkiemelôk, iskolai filcek, fémtollak. Luxor golyóstollak, markerek, szövegkiemelôk, iskolai filcek, fémtollak Ranger golyóstoll Sprint Grip golyóstoll ordázott markolat, ideális mindennapos használatra, szellőző kupakkal. Tenderekhez is ideális. 50 db/doboz. Kényelmes, gumírozott markolattal rendelkező áttetsző

Részletesebben

a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! kb. 228cm

a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! kb. 228cm 2016.06.23-án csütörtökön 09:00-21:00 óráig VIP NAP a Möbelixnél! Csak a törzsvásárlók -10% 1) kedvezményt kapnak a vásárlás végösszegéből! Nyári ajánlatok a Möbelixnél! Ajánlataink érvényesek: 2016.06.23-tól

Részletesebben

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 MŰSZAKI ADATLAP 10.01.08-HUN DEKORATÍV VAKOLATOK DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 1. Leírás, alkalmazás A DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 szilikonos és egyéb polimer kötések kombinációján

Részletesebben

2010.06.17-06.20-ig -20% minden szegett és kéziszövésű szőnyegre! *

2010.06.17-06.20-ig -20% minden szegett és kéziszövésű szőnyegre! * Rendezzük át a lakást! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! Flash nappali összeállítás fehér dekor korpusz, fehér magasfényű MDF front, Tálaló világítással 160 x 8 x 40 cm, ára: 19.900,- (180164,-660)

Részletesebben

A színek kiválósága Tökéletes haj

A színek kiválósága Tökéletes haj A színek kiválósága Tökéletes haj 2 Evolution of the Color CUBE egy megújult festék, egy új festék A CUBE-bal egy új idôszámítás kezdôdik az Evolution of the Color történetében. A kutatásoknak és fejlesztéseknek

Részletesebben

Cégközpont, Isselburg

Cégközpont, Isselburg Cégközpont, Isselburg VKF Renzel Magyarország Erzsébet park HU-2084 Pilisszentiván Tel.: +36 (06) 26 362 493 Fax: +36 (06) 26 711 050 www.vkf-renzel.co.hu info@vkf-renzel.co.hu Koordináták: É 47.60393

Részletesebben

Betonpadlók felületmegmunkálása.

Betonpadlók felületmegmunkálása. A Wacker Neuson találmánya: HÉZAGVÁGÓ AUTOMATA FORDULATSZÁM- SZABÁLYOZÓVAL. Megbízhatóság, lelkiismeretesség, minőség, gyors reagálás, rugalmasság és innováció ezekre garantáltan számíthatnak a vevőink.

Részletesebben

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/ kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 2 Üdvözöljük az Electrolux világában Köszönjük, hogy ezt a kiváló minőségű terméket választotta az Electroluxtól, mely reményeink szerint sok örömet

Részletesebben

Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10) 3.3

Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10) 3.3 Mosogatók Nemesacél (CNS 18/10). A Franke által felhasznált nemesacél a következő tulajdonságokkal rendelkezik: Kiváló minőség: 18 % krómot és 10 % nikkelt tartalmazó acélötvözetből készült termékek az

Részletesebben

ELEKTROMOS LOMBSZÍVÓ BLS 2400 2,4 kw lombzsák: 24 l fúvási sebesség: 160-270 km/h szívóteljesítmény: 13 m 3 /min 218012 27.990,- 27.

ELEKTROMOS LOMBSZÍVÓ BLS 2400 2,4 kw lombzsák: 24 l fúvási sebesség: 160-270 km/h szívóteljesítmény: 13 m 3 /min 218012 27.990,- 27. +ad 2011. 17. Az árak a házhoz szállítás költségét nem tartalmazzák. Minden ár magyar forintban értendô. (Áfa-val együtt.) Az esetleges nyomdai hibákért felelôsséget nem vállalunk. Kínálatunk a készlet

Részletesebben

Korszerű födémszerkezetek a Közép-Európai építési piacon - hosszúpados, előfeszített, extrudált üreges födémpallók

Korszerű födémszerkezetek a Közép-Európai építési piacon - hosszúpados, előfeszített, extrudált üreges födémpallók 1 Fejes István, ügyvezető igazgató, MaHill ITD Ipari Fejlesztő Kft. Korszerű födémszerkezetek a Közép-Európai építési piacon - hosszúpados, előfeszített, extrudált üreges födémpallók 1. Piaci igény A közép-európai

Részletesebben

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél.

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél. Törzsszám: Bo-02/01/2009-T Telepítési, építészeti és akadálymentesítési műleírás a Budaörs, PITYPANG BÖLCSŐDE 80 férőhelyes bővítése 2040 Budaörs, Dózsa György u. 17/A., hrsz.: 228/5 műszaki kiviteli tervdokumentációjához

Részletesebben

1. fejezet. Bútorajtók és tartozékaik

1. fejezet. Bútorajtók és tartozékaik . fejezet Bútorajtók és tartozékaik .2 Tartalomjegyzék.3 Magasfényű PET kollekció.6 Magasfényű PVC fóliás kollekció.7 Magasfényű és szupermatt PVC fóliás kollekció, hőterelő lemez.8 Klasszikus tömörfa

Részletesebben

GARDRÓB TOLÓAJTÓ VASALATOK - 18 mm-es ajtólaphoz:

GARDRÓB TOLÓAJTÓ VASALATOK - 18 mm-es ajtólaphoz: Fogantyú típusok: GARDRÓB TOLÓAJTÓ VASALATOK - 18 mm-es ajtólaphoz: Matt alu szín, 18 mm vastag ajtóbetéthez: Fogantyú típusa (270 cm): OMEGA DELTA MULTIOMEGA RAMA Vezetősínek hossza: 1,50 méter 15833

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás

A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás Víz-újrahasznosítás A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás A gépjárműmosó berendezésekben, valamint ipari magasnyomású mosásnál keletkező szennyezett víz visszanyerése, ill. kezelése

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõrendszer A megoldás a tetõhöz Útmutató az Ön Bramac tetõjéhez Tartalom Miért érdemes a Bramac tetõfedési rendszer mellett dönteni? 05 A Bramac világ Formák, színek, rendszerek

Részletesebben

SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Páraelszívók ZHT 530 - ZHT 630 SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOSSÁGOK - BIZTONSÁGI ÚTMUTATÁSOK 3 SZERELÉS 4 HASZNÁLAT - KARBANTARTÁS 5 ÁLTALÁNOSSÁGOK ÉS BIZTONSÁGI

Részletesebben

Nappali bútor hetek. eredeti ár 189.900,-** 2. 990,- Kép. KÉP GEA, 2 féle mintával, fa és vászon, kb. 90/30/2,5cm 2.

Nappali bútor hetek. eredeti ár 189.900,-** 2. 990,- Kép. KÉP GEA, 2 féle mintával, fa és vászon, kb. 90/30/2,5cm 2. 2016.03.11-12 között, ha 20.000Ft felett vásárol, 10% 1) kedvezményt kap a következő vásárlás végösszegéből. A kedvezmény 2016.03.31-ig váltható be! Nappali bútor hetek Ajánlataink érvényesek: 2016.03.10-tól

Részletesebben

copyright Winkler Iskolaszer Kft. www.winkleriskolaszer.hu

copyright Winkler Iskolaszer Kft. www.winkleriskolaszer.hu Használati utasítás ÁLTALÁNOS A Thermoform egy különösen effektív és alkalmazkodó eszköz. Gyengeáramú fűtőelemekkel felszerelt, amelyet körmagos trafó táplál. Műanyag és különböző termékek, pl.: akril

Részletesebben

3M Munka- és környezetvédelmi termékek Fej- és arcvédelmi termékek katalógusa. A biztonság személyes ügyünk. arcvédelem

3M Munka- és környezetvédelmi termékek Fej- és arcvédelmi termékek katalógusa. A biztonság személyes ügyünk. arcvédelem 3M Munka- és környezetvédelmi termékek Fej- és arcvédelmi termékek katalógusa A biztonság személyes ügyünk Fejés arcvédelem Arcvédelem Nagyobb kényelem a nagyobb biztonságért Számos alkalmazáshoz kínáljuk

Részletesebben

PFERDERGONOMICS A középpontban az ember áll

PFERDERGONOMICS A középpontban az ember áll A középpontban az ember áll Csökkentett vibráció Alacsonyabb zaj Visszafogott porkibocsátás Optimalizált érintésérzékelés (haptic) a munkavégzésnél 1 A középpontban az ember áll Minden egyes kézi szerszám

Részletesebben

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben)

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) Cégünket, a VARIMET Kft.-t 2005-ben alapítottuk. Főként lakatos munkákkal foglalkozunk,

Részletesebben

Használati utasítás Instrukcja obsługi Návod k použití Návod na obsluhu

Használati utasítás Instrukcja obsługi Návod k použití Návod na obsluhu HU PL CZ SK Használati utasítás Instrukcja obsługi Návod k použití Návod na obsluhu Fagyasztóláda Zamrażarka skrzyniowa Mrazicí box Mraznička Fagyasztóláda HU Köszönjük a bizalmat, amit a készülék megvásárlásával

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Karosszéria védelem. Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem

Karosszéria védelem. Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem Karosszéria védelem Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem Karosszéria védelem További szolgáltatások az autósok részére Három felhasználási területre kínálunk termékeket: A használt és az

Részletesebben

Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához.

Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához. Egger dekoritlemezek Sokoldalú eszköz dekoratív felületek kialakításához. Amikor a design a funkcionalitással párosul - Az EGGER dekoritlemezek valósághű ST10 felülete eszményi megoldást kínál a nagy forgalmú

Részletesebben

Konyhatechnológiai eszközök beszerzése

Konyhatechnológiai eszközök beszerzése Konyhatechnológiai eszközök beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/141 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2013.07.01

Részletesebben

SZTÓMATERÁPIA. Az eszköz lehet egy vagy kétrészes. Az egyrészes rendszerben a bélsártartó bőrbarát, öntapadós felülettel van ellátva.

SZTÓMATERÁPIA. Az eszköz lehet egy vagy kétrészes. Az egyrészes rendszerben a bélsártartó bőrbarát, öntapadós felülettel van ellátva. ESZKÖZÖK, KELLÉKEK SZTÓMATERÁPIA A sztóma megfelelő ellátásához rendkívűl fontos a megfelelő eszközök kiválasztása. Ennek első követelménye, hogy a bélsártartó zsák a bőr számára legyen kíméletes, az agresszív

Részletesebben

Műszaki alkatrészek fém helyett PEEK-ből

Műszaki alkatrészek fém helyett PEEK-ből MÛANYAGFAJTÁK Műszaki alkatrészek fém helyett PEEK-ből Tárgyszavak: poli(éter-éter-keton); Victrex; csapágyelemek; tribológia; kopásállóság; áramlásmérő; rögzítőcsavar; CFM eljárás; hangszóró. A részlegesen

Részletesebben

A Möbelixbe is. beköszöntött a tavasz! 59. 990,- 399,- 399,- eredeti ár 79.990,-** Ajánlataink érvényesek: 2015.04.16-tól 2015.04.

A Möbelixbe is. beköszöntött a tavasz! 59. 990,- 399,- 399,- eredeti ár 79.990,-** Ajánlataink érvényesek: 2015.04.16-tól 2015.04. A Möbelixbe is beköszöntött a tavasz! Ajánlataink érvényesek: 2015.04.16-tól 2015.04.29-ig, ár 79.990,-** Kerti ülőgarnitúra A készlet erejéig! 59. 990,- -25% KERTI ÜLŐGARNITÚRA, barna műrattan, bézs párnával,

Részletesebben

-15% -20% OTTHON AZ ÉLETEDBEN! MINDEN LÁMPÁRA! * MINDEN KONYHÁRA. 175.900 Ft/összeáll.* Calabria tevezhető konyhaprogram. 2016.06.15 06.

-15% -20% OTTHON AZ ÉLETEDBEN! MINDEN LÁMPÁRA! * MINDEN KONYHÁRA. 175.900 Ft/összeáll.* Calabria tevezhető konyhaprogram. 2016.06.15 06. OTTHON AZ ÉLETEDBEN! 2016.06.15 06.28. Törlesztő részlet: 24 x 8.807,- Vételár: 175.900,- THM: 19,88% 207.736 Ft 175.900 Ft/összeáll.* Calabria tevezhető konyhaprogram CALABRIA TEVEZHETŐ KONYHAPROGRAM

Részletesebben

Újdonságok az extruderszerszámok kialakításában

Újdonságok az extruderszerszámok kialakításában A MÛANYAGOK FELDOLGOZÁSA 3.3 3.16 3.17 Újdonságok az extruderszerszámok kialakításában Tárgyszavak: extrudálás; extruderszerszám; profil; lemez; cső; műanyag betét; ömledéktörés; szerszámtervezés; matematikai

Részletesebben

A 3. országos kompetenciamérés (2004) eredményeinek értékelése, alkalmazása iskolánkban

A 3. országos kompetenciamérés (2004) eredményeinek értékelése, alkalmazása iskolánkban FAZEKAS MIHÁLY FİVÁROSI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A 3. országos kompetenciamérés (2004) eredményeinek értékelése, alkalmazása iskolánkban 1. Elızetes megjegyzések A száz oldalas Vári Péter

Részletesebben

-15% VÁSÁR 169.900 MINDEN ÜLŐGARNITÚRÁRA!* -43% 2016.06.25 06.26-ig. 299.900 Ft. Ft/db AMÍG A KÉSZLET TART!

-15% VÁSÁR 169.900 MINDEN ÜLŐGARNITÚRÁRA!* -43% 2016.06.25 06.26-ig. 299.900 Ft. Ft/db AMÍG A KÉSZLET TART! VÁSÁR AMÍG A KÉSZLET TART! -43% 299.900 Ft 169.900 Ft/db POLLY SAROKGARNITÚRA Műbőr korpusz, szövet ülőfelület, kb. 200 x 310 x 153 cm. (21284328, 21315123) VENDÉGÁGYFUNKCIÓ ÉS ÁGYNEMŰTARTÓ 2016.06.25

Részletesebben

Használati útmutató. Gázfőzőlap ZGG66414

Használati útmutató. Gázfőzőlap ZGG66414 HU Használati útmutató Gázfőzőlap ZGG66414 HU Tartalomjegyzék Biztonsági információk 2 Üzembe helyezés _ 4 Termékleírás _ 8 Működés 8 Hasznos javaslatok és tanácsok _ 9 Biztonsági információk Vigyázat

Részletesebben

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Új, színes fogantyúk: Kövesse a divat világát a bútorokon is! 3-4. oldal

A tartalomból. A Forest Hungary Kft. hírlevele. Új, színes fogantyúk: Kövesse a divat világát a bútorokon is! 3-4. oldal XII. évfolyam 5. szám 2010. augusztus A Forest Hungary Kft. hírlevele A tartalomból Új, színes fogantyúk: Kövesse a divat világát a bútorokon is! 3-4. oldal Sportkocsik színvilága: Piros PET frontok 5.

Részletesebben

Üvegcsiszolási megoldások

Üvegcsiszolási megoldások Üvegcsiszolási megoldások A Mirka cégről A Mirka megoldásai üvegcsiszolásra A MIRKA egy családi tulajdonú finn vállalkozás, mely világelső a csiszolástechnológia innovatív megoldásaiban. A műszaki megoldások

Részletesebben

Kerámia főzőlap. Beszerelési és használati utasítás MODELL: MC-HF645

Kerámia főzőlap. Beszerelési és használati utasítás MODELL: MC-HF645 Kerámia főzőlap Beszerelési és használati utasítás MODELL: MC-HF645 Gratulálunk az új kerámia főzőlap megvásárlásához. Kérjük, szánjon időt a használati utasítás elolvasására, hogy megtudhassa, hogyan

Részletesebben

Formák, színek, újdonságok

Formák, színek, újdonságok FORMA AMI ILLIK Formák, színek, újdonságok www.viarprofil.hu Kedves Partnereink, Üzletfeleink! FORMA AMI ILLIK Cégünk, a VIARPROFIL Kft. olyan termékek gyártására törekszik, amelyek megfelelnek a mindenkori

Részletesebben

Schlüter -KERDI-BOARD. Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszigetelés

Schlüter -KERDI-BOARD. Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszigetelés Schlüter -KERDI-BOARD Közvetlenűl burkolható felületű építőlemez, többrétegű vízszgetelés Schlüter -KERDI-BOARD Schlüter -KERDI-BOARD A csempeburkolat készítésének unverzáls alapfelülete Pontosan, ahogy

Részletesebben

Beépítési útmutató. ENREGIS/Controlbox szikkasztó rendszer

Beépítési útmutató. ENREGIS/Controlbox szikkasztó rendszer Beépítési útmutató ENREGIS/Controlbox szikkasztó rendszer Tartalom: I. Termékleírás / Műszaki adatok II. A rendszer elemei III. Általános útmutató a munka előkészítéséhez IV. A munkagödör elkészítése V.

Részletesebben

Keresztmetszeti megmunkálás többfejes gyalugépekkel

Keresztmetszeti megmunkálás többfejes gyalugépekkel Szabó Árpád Kálmán Keresztmetszeti megmunkálás többfejes gyalugépekkel A követelménymodul megnevezése: Alapvető tömörfa megmunkálási feladatok A követelménymodul száma: 2302-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÚJDONSÁG. Delta fűtőtestek. Lézertechnológiával

MAGYARORSZÁG ÚJDONSÁG. Delta fűtőtestek. Lézertechnológiával Delta fűtőtestek Lézertechnológiával MAGYARORSZÁG ÚJDONSÁG Delta Laserline Bevezetés A gyártás innovációs technológiájának, valamint a külcsínnek köszönhetően a DELTA fűtőtestek megfelelnek a legigényesebb

Részletesebben