VERSENYSZABÁLYZAT KING OF EUROPE DRAGSTER EAST ÁPRILIS 13. VASÁRNAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VERSENYSZABÁLYZAT KING OF EUROPE DRAGSTER EAST 2008. ÁPRILIS 13. VASÁRNAP"

Átírás

1 VERSENYSZABÁLYZAT KING OF EUROPE DRAGSTER EAST ÁPRILIS 13. VASÁRNAP 1. A jármű A versenyeken való részvétel alapkövetelménye, hogy a jármű rendelkezzen mindazon engedélyekkel és hivatalos iratokkal, melyek az utcai forgalomban való részvételhez szükségesek. Szintén rendelkeznie kell a járműnek érvényes forgalmival (P rendszám) és kötelező felelősség biztosítással ezt a műszaki átvizsgálás során ellenőrzik. 2. A kipufogó rendszer A kipufogó rendszer teljes mértékben tűzbiztos kell legyen, különös tekintettel a keletkező gázokra ez a műszaki előírásokra nézve a következőket jelenti: pontos, megfelelő illesztések, a jármű alatt végig futó kivezetés (engedélyezett még a Vipereknél, Cobráknál alkalmazott, a jármű oldala mentén végig vezetett megoldás) és a vezetőülés mögött végződő zajcsillapítással (a zajcsillapítás, hangtompító kötelező). Turbó feltöltős motoroknál a turbó csöve (wastegate) bárhol kivezethető. 3. A gumiabroncsok Az utcai használatra is alkalmas D.O.T. vagy E szabványoknak megfelelő abroncsok használata kötelező a meghajtott kerekeken. A műszaki ellenőrzés során a gumik állapotát ellenőrzik, ezért a mintázat legalább olyan mély kell legyen, mit ahogyan az közúti használat során is kötelező. 4. A kerekek A kerekeket, kerékagyakat a műszaki átvizsgálás során ellenőrzik, a dísztárcsákat az ellenőrzéshez el kell távolítani. A törött vagy hiányzó kerékcsavarokat és anyákat versenyzés előtt ki kel cserélni, pótolni kell. 5. Vezetékek és szíjak Az üzemanyag, fék, áttételi és erőátviteli rendszerek teljes mértékig biztonságosan és szivárgásmentesen kell működjenek. 6. A hűtés radiátor A túlfolyó tartály minden esetben kötelező. 7. A vezető pilóta A pilóta érvényes járművezetői engedéllyel kell rendelkezzen és nem állhat semmilyen káros befolyás alatt (ennek érdekében a drog és alkohol tesztek használata megengedett). A verseny ideje alatt a pilóták nem fogyaszthatnak alkoholt. Tilos a versenyzés hiányos öltözetben (sortban, csupasz lábbal, ujjatlan felsőrészben vagy felsőrész nélkül, ill. nyitott cipőben). Minden versenyző számára kötelező a hosszú nadrág, zokni és zárt cipő viselése. A ruházat nem lehet nejlon alapanyagú.

2 A 10 másodperc alatti járművek pilótái számára előírt minimális védőöltözet: SFI 3.2A/5 szabvány szerinti nadrág és kabát, valamint SFI 3.3/1 szabvány szerinti kesztyű és cipő. 8. Bukósisak CE szabvány szerinti bukósisak viselése minden versenyzőnek kötelező. 9. Az ülések Az üléseket minimum 4 helyen biztonságosan rögzíteni kell a padlóhoz vagy az alvázhoz. 10. A biztonsági öv Minden járműben lennie kell egy, az OEM szabványoknak megfelelő biztonsági övnek, mely biztonságosan csatlakozik a karosszériához, ill. a padlóhoz/alvázhoz. Ennél magasabb technikai színvonalú biztonsági övek FIA vagy CE szabvány szerintiek kell legyenek. A 10 másodperc alatti járműveket FIA/SFI szabvány szerinti, 4 pontos biztonsági övekkel kell felszerelni. 11. Az akkumlátor Az akkumlátor meg kell feleljen az OEM szabványnak (a rögzítés tekintetében is), vagy pedig legalább kettő 9,5 mm-es csavarral kell rögzíteni. Más megoldás nem megengedett. Az akkumlátor csak akkor lehet az utastérben, ha az eredetileg is ott került elhelyezésre (az OEM szabványok szerint, mint pl. bizonyos BMW típusoknál vagy a VW Bogárnál); ez esetben egy szivárgás-biztos tartályban kell elhelyezni. Ha az akkumlátort a csomagtérben helyezik el, szintén szivárgásmentes tartályba kell tenni, kivéve, ha zselé-cellás akkumlátorról van szó. Minden járműben lehet egy tartalék akku a verseny alatt. 12. Ballaszt/nehezék Szabadon mozgó ballaszt nem lehet a járműben a verseny ideje alatt, így minden versenyző tisztában kell legyen azzal, hogy a műszaki átvizsgálás során az utas- és csomagtér kiürítésére fogják kérni (ez vonatkozik a pótkerékre, kabátokra, stb.-re, ezeket vagy megfelelően fixálni kell vagy el kell távolítani). A szerszámok, emelők, továbbá minden más műszaki felszerelés sem lehet a járműben a verseny ideje alatt (így, ha nem megoldott az őrzésük, akkor inkább hagyják otthon). 13. Nitró A nitrogén-oxidos palackok/tartályok a DOT szabványnak megfelelőek kell legyenek és biztonságosan rögzíteni kell őket. Minden tartozék, vezeték stb. biztonságosan kell illeszkedjen és meg kell győződni arról is, hogy a gáz semmilyen módon nem kerülhet az utastérbe. Amennyiben a palack(ok) az utastérben (az utasoldalon) kerültek

3 elhelyezésre, biztonsági szeleppel kell ellátni őket, a kivezetés fémből készült legyen és az utastéren kívül végződjön. 14. Az üzemanyag Minden üzemanyag, ill. oktánszám növelő adalékok használata megengedett. 15. Bukócsövek, -keretek A bukócsövek kötelezőek minden járműben, mely a versenytávot 7,49/11,49 mp alatt vagy gyorsabban teljesíti. A bukókeret kötelező minden járműben, mely a versenytávot 6,39/9,99 mp alatt vagy gyorsabban teljesíti. A 6,99/10,99 vagy ennél gyorsabb kabrió autókba beépített bukócsövek/keretek meg kell feleljenek az NHRA 2006-os Szabálykönyvének előírásainak. 16. Pótkerekek Pótkerekek (a felborulást megakadályozandó) használata a kvalifikáció, ill. a döntők során nem megengedett. 17. Egyéb kötelező tartozékok A járműben a verseny ideje alatt lennie kell: - Tompított fényszóróknak, melyek megfelelnek az OEM szabványoknak, és legalább úgy működnek, mint az eredetiek, amennyiben átalakítottak. - Indexeknek, melyek megfelelnek az OEM szabványoknak, és legalább úgy működnek, mint az eredetiek, amennyiben átalakítottak. - Féklámpáknak, melyek megfelelnek az OEM szabványoknak, és legalább úgy működnek, mint az eredetiek, amennyiben átalakítottak - Rendeltetésszerűen működő ablaktörlőknek. - Rendeltetésszerűen működő dudának. 18. A közúti használatnak megfelelő működés A járműnek minden külső segítség nélkül be kell indulnia és a rajtvonalhoz hajtania. Tilos külső akkumlátorról beindítani a járművet. A marshalok jogosultak ennek ellenőrzésére. 19. Utólagos módosítások műszaki átvizsgálás Bármilyen, a műszaki átvizsgálás után végrehajtott módosítás a járművön, ill. annak alkatrészein, mely érinti a fenti szabályok valamelyikét, azonnali kizárást von maga után. Ha utólagos változtatás nélkül a versenyző versenyképtelenné válna, elvégezheti ezeket, de köteles értesíteni a versenybírókat és új műszaki átvizsgálást kérni. 20. Szivárgások A szabad futamok és a kvalifikáció alatt a pályára vagy a start területre kerülő bármilyen üzemanyag, víz vagy olajfoltot azonnal fel kell takarítani, ez idő alatt a versenyzők vissza kell térjenek a pitbe. A döntők alatt a pályára kerülő ilyen szennyeződés a szennyező azonnali kizárását vonja maga után.

4 Vízzel locsolni az intercoolert a pályára kerülő vízszennyeződés megelőzése érdekében szigorúan tilos, de a szén-dioxiddal/nitrogénnel működő hűtés megengedett. 21. Fellebbezés Minden fellebbezést, vizsgálati kérelmet a startvonalnál elhelyezett (angol nyelvű) formanyomtatványokon kell benyújtani, és a benyújtással egyidejűleg 200 eurót kell letétbe helyezni. Ha a kérelmet jogosnak találták, a letétet a kérelmező visszakapja. Ha a kérelmet, a vizsgálatot végző testület elutasítja, a letétet a kérelmező elveszti. A körülményektől függően a vizsgálatot a verseny után folytatják le, így a döntéseket, így az esetleges diszkvalifikációt is, csak ekkor jelentik be. 22. Általános viselkedési előírások A King of Europe nem volt és soha nem is lesz a vitás kérdések rendezésének színtere, így minden agresszív megnyilvánulás, akár a versenyzők, akár a csapattagok részéről kizáráshoz vezethet. 23. Kategóriák Stock Street minden induló jármű ideje 12 mp feletti Street FWD minden első kerékhajtású jármű 12 mp-nél jobb idővel Street RWD minden hátsó kerékhajtású jármű 12 mp-nél jobb idővel Street 4WD minden összkerék hajtású jármű 12 mp-nél jobb idővel 24. A döntők - Stock Street kategóriában: a legjobb idővel rendelkező 16 versenyző a kategóriában, a győztes A Legjobb Kelet-Európai 12 mp-es Autó címet kapja. - Street FWD kategóriában: a legjobb idővel rendelkező 16 versenyző a kategóriában, a győztes A Legjobb Kelet-Európai Street FWD Autó címet kapja. - Street RWD kategóriában: a legjobb idővel rendelkező 16 versenyző a kategóriában, a győztes A Legjobb Kelet-Európai Street RWD Autó címet kapja. - Street 4WD kategóriában: a legjobb idővel rendelkező 16 versenyző a kategóriában, a győztes A Legjobb Kelet-Európai Street 4WD Autó címet kapja. A King of Europe nagydöntőjében 16 versenyző vesz részt, a következők szerint: - a Street FWD Top 4-e - a Street RWD Top 4-e - a Street 4WD Top 4-e - a Stock Street Top 2-je - a 2 legjobb kvalifikációs idő A párosokat sorsolással alakítják ki, azzal a kikötéssel, hogy az első körben senki nem versenyezhet egy másik, a saját kategóriájában induló versenyző ellen. Ha a kategóriák legjobbjai közül valaki már a kvalifikációs idejével bekerült a döntőbe, akkor a helyét az a versenyző veszi át, akit saját kategóriájában a Top 8- ban legyőzött. A döntőket A ponttól E pontig futják. (Ez nem tudom, mit jelent.) Ha a döntőket a rossz időjárás vagy bármely más ok miatt törölni kell, a kategóriák győzteseit és Európa Királyát a kvalifikációs idők alapján választják meg.

5 A verseny egész területén a sebességhatár 10 km/h! A gumiégetés (burn out) tilos! Nyílt láng használata tilos! A szemetet a szeméttárolókba kell dobni! A szervezők utasításait be kell tartani! A pálya mellett, biztonsági okokból, a kerítéssel elhatárolt területen kell tartózkodni! A parkolóban tilos kereskedelmi célú standokat felállítani! Bármilyen probléma esetén kérje a szervezők segítségét, ne próbálja egyedül megoldani! A szervezők nem felelősek az őrizetlenül hagyott értékek megrongálódásáért, ellopásáért, ill. ezek következményeiért! A károkozás, rongálás súlyos következményeket von maga után! A szabályok megsértése a versenyen való megjelenéstől való eltiltást von maga után! A belépő megvásárlásával a látogató elfogadja a fenti szabályokat. A szervezők megtagadhatják a belépést olyan egyénektől, cégektől, klubboktól, akik zavart okozhatnak a rendezvényen Budapest / /

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

Saharun Adventure 2012

Saharun Adventure 2012 Saharun Adventure 2012 Részvételi feltételek és Futamszabályzat v1-2012. április 5. Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók... 4 1.1. Saharun Adventure... 4 1.2. Rendezők, rendezőiroda, lebonyolító személyzet...

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN 6 o VÉSZVILLOGÓ 183 o HA A MOTOR TÚLMELEGEDET 183 o AZ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ o TÚLMELEGEDÉSE 184 o A GÉPKOCSI MEGEMELÉSE ÉS A KEREKEK CSERÉJE 184 o Az emelõ helye 184 o Pótkerék

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Nyugati régió 2. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak az

Részletesebben

DRIFT-TRIKE VERSENYSZABÁLYZAT!

DRIFT-TRIKE VERSENYSZABÁLYZAT! FIGYELMEZTETÉS! A versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély mindig

Részletesebben

2016 Műszaki- és Versenyszabályok

2016 Műszaki- és Versenyszabályok 2016 Műszaki- és Versenyszabályok A1.1 Változat A szabályzat a King of Europe Pro Series, King of Europe Pro2 Series, Queen of Europe Series, King of Touge Series, King of Asia Series, King of Desert Series,

Részletesebben

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6.

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. futam, Kecskemét, 2016. 06. 05. 1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY 1.1 A

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu VERSENYKIÍRÁS BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu 2 Amatőr Szlalom verseny A verseny megnevezése: Bakonyszentlászló Szlalom A verseny szervezője:

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

1/18. Használati utasítás OLAJSÜTŐK. line 1/18

1/18. Használati utasítás OLAJSÜTŐK. line 1/18 1/18 Használati utasítás OLAJSÜTŐK line 1/18 2/18 Fejezet TARTALOM oldal A.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...3 A.1.1 BEVEZETÉS...3 A.1.2 FIGYELMEZTETÉSEK...3 A.1.3 MOZGATÁS...4 A.1.4 KICSOMAGOLÁS...4 A.2 ÖKOLÓGIAI

Részletesebben

GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A GUMIABRONCSOK ALAPVETŐ BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK, MELYEK KÖNNYEBBÉ TESZIK A VEZETÉST Tulajdonképpen

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM FIGYELMEZTETÉS! Jelen szabályzat eseti jellegű, a 2007-es évi végleges OB. szabályzat 2007.02.27-től letölthető a futam.hu oldalról! VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM 1. A NEGYEDMÉRFÖLD KFT. bemutatja

Részletesebben

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat A Simson Kupa futamai a MAMI Kupa betétfutamaiként kerülnek megrendezésre. A Simson Kupában csak éves licenccel lehet indulni. Kategóriák: széria; speciál. Általános

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT! (M1 M2 M3 M4 kategóriák részére)

VERSENYSZABÁLYZAT! (M1 M2 M3 M4 kategóriák részére) FIGYELMEZTETÉS! A Gyorsulási versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos Gyorsulási verseny nem létezik. A Gyorsulási versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset

Részletesebben

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Motor specifikáció

Részletesebben

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága MAMS MZ Kupa SIMSON KUPA PANNONIA KUPA alapkiírása 2010 Melléklet: m szaki szabályzat Készítette: MAMS Old Timer Szakág Jóváhagyta:

Részletesebben

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI Nemzeti homológizáció vagy nemzeti homológizációs kiterjesztéssel kiegészített, lejárt FIA homológizáció alapján épített vagy átalakított, a közuti közlekedes

Részletesebben

A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI

A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI 1. A rendszer bemutatása A Public Bike System Hungary Kft. elektromos

Részletesebben

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Motor Specifikáció A motorkerékpárnak az eredeti gyártó által kell homologizáltnak lennie. A motorkerékpár megjelenésének elöl és hátulnézetből, illetve

Részletesebben

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016.

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016. A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016. 2 I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A MAMS Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 65. (4) bekezdésében

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

253. fejezet Biztonsági felszerelések (Gr. N. A. B. SP.) Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! Legutóbbi frissítés: 2006.02.18

253. fejezet Biztonsági felszerelések (Gr. N. A. B. SP.) Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! Legutóbbi frissítés: 2006.02.18 253. fejezet Biztonsági felszerelések (Gr. N. A. B. SP.) Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! Legutóbbi frissítés: 2006.02.18 1. Az olyan autót, melynek konstrukcióját veszélyesnek ítélték, a sportfelügyelők

Részletesebben

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 Készítette az MNASZ Drag és Drift Szakági Bizottsága Jóváhagyta az

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: a Gokart Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 9 1. MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

Ős-Dráva Elektromos kerékpárkölcsönző. Általános Szerződési Feltételek

Ős-Dráva Elektromos kerékpárkölcsönző. Általános Szerződési Feltételek Ős-Dráva Elektromos kerékpárkölcsönző Általános Szerződési Feltételek 1. Rendszer bemutatása A Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft. elektromos rásegítésű kerékpárkölcsönző rendszere hozzájárul, hogy

Részletesebben

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA. az MGSZ titkársága

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA. az MGSZ titkársága Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: az MNASZ Szakági Bizottság az MGSZ elnöksége az MGSZ titkársága TARTALOMJEGYZÉK I. Fejezet

Részletesebben

Müszaki könyv: Nagy porledobóhoz

Müszaki könyv: Nagy porledobóhoz Müszaki könyv Nagy porledobó Tervezö és kivitelezö: ENTRA-SYS Kft. Szeged Rigó u 29 Villeroy & Boch Magyarország Rt Padlóportöltö rendszer Oldal: 1 Müszaki könyv Nagy porledobóhoz 1. Müszaki leírás A berendezés

Részletesebben

20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése

20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése 20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése (Eljárás száma: TB-78/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ I. KÖTET AZ AJÁNLAT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, DOKUMENTUMMINTÁK

Részletesebben

1.5 A meghibásodott csavarmenetek új, az eredetivel azonos belső átmérőjű menetvágással javíthatók. (Helicoil rendszer)

1.5 A meghibásodott csavarmenetek új, az eredetivel azonos belső átmérőjű menetvágással javíthatók. (Helicoil rendszer) 252. fejezet Általános előírások a szériaautók (Gr. N), a túraautók (Gr. A), és a nagy túraautók (Gr. B) részére Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! Legutóbbi frissítés: 2005.09.13 1. ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK

Részletesebben

A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok. 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok. 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA FIGYELMEZTETÉS! A versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély mindig

Részletesebben

31/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet

31/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet 31/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxiszolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének feltételeiről, a taxiállomások

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések TERVEZET Vál Közég Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III. 28.) rendelete a köztisztaságról, a parkok és fák, valamint a közterületek védelméről Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999.

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999. BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZRT. A BUDAPESTI HELYI KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS FORGALMI UTASÍTÁSA Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával Érvényes: 1999. október

Részletesebben

Terra Kombi Kombinátor. Gépkönyv

Terra Kombi Kombinátor. Gépkönyv Terra Kombi Kombinátor Gépkönyv l./ ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS 1.1 Munkagépek-felhasználási-területe Tavaszi és őszi vetésű növények magágykészítése Kelőfélben lévő gyomok szántóföldi irtása Mütrágyák, vegyszerek

Részletesebben

3. számú melléklet. Ismertető a műfüves labdarúgó pályák használatához és karbantartásához.

3. számú melléklet. Ismertető a műfüves labdarúgó pályák használatához és karbantartásához. 3. számú melléklet Ismertető a műfüves labdarúgó pályák használatához és karbantartásához. I. A műfüves sportpályák ápolása. Jelen melléklet útmutatásul szolgál a műfű tisztításához és ápolásához. Ezen

Részletesebben

NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009

NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009 M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g L o v a s t u s a S z a k b i z o t t s á g -------------------------------------------------------- NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009 BUDAPEST 2009. ÁPRILIS 09.

Részletesebben

119. sz. Egyezmény. a gépek védőburkolatáról

119. sz. Egyezmény. a gépek védőburkolatáról 119. sz. Egyezmény a gépek védőburkolatáról A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Általános Konferenciája, Amelyet a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsa hívott össze Genfbe, és amely 1963. június

Részletesebben

DF1 / DF2. Kezelési utasítás. Kiadás 7/2004 Nyomtatás 5.2009

DF1 / DF2. Kezelési utasítás. Kiadás 7/2004 Nyomtatás 5.2009 DF1 / DF2 Kezelési utasítás Kiadás 7/2004 Nyomtatás 5.2009 Nyelv HU DF1 a következõ sorozatszámtól: 47049 DF2 a következõ sorozatszámtól: 48213 Cikkszám AC 753462 A gép azonosítója Annak érdekében, hogy

Részletesebben

A szennyvíz beemelő berendezés méretezése

A szennyvíz beemelő berendezés méretezése Az FCSM Zrt üzemeltetésébe kerülő háztartási szennyvizet szennyvízelvezető törzshálózatba juttató szennyvíz beemelők kialakításának alapvető műszaki követelményei Az ingatlanokon keletkező szennyvíz elvezetését

Részletesebben

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Kötelező reklámok elhelyezése

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom)

VERSENYKIÍRÁS. MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom) VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom) Időpontja: 2014. 06. 15. Fejezetek 1. Időbeosztás és helyszínek 2.

Részletesebben

HSE_1_G5_MOL1 Vállalkozók EBK menedzsmentje 6. sz. melléklet

HSE_1_G5_MOL1 Vállalkozók EBK menedzsmentje 6. sz. melléklet Veszélyes áruk belvízi fuvarozását érintő EBK követelmények a MOL magyarországi tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein 1. A fuvarozó kötelezettséget vállal arra, hogy a MOL-csoport magyarországi tagvállalatainak

Részletesebben

BME Fizika Tanszék Kiegészítő Tűz- és Munkavédelmi Szabályzata

BME Fizika Tanszék Kiegészítő Tűz- és Munkavédelmi Szabályzata BME Fizika Tanszék Kiegészítő Tűz- és Munkavédelmi Szabályzata Bevezetés Jelen szabályzat a BME Tűz- és Munkavédelmi szabályzatainak (MvSz) kiegészítéseként szolgál azzal a céllal, hogy a tanszéken felmerülő

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S a Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA

Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) melléklete 10.) függeléke CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALA FALUHÁZ ÉS AZ ORVOSI RENDELŐBEN MŰKÖDTETETT VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

Részletesebben

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat 1 MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat 2016 2 MAMS/SMF KÖZÖS Nemzetközi Nyílt Utánpótlás, Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai

Részletesebben

A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ

A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ TERET AD VÁLLALKOZÁSÁNAK 18% cégautó kedvezmény START400 finanszírozással akár 2 621 000Ft nettó kezdőártól* 2,5% -os Növekedési Hitelre is elérhető** KIEMELKEDŐ RAKTÉRKAPACITÁS 2 db EUR raklap is elfér

Részletesebben

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS MNASZ által regisztrált verseny A bajnokság honlapja: www.rte.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA Dömsöd Kupa VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA A verseny helyszíne: Dömsöd (Autocross pálya) Időpontja: 2013. 09.01. Fejezetek 1. Időbeosztás és helyszínek 2. Rendezés 3. Rendező

Részletesebben

MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK

MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK A MATIX kazánok olcsó, gazdaságos és nagyhatékonyságú fűtőberendezések, melyekben az égés folyamata füst termelődése nélkül megy végbe, és a károsanyag

Részletesebben

SAHARUN 2014. Részvételi feltételek és Futamszabályzat. 4.1-2014. március 04.

SAHARUN 2014. Részvételi feltételek és Futamszabályzat. 4.1-2014. március 04. SAHARUN 2014 Részvételi feltételek és Futamszabályzat 4.1-2014. március 04. Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók... 4 1.1. Saharun... 4 1.2. Rendezők, rendezőiroda, lebonyolító személyzet... 4 1.2.1.

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

A változat. a) közlekedésszervező: a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság;

A változat. a) közlekedésszervező: a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; Az előterjesztés 1/A. számú melléklete A változat /2012. (.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxi szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

IDEIGLENES. Sprint. Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata

IDEIGLENES. Sprint. Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata 1 IDEIGLENES Sprint Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata PS. Területi Bajnokság SP. Területi Bajnokság PWS. Területi és Országos Bajnokság Szabadidős-amatőr utánpótlás autós technikai

Részletesebben

Üzemeltetõi kézikönyv

Üzemeltetõi kézikönyv Üzemeltetõi kézikönyv karbantartási tudnivalókkal Second Third Edition Seventh First Printing Printing Part No. 97780HU 43645 Üzemeltetői kézikönyv Harmadik kiadás Első nyomtatás Fontos A munkagép használata

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Utolsó frissítés: 2010.01.28 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani

Részletesebben

Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2009. (X. 19.) Ök. rendelete a köztisztaságról

Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2009. (X. 19.) Ök. rendelete a köztisztaságról Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2009. (X. 19.) Ök. rendelete a köztisztaságról Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata 2016 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Titkársága További szakági információk:

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén!

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell

Részletesebben

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ III. SRT RALLYSPRINT KUPASOROZAT V. FORDULÓ CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ regisztrált verseny Versenykiírás A verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu

Részletesebben

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra A próba össztávja: Id méréses futamok: 0-40 nevez között 16 km (Ő x Ő kör) 40 nevez felett 1ő km (3 x ő kör)

Részletesebben

Kerékpár és kerékpáros kötelező és ajánlott felszerelése

Kerékpár és kerékpáros kötelező és ajánlott felszerelése Kerékpár és kerékpáros kötelező és ajánlott felszerelése Kötelező felszerelés Fehér színű első lámpa Piros színű hátsó lámpa Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő

Részletesebben

9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet

9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet 1. oldal 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról 1 A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény 47. (2) bekezdésének

Részletesebben

MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat Kötelező reklámok elhelyezése A kupasorozat díjait adó támogatóink reklámjait kötelezően el kell helyezni, a motorkerékpár első és hátsó sárvédőire! Amennyiben

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS (Tervezet)

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS (Tervezet) Amely létrejött egyrészről: VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS (Tervezet) Név: Országos Egészségfejlesztési Intézet Székhely: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. PIR szám: 630061 Adószám: 16606416-2-43 Statisztikai

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz.

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz. VERSENYKIÍRÁS AMTOSZ által regisztrált verseny Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama A bajnokság honlapja: www.amtosz.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(I.29.) rendelete a közterületek, ingatlanok rendjéről és a település köztisztaságáról

Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(I.29.) rendelete a közterületek, ingatlanok rendjéről és a település köztisztaságáról Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(I.29.) rendelete a közterületek, ingatlanok rendjéről és a település köztisztaságáról Cigánd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város

Részletesebben

30/1988. (IV. 21.) MT rendelet. a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról. A Tv. 2. -ához. A Tv. 5. -ához

30/1988. (IV. 21.) MT rendelet. a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról. A Tv. 2. -ához. A Tv. 5. -ához 30/1988. (IV. 21.) MT rendelet a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Tv.) 48. -ának (2) bekezdésében kapott

Részletesebben

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL 2005.03.08 1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL Legutóbbi frissítés: 2005-03-07 Mellékelve! A versenyzők felszerelése az Országos Bajnokságok futamain TARTALOMJEGYZÉK I. GÉPKÖNYVEZÉSI IDŐPONTOK... 1 II. NEMZETI

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Szeptember 2. Vasárnap 22:00 Nevezési zárlat 2012. Szeptember 8. Szombat

Részletesebben

VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS

VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA A verseny helyszíne: Túrkeve Autocross Pálya (Keviring) Időpontja: 2015. 08.01. Fejezetek 1. Időbeosztás és

Részletesebben

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI ÉS KARBANTARTÁSI INFORMÁCIÓK KÓD: 9L1271 K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V ELECTROLUX KÉSZÜLÉK CSALÁD AUTOMATIKUS MŰKÖDÉSŰ JÉGKÁSA KÉSZÍTŐ BERENDEZÉS ELECTROLUX LEHEL Kft.

Részletesebben

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel

Részletesebben

I. LAKTANYA SZLALOM 60 NAGYGOMBOS LAKTANYA

I. LAKTANYA SZLALOM 60 NAGYGOMBOS LAKTANYA I. LAKTANYA SZLALOM 60 I. NAGYGOMBOS LAKTANYA 2013-11-24 MNASZ REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATBAN A VERSENY SZERVEZőJE: SPEED RALLY TEAM SPORTEGYESÜLET A VERSENY HIVATALOS HONLAPJA: WWW.CSAPASSuNK.Hu A VERSENY VEZETőSÉGE:

Részletesebben

Tűzvédelmi szabályzat

Tűzvédelmi szabályzat Tűzvédelmi szabályzat 2015 15. S z a b á l y z a t Oldal: 2/157. Beosztás Név Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta tűzvédelmi kancellár Szenátus nevében: szolgáltató műszaki igazgató rektor Szentgyörgyvölgyi

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 123-224876. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 123-224876. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/26 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:224876-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 123-224876 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

Előszó. Megjegyzés /Figyelem /Vigyázat. MEGJEGYZÉS = Fontos tájékoztató a kezeléssel. FIGYELEM = Ezt a jelzést olyan helyeken

Előszó. Megjegyzés /Figyelem /Vigyázat. MEGJEGYZÉS = Fontos tájékoztató a kezeléssel. FIGYELEM = Ezt a jelzést olyan helyeken Előszó Köszönjük, hogy a KEEWAY termékét választotta. A motorozás egy nagyon izgalmas sport, de mielőtt útra kelne, kérjük tanulmányozza figyelmesen ezt az útmutatót. Ez az útmutató leírja a jármű helyes

Részletesebben

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 Készítette az MNASZ Drag és Drift Szakági Bizottsága Jóváhagyta az

Részletesebben

(4) A hivatal jogi személy, a saját költségvetési előirányzata körében önálló költségvetési szerv.

(4) A hivatal jogi személy, a saját költségvetési előirányzata körében önálló költségvetési szerv. 1 ÓCSA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2000./XI.8./ sz. ÖK. rendelete Ócsa Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Ügyrendjéről Ócsa Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról

Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról 1 3.. Melléklet a /2009. számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2009. (.) Korm. r e n d e l e t e Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról A Kormány az elektronikus közszolgáltatásról szóló 2009.

Részletesebben

V. GYULAI VÁRFÜRDŐ KUPA 2016

V. GYULAI VÁRFÜRDŐ KUPA 2016 V. GYULAI VÁRFÜRDŐ KUPA 2016 TEREP-RALLYE NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA TEREP-RALLYE BAJNOKSÁG IV. FUTAMA 2016. 06. 03-05. VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: BEMUTATÁS... 2 IDŐPONTOK:...

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete

Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-10-15-2015-12-31 Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA A tűz elleni védekezésről szóló 1996. évi XXXI. törvény 19. (1) bekezdésében, a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 33/1999. (IX.24.) BM rendelettel módosított 30/1996. (XII.6.) BM sz. rendeletben

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések, legfontosabb információk

Gyakran ismételt kérdések, legfontosabb információk Gyakran ismételt kérdések, legfontosabb információk Árak: 2016.03.31. éjfélig történő foglalás esetén 10% előfoglalási kedvezménnyel: 359 2016.03.31 éjféltől: 399 Az utak előleg befizetésével foglalhatók,

Részletesebben

Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki futamok szabvány formájától.

Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki futamok szabvány formájától. A RALLYE ELNEVEZÉSE: IDŐPONTJA: HELYSZINE: VII. OMV TESZTRALLYE 2003. MÁRCIUS 16. (vasárnap) ÉCS, RÁBARING Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki

Részletesebben

A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata

A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata KIVONAT A PALACKOS PÉBÉ ÜZLETSZABÁLYZATBÓL A palackos pébégáz-forgalmazás üzletszabályzata Kiadás: 2015.08.31. Revízió: 3.1 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1.1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA...

Részletesebben

85. Melléklet: 86. számú Elõírás. A hatályba lépett az Egyezmény Mellékleteként 1990. augusztus 1-én

85. Melléklet: 86. számú Elõírás. A hatályba lépett az Egyezmény Mellékleteként 1990. augusztus 1-én E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 }Rev.1/Add.85. 1993. március 5. ENSZ-EGB 86. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1-

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- Készítette: Kálló Csaba ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- A rendezvény megnevezése: A rendezvény helyszíne: Közgáz Évzáró Fesztivál 8251,Zánka, Erzsébet üdülőközpont és tábor hrsz 030/13 A rendezvény

Részletesebben

A kerékpárok, a mopedek, az állati erővel vont járművek és a kézzel húzott vagy tolt járművek által teljesítendő minimális műszaki feltételek

A kerékpárok, a mopedek, az állati erővel vont járművek és a kézzel húzott vagy tolt járművek által teljesítendő minimális műszaki feltételek A kerékpárok, a mopedek, az állati erővel vont járművek és a kézzel húzott vagy tolt járművek által teljesítendő minimális műszaki feltételek 14. cikk A közúti forgalomban való részvételük céljából a kerékpárokat

Részletesebben

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 Készítette: Az MNASZ Rallye Bizottsága Jóváhagyta: Az MNASZ sporttanácsa TARTALOMJEGYZÉK: 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK... 3 1.1 A MARB országos bajnokság

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep

Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep Használati útmutató 1.3G-28001-C06 Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep 1027B06 Előszó a használati utasításhoz A használati utasítás célja, hogy megismerjük

Részletesebben