Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány évi szakmai. munkájának bemutatása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 2015. évi szakmai. munkájának bemutatása"

Átírás

1 Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány évi szakmai munkájának bemutatása

2 1. Alapítvány adatai Alapítvány neve: Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Székhely: 6200 Kiskőrös, Mező u. 16. Telephely: 1094 Budapest, Angyal u. 36. Bírósági bejegyzés kelte: május 10. Bírósági bejegyzés száma: Pk /1999. Adószám: Közhasznú jogállása: közhasznú április Az Alapítvány tevékenysége Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, Szociális tevékenység, az alapítvány a daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekekkel kapcsolatban felmerülő egészségügyi és szociális feladatok elvégzésében vállal részt kulturális tevékenység, az alapítvány részt vállal az egészségügyi képzésben, továbbképzésben és felvilágosításban, az alapítvány a célkitűzéseivel összhangban rendezvényeket, konferenciákat szervez, valamint kiadványokat szerkeszt, illetve jelentet meg, az Alapítvány az Ectv. VII. fejezet szerinti közhasznú jogállású alapítvány, tekintettel az alapítvány egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, valamint szociális és családsegítő tevékenységére. Az évi CLIV. törvény az egészségügyről 37. (1) 42. (2) a., 100 (1) 100. (2), a lelki gondozás, a beilleszkedés, rehabilitációs tevékenység, az életminőség javítása. Az alapítvány tevékenysége során együttműködik egyéni és közösségi kezdeményezésekkel, civil szerveződésekkel, önkormányzatokkal, minisztériumokkal, intézményekkel és más alapítványokkal, Közvetlen részvétel a magyarországi gyermekkórházak által végzett közfeladatok végrehajtásának előmozdításában, a gyógyító tevékenység és a közfeladatok megvalósításának anyagi támogatása útján, A felsorolt alapítványi célok és feladatok megvalósításához szükséges anyagi források gyűjtése, támogatás-adományszervező tevékenység.

3 A beteg gyermekek gyógyulását és felzárkóztatását elősegítő nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, beleértve a felnőttoktatást, nevelést, képességfejlesztést és ismeretterjesztést, A beteg gyermekek és hozzátartozóik részére információ szolgáltatása, segítségnyújtás a jogi problémák megoldásában. Felnőtt oktatás szervezése, a gyermekonkológiai szakterületen dolgozó szakemberek képzése. 3. Az Alapítvány munkájának bemutatása Az alapítvány 1999-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyulását. Tudjuk, hogy milyen súlyos helyzetbe kerülnek a családok a betegség idején, a legnagyobb segítség számukra, hogy valamennyi szolgáltatásunk térítésmentes a daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek. Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején. Tizenhét éves munkánk során nagy erőt és hitet adott a meggyógyult gyermekek mosolya, és hitet ad az összefogás, amit megtapasztalunk nap mint nap, törekvéseinket támogató embertársaink révén. Hozzájárulunk a gyógyító eljárásokhoz, orvosi műszerekkel, eszközökkel támogatjuk a gyermekonkológiai központokat, kiemelkedően a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai és hematológiai osztályait, ahol a magyarországi daganatos és leukémiás gyermekek 53%-át gyógyítják. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a sokszor évekig tartó kórházi kezelések idején közvetlenül a betegágyak mellett segítsük a daganatos és leukémiás gyermekek testi erőnlétének javítását. Az alapítvány kuratóriumában orvosok és civilek dolgoznak együtt. Így egyre többet tehetünk a súlyos betegséggel küzdő gyermekekért, családjukért, és a kórházi gyógyító munka hatékonyságáért. Programjainkkal segítünk a betegség okozta szenvedések enyhítésében és a betegséggel járó lelki terhek feldolgozásában. Tevékenységünk fő célja, hogy az orvosi eljárásokat kiegészítve minél több gyermeknek segítsünk abban, hogy a kórházban töltött időt testileg és lelkileg könnyebben átvészeljék. Arra törekszünk, hogy a gyógykezelés idején is a lehető legjobb életminőséget biztosítsuk a beteg gyermekeknek. Szolgáltatásaink térítésmentesek a daganatos és leukémiás gyermekeknek és családjuknak.

4 2015. december 31-ig regisztrált gyermekeink száma, akik betegségük alatt igénybe vették szolgáltatásainkat: 2485 fő. Valamennyi programunk, szolgáltatásunk térítésmentes a daganatos gyermekek és családjuk számára. Klinikai támogatás Műszervásárlással és az onkológiai és hematológiai osztályok felújításának támogatásával segítjük közvetlenül a gyógyító munkát, elsősorban a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikáján, ismertebb nevén a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ben klinikai fejlesztések, támogatások: SE II. sz. Gyermekklinika hematológiai protokoll klinika biztonsági rács hematológiára Tájékoztató dvd konferenciára fényképezőgép+adapterek ambulancia laborba konferencia orvosoknak fürdőszoba felújítás hematológiai osztály betegkiültető székek FACS készülék fragment hossz analízis szoftver mikroszkóphoz mikroszkóp tartozék egyéb eszközök vásárlása hematológia 2005-ben megnyitott Mama-lakásaink folyamatosan működnek és az édesanyák rendelkezésére állnak. A kezelések alatt álló gyermekek és szülőjének térítésmentesen biztosítunk szálláslehetőséget a kezelések idejére. Kezelések alatt lévő gyermekek szállítása. Kisbuszunkkal térítésmentesen segítünk a daganatos és leukémiás gyermekek kórházba, vizsgálatokra, kezelésekre való eljutásában és a kórházból való hazaszállításban. A kezelések végén, amikor a gyermeknek amúgy is rossz közérzete van, rendkívül érzékeny a fertőzésekre nem kell várakoznia, más betegekkel együtt utaznia, mert alapítványunk kisbusza hazaszállítja. Alapítványunk adományokból és a személyi jövedelemadó 1%-ából működteti beteg gyermek szállítását, állami támogatást nem kapunk.

5 2000 óta Pektor Gabi gyógytestnevelő vezetésével a Játékos tornaórák programmal közvetlenül a betegágyak mellett segítjük a daganatos és leukémiás gyermekek testi erőnlétének javítását. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hosszú kórházi tartózkodást, az ágyhoz, infúzióhoz kötött gyermekek fizikai állapotát javítsuk. Törekszünk, hogy a mozgásterápia az izmok átmozgatása mellett, oldja a feszültséget, mosolyt csaljon a gyermekek arcára, ezért nagyon sok játékos elemmel egészítette ki Pektor Gabi a programot. Klinikán kívüli támogatás Mindenjó Ház 2009 óta a kórházon kívüli rehabilitációs programunkban kiemelkedő helyet foglal el, ahol terápiás lehetőségekkel várjuk a súlyos betegséggel küzdő kis betegeket. Itt vízi- művészet,- állat- terápia várja a beteg gyermekeket. Emellett kézműves foglalkozásokkal, lelki támogatással segítjük a gyermekek gyógyulását. A Mindenjó Házban szerveztük az országos gyermeknapot, a Játékos tornaórák képzést, a Gyógyult Fiatalok Klubját, a Mama Klubot és a nyári táborainkat is. Nyári tábort négy alkalommal szerveztünk: a Heim Pál kórházban, a debreceni Klinika gyermekonkológiai osztályán és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika gyermekonkológiai osztályain kezelt gyermekeknek. A kiskőrösi Rehabilitációs Központ Lélekfejtegető programja lelki segítséget nyújt a betegséggel való megküzdésben. Tapasztalataink szerint a kiskőrösi programon részt vett gyermekek újult erővel térnek vissza a kórházba, sokkal együttműködőbbek, sokkal jobban viselik a kezelések okozta nehézségeket. A foglalkozások jelentősen hozzájárulnak a gyógyult illetve sérült gyermekek visszatéréséhez a társadalomba. Kézműves foglalkozásokkal színesítjük a programokat. A Mindenjó Házban a gyerekek különböző kézműves technikákkal ismerkednek meg. Az elkészítés sikerélményt, örömöt jelent számukra. Figyelünk a kézügyesség fejlesztésére, felszínre hozzuk a bennük szunnyadó kreativitást. A kész alkotásokat hazavihetik a gyermekek. A komplex művészetterápia vers és zenehallgatással, alkotómunkával történik. A beteg vagy már gyógyulófélben lévő gyermekek lelki ráhangolódásuk révén lehetővé válik a betegséggel, hospitalizációval járó traumatikus élmény feldolgozása. A vízi terápia az ortopéd műtéten átesett gyermekeknek, a betegségük miatt végtagvesztett gyermekeknek jelent kiemelkedő segítséget. A víz megtartó ereje pl. az egyensúly zavarokkal küzdő agydaganatos gyermekeknek is sokat segít, hiszen olyan mozdulatok elvégzésére képesek és ezáltal sikerélményhez jutnak melyekre a szárazföldön nem képesek. A vízbeli mozgás átmozgatja a gyermek izmait, olyan területeket is érint, melyek a szárazföldi tornánál nem mozognak. A víz élmény is gyermekeknek, hiszen betegségük miatt nem járhatnak közösségi fürdőkbe, így gyakran évekre kimarad az életükből az úszás, a fürdés adta jótékony élmény.

6 Moszkva Győztesek Versenye Hatodik alkalommal vettünk részt a Moszkvában megrendezésre kerülő a World Children s Winners Games, the athletic competitions for childhood cancer survivors elnevezésű programon, melyet a moszkvai The World Children's Winners' Games by Podari Zhizn Charity Fund, elnevezésű alapítvány szervez. A Győztesek Versenye egy nemzetközi sportverseny, amelyen olyan 7-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyermekek három korcsoportban (7-9 év, év, év) és több sportágban (futball, sakk, asztalitenisz, 10 méteres légpuska-lövészet, 60 és 100 méteres futás, 25 és 50 méteres mell, hát és gyorsúszás) mérhetik össze erejüket, minden gyermek két sportszámban indulhat. 18 gyermek és ugyanennyi kísérő vehetett részt a programon. A részvételüket a szervező moszkvai alapítvány támogatja. Az utazás költségeit biztosítja alapítványunk. Támogatásokból finanszírozni tudtuk az útiköltségeket. Családtámogatás Valamennyi szolgáltatásunk családsegítés is egyben. Óriási anyagi gondot veszünk le a családok válláról mama lakásaink biztosításával és a kezelések alatt álló gyermekek szállításával is. Mindemellett a legindokoltabb esetekben, a legrászorultabb családoknak anyagi támogatást is nyújtunk. Rendszeresen kapunk adományokat saláta, ásványvíz, egyéb használati eszközök, ruházat stb. amit a rászoruló családok között osztunk szét. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika mindhárom onko-hematológiai osztályain, valamint az ambulancián ásványvizes automatát üzemeltetünk, ezzel is megkönnyítjük a kórházban lévők életét. Minden szolgáltatásunk térítésmentes a daganatos betegségben szenvedő gyermekek és családjuk számára. Szociális munkásunk a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályain segíti a családokat. Játékos tornaórák képzés Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkatársai által kidolgozott és az Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezésfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal által 35603/2014 -es nyilvántartási számon minősített 40 órás, (20 kredit pontot érő) Játékos Tornaórák elnevezésű mozgás rehabilitációs képzését szeretnénk figyelmébe ajánlani minden olyan szociális munkásnak, gyógytornásznak, kórházpedagógusnak, gyógypedagógusnak, nővérnek, pszichológusnak, művészetterápiás szakembernek, aki az ország gyermekkórházaiban, elsősorban Onkológiai Központjaiban dolgozik a gyermekek ápolásáért, rehabilitációjáért, fejlesztéséért.

7 Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 1999 óta működteti a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika Onkológiai és Hematológiai osztályain mozgás rehabilitációs programját. Összegyűjtöttük tizenhat év tapasztalatát, s ezeket a Játékos Tornaórák képzés keretében szeretnénk továbbadni a gyermekonkológiákon dolgozó segítő szakembereknek ben a hetedik Játékos Tornaórák képzést bonyolítottunk le. A tanfolyamot elvégző kollégák visszajelzései alapján- a tanultakat eredményesen használják a gondjaikra bízott gyermekek fejlesztésében. Klubjaink Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány közreműködésével 2008-ban megalakult Gyógyult Fiatalok Klubja évente egy alkalommal tart 3-4 napos programot a Mindenjó Házban. Tagjai olyan fiatalok, akik már legyőztek valamilyen daganatos betegséget és ma teljes életet élnek. A klub és a résztvevők célja, hogy tapasztalataikkal segítsék azokat a társaikat, akik még nem teljesen egészségesek. Önkénteseink nagy része szintén gyógyult fiatal. Három napos ingyenes rehabilitációs programot szerveztünk daganatos, leukémiás gyermekek szülei részére Mama Klub elnevezéssel. A program során az igényeknek megfelelően nyújtunk segítséget, hogy lelkileg felkészültek legyenek az előttük álló küzdelmekre. Többek között lélekfejtegető, és művészetterápiás programokkal várjuk őket. Szabad idős programok Nagyon fontos, hogy a hosszú kórházi tartózkodást oldjuk, közös élményekhez juttassuk a családokat. Ezért rendszeresen szervezünk közös programokat ben az alábbi programokat szerveztük: Január, Tropicarium Február, Operaház, Csodák Palotája Március, Farsang, Cirkusz Április, Motoros nap Május, Gyereknap Október, Velencei tó túra November, Mozi December, Karácsony

8 Ellenőrzés, önellenőrzés Alapítványunknál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adóigazgatósága 2015-ben is ellenőrzést végzett. Az ellenőrzés a vizsgálat alá vont kötelezettségek tekintetében megállapítást nem tett.

B.V.Kirova A neurológiai tünetek EMF- (EHF)-punktúrás terápiája//a nemzetközi részvétellel megrendezett

B.V.Kirova A neurológiai tünetek EMF- (EHF)-punktúrás terápiája//a nemzetközi részvétellel megrendezett Az idegrendszer megbetegedései B.V.Kirova A neurológiai tünetek EMF- (EHF)-punktúrás terápiája//a nemzetközi részvétellel megrendezett Magánpraxis Bulgária Milliméteres hullámok a kvantumgyógyászatban

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013.

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. szeptember 01-től önálló intézményként működik a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház, melynek feladat ellátási helye: a Könyvtár és a Tájház. Személyi feltételek:

Részletesebben

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja 1. Bevezetés Az Európai Unió a nyolcvanas évek óta minden évben kiválaszt egy európai szemszögből fontos témát,

Részletesebben

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM:

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM: SEGÍTÜNK! WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 ALAPÍTVA 1999 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36. ISBN: 978-963-88259-1-9 AZ EGYÜTT A DAGANATOS

Részletesebben

Szűrőprogramok Országos Kommunikációja. Kiemelt projekt Kedvezményezett: Országos Tisztifőorvosi Hivatal (TÁMOP 6.1.3)

Szűrőprogramok Országos Kommunikációja. Kiemelt projekt Kedvezményezett: Országos Tisztifőorvosi Hivatal (TÁMOP 6.1.3) Szűrőprogramok Országos Kommunikációja Kiemelt projekt Kedvezményezett: Országos Tisztifőorvosi Hivatal (TÁMOP 6.1.3) Szűrőprogramok Országos Kommunikációja A projekt átfogó célja: az egészségkommunikáció

Részletesebben

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96. (6) bekezdése

Részletesebben

Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány - Misek Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány - Misek Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány Dr. Simkó Csaba osztályvezető főorvos A hospice ellátás lényege Hospice (menedék) néven illetik szerte a világon azon intézményeket, ahol aktív, gyógyító célú onkológiai

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24 SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 2016.01.20. 15:54:24 WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés 1 Szücs Jövőjéért Közalapítvány 8572 Bakonyszücs, Kossuth u. 1. Adószáma: 18929483-1-19 Alapító Okirat száma: 46/1999.(XI.30.) B.szücs Kt. Bejegyezte: Veszprém Megyei Bíróság 1999.december 13-án. PK.60

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ

SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ A Szolgáltatástervezési koncepciót a Képviselőtestület 500/2004./XI.ÖK/XII.15./ sz. határozatával elfogadta. Budapest, 2004. december

Részletesebben

2012.évi KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (2012.01.01-2012.12.31.)

2012.évi KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (2012.01.01-2012.12.31.) DÁVID Kisemberek Társasága 1191 Budapest, Hunyadi u.31.sz. VI/18. Adószám: 188634-1-43 Jogállása: Közhasznú szervezet Bírósági végzés: 7.Pk. 61.125/1996/2. 212.évi KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

Részletesebben

Környezet állapota. Közlekedési hálózat helyzete

Környezet állapota. Közlekedési hálózat helyzete Környezet állapota A telep kertvárosias lakóterület, jobbára gondozott házakból áll. 334 db családi ház található az akcióterületen, melyek az 1970-es, 1980-as években épültek. További éületek: Közösségi

Részletesebben

Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2

Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2 Gyógyulj Velünk Egyesület KÖZGYŰLÉS 2016/2 1 JAVASLAT A Gyógyulj Velünk Egyesület Közgyűlésének napirendjére Helyszín: 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7, Egyesített Szent István és Szent László Kórház

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Alkohol-Drogsegély Ambulancia 8582 FARKASGYEPŰ PETŐFI U. 42.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Alkohol-Drogsegély Ambulancia 8582 FARKASGYEPŰ PETŐFI U. 42. Alkohol - Drogsegély Ambulancia SZENVEDÉLYBETEGEK KÖZÖSSÉGI ALAPELLÁTÁSA PÁPA ÉS KISTÉRSÉGE DEVECSER ÉS KISTÉRSÉGE 8582 FARKASGYEPŰ PETŐFI U. 42. SZAKMAI BESZÁMOLÓ Tárgy: Alkohol-Drogsegély Ambulancia

Részletesebben

Az Iskolaszanatórium Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2013-es esztendőről

Az Iskolaszanatórium Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2013-es esztendőről Az Iskolaszanatórium Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2013-es esztendőről 1. A SZERVEZET AZONOSÍTÓ ADATAI: Neve: ISKOLASZANATÓRIUM ALAPÍTVÁNY Székhely: 1118 Budapest, Rimaszombati út 2-4. Bírósági

Részletesebben

FELHÍVÁS TANFOLYAMRA

FELHÍVÁS TANFOLYAMRA A Borsod-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház és a Semmelweis Egyetem, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika FELHÍVÁS TANFOLYAMRA Légúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája

Részletesebben

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól Mottó: A Kultúra fáján vannak ugyan fanyar gyümölcsök is amelyek termései a kultúrának, de ettől még a fa gyümölcsfa marad. Az, hogy mennyi a fanyar és mennyi a nemes gyümölcs a legtöbb esetben nem a fától

Részletesebben

HÁZIORVOST ÉRINTÔ ÚJ RENDELETEK

HÁZIORVOST ÉRINTÔ ÚJ RENDELETEK HÁZIORVOST ÉRINTÔ ÚJ RENDELETEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAPBÓL TÖRTÉNÔ FINANSZÍROZÁSÁNAK RÉSZLETES SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 43/1999. (III. 3.) KORM. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL A kötelezô

Részletesebben

TÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÖSSZEHANGOLÁSA A MOHÁCSI JÁRÁSBAN

TÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÖSSZEHANGOLÁSA A MOHÁCSI JÁRÁSBAN ÁLLAMREFORM OPERATÍV PROGRAM TÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÖSSZEHANGOLÁSA A MOHÁCSI JÁRÁSBAN KÓDSZÁM: ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0115 1. A Mohácsi Járás A Mohácsi Járás települései földrajzilag egymással

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a minősített továbbképzésekről

T Á J É K O Z T A T Ó a minősített továbbképzésekről T Á J É K O Z T T Ó a minősített továbbképzésekről z Egészségügyi Szak- és Továbbképzési izottság (ESZT) 200. májusi megtartott ülésén újabb továbbképzési programokat minősített, amelyeket az alábbi táblázat

Részletesebben

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2015. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: 7400 KAPOSVÁR, CSOKONAI U. 4. AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE:

Részletesebben

Beszámoló az egészségügyi integrációról

Beszámoló az egészségügyi integrációról Előterjesztő: Szegedi Tudományegyetem Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 01/10759-31/2010. Tárgy: Beszámoló az egészségügyi integrációról Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Ikt.sz.: 74-2/2015. 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Ügyintéző: Ősze Józsefné Tel: 74/496-782 Ügyintézés helye: Őcsény, Perczel u. 1. e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. ÉVRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. ÉVRŐL 16-858-5/2013. sz. előterjesztés 3. sz. melléklete SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. ÉVRŐL Az intézmény szociális alapszolgáltatásokat, valamint a személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátást, ápolást

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2015.

Tisztelt Képviselő Testület! Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2015. Tisztelt Képviselő Testület! Újra elérkezett az éves beszámoló ideje. 2015 tavaszától 1fő 4 órás művelődésszervezővel gyarapodott a közalkalmazottak száma intézményünkben, így a közalkalmazotti létszámunk

Részletesebben

VADASKERT ALAPÍTVÁNY a Gyermekek Lelki Egészségéért (1021 Budapest, Lipótmezei út 1-5.) TANFOLYAMOK 2016. I. félév

VADASKERT ALAPÍTVÁNY a Gyermekek Lelki Egészségéért (1021 Budapest, Lipótmezei út 1-5.) TANFOLYAMOK 2016. I. félév anfolyamok 2016. I. fe le v - Vadaskert Alapı tva ny 1 / 10 2016.01.14. 20:03 Tárgy: Tanfolyamok 2016. I. félév - Vadaskert Alapítvány Feladó: Vadaskert Alapítvány Dátum:

Részletesebben

MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye OM 200924

MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye OM 200924 MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye Az iskolai munkatervet 2012. augusztus

Részletesebben

Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM. Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató

Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM. Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM 2015 Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató Tartalomjegyzék 1. EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM... 3 1.1. Az iskola egészségnevelési szemlélete...

Részletesebben

Míg a halál el nem választ

Míg a halál el nem választ FÖLDESI ENIKŐ HAUSER PÉTER GARAMI MIKLÓS 1 Míg a halál el nem választ Esetbemutatás Összefoglalás Amennyiben a rosszindulatú daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyító kezelése eredménytelen, a

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk!

Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk! Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk! Felnőttképzési Intézetünk 1991. óta működik, mint akkreditált felnőttképzés intézet és vizsgaközpont. Fő profilunk az iskolarendszeren kívüli felnőtt szakképzés,

Részletesebben

1/2012. (V. 31.) EMMI rendelet

1/2012. (V. 31.) EMMI rendelet 1/2012. (V. 31.) EMMI rendelet ONKOTEAM Általános feltételek: A daganatos betegek ellátása komplex feladat, így a betegek optimális ellátásának meghatározása több szakterület orvosainak együttes feladata.

Részletesebben

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátások bemutatása.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 175-5/2011. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok 2. melléklet Egészségfejlesztési Intézkedési Terv évre Szervezet, intézmény megnevezése (felelős) Városi Egészségfejlesztési Munkacsoport Védőnői szolgálat Védőnői szolgálat Intézkedések, programok Helyi

Részletesebben

Bácsalmási Járás Esélyteremtő Programterve

Bácsalmási Járás Esélyteremtő Programterve Az Államreform operatív program keretében megvalósuló ÁROP-1.A.3.-2014 kódszámú Adjunk esélyt mindenkinek! projekt Bácsalmási Járás Esélyteremtő Programterve Gesztor település: Bácsalmás Város Önkormányzata

Részletesebben

Szám: 1/570-.. /2014. Előkészítő Váradi Gézáné : intézményvezető E L Ő T E R JE S Z T É S a Képviselő-testület 2014. április 30-i ülésére

Szám: 1/570-.. /2014. Előkészítő Váradi Gézáné : intézményvezető E L Ő T E R JE S Z T É S a Képviselő-testület 2014. április 30-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: 1/570-.. /2014. Előkészítő Váradi Gézáné : intézményvezető E L Ő T E R JE S Z T É S a Képviselő-testület 2014.

Részletesebben

PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014.

PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014. PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014. Pályázat kiírója: Emberi Erőforrások Minisztere KLIK Kisbéri Tankerület 2870 Kisbér, Széchenyi utca 2.

Részletesebben

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Ikt. sz.: 2022/2011. Javaslat a Baglyaskő Idősek Átmeneti Otthona, valamint az Ezüstfenyő Idősek Otthona Idősek Klubja éves

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat

10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat 10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat Tárgy: 2004. évi közművelődési terv Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2004. évre szóló közművelődési munkatervet az alábbiak szerint fogadja

Részletesebben

A mi négy évünk. Biogázüzem Nyírbátorban

A mi négy évünk. Biogázüzem Nyírbátorban A mi négy évünk A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség az 1990-ben történt alapításától kezdve ellátja hatósági feladatait, figyeli és értékeli a környezet állapotát, értékeli

Részletesebben

Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL

Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL A mindenkinek folyamatosan magas színvonalon, ingyenesen biztosított egészségügyi ellátás

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 0 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZINI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013 0 1 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések 2 II. Működési szabályok 4 1. A működés rendje, nyitva tartás, gyermekeknek, a tanulóknak,

Részletesebben

Módszertani sokféleség

Módszertani sokféleség Módszertani sokféleség Egyéni anyanyelvi fejlesztés a Hallássérültek Tanintézetében A gyermeki személyiség egyénre szabott fejlesztése a korszerű pedagógia egyik legfontosabb követelménye. Fel kell mérni,

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés 2003

Közhasznúsági Jelentés 2003 Közhasznúsági Jelentés 2003 Számviteli beszámoló 2003. 01. 01. 2003. 12. 31. Nyitó pénzkészlet Adományok MATÁV adományvonal SZJA 1% Pályázat Kamatbevétel 7 227 911 Ft 5 389 281 Ft 10 519 500 Ft 22 167

Részletesebben

HIV/AIDS JOGI SZABÁLYOZÁSA

HIV/AIDS JOGI SZABÁLYOZÁSA HIV/AIDS SZŰRŐVIZSGÁLATOK JOGI SZABÁLYOZÁSA Dr. Molnár Zsuzsanna Dr. Dudás Mária OEK Járványügyi osztály 1 JOGI SZABÁLYOZÁS TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS I. 10/1985. (Eü.K.16.) EüM utasítással módosított 19/1966.

Részletesebben

Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ 5600 Békéscsaba, Ady Endre u. 30-34. Telefon: 06 (66) 540-394 Fax: 06 (66) 540-399 E-mail: eszibcs@invitel.hu www.bkeszi.hu Békéscsabai Kistérségi Egyesített

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag)

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag) 1 (Tervezett verzió!) PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag) Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.) A cég: Jogi formája: Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító okirat

Részletesebben

szka105_17 É N É S A V I L Á G Készítette: tóth Tamás Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5.

szka105_17 É N É S A V I L Á G Készítette: tóth Tamás Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5. szka105_17 É N É S A V I L Á G Anyu, ne gyújts rá! Készítette: tóth Tamás Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5. ÉVFOLYAM tanári Anyu, ne gyújts rá! 5. évfolyam 243 MODULVÁZLAT

Részletesebben

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK 2009. 2 KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK MUNKATERVE Az intézményi beszámoló és munkatervkészítés mindig jó alkalom a szakmai feladatok ismételt számbavételére.

Részletesebben

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Tájékoztató Hajdú-Bihar megye lakosságának egészségi állapotáról

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Tájékoztató Hajdú-Bihar megye lakosságának egészségi állapotáról Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Tájékoztató Hajdú-Bihar megye lakosságának egészségi állapotáról T a r t a l o m j e g y z é k 1. BEVEZETÉS... 4 2. ADATFORRÁSOK... 4 3. ELEMZÉSI MÓDSZEREK... 4 4.

Részletesebben

2011. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2011.01.01. - 2011.12.31.)

2011. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2011.01.01. - 2011.12.31.) Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (RIROSZ) 1082. Budapest Üllői út 82. Statisztikai számjel: 18192328-9499-529-01 Jogállása: Közhasznú szervezet Bírósági végzés: Pk.60238/2006/4

Részletesebben

ETK-EDUVITAL ELŐADÁSSOROZAT. Vas utcai délutánok. 2014/2015 II. félév és 2015/2016 I. félév

ETK-EDUVITAL ELŐADÁSSOROZAT. Vas utcai délutánok. 2014/2015 II. félév és 2015/2016 I. félév ETK-EDUVITAL ELŐADÁSSOROZAT Vas utcai délutánok 2015 2014/2015 II. félév és 2015/2016 I. félév Összeállította: Dr. Urbán Veronika főiskolai tanár Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Alapozó Egészségtudományi

Részletesebben

Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért

Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért I. BEVEZETÉS A Marcali Városi Kulturális Központ a városban a közművelődés egyik alapintézménye. Szolgálja a szocializáció tudatos alakítását,

Részletesebben

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!!

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!! "Bodrogközi Információs Pontok" TÁMOP-5.1.1-11/1/A-2012-0009 Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás 3973 Cigánd, Fő utca 80. KÉRDŐÍV A BODROGKÖZI MŰVELŐDÉSI ÉS SZABADIDŐ ELTÖLTÉSI SZOKÁSOK ÉS IGÉNYEK

Részletesebben

Közművelődési Szakmai Innovációs Pályázat 2016

Közművelődési Szakmai Innovációs Pályázat 2016 Közművelődési Szakmai Innovációs Pályázat 2016 Babaszínház Intézményi programstruktúra változása, szolgáltatásfejlesztés BabaArt 2012-2015 2016. BabaArt- kiemelt téma a zene BABASZÍNHÁZ, mint műfaj ahol

Részletesebben

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény Hodosán Róza Tízéves a szociális törvény A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény és annak változásai Magyarország 1976-ban csatlakozott a Gazdasági, Szociális és

Részletesebben

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 BESZÁMOLÓ 2012-2013 NEVELÉSI ÉVRŐL Nevelő Testület elfogadta: 9 /N.T./2013.sz.határozatával Időpont: 2013.június 10. Készítette:

Részletesebben

0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról

0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról 0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések II. Részletes megállapítások 1.

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

Beszámoló az egészségügyi integrációról

Beszámoló az egészségügyi integrációról Előterjesztő: Szegedi Tudományegyetem Iktatószám: 01-5515-48/2008. Tárgy: Beszámoló az egészségügyi integrációról Melléklet: 1 db határozati javaslat Készítette: Szegedi Tudományegyetem Véleményezésre

Részletesebben

rendezvenynaptar2010_0418 2010.04.19. 13:10 Page 1

rendezvenynaptar2010_0418 2010.04.19. 13:10 Page 1 rendezvenynaptar2010_0418 2010.019. 13:10 Page 1 rendezvenynaptar2010_0418 2010.019. 13:10 Page 2 Január 7. 7. 1 18., 18:00 18. 19., 17:00 2, 17:00 22. 22. 22., 16:30 Ráckeresztúr 23. 23., 17:00 29., 10:00

Részletesebben

Népegészségügyi Főosztály. Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016.

Népegészségügyi Főosztály. Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016. Népegészségügyi Főosztály Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016. 1.sz. Népegészségügyi szűréskoordinációs munkacsoport 1. Az emlő- és méhnyakrák szűrés szervezési és koordinációs feladatainak ellátása.

Részletesebben

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció.

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció. Közvélemény-kutatás a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében Roma Koncepció témájában KUTATÁSI JELENTÉS 2015. november készítette: Melles Ágnes agnes.melles@tarki.hu

Részletesebben

Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím:

Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím: Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím: Az 54 723 01 1000 00 00 azonosító számú, 3 éves Ápoló megnevezésű szakképesítés területi szakmai gyakorlat követelményei Teljesítendő

Részletesebben

Fodor András halálára

Fodor András halálára PERSZONÁLIA Fodor András halálára Az Országos Széchényi Könyvtár nevében búcsúzom Fodor Andrástól, a költőtől, írótól, művésztől - és Fodor Andrástól, a könyvtárostól, kedves kollégánktól. Az egykori Eötvös

Részletesebben

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA

Részletesebben

MUNKATERVE 2016. évre

MUNKATERVE 2016. évre A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR MUNKATERVE 2016. évre Készítette: Vonáné Pásztor Éva Máriapócs, 2016. január 14. H-4326 Máriapócs Kossuth tér 2. Tel.:(00)(36)42-385533; e-mail: mpocskonyvtar@citromail.hu

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a az önkormányzat szolgáltatástervezési koncepciójáról. A Képviselő-testület: Nyírmada Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 1. melléklet Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 A MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA A

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város

Sopron Megyei Jogú Város A /2015.( ) Kgy. határozat melléklete (Az I. határozati javaslat melléklete) Sopron Megyei Jogú Város Szociális Szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2015. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A város általános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. május 31-én tartandó ülésének 2. számú Átfogó értékelés a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról tárgyú napirendi pontjához Előadó:

Részletesebben

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009.

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. TARTALOM JEGYZÉK Bevezető 1 1. A koncepció elvi alapjai 1 1.1. Jövőkép megfogalmazása 3 1.2. Alapelvek megfogalmazása

Részletesebben

Szent-Györgyi Albert. Módosítás: 2015. december 21. 2/97

Szent-Györgyi Albert. Módosítás: 2015. december 21. 2/97 Kaposvári SZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskolája Pedagógiai program 2015. Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy

Részletesebben

TÁMOP 1.4.2.-007/2008-0001 projekt a fogyatékos emberek munkaerő-piaci helyzetének javítására. 2010. október 14.MÓRAHALOM MŰHELY Nyitó Konferencia

TÁMOP 1.4.2.-007/2008-0001 projekt a fogyatékos emberek munkaerő-piaci helyzetének javítására. 2010. október 14.MÓRAHALOM MŰHELY Nyitó Konferencia TÁMOP 1.4.2.-007/2008-0001 projekt a fogyatékos emberek munkaerő-piaci helyzetének javítására 2010. október 14.MÓRAHALOM MŰHELY Nyitó Konferencia V Á Z L A T Alapelvek A projekt célja A projekt és a MEREK

Részletesebben

2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról. hatályos: 2012.01.

2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról. hatályos: 2012.01. 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról hatályos: 2012.01.04 Tartalom: Speciális indikációs körrel rendelhetı gyógyszerek Költséghatékonysági

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A HERÉDI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, hogy megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,

Részletesebben

Ameghosszabbodott élettartam és az idősek

Ameghosszabbodott élettartam és az idősek Egészségi állapot, egészségügyi ellátások, szolgáltatások az idősek egészsége egészségügyi ellátások hozzáférhetőség fizikai és szellemi aktivitás mentális egészség betegségi kockázatok mérséklése szűrő-

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szolgáltatástervezési koncepciójának 2015. évi felülvizsgálata

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szolgáltatástervezési koncepciójának 2015. évi felülvizsgálata Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szolgáltatástervezési koncepciójának 2015. évi felülvizsgálata DEBRECEN 2015 Tartalomjegyzék I. Bevezetés 5 II. Helyzetkép 8 1. Debrecen város helyzetét bemutató

Részletesebben

Gubányi Károly Általános Iskola. Beszámoló a 2014/2015-ös tanévről

Gubányi Károly Általános Iskola. Beszámoló a 2014/2015-ös tanévről Gubányi Károly Általános Iskola Beszámoló a 2014/2015-ös tanévről 1. Az iskola működésére vonatkozó statisztikai adatok: 1.1 Táblázat Statisztikai adatlap 2014/2015. tanév beszámolóhoz Megnevezés Alsó

Részletesebben

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről.

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 17-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1505-2/2014. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB I. N API R E N D Tárgy: A sajókazai Nappali

Részletesebben

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Szeverényi Sándor intézményvezető Tóth Istvánné gyógypedagógus Tornai Klaudia

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Szeverényi Sándor intézményvezető Tóth Istvánné gyógypedagógus Tornai Klaudia Rehabilitációs Pedagógiai Program Gyógypedagógiai Nevelési Oktatási Intézmény Fejlesztő Nevelést Oktatást Végző Iskola Marcali 2o13. Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza A Rehabilitációs Pedagógiai

Részletesebben

Az egészségügyi ellátók feladatairól gyermekek bántalmazásának, elhanyagolásának gyanúja esetén

Az egészségügyi ellátók feladatairól gyermekek bántalmazásának, elhanyagolásának gyanúja esetén Az egészségügyi ellátók feladatairól gyermekek bántalmazásának, elhanyagolásának gyanúja esetén Dr. Kovács Zsuzsanna Az iskola szerepe a hátrányos helyzetű gyermekek gondozásában Továbbképző Konferencia

Részletesebben

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia 2011. március megjelenik évente néhányszor CSALÁDI LELKINAP Apák napja (és márciusban)? Idei lelkinapunk egy kicsit másképp - családi lelkinap : - egy házaspár fogja tartani:

Részletesebben

A NYUGDÍJAS NAGYSZÜLŐK MIT TEHETNEK UNOKÁIKÉRT?

A NYUGDÍJAS NAGYSZÜLŐK MIT TEHETNEK UNOKÁIKÉRT? A NYUGDÍJAS NAGYSZÜLŐK MIT TEHETNEK UNOKÁIKÉRT? A társadalmak és bennük az első helyek egyikén az orvostudomány, az egészségügy fejlődésének eredményeként egyre alacsonyabb a gyermekhalálozás és egyre

Részletesebben

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.)

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) 1 A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) Az egészségügy már közismert finanszírozási válsága a helyi ellátásban az előző évben némileg enyhült, Két alkalommal

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM SZEDERKÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA

PEDAGÓGIAI PROGRAM SZEDERKÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA Pedagógiai program 2013 PEDAGÓGIAI PROGRAM SZEDERKÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA Ezek a csillogó szemű gyerekek nem maguk váltották a belépőjegyet arra az útra, amit úgy hívunk: élet Ha szemükbe nézünk, ugyanazt

Részletesebben

Somssich Imre Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Készült: 2013.11.20.

Somssich Imre Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Készült: 2013.11.20. Somssich Imre Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készült: 2013.11.20. 1 Tartalomjegyzék I. A szervezeti és működési szabályzat általános rendelkezései, a szervezeti és működési szabályzat

Részletesebben

Pályázati kiírás 2016

Pályázati kiírás 2016 Pályázati kiírás 2016 A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi támogatási programjának országos pályázati felhívása a társadalombiztosítási támogatással

Részletesebben

intézményvezető Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ, Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 4150 Püspökladány Szent István u. 33.

intézményvezető Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ, Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 4150 Püspökladány Szent István u. 33. SEGÍTŐ KEZEK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT, CSALÁD-ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ÉS KÖZPONT SZOCIÁLIS SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓJA SÁRRÉTUDVARI 2015. Püspökladány, 2016. április 19. Készítette:

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

2011. évi pályázati eredmények

2011. évi pályázati eredmények Meghívásos kulturális pályázat 0 0 évi pályázati eredmények HÜB /0 (IV 9) sz / a Budapest Főváros IX kerület Ferencváros ának Humán Ügyek Bizottsága az alábbi táblázatban foglaltak szerint javasolja a

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 BESZÁMOLÓ Babits Mihály Kulturális Központ 2015 Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 Tartalom BEVEZETÉS... 4 SZAKMAI PROGRAM 2015... 5 STRATÉGIAI CÉLOK MEGVALÓSULÁSA...

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Meghívandó: A helyi közművelődésről

Részletesebben

ARANY JÁNOS ÓVODA MUNKATERV. 2015-16-os nevelési év. Készítette: Sztán Józsefné. Tatabánya, 2015. 09. 22. óvodavezető

ARANY JÁNOS ÓVODA MUNKATERV. 2015-16-os nevelési év. Készítette: Sztán Józsefné. Tatabánya, 2015. 09. 22. óvodavezető ARANY JÁNOS ÓVODA MUNKATERV 2015-16-os nevelési év Készítette: Sztán Józsefné óvodavezető Tatabánya, 2015. 09. 22. 1 Tartalomjegyzék Jogszabályi háttér 3. Intézményi adatok 5. Az óvodai csoportok adatai

Részletesebben

Beszámoló. Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat. 2013. évi szakmai tevékenységéről

Beszámoló. Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat. 2013. évi szakmai tevékenységéről 9/2014.(V.26.) ELŐTERJESZTÉS 9. napirendi pont Beszámoló Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat 2013. évi szakmai tevékenységéről Készítette: Ujbányi Tiborné intézményvezető I. Intézményi feladatok

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Dátum:... Készítette:...... Az intézmény bélyegzője

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére 65/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére Jegyzői törvényességi észrevétel: nincs Tárgy: A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

Részletesebben

ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY

ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY BEMUTATKOZÓ ANYAG ISKOLÁS CSOPORTOKNAK Baranya megye legnagyobb élményparkja! A Zsályaliget Élménypark Pogány külterületén helyezkedik el, festői környezetben, ahol mintegy

Részletesebben