Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye."

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/279/2008. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 13-ai ülésére Tárgy: Előadó: Jelentés a lejárt határidejű határozatokról (I.), a bizottsági döntésekről (II.), a közgyűlés elnökének átruházott hatáskörben hozott döntéséről (III.) Lasztovicza Jenő megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala irodavezetői Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala Jogi és Önkormányzati Iroda Jakab Istvánné önkormányzati referens Az előterjesztést megtárgyalta: Ügyrendi Bizottság

2 2 Tisztelt Közgyűlés! I. A testület lejárt határidejű határozataiban megfogalmazott feladatok teljesítéséről a végrehajtásért felelősök az alábbi jelentéseket adták: 9/2008. (II. 21.) MÖK határozat: Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium fűtéskorszerűsítése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium új fűtési rendszerének üzembe helyezésére október 15-ei határidőt állapított meg. Határidő: október 15. A legkedvezőbb ajánlatot tevő tervezővel, kivitelezővel a beruházáshoz szükséges szerződéseket megkötöttük. A fűtéskorszerűsítés közbeszerzési eljárása sikeresen lezajlott. A fűtési rendszer szerződés szerint, határidőre, első osztályú minőségben elkészült. A beruházás akadálymentesen, a képzést csekély mértékben zavarva kiváló minőségű anyagok alkalmazása mellett valósult meg. A műszaki átadás lezárult. A fűtés- és melegvíz-ellátás szeptember 30-ával elindult. A tervezett energetikai megtérüléseket nyomon követjük és a fűtési idény lezártával azokról beszámolunk. 38/2008. (III. 27.) MÖK határozat 2. pontja: A szakképzés-szervezési társulások alapítói vagyon fedezetének biztosítása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazta elnökét, hogy folytasson tárgyalásokat Ajka, Balatonfüred, Tapolca városok polgármestereivel a települési önkormányzatok szakképzéshez történő normatíván felüli hozzájárulásáról a megyei finanszírozás csökkentése érdekében. Határidő: szeptember 30. Felelős: Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A Bakony és a Balaton-felvidék - Somló Szakképzés-szervezési Társulások 2-2 millió forint alapítói vagyonát a június 12-ei költségvetési rendelet módosítása során a közgyűlés biztosította. A Pápai Szakképzés-szervezési Társulás számára az alapítói vagyon megyei önkormányzati részét jelentő 3 millió forint szeptember folyamán Pápa Város Önkormányzata részére utalásra került. A normatíván felüli megyei finanszírozás csökkentése érdekében Tapolca Város önkormányzatával május 13-án kötött együttműködési megállapodásban Tapolca Város évi 5 millió forint támogatásra vállalt kötelezettséget. Ajka és Balatonfüred önkormányzatainak hozzájárulásáról az egyeztetések a évi költségvetés előkészítéséhez kapcsolódóan folyamatban vannak. 96/2008. (VI. 12.) MÖK határozat: Finanszírozási megállapodás Tapolca Város Önkormányzatával a Széchenyi István Szakképző Iskola működtetése tárgyában A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése döntött Tapolca Város Önkormányzatával megállapodás megkötéséről a Széchenyi István Szakképző Iskola II. félévi költségvetésének finanszírozásáról, valamint évre a normatíván felüli támogatás elveiről.

3 3 A közgyűlés felhatalmazta elnökét a megállapodás megkötésére, valamint a megállapodás 4. pontjában meghatározott elvek szerint számított támogatás összegének meghatározását követően az átadásra vonatkozóan a finanszírozási szerződés aláírására. Határidő: szeptember 30. A határozat alapján elkészült a Széchenyi István Szakképző Iskola félévi költségvetésének finanszírozásáról Tapolca Város Önkormányzatával kötött megállapodásnak megfelelően a támogatás összegének meghatározása. A megállapodás tervezetet a konkrét számításokkal megküldtük Tapolca Város Önkormányzatának szeptember 30-ig. 124/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Horváth Viola megbízása a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatójának A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Horváth Viola 8175 Balatonfűzfő, Árpád u. 98. szám alatti lakost október 1-jei hatállyal megbízta a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatói feladatainak ellátásával. A megbízás október 1-jétől szeptember 30-ig szól. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy a megbízással kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket tegye meg. Határidő: szeptember 30. A vezetői megbízással kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket határidőben megtettem. 125/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Egyetértés az Eötvös Károly Megyei Könyvtár szakmai igazgatóhelyettesének megbízásával A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyetértett azzal, hogy az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója Schreiber Mártát bízza meg az intézmény szakmai igazgatóhelyettesi feladatának ellátásával október hó 1. napjától szeptember 30. napjáig. A közgyűlés felkérte az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatóját - mint munkáltatót -, hogy a megbízással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Határidő: október 1. Felelős: Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója A fenti határozatra Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója az alábbi jelentést adta: A megbízással kapcsolatos munkáltatói intézkedések megtörténtek. 128/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetői megbízásának véleményezése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Dr. Tótth Árpád 8220 Balatonalmádi, Hunyadi u. 44. szám alatti lakosnak a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet igazgatói beosztásával történő megbízása ellen nem emelt kifogást. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy döntéséről Zirc Város Polgármesterét tájékoztassa.

4 4 A közgyűlés döntéséről Zirc város polgármesterét tájékoztattam. 129/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Dr. Huller Gyula megválasztása a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság külső tagjának A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése dr. Praznovszky Mihálynak, a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság külső tagjának szeptember 30-ai hatállyal történő lemondását tudomásul vette. A bizottság új külső tagjának október 1. napjától dr. Huller Gyula balatonfüredi lakost választotta meg. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy az érintetteket a döntésről értesítse. A közgyűlés döntéséről az érintettek értesítése megtörtént. 130/2008. (IX. 18.) MÖK határozat 1., 3. pontjai: A Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatnál alapító okirat módosítása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat intézményében a pedagógiai szakmai szolgáltatás ellátását a más formában történő feladatellátásról szóló szerződés hatályba lépésével egyidejűleg - megszüntette, az intézmény jövőbeni tevékenységét október 1-jétől az alapító okiratban foglaltak szerint állapította meg. A közgyűlés felkérte a megyei főjegyzőt, hogy a módosítások végrehajtása érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket és a módosított alapító okirat érintettek részére történő megküldéséről gondoskodjon. Határidő: október 1. Dr. Zsédenyi Imre, megyei főjegyző A fenti határozat 1., 3. pontjaira a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 1-jei hatállyal megszüntette a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat intézményben a pedagógiai szakmai szolgáltatás ellátását. A közgyűlés egyidejűleg rendelkezett a fenti feladat más formában történő ellátásáról. Az említett változás átvezetésre került az intézmény alapító okiratában. A szeptember 18-ai költségvetés módosításakor a Veszprém Megyei Egységes Pedagógiai Szakszolgálat létszámváltozása az intézmény költségvetésében módosításra került. Az intézmény vezetője a HEFOP projekt fenntarthatóságát szolgáló módosításokra irányuló kezdeményezést a szükséges adatlapok és nyilatkozatok megküldésével az irányító hatóság felé megtette. A módosított alapító okirat megküldése az érintett intézmény és a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága részére megtörtént. 131/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Egyes megyei fenntartású közoktatási intézményeknél létszámcsökkentés elrendelése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatnál 5 fős létszámcsökkentést rendelt el, melynek során az intézmény engedélyezett 74,5 fős létszámát véglegesen 69,5 főre csökkentette.

5 5 A közgyűlés a Batsányi János Gimnázium és Kollégiumnál 1 fős létszámcsökkentést rendelt el, melynek során az intézmény engedélyezett 52 fős létszámát véglegesen 51 főre csökkentette. Határidő: Felelős: azonnal Kaiser Márta Alexandra intézményvezető Varga Tiborné intézményvezető A fenti határozatra Kaiser Márta Alexandra és Varga Tiborné intézményvezetők az alábbi jelentést adták: A létszámcsökkentés elrendelése miatt szükségesé vált munkáltatói intézkedéseket megtették. 133/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Pályázat a közalkalmazotti létszámcsökkentéssel kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylésére A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése pályázat benyújtásáról határozott a létszámcsökkentési döntésével kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylésére. A Veszprém Megyei Önkormányzat a feladatellátás racionális megszervezése érdekében a határozatban szereplő intézmények vonatkozásában létszámcsökkentést, illetve álláshelyek megszüntetését határozta el. Határidő: október 1. A pályázatot a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságához határidőben benyújtottam. 134/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Levéltár létszámcsökkentéséből eredő pályázati összegről való lemondás A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a évi II. ütemben pályázatot nyújtott be a Veszprém Megyei Levéltár létszámcsökkentéséből, 3 fő felmentéséből eredő költségeinek fedezetére. Mivel a közgyűlés 1,5, a pályázattal érintett megszüntetett álláshely visszaállításáról döntött, az 1,5 álláshely vonatkozásában megpályázott Ft összegről lemondott. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy döntéséről a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságát tájékoztassa. A közgyűlés döntéséről a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságát tájékoztattam. 135/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálata és a Veszprém Megyei Önkormányzat évekre vonatkozó Fogyatékosügyi Programja A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a Veszprém Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának évi felülvizsgálatát.

6 6 A közgyűlés megtárgyalta és elfogadta a Veszprém Megyei Önkormányzat évekre vonatkozó Fogyatékosügyi Programját. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző A fenti határozatra Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: A Veszprém Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálata és a Veszprém Megyei Önkormányzat évekre vonatkozó Fogyatékosügyi Programja a 135/2008. (IX. 18.) MÖK határozattal került elfogadásra, a határidőt figyelembe véve a dokumentumok megtalálhatók a Veszprém Megyei Önkormányzat honlapján, ahol az érintettek és az érdeklődők számára is hozzáférhetővé váltak. 140/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Hozzájárulás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár által benyújtandó pályázatokhoz A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy az Eötvös Károly Megyei Könyvtár mint főpályázó, konzorciumvezető a megye 6 városi könyvtárával (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Tapolca) konzorciumot alkotva, benyújtsa pályázatát a TIOP /08/01 kódszámú Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - Tudásdepó-Expressz témájában kiírt, utófinanszírozású, ütemezett elszámolású pályázatra. A fenntartó a pályázatban vállalt tevékenységeket elviekben támogatta. Határidő: szeptember 30. Felelős: Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója 141/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Kötelezettségvállalás az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a szolgáltatások fenntartásáról és üzemeltetéséről A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Eötvös Károly Megyei Könyvtár fenntartójaként kötelezettséget vállalt arra, hogy a TIOP /08/01 kódszámú Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - Tudásdepó-Expressz által támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az 1083/2006 EK rendelet szerint a projekt befejezését követő 5. év végéig, legkésőbb december 31-ig fenntartja és üzemelteti. Határidő: szeptember /2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Kötelezettségvállalás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár elhelyezésére szolgáló ingatlannal kapcsolatban A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Eötvös Károly Megyei Könyvtár fenntartójaként, az intézmény elhelyezésére szolgáló Veszprém, 5040 hrsz-ú ingatlan tulajdonosaként kötelezettséget vállalt arra, hogy a TIOP /08/01 kódszámú Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - Tudásdepó-Expressz pályázatának sikere esetén a pályázati cél megvalósításának zárásától számított 5 évig - a támogatás visszafizetésének terhe mellett, a támogatásból korszerűsített ingatlan rendeltetésében és az ingatlannal kapcsolatos tulajdonjogviszonyban változás nem történik, használatából bármely szervezetnek jogtalan előnye nem származik. Határidő: szeptember 30.

7 7 A /2008. (IX. 18.) MÖK határozatokra a közgyűlés elnöke, valamint Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója az alábbi jelentést adták: Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár - mint konzorciumvezető - határidőre benyújtotta a pályázatot a TIOP /08/01 kódszámú Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése Tudásdepó-Expressz pályázatra. A pályázatról való döntés 2008 decemberében várható. 145/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett pályázat (TÁMOP-3.1.6/08/2) benyújtásának jóváhagyása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében (TÁMOP /08/2) pályázatát benyújtsa. A közgyűlés vállalta, hogy sikeres pályázat esetén a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium alapító okiratát a Pedagógiai szakmai szolgáltatás: pedagógusok át- és továbbképzése, önképzés segítése (sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelése-oktatása területén) szakfeladattal kiegészíti. Határidő: szeptember 30. Felelős: Dörnyeiné Barabás Éva, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatója Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint Dörnyeiné Barabás Éva, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatója az alábbi jelentést adták: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének hozzájárulásával a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium benyújtotta Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében elnevezésű (TÁMOP-3.1.2/08/2) pályázatot. Sikeres pályázat esetén a közgyűlés döntése értelmében a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium alapító okirata módosításra kerül a Pedagógiai szakmai szolgáltatás: pedagógusok át- és továbbképzése, önképzés segítése (sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelése-oktatása területén) szakfeladattal. 147/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A 43/2008. (III. 27.) sz. határozat visszavonása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a határozatban szereplő intézmények fűtési rendszereire, kijelöléssel, ingyenesen a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére biztosított vagyonkezelői jogról szóló 43/2008. (III. 27.) sz. határozatát visszavonta, és kezdeményezte a Társasággal április 22. napján megkötött vagyonkezelési szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését. Határidő: szeptember 19. A április 22-én kötött vagyonkezelési szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése megtörtént.

8 8 148/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Ingyenes vagyonkezelői jog biztosítása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft. részére A 147/2008. (IX. 18.) MÖK határozat teljesülése esetén a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a határozatban szereplő intézmények fűtési rendszereire - mint a vagyonkezelési szerződésben foglalt leltár szerinti ingó vagyonra - kijelöléssel, ingyenesen vagyonkezelői jogot biztosított a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére, és vele a vagyonkezelési szerződés szeptember 19-ei hatállyal 15 évre történő megkötéséről határozott. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a vagyonkezelési szerződés aláírására, valamint arra, hogy kezdjen tárgyalásokat a második körben bevonásra tervezett átvett intézmények tárgyában a létrehozott Kft-vel. Határidő: szeptember 19. Az új vagyonkezelési szerződést a felek szeptember 19-én aláírták. A második körben bevonásra kerülő intézményekkel kapcsolatos tárgyalások megindultak, a számba vehető intézmények köre meghatározásra került. 149/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Koncessziós jog biztosítása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft. részére A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1. sz. mellékletben felsorolt intézmények fűtési rendszereinek mint helyi közmű üzemeltetésére, a közszolgáltatás ellátására szolgáltatási koncessziós jogot biztosított a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére, és vele Hőszolgáltatási szerződés szeptember 19-ei hatállyal 15 évre történő megkötéséről határozott. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a Hőszolgáltatási szerződés aláírására, valamint arra, hogy a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelő bejelentést a Közbeszerzési Tanács felé tegye meg. Határidő: szeptember 19. A hőszolgáltatási szerződés megkötése szeptember 19-én megtörtént. Az önkormányzat megbízásából eljáró Papcsák Ügyvédi Iroda a bejelentést a Közbeszerzések Tanácsa felé határidőben megtette. 150/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Az RFV ESCO Beruházó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal megkötendő szindikátusi megállapodás jóváhagyása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Önkormányzat és az RFV ESCO Beruházó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság között megkötendő, a beruházás határideje tekintetében módosított és egységes szerkezetbe foglalt szindikátusi megállapodás szövegét jóváhagyta. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a fenti módosítással egységes szerkezetbe foglalt szindikátusi megállapodás aláírására. Határidő: szeptember 19.

9 9 Az egységes szerkezetbe foglalt szindikátusi megállapodást szeptember 19-én aláírtam az RFV-ESCO Kft. képviselőjével. 151/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Korlátolt Felelősségű Társasággal megkötött bérleti szerződés módosítása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal április 22. napján az előterjesztés 1. sz. mellékletben felsorolt intézmények kazánhelyiségeinek hasznosítása tárgyában megkötött bérleti szerződést, a jogviszony kezdő időpontja (3. pont), a határozott idejű jogviszony lejárta (4. pont) és a bérleti díjfizetési kötelezettség esedékessége (5. pont) tekintetében módosította. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a bérleti szerződés módosítás aláírására. Határidő: szeptember 19. A bérleti szerződés módosítását szeptember 19-én aláírtuk. 152/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-be ingó eszközök apportálása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az egészségügyi szakellátás feladatának április 1-jétől történő ellátására a Sümeg Városi Önkormányzattal közösen megalapított Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság közgyűlése előtt a gazdasági társaság alaptőkéjének emelése érdekében a határozatban szereplő javaslatot támogatta. A közgyűlés elfogadta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapszabályának módosítására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés felkérte elnökét, képviselje az alapszabály módosításának javaslatát a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság közgyűlésén, illetve annak elfogadása esetén felhatalmazta a módosítás aláírására. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, hogy amennyiben a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság közgyűlése az alaptőke emelésére vonatkozó javaslatot elfogadja, a tőkeemelés alapján a Veszprém Megyei Önkormányzat részvényest megillető db, Ft névértékű dematerizált részvény átvételére vonatkozó kötelezettségvállalást adja ki. Határidő: október /2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-ben lévő önkormányzati tulajdonú ingó eszközök értékcsökkenés visszapótlási kötelezettségének elengedése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt vagyonkezelésében lévő önkormányzati tulajdonú ingó eszközök április szeptember 30. közötti időszakra elszámolt értékcsökkenésének megfelelő összeg erejéig a kezelt vagyonnal összefüggő hosszú lejáratú kötelezettséget ezer Ft- visszapótlást, illetve tartalékképzést - elengedte.

10 10 A /2008. (IX. 18.) MÖK határozatokra az alábbi jelentést adom: Az önkormányzati tulajdonú eszközök, amelyek szeptember 30-ig a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél vagyonkezelésben voltak, a határozatban foglaltaknak megfelelően apportálásra kerültek a Zrt jegyzett tőkéjének felemelésével. A április szeptember 30. közötti időszakban a Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél vagyonkezelésben lévő önkormányzati tulajdonú eszközök esetében a határozatnak megfelelően nem került sor a Zrt-vel szemben követelés előírására az időszakra elszámolt értékcsökkenés összegére. 154/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Gic, Petőfi Sándor u. 5. szám alatti ingatlan elidegenítésre kijelölése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a tulajdonát képező Gic, Petőfi Sándor u. 5. szám alatti 121 hrsz-ú ingatlant a forgalomképes vagyoni körbe sorolta és elidegenítésre kijelölte. A közgyűlés felhatalmazta elnökét az ingatlan hasznosítására vonatkozó intézkedések megtételére. A közgyűlés utasította a főjegyzőt, hogy a határozatból eredő változások átvezetéséről az ingatlanvagyon kataszterben és a vagyonrendelet függelékében gondoskodjon. Határidő: Felelős: azonnal Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: Az ingatlanvagyon kataszterben és a vagyonrendelet függelékében az átvezetés megtörtént. 155/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Gic 157/1 hrsz-ú ingatlan értékesítésének előkészítésével kapcsolatos döntések A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Lakásotthonok Igazgatóságától a Gic, Nagy L. u. 12. szám alatti 157/1 hrsz-ú ingatlanon található irodaépületre vonatkozó használati jogát megvonta, és támogatta, hogy az iroda a Gic, Petőfi utca 3. szám alatti lakásotthon épületébe átköltözzön. A közgyűlés tudomásul vette, hogy a Gic, Nagy Lajos u. 12. szám alatti 157/1 hrsz-ú ingatlanon fennálló környezetszennyezés megszüntetése érdekében a részletes tényfeltárási munkálatokat el kell végeztetni, egyúttal felhatalmazta elnökét az ügyben legkedvezőbb ajánlatot tevővel szerződés aláírására. A közgyűlés a környezetszennyezés kármentesítési munkálatainak költségeire a évi költségvetésben fedezetet fog biztosítani. A közgyűlés szükségesnek tartotta a Gic, Nagy Lajos u. 12. szám alatti 157/2 hrsz-ú ingatlanon található lakásotthon önálló vízvezetékrendszerének és szennyvíz tárolójának kialakítását. Határidő: szeptember 30. Horváth Lívia igazgató a Lakásotthonok Igazgatósága intézményvezetője

11 11 A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint Horváth Lívia, a Lakásotthonok Igazgatósága igazgatója az alábbi jelentést adták: A Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága a Gic, Nagy L. u. 12. szám alatti 157/1 hrsz-ú ingatlanon található irodaépületből átköltözött a Gic, Petőfi u. 3. szám alatti lakásotthon épületébe. Az ingatlanon fennálló környezetszennyezés tényfeltáró munkálatainak elvégzésére szerződést kötött a legkedvezőbb ajánlatot tevő, Blautech Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.-vel. A tényfeltáró záródokumentáció elkészítésének határideje: november 30. Az ingatlanon található lakásotthon önálló vízvezetékrendszerére és szennyvíztárolójára vonatkozó tervdokumentáció elkészült és benyújtásra került a Pannonvíz Zrt. vízi közmű szolgáltató részére engedélyeztetés céljából. 156/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Megállapodás a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca Város Önkormányzata között a sebészeti területi ellátási kötelezettség átengedése vonatkozásában A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a sebészeti területi ellátási kötelezettség átadása érdekében Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete által kezdeményezett megállapodást a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, illetve a Dr. Deák Jenő Kórház Rendelőintézet és Gyógybarlang Kft egészségügyi szolgáltatók között. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, hogy a megállapodásban foglaltakat képviselje a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság közgyűlésén, illetve annak elfogadása esetén felhatalmazta a módosítás aláírására és a szükséges intézkedés megtételére. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy a megállapodást az aláírásától számított 5 napon belül küldje meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Közép-dunántúli Regionális Intézetének és az egészségügyi miniszternek. Határidő: október 15. A sebészeti területi ellátási kötelezettség átadásáról szóló megállapodás aláírása szeptember 19-én megtörtént és a jogszabályban előírt 5 napon belül megküldtük az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Közép-dunántúli Regionális Intézetének és az egészségügyi miniszternek. Ezt követően az ÁNTSZ a megállapodásnak megfelelően módosította a megyei kórház működési engedélyét. 157/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat közbeszerzési szabályzatának módosítása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyta a Veszprém Megyei Önkormányzatnak a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Közbeszerzési Szabályzatát. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy a módosított Szabályzatról az érintetteket tájékoztassa.

12 12 A Közbeszerzési Szabályzat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Közlönyében kihirdetésre került, annak alkalmazásában érintettek azt megismerték. 158/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Hosszú Távú Területfejlesztési Koncepciójának véleményezése A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Hosszú Távú Területfejlesztési Koncepciója 2020-ig című egyeztetési dokumentációt megtárgyalta és a határozatban szereplő észrevételeket fogalmazta meg. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy a határozatot a Balaton Fejlesztési Tanács részére küldje meg. A határozatot szeptember 24-én - a Balaton Fejlesztési Tanács részére megküldtem. 159/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Javaslat együttműködési megállapodás elfogadására a tajvani Kínai Köztársaság Taoyuan Megye Kormányzatával A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elfogadta a tajvani Taoyuan megye kormányzatával létrejövő, a megye nemzetközi kapcsolatainak bővítésére vonatkozó együttműködési megállapodást. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, hogy a megállapodást ünnepélyes keretek között Taoyuan megye kormányzójával aláírja. Határidő: november A közgyűlés döntését követően a Taoyuan Megye Kormányzata (Kínai Köztársaság, Tajvan) és a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése (Magyarország) által kötendő együttműködési szerződés szövegének angol nyelvű fordítását megküldtük tajvani partnerünknek. Taoyuan Megye Közgyűlésének döntését követően fog lehetőség nyílni a szerződés kétoldalú aláírására. 160/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium iskolaorvosi részfeladatának átadása Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az iskola-egészségügyi ellátás iskolaorvosi feladat ellátását a Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban november 1-jétől átadja Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a megállapodás aláírására. Határidő: november 1. Az iskola-egészségügyi ellátás iskolaorvosi feladat ellátásáról szóló megállapodást aláírtam és azt szeptember 25-én megküldtem további ügyintézés végett a Veszprém Megyei Egészségbiztosítási Pénztár, az ÁNTSZ Veszprémi, Várpalotai, Zirci Kistérségi Intézetéhez.

13 13 161/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai megállapodás keretében nyújtandó támogatás a zirci mentőállomás beruházási költségeihez A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése, a Veszprém megyei sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében a Zircen átalakításra kerülő mentőállomás beruházási költségeinek további támogatásáról döntött. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy a évi költségvetés soron következő módosítása részeként terjessze elő javaslatát a támogatás forrására. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, a beruházó Országos Mentőszolgálattal kötött 09/728-15/2006. számú támogatási szerződés módosításának aláírására. Határidő: november 13. A támogatási szerződés módosítása a megyei önkormányzat nevében már aláírásra került és megküldtük az Országos Mentőszolgálat részére, ahol november 13-ig várhatóan szintén aláírják. 162/2008. (IX. 18.) MÖK határozat 2. pontja: Az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai megállapodás keretében nyújtandó támogatás a tapolcai mentőállomás beruházási költségeihez A Veszprém Megyei Önkormányzat a Magyar Állam tulajdonában és az Országos Mentőszolgálat kezelésében lévő pápai 1833 hrsz-ú, 2007 m2 területű, kivett mentőállomás művelési ágú ingatlan térítésmentes önkormányzati tulajdonba adását kezdeményezte. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlan tulajdonjogának a Veszprém Megyei Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében. Határidő: november 13. Felelős: Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: Az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet eljárási szabályai szerint kezdeményeztem az ingatlan tulajdonba adását, így október 7-én megküldtem az előírt dokumentumokat az ingatlan jelenlegi kezelőjéhez, az Országos Mentőszolgálathoz, aki köteles azokat 15 napon belül javaslatával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez továbbítani. 163/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Visegrádi Országok Régióinak V. Fórumán elfogadott Visegrádi nyilatkozat támogatása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalta a Visegrádi Országok Régióinak Fóruma tárgyú előterjesztést. A közgyűlés a Visegrádi Országok Régiói (Megyéi) június i V. Fórumának a Környezetvédelem és a megújuló energiaforrások témában meghozott nyilatkozatát támogatta. A közgyűlés felkérte elnökét, hogy küldje meg a Visegrádi nyilatkozatot támogató határozatot és az aláírt nyilatkozatot Kovács Ferencnek, a Vas Megyei Közgyűlés Elnökének. A Vas Megyei Közgyűlés Elnökét a Veszprém Megyei Közgyűlés döntéséről értesítettük a 163/2008. (IX. 18. ) MÖK határozat megküldésével.

14 14 164/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: Döntés alapítványok támogatásáról A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a évi költségvetésében tervezett kiadási előirányzat terhére a határozatban szereplő alapítványok támogatásáról döntött. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a támogatásról szóló megállapodások aláírására. Határidő: október 20. A határozatban jóváhagyott alapítványi támogatásokat a költségvetési rendelet módosítása során a megfelelő előirányzatokon szerepeltetjük. 165/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Lóczy Lajos Alapítvány támogatása A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyta a Lóczy Lajos Alapítvány támogatását és 5 éven keresztül évente egyszeri támogatást fog biztosítani Dr. Horváth Balázs emlékének megőrzésére, melynek összege 2012-ig évi 100 ezer Ft. A évi támogatás forrása az általános tartalék, a további években pedig a költségvetési rendelet tervezésekor szükséges megteremteni a fedezetet. A közgyűlés felhatalmazta elnökét a évi támogatási szerződés aláírására, továbbá arra, hogy a támogatás biztosításáról évente a költségvetési rendeletben gondoskodjon. A közgyűlés a határozatban a Lóczy Lajos Alapítvány támogatására öt éven keresztül évi egyszeri 100 ezer Ft nagyságrendű támogatást vállalt, amelyet a költségvetési rendeletben és a hosszúlejáratú kötelezettségek között megjelenítünk. II. Bizottsági döntések: Egészségügyi Bizottság határozatai 19/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága a szeptember 18-ai ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1.) A Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetői megbízásának véleményezése 2.) Beszámoló a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról - a bizottság feladatkörébe tartozó témakörökben 3.) A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2008.(II. 26.) rendelet módosítása - a bizottság feladatkörébe tartozó témakörökben 4.) Megállapodás a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca Város Önkormányzata között a sebészeti területi ellátási kötelezettség átengedése vonatkozásában 5.) Az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai megállapodás keretében nyújtandó támogatás a zirci és a tapolcai mentőállomások beruházási költségeihez - sürgős minősítésű indítvány 6.) A Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium iskolaorvosi részfeladatának átadása Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának - sürgős minősítésű indítvány 7.) ZÁRT ÜLÉS! Egyetértés a Pro Comitatu kitüntetések adományozásával

15 15 Döntés az Egészségügyért Díj évi odaítéléséről Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 20/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetői megbízásának véleményezéséről készült előterjesztést. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 21/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról szóló előterjesztést. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 22/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2008.(II. 26.) rendelet módosításáról készült előterjesztést. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 23/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek a Megállapodás a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca Város Önkormányzata között a sebészeti területi ellátási kötelezettség átengedése vonatkozásában című előterjesztést. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 24/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága azzal módosítással javasolta elfogadásra a közgyűlésnek a zirci mentőállomás támogatására vonatkozó határozati javaslatot, hogy a mentőszolgálatok támogatására korábban meghatározott elveknek megfelelően a beruházás összköltségének 1/3-át biztosítsa a megyei önkormányzat, azaz a korábbi 15 millió forinton felül további 3 millió forintot. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 25/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek az előterjesztés tapolcai mentőállomás beruházásának támogatásáról, valamint a volt pápai mentőállomás ingatlana térítésmentes tulajdonba adásának kezdeményezéséről szóló határozati javaslatot. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok

16 16 26/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolta a közgyűlésnek A Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium iskolaorvosi részfeladatának átadása Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának című sürgős minősítésű indítványt. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 27/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága egyetért Horváth István részére Pro Comitatu kitüntetés adományozásával. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 28/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága egyetért Horváth Istvánné részére Pro Comitatu kitüntetés adományozásával. Felelős: Dr. Kovács Zoltán tanácsnok 29-34/2008. (IX. 18.) Egészségügyi Bizottsági határozatok A bizottság zárt ülésen szakmai díjakról döntött. Gazdasági és Területrendezési Bizottság határozatai 74/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága szeptember 15-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. Beszámoló a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról 2. A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2008. (II. 26.) rendeletének módosítása 3. Beszámoló a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona címzett támogatással megvalósult rekonstrukciójáról intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtésés Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala 5. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit ZRt-be ingó eszközök apportálása 6. Gic, Petőfi Sándor u. 5. szám alatti ingatlan elidegenítésre kijelölése 7. Gic 157/1 hrsz-ú ingatlan értékesítésének előkészítésével kapcsolatos döntések 8. A Veszprém Megyei Önkormányzat közbeszerzési szabályzatának módosítása 9. Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Hosszú Távú Területfejlesztési Koncepciójának véleményezése 10. Visegrádi Országok Régióinak V. Fórumán elfogadott Visegrádi nyilatkozat támogatása 11. Döntés alapítványok támogatásáról

17 A Helyi Téma című lap Veszprém megyében kivéve Veszprém Megyei Jogú Város megjelenő helyi kiadású változata meghatározott felületének bérlete tárgyában indított, a Kbt. VI. fejezet szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményének véleményezése Felelős: Ács János a bizottság elnöke 75/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Beszámoló a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 76/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2008. (II. 26.) rendeletének módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 77/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Beszámoló a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona címzett támogatással megvalósult rekonstrukciójáról című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 78/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a 11 intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala című előterjesztést. A bizottság a 43/2008. (III.27) számú határozat visszavonásáról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 79/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a 11 intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala című előterjesztést. A bizottság a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére ingyenes vagyonkezelői jog biztosításáról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke

18 18 80/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a 11 intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala című előterjesztést. A bizottság a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére koncessziós jog biztosításáról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 81/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a 11 intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala című előterjesztést. A bizottság az RFV ESCO Beruházó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal megkötendő szindikátusi megállapodás jóváhagyásáról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 82/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a 11 intézmény fűtési- és melegvíz szolgáltatásának ellátása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft részére biztosított szolgáltatási koncesszió keretében és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatala című előterjesztést. A bizottság a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Korlátolt Felelősségű Társasággal megkötött bérleti szerződés módosításáról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 83/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit ZRt-be ingó eszközök apportálása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 84/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Gic, Petőfi Sándor u. 5. szám alatti ingatlan elidegenítésre kijelölése című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke

19 19 85/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Gic 157/1 hrsz-ú ingatlan értékesítésének előkészítésével kapcsolatos döntések című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 86/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat közbeszerzési szabályzatának módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 87/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Hosszú Távú Területfejlesztési Koncepciójának véleményezése című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 88/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Visegrádi Országok Régióinak V. Fórumán elfogadott Visegrádi nyilatkozat támogatása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 89/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Döntés alapítványok támogatásáról című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Ács János a bizottság elnöke 90/2008. (IX. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága egyetért a Helyi Téma című lap Veszprém megyében kivéve Veszprém Megyei Jogú Város megjelenő helyi kiadású változata meghatározott felületének bérlete tárgyú, a Kbt. VI. fejezet szerinti hirdetmény közzététele nélküli eljárásban a megbízott döntés-előkészítő javaslatában foglaltakkal, mely szerint: a Théma Lapkiadó Kft (1119 Budapest, Fehérvári út 87.) ajánlattevő ajánlata érvényes, ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére, a közgyűlés elnöke az eljárás nyerteseként - a bírálati szempont szerinti értékelés alapján, mint a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást adó ajánlattevőt - hirdesse ki. A közgyűlés elnöke a benyújtott ajánlat és a rendelkezésre álló fedezet alapján nyilvánítsa eredményesnek az eljárást. Felelős: Ács János tanácsnok, a bizottság elnöke.

20 20 91/2008. (X. 7.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága október 7-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A tiszta virágos Veszprém megyeért közterület szépítési verseny évi értékelése, eredménye 2. A kedvezményezett kistérségekben lévő kistelepülések fejlesztési tevékenységének évi támogatására pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálása 3. Somlójenő Község Önkormányzata pályázati támogatásának visszavonása 4. Döntés a Pályázati Önerő Kiegészítő Keretre pénzkereten felül érkezett pályázatok ügyében 5. Pályázati Önerő Kiegészítő Keret (PÖKK) pályázatra beérkezett pályaművek elbírálása 4. ütem/ Balatonfüred Kistérségi Többcélú Társulás támogatási ügye Felelős: Ács János a bizottság elnöke 92/2008. (X. 7.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A tiszta, rendezett, virágos Veszprém megyéért közterületszépítési verseny évi értékelése, eredménye című előterjesztést, és kategóriánként az alábbi sorrendet, díjazásokat javasolja: I. kategória (300 fő alatti települések): 1. helyezett: Bakonyság Ft 2. helyezett: Döbrönte Ft 3. helyezett: Csehbánya Ft II. kategória ( fő közötti települések): 1. helyezett: Zalaerdőd Ft 2. helyezett: Mindszentkálla Ft 3. helyezett: Dörgicse Ft III. kategória ( fő közötti települések): 1. helyezett: Porva Ft 2. helyezett: Bakonyoszlop Ft 3. helyezett: Balatonszőlős Ft IV. kategória ( fő közötti települések): 1. helyezett: Csopak Ft 2. helyezett: Alsóörs Ft 3. helyezett: Felsőörs Ft V. kategória (3000 fő feletti települések): 1. helyezett: Balatonfüred Ft 2. helyezett: Tapolca Ft 3. helyezett: Csabrendek Ft Javaslat a különdíjakra: I. kategóriában: Békás Ft II. kategóriában: Ganna Ft III. kategóriában Bakonyszentkirály Ft A Bizottság felkéri elnökét, hogy a díjátadás megszervezéséről gondoskodjon. Felelős: Ács János, a Gazdasági és Területrendezési Bizottság elnöke

21 21 93/2008. (X. 7.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a kedvezményezett kistérségekben lévő kistelepülések fejlesztési tevékenységének 2008 évi támogatására pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálásáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: A Bizottság a következő pályázatokat vissza nem térítendő támogatásban részesíti. Sorszám Önkormányzat A pályázat tárgya Támogatás e.ft 1 Gic Óvoda külső felújítása Bakonyjákó Buszvárók felújítása Nagytevel Autóbuszvárók felújítása Dáka Művelődési ház nyílászáró csere Somlóvásárhely Kultúrház nyílászáró csere Zalagyömörő Buszmegálló felújítása Bakonytamási Autóbuszváró építése Gógánfa Óvoda nyílászáró csere Lesenceistvánd Autóbuszváró építése Kamond Kultúrház homlokzatfelújítása Sümegprága Művelődési ház és óvoda nyílászáró csere Káptalanfa Napközi otth. óvoda vizesblokk felújítása Nemesszalók Általános iskola világítás, parketta Olaszfalu Napközi otth. óvoda nyílászáró csere Kerta Ált. isk. és óvoda felújítása Doba Óvoda-Teleház felújítása Káptalantóti Művelődési ház homlokzatfelújítása 1. ütem Balatonederics Buszvárók felújítása Egeralja Kultúrház villamos hálózat felújítása Pápateszér Művelődési ház ajtócsere Somlószőlős Óvoda felújítása Takácsi Napk. Otth. Óvoda konyha gázbekötés Nemesvita Buszvárók felújítása Magyarpolány Óvoda konyha felújítása Kup Kultúrház felújítása, korszerűsítése Bakonynána Óvoda bojler csere Adásztevel Buszmegálló felújítása Nemesgulács Buszvárók kialakítása Nagyalásony Romos épület lebontása Lesencetomaj Autóbuszvárók építése ÖSSZESEN Porva község az előírt hiánypótlást nem teljesítette, ezért pályázatát a bizottság nem támogatja. Kisberzseny, Bakonyszücs, Kispirit és Bakonykoppány községek pályázatát jogosulatlanság miatt a pályázatból kizárja. A Bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét, hogy a pályázókat a döntésről értesítse, és kezdeményezze a támogatási szerződések megkötését. Határidő: október 15. Felelős: a bizottság elnöke

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/257/2008. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-án 9.30 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIII. (XLVI.) évfolyam 4. szám 2008. június 13. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 70/2008. (VI. 12.) MÖK határozat: Pintér Ágnes pályázatának tárgyalás nélküli

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXI. (XLIX.) évfolyam 10. szám 2011. december 02. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 198/2011. (XI. 30.) MÖK határozat: Hetyei József megbízásáról a Bartók Béla

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVII. (XLV.) évfolyam 2. szám 2007. április 26. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 29/2007. (IV. 19.) MÖK határozat: Megyei Bírósági ülnökök megválasztásáról

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/32-10/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/505-7/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 3. szám II/I. kötet 2010. április 28. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 69/2010. (IV. 22.) MÖK határozat: Ekker-Horgos Mária pályázatának

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011 Fax: (88)545-096 ELŐTERJESZTÉS

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011 Fax: (88)545-096 ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011 Fax: (88)545-096 Szám: 02/161-5/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXII. (L.) évfolyam 8. szám 2012. december 20. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK RENDELETEI 25/2012. (XII. 20.) önkormányzati

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXI. (XLIX.) évfolyam 11. szám 2011. december 15. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 220/2011. (XII. 15.) MÖK határozat: Egyetértés Boross István megbízásával

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-8/2008. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/145-32/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XV. (XLIII.) évfolyam 3. szám 2005. május 2. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 26/2005. (IV. 21.) MÖK határozat: Hanich Ferenc megbízásáról a dákai Batthyány

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 1. szám 2010. január 28. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 2/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Sopsits Árpád pályázatának elutasításáról 3/2010.

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/203/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-7/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére Szám: 02/65-13/2012. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szám: 02/285-14/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Szám: 02/285-14/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/285-14/2009 ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére Szám: 02/267-9/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK Szám: 02/16-6/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. január 28-ai ülésére Tárgy: Egyetértés a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-16/2009 Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-7/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-14/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2009. évi határozatok

2009. évi határozatok 2009. évi határozatok 1/2009. (I.27.) Kt. sz. határozat Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. január 27-ei ülésén az alábbi napirendi pontokat tárgyalja: Nyílt ülés: 1. Tájékoztató

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-24/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E lőterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/102-19/2014. SÜRGŐS minősítésű indítvány E L Ő

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 4. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kozmutza Flóra Óvoda,

Részletesebben

2009. év október hó Tolna Megyei Közlöny XIX. évfolyam 4. szám KÖZLÖNY TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ

2009. év október hó Tolna Megyei Közlöny XIX. évfolyam 4. szám KÖZLÖNY TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ Szám: 812-3/2009. TOLNA MEGYEI KÖZLÖNY TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 105/2009. (XII. 11.) határozat Létszámcsökkentés elrendeléséről. 114/2009. (XII. 11.) határozat A Közgyűlés Területfejlesztési Tanácsnoka

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...19. oldal

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...19. oldal DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM Határozatok...2. oldal Rendeletek...19. oldal 25/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelet a közterületek, ingatlanok rendjéről és a település

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 45.598/2012. Javaslat a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, valamint a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet átvételével kapcsolatos döntések

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-5/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. október hó 25-én (csütörtökön)

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/145-8/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/151-6/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Önkormányzati bérlemények értékesítésre való kijelölése

Részletesebben

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-8/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 055/2515/2015. TÁRGY: PÉCS HOLDING ZRT. ÉS A PÉCSI RENDEZVÉNYSZERVEZŐ NON PROFIT KFT. JOGVISZONYÁNAK RENDEZÉSE MELLÉKLET: 3 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. május 21-én 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

207/2015. (VI. 25.) számú Képviselő-testületi Határozat

207/2015. (VI. 25.) számú Képviselő-testületi Határozat könyvéből: 207/2015. (VI. 25.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekszületési támogatás költségeinek fedezésére 7,5 mft-ot különít el, az önkormányzat

Részletesebben

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...16. oldal

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...16. oldal DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM Határozatok...2. oldal Rendeletek...16. oldal 18/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET

MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET 116/2007. (VI. 28.) MÖK határozat mellékletei MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET amely létrejött az ajkai Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által ellátott kötelező feladatok

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E XXII. ÉVFOLYAM 5.sz. 2012. MÁJUS MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E XXII. ÉVOLYAM 5.szám 2 TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 7-29. oldal II.

Részletesebben

2007. évi határozatok

2007. évi határozatok 1/2007. (I. 23.) Kt. sz. határozat 2007. évi határozatok döntés a napirendekről 2/2007. (I. 23.) Kt. sz. határozat a két ülés közötti fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. február 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről Jelen voltak:, a

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 27. sz. melléklet

ALAPÍTÓ OKIRAT. 27. sz. melléklet 27. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Egységes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 12-én tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 12-én tartandó rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 12-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári Általános Iskola Vasvári Pál Iskolai Egységében

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. október 28. napján tartandó ülésére Készítette: dr. Lukács Titanilla vagyonhasznosítási irodavezető Müller Kinga

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/167-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Az előterjesztést készítette: Fehér László aljegyző

Az előterjesztést készítette: Fehér László aljegyző 1 Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É TŐL 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. szeptember

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. SZEPTEMBER 20-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. SZEPTEMBER 20-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. SZEPTEMBER 20-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 131-15/2007. MELLÉKLETEK: 3 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/172-7/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Elő terjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS (Tervezet)

MEGÁLLAPODÁS (Tervezet) 125/2007. (VI. 28.) MÖK határozat 3. sz. melléklete MEGÁLLAPODÁS (Tervezet) amely létrejött a Sümeg Város Önkormányzat Városi Kórház és Rendelőintézetében (Sümeg, Doba) ellátott egészségügyi szakellátási

Részletesebben

J(u. ~. számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere

J(u. ~. számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere ~. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a lejárt határidejű végrehajtott, a határozat visszavonására javasolt és

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai. adatok ezer Ft-ban 2010.

A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai. adatok ezer Ft-ban 2010. 6. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei költségvetésének felhalmozási kiadásai I. BERUHÁZÁSI KIADÁSOK ÉS PÉNZÜGYI BEFEKTETÉSEK 1. Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona,

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 12 igen - 0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 191/2015.(IX.24.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete leveszi napirendjéről:

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2007. október 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2007. október 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2007. október 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

72/2010. (IV. 22.) MÖK

72/2010. (IV. 22.) MÖK 72/2010. (IV. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Pápai Ingatlan Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaságba törzstőke emelését a 2. sz. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-i rendkívüli ülésére. A Kaposvár-TISZK Közhasznú Nonprofit Kft.

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-i rendkívüli ülésére. A Kaposvár-TISZK Közhasznú Nonprofit Kft. 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Kaposvár-TISZK Közhasznú Nonprofit Kft. megszüntetése

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 119. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 153. MELLÉKLET: - db. TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről E L Ő T E R J E S

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2012. május 22., kedd. 4. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2012. május 22., kedd. 4. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2012. május 22., kedd 4. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2012. május 22., kedd 4. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

2007. június 29. 9. szám. Tartalomjegyzék

2007. június 29. 9. szám. Tartalomjegyzék 2007. június 29. 9. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 54/2007. (VI. 27.) Kgy A Baranyai Megyei Önkormányzat II. Béla Középiskolája, Élelmiszeripari Szakiskolája és Kollégiuma (Pécsvárad)

Részletesebben

244/2013. /X.24./ számú képviselő-testületi határozat. /:dr. Szijártó Valéria:/

244/2013. /X.24./ számú képviselő-testületi határozat. /:dr. Szijártó Valéria:/ 244/2013. /X.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Sárvár Város Polgárőr Egyesülete 2013. évi működéséről szóló tájékoztatót tudomásul veszi. Egyúttal

Részletesebben

Szám Dátum Határozat szövege 1/2015 I.13. Pogány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a DRV Zrt. által a Kozármisleny Kossuth u.

Szám Dátum Határozat szövege 1/2015 I.13. Pogány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a DRV Zrt. által a Kozármisleny Kossuth u. Szám Dátum Határozat szövege 1/2015 I.13. Pogány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a DRV Zrt. által a Kozármisleny Kossuth u. 200-as ivóvízvezeték bővítése és cseréje, valamint Kozármisleny Kossuth-Petőfi

Részletesebben

J/9527. számú jelentés

J/9527. számú jelentés Magyarország Kormánya J/9527. számú jelentés az állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló szervezetek 2011. évi működéséről, az állami vagyon állományának alakulásáról, az állami vagyonnal való gazdálkodás

Részletesebben

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: A Széchenyi István Szakképző Iskola fenntartásának visszavétele a Veszprém

Részletesebben

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (V.7.) rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Bakonynána Községi Önkormányzat

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület 2007. február 8-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület 2007. február 8-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. február 8-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 7/2007. (II.08.) számú h a t á r o z a t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2007. évi költségvetés

Részletesebben

JELENTÉS. az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. 14147 2014. október

JELENTÉS. az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. 14147 2014. október ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros 14147 2014. október Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0234-247/2014.

Részletesebben

Polgármesteri tájékoztató A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Polgármesteri tájékoztató A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Polgármesteri tájékoztató A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 118/2011.(V.23.)HÖ sz. határozat A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója

Részletesebben

2.) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése, mint alapító részvényes elfogadja a

2.) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése, mint alapító részvényes elfogadja a 205/2007. (XII. 13.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az egészségügyi szakellátás feladatának 2008. április 1-jétől történő ellátására Sümeg Város Önkormányzatával közösen megalapítja

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 20/2003. (XII.4.) Kt. sz. rendelete. a vagyon feletti rendelkezési jog

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 20/2003. (XII.4.) Kt. sz. rendelete. a vagyon feletti rendelkezési jog Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2003. (XII.4.) Kt. sz. rendelete a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve:

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Az ülés helye: Veszprém, Megyeház tér 1. (Megyeháza földszint 1, Képviselői Iroda) Javasolt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. szeptember 24-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyűlés két ülése közötti időszak fontosabb

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselő-testület 2011. szeptember 28-án 14.00 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Képviselő-testület 2011. szeptember 28-án 14.00 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 637-226/2011. szám 226/2011. számú Képviselő-testületi határozat: Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - felveszi a napirendek közé a,,bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2012., a,,gépkocsi lízing

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XV. (LIII.) évfolyam 10. ám 2015. november 23. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK RENDELETE 14/2015. ( XI. 2 3.) önkormányzati

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2012. június

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére 8/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

Budapest, 20 ll. szeptember 12. J:lA-_JL

Budapest, 20 ll. szeptember 12. J:lA-_JL BUDAPEST FÖV ÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAIÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Előterjesztés a Képviselő-testület részére a lejárt határidejű végrehajtott, a határidő módosításra, visszavonásra, határozat módosításra

Részletesebben

Törzsbetét: A tag a törzsbetétjét, 3.000.000.- Ft készpénzt legkésőbb 2015. november 30. napjáig fizeti be a társaság pénzforgalmi számlájára.

Törzsbetét: A tag a törzsbetétjét, 3.000.000.- Ft készpénzt legkésőbb 2015. november 30. napjáig fizeti be a társaság pénzforgalmi számlájára. DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL -------------------------------------------------------------- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma: 6404/2015. ELŐTERJESZTÉS -

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 145-25/2008. MELLÉKLETEK: 8 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló az Alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint a Képviselő-testület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-2/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére Polgármesteri jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és a két ülés közötti időben történt

Részletesebben

Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda

Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda SZENTENDRE VÁROS POLGÁRMESTERE Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről Szám: 18/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről Jelen vannak: Katona Imre polgármester Gróf Zoltán

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2009. október 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2009. október 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 234/2009.(X.29.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a polgármester tájékoztatóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 96/2014.(V.29.) határozata a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 96/2014.(V.29.) határozata a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról Kivonat! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 96/2014.(V.29.) a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az államháztartásról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kertész Attila főépítész, Bényei Gyula köztisztviselő, Boros Csaba NTG-Nonprofit Kft. főkönyvelő

JEGYZŐKÖNYV. Kertész Attila főépítész, Bényei Gyula köztisztviselő, Boros Csaba NTG-Nonprofit Kft. főkönyvelő JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. december 03-án du. 14,00 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselőtestületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre

Részletesebben

2012. évi határozatok

2012. évi határozatok 2012. évi határozatok 1/2012. (I.20.) Kt. határozata sürgősségi indítvány napirendre vételéről Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. január 12-ei ülésén 4. napirendi pontként tárgyalja

Részletesebben

Biztosítási szerződés garancia vállalására fémkereskedők pénzügyi biztosítékának teljesítésére. Hatályos: 2014. március 15-étől. Nysz.

Biztosítási szerződés garancia vállalására fémkereskedők pénzügyi biztosítékának teljesítésére. Hatályos: 2014. március 15-étől. Nysz. Biztosítási szerződés garancia vállalására fémkereskedők pénzügyi biztosítékának teljesítésére Hatályos: 2014. március 15-étől Nysz.: 17686 Tartalomjegyzék I. A biztosítási szerződés alanyai....3 II. A

Részletesebben

2014. február 18-i rendkívüli ülésére

2014. február 18-i rendkívüli ülésére 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 18-i rendkívüli ülésére Tárgy: Egyezségi megállapodás kötése a Vortex Építő Kft.-vel

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei 2011. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai

A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei 2011. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai 7. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat és költségvetési szervei költségvetésének felhalmozási kiadásai Sorszám I. BERUHÁZÁS 1. Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala részére gépkocsi beszerzés 4 000

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 33. MELLÉKLET: - db. TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejő közgyőlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl E L İ T E R J E S

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T

POLGÁRMESTER J A V A S L A T 1 BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T a Csete Balázs Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola helyiségeinek ingyenes használatba adására vonatkozó nyilvános versenytárgyalás

Részletesebben

1. A bizottság a törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasolja:

1. A bizottság a törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasolja: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/2379) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, a megyei könyvtárak és a megyei

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 20/2014. (IV. 17.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a 2013. évi belső ellenőrzések tapasztalatairól A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém

Részletesebben