FEHÉR SZALAG Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, július 9. VERSENYKIÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FEHÉR SZALAG - 19. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, 2016. július 9. VERSENYKIÍRÁS"

Átírás

1 FEHÉR SZALAG Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, július 9. VERSENYKIÍRÁS A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség Versenyvezető: Kerekes Kázmér Versenybíróság elnöke: Tusnai Tamásné 1. VERSENYSZABÁLYOK 1.1. A versenyen az alábbi szabályok érvényesek: A vitorlázás versenyszabályai, , MVSz évre érvényes Általános Versenyutasítása, Versenyrendelkezései és Reklámszabályzata, a résztvevő osztályok osztályelőírásai, YS és ORC előnyszámítási előírások, jelen versenykiírás. 2. A VERSENY RÉSZTVEVÔI, RÉSZVÉTELI JOGOSULTSÁG Nevezhető hajók a versenyrendelkezések 5.2. és 5.3. pontjai szerint Fehér Szalag Nagydíj A Fehér Szalag Nagydíjra a évi Versenyrendelkezések 5.2. és 5.3 pontja alapján: Versenyosztályok II-be és az Értékelési csoportokba sorolt hajóosztályok nevezhetnek a következő megkötésekkel: Tőkesúlyos és 15 m² vagy annál nagyobb orr- és nagyvitorla összfelületű alapvitorlázattal (az osztályelőírásban vagy a felmérési dokumentációban rögzítettek szerint) rendelkező uszonyos; 25 m² vagy annál nagyabb orr- és nagyvitorla összfelületű alapvitorlázattal (az osztályelőírásban vagy a felmérési dokumentációban rögzítettek szerint) rendelkező többtestű hajók indulhatnak A Classic Round Futamra nevezett egységek a Fehér Szalag Nagydíjon nem kerülnek értékelésre.

2 2.2. Fehér Szalag, Classic Round futam A Fehér Szalag Classic Round futamra az Összevont cirkáló, 70-es cirkáló, 50-es cirkáló, 30- as cirkáló, Európa 30-as, 25-ös jolle, 15-ös jolle, Dragon, Folkboat osztályok, és azon egyedi építésű hajók nevezhetnek, amelyeket 1945 előtt terveztek, és az eredeti terveknek megfelelően kerültek megépítésre Külföldi hajók, amelyek rendelkeznek saját hatóságuk által megkövetelt dokumentumokkal és megfelelnek a jelen versenykiírásban foglaltaknak A Skiff/Libera típusú, illetve a kabin nélküli többtestű hajók nevezése csak abban az esetben fogadható el, ha megnevezik azt a balatoni üzemeltetési engedéllyel rendelkező kísérő motorost, amely megfelelő sebességgel bír, és kellő létszám befogadásával rendelkezik a kísért hajó tekintetében, és amelynek vezetője aláírással vállalja a verseny teljes időtartama alatt a vitorlás kíséretét és mentését A kísérő motorosnak rendelkeznie kell az általános segélyhívásra és a versenyrendezőséggel való kapcsolattartásra alkalmas rádió adó-vevővel (Balatrönk és VHF), valamint mobiltelefonnal, amelyen a rendező a verseny teljes időtartama alatt ellenőrizheti a kísérő motorosokat. Amennyiben nem megfelelő a tevékenységük, ez az általuk biztosított egység kizárását vonhatja maga után. 3. NEVEZÉS 3.1. Online nevezés Lehetőség van online nevezésre a VIHAR rendszeren keresztül. ( Azok az egységek, akik a nevezést június 10-ig véglegesítik, és a nevezési díjat kiegyenlítik, a kiírás szerinti nevezési díjból 10% kedvezményt kapnak. Azok, akik június 11. és július 6. között végzik el az online nevezést és fizetést, vagy a budapesti nevezésen adják le és egyenlítik ki nevezésüket, a normál nevezési díjat kötelesek megfizetni. Akik ezt követően, vagy a helyszínen neveznek, 10%-kal növelt nevezési díjat kötelesek fizetni, amelyet készpénzben vagy bankkártyával egyenlíthetnek ki Azon nevezések, melyeket online véglegesítettek, és a nevezési díjat kiegyenlítették, érvényesek Helyszíni nevezés július 6-án 12:00 és 20:00 óra között lehetőség van helyszíni nevezésre, a Kékszalag budapesti nevezésével egy időben, a Magyar Sport Háza földszinti tanácstermében (1146 Budapest, Istvánmezei út 1 3.) Balatonfüreden július 8-án, pénteken 17:30 és 22:00 óra között, a balatonfüredi Kisfaludy Galériában (8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 1.) A nevezés akkor válik érvényessé, ha az alábbi nevezési időkben és helyszíneken, az előnevezettek részére elkülönített asztalnál:

3 bemutatásra kerül a nevezési feltételeket igazoló és a VIHAR rendszerben nem regisztrált összes irat, a csapat képviselője aláírásával igazolja a nevezést, a nevezési díj kiegyenlítésre kerül, a csapat felveszi a hajó nevezési egységcsomagját, amelyet aláírásával igazol. Ellenkező esetben az érintett egység nevezése törlésre kerül Nevezési díj: Ft/fő Az január 1. után született versenyzők csökkentett nevezési díjat fizetnek Ft/fő A január 1-jén, és azután született versenyzők (mocók) nevezési díjat nem fizetnek A kifizetett nevezési díjakat a versenyrendezőségnek nem áll módjában visszatéríteni. 4. VERSENYZÔK TÁJÉKOZTATÁSA, PARTI JELZÉSEK 4.1. A versenyzőket a Nemzetközi Vitorlás Központ (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 8.) területén található versenyiroda mellett lévő hivatalos hirdetőtáblán kifüggesztett közleményekkel tájékoztatják A parti jelzéseket a Nemzetközi Vitorlás Központ főárbocán tűzik ki A üzemelő online hirdetőtábla tájékoztató jellegű. Az ott megjelent információk vagy azok hiányossága óvás tárgyát nem képezheti. 5. VERSENYPÁLYA 5.1. A széliránytól függetlenül Balatonfüred Balatonkenese Siófok Tihany Balatonfüred útvonalon, a felsorolt kikötők sorrendjében kell a pályát teljesíteni. A pályajeleket jobb kéz felől kell kerülni. 6. RAJT- ÉS CÉLVONAL 6.1. A rajtvonal a balatonfüredi móló előtti vízterületen, a parttól megközelítőleg 500 méterre horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca, és az attól délkeletre, merőlegesen a balatonkenesei irányra, a nyílt vízen horgonyzó vitorlás hajó narancssárga színű lobogóval ellátott árboca közötti egyenes, amely két részre lesz felosztva A rajtvonal északi részén (a hosszabb) a hagyományos hajók, a déli részén (a rövidebb) Liberák, többtestűek és a háromnál több trapézzal rendelkező hajók rajtolnak. Ez a szektor piros bójával lesz kijelölve. Az egyes szektorok az ott nem rajtoló hajók részére TILTOTT ZÓNÁNAK minősülnek! 6.3. A rajtvonal másik szakaszán 3 db csíkos iránybója is kihelyezése kerül, melyek akadálynak minősülnek. Ez a szakasz viszont az előbb említett hajóknak tiltott zóna A vitorlás hajó mellett elhelyezett 4. számú bója rajtvonal hosszának végét jelzi, amelyet jobb kézről kell elhagyni.

4 6.5. A motoros hajó mellett elhelyezett piros-fehér lobogóval ellátott bója rajtvonal hosszának végét jelzi, amelyet balkézről kell elhagyni A célvonal a balatonfüredi mólótól 500 méterre horgonyzó, árbocán narancs és kék színű lobogót viselő hajó, valamint a hajótól keletre elhelyezett sárga színű, felfújt műanyag bója közötti egyenes. A célvonal merőleges a tihanyi pályajel irányára. 7. PÁLYAJELEK 7.1. A pályajelek sárga színű felfújt műanyag bóják Balatonkenese terelő bójával ellátott pályajel, melyet jobb kéz felől kell elhagyni. GPS koordináta: N 47 01,380 E , Siófok kapu - GPS koordináta: N 46 55,204 E , Tihany GPS koordináta: N 46 54,666 E , RAJT ÉS RAJTELJÁRÁS 8.1. Classic Round 08:50 Figyelmeztető jelzés code R-lobogó, 1 hangjel 08:55 Előkészítő jelzés code P-lobogó, 1 hangjel 08:59 Egyperces jelzés code P-lobogó bevonása, 1 hangjel 09:00 Rajt code R-lobogó bevonása, 1hangjel 8.2. Fehér Szalag Nagydíj 09:20 Figyelmeztető jelzés code V-lobogó, 1 hangjel 09:25 Előkészítő jelzés code P-lobogó, 1 hangjel 09:29 Egyperces jelzés code P-lobogó bevonása, 1 hangjel 09:30 Rajt code V-lobogó bevonása, 1 hangjel 8.3. Az előkészítő jelzéstől a rajtot követő harmadik perc végéig sem hátszélvitorla, sem blister nem húzható fel. A versenyrendezőség egy hangjellel jelzi a rajtjelzést követő harmadik perc végét A rajtjelzést követő 15 percen belül el nem rajtolt vitorlás, el nem rajtolt hajóként DNS kerül értékelésre. Ez módosítja az A4 szabályt Rajthalasztás: a versenyrendezőség a hajók épségét veszélyeztető viharos időjárás esetén jogosult a rajt halasztására, illetve a verseny törlésére. 9. PÁLYARÖVIDÍTÉS, PÁLYAMÓDOSÍTÁS, A VERSENY FÉLBESZAKÍTÁSA 9.1. Pályarövidítés és pályamódosítás nincs. Ez a VSz 32. és 33. szabályának megváltoztatása.

5 9.2. A verseny félbeszakítása: a versenyrendezőség a szabályosan elrajtolt versenyt nem szakítja félbe. Minden hajó kormányosa egyénileg viseli a verseny feladásának vagy folytatásának felelősségét. 10. IDŐKORLÁTOZÁS Limitidő: július 9-én 18: Eddig az időpontig be nem érkezett hajókat a Versenyrendezőség»célba nem ért«dnf jelzéssel értékeli. 11. Óvási határidő: minden hajó számára a célba érését követő 90 perc, vagy célba nem ért hajóknak a futam limitidejét követő 60 perc. 12. ÉRTÉKELÉS Értékelésre kerül valamennyi önálló hajóosztály befutási sorrendjük alapján. Amennyiben egy osztályban háromnál kevesebb nevező egység érkezik, úgy automatikusan Yardstick számuk szerinti Yardstick csoportban kerülnek értékelésre A Yardstick, ORC csoportok, illetve a Folkboat, az Összevont cirkálók és a 25-ös jolle osztályok saját előnyszám rendszerük alapján kerülnek értékelésre A Többtestűek az abszolút befutási sorrend alapján kerülnek értékelésre Az ORC vagy YS értékelési csoportot választó egységek a saját osztályukban nem kerülnek értékelésre A nevezés lezárásáig megválasztott értékelési csoport a későbbiekben nem változtatható ORC értékelési csoport Minden ORC felmérési bizonylattal rendelkező hajó a nevezés ideje alatt kérheti az ORC csoportban való indulását. 12. DÍJAZÁS Fehér Szalag Nagydíj Az abszolút első helyen befutó hajó elnyeri a Balaton Fehér Szalagját és a Fehér Szalag Vándorkupát Hajóosztályonként az elsőnek célba ért hajók elnyerik a Fehér Szalag Nagydíj kupáit és az 1-3 helyezett hajók versenyzői éremdíjazásban részesülnek Classic Round futam A Classic Round futam elsőnek befutó hajója elnyeri az Izsák Szabolcs Örökös Vándordíjat Hajóosztályonként az elsőnek célba ért hajók elnyerik az Izsák Szabolcs Emlékverseny kupáit és az 1-3 helyezett hajók versenyzői éremdíjazásban részesülnek.

6 13. DÍJKIOSZTÓ A díjkiosztó ünnepség tervezett időpontja: július 9-én, szombaton 20:30-kor, a díjkiosztó pontos helyszínét a versenyrendezőség a hivatalos hirdetőtáblán közli a versenyrendezőség A díjkiosztó ünnepségen kérjük, az alkalomhoz illő öltözetben megjelenni szíveskedjenek. 14. BIZTONSÁG A trapézt használó legénység a vízen tartózkodás teljes időtartama alatt kivéve a ruházat cseréjére és igazítására fordított rövid időszakokat köteles az egyéni úszóeszközt viselni. Ez módosítja a 40. szabályt Ha a versenyen a szélerősség meghaladja a 10 csomót, minden versenyző köteles az egyéni úszóeszközt viselni, akár már a kikötőből való elindulástól kezdődően a verseny teljes időtartama alatt. Ez módosítja a 40. szabályt Skiff, Libera típusú, illetve a kabin nélküli többtestű hajók nevezésükkor nevezzék meg azt a balatoni üzemeltetési engedéllyel rendelkező kísérő motorost, amely megfelelő sebességgel bír, kellő létszám befogadásával rendelkezik a kísért hajó tekintetében, és vezetője aláírással vállalja a verseny teljes időtartama alatt a vitorlás kíséretét és mentését. A kísérő motorosnak rendelkeznie kell az általános segélyhívásra és a Versenyrendezőséggel való kapcsolattartásra alkalmas VHF rádióval és mobiltelefonnal. 15. HIVATALOS HAJÓK A hivatalos hajókat a következőképpen jelölik. Versenyrendezőség: fehér színű lobogó, RC felirattal. Versenybíróság: sárga színű lobogó, JURY felirattal. Média: fehér színű lobogó, PRESS felirattal A rajt- és célvonalak végein álló versenyrendezőségi hajók nem tűznek ki azonosító lobogót A hivatalos hajók tevékenysége nem képezheti orvoslati kérelem alapját. Ez módosítja a 62. szabályt. 16. KIKÖTÔHELYEK A Nemzetközi Vitorlás Központban a szabad férőhelyek függvényében a versenyen résztvevő hajók a versenyt megelőző éjszaka térítésmentesen vehetnek igénybe kikötőhelyet. Gépkocsi parkolási lehetőséget a Nemzetközi Vitorlásközpont nem tud biztosítani! 17. RÁDIÓKAPCSOLAT A Versenyrendezőség a verseny rajtja előtt és a futam alatt a VHF 78 csatornán sugároz információkat a versenyzők részére.

7 17.2. Az információközlésben (küldésben vagy fogadásban) bekövetkező hiba, vagy a korai rajtos hajók bemondásának sorrendje nem képezheti orvoslati kérelem alapját, kivéve, ha az orvoslatot a Versenyrendezőség kezdeményezte. Ez módosítja a Versenyszabályok pontját A versenyzők csak vészhelyzetben vagy a futam feladásakor használhatják a Versenyrendezőség által megadott VHF csatornát kommunikációra. 18. MÉDIA A nevezők nevezésükkel tudomásul veszik, hogy a versenyről, a versenyre történő ki- és behajózásról és a parti programokról film- és fotófelvételek készülhetnek, amelyeken a hajók, illetve a hajón tartózkodó személyek látszódhatnak. Ezeket a fotókat, illetve filmfelvételeket amennyiben nem sértik a személyiségi jogokat a versenyrendezőség korlátlanul felhasználhatja, nyilvánosságra hozhatja, értékesítheti, illetve továbbadhatja harmadik személyeknek Elfogadják továbbá, hogy a balatonfüredi nevezés során a kikötőben működő biztonsági kamerák is felvételeket készíthetnek róluk. A nevezők és résztvevők ezzel kapcsolatban mindennemű utólagos követelésről, vagy kártérítési igényükről kifejezetten lemondanak. 19. SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSA A versenyen való részvétellel kapcsolatos, illetve annak során előforduló vagy okozott személyi sérülésekért beleértve az esetleges elhalálozást is és vagyoni károkért a verseny rendezője és a Versenyrendezőség semmilyen felelősséget nem vállal. Minden versenyző egyéni felelőssége dönteni a versenyen való indulásról vagy annak folytatásáról (lásd: VSz 4. szabály: Döntés a versenyen való részvételről) A versenyen minden résztvevő a saját felelősségére vitorlázik! Jó szelet kíván a Versenyrendezőség!

8 FEHÉR SZALAG Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam pályarajza

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás 9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség Versenyvezető: Kerekes Kázmér A Versenybíróság elnöke: Tusnai Tamásné

Részletesebben

TOLNAY KÁLMÁN LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY BALATONFÜRED, 2016. ÁPRILIS 30. VERSENYKIÍRÁS

TOLNAY KÁLMÁN LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY BALATONFÜRED, 2016. ÁPRILIS 30. VERSENYKIÍRÁS TOLNAY KÁLMÁN LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY BALATONFÜRED, 2016. ÁPRILIS 30. Rendező szervezet: Balatonfüredi Yacht Club VERSENYKIÍRÁS RÖVIDÍTÉSEK: [NP] A szabály megsértése nem képezheti egy hajó általi óvás alapját.

Részletesebben

Pünkösdi Regatta TVSK - AIS AHICO. Kupa

Pünkösdi Regatta TVSK - AIS AHICO. Kupa Pünkösdi Regatta TVSK - AIS AHICO Kupa nagyhajós túraverseny, a 2008. évi BALATON KUPA 1.-2. futama 2008. május10-12. VERSENYPROGRAM Május 10-én: Balatonföldvár - Keszthely (a TVSK- AIS-AHICO Kupa és a

Részletesebben

A ONE DESIGN TROPHY II.

A ONE DESIGN TROPHY II. III. LVE OD KUPA A ONE DESIGN TROPHY II. fordulója Siófok, 2012. május 19 20. VERSENYKIÍRÁS Rendező szervet: Versenyvezető: VB elnök: Versenyorvos: Lellei Vitorlás Egylet Erdélyi Béla dr. Balla György

Részletesebben

MVM 470 RANGLISTAVERSENY, 49ER GRAND PRIX ÉS D-ONE NEMZETKÖZI VERSENY 2014 BALATONFÜRED, 2014. JÚLIUS 19-20. VERSENYKIÍRÁS

MVM 470 RANGLISTAVERSENY, 49ER GRAND PRIX ÉS D-ONE NEMZETKÖZI VERSENY 2014 BALATONFÜRED, 2014. JÚLIUS 19-20. VERSENYKIÍRÁS MVM 470 RANGLISTAVERSENY, 49ER GRAND PRIX ÉS D-ONE NEMZETKÖZI VERSENY 2014 BALATONFÜRED, 2014. JÚLIUS 19-20. VERSENYKIÍRÁS 1. BEVEZETÉS 1.1. A verseny célja: Ranglista verseny a 470 hajóosztály, Grand

Részletesebben

BALATONFÜRED, JÚLIUS 9. A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYVEZETÔ: KEREKES KÁZMÉR VERSENYBÍRÓSÁG ELNÖKE: TUSNAI TAMÁSNÉ

BALATONFÜRED, JÚLIUS 9. A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYVEZETÔ: KEREKES KÁZMÉR VERSENYBÍRÓSÁG ELNÖKE: TUSNAI TAMÁSNÉ FEHÉR SZALAG 19. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY GENERALCOM NAGYDÍJ CLASSIC ROUND FUTAM BALATONFÜRED, 2016. JÚLIUS 9. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYVEZETÔ: KEREKES KÁZMÉR

Részletesebben

F EHÉR S ZALAG KIÍRÁS

F EHÉR S ZALAG KIÍRÁS F EHÉR S ZALAG KIÍRÁS A versenysorozat támogatói A Magyar Vitorlás Szövetség köszöni a Fehér Szalag iforex Nagydíj, a Kékszalag AUDI Nagydíj, a Kékpántlika Microsoft Nagydíj és a 2szalag szponzorainak

Részletesebben

Pünkösdi Regatta. 35. PÜNKÖSDI REGATTA Nemzetközi nagyhajós túraverseny Balatonföldvár - Keszthely vízterületen, időpont: 2016. május 14-15-16.

Pünkösdi Regatta. 35. PÜNKÖSDI REGATTA Nemzetközi nagyhajós túraverseny Balatonföldvár - Keszthely vízterületen, időpont: 2016. május 14-15-16. rssailing.com/hu 35. Pünkösdi Regatta versenykiírás 2016 pünkösdi regatta Nemzetközi nagyhajós túraverseny időpont: 2016. május 14-15-16. www.tvsk.hu 35. PÜNKÖSDI REGATTA Nemzetközi nagyhajós túraverseny

Részletesebben

VERSENYUTASÍTÁS. FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG Balatonfüred, július 1.

VERSENYUTASÍTÁS. FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG Balatonfüred, július 1. hunsail.hu FEHÉR SZALAG 2017 XX. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj VERSENYUTASÍTÁS FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM Balatonfüred, 2017. július

Részletesebben

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 13. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 13. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED 2019. JÚLIUS 13. Támogatók: Rendező: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU RÖVIDÍTÉSEK FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ 22. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY

Részletesebben

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 21. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 21. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED 2018. JÚLIUS 21. Támogatók: Rendező: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 21. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC

Részletesebben

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM NAGYHAJÓS TÁVOLSÁGI VERSENY A BALATON KUPA VERSENYSOROZAT FUTAMA BALATONFÜRED, 2015. JÚNIUS 27. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG Balatonfüred, július 1.

VERSENYKIÍRÁS. FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG Balatonfüred, július 1. hunsail.hu FEHÉR SZALAG 2017 XX. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj VERSENYKIÍRÁS FEHÉR SZALAG GeneralCom Nagydíj 20. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM Balatonfüred, 2017. július

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2013. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI 2013. ÉVI

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2013. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI 2013. ÉVI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2013. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2013. ÉVI 1 VERSENYRENDELKEZÉSEI VITORLÁSHAJÓK VERSENYEIRE (3/2013.01.22. számú MVSZ elnökségi határozat) Bevezető

Részletesebben

Kenesei Szezonnyitó a One Design Trophy I. fordulója Balatonkenese, 2016. április 23-24. VERSENYKIÍRÁS

Kenesei Szezonnyitó a One Design Trophy I. fordulója Balatonkenese, 2016. április 23-24. VERSENYKIÍRÁS Kenesei Szezonnyitó a One Design Trophy I. fordulója Balatonkenese, 2016. április 23-24. VERSENYKIÍRÁS Rendező szervezet: Versenyvezető: VB elnök: Versenyorvos: Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület Dávid

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Magyar Köztársaság 2008. évi Dragon Országos Bajnoksága Sonnenschein Kupa KORONÁS Pannónia Dragon Kupa első fordulója

VERSENYKIÍRÁS Magyar Köztársaság 2008. évi Dragon Országos Bajnoksága Sonnenschein Kupa KORONÁS Pannónia Dragon Kupa első fordulója VERSENYKIÍRÁS Magyar Köztársaság 2008. évi Dragon Országos Bajnoksága Sonnenschein Kupa KORONÁS Pannónia Dragon Kupa első fordulója a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Dragon Szövetség és a Kenese Marina-Port

Részletesebben

BBU FÉLMARATON. Verseny célja:

BBU FÉLMARATON. Verseny célja: Verseny neve: BBU FÉLMARATON Verseny helye, célja, táv: Budakeszi-Budapest 21 km Verseny nevezési lehetőségek: Egyéni, 2 fős váltó Verseny dátuma: 2015-10-23 Verseny nevezési vég határideje: 2015-10-23

Részletesebben

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama A/H - LADA KUPA, H - BMW kupa NK-3 kupa, STK kupa A rendező különdíja Historic versenyautók részére meghívásos formában VERSENYKIÍRÁS MNASZ Országos Rali Utánpótlás

Részletesebben

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere II. BÚI Triatlon Rövid távú Amatőr OB Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Ifjúsági EB válogató Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny Fonyód 2016. június 11. Fővédnök: Hidvégi

Részletesebben

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2006. MÁJUS 13-14. SALGÓTARJÁN IDŐBEOSZTÁS A kiírás elküldése (nevezések kezdete): 2006. április 9. Nevezési zárlat (postabélyegző kelte): 2006. április 25. Nevezések

Részletesebben

Balatonfüred, május 11.

Balatonfüred, május 11. NAGYHAJÓS Rendező szervezet: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. évi Balatoni Évadnyitó Balatonfüred, 2019. május 11. VERSENYKIÍRÁS rövidítések [NP] A szabály megsértése nem képezheti egy hajó általi óvás

Részletesebben

Delikát Gyűjtsön Osztálykirándulásra! Játék Részvételi- és Játékszabályzata

Delikát Gyűjtsön Osztálykirándulásra! Játék Részvételi- és Játékszabályzata Delikát Gyűjtsön Osztálykirándulásra! Játék Részvételi- és Játékszabályzata 1. Az UNILEVER Magyarország Kereskedelmi Kft. (1138 Budapest, Váci út 182., a továbbiakban: Szervező) által szervezett nyereményjátékban

Részletesebben

23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció

23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció TERVEZETT A városligeti építkezések ütemének ismeretében, illetve egyéb szempontok miatt változhat! Idıpont: 2016. június 12. Rajt/Cél:

Részletesebben

Soproni Ünnepi Hetek Kupa 2009. Versenykiírás. http://suh.sep.hu

Soproni Ünnepi Hetek Kupa 2009. Versenykiírás. http://suh.sep.hu Soproni Ünnepi Hetek Kupa 2009 Versenykiírás 1 1 A verseny célja: Nemzetközi ranglista verseny a Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist osztályban. 2 Faktorszám: 1.2 minden hajóosztályban. 3 Verseny

Részletesebben

2013. ÉVI NAGYHAJÓS BAJNOKSÁG

2013. ÉVI NAGYHAJÓS BAJNOKSÁG 2013. ÉVI NAGYHAJÓS BAJNOKSÁG Tóth László Emlékfutam V e r s e n y k i í r á s (Együtt érvényes a Magyar Vitorlás Szövetség 2013. évi Általános Versenyutasításával és Versenyrendelkezéseivel.) A verseny

Részletesebben

III. Farkasszigeti Daruvonulás

III. Farkasszigeti Daruvonulás III. Farkasszigeti Daruvonulás futónaptár.hu Idıpont, helyszín: Idıpont: 2016. október 22. Rajt/Cél: 4150 Püspökladány, Farkassziget 3. Rendezvény kezdési idıpontja: 9:30 Táv, útvonal, frissítés Távok:

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése TARTALOMJEGYZÉK I. ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK 1. A dokumentációban előforduló kifejezések 2. A közbeszerzési eljárás lebonyolításának

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2016 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2016 évi

Részletesebben

NÁLAD A NYERŐ KOMBINÁCIÓ? ELNEVEZÉSŰ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA

NÁLAD A NYERŐ KOMBINÁCIÓ? ELNEVEZÉSŰ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA NÁLAD A NYERŐ KOMBINÁCIÓ? ELNEVEZÉSŰ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE A NÁLAD A NYERŐ KOMBINÁCIÓ? elnevezésű nyereményjáték ( Játék ) szervezője a Magyar Suzuki Zrt.

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI VITORLÁS HAJÓK VERSENYEIRE 5/2015. (2015.01.13.) számú MVSz elnökségi határozat Bevezető

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

hunsail.hu NAGYDÍJ ÉVI BALATONI ÉVADNYITÓ T-SYSTEMS NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFURED.HU

hunsail.hu NAGYDÍJ ÉVI BALATONI ÉVADNYITÓ T-SYSTEMS NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFURED.HU hunsail.hu 2017. ÉVI BALATONI ÉVADNYITÓ NAGYDÍJ 2017. ÉVI BALATONI ÉVADNYITÓ T-SYSTEMS NAGYDÍJ VERSENYKIÍRÁS BALATONFURED.HU 2017. évi Balatoni Évadnyitó T- Systems Nagydíj Balatonfüred, 2017. május 13.

Részletesebben

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 13. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU

FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED JÚLIUS 13. NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJ VERSENYUTASÍTÁS BALATONFÜRED 2019. JÚLIUS 13. Támogatók: Rendezõ: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU 22. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM Balatonfüred, 2019.

Részletesebben

FÉLSZIGET-KERÜLÕ SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKVERSENY VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED SZEPTEMBER 15. Rendezõ: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.

FÉLSZIGET-KERÜLÕ SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKVERSENY VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED SZEPTEMBER 15. Rendezõ: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL. FÉLSZIGET-KERÜLÕ SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKVERSENY VERSENYKIÍRÁS BALATONFÜRED 2018. SZEPTEMBER 15. Rendezõ: NAGYHAJÓS VERSENYEK HUNSAIL.HU FÉLSZIGET-KERÜLŐ SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKVERSENY Balatonfüred, 2018.

Részletesebben

Nyílt 3 000 Ft 4 500 Ft Semmelweis Egyetem hallgatók, dolgozók

Nyílt 3 000 Ft 4 500 Ft Semmelweis Egyetem hallgatók, dolgozók VERSENYKIÍRÁS - TUDÁS ÚTJA 2015 Futónaptár.hu Időpont: 2015. november 8. 11 óra Helyszín: Budapest, Nagyvárad tér, Semmelweis Egyetem Elméleti tömb (Toronyház), földszint Útvonal: Nagyvárad tér - Haller

Részletesebben

hunsail.hu Erste World Nagydíj VERSENYUTASÍTÁS 10. KÉKPÁNTLIKA Erste World Nagydíj IFJÚSÁGI TÁVOLSÁGI VERSENY Balatonfüred, július 5.

hunsail.hu Erste World Nagydíj VERSENYUTASÍTÁS 10. KÉKPÁNTLIKA Erste World Nagydíj IFJÚSÁGI TÁVOLSÁGI VERSENY Balatonfüred, július 5. hunsail.hu Erste World Nagydíj VERSENYUTASÍTÁS 10. KÉKPÁNTLIKA Erste World Nagydíj IFJÚSÁGI TÁVOLSÁGI VERSENY Balatonfüred, 2017. július 5. 10. Kékpántlika - Ifjúsági távolsági verseny - ERSTE World Nagydíj

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK:

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: VERSENYKIÍRÁS A NYIRÁD RALLYE 2007 Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Előírások és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által

Részletesebben

II. A mosdóhigiéniai üzletágra vonatkozó speciális rendelkezések és szolgáltatási szintek.

II. A mosdóhigiéniai üzletágra vonatkozó speciális rendelkezések és szolgáltatási szintek. Általános Szerződési Feltételek a CWS-boco Hungary Kft. (a továbbiakban: CWS-boco) mosdóhigiéniai, illetve szennyfogó szőnyeg üzletágaira és szolgáltatásaira vonatkozóan I. A mosdóhigiéniai és a szennyfogó

Részletesebben

MAGYARORSZÁG MOTOROS TEREP-RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK 2012 évi ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG MOTOROS TEREP-RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK 2012 évi ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG MOTOROS TEREP-RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK 2012 évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: MAMS Enduró Bizottság Jóváhagyta: MAMS Elnökség Kiadja: MAMS Titkárság Info: www.mams.hu I. AZ FIM 2012-ES TEREP-RALLYE

Részletesebben

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Szám: 4 /2013 V E R S E N Y K I Í R Á S A ( továbbiakban: MTSZ ) az Országos Tanács 2013. február 5-án megtartott ülése határozatának

Részletesebben

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása Élsport MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása 2016 Alapkiírás Mellékletek: I. sz. melléklet: Stunt Riding (550 ccm felett) pontozási rendszer II. sz. melléklet: Stunt Riding Junior (550

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

12. Ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, július 17.

12. Ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, július 17. 12. Ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2019. július 17. 1 rövidítések [NP] A szabály megsértése nem képezheti egy hajó általi óvás alapját. Ez módosítja az RRS 60.1(a) szabályt. [DP] A szabály megsértéséért

Részletesebben

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége 1. A VERSENYSZABÁLYOK HATÁLYBA LÉPÉSE Jelen szenior versenyszabályok a Magyarország

Részletesebben

INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS

INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22-24.) (képviseletében eljár: ), a továbbiakban MVH Bankszámlaszám:..

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Szeptember 2. Vasárnap 22:00 Nevezési zárlat 2012. Szeptember 8. Szombat

Részletesebben

be/sfp-10089/2015/mlsz

be/sfp-10089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Merkapt Maraton Team SE A kérelmező szervezet rövidített neve Merkapt SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3345 A kérelmező jogállása

Részletesebben

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken

Részletesebben

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30.

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. 1 2013/2014. TANÉVI XV. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése

Részletesebben

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, Sóstói út 24. 4400 l./ A bajnokság célja: Nyíregyháza Város 2013-2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Részletesebben

II. BÚI Duatlon. Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. Országos Utánpótlás és Sprint Duatlon Ranglista Verseny.

II. BÚI Duatlon. Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. Országos Utánpótlás és Sprint Duatlon Ranglista Verseny. II. BÚI Duatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Országos Utánpótlás és Sprint Duatlon Ranglista Verseny Balatonboglár 2016. március 26. Fővédnök: Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi Főiskolai

Részletesebben

Versenykiírás. 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. A verseny célja: A verseny időpontja: Rendező: Szervezőbizottság Elnöke.

Versenykiírás. 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. A verseny célja: A verseny időpontja: Rendező: Szervezőbizottság Elnöke. A verseny célja: 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. Versenykiírás A Tápió-vidék egyik legszebb részének, a Gödöllői dombság délnyugati részének bemutatása, az itt elterülő települések megismertetése

Részletesebben

FERTŐ-BAJNOKSÁG POLIPROFIL KUPA SCHRANZ MÁTYÁS EMLÉKVERSENY

FERTŐ-BAJNOKSÁG POLIPROFIL KUPA SCHRANZ MÁTYÁS EMLÉKVERSENY FERTŐ-BAJNOKSÁG POLIPROFIL KUPA SCHRANZ MÁTYÁS EMLÉKVERSENY FERTŐ TÓ 2015. augusztus 07-09. 1 1. A verseny célja: Fertő-bajnokság POLIPROFIL KUPA Schranz Mátyás Emlékverseny 2015 Versenykiírás Minősítő

Részletesebben

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05.

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2013 7. futam 4. DRAGRACING KUPA PROGRAM 06:50 Pályabírói eligazítás

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ VERSENYKIÍRÁS Parádfürdő MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ A rendezvény időpontja: 2016. 06. 11-12. A rendezvény helyszíne: Parádfürdő,

Részletesebben

be/sfp-10414/2015/mlsz

be/sfp-10414/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaujszántó VSE A kérelmező szervezet rövidített neve AVSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

be/sfp-8796/2015/mlsz

be/sfp-8796/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szolnoki MÁV Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Szolnoki MÁV FC Kft Gazdálkodási formakód 113 Tagsági

Részletesebben

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása 1. Általános rendelkezések: A bajnokságok kiírója és kiírásának alapja: A Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ), és alapja a

Részletesebben

A BSI BALATON SZUPERMARATON SZABÁLYAI

A BSI BALATON SZUPERMARATON SZABÁLYAI A BSI BALATON SZUPERMARATON SZABÁLYAI I. Útvonal I/a. A verseny a Balaton körüli kerékpárúton zajlik. Ez az út csak egy részében speciálisan megépített kerékpárút, a többi szakasz főleg a településeken

Részletesebben

KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY A B-A-Z MEGYEI III.O. BAJNOKOK LIGÁJA TEREMLABDARÚGÓ-TORNA VERSENYKIÍRÁSA 2010.

KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY A B-A-Z MEGYEI III.O. BAJNOKOK LIGÁJA TEREMLABDARÚGÓ-TORNA VERSENYKIÍRÁSA 2010. KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY 3718 Megyaszó, Nagy út 21. Levélcím: 3718 Megyaszó, Nagy út 21. Tel/Fax: 70/626-3030. E-mail: k.e.sportalapitvany@gmail.com ; zemplenfc@gmail.com, Honlap: www.zemplenfcbekecs.fw.hu

Részletesebben

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bükkszentkereszti Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Bükkszentkereszti SK. Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 157 A kérelmező

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM FIGYELMEZTETÉS! Jelen szabályzat eseti jellegű, a 2007-es évi végleges OB. szabályzat 2007.02.27-től letölthető a futam.hu oldalról! VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM 1. A NEGYEDMÉRFÖLD KFT. bemutatja

Részletesebben

2014 KÉSZ MAGYAR BAJNOKSÁG ÉS KÖZÉP-EURÓPAI KUPA

2014 KÉSZ MAGYAR BAJNOKSÁG ÉS KÖZÉP-EURÓPAI KUPA 2014 KÉSZ MAGYAR BAJNOKSÁG ÉS KÖZÉP-EURÓPAI KUPA VERSENYKIÍRÁS A Magyar Szörf Szövetség, mint a verseny rendezője az RS:X, Bic T193, Raceboard és Formula osztályok versenyzőit hívja meg, hogy vegyenek

Részletesebben

be/sfp-08451/2015/mlsz

be/sfp-08451/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajánsenye Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bajánsenye SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1793 A kérelmező jogállása

Részletesebben

1.1. A központilag rendezendő CACIB kiállítások helyét és időpontját az OE határozza meg a kiállítást megelőző két év április 30-ig.

1.1. A központilag rendezendő CACIB kiállítások helyét és időpontját az OE határozza meg a kiállítást megelőző két év április 30-ig. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete saját hatáskörében, vagy a helyi szervezetek, illetve a fajtaklubok útján kutyakiállításokat rendez a MEOE Országos Elnökségének (továbbiakban

Részletesebben

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 I. MEGHATÁROZÁSOK 1. 1 Jogállás Jelen Működési Szabályzat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: MNASZ) Alapszabályának 43. - a alapján létre

Részletesebben

Általános egyszerű eljárás Kbt. 251. (2) bekezdés alapján ajánlattételi felhívás

Általános egyszerű eljárás Kbt. 251. (2) bekezdés alapján ajánlattételi felhívás Általános egyszerű eljárás Kbt. 251. (2) bekezdés alapján ajánlattételi felhívás 1.) Ajánlatkérő neve: Kaba Város Önkormányzata Címe: 4183 Kaba, Szabadság tér 1. Kapcsolattartó: Szegi Emma polgármester

Részletesebben

Utazási feltételek. A Last Call Travel Kft. által meghirdetett és szervezett utazások általános szerződési feltételei

Utazási feltételek. A Last Call Travel Kft. által meghirdetett és szervezett utazások általános szerződési feltételei Utazási feltételek A Last Call Travel Kft. által meghirdetett és szervezett utazások általános szerződési feltételei Érvényes: 2015. január 1-től visszavonásig 1. Az Utazásszervező 1.1. A Last Call Travel

Részletesebben

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS 2 VERSENYBÍRÓSÁG OWS 3 TISZTVISELŐK FELADATAI OWS 4 A RAJT OWS 5 A HELYSZÍN OWS 6 A VERSENY WS 7 A VERSENY VÉGE OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság VESZPRÉM MEGYEI II. OSZTÁLY Veszprém Megyei II. ú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szeleste-Pósfa Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szeleste-Pósfa SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1883 A kérelmező

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE KÖZÉPISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb kőbányai

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA

A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA Tulajdonos: Hajdúhadház és Téglás Város Önkormányzata ÜDÜLÉSI SZABÁLYZAT A tulajdonos Önkormányzatok a kijelölt időszakban kedvezményes üdülési

Részletesebben

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15.

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15. HAJDÚ KUPA Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Debrecen, 2016. május 14-15. Időfutam és mezőnyverseny Versenykiírás 1. A verseny védnökei: dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

Részletesebben

MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25

MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25 MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25 A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség /MNASZ/ 2013. évre kiírja a gokart szakág egyéni, Országos Amatőr Gokart Bajnokságát. A sorozat célja

Részletesebben

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól (egységes szerkezetben) A rendeletet módosította a 13/2012.(III.22.) és a

Részletesebben

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tác-Csősz Gorsium Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Tác-Csősz GSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 208100 A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-11070/2016/mlsz

be/sfp-11070/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve FÉNYESLITKEI SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve FSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1592 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/124

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/124 Eljárást megindító felhívás; tárgya: Szállítási szerződés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata helyi központosított közbeszerzéshez tartozó intézmények élelmiszer nyersanyagigényének ellátása Közbeszerzési

Részletesebben

DUNA Rallye. Dunaújváros - Várpalota 2006 VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: DUNA RALLYE 2006. 05. 26.-28.

DUNA Rallye. Dunaújváros - Várpalota 2006 VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: DUNA RALLYE 2006. 05. 26.-28. VERSENYKIÍRÁS A DUNA RALLYE Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Előírások és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által a 2006.

Részletesebben

be/sfp-9013/2015/mlsz

be/sfp-9013/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jáki Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Jáki SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1821 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RÉSZ A SZABÁLYOZÁS CÉLJA A RENDELET HATÁLYA

ÁLTALÁNOS RÉSZ A SZABÁLYOZÁS CÉLJA A RENDELET HATÁLYA Egységes szerkezetbe foglalta: dr. Fogarasi Gábor Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2012. december 28. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (V. 30.)

Részletesebben

Tej. Szívvel-lélekkel! Gyűjts össze 100 tejszívet és nyerj egy játszóteret!

Tej. Szívvel-lélekkel! Gyűjts össze 100 tejszívet és nyerj egy játszóteret! Tej. Szívvel-lélekkel! Gyűjts össze 100 tejszívet és nyerj egy játszóteret! M E G N E V E Z É S Ű N Y E R E M É N Y J Á T É K R É S Z V É T E L I -, É S J Á T É K S Z A B Á L Y Z A T A 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24.-én

Részletesebben

Veszprém Rallye 2016 - Versenykiírás 2016.06.10-12.

Veszprém Rallye 2016 - Versenykiírás 2016.06.10-12. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2. Rendezés... 3 3. Program... 4 4. Nevezések... 8 5. Biztosítás... 10 6. Reklámok és azonosítók a versenyjárműveken, egyéb járműveken... 11 7. Gumiabroncsok... 12 8.

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e A lakáscélú támogatások helyi rendszeréről egységes szerkezetben az e rendeletet módosító 19/2007. (VI. 29.) számú, a 23/2007.

Részletesebben

Géposztályok: A versenyek hivatalos tisztségviselői:

Géposztályok: A versenyek hivatalos tisztségviselői: Géposztályok: Divízió I. Keleti kategória 700 cm3 -ig Divízió II. Keleti kategória 1600 cm3 -ig Divízió III. Nyugati kategória 1300 cm3 -ig Divízió IV. Nyugati kategória 1600 cm3 -ig Divízió V. Nyugati

Részletesebben

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1 Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek 1. A szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek Az utazási szerződés alapján az International Language Travel Kft. Utazási Iroda (székhelye: 2000 Szentendre, Pomázi út 34. cégjegyzékszáma: Cg. 13-09-141478,,

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG. Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG. Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK 2011 Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sárkányhajó versenyszabályok alapján 1 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megbízásából írta és összeállította:

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM

RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM BAJNA LÁBATLAN VERSENYKIÍRÁS TERVEZET www.a-r-c.hu 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés Az AUTO-SZOFT Rally az FIA nemzetközi Sportkódex és Függelékei, az FIA 2015. évi Regionális

Részletesebben

NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ Létrehozás dátuma: 2003.10.01 Utolsó módosítás dátuma : 2009.05.22 Érvényes: 2009.06.25-től

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2012 Készítette: A MAMS Enduro Bizottság Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta az MNASZ Intéző Bizottsága

Részletesebben

GREPTON IS INTERNATIONAL KUPA PÉCS - ÁRPÁDTETİ, 2010. 07. 31. 08. 01.

GREPTON IS INTERNATIONAL KUPA PÉCS - ÁRPÁDTETİ, 2010. 07. 31. 08. 01. 2 3 VERSENYKIÍRÁS A GREPTON IS International Kupa versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Elıírások és a Rallye Sprint Bajnokság

Részletesebben

be/sfphpm01-10637/2015/mlsz

be/sfphpm01-10637/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tápiószőlősi Községi Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TKSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 60908 A kérelmező jogállása

Részletesebben