Beléptető rendszer. Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beléptető rendszer. Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Beléptető rendszer Felhasználói kézikönyv

2 Technikai adatlap Tartalomjegyzék TCP/IP rendszer működése TCP/IP egy ajtó / két irányú beléptető központ TCP/IP két ajtó / két irányú beléptető központ TCP/IP négy ajtó / egy irányú beléptető központ TCP/IP Hálózat felépítése Rs Rendszer jellemzői R s egy ajtó / két irányú beléptető központ R s két ajtó / két irányú beléptető központ R s négy ajtó / egy irányú beléptető központ R s Hálózat felépítése Telepítési segédlet Eszközök kiválasztása Tűzjelző bekötés Telepítési javaslat Telepítési javaslat Garancia feltételei Technikai adatlap

3 Garancia feltételei TCP/ IP Rendszer működése Termék garancia Működési Leírás Amennyiben a termék rendeltetésszerű használat közben a Garancia ideje alatt meghibásodik, azt az üzleteinkben ingyenessen új (azonos típusú) termékre cseréljük. Garancia nyilatkozat Erre a termékcsoportra egy év garanciát biztosítunk. Szállításkor a szerver IP..0. (első alkalommal ebből a tartományból elérhető) A panelok IP címe..0. A panelok IP címét javasolt megváltoztatni a programozás előtt. Panel (.) Inicializálás (Figyelem: Ez a lépés csak akkor javasolt, amikor a vezérlőt nem éri el a szoftver. Beállított adatokat állítja vissza) ÉS (.) Formattálás (Figyelem! Ez a lépés visszaállítja a gyári állapotot! Minden adatot és beállítást töröl! (vezérlő szerver IP..0., gép IP..0.) A garanciális ügyintézés jogosságát minden esetben bevizsgálás dönti el. Ha a meghibásodás nem tartozik ebbe a kategóriába akkor azt az ügyfélnek jelezzük, lehetősége van akkor is fizetett javítást kérni.. A panelon tartsa lenyomva a RELOAD gombot majd eközben nyomja meg a RESET gombot is, ekkor a a zümmer ad egy hosszú hangjelzést, másodpercig kell nyomva tartani a RELOAD gombot. A hangjelzés vége jelzi a frissítés végét. A garancia ügyintézése minden esetben az üzleteinkben történik, csak a leszerelt és az üzletünkbe beérkezett termékekkel van lehetőségünk foglalkozni.. A panelon tartsa lenyomva a "RELOAD" és a "FORMAT" gombokat, majd ezalatt nyomja meg a "RESET" gombot, ekkor a zümmer ad egy hosszú hangjelzést. másodpercig kell nyomva tartani a "RELOAD" és a "FORMAT" gombokat. A hangjelzés vége jelzi a formázási folyamat végét. Garanciális bevizsgálás vagy javítás idejére nincs lehetőségünk csere darabot biztosítani. Garanciális probléma esetén kérjük készítsen egy részletes hibaleírást! Mikor jelentkezik a hiba? Tudja-e szándékosan előidézni (bemutatás céljából)? Hiba pontos leírása. Garanciát kizáró körülmények Fizikai sérülés, rongálás. Természeti csapás, beázás, tűz, villámlás okozta károk. Illetéktelen javítás, átalakítás. Helytelen bekötésből, hálózati feszültségingadozásból adódó meghibásodások. (erősen javasolt szünetmentesíteni a rendszert, az kizárja a hálózati ingadozások miatti meghibásodást) Adatok manuális frissítése (friss adatok lekérése szerverről) A vezérlőt helyezzük tápfeszültség alá, majd nyomjuk meg és tartsuk nyomva másodpercig a RELOAD gombot. A vezérlő egy hosszú hangjelzéssel jelez. A hangjelzés vége jelzi az adatletöltési folyamat végét. (Ilyenkor a vezérlő lekéri a szerverről a legújabb adatokat) Vezérlő paramétereinek változtatása után azt minden esetben újra kell indítani! Megjegyzés: A rendszer alapvetően kétféle módon képes működni: Offline és Online (folyamatos szervervezérlő adatküldéssel) Amennyiben Hálózatot észlel automatikusan vált Online módba, melynek előnye az, hogy a szoftverben lehetőség van a rendszer valós idejű monitorozására.

4 TCP/IP Egy ajtón két irányú Telepítési javaslat Hálózat felépítése WIE-IP (egy ajtó / két irány) kapcsolási rajz Alapvetően két féle hálózati kommunikáció elérhető az eszközök és a vezérlő számítógép között. -, itt a központok sorosan vannak kötve. - TCP/IP, itt a központok csillagpontos rendszerben helyezkednek el, hagyományos informatikai hálózati eszközök segítségével. OUTPUT OUTPUT OUT Riasztás kimenet Kártya és egyéb olvasók RJ hálózati csatlakozó (KI) P RS S RESET FORMAT RELOAD LOCK - Elekrtomos zar + (BE) A központok az olvasóktól Wiegand szabványú jelet kapnak és azt dolgozzák fel. Maga a központ nem tudja a jel forrását, a szabványos kód előállítása az olvasó feladata. Ebből következik, hogy minden Wiegand és Wiegand szabványú olvasóval képes a működésre. Az olvasók lehetnek például: - - Kód olvasó - Kártya és kód olvasó - Vonalkód olvasó - Ujjlenyomat olvasó - Arcfelismerő rendszer - Tenyér lenyomat olvasó - Bármiylen azonosítást elvégző eszköz ami képes a szabványos ( számjegyű) azonosítót a Wiegand/ szabvány szerint elküldeni a központ számára. Rendszer kiegészítő javaslat Kommunikáció visszajelzés ajtó relé visszajelzés Hálózati kapcsolat Tápfeszültség visszajelzés Kár tya olvasás Olyan belépési pontok kialakításra ahol a a belépési adatokra nincs szükség és nem változnak sűrűn a jogosultságok javasolt a rendszert kiegészíteni a SAC nevű termékeink valamelyikével. SAC: Standalone Access Controller azaz önállóan működő beléptető egység. előnyei között említeném a stabil működést, könnyű programozhatóságot SAC-W esetén a vandálbiztos kialakítást. Csomag tartalma Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-IP központnál. darab Szoftver telepítő lemez darab Felhasználói kézikönyv darab Alarm input/output cable darab A kétféle bekötés módja (.oldal): P melléklet: Külső táp használatával. P melléklet: Panel tápjának használatával.

5 TCP/IP Két ajtón két irányú Telepítési javaslat k elhelyezése A wiegand olvasók javasolt maximális távolsága a központtól 0m. Olvasók minimális távolsága egymástól 0cm (közepes hatótávú olvasók esetén m). Ennél közelebb telepítve zavarják egymás ezáltal csökken az olvasási távolság, és nő a hibás olvasások száma. WIE-IP (két ajtó / két irány) kapcsolási rajz OUT RJ hálózati csatlakozó k kábelezése Riasztás kimenet Riasztás kimenet (BE) ① ajtó (KI) ① ajtó RS P RESET FORMAT RELOAD (BE) ② ajtó S LOCK - + LOCK S (KI) ② ajtó Tápellátás és szünetmentesítés OUT Az olvasó ideális esetben 0m-ig kábelezhető (javasolt max 0m), ebben az esetben jó minőségű (csavart érpáras, árnyékolt) réz kábelre van szükség. Minimális kábelátmérő 0,mm. Valamint ideális környezetre (nagyfeszültségü vezetékektől jól elkülönített földelt kábeltálcán) Az olvasó négy eret használ:, és kettőt az adatátvitel. Jelölésük: (Zárójelben a javasolt CAT bekötés, később egyszerűbb azonosítás céljából) [két olvasó kábelezése esetén] V (barna) [narancs] (barna-fehér) [narancs-fehér] (zöld) [kék] (zöld-fehér) [kék-fehér] és : A Led és zümmer (piezo hangjelző) vezérlése átkerült az olvasókba, így ezek bekötése felesleges. A vezérlő nem küld jelet az olvasóknak. Egy ajtó két irány esetén is javasolt az olvasókat egy CAT kábelen vinni és egy másik kábelen az elektromos zárat és ajtónyitás t. P A szünetmentes táp ellátás két fő oka: - Áramszünet esetén a be- és ki-léptetés biztosítása - A hálózati feszültségingadozás kiszűrése, ezáltal a rendszer élettartamának növelése Lehetséges megoldások: - Szünetmentes 0V-os hálózati bekötés (ennek meglétéről érdemes az árajánlat készítése előtt érdeklődni) - Bejövő 0V szünetmentesítése. (Ez akkor lehet probléma, ha a rendszer nagy területen vagy több épületrészben helyezkedik el.) oknál akkumulátor és azt működtető tápegységek elhelyezése. (Ez az általános megoldás, figyeljünk oda, hogy jellemzően a vezérelt eszközök áramfelvétele a jelentős, ilyen esetben azok szünetmentesítését külön is megoldhatjuk) ① Ajtó relé visszajelzés ② Ajtó relé visszajelzés Táp visszajelzés Kommunikáció visszajelzés Hálózati kapcsolat Kártya olvasás visszajelzés Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-IP központnál. A kétféle bekötés módja (.oldal): P melléklet: Külső táp használatával. P melléklet: Panel tápjának használatával.

6 Tűzjelző bekötés és vésznyitás TCP/IP Négy ajtón egy irányú Tűzjelző bekötési javaslat WIE-IP (négy ajtó / egy irány) kapcsolási rajz RJ Hálózati csatlakozó A rendszer önmagában nem képes a tűzjelző riasztási jelét eszközről eszközre elküldeni. Javasolt a tűzjelző rendszer által kapott riasztási rövidzárral (vagy riasztási megszakítással) a tápegységről közvetlenül vezérelni az eszközöket. P V RS Rs P V LOCK P V LOCK ajtó (BE) Exit Gomb Alapban zárt NEM telepíthető tűzjelzővel összekötött rendszerbe!!! Ennek oka, hogy az alaban zárt mágneszár nyitási áramfelvétele nagy és igen nagy a nyitvatartás közbeni hőtermelés. Ez a hőtermelés a zár - perces működtetése esetén az elektonika elégéséhez vezet. Az elektronika meghibásodása után folyamatossan zárt állapot következik be. Így a menekülési útvonalat nem tudja biztosítani, szószerint csapdát képezve a bent tartozkodó embereknek. LOCK ajtó (BE) Exit Gomb ajtó (BE) Rs Exit Gomb Alapban nyitott esetén a tűzjelző zárt kontaktusát elég a vezérelt eszköz bármelyik ágára sorosan bekötni. Így riasztáskor a Tűzjelző központ által megszakítva az áramkör és nyitott állapotban marad a vezérelt eszközt. RESET FORMAT RELOAD V LOCK LOCK ajtó (BE) P LOCK Ajtó nyitás visszajelzés Kommunikáció visszajelzés Ajtó nyitás visszajelzés Ajtó nyitás visszajelzés Hálózati kapcsolat Ajtó nyitás visszajelzés Táp visszajelzés Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-IP központnál. P melléklet: Külső táp használatával. Egy irányú beléptetés esetén (vezérelt oldalon gomb-kilincs, másik oldalról kilincs vagy nyomógomb) nem szükséges a tűzjelző bekötés amennyiben a szabad nyitási irány megegyezik a menekülési útvonal irányával (például iroda ajtón csak be irányba kér kártya használatot, ki irányba van a menekülési útvonal és ott kilincs lenyomással bármikor lehet az ajtót nyitni). Kártya olvasás visszajelzés A kétféle bekötés módja (.oldal): Exit Gomb FONTOS! Ha az egyirányú beléptetés iránya nem azonos a menekülési útvonal irányával (például: Az egyik iroda a gyülekezési hely, így biztosítani kell a bejutást). MINDEN ESETBEN VÉSZNYITÓ GOMB HASZNÁLATA KÖTELEZŐ! Ebben az esetben a tűzjelző bekötés leírása alapján kell bekötni a vésznyitó gombot! A panelon található EXIT BUTTON bemenetek másodperc folyamatos zárt kontaktus után (például: benyomott üvegtöréses- vagy visszaállítható- vésznyitó) hibának érzékelik a jelet és kikapcsolják a funkciót a következő kontaktus megszakadásig. Ezek a bemenetek ajtónyitó gomb használatához vannak kialakítva! P melléklet: Panel tápjának használatával.

7 Eszközök kiválaszása TCP/ IP Hálózat felépítése Milyen környezetbe milyen rendszer javasolt? LAN Hálózat. Online beléptető rendszerek (ezeknek az alapja a beléptető központ). Offline beléptető rendszer (önállóan működő beléptető vezérlők, SAC sorozat). Szállodai zárak (Hotelzár rendszer, offline de a kártyán viszi az adatot így egy pontból változtathatóak a jogosultságok) Printer TCP/IP Hálózat Switch Mi alapján válasszunk: 0V Betáp. csoportot válasszuk, ha: - szükséges a belépési-kilépési adatok megléte - egy vagy több helyről központilag online akarjuk monitorozni a rendszert vagy állítani a jogosultságokat - igény van a jogosultságok központi ellenőrzésére - távolról (interneten keresztül) is szeretnénk elérni a rendszerünket. Munkahelyek vendég forgalommal, munkaidő ellenőrzés, portaszolgálat... Server WIE-IP, WIE-IP WIE-IP WIE-IP, WIE-IP WIE-IP. csoportot válasszuk, ha: - ritkán változó jogosultságok - nehezen kivitelezhető rendszer kiépítés - nincs szükség a belépési és kilépési adatokra. Lépcsőház bejáratok, kapubejárók, parkoló sorompók... Nyitás Remarks: Hálózaton egy szoftverből vezérelhető ajtók száma 00 darab. Minden ezetben szükséges a szünetmentesítés, ennek oka a feszültség ingadozások kiszűrése és a folyamatos üzem biztosítása. Hálózat tervezésekor vegyük figyelembe a tűzrendészeti előírásokat és a menekülési útvonalak irányát! Egy irányú beléptetés esetén javasolt a gomb-kilincs (vezérelt oldalon gomb, szabad irányban kilincs) használata, ez tűzrendészetileg is elfogadottabb megoldás.. csoportot válasszuk, ha: - folyamatossan változnak a jogosultságok rövid idő alatt - nincs sok változás, de nincs lehetőség rendszer kiépítésére (például műemlék vedelem alatt álló épületekben az ajtó átalakítása után elemről működtethető fix kártyákkal) - kevés ajtó van, de nagy távolságokra és elegendő az utolsó belépési adat megléte, ezt csak probléma esetén kell kiolvasni - a kártya kiadás helye és az ajtók között nagy távolság van és az internet nem elérhető. Szállodák, szálláshelyek, műemléki felújítások, irodaházak... Internet FI X IP Internet Vezérlő számítógép(budapest) ADSL Router ADSL switch Router Nagy áramfelvételű kártyaolvasók kábelezése, tápellátása Telepítési javaslatok nagyobb áramfelvételű (például LCARE-0 típusú) olvasókhoz: - Az olvasót külön 0V/V-os táppal beüzemelni. Ezt főleg akkor érdemes alkalmazni, ha nagyobb távolságra van a központ az olvasótól. - Az olvasót RK x0.0+ x0. riasztókábellel kötni a központi V-os tápegységről. Ez kisebb távolságban elhelyezett olvasóknál javasolt. Az eltérő kábelezés oka, hogy az ilyen eszközök hirtelen magas áramfelvétele ne okozzon gondot a központ áram ellátásában és meglegyen a megfelelő keresztmetszet.ek ajtónyitó gomb használatához vannak kialakítva! WIE-IP, WIE-IP WIE-IP WIE-IP, WIE-IP WIE-IP Nyitás WIE-IP, WIE-IP WIE-IP WIE-IP, WIE-IP WIE-IP Nyitás Szeged Nyitás WIE-IP, WIE-IP WIE-IP Szolnok Nyitás

8 Telepítési segédlet Rendszer jellemzői ak, síkmágnesek bekötése Telepítési előírások V kapcs. fesz. Zárt Relé Kapcsolt kontaktus Alapból nyitott Mágneszár (síkmágnesek) Tápegység vezérelt eszközhöz P Külső tápról működő eszköz bekötési rajza Közös test (narancs) + (kék) - (kék-fehér) S Jelölésük: (Zárójelben a javasolt CAT bekötés, később egyszerűbb azonosítás céljából. kis távolságoknál elég egy ér használata) Az hálózat első (ez jellemzően a PC) és utolsó eszköze között maximálisan 00méter kábelhossz megengedett. A kommunikáció alapvetően egy kommunikációs (csavart) érpáron történik (+ és -), de a helyszínen tapasztalható földelési eltérések miatt javasolt kábelezéskor a (közös test) bekötése is, ez javítja a kommunikációt és stabilabbá teszi az adatátvitelt. Vezérlők csatlakoztatásakor meg kell győződni arról, hogy az adatvonalak nem cserélődtek-e fel. Az árnyékolt kommunikációs (csavart) érpárok használata nagy elektromágneses terekben (pl. autógyárak) létfontosságú a rendszer védettsége szempontjából. Az árnyékolás az elektromágneses kompatibilitás (EMC) növelésére szolgál. Az árnyékoló fonatot vagy fóliát a vezeték egyik végén földelni kell. Ajánlott továbbá az érpárok elkülönítése a nagyfeszültségű kábelektől. S Az átviteli technológia nagyon egyszerűen kezelhető. A sodrott érpár bekötése nem igényel szaktudást. A busz struktúrája lehetővé teszi vezérlők hozzáadását és eltávolítását, a rendszer lépésről-lépésre történő felállítását a többi eszköz zavarása nélkül. A későbbi bővítéseknek nincs hatása a már működő eszközökre. Táppal vezérelt eszközök bekötése Javasolt a tehermentesítő relé használata, ha:. az eszköz folyamatos tápellátást igényel (pl.: síkmágnesek). az eszköz jelentős feszültséget vagy áramerősséget igényel. az eszköz kapcsoláskor vagy kioldáskor visszaterhelhet Természetessen ettől a bekötéstől el lehet térni, de az egységes bekötés megkönnyíti a későbbiekben a rendszerek hibajavítását és a kábelek azonosítását. Minden Központi panelon található egy bemenet és egy kimenet. A központok elvégzik a hálózati jelerősítést ( esetén 00méterenként szükséges) és a hálózati lezárást is (utolsó eszköz után szükséges), így ezekkel nem kell külön foglalkozni. Alapból zárt Mágneszár (elektromoszár) + - P Vezérlő tápjáról működő eszköz bekötési rajza FIGYELEM: A vezérlő panelon írt és nem az eszközre vonatkozik! : Normal Open (ez a port alaphelyzetben nyitott, ezért alaphelyzetben zárt mágneszárat kell rákötni) : Normal Close (ez a port alaphelyzetben zárt, ezért alaphelyzetben nyitott mágneszárat kell rákötni)

9 Egy ajtón két irányú R S Hálózat felépítése Önálló eszköz WIE-RS (egy ajtó / két irány) kapcsolási rajz Nyomtató RS/ Átalakító OUTPUT OUTPUT ALARM 0V Vezérlő PC (itt fut a szoftver) WIE-RS vagy WIE-RS vagy WIE-RS Két eres kábel Árnyékolt (pl.: Cat) Két eres kábel Két eres kábel + V Kártyaolvasó (KI) Négy eres kábel OUT RS (pl.: CARE0) Megjegyzés: Az hálózat egy soros rendszer. ( eret kell csak kábelezni) Ennyk egyik jellemzője, hogy ha egy ponton probléma van a hálózattal akkor a hiba utáni összes vezérlővel megszűnik a kommunikáció. P RS A rendszer legnagyobb előnye, hogy olcsó a kivitelezése (elég egy CAT kábelt végighúzni a vezérlők között, és nagyon stabil (mivel egyszerű és nincsenek kommunikációs eszközök) Hátránya, hogy egy gépre csatlakozik, így nehezebben megoldható ha több gépről szeretnék monitorozni a rendszert vagy változtatni a jogosultságokat. Hálózat S Vezérlő PC (itt fut a szoftver) RS/ Átalakító RESET FORMAT RELOAD LOCK - Elektromoszár + Kommunikáció Ajtónyitó relé visszajelzés Hálózati kapcsolat Táp visszajelzés WIE-RS vagy WIE-RS vagy WIE-RS WIE-RS vagy WIE-RS vagy WIE-RS WIE-RS vagy WIE-RS vagy WIE-RS WIE-RS vagy WIE-RS vagy WIE-RS Azonosított kártya beolvasás Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-RS központnál. (pl.: CARE0) (pl.: CARE0) (pl.: CARE0) (pl.: CARE0) A kétféle bekötés módja (.oldal): P melléklet: Külső táp használatával. P melléklet: Panel tápjának használatával. Kártyaolvasó (BE) RS Exit gomb

10 Négy ajtón egy irányú Két ajtón két irányú WIE-RS (két ajtó / két irány) kapcsolási rajz WIE-RS (négy ajtó / egy irány) kapcsolási rajz OUT Riasztás OUT Riasztás P V ajtó (KI) V RS Exit Gomb P V V Exit Gomb P Ajtó nyitás visszajelzés Ajtó nyitás visszajelzés Adatküldés visszajelzés Hálózati kommunikáció Kártya olvasás visszajelzés Táp visszajelzés Ajtó nyitás visszajelzés Kommunikáció Ajtó nyitás visszajelzés Ajtó nyitás visszajelzés Hálózati kapcsolat Ajtó nyitás visszajelzés Táp visszajelzés Kártya olvasás visszajelzés Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-RS központnál. Vezérelt eszköz bekötésének lehetőségei WIE-RS központnál. A kétféle bekötés módja (.oldal): A kétféle bekötés módja (.oldal): P melléklet: Külső táp használatával. P melléklet: Külső táp használatával. P melléklet: Panel tápjának használatával. P melléklet: Panel tápjának használatával. Exit Gomb P RESET FORMAT RELOAD LOCK RESET FORMAT RELOAD ajtó (BE) ajtó (BE) S LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK S ajtó (KI) ajtó (BE) Exit Gomb P ajtó (BE) ajtó (BE) LOCK LOCK Exit Gomb P ajtó (BE) Exit Gomb

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6 AR-EFB-9MT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. TARTOZÉKOK AR-: Ujjlenyomat olvasó Olvasó Felhasználói Csatlakozó kábelek Csavarok kézikönyv Opcionális P P P P P P AR-RB AR-RB Digitális Relé. Telepítés A. B. Csavarozza

Részletesebben

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 1 oldal TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 2 oldal Tartalom I. BEVEZETÉS...4 I.1. A TC3XY VEZÉRLŐ...4 I.2. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÖSSZEFOGLALÓ...4 I.3. ELEKTRONIKUS

Részletesebben

NMT (D) MAX (C) Beépítési és kezelési kézikönyv. változat a 7340108.v6 dokumentum alapján. 1 / 15 Tel.: 1/236-07-26 Fax: 1/236-07-27 www.huray.

NMT (D) MAX (C) Beépítési és kezelési kézikönyv. változat a 7340108.v6 dokumentum alapján. 1 / 15 Tel.: 1/236-07-26 Fax: 1/236-07-27 www.huray. NMT (D) MAX (C) HU Beépítési és kezelési kézikönyv változat a 7340108.v6 dokumentum alapján 1 / 15 Tel.: 1/236-07-26 Fax: 1/236-07-27 www.huray.hu A termék megfelel a következő EU szabványoknak EU direktíva

Részletesebben

Hardver leírás Klasszikus kontroller v.3.2.2

Hardver leírás Klasszikus kontroller v.3.2.2 StP Beléptető Rendszer Hardver leírás Klasszikus kontroller v.3.2.2 s TARTALOMJEGYZÉK 1. ALKÖZPONTOK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ (INTERNET)... 3 2. RS485... 3 3. OLVASÓ- ÉS KÁRTYATÍPUSOK, OLVASÓ KEZELÉS, EGY

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók

Részletesebben

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra)

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra) Vigilec Mono Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu Leírás Indító relé egyfázisú felszíni

Részletesebben

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély!

Részletesebben

EverLinkBusSetup. Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére

EverLinkBusSetup. Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére EverLinkBusSetup Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére Kiemelt magyarországi disztribútor: LDSZ Vagyonvédelmi Kft. Fontos

Részletesebben

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II)

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Elektromos zárakhoz és vagyonvédelmi rendszerekhez Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Jellemzők... 4 Választható eszközök a

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

SPDT csatlakozás 24 V AC/DC, 2 A induktív terhelés Normál működés során

SPDT csatlakozás 24 V AC/DC, 2 A induktív terhelés Normál működés során ACLO EC3-D72/D73 Digitális túlhevítés szabályzó Az EC3-D72/3-as túlhevítés szabályzó a Digitális Scroll és hozzá kapcsolódó elektromos adagoló (EX4 6) működését hangolja össze, egy külső szabályzótól érkező

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

Webpass üzembe helyezés. Előkészítés

Webpass üzembe helyezés. Előkészítés Webpass üzembe helyezés Előkészítés 1. Törölje le a falról a port és nedvességet 2. Tegye a hátlapot a szerelés helyére, jelölje ki a csavar és kábel kivezetést a falon 3. Fúrjon lyukakat a rögzítéshez,

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! eco1 kapuvezérlő eco1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

ECO2 ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése

ECO2 ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése 1 Figyelem! A helytelen szerelés ill. üzemeltetés komoly baleseteket és károkat okozhat! A helyes szerelés ill. üzemeltetés érdekében feltétlenül be kell tartani az

Részletesebben

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő ENIGMA II Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.02.11. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 RC rádió vevő kártya

Részletesebben

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS A VEZÉRLŐEGYSÉG TETEJE Akkumulátor töltő kapcsolat kivezetés. 24 V motor kivezetés. Kiegészítő külső áramforrás kimenet. Villogó kimenet (15 W max., 12 V AC) ; a villogást

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...5 1.1. Rendeltetése... 5 1.2. Célcsoport... 5 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 5 2. Biztonsági útmutató...6

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Smart-UPS TM C szünetmentes tápegységhez SRC250 SRC450 110/120/230 V~ Toronyba/Rackbe szerelhető 1U Smart-UPS TM C szünetmentes tápegységhez 250/450 VA 110/120/230 V~ Toronyba/Rackbe

Részletesebben

M Ű S Z A K I L E Í R Á. M210E-CZ Hagyományos hurokillesztő modul BEVEZETÉS

M Ű S Z A K I L E Í R Á. M210E-CZ Hagyományos hurokillesztő modul BEVEZETÉS M Ű S Z A K I L E Í R Á S M210E-CZ Hagyományos hurokillesztő modul BEVEZETÉS Az M210E-CZ illesztő modulok használatával hagyományos, két-vezetékes érzékelők jelzőhurkait lehet címzett módon a Notifier

Részletesebben

DS410 CAN Felhasználói leírás

DS410 CAN Felhasználói leírás DS410 CAN Felhasználói leírás FONTOS! A (*)-gal jelölt jellemzők függnek a jármű típusától és a konfigurációtól, használatuk csak bizonyos feltételek teljesülésekor lehetséges. Riasztó élesítése és központi

Részletesebben

M Ű S Z A K I L E Í R Á M210-CZR HAGYOMÁNYOS HUROKILLESZTŐ MODUL

M Ű S Z A K I L E Í R Á M210-CZR HAGYOMÁNYOS HUROKILLESZTŐ MODUL M Ű S Z A K I L E Í R Á S M10CZR HAGYOMÁNYOS HUROKILLESZTŐ MODUL LEÍRÁS Az M10ECZR illesztő modulok használatával hagyományos, kétvezetékes érzékelők jelzőhurkait lehet címzett módon a Notifier intelligens

Részletesebben

Kódzár, kártyaolvasóval Kezelési utasítás Tartalomjegyzék

Kódzár, kártyaolvasóval Kezelési utasítás Tartalomjegyzék Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Kódzár, kártyaolvasóval Megrend. szám: 75 15 49 Kezelési utasítás A Kezelési Utasítás a termékhez tartozik. Fontos üzembe helyezési és

Részletesebben

T E R M É K I S M E R T E T Ő

T E R M É K I S M E R T E T Ő T E R M É K I S M E R T E T Ő INDUKTÍV KÖZELÍTÉSKAPCSOLÓK Fémes anyagok jelenlétének, közelítésének, helyzetének jellemzésére alkalmasak. Mechanikus működésű jeladók, végálláskapcsolók helyettesítésére

Részletesebben

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 1. oldal KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 2. oldal Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca terméket választotta. A

Részletesebben

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen.

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen. FAAC 531 EM Az 531 EM automata garázsmotor szekcionált vagy billenő kapuk mozgatására használandó. A készülék egy egybeéptített elektromechanikus motorból, vezérlőegységből és egy lámpából áll, ami a plafonra

Részletesebben

Tervezői segédlet. Vezérlő egység

Tervezői segédlet. Vezérlő egység Tervezői segédlet Vezérlő egység Vezérlő egység (CPIC-01) tervezői segédlet A segédlet célja, ismertetni a vezérlő egység (CPIC-01) BiiOS rendszerben való alkalmazásának funkcionális és műszaki követelményeit,

Részletesebben

DF6100. Telepítési kézikönyv

DF6100. Telepítési kézikönyv DF6100 Telepítési kézikönyv A kézikönyv a DF6100-as analóg címezhető tűzjelző rendszer telepítéséhez, üzemeltetéséhez és karbantartásához szükséges információkat tartalmazza. 1 Tartalomjegyzék Rendszer

Részletesebben

ProxerGate Slip. ProxerGate Slip. A ProxerGate Slip egy intelligens csúszószárnyas beléptető kapu, amely személyek ellenőrzött beléptetésére szolgál.

ProxerGate Slip. ProxerGate Slip. A ProxerGate Slip egy intelligens csúszószárnyas beléptető kapu, amely személyek ellenőrzött beléptetésére szolgál. ProxerGate Slip A ProxerGate Slip egy intells csúszószárnyas beléptető kapu, amely személyek ellenőrzött beléptetésére szolgál. Működés A ProxerGate Slip érintésmentes áthaladást tesz lehetővé: az áthaladni

Részletesebben

TELL AMR-08. Távfelügyeleti Vevő

TELL AMR-08. Távfelügyeleti Vevő TELL AMR-08 Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.01.29. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 PWR tápegység...4 2.4

Részletesebben

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Kezelési utasítás Bevezetés A termék megfelel a vonatkozó európai előírásoknak.

Részletesebben

WIN 230 T3 230Vac-s ablakmozgató-motor csoportvezérlés füstelvezetésre és szellőztetésre

WIN 230 T3 230Vac-s ablakmozgató-motor csoportvezérlés füstelvezetésre és szellőztetésre WIN230 T3 1 WIN 230 T3 230Vac-s ablakmozgató-motor csoportvezérlés füstelvezetésre és szellőztetésre Gyártó és forgalmazó: OVERGATE Kft. Budapest, XIII., Rokolya u. 1-13 Tel: (1) 320-3826 Fax: (1) 349-1107

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Háromfázisú feszültségrelé K8AB-PW Ideális választás háromfázisú tápellátások figyelésére ipari berendezéseknél és készülékeknél. 3 vagy 4 vezetékes tápellátások túlfeszültségének és feszültségesésének

Részletesebben

VLP-sorozatú lineáris labortápegység

VLP-sorozatú lineáris labortápegység Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 VLP-sorozatú lineáris labortápegység Rendelési szám: 51 14 06 VLP 2403 Pro 51 14 01 VLP 1303 Pro 51 14 02 VLP 1602 Pro 51 14 03 VLP 1405

Részletesebben

KEZELÉSI 1 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT / TANÚSÍTVÁNY

KEZELÉSI 1 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT / TANÚSÍTVÁNY RV3-25/P teljesítményszabályozó Ez az kézikönyv fontos útmutatást és a biztonságra vonatkozó figyelmeztetéseket tartalmaz. Mielőtt telepíti az egységet, a megfelelő működés biztosítása és az Ön biztonsága

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Konduktív szintszabályozó 61F-D21T-V1 Ideális választás szintszabályozásra ipari berendezéseknél és készülékeknél. Lehetőség a kimenetek öntartásának be- és kikapcsolására az öntartó áramkörök segítségével.

Részletesebben

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar PD2 PowerDrive központi egység Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Az eszközt a telepítés során

Részletesebben

Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz

Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz A ábra A retesz átkapcsolása 57039.25/30/35 1) Csavarja ki teljesen a csavarokat 2) Húzza le és fordítsa el a reteszt 180 ºC-kal, majd helyezze

Részletesebben

DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS

DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CE Megfelel sségi Nyilatkozat Alkalmazott direktívák: 77/23/EEC, 89/336/EEC valamint 92/31/EEC, 93/68/EEC. A készülékek a következ szabványoknak felelnek

Részletesebben

Access Modular Controller

Access Modular Controller Access Modular AMC2-DCUA hu Installation Manual Access Modular Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 5 1.1 Fontos biztonsági megjegyzések 5 1.2 Biztonsági óvintézkedések 7 1.3 Kicsomagolás

Részletesebben

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS R/C SYSTEMS CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS PHONE OFFICE: +36.1.303-8109, FACTORY:+36.1.303-1056/17 FAX: +36.1.303-8109/18 Site: http://enforcer.hu E-mail: rcsys@rcsysline.com

Részletesebben

Digitális bemenetek: 2 darab 0-5V jelszintű digitális bemenet Pl. nyitásérzékelők, risztóközpontok, mozgásérzékelők, átjelzők, stb.

Digitális bemenetek: 2 darab 0-5V jelszintű digitális bemenet Pl. nyitásérzékelők, risztóközpontok, mozgásérzékelők, átjelzők, stb. Termék Ismertető Műszaki Információk Használati utasítás Technikai adatok: Tápfeszültség: 12-24V Digitális / Logikai kimenetek: 8 darab open-collector kimenet, közvetlenül relé meghajtására alkalmasak,

Részletesebben

Termék adatlap AS-100 (standard)

Termék adatlap AS-100 (standard) Termék adatlap AS-100 (standard) Forgókaros elektromechanikus beléptető beltéri vagy kültéri kivitelben Műszaki paraméterek Működtetés: Átengedés: Kivitel: Funkciója: Mechanika: Kézi meghajtás, mechanikus

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! lux1 kapuvezérlő lux1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

A KVGMH 3210 típusú precíziós hőmérő (J, K, N, S, T típusú hőelemekhez) kezelési útmutatója

A KVGMH 3210 típusú precíziós hőmérő (J, K, N, S, T típusú hőelemekhez) kezelési útmutatója A KVGMH 3210 típusú precíziós hőmérő (J, K, N, S, T típusú hőelemekhez) kezelési útmutatója 1. Általánosan 1.1 Biztonsági előírások 1.2 Hogyan használjuk és tartsuk karban a műszert Működtetés elemről

Részletesebben

KIT-UNDERGROUND. Földbe rejtett kapumozgató szett

KIT-UNDERGROUND. Földbe rejtett kapumozgató szett 1 KIT-UNDERGROUND Földbe rejtett kapumozgató szett 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá terméket választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási tapasztalat,

Részletesebben

CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp

CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp Telepítési és üzemeltetési utasítás Supplement instructions for pumps with integrated frequency converter Magyar (HU) Magyar (HU)

Részletesebben

HDR-110/115 HID kompatibilis proximity olvasók

HDR-110/115 HID kompatibilis proximity olvasók MagicProx HDR-110/115 HID kompatibilis proximity olvasók ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.a. TARTALOM 1. TERMÉKISMERTETŐ... 3 2. A KÉSZÜLÉK MÉRETEI... 3 3. FELSZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS...

Részletesebben

L7000 típusú Ujjlenyomatos ajtózár. Használati útmutató

L7000 típusú Ujjlenyomatos ajtózár. Használati útmutató L7000 típusú Ujjlenyomatos ajtózár Használati útmutató 1. Útmutató a használathoz Megjegyzés: A * jelölt funkciók csak a speciális zárakon érhetők el. 1.1 Funkciók bemutatása - A készülék az ujjlenyomat

Részletesebben

KIT BOB5 ECO2 vezérléssel

KIT BOB5 ECO2 vezérléssel 1 KIT BOB5 ECO2 vezérléssel Használati és üzembe helyezési utasítás Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB50 típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék

Részletesebben

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz.

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. KIT-MOVER5 Q36 új 1. oldal, összesen: 1 MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. A leírás fontossági és bonyolultsági

Részletesebben

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető 1 STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető A STEADYPRES egy fordulatszámszabályzó, amelyet egy fázis (230 V AC) táplál, és egy és három fázisú váltakozó áramú motorok meghajtására szolgál. - A motor fordulatszámának

Részletesebben

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv SOLARTHERMIE - SOLAR THERMAL - SOLAR TÉRMICA- SOLAIRE THERMIQUE - SOLARE TERMICO Beszerelési és beüzemelési kézikönyv Digitális szolár vezérlés 2 bemenet, 1 kimenet 719450 HU 719.450 Z01 06.33 Subject

Részletesebben

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek. 2013. február

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek. 2013. február Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek 2013. február A magyar piac szereplői, pozíciójuk és jellemzőik Alsó árkategória: Közös jellemzők: Nagy piaci részesedés távol-keleti gyártók (sok

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel.

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves

Részletesebben

GESTRA Steam Systems NRS 1 7. Magyar. Kezelési utasítás 818658 02. NRS 1 7 Szintkapcsoló

GESTRA Steam Systems NRS 1 7. Magyar. Kezelési utasítás 818658 02. NRS 1 7 Szintkapcsoló GESTRA Steam Systems NRS 1 7 HU Magyar Kezelési utasítás 818658 02 NRS 1 7 Szintkapcsoló 1 Tartalom Fontos tudnivalók oldal Rendeltetésszerű használat...4 Biztonsági előírások...4 Veszélyek...4 ATEX (Atmospère

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 2 230 1 1x 1 2 2x 3 1x 535 1 2 3 85 170 350 4 266 575 220 500 415 3 4 EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Tartalom

Részletesebben

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1.

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1. Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ 1. oldal A VEZÉRLŐEGYSÉG RÉSZEI A főmenü választó gomb B almenü választó gomb, valamint a menüpontok közötti léptetés C a beállított érték növelése, vagy engedélyezés SI

Részletesebben

6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Logamatic 4313 szabályozókészülék. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Logamatic 4313 szabályozókészülék. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Logamatic 4313 szabályozókészülék A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék megfelel a rá vonatkozó szabványok és irányelvek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Smart-UPS szünetmentes tápegységhez 750/1000 VA 100/120/230 Vac Rackbe szerelhető 1U Smart-UPS TM szünetmentes tápegységhez 750/1000 VA 100/120/230 Vac Rackbe szerelhető 1U HU 990-1086B

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

Sorompó kezelés mérlegműszerrel

Sorompó kezelés mérlegműszerrel METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1 A KÖZPONT BEMUTATÁSA...3 1.1 A GYÁRTÓ NEVE...3 1.2 A TERMÉK PONTOS AZONOSÍTÁSA...3 1.3 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK...3 1.4 LEÍRÁSOK...3

Részletesebben

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók DOC N : DT1361-1393-62 DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók Felhasználói leírás DT1361, DT1362, DT1363, DT1364, DT1371, DT1372, DT1373, DT1381, DT1382, DT1384, DT1393 típusokhoz Gyártó:

Részletesebben

1 TP TE 520A és 520B intelligens, PIN kóddal védhető digitális szoba termoszátok

1 TP TE 520A és 520B intelligens, PIN kóddal védhető digitális szoba termoszátok 1 TP TE 520A és 520B intelligens, PIN kóddal védhető digitális szoba termoszátok Figyelmeztetés: Az eszköz egyfázisú, váltakozó feszültségű hálózaton történő felhasználásra készült, felhasználásakor figyelembe

Részletesebben

KFP-CX3 Telepítési kézikönyv

KFP-CX3 Telepítési kézikönyv KFP-CX3 Telepítési kézikönyv P/N 501-419122-1-11 REV 01.10 ISS 19NOV13 Copyright Védjegyek és szabadalmak Gyártó Verzió Tanúsítvány Európai uniós irányelvek Elérhetőség 2013 UTC Fire & Security. Minden

Részletesebben

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT.

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. Telepítési útmutató Köszönjük, hogy Aiphone terméket választott kommunikációs és biztonsági igényeinek kielégítése érdekében. Kérjük, hogy a rendszer telepítése előtt gondosan olvassa el jelen Útmutatót,

Részletesebben

Számítógép hálózatok

Számítógép hálózatok Számítógép hálózatok Számítógép hálózat fogalma A számítógép-hálózatok alatt az egymással kapcsolatban lévő önálló számítógépek rendszerét értjük. Miért építünk hálózatot? Információ csere lehetősége Központosított

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása

A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása 1 A CIB Bank POS kártyaelfogadói szolgáltatásával, különböző hazai és nemzetközi kibocsátású kártyák elfogadását biztosítja azon jogi- vagy természetes

Részletesebben

SOROMPÓ. Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal. Használati útmutató és alkatrészlista

SOROMPÓ. Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal. Használati útmutató és alkatrészlista Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal SOROMPÓ Használati útmutató és alkatrészlista Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 2. oldal VE.650 sorompó 1. Általános jellemzők A VE.500 sorompó

Részletesebben

Door-System Kft Újpest IPARI PARK Almakerék u. 4. T : 30-399-0740 2300-183 www.door-system.hu info@door-system.hu

Door-System Kft Újpest IPARI PARK Almakerék u. 4. T : 30-399-0740 2300-183 www.door-system.hu info@door-system.hu Nem jeleníthető meg a kép. Lehet, hogy nincs elegendő memória a megnyitásához, de az sem kizárt, hogy sérült a kép. Indítsa újra a számítógépet, és nyissa meg újból a fájlt. Ha továbbra is a piros x ikon

Részletesebben

SATEL CA10. LCD billentyuzettel. Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv

SATEL CA10. LCD billentyuzettel. Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv SATEL CA10 LCD billentyuzettel Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati

Részletesebben

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik FCM szabályzók 1.0 Bevezetı Az FCM szabályzók a fı fizikai jellemzık (hımérséklet, nyomás, légnedvesség) alapján történı szabályozásra szolgálnak (légkondicionálás, hőtés, főtés). 1.1 Általános jellemzık

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

BELTÉRI KLÍMASZABÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER. Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató. 2011.

BELTÉRI KLÍMASZABÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER. Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató. 2011. ELTÉRI KLÍMASZAÁLYOZÁS UPONOR VEZETÉKES VEZÉRLŐ RENDSZER Uponor Vezetékes Szabályzó rendszer Telepítési és Üzemeltetési Útmutató 2011. december Tartalomjegyzék Gyors telepítési útmutató Uponor vezetékes

Részletesebben

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET MGm II kódszám: 3318288 két fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET FIGYELEM! A BERENDEZÉS CSAK

Részletesebben

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv H A M B U R G Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv Hő- és füstelvezető kompakt központok Típusok: EL 24a/1 /2 /3 Tel.: +36 (1) 226 1616 Fax: +36 (1) 226 1303 info@assaabloy.hu www.assaabloy.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

A megfelelő IP védelem biztosításával, alkalmasak a kültéri alkalmazások kialakítására.

A megfelelő IP védelem biztosításával, alkalmasak a kültéri alkalmazások kialakítására. AA-RC1A v2.3 Technikai adatok: Tápfeszültség: 12-24V Digitális / Logikai kimenetek: 8 darab open-collector kimenet, közvetlenül relé meghajtására alkalmasak, 500mA terhelhetőségűek Digitális bemenetek:

Részletesebben

WV1W Vízelzáró vezérlő. Használati utasítás Magyar

WV1W Vízelzáró vezérlő. Használati utasítás Magyar WV1W Vízelzáró vezérlő Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély! Az eszközt a telepítés

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás Rev: 1.2.0 2015-10-13 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy 2 Security Communicator eszköz, v8.2.1 vagy

Részletesebben

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.21.2387 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.61 2015.10.19 Jellemzők: Kimenetek vezérlése interneten keresztül,

Részletesebben

H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14. GIGAcontrol T. 46820V007-382013-0-OCE-Rev.A-HU

H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14. GIGAcontrol T. 46820V007-382013-0-OCE-Rev.A-HU H H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14 GIGAcontrol T 46820V007-8201-0-OCE-Rev.A-HU Általános adatok... Szimbólumok... Ez a vezérlés az alábbi szabványok szerint készült:... Biztonsági utasítások...

Részletesebben

Használati Útmutató. Mérleg CAT 17/PL. Nr rys. WMPIOH00

Használati Útmutató. Mérleg CAT 17/PL. Nr rys. WMPIOH00 Használati Útmutató Mérleg CAT 17/PL Nr rys. WMPIOH00 version 1.0 Tartalomjegyzék Oldal 1 A mérleg általános jellemzői 3 2 A mérleg technikai jellemzői 3 2.1 A mérleg kialakítása 3 2.2 A mérleg méretei

Részletesebben

kezelési útmutató PC1-s88 interfész digitools.hu

kezelési útmutató PC1-s88 interfész digitools.hu kezelési útmutató PC1-s88 interfész digitools.hu Ismertető: A PC1 egy egyszerű interfész a LENZ által kitalált XPressNet busz (ezen kommunikál a vezérlő egység (pl. Multimause) az erősítővel (pl. Roco

Részletesebben

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer A MATRIX 2010 kommunikációs rendszer elsősorban stúdiók, színházak, sport és kulturális intézmények, valamint más hasonló, belső kommunikációs igényekkel

Részletesebben

VEZETÉKNÉLKÜLI RENDSZERVEZÉRLŐ ACU-100

VEZETÉKNÉLKÜLI RENDSZERVEZÉRLŐ ACU-100 Kétirányú vezetéknélküli rendszer abax VEZETÉKNÉLKÜLI RENDSZERVEZÉRLŐ ACU-100 Program verzió 4.03 Felhasználói kézikönyv 1471 acu100_hu 02/14 FONTOS A vezérlő elektrosztatikus kisülésre érzékeny alkatrészeket

Részletesebben

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer SI-7E20A-002-02 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SI-7E20A-002 SM-EC79 Ellenőrző műszer SM-EC79 MUTATÓ n Az ellenőrző műszer használata Problémák helyének azonosítása az ellenőrző műszer használatával 4 Probléma az

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT H-2040 Budaörs, Komáromi u 22 Pf 296 Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u10 Pf56Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 wwwmuszerautomatikahu

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

OPTICON Telepítési útmutató SMU-10

OPTICON Telepítési útmutató SMU-10 1/5. oldal 1. Az SMU-10 telepítése Az SMU-10 telepítését szakképzett villanyszerelő végezze a helyi hatósági és szabványossági előírások, szabályok és törvények messzemenő betartása mellett. A vezérlőegységet

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

EVO600 EVO600SC EVO800 EVO1200 ACE800E ACE500ET

EVO600 EVO600SC EVO800 EVO1200 ACE800E ACE500ET Elektromechanikus motor tolókapukhoz. Telepítői és felhasználói leírás JELLEMZŐK Az EVO és ACE500ET-800E tolómotor sorozat a tolókapuk bármely változatához használható, köszönhetően a különböző teljesítményszinteknek,

Részletesebben

VERTESZ Fázisazonosító Felhasználói Leírás

VERTESZ Fázisazonosító Felhasználói Leírás VERTESZ Felhasználói Leírás felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1.ÁLTALÁNOS LEÍRÁS... 3 1.1.A készüléken található jelölések jelentése...3 1.2.Biztonsági figyelmeztetés... 3 1.3.A készülékek rendeltetése...

Részletesebben

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazási terület... 3 2 Funkciók... 3 3 Modul áttekintés...

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20)

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20) VIBRAC - 218 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20) Tip:006-002-005-008 Jellemzők: Két rezgőadagoló működtetése

Részletesebben