Hordozható DVD lejátszó 7" LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel. Használati Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hordozható DVD lejátszó 7" LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel. Használati Útmutató"

Átírás

1 Hordozható DVD lejátszó 7" LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel Használati Útmutató

2 TARTALOM Fontos biztonsági előírások...2 Az eszköz leírása...7 Távvezérlés...8 Üzembehelyezés...10 TV-hez való csatlakoztatás...10 USB csatlakoztatás...10 Visszajátszás...11 MP3/WMA/MPEG4 file-ok visszajátszása...11 Képek megtekintése...12 Rendszer beállítások...12 Nyelv...13 Video...13 Besorolás...14 Vegyes...15 DVB-T vétel...16 Első üzembehelyezés...16 Alap DVB-T menü...16 Hibaelhárítás...18 Technikai jellemzők...19

3 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Amennyiben helyesen kívánja használni ezt az eszközt, figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót, valamint tartsa meg azt a jövőben is. Általános biztonsági előírások Olvassa el a használati útmutatót. Őrizze meg a használati útmutatót a későbbiekre is. Amennyiben egy harmadik személynek ajándékozza a terméket, a használati útmutatóval együtt tegye. Kövesse az útmutatóban leírt előírásokat. Figyeljen az összes figyelmeztetésre. Tartsa be az előírásokat. Csakis a gyártó által előállított kiegészítőket használja az eszközhöz. Nyílt láng nem helyezhető az eszközre, pl. égő gyertya. Mérsékelt hőmérsékletben használja az eszközt. Sem a gyártó, sem pedig az eladó nem felelős bármiféle közvetett vagy közvetlen kár esetén, amelyet a nem megfelelő és az előírást nem követő használat, karbantartás, tisztítás következtében történt. Védje az eszközt az ütődéstől, vibrálástól, nedvességtől és portól. Mielőtt gyerekeknek engedi használni az eszközt, győződjön meg róla, hogy megfelelő korban vannak hozzá, illetve megfelelően tájékoztatva vannak e az eszköz helyes használatáról. Üzembehelyezés, üzemeltetés A használati útmutatóban leírtak alapján helyezze üzembe az eszközt. Az eszköz minden oldalánál hagyjon szabad helyet a megfelelő szellőzés érdekében. Így távozhat a működés közben felgyülemlett hő. A szellőzőnyílások letakarása túlmelegedést vagy az eszköz megrongálását okozhatja. Győződjön meg róla, hogy a szellőzőnyílások szabadon vannak, pl. nem fedi le őket sem újság, sem terítő, függöny stb. Kövesse a használati útmutatót. Ne helyezze üzembe az eszközt közvetlen napfényben vagy meleg közelében, mint például hőcserélő, hősugárzó, tűzhely vagy más hasonló eszköz közelében. A magas hőmérséklet csökkentheti az eszköz élettartamát. Nyílt láng használata tilos a termék közelében. A terméket tilos kitenni víz alá, valamint vízzel teli tárgyakat se helyezzen a lejátszóra, mint pl. vázát. Védje a lejátszót esőtől, permettől vagy bármilyen folyadékkal való érintkezéstől. Ne hagyja vagy helyezze üzembe a lejátszót a szabad ég alatt. Ne használja a lejátszót a szabad ég alatt. Amennyiben nem követik az itt leírtakat áramütés vagy tűz következhet be. Ne használja a lejátszót vízhez közel. Ne próbálja meg kijátszani a polarizált tápkábel biztonsági funkcióját. Amennyiben a tápkábelt nem lehet a konnektorba illeszteni, keressen fel egy szakképzett villanyszerelőt hogy kicserélje a régi típusú csatlakozót.

4 Mielőtt csatlakoztatná a lejátszót a konnektorhoz ellenőrizze, hogy a csatlakozóban lévő feszültség megegyezik az eszköz adattábláján lévő feszültséggel. Győződjön meg róla, hogy a tápkábelt nem nyomja össze semmi, különösen a csatlakozóhoz közeli részénél, valamint ahol csatlakozik a lejátszóhoz. Az adaptert könnyen elérhetővé kell tenni az esetleges áramtalanítás miatt. Ne felejtse el kihúzni az adaptert a csatlakozóból mielőtt leválasztja a tápkábelt az eszköz hátsó részéről. Viharok esetén, vagy amennyiben huzamosabb ideig nem kívánja használni a lejátszót, húzza ki a csatlakozóból az eszközt. Ne helyezze az eszközt hűvösebb környezetből lényegesen melegebb környezetbe, vagy fordítva. A levegő páratartalma károsíthat pár alkotórészt. FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Amennyiben az eszköz ideiglenesen nem üzemel. Ebben az esetben hagyja a lejátszót egy meleg és jól szellőző helyen, várjon 1-2 órát, amíg a páratartalom elillan és az eszközt újra lehet használni. Ügyeljen, amennyiben a lejátszó első használata egy hűvösebb időszak utánra esik. Javítás és karbantartás A sérülés, áramütés vagy tűz keletkezésének elkerülése érdekében, ne kísérelje meg az eszköz bármely részének megjavítását vagy kicserélését. Amennyiben a lejátszó javításra szorul, keressen fel egy szervizt. A lejátszó használata közben jelentkező bármilyen meghibásodás, mint például, ha furcsa szagot érez az üzembehelyezés során, vagy füst száll fel az eszközből, azonnal kapcsolja ki, húzza ki a csatlakozóból és ne használja újra, amíg szerelő nem ellenőrizte azt. Minden fajta javítást csakis arra szakképzett emberrel végeztessen. Javítás szükséges, amennyiben az eszköz megsérült, idegen tárgyak kerültek bele, esőnek vagy nedvességnek lett kitéve, nem működik rendesen vagy leesett. Az eszközt csak száraz ronggyal tisztítsa. Távvezérlés és elemek Ne tegye ki a távirányítót vagy az elemeket közvetlen napfénynek vagy melegnek, mint például hősugárzó, hőcserélő, tűzhely vagy más hőt termelő eszköz. Nyílt láng használata tilos az eszköz közelében. Sem a távirányítót sem pedig az elemeket ne tegye ki víznek, illetve ne helyezzen rájuk vízzel teli tárgyakat sem, pl. váza. Védje őket az esőtől, permettől és bármilyen folyadéktól. Ne használja a szabad ég alatt. Az előírások be nem tartása a távirányító és az elemek meghibásodásához vezethet.

5 Ne használja az eszközt víz közelében. Ügyeljen az elemektől való megváláskor a környezeti hatásokra. Az elemek helytelen használata a korrózió és az elektrolit szivárgásához vezethet. Hogy megbizonyosodjon róla, hogy a távirányító helyesen működik, kövesse az alábbi előírásokat: o Ne helyezze be az elemeket a rossz irányban. o Ne töltse újra az elemeket. o Ne dobja tűzbe az elemeket. o Ne hagyja az elhasznált elemeket a távirányítóban. o Ne használjon együtt több típusú elemet. Vagy régi és új elemet együtt. o Amennyiben huzamosabb ideig nem fogja használni a távirányítót, távolítsa el az elemeket, hogy elkerülje az esetleges szivárgás által okozott károkat. o Amennyiben a távirányító nem működik rendesen vagy működése gyengült, cserélje ki az összes elemet újakra. o Amennyiben elektrolit szivárog az elemből, tisztíttassa ki a távirányítót arra szakképzett szerviz által. Figyelem: Tűz és sérülések elkerülése érdekében, ne tegye ki az eszközt esőnek vagy párának. Figyelem: Az elemeket tilos túlzott hőnek kitenni. Pl. napfény, tűz, stb. FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELEM ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! NE NYISSA KI! Ez a szimbólum az eszközben lévő feszültség veszélyességére utal, amely áramütéshez vezethet. Ez a szimbólum az eszköz dokumentációjában lévő használati és javítási útmutatókra utal.

6 Ez a szimbólum az eszköz kettős szigetelésére utal a veszélyes hálózati feszültség és a felhasználó számára elérhető részek között. Javítás esetén csakis azonos részeket használjon. USB csatlakozók: Az USB csatlakozókat közvetlenül a lejátszóba kell csatlakoztatni. Az adatátvitel sikertelenségének elkerülése érdekében ne használjon USB hosszabbító kábelt. Elektrosztatikus kisülés az eszköz meghibásodásához vezethet. Ilyen esetben indítsa újra az eszközt. Mielőtt használná az USB csatlakozót, ellenőrizze, hogy rendesen kapcsolatba lép e a lejátszóval, és rendesen leolvassa az adatokat. A maximum gyorsaság elérése érdekében azt ajánljuk, hogy hagyja a lemezterületet töredezettségmentesen. FAT32 file rendszert használjon, védelem nélkül. Amennyiben a memóriakártyára történő írás és olvasás nem folyamatos, nem kívánt következmények lehetnek, mint például részleges adatvesztés vagy teljes adatvesztés, audio hiba, valamint különös esetekben a működés leállhat. A csatlakoztatott adathordozó nem várt viselkedése vagy vírusok megjelenése, illetve más káros software leállíthatja az eszköz működését, és újraindításra késztetheti. Az USB csatlakozó alaptípus és nem képes működtetni nagyon energiájú USB eszközöket (pl. hard disk HDD). Olyan eszközöket használjon, amelyeknek saját energiaellátása van. A lejátszót úgy fejlesztették, hogy maximálisan kompatibilis legyen az adathordozókkal. A piacon lévő rengeteg típusú eszköz miatt, nem garantált minden egyes USB-vel való kompatibilitás. Nehézség esetén próbálja meg az eszközhöz közvetlenül csatlakoztatni az adathordozót. Amennyiben továbbra is fennáll a probléma, használjon másmilyen adathordozót.

7 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Melléklet az LCD TV használati útmutatójához Elővigyázatosság álló képek vetítésekor, Piros/Kék/Zöld/Fekete pontok a képernyőn Az álló kép maradandó kárt okozhat a TV kijelzőjén Ne vetítsen álló képet az LCD kijelzőn 2 óránál több ideig, mivel késleltetheti a képek megjelenítését. Ezt a jelenséget "képernyő égésnek" nevezzük. Ennek elkerülése érdekében csökkentse a fényerő és a kontraszt százalékát álló képek nézése közben. Hasonló "képernyő égés" hatás jelenhet meg az LCD kijelzőn álló TV csatornák logójának kijelzésekor is. 4:3-as vagy 14:9-es, esetleg ezekhez hasonló módú TV nézéskor, amelyek nem fedik a teljes képernyőt, bal vagy jobb oldalon, illetve a képernyő közepén sötét sáv jelenhet meg a fénykibocsátás eltérése miatt. DVD vagy játék lejátszása hasonlókat eredményezhet. Videó játékok vagy számítógépek állóképének huzamosabb ideig történő lejátszásakor részleges utóképek jelenhetnek meg. A fent említett okokból létrejövő kárt nem fedezi a garancia! Piros, kék, zöld vagy fekete foltok megjelenése a képernyőn Ez a folyékony kristálypanelek jellemzője és nem jelent problémát. A folyékony kristálypanelek különös pontossággal készültek a tökéletes képi megjelenítés céljából. Alkalmanként néhány nem aktív képpont jelenhet meg a képernyőn piros, zöld, kék vagy fekete foltokként (0,001%-a a teljes képpontnak). Kérjük vegye figyelembe, hogy ez nem befolyásolja az LCD TV kijelzőjének pontosságát. CD-re való jegyzetelés A lemezek kezelése Ne érintse meg a lemez lejátszó oldalát. A szélénél fogja meg a lemezt, így nem kerül ujjlenyomat a felületére. Soha ne ragasszon papírt a lemezre - címkézéshez speciális puha hegyű tollat használjon. Lejátszás után tegye a tartóba a lemezt. Ne tegye ki a lemezt közvetlen napfénynek vagy hőnek, illetve soha ne hagyja az autóban, ahol közvetlen napfénynek vagy hőnek van kitéve; ne hagyja a lemezeket zárt parkoló autóban, közvetlen napfénynek kitéve. Lemez deformációt eredményezhet. Lemezek tisztítása A lemezen lévő ujjlenyomatok és por gyengébb képminőséget és a hang torzulását eredményezhetik. Ezek eltávolításához törölje át a lemezt egy puha,

8 hézagmentes ronggyal a lejátszás előtt. A lemez tisztításakor a lemez közepe felől haladjon a szélekig (ne pedig körkörös mozdulatokkal). Ne használjon anti statikus permetet, benzint, etanolt vagy más oldószert, hígítót. FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Ez a jel, a termék egy tulajdonságát ábrázolja, miszerint az képes DVD-RW lemezek lejátszására, amelyeket videófelvétel formátumban vettek fel. Megjegyzés: 1. A felvett médiától, a felvétel módszerétől (számítógépes programot használva) és a felvétel véglegesítésétől függően talán nem lesz lejátszható néhány CD-R vagy DVD+/-RW/R lemezeket. 2. Ne csatoljon semmilyen címkét a lemez egyik oldalához sem. 3. A lejátszót csakis kör alakú lemez lejátszásához használja - nem megszokott alakú lemezek lejátszása esetén a lemez vagy a lejátszó is sérülhet. 4. A DVD-k, illetve a CD-k lejátszási művelete szándékosan lehetnek beprogramozva a software gyártók által. Ez az eszköz a DVD-ket és a CD-ket azoknak a gyártók által előállított tartalma alapján játssza le, éppen ezért néhány lejátszás mód nem lehetséges, vagy más funkciók nem hozzáadhatók. A Dolby Laboratórium engedélye alatt gyártva. szimbólumok a Dolby Laboratórium védjegyei. "Dolby", "Pro Logic", és dupla D Régiókód Ez az eszköz 2-es vagy ALL régiókóddal ellátott DVD-k lejátszására lett tervezve (az ilyen címkével ellátott lemezeket minden fajta DVD lejátszó lejátssza). A lemez régiókódja a címkéjén vagy a fedelét található, a lejátszó régiókódja pedig a lejátszó hátulján/alján található. Nem megfelelő régiókóddal ellátott DVD behelyezése esetén egy üzenet fog megjelenni a kijelzőn "Ellenőrizze a régiókódot", és a lemez lejátszása el lesz utasítva a lejátszó által. Figyelem

9 Ez az eszköz lézerrendszerrel ellátott. A termék helyes működése érdekében, kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót és tartsa meg a későbbiekre. Annak érdekében, hogy ne tegye ki magát a lézersugárzásnak, a lemeznyílás a lejátszó oldalán található biztonsági okokból. Semmilyen esetben ne kísérelje meg megváltoztatni vagy kicserélni a lemeznyílást. Ne nézzen a lemeznyílásba a lemez behelyezésekor, illetve lejátszásakor. A látható lézer sugározhat. Ne nézzen bele a lézersugárba. FIGYELEM: A DVD LEJÁTSZÓ ELSŐOSZTÁLYÚ LÉZERTERMÉK. AZ ÖSSZESZERELÉS, A HASZNÁLAT VAGY AZ IRÁNYÍTÁS NEM ELŐÍRTAKNAK MEGFELELŐ KÖVETÉSE VESZÉLYES SUGÁRZÁST EREDMÉNYEZHET. MIVEL A LÉZERSUGÁR KÁROS A SZEMRE, NE KÍSÉRELJE MEG A KICSERÉLÉSÉT. CSAKIS SZAKKÉPZETT EMBERRE BÍZZA AZ ESZKÖZT. Ez az eszköz másolásvédett technológiát foglal magába, amely az U.S szabadalmak és más intellektuális jogok által védettek. A szétszerelés tilos. AZ ESZKÖZ LEÍRÁSA 1. LCD kijelző 2. Hangszóró 3. Lemez felső fedele 4. Irányító nyilak 5. OK gomb 6. BEÁLLÍTÁS gomb 7. FORRÁS gomb (bemeneti forrás) 8. Gomb (Lejátszás megállítása) 9. Gomb (Lejátszás/pause) 10. A fedő kinyitása 11. A jelzőfény betöltése 12. BE/KI kapcsolás 13. Bemeneteli energiaellátás DC 12 V 14. Fülhallgató csatlakozója 15. Kimeneteli csatlakozó AV OUT 16. Hangerőt szabályozó gomb 17. USB csatlakozó 18. Bemeneteli antenna csatlakozó ANT IN

10 TÁVIRÁNYÍTÓ 1. NÉMÍTÓ gomb 2. INFO gomb 3. DVB/USB gomb 4. Főkapcsoló 5. Számszerű gombok 6. GOTO gomb 7. PLAY/PAUSE gomb 8. STOP gomb 9. TV/RÁDIÓ gomb 10. EXIT gomb 11. ZOOM/EPG gomb 12. ELŐZŐ (PREV) gomb 13. KÖVETKEZŐ (NEXT) gomb 14. CÍM (TITLE) gomb 15. IRÁNY (ANGLE) gomb 16. RANDOM/ADD gomb 17. ISMÉTLÉS (REV) gomb 18. ELŐRE (FWD) gomb 19. FORRÁS (SOURCE) gomb 20. Irányító nyilak 21. ENTER gomb 22. BEÁLLÍTÁS (SETUP) gomb 23. ELŐHÍVÓ (RECALL) gomb 24. ISMÉTLÉS/FAV gomb 25. AUDIO gomb 26. FELIRAT gomb 27. MENÜ gomb A távirányító használata: Irányítsa a távirányítót az eszközre, majd nyomja meg a kívánt funkció eléréséhez az egyik gombot. A távirányító hatótávolsága körülbelül maximum 5 méter +,- 30 -os eltérésben a távirányító érzékelőjének elhelyezkedésétől függően. Az elemek csökkenő kapacitása befolyásolja a távirányító hatótávolságát is.

11 Ne legyen semmilyen szilárd akadály a távirányító és a lejátszó között a távirányító használatakor. A távirányító áltagos élettartama az elemekkel kb. 1 év. Amennyiben a távirányító hatótávolsága csökken vagy bármilyen probléma merül fel a használatában, cserélje ki mindkét elemet benne. Amennyiben huzamosabb ideig nem fogja használni a távirányítót, vegye ki mindkét elemet belőle - így megelőzi a szivárgás által okozott károk bekövetkezését. TÁVIRÁNYÍTÓ A távirányítóban lévő elemek kicserélése CR2025-ös lítium elem használható a távirányítóba. Az elemek kicseréléséhez kövesse a következőket: 1. Nyomja meg az elem zárát balra és húzza le a fedelet a távirányítóról. 2. Vegye ki az elemet a tartóból. 3. Helyezzen új elemet a tartóba úgy, hogy a + (plusz) szimbólum az elemen felfelé néz, majd nyomja vissza a tárolót elemmel együtt a távirányítóba. Figyelem: Távolítsa el az elemet, amennyiben huzamosabb ideig nem fogja használni az eszközt. A beépített lítium-polymer elemcsomag kezelése A beépített újratölthető lítium-polymer csomag teljesítménye 1,300 mah, amely kb. 1,5 órányi televízió használattal egyenlő. A televízió egyik része egy irányítási rendszer a beépített elem csomaghoz, amely az alacsony elemállapotot jelzi. 1. Miután az elem csomag feszültsége egy adott érték alá csökken, a televízió "Alacsony energia módba" kapcsol és a TV kijelzőjén egy ikon fog villogni, amely az elem alacsony feszültségére és annak újratöltésére utal. 2. Amennyiben hálózati adapter van a televízióhoz csatlakoztatva, az mind a televízió mind pedig az elem csomag energiájára hatással van, tekintet nélkül arra, hogy a televízió be van kapcsolva vagy nincs. 3. Amennyiben a televízió nincs csatlakoztatva a hálózati adapterhez és a felhasználó tovább használja a televíziót, az elem csomag egy idő után lemerül (villogó ikon jelzi a bal felső sarokban a kijelzőn), a kijelző kikapcsol és a hang is kikapcsolódik. Miután a hálózati adaptert csatlakoztatták a televízióhoz, a televízió normális üzemmódba kapcsol (beleértve a képek és a hangok lejátszását). TELEPÍTÉS

12 Csatlakoztatás Tv-hez USB csatlakozás Ez az eszköz rendelkezik USB csatlakozóval a pendrive-okon zenék, illetve képek lejátszása érdekében. A zenét MP3 formátumban, a képeket pedig JPEG formátumban képes lejátszani. Más formátumok esetén az eszköznek támogatni kell azt, ellenkező esetben nem lejátszható. Az USB csatlakoztatása a lejátszóhoz. Fontos megjegyzés: Az eszköz csak flash típusú adathordozókat támogat. Ne csatlakoztasson MP3 lejátszót vagy más típusú csatlakozót az USB konnektorba, még USB kábel használatával se. A USB flash pendrive beillesztése esetén, győződjön meg róla, hogy a csatlakozó iránya megfelel e. Ellentétes esetben megsérülhet az adathordozó, illetve a lejátszó is.

13 USB csatlakoztatásához nyomja meg a SOURCE (FORRÁS) gombot és válassza az USB üzemmódot. Minden funkció megegyezik a lemezek lejátszásakor is. LEJÁTSZÁS MP3/WMA/MPEG4 fájlok lejátszása Az MP3/WMA/MPEG4 formátumú lemezek a következő struktúrával rendelkeznek. 1. Használja a nyilakat a könyvtár kiválasztásához, majd nyomja meg az ENTER gombot az alkönyvtárhoz való belépéshez. 2. Használja a nyilakat a kívánt audio fájl kiválasztásához. A lejátszást az ENTER vagy PLAY gombbal kezdheti meg. 3. Amennyiben magasabb szintű könyvtárba kíván belépni, használja a nyilakat a következő ikon kiválasztásához és nyomja meg az ENTER gombot. Szűrő: Lehetővé teszi a fájlok kategóriájának kiválasztását és lejátszását a listán. 3 kategóriából választhat: Audio, Képek, Videók. Ismétlés: A lejátszás több módon történő ismétlésének kiválasztásához. Mód: A lejátszás módjának kiválasztásához. Normál: A lemezen lévő sorrendben játssza le a fájlokat. Keverés: Az adott könyvtárban lévő fájlok véletlenszerű lejátszása. Amennyiben a lejátszásnak nincs vége a könyvtárban lévő összes fájl lejátszása utána, a lejátszás véletlenszerűen fog folytatódni. Zenei bevezetés: Minden fájlnak csak az első 10 másodpercét játssza le. Szerkesztés mód: A felhasználó által kiválasztott sorrendben történik a fájlok lejátszása. A könyvtárban való fájl kiválasztásához nyomja meg a gombot, válassza ki a kívánt fájlt és nyomja meg az ENTER gombot. Nyomja meg a "Programhoz ad" lehetőséget.

14 Program nézet: A beprogramozott lejátszásban lévő fájlok lejátszása. Böngésző nézet: A könyvtárban lévő számok lejátszása. Programhoz ad: Válasszon ki egy megadott fájlt és nyomja meg a Programhoz ad lehetőséget, hogy a lejátszási listához adja. Program törlése: Nyomja meg a STOP/TEXT gombot (lejátszás alatt 2x kell megnyomni a gombot), majd törölje a programot a Program törlése lehetőség kiválasztásával. LEJÁTSZÁS Képek megtekintése A lemezeken való képek megtekintésének a következő struktúrája van. 1. Használja a nyilakat a könyvtár kiválasztásához, majd nyomja meg az ENTER gombot az alkönyvtárhoz való belépéshez. 2. Használja a nyilakat a kívánt kép megtekintéséhez és nyomja meg az ENTER vagy a PLAY gombot. 3. Amennyiben magasabb szintű könyvtárba kíván belépni, használja a nyilakat a következő ikon kiválasztásához és nyomja meg az ENTER gombot. Képek forgatása A lejátszott képeket a nyilak segítségével forgathatja. Használja az ANGLE/IRÁNY gombot a kép irányának megváltoztatásához. RENDSZERBEÁLLÍTÁS

15 A menü irányítása Nyomja meg a SETUP /BEÁLLÍTÁS gombot a távirányítón a főmenübe való belépéshez. Használja a gombokat a megfelelő menüpont kiválasztásához és tegye be a kiválasztott tételt az ENTER gomb megnyomásával. Használja a gombot a magasabb szintű menüponthoz való visszatéréshez. Nyomja meg a SETUP gombot a menüből való kilépéshez. Nyelv A főmenüben válassza ki a Nyelv menüpontot az almenü kiválasztásához. Képernyő nyelve Válassza ki a kívánt nyelvet. Felirat Válassza ki a felirat nyelvét. Kövesse a DVD beállítás részben leírt utasításokat. MPEG4 felirat Válassza ki a kívánt feliratot. Audio Válassza ki a szinkronnyelvet, amennyiben elérhető. Kövesse a DVD beállítás részben leírt utasításokat. DVD menü Válassza ki a film menü nyelvét. Kövesse a DVD beállítás részben leírt utasításokat. Videó A főmenüben válassza ki a Videó ikont az almenü megjelenítéséhez. RENDSZERBEÁLLÍTÁS

16 Képszélesség A lejátszási képernyő szélessége függ a lejátszott lemez formátumától. Némely lemez nem támogatja a kiválasztott képszélességet. Amennyiben a lemezt 4:3-as szélességben vették fel és szélesebb képernyőfelbontásban kívánja lejátszani, a kijelző jobb és bal oldalán fekete csík jelenik meg. A televízió típusának megfelelően kell kiválasztani a kívánt képszélességet. TV rendszer Ez az eszköz több féle kimeneteli rendszert tartalmaz, beleértve a NTSC és PAL rendszereket. Amennyiben televíziója csak NTSC és PAL rendszereket támogatja és Ön rossz TV rendszert választ ki, a kijelző villogni fog, a kép pedig eltűnik. Figyelem: A TV rendszerekkel kapcsolatok további információkért, kövesse televíziójának használati útmutatóját. Okos kép/ intelligens kép Különböző megjelenítési hatásokat választhat ki: Normál: normális effektek Világos: világos effektek Lágy: lágy effektet Dinamikus: a felhasználó beállíthatja a fényerőt, kontrasztot, színeket, stb. Besorolás A főmenüben válassza ki a Besorolás ikont az almenü megjelenítéséhez. Figyelem: A lemez támogatottságának kiértékelése a lemeztől függ. Szülői felügyelet A lemez kiértékelése lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyerekzárat állítson be a lejátszón. Válassza ki a "Szülői felügyelet" ikont, majd nyomja meg az ENTER gombot. Figyelem: Kapcsolja ki a szülői zár funkciót a szülői felügyelet beállítása előtt. Jelszó megadása A numerikus gombokat használva 0-9-ig adjon meg egy 4 karakterből álló jelszót, majd nyomja meg az ENTER gombot. Figyelem:

17 Amennyiben elfelejti jelszavát, használja a gyárilag alapértelmezett jelszót: "6666". Vegyes A főmenüben válassza ki a "Misc"/Vegyes ikont az almenü megjelenítéséhez. Alapértelmezett beállítás használata Használja ezt a funkciót az alapértelmezett beállítások visszaállításához. Ebben az esetben az Ön által beállítottak mind törlődnek. DBV-T FOGADÁS DVB-T fogadás DVB-T fogadáshoz nyomja meg a SOURCE/FORRÁS gombot és válassza a DVB-T üzemmódot. Első telepítés Amennyiben először kapcsolja be az eszközt vagy újraindította az alapértelmezett beállításokat, az első telepítés fog megjelenni. Használja a távirányítót a telepítés végrehajtásához. Telepítés Kijelző nyelve: Angol terület: Német időzóna: GMT+1 Alapértelmezett beállítás Angol Francia Spanyol Német Holland 1. Az első telepítés menüben válassza ki a nyelvet, az országot és az időzónát. 2. Majd nyomja meg az ENTER gombot az automatikus Lengyel csatorna kereséséhez. 3. Várjon amíg a keresés befejeződik. Amennyiben meg kívánja állítani a keresést, mielőtt az befejeződött volna, nyomja meg az EXIT gombot. Az addig megtalált csatornák mentve lesznek. 4. Minden elérhető csatorna tárolódik a memóriában egy befejezett keresés után és az utolsónak megtalált csatorna lesz elindítva. 5. Amennyiben törölni kívánja a beállításokat és az összes tárolt csatornát, válassza ki a "Alapértelmezett beállítások visszaállítása" lehetőséget.

18 Alap DVB-T menü Nyomja meg a BEÁLLÍTÁS/SETUP vagy MENÜ gombot a távirányítón a fő DVB-T menü megnyitásához. A Telepítés használatával válassza ki a tételt. Automata keresés Kézi keresés Rendszerbeállítás Automata keresés Ez a funkció megegyezik az első telepítésnél lévő menüvel, az automata csatornakeresésnél. Kövesse az ott található utasításokat. Kézi keresés Amennyiben nem találta meg az összes csatornát a keresés alatt vagy új csatornákat kíván hozzáadni, ezzel a funkcióval saját maga keresheti a csatornákat. Ehhez a funkcióhoz szükséges tudni az adott csatorna frekvenciáját és sávszélességet. A paraméterek megadása után nyomja meg az ENTER gombot a keresés megkezdéséhez. A csatorna megtalálása után, az automatikusan a csatornák listájához lesz adva. Amennyiben nem található a megadott csatorna, egy üzenet fog megjelenni arról, hogy a csatorna nem található. Rendszerbeállítás Nyelv Használja a gombot a Nyelv ikon kiválasztásához és használja a gombot a menübe való belépéshez. Válassza ki a kívánt nyelvet a menüből. Terület Használja a gombot a Terület ikon kiválasztásához és használja a gombot a menübe való belépéshez. Válassza ki a megfelelő országot. Időzóna Használja a gombot az Időzóna ikon kiválasztásához és használja a gombot a menübe való belépéshez. Válassza ki az országhoz tartozó időzónát, ahol az eszközt használják. Alapértelmezett beállítás Használja a gombot az Alapértelmezett beállítás ikon kiválasztásához és használja a gombot a menübe való belépéshez. Itt visszaállíthatja az alapértelmezett beállításokat. Ennek végrehajtása után minden mentett csatorna és beállítás törlődik.

19 Kedvencek listája A DVB-T módban nyomja meg az ENTER gombot a csatornák listájához. Majd válassza ki a kedvenc csatornáját és nyomja meg a RANDOM gombot, hogy a kedvencekhez adja. Vagy nyomja meg a PROG gombot a kedvencek listájáról való eltávolításhoz. Nyomja meg a REPEAT/FAV lehetőséget a kedvencekhez. HIBAELHÁRÍTÁS A következő táblázatban megtalálja a leggyakoribb problémákat, amelyek előfordulhatnak a lejátszó használatakor. Ennek segítségével megoldhatja azokat. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki az eszközt, ne használja tovább és haladéktalanul keressen fel egy szervizt. Amennyiben túl melegnek találja az eszközt, vagy füstöl, kapcsolja ki és húzza ki az áramból. Probléma Lehetséges okok Elhárítás Nincs bezárva a lemez Zárja be a lemez fedelét. fedele. Nincs behelyezve lemez. Helyezzen be egy lemezt. Nem működik a DVD lejátszó. A lemez nem helyesen van behelyezve. Helyesen helyezze be a lemezt - felirattal felfelé. A lemez sérült vagy koszos. Tisztítsa meg a lemezt vagy használjon újat. A lejátszó régiókódja nem egyezik a lemez Válasszon lemezt a megfelelő régiókóddal. régiókódjával. Nedvesség a lencsében Vegye ki a lemezt és kapcsolja ki a lejátszót Nincs hang. Nincs kép. Az eszközt helytelenül csatlakoztatták. Csatlakoztatva van a fülhallgató. (kikapcsol a hangosbeszélő) A DVD lejátszó hangja helytelenül lett beállítva. A lemez sérült vagy koszos. A TV képernyője ki van kapcsolva vagy nem megfelelő videó mód lett kiválasztva. kb. 2 óráig. Ellenőrizze a csatlakozást és csatlakoztassa helyesen az eszközt. Húzza ki a fülhallgatót. Ellenőrizze az audió beállításokat és állítsa be helyesen a DVD hangját. Tisztítsa meg a lemezt vagy használjon újat. Kapcsolja be a képernyőt vagy állítsa be a helyes videó módot.

20 Alacsony hang/kép minőség Ismételten lejátszott részek Nem működik a távirányító. Az eszközt helytelenül csatlakoztatták. A lemez sérült vagy koszos. Ismétlődő lejátszás mód lett kiválasztva. A lemez sérült vagy koszos. Akadály van a DVD lejátszó és a távirányító között. A távirányítót nem a DVD lejátszóra irányítják. Az elemet rosszul helyezték be. Az elem lemerült. Ellenőrizze a csatlakozást és csatlakoztassa helyesen az eszközt. Tisztítsa meg a lemezt vagy használjon újat. Lépjen ki az ismétlő üzemmódból. Tisztítsa meg a lemezt vagy használjon újat. Távolítsa el az akadályokat. Irányítsa a távirányítót a DVD lejátszóra. Vegye ki, majd helyezze be újra helyesen. Cserélje ki az elemet. DVB-T mód 1. Az eszköz nem működik. Kapcsolja ki-és be a gépet. 2. Nem működik a távirányító. Ellenőrizze, hogy az elemek fel vannak e töltve. Tartsa a távirányítót közvetlenül az eszközhöz. Távolítson el minden akadályt a távirányító és az eszköz között. 3. Nincs hang és kép. Helyesen csatlakoztatta az eszközt. Ne használjon illetéktelen tápegységet. Az eszköz ki van kapcsolva. 4. Nincs kép. Ellenőrizze az antennát. Ellenőrizze, hogy kiválasztotta e a csatornát és az országot. Amennyiben szükséges, hajtsa végre újra a programkeresést. 5. Nincs hang. Ellenőrizze a hangerő beállításokat. Ellenőrizze, hogy a fülhallgató esetleg csatlakoztatva van e. Ellenőrizze, hogy nem nyomta e meg a SPEAKER/HANGOSBESZÉLŐ vagy MUTE/NÉMÍTÓ gombot. 6. A képet zavarja valami.

21 Ellenőrizze, hogy az antenna helyesen van e beszerelve. Gyenge jel esetén mozgassa az antennát. 7. Nincs jel. Ellenőrizze, hogy helyesen választotta e ki az országot. Gyenge jel. 8. Sötét a kép. Állítsa be a fényerősséget és a kontrasztot. 9. Használat közben hang-vagy képzavar. Gyenge a helyi jel. TECHNIKAI JELLEMZŐK TV rendszer NTSC/PAL Támogatott lemeztípusok DVD, VCD, CD, MP3, CD-R, CD-RW, JPEG, DVD+/-R/W, MPEG4 Hangerő 65dB Felbontás 500 Frekvencia 96 khz: 20 Hz- 20 khz (+/- 1db) Audio 90 db Dinamikus tartomány 80 db Torzulás < 0,01% D/A átalakító 96 khz/24 bit Bemeneteli frekvencia VHF: 177,5 MHz - 226,5 MHz UHF: 474 MHz MHz Kijelző Colour TFT-LCD Képernyő méret 7" (18cm) Video kimenetel 1 V p-p (75 ) Audio kimenetel 2 CH Áramforrás DC 12V Áram < 12 W HASZNÁLT ELEKTRONIKAI GÉPEKTŐL VALÓ MEGVÁLÁS Az eszközön, a kiegészítőkön vagy a csomagoláson lévő szimbólum azt jelenti, hogy ezt a terméket nem lehet háztartási hulladékként kezelni. Kérjük a helyi szelektív hulladékgyűjtő helyen váljon meg a terméktől. Az Európai Unió pár államában és más európai országokban visszaviheti a termékét a kereskedőjéhez egy új termék vásárlásakor. A helyes megválása a terméknek segít megmenteni az értékes természeti erőforrásokat, illetve segít megelőzni a negatív kihatásokat a természetre és az emberi egészségre, amelyet a helytelen hulladékkezelés okozhat. További

22 információkért érdeklődjön a helyi hatóságnál vagy a legközelebbi hulladékgyűjtő helynél. Az ilyen fajta hulladék helytelen kezelése pénzbüntetést vonhat maga után. Üzleti jogok az Európai Unióban Amennyiben elektronikai eszköztől kíván megválni, kérje a szükséges információkat eladójától vagy szállítójától. Megválás az ilyen termékektől az Európai Unión kívül Amennyiben meg kíván válni a terméktől, kérje a szükséges információkat a megválás lépéseiről a helyi közigazgatási egységektől vagy kereskedőjétől. Ez a termék az összes EU-s szabályzatnak megfelel. A szöveg, a design vagy a technikai információk változhatnak, előzőleges tájékoztatás nélkül. A változások jogát fenntartjuk.

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom Biztonsági figyelmeztetések. A csomag tartalma.... Főbb jellemzők Főbb vezérlési egységek.. Rendszercsatlakoztatás. Távirányító. Alapvető működés...

Részletesebben

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ Használati utasítás Kompatibilis: MP5/MP4/DVD/VCD/CD/MP3/CD-R/CD-RW Kérjük, a készülék használatba vétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasításokat.

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

LED TV Használati utasítás ECG-TV 621-622

LED TV Használati utasítás ECG-TV 621-622 LED TV Használati utasítás ECG-TV 62-622 Tartalom TARTALOM BEVEZETŐ... LEÍRÁS...2 TELEPÍTÉS...3 Leírás TÁVIRÁNYÍTÓ...5 A távirányító gombjai...5 A TÉVÉKÉSZÜLÉK HASZNÁLATA...8 PROBLÉMAMEGOLDÁS...6 MŰSZAKI

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

Használati utasítások

Használati utasítások VOM-1200DV VOM-1200DX 12"Motor onitor és DVD Használati utasítások Video Stream Technologies Világítás Vezeték nélküli hangszóróval is használható (ez csak Figyelem Ne tartson mágneses tárgyat például

Részletesebben

Irányítás és az alap csatlakozások

Irányítás és az alap csatlakozások Irányítás és az alap csatlakozások Hátlap 1. 5.1-CH AUDIO Kimenet 2. VIDEO KIMENET 3. KOAX KIMENET 4. Y,CB/PB,CR/PR KIMENET 5. S-VIDEO KIMENET 6. OPTIKAI KIMENET 7. SCART KIMENET 8. TÁP Alap csatlakozások

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 Tartalomjegyzék Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 A termék részei...3 Csatlakozások...4 Csatlakozás Külső Audio Készülékhez... 4 Az egységen

Részletesebben

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások...

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások... Tartalmi táblázat Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3 Csomag tartalma...3 Installációs utasítások...4 A monitor összeszerelése...4 Monitor leszerelése...4 Látószög beállítása...4

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató H-6600 Szentes, Rákóczi Ferenc utca 26. Telefon: + 36 63 200 000; E-mail: uszi@tvnettel.hu Tartalomjegyzék Bemutatkozás...3 Biztonsági Előírások...3 Bevezetés

Részletesebben

Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808

Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808 Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK A zenehallgatás nagyobb élményéért és a készülék összes

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B7000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B7000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B7000 wireless Figyelmeztetések A termék helytelen használata kiküszöbölése érdekében, kérjük olvassa el a kézikönyvet, mielőtt a készüléket üzembe helyezné.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-37.130K Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 45 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI JELZÉSEK... 47 2 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 48 3 A BORHŰTŐ RÉSZEI...

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K TA R TA L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CLATRONIC DVD 608 HC http://hu.yourpdfguides.com/dref/2416560

Az Ön kézikönyve CLATRONIC DVD 608 HC http://hu.yourpdfguides.com/dref/2416560 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12. Felhasználói kézikönyv

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12. Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12 HU Felhasználói kézikönyv LINE-IN 1 a b c d e f g h k j i l LINE-IN o m n 2 3 6 x 1.5V R-14/UM-2/C-cell 4 6 8 5 7 PROG ALL Magyar

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

A993W LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv

A993W LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv A993W LCD MONITOR Felhasználói Kézikönyv A monitor üzembe helyezése előtt olvassa el ezt a kézikönyvet, majd őrizze meg későbbi referenciának. 1. FCC B osztályú rádiófrekvenciás zavarról szóló nyilatkozat

Részletesebben

Biztonsági előírások Kizárólag megfelelő, e hangszerhez ajánlott adaptert használjon

Biztonsági előírások Kizárólag megfelelő, e hangszerhez ajánlott adaptert használjon Üdvözöljük a CASIO hangszert élvezők népes táborában! Biztosak vagyunk benne, hogy az Ön által választott hangszer nagy megelégedésére fog szolgálni. Kérjük, olvassa át figyelmesen e használati útmutatót

Részletesebben

Full HD Digitális Földi Vevokészülék & Média Lejátszó READY. Kezelési Kézikönyv THD-2856+ MÉDIA FREE-TO AIR TERRESTRIAL KÉPNÉZEGETŐ LEJÁTSZÓ

Full HD Digitális Földi Vevokészülék & Média Lejátszó READY. Kezelési Kézikönyv THD-2856+ MÉDIA FREE-TO AIR TERRESTRIAL KÉPNÉZEGETŐ LEJÁTSZÓ HU Full HD Digitális Földi Vevokészülék & Média Lejátszó READY Kezelési Kézikönyv THD-2856+ MÉDIA TERRESTRIAL FREE-TO AIR LEJÁTSZÓ KÉPNÉZEGETŐ 2 THD-2856+ TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági előírások 2 2. Bevezető

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

UPC Horizon HD Mediabox KAON KCF-SA900PCO Felhasználói kézikönyv. Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató

UPC Horizon HD Mediabox KAON KCF-SA900PCO Felhasználói kézikönyv. Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató UPC Horizon HD Mediabox KAON KCF-SA900PCO Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató Tartalomjegyzék Használati útmutató 7 Biztonsági előírások 8 Fontos információk 11 1. Első

Részletesebben

SLE 2057M4. LED Television LED televizor LED televízor LED televízió Telewizor LED

SLE 2057M4. LED Television LED televizor LED televízor LED televízió Telewizor LED LED Television LED televizor LED televízor LED televízió Telewizor LED SLE 2057M4 USER'S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU PL Tartalom HU Figyelmeztetések...1

Részletesebben

Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932

Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932 RCD 1410 - RCD 1420 MP3 HORDOZHATÓ MP3/CD-JÁTSZÓ RÁDIÓVAL Használati utasítás TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉK

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Használati kézikönyv Hordozható 5.6 TFT LCD SZÍNES TELEVÍZIÓKÉSZÜLÉK

Használati kézikönyv Hordozható 5.6 TFT LCD SZÍNES TELEVÍZIÓKÉSZÜLÉK Használati kézikönyv Hordozható 5.6 TFT LCD SZÍNES TELEVÍZIÓKÉSZÜLÉK Kedves Vásárlóink: Köszönjük, hogy ezt a terméket vásárolták meg. A legjobb hatékonyság és biztonság elérése érdekében, figyelmesen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TOSHIBA W1333 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5128465

Az Ön kézikönyve TOSHIBA W1333 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5128465 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató TOSHIBA W1333. Megtalálja a választ minden kérdésre az TOSHIBA W1333 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV rendszerű inverter légkondicionálók FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTT OLVASSA EL Alkatrészek neve és funkciója...2

Részletesebben

Szellőzés Conrad Szaküzlet Karbantartás Conrad Vevőszolgálat LENCO DVP-941 DVD/MPEG4/CD/MP3-lejátszó + DVB-T-tuner Elemek selejtezése DVP-941

Szellőzés Conrad Szaküzlet Karbantartás Conrad Vevőszolgálat LENCO DVP-941 DVD/MPEG4/CD/MP3-lejátszó + DVB-T-tuner Elemek selejtezése DVP-941 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LENCO DVP-941 DVD/MPEG4/CD/MP3-lejátszó + DVB-T-tuner DVP-941 Kérjük,

Részletesebben

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL MODELL: HH9281 HU Kezelési útmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta az intelligens porszívót! Az intelligens porszívó széleskörű

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI VEVŐ - KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI VEVŐ - KEZELÉSI ÚTMUTATÓ HD-8000 DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI VEVŐ - KEZELÉSI ÚTMUTATÓ HD8000 TISZTELT VÁSÁRLÓNK! KÖSZÖNJÜK, HOGY TERMÉKÜNKET MEGVÁSÁROLTA. A LEGJOBB TELJESÍTMÉNY ILL. A BIZTONSÁGOS HASZNÁLAT ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, HOGY FIGYELMESEN

Részletesebben

MÉDIA LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER FREE-TO AIR FÖLDI

MÉDIA LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER FREE-TO AIR FÖLDI FREE-TO AIR MÉDIA FÖLDI LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER 2 SYNAPS T-20/T-30/T-50 1. Biztonsági előírások..... 2 2. Bevezető............. 3 2.1 Az előlap............ 3 2.2 A hátlap............. 4 2.3 A távirányító........

Részletesebben

Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic

Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic HU Modell: RS8706E3 Használati úmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Az útmutató fontos információkat tartalmaz a termék felszerelését

Részletesebben

JBY 92. Babamonitor használati utasítás. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 92. Babamonitor használati utasítás. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. JBY 92 Babamonitor használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de tartalom 1 A műszer megismerése.. 3 2 Jelek és szimbólumok...3 3 Rendeltetés

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC DVD-S38 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2392477

Az Ön kézikönyve PANASONIC DVD-S38 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2392477 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

T2491Wd LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv

T2491Wd LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv T2491Wd LCD MONITOR Felhasználói Kézikönyv A monitor üzembe helyezése előtt olvassa el ezt a kézikönyvet, majd őrizze meg későbbi referenciának. 1. FCC B osztályú rádiófrekvenciás zavarról szóló nyilatkozat

Részletesebben

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 (2008.08.04.) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N450 1 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó

Részletesebben

Távcsöves kamera HU HU 1

Távcsöves kamera HU HU 1 Távcsöves kamera HU Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, a használatba vétel előtt, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Magyar Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-A300FU Felhasználói kézikönyv Hungarian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul Magyarul 1 2 Magyarul VIGYÁZAT A háromszögben elhelyezett felkiáltójel figyelmeztető jel, mely a felhasználót a termékre vonatkozó fontos utasításokra figyelmezteti. A háromszögben elhelyezett villám jel

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Magyar - 1 -

Tartalomjegyzék. Magyar - 1 - Tartalomjegyzék Jellemzõk... 2 Előkészítés... 2 Csatlakozás egy műsorszóró rendszerhez (kábeltelevízió stb.) a tunerrel:... 4 A csomag tartalma... 4 Szervízinformációk... 5 A távirányító nyomógombjai...

Részletesebben

Használati útmutató. Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176

Használati útmutató. Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176 Használati útmutató Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176 CÍM Tartalomjegyzék OLDALSZÁM 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 4 1.1. A biztonsággal kapcsolatos információk 4 1.1.1. Munkakezdés előtt.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

JBY 93. Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 93. Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. JBY 93 H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Tartalom 1 A készülék ismertetése.. 139 2 Jelmagyarázat... 139 3 Rendeltetésszerű

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum a tartalék akkumulátor megfelelő felszerelését ismerteti.

Részletesebben

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 FDV 1001-A 1 English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 1 2 A B 1 C D E 5 2 F 4 G 3 3 4 5 6 1 1 2 2 FDV 1001-A Tartalom 42 HU Akkumulátoros

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 Tartalomjegyzék Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1 A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 A fényképezõgép elõkészítése használatra A tartószíj felerõsítése

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200270 V1/0413 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk... 210

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum azt ismerteti, hogy a smart plug-ot hogyan kell megfelelően felszerelni.

Részletesebben

2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el)

2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el) 2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el) Fontos biztonsági előírások A készülék működés közben megfelel a két alábbi feltételnek:

Részletesebben

DF-600 és DF-800. Használati utasítás

DF-600 és DF-800. Használati utasítás DF-600 és DF-800 Bevezetés Köszönjük, hogy WayteQ terméket vásárolt! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen tudja használni.

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

A293Wd LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv

A293Wd LCD MONITOR. Felhasználói Kézikönyv A293Wd LCD MONITOR Felhasználói Kézikönyv A monitor üzembe helyezése előtt olvassa el ezt a kézikönyvet, majd őrizze meg későbbi referenciának. 1. FCC B osztályú rádiófrekvenciás zavarról szóló nyilatkozat

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELEK FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS

Részletesebben

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv SM-G920F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2015. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 SIM kártya 10 Akkumulátor 15

Részletesebben

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KlÍMABERENDEZÉS Kérjük, mielõtt szobai klímaberendezését felszerelné és üzembe helyezné, gondosan és alaposan olvassa el ezt a felhasználói kézikönyvet. TYPE : FALRA SZERELT KIVITEL

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700300 V2/0614 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 Kutatások bebizonyították, hogy szoros összefüggés van a levegő tisztasága és a benne élő emberek egészsége között.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G318H/DS SM-G318H Felhasználói kézikönyv Hungarian. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya

Részletesebben

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Kattintson egy témakörre User Manual PL100/PL101 Gyakori kérdések Gyors áttekintés

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN ------------------------------ 1 BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK -------------------------- 2 SPECIÁLIS

TARTALOMJEGYZÉK AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN ------------------------------ 1 BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK -------------------------- 2 SPECIÁLIS TARTALOMJEGYZÉK AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN ------------------------------ 1 BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK -------------------------- 2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN -----------------------

Részletesebben

SM-T810. Felhasználói kézikönyv

SM-T810. Felhasználói kézikönyv SM-T810 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 07/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 Akkumulátor 11 Memóriakártya 14

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

Használati útmutató. Hordozható 7" TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK

Használati útmutató. Hordozható 7 TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK Használati útmutató Hordozható 7" TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK Köszönjük, hogy termékünket választotta. MODELL SZ.: A készülék csatlakoztatását, üzemeltetését vagy beállítását DFT-710 megelőzően a megfelelő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 846A Szélsebesség Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti megjegyzések... 2 3. Kezelőszervek... 3 4. LCD kijelző... 3 5. Műszaki jellemzők... 4 6. Mérések... 5

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 104915 V1/0315 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 184 1.1 Biztonsági előírások... 184 1.2 A szimbólumok magyarázata... 185 1.3 Veszélyforrások... 186 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC LUMIX DMC-TZ41EP http://hu.yourpdfguides.com/dref/5616052

Az Ön kézikönyve PANASONIC LUMIX DMC-TZ41EP http://hu.yourpdfguides.com/dref/5616052 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató PANASONIC LUMIX DMC- TZ41EP. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

jωjlh 69 használati utasítás

jωjlh 69 használati utasítás jωjlh 69 használati utasítás Köszönöm, hogy a jωjlh 69-t választotta. A készüléket úgy építettem, hogy sok éven keresztül kellemes zenehallgatási élményben lehessen része. Kérem, szánjon pár percet ennek

Részletesebben

Kezelési útmutató myphone Halo 2

Kezelési útmutató myphone Halo 2 Kezelési útmutató myphone Halo 2 1 Köszönjük, hogy készülékünket választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. myphone HALO 2 900/1800 MHz GSM hálózatokon működik. Nagy gombok, jól

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F Kattintson egy témakörre A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Gyakori kérdések

Részletesebben

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Használati útmutató Tartalom Fontos biztonsági intézkedések... 2 MX W1 digitális vezeték nélküli fülhallgató rendszer... 4 A csomag tartalma... 4 A termék bemutatása...

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A mérőműszer megfelel az IEC61010 szabványban előírt, a mérés biztonságára vonatkozó összes követelménynek: szennyeződési fokozat: 2, túlfeszültségi kategória:

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC NVSJ50EU http://hu.yourpdfguides.com/dref/5756632

Az Ön kézikönyve PANASONIC NVSJ50EU http://hu.yourpdfguides.com/dref/5756632 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar PD2 PowerDrive központi egység Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Az eszközt a telepítés során

Részletesebben

Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer. Kezelési utasítás

Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer. Kezelési utasítás Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer Megrend. szám: 35 05 46 CE 336! Engedélyezés: A készülék 433MHz-es frekvenciát használ. Németországban,

Részletesebben

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató Programozható digitális ütemadó Használati útmutató 2015. november 20. Bevezető Köszönjük, hogy ezt a programozható, digitális ütemadó készüléket választotta. A készülék használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS Globe Moto Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést

Részletesebben

HAUSER RÁDIÓS MAGNÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló!

HAUSER RÁDIÓS MAGNÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló! HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER RÁDIÓS MAGNÓ CR-121c Tisztelt Vásárló! Köszönjük, bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb mûszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató H JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 N.I.F. F-20.020.517-B. Sant Andrés, n 18 - Apartado 49-20500 MONDRAGON (Guipúzcoa) SPANYOLORSZÁG 1. LEÍRÁS (1. ábra) A. Szárító B.

Részletesebben

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK ADÓ Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) Megrend. szám: 35 04 38 Figyelem Elektromos áramütés, tűzveszély elkerülésére az alábbiakra ügyeljünk: 1. Burkolatát

Részletesebben

Tartalomjegyzék Informatikai berendezések újrahasznosítására vonatkozó információk Biztonság Fontos tudnivalók az

Tartalomjegyzék Informatikai berendezések újrahasznosítására vonatkozó információk Biztonság Fontos tudnivalók az Tartalomjegyzék Informatikai berendezések újrahasznosítására vonatkozó információk 1 Biztonság 1 Elektromos biztonság 1 Biztonság az üzembe helyezésnél 1 Biztonság tisztítás közben 1 Fontos tudnivalók

Részletesebben

Információk az Ön biztonsága érdekében

Információk az Ön biztonsága érdekében MAGYAR Információk az Ön biztonsága érdekében FIGYELEM: A TŰZVESZÉLY, ÁRAMÜTÉS VAGY TERMÉKSÉRÜLÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN TILOS A KÉSZÜLÉKET ESŐ, NEDVESSÉG, CSÖPÖGŐ VAGY FELFRÖCCSENŐ FOLYADÉKOK

Részletesebben

Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN

Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN 110.135G V1/1012 H A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk... 210 1.2 A szimbólumok

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben