J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLMONOSTORA Szám: 30-9/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pálmonostora Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében szeptember 15.-én órai kezdettel megtartott nyílt testületi ülésen. Jelen vannak: Rádiné Gémes Ildikó Csenki János Püspöki Tivadar Csikós Tibor Héjja Béla Laczkó Róbert Magonyné Makány Anna polgármester alpolgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő képviselő Távolmaradását előzetesen nem jelentette be: Czombos Zoltán Fazekas István Dr. Szűcs Kornél képviselő képviselő képviselő Meghívott: Dobosné dr. Patyi Mária jegyző Bajkó Zoltán plébános Papp Istvánné főmunkatárs Lantos Lászlóné igazgató Rádiné Gémes Ildikó polgármester - köszöntöm a megjelenteket, megállapítom, hogy az ülés határozatképes. Jegyzőkönyv hitelesítőnek felkérem Csikós Tibor és Héjja Béla képviselő urakat. Aki egyetért a jegyzőkönyv hitelesítők személyével, kérem, szavazzon. A képviselő-testület 7 jelen levő tagja 7 igennel szavazott tartózkodás és ellenszavazat nélkül. A napirendi pontok kiegészülnek: A testületi anyag kiküldése után érkezett egy tájékoztató, melyet kértek, hogy a szeptemberi ülésre vigyünk be, ezt az anyagot ki is küldtük. 9./ napirendi pontként javaslom a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás I. félévi tájékoztatóját megtárgyalni. A napirendi pontok számozása ezért eggyel nőni fog.

2 2 Az egyebek napirend c/ pontjaként javaslom: Utiköltség hozzájárulás iránti kérelmet. d./ pontjaként: Laczkó Róbert képviselő úr kért szót. e./ pontjaként: Czombos Zoltán képviselő úr kért szót étkezéssel kapcsolatosan, nyersanyag beszerzésről. f./ pontjaként Csikós Tibor úr kért szót víz, belvíz témában. Az 11./ 12./ és 13/c napirendi pontokat zárt ülés keretében tárgyaljuk. Napirendi javaslat: 1./ Előterjesztés Pálmonostora Község Önkormányzat évi költségvetésének módosítására. (írásos anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 2./ Előterjesztés évi költségvetés I. féléves teljesítéséről. (írásos anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 3./ Beszámoló Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkájáról és a es tanév indításáról. (írásos anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 4./ Beszámoló az Ügyrendi Bizottság között végzett munkájáról. (írásos anyag) Előadó: Dr. Szűcs Kornél ÜB elnök 5./ Beszámoló a Pénzügyi Bizottság között végzett munkájáról. (írásos anyag) Előadó: Czombos Zoltán PB elnök 6./ Beszámoló a ciklusban végzett munkáról. (szóbeli anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 7./ Előterjesztés a BURSA Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához csatlakozásra. (írásos anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 8./ Tájékoztató az átruházott hatáskörben hozott intézkedésekről. (szóbeli anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 9./ Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottság támogatás iránti kérelme. (írásos anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 10./ Szociális kölcsön iránti kérelmek. (írásos anyag, zárt ülés) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 11./ Kérelem étkezési térítési díj támogatására. (írásos anyag, zárt ülés) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 12./ Egyebek

3 3 a/ Tájékoztató az iskola felújítási munkálatairól. (szóbeli anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester b/ Közpark Kasza ABC felőli tujafák kivágása. (szóbeli anyag) Előadó: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 13./ Kérdések, interpellációk Aki a kiegészítésekkel együtt elfogadja a napirendi pontokat, kérem szavazzon. A képviselő-testület 7 jelen levő tagja 6 igennel szavazott, 1 nemmel, tartózkodás nélkül. Rádiné Gémes Ildikó polgármester Héjja Béla képviselő úr napirendi pontok előtt kért szót. Megérkezett Fazekas István képviselő úr. Héjja Béla képviselő okafogyottá vált a napirend. 1. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester - az írásos anyag kiküldésre került. Vastagon szedtük a módosított előirányzatot és annak magyarázatát. Az utolsó módosításhoz képest 20 millió forint a változás. Átadom a szót a gazdálkodási főmunkatársnak. Papp Istvánné főmunkatárs a évi költségvetésünket a mostani előterjesztés harmadik alkalommal fogja módosítani e Ft-tal nőtt a költségvetési főösszegünk. Néhány nagyobb tételből és egy-két apróbb tételből áll. Mi növelte az előttünk álló költségvetést? Legnagyobb tétel az általános iskola felújítására elnyert pályázati támogatás, e Ft. 53 e Ft állami támogatás, ez könyvtári érdekeltségnövelő támogatás. Közcélúak foglalkoztatására biztosított az állam e Ft-ot. Az állam 95 %-ban támogatja a munkabért és a járulékot. Két saját bevétel: 559 e Ft kamat, illetve többlet ÁFA visszatérülés. Rövidebb időre le tudtuk kötni a szabad pénzeszközeinket. 214 e Ft-tal magasabb az ÁFA, mint terveztük. 62 e Ft pótlék folyt be az első félévben, ez helyi adókkal kapcsolatos pótlék e Ft előleget kaptunk az általános iskola által benyújtott pedagógus továbbképzésre, melyet a továbbképzésre, helyettesítésre, eszközbeszerzésre lehet fordítani. A Közoktatásért Közalapítvány 118 e Ft-ot adott a pálmonostorai iskolának, mely dologi kiadásokra fordítható. Pálmonostora településen két településőrt foglalkoztatunk, a bérük és járulékaik negyedévente visszaigényelhetők. 350 e Ft realizálódott az első félévben. Mindezek összesen e Ft. A felsorolt módosítások az első félévi teljesítéssel összhangban kerültek kimutatásra. Azokat az előirányzatokat tartalmazza a tájékoztatóban csak teljesülésként szerepelnek.

4 4 A kiadási oldalon e Ft a felhalmozási kiadások előirányzatát növeli az önerővel együtt. 53 e Ft a könyvtár érdekeltségnövelő támogatása. Az előirányzat összegével a könyvbeszerzés előirányzata növekedett e Ft-tal a közcélúak bér és járulék előirányzata nőtt e Ft állami támogatás összegével a céltartalék növekedett. A kamatot, ÁFA visszatérülést és pótlékot a céltartalékba helyeztük e Ft pedagógus továbbképzésre pályázaton nyert összeg, ez bérre és járulékaira, valamint eszközbeszerzésre fordítható. A Bács-Kiskun Megyei Közoktatásért Közalapítványnál a dologi kiadásra 118 e Ft fordítható. 350 e Ft a településőrökre visszaigényelt támogatás, bérre és járulékaira irányoztuk elő. Rádiné Gémes Ildikó polgármester a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. Felkérem a bizottság tagját az ülésen elhangzottak ismertetésére. Csikós Tibor PB tag a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. 1 fő hiányzott az ülésről. A bizottság megvitatásra és elfogatásra javasolja a napirendet. Fazekas István képviselő az iskola pályázat milyen szakaszban van? A kiadási oldalon hol és mire jelentkezik? Papp Istvánné főmunkatárs 2789 e Ft érkezet elkülönített számlára, ebből a harmadik negyedévben jelentkezik a kiadás eszközbeszerzésre. A kiadási oldalon e Ft munkabér látható. A 9. sz. mellékletben az általános iskola oszlopban e Ft a helyettesítés sorban található. Amíg a pályázati támogatásból 2 fő továbbképzésen vesz részt, addig a helyettesítését kell fizetni a pályázati támogatásból. Fazekas István képviselő a pályázati pénz azt célozza, hogy a helyettesítés ki legyen fizetve. Elhangzott eszközbeszerzés is. Papp Istvánné főmunkatárs ebből a támogatásból eszközbeszerzés, továbbtanulás képzése és 2 fő helyettesítése található. A e Ft csak előleg, a teljes összeg 7 millió forint. Fazekas István képviselő helyettesítésre betervezett összeg erre az évre van tervezve? Papp Istvánné főmunkatárs igen. Nem feltétlenül biztos, hogy ebben az évben ez az összeg felhasználásra kerül. Ezt a módosítást az első félévvel kívánjuk, hogy szinkronba kerüljön. Itt a teljes összeg nem is kerül felhasználásra ebben az évben. Fazekas István képviselő nem volna célszerű kiemelni a többi összegből? Célszerű lenne valamilyen más soron tervezni vagy nem is kellene az iskola költségvetésében betervezni, elegendő lenne a decemberi költségvetés módosításkor betervezni, addig a felhalmozási kiadásban lenne.

5 5 Papp Istvánné főmunkatárs úgy éreztem, hogy a testület azt várja el, hogy előirányzatot képezzünk. Fazekas István képviselő ez már be is folyt? Papp Istvánné főmunkatárs igen, befolyt. Rádiné Gémes Ildikó polgármester a napirendi pontot az Ügyrendi Bizottság is megtárgyalta. Felkérem a bizottság tagját az ülésen elhangzottak ismertetésére. Magonyné Makány Anna ÜB tag az Ügyrendi Bizottság a napirendet megtárgyalta és 3 igen szavazattal elfogadásra javasolja. Héjja Béla képviselő van 150 e Ft pályázati önerő a falunapra, melyet elköltöttünk. Nem az önerő sorból kellene levonni, hanem a tartalékból, mert a pályázat nem nyert. Rádiné Gémes Ildikó polgármester egy másik pályázaton nyertünk, melyet a Megyei Közgyűlés írt ki. A 150 e Ft a rendezvényre kiírt pályázat önereje. Héjja Béla képviselő hova lett az a pénz, ami a képviselők tiszteletdíjával kapcsolatos? Czombos Zoltán képviselő úr és én lemondtunk írásban a költségvetés tárgyalásakor a tiszteletdíjunkról és felajánlottuk az iskolai pályázathoz. A pályázat ezt az összeget fel is használta. Ezt követő ülésen megszavazásra került a tiszteletdíjakról szóló rendelet hatályon kívül helyezése. Azok a tiszteletdíjak nem kerültek be a költségvetésbe. A költségvetésben mínusz 2 millió forint volt az iskolai pályázattal. Ennek a pénznek valahol szerepelni kell a költségvetésben. Ennyivel több pénzünk van. Ezt ebben a költségvetésben szerepeltetni illenék. Rádiné Gémes Ildikó polgármester - ez nem különült el, része volt a teljes költségvetésnek. Papp Istvánné főmunkatárs a testület úgy döntött, hogy a képviselői tiszteletdíjakról szóló rendeletét hatályon kívül helyezi. Ezen összeg nem különült el a költségvetési rendeletben. Ami nincs, azt nem tudjuk kimutatni. Továbbmenve a gondolatmeneten. Bizonyos pótlékokat elvontunk a dolgozóktól, akkor tételesen ki kellene mutatni, hogy a céltartalékban milyen összegek vannak? Héjja Béla képviselő a költségvetés tárgyalásakor mínusz 2 millió forint pályázati alap hiányzott. Benne volt a tiszteletdíj. Eltörlésre került a tiszteletdíj, ennek a költségvetésben pluszban kell megjelenni, mert nem lesz kifizetése. Azok a képviselők, akik megszavazták a tiszteletdíjról szóló rendelet hatályon kívül helyezését nem látják a tiszteletdíjukat. Hol van a 4 millió forint, pluszban kellene a költségvetésben szerepelnie? Rádiné Gémes Ildikó polgármester a költségvetés tárgyalásakor történt ez a döntés még mielőtt a költségvetés végleges formában kialakult volna. Akkor képződtek különböző sorok. Született döntés, hogy a tiszteletdíjról szóló rendeletet hatályon kívül helyezzük, nem kell vele számolni, ezért másokra való számolásunk

6 6 másképp alakult. Más sorok keletkeztek az elkészült költségvetésben. Erre nem kellett adni. Ami nincs, azt nem tudjuk külön sorba tenni. Megérkezett Dr. Szűcs Kornél képviselő. Papp Istvánné főmunkatárs a beterjesztett költségvetésben sem volt 100 %-os képviselői tiszteletdíj. 60 %-os mértékű képviselői tiszteletdíj volt, a döntés után két tiszteletdíj kivételével onnan kiemelésre került. Ezt kérdezi a képviselő úr, hová lett? A táblázatban a kiadási oldalon beillesztettük az iskola felújítás önerejét. A módosításnak az összege nagyobb volt, mint amit a kiadási oldalon igényelt a 2 millió forint, az céltartalékba került. Fazekas István képviselő benyújtott költségvetésben azt látom, hogy 60 % a tiszteletdíj, mely 7 képviselőre vonatkozik e Ft volt járulékok nélkül. A járulék kb. 30 %, ez 800 e Ft. 3,5 millió forint a 60 %. Ehhez képest jogos igény ott van, hogy a Héjja úr azt szeretné láttatni, mennyivel segítette a testület a költségvetést. Ez nem különül el. Értem, hogy miután a rendelet el lett törölve, valóban olyan dolgot a rendeletben hogyan lehet elválasztani. Ilyen dolog tájékoztatás szintjén megjelenhet, hogy gyakorlatilag terhelte a költségvetésünket 5 millió forint tiszteletdíj, ha nem mondott volna le a képviselő-testület erről. Jelenlegi költségvetésben van e Ft, amiről nem mondtak le. A költségvetésben nehéz megjeleníteni. Lakosságnak lehet mondani, hogy ez a testület 4 millió forint tiszteletdíjjal támogatta meg, annyit nem vont el tiszteletdíj címén a költségvetésből. Héjja Béla képviselő ha változik valami, annak látszani kell. Én ezt a pénzt hiányolom a költségvetésből, pozitívan meg kell jelenni a költségvetésben. Megilleti a képviselőket, hogy ezeket lássák. Azt látom, hogy a költségvetésünkben ez a pénz elveszett. 3 millió forintunk nincs meg. Volt mínusz 2 millió forint és lett plussz 5 millió forint. Papp Istvánné főmunkatárs Héjja képviselő úrnak reagálva, ha ezt a mondatot leírjuk ez nagyon-nagyon félreérthető. A benyújtott költségvetésben a járulékokkal együtt e Ft szerepelt képviselői tiszteletdíj és járulékai címén. A rendelet hatályon kívül helyezése kapcsán felszabadult e Ft, hiszen a decemberi tiszteletdíjra nem vonatkozott, illetve két alpolgármester másként rendelkezett e Ft egyéb megszorításokkal együtt képezte az iskola pályázat önerejét és a fennmaradó összeg a céltartalékba került. Héjja úr szavait úgy is értelmezhetnénk, hogy az az 5 millió forint elveszett. Az 5 millió forint nem veszett el. Amennyiben valaki végigköveti ezt a költségvetést, akkor ezek az előirányzatok forintról-forintra megtalálhatóak. Itt Önökkel együtt, közösen alakítottuk ki. Ezek előirányzatok, ez nem megfogható pénzeszköz. Akkor válik megfoghatóvá, amikor a bevétel teljesül és mint kiadás, kifizetésre kerül. Rossz érzést keltett Héjja képviselő úr megfogalmazása. Jelenjen meg ez az összeg, amivel az eredetileg benyújtott költségvetés csökken és ezt átraktuk önerőre e Ft-tal csökkent a képviselői tiszteletdíj összege, ezzel szemben volt 2 millió forintos pályázati önerő, amely kiegészítésre került az egyéb megvonásokkal. Nem tudom szakmailag az 5 millió forintot értelmezni, azt meg végképp nem, hogy hova került. Héjja Béla képviselő felnőtt ember vagyok és nem szeretném, ha a véleményemet mások megmagyaráznák. Én hiányoltam és a mai napig hiányolom.

7 7 Püspöki Tivadar alpolgármester januártól 50 % alpolgármesteri tiszteletdíjról mindketten lemondtunk. Fazekas István képviselő a továbbképzéssel kapcsolatban javaslom, hogy tervezzük a bevételi és a kiadási oldalon. Javaslom, hogy ne a helyettesítés soron, hanem külön sorban, pályázat miatti helyettesítés címszó alatt legyen, hagy lássa a következő testület, hogy ez más jellegű összeg. Más tekintetben elfogadható a költségvetés módosítás. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki egyetért azzal, hogy külön soron szerepeljen az iskolánál a pályázattal kapcsolatos helyettesítési összeg, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. Aki ezzel a módosítással együtt a évi költségvetés módosításával egyetért, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 8 igennel szavazott, 1 nemmel, tartózkodás nélkül. 10/2010. (IX. 15.) sz. Ök. r e n d e l e t e Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testületének a évi költségvetés módosításáról. A rendelet a jegyzőkönyv mellékletét képezi. Utasítja a jegyzőt, hogy gondoskodjon a rendelet kihirdetéséről. 2. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. Bevételeink 61 %-ban, a kiadásaink 51,2 %-ban teljesültek. Elégedett vagyok ezekkel a százalékokkal. Részletesen tartalmazza az előterjesztés a bevételek és kiadások alakulását. Átadom a szót Papp Istvánné kolléganőnek. Papp Istvánné főmunkatárs a Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzott kérdésekre szeretnék válaszolni. A képviselő úr a földútfelújításra kérdezett. Mire vonatkozik a

8 8 131 e Ft? Ez az un. Lenin Iskola útján történt felújításra vonatkozik. Tulajdonosváltás történt. Az út nyomvonala be volt nőve, ezért már a termőföldön jártak az ott lakók. A tulajdonos ezt jelezte, ezért a nyomvonal kitakarításra került. Felmerült kérdésként, hogy az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő tanulóknak milyen időközönként utaljuk az összeget? Ezt az összeget havonta utaljuk. Másik kérdés az volt, hogy a Gyermekjóléti Szolgálatra tervezett összeg esetében miért nincs teljesülés? Nem került leszámlázásra, ezért nem is utaltuk. Az SZJA bevételünk miért 46,7 %-ban teljesült? A kormányrendelet alapján változott az elmúlt évekhez képest az állami támogatás utalási rendje. Korábban mindig a hónap 26. napján volt itt az állami támogatás, most általában a tárgyhó utolsó napján, így június 30-án indították az állami támogatást, illetve az SZJA-t, ez július 1-jén érkezett a számlánkra, ezért ez az összeg nem szerepel az anyagban. A non-profit szervezetek pénzeszköz átadásáról kértek tájékoztatást. Erre a polgármester asszony adja meg a választ. Rádiné Gémes Ildikó polgármester a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság is megtárgyalta. Felkérem a bizottság tagját az ülésen elhangzottak ismertetésére. Csikós Tibor PB tag a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag megvitatásra és elfogadásra javasolja. Rádiné Gémes Ildikó polgármester a civil szervezetek LEADER pályázati összegének megelőlegezésével kapcsolatosan azt tudom elmondani, hogy holnap mondják ki a végső döntést. Holnap indulnak útjára a határozatok a polgárőrség eszközbeszerzésére, illetve a művelődési ház ügyében. A jövő héten lehet megejteni a vásárlásokat. A sportlétesítménynek kicsi esélye van, hogy az idén megvalósulhat. A LEADER pályázatok ügyében képviselői kérésre a jegyző asszony a kivonatnak megfelelő megkeresést intézett az MVH főigazgatósághoz, melyre a válaszlevelet kiosztottuk az ülés előtt. Fazekas István képviselő az e Ft-os gázközmű kötvény az első félévben nem teljesült. Mostanra teljesült-e? Papp Istvánné főmunkatárs augusztus hónapban járt le a gázközmű kötvényünk és visszavezették a számlánkra. Héjja Béla képviselő felmerült útjavítási probléma, intézkedtek az út javítása ügyében. Rossz vért szülő álláspont volt. Fogják és közpénzből utat csinálnak nekik. Rádiné Gémes Ildikó polgármester ez az út, aminek üzemelni kellett volna az évek során elhanyagolódott. Mindenki a járhatatlansága miatt kicsit arrébb ment. A forgalom belehaladt a művelhető földterületbe. Ezt a földet valaki megvette és jogosan azt mondta, hogy nem engedi, hogy az ő földjén járjanak az emberek. Ettől kezdve ki kellett ezt az utat takarítani, mert az arra lakók nem tudtak volna kijárni. Egy szakaszt ő meg is csinált, ott csak kis igazításra volt szükség. A düllőutak javítása, karbantartása az önkormányzat kötelessége, tulajdonosi mivoltjából.

9 9 Héjja Béla képviselő most hol van az út? Ez egy precedens volt. Mai napon az az út ugyan ott van, ahol volt. Az út be van nőve gazzal, amire mi pénzt költöttünk. Rádiné Gémes Ildikó polgármester amikor elkészült megnéztem és közlekedhető út volt. Rendbe kellett hozni, hogy az arra lakók tudjanak közlekedni. Állampolgári fegyelmezetlenségből nem használhatják. Dobosné dr. Patyi Mária jegyző a földtulajdonos állami támogatással szőlő telepít, melyet be kell keríteni. Ha most használják is fegyelmezetlenül az állampolgárok, amikor a földterület bekerítésére sor kerül, nem fogják tudni használni. Lakossági kérésre történt az intézkedés. Két héten keresztül a közcélúak végezték a munkát. Az önkormányzatnak folyamatosan átadott dülőutak %-a mind ilyen. Minden hónapban van jelzés, hogy bizonyos dülőutak járhatatlanok. Iszonyatos költséget emészt fel ezeknek a rendbe tétele. Fazekas István képviselő - minket általában senki nem dicsér meg. Dicsérjük meg magunkat. Mindig elmondtam többször, hogy 2002-ben a költségvetési rendelet 2,5 oldalból állt, sok kritika ért azért, hogy itt többed magammal azért harcoltam, hogy lássák a képviselők milyen számot tartalmaz a költségvetés. Abban a költségvetésben az általános tartalék 3 millió forint volt. Ma 15 millió forint lenne most, ha azt az arányt tartottuk volna. Most olyan részletességgel mutat mindent, hogy a képviselők elég tisztán láthatnak. Nem azt mondom, hogy ezek a számok helyesek, úgy jó, ahogy van. A teljesítések elég arányosak a bevételi és kiadási oldalon is néhány kiugrástól eltekintve. Többnyire magyarázható pld. a nyári hónapokkal, törvényi változással. Ezek elfogadható értékek. Terveztünk 600 e Ft általános tartalékot. 192 e Ft megvan belőle. 400 e Ft-ot áttettünk szociális kölcsönre. Gyakorlatilag hozzá sem nyúltunk az általános tartalékhoz. Azért érdemes a költségvetést jól kidolgozni, mert az általános tartalék nem arra való, hogy a tervezési hibáinkat korrigáljuk belőle, hanem az előre nem látható problémákat fedezzük. Annyira nem voltak előre nem látható dolgok, hogy nem nyúltunk hozzá az általános tartalékhoz. Az új képviselők nem látták a közötti időszakot, amit én láttam lehet, hogy elégedetlenek, amit most látnak. Ahhoz képest hatalmas előrelépés volt a 4 év, jó alapot teremtett a következő testület tisztességes és jó munkát végezhessen. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki elfogadja a évi költségvetés I. félévi pénzügyi teljesítéséről szóló beszámolót, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül.

10 10 68/2010. sz. Ökh. Beszámoló Pálmonostora Község Önkormányzat évi költségvetés I. félévi pénzügyi teljesítéséről H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta a évi költségvetés I. félévi pénzügyi teljesítéséről szóló beszámolót. Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1.) Polgármesteri Hivatal: Papp Istvánné főmunkatárs 2.) Irattár 3. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. Köszöntöm körünkben Lantos Lászlóné igazgató asszonyt. Van-e a napirendi ponttal kapcsolatban kiegészíteni valója? Lantos Lászlóné igazgató kimaradt az anyagból a nyári karbantartás elvégzéséről a tájékoztatás. Az óvodában a KÖJÁL évek óta kifogásolta a mosdóban és az öltözőben a linóleum állapotát, ezért nyáron járólapos borítást kapott a mosdó, öltöző, WC. Tágasabb teret sikerült kialakítani a WC-nél. Az iskola épületében kisebb karbantartási munkák folytak. A tornacsarnokban történt meszelés az ablakok szintjéig, saját erőből. Héjja Béla képviselő látom, hogy mindig keletkeznek az óvodánál, iskolánál munkahelyek. Kiskunfélegyházi lakosoknak adunk itt mindig munkát. Ezekre a munkakörökre nincs alkalmas helyi lakos? Lantos Lászlóné igazgató pedagógus van, de máshová jár dolgozni. Aki volt pálmonostori, mire megkerestem Kecskemétre költözött. Pálmonostorán sem óvoda, sem iskolapedagógus állásnélküli nincs. Se óvónőnek, se tanítónak nem nagyon készülnek. Fazekas István képviselő nem volna szükséges a neveket beleírni a beszámolóba csak a szakot. Ez nem kardinális kérdés. A kompetencia mérés eredményénél átlagos teljesítményt lehet látni a községekhez viszonyítva. Szeretném, ha nem átlagos, hanem jobb lenne. A matematika eredmény elkeserítő. Ma, amikor a szakképzésre nagyobb hangsúlyt helyez az oktatáspolitika. Azt jelenti a reál tudásra nagyobb igény lesz, a humánra magasabb szinten lesz szükség. Nekünk fontos, hogy a reál ismereteket megerősítsük.

11 11 Lantos Lászlóné igazgató az eredmények egy évvel később jönnek meg. Az eredmények olyan osztályra vonatkoztak, ahol három gyerek a 8. osztályt nem tudta befejezni, gyűjtő osztályba fejezte be a 8. osztályos tanulmányait. Héjja Béla képviselő elképzelhető egy második nyelv tanítása meglettek e a szülők kérdezve, hogy van-e rá igény? Lantos Lászlóné igazgató próbálkoztunk az angol nyelvvel. Elindul a szakkör és sok jelentkező volt rá. A tanév során a szülők és a gyerekek is feladják. 20 gyermek indult és 5 gyermek fejezte be. Rádiné Gémes Ildikó polgármester az egyik nyelvről a másikra történő átállásnak sok feltétele van és sokba kerül. Másik nyelvre történő átállás a szülők bizonyos százalékának kérésére történik, kimenő rendszerben. Lantos Lászlóné igazgató elenyészően kevesen kérik. Szoktunk írásbeli felmérést készíteni. Ahhoz, hogy át tudjunk térni másik nyelvre, kellene egy plusz álláshely. Sok eszközt be kellene szerezni. Anyagilag sokba kerülne. 16-os létszámú osztályt tudna-e finanszírozni az önkormányzat, hogy csoportbontásban tanuljanak? Sok pénz kellene hozzá. Héjja Béla képviselő az eredményét akkor tudnánk meg, ha lehetne választani a két nyelv közül. Fazekas István képviselő olyan mértékű változás előtt áll az oktatáspolitika és oktatás finanszírozása, hogy pillanatnyilat teljesen kiszámíthatatlan. Az oktatásban ki kell várni a tavaszt, amikor már lehet látni az új oktatási törvény mit mond. Át kell gondolni, hogyan indulunk el. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki elfogadja a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola beszámolóját a 2009/2010-es tanév munkájáról és az új tanév indításáról, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. 69/2010. számú Ökh. Beszámoló a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkájáról és a 2010/2011-es tanév indításáról H a t á r o z a t :

12 12 Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola 2009/2010-es tanévének munkájáról és az új tanév indításáról szóló beszámolót elfogadta. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola 6112 Pálmonostora, Táncsics M. u / Irattár 4. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. A napirendi pontot az Ügyrendi Bizottság megtárgyalta, felkérem a bizottság elnökét az ülésen elhangzottak ismertetésére. Dr. Szűcs Kornél ÜB elnök a napirendi pontot a bizottság megtárgyalta. Kérdés nem hangzott el. Megvitatásra és elfogadásra javasolja a beszámolót. Héjja Béla képviselő a jegyző asszony munkája a mi munkánkat alapozza meg. Az alapján tudunk dolgozni. Maradnak megoldandó dolgaink. A helyi rendeleteket átláthatóvá kell tenni, könnyebben kezelhetővé. A következő testületet segítené, ha egységes szerkezetben lennének az önkormányzati rendeletek. Dobosné dr. Patyi Mária jegyző az utóbbi években, amikor egy-egy helyi rendelet módosításra került, akkor egységes szerkezetbe foglalás után kerül fel a honlapra. Sok törvény módosulását, hatályon kívül helyezését és új törvény alkotását helyezte kilátásba a kormány. Sok módosításon esik át a szociális törvény, foglalkoztatási törvény stb.. Az új testületnek sok új helyi rendeletalkotási kötelezettsége lesz. Egy ideig nem kell módosítani, de azután a módosítás során szükséges az egységes szerkezetbe foglalás, mert csak úgy látható át. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki elfogadja az Ügyrendi Bizottság 4 éves munkájáról szóló beszámolót, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül.

13 13 70/2010. számú Ökh. Beszámoló az Ügyrendi Bizottság között végzett munkájáról H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Ügyrendi Bizottság között végzett munkájáról szóló beszámolót elfogadta. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Ügyrendi Bizottság Dr. Szűcs Kornél elnök 2./ Irattár 5. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. A napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. Felkérem a bizottság tagját az ülésen elhangzottak ismertetésére. Csikós Tibor PB tag a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta, megvitatásra és elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Fazekas István képviselő ez a beszámoló a törvényi kötelezettségnek eleget tesz. Statisztikai adatokon kívül semmit nem tartalmaz. Nem tükrözi a munkát, ezért nem javaslom elfogadásra. Laczkó Róbert képviselő én ezt a beszámolót jónak tartom. Érthető, a lényeget tartalmazza. Miért lett volna hosszabb? A Pénzügyi Bizottság munkáját ismeri a testület, mivel a következő ülésen tájékozódik a bizottság munkájáról. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki elfogadja a Pénzügyi Bizottság 4 éves munkájáról szóló beszámolót, kérem szavazzon.

14 14 A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 8 igennel szavazott, 1 nemmel, tartózkodás nélkül. 71/2010. számú Ökh. Beszámoló a Pénzügyi Bizottság között végzett munkájáról H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Pénzügyi Bizottság között végzett munkájáról szóló beszámolót elfogadta. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Pénzügyi Bizottság Czombos Zoltán elnök 2./ Irattár 6. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester - három évvel ezelőtt kaptam meg a bizalmat a község választópolgáraitól és lettem községünk polgármestere. Azért tértem akkor haza, mert szeretem Pálmonostorát, annak lakosságát és dolgozni, tenni akartam érte, mint ahogy tettem életem minden korszakában valamilyen formában, és tenni szeretném, legjobb tudásom szerint tenni akarom a jövőben is. a képviselő-testülettel közösen: - létrehoztunk 2 tanyagondnoki szolgálatot vásároltunk egy kisbuszt - felújítottuk az óvodát, 330 méter járdát, ravatalozót, utakat, parkolóhelyeket, az iskola felújítása folyamatban van. - bővült intézményeink informatikai rendszere. - részt veszünk a mindenki ebédel programban, nyári étkeztetésben, osztottunk eu-s élelmiszersegély csomagokat. - foglalkoztatunk 2 településőrt. - ültettünk fákat. - egy-egy időszak eseményeit a pálmonostori hírek -ben tettük közzé. - köszöntöttük karácsony előtt a szépkorúakat. - felavattunk két emléktáblát. - rendeztünk tavaszköszöntő majálist, értékeinket bemutató kiállításokat, nyáron falunapot. - példaértékű községünkben a civil szervezetek összefogása. - az évenkénti pénztartalékunk nőtt, hitelünk és adósságunk nincs.

15 15 Héjja Béla képviselő úr távozott. Közben sok mindent megtanultam, az élet is tanított és iskolában is képeztem magam. Eddigi tapasztalataim és tudásom felhasználásával és okulva esetleges hibákból folytatni szeretném a polgármesteri munkát. Rádiné Gémes Ildikó polgármester aki a beszámolómmal egyetért, kérem szavazzon. Megérkezett Héjja Béla képviselő. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 7 igennel szavazott, 2 tartózkodott, ellenszavazat nélkül. 72/2010. számú Ökh. Beszámoló a polgármester ciklusban végzett munkájáról H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete a polgármester asszony között végzett munkájáról szóló beszámolót elfogadta. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Irattár 7. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. Az anyagban a felsorolás az elmúlt évek ide vonatkozó adatait tartalmazza. Ma a csatlakozási szándékról kell döntenünk. Csatlakozunk ez feltétele annak, hogy a pályázati kiírást ki tudjuk tenni. Van-e a napirendi ponttal kapcsolatban kérdés, hozzászólás? Fazekas István képviselő támogatom az előterjesztést.

16 16 Rádiné Gémes Ildikó polgármester több hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki jóváhagyja a BURSA Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához való csatlakozásról szóló nyilatkozatot és felhatalmaz annak aláírására, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. 73/2010. számú Ökh. BURSA Hungrica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához csatlakozás H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyta a BURSA Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához való csatlakozásról szóló Nyilatkozatot és felhatalmazza a polgármester annak aláírására. Határidő: szeptember 30. Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóság Felsőfokú Pályázatok Irodája 1244 Budapest, Pf / Irattár 8. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester nincs kiküldött anyag, csak egy határozattervezet. Aki tudomásul veszi, hogy átruházott hatáskörben nem került sor intézkedésre, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. 74/2010. számú Ökh. Átruházott hatáskörben hozott intézkedésekről tájékoztató H a t á r o z a t :

17 17 Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul vette, hogy átruházott hatáskörben nem került sor intézkedésre. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester 9. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. Két alkalommal köteles a társulás tájékoztatást adni a munkájáról. Tényszerű adatokat tartalmaz a tájékoztató. Van-e a napirenddel kapcsolatban kérdés, hozzászólás? Fazekas István képviselő rosszul működik a kistérségi együttműködés mechanizmusa. Nem igazán játszik szerepet egy-egy testület véleménye. Az előterjesztések idekerülnek, magasabb fórum által feldolgozott előterjesztések. Lehet egy településnek hozzáfűznivalója, észrevétele, módosító javaslata. Idekerül úgy, hogy át kell vinni a testületen. Jönnek a viták közöttünk. Olyanért hadakozunk, amihez már nem lehet tenni. Ez elfogadhatatlan számomra. Ez teljesen lehetetlen, abszurd állapot. Az a testület se úgy működik, ahogy kell. Egy részérdeket képviselnek, a többiek kárára. Katasztrofálisnak ítélem, szeretném, ha valamilyen módon lehetne rajta változtatni. Rádiné Gémes Ildikó polgármester a közigazgatás sok változás előtt áll. Ha lesz rá módom továbbítom, ha nem, akkor a jegyzőkönyv tartalmazni fogja. Laczkó Róbert képviselő az én véleményem ellentétes a Fazekas képviselő úr véleményével. Ilyen formában tájékoztatják a testületet, mert nem mond számunkra semmit se. Rádiné Gémes Ildikó polgármester ma délelőtt volt a Többcélú Kistérségi Társulás utolsó összejövetele. Az iroda kikerült Bugacra. A 9 polgármesternek az volt a véleménye, hogy jól működött. Elfogadom, amit Fazekas képviselő úr mondott az egyes témák tekintetében. Abban megegyeztünk, hogy ez a fórum az, ahol a legnagyobb segítséget kaptuk. Legtöbbször számíthattunk arra, hogy utána nézve, a felmerülő kérdésekre választ kapunk. Beszéltem polgármesterekkel, akik nem tagjai a kistérségnek, magasan példaértékű volt a félegyházi kistérségben folyó munka. Jó munkakapcsolat alakult ki a 9 település vezetői között. Több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki tudomásul veszi a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás I. félévi feladatellátása tárgyában készült tájékoztatót, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül.

18 18 75/2010. számú Ökh. Tájékoztató a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás I. félévi feladatellátása tárgyában H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul vette a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás I. félévi feladatellátása tárgyában készült tájékoztatót. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Kiskunfélegyházi Kistérség Szolgáltató Intézmény 6114 Bugac, Szabadság tér / Irattár Héjja Béla képviselő mindenki beszámolt az elmúlt években végzett munkájáról. Az alpolgármesterekre nem vonatkozik ez a beszámolási kötelezettség? Dobosné dr. Patyi Mária jegyző a polgármester felé van beszámolási kötelezettség. Fazekas István képviselő lejárt határidejű határozatokról nem lehetne tájékoztatást adni? Záráskor érdemes volna ezeket áttekinteni. Dobosné dr. Patyi Mária jegyző írásban elkészítjük. 10. napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester az írásos anyag kiküldésre került. A Bács- Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottsága támogatás iránti kérelmet nyújtott be. Kárenyhítésre jött létre a bizottság. Pálmonostorán 3 esetben nyújtottak támogatást. Nem készpénzt kap a károsult. A helyreállításról kell költségbecslést készíteni. Az építőanyagra adják az összeget. Legutóbb új ingatlan vásárláshoz adtak támogatást. Ügyvédnél helyezték letétbe az összeget. A bizottságtól a jó munkakapcsolat miatt kapok tájékoztatást a pénz útjáról. 20 e Ft-ot állítottunk be a költségvetésbe a bizottság támogatására. 118 település

19 19 van. Az idei belvizes évből adódóan sok igény volt. Megköszönik a támogatást és további segítséget kérnek. A napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. Felkérem a bizottság tagját az ülésen elhangzottak ismertetésére. Csikós Tibor PB tag a napirendi pontot a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. 60 e Ft támogatást javasol a bizottság az általános tartalék alap terhére. Rádiné Gémes Ildikó polgármester az általános tartalék 192 e Ft. Több kérdés, hozzászólás nem lévén szavazásra bocsátom a napirendet. Aki egyetért a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottságának további 60 e Ft-tal történő támogatásával a évi költségvetés általános tartalék alap terhére, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. 76/2010. számú Ökh. Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottsága támogatása H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottság támogatás iránti kérelmét megvitatta és további 60 e Ft támogatást biztosít a évi költségvetés általános tartalék alap terhére. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottság 6000 Kecskemét, Deák F. tér 3. 2./ Polgármesteri Hivatal: Papp Istvánné főmunkatárs Kalmár N. Lászlóné főmunkatárs 3./ Irattár 11. napirendi pont Zárt ülés keretében került megtárgyalásra. Három szociális kölcsön iránti kérelem került megvitatásra és elbírálásra.

20 napirendi pont Zárt ülés keretében került megtárgyalásra. A napirendi pont elnapolásra került. Egyebek: 13/a napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester - a bölcsődék és a közoktatási intézmények fejlesztésével kapcsolatos költségvetési támogatás céljából az Önkormányzati Minisztériummal kötött Támogatási Szerződés -t április 8-án írtam alá. Az elnyert támogatási összeget Ft-ot április 16-án számlánkra utalták. A pályázat önereje Ft. A felújítási, bővítési munkálatok egy része engedélyköteles, ezért a szükséges tervdokumentáción kívül komplex építési engedélyezési tervdokumentáció is elkészült (tervező: Szurmik János). A kivitelezésre án árajánlat kérésre került sor öt megkeresett kivitelezői cégtől i ülésen a képviselő-testület elfogadta a legjobb kivitelezői árajánlatot, a HERSTE BAU Kft. ajánlatát én benyújtásra került az építési engedély iránti kérelem. A HERSTE BAU Kft-vel kivitelezési szerződést án kötöttük meg, mely kivitelezési szerződés alapján a teljesítés határideje szeptember 30.-a. Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal Műszaki Csoportja jogerős építési engedélyt i keltezéssel küldte meg. A kivitelező a nyílászárókat án rendelte meg, a gyártó annak szállítását kettő ütemben vállalta, első ütemben legyártott 20 db ablak beépítésre került én, 30-án, illetve külső bejárati ajtó szeptember 10.-én került beállításra. A második ütem teljesítését gyártó ig vállalta án a kivitelező szeptember 30-áig ütemezte a hátralévő munkálatok elvégzését, mely ütemezés a mai napig maradéktalanul teljesítve van. A kiválasztott kivitelező, mivel a legalacsonyabb összegért vállalta a munkálatok elvégzését, az elnyert összeg és a kivitelezés vállalási összege közötti különbözeti összegre a minisztériumtól kértük a támogatási szerződés módosítását az alábbi munkálatok, illetve költségek fedezetére: csatorna cseréje és járda javítása Ft összegben (elkészült), a tervező számlájának fedezetére Ft, a műszaki ellenőr díja Ft. A Támogatási Szerződés módosítása iránti kérelmet a minisztérium jóváhagyta augusztus 31.-én. Püspöki Tivadar alpolgármester örülök, hogy ennél a beruházásnál helyi vállalkozót is láttam. Héjja Béla képviselő a finanszírozás hogyan történt? Elkészül, akkor fizetünk?

21 21 Rádiné Gémes Ildikó polgármester a kivitelezői szerződés az alapja a fizetésnek, ez tartalmaz 3 millió forint előleget, ami a végszámlánál beszámítandó. Mód van továbbá 2 részösszeg kifizetésére a műszaki ellenőr igazolása alapján. Akkor történhet kifizetés, ha a műszaki ellenőr igazolta. Héjja Béla képviselő elég lassúnak néz ki az építkezés. A Csikós képviselőtársam tette fel a kérdést a vállalkozónak, hogy ő a Szurmik úrnak a brigádja? Ő azt mondta, hogy fogalma sincs ki az. Engem ez lepett meg a legjobban. Ha én egy kivitelezési tervből dolgozok és a kivitelező nem tudja annak a tervezőnek a nevét, akinek a munkáját végrehajtja. Dobosné dr. Patyi Mária jegyző nem tudni, hogyan hangzott el a kérdés. Nem kötelező ismerni a tervezőt a vállalkozó dolgozójának. Csikós Tibor képviselő azért tettem fel a kérdést, mert a fórumon ezen csámcsogtak. Szurmik úrnak a brigádja van itt, ezt olvasták ki a jegyzőkönyvből, de nem erről volt szó a jegyzőkönyvben. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki tudomásul veszi a tájékoztatót, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 9 igennel szavazott, tartózkodás és ellenszavazat nélkül. 80/2010. számú Ökh. Tájékoztató a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola felújításáról H a t á r o z a t : Pálmonostora Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul vette a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola felújításáról szóló tájékoztatót. Határidő: azonnal Felelős: Rádiné Gémes Ildikó polgármester Értesül: 1./ Irattár 13/b napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester a kérelmező nem engem keresett meg. A park egy közpark és zöldterv alapján készült, ezért került ide napirendre. Dobosné dr. Patyi Mária jegyző Kasza úr egy hete jelent meg és közölte, hogy szeptember 15-ével a bolt külső tatarozását megkezdik. A ház mellett lévő tujafák az

22 22 épületre ráhajolnak, ezért kérte, hogy vagy vegyük ki vagy nyessük fel őket. Felajánlotta, hogy kivágás esetén pótolja a fákat. Püspöki Tivadar alpolgármester vegyük le napirendről. Héjja Béla képviselő úgy gondolom, ez nem a testület hatáskörébe tartozik. Laczkó Róbert képviselő a tujafák 1976-ban lettek elültetve. Elég öregek. Havazáskor előfordulhat, hogy kidőlnek ezek az öreg fák. Kasza úr ablakpárkánya teljesen zöld volt a tuják miatt. Azok a fák megértek rá, hogy kivágják őket. Héjja Béla képviselő azt mondtam, hogy nem a testület hatáskörébe tartozik, valószínűleg ki kell vágni, mert veszélyesek. Fazekas István képviselő a hivatal előtt lévő hársfák sorsáról is a képviselőtestület döntött úgy, hogy ki kell vágni őket. Van egy törvényi előírás, hogy a fa a telekhatártól milyen távolságra lehet. Amennyiben problémát okoz, akkor ki kell vágatni, nem kell a képviselő-testülettel eldöntetni. Ne a testület döntse el! Csikós Tibor képviselő javaslom, hogy ne legyenek kivágva! Meg kellene nézni a Kasza úr felőli oldalát és felnyesni, hogy ne veszélyeztesse az épületet. Amennyiben ki kell őket vágni, akkor az ősz folyamán közé kellene ültetni kistujákat, amikor felnövekednek, akkor lennének kivágva. Héjja Béla képviselő Kasza úr felajánlotta, hogy tujákat fog helyette telepíteni. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, szavazásra bocsátom a napirendet. Aki egyetért azzal, hogy vegyük le napirendről, kérem szavazzon. A képviselő-testület 9 jelen levő tagja 6 igennel szavazott, 1 nemmel, 2 tartózkodás mellett. Megállapítom, hogy a napirend levételre került, de örülök a véleményeknek. 13/c napirend Zárt ülés keretében került megtárgyalásra. Szeptember hónapra fél havi utazási bérlet összegét vállalta át a testület a évi költségvetés tartalék alap terhére. 13/d napirendi pont Rádiné Gémes Ildikó polgármester átadom a szót Laczkó képviselő úrnak.

23 23 Laczkó Róbert képviselő Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Jegyző Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Én a jövőben nem kívánok indulni a képviselő választáson, ezt az alábbiak miatt tudom indokolni. Elsősorban betegségem játszik közre, hogy ilyen állapotba kerültem. Azt gondoltam, hogy ha a testület tagjai részéről nem érződik támadás végigviszem a ciklust. Megköszönöm itt valamennyiőjüknek, hogy elviselték az én állapotomat, így vettem részt a testületi ülésen, köszönöm, hogy nem ért engem semmi gúnyos megjegyzés. Ezt szeretném tudomásukra hozni. Azért se tudok indulni, mert a korom is ott van, belátom, hogy a helyemet át kell adni a fiataloknak, rugalmasabbaknak, akik többet tudnak a községért tenni. Harmadik, ami miatt nem vállalom nagyon régóta csinálom a községi munkát óta voltam a Községi Tanács VB-nek a tagja. A tanácson belül a VB 7 fős volt. Számomra nagyon hosszú idő. E hosszú idő alatt úgy érzem sok minden tapad az újakhoz tól amikor az Községi Tanács Elnöke lettem, akkor konkrétan igen sok községfejlesztési dolgot megvalósítottunk abban az időszakban. Azt el kell mondani nehogy valaki abban ringassa magában, hogy könnyebb volt 41 embert irányítani. A A 41 ember között voltak orvosok, háziorvos, állatorvos, agronómusok, pedagógusok. Mindenfajta ember. Nem volt könnyű irányítani ez alatt a hosszú időszak alatt. Sok testülettel dolgoztam együtt. Minden testület úgy érzi, hogy ez a legjobb testület, ennél már jobb nincs. Hosszú idő óta dolgoztam Csenki Jánossal és Rádiné Gémes Ildikóval. Csikós Tibor is ott volt az első testületben. Markáns testület volt elég komoly felkészült testület volt, de tudtam velük boldogulni elég eredményesen. Azóta is több ciklusban elég jó testületek voltak. Büszke vagyok arra, ami az én közel 40 évem alatt ebben a községben történt, de most már be kell vallani, hogy a 40 év alatt elfáradtam. Azt kérem, akik maradnak tovább a testület tagjai úgy irányítsák ezt a községet, ahogy a választóknak igérték, ahogy ezt a törvény is előírja. Elsősorban a kötelező feladatokat kell előtérbe helyezni. Ehhez kívánok a jelenlévőknek meg a távol lévőknek jó egészséget és boldog közéleti és családi életet. Rádiné Gémes Ildikó polgármester köszönjük szépen a szavakat. Valamennyiünk nevében én is kívánok a lehető legjobb egészséget, jó pihenést. Csikós Tibor képviselő ajánlom a következő testület és a hivatal vezetés figyelmébe a faluban a belvíz elvezetésre szolgáló árkok ügyében valamit tenni kellene. Nem kellene pályázatra várni. Vannak közmunkások és a falu segítségét is igénybe kellene venni. Az előrejelzések nagyon csapadékos telet jósolnak. Nagyon nagy problémák lesznek, amennyiben ebben nem történik valamilyen lépés. Javaslom a képviselőtársaimnak, hogy néhai Garai István képviselőtársunk halála miatt egy perces néma felállással emlékezzünk. Én se jelöltettem magam képviselőnek. Megköszönöm a képviselőtársaim segítségét, közreműködését, akik bejutnak azoknak a bölcs döntéshez a Jóisten segítségét kérem, hogy jól tudjanak dönteni a falu javára. Köszönöm minden képviselőtársam segítségét. Nem fogok messzire menni csak két sorral hátrébb, onnan figyelem az ülést.

24 24 Fazekas István képviselő mindnyájan elmondhatjuk, lehet, hogy az legutolsó testületi ülésen vagyunk. Megköszönöm mindenki türelmét, segítségét. Laczkó képviselő úr érvei között nem éreztem sértettséget, pedig elég sok vitát folytattunk. Héjja Béla képviselő sok embert durván bántalmaztam szóban. Mindenkitől bocsánatot kérek. Én nem fenyegetem a következő testületet, hogy itt fogok hátul ülni. Bele fogok törődni a sorsomba. Rádiné Gémes Ildikó polgármester több kérdés, hozzászólás nem lévén, az ülést bezárom. K.m.f. /:Rádiné Gémes Ildikó:/ polgármester /:Dobosné dr. Patyi Mária:/ jegyző /:Csikós Tibor:/ jkv. hitelesítő /:Héjja Béla:/ jkv. hitelesítő

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 8/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. június 29-én 17. 30 órakor a mérgesi

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2011. február 14.-én a NYÍLT ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint NAPIRENDEK:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Szociális Egészségügyi és Oktatási, valamint Pénzügyi Bizottsága Cím: 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000, Fax: 68/440-860 E-mail: kisterseg@medgyesegyhaza.hu

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. április 11-én a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 25-én a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. január 28-án 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása.

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 29-2 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január

Részletesebben

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 17. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester:

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 28/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2010. számú JEGYZŐ KÖNYVE

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2010. számú JEGYZŐ KÖNYVE Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2010. számú JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2010. szeptember 15-én 16 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Tolmács Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Község, Pálmonostora Község és Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 13-án a Körjegyzőségi Hivatal Pálmonostori Kirendeltsége

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 2-án /szerda/ 14 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t:

T á r g y s o r o z a t: A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-én megtartott nyilvános ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Seregélyes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Sárosd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. május 3.-i együttesen tartott üléséről. Tartalom: Határozatok:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLMONOSTORA Szám: 30-11/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pálmonostora Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2010. november 10.-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyílt testületi

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 6/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28. napján megtartott rendes

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár Ella

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. március 29-én 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16- án 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontágh Tamás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédberceli Német Kisebbségi Önkormányzat 2009. október 8-i üléséről 27-29/2009. (10. 19.) sz. határozat 1 Készült: A Ceglédberceli Német Kisebbségi Önkormányzat 2009. október 8-i

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 28. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Bodzás István,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13.

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. ftsz.hu Szám: HUM/1219/2008 JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl Köszöntöm

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102 12 /2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselőtestület 2014. szeptember 29én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselőtestületének 56/2014. (IX.29.) számú határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 09-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános rendkívüli testületi ülésén Helye: Pétfürdői Közösségi

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ A 4/2011.(III.21.) önkormányzati rendelet módosítása (előirányzat módosítás)

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ A 4/2011.(III.21.) önkormányzati rendelet módosítása (előirányzat módosítás) NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2011. szeptember 15-én megtartott testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2011. április 6-án megtartott testületi ülésén Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

Részletesebben

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről.

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 16-án megtartott nyilvános testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 16-án megtartott nyilvános testületi üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 16-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. Jelen vannak: Tóth Gábor polgármester, Dr. Balatoni Gyöngyi alpolgármester, Balázs János, Dr. Dénes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről. Mutató:

Jegyzőkönyv. Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről. Mutató: Jegyzőkönyv 1 Jegyzőkönyv Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről Mutató: Rendelet: 2/2011.(II.15.) ÖR. sz. rendelet: Veresegyház Város

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. JÚNIUS 30. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TERKA.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. JÚNIUS 30. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TERKA. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 15/2011. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2011. június 30-án 14:00 órai kezdettel tartott Képviselő-testületi nyílt ülésről. Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25. napján megtartott rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25. napján megtartott rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 14 /2009 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25. napján megtartott rendes üléséről.

Részletesebben

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kimle Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. november 24-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. november 24-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. november 24-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 145/2015.(XI.24.) számú határozata

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2015. 02. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Talapka Gergő jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 573-5/2015. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2011. augusztus 17-i soron következő ülésének Jegyzőkönyve 48/2011. (VIII. 17.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat A fürdőfejlesztési

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs, Antal Erzsébet aljegyző,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 26-án 16,30 órakor megtartott testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 26-án 16,30 órakor megtartott testületi üléséről Vaszar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8542 Vaszar, Fő u. 29. Szám: 22-../2012. Ügyintéző: Pfilfné Bagics Judit körjegyző JEGYZŐKÖNYV Készült: Vaszar község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 17,00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 14/2011. Ö.ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő.

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520 203-4/2011. iktatószám 4. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Ecsegfalva Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2012. április 5-én megtartott üléséről Hozott döntések: 21/2012. számú határozat napirend elfogadásáról 22/2012. számú határozat

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015.(IX.14.) számú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2009. szeptember 24-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2009. szeptember 24-én megtartott rendkívüli üléséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 21-14/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült a képviselő-testület 2009. szeptember 24-én megtartott rendkívüli üléséről Az ülés helye: Városháza ülésterme Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről. Képviselőtestület Aszaló Szám: 1-12/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T. 3./ Beszámoló az önkormányzat 2007. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

T Á R G Y S O R O Z A T. 3./ Beszámoló az önkormányzat 2007. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Bököny Község Képviselő-testülete 2007. szeptember 13-án tartott ülésének 8-37/2007. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (87-94/2007;18/2007. R) T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Polgármester

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú.

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú. Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága 10/2012. számú Jegyzőkönyv Készült: Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2009. február 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: polgármester Bárkai Jánosné Göblyös Gáborné Gyói Gábor Harmatos

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8. napján (hétfő) 14,30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen van: Dr. Pácziné Félix Anna bizottság elnöke, Szalai Gábor, Balogh Gábor, Szucsányiné Csordás Mária bizottsági tag (4 fő)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen van: Dr. Pácziné Félix Anna bizottság elnöke, Szalai Gábor, Balogh Gábor, Szucsányiné Csordás Mária bizottsági tag (4 fő) JEGYZŐKÖNYV Készült: Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága 2014. május 28-án 15.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-3/2013. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata képviselő-testületének 2013. január 21-én tartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. június 30.-án Jászboldogháza Önkormányzat Képviselőtestületének munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésén 15.00 órakor, a Községháza, 5144 Jászboldogháza, Rákóczi

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 109-24/2013. JEGYZŐKÖNYV Balajt község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. évi november hó 27. napján, szerdán

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 27/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 8-án 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye:

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

26. számú JEGYZŐKÖNYV

26. számú JEGYZŐKÖNYV 26. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: Ülés helye: Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 11-én 10 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2014. 12. 17. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 284-65/2014. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 166-10/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült 2015. április 14-én (kedd) 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott nyílt üléséről Jelen vannak: Geiger Ferenc, Weinmann

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32.

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32. Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 8293. Vigántpetend, Kossuth u. 32. Szám: 119-5/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 21 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. 11/2007. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án 14 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester, Gombkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. JEGYZŐ KÖNYVE

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. JEGYZŐ KÖNYVE Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2012. július 31-én 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. Az ülés helye: Tolmács Közösségi

Részletesebben

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása.

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. szeptember 26. napján 16.00 órakor megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Polgárdi, Batthyány u. 132. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2007. május 02-án 13.00 órai kezdettel Uppony községben megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2007. május 02-án 13.00 órai kezdettel Uppony községben megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2007. május 02-án 13.00 órai kezdettel Uppony községben megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István

Részletesebben

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés 588-19 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 169/2013.(IX.12.) 170/2013.(IX. 12.) 171/2013.(IX. 12.) 172/2013.(IX.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 20- án 17.00 órai kezdettel megtartott, soron következő kihelyezett nyilvános üléséről, a Napsugár Óvoda

Részletesebben

Piskolczi Géza sk. Polgármester

Piskolczi Géza sk. Polgármester Bököny Község Képviselő-testülete 2008. augusztus 12-én tartott rendkívüli ülésének 7-27/2008. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (116-123/2008.) T Á R G Y S O R O Z A T 1) Az oktatási-nevelési

Részletesebben

2. s z á m ú. Készült a 2012. január 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

2. s z á m ú. Készült a 2012. január 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 2. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2012. január 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas Attila

Részletesebben

2 3. s z á m ú. Készült a 2012. október 15-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről.

2 3. s z á m ú. Készült a 2012. október 15-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. 2 3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2012. október 15-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal /Jobbágyi Bencsik utca 10./ Jelen

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2013. 11. 27. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 684-53/2013. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 10/2014. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről Határozatok száma: 58-66. TARTALOMJEGYZÉK 58/2014.(XII.1.)

Részletesebben