ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 22-i nyilvános ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2016. március 22-i nyilvános ülésére"

Átírás

1 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/192-52/2016. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A évi közművelődési pályázatok elbírálása Marton József bizottsági elnök Önkormányzati és Igazgatási Iroda dr. Rozgonyi Viktória aljegyző TISZTELT BIZOTTSÁG! Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi közművelődésről szóló 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelet 5. (2) bekezdése értelmében a közművelődési feladatokra az éves költségvetésében közművelődési támogatást biztosít. A rendelet 5. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közművelődési pályázatok elbírálásáról a Humán Bizottság dönt. A 3 témakört felölelő pályázati kiírásokról a Bizottság a február 23-i ülésén döntött, a beadási határidő március 18. napjában került meghatározásra. A pályázati felhívásra 49 db pályázat érkezett. Az igényelt támogatás összege több, mint kétszerese a felosztható összegnek. A felosztható támogatás legfeljebb Ft, az igényelt összeg ,- Ft. A megjelölt témakörökre a Bizottság keretösszeget állapított meg (legfeljebb 10%-os átcsoportosítással, amennyiben a bizottság az átcsoportosítást szükségesnek ítéli meg) és meghatározta a pályázaton nyerhető legmagasabb összegű támogatást. A beérkezett pályázatok feldolgozását követően láthatóvá vált, hogy a működés témakörben jóval nagyobb igény mutatkozott, mint a városi rendezvényekre, így javaslom, hogy a Bizottság éljen az átcsoportosítás lehetőségével és az alábbiak szerint ossza fel a támogatási összeget: Kód A pályázat célja Keretösszeg (Ft) K-VR-15 Városi rendezvények helyett K-MF-15 Működési feltételek javítása helyett % A támogatás max. összege (Ft) 50 helyett helyett K-KD-15 Kiadványok, dokumentumok készítése Összesen:

2 A benyújtott pályázatok formai ellenőrzése megtörtént. Az ellenőrzés szempontjai az alábbiak voltak: A pályázat beadása határidőre megtörtént-e? A pályázó megfelel-e a pályázók körében felsoroltaknak? A pályázat formailag hibátlan e? A pályázatok tartalma az alábbi szempontok szerint került értékelésre: a pályázati cél megvalósításában résztvevők száma, a megvalósuló tevékenységben érintettek száma, a pályázat eredményének hatása a város közművelődésére, a pályázó eddigi tevékenysége, a pályázó elért eredményei, a pályázó projekt kidolgozottsága, a pályázati tevékenység költségvetésének megalapozottsága, a pályázati cél elérhető-e kisebb összegű támogatással, a pályázót Tapolca Város Önkormányzata támogatja-e a költségvetési évben, a pályázó e projekthez kap-e egyéb támogatást, a pályázat eredménye egyszeri alkalom vagy hosszú távú? Ezen szempontok figyelembevételével a rendelet alapján a benyújtott pályázatokat előzetesen Tapolca Város Polgármestere, alpolgármesterei, és a Humán Bizottság elnöke, mint munkacsoport véleményezték, mely során kialakult a támogatási keretösszeg részletes felosztásának tervezete, melyet az előterjesztés mellékletei tartalmaznak. A városi rendezvényekre beérkezett pályázatok támogatási igényét, valamint a javasolt összegeit az 1. számú mellékletben, a működési feltételek javítására témakörben érkezett pályázatok támogatási igényét, valamint a javasolt támogatási összegét a 2. számú mellékletben, a kiadványokra, dokumentumokra benyújtott pályázatok támogatási igényét, valamint a javasolt összegeit a 3. számú mellékletben foglaltuk össze. 1. Városi rendezvények témakörben 1. Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete A Jeles Napok ünnepkörben benyújtott "Idősek Világnapja" címet viselő, minden év októberében tartandó program lesenceistvándi kultúrházban történő megrendezésére kérnek támogatást, melyen nemcsak tapolcai, hanem a térségi települések nyugdíjasai is részt vesznek. 2. Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete A Nagyszülők és Unokák Napja című pályázat több, mint évvel ezelőtt kezdődött, amely mára már hagyománnyá vált. A rendezvényen a nagyszülők és az unokák az Artemisz Vadászházban, és környezetében tölthetik el az időt játékos vetélkedőkkel, sportversenyekkel. A rendezvényen tombolát, zenét, táncot is terveznek.

3 3. Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete A Karácsonyi ünnep című rendezvényen, mely az egyesület egyik jelentős eseménye, minden évben a TÁMK-ban ünneplik a karácsonyt, és ez alakalomból kis csomaggal kedveskednek a tagoknak. 4. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az alapítvány a Batsányi-hét rendezvényeire, mely több évtizedes hagyomány, kéri a támogatást. A rendezvénysorozat előadásokat, helyesíró versenyt, fotópályázatot, kézilabda-tornát, valamint a Batsányi-gálát foglalja magába. 5. Zenés Színházért Alapítvány Idei pályázatukat a Musical Színpad gálaműsorának bemutatására nyújtották be. 6. Tapolcai Finn Barátok Köre Idén ünnepli a Baráti Kör fennállásának 10. éves évfordulóját. Az évfordulót vacsorával szeretnék megünnepelni, melyen a Tapolcára a Lempääläi Finn-Magyar Egyesület tagjai is részt vesznek. 7. Wass Albert Könyvtár és Múzeum Hősök, felfedezők, újítók címmel hirdetnek a múzeumok éjszakája program keretében rendezvényt, melyen kézműves foglalkozással, elemlámpás raktárlátogatással, fáklyás várrombejárással színesítik az éjszakát. A rendezvény a nagyközönség számára ingyenes lesz. 8. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Tapolcai Rakétások Bajtársi Találkozója címmel adták be pályázatukat. 9. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A VIII. Regionális Gitártalálkozó megrendezésének költségeihez kérik a támogatást. 10. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A XXV. Baranyay Kurzus megrendezésének költségeihez kérik a támogatást, melyen Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész fiatal zongoristák részére kínál tanulási lehetőséget. 11. Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola A Szent Márton köpenye című családi délután költségeihez kérik a támogatást. A családi programot már negyedik alkalommal rendezik meg. 12. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye A város 50. éves évfordulója alkalmából régi és új fotókkal, rajzokkal kiállítást rendeznek, ehhez kérik a támogatást. 13. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye A Hársfa Tagintézményben tökös napokat szerveznek az egészségvédelem érdekében. 14. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézménye Szülőkkel való közös kirándulást terveznek a Balaton-felvidéki Erdei iskolába.

4 15. Tapolcai Kertvárosi Óvoda A Föld napja rendezvényhez szeretnének támogatást nyerni, melynek keretében a város 50. évfordulójáról is megemlékeznek. 16. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Pályázatukkal az idén másodszor megrendezett Néptáncegyüttesek Baráti Találkozójához szeretnének támogatást nyerni. 17. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Az Adventi Kórustalálkozó immár hagyományként, hetedik alkalommal kerül megrendezésre, melynek célja, hogy a nézőközönséggel együtt osztozzanak a közös éneklés élményében, örömében és meghitt, karácsonyi hangulatot teremtsenek. A támogatást ezen rendezvény lebonyolításához kérik. 18. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ A pályázattal a dunántúli vasutas nyugdíjas klubok találkozójához kérnek támogatást, melyből az idelátogató nyugdíjasokat egy zenés szórakozás keretében szeretnék vendégül látni. 19. Rákóczi Szövetség Tapolcai Szervezete A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felsős diákjainak Pozsonypüspökibe tervezett kirándulásához kérnek támogatást. 20. Gyermek-kert Alapítvány Pályázatukkal a Kertvárosi Óvoda óvodásainak az erdei iskolába való kirándulását szeretnék megoldani. 2. Működési feltételek javítása témakörben 1. Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete Az egyesület "Működési kiadások" címmel nyújtotta be pályázatát. A pályázó szervezési, irányítási, érdekvédelmi feladatainak ellátáshoz (postaköltség, nyomtatványok, utazási költségek) kéri a támogatást, hiszen jelentősen megemelkedett költségei már nem fedezhetőek a tagdíjból származó bevételekből. 2. Bölcsődéért Alapítvány A pályázat célja, hogy az elhasználódott udvari játékok pótlásához, és a nagymozgást fejlesztő eszközök bővítéséhez támogatást szerezzenek. 3. Zenés Színházért Alapítvány A Tapolcai Musical Színpad a svédországi fellépéséhez készíttetne zenei alapokat és vásárolna jelmezeket a támogatás összegéből. 4. Tanúhegyek Egyesület A Véndek-hegyi harangláb és annak környezetének rendbetételéhez kérnek támogatást. 5. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Tapolcai Kistérségi Csoportja Az egyesület a már hagyományosnak számító rendezvényeinek megrendezéséhez szeretnének támogatást kapni. Ilyen a Fehér Bot Napi ünnepség, a Karácsonyi

5 ünnepség, a Csoport évi közgyűlésének megrendezése, továbbá egy kirándulás. Rendezvényeik szervezése során igyekeznek minél szebb, és érdekesebb élményekkel gazdagítani sorstársaikat, akik jórészt beteg, idős emberek és akiknek nehéz anyagi körülményeik, valamint igencsak korlátozott közlekedési lehetőségeik miatt egyedül, egyébként nem lenne lehetőségük lakóhelyükön kívülre utazni. 6. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A pályázaton nyert összegből a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és a Vonószenekar részére hangszertartozékokat és új kottákat vásárolnának, valamint a hangszerek javítására is költenének. 7. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az alapítvány egyik célja a Batsányi Tagintézményben tanuló, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, közösségi munkájukkal példát mutató diákok évzárón való megjutalmazása. A Jó tanuló-jó sportoló és a Batsányi-díj -ban részesített tanulók könyvutalvánnyal, serleggel való értékeléséhez kérik a támogatást. 8. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az alapítvány, mint a Batsányi Tagintézmény oktató-nevelő munkáját segítő szervezet jutalomkirándulással szeretné meglepni a Tapolca város 50. évfordulójára rendezett kiállításon és a Batsányi-hét rendezvényein eredményesen közreműködő tanulókat. 9. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézményében a gyermekmosdók cseréjére nyújtották be a pályázatot. 10. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézményében állatok hete programsorozat költségeihez szeretnének támogatást. 11. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményében adventi várakozás programsorozat költségeihez szeretnének támogatást. 12. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményében egy laminálógép beszerzésére nyújtották be a pályázatot, mellyel a gyermekek munkáit, az elkészült dekorációkat meg tudják őrizni. 13. Tapolcai Barackvirág Óvodáért Alapítvány A gyermeknapi rendezvényekhez (kürtöskalácssütés, dottózás, családi kézműves- és sport délelőtt, kerékpártúra Diszelbe) szeretnének támogatást. 14. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézménye A pályázaton nyert összegből az udvari fajátékok állagmegóvása, valamint a mászókák alatti homok lecserélése történne meg. 15. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Pályázatukkal diavetítő és diafilmek vásárlását szeretnék megoldani.

6 16. Gyermek-kert Alapítvány A pályázattal a Kertvárosi Óvoda homokozójának takaróval történő védéséhez szeretnének támogatást nyerni. 17. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye A Hársfa Tagintézményben az udvari játékokat pótolnák és hintát vennének. 18. Tapolcai Óvoda Barackvirág Tagintézménye Az udvarra új mérleghintát készíttetnének a támogatás összegéből. 19. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tapolcai Tankerület, Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Sikeresen pályáztak a Határtalanul programon, melynek következtében 27 fő 7. osztályos tanuló tanulmányi kiránduláson vehet részt a Felvidéken, melynek célja a reformkor élményszerű megismerése a történelmi emlékhelyek meglátogatásán keresztül. A megnyert pályázati összeg kiegészítésére kérik a támogatást. 20. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tapolcai Tankerület, Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Sikeresen pályáztak a Határtalanul programon, melynek következtében 48 fő 7. osztályos tanuló tanulmányi kiránduláson vehet részt a Felvidéken, melynek célja a történelmi és irodalmi emlékhelyek élményszerű megismerése. A megnyert pályázati összeg kiegészítésére kérik a támogatást. 21. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ A pályázaton az Életfa Galéria nyári táborához kérnek támogatást, melyből az étkezést, szállást, egyéb eszközöket finanszíroznák. 22. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ A pályázatot a Batsányi Táncegyüttes viseletének megújítására, és erősítőhangfal, laptop beszerzésére nyújtották be. 23. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ A pályázattal a Batsányi Vegyeskar fellépő ruháinak elkészítéséhez szeretnének támogatást nyerni. 24. Tapolcai Városszépítő Egyesület A pályázati támogatást az egyesület működése keretében utazásra, irodaszerre, postaköltségre, múzeumi belépőkre fordítanák. 25. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Az egyesület érdekvédelmi feladatai mindennapi ellátásának (utazás, irodaszer) megkönnyítésére kértek támogatást. 26. Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola A Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport fellépőruháinak beszerzésének költségeihez kérik a támogatást.

7 3. Kiadványok, dokumentumok készítése témakörben 1. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület A Göcsej Expressz halála címmel helytörténeti kiadvány 10 példányban való elkészítéséhez szeretnének támogatást. 2. Wass Albert Könyvtár és Múzeum Helyismereti dokumentumok digitalizálásához szükséges adattároló eszköz beszerzéséhez kérik a támogatást. 3. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az iskola 50 éves évfordulójára terveznek egy oldalas kiadványt régi fényképekkel, érdekességekkel. Tisztelt Bizottság! A pályázat kiírását követően a felhívásokat közzétettük a Tapolcai Újságban, továbbá Tapolca város honlapján. A pályázatok többsége kidolgozott, átgondolt programot tartalmaz, jó kezdeményezések megvalósítását tűzte ki célul. A benyújtott pályázatok a Hivatal Önkormányzati és Igazgatási Irodáján megtekinthetők. Tapolca város közművelődési életének sokoldalúbbá, színesebbé tétele érdekében a Bizottságnak elfogadásra javasolom az előterjesztést, mely két határozati javaslatot tartalmaz. Ennek az az oka, hogy az alapítványok esetében a pénzeszköz átadása testületi hatáskör, így az alapítványok esetében a Bizottság a támogatási összegeket csak jóváhagyásra javasolhatja a Képviselő-testületnek. HATÁROZATI JAVASLAT I. Tapolca Város Önkormányzatának Humán Bizottsága a évi közművelődési pályázatokat az alapítványok által benyújtott pályázatokat kivéve - elbírálja és az előterjesztés mellékleteiben javasolt összegeket az ülésen elhangzott kiegészítésekkel, módosításokkal jóváhagyja. Felkéri a polgármestert a támogatási szerződések aláírására. Határidő: május 30. Felelős: Humán Bizottság elnöke

8 II. Tapolca Város Önkormányzata Képviselőtestületének Humán Bizottsága az alapítványok által benyújtott évi közművelődési pályázatoknak a mellékletekben javasolt összegű támogatását a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja. Tapolca, március 18. Marton József sk. bizottsági elnök Kiadmány hiteléül:

9 Sorszám Pályázó Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Pályázati cél városi rendezvények támogatása Összesen: ,- Ft Igényelt támogatás összege (max ,- Ft) Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert támogatás 1. melléklet Javasolt összeg Jeles napok: Idősek világnapja , , , , ,- Karácsonyi ünnep , , ,- - - Batsányi-hét programsorozat támogatására , , Zenés Színházért Alapítvány Gálaműsor , , Tapolcai Finn Barátok Köre Egyesület Wass Albert Könyvtár és Múzeum Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Zeneoktatást Támogató Alapítvány Zeneoktatást Támogató Alapítvány 10. éves évforduló, vacsora , ,- - Nagyszülők és unokák napja , , , , , ,- (Klik) ,- (gálaműsor) (finn egyesület kösz., vacsora) , ,- Tapolcai rakétások találkozója , ,- - VIII. Regionális Gitártalálkozó , ,- - Múzeumok éjszakája , , , ,- (harckocsizók találkozója) ,- (Négykezes Találkozó) , ,- XXIV. Baranyay kurzus , , , ,-

10 Nagyboldogasszony R. K. Ált. Iskola Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye Szent Márton köpenye , , ,- 50. évfordulóra kiállítás , (Veszprém ZOO) Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye Tökös napok , ,- (gyermekhét) Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézménye Kirándulás az erdei iskolába , Tapolcai Kertvárosi Óvoda Föld napja , (erdei iskola) VOKE Batsányi János Művelődési és Néptáncegyüttesek baráti Oktatási Központ találkozója , , , , ,- 17. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Adventi Kórustalálkozó , , , ,- 18. VOKE Batsányi János Művelődési Vasutas nyugdíjasklubok , , ,- és Oktatási Központ találkozója (PM-i keret , Rákóczi Szövetség Tapolcai Szervezete Diákok határon túli kirándulása , , ,- 20. Gyermek-kert Alapítvány Erdei iskolai kirándulás , ,- (Veszprém ZOO) ,- Összesen , ,- Kiosztható: ,- Ft

11 Sorszám 1. Pályázó Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete Pályázati cél működési feltételek javítása Összesen ,- Ft Igényelt támogatás összege (max ,- Ft) Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert támogatás 2. melléklet Javasolt összeg 2. Bölcsődéért Alapítvány Eszközpótlás- és bővítés , Zenés Színházért Alapítvány 4. Tanúhegyek Egyesület 5. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Tapolcai Kistérségi Csoportja 6. Zeneoktatást Támogató Alapítvány Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány 9. Ovisokért Alapítvány Zenei alapok készíttetése, jelmezek Véndek-hegyi harangláb rendbetétele évi rendezvények támogatása Fúvós- és Vonószenekar működési feltételeinek javítása , , ,- (ugrálóvár, eszközök) , ,- (zenei alapok készíttetése) Működési kiadások , , , , , , , , , , , , , , ,- Batsányi-díj , ,- Jutalomkirándulás , Gyermekmosdók cseréje (Szivárvány) , ,-

12 10. Ovisokért Alapítvány 11. Ovisokért Alapítvány 12. Ovisokért Alapítvány Tapolcai Barackvirág Óvodáért Alapítvány Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézménye 15. Tapolcai Kertvárosi Óvoda 16. Gyermek-kert Alapítvány Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye Klebelsberg/Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Klebelsberg/Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Állatok hete programjainak támogatása (Szivárvány) Adventi várakozás (Hársfa) Laminálógép beszerzése (Hársfa) Gyermeknap rendezvényei (ugrálóvár, kerékpártúra , , , , , ,- Fajátékok karbantartása , Diavetítő és diafilmek vásárlása Kertvárosi óvoda udvari homokozójának letakarása Udvari játékok vásárlása , , (udvari játékok biztonságos) , , , , , (ereszcsatorna) - Mérleghinta vásárlása , Tapolcai diákok tanulmányi kirándulása a Felvidéken Tapolcai diákok tanulmányi kirándulása a Felvidéken , , , , , , , , ,-

13 21. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Életfa Galéria nyári tábor , , , , VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Batsányi Táncegyüttes, viselet megújítása, egyéb eszközök Batsányi Vegyeskar fellépő ruháinak elkészítése , , ,- (Rock-inger együttes fejlesztés) , , , , , ,- 24. Tapolcai Városszépítő Egyesület Működési kiadások , , , ,- 25. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület 26. Nagyboldogasszony R. K. Ált. Iskola Működési kiadások, érdekvédelem Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport fellépőruháinak beszerzése , , , , , , ,- Összesen , ,- Kiosztható: ,- Ft

14 3. melléklet Sorszám Pályázó Pályázati cél Kiadványok, dokumentumok készítésének támogatása Összesen ,- Ft Igényelt támogatás összege (max ,- Ft) Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert támogatás Javasolt összeg 1. Honvéd Bajtársi Egyesület 2. Wass Albert Könyvtár és Múzeum 3. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Göcsej Expressz helytörténeti kiadvány Helyismereti dokumentumok digitalizálása 50 éves Tapolca, 50 éves az iskolánk , , , , , , , ,- Összesen: , ,- Kiosztható: ,- Ft

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési támogatásáról 16. NAPIREND Ügyiratszám: 1/192-53/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési áról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/17050/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2015. április 24i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 21-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 21-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-34/2017. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2017. március 21-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2017. évi közművelődési pályázatok elbírálása Marton József

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2016. (II. 22.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2016. (II. 22.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2016. (II. 22.) önkormányzati rendelete Tapolca Város költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 1/2015. (II. 23.) önkormányzati

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2016. (V. 2.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2016. (V. 2.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2016. (V. 2.) önkormányzati rendelete a költségvetés végrehajtásáról és a költségvetési maradvány elfogadásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2015. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2015. (IV. 27.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2015. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a költségvetés végrehajtásáról és a költségvetési maradvány elfogadásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2015. (II. 23.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2015. (II. 23.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2015. (II. 23.) önkormányzati rendelete Tapolca Város költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 1/2014. (II. 17.) önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/605/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A Tapolcai Közös Önkormányzati

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2014. (IV.28.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2014. (IV.28.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2014. (IV.28.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról és pénzmaradványának elfogadásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 33 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére. Dobó Zoltán polgármester

3. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 33 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére. Dobó Zoltán polgármester 3. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 33 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Meghívandó: A helyi közművelődésről

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 102/2009. (V. 25.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 102/2009. (V. 25.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 102/2009. (V. 25.) számú h a t á r o z a t a a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 24/2008. (IV. 29.) KGY rendelet alapján benyújtott

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. (II. 17.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. (II. 17.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. (II. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 1/2013. (II. 25.) önkormányzati

Részletesebben

20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolca Városi Sportegyesület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-35/2019. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2019. április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2019. évi közművelődési pályázatok elbírálása

Részletesebben

Az óvodák által benyújtott pályázatok a 2005. évben

Az óvodák által benyújtott pályázatok a 2005. évben Az óvodák által benyújtott pályázatok 1. számú melléklet Az Barackvirág Óvoda Kertvárosi Óvoda kiírója Közoktatás fejlesztésének a 2005.04.19 1 000 000 120 000 saját 600 000 150 000 1/75/2005. Barackvirág

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-14 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. december 18-ai nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-14 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. december 18-ai nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-14 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. december 18-ai nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére 12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolca Város Közművelődési Feladatellátási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június..-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június..-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 147/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június..-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a pénzbeli és természetbeni ellátásokról

Részletesebben

Csontváry Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola 8308 Zalahaláp Iskola utca 3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013.

Csontváry Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola 8308 Zalahaláp Iskola utca 3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013. Csontváry Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola 8308 Zalahaláp Iskola utca 3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013. - 2 - Tartalomjegyzék I. AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI... 4 1. A SZERVEZETI ÉS

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/462/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. június 15-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával és Tapolca Város Német Nemzetiségi

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Wass Albert Könyvtár és

Részletesebben

Az óvodák által benyújtott pályázatok a 2006. évben

Az óvodák által benyújtott pályázatok a 2006. évben Az óvodák által benyújtott pályázatok a 2006. évben 1. számú melléklet Az intézmény neve Barackvirág Óvoda A pályázat kiírója VÁTI Kht. A pályázat tárgya A pályázat beadásának ideje Az igényelt összege

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/57-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2013. február 22-i

Részletesebben

2008 Közhasznúsági jelentés Almádiért Közalapítvány

2008 Közhasznúsági jelentés Almádiért Közalapítvány 2008 Közhasznúsági jelentés Almádiért Közalapítvány Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 Balatonalmádi, 2009. március 31. a.számviteli beszámoló A számviteli beszámolót mellékeljük.

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

CÉLJELLEGGEL JUTTATOTT TÁMOGATÁSOK 2015

CÉLJELLEGGEL JUTTATOTT TÁMOGATÁSOK 2015 1 JOG/39/2015 i Szabadidő Egyesület i Futball Jövőjéért Koncepció megvalósítása Bozsik Péter szakmai iránymutatásával 12 000 000 Ft 2 4/36/2013 i Szakorvosi és Ápolási Intézet Sportorvosi szakellátás 1

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: 2007. évi költségvetésről

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 144 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. június 29-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 144 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. június 29-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 144 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. június 29-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: 2007. évi költségvetésről

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. április 19-én 13:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. április 19-én 13:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága Jelen vannak: Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. április 19-én 13:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA ' Készült a 2012. június 20-án tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Lukácsné Kincses Csilla közművelődési referens

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 97/2016/05.12. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 48. -a alapján egyszerű többség szükséges ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-12 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. november 27-ei nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-12 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. november 27-ei nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-12 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. november 27-ei nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V - 20 - J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának 2009. február 10-i ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Pályázat címe, a támogatandó tevékenység

Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Pályázat címe, a támogatandó tevékenység Összes elosztható keret: 1.100.000.- Elnyerhető támogatás mértéke: 20.000. - 120.000.- Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Sorszám 1. 2. 3. Iktatószám 209/2015. 210/2015. 211/2015.

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-2/2009. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. március 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló az Alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint a Képviselő-testület

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/13/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1.

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1. Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V.04.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. október 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. október 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-497/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. október 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Gondozási Központ 2013. évi munkájáról ELŐTERJESZTŐ

Részletesebben

Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közgyűlésének 24/2014. (XI.24.) határozata a Szervezeti és Működési Szabályzatról

Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közgyűlésének 24/2014. (XI.24.) határozata a Szervezeti és Működési Szabályzatról Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közgyűlésének 24/2014. (XI.24.) határozata a Szervezeti és Működési Szabályzatról A Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat a nemzetiségek jogairól szóló 2011.

Részletesebben

Adattábla - Vállalások - Iskola 2011/2012 ( 2011-09-01-2012-06-30 ) / Még nem véglegesített /

Adattábla - Vállalások - Iskola 2011/2012 ( 2011-09-01-2012-06-30 ) / Még nem véglegesített / Adattábla - Vállalások - Iskola 2011/2012 ( 2011-09-01-2012-06-30 ) / Még nem véglegesített / Intézmény: OM038726-001-01 OM azonosító: 038726 KSH kód: 13152 Helységnév: Cece Kitöltési idöszak: 2012-06-15

Részletesebben

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012.

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. 1 A Közösségi Ház közművelődési és szabadidős feladatokat ellátó többcélú intézmény. Közművelődési tevékenység: A polgárok iskolán kívüli,

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2012. május

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium 1191 Budapest Kisfaludy u. 28. 2014. szeptember Tartalom Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium Pedagógiai Program 2014. 1. BEVEZETÉS... 3 2.

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. Az önkormányzat jelképei

RENDELETTERVEZET. Az önkormányzat jelképei RENDELETTERVEZET Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének.../2011.(...) önkormányzati rendelete az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról Szécsény Város Önkormányzatának

Részletesebben

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére . NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. május 3-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2019. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére 14.NAPIREND Ügyiratszám: 4/3181/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A felsőoktatási intézményekben tanuló, szociálisan

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A köznevelési intézmények működésével kapcsolatos kérdésekről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A köznevelési intézmények működésével kapcsolatos kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A köznevelési intézmények

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 260-1 /2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: A Magyar Állam tulajdonában lévő Tapolca,

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 4/458/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25-i rendkívüli nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 4/458/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25-i rendkívüli nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 4/458/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A gyermekjóléti

Részletesebben

Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola. Különös közzétételi listája

Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola. Különös közzétételi listája Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Különös közzétételi listája Jogszabályi alapja: a 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) és (5)

Részletesebben

2012. április 26-án (csütörtök) 16 órakor

2012. április 26-án (csütörtök) 16 órakor Albertirsa Város Polgármesterétől 2730 Albertirsa, Irsay K. u. 2. M E G H Í V Ó Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 26-án (csütörtök) 16 órakor tartja ülését, melyre ezúton

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2012. augusztus 13.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2012. augusztus 13-án 15.00 órakor

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GYOMAENDRŐDI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA

BESZÁMOLÓ GYOMAENDRŐDI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA BESZÁMOLÓ GYOMAENDRŐDI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA 2006. 07. 01. 2007. 06. 30. KÉSZÍTETTE: Dr. Csoma Antal Gáborné óvodavezető BESZÁMOLÓ GYOMAENDRŐDI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA Intézményünk működésének 2006. július 1 2007.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A

TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége 2. oldal 2. Miért döntött úgy, hogy gyermeke ebbe az iskolába járjon? 4. oldal 3. Szeretné-e gyermekét 8 évfolyamos

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A HERÉDI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, hogy megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013.

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. szeptember 01-től önálló intézményként működik a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház, melynek feladat ellátási helye: a Könyvtár és a Tájház. Személyi feltételek:

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: 2006. évi költségvetésről

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MEGHÍVÓ

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MEGHÍVÓ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MEGHÍVÓ Rétság Város Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő ülését a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 12. -a alapján 2011.

Részletesebben

2015/2016. tanév. A munkatervet készítette: Kincses Imréné intézményvezető. Iktatószám: 215/2015. Okány, 2015. szeptember 14.

2015/2016. tanév. A munkatervet készítette: Kincses Imréné intézményvezető. Iktatószám: 215/2015. Okány, 2015. szeptember 14. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Okányi Általános Iskola 5534. Okány, Kossuth u. 5-9. Tel.: 06 (66) 488-105 Tel./Fax: 06 (66) 488-111 email: okanyiskola@gmail.com, web: www.okanyiskola.hu MUNKATERV

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 28/2007. ( IX. 28.) Kt. rendelete

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 28/2007. ( IX. 28.) Kt. rendelete Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 28/2007. ( IX. 28.) Kt. rendelete a 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 14.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. december 17- én a Körjegyzőségi Hivatal hivatalos helyiségében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti

Részletesebben

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város. Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága. 2014. április 15-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város. Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága. 2014. április 15-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2014. április 15-i ülésének

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2015. február 19. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről.

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről. Abony Város Képviselőtestülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/142/2009. Tárgy: jkvi kivonat Készült: Abony Város Képviselőtestületének 2009. december 15i rendkívüli üléséről. Napirend: A 2010. évi rendezvényterv

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 25/2004. (VII. 03.) a 12/2004. (IV. 30.) a 15/2009. (IX. 04.), a 16/2009. (IX. 29.), és a 16/2012. (IV. 27.), önkormányzati rendeletével módosított

Részletesebben

EGERÁG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉS AZ EGERÁG KULTURÁLIS KÖZPONT EGYESÜLET KIADVÁNYA

EGERÁG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉS AZ EGERÁG KULTURÁLIS KÖZPONT EGYESÜLET KIADVÁNYA XX. évfolyam 1 (170.) 2015. január ALap EGERÁG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉS AZ EGERÁG KULTURÁLIS KÖZPONT EGYESÜLET KIADVÁNYA Polgármester Úrtól tudjuk Boldog, egészségben és szerencsében gazdag új esztendőt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án megtartott üléséről. Helye: Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal B ép. félemeleti tanácskozó terem

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAP- FOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Hatálybalépés: 2013. szeptember 1.

PEDAGÓGIAI PROGRAM PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAP- FOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Hatálybalépés: 2013. szeptember 1. PEDAGÓGIAI PROGRAM PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAP- FOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Érvényessége: 2013/2014 tanévtől Hatálybalépés: 2013. szeptember 1. Tartalomjegyzék BEVEZETŐ...

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/212-40/2018. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2018. április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2018. évi közművelődési pályázatok elbírálása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. április 11-én a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2011.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2011. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2011. A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZAKMAI PROGRAMJA 2011.... 3 I. HELYZETELEMZÉS... 3 SWOT analízis... 3 II. ELÉRENDŐ CÉLOK 2011-BEN...

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. Pályázati alap megnevezése:

PÁLYÁZATI ADATLAP. Pályázati alap megnevezése: PÁLYÁZATI ADATLAP Pályázati alap megnevezése: 1. A pályázó adatai: Megnevezése (neve): Adószáma: A pályázó számlaszáma: A pályázó székhelye: Telefonszáma/fax: E-mail: Pályázó szervezeti, működési formája:

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. december 22-én 14 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. december 22-én 14 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

Összesítő kimutatás a keretek 2011. I. félévi felhasználásáról (adatok ezer forintban)

Összesítő kimutatás a keretek 2011. I. félévi felhasználásáról (adatok ezer forintban) - 1 - Összesítő kimutatás a keretek 2011. I. félévi felhasználásáról (adatok ezer forintban) 1. sz. melléklet Megnevezés Eredeti előirányzat összege Módosított előirányzat összege Kötelezettségvállalás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. környezetvédelmi tanácsnok. jegyzői irodavezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. környezetvédelmi tanácsnok. jegyzői irodavezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2015. március 24-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI EGYESÍTETT ÓVODA INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI EGYESÍTETT ÓVODA INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI EGYESÍTETT ÓVODA INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28) Kormány-rendelet

Részletesebben

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/4749-23/2016. Tárgy: Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. június 28-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

1. oldal, összesen: 4

1. oldal, összesen: 4 1. számú melléklet KULTURÁLIS ALAP 2009. I. KATEGÓRIA MŰVÉSZETI, KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS TUDOMÁNYOS PROGRAMOK TÁMOGATÁSA 1. Sz. Pályázó neve, képviselője Pályázat témája Támogatás A Csokonai Gimnázium Olasz Tagozatáért

Részletesebben

Támogatások 2010. Kulturális és Sport Bizottság - 100.000 Ft. Kulturális és Sport Bizottság - 100.000 Ft. Kulturális és Sport Bizottság - 200.

Támogatások 2010. Kulturális és Sport Bizottság - 100.000 Ft. Kulturális és Sport Bizottság - 100.000 Ft. Kulturális és Sport Bizottság - 200. Támogatások 2010. Támogatott szervezet Támogató, támogatott összeg Támogatási összeg felhasználásának jogcímei AERO Klub Hőlégballon Szakosztálya AERO Klub Hőlégballon Szakosztálya AERO Klub Siklóernyő

Részletesebben

Beszámoló. 2013/2014. nevelési év

Beszámoló. 2013/2014. nevelési év I.SZ. ÖSSZEVONT ÓVODA 1238. Budapest, Szitás utca 99. Beszámoló 2013/2014. nevelési év Budapest, 2014. szeptember 22. Szántóné Szabó Erzsébet óvodavezető 1. Helyzetelemzés 1.1.Személyi feltételek: A nevelési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 BESZÁMOLÓ 2012-2013 NEVELÉSI ÉVRŐL Nevelő Testület elfogadta: 9 /N.T./2013.sz.határozatával Időpont: 2013.június 10. Készítette:

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 65/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 65/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Beszámoló a CSODA-VÁR Bölcsőde működéséről

Beszámoló a CSODA-VÁR Bölcsőde működéséről Beszámoló a CSODA-VÁR Bölcsőde működéséről A közoktatási megállapodás értelmében a CSODA VÁR Gyermekcentrum Közhasznú Alapítvány által fenntartott Bölcsőde évente egy alkalommal köteles beszámolni működéséről.

Részletesebben

A LACKNER KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A LACKNER KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A LACKNER KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2015. november 09. Tartalomjegyzék Küldetésnyilatkozat 3 1. Az iskola nevelési programja... 4 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai,

Részletesebben

ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014.

ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014. ÜZLETI ETIKAI DÍJ 2014. Pályázatot benyújtja: Printker Office Land Zrt. Pályázatot elkészítette: Dr. Varga Péter Dénes vezérigazgató A PRINTKER OFFICE LAND ZRT. PÁLYÁZATA A 2014. ÉVI ÜZLETI ETIKAI DÍJ

Részletesebben

Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Házirend 2013.

Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Házirend 2013. Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 2013. 1 Bevezető A Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola házirendjének jogszabályi háttere:

Részletesebben

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről.

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 17-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1505-2/2014. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB I. N API R E N D Tárgy: A sajókazai Nappali

Részletesebben

egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Bizottság jegyző X minősített zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Bizottság jegyző X minősített zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 12/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslata Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete, Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, valamint a Pilisi Polgármesteri Hivatal közötti munkamegosztási

Részletesebben

CÉLJELLEGGEL JUTTATOTT TÁMOGATÁSOK KÖZZÉTÉTELE 2011. Sorszám Iktatószám Támogatott megnevezése Támogatás célja megvalósítási.

CÉLJELLEGGEL JUTTATOTT TÁMOGATÁSOK KÖZZÉTÉTELE 2011. Sorszám Iktatószám Támogatott megnevezése Támogatás célja megvalósítási. Iktatószám Támogatott megnevezése célja megvalósítási Bér- és közterhei kiadásaira, őrzési feladatok ellátására, 1 4/29-1/2011 i Önkéntes Tűzoltóság közüzemi díjak kiadásaira 14 000 000 Ft 2 4/128/2011

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2014. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR, SALGÓTARJÁN, KASSAI SOR 2. AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/146/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/146/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/146/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a és az alek fontosabb tárgyalásairól, valamint a Képviselő-testület lejárt

Részletesebben