ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 21-i nyilvános ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 21-i nyilvános ülésére"

Átírás

1 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-34/2017. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság március 21-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A évi közművelődési pályázatok elbírálása Marton József bizottsági elnök Önkormányzati és Igazgatási Iroda dr. Rozgonyi Viktória aljegyző TISZTELT BIZOTTSÁG! Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi közművelődésről szóló 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelet 5. (2) bekezdése értelmében a közművelődési feladatokra az éves költségvetésében közművelődési t biztosít. A rendelet 5. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közművelődési pályázatok elbírálásáról a Humán Bizottság dönt. A pályázati kiírásról a Bizottság a február 28-i ülésén döntött, a beadási határidő március 14. napjában került meghatározásra. Az előző évek tapasztalatait figyelembe véve az eddigi három kategória helyett (városi rendezvények, működési feltételek javítása, kiadványok, dokumentumok készítése) évben kategóriák meghatározása nélkül, általában a közművelődési feladatok ára írtuk ki a pályázatot, illetve a megítélhető összege Ft-ra emelkedett. A pályázati felhívásra 32 db pályázat érkezett. Az igényelt összege közel kétszerese a felosztható összegnek. A felosztható legfeljebb Ft, az igényelt összeg ,- Ft. A benyújtott pályázatok formai ellenőrzése megtörtént. Az ellenőrzés szempontjai az alábbiak voltak: A pályázat beadása határidőre megtörtént-e? A pályázó megfelel-e a pályázók körében felsoroltaknak? A pályázat formailag hibátlan e? A pályázatok tartalma az alábbi szempontok szerint került értékelésre: a pályázati cél megvalósításában résztvevők száma, a megvalósuló tevékenységben érintettek száma, a pályázat eredményének hatása a város közművelődésére, a pályázó eddigi tevékenysége, a pályázó elért eredményei, a pályázó projekt kidolgozottsága,

2 a pályázati tevékenység költségvetésének megalapozottsága, a pályázati cél elérhető-e kisebb összegű sal, a pályázót Tapolca Város Önkormányzata támogatja-e a költségvetési évben, a pályázó e projekthez kap-e egyéb t, a pályázat eredménye egyszeri alkalom vagy hosszú távú? Ezen szempontok figyelembevételével a rendelet alapján a benyújtott pályázatokat előzetesen Tapolca Város alpolgármestere és a Humán Bizottság elnöke, mint munkacsoport véleményezték, mely során kialakult a i keretösszeg részletes felosztásának tervezete, melyet az előterjesztés mellékletei tartalmaznak. A benyújtott pályázatok a témakörük alapján csoportosításra kerültek a könnyebb átláthatóság és összehasonlíthatóság miatt. 1. Városi rendezvények témakörben 1. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az alapítvány a Batsányi-hét rendezvényeire, mely több évtizedes hagyomány, kéri a t. A rendezvénysorozat előadásokat, helyesíró versenyt, fotópályázatot, kézilabda-tornát, valamint a Batsányi-gálát foglalja magába. 2. Zenés Színházért Alapítvány Idei pályázatukat a Musical Színpad gálaműsorának bemutatására nyújtották be. 3. Wass Albert Könyvtár és Múzeum Értékőrzés címmel hirdetnek a múzeumok éjszakája program keretében rendezvényt, melyen kézműves foglalkozással, elemlámpás raktárlátogatással, fáklyás várrombejárással színesítik az éjszakát. A rendezvény a nagyközönség számára ingyenes lesz. 4. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Tapolcai Katonák Bajtársi Találkozója címmel adták be pályázatukat. 5. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A XV. Veszprém megyei Négykezes Találkozó megrendezésének költségeihez kérik a t. 6. Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola A Szent Márton köpenye című családi délután költségeihez kérik a t. A családi programot már hatodik alkalommal rendezik meg. 7. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Pályázatukkal a Pesti Broadway Stúdió által bemutatott Lady Budapest musical technikai hátterének biztosításához szeretnének t nyerni. 8. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Az Adventi Kórustalálkozó immár hagyományként, nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, melynek célja, hogy a nézőközönséggel együtt osztozzanak a közös éneklés élményében, örömében és meghitt, karácsonyi hangulatot teremtsenek. A t ezen rendezvény lebonyolításához kérik.

3 2. Nem városi program témakörben 1. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Tapolcai Kistérségi Csoportja Az egyesület a már hagyományosnak számító rendezvényeinek megrendezéséhez szeretnének t kapni. Ilyen a Fehér Bot Napi ünnepség, a Karácsonyi ünnepség, a Csoport évi közgyűlésének megrendezése, továbbá egy kirándulás. Rendezvényeik szervezése során igyekeznek minél szebb, és érdekesebb élményekkel gazdagítani sorstársaikat, akik jórészt beteg, idős emberek és akiknek nehéz anyagi körülményeik, valamint igencsak korlátozott közlekedési lehetőségeik miatt egyedül, egyébként nem lenne lehetőségük lakóhelyükön kívülre utazni. 2. Gyermek-kert Alapítvány Pályázatukkal a Kertvárosi Óvoda óvodásainak madarász-ovi foglalkozásokat és egy Folly arborétumba való kirándulást szeretnék finanszírozni. 3. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye A Hársfa Tagintézményben káposzta-karnevált szerveznek az egészségvédelem érdekében. 4. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye Az óvodásokkal Keszthelyre és Gyenesdiásra kirándulnának. 5. Tapolcai Kertvárosi Óvoda A Föld napja rendezvényhez szeretnének t nyerni, melynek keretében az NHSZ nyílt napján vennének részt, és az óvoda udvarát ültetnék be zöld növényekkel. 6. Tapolcai Barackvirág Óvodáért Alapítvány A gyermeknapi rendezvényekhez (kürtöskalácssütés, családi kézműves- és sport délelőtt, gyermeknapi táncház) szeretnének t. 7. Tapolcai Városszépítő Egyesület Nő Klub A pályázati t az egyesület nő klubjának évi rendezvényeinek, programjainak költségeire fordítanák. 8. Bárdos Lajos Alapítvány a tapolcai gyermekekért Sikeresen pályáztak a Határtalanul programon, melynek következtében az iskola székhelyintézményéből 63 fő 7. osztályos tanuló tanulmányi kiránduláson vehet részt a Felvidéken, melynek célja a reformkor élményszerű megismerése a történelmi emlékhelyek meglátogatásán keresztül. A megnyert pályázati összeg kiegészítésére kérik a t. 9. Korszerű Oktatásért Alapítvány Sikeresen pályáztak a Határtalanul programon, melynek következtében a Kazinczy Tagintézményből 25 fő 7. osztályos tanuló tanulmányi kiránduláson vehet részt a Felvidéken, melynek célja a történelmi és irodalmi emlékhelyek élményszerű megismerése. A megnyert pályázati összeg kiegészítésére kérik a t. 10. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézményében az állatok hete programsorozat költségeihez szeretnének t.

4 11. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézményében a gyermekhét programsorozat költségeihez szeretnének t. 12. Ovisokért Alapítvány A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményében a gyermekhét programsorozat költségeihez szeretnének t. 13. Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola Balatoni szabadidőtábor költségeihez kérik a t. 3. Működés, eszközbeszerzés témakörben 1. Bölcsődéért Alapítvány A pályázat célja, hogy az elhasználódott játékok pótlásához, bővítéséhez, és a gyermekátadókban a cipőtárolók cseréjéhez t szerezzenek. 2. Zenés Színházért Alapítvány A Tapolcai Musical Színpad technikai berendezéseit és díszleteit fejlesztenék a összegéből. 3. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A pályázaton nyert összegből a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és a Vonószenekar részére hangszertartozékokat és új kottákat vásárolnának, valamint a hangszerek javítására is költenének. 4. Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Az alapítvány a Batsányi Tagintézményben tanuló diákok részére egy mezítláb sétáló kialakításához kéri a t. 5. VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ A pályázatot a Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ hangtechnikai megújítására, fejlesztésére nyújtották be. 6. Tapolcai Városszépítő Egyesület A pályázati t az egyesület működése keretében utazásra, irodaszerre, postaköltségre, könyvelési díjra fordítanák. 7. Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola A Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport részére fellépőcsizmák és mazsorettpálcák beszerzésének költségeihez kérik a t. 4. Kiadványok, dokumentumok készítése témakörben 1. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Közel 2500 katonai fénykép, és előhívatlan nyers film digitalizálásához szeretnének t.

5 2. Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület A Tapolcai-medence katonaföldrajzi értékelése és II. világháborús magyar katonasírok a tapolcai járásban helytörténeti kiadvány elkészítéséhez szeretnének t. 3. Wass Albert Könyvtár és Múzeum Archív televíziós anyagok digitalizálásához kérik a t. 4. Zeneoktatást Támogató Alapítvány A pályázaton nyert összegből az iskola mindennapjait megörökítő dokumentumokat (plakátok, diákújság stb.) készítenének és archiválnának. Tisztelt Bizottság! A pályázat kiírását követően a felhívást közzétettük a Tapolcai Újságban, továbbá Tapolca város honlapján. A benyújtott pályázatok a Hivatal Önkormányzati és Igazgatási Irodáján megtekinthetők. Tapolca város közművelődési életének sokoldalúbbá, színesebbé tétele érdekében a Bizottságnak elfogadásra javasolom az előterjesztést, mely két határozati javaslatot tartalmaz. Ennek az az oka, hogy az alapítványok esetében a pénzeszköz átadása testületi hatáskör, így az alapítványok esetében a Bizottság a i összegeket csak jóváhagyásra javasolhatja a Képviselő-testületnek. HATÁROZATI JAVASLAT I. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Bizottsága a évi közművelődési pályázatokat az alapítványok által benyújtott pályázatokat kivéve - elbírálja és az előterjesztés mellékletében javasolt összegeket az ülésen elhangzott kiegészítésekkel, módosításokkal jóváhagyja. Felkéri a polgármestert a i szerződések aláírására. Határidő: május 31. Felelős: Humán Bizottság elnöke II. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Bizottsága az alapítványok által benyújtott évi közművelődési pályázatoknak a mellékletekben javasolt összegű át a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja. Tapolca, március 17. Kiadmány hiteléül: Marton József sk. bizottsági elnök

6 1. melléklet Sorszám 1. Pályázó Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány Pályázati cél városi rendezvények a Batsányi-hét programsorozat ára Igényelt összege Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert Javasolt összeg , , ,- 2. Zenés Színházért Alapítvány Gálaműsor , , Wass Albert Könyvtár és Múzeum Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület Zeneoktatást Támogató Alapítvány Nagyboldogasszony R. K. Ált. Iskola VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Múzeumok éjszakája ,- - Tapolcai katonák bajtársi találkozója XV. Négykezes Találkozó , , , , ,- (rakétások találkozója) (Regionális Gitártalálkozó) ,- Szent Márton köpenye , , , ,- Lady Budapest musical bemutatása , , ,- (néptáncegyüttesek találkozója) ,- Adventi Kórustalálkozó , , ,

7 Sorszám 1. Pályázó Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Tapolcai Kistérségi Csoportja 2. Gyermek-kert Alapítvány Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye Pályázati cél nem városi program a évi rendezvények a Madarász ovi foglalkozások, kirándulás Folly arborétuma Igényelt összege Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert Javasolt összeg , , ,- (erdei iskola) Káposzta karnevál , ,- - - (tökös napok) - Kirándulás Keszthelyre és Gyenesdiásra , ,- - - (50. évfordulóra kiállítás) 5. Tapolcai Kertvárosi Óvoda Föld napja , ,- - - (Föld napja) Tapolcai Barackvirág Óvodáért Alapítvány Tapolcai Városszépítő Egyesület Nő Klub Bárdos Lajos Alapítvány a tapolcai gyermekekért 9. Korszerű Oktatásért Alapítvány 10. Ovisokért Alapítvány 11. Ovisokért Alapítvány Gyermeknap (kézműves foglalkozás, kürtöskalács, táncház) évi rendezvények a Tapolcai diákok tanulmányi kirándulása a Felvidéken Kazinczys diákok tanulmányi kirándulása a Felvidéken Állatok hete programjainak a (Szivárvány) Gyermekhét programjai (Szivárvány) , , Ovisokért Alapítvány Gyermekhét programjai (Hársfa) , , Nagyboldogasszony R. K. Ált. Iskola (gyermeknap) , , , , , , , , , , , , , , , , (adventi várakozás) Balatoni szabadidőtábor , , , , , , , , ,-

8 Sorszám Pályázó Pályázati cél működés, eszközbeszerzés Igényelt összege Önrész Támogatás más forrásból évben elnyert Javasolt összeg 1. Bölcsődéért Alapítvány 2. Zenés Színházért Alapítvány 3. Zeneoktatást Támogató Alapítvány Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ Eszközök bővítése, cipőtárolók cseréje Musical Színpad technikai berendezéseinek korszerűsítése Fúvós- és Vonószenekar működési feltételeinek javítása Batsányi Tagintézményben mezítláb sétáló kialakítása Művelődési Központ hangtechnikai fejlesztése , , ,- (eszközök) , , ,- (zenei alapok készíttetése) , , , , , , ,- ( Batsányi Vegyeskar fellépő ruháinak elkészítése) ,- (Batsányidíj) ,- 7. Nagyboldogasszony R. K. Ált. Iskola Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport részére fellépőcsizma és mazsorettpálca beszerzése , , Tapolcai Városszépítő Egyesület Működési kiadások , ,- (felléppőruhák) ,

9 Sorszám Pályázó 1. Honvéd Bajtársi Egyesület 2. Honvéd Bajtársi Egyesület 3. Wass Albert Könyvtár és Múzeum 4. Zeneoktatást Támogató Alapítvány Pályázati cél Kiadványok, dokumentumok készítésének a katonatörténeti dokumentumok digitalizálása helytörténeti jegyzet kiadása (magyar katonasírok) archív televíziós anyagok digitalizálása iskolatörténeti anyag archiválása Igényelt összege Önrész , ,- - Támogatás más forrásból évben elnyert Göcsej Expressz helytörténeti kiadvány ,- Javasolt összeg , , , , Helyismereti dokumentumok digitalizálása , , , , , ,- 1. Városi rendezvények , ,- 2. Nem városi program , ,- 3. Működés, eszköz , ,- 4. Kiadványok , ,- Összesen , ,-

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/17050/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2015. április 24i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-35/2019. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2019. április 16-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2019. évi közművelődési pályázatok elbírálása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/212-40/2018. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2018. április 10-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2018. évi közművelődési pályázatok elbírálása

Részletesebben

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére . NAPIREND Ügyiratszám: 1/238-36/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. május 3-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2019. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2016. március 22-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2016. március 22-i nyilvános ülésére 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/192-52/2016. ELŐTERJESZTÉS a Humán Bizottság 2016. március 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: A 2016. évi közművelődési pályázatok elbírálása Marton József

Részletesebben

Felhasználás. Támogatott a Városi Rendezvénycsarnok, Városi Sporttelep,Tamási Áron Művelődési Központ általános működési költségeinek fedezésére

Felhasználás. Támogatott a Városi Rendezvénycsarnok, Városi Sporttelep,Tamási Áron Művelődési Központ általános működési költségeinek fedezésére Sorszám Támogatott Támogatás összege (eft) Felhasználás Rendelet/határoza t száma Elszámolási határidő 1. Tapolca Város 64 573 Ft Támogatott a Városi Rendezvénycsarnok, Városi Sporttelep,Tamási Áron Művelődési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési támogatásáról 16. NAPIREND Ügyiratszám: 1/192-53/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. március 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2016. évi közművelődési áról

Részletesebben

2. Napirend Ügyiratszám: 1/153/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Humán Bizottság február 24-i rendkívüli nyilvános ülésére

2. Napirend Ügyiratszám: 1/153/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Humán Bizottság február 24-i rendkívüli nyilvános ülésére 2. Napirend Ügyiratszám: 1/153/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Humán Bizottság 2017. február 24-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Pályázat kiírása a közművelődési tevékenységek

Részletesebben

200 000 60 000 9/2008. (VI.02.) Kt. rendelet

200 000 60 000 9/2008. (VI.02.) Kt. rendelet Közművelődési kiadványok Száma 1. Nacsa Ferenc Megítélt A pályázó neve A pályázat címe, témája Igényelt összeg támogatási összeg Tapolcai, 8. harckocsi ezred történetének kutatása 90 000 0 Határozat szám

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 271/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 4-i nyilvános ülésére Tárgy: Tájékoztató a közoktatási és közművelődési intézmények 2007. évi eredményes

Részletesebben

2.) Javaslatot tesz Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete felé a városban működő alapítványok támogatására. (2. sz.

2.) Javaslatot tesz Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete felé a városban működő alapítványok támogatására. (2. sz. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Nyékiné Katona Hedvig E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és egyének

Részletesebben

3. napirend Ügyiratszám: 3/25-1/2019. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület január 24-i nyilvános ülésére

3. napirend Ügyiratszám: 3/25-1/2019. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület január 24-i nyilvános ülésére 3. napirend Ügyiratszám: 3/25-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. január 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Meghívottak: A Közösségvezérelt településfejlesztés

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/96/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/96/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/96/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2017. június 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/120 /2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 24-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/120 /2017. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 24-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/120 /2017. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/570-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére

20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/570-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/570-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. november 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Kötelező felvételt biztosító általános iskolai körzethatárok véleményezése Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 4. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 181 / E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület október 28-i nyilvános ülésére. Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata 2011. évi belső ellenőrzési munkaterve. Előterjesztő:

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/211-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Humán Bizottság február 28-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/211-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Humán Bizottság február 28-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/211-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Humán Bizottság 2018. február 28-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Pályázat kiírása a sporttevékenységek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 14-i ülésére Iktató szám: Sz-240/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: i sport tevékenység támogatására

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a települési kisebbségi önkormányzatok támogatására Készítette: Damm Mária Szociális és Egészségügyi Ágazat koordinátora Előterjesztő:

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. február

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és egyének

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére 78/2015. T Á J É K O Z T A T Ó Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére Tárgy: Humán Bizottság tájékoztatója a 2015. évi támogatási kérelmek elbírálásáról Előterjesztő:

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére 1. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére Tárgy: Sport és társadalmi szervezetek pályázati felhívására beérkezett pályázatok

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 14-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. december 14-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár város 2018. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester ELŐTERJESZTÉS Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Előterjesztő Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester Tárgy A helyi civil szervezetek 2016. évi programjainak támogatására kiírt önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S . NAPIREND Ügyiratszám: 14/565-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Állami tulajdonú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 16. NAPIREND Ügyiratszám: 1/541/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Beszámoló a Képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 45/2016. Tárgy: A lakosság önszerveződő közösségei, valamint a település lakosainak közösségi célú igényeinek teljesítését végző civil szervezetek ára kiírt pályázat elbírálása

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. 25/2018. (III. 14.) határozata a 2018. március havi jelentés elfogadásáról Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés közötti időszak

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolcai Kertvárosi Óvoda

Részletesebben

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról Előterjesztés A Biatorbágyon működő civil szervezetek 2013. évi támogatásáról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 15/2013.(01.31.) Öh. számú határozatával pályázatot írt ki a helyben

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 140/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. június 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat Alapítványok támogatására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: 2014. évi civil keret felosztása Előterjesztő: Nagy

Részletesebben

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év Bizottság keretéből nyújtott támogatások 2016. év Az egyes bizottságok keretéről és az alapítványok pályázati támogatási rendjéről szóló módosított 2/2006. (I.31.) önkormányzati rendelet 8. (6) bekezdése

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 4. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /71-1/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. február 11 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Wass Albert Könyvtár és Múzeum alapító

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére 5604-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2016. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 24-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros a Iktató szám: Sz-242/2017. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Bizottság 2017. május 24-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a nemzetiségi

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

JAVASLAT. HUFEZE Sport Klub, Őszirózsás Nyugdíjas Klub és a Pásztói E-08 Postagalamb Sport Civil Társaság egyedi támogatási kérelmének elbírálására

JAVASLAT. HUFEZE Sport Klub, Őszirózsás Nyugdíjas Klub és a Pásztói E-08 Postagalamb Sport Civil Társaság egyedi támogatási kérelmének elbírálására Városi Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Szám:1-193/2016 A határozat meghozatala egyszerű szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT HUFEZE Sport Klub,

Részletesebben

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására Ózd, 2012. március 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-132/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. április 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a 2018-2021 évre

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 20-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 20-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. 30/2019. (III. 20.) határozata a 2019. február havi jelentés elfogadásáról Felsőzsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és egyének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Budapest Főváros I. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 88/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A társadalmi és civil szervezetek,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottság május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottság május 16-i ülésére Budapest Főváros I. kerület Ferencváros a Iktató szám: Sz-338/2012. ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottság 2012. május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A 2011. évi kisebbségi önkormányzatok

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére.

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. Tárgy: Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Előterjesztő: Előkészítette:

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/76 /2014. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/76 /2014. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/76 /2014. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S . NAPIREND Ügyiratszám: 1 /445-4/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. június 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Beszámoló a tanácsnokok tevékenységéről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város 2015. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására Ózd, 2013. március 28. Előterjesztő: Városimázsért és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tanácsnok Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 15-i ülésére Budapest Főváros I. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám:97/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A 2013. évi kulturális tevékenységek

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelete Tapolca Város költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 1/2014. (II. 17.) önkormányzati

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-272/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére Tárgy: Javaslat Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE Tárgy: Javaslat a 99., 108., 113., 119., 122., 123., 132., 133., és a 136/2010. (V. 13.) KSB határozatok alapján az

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, MÁRCIUS 23.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, MÁRCIUS 23. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1372-2/2011. 8. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesen

Részletesebben

CIVIL PÁLYÁZAT PROGRAM TÁMOGATÁSOK

CIVIL PÁLYÁZAT PROGRAM TÁMOGATÁSOK CIVIL PÁLYÁZAT 2017 - PROGRAM TÁMOGATÁSOK PÁLYÁZÓ SZERVEZET NEVE CÉL ELNYERT TÁMOGATÁS 1 Soli Deo Gloria Alapítvány Napközis tábor 150 000,00 Ft 2 Soli Deo Gloria Alapítvány Tábor Véneken 150 000,00 Ft

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. január 18-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15.

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15. RENDEZVÉNYNAPTÁR 2019. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Január 15. A gemenci állatok, Előadó: Barkuti Balázs Általános Iskola Bátáért Egyesület Február Február 2. Közösségi összejövetel a Vízöntő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/569/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az óvodai beiratkozás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére Iktató szám: Sz-247/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: 2012. évi diákcsoport

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/112 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/112 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/112 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. november 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT EU Önerő Alap pályázat beadására az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében benyújtott E-learning pályázathoz

Részletesebben

Polgármester JAVASLAT. a közoktatási intézmények felújításáról szóló KMOP-2007-4.6.1.-es pályázaton való részvételre

Polgármester JAVASLAT. a közoktatási intézmények felújításáról szóló KMOP-2007-4.6.1.-es pályázaton való részvételre BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Polgármester JAVASLAT a közoktatási intézmények felújításáról szóló KMOP-2007-4.6.1.-es pályázaton való részvételre Készítette: Vukovich Zoltán irodavezető Kovács

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 9-i rendkívüli ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 9-i rendkívüli ülésére ELŐ TERJESZTÉS 2015. április 9-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázatok benyújtása a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház fejlesztésére Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-273/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Tárgy: Javaslat Budapest Főváros

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Nem költségvetési szervek támogatására pályázat Iktatószám 981/2014.

Részletesebben

Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala.

Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala. 1. sz. melléklet Adatközlő neve: Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala. Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Vigyázó Sándor Művelődési Ház

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. április 24-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. április 24-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: Javaslat a 2008. évi civilszervezeti támogatási keret elosztására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság december 13-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság december 13-i ülésére Iktató szám: Sz-637/2012. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. december 13-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 18-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-221/2016. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2016. május 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 88/2013. (XII. 16.) KT.

Részletesebben

Hajdúszoboszló. 3 Szabó László Alapfokú XI. Pünkösdi Sokadalom Észak-Alföldi és határon Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló. 3 Szabó László Alapfokú XI. Pünkösdi Sokadalom Észak-Alföldi és határon Hajdúszoboszló KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP KULTÚRA PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve Szekszá rd Junior Stárs 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve S z e k s z á r d J u n i o r S t a r s B i g B a n d 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 38.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Oktatási és Sportbizottságának 2009. február 25-i nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 22-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervének módosítása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 22-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervének módosítása 12. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 287 /2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. február 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata 2012. évi közbeszerzési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 5. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /556-20/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. október 28 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A alapító okiratának helyesbítése

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű fejlesztési és működési (200 E Ft-ot meghaladó) támogatások.

A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű fejlesztési és működési (200 E Ft-ot meghaladó) támogatások. 3.3.2 Támogatások A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű fejlesztési és működési (200 E Ft-ot meghaladó) támogatások. Kedvezményezett neve (2010. évben) Bursa Hungarica

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez 1. NAPIRENDI PONT A Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23-i ülésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2011. évi módosított rendezvénytervének

Részletesebben

9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 24-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 24-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/142-1/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. március 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Együttműködési megállapodás

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS a helyi önszerveződő közösségek és egyéb szervezetek 2012. évi támogatásának elszámolása és 2013. évi támogatása tárgyában Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: Fenntartói támogató nyilatkozat a Zöld Óvoda / Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére kiírt pályázaton való részvételhez

Előterjesztés. Tárgy: Fenntartói támogató nyilatkozat a Zöld Óvoda / Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére kiírt pályázaton való részvételhez 2. Előterjesztés Társulási Tanácsának 2015. augusztus 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: Fenntartói támogató nyilatkozat a Zöld Óvoda / Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére kiírt pályázaton való részvételhez

Részletesebben

1/9 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLETI LENGYEL KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU

1/9 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLETI LENGYEL KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU 1/9 Ikt.szám.: 186/3/2009. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLETI LENGYEL KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU J E G Y Z Ő K Ö N Y V PROTOKÓŁ amely készült a Lengyel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 26-i rendkívüli ülésére Tárgy: Dombóvár város 2012. évi rendezvénynaptárával kapcsolatos

Részletesebben

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/641/2008. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november 20-i nyilvános ülésére

. NAPIREND Ügyiratszám: 1/641/2008. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november 20-i nyilvános ülésére . NAPIREND Ügyiratszám: 1/641/2008. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. november 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Tájékoztató a Wass Albert bronz mellszobrának felállításáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 74 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 19-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 74 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 19-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 74 /2015. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. június 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben