SMART Slate vezeték nélküli palatábla

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SMART Slate vezeték nélküli palatábla"

Átírás

1 SMART Slate vezeték nélküli palatábla A SMART Slate vezeték nélküli palatábla új lehetőségeket teremt az osztályteremben. Megadja a tanár vagy a diák számára azt a szabadságot, hogy a SMART Board interaktív táblán folyó munka a tanterem bármely szegletéből irányítható legyen. Amennyiben a vezeték nélküli palatábla felületén elkezd írni a speciális toll segítségével, úgy a kézírás mindenki számára láthatóvá válik mind a számítógép képernyőjén, mind pedig a SMART Board interaktív táblán vagy a vetítővásznon. Minden tanterem kiegészítő eszköze A palatábla Bluetooth technológián alapuló, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel, amely kb. 10 méteres hatótávolságot tesz lehetővé. A számítógéphez, és így a projektorhoz is csatlakozó vezeték nélküli palatábla egyszerű és kényelmes hozzáférést biztosít a pedagógus számára a digitális anyagokhoz, miközben a tanulók ugyanazt látják a kivetített képen. Emellett az interaktív, a kiscsoportos és az egyéni tanulási módszerek hatékonyságának fokozása érdekében a vezeték nélküli palatábla tökéletes kiegészítője a SMART Board interaktív táblának, a SMART Podium interaktív megjelenítőnek és a SMART Notebook oktatói szoftvernek. Fokozódó tanulói aktivitás a saját helyükről A vezeték nélküli palatábla segítségével minden diáknak lehetősége nyílik arra, hogy a helyükön ülve megoldjanak egy problémát vagy megmutassák tudásukat egy adott témában. Például a tanár az osztályban körbesétálva felír egy matematikai problémát a SMART Slate vezeték nélküli palatáblával, majd átadja azt az egyik tanulónak, aki befejezi a feladatot. Eközben a munka kivetítésre kerül az interaktív táblára vagy a vetítővászonra, így az egész osztály mindent lát, és közösen együttműködve jutnak el a legjobb megoldáshoz. A vezeték nélküli technológia további előnye, hogy a mozgásukban akadályozott tanulók is bevonhatók a munkába, hiszen teljesen mindegy, hogy hol ülnek az osztályteremben. Amennyiben a SMART Slate vezeték nélküli palatáblát és a SMART Board interaktív táblával együtt használjuk, úgy lehetőség van arra, hogy az egyik diák az interaktív táblára jegyzeteljen, a társa pedig a vezeték nélküli palatáblával dolgozzon. Ekkor mindkét tanuló jegyzetei egyszerre, azonos időben fognak megjelenni a kivetített képen, így téve igazán egyszerűbbé a valós idejű együttműködést.

2 Fizikai tulajdonságok Teljes méret 26,4 cm (szélesség) 21,6 cm (magasság) 2,6 cm (vastagság) Aktív munkaterület 17,3 cm (szélesség) 10,8 cm (magasság) Tömeg 0,6 kg Csomagolási méret 27,2 cm (szélesség) 33,1 cm (magasság) 8,2 cm (vastagság) Vigyen mobilitást a tanításba A SMART Slate rugalmassága révén egyszerűen kombinálhatók a különböző oktatási stílusok. A vezeték nélküli palatáblát kézbe véve irányíthatja számítógépes alkalmazásait, elhelyezheti jegyzeteit és kiemelheti a fontos információkat a terem bármely pontjáról. A palatábla munkafelülete megegyezik a számítógépe asztalával, így annak képét kivetítve a SMART Board interaktív táblára vagy egy hagyományos vetítővászonra, az egész osztály látni fogja azt. Az elem és elektronika nélküli tollal vezeték nélkül irányíthatja a számítógépes alkalmazásokat a tanterem bármely pontjáról, és helyezheti el megjegyzéseit a digitális tinta segítségével. Egyszerű integráció A SMART Slate vezeték nélküli palatábla bármilyen korábbi technológiával felszerelt tanterembe tökéletesen illeszkedik, mivel önállóan is képes együttműködni a számítógéppel és a projektorral, akár interaktív tábla nélkül is. A vezeték nélküli palatáblát SMART Board interaktív táblával vagy SMART Podium interaktív megjelenítővel együtt használva pedig leegyszerűsödik a különféle oktatási módszerek (interaktív, kiscsoportos és az egyéni tanulás) közötti átváltás. A SMART Slate vezeték nélküli palatábla tökéletesen együttműködik a SMART Notebook oktatói szoftverrel, amely egyetlen számítógépes alkalmazásban foglalja össze a dinamikus óravázlatok létrehozásához, illetve az interaktív tanórák megszervezéséhez és megtartásához szükséges funkciók széles palettáját. A vezeték nélküli palatábla megsokszorozza a SMART Notebook oktatói szoftver hatékonyságát, és így biztosítja a tanárok és a diákok számára, hogy a tanterem bármelyik pontjából irányítani és befolyásolni tudják az interaktív táblán folyó munkát.

3 Letisztult, ergonómikus kialakítás A SMART Slate vezeték nélküli palatábla vékony és pehelykönnyű kialakításának köszönhetően könnyedén hordozható és körbeadható a tanteremben. Az elem és elektronika nélküli toll tökéletesen pontos írást tesz lehetővé. Az elektromágneses elven működő palatábla aktív munkafelületének tollal történő megérintésével irányíthatók az alkalmazások, helyezhetők el a jegyzetek és emelhetők ki a legfontosabb információk. A SMART Slate vezeték nélküli palatábla használata teljes mértékben testreszabható a három darab fizikai és a tizenegy virtuális gomb gyors és egyszerű beállításával, így a legtöbbet használt funkciók mindig a keze ügyében lesznek. Emellett a tollon található kétállású gombon is beállíthatók a kíván funkciók. A vezeték nélküli palatábla akkumulátorának élettartama folyamatos, 24 órás használatot biztosít, amely 6 és fél óra alatt teljesen újratölthető. Az akkumulátor töltése a számítógéphez csatlakoztatva kényelmesen elvégezhető a csomagban található USB kábel segítségével. A SMART Slate vezeték nélküli palatáblán található fizikai kikapcsoló gomb lehetővé teszi, hogy az akkumulátor ne merüljön le, amikor a készülék használaton kívül van. SMART tanterem integráció A SMART Slate vezeték nélküli palatábla lehetővé teszi, hogy a tanterem bármely pontjáról irányíthassa a SMART Board interaktív táblát vagy a SMART Podium interaktív megjelenítőt. Párhuzamos használat A SMART Slate vezeték nélküli palatábla és a SMART Board interaktív tábla együttes használatával biztosítható a párhuzamos munka. Amíg az egyik tanuló az interaktív táblára jegyzetel, addig egy másik diák a vezeték nélküli palatábla segítségével elhelyezi megjegyzéseit, miközben mindkét munka egyszerre jelenik meg a kivetített képen. Így könnyedén valósítható meg a tantermi együttműködés az egész osztály és a tábla mellett álló tanuló között. Együttműködés a digitális tintával A SMART Slate vezeték nélküli palatábla segítségével közvetlenül beilleszthetjük és elmenthetjük jegyzeteinek a digitális tintával kiemelten együttműködő alkalmazásokba, úgymint a Microsoft Word, az Excel vagy a PowerPoint.

4 Elem és elektronika nélküli toll A SMART Slate vezeték nélküli palatábla egy elem és elektronika nélküli tollal működik, amelyet az aktív munkafelületen mozgatva helyezhetők el a jegyzetek, irányíthatók a programok és emelhetők ki a fontosabb információk. A toll pontos írást tesz lehetővé és a rajta található gombok tetszőlegesen beállíthatók a kívánt funkciókra. Mivel a toll nem tartalmaz semmilyen elemet vagy akkumulátort, így egyáltalán nem igényel karbantartást. Nyomtatható alátétek A SMART Slate vezeték nélküli palatábla virtuális ikonsorral is rendelkezik, amely tetszőlegesen beállítható a kívánt funkciókra. Az ikonsor funkcióinak megváltoztatásával azonban nem fog megváltozni az ikonsort vizuálisan megjelenítő alátét, amely a vezeték nélküli palatábla műanyag fedőlapja alá csúsztatható be. Az ikonsor funkcióinak megváltoztatása után a vele vizuálisan is koherens alátét nyomtatható. A kívánt funkció ikonja egyszerűen megérinthető és máris használható. Elektromágneses felület A 17,3 cm széles és 10,8 cm magas elektromágneses aktív felület kizárólag a tollal történő érintést érzékeli, így az írás közben a kéz megtámasztható a felületen, így biztosítva a természetes használatot. Az aktív munkafelület mindig a kivetített kép méreteihez fog igazodni függetlenül attól, hogy normál vagy szélesvásznú rendszerrel dolgozik. Programozható gombok A vezeték nélküli palatáblán három darab programozható fizikai gomb, illetve a tollon egy kétállású gomb található, amelyek a felhasználó által beállíthatók, így a legtöbbet használt funkciók mindig a keze ügyében lesznek.

5 Újratölthető, lítium akkumulátor A SMART Slate vezeték nélküli palatábla akkumulátorának élettartama folyamatos, 24 órás használatot biztosít, amely 6 és fél óra alatt teljesen újratölthető. Emellett a palatáblán található fizikai kikapcsoló gomb lehetővé teszi, hogy az akkumulátor ne merüljön le, amikor a készülék használaton kívül van. USB kábel A vezeték nélküli palatábla akkumulátorának töltése a számítógéphez csatlakoztatva kényelmesen elvégezhető a csomagban található USB kábel segítségével. Bluetooth adapter A SMART Slate vezeték nélküli palatábla Class 2 szabványú Bluetooth adaptere átlagosan 10 méter garantált hatótávolságot biztosít, azonban a körülményektől függően ez a paraméter elérheti az 50 métert is. Ergonómikus és hordozható kialakítás A vezeték nélküli palatábla az ergonómikus tervezésnek és a kompakt, pehelykönnyű kialakításnak köszönhetően egyszerűen hordozható és könnyedén körbeadható a tanteremben. Kensington biztonsági csatlakozó Amennyiben biztonságban szeretné tudni a vezeték nélküli palatáblát a tanteremben, úgy az eszköz fizikai lopásvédelméhez használja a Kensington biztonsági csatlakozót.

SMART dokumentum kamera

SMART dokumentum kamera SMART dokumentum kamera A SMART dokumentum kamera a legkényelmesebb módon teszi lehetővé az objektumok, tárgyak és dokumentumok azonnali megjelenítését a tanóra felesleges megszakítása nélkül. A dokumentum

Részletesebben

SMART Board 885ix interaktív táblarendszer

SMART Board 885ix interaktív táblarendszer SMART Board 885ix interaktív táblarendszer A szélesvásznú SMART Board 885ix interaktív táblarendszer segítségével teljesen új magasságokba emelkedik az együttműködés. A 885ix rendszerrel egyszerre két

Részletesebben

SMART Board 800i interaktív táblarendszer

SMART Board 800i interaktív táblarendszer SMART Board 800i interaktív táblarendszer A SMART Board 800i interaktív táblarendszerek segítségével a tanulás valódi, gyakorlatias és hihetetlenül természetes élménnyé válik. Egyszerre két felhasználó

Részletesebben

HELYZETKÉP - INTERAKTÍV TÁBLÁK A VAJDASÁG ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN

HELYZETKÉP - INTERAKTÍV TÁBLÁK A VAJDASÁG ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN Mgr. Námesztovszki Zsolt HELYZETKÉP - INTERAKTÍV TÁBLÁK A VAJDASÁG ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN Szabadka, 2010. Bevezető Az információs társadalom struktúrája, a felnövekvő netgeneráció képi világa, valamint az

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz

Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz Alap Qomo tantermi csomag Alap Qomo tantermi csomag tartalma: Ára: bruttó 810 000Ft QWB200 EM elektromágneses tollal vezérelt interaktív tábla Flow!

Részletesebben

Prezentáció használata

Prezentáció használata Prezentáció használata A számítógép alkalmazásának egyik lehetséges területe, amikor a számítógépet mint segédeszközt hívjuk segítségül, annak érdekében, hogy előadásunk vagy ismertetőnk során elhangzottakat

Részletesebben

SMART oktatási (EDU) árlista

SMART oktatási (EDU) árlista SMART Board Front vetítéses interaktív táblák SB 640 Interaktív tábla, 48" (121,9 cm) képátló, 4:3 képarány, Notebook szoftver 299 000 Ft 224 250 Ft 280 313 Ft SB 640CT SMART Board 640, hordtáskával és

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot Ikt.sz.: D.749/12 /2011. KÖZB ESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak...

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... 2 DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Vezeték nélküli hozzászólói rendszer végtelen egyszerűség és rugalmasság A legkorszerűbb,

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal 2 MAGYAR EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal Tartalomjegyzék 1.0. Bevezetés... 2 1.1. A csomag tartalma... 2 2.0 Bluetooth eszköz csatlakoztatása... 2

Részletesebben

Sajtóközlemény Azonnali közlésre Budapest, 2012. június 21. Sony notebookok a mindennapokra Magasabbra teszi a mércét a VAIO E sorozat

Sajtóközlemény Azonnali közlésre Budapest, 2012. június 21. Sony notebookok a mindennapokra Magasabbra teszi a mércét a VAIO E sorozat Sajtóközlemény Azonnali közlésre Budapest, 2012. június 21. Sony notebookok a mindennapokra Magasabbra teszi a mércét a VAIO E sorozat A Sony bemutatta általános, mindennapi használatra szánt notebookjainak

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

webmanko.hu videó alapú távoktatási és tesztrendszer

webmanko.hu videó alapú távoktatási és tesztrendszer webmanko.hu videó alapú távoktatási és tesztrendszer A Webmankó távoktatási rendszer lehetőséget ad az egyéni kompetenciák bővítésére, mindezt mérhető módon teszi. Ennek első lépése a kompetencia-felmérés.

Részletesebben

Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV

Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV (20DF0092HV) Bruttó ár: 266.990 Ft Termékcsalád: ThinkPad Termékvonal: Lenovo Notebook / Lenovo Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core i3 Processzor

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! DS1155

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! DS1155 Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! DS1155 Felhasználói

Részletesebben

Miért érdemes a Tracker C-77 tantermi csomagot választani a TIOP 1.1.1/07/1 pályázathoz?

Miért érdemes a Tracker C-77 tantermi csomagot választani a TIOP 1.1.1/07/1 pályázathoz? Miért érdemes a Tracker C-77 tantermi csomagot választani a TIOP 1.1.1/07/1 pályázathoz? - Mert megfelel a TIOP 1.1.1/07/1 kiírásnak! Mert az interaktív tábla, a piac egyik leggyorsabb interaktív táblája!

Részletesebben

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi

Részletesebben

Központi proxy szolgáltatás

Központi proxy szolgáltatás Központi proxy szolgáltatás Az Informatikai Igazgatóság minden aktív és volt egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkezõ egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás

Részletesebben

SMART Board 685ix interaktív táblarendszer

SMART Board 685ix interaktív táblarendszer SMART Board 685ix interaktív táblarendszer Fedezze fel az interaktivitás eddig még soha nem látott formáját a SMART Board 685ix interaktív táblarendszer segítségével. A 685ix a világ első integrált rendszereinek

Részletesebben

ő ő ő ő ű Ó ő ő ű ű ő ő Ó ő ő ő ő ő ő ű ő ő ű ű ő ő ű Ó ő ő ő Ó ő ű ő ő ő ű ű ű ő ő ő ő ő ő ő Ó ő ő ő ű ő ő ő ő ő ű ő ő Ó ő ő ű ő ő ő ő ő ő ő ű ű ő ő ő ű ű ő ű ő ő Ó Ó ő Ó Ó ő Ó ű ő ő ő ő ő ű ő ű ű ű ű

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

WSCAD 5 Installáció Tartalomjegyzék Bevezetés... 1 Általános tudnivalók az Installációs terv programrészről... 1 Teljesítményadatok... 1 Munkafelület... 5 Munkafelület... 5 Eszköztárak... 6 Az eszköztárak

Részletesebben

Vásárhelyi Őszi Tárlat Jelentkezési rendszer. Felhasználói útmutató v1.1

Vásárhelyi Őszi Tárlat Jelentkezési rendszer. Felhasználói útmutató v1.1 Vásárhelyi Őszi Tárlat Jelentkezési rendszer Felhasználói útmutató v1.1 Készítette: Arany Péter, 2015 Elérések: Az oldal címe: beadas.oszitarlat.hu Azon felhasználók, akik először látogatnak az oldalra,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Földy Erika. A szakmai önéletrajztól a művészeti kritikáig (Az. alkotói tevékenység komplex megjelenítése,

MUNKAANYAG. Földy Erika. A szakmai önéletrajztól a művészeti kritikáig (Az. alkotói tevékenység komplex megjelenítése, Földy Erika A szakmai önéletrajztól a művészeti kritikáig (Az alkotói tevékenység komplex megjelenítése, önértékelés, és szakmai kommunikáció) A követelménymodul megnevezése: Művészetelméleti alapozás

Részletesebben

2040 Budaörs, Károly király utca 90. Tel/Fax: +36.23.414.816 Weblap: tellsystem.eu E-mail: info@tellsystem.eu

2040 Budaörs, Károly király utca 90. Tel/Fax: +36.23.414.816 Weblap: tellsystem.eu E-mail: info@tellsystem.eu 2040 Budaörs, Károly király utca 90. Tel/Fax: +36.23.414.816 Weblap: tellsystem.eu E-mail: info@tellsystem.eu EasyCon GSM Szoftver Miniatűr GSM kommunikátor (6 x 3 cm) 2 kontaktus vezérelt bemenet 1 db

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Üzemzavarok. Csomagolás. Tisztítás és karbantartás

Üzemzavarok. Csomagolás. Tisztítás és karbantartás Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Jay-Tech kombo szkenner, PS970 Rend. sz.: 88 21 75 A rendeltetésszerű

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem 1 / 13 2010.10.13. 8:54 Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő javítást kezdeményezi; c) az ajánlatkérő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-A300FU Felhasználói kézikönyv Hungarian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Procontrol WS35 PatrolGuard Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Hordozható RFID transzponder olvasó és őrjárat-ellenőrző terminál Felhasználói kézikönyv Verzió: 6.0 2013.02.01 Procontrol WS35 PatrolGuard

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G318H/DS SM-G318H Felhasználói kézikönyv Hungarian. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya

Részletesebben

8,0 MP hátlapi, LED vakuval. - micro SD kártyaolvasó - 1db USB 2.0 a táblagépen - 2db USB 2.0 a billentyűzeten. - fényérzékelő - giroszkóp

8,0 MP hátlapi, LED vakuval. - micro SD kártyaolvasó - 1db USB 2.0 a táblagépen - 2db USB 2.0 a billentyűzeten. - fényérzékelő - giroszkóp A Samsung ATIV Smart PC 500T táblagép A Samsung ATIV Smart PC 500T táblagép a szó klasszikus értelmében nem tablet, hanem egy olyan notebook, amely érintőképernyővel rendelkezik és a billentyűzet külön

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G313HN Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI . melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 8. Fax: 06 1 336 771, 06 1 336 777 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra által szervezett. Jam Mester. elnevezésű nyereményjáték részvételi és adatkezelési szabályzata

Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra által szervezett. Jam Mester. elnevezésű nyereményjáték részvételi és adatkezelési szabályzata Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra által szervezett Jam Mester elnevezésű nyereményjáték részvételi és adatkezelési szabályzata Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra (a továbbiakban: Szervező) a jelen részvételi,

Részletesebben

Dr. Pétery Kristóf: Excel 2007 feladatok és megoldások 2.

Dr. Pétery Kristóf: Excel 2007 feladatok és megoldások 2. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1)

Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1) Topcon GMS-2 adatgyűjtő GNSS vevő (Általános leírás v1.1) 1/18 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:...2 A Topcon GMS-2 kézbevétele...3 Tölthető és Back-up telepek...3 A GMS-2 eleje...4 A GMS-2 hátulja...5

Részletesebben

Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra

Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra Mészáros Mihály Széchenyi István Egyetem Egyetemi Informatikai és Médiaközpont 1.Bevezetés Egyetemünkön 2006. január óta működik a Moodle LMS rendszer, amelyet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

Rövid útmutató Vodafone 858 Smart

Rövid útmutató Vodafone 858 Smart Rövid útmutató Vodafone 858 Smart Biztonsági óvintézkedések Kérjük, a telefon használatának megkezdése előtt figyelmesen tekintse át az itt leírt biztonsági óvintézkedéseket. Olvassa el a dobozban található,

Részletesebben

Orbit Használati Útmutató E MANUAL Tartalom: EN Csomag tartalma 3 Bevezetés 3 Termékleírás 4 Runtastic Orbit viselése 4 Felszerelés / leszerelés 5

Orbit Használati Útmutató E MANUAL Tartalom: EN Csomag tartalma 3 Bevezetés 3 Termékleírás 4 Runtastic Orbit viselése 4 Felszerelés / leszerelés 5 Orbit Használati Útmutató E MANUAL Tartalom: EN Csomag tartalma 3 Bevezetés 3 Termékleírás 4 Runtastic Orbit viselése 4 Felszerelés / leszerelés 5 Kezdő lépések 5 Runtastic Me Applikációval 5 Runtastic

Részletesebben

Akkumulátor készítése

Akkumulátor készítése Előzetes mérési tapasztalat: A mérés a feszültségmérő és azt áramerősség mérő szenzor használatában szerzett jártasságot igényel, továbbá hasznos a hasonló témájú, hagyományos eszközzel végzett kísérlet.

Részletesebben

BT310 BLUETOOTH USB PRINTER ADAPTER

BT310 BLUETOOTH USB PRINTER ADAPTER 1 Telepítés Megjegyzés: A Bluetooth nyomtató-adapter használata előtt győződjön meg arról, hogy a nyomtatója USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez (ld. a Gyors telepítési útmutató 1. lépését). 1.1 A

Részletesebben

easyaid GSM Segélyhívó

easyaid GSM Segélyhívó easyaid GSM Segélyhívó TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.04.0090 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.31 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 Az easyaid Segélyhívó rendszer alapvető funkciói... 3 1.1

Részletesebben

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 A HP All-in-One üzembe helyezésének befejezése Vezeték nélküli kapcsolat a WPS technológiát

Részletesebben

SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2015.11.20 Tartalom 1. Regisztráció...3 1.1. Regisztrációt aktiváló email üzenet...4 2. Bejelentkezés...5 2.1. Elfelejtett jelszó változtatás kezdeményezése...5 2.2. Jelszóváltás...6

Részletesebben

Partners in Learning Magyarországi Fórum - 2012

Partners in Learning Magyarországi Fórum - 2012 Partners in Learning Magyarországi Fórum - 2012 Fejlesztendı készségek, képességek: Problémamegoldó képességek Kooperatív tanulás és munka Önálló kutatómunka Informatikai eszközök alkalmazásának lehetıségei

Részletesebben

Én és a virtuális világ. E-World társasjáték

Én és a virtuális világ. E-World társasjáték Én és a virtuális világ E-World társasjáték A digitális világ tanára pályázat Ládi Klára kémia-fizika Csete Balázs Általános Iskola Jászkisér A Digitális világ oktatási anyag elsajátítását a jászkiséri

Részletesebben

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv GT-C6712 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Samsung mobiltelefont. A készülék a Samsung kiemelkedő technológiájára és magas követelményeire épül, így minőségi

Részletesebben

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1 GX2 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE COMMUNICATIONS

Részletesebben

Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök

Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök 172 Ellenőrzés és szivárgáskeresés Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök 178-179 Digitális ellenőrző

Részletesebben

E200 sorozatú projektorok

E200 sorozatú projektorok Nagy fényerejű, energiatakarékos projektorok oktatási célokra: hordozhatók, használatuk egyszerű és vezeték nélküli kapcsolódásra is alkalmasak E200 sorozatú projektorok mobil projektorsorozat A modern

Részletesebben

DELL Inspiron 5558 DLL_Q3_21_EL_204369

DELL Inspiron 5558 DLL_Q3_21_EL_204369 DELL Inspiron 5558 DLL_Q3_21_EL_204369 (DLL_Q3_21_EL_204369) Bruttó ár: 142.990 Ft Ár: 100.000-125.000 Ft Termékvonal: Dell Notebook / Dell Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core

Részletesebben

Termék leírás. On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul

Termék leírás. On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul Termék leírás On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul Tartalom 1. Felhasznált szimbólumok 1.1 Dokumentáció 1.2 KTS 340 2. Felhasználói utasítások 2.1 Fontos megjegyzések 2.2 Biztonsági utasítások 2.3 Megsemmisítés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-T560 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 09/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series HP Deskjet 3510 e-all-in-one series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP Deskjet 3510 series készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 A vezeték nélküli kapcsolat beállításai...6

Részletesebben

Jabra GO 6430. Felhasználói kézikönyv. www.jabra.com

Jabra GO 6430. Felhasználói kézikönyv. www.jabra.com Jabra GO 6430 Felhasználói kézikönyv www.jabra.com ÜDVÖZÖLJÜK! Gratulálunk az új Jabra GO 6430 termékéhez! Biztosak vagyunk abban, hogy élvezni fogja széles körű szolgáltatásait, és kényelmesen viselhetőnek,

Részletesebben

Beállítások módosítása

Beállítások módosítása Kicsinyítés/nagyítás használata Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén 1. Az egyik módszer szerint a Nézet menü/nagyítás parancsra kattintva adható meg a nagyítás vagy kicsinyítés mértéke. 1. ábra Nagyítás

Részletesebben

PatroNet Tartalomkezelô és publikációs rendszer honlapjának kialakítására és karbantartására

PatroNet Tartalomkezelô és publikációs rendszer honlapjának kialakítására és karbantartására PatroNet Tartalomkezelô és publikációs rendszer honlapjának kialakítására és karbantartására Miért pont a PatroNet? Ma már nem kérdés egyetlen vállalkozás számára sem, hogy megjelenjen vagy sem a világhálón,

Részletesebben

9500 Series - bevezetés

9500 Series - bevezetés 9500 Series - bevezetés 2007 www.lexmark.com Biztonsági tájékoztató A készülékhez csak a mellékelt tápegységet és tápkábelt használja, vagy a gyártó által ajánlott, cserealkatrészként vásárolt tápegységet

Részletesebben

Futés pellettel. 10-60 kw

Futés pellettel. 10-60 kw Futés pellettel 10-60 kw Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZROL 22 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található a kutatás-fejlesztést Ausztriában végzi osztrák tulajdonosi

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 333644-211 2003. augusztus Ez az útmutató a hordozható számítógép hardverjellemzőit és azok használatát, valamint a külső

Részletesebben

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Útmutató az eszköz használatba vételéhez

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Útmutató az eszköz használatba vételéhez Útmutató az eszköz használatba vételéhez Fejezet 1. Régi illesztőprogramok és eszközök eltávolítása (5.1.) 2. Telepítés (Windows 98 SE / ME / 2000 / XP) (5.2.) 3. Csatlakoztatás (5.3.) 4. Telepítés utáni

Részletesebben

Infokommunikáció (PF10IK511L) kérdései

Infokommunikáció (PF10IK511L) kérdései Infokommunikáció (PF10IK511L) kérdései Intéző Intézőben egyszerre több állomány is másolható? Egy új mappa létrehozásakor megadható annak neve? Hozható-e létre Intézőben új szöveges dokumentum? Az állománymásolás

Részletesebben

Csodás megjelenés. Hosszú zenelejátszási idő.

Csodás megjelenés. Hosszú zenelejátszási idő. Sajtóközlemény Budapest, 2009 július 14. Csodás megjelenés. Hosszú zenelejátszási idő. Két belépő szintű WALKMAN zenei lejátszó a Sony innovatív megoldásaival WALKMAN E sorozatú video MP3 lejátszó Vékony,

Részletesebben

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv Essence 4 0 S ze rzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Gyors Kezelési Útmutató

Gyors Kezelési Útmutató Gyors Kezelési Útmutató Gratulálunk a kézi számítógép megvásárlásához. Ez a Gyors Kezelési Útmutató segít a kézi számítógép szükséges beállításával, és megismertetet a kézi számítógép használatához szükséges

Részletesebben

MobileMapper 6 Megfizethetı GIS/GPS amibıl semmi sem hiányzik

MobileMapper 6 Megfizethetı GIS/GPS amibıl semmi sem hiányzik MobileMapper 6 Megfizethetı GIS/GPS amibıl semmi sem hiányzik GISOPEN 2008 Érsek Ákos GPS termékfelelıs 1 Guards Zrt. Tartalom MobileMapper 6 bemutatása Tulajdonságok Kompatibilis programok és perifériák

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA 700 80QD009HHV (80QD009HHV)

Lenovo Ideapad YOGA 700 80QD009HHV (80QD009HHV) Lenovo Ideapad YOGA 700 80QD009HHV (80QD009HHV) Bruttó ár: 342.990 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Core i5

Részletesebben

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Műszaki jellemzők SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Fizikai műszaki jellemzők Méret Állítható állvánnyal 46,7 cm széles 33 cm magas 7,6 cm mély (18 3/8" széles 13"

Részletesebben

F sorozatú tömegmérő mérlegek F-200

F sorozatú tömegmérő mérlegek F-200 F sorozatú tömegmérő mérlegek F-200 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu

Részletesebben

SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák

SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák A tábla 4:3-as képarányú interaktív munkafelülete segítségével könnyen és egyszerűen szörfölhet a neten, tarthat tudományos előadást, vagy akár tehet egy virtuális

Részletesebben

A táblaszámítógép bemutatása

A táblaszámítógép bemutatása A táblaszámítógép bemutatása Dokumentum cikkszáma: 419466-211 2007. január Ez az útmutató a számítógép hardveres funkcióit ismerteti. Tartalomjegyzék 1 ek A fő kezelőfelület részegységei....................

Részletesebben

Procontrol Workstar35 AudioGuide

Procontrol Workstar35 AudioGuide Procontrol Workstar35 AudioGuide Múzeumi tárlatvezető Kezelői és telepítői kézikönyv Verzió: 5.0 2013.06.28. 2008 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG VDT-37MG Leírás v1.3 Tartalomjegyzék 1. Elővigyázatossági felhívások...3 2. Műszaki adatok...3 3. Felépítés és funkciók...4 3.1. Kiegészítő csatlakozók...5

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

BlueDSO összeszerelési útmutató

BlueDSO összeszerelési útmutató BlueDSO összeszerelési útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta a BlueDSO oszcilloszkóp KIT-et. Ez a leírás végig vezeti a készülék összeszerelésének folyamatán, hogy azt a kevesebb szerelési gyakorlattal

Részletesebben

BERENDEZÉS, FELSZERELÉS

BERENDEZÉS, FELSZERELÉS BERENDEZÉS, FELSZERELÉS Promethean A78 aktív tábla Az aktív felület mérete: d=199,5 cm ( 78* ), 170 x 124 cm Csatlakozás: USB vagy RS232, opcionális vezeték nélküli kapcsolat Felület: írható, törölhető,

Részletesebben

Procontrol Workstar 33 DataLogger

Procontrol Workstar 33 DataLogger Procontrol Workstar 33 DataLogger Hordozható RFID transzponder olvasó és adatgyűjtő Adatlap Verzió: 4.0 2007. 12. 18. Procontrol 1 Workstar 33 Datalogger A Workstar 33 kézi RFID transzponder olvasó RFID

Részletesebben

MC35. Vállalati digitális asszisztens

MC35. Vállalati digitális asszisztens MC35 Vállalati digitális asszisztens Egyszerű használat...könnyű hordozhatóság... kifejezetten üzleti célokra. Minden az egyben vállalati szolgáltatások egy strapabíró, zsebben hordozható eszközben A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL. E-Boda Beat 200

Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL. E-Boda Beat 200 Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL E-Boda Beat 200 1. Indítás / Kikapcsolás gomb (ON/OFF) 2. Előző/Hangerő 3. Következő/Hangerő + 4. Lejátszás/Szünet/Hands free 5. Micro USB töltő csatlakozó. 6.

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Nokia N93i-1

Felhasználói útmutató. Nokia N93i-1 Felhasználói útmutató Nokia N93i-1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a(z) RM-156 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje Megjegyzés Ezen információk és a tárgyalt termék használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a termékre vonatkozó Biztonsági és garanciális útmutató

Részletesebben

Változás a TIOP 1.1.1-07/1 jelű pályázat dokumentációjában

Változás a TIOP 1.1.1-07/1 jelű pályázat dokumentációjában Változás a TIOP 1.1.1-07/1 jelű pályázat dokumentációjában A TIOP 1.1.1-07/1 jelű, A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázati kiírás dokumentációja

Részletesebben

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés Angyal Krisztián Szövegszerkesztés A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés A követelménymodul száma: 1180-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-004-55 SZÖVEGSZERKESZTÉS

Részletesebben

Az első lépések útmutató

Az első lépések útmutató Az első lépések útmutató A folytatás előtt olvassa el az alábbiakat ÖN ÚGY KAPJA KÉZHEZ A KÉSZÜLÉKET, HOGY AZ AKKUMULÁTOR NINCS FELTÖLTVE. NE VEGYE KI AZ AKKUMULÁTORT A KÉSZÜLÉK TÖLTÉSE KÖZBEN. HA FELNYITJA

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít

Részletesebben

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára 1.sz. melléklet Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára T1 Futások 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) egy 3m x 0,8m alapterületű területen

Részletesebben

Informatikai normatíva 2010 AJÁNLAT. Műszaki Kiadó és a Smart kínálata az informatikai normatívához

Informatikai normatíva 2010 AJÁNLAT. Műszaki Kiadó és a Smart kínálata az informatikai normatívához Informatikai normatíva 2010 AJÁNLAT Műszaki Kiadó és a Smart kínálata az informatikai normatívához Érvényes: 2010. december 31. Alap- és középfokú oktatási intézményeknek SMARTBOARD V280 CSOMAGAJÁNLATOK

Részletesebben