Az elválás tanítja meg az embert, hogy értékelni tudja az együttlétet! BioGroup Magyarország. Raktáraink az ország különböző pontjain:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az elválás tanítja meg az embert, hogy értékelni tudja az együttlétet! BioGroup Magyarország. Raktáraink az ország különböző pontjain:"

Átírás

1 2006/1. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Az elválás tanítja meg az embert, hogy értékelni tudja az együttlétet! Emlékét szívünkben örökké megőrizzük: BioGroup Magyarország Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Bevezetőnkben a szokásos üdvözlő sorok helyett sajnos egy szomorú eseményről kell beszámolnunk március 12.-én életének 46. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt szeretett kollégánk: Simon Sándorné Jutka ( ) KÖSZÖNET Ezúton szeretnék köszönetet mondani a BioGroup hálózatában dolgozó kollégák felajánlásáért és egyúttal szeretném értesíteni a Heves környéki ügyfeleket, hogy a jövőben engem keressenek, ha valamire szükségük van: Simon Anita, 70/ , simon_anita@citromail.hu Raktáraink az ország különböző pontjain: Nem búcsúzunk Nem hiszem el. Hihetetlen. Mily hirtelen ért véget életed. Ugye most csak bolondozol, Itt vagy. Látom gömbölyű mosolyod. Mire e röpke lét? Tudják odafenn? Mindenre volt elég? Kéred biztosan, ne sirassunk. Próbáljuk, hisz nem búcsúzunk. Mozdulataid itt maradnak nekünk. Jóságod tovább él itt, - bennünk - Jutka! Itt maradsz örökre velünk. Budapest, március 17. M. Pápay Irén Budapest, Gábeli Marika 1141, Szugló út 83. Tel.: , , biogroup@axelero.hu H, Cs: 09-18, K, Sz: 9-15, P: Dunaújváros, Gálek Józsefné Gabi 2400, Táborállás u. 54. Tel.: 25/ , 20/ Eger, Nagy Mihályné Évi 3200, Bolyki út 6. Tel.: 36/ , 30/ Balatonfüred, Pilisi Rózsa 8230, Erkel Ferenc u. 1. Tel.: 20/ Szerda: Hatvan, Berkes János 3000, Arany J. út 46. Tel.: 37/ , 70/ , berkesj@netelek.hu Hétfő Péntek: Heves, Simon Anita 3360, Somogyi út 43. Tel.: 36/ , 70/ V: 14-18

2 Cegléd Szabó Józsefné Anikó 2700, Kölcsey tér 7 2/8. Tel.: 53/ , 20/ Hétfő: 10-12, Szerda: Pécs Halas Irma 7623, Szabadság u. 1. Tel.: 72/ , 70/ Hétfő: 10-12, Szerda: Pilisszentiván Gábeli Ferenc 2084, Dózsa köz 6. Tel.: 26/ , 70/ Rétság Szikoráné Marika 2651, Zrínyi út 8. Tel.: 35/ , Tatabánya Lendvai Istvánné Ica 2800,Ságvari u.3 2/3em. 10. Tel: 34/ , 30/ Kocs Szíjj Julianna 2898, Rákóczi u.17. Tel: 34/ , 30/ Érd Tihanyiné Sall Margit 2030, Damjanich u. 8. Tel: 23/ , 20/ Vecsés Gondáné Erzsi 2220, Bethlen G. u. 21/a. Tel: 20/ Amennyiben az ország bármely más pontjáról szeretnétek tőlünk árut rendelni, azt a budapesti központból postai utánvéttel azonnal teljesíteni tudjuk. Termékismertető Omega-3 + homoktövis-olaj komplex 90 db. Kapszula TUDTA? A grönlandi eszkimók magas zsírtartalmú, de Omega-3 zsírsavat tartalmazó étrendje mellett, minimális a szív és érrendszeri megbetegedések száma. Az omega-3, antioxidáns hatású, többszörösen telítetlen zsírsavak (EPA-DHA)- forrása (lenmagolaj, halolaj, mandula olaj,) Hatékonyan védik a szív és érrendszer egészségét. Az antioxidánsok a szervezet védelmét és méregtelenítését szolgálják a szabadgyökök közömbösítése révén. A homoktövis olaj (Oleum hippohaë fructus) vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, karotinoid és flavonoid tartalma erősíti az immunrendszert, gátolja a szövődmények kialakulását. A lenmagolaj (Oleum linae seminis) és halolaj (Oleum piscium variosum) természetes tápanyag összetétele omega-3 és omega-6, a zsírsav aránya a jótékony omega-3 javára tolódik el. Tartalmaz még enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális amino savakat.

3 A mandula olaj (Oleum amygdalae seminis) tartalmaz egy olyan vitamint, mely más élelmiszerekben nem fordul elő. A termék komplex hatását növényi és állati eredetű olajok szója lecitinnel alkotott, könnyen felszívódó kolloid szuszpenziós állaga biztosítja. Miben nyújt segítséget? Az omega-3 zsírsavak kulcsszerepet játszanak a szervezet számos létfontosságú folyamatában, kezdve a vérnyomás és véralvadás szabályozásától az immunrendszer erősítéséig. Az omega-3 zsírsavak javítják a szívben az ingerületvezetést, és így elejét vehetik a szívritmuszavarok kialakulásának. Az omega-3 zsírsavak általános gyulladáscsökkentőként is igen hatásosak. (reumatoid arthritis betegek izületeinek duzzanata, bőrfarkas és pikkelysömör esetén.) Crohn szindrómában (idült vékony és vastagbélgyulladás) kiegészítő kezeléséhez. (Forrás: DR Ladocsi Teréz docens szakbiológus, DR Vásárhelyi Barna laboratóriumi szakorvos.) VITA-B Komplex 45 db kapszula. TUDTA? Ma népbetegségnek számít a vitaminhiány! Ez a fontos vitamin csoport a szervezetben valószínűleg több folyamatban vesz részt, mint akármelyik másik vitamin. 74 db banánt kellene megenni ahhoz, hogy annyi B-vitaminhoz jusson az ember, amennyi egy kapszulában van. Mézmalátán nevelt, szárított, inaktívált fermentum, mely a B- vitaminokat és funkcionális nyomelemeket természetes közegében tartalmazza. A megfelelő B-vitaminokkal való ellátottság elősegíti az egészséges bőr, szép haj, és ép köröm megőrzését. B 6 -vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó koenzim, naponta több mint száz féle feladatot lát el. Általános roboráló hatása révén lerövidíti a lábadozási időt. Fejlődésben lévő gyermekek, sportolók, idősek tápanyag ellátását kiegészíti.

4 Miben nyújt segítséget? VITA-B komplex: Minden tagja vízoldékony, a fölösleg kiürül, nem tárolódik a szervezetben. Mivel szinergista hatásúak, a B-vitaminok hatásosabbak, ha együttesen adják, mintha külön-külön alkalmazzák őket. A helytelen táplálkozás, élvezeti szerek bevitele, környezeti ártalmak és gyógyszerek szedése, rabolják a B-vitaminokat. Az eddig említetten kívül vitaminhiányt okozhatnak az anyagcsrezavarok, a máj, epe és vese betegségek. (Forrás DR Ladocsi Teréz docens szakbiológus, DR Vásárhelyi Barna laboratóriumi szakorvos) B 1 -vitamin (tiamin): Szellemi vitaminként ismerik, mert kedvező a hatása az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre. B 2 -vitamin (ribolflavin): Egészséges tőle a bőr, a köröm és a haj. Javítja a látást, mérsékli a szem kifáradását. B 3 -vitamin (niacinamid): Nélkülözhetetlen a nemi hormonok, (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) trioxin és az inzulin szintézisében B 6 -vitamin (piridoxin): Szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérje, valamint az ingerület átvivő anyagok szintézisében. Segíti fenntartani az idegrendszer egészséges állapotát. Csökkenti az asztmás rohamok gyakoriságát. Elősegíti az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintézisét. H-vitamin (biotin, koenzim R): Karbantartja a haj egészséges állapotát lassítja az őszülési folyamatot. Enyhíti az izomfájdalmakat. Csökkenti a dermatitis és ekcéma kialakulását. Folsav (folacin): Elősegíti a fehérjék anyagcseréjét, tetszetős, egészséges bőrt kölcsönöz. Fájdalomcsillapító hatású. Megakadályozza a vérszegénység kialakulását, roboráló hatású. Véd a fekélyes (üszkös) fájdalmak ellen. (Earl Mindell: Vitamin biblia) AZ EGÉSZSÉGES ORSZÁGÉRT - egészség megőrző program - A BioGroup központjában végzett Voll-féle állapotfelmérés keretében minden felnőtt állapotfelmérése mellett egy fiatalkorú (18 év alatt) felmérését INGYEN végezzük el!

5 BAKOS ILDIKÓ SORSELEMZŐ Már 13 éve foglalkozom az élet spirituális tanulmányozásával, hogy vajon mit, miért kell megélnünk, a csalódások, a sikerek mélyebb összefüggéseit kerestem. Most már tudom, hogy az Élet/Sors, valamint az emberi kapcsolatok, mint egy misztikus összefüggésen alapulnak. Ezek meglátása, valamint a dolgokra való rálátás az, ami segíti életünket úgy megélni, hogy pozitívabban viszonyuljunk az előttünk álló időkre. Területem leginkább a sorsmeghatározás, karmikus feladatok és karmikus kapcsolatok mibenléte, a betegségek lelki problémái, s annak okainak feltérképezésére épül. Ehhez számmisztikát, tarot kártyát valamint rajz tesztet alkalmazok, amivel nemcsak a fizikai síkon való megoldásokat találjuk meg, hanem rég elfojtott lelki problémáink felszínre hozásához és feloldásához vezetnek. Szeretettel várom mindazok érdeklődését, akiknek az üzleti életben problémáik vannak, esetleg magánéletében nem tud mit kezdeni jelenlegi helyzetével. De ha új vállalkozásba akar kezdeni, az elemzés során az is kiderül, mikor, mibe jó belekezdeni, vagy mit jó lezárni. Üdvözlettel: Bakos Ildikó, sorselemző. BERKES JÁNOS, természetgyógyász 1952-ben született Hatvanban. Közel 20 éve foglalkozik táplálék kiegészítő termékek forgalmazásával, fejlesztésével és tesztelésével. Ez idő alatt több cég alapításánál volt jelen, mint például a SAVECO, PM, BIONET, BIOCO. KFT től a BIOGROUP Magyarország Kft. egyik vezetője. A természetgyógyászat alternatív módszerei közül AROLÓ TIFAR 1. mesterfokot ért el. Jelenleg masszőr és a VOLL-féle elektroakupunktúrás mérést végzi, mellyel egészségi állapotot mér fel, illetve a táplálék kiegészítő termékeket teszteli ban az ETI tanfolyamán Kineziológusi diplomát szerzett.

6 Következő előadásaink: Időpont Előadás Helyszín Máj. 03. Berkes János Tatabánya Közművelődés Háza Daganatos betegségek Szent Borbála tér És hogyan segíthetünk? Pál Istvánné Táplálkozás Kiegészítők Lélek segítő Alapítvány Máj Bakos Ildikó Budapest, Szugló u 83. sorselemzés Tel: 06-1/ Máj. 10. Dr. Miszlainé Szilágyi Zsuzsa Tatabánya Dr. Voll-féle állapotfelmérés Havas Marika, 06-20/ Máj h BioGroup INFO Budapest, Szugló u 83. Berkes János Tel.: 06-1/ Korunk betegsége: A daganat Máj. 15. BerkesJános Budapest, Szugló u 83. Dr. Voll-féle állapotfelmérés Tel: 06-1/ Jún Bakos Ildikó Budapest, Szugló u 83. sorselemzés Tel: 06-1/ Jún. 07. Dr. Kulcsár Géza Eger, Művelődési Ház Előadás Nagy Mihályné A szív és érrendszer veszélyei 06-36/ , 06-20/ Jún. 19. BerkesJános Budapest, Szugló u 83. Dr. Voll-féle állapotfelmérés Tel: 06-1/ Jún h BioGroup INFO Budapest, Szugló u 83. Gábeli Ferencné Tel.: 06-1/ Júl Bakos Ildikó Budapest, Szugló u 83. sorselemzés Tel: 06-1/ Júl. 17. BerkesJános Budapest, Szugló u 83. Dr. Voll-féle állapotfelmérés Tel: 06-1/ Aug. 21. BerkesJános Budapest, Szugló u 83. Dr. Voll-féle állapotfelmérés Tel: 06-1/ Az előadások ingyenesek és nyilvánosak! Bővebb információ és jelentkezés a vagy a es telefonszámokon!

7 Terméktapasztalat: Kedves Marika! Több hónapja visszatérően szenvedtem különböző emésztőszervi zavaroktól, ami miatt már az evésben sem találtam örömet. Természetes eredetű táplálékokat ettem de ennek ellenére sem változott lényegesen a közérzetem. Nem a VITADIN volt az első termék amit megvettem a bélflóra regenerálására, de ez volt az első olyan hatékonyságú termék, amely már pár napi szedés után látványosan kifejtette jótékony hatásást. Napi két teáskanálnyi adagot fogyasztok el reggelente, melyet ezüstkolloid terápiával egészítek ki. A saját tapasztalataim alapján bátran ajánlom mindazoknak akik hasonló problémával küszködnek. Az egészség természetes alapállapotunk és nem kell együtt élnünk azokkal a tünetekkel amik megnehezítik életünket. Milotai Andrea RIMAI FERENC (69) Az építőiparban dolgoztam sok éven keresztül és amolyan munkahelyi ártalomként malter ment a szemembe. Évekig jártam a szemészetre, ahol a szemüveg mellett minden alkalommal egy másik szemcseppet vagy kenőcsöt kaptam. Az egyik ismerősöm ajánlotta a BioGroup termékeit és 3 adag kék áfonya kapszula valamint a Q10 kombinációjával sikerült elérnem, hogy a szemüvegemet gyengébbre kellett cserélnem valamint az orvos által felírt kenőcsöt és szemcseppet is elhagytam, mely ráadásul költségesebb volt, mint ez a megoldás. Köszönöm. túlsavasodás. Természetellenes étkezési szokásaink következtében testünkben mindig túl kicsi a rendelkezésre álló bázisok mennyisége. Kurt Tepperwein, aki évtizedek óta a különböző betegségek okaival foglalkozik, könyvében elmagyarázza, miért olyan veszélyes a test túlsavasodása, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megint harmonikussá váljon testünkben a savak és bázisok aránya. A szerző arra biztatja az olvasót, hogy határozza meg savpotenciálját és készítse el egyéni sav-grafikonját. Ezenkívül a könyv bőséges mennyiségű információval szolgál az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozóan is, továbbá tartalmaz egy összeállítást, amelyből megtudhatjuk, milyen bázikus hatású termékek kaphatók kereskedelmi forgalomban. ÍZAJÁNLÓ Könyvajánló TEPPERWEIN, KURT: SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével (M-érték Kiadó Kft, Budapest ) A savak okozta megbetegedések listája igen hosszú - az AIDS-től a rákon át egészen a cellulitiszig terjed. A közismert terapeuta, életvezetés-oktató és természetgyógyász, Kurt Tepperwein könyvében megnevezi a túlsavasodás legfőbb okait. Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja a Puliszkafészek pásztor módra 400 g juhtúró, 100 g vaj, 50 g kukoricaliszt, 25g só. A sós vizet egy üstben főni tesszük. Mikor főni kezd, a megszitált lisztet egyszerre beleöntjük és főzzük. Fakanállal a puliszkatömböt két részre osztjuk, és 15 percig egyenletesen kavarjuk. Egy vágódeszkára kiborítjuk és kockákra vágjuk. Mindegyikben fészkeket alakítunk ki, amibe az összemorzsolt túrót beletesszük. Kerekre formáljuk és egy tálra téve a kályha szélére tesszük, hogy a túró benne megolvadjon. Vajat teszünk rá és melegen tálaljuk.

8 Hírek, információk: - különböző tanfolyamokon való részvétel szervezése, - sorselemzés, számmisztika, - talp és testmasszázs. Tisztelt Munkatársak! Mindenkinek szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a központban havonta megrendezésre kerülő BG Info után minden alkalommal kedvezményes termék vásárlásra van lehetőség. ***** A testi feszültségektől számos módszerrel lehet megszabadulni, de az emberi érintésnél értékesebb nincs. Együttérzése, kedvessége csak az embernek van. Ha valaha életében érezte bármely termékünk jótékony hatását, kérjük, hogy levélben, faxon vagy e- mailben ossza meg velünk tapasztalatait, hogy továbbíthassuk mindenkinek és ezáltal hozzájáruljunk tudásuk tovább fejlesztéséhez. ***** Kérünk titeket, hogy amennyiben van elektronikus levélcímetek, úgy küldjetek egy rövid bejelentkezőt a biogroup@axelero.hu címre, hogy mielőbb összeállíthassuk címlistánkat és még gördülékenyebbé tegyük az egymással folytatott kommunikációt. Frissítő, kondicionáló Harmónia masszázs: TETŐTŐL TALPIG. A masszázs legnagyobb hatása a vérkeringésen keresztül valósul meg. A Kolloid Ásványok (Jurassic Minerals+) című hangkazetta valamint annak anyagát tartalmazó füzet kapható a központban. ***** A Zöld Újság valamint az Ideál Magazin aktuális száma korlátozott számban megvásárolható üzletünkben! ***** A BioGroup központi iroda elérhetőségei: 1141-Budapest, Szugló u , NYITVATARTÁS: hétfő/csütörtök 09:00-18:00, kedd/szerda 09:00-15:00, péntek 09:00-13:00. Szolgáltatásaink: - egyénre szabott termékajánlás, - az ország egész területén termékbemutatók, előadások szervezése, - akupunktúrás pontokon való gyógyítás, Fokozza a szövetek vérellátását, anyagcseréjét, így a test több oxigénhez és tápanyaghoz juthat, ezáltal az izmok ellazulnak, a fájdalmas területek megnyugszanak. A szervezet öngyógyító és védekező képessége beindul, felerősödik. Egy jó terapeuta bőven kapja az univerzum ősi ( szeretet) energiáit, melyekből rajta keresztül a hozzáforduló is részesül, feltöltődik és nincs az a csuda szerkentyű, ami ezt produkálni tudja. Ungár Andrea minden kedden és csütörtökön várja a felfrissülésre vágyókat a BioGroup központban. (Előzetes bejelentkezés alapján.) Foglakozzon az egészségével addig, amíg a betegség nem teszi azt kötelezővé! Hírlevél BioGroup Magyarország Kft Budapest, Szugló út 83. Telefon: (1) , Fax:

Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Karácsonykor az angyalok a földre szállnak, Térjenek be házadba és maradjanak nálad!

Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Karácsonykor az angyalok a földre szállnak, Térjenek be házadba és maradjanak nálad! 2005/4. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Karácsonykor az angyalok a földre szállnak, Térjenek be házadba és maradjanak nálad! GRÓF GEORGINA ZSÓFIA: BÉKE ANGYALA Béke angyala, Szállj

Részletesebben

Termékismertető. A Flavin naturlife. 2004/3. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele

Termékismertető. A Flavin naturlife. 2004/3. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele 2004/3. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Az élet csatáit nem mindig a gyorsabb vagy erősebb ember nyeri meg, de előbb vagy utóbb az lesz a győztes, aki hiszi, hogy győzni képes! (Ismeretlen

Részletesebben

Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Gábeli Marika, ügyvezető. Raktáraink az ország különböző pontjain:

Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Gábeli Marika, ügyvezető. Raktáraink az ország különböző pontjain: 2005/1. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele A JÓSÁGRÓL Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán.

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

Ha valaki az egészséget keresi, kérdezd meg, hajlandó lesz-e a betegség okait kerülni. Szókratész

Ha valaki az egészséget keresi, kérdezd meg, hajlandó lesz-e a betegség okait kerülni. Szókratész 2005/3. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Ha valaki az egészséget keresi, kérdezd meg, hajlandó lesz-e a betegség okait kerülni. Szókratész Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink!

Részletesebben

Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmivé válik! (Ismeretlen szerző)

Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmivé válik! (Ismeretlen szerző) 2004/4. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmivé válik! (Ismeretlen szerző) Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Remélem

Részletesebben

A legfőbb ügyesség: Jól ismerni a dolgok értékét! (Francois De La Rochefoucauld) Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink!

A legfőbb ügyesség: Jól ismerni a dolgok értékét! (Francois De La Rochefoucauld) Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! 2005/2. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele A legfőbb ügyesség: Jól ismerni a dolgok értékét! (Francois De La Rochefoucauld) Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! Legutóbbi hírlevelünk

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

TIHANYI ANDRÁS TÓTH JÓZSEF WEBER-SUTA ÁGNES ZÖLD UTAT AZ EGÉSZSÉGNEK! MIKROALGÁK SZEREPE A MODERN TÁPLÁLKOZÁSBAN ÉS A GYÓGYÍTÁSBAN

TIHANYI ANDRÁS TÓTH JÓZSEF WEBER-SUTA ÁGNES ZÖLD UTAT AZ EGÉSZSÉGNEK! MIKROALGÁK SZEREPE A MODERN TÁPLÁLKOZÁSBAN ÉS A GYÓGYÍTÁSBAN TIHANYI ANDRÁS TÓTH JÓZSEF WEBER-SUTA ÁGNES ZÖLD UTAT AZ EGÉSZSÉGNEK! MIKROALGÁK SZEREPE A MODERN TÁPLÁLKOZÁSBAN ÉS A GYÓGYÍTÁSBAN TIHANYI András-TÓTH József - WEBER-SUTA Ágnes ZÖLD UTAT AZ EGÉSZSÉGNEK!

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK KÉSZÍTETTE: GAÁL ELEONÓRA OKLEVELES TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZAKEMBER DEBRECENI EGYETEM Egészséges alapanyagok egészséges táplálkozás mintaprojekt a közétkeztetés minőségi

Részletesebben

A tavasz kozmetikája az Édenkert Patikájának segítségével

A tavasz kozmetikája az Édenkert Patikájának segítségével 2004/2. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Amint visszatekintünk az életünkre azt látjuk, hogy azokban a pillanatokban éltünk igazán, amikor a szeretet vezérelte cselekedeteinket. (Henry

Részletesebben

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés HÉTFŐ HOLD A folyékony elemekre hat, és azt várja, hogy a vasárnapi gondolatokat átgondoljuk és nyugodtan megfontoljuk. Ilyen nyugodt és harmonikus

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

neutrális zsírok, foszfolipidek, szteroidok karotinoidok.

neutrális zsírok, foszfolipidek, szteroidok karotinoidok. Lipidek A lipidek/zsírszerű anyagok az élőlényekben előforduló, változatos szerkezetű szerves vegyületek. Közös sajátságuk, hogy apoláris oldószerekben oldódnak. A lipidek csoportjába tartoznak: neutrális

Részletesebben

A vitaminszint nyomon követője

A vitaminszint nyomon követője A vitaminszint nyomon követője A VITASTIQ EGY INNOVATÍV HARDVER- ÉS SZOFTVERKONCEPCIÓ, AMELY LEHETŐVÉ TESZI A FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA, HOGY NYOMON KÖVESSÉK VITAMIN- ÉS ÁSVÁNYI ANYAG TRENDJÜKET. A Vitastiq

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20.

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20. 2010. Vitaminok kézi- könyve Lőrincz Balázs www.egeszsegeletmod.hu 2010.03.20. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A vitamin retinol... 3 C vitamin aszkorbinsav... 3 D vitamin kalciferol... 4 E vitamin tokoferol...

Részletesebben

E-vitamin és a tüdőrák

E-vitamin és a tüdőrák E-vitamin és a tüdőrák Nagyobb mennyiségű E-vitamin fogyasztása felére csökkenti a tüdőrák kialakulásának valószínű Az E-vitamin vegyületeknek két fő csoportja létezik, a tokoferol és a tokotrienol. Mindkét

Részletesebben

betegek kiegészítő terápiájáról

betegek kiegészítő terápiájáról 7 legfontosabb tudnivaló a daganatos betegek kiegészítő terápiájáról Szerző: Dr. Dóda Ildikó Orvos-természetgyógyász http://vitaldepowebaruhaz.hu 1 / 6 oldal Évek óta foglalkozom a daganatos betegek kiegészítő

Részletesebben

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit!

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! A hidegen sajtolt étolajok nem érintkeznek semmiféle adalékkal, oldószerrel, vegyi anyaggal a feldolgozó üzemben történő gyártás során. Nem vonnak ki

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

előadásokra, természetesen korlátozott számban! Szeretettel várunk mindenkit, üdvözlettel: Gábeli Ferencné, ügyvezető BioGroup Magyarország Kft.

előadásokra, természetesen korlátozott számban! Szeretettel várunk mindenkit, üdvözlettel: Gábeli Ferencné, ügyvezető BioGroup Magyarország Kft. XI. szám, 2007. november Sok ember akar Istenes lenni, de alázatos senki. (Francois De La Rochefoucauld) Kedves Munkatársak, Tisztelt Partnereink! Az idei esztendő végéhez közeledve utolsó hírlevelünket

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

Megszakadt a film. Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink!

Megszakadt a film. Kedves Munkatársak, Partnereink és Vásárlóink! 2006/2. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Más életek is fontosak. Képzeljük el, milyen lehetne a világ, ha ezt az egyszerű dolgot figyelembe tudnánk venni cselekedeteinkben. (Francois

Részletesebben

Koenzim Q10 - az életerõ

Koenzim Q10 - az életerõ Koenzim Q10 az életerõ Vajon hogyan élteti, óvja szervezetünket ez a vitaminszerû anyag? Az anyagcseréhez nélkülözhetetlen koenzim Q (ubikinon = mindenütt jelenlévô kinon) minden élô szervezet számára

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Funkcionális halhús előállítása különböző olajok alkalmazásával

Funkcionális halhús előállítása különböző olajok alkalmazásával Funkcionális halhús előállítása különböző olajok alkalmazásával Biró Janka 1,2, Csengeri István 1 1 Halászati és Öntözési Kutatóintézet 2 Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Takarmányozást oktatók és

Részletesebben

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med.

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. 2 BIZTŐSÍTSUNK MAGUNKNAK ELEGENDO MENNYISÉGŰ VITAMINT! HOGYAN? VÁLTOZATOS ÉTREND SEGÍTSÉGÉVEL! A TÁPLÁLKOZÁS PIRAMIS MINDEN EGYES

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM Dr. Professzor emeritus Szent István (korábban Budapesti Corvinus)Egyetem Élelmiszertudományi Kar 2016.szeptember 14 II. Big Food Konferencia, Budapest

Részletesebben

az étrend-kiegészítők forgalmazásának fogyasztóvédelmi szabályaiban

az étrend-kiegészítők forgalmazásának fogyasztóvédelmi szabályaiban Ellentmondások az étrend-kiegészítők forgalmazásának fogyasztóvédelmi szabályaiban Miklovicz Attila, főtitkár Jog az Egészséghez Egyesület Mi a jólét? A szubjektív jólét legfontosabb tényezője a jó egészségi

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám Kedves Olvasó! Hamarosan kezdődik a nyári pihenés, legalább is gyermekeink részére. Ez számunkra is öröm, viszont az, hogy hol legyen gyermekünk a nyári szünidőben már

Részletesebben

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET)

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) SZALAYNÉ KÓNYA ZSUZSA Debreceni Egyetem Klinikai Központ Vezető Dietetikus és Élelmiszeripari mérnök Egészséges alapanyagok egészséges

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

Kedves Munkatársak, Érdeklődők! Raktáraink az ország különböző pontjain:

Kedves Munkatársak, Érdeklődők! Raktáraink az ország különböző pontjain: 2004/1. szám A BioGroup Magyarország Kft. Hálózati Hírlevele Ha van mit adnod, add jó szívvel át. Add munkád és csekély tapasztalásod, Bár nem váltod meg vele a világot, De szebbé teheted egy pillanatát!

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

Tények a magas vérnyomásról

Tények a magas vérnyomásról 4 Magas vérnyomás Dr. Rath Cellular Health TM sejtegészségi ajánlásai a megelőzéshez és a kiegészítő terápiához Tények a magas vérnyomásról: Dr. Rath sejtegészségi ajánlásai - Egészségi előnyök a betegek

Részletesebben

Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás. Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas

Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás. Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas Krill olaj, a leghatásosabb omega-3 forrás Előadó: Dr Deák Sándor belgyógyász Szarvas MI IS A KRILL? A Krill egy apró, garnéla szerű rák. Ezek alkotják a föld legnagyobb biomassza állományát, a becsült

Részletesebben

Testápoló olajok. Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1

Testápoló olajok. Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1 Testápoló olajok Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1 Gránátalma regeneráló olaj: puhít és megújít segít lecsökkenteni az öregedés tüneteit a bőr puhának látszik elősegíti a bőr természetes megújító

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

A 2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség A 2-es típusú cukorbetegség tablettás kezelése DR. FÖLDESI IRÉN, DR. FARKAS KLÁRA Az oktatóanyag A MAgyAr DiAbetes társaság vezetôsége Megbízásából, A sanofi támogatásával készült készítette A MAgyAr DiAbetes

Részletesebben

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70.

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. IRODA MASSZÁZS VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. Irodai masszázs Az irodai masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak. A kezelést az Ön munkahelyén

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Földpörgetők A Julianna Általános Iskola Természettudományos Házi Versenye. I. Forduló 5 6. évfolyam

Földpörgetők A Julianna Általános Iskola Természettudományos Házi Versenye. I. Forduló 5 6. évfolyam 1. feladat A C-vitamin felfedezése és elterjedése előtt számos olyan betegség volt rendkívül gyakori, amelyek ma már a helyes táplálkozás és az orvosi módszerek segítségével könnyen megelőzhetők. Az úgynevezett

Részletesebben

Egészséges a ponty, mint a pinty!

Egészséges a ponty, mint a pinty! Egészséges a ponty, mint a pinty! Omega-3 + homoktövis-olaj komplex A grönlandi eszkimók magas zsírtartalmú, de Omega-3 zsírsavat tartalmazó étrendje mellett, minimális a szív és érrendszeri megbetegedések

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Dfs Siófok 2008. április 26.

Dfs Siófok 2008. április 26. Dfs Siófok 8. április 6. Étrend-kiegészítők, gyógyhatású termékek, különleges táplálkozási célú élelmiszerek és gyógynövények az egészséges táplálkozás és életmód tükrében V. Országos Szakmai Konferencia

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

Komplex program Az agyi kognitív funkciók támogatására

Komplex program Az agyi kognitív funkciók támogatására Komplex program Az agyi kognitív funkciók támogatására Mit takar a Coral Club ONESTACK nevű terméke? A ONESTACK egy új megközelítése a szervezet egészségmegőrzéssel kapcsolatos feladatainak. ONE (angolul

Részletesebben

Immunerősítés házilag

Immunerősítés házilag Immunerősítés házilag Immunrendszerünk a szervezet egyik legfontosabb egysége, amely megvéd a baktériumoktól és vírusok Az immunrendszer a szervezet legfontosabb védelmező rendszere, amely támadásba lendül

Részletesebben

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve,

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, Gulyás Judit Régiós Képviselő Ganoderma gyógygomba Pecsétviaszgomba Dombóvár Tolna-, Somogy- Gyógygomba A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a lélekerő-gomba, kulcs a jó

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Ahol a család és az üzlet találkozik

Ahol a család és az üzlet találkozik Áaványi anyagok és vitaminok I. ÁSVÁNYI ANYAGOK Kis mennyiségben, de feltétlenül szükségesek a szervezet normál működéséhez. Molibdén (Mo) Elősegíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét. Életfontosságú része

Részletesebben

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az anyagoknak, fizikális és kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi alapú termékek Magyarországon Növényi gyógyszer Hagyományos növényi gyógyszer, gyógytermék Ph.Hg. VIII. Növényi eredetű drogok, FoNo: species növényi

Részletesebben

NeoLife (GNLD) étrend-kiegészítők ajánlása Természetes alapok Tudományos háttér

NeoLife (GNLD) étrend-kiegészítők ajánlása Természetes alapok Tudományos háttér NeoLife (GNLD) étrend-kiegészítők ajánlása Természetes alapok Tudományos háttér Tudományos Tanácsadó Testület A tudományos kiválóság története Arthur Furst 1914-2005 Tiszteletbeli alapító tag, SAB Ph.D.,

Részletesebben

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van.

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Hagyományos gyógymasszázs a jó közérzetért Üdvözöljük azon a helyen, ahol a természet

Részletesebben

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők körében az élelmiszer-biztonság szempontjából Németh Nikolett Szent István Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Bükfürdő, 2016. április 7-8.

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA www.pondzoom.hu A PondZoom kerti tavi haltápok sokéves kutatás és gyártási tapasztalat eredményei. Fejlesztésük során elsődleges szempont a tavi kedvencek egészséges fejlődése volt, így a kiindulási alapot

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 Egészségre vonatkozó állítás Fogyasztó Kormányzat Hatóságok Gazdasági szereplők Tápanyagösszetételre és egészségre vonatkozó állításokról

Részletesebben

A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén

A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén Kovács Ildikó dietetikus Szívbarát program Szívbarát életmóddal a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért Budapest,

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Baby Global Preventive Profile A kölyökmacskáknál a növekedésnek pontosan meghatározott energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye van, amit

Részletesebben

Táplálékkiegészítés természetesen

Táplálékkiegészítés természetesen Táplálékkiegészítés természetesen Nem mindig elég az a tápanyag, amelyet az étkezések során elfogyasztunk. A természet A korpa 1 / 8 A korpának a gabonafélék, de legfőképpen a búza őrlésekor keletkező

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben